Betta με Guppy στο πετσοπ?
Καλησπέρα παιδια! :) Σημερα αφου σχολασα απο το σχολείο λεω δε παω απο το πετσοπ να δω αμα έχει κανα πλατυ...
Παω και τι να δω...Καμια 12αρια αρσενικα γκάπυ μεσα στο ενυδρείο με ενα αρσενικό Betta....Και του λέω..Ταιριάζουν τα γκάπυ με τους μονομάχους?? Και μου λέει ναι δεν έχουν προβλημα... ??? Αληθεια λεει? Γιατι απ'οτι ξέρω τα betta γίνονται επιθετικά με αλλα ψάρια ετσι δεν ειναι? |
Αναλόγως τα λίτρα. Τα betta επιτίθενται σε ορισμένα είδη και όχι σε όλα καθαρά λόγω περιοχής. Γι' αυτό δεν μπορείς σε ένα μικρό ενυδρείο να βάλεις 2 betta. Λογικά αυτός σε 50ρακια κλουβάκια όπως τα έχουν όλοι θα τα έχει. Μπορεί και λιγότερο. Το αν θα επιτεθεί είναι επίσης και θέμα ψαριού. Διάβασε και αυτό:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618
|
Παράθεση:
με ένα μονομάχο στο καθένα μέσα,μαζεμένα να μη μπορούν να κινηθούν και να στέκονται λες και είναι από μάρμαρο. η ασχετίλα και η αδιαφορία τους είναι κάτι το απερίγραπτο, δεν παίζονται οι άνθρωποι,στη κοσμάρα τους δυστυχώς... |
Παράθεση:
τι περίμενες να σου πεί? οχι δε ταιριάζουν απλά δεν είχα που αλλού να το βάλω και το πέταξα μέσα μέχρι να βρω πλαστικό ποτηράκι να το στριμώξω εκεί :D:D:D Τώρα επειδή είναι μόνο του και τόσα αρσενικά τριγύρω μέχρι να πάρει το κολάι θα κάθεται ήσυχο, μιας και παίζει να το έβαλε και λίγη ώρα πρίν πας |
Άσε που και ο κόσμος μπορεί και να το περάσει και για μεγάλο γκάπυ λόγω μακριών φτερών και να τους το πουλήσει για γκάπυ.:smt081:smt081:smt081:smt081
|
Παράθεση:
|
ο μονομαχος ειναι πολυ παρεξηγημενο ειδος. ειχα ηδη 3 μονομαχους σε κοινωνικο και με κανεναν δεν ειχα ποτε προβλημα. εναν ειχα μεσα σε ζωοτοκα αλλον μεσα σε αγγελοψαρα και αλλον με γαριδες και γκαπι. μια χαρα ψαρακια ειναι βαλτε τους οπου θελετε...
|
Δηλαδή αμα βάλω σε ενα 100Λ ενυδρείο μονομάχο με ζωοτόκα ξερω εγώ 4-5 γκαπυ και 4-5 πλατυ πάει?
|
Πάει. Αλλά γιατι να το κάνεις? Υπάρχουν χιλια δυο άλλα ψάρια που μπορούν να μπούν με γκαπυ.
|
Τα Betta ειναι πολύ όμορφα και μου αρεσουν ;)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ωχ βασικά απότι είδα όντως δε μπορω να το βάλω διοτι έχω GH 16 και αυτος αντέχει μέχρι 12
|
Παράθεση:
Έστω ότι δεν είναι η γεωγραφία τόσο σημαντικός λόγος, οι άλλοι δύο λόγοι δηλαδή δεν είναι σημαντικοί; Και το ότι το κάνει "ο κόσμος" δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Για πολλοστή φορά και ειδικά όταν μιλάμε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει την εμπειρία να κρίνει καταστάσεις δίνουμε τους κανόνες. Και αυτοί δεν έχουν εφευρεθεί από εμάς, αλλά μας τους υποδεικνύει η ίδια η φύση. Αυτό πρεσβεύει αυτό το φόρουμ. Ακόμα και εγώ ο ίδιος να έχω pleco με φροντόζες και να μου μοιάζει ότι όλα πάνε καλά δε σημαίνει ότι πρέπει και να το προτείνω. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
αν κανουμε μια παραχωρηση στις γεωγραφικες απαιτησεις.. το επομενο ειναι να δουμε πως θα νιωθει ενα μοναχικο ψαρι (εξου κ το ονομα μονομαχος)..μεσα σε ενα πληθος αλλων υπερκινητικων ψαριων οπως ειναι τα ζωοτοκα. μεσα στην ενταση θα ειναι.. ας κοιταξουμε και λιγο την ψυχολογια του καθε ψαριου. ;)
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Μη "τρωγεσαι" και δυσκολευεις κι αλλο τα πραγματα, Κανε λιγο υπομονη και περιμενε να ερθει μια ισορροπια στο ενυδρειο να ηρεμησει και μετα ψαχνεσαι για την πορεια του. Οσο για την απορια σου αντιγραφω απο ποστ μου: Αυτο ειναι το μικροτερο κακο που μπορεις να δεις σε ενα πετσοπ. Μη παιρνεις παραδειγμα απο επαγγελματικα ενυδρεια, οπου αναγκαστικα μπαινουν διαφορα ψαρια και σε ενα μετριων παραμετρων νερο αφου δεν υπαρχει χωρος. Αλλωστε δεν προκειται να ζησουν για πολυ εκει. Προοριζονται για πωληση. (οχι πως αυτο ειναι δικαιολογια, αλλα ....) Ο καθε μονομαχος εχει το δικο του χαρακτηρα. Αλλα ψαρια ειναι πιο ηρεμα και αλλα κυνηγανε ακομα και τη σκια τους. Ο μονομαχος παντως ειναι μοναχικο ψαρι. Το σιγουρο ειναι οτι ολοι θα περναγαν καλυτερα και χωρις στρες τη ζωη τους αν δεν ειχαν αλλα ζωντανα να κυκλοφορανε στο μικρο αλλα αποκλειστικο χωρο που θελουν για .... προσωπικη χρηση. Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να συνυπαρχουν με ατομα του ιδιου ειδους (μονομαχους) αλλα και γενικα με Αναβαντιδες (γκουραμι κλπ) οπως και με ψαρια με πλουμιστες ουρες που μοιαζουν με μονομαχους πχ γκαπι. Υπαρχουν δε και καποια ειδη μονομαχων που ειναι ειρηνικα, οπως τα Betta imbellis. |
διαβαστε και αυτο... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618
|
διαφορετικες απαιτησεις νερου!
ας μην ειμαστε καφροι! ακομη και αν ο μονομαχος ειναι υσηχος,ΔΕΝ ταιριαζει στις σκληροτητες των γκαπυ! φιλε sandrea,"κατσε εκει που καθεσαι"!:D |
ουυφφ εντάξ :p απλά έχω εντυπωσιαστεί και με τους ξιφοφορούς και γενικά με το όλα θέμα των ενυδρείων και έχω μονο ένα ενυδρειο και θέλω να τα έχω όλααααααααα! :p ελπίζω να με καταλαβένετε
|
σε καταλαβαινουμε,αλλα αυτο ευτυχως δεν γινεται!
μην παρασυρεσαι απο τους πετσοπαδες! οι μισοι δεν ξερουν τιποτα και οι αλλοι μισοι δεν νοιζονται για τιποτα! |
Παράθεση:
|
οντως!μην τους παρει ολους η μπαλα
σχεδον ολους!:D |
Πολλοί απλά για να πουλήσουν, δεν πληροφορούν επίτηδες τα βασικά ώστε να υπάρχει κίνηση στο επάγγελμα για ευνόητους λόγους!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board