Καλο αντιχλωριο εκτος απο sera?
Καλησπερα
Απο τοτε που ξεκινησα με το χομπυ χρησιμοποιω sera aquatan. Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλυτερο; |
Seachem Prime
|
εγω με το sera δεν εμεινα ικανοποιημενος, το καλητερο αντιχλωριο ειναι με διαφορα απο ολα τα αλλα το aquasafe της Tetra.
Απλα δεν συμφερει γιατι η αναλογια ειναι παρα πολυ μικρη και τελειωνει γρηγορα. Οποτε οικονομικο και πολυ καλο το seachem prime και το API tap water conditioner. |
prime κ ξερο ψωμι!!!!αξιοπιστο κ σουπερ οικονομικο:cool:
|
Παράθεση:
|
Να περιγράψω εγώ τη δική μου εμπειρία:
Πρώτα πρώτα χρησιμοποιούσα tetra aquasafe αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος με τη δοσολογία... Μου έπαιρνε 30 ευρώ το μήνα για αντιχλώριο! Μετά το γύρισα σε sera aquatan το οποίο όμως δεν δεσμεύει χλωραμίνες, αν και αυτές πλέον δεν χρησιμοποιούνται στο νερό βρύσης... Το sera aquatan με παίδευε λίγο και αυτό και στο τέλος άρχισα να χρησιμοποιώ το prime... Για 24 ώρες βέβαια οι μετρήσεις μου είναι λάθος αλλά έχει πολύ μικρή δοσολογία, και ξοδεύω 5-10 ευρώ το χρόνο για το αντιχλώριο... Οπότε το καλύτερο σε σχέση απόδοσης-τιμής είναι το prime, γιατί παράλληλα δεσμεύει και αμμωνία.:D |
Δέστε κι εδώ ;)
http://www.aquavitro.com/Products/alpha.html |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
:smt020;):p |
και εγω το prime χρησιμοποιω και με τις αλλαγες νερου που κανω καθε 2 μερες χρειαζομαι κατι οικονομικο!
|
εγω παιδια χρησιμοποιω το stress coat της Api το οποιο περιεχει αλοη που βοηθαει την αποκατασταση της μεμβρανης των ψαριων, τα 473 ml ειναι περιπου 20 ευρο
|
Παράθεση:
|
το πιο συμφερον ειναι το alpha που ειπε και ο Κλεοβουλος
με το prime ειχα προβλημα με καποια ψαρια μου , στρεσσαρονταν και για καμια εβδομαδα δεν τα εβλεπα και πεθαινε και ο γονος των γκιζανιων σε αυτα τα ειδη το γυρισα στο aquasafe και δεν εχω προβλημα , σε καποια αλλα ενυδρεια δεν βαζω αντιχλωριο |
Παράθεση:
|
50-100-250-500 ml
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551 |
Έχω πάρει μισόλιτρο (500ml). Απο εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχει μικρότερο (100άρι και 50άρι), για μεγαλύτερο δεν ξέρω αλλά το μισόλιτρο κρατάει καιρόοοοοοο
|
Παράθεση:
προϊόν που είναι (κυκλοφορεί περίπου ένα χρόνο, στην Ελλάδα λιγότερο), δεν υπάρχουν ακόμη εμπεριστατωμένες εκτιμήσεις και συμπεράσματα. |
Παράθεση:
|
|
με το prime παιδια οταν η αλλαγη νερου ειναι 10-20 λιτρα υπαρχει προβλημα?ναι για τα πολλα λιτρα το χρησιμοποιω κ εγω αλλα οταν ειναι για λιγα?θα ριχνω σταγονες?λετε να εχω προβλημα?
|
Παράθεση:
|
ωραια!!να σαι καλα κλεοβουλε!
|
Seachem Prime. (1 ml στα 40 lt)
Το βαζω ακομα και στο γαριδαδικο (3 σταγονες φυσικα σε 4 λιτρα νερο αλλαγη) χωρις κανενα προβλημα, Μηδεν απωλειες μηνες τωρα. Εναλλακτικα (για μικρα ενυδρεια πχ γαριδαδικο) χρησιμοποιω και το esklarin της tropical (1 ml στα 5 lt) και αυτο ασφαλες και απροβληματιστο Εχω χρησιμοποιησει και sera aquatan (1 ml στα 4 lt) και tetra aquasafe (1 ml στα 2 lt) καλα και τα δυο αλλα ηθελα ενα μπουκαλι στην καθισια μου. |
Αλλο το οικονομικοτερο, αλλο το καλητερο..
Ψηφιζω tetra δαγκωτο για αντιχλωριο..(αυτο το πηχτο μπλε κανει θαυματα..);) |
Εγω χρησιμοποιώ το Nutrafin Aqua plus tap water conditioner, 10ml για 40 λίτρα νερού και είναι αρκετά οικονομικό. Το Tera aqua safe χρησιμοποιόυσα αλλα ήταν λίγο ακριβό....
|
Παράθεση:
Μπορείς να πάρεις από φαρμακείο μια πολύ μικρή σήριγγα, από αυτές που κάνουν οι διαβητικοί ενέσεις ινσσουλίνης, χωράει 1ml, με διαβαθμίσεις 0,1ml. |
Παράθεση:
το αντιχλωριο της τετρα ειναι μακραν το καλυτερο , αλλα δεν χρειαζεται παντα εγω το χρησιμοποιω σε καινουρια ψαρια , στρεσσαρισμενα και σε αυτα που ειπα και πριν οτι το πραειμ τα πειραζει |
Παράθεση:
Από την δικιά μου, σίγουρα δεν το συμπαθούν οι αμάνο και η μύτη μου |
ειχα θεμα με τα γκιζανια Ladigesocypris ghigii και με τα ενηληκα και με τον γονο
και με τα Archocentrus multispinosus |
Παράθεση:
ειναι συμπηκνομενο και κανει 17,5 ευρω τα 237ml γραφει πανω οτι ειναι για περιπου 1794lt. να σας πω την αληθεια μολις τελειωσει θα παρω αλλο δεν το βλεπω και πολυ καλο! η γνωμη σας? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board