Έλλειψη σιδήρου;;;;
4 Συνημμένο(α)
Δείτε λίγο τις φωτογραφίες και βοηθήστε να βρω τί λείπει....
|
Καλημέρα Lion.Θα βοηθούσες εάν μας έλεγες κάποια στοιχεία για το ενυδρείο σου.από φωτισμό βλέπω πως τα πας καλά(!).
|
Παράθεση:
Παρ'ολα αυτα τσεκαρε και την υπολοιπη λιπανση σου ;) |
Παράθεση:
|
Στην δεύτερη φωτό τα γυριστά φύλλα από τί μπορεί να είναι;
|
Το κατσάρωμα είναι έλλειψη κάλλιου.
|
Παράθεση:
Επίσης, κατσάρωμα μπορεί να δημιουργήθεί και από έλλειψη ασβεστίου (μάλλον δύσκολο αν έχεις σκληρό νερό) και απο έλλειψη βορίου. ------------------------- Είχα μια hygrophila poly. που τα φύλλα της ήταν όπως αυτά στη 2η φωτο σου. Διορθώθηκε προσθέτοντας λίγο βορικό σε σκόνη. |
Ναι μου το έκανε σε ludwigia repens το κατσάρωμα αυτό και με συμπλήρωμα κάλιου επανήλθαν τα φύλλα στο κανονικό τους.
|
Εδώ σε θέλω. Η μία έλλειψη οδηγεί σε μή απορόφηση μίας άλλης ουσίας που μπορεί να υπάρχει σε πλεόνασμα στο ενυδρείο και άντε βρες τι φταίει.:smt120:smt120
Ας αυξήσω το κάλλιο που δεν πειράζει και λίγο το σίδηρο (που πειράζει) και αν δεν δω αποτέλεσμα βλέπουμε. |
Λεων δες εδω ;)
|
Αυτό το διαβάζω κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω και κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, αλλά το έμπειρο μάτι είναι δύσκολο να το αποκτήσεις με το διάβασμα.
|
Τι Κάλιο και Σίδηρος βρε παιδιά, τα φυτά θέλουν Κλάδεμα (και δώσιμο).:D:D:D
|
Παράθεση:
|
για προτεινετε και ενα καλο Καλιο να παρουμε...
|
Κ2SO4 (θειικο καλιο) σε σκονη για οικονομικες καταστασεις, ή Seachem potassium για καπιτάλες..:p
|
Παράθεση:
και που το βρισκουμε αυτο? παιζει καποια μαρκα συγκεκριμενη?? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Και πολυ σωστα ειπες Μιχαλη. ;)
Απλως μου δοθηκε η ευκαιρια να ξαναεπισημανω τα λεγομενα του Λεωνιδα και γι αυτο επανελαβα αυτη την πολυ σημαντικη παρατηρηση. |
Παράθεση:
thanks..:grin: |
ποιες πρεπει αν ειναι ι τιμες το σιδηρου???
|
Παράθεση:
|
Αχ βρε Λέων ρίξε κάνα καρφι μέσα να σκουριάζει και όλα θα πάνε καλά :D,Ετσι δεν κάνουν οι θείες στις γαρδένιες οταν κιτρινίζουν βάζουν καρφιά στις γλάστρες λέει και απελευθερώνεται σίδηρος.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην το κάνει κανείς στο ενυδρείο πλάκα κάνω στο φίλο μου. |
Παράθεση:
------------------------- Μετά από πολύ (μιλάμε για πολύ) ψάξιμο, βρήκα σε φόρουμ κάποιες πληροφορίες για το Profito: Fe(2+) : 1.200 ppm ; K : 7.000 ppm ; Mg : 900 ppm ; Mn : 400 ppm ; I : 200 ppm ; B : 80 ppm ; Cu, Mo, Zn, Li : 20 ppm ; Ni, Co, Al, Sn, F : 10 ppm V, Se : 5 ppm Τώρα αν πούμε ότι ρίχνω συνολικά 10 ml την εβδομάδα σε 75 λίτρα νερό, τι συγκεντρώσεις έχω στο ενυδρείο μου; :smt120 |
Παράθεση:
Είναι υπερβολή? Προκειται για ενυδρείο 50 λίτρων φουλ φυτεμένο |
Στην θέση σου εαν δεν είχα άλγες θα συνέχιζα έτσι.
|
από άλγες έχω την Cladophora algae
Διάβασα εχτές ότι παρουσιάζεται σε υγιεί ενυδρεία. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τώρα, εσύ ρίχνεις 10ml, ή 1/100 του λίτρου, οπότε είναι 16/100ppm Όμοια και για τα υπόλοιπα. |
Σε ευχαριστώ :smt052
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board