Νεος για reef
καλημερα σε ολους... εχω ενα ενυδρειο 300 λιτρα φυτεμενο κ θελω να κανω κ ενα μικρο με θαλασσινο νερο. σκευτομαι γυρω στα 20 με 30 λιτρα αλλα ειμαι εντελος ασχετος με θαλασσινα. θα ηθελα να μου πειτε τι χρειαζετε ενα μικρο reef. απο υποστροματα βραχους κοραλια αλατι κ γενικα οτι πληροφορειες μπορειτε να μου δωσετε. ευχαριστω πολυ!!!!!
|
Τα λίτρα που αναφέρεις είναι πολύ λίγα για αρχάριο στην θάλασσα,αν θες μια συμβουλή πήγαινε σε 70-80 Λίτρα να το ευχαριστηθεις κιόλας!
Δεν είναι ακατόρθωτο όμως.... |
το κοστος για ενα τετοιο ενυδρειο ποιο ειναι???? κ αν εχεις την καλοσυνη πες κ τι χρειαζετε....
|
θελεις να μπλεξεις παλι ε??????????
|
ρε παιδια κανενας δεν βοηθαει????? γιατι ετσι? που ειναι οι ποιο εμπειροι? σημερα εγινε η παραγγελια ενυδρειου φωτιστικου κ λαμπες... 52 λιτρα κ το φοτιστικο εχει 2 λαμπεσ απ[ο 24watt..... εκτος απο skimmer πρεπει να παρω κ φιλτο??? βοηθειααααααααααααααααααα
|
μην βιαζεσαι ρε θα σε βοηθησουν!κανε λιγο υπομονη
------------------------- τα πηρες?ενταξει? |
μπα δεν βλεπω να βοηθαει κανεις.......... ναι ρε αυριο εδω θα ειναι. διαβαζε να το στησουμε μαζι!
|
εχω ζαλιστει να διαβαζω!!!ουτε γιατρος να γινομουν!!!!!!!!!!
|
εγω να δεις απο εχθες δεν εχω σηκωθει απο εδω.....
|
λοιπον τα πραγματα ειναι απλα..
χρειαζεσαι ενυδρειο:grin:, το εχεις, φωτισμο εχεις, skimmer, χημικο φιλτραρισμα, ψοφιο αραγωνιτη ψιλοκοκκο για 6,7 ποντους υποστρωμα, βραχο για βιολογικη φιλτρανση,θερμανση-ψυξη, εσωτερικη κυκλοφορια, αυτοματη αναπληρωση εκτος αν εχεις απλετο χρονο και προσθετεις μηχανικα, και μια οσμωση για τις αλλαγες σου...:grin: α ξεχασα και περισσοτερο διαβασμα..:smt020 |
πως μπορω να φτιαχω αυτοματη αναπληρωση????
|
εχω δει αρκετες αυτοματες αναπληρωσεις να πωλουνται εδω μεσα με 30-50 ευρω....μεταχειρισμενες...
χτυπωντας μεταχειρισμενα μειωσα αισθητα το κοστος του ριφ μου....μονο το φωτισμο πηρα καινουριο... Παράθεση:
|
ευχαριστω πολυ πανο... δηλαδη γιατι πρεπει να συμπληρωνω KH? θα ειναι χαμιλες η τιμεσ κ θα πρεπει να της ανεβασω η να της κατεβασω?
|
Εγώ θεωρώ ότι η αυτοματη αναπλήρωση δεν είναι βασικό ακόμα....
Προς το παρών μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι γυαλί από πάνω και θα είσαι μια χαρά... Το καλοκαίρι βλέπεις τι θα κανείς....σιγά σιγά.... Α και να αναφέρω ότι Δεν χρειάστηκε ποτέ να συμπληρώσω κάτι στο νερό....και πανε όλα πολύ καλά.... |
Παράθεση:
|
σας ευχαριστω πολυ. κ συνεχιζω το διαβασμα... αντε πανο σε περιμενουμε στα μεροι μας!!!! τελικα το reef θα γινει μεγαλυτερο 90 λιτρο κ το ενυδρειο με τα 50 λιτρα θα το κρατησο για γαριδουλες αργοτερα!!!!! πιστευο τα λιτρα θα ειναι καλυτερα.
------------------------- εχω μπερδευτη τοσο πολυ.... σκευτομαι διαφορα!!!!! σκευτομαι να κανω μονος μου ενυδρειο κ να φτιαξω κ sumb.... απ οτι καταλαβαινεται εχω χασει τη μπαλα. λετε να τα καταφερω η θα ξεφυγω πολυ???? |
Οικονομικά θα ξεφύγεις αρκετά!Για πόσα λίτρα σκέφτεσαι?
|
σκευτομαι να γινει 100χ50χ40. 200 λιτρα θα ειναι. θελω να κανω κατι σιγα σιγα κ ασ παει καιρο. οσο θα διαβαζω θα επενδυω κ σε χρημα. δεν νομιζω οτι ειναι πολλα τα λίτρα. τι sumb θα χρειαστω?
|
Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο;) Την μινιμουμ διάσταση την ορίζουν τα μηχανήματα που θα πρέπει να βολέψεις εκεί καθώς και το αν θα κάνεις refugium ή όχι!
|
Αν μπορέσεις να το κανείς 50 σε πλάτος και σε ύψος η ακόμα καλύτερα 60 σε πλάτος θα είναι πολύ καλύτερα....
Θα έχεις περισοτερες δυνατότητες για aquascape...και θα δώσεις όγκο με το βάθος... |
εχασα πολλα μητσο οσο ελειπα:D:D:D
|
παρα πολλα. πρεπει αν βρεθουμμε να στα πω απο κοντα!!!!!
------------------------- τι ειναι το refugium?????????????????? |
http://www.youtube.com/watch?v=QEjTkLcMfFE μαλλον κατι τετοιο μητσο
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board