ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ & ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ
:confused: :rolleyes: Παιδια καλησπερα.Τωρα που αρχιζει να ανεβαινει η θερμοκρασια μπορω να βγαλω τον θερμοστατη απο τον μονομαχο ή δεν κανει?Και αν κανει απο ποτε μπορω να τον βγαλω?:confused:Μηπως θα παθει σοκ αν τον βγαλω απο την μια στιγμη στην αλλη?Ευχαριστω προκαταβολικα!!!!:grin:
|
Άν η θερμοκρασία δωματίου είναι ίδια (+-1 βαθμός) απο την θερμοκρασία που τον έχεις όλο τον χειμώνα, ναι μπορείς να το βγάλεις.
Φυσικά, επιβεβάιωσε πως και το βράδυ η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω απο το συνυθησμένο για τον μονομάχο σου. Άν είναι όλα οκ τον θερμοστάτη θα τον ξανα χρειαστείς απο Σεπτέμβη και μετά πάλι ..... |
Δεν νομίζω ότι το σπίτι σου είναι ήδη στους 26 C ακόμα και τη νύχτα.
Τουλάχιστον το δικό μου είναι το πρωί γύρω στους 22-23. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι νωρίς για να βγούν οι θερμοστάτες. |
αφου υπαρχει θερμοστατης γιατι να τον βγαλεις?σιγουρα θα υπαρχουν εστω και μικρα σκαμπανεβασματα της θερμοκρασιας.εγω προτεινω να μεινει ο θερμοστατης.
|
ο θερμαντήρας έχει θερμοστάτη και δεν δουλεύει για πάντα, μόλις πιάσει την θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει απλά σβήνει. Όταν τον ρυθμίσουμε πχ στους 26 βαθμούς και η θερμοκρασία δωματίου είναι 28 τότε ο θερμαντήρας δεν μπορεί να δουλέψει και να ανεβάσει την θερμ/σία πάνω από αυτήν του δωματίου. Σ'αυτήν την περίπτωση είτε είναι στην πρίζα είτε όχι δεν παίζει κανέναν ρόλο.
|
και εγω συμφωνο με το να μηνει ο 8ερμοστατης στο ενυδρειο;)
|
Τον θερμοστάτη θα τον βγάλεις όταν οι θερμοκρασίες θα πάνε απο τους 30+ (εξωτερικές πάντα). Με λίγα λόγια προς Ιούνιο πλευρά.
|
:D Ευχαριστω παιδια.Ειστε ολοι κατατοπιστικοι.Μαλλον θα τον βγαλω αφου σφιξουν για τα καλα οι ζεστες!
|
Να μην τον βγάλεις ποτέ, δεν εχει νόημα ενας θερμοστάτης για αυτο και λέγεται θερμοστάτης ειναι φτιαγμένος να κρατα μια σταθερή θερμοκρασία πανω η κατω απο ... αναλογα πως ειναι κατασκευασμένος με κάποιο διαφορικό αλλα αυτο άστο μην μπερδευτούμε επομενος στο θεμα μας αφου η θερμοκρασια ειναι ιση η μεγαλυτερη απο αυτη που ειναι ρυθμισμένος ο θερμοστατης αυτος δεν θα αναψει ειναι σαν να μην υπάρχει
Αρα γιατι να τον βγαλεις;; |
ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ
ποσα watt θα πρεπει να ειναι ενας θερμοστατησ για ενυδρειο 150 λιτρα?
|
Και πάλι εξαρτάτε απο την ελαχίστη θερμοκρασία περιβάλλοντος εγώ θα έβαζα 200 βαττ πάντα υπερβάλω λίγο.
Στο 180 εχω 250 |
Παράθεση:
Παράθεση:
Π.χ:Αν βάλεις ψάρια που δεν απαιτουν πολύ ψηλές θερμοκρασίες τότε θα είσαι εντάξει και με 150 βαττ..;) |
Όχι Χριστόφορε δεν εξαρτάται από τα ψάρια έτσι όπως το λες! Εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας χώρου! Για να υπάρχει σταθερή θερμοκρασία στο ενυδρείο πρέπει ο θερμαντήρας να είναι ικανός να διατηρεί την θερμοκρασία σε σταθερό επίπεδο! Μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και προδιαγραφές που λένε στα τόσα λίτρα πόση είναι η θερμοκρασία που μπορεί να ανεβάσει ο εκάστοτε θερμαντήρας!
Εγώ π.χ. σε 180 λίτρα έχω 300watt όμως λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι και η θερμοκρασία χώρου ειδικά τον χειμώνα έχει μεγάλες διακυμάνσεις! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board