Ενυδρείο 60 λτ
5 Συνημμένο(α)
Ορίστε το νέο μου ενυδρείο 60 λτ το έχω βάλει για στρώσιμο :D :D :D...Τι ψάρια "άγρια" μπορώ να βάλω μέσα;
|
καλορίζικο!!! καλό στρώσιμο, πως στρώνεις? Έκτωρ κάτι ψαράκια που είχες? τι απέγιναν?
|
Έβαλα siporax μέσα στο φίλτρο και θα ρίχνω μια φορά την βδομάδα βρόμικο νερό από το προηγούμενο ενυδρείο μου.Τα ψαράκια τα έχω στο 15 λτ μέχρι να στρώσει αυτό.Oscar μπορώ να βάλω στα 60 λτ ;
|
Μπορεις να βαλέις αλλα μετα απο λιγο καιρο θελει μεγαλυτερο ενυδρειο.
|
Υπάρχουν νανοόσκαρ όπως νανοκιχλιδες;Γιατί και οι κιχλίδες είναι για περισσότερα από 60 λτ αλλά οι νανοκιχλίδες κάνουν στα 60 λτ.
|
Νανοοσκαρ δεν υπαρχουν,αλλα οπως θα πουν μερικοι που θα δουν το προηγουμενο μηνυμα μου θα δημιουργηθουν.Τα κριμπενσις σου αρεσουν?
|
Παράθεση:
|
Όλα τα άγρια ψάρια μου αρέσουν...Θέλω να τους δίνω από τον κήπο σκουληκάκια. :p
|
Αν θελεις αγρια ψαρια παρε ενα ενυδρειο 100-120 λιτρων και βαλε μερικα exodon paradoxus.
|
Δεν παίρνω άλλο ενυδρείο γιαυτό ψάχνω άγρια ψάρια μέχρι 60 λίτρα :)
|
Αγρια ψαρια σε 60 λιτρα...χλωμο.
|
Κάνουν οι νανοκιχλίδες σε 60 λίτρα.
|
Απο νανοκιχλιδες μονο τα kribensis μου ερχονται στο μυαλο που εχουν μια (αγριοτητα) ειδικα οταν εχουν μικρα.
|
το 60λ δεν το πήρες για να βάλεις τα γκάπυς και το χέλι που έχεις στα 15λ?
|
Στο Pet shop που πήρα το ενυδρείο ρώτησα για νανοκιχλιδες και μου είπε πως έχει οπότε θα πάρω μερικές.
|
Στην τυχη θα παρεις?Ξερεις τις ονομασιες τους?
|
κοίταξε τα ψάρια που θα πάρεις να ταιριάζουν με τα γκάπυς και το χέλι που έχεις. τα 60λ μπορεί να σου φαίνονται πολλά μπροστά στα 15 αλλά αν το γεμίσεις με πολλά και ακατάλληλα μεταξύ τους ψάρια θα έχεις πάλι πρόβλημα.
επίσης τα γκάπυς γεννάνε πολύ. σκέψου τα όλ αυτά και πάρε και τις γνώμες των παιδιών που γνωρίζουν |
Μέχρι να υπάρχουν τα Guppy δεν υπάρχει περίπτωση να μπέι σαρκοφάγο ψάρι στο ενυδρείο μου :p
|
φιλε μου μπορεις να βαλεις ενα μικρο χαρεμακι απο αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_pufferfish
αφου προσθεσεις και μερικα φυτακια!!και αφου το στρωσεις καλα και θα εχεις ενα κυνηγο μεσα στο ενυδρειο σου!!! και ενα βιντεακι http://www.youtube.com/watch?v=6o1fw9jtRNc |
|
Έφτιαξα μια σπηλιά από καρύδα σαν αυτή http://www.google.gr/search?hl=el&q=...6%3B1024%3B768 για να μπαίνουν μέσα τα ψαράκια και μάλλον θα την καλύψω με xmass moss όπως αυτήν http://www.google.gr/search?hl=el&q=...em%3B400%3B395
|
πολύ ωραία! μπράβο!
|
Με τα guppy μπορώ να βάλω γλύφτη(πλακόστομο) και γαρίδες;Οι γαρίδες λέει πως κάνουν 7 ευρώ αλλά δεν κατάλαβα 7 ευρώ η 1 η περισσότερες;Ποια είναι τα βασικά test νερού για να τα πάρω;
------------------------- Ποια είναι τα βασικά test νερού για να τα αγοράσω; |
Τεστ για αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4
νιτρωδη ΝΟ2 νιτρικα ΝΟ3 |
Για Ph χρειάζομαι η όχι;
|
οι πλέκο γίνονται μεγάλοι , δεν είναι κατάλληλοι για το ενυδρείο σου. υπάρχουν κάποια είδη πιο μικρόσωμα αλλά πρέπει να ρωτήσεις ονόματα.
|
Οκ...Τέστ για Ph να πάρω η δεν χρειάζεται;
|
Παράθεση:
αν εχεις στρωμενο ενυδρειο. παρε τα υλικα που εχεις στο παλιο φιλτρο,βαλε τα στο καινουργιο φιλτρο μαζι με νεα υλικα και εισαι ετοιμος... με τον τροπο που το κανεις δεν θα στρωσει ποτε...!!!!!! |
Να τα παρουμε μια απ την αρχη!Το πλαστικο φυτακι που εχει στις φωτο το πεταξες φανταζομαι και καλα εκανες!Με το φιλτρο που εχεις στην φωτο θα το χεις το ενυδρειο?Αν ναι ξεχνας αρκετα πραγματα!Ειναι μικρο και δεν χωραει αρκετα απο υλικα οποτε δεν σηκωνει πολλους ρυπους!Οσκαρ,πλεκο κλπ τα ξεχνας γιατι σε3-4 μηνες δεν θα μπορουν να στριψουν εκει μεσα!Θα μπορουσες να το κανεις ενα φυτεμενο με κανενα παφερ μεσα ή ακομη καλυτερα μια τελεια μονομαχιερα με εναν μονομαχο και καμια αμανο μεσα!
Και μια τελευταια ερωτηση θα βαλεις και αλλα ψαρακια που ειχες μεσα εκει και κατι ακομη?Ειναι παρα πολλα!!!! |
Τα υλικά του 15 λτ ενυδρείου δεν κάνουν γιατί είναι από μικρότερο φίλτρο και δεν χωράνε.Ψάρια μπορεί να πάρω και άλλα ποιο μετά.Τα ψεύτικα φυτά τα έχω φυλάξει γιατί θα πουλήσω το 15 λτ ενυδρείο.
|
Παράθεση:
|
Από Κρήτη είναι δύσκολο να βρω μπόλι :p εδώπέρα δεν μπορούσα να βρω ενυδρείο.Καλά θα τα καθαρίζω στο ενυδρείο μπας και γίνει βιολογία.Τα φυτά που έχω στο 15 λτ να τα βάλω από το τώρα στο 60 λτ η θα ξεραθούν;
|
Παράθεση:
μην παραφορτωνεις με πολλα ψαρια το ενυδρειο γιατι μετα θα τα μοιραζεις σε λοταρια... εγω τρια χρυσοψαρα εβαλα σε ενα 60λιτρο και ακομα τρεχω... |
Παράθεση:
στο καινουριο ενυδρειο και τα ψαρια ολα, αφου αν θυμαμαι καλα ουτε το παλιο ειναι στρωμενο οσο να ναι τα ψαρια και τα φυτα θα ειναι καλυτερα σε πιο μεγαλο ενυδρειο αρα λιγοτερη αμμωνια.Τα φυτα αυτη τη φορα φυτεψε τα στο χαλικι (πηρες αλλο χαλικι;) Καλοριζικο φιλαρακο:smt023:smt023 ------------------------- τωρα το ειδα το χαλικι ωραιο :D βαλε και το παλιο και το καινουριο φιλτρο να δουλευουν μαζι στο ιδιο ενυδρειο και αργοτερα μολις στρωσει και το καινουριο το βγαζεις το ενα |
6 Συνημμένο(α)
Νέα διακόσμηση και aquascaping στο ενυδρείο μου
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board