Μεσα απο αυτα τα -οχι και τοσο- off topic θα μαθει αρκετα και θα βοηθηθει για την επιλογη του.
|
μακαρι:D
|
Παράθεση:
Αλλα μια ταση υπερβολης την εχουν οι προτασεις σου... Σκαλαρια δεν μπαινουν παντως σ'αυτο το ενυδρειο για να γυρισουμε και στο θεμα... το μικροτερο επιτρεπτο ενυδρειο για σκαλαρια νομιζω το εχω εγω... εχω ενα 300αρι ανουμπιας με 60κατι (δεν θυμαμαι καλα) εκατοστα υψος. βιαστηκα να πω κι εγω κατι...μετα ειδα οτι εχει 3 σελιδες το θεμα κι οτι εχεις διαλεξει τα νεον! Αντε καλη επιτυχια με το ενυδρειο σου φιλε! Υ.Γ. εχετε πολυ πλακα παντως μερικοι που "μαλιοτραβιοσαστε" στα ποστ του αλλουνου...ρε παιδια peace!! |
Παράθεση:
Κι εγω προσωπικα ειμαι υπερ του βιοτοπικου, και οχι τοσο γενικα οπως το λες αλλα πολυ πιο συγκεκριμενα (πχ βιοτοπος ποταμου Μεκ Κονγκ) αλλα οταν μιλαμε για κοινωνικο δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και βιοτοπικο, φτανει οι κατοικοι του να προερχονται απο βιοτοπους που οι συνθηκες ταιριαζουν. Ασχετα με τις συνθηκες, τι σου ταιριαζει καλυτερα? Σκαλαρια με Νεον ? (που ειναι απολυτως βιοτοπικος συνδυασμος, αλλα εχουμε να κανουμε με συνδυασμο θηρευτη-θηραματος) η pearl γκουραμια με νεον? (που αναμιγνυεται ΝΑ Ασια με Αμαζονιο, αλλα θελουν και τα δυο ειδη ακριβως ιδιες συνθηκες και ζουν ειρηνικοτατα -εκτος την περιπτωση που εχουμε προστασια φωλιας) |
Έχει γίνει λίγο σαλάτα το θέμα :D αλλά έχω καταλήξει στο setup!Κοπάδι neon για αρχή(σκέφτομαι 20) και μετά από 2-3 μήνες 8 cory και καμιά δεκαριά γαρίδες.
Αυτό πάντως που κατάλαβα από όλες τις συζητήσεις σας στο θέμα, είναι ότι σκαλάρια σε 180 λίτρα με 45εκ καθαρό ύψος νερού δεν μπαίνουν!! |
αφου το "επιασες" αυτο εχει σημασια;)
|
Παράθεση:
|
Καλησπέρα και απο εμένα, φίλε χλαπάτσα μπορείς να δεις το δικό μου που είμαστε κοντά στα λίτρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61557 , βέβαια στο προτελευταίο πόστ του δικού μου θέματος άνοιξε πάλι το στοματάκι του ο Σπύρος και μπήκα σε διαδικασίες αλλαγών που σημαίνει ότι έχει πέσει πολύ φύτεμα ( ο Σπύρος μου είπε να κλέψω όχι εγώ) για το καλό των ψαριών μου αλλά και αυτού που θέλω να βλέπω. Πάντως για να ξέρεις εκεί μέσα ζούν 55 cardinal, 6 corydoras sterbai, ένα ζευγάρι german blue ram , 6 γαρίδες αμάνο, 5 μηλοσαλίγκαρα, 7 anetome helena και για λίγο καιρό ακόμα μερικά παρασιτικά σαλιγκάρια που εξαφανίζονται σιγά σιγά μέσα στο πεπτικό σύστημα των anetome.
Το θέαμα σε πληροφορώ είναι υπέροχο και ειδικά την ώρα του φαγητού...θα προσπαθήσω να τραβήξω και βίντεο για να δεις τι εννοώ. |
Παράθεση:
Έχεις παρατηρήσει διαφορά στη συμπεριφορά των καρδινάλιων όταν το ενυδρείο είναι πιο πολύ φυτεμένο?Προς το παρόν έχω λίγα φυτά γρήγορης ανάπτυξης γιατί είμαι σε φάση στρωσίματος. Υ.Γ Πάντως πολύ όμορφο το ενυδρείο σου! :p |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board