Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το τουλι θα το εχεις πλεον μονιμα στο φιλτρο, γιατι και να μγαλωσουν αυτα, θα γεννηθουν πολυ γρηγορα αλλα. Τα 30 guppies ειναι παρα πολλα, σε ενα χρονο μπορει να γινουν και 500. Οποτε πρεπει να βρεις απο τωρα που θα τα δινεις. |
αυτο με τη σκονη πιανει και ευχαριστω πολυ παιδες. το θεμα ειναι οτι ποτε θα ξερω οτι χορτασαν? ειναι σαν τα χρυσοψαρα που τρωνε παντα και μπορει να σκασουν η οχι?
|
Οσο ριχνεις θα τρωνε σαν τα χρυσοψαρα και σαν τους σκυλους! :D
Οποτε δεν θα περιμενεις να δεις αν χορτασαν. Θα ταϊζεις μια ποσοτητα και θα φανε αυτα, μην ανησυχεις. Ενας γενικος κανονας ειναι να καταναλωθει η τροφη που ριχνεις μεσα σε 2 λεπτα, αλλιως θα παραμεινει στο ενυδρειο και θα ανεβασει την αμμωνια. Στη φυση δεν βρισκουν καθε μερα τροφη τα ψαρια, δεν θα παθουν τιποτα απολυτως. Το πολυ ταϊσμα κανει κακο, οχι το λιγο. |
ηρθε η στιγμη να κανω αλλαγη νερου. μετα 30+ γκαπυ μεσα τι αλλαγη νερου μου προτεινετε ρε παιδια? ολο το νερο? και εκτος απο αντιχλωριο τι αλλο να βαλω μεσα?
|
Ποτε ολο το νερο! Ενας γενικος κανονας ειναι 30% ανα εβδομαδα, αλλα αυτο θα το δεις μονο απο τις μετρησεις. Αν ανεβαινουν τα νιτρικα γρηγορα μεσα στην εβδομαδα, θελεις πιο συχνες αλλαγες νερου. Τη ρουτινα σου θα τη βρεις με τον καιρο.
Παντα με αντιχλωριο και η αλλαγη να γινεται με νερο ιδιας θερμοκρασιας και παραμετρων. |
σημερα εγινε η πρωτη αλλαγη. μεχρι τωρα κανενα προβλημα. αγορασα και 2 γλυφτες αλλα ειναι πολυ υπερκινητικοι ρε παιδια:confused: τεσπα.
|
δεν υπαρχουν γλυφτες αλλα πλακοστομοι;);)
|
Ουτε πλακοστομοι υπαρχουν αλλα Πλεκοστομοι! :smt106
|
http://www.petsupermarket.gr/2850/%C...ater-300w.html
εχω αυτον τον θερμοστατη. ποιο κομματι του πρεπει να ειναι εξω απο το νερο? |
Πρεπει να λεει στο manual. Αλλιως, σχεδον μεχρι επανω, στο πλαστικο. Μην τους φοβασαι, ειναι βυθιζομενοι συνηθως. Αλλα ριξε μια καλυτερη ματια στο manual, αποκλειεται να μην λεει. Να προσεχεις μονο οταν κανεις αλλαγη και πεφτει η σταθμη του νερου. Να τον βγαζεις απο το ρευμα πριν, εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις που σπανε οταν μενουν εκτος ενω ειναι σε λειτουργια.
|
ναι τον βγαζω μην ανυσηχεις. φοβαμαι παντως να τον βυθησω ειναι η αληθεια:D
|
Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα οσους εχω ειναι IP68 ολοι, δηλαδη πληρως βυθιζομενοι. Δες το manual ή ψαξε καποιο στο internet.
|
και μενα λεει απανω με μικρα γραμματα ip68. να τον βυθισω?
|
Βρε manual δεν εχεις? Δες τι λεει. Συνηθως τους βαζουμε μεχρι ενος σημειου, το λεει παντα ο κατασκευαστης.
------------------------- Διαβασε αυτο: http://usa.hagen.com/File/859528b4-d...7-7add15158da6 Πρεπει να ειναι σαν τον δικο σου, εχει και σχεδιο μεχρι που πρεπει να τον βαζεις. Λογικα θα εχει και ενδειξη πανω στο θερμοστατη. |
ναι μην το φοβασαι καθολου . Να και μια επιστημονικη ερευνα:
IP 68 Enclosures - IP rated as "dust tight" and protected against complete, continuous submersion in water. (http://www.euroboxenclosures.co.uk/I...-Explained.php) :p:p να και μια googliσια μεταφραση: • IP 68 Κουτιά - IP αξιολογήθηκε ως «σκόνη σφιχτό" και προστατεύονται από πλήρη, συνεχή βύθιση στο νερό. |
ρε παιδες παρατηρησα σημερα 2 γκαπυ μεγαλα (το ενα σιγουρα θυλυκο) να ειναι κατω στην αμμο και να καθονται ακινητα. μονο την ουρα κουνουσαν.
υπαρχει περιπτωση να παω για γεννα? ηδη εχω καμια 20 μικρα |
Και για γεννα να πηγαινεις υπαρχει περιπτωση, αλλα και για καποια ασθενεια υπαρχει περιπτωση. Μετρησεις κανεις? Εβαλες πολλα ψαρια ταυτοχρονα.
|
να πω την αληθεια απο τοτε που στρωθηκε οχι. απλα μου εκανε εντυπωση που ολα γυρνανε γυρω γυρω ολα μια χαρα και αυτα τα δυο αραζανε κατω στην αμμο. εχεις φωτο απο αυγα να δω πως ειναι για να ψαξω?
|
Ψαρακια γεννανε τα guppies, οχι αυγα.
|
Παράθεση:
|
Αυτο συμβαινει με τα ζωοτοκα :rolleyes:
Πριν αποφασισουμε να βαλουμε, πρεπει να εχουμε σκεφτει που θα τα δινουμε οταν παρουν μπροστα και δεν σταματανε με τιποτα :D |
Παράθεση:
|
τις τελευταιες μερες παρατηρησα μια θολουρα μονο στην επιφανεια του ενυδρειου. το νερο μεσα ειναι μια χαρα αλλα η επιφανεια εχει γινει πιο θολη. οταν βαζω μπροστα το μηχανημα για τις φουσκαλες , οι φουσκαλες στην αρχη οταν φτανουν στην επιφανεια οι περισσοτερες δεν σκανε αλλα παραμενουν εκει. αμα δουλεψει το μηχαναημα για καμια ωρα η επιφανεια ξαναγινετε καθαρη. τι ακριβως συμβαινει?
αλλαξα και το νερο αλλα δεν ειδα καποια βελτιωση. μετα απο κανα 2 μερες ξαναγινετε ιδια η επιφανεια μετα το δουλεμα απο το μηχανημα |
Για τσέκαρε τις φωτογραφίες εκεί που λέει πρωτεϊνικό φιλμ αν μοιάζει σε κάποια.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816 |
ναι αυτο ειναι
------------------------- δηλαδη πρεπει να μειωσω τη τροφη και να βαζω πιο συχνα το μηχανημα ε? τρωνε πολυ τα πιρανχας ρε παιδια:D |
σ έχω 'χάσει'... χρυσόψαρα, γκάπυς, πιράνγχας έχεις τελικά? για βάλε φωτογραφίες να δούμε:)
|
τα χρυσοψαρα τα εδωσα στη κοπελα μου και ειναι μια χαρα. τα γκαπακια τα εδωσα σε εναν φιλο μου. τωρα εχω 9exodon paradoxus και 2 γλυφτες.
φωτο μπορω να το βγαλω αλλα δεν ξερω να τις περασω εδω μεσα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board