ναι αυτο ρωτησα, ισως οι μετρησεις ΤΩΡΑ να ειναι απο την αλλαγη νερου. ΠΟΤΕ θα ειμαι σιγουρος οτι ειναι επειδη ειναι οκ το ενυδρειο? αν περασει ποσος χρονος κι εχω ακομα αυτες τις μετρησεις?
|
Παράθεση:
|
Πάνε αγόρασε από κάποιο φαρμακείο καθαρό διάλυμα αμμωνίας 10%, 1-2 ευρώ έχει..
Γιατί με την τροφή ούτε να υπολογίσεις πόσο "αμμωνία" ρίχνεις μπορείς, αλλά ούτε ξέρεις μετά από πόσες ώρες διασπάτε.. Με την καθαρή αμμωνία ρίχνεις 30 σταγόνες, και μετά από μια ώρα μετράς και βλέπεις 4 ppm( στο δικό μου τόσο βγήκε, στα 100 λτ, στο κάθε ενυδρείο θέλει διαφορετικές αναλογίες) Το ενυδρείο σου θα είναι στρωμένο όταν βάζεις 4 ppm αμμωνία και σε 24 ώρες είναι 0. Μετά περιμένεις να πέσουν τα νιτρώδη πάλι στο 0, λογικά τα νιτρικά σου θα έχουν φτάσει πάνω από το όριο των test.. τότε κάνεις 80-90% αλλαγή νερού και βάζεις το 20-30% των ψαριών* που θα έβαζες συνολικά. *όχι των ψαριών σαν τεμάχια, αλλά σαν ρυπογόνους οργανισμούς. (δλδ δε θα βάλεις 3 χρυσόψαρα, και μετά από ένα μήνα, 3 γκάπυ.. δεν παράγουν ίδιους ρύπους..) Όλα τα άλλα που γράφουμε δυο σελίδες τώρα είναι περίσσια.. εκτός της επιστημονικής πλευράς που είναι σημαντικά, τα επιπλέον έχουν χιλιοειπωθεί. |
Παράθεση:
|
ευχαριστω Κεν. Δελτα συμφωνεις να το κανω ετσι η οχι?
και τι γινεται αν ριξω εγω την αμμωνια σημερα και σε 24 ωρες ειναι ακομα εκει? ------------------------- Παράθεση:
|
Δεν εχω εμπειρια και αποψη περι φαρμακευτικης αμμωνιας.
|
Ρίχνεις αμμωνία, μετράς την άλλη μέρα, αν έχει μηδενιστεί μετράς τα νιτρώδη, αν έχουν μηδενιστεί και λογικά έχουν αυξηθεί τα νιτρικά είσαι έτοιμος.
Αν δεν έχει μηδενιστεί η αμμωνία αλλά έχει μειωθεί συμπληρώνεις μέχρι την αρχική ποσότητα (το να βάλεις παραπάνω δεν επιταχύνει, αντίθετα δημιουργεί πρόβλημα-εγώ θα την κρατούσα στο 2) και ξαναμετράς την άλλη μέρα. Αν μείνει ως έχει τότε το μπόλι δεν έπιασε. Σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο με την τροφή. Και μέχρι να βάλεις ψάρια πρέπει να συντηρείς τα βακτήρια με το φαγητό τους είτε είναι αμμωνία καθαρή είτε είναι τροφή που θα μετατραπεί σε αμμωνία. |
Με φαρμακευτικη αμμωνια εστρωσα το φιλτρο του δισκοενυδρειου οποτε εχω δει οτι πρακτικα δουλευει μια χαρα!!!
|
για τα ετοιμα σκευασματα στρωσιματος τι λετε?
|
Έχεις δικό σου μπόλι και θα πάρεις ζουμί; Και ξένο να ήταν το μπόλι πάλι καλύτερο είναι.
|
αφου με το μπολι δε μου βγηκε! τι να κανω ο ανθρωπος! να στρωσω προσπαθω! αν ενδιαφερεται κανεις να ερθει να πιουμε καφεδακι και να μπολιασουμε μαζι ας μου το πει!
|
Εγώ λέω να αφήσεις και το μπόλι και τα έτοιμα ζουμιά..
Μιας και θέλεις να κάνεις δοκιμές για να μάθεις ( γιατί έχεις χάσει πολλά μαθήματα στο θέμα στρώσιμο) λέω να το κάνεις από την αρχή με αμμωνία για να δεις πως δουλεύει το όλο σύστημα. Ένα έτοιμο στρωμένο ενυδρείο με την μέθοδο της φαρμακευτικής αμμωνίας, πρέπει να μηδενίζει 3-4 ppm αμμωνία μέσα σε 24 ώρες.. (για τα νιτρώδη δεν έχω χρονομετρήσει αλλά πρέπει να θέλει παραπάνω ώρες..) |
Παράθεση:
Νομιζω οτι το μπολι σου ηταν "αδυναμο".... ------------------------- Παράθεση:
|
ναι μπροστα ημουν. τα επλυνε σε εναν δικο του κουβα με νερο απο το ενυδρειο μου. στο σπιτι μου ολα αυτα.
το οτι το μπολι ισως να ηταν αδυναμο ειναι πολυ πιθανο μιας και το ενυδρειο απο το οποιο το πηρα ναι μεν εχει αριστες μετρησεις αλλα λειτουργει σωστα ενα μηνα μονο. δεν ξερω αν παιζει ρολο. τι εννοω. λειτουργουσε για τουλαχιστον ενα χρονο πριν αλλα δεν ειχε μεσα ψαρια, παρα μονο ενα νεκρο κι ενα SAE. Η συντηρηση απο τον πετσοπα εγινε πριν ενα μηνα περιπου ------------------------- ακομα μετραω 0 νιτρωδη και 10 νιτρικα και 0 αμμωνια. δεν βαζω βεβαια τροφη κτλ μεσα γιατι δεν εχω αποφασισει τι θα κανω αλλα με τετοιες μετρησεις εγω νομιζω ειμαστε οκ. τι λετε κι εσεις που ξερετε? |
Βαγγελη πιστευω οτι δεν εχει γινει κατι ... με τη πρακτικη που ακολουθησες ακομα και να ειχε πιασει το μπολι το αφήνεις να πεθανει απο την πεινα!
Ακου τι θα κανουμε ... θα περασεις να σου δωσω μπολι να βαλεις και στο παλιο και στο καινουργιο ενυδρειο ... Να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο!! :D:D:D |
γιωργο τι εννοεις δεν εχει γινει κατι?
το ενυδρειο ειχε στρωθει (συμφωνα με μετρησεις). τα ψαρακια εχουν μπει μεσα εδω και 4 μερες. προχτες μετρησα λιγα νιτρωδη (κατωτατη μετρηση) και σημερα ειμαστε μια χαρα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board