Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Ενυδρείο έτοιμο ή "φτιαχτό" για αρχάριο ? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90494)

Harris1 01-03-16 01:29

Στην επομενη κουβεντα, επειδη συντομα θα αρχισουμε κουβεντα, οτι τα 60 ειναι λιγα:)σκεψου αν κρατησεις την ιδια βαση, να την προεκτοινεις με κανενα κοντρα πλακε θαλασσης 5-10 ποντους, να παιρνει μεγαλυτερο. Τι να σου κανουν οι 10 ποντοι βεβαια. Κριμα που δεν σε προλαβα, καλοριζικο παντως :)
:smt041:smt041:smt041

ChocolatePuma 01-03-16 08:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GN_AZ (Μήνυμα 926190)
με το φίλτρο τι προτείνετε να κάνω ? να ξεκινήσω με αυτό κ βλέπουμε ή να το αλλάξω με μεγαλύτερο ?

Το φίλτρο ειναι σχετικά μικρό και σύντομα θα βαρεθείς να το καθαρίζεις.
Εγώ σε τόσα λίτρα θα πηγαινα σε μεταχειρισμένο ή καινουργιο, εξωτερικό
Το οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μελλοντικά, εφόσον ανέβεις σε λιτρα

Ακόμη και τα πιο αξιόπιστα εσωτερικά πχ eheim, κάποια στιγμή "καθονται" και δεν είσαι ευχαριστημένος

tsala 01-03-16 11:57

Συμφωνω με τον Σακη για το φιλτρο , ειναι μπελας τα εσωτερικα .. Μπουκωνουν ευκολα.

GN_AZ 01-03-16 14:22

κ εγώ συμφωνώ κ με τους δυο σας αλλά δεν έχω χώρο ρε παιδιά :(
σαν πρώτη κίνηση θα προσπαθήσω να αλλάξω αυτό που έχω με ένα μεγαλύτερο κ βλέπουμε.
μετά μένει να πείσω την γυναίκα να αδειάσει το έπιπλο / βάση από τα περιττά :) μπας κ βολευτεί το εξωτερικό φίλτρο

ChocolatePuma 01-03-16 14:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GN_AZ (Μήνυμα 926510)
κ εγώ συμφωνώ κ με τους δυο σας αλλά δεν έχω χώρο ρε παιδιά :(
σαν πρώτη κίνηση θα προσπαθήσω να αλλάξω αυτό που έχω με ένα μεγαλύτερο κ βλέπουμε.
μετά μένει να πείσω την γυναίκα να αδειάσει το έπιπλο / βάση από τα περιττά :) μπας κ βολευτεί το εξωτερικό φίλτρο

Υπάρχουν φιλτρα τα οποια λειτουργούν κανονικά, στο ίδιο επιπεδο με το ενυδρειο (το αναφερω σε περιπτωση που εχεις χωρο, διπλα ή πισω απ το ενυδρειο)

Αυτές οι γυναικές μας, τραβανε πισω το χόμπι!!!!:D

GN_AZ 01-03-16 14:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 926516)
Υπάρχουν φιλτρα τα οποια λειτουργούν κανονικά, στο ίδιο επιπεδο με το ενυδρειο (το αναφερω σε περιπτωση που εχεις χωρο, διπλα ή πισω απ το ενυδρειο)

ωπ ..... υπάρχουν πάνω από 10cm κενό από πίσω. δώσει μερικές παραπάνω πληροφορίες

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 926516)
Αυτές οι γυναικές μας, τραβανε πισω το χόμπι!!!!:D

μας έχουν βάλει τα 2 ψάρια σε μια γυάλα :grin::grin:

tsala 01-03-16 14:59

Tο να παρεις αλλο εσωτερικο φιλτρο , ειναι τσαμπα λεφτα για μενα.. Βαλε μια προεκταση σε αυτο καλυτερα.
Υπαρχουν και τετοια εξωτερικα που ειπε ο Σακης , οπως το multikani,που εχει την αντλια ξεχωριστα και δουλευει και εξω απο το νερο.
Υπαρχουν και κρεμαστα , αλλα θελει παρεμβαση στο καπακι.

ChocolatePuma 01-03-16 15:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GN_AZ (Μήνυμα 926521)
ωπ ..... υπάρχουν πάνω από 10cm κενό από πίσω. δώσει μερικές παραπάνω πληροφορίες

EHEIM aquacompact 60

Το έτρεχα χρόνια ακριβώς πίσω από 60λιτρο ενυδρειο - στο ίδιο ακριβώς επίπεδο

Αρκετό χώρο για βιολογικό, δεν θέλει συχνό καθάρισμα και είναι πανεύκολο στη χρήση

https://www.eheim.com/en_GB/products...rs/aquacompact

Η τιμή ειναι τιμή eheim ;)

Νομίζω πως πλέον έχουν βγάλει κι άλλες εταιρείες, αντίστοιχα φιλτρα

GN_AZ 01-03-16 18:40

ωραίο το εξωτερικό στο γυαλί αλλά τα 100 είναι πολλά !!!
θα βάλω την προέκταση σε αυτό, θα ξεκινήσω έτσι κ βλέπουμε. 10 μικρά ψαράκια το πολύ 3cm δε νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα.
αν χρειαστεί μεγαλύτερο τελικά μάλλον θα πάω στην επιλογή του μεταχειρισμένου εξωτερικού.

GN_AZ 02-03-16 18:42

τελικά το φίλτρο αλλάχτηκε με άλλο εσωτερικό AquaOne 102F (450lt/h).
ελπίζω αυτό να φτάνει :confused:

GN_AZ 03-03-16 23:10

το 102F έχει δύο σφουγγάρια.
θα ήταν καλό να αφαιρέσω το ένα για να βάλω κάποιο βιολογικό υλικό ?
αν θελήσω να προσθέσω αργότερα βιολογικό υλικό πως το κάνω ? απλά αντικαθιστώ το επάνω σφουγγάρι ή πρέπει να "στρώσω" κ το καινούριο υλικό ?
θέλει πλύσιμο το φίλτρο πριν ξεκινήσει για το "στρώσιμο" ?

tsala 04-03-16 02:12

Εννοειται θα βγαλεις απο τωρα το ενα σφουγγαρι και θα βαλεις βιολογικο υλικο.
Μονο με τα σφουγγαρια δεν θα κανεις και πολλα..
Θα βαλεις βιολογικο τωρα για να στρωσει.
Ενα πρωτο ξεπλυμα στην βρυση μονο και ειναι ετοιμο.

GN_AZ 04-03-16 08:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsala (Μήνυμα 927390)
Εννοειται θα βγαλεις απο τωρα το ενα σφουγγαρι και θα βαλεις βιολογικο υλικο.
Μονο με τα σφουγγαρια δεν θα κανεις και πολλα..
Θα βαλεις βιολογικο τωρα για να στρωσει.
Ενα πρωτο ξεπλυμα στην βρυση μονο και ειναι ετοιμο.

ψάχνω για κάποιο συγκεκριμένο βιολογικό ?
αυτά είναι οκ ? Seachem Matrix ή Haquoss Biopearl

Τάκης 04-03-16 08:36

Πετάξου στο praktiker και πάρε μια σακούλα ελαφρόπετρα με 2 Ευρώ και θα έχεις για όλη σου τη ζωή βιολογικό υλικό :)
http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
και όταν και αν θα πάρεις εξωτερικό φίλτρο θα έχεις πολύ βιολογικό υλικό

GN_AZ 04-03-16 08:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τάκης (Μήνυμα 927400)
Πετάξου στο praktiker και πάρε μια σακούλα ελαφρόπετρα με 2 Ευρώ και θα έχεις για όλη σου τη ζωή βιολογικό υλικό :)
http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
και όταν και αν θα πάρεις εξωτερικό φίλτρο θα έχεις πολύ βιολογικό υλικό

έχω τέτοιο για τα λουλούδια αλλά νόμιζα ότι είναι ασβεστολιθικό

Τάκης 04-03-16 08:52

Αν έχεις τότε πλύνε τη καλά και βάλε την.
Οι περισσότεροι ελαφρόπετρα έχουμε, και το matrix ελαφρόπετρα είναι :)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85894

tsala 04-03-16 12:56

βαλε ελαφροπετρα οπως σου ειπε ο Τακης ;)

GN_AZ 14-03-16 14:49

τελικά νομίζω ότι είναι καλύτερα για κάποιον που ενδιαφέρεται να πάρει μια γυάλα σκέτη στις διαστάσεις που τον βολεύουν κ τον εξοπλισμό ξεχωριστά.

έχω καταλήξει με ένα ενυδρείο μικρότερο απ'ότι χωράει στο έπιπλο μου (ευτυχώς μόνο 10εκ βάθος η διαφορά).
έχω ήδη αλλάξει το αρχικό εσωτερικό φίλτρο με μεγαλύτερο (δέκα ευρώ διαφορά) αλλά τώρα σκέφτομαι να το ξαναλλάξω με εξωτερικό.
σύντομα θα χρειαστεί να προσθέσω δεύτερη λάμπα μιας κ ο φωτισμός είναι λίγος ακόμη κ για ψεύτικα φυτά :D (άλλα είκοσι ευρώ).

καλύτερα αγορά μια ιδιοκατασκευής στις επιθυμητές διαστάσεις λοιπόν κ αγορά του εξοπλισμού ξεχωριστά παρά συμβιβασμός κ αγορά μιας all inclusive υποδεέστερης λύσης που θα κοστίσει περισσότερο τελικά

αυτά από έναν αρχάριο ... :)

AntoniosR 15-03-16 02:13

Εγώ φίλε GN_AZ όταν ξεκίνησα να διαβάζω στο φόρουμ και είδα τα λάθη μου σαν αρχάριος, σκέφτηκα ότι αφού χρειάζεται να επενδύσω κάποια χρήματα, εφόσον πήρα την απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά, να το κάνω για το ενυδρείο που είχα φανταστεί ότι θα αποκτήσω κάποια στιγμή. Όχι να διορθώσω πρόχειρα τα προβλήματα. Έτσι από τα 54 λίτρα πήγα σε diy 250 λίτρα. Ότι έφτιαξα και ότι εξοπλισμό αγόρασα ήταν με γνώμονα να μην εγκλωβιστώ στο άμεσο μέλλον αλλά και να έχω αρκετές επιλογές όσον αφορά με τι θέλω να ασχοληθώ. Γιατί στο "χορό" μπήκα με ένα commet χρυσόψαρο που αγόρασε η μικρή μου κόρη από ένα πανηγύρι σε ένα "ενυδρείο" 450ml :smt120:smt120:smt120 !

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:36.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01834 seconds with 10 queries