πεσμου κατι αλλο σε παρακαλω ποιο ειναι το κριτηριο για να δουλεψει η Η/Μ ( ηλεκτρομαγνητικη) βαλβιδα?
Δλδ...κατι πρεπει να δει για να λειτουργησει...τι ειναι αυτο; Εαν π.χ μου πεις διαρροη...οκ..Που θα την δει αυτη; Υπαρχει καποιο αισθητηριο; και αν που βρισκετε; και τι κανει; |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Λοιπον να επανερθω στο θεμα,νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ηρθε η ωρα να βαλω co2 εχω στα 120λ 2χ48w δηλαδη 0,4w το lιτρο,και απο φυτα εχω 3 ριζες echinodorus grandiflorus (muricatus) 4 ριζες Hygrophila difformis και 2 ριζες cabomba caroliniana. Δεν βαζω ουτε λιπασμα,πρεπει να κανω κατι με φωτισμο-co2?δηλαδη να αυξησω φωτισμο ή να βαλω co2?
|
Αν εχεις 2χ48w λαμπες, ο φωτισμος σου δεν ειναι 0,4w/λιτρο. Μια ή δυο λαμπες εχεις?
|
2 X48 w σε 120 λιτρα είναι 0,8 w/l
2X48=96/120=0,8 |
2x24 εννοω,οποτε?(συγγνωμη)...Απο co2?
|
To CO2 μονο καλο κανει σε οποιοδηποτε φυτο.
|
Παράθεση:
|
Να σου πω την αληθεια, εγω πιο πολυ εμπιστευομαι τις Τ5/Τ8 σε φυτεμενο, γιατι τα leds συνηθως χανουν την ενταση τους με τον καιρο και δεν το καταλαβαινουμε. Αν βαλεις ψυχρου φωτισμου leds, ομως και καμια Τ5 αναπτυξης φυτων (π.χ. sylvania grolux), δε νομιζω να υπαρξει θεμα.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
θα το δουμε,Παρήγγειλα και co2 σημερα,αντε να το δουμε και αυτο
------------------------- Σχετικα με την φωτοπεριοδο μου εχω οπως ειπα 2χ28w Τ5 και μια ταινια Led 14w ολα μαζι 70w δηλαδη..Τα φωτα τα ανοιγω για 8 ωρες,ειναι καλα ή θελει λιγοτερο-περισσοτερο?Μεχρι στιγμης τα φυτα ειναι 3 ριζες echinodorus grandiflorus (muricatus) 4 ριζες Hygrophila difformis και 2 ριζες cabomba caroliniana ------------------------- κανεις? |
μια χαρά ειναι.8 ωρες..απο λιπασματα μην ριχνεις πολλα πραγματα γιατι δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα αυτα τα φυτα
|
Παράθεση:
|
οπως ειπα ειχα αυτη την καφε αλγη εδω και 2 μηνες περιπου και αυτα στα ξυλα επανω που λεει οτι θα κανει τον κυκλο επιδει ειναι νεο το ενυδρειο κ.λ.π,δεν ειδα διαφορα μετα απο 2 μηνες και αποφασισα πριν 2 εβδομαδες και αποφασισα πριν ενα μηνα να βγαλω τα ξυλα που ειναι και οι ανουμπιες επανω,τα εβγαλα και τα εβαλα σε ενα αλλο ενυδρειο που εχω που δεν εχει τιποτα μεσα και απο οτι ειδα μερα με την μερα εχει σαν μια πολυ μικρη θολουρα,μαλλον τα ξυλα φταινε και τα πηρα και απο πετ σοπ,απιστευτ..
------------------------- Κατι ακομα,πια σαλιγκαρια (ειδος) τρωνε την αλγη αυτη? |
apple snail,zebra snail.ειναι τα καλυτερα για αυτη τη δουλεια
φυσικα αν βάλλεις μην ξεχνας να τα ταιζεις κ αυτα κανα ζεματισμένο λαχανικο (αρακα ,καροτακι) |
Παράθεση:
------------------------- οσο αφορα τις τρυπουλες στον εχινοδορο δεν τα τρωει καποιο ψαρι τελικα,απλα ετσι μεγαλωνει,δηλαδη μονο του εχει καποιες τρυπες,οχι ολα τα φυλλα αλλα καποια εχουν,που μπορει να οφείλεται? |
ριξε μια ματια εδω...http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html θα σε βοηθησει !
και οχι..απο οτι θυμαμαι δεν τα τρώει ο loach.>! |
Παράθεση:
Μαλλον ελλειψη καλιου ------------------------- Μια ακομα ερωτηση τι φυτο ειναι αυτο ? https://imagizer.imageshack.us/v2/36...90/19/9g7o.jpg |
Για limnophila sessliflora μου κανει, οχι σε ιδιαιτερα εντονη αναπτυξη. Ριξε μια ματια και εδω για τις απαιτησεις της.
|
Παράθεση:
Ο Τέο έχει άλλη άποψη -Περίμενε κανέναν μποστανά :D |
Kαι εμενα μου μοιαζει για cabomba caroliniana, αλλα τα μπερδευω στην οψη τα δυο φυτα για να πω την αληθεια. Ελπιζω απλα να μην εναι cabomba,γιατι εχει αρκετα μεγαλυτερες απαιτησεις σε φωτισμο.
|
Νομίζω πως είναι limnophila sessliflora, η Cabomba caroliniana όπως τα βλέπω στο δικό μου ενυδρείο τώρα έχει πιο παχειά και πυκνή κορφή, όντως μοιάζουν πολύ αυτά τα δύο φυτά και μόνο αν τα δεις διπλα διπλα ξεχωρίζουν, επίσης η Cabomba caroliniana έχει και πιο σκούρο πράσινο χρώμα
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αμα μπει κανείς μποστανάς :smt031 θα βγει άκρη! (Συμφωνώ πως το χρωμα και η πυκνότητα, είναι κυρίως θέμα συνθηκών) |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Cabomba caroliniana πρέπει να είναι.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board