Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   αμμωνια, ηλεκτρικη σκουπα και τι νερο θελει το οσκαρ... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52801)

douran_p 17-05-11 12:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 590579)
Η Ταγκανίκα είναι λίμνη της Αφρικής, τα όσκαρ ζουν στη Νότιο Αμερική.

"Τα oscar είναι κιχλίδες που ζουν σε στάσιμα νερά ή νερά με μικρή ροή. Τα βρίσκουμε στα ανοιχτά σημεία του ποταμού Rio Paraguay
στην Βραζιλία, του Rio Supay στο Περού, του Rio Orinoko στην Βενεζουέλα ή του Rio Arauca στην Κολομβία.
Ακόμα ζουν και σε λίμνες με ρηχά νερά, όπως είναι η Trueno Cocha του Περού."

http://www.aquarium4u.gr/%CE%BA%CE%B...cellatus-oscar

+1000000

georgis4 17-05-11 12:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590512)
που τη βρισκω?γιατι σ ολα τα πετ ειναι πιο ακριβες

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georod7 (Μήνυμα 590577)
ρε συνονοματε,αυτη η σκουπα ειναι μικρη η μεγαλη γιατι την εχω δει κι εγω στο ebay(παμφθηνη)αλλα δεν ξερω αν ειναι καταλληλη για το δικο μου 300αρι που κανω 100 λιτρα αλλαγη τη βδομαδα!αμα ειναι να κανει κανα χρονο να αδειασει hεsε ψηλα κι αγναντευε με το συμπαθειο!!!:D

Μεγαλη δεν τη λες αλλα 2 κουβαδες τους γεμιζω σε 2-3λεπτα (αφου δεν προλαβαινω καλα καλα να παρω ολες τις μπιχλες απο κατω) :D
Απο πετ της θεσσαλονικης την εχω παρει €4 και ειναι της BOYU κινεζακι να ξερετε....;)

mariloulou 17-05-11 13:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 590579)
Η Ταγκανίκα είναι λίμνη της Αφρικής, τα όσκαρ ζουν στη Νότιο Αμερική.

"Τα oscar είναι κιχλίδες που ζουν σε στάσιμα νερά ή νερά με μικρή ροή. Τα βρίσκουμε στα ανοιχτά σημεία του ποταμού Rio Paraguay
στην Βραζιλία, του Rio Supay στο Περού, του Rio Orinoko στην Βενεζουέλα ή του Rio Arauca στην Κολομβία.
Ακόμα ζουν και σε λίμνες με ρηχά νερά, όπως είναι η Trueno Cocha του Περού."

http://www.aquarium4u.gr/%CE%BA%CE%B...cellatus-oscar

ναι της ν.αμερικης ειναι καλο μου αλλα μεταφερονται εχω διαβασει και αλλα αρ8ρα που το λενε οποτε...

zipo 17-05-11 13:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590596)
ναι της ν.αμερικης ειναι καλο μου αλλα μεταφερονται εχω διαβασει και αλλα αρ8ρα που το λενε οποτε...

Βρε για να πάνε από Νότιο Αμερική στην Ταγκανίκα θέλουν αεροπλάνο..:D

Δεν παρεμβάλλεται απλά ανάμεσα αλμυρό νερό,αλλά και ......στεριά!

bokostas 17-05-11 14:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590596)

... οπότε θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές της Ταγκανίκα, δηλαδή μαλακό και όξινο νερό, όπως στα ποτάμια της Ν. Αμερικής.;)

mariloulou 17-05-11 15:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 590602)
... οπότε θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές της Ταγκανίκα, δηλαδή μαλακό και όξινο νερό, όπως στα ποτάμια της Ν. Αμερικής.;)

oχι δεν 8ελουν κατι αλλο διαφορετικο..μπορουν να ζησουν και με τη σκληροτητες του νερου της βρυσης και το πεχα στο 8..

platy 17-05-11 16:02

τα astronotus occelatus καταγωνται απο την Ν.Αμερικη...οι πλεον καταλληλες συνθηκες για να ζησουν τα ψαρια ευχαριστα ειναι χαμηλες σκληροτητες και πεχα γυρω στο 6.5 -7..το αν τα εριξε καποιος στην ταγκανικα προσωπικα δεν με ενδιαφερει...μαθε ομως πως καθε βιοτοπικο ενυδρειο εχει αλλες αναγκες...η αμφισβητιση που προβαλλεις αν τεκμηριωθει εχει καλως...αλλιως τα παιδια που σου ειπαν τα παραπανω εχουν μια Α εμπειρια σε αυτα και τα ειπαν φιλικα ...ΥΓ αν κανεις μια αναζητηση για τα εν λογω ψαρια και τα ψαρια της ταγκανικα θα διαπιστωσεις οτι το περιββαλλον ειναι τελειως διαφορετικο ...σε αρκετες περιπτωσεις τα ψαρια της ταγκανικα θελουν πεχα ανω του 8 υψηλες σκληροτητες και καποια κελυφη σαλλιγκαριων για να κρυβονται ...μην μου πεις οτι θα χωρεσεις με το ζορι ενα οσκαρ σε κελυφος :D
παντα φιλικα ...

bokostas 17-05-11 16:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590613)
oχι δεν 8ελουν κατι αλλο διαφορετικο..μπορουν να ζησουν και με τη σκληροτητες του νερου της βρυσης και το πεχα στο 8..

ΟΚ, πράγματι μπορούν να επιβιώσουν σ' αυτές τις συνθήκες, αλλά αν θέλεις να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατό
στα περιορισμένα πλαίσια ενός ενυδρείου και αν όντως εννοείς αυτά που έγραψες προηγουμένως:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590484)
δεν 8α μεινει εκει εχω μΑ8ΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τανγκανικα και οσκαρ αλλα 8ελω οσο το δυνατον γρηγοροτερα να στρωσω το 200λιτρο μου να τον βαλω αρχοντα απλα δεν 8ελω να ειναι αρρωστος οταν 8α τον ''στεψω''βασιλια..

...τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις για την πατρίδα του όσκαρ, τον Αμαζόνιο και τα ποτάμια της Ν. Αμερικής και όχι για την Ταγκανίκα.

Και για να μην σε κουράζω περισσότερο, δες κι αυτό: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
και κυρίως αυτά (αντιγράφω από το παραπάνω υπόμνημα):

"2.Παραμετροι νερου....Το καθε ψαρι προερχεται απο διαφορετικες ηπειρους ή απο διαφορετικες περιοχες μιας ηπειρου..ή απο διαφορετικα ποταμια της ιδιας περιοχης..ή απο διαφορετικα σημεια ενος ποταμου ..και χρειαζονται νερο ομοιο με αυτο της περιοχης τους. Πολλα ψαρια βεβαια ειναι ευπροσαρμοστα και ζουν και σε νερα διαφορετικα του τοπου καταγωγης τους, αλλα εφοσον μας ενδιαφερει να ειναι τα ψαρια μας πιο υγιη, πιο ομορφα, να εχουν καλυτερη συμπεριφορα και να τα αναπαραγουμε, θα πρεπει να διαβασουμε για το τι νερο θελουν.....Οι παραμετροι αυτοι ειναι η θερμοκρασια που ζουν ...η σκληροτητα των νερων...και η οξυτητα των νερων."

Δεν πειράζει που μπερδεύτηκες, το σημαντικό είναι ότι το ψάχνεις και ζητάς πληροφορίες γιατί νοιάζεσαι για το καλό του ψαριού.
Δυστυχώς όταν πήρα το πρώτο μου όσκαρ, δεν υπήρχε ίντερνετ και δεν το έψαξα αρκετά κι έτσι κατέληξε σε 60λιτρο με νερό βρύσης,
καθόλου αλλαγές (ούτε κουβέντα για στρωμένο φίλτρο) και με μικρούς συγκάτοικους, τους οποίους και έφαγε μόλις μεγάλωσε.:(
Είμαι σίγουρος ότι το δικό σου θα περάσει πολύ καλύτερα και θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο και σε πιο σωστές συνθήκες.

kesanis 17-05-11 16:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mariloulou (Μήνυμα 590512)
ειναι πληρως ενημερωτικα ολα αυτα σ ευχαριστω 8α προσπα8ησω να τα κανω κ στη πραξη!:D
-------------------------

που τη βρισκω?γιατι σ ολα τα πετ ειναι πιο ακριβες

Την σκούπα αυτή την είδα την προηγούμενη εβδομάδα στο winn στα 3.5 ευρώ.

Την χρισιμοποιώ πολύ καιρό τώρα και είναι άκρως βολική. Εχει και μια πλαστική σιτούλα μπροστά, ώστε να μην ρουφίξει από απροσεξία κάτι που δεν πρέπει. Η κεφαλή μπροστά, είναι αφαιρούμενη.

mariloulou 17-05-11 19:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από platy (Μήνυμα 590616)
τα astronotus occelatus καταγωνται απο την Ν.Αμερικη...οι πλεον καταλληλες συνθηκες για να ζησουν τα ψαρια ευχαριστα ειναι χαμηλες σκληροτητες και πεχα γυρω στο 6.5 -7..το αν τα εριξε καποιος στην ταγκανικα προσωπικα δεν με ενδιαφερει...μαθε ομως πως καθε βιοτοπικο ενυδρειο εχει αλλες αναγκες...η αμφισβητιση που προβαλλεις αν τεκμηριωθει εχει καλως...αλλιως τα παιδια που σου ειπαν τα παραπανω εχουν μια Α εμπειρια σε αυτα και τα ειπαν φιλικα ...ΥΓ αν κανεις μια αναζητηση για τα εν λογω ψαρια και τα ψαρια της ταγκανικα θα διαπιστωσεις οτι το περιββαλλον ειναι τελειως διαφορετικο ...σε αρκετες περιπτωσεις τα ψαρια της ταγκανικα θελουν πεχα ανω του 8 υψηλες σκληροτητες και καποια κελυφη σαλλιγκαριων για να κρυβονται ...μην μου πεις οτι θα χωρεσεις με το ζορι ενα οσκαρ σε κελυφος :D
παντα φιλικα ...

βαση του αρ8ρου ''Οι απαιτήσεις του σε pH είναι 6.0 - 8.0''http://aquarium4u.gr/%CE%BA%CE%B9%CF%87%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/astronotus-ocellatus-oscar...δεν ξερω προσωπικα για το οσκαρ γνωμες περνω..αλλα πως μου κολλησε εμενα η τανγκανικα?

Diskus fan 17-05-11 19:44

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση .... θα το πάθω το εγκεφαλικό!!!!!:smt120

Sotiris7 17-05-11 20:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 590674)

Να μην διαβάζεις θέματα που σου ανεβάζουν την πίεση....... πρέπει να τα προσέχεις αυτά τώρα που............ μεγάλωσες.......... :D :D :D

Πάνος 17-05-11 21:23

τωρα εγω πως να χωρισω θεματα σκουπας, αμμωνιας και απαιτησεων του οσκαρ?? :D θα τα αφησω αχταρμα...:rolleyes:

delta66 17-05-11 21:31

Να δεις με τον φαν που θα βγουν κι αλλα θεματα να χωρισεις :D

Ορεξη να χεις.

Sotiris7 17-05-11 21:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 590713)
τωρα εγω πως να χωρισω θεματα σκουπας, αμμωνιας και απαιτησεων του οσκαρ?? :D θα τα αφησω αχταρμα...:rolleyes:

Ο προηγουμενος τίτλος ηταν πιο........ πιασάρικος ρε συ Πάνο............... :D :D :D

mariloulou 18-05-11 13:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 590674)

τι λες να παμε ενα ταξιδακι προς αφρικη η νοτιος αμερικη να χαλαρωσεις???χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα!!!!!! ελατε βρε παιδια προσπα8ω να βαλω σε μια ταξη τις γνωσεις που περνω απτο κα8ετι....τι να κανω?:grin:

delta66 18-05-11 13:45

Ουφφφφ. περασε αναιμακτα :cool:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:16.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02257 seconds with 10 queries