Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariloulou
(Μήνυμα 590613)
oχι δεν 8ελουν κατι αλλο διαφορετικο..μπορουν να ζησουν και με τη σκληροτητες του νερου της βρυσης και το πεχα στο 8..
|
ΟΚ, πράγματι μπορούν να επιβιώσουν σ' αυτές τις συνθήκες, αλλά αν θέλεις να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατό
στα περιορισμένα πλαίσια ενός ενυδρείου και αν όντως εννοείς αυτά που έγραψες προηγουμένως:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mariloulou
(Μήνυμα 590484)
δεν 8α μεινει εκει εχω μΑ8ΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τανγκανικα και οσκαρ αλλα 8ελω οσο το δυνατον γρηγοροτερα να στρωσω το 200λιτρο μου να τον βαλω αρχοντα απλα δεν 8ελω να ειναι αρρωστος οταν 8α τον ''στεψω''βασιλια..
|
...τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις για την πατρίδα του όσκαρ, τον Αμαζόνιο και τα ποτάμια της Ν. Αμερικής και όχι για την Ταγκανίκα.
Και για να μην σε κουράζω περισσότερο, δες κι αυτό: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
και κυρίως αυτά (αντιγράφω από το παραπάνω υπόμνημα):
"2.Παραμετροι νερου....Το καθε ψαρι προερχεται απο διαφορετικες ηπειρους ή απο διαφορετικες περιοχες μιας ηπειρου..ή απο διαφορετικα ποταμια της ιδιας περιοχης..ή απο διαφορετικα σημεια ενος ποταμου ..και χρειαζονται νερο ομοιο με αυτο της περιοχης τους. Πολλα ψαρια βεβαια ειναι ευπροσαρμοστα και ζουν και σε νερα διαφορετικα του τοπου καταγωγης τους, αλλα εφοσον μας ενδιαφερει να ειναι τα ψαρια μας πιο υγιη, πιο ομορφα, να εχουν καλυτερη συμπεριφορα και να τα αναπαραγουμε, θα πρεπει να διαβασουμε για το τι νερο θελουν.....Οι παραμετροι αυτοι ειναι η θερμοκρασια που ζουν ...η σκληροτητα των νερων...και η οξυτητα των νερων."
Δεν πειράζει που μπερδεύτηκες, το σημαντικό είναι ότι το ψάχνεις και ζητάς πληροφορίες γιατί νοιάζεσαι για το καλό του ψαριού.
Δυστυχώς όταν πήρα το πρώτο μου όσκαρ, δεν υπήρχε ίντερνετ και δεν το έψαξα αρκετά κι έτσι κατέληξε σε 60λιτρο με νερό βρύσης,
καθόλου αλλαγές (ούτε κουβέντα για στρωμένο φίλτρο) και με μικρούς συγκάτοικους, τους οποίους και έφαγε μόλις μεγάλωσε.:(
Είμαι σίγουρος ότι το δικό σου θα περάσει πολύ καλύτερα και θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο και σε πιο σωστές συνθήκες.
|