xaxax το'ξερα οτι θα ξεκινησει "πολεμος" :D
|
τασο σε περιμενω για καφε και αν ειναι οντως κυανοβακτηριο εχω και ερυθρομυκινη να σου δωσω....
|
Και εγώ δεν νομίζω ότι τα 10000 kelvin ευθύνονται για τις άλγες.
Λογικά αν είχε χαμηλότερα kelvin δεν θα είχε περισσότερες? Γι΄ αυτό το θέμα (με τα kelvin) μπορεί να απαντήσει κάποιος "ειδικός"? ;) |
Παράθεση:
|
οπ, και εμενα φωτοσυνθετει...
|
Νατααααααααα :D
δωσε λινκ μακη |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Κι εγώ είμαι της αποψης ότι φταίνε τα kelvin...
Τάσο αφού σου έδωσα και μια λάμπα ρε φίλε... δεν την αλλαξες ακομη?:roll: |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
σπύρο για πάρτη σου http://www.youtube.com/watch?v=J4N9dylWIuI χε χε χε |
χθες την πηρα νεο, αλλα ειναι λιγο ποιο μεγαλη... δεν κανει.
|
λοιπων αυτη την στιγμη, προχωρω σε χρηση ερυθρομικινης για την καταπολεμιση της βγα... ευχαριστω τον πανο για το φαρμακο, και τα φυτα!!!
η δοσολογια που θα βαλω ειναι 3,5 μλ σε 140 λιτρα... |
παιδια, ειμαι σε καλο δρομο... το νερο εχει θολοσει, η bga εχει σχεδων εξαφανιστει...
|
μπραβο τασο! αν δεν σου ψοφησαν και ψαρια χαιρομαι που δε σου ειπα λαθος δοσολογια...:D:D:D
|
Green Spot Algae (GSA)
http://www.aquaticscape.com/articles/algae/spot.jpg Λόγος : Έλειψη φωσφορικών και πιθανή έλειψη CO2 Λύση : Προσθήκη φωσφορικών και αύξηση CO2 Αρα όταν έχουμε green σποτ δεν θα πρέπει να προσθέσουμε φωσφορικά? |
αν μιλας για την αλγη στο ποστ του τασου προκειται για κυανοβακτηριο κι εγινε χρηση ερυθρομυκινης ...
αν κολλησες στο ποστ την απορια σου για την green spot απο δικη μου εμπειρια συμφωνω με αυτο που λες....εχω ακουσει και το αντιθετο οτι προκαλειται απο περισσεια φωσφορικων.....στο δικο μου ενυδρειο ομως εχω λιγοτερη απο δαυτην οταν αυξανω τα φωσφορικα... |
οχι ενταξει εχω λιγη και απο αυτην... :)
πανο δεν ψοφησε τπτ... μονο το νερο θολοσε και βλεπω καταπλικτηκα αποτελεσματα... ;) |
Φαντάζομαι ότι αλλαγές έκανες κανονικά στη ρουτίνα σου. Αν τώρα θόλωσε το νερό σου κάνε μια γενναία αλλαγή και παρακολούθησε με προσοχή την αμμωνία σου γιατί μπορείς να εκπλαγείς :rolleyes:
|
απλα έχω και εγώ λίγη απο την green spot και αύξησα τα φωφωρικά χθες για να την αντιμετωπίσω....
και βλέπωντας το τίτλο και περνώντας γρηγορα τα αρθρα μπερδεύτηκα. λέω τώρα θα γίνει κόλαση στο ενυδρείο...:D και το ψαξα να δώ αν θυμόμουν καλά! thanks... |
Παράθεση:
Πανο, 10 μερες δεν μου ειπες να το αφησω με το φαρμακο, η τα μπερδεψα λιγο?:smt112 |
ο μακης υποθετω οτι αναφερεται στο θολωμα του νερου σαν αποτελεσμα της καταστροφης της βιολογιας σου....και σε μενα θολωσε το νερο χωρις να καταστραφει η βιολογια μου...μετρα φυσικα αμμωνια καλου κακου αλλα δε νομιζω να βρεις..το νερο θολωνει εξ.αρχης απο το ροζ φαρμακο...
ναι σου ειπα να κανεις την αλλαγη νερου συμφωνα με τη ρουτινα σου...εγω που αλλαζω καθε δεκαπεντε περιπου το αφησα καμια δεκαρια μερες και εκανα την αναμενομενη αλλαγη νερου κανονικα...κοινως δεν αλλαξα τιποτα στην ρουτινα των αλλαγων μου.... |
ok, θα τσεκαρω να σας πω...
------------------------- μου διχνει παρα πολυ ελαχιστη αμμωνια... δεν μπορω να πω κ συγουρα, ειναι λιγο ποιο σκουρο απο το μιδεν... |
παιδιά γιατί όλοι λέτε ότι η green spot είναι από περίσσεια φωσφορικών, εγώ εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C1%EB%E3%E5%F2 και εδώ http://www.aquariumalgae.blogspot.com/ διαωάζω ότι είναι λόγω έλειψης φωσφορικών :confused:
|
γιατι μαλλον δε διαβασες προσεκτικα...και σε μενα απο ελλειψη προκαλειται..;)
Παράθεση:
|
απλά είχα κάνει και ένα πόστ σε κάποιον φίλο που ρωτούσε ότι είναι άπο έλλειψη και με διόρθωσε ο Τόλης λέγοντας ότι προκαλείται από περίσεια φοσφωρικών...δηλαδή προκαλείται και από περίσει και από έλειψη??? σε τί επίπεδο πρέπει να διατηρούνται???
|
απο ελλειψη μπορω να σου πω ναι γιατι το βλεπω στο ενυδρειο μου...φανταζομαι και ο τολης θα το εζησε με περισσεια.....αλλα θα πρεπει να σου πει ο ιδιος...
απο εκει και περα φυσικα ειναι θεμα ισορροπιας...αν εχει κανεις εμπειρια της συγκεκριμενης αλγης απο περισσεια ας το πει.... γενικα εχω διαβασει εδω τα φωσφορικα να αποτελουν 1/10 εως 1/20 των νιτρικων.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:19. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board