Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 60λτ Νέος χομπιστας.

Σελίδες : 1 2 [3]

tsala
13-07-17, 10:15
παιζει και στον χαρακτηρα του ψαριου αν θα δεχτει συγκατοικους..
αν ειναι πλαναρια, θα τα εξαφανισει ο μονομαχος

Siempre
13-07-17, 16:52
Και τι συγκατοίκους λες Γιάννη;

Λέτε να τον αφήσω νηστικό σήμερα για να φάει πλανάρια; Γενικά τι τροφή να του πάρω;
-------------------------
EDIT

Παιδιά τί συγκάτοικους συζητάμε; Ο τύπος έφαγε το μεγάλο το physa, το μικρό το helena και δύο νεογέννητα physa που είχα εντοπίσει εχθές δεν τς βλέπω πουθενά!

Dimitra_
13-07-17, 16:54
Εγώ στα είπααααα! Έχει μάθει μόνος του!! Δεν νομιζω παντως να εφαγε το χελενα. Τροφή για μονομάχο θα πάρεις .οποία θες εσύ της ocean είναι πολύ καλές... Κι θα δεις κι λίγο αρακά που κι που...

Siempre
13-07-17, 16:56
Δεν ξέρω το physa πάντως πάει και το τσιμπάει συνέχεια ότι έχει μείνει. Το helena είναι ακίνητο μια ωρα και δεν βλέπω να κουνιέται.

Με το physa τώρα τί κάνω; Πρέπει να αφαιρέσω ότι έχει μείνει ή το αφήνω μέσα;

Οκ πάντως σήμερα δεν τον ταιζω. Τιμωρία!

Dimitra_
13-07-17, 17:02
ΕΑΜ έχει πεθάνει αφαίρεσε το! Εμένα τα hελενα γενικά ακίνητα είναι :p είναι κι άμυνα τώρα που μπήκε ψάρι μέσα δεν θα έχουν την ίδια συμπεριφορά... Να τον ταισεις...

Siempre
13-07-17, 18:22
Απλά εκεί που το πήγε μου είναι δύσκολο να το αφαιρέσω. Δηλαδή ούτε apple snails μπορώ να βάλω;

Με το τάισμα πως να κινηθώ; Τόσο καιρό τον τάιζα μία φορά την μέρα. Ότι δεν τρώει σε 3 λεπτά να το αφαιρώ;

Dimitra_
13-07-17, 18:32
Θα ρίχνεις τόσο φαι όσο το τρώει άμεσα ... Τα apple snails είναι σαν να εχεις ψάρια στι ενυδρείο... Να ξέρεις ... ςποβαρυνεις δηλαδή την βιολογία κι επιπλέον πρεπει να τα ταιζεις...οτι θες όμως...

Siempre
13-07-17, 20:25
Να και ένα βίντεο! https://www.youtube.com/watch?v=h4B2D4Cd3qI

Ίσως εκείνη η πέτρα που δυσκολεύτηκε να περάσει πρέπει να πάει πιο μπροστά;

janickrules
13-07-17, 20:36
μην βαλεις καλυτερα τιποτα.

οπως ειπε και η δημητρα τα apple ειναι σαν ψαρια στη βιολογια.
εκτος αυτου,ο δικος σου φαινεται μαγκας,οποτε δεν θα αφησει κεραια ορθια!

tsala
13-07-17, 20:40
αστο μεσα το σαλιγκαρι, δεν τρεχει και τπτ..
αν τσιμπαει σαλιγκαρια, αστον μονο καλύτερα.
Apple snail με τπτ, θα του ξεφτυλισει τις κεραιες.

γενικά οι μονομαχοι ειναι δυσκολο για συγκατοικους, λογω των υψηλων τους θερμοκρασιων.

Siempre
13-07-17, 20:47
Ναι είναι αλήτης :)

Γιάννη τί εννοείς λόγο των υψηλών θερμοκρασιών;

tsala
13-07-17, 20:56
ο μονομαχος εχει αναγκη απο υψηλοτερες θερμοκρασιες, απο τα υπόλοιπα τροπικα ψαρια..
γι αυτο το λογο ειναι δυσκολο να βρεις συγκατοικους που να ανέχονται μονιμα το 26-27+

Siempre
13-07-17, 22:16
Οκ.

Αν μειώσω την ένταση του φίλτρου, μειώνεται και το πόσες φορές θα γυρίσει το νερό μέσα σε μία ώρα σωστά; Ρωτάω επειδή βλέπω οτι ζορίζεται ελαφρώς σε μερικές κινήσεις. Τον παίρνει το ρέμα. Η έξοδος του νερού δεν μπορεί να μπει στον βυθό.

tsala
13-07-17, 22:38
χαμηλωσε την, η γυρισε το να χτυπάει στο τζαμι

Siempre
14-07-17, 17:12
Οκ το έκανα.

Ρε σεις η τροφή που του δίνω είναι φυλλαράκια για μονομάχους. Απλά αυτός ο πετσοπας μου είπε να τα σπαω πρίν τα ρίξω και αυτό κάνω. Αυτός όμως μέχρι να πάρει χαμπάρι την τροφή και να αρχίσει να τρώει, η μισή αρχίζει και πέφτει στον βυθό. Αυτή η τροφή θα γίνει αμμωνία;

Siempre
23-07-17, 22:50
Καλησπέρα παιδιά.

19/7 έκανα την αλλαγή μου πάλι 35% περίπου.
21/7 έριξα πρώτη φορά λίγο υγρό λίπασμα για τα φυτά.(Απο την δόση που έλεγε έβαλα πιο λίγο απο το μισό)

Σήμερα έκανα μετρήσεις.

Αμμωνία 0. Νο2 0. Νο3 0-1

Γιατί κατέβηκαν τόσο πολύ τα νιτρικά; Είναι κακό σημάδι;

Dimitra_
23-07-17, 23:19
Μπορεί να είναι απο την αλλαγή...

Τάκης
28-07-17, 07:00
Τα χαμηλά νιτρικά μόνο καλό σημάδι είναι,
μπορεί να απορρόφησαν τα φυτά.
Και ένας μονομάχος σε 60 λίτρα , μη περιμένεις να έχεις και πολλά νιτρικά :)
Αλλαγές όμως 35% κάθε εβδομάδα θα τις κάνεις ακόμα και αν έχεις νιτρικά=0

Dimitra_
29-07-17, 18:12
Όταν θα βλέπεις χαμηλά νιτρικά να κανεις όλα τα τεστ. Να το εχεις κανόνα.

Siempre
08-08-17, 17:58
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Ο μονομάχος είναι μια χαρά στο ενυδρείο. Οι μετρήσεις είναι κομπλέ. Το μόνο θέμα που υπάρχει τώρα είναι οτι έχω γεμίσει σκούρη καφέ άλγη και σε μερικά σημεία πράσινη.

Επίσης πάνω στο ξύλο σαν να έχουν φυτρώσει άσπρες τριχίτσες ας το πουμε. Παραθέτω φώτο. (Το ενυδρείο έχει απο 30 ως 32 βαθμούς κάθε μέρα)https://image.prntscr.com/image/n8Sslgi6TKuqe8u-KMHjYg.png

Siempre
18-08-17, 22:56
Καλησπερα.
Έλειπα 1 βδομάδα σε διακοπές. Την Τετάρτη ήρθε η αδερφή μου και τάισε τον μονομάχο(2 φυλλαράκια του έβαλε) και ήταν μια χαρά.

Σήμερα μπαίνω σπίτι και ο μονομάχος ήταν σχεδόν νεκρός. Τον έβαλα στην παλιά του γυάλα μέχρι να πάρω μετρήσεις κλπ. Αμμωνία είμαι στο 0. Τώρα μετράω και τα άλλα. Όμως το ενυδρείο γέμισε πράσινη άλγη. Παραθέτω φώτο. Το ψάρι ίσως και να ήταν η ώρα του, το λέω επειδή και ο προηγούμενος 1,5 χρόνο μου είχε αντέξει. Δεν ξέρω τί μπορεί να έγινε. https://image.prntscr.com/image/vK4sSHaaRFySfg8bP87TOQ.pnghttps://image.prntscr.com/image/YAyKoQUOSROcQYGGVNjRjQ.png

Dimitra_
19-08-17, 00:36
Αυτή η άλγη όταν πας να την αφαιρέσεις ξεκολλαει σε κομματια ;

Siempre
19-08-17, 20:25
Αυτή η άλγη όταν πας να την αφαιρέσεις ξεκολλαει σε κομματια ;

Ναι σαν χαλί ξεκολλάει. Κυανοβακτήριο είναι. Ο Μονομάχος πέθανε δυστυχώς. Αύριο φεύγω διακοπές. Έβαλα και μια αεραντλία μέσα. Απενεργοποίησα τα φώτα. Θα σκέπασω και το ενυδρείο με μια κουβερτα και θα το αφήσω. Εγώ γυρνάω Σάββατο αλλά επειδή είναι πολλές οι μέρες και φοβάμαι μην πάθουν τπτ τα φυτά θα στείλω κάποιον την Πέμπτη να βγάλει την κουβέρτα και να ενεργοποιήσει τα φώτα.

Siempre
28-08-17, 20:55
Καλησπέρα παιδιά. Κι εγώ από κυκλοφορία λέω ότι βγήκε ή απο τις αλλαγές νερού που τις έκανα κάθε 10 μέρες. Τώρα θα τις κάνω κάθε 7.

Μετά την συσκότιση έφυγε ένα μεγάλο μέρος αλλά είχαν μείνει κάποια κατάλοιπα και τώρα μετά απο 2 μέρες με κανονικό φωτισμό σαν να αρχίζει πάλι να βγαίνει περισσότερο. Άρα πάμε στην αντιβίωση;*
Το θέμα μου είναι ότι σήμερα πήρα 10 15 γκάπυ απο έναν φίλο και μερικά σαλιγκαράκια. 4 κανονικά και τα άλλα νεογέννητα. Η απορία μου σαν είναι η εξής. Διαβάζω ότι με την αντιβίωση θα αυξηθεί η αμμωνία σε κάποια στιγμή. Μήπως θα ήταν καλύτερο όσο διαρκέσει η θεραπεία να βάλω τα ψάρια σε δύο γυαλες που έχω;

Siempre
06-10-17, 10:35
Καλησπέρα παιδιά. Πέρασαν 4 μήνες που έχω το ενυδρείου και τα νέα μου έχουν ως εξής:
1) Το κυανό καταπολεμήθηκε εντελώς(για την ώρα) με συσκότιση και με το υγρό easy-life
2) Τα γκάπυ που είχα μέσα αντικαταστήθηκαν με 4 πλάτυ, ένα εκ των οποίων γέννησε κιόλας. Έχω εντοπίσει 3 πολύ μικρά.
3) Πήρα 5 γαρίδες red cherry εδω και έναν μήνα. Προχθες γέννησαν κι αυτές. Έχω εντοπίσει 3 νεογέννητες.
4) Απο φωτισμό πρόσθεσα ακόμα 40cm λεντοταινία 4.5w.
5) Απο άλγη έχω μόνο μαύρη τριχωειδή πάνω στο ξύλο.

Σκετικά με τον φωτισμό σκέφτομαι να ξηλώσω τον μετασχηματιστή και τις λέντοταινίες οι οποίες είναι 4,5w και να βάλω 6-7w(δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα βάτ βγαίνουν) και εναν μετασχηματιστή που θα τις σηκώνει. Αξίζει να το κάνω; Θα έχει διαφορά; Μιλάμε για συνολικά περίπου 90cm ταινιών. Μπορώ να βάλω βέβαια και ακόμα 2 σειρές απλά φαντάζομαι θα θέλει και 2ο μετασχηματιστή.