Επιστροφή στο Forum : 60λτ Νέος χομπιστας.
Η αμμωνία μυρίζει...
Συγγνώμη τώρα είδα τα ερωτήματα σου. Ναι έτσι θα το καθαρίσεις... Για να ξεμπουκωσει ίσα ίσα. Όχι όμως όλο το φίλτρο... Εγω δε θα το εκανα ολο.. Νομιζω το θέμα σου θα είναι το ενυδρειακο βαμβάκι..
Η αμμωνία μυρίζει...
Συγγνώμη τώρα είδα τα ερωτήματα σου. Ναι έτσι θα το καθαρίσεις... Για να ξεμπουκωσει ίσα ίσα. Όχι όμως όλο το φίλτρο... Εγω δε θα το εκανα ολο.. Νομιζω το θέμα σου θα είναι το ενυδρειακο βαμβάκι..
Όχι όχι. Πλέον το νερό μου μυρίζει καλά. Το καλσόν όταν πάω να πλύνω με πιάνει λιποθυμία.
Μέχρι πότε θα ταιζω;
Απλά αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί είναι το High range PH.
Επειδή δεν βλέπω να το απαντάει κανείς άλλος, απλά καλύπτει διαφορετικό εύρος PH από το απλό τεστ της API. Τα δύο τεστ λειτουργουν συμπληρωματικά. Το απλό πάει μέχρι 7,6. Αν το νερό σου είναι πιο πάνω (π.χ. Αθήνα από βρύση εγώ έπαιρνα 8 ), πρέπει να μετρήσεις με το high range. Εγώ που είμαι κοντά στα όρια των δύο τεστ μετράω και με τα δύο για να καταλάβω :p
Επειδή δεν βλέπω να το απαντάει κανείς άλλος, απλά καλύπτει διαφορετικό εύρος PH από το απλό τεστ της API. Τα δύο τεστ λειτουργουν συμπληρωματικά. Το απλό πάει μέχρι 7,6. Αν το νερό σου είναι πιο πάνω (π.χ. Αθήνα από βρύση εγώ έπαιρνα 8 ), πρέπει να μετρήσεις με το high range. Εγώ που είμαι κοντά στα όρια των δύο τεστ μετράω και με τα δύο για να καταλάβω :p
Σε ευχαριστώ Κωστή. Ναι τελευταία δεν μου απαντάνε και πολύ :p. Μπορεί να κάνω λάθος κι εγω που ότι καινούργια ερώτηση έχω την κάνω εδώ και δεν ανοίγω νέο θέμα. Απλά δεν ξέρω ποιός απο τους δύο είναι ο σωστός τρόπος για το συγκεκριμένο φόρουμ! :rolleyes:
Κοίταξε αυτό το βιντεακι
https://youtu.be/FSgkkbGByZI
Συνεχίζεις κανονικά την τροφή...
Ποσά νιτρικά κι νιτρώδη εχεις σήμερα ;
Καλά κάνεις φίλε μου και κάνεις όλες τις ερωτήσεις σου σε ένα θέμα για να μη σπάει η συνέχεια της όλης διαδικασίας.
Για το τεστ σωστά σου απάντησε ο Κώστας,
η API έχει 2 τεστ για PH,
αν θες να στήσεις ενυδρείο με νερό βρύσης μετράς με το High range,
και αυτό δεν θέλει συνέχεια αν δεν έχεις ασβεστολιθικά υλικά στο ενυδρείο,
μετράς το νερό της βρύσης και ξέρεις που περίπου βρίσκεσαι,
αν όμως στήσεις ενυδρείο με μαλακό και όξινο νερό θέλει πιο τακτικά γιατί αναγκαστικά θα κάνεις προετοιμασία νερού.
Το νερό δεν πρέπει να μυρίζει,
αν δεις ότι μυρίζει αλλάζεις πιο τακτικά τη τροφή και πλένε και το διχτάκι που τη βάζεις,
αν συνεχίζει να μυρίζει κάνε και αλλαγή νερού, αλλά να βάλεις αμέσως και φρέσκια τροφή,
η βιολογία δεν θα πάθει τίποτα,
το νερό της αλλαγής όμως να είναι αποχλωριομένο και ίδιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου
Εντάξει λοιπόν.
Το ενυδρείο μύριζε τις πρώτες 10 μέρες. Πλέον εδώ και μια βδομάδα μυρίζει μια χαρά. Το θέμα είναι ότι μέσα είναι βρώμικο. Απο άσπρα "χνούδια" πάνω στο ξύλο και στα φυτά μέχρι μαύρα στίγματα. Προσωπικά δεν με ενοχλεί απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό κυρίως για τα φυτά. Ειδικά για τα ανούμπια που τα εχω απο την πρώτη μέρα και δεν τα βλέπω "ζωηρά"!
Αλλαγή εχεις κανει;
Σου είναι δύσκολο να ανεβάσεις φωτογραφία;
Ασπρος μύκητας θα βγει,
και όπως βγήκε μόνος του θα φύγει και μόνος του,
όπως και καφέ άλγη,
είναι συμπτώματα του φρέσκου ενυδρείου,
υπομονή, μέχρι να στρώσει θα φύγουν σιγά σιγά, ίσως και λίγο αργότερα
Γενικά τίποτα απο αυτά δεν επηρεάζει τα φυτά... Μονο το μάτι.
Εγώ προσωπικά για αυτό προτείνω το Μπολι... Για τις μυρωδιές κι φυσικά όλο αυτο το χρόνο
Μετρήσεις το βράδυ Δήμητρα άλλα έχω γράψει τις χθεσινές πιο πάνω.
Αλλαγή νερού δεν έχω κάνει.
Παραθέτω φωτογραφίες απο το ενυδρείο! (Μία εδώ και δύο φωτογραφίες στα συνημμένα)
https://image.prntscr.com/image/2U0MAq8HSme75S_AeqJTZQ.png
Καταρχήν να σε συγχαρώ για το ενυδρείο σου είναι πολύ ομορφο! Αυτο πανω στην ανουμπια αν το τριψεις φεύγει;
Αλλαγή γιατί δεν εχεις κανει ;
Τις έχω δει τις μετρήσεις σου. Νομιζω σου έχω απαντήσει κιόλας... Δεν είμαι σίγουρη κιόλας.:smt120
Ευχαριστώ! Ναι φεύγει. Αλλαγές νερού δεν κάνω γιατί είχα καταλάβει ότι δεν χρειάζονται κατά την διαδικάσια στρωσίματος. Να τις αρχίσω;
δεν χρειάζεται συνέχεια αλλαγές, αν δεις όμως πολλά νιτρικά ή κάτι που δεν σου αρέσει μπορείς να κάνεις αλλαγή, αλλά αμέσως να βάλεις πάλι τροφή για να υπάρχει αμμωνία
Η τροφή είναι μόνιμα στο ενυδρείο κ.Τάκη και την φρεσκάρω κάθε 2-3 μέρες.
Παιδιά μου φαίνεται περίεργο αλλά σήμερα ανέβηκαν τα ΝΟ2 απο 0,5 σε 2.
Αμμωνία: 3,5 (σταθερά απο χθες).
ΝΟ2: 2 (Απο 0,5 που ήταν χθες)
Φυσιολογικό να ανέβουν τα νιτρώδη, μη σε απασχολεί
Φυσιολογικό να ανέβουν τα νιτρωδη, μη σε απασχολει
Ναι εννοώ τα περίμενα τόσες μέρες και ανέβηκαν ξαφνικά σε μια μέρα. :o
Έχουμε καιρό ακόμα πάντως...!!
Σιγά σιγά...
Βγάλε τη με το χερι σου όπου δεν σ'αρεσει.. Ωστόσο όλα κανουν το κυκλο τους κι φεύγουν...
Ειναι καφέ ε ; δεν άλλαξε τίποτα απο αυτά που ειχαμε πει...
Οκ.. Ναι πιστεύω θέλουμε ακόμα 2-3 βδομάδες!
Πιστεύω πιο γρήγορα... Αλλά κρατά εσύ μικρο καλάθι για να ενθουσιαστεις...
Ωραία. Ερώτηση: Πως θα καταλάβω ότι τα φυτά έπιασαν ώστε να ρίξω λίπασμα;
Δεν θα ρίξεις λίπασμα για κάνα διμηνο μέχρι να στρώσει ...
Το εκανες πολυ ωραιο...μπραβο :-)
Παει καλα και το στρώσιμο :-)
Καλα σε βρισκω...
Πρεπει να κοιταξεις για το Diy Co2 αν εχεις στο μυαλο σου για λιπάσματα...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οκ. Πήρα ένα 5λιτρο μπουκάλι για την 1η μου αλλαγή νερού το οποίο είχε μέσα κρασί. Πώς μπορώ να το απολυμανω;
Έχω και ένα 20λιτρο μεγάλο δοχείο απλά δεν ξέρω πως θα το σηκώσω ώστε να γεμίζω με νερό το ενυδρείο.
-------------------------
Το εκανες πολυ ωραιο...μπραβο :-)
Παει καλα και το στρώσιμο :-)
Καλα σε βρισκω...
Πρεπει να κοιταξεις για το Diy Co2 αν εχεις στο μυαλο σου για λιπάσματα...
Λουκά ευχαριστώ. Χωρίς diy co2 δεν θα ζήσουν τα φυτά μου λες;
Βασικά τώρα είδα την ενότητα που λέει για τις αλλαγές νερού. Φθηνή και ικανή αντλία που θα βρω;
Ebay :-)
Θα πιασουν ναι αλλα γτ να μην φτιαξεις το διοξείδιο...φθηνο και εύκολο,ειδικα τωρα με την ζεστη και χωρις ψαρια ακομα
Ebay :-)
Θα πιασουν ναι αλλα γτ να μην φτιαξεις το διοξείδιο...φθηνο και εύκολο,ειδικα τωρα με την ζεστη και χωρις ψαρια ακομα
Θα το ψάξω Λουκά. Απλά στο φόρουμ βρήκα μόνο αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9723 και δεν μπορώ να κατανοήσω 100% πως θα γίνει η κατασκευή!
Αντλια για αλλαγη ψαχνεις??
Τι δεν καταλαβες ακριβως μηπως και μπορεσω να βοηθήσω...
Αντλια για αλλαγη ψαχνεις??
Τι δεν καταλαβες ακριβως μηπως και μπορεσω να βοηθήσω...
Ναι. Αντλία θα αγοράσω εντάξει. Αν μπορείς απάντα μου στο αν μπορώ να κάνω σήμερα αλλαγή νερού με το 5λιτρο που είχε ρετσίνα μέσα.(Και πόση αλλαγή να κάνω?
Τώρα για το CO2. Θα αγοράσω αυτό: http://www.petcumulus.gr/aqua-medic-co2-bubble-counter.
Μετά θα κάνω το μπουκάλι μόνος μου. Ως εδώ το κατάλαβα αλλά νομίζω λείπει ένα εργαλείο,εκείνο που είναι σαν βαλβίδες!
Αν το εχεις πλύνει παρα πολυ καλα...ναι γτ όχι...τα υπολοιπα κατσε να τα δω
Οχι βρε μην αγορασεις κατι...
Παρα μονο μια αντεπιστροφη βαλβιδουλα...τα υπολοιπα καντα diy
Αν το εχεις πλύνει παρα πολυ καλα...ναι γτ όχι...τα υπολοιπα κατσε να τα δω
Οχι βρε μην αγορασεις κατι...
Παρα μονο μια αντεπιστροφη βαλβιδουλα...τα υπολοιπα καντα diy
Δηλαδή θα είναι το μπουκάλι έξω απο το ενυδρείο και απλά θα φεύγει ένα σωληνάκι που θα σκάει χύμα στο ενυδρείο;
Οχι :-)
Θελεις συγκεκριμένο σωληνάκι ανθεκτικό για το διοξείδιο
Και επειτα αυτο
https://youtu.be/KR5AjfN0vWM
Και οπως σου ειπα αντεπιστροφη βαλβιδουλα...
Οχι :-)
Ωραία..Χαχαχα καλά θα το ψάξω αν είναι για να βγάλω άκρη!
Μπορεις να κανεις ειλικρινα ενααααα σωρο πραγματα..τσαμπα :-) (σχεδον)
Και αμα πας σε λιπασματα μην αγοράσεις κατι
Πας και εκει για diy
Χαμηλο κοστος και θα εχεις για χρονια :-)
Μπορεις να κανεις ειλικρινα ενααααα σωρο πραγματα..τσαμπα :-) (σχεδον)
Και αμα πας σε λιπασματα μην αγοράσεις κατι
Πας και εκει για diy
Χαμηλο κοστος και θα εχεις για χρονια :-)
Ωραία! Αν και αγόρασα ήδη ένα λίπασμα!
Εντάξει δεν πειραζει...θελεις 4 λιπασματακια και νερο απεσταγμενο
Εντάξει δεν πειραζει...θελεις 4 λιπασματακια και νερο απεσταγμενο
Τί εννοείς;
Όταν ερθει η ωρα τους θα σου εξηγησω απο το Α μέχρι το Ω,τώρα μην μπερδευόμαστε και με αλλα πραγματάκια
Όταν ερθει η ωρα τους θα σου εξηγησω απο το Α μέχρι το Ω,τώρα μην μπερδευόμαστε και με αλλα πραγματάκια
Σωστός Λουκά. Αγχώθηκα τώρα με τις μετρήσεις.
Αμμωνία: Έπεσε στο 1,5
Νο2: Ανέβηκε απο 2 στο 2,5-3.
Αγχώθηκα γιατί στην Ενότητα ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ(ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ) λέει ότι πρέπει να κρατάμε την Αμμωνία σταθερή.
Βαλε και αλλη τροφη..δεν το ξερω το μοτίβο στρώσιματος για να σε βοηθησω :-(
Γιατί αγχώνεσαι βρε Siempre,
είναι πολύ φυσιολογικό να μειώνεται η αμμωνία,
αυτός είναι ο σκοπός της βιολογίας,
να μειώνει την αμμωνία και να την μετατρέπει σε Νιτρώδη,
και με τη σειρά τους αυτά θα γίνουν Νιτρικά.
Συνεχίζεις και βάζεις τροφή
Γιατί αγχώνεσαι βρε Siempre,
είναι πολύ φυσιολογικό να μειώνεται η αμμωνία,
αυτός είναι ο σκοπός της βιολογίας,
να μειώνει την αμμωνία και να την μετατρέπει σε Νιτρώδη,
και με τη σειρά τους αυτά θα γίνουν Νιτρικά.
Συνεχίζεις και βάζεις τροφή
Κι εγώ έτσι το κατάλαβα κ.Τάκη και χάρηκα μόλις είδα αυτά τα αποτελέσματα. Απλά με μπέρδεψε το θέμα που λέει για στρώσιμο με αμμωνία, στο οποίο αναφέρεται ότι ακόμα και όταν ανέβουν τα Νιτρώδη, πρέπει να κρατάμε την Αμμωνία στο 3.
δεν είναι απαραίτητο, αν συνεχίζεις να βάζεις την ίδια ποσότητα τροφής που σου είχε ανεβάσει την αμμωνία στο 3 είναι εντάξει
δεν είναι απαραίτητο, αν συνεχίζεις να βάζεις την ίδια ποσότητα τροφής που σου είχε ανεβάσει την αμμωνία στο 3 είναι εντάξει
Εντάξει. Ευχαριστώ πολύ!
Διοξείδιο θα κάνεις με ζάχαρη κι μαγιά... Οτι σου είπε ο Λουκάς.
Αυτό με την αμμωνία είναι με τη φαρμακευτική αμμωνία όχι με την τροφή...
Όλα πάνε πολύ καλά...
Σήμερα θα κάνω το διοξείδιο. Το τεφλόν είναι απαραίτητο; Σε σιδερικά θα βρω; Επίσης βεντζούζα για να το κολλήσω στο ενυδρείο που θα βρώ;
Εγώ δε το χω με τεφλόν τι εννοεις τα σιδερικα ; εγώ το εκανα με ενα καρφί , κι βεντούζα σε κάποιο κατάστημα με ενυδρείακα πιστεύω θα έχει... Με ζάχαρη κι μάγια θα κανεις ;
Α λάθος διάβασα:D συγγνώμη τεφλόν παντού... Σε κάποιο καταστημα με ειδη για εργασίες στο σπίτι...
Να σου κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση , επειδή κάθε φορά θέλω να σου βάλω προσφώνηση κι δεν ξέρω.
Θες να μας πεις το όνομα Σου; αν δεν θες δεν πειράζει...
Ναι. Επίσης τι μαγιά να πάρω; Νωπή η ξερή;
Ξερή ενα κουταλάκι του γλυκού θα χρειαστεις
Ξέρεις τι συνταγή ;
Ξερή ενα κουταλάκι του γλυκού θα χρειαστεις
Ξέρεις τι συνταγή ;
Την διάβασα εδώ μέσα. Καλά κάτσε να κάνω την κατασκευή πρώτα και μετά βλέπουμε!:p
Γιώργο με λένε Δήμητρα!
Δεν είναι δύσκολη!!! Ουτε χρονοβόρα... Απλως ίσως να σου φαίνεται δύσκολη. Οτι θες πες μου!
Γεια σου βρε Γιώργο!! Το σκεφτόμουν μέρες να σε ρωτησω ελπίζω να μην σε έφερα σε δυσκολη θέση!
Δεν είναι δύσκολη!!! Ουτε χρονοβόρα... Απλως ίσως να σου φαίνεται δύσκολη. Οτι θες πες μου!
Γεια σου βρε Γιώργο!! Το σκεφτόμουν μέρες να σε ρωτησω ελπίζω να μην σε έφερα σε δυσκολη θέση!
Όχι βρε τί δύσκολη θέση αμα θες δίνω και φβ:p
Το διοξείδιο θα δουλεύει νύχτα μέρα; Αν θέλω να το σταματήσω απλά το βγάζω απ το ενυδρείο;
Κοιτά οι περισσότεροι λενε οτι πρεπει να βγαίνει απο το ενυδρείο το βράδυ.
Εγώ δε το βγάζω αλλά βάζω αεραντλία το βράδυ. Μην κι τυχόν ανέβουν τόσο υψηλα τα επίπεδα του διοξείδιου. Στο diy πιστεύω είναι δύσκολο το βάλε βγάλε...κάτσε να μπουν κι πιο πεπειραμένοι να σου πουν... Εγώ έχω αυτή την πατέντα πάντως...
Χαίρομαι που δεν σε έφερα...
Αυτά τα καφέ έφυγαν απο τα φυτά ; κι ο μύκητας; πως πάει;
Κοιτά οι περισσότεροι λενε οτι πρεπει να βγαίνει απο το ενυδρείο το βράδυ.
Εγώ δε το βγάζω αλλά βάζω αεραντλία το βράδυ. Μην κι τυχόν ανέβουν τόσο υψηλα τα επίπεδα του διοξείδιου. Στο diy πιστεύω είναι δύσκολο το βάλε βγάλε...κάτσε να μπουν κι πιο πεπειραμένοι να σου πουν... Εγώ έχω αυτή την πατέντα πάντως...
Χαίρομαι που δεν σε έφερα...
Αυτά τα καφέ έφυγαν απο τα φυτά ; κι ο μύκητας; πως πάει;
Όχι. Ιδια κατάσταση. Δεν βρισκω 2λιτρη κοκα πουθενά!
Εγώ το έχω σε 1,5 λίτρο. Και μάλιστα στο καινουριο της Φάντα. Μου φαίνεται πιο γερο..
Κι εγώ αυτό πήρα. Τα ζω όλα εκτός την βεντούζα για να το κολλησω μέσα στο ενυδρείο . Δεν είχε το πετ σοπ. Καμιά ιδέα;
Στο σουπερ μάρκετ μπορεί να χει καμια βεντουζιτσα...
Στο σουπερ μάρκετ μπορεί να χει καμια βεντουζιτσα...
Βεντουζίτσα είχε και το πετ σοπ. Απλά βεντούζα που να πιάνει και την σύριγγα που θα βρούμε;
Πήγαινε στο Πετ ΣΟΠ κι πάρε ενα θερμόμετρο μικρο , δεν είχε βεντούζες αεραντλίας; μου κανει εντύπωση
Να δεις μονο να μπορεί να βγει... Απο το σουπερμάρκετ έλεγα αυτές που έχουν σαν θηλιά...
Είχε αλλά η σύριγγα είναι λεπτή και δεν την αγκαλιαζαν!
Νομίζω οτι αν απλα το τοποθετουσες πιο ψηλα δεν θα είχες θέμα...
Ποσο μικρο σωληνάκι εχεις πάρει ;
Η σύρριζα ειναι 10μλ όπως ακριβώς στο βίντεο στο youtube. Τώρα όσο αφορά τα σωληνάκια που πήρα δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να κάνω δουλειά με αυτά. Το ένα είναι χοντρό και σκληρό και το άλλο είναι το κλασσικό που έχουν τα φίλτρα μας για τις φυσαλίδες. Το χοντρό δεν εφαρμόζει στην ανεπίστροφη βαλβίδα.
Γιατί την χρειάζεται τη σύριγγα ;
Εγώ θα σου πρότεινα σωληνάκι για αεραντλία. Απλως να είναι λίγο χοντρά...
Για δείξε μου λίγο το βίντεο... Εγώ δεν χρησιμοποίω πουθενα σύριγγα
Εκτός αν το βάλω έτσι το χοντρό λάστιχο και το βάλω σιλικόνι εκέι στην ένωση ώστε να μην χάνει.
https://image.prntscr.com/image/iFgEujrFRI61B26ilz6Iug.pnghttps://image.prntscr.com/image/sY74Pr1ZQj6z2rbd20OtdA.png
Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=KR5AjfN0vWM&feature=youtu.be
Έτσι θα σου κανει κροβ.
Γιώργη δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου.
Εγώ δεν το κάνω έτσι...
Τα χω πολύ απλα τα πράγματα...
Περιμενε το Λουκά ή τον κ. Τάκη να σου πουν.
Πραγματικα δεν ήξερα οτι γίνεται κι έτσι...
Έτσι θα σου κανει κροβ.
Γιώργη δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου.
Εγώ δεν το κάνω έτσι...
Τα χω πολύ απλα τα πράγματα...
Περιμενε το Λουκά ή τον κ. Τάκη να σου πουν.
Πραγματικα δεν ήξερα οτι γίνεται κι έτσι...
Κι εγώ τώρα που βλέπω άλλα βίντεο θα το κάνω απλά σαν το δικό σου. Να χρησιμοποιήσω το λαστιχάκι το μικρό και να το συνδέσω στο φίλτρο στην υποδοχή για τις φυσαλίδες;
Α δεν το χα σκεφτεί αυτό . κάνε το αλλά παρκολουθα το. Ωστόσο το διοξείδιο πρέπει να είναι χαμηλά...
Τελικά θα επιχειρήσω με σύριγγα πρώτα. Έκανα την ένωση και θα δω αύριο αν κρατάει.
https://image.prntscr.com/image/z2rn1WcaSIan8kWPNZIwvg.png
Ας μας πούνε και τα παιδιά που είναι πιο έμπειρα!:)
ασε το διοξείδιο τώρα , είναι πολύ νωρίς,
και αν θες να κάνεις σωστή δουλειά μη το κάνεις με ζάχαρη και μαγιά, μπελάς είναι,
κάνε με σόδα και κιτρικό οξύ, και θα το ανοίγεις και θα το κλείνεις όποτε θες,
αλλά όλα αυτά μετά από κανα 2 μήνες
Εντάξει το αφήνω για την ώρα.
Μετρήσεις: Αμμωνία: 0,25
Νιτρώδη: 3 - 3,5
Νιτρικά: 6
Βρε αφήστε το παιδι να πειραματιστεί :-)
Αυτα έχουν την χάρη τους :-)
Δεν σου κανει το σωληνακι??Γτ??
Δεν πηρες την μεγαλη την 10μλ την χοντρη?
Βρε αφήστε το παιδι να πειραματιστεί :-)
Αυτα έχουν την χάρη τους :-)
Δεν σου κανει το σωληνακι??Γτ??
Δεν πηρες την μεγαλη την 10μλ την χοντρη?
Αυτήν πήρα Λουκά. Απλά δεν βρήκα βεντούζα με μικρό πιαστρακι. Επίσης πρέπει να έβαλα ανάποδα την βαλβίδα :p Θα την καθαρίσω και θα ξανα κολλήσω. Εκτός αν βάλω μόνο το μικρό σωληνάκι το οποίο εφαρμόζει. Έμενα μου κάνει απλά λέω μήπως πάθει τπτ με το co2?
Δεν θα παθει κατο το διοξείδιο,συμπίεσεις δεν ξερω αν εχεις...βεβαια αυτο που ειπε και ο κ.Τάκης με το κιτρικο οξυ ισχύει...αλλα καλο θα ηταν να το δεις και εσυ ο ιδιος ωστε να εχεις αποψη..οχι επειδη το λεμε εμεις :-)
Τις 2 φωτο δεν καταλαβαινω,αρχικα γτ βλεπω σιλικονη??
Δεν θα επρεπε να μπει καπου σιλικόνη,αρα κατι εκανες λαθος :-)
Φιξαρισμενο μεγεθος και μονταρισμα θα επρεπε να ειναι...οχι αερατο...
Αρα ξεκινα απο εκει...με την ηρεμια σου δεν χρειάζονται βιαστικες κινησεις.
Με το στρώσιμο προχωράς σταθερα και πολυ καλα μπραβο :-)
Σκεψου για Diy κρεμαστο φιλτρακι πισω απο την πλατη για να ηρεμισεις και με αυτο...τωρα που ειναι νωρις και δεν εχεις ψαράκια μεσα...
Για τον φωτισμο τι θα κανεις?
Δεν θα παθει κατο το διοξείδιο,συμπίεσεις δεν ξερω αν εχεις...βεβαια αυτο που ειπε και ο κ.Τάκης με το κιτρικο οξυ ισχύει...αλλα καλο θα ηταν να το δεις και εσυ ο ιδιος ωστε να εχεις αποψη..οχι επειδη το λεμε εμεις :-)
Τις 2 φωτο δεν καταλαβαινω,αρχικα γτ βλεπω σιλικονη??
Δεν θα επρεπε να μπει καπου σιλικόνη,αρα κατι εκανες λαθος :-)
Φιξαρισμενο μεγεθος και μονταρισμα θα επρεπε να ειναι...οχι αερατο...
Αρα ξεκινα απο εκει...με την ηρεμια σου δεν χρειάζονται βιαστικες κινησεις.
Με το στρώσιμο προχωράς σταθερα και πολυ καλα μπραβο :-)
Σκεψου για Diy κρεμαστο φιλτρακι πισω απο την πλατη για να ηρεμισεις και με αυτο...τωρα που ειναι νωρις και δεν εχεις ψαράκια μεσα...
Για τον φωτισμο τι θα κανεις?
Αυτό λέω Λουκά. Επειδή το ένα το σωληνάκι ήταν πιο μεγάλο δεν εφαρμοζε καλά. Θα το βγάλω εντελώς και θα κάνω την κατασκευή μόνο με το μικρό σωληνάκι!
Για κιτρικό οξύ δεν έχω διαβάσει ακόμα!
Αυτό με το κρεμαστό δεν το κατάλαβα. Εγώ πήγα να κάνω σαν την κατασκευή που δείχνει στο youtube το βίντεο που μου είχες στείλει.
Φωτισμό έβαλα ακόμα μια ταινία λεντ. Είμαι γύρω στα 1500+ λούμενς απλά το θέμα είναι ότι το φως είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Δηλαδή και 3η ταινία να βάλω, μπροστά δεν θα φωτίζεται όσο θα έπρεπε!
Κρεμαστο φιλτρο νερού εννοούσα :-)
Να το διαβασεις :-)
Ναι αυτη την κατασκευή του γιουτουμπ την εκανα και στο παρελθον καθως επισης την εχουν κανει και πολυ ακομα... :-)
Μην βαλεις απαιτητικά φυτά μπροστά στην οθονη τότε..αν και αμα βαλεις σμηνοψαρα δεν χρειάζεται να βαλεις φυτα μπροστα,ωστε να βλεπεις την κινηση αλλα να μπορουν να κινηθούν και τα ψαρια...
Το diy φίλτρο θα το έχω υπόψιν για αργότερα.
Έκανα μια κατασκευή co2 να πειραματιστώ και το άφησα να δουλέψει.Μετα απο 2 ώρες άρχισε να βγάζει αραιά και που φυσαλίδες. Κυριακή θα γυρίσω σπίτι ξανά. Πειράζει που θα λειτουργεί μόνιμα;
Επειδή νομίζω ότι σε 1 2 βδομάδες μπορεί και να ειναι έτοιμο το νερό λέω σιγά σιγά να δω για ψάρια!
Δεν ξέρω σε λίγο θα αρχίσω να ψάχνω ή αύριο.
Σκέφτομαι να προσθέσω ακόμα ένα φυτό για να κλείσω για την ώρα με τα φυτά. Λέω για Vallisneria americana var. natans ή κερατόφυλλο! Ή δεν με παίρνει να βάλω άλλο φυτό;
Γιατί να μην σε παιρνει ;
Γιατί να μην σε παιρνει ;
Το έχω στο μυαλό μου ότι αν το γεμίσω με φυτα δεν θα χουν χώρο τα ψαράκια :p
Μην φύγεις να σου δείξω ενα ενυδρείο ενός κυρίου απο εδώ μέσα για να καταλάβεις τι σημαίνει έχω πολλά φυτά
Μπες εδώ Γιώργη! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=96616
Πολυ όμορφο!!!
Πολύ όμορφο ενυδρείο Δήμητρα!
Οποτε ναι βάλε αυτό που θες!
Οκ. Λοιπόν πάμε στα ψάρια.
Ότι προτάσεις έχετε απο ψάρια και συνδυασμούς μου λέτε. Εγώ δεν έχω ιδέα ακόμα.
1) guppies
2) Hikari Yellow Danio
3) Tiger Barbus Tetrazona
4) Red Danio
5) red platy
6) molly
7) Pseudotropheus Elongatus Mpanga
Αυτά είναι μερικά ψάρια που είδα σε πετ σοπ και μου άρεσαν εμφανισιακά. Όποιος γνωρίζει κάτι, μου λέει!
Επίσης αν υπάρχει κάποιο site ειδικό για ψάρια μου το λέτε κι αυτό :).
Θα διαβάσω κι εδώ μέσα περί ψαριών που ταιριάζουν μεταξύ τους και κυρίως στα λίτρα του ενυδρείου μου!
για το τι ψαρι σ αρεσει κοιτας εδω (http://www.seriouslyfish.com)
σου λέει το μίνιμουμ ενυδρείο που χρειάζεται, σκληροτητες κλπ.
απο μενα τωρα για 60 λιτρο, πας για ενα ειδος, ειδικά αν επιλεξεις ζωοτόκα.
αν επιλεξεις αλλα μικρόψαρα διαφορετικων ζωνων, μπαινουν και δυο.
1) μπορείς, μονο του - νερο βρυσης
2)δεν μπορεις
3)μπορείς, μονο του - μαλακο νερο (επεξεργασία δλδ)
4)μπορείς,
μονο του οχι τα κοκκινα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=922672#post922672)
5)μπορείς, μονο του-νερο βρυσης
6)μπορείς, μονο του-νερο βρυσης
7)δεν μπορεις
Οι συνδυασμοί είναι οι εξης
Guppy με platy ή Μόλυ (Μόλυ κι πλατυ όχι μαζί γιατί υβριδιζουν) και τα danio όλα μόνα τους
Τα guppy molly platy θέλουν ίδιο νερό ph γύρω Στο 8
Ta danio θέλουν ph γύρω στο 7 .
Τα platty molly guppy πάνε σε χαρέμια 1 αρσενικό για 3-4 θηλυκά
Ενω τα ντανιο σε κοπάδια .
Τα τιγρακια πάνε μόνα τους σε κοπάδια με ph 6,5-7 .
Τα τελευταια είναι Κιχλίδες . εσύ μάλλον τα ειδες μικρά. Θέλουν μακρύ και μεγαλο ενυδρείο κι άλλο στησιμο στο ενυδριεο απο αυτό που εχεις φτιαξει.
Δεν Συμφωνώ στο οτι θα γεμισεις επειδή είναι ζωοτόκα.
Χρόνια έχω κι δεν έχω γεμίσει ποτε.
Παντα τρώγονται ακόμα κι αν εχεις εξαιρετικά φυτεμένο ενυδρείο κι ζουν τα πιο δυνατά.
Tsala ευχαριστώ. Ποια είδη σου έρχονται στο μυαλό που μπορούν να μπούνε δύο μαζί; Και για τί αριθμό ψαριών μιλάμε;
με ψαρια που γεννανε καθε μηνα, δεν γινεται να μην γεμισεις, εκτος αν το ενυδρειο ειναι αδειο.
platy και molies δεν υβρυδιζουν, μπαινουν μαζι, αλλα οχι σε 60 λιτρα.
θα πρεπει να μου πεις σκληροτητες πρωτα για να προτεινω ψαρια.
θα ναι βρυσης ή σκεφτεσαι να μπλεξεις με α/ο , τυρφη ?
Εγώ δεν έχω γεμίσει ποτε. Κι το ενυδρείο του δεν έχει αρκετές κρυψώνες οποτε σίγουρα δεν θα γεμίσει. Αν δεις όταν πρότεινα στην αρχή του θέματος. πλατύ κι Μόλυ αυτό ακριβως μου ειπαν οτι υβριδιζουν.
δεν το παρακολουθησα απ την αρχη το θεμα.
οποιος το πε τελος παντων... ειναι λαθος , δεν ισχυει.
σιγουροι υβριδισμοι στα ζωοτοκα ειναι
γκαπυ - εντλερ
πλατυ - ξιφοφοροι
στους αλλους συνδυασμους εφοσον υπαρχουν σωστες αναλογιες αρσενικων-θυληκων , δεν υπαρχει κανενα προβλημα
ακομα και για το moppy που εχει προελθει απο υβριδισμο (guppy-molly) , το θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να συμβει εαν υπαρχουν σωστα χαρεμια.
το ενυδρειο πρεπει να φυτευτει αρκετα οπως και να χει, τα ψαρια εχουν αναγκη απο κρυψωνες,καταφυγεια,χωρους ξεκουρασης και εξερευνησης.
Όντως έχει δίκαιο η Δήμητρα. Τελικά υβριδιζουν ή οχι; Επίσης δεν έχω κρυψώνες μήπως θα έπρεπε να κάνω με κάποιο τρόπο;
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η περιοχή που μένω έχει 12-13 σκληρότητα. Σχετικά σκληρό δηλαδή. Με νερό βρύσης θα αναπληρώνω δεν θέλω να μπλέξω με επεξεργασίες!
Αρα πας σε γκάπυ Μόλυ πλατύ.
Θεωρώ safe επιλογή τα guppy
Θέλω να βάλω δύο είδη Δήμητρα.. Μπορώ να κάνω κρυψώνες με τίποτα παράξενα ξύλα;
Ωραία βάλε guppy και πλατύ , θα το φυτέψεις πιο πολύ.
δεν υβριδιζουν, αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα τα βαλεις μαζι :D
αρα πας για νερο βρυσης..
οκ, Θεσ/νικη μενεις, το ξερω το βρωμονερο :D
αρα ξεχνας τα ψαρια μαλακου νερου.
σε μαλακο νερο οι επιλογες ειναι περισσοτερες.
μια προταση για συνδυασμο ψαριων κρυου νερου (οριακα ομως στα λιτρα σου), ειναι ενα ζευγαρι Macropodus opercularis (http://www.seriouslyfish.com/species/macropodus-opercularis/) κι ενα κοπαδι συννεφακια (http://www.seriouslyfish.com/species/tanichthys-albonubes/)
αλλη μια προταση ειναι , ενα ζευγαρι Peacock Goby (http://www.seriouslyfish.com/species/tateurndina-ocellicauda/) κι ενα κοπαδι pseudomugil furcatus (http://www.seriouslyfish.com/species/pseudomugil-furcatus/)
σε συνδυασμους ψαριων και μεγαλη ιχθυοφορτωση , να εισαι προετοιμασμενος για γενναιες αλλαγες και για αγορα εξωτερικου φιλτρου.
εαν εχεις εσωτερικο φιλτρο , ενα ειδος μονο
Η 2η πρόταση μου άρεσε Τσαλα. Δηλαδή αν βάλω ενα ζευγάρι απο το 1ο είδος και 4 ψαράκια απο το 2ο δεν θα με καλύψει το φίλτρο λες; Θα πρέπει να πάω σε diy εξωτερικό πλάτης όπως είπε και ο Λουκάς; Ή σε ένα κρεμαστό έτοιμο;
(Αυτό το site με τα είδη και τις ανάγκες των ψαριών μόνο στην Αγγλική είναι; :p)
4 ψαρακια ειναι λιγα , οταν λεμε κοπαδι ή ομαδα εννοουμε 8+ ψαρια.
μετα πανε τα ζευγη 2 ψαρια
και χαρεμια 1 αρσενικο - 3-4 θυληκα.
στο γλυκο νερο δεν εχει αλλους συνδιασμους(πχ 4 απο αυτο , 3 απο κεινο κλπ κλπ)
ναι θες ενα καλο φιλτρο με χωρο για βιολογικο υλικο.
η 2η προταση ειναι πιο δυσκολη, για δυο λογους κυριως.
ο πρωτος ειναι πως τα φουρκατους βρισκονται δυσκολα..θελει ψαξιμο
και ο δευτερος , τα γκομπυ τρωνε μονο κατεψυγμενη τροφη.
δεν ειναι κατι τραγικο βεβαια, πωλουνται ετοιμες.
(Αυτό το site με τα είδη και τις ανάγκες των ψαριών μόνο στην Αγγλική είναι; :p)
δηστυχως ναι.
Κατάλαβα. Μάλλον θα πάω σε ένα καλό κρεμαστό απλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πρέπει να κόψω τα πλαστικά για να χωρέσει.
Αν έχετε κάποιο καλό και δοκιμασμένο κρεμαστό πείτε μου.
Κάτι άλλο τώρα. Ας υποθέσουμε ότι σε ένα μήνα το φίλτρο που έχω τώρα είναι στρωμένο. Μπορώ να πάρω καινούργιο και να το λειτουργώ μαζί με το παλιό ώστε να στρωθεί;
ναι μπορεις.
ή παιρνεις ολα τα υλικα απο το εσωτερικο και τα βαζεις στο καινουργιο (και συμπληρωνεις και με καινουργιο βιολογικο φυσικα)
εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα εξωτερικο οικονομικο αν δεν παιζουν φραγκα.
πχ Dophin AS2202 (http://www.petsupermarket.gr/8221/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-dophin-as2202.html) ή Sun Sun HW302 (https://enudreio.com/filtra/exoterika-filtra/exoteriko-filtro-sun-sun-hw302.html) ή εστω το μικρο sun sun 603b (https://enudreio.com/filtra/exoterika-filtra/exoteriko-filtro-sun-sun-603b.html)
με αυτες τις τιμες στα εξωτερικα, δεν αξιζει το κρεμαστο.
Σωστός Τσαλα δεν ήξερα ότι έχει τόσο οικονομικά εξωτερικά. Απλά το 2ο που έστειλες δεν θα χω θέμα; Επειδή είναι 1000λ την ώρα.
ναι ειναι πιο δυνατο απ τα αλλα (αλλα μπορεις να το χεις και αργοτερα αν κανεις μεγαλυτερο ενυδρειο)
το χουν πολλα παιδια , (oπως και το astro) και η ροη δεν ειναι ετσι πως γραφεται.. τοσο δυνατη δλδ.
ρυθμιζεται προφανως ομως.
δες εδω για το sun sun
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94702
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77416
κι εδω για το astro
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83870
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91299
Θα το δω Τσαλα σχετικά με το φίλτρο.
Το diy co2 που έκανα 100% αποτυχία. Σήμερα γύρισα σπίτι και δεν έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Μόνο αν πατήσω το μπουκάλι με το χέρι μου βγάζει :p
Σε λίγο θα κάνω και μετρήσεις. Νομίζω θα έχω και Νιτρικά γιατί βλέπω τα φυτά πήραν τα πάνω τους. Η μία ανούμπια έβγαλε νέο φυλλαράκι.
Το μοναδικό στραβό που βλέπω, είναι στο limnophila κάτω κάτω σαν να κιτρίνισε λίγο λόγο έλλειψης φωτισμού. Τί να κάνω;
Με τι υλικά είναι το co2;
Που την έχεις;
Με μαγιά και ζάχαρη
.https://image.prntscr.com/image/SlM0hPNwQfiOpzvPir2uqQ.png
Κουνήσε κυκλικά το μπουκάλι ... Και άστο σιγά σιγά.
Θα τις εβαζα πιο κεντρο και στα πλαγιά τις ανουμπιες . μου φαίνεται οτι έχει πιο πολύ φως στο κέντρο απο οτι στα πλαγιά...οι τιμες σου πως πάνε;
Μετρήσεις ίδιες με την Πέμπτη. Ελαφρώς πιο ανεβασμένα τα Νο2 ίσως και τα Νο3.
Αμμωνία 0,25 Νιτρώδη 3,5-4 Νιτρικά 6
Πάντως τα χρωματολόγια της API είναι αστεία μπροστά σε αυτά της Sera και της Tetra!
Αυτό ισχυει πραγματικά!!!
Παιδιά βοήθεια! Βούλωσε το φίλτρο. Έχει πάρα πολύ χαμηλή ροή!
το ξεπλένεις ελαφρά με νερό ενυδρείου
το ξεπλένεις ελαφρά με νερό ενυδρείου
Ξεπλένω το σφουγγάρι με νερό ενυδρείου? Το βαμβάκι τί το κάνω;
οτι θες,
αλλά καλύτερα τώρα στο στρώσιμο απλά ξεβγαλε το
Όλα με νερό ενυδρείο Γιώργο! Δεν παθαίνει τίποτα ωστόσο. Δεν έχει κάτι μέσα για να ανησυχεις!
OK. Τα limnophila που μεγαλώσαν και λυγίζουν λίγο πάνω , μπορώ να τα κόψω και να τα φυτέψω αλλού ή είναι νωρίς ακόμα;
Εγώ έτσι κάνω ποιανουν πολύ εύκολα. Αλλά μπορεί να είμαι κο τυχερη όλα αυτά τα χρόνια , κάτσε να σου πει κι ο κ. Τάκης
ναι, τα κόβεις και τα φυτεύεις δίπλα,
μόνο να κόψεις τα χαμηλά φύλλα να μη μπουν στον βυθό γιατί θα σαπίσουν
https://image.prntscr.com/image/jMoILNA3TdSW0wWbiOEq_Q.png
Έβγαλα νερό για να ξεπλύνω και εντόπισα σαλιγκάρι. Ήταν πάνω στο καλσον της τροφής.
1)Τί το κάνω;
2) Υπαρχει περίπτωση να ήταν μόνο ένα?
Μια χαρά τυχερός είσαι ! Γιατί δεν τα θες ;
Δεν έχω θέμα απλά δεν ξέρω τι είδος είναι κ αν θα κάνει καλο!
Physa είναι,
δεν πειράζουν τίποτα αλλά πολλαπλασιάζονται ευκολα και γρήγορα
Το άφησα μέσα στο ενυδρείο. Ελπίζω να μην το μετανιώσω.
Το φίλτρο το καθάρισα και επανήλθε η ροή του.Απλά νομίζω οτι το βαμβάκι είναι για αλλαγή.
https://image.prntscr.com/image/eZm6kvBqQZyYZD5F9Y5Inw.pnghttps://image.prntscr.com/image/bWOTmstHTMKRTflZiMLUWQ.png
Πράγματι. Γιατί τόσο μαυρο ωστόσο ;
Δεν ξέρω. Ας μας απαντήσουν τα παιδιά που είναι πιο έμπειρα! :confused:
Δεν έχω. Απλό χαλίκι σχετικά λεπτό.
Θυμάμαι ότι το είχες ξαναπλυνει το φίλτρο , έτσι δεν είναι ;
Καλυτερα να το αντικαταστήσεις
Εγώ θα επλενα μονο αυτο με κανονικό νερό κι πίεση για να φύγει οτι έχει. Εστω για προσωρινά έκτο ςκι αν εχεις άλλο.
Τι τροφή βάζεις στο καλσον ;
Θυμάμαι ότι το είχες ξαναπλυνει το φίλτρο , έτσι δεν είναι ;
Καλυτερα να το αντικαταστήσεις
Εγώ θα επλενα μονο αυτο με κανονικό νερό κι πίεση για να φύγει οτι έχει. Εστω για προσωρινά έκτο ςκι αν εχεις άλλο.
Τι τροφή βάζεις στο καλσον ;
Όχι 1η φορά. Έχω και άλλο βαμβάκι. Είναι καλύτερα να βάλω καινούργιο ή να πλύνω αυτό με νερό βρύσης;
Την τροφή δεν την θυμάμαι την είχα ποστάρει εδώ κάποια στιγμή!
Ε τοτε δεν έχει θέμα βρε Γιώργο. Αν θες άλλαξε το. Δεν υπάρχει θέμα. Σου εξήγησα οτι θα θέλει συχνα καθάρισμα.
Δυστυχώς δεν την ξέρω την τροφή... Αλλά γενικά δεν έχει θέμα...
Θα πάρεις τελικά το sun sun η το astro ;
Δεν ξέρω ακόμα. Κάτσε να πληρωθούμε μια γιατί είμαι στενά! :p
Σημερινές μετρήσεις.
Αμμωνία 0,25 στα ίδια.
Νο2 4 στα ίδια.
Νο3 ανέβηκαν απο 6 στο 10+
Τα βαμβάκια τα άλλαξα.
Σήμερα αγόρασα και έναν μαγνήτη. Καθαρίζω κανονικά το τζάμι ή να το αποφύγω όσο είμαι στο στρώσιμο;
Οι ρίζες στα limnophila είναι ακόμα κιτρινιασμένες. Μήπως πρέπει να τα αρραιώσω;Ή να τα κλαδέψω?
Να αποφυγεις τον καθαρισμο με μαγνητη γιατι πολλες
φορες πιανει πετραδακια απο τον βυθο και κανει γρατζουνιες στο τζαμι.Παρε σφουγγαρακι scotch brite
που ειναι για κρυσταλλα δεν χαραζει τα τζαμια.
Να αποφυγεις τον καθαρισμο με μαγνητη γιατι πολλες
φορες πιανει πετραδακια απο τον βυθο και κανει γρατζουνιες στο τζαμι.Παρε σφουγγαρακι scotch brite
που ειναι για κρυσταλλα δεν χαραζει τα τζαμια.
Αυτό το σφουγγάρι λες φίλε μου; Δηλαδή ούτε η σκληρή μεριά του χαράζει;
Τον μαγνήτη να τον ξεχάσω εντελώς δηλαδή; Στα πάνω κομμάτια για παράδειγμα που δεν έχεις επαφή με άμμο,υπάρχει περίπτωση να χαράξει ο μαγνήτης;
https://image.prntscr.com/image/45wP-RlQRWaWWRr9y93FzQ.png
Αν είσαι προσεκτικός δεν θα έχεις θέμα. Εγώ δε χρησιμοποιώ τίποτα άλλο εκτός απο βρασμένη οδοντόβουρτσα στο ενυδρείο. Δεν θα έβαζαν τέτοιο σφουγγαρακι αλλα εγώ είμαι κι υπερβολική! :grin:
Αυτο που παιρνω εγω γραφει για κρυσταλλα και δεν
χαραζει.Τον μαγνητη εαν τον χρησιμοποιεις ψηλα δεν
χαραζει.
Ψηλά τον χρησιμοποιούσα κι εγώ και μια μέρα που τον είχα μέσα και γύρισα αλλού δέκα δευτερόλεπτα τον έπιασε η κόρη (8 ετών) πήρε μαζί χαλίκια κι έκανε το τζάμι... :(
Γιώργο εχεις κόρη ; χαχαχα
Χαχαχα όχι. Τελικά το σφουγγάρι που πήρα κάνει;
Χαχαχα όχι. Τελικά το σφουγγάρι που πήρα κάνει;
Δεν το ξερω,αλλα γραφει οτι δεν χαραζει.
Πως πάει το στρώσιμο;;;
Αύριο γυρνάω απο Χαλκιδική και θα μετρήσω Δήμητρα. Εντωμεταξύ χθες έβαλα ακόμα 3 φυτά. Ονόματα δεν θυμάμαι θα δείξω φώτο αύριο!
Καλησπέρα παιδιά. Γύρισα μετά απο 2 μέρες και το φίλτρο πάλι ήταν βουλωμένο με πολυ χαμηλή ροή. Το άνοιξα για καθάρισμα πάλι με νερό ενυδρείου και όλα καλά.
Αυτή την φορά το βαμβάκι ήταν σε καλή κατάσταση αλλά είχε μαζευτεί μπίχλα στο τούλι που έχω τυλίξει την βιοπέρλα.
Στο μέλλον όμως θα έχω ψάρια μέσα και αυτό θα είναι πρόβλημα. Τι προτείνεται;
Θα πάρω Tsala μετά και το σημερινό πείστηκα! :p Θα πάρω το https://enudreio.com/filtra/exoterika-filtra/exoteriko-filtro-sun-sun-603b.html που μου ειχες πει!
Μετρήσεις
Αμμωνία: 0,25
Νο2: 0,25
Νο3 20
Γιωργηηηηη στρώνει!!!
Ναι ναι.. Άντε να στρώσει σε καμιά βδομάδα να βάλω τα γκάπυ μου ! :p
οκ, απ το εσωτερικό, πολυ καλύτερα..
αφηνεις 1 σφουγγαρι (πανω πανω) και ολο το υπόλοιπο γεμιζεις βιολογικό υλικό
οκ, απ το εσωτερικό, πολυ καλύτερα..
αφηνεις 1 σφουγγαρι (πανω πανω) και ολο το υπόλοιπο γεμιζεις βιολογικό υλικό
Βιολογικό υλικό όταν λες τι προτείνεις ακριβώς;
ελαφρόπετρα απο πρακτικερ. https://www.praktiker.gr/m/p/elafropetra-6-12mm-20lt-7291
παρα παρα πολυ καλο πλύσιμο, να φυγει η σκονη.
ελαφρόπετρα απο πρακτικερ. https://www.praktiker.gr/m/p/elafropetra-6-12mm-20lt-7291
παρα παρα πολυ καλο πλύσιμο, να φυγει η σκονη.
Οκ. Ποιό σφουγγάρι απο αυτά που έχει το φίλτρο να αφήσω;
Την ελαφρόπετρα δεμένη σε τούλι ή έτσι χύμα;
κρατα το μπλε και βαλε τα αλλα στην ακρη.
χυμα βαλτην .
βαλε το ενα πλαστικο σιτακι κατω , ελαφροπετρα,σφουγγαρι και μετα το αλλο σιτακι (με τα ποδιαρακια πανω), οπως στην φωτο.
η αντλια το φιλτρου εχει μικρο μανομετρικο (85cm) , θα πρεπει να κοιταξεις εκει που θα το τοποθετησεις να μην εχει μεγαλυτερη αποσταση η αντλια του φιλτρου, απο την σταθμη του νερου.
κρατα το μπλε και βαλε τα αλλα στην ακρη.
χυμα βαλτην .
βαλε το ενα πλαστικο σιτακι κατω , ελαφροπετρα,σφουγγαρι και μετα το αλλο σιτακι (με τα ποδιαρακια πανω), οπως στην φωτο.
η αντλια το φιλτρου εχει μικρο μανομετρικο (85cm) , θα πρεπει να κοιταξεις εκει που θα το τοποθετησεις να μην εχει μεγαλυτερη αποσταση η αντλια του φιλτρου, απο την σταθμη του νερου.
Όχι εντάξει μια χαρά φτάνει το μανομετρικό! Ευχαριστώ ρε φίλε!
Το φίλτρο το παράγγειλα.
Απορία 1) Εντόπισα σε ένα φύλο ενός φυτού ένα διαφανή ιστό με σημαδάκια μέσα. Απ όσο έχω διαβάσει λογικά είναι αυτά του λαθρεπιβάτη. Τί να κάνω; Να προσθέσω ότι εδώ και μια βδομάδα έβαλα και ένα helena μέσα!
Απορία 2) Τα φυτά κλείνουν 1 μήνα μέσα. Πότε να ρίξω λίγο υγρό λιπασματάκι;
Απορία 3) Για όσους έχουν υγρά τεστ API. Η αμμωνία κιτρινίζει ποτέ ή μένει στο 0.25; Ρωτάω γιατί απ όσο έχω καταλάβει το χρωματολόγιο της API δεν είναι και το καλύτερο!
Γιώργο η αμμωνία κιτρινίζει απλως εσένα δεν έχει πεσει ακόμα. Αλλαγή εχεις κανει καμια ;
Λιπάσματα κλπ μετα το δίμηνο.
Δεν εχεις άλλωστε φυτά με τέτοιες απαιτήσεις.
Έχω κάνει 2 φορές μόνο απο 5 λίτρα. Δεν θεωρούνται αλλαγές δηλαδή. Λες να κάνω σήμερα; Αν ναι πόσα λίτρα;
Κανονικά 30 τις εκατο. περιμενε να μπει κι κανας αλλος..
Αλλα εγώ αυτό θα εκανα. Τόσος καιρός έχει περάσει!
για τα φυτα και τα λιπάσματα, θα περιμενεις τους ειδημωνες.
το τεστ αμμωνίας ειναι λιγο περιεργο... φερνει προς την 2η μετρηση..
ενα κολπο για να το τεσταρεις, αν ειναι όντως μηδεν, κανεις 2πλο τεστ.
τεστ σε νερο ενυδρειου και σε νερο βρυσης.
αν ειναι ιδιο χρωμα με της βρυσης, εχεις μηδενισει, αν ειναι πιο σκούρο, εστω και λιγο, εχεις αμμωνία.
αλλαγη κανε αφοβα ενα 20-30%, αλλα παντα με αντιχλωριο και ιδιας θερμοκρασίας νερο
ΝΟΜΙΖΩ ΕΣΤΡΩΣΕΕΕΕ!
Aμμωνία 0.
No2 0.
No3 30.
Βέβαια τα Νο3 είναι σαν χθες. Όμως πριν τις μετρήσεις έκανα αλλαγή νερού 20%. (Βλακεία έπρεπε να μετρήσω πρώτα και μετά)
Τί κάνω; Πάω για ψάρια αύριο; :p:)
Περιμενε δυο μερουλες ακόμα!! Έτσι κι αλλιώς αύριο είναι Σάββατο!
Αν πάρεις απο Πετ ΣΟΠ... μην πάρεις μόλις ερθει η παραλαβή.
Και γενικά να τα κοιταξεις καλά . να τα διαλέξεις μην πάρεις κάποιο ππυ δεν σου μοιάζει άρρωστο!
Και μην του πεις οτι είσαι αρχάριος!
Τρίτη είναι αύριο Δήμητρα! Καλη βδομάδα! :)
Ελα ελα τώρα επεστρεψα απο το ταξιδι στο χρονο
Χαχαχαχα θεε μου τι ντροπη! Τι να σκεφτομουν αραγε ;Αλλο σκεφτόμουν κι άλλο έγραψα! Περιμενε μέχρι την Τέταρτη!
χαχαχα σιγά μωρέ. Η τροφή μήπως πρέπει αν βγει απο το ενυδρείο;
για να είσαι 100% σίγουρος δες τι θα κάνεις.
Κάνεις αλλαγή όσο πιο μεγάλη μπορείς ακόμα και 90%-95%.
Βάζεις τη 2πλασια 3πλασι τροφή από όσο έβαζες,
και μετράς για 3-4 ημέρες.
Ότι και να γίνει όμως δεν θα αφήσεις το ενυδρείο χωρίς τροφή μέχρι να βάλεις ψάρια,
ούτε στιγμή ,
και πριν βάλεις τα ψάρια πάλι αλλαγή 90%-95% και βάζεις τα ψάρια αμέσως
για να είσαι 100% σίγουρος δες τι θα κάνεις.
Κάνεις αλλαγή όσο πιο μεγάλη μπορείς ακόμα και 90%-95%.
Βάζεις τη 2πλασια 3πλασι τροφή από όσο έβαζες,
και μετράς για 3-4 ημέρες.
Ότι και να γίνει όμως δεν θα αφήσεις το ενυδρείο χωρίς τροφή μέχρι να βάλεις ψάρια,
ούτε στιγμή ,
και πριν βάλεις τα ψάρια πάλι αλλαγή 90%-95% και βάζεις τα ψάρια αμέσως
Εντάξει κ.Τάκη. Το θέμα είναι οτι ο κυκλοφορητής που πήρα για τις αλλαγές έρχεται σε κανα 10ήμερο απο ebay. Χθες για να αλλάξω 10 λίτρα μου βγήκε η πίστη. Υπάρχει κανα κόλπο που μπορώ να κάνω;
Λάστιχο και ρουφάς :)
Εκτός από αντλία ή αντλίες πάρε και βαρέλι.
Οι εργασίες που κάνουμε τακτικά και περιοδικά ,
καλό είναι να μπορούμε να είναι να τις κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα και γρήγορα :)
Εκτός από αντλία ή αντλίες πάρε και βαρέλι.
Οι εργασίες που κάνουμε τακτικά και περιοδικά ,
καλό είναι να μπορούμε να είναι να τις κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα και γρήγορα :)
Απο βαρέλια είμαι κομπλέ. Το μεγάλο μου είναι γύρω στα 20-25 λίτρα! Έχω και δύο μικρά απο 10λίτρα το καθένα.
Απλά χθες στο ''βάλε'' ζορίστηκα γιατί δεν έχω σκάλα για να βάλω το βαρέλι πιο πάνω απο το ενυδρείο!
Πάρε ένα λάστιχο στο μήκος που χρειάζεσαι, βάλτο κάτω από τη βρύση και γέμισέ το νερό. Κλείσε με τα δάχτυλά σου τις 2 άκρες (να μην πάρει αέρα), βάλε τη μία στο ενυδρείο και την άλλη σε ένα άδειο δοχείο, άφησε το νερό να τρέξει και είσαι έτοιμος.
Αν θες βέβαια κάνεις και το ρούφηγμα που είπε ο Τάκης :smile:.
Αυτό θα του έλεγα και εγώ! Manos3
Παιδιά το να βγάλω νερό απο το ενυδρείο το κάνω με ρούφηγμα. Το να βάλω νερό στο ενυδρείο με ζορίζει καθώς το βαρέλι είναι 20λιτρο και δεν μπορώ να το σηκώσω πάνω απο το ενυδρείο!
Εγώ το εκανα μισό μισό!
Βέβαια κανει ωραία γραμμωση!
Χαχαχα.. Θα δω.. Δεν βάζω ακόμα ψάρια καθώς αύριο ή μεθαύριο θα έρθει το φίλτρο που παράγγειλα.(To sun sun το μικρό). Οπότε λέω να στρώσω το φίλτρο πρώτα. Να κάνω αλλαγή νερού αύριο λέτε ή να έρθει το φίλτρο να το λειτουργήσω και μετά;
Γενικά στο φίλτρο θα βάλεις οτι βιολογικό υλικό είχες στο μικρο, χωρίς φυσικά να τα πλυνεις. Tώρα που θα αλλάξει φίλτρο εγώ θα σου συνιστούσα για δυο μέρες να μην κανεις τις αλλαγές που σου είπαμε κλπ.να στρώσεις κι αυτό το φίλτρο για να μην εχεις θέμα στη συνεχεια. Βέβαια δεν ξέρω και ποσο μεγαλο είναι... Αν ειναι πιο μεγαλο και χωραει πολυ βιολογικο υλικο μπορει να παρει περισσοτερο χρονο.Και αφού δεις με τις μετρήσεις οτι δεν επηρεάστηκε το στρώσιμο στη συνέχεια να κανεις αύτα που σου είπε ο κύριος Τάκης.
Οκ Δήμητρα.
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα έρχεται το φίλτρο!
Επειδή το Praktiker μου πέφτει μακρυά και αλλού δεν βρίσκω ελαφρόπετρα, υπάρχει κάτι άλλο καλό για να βάλω στο φίλτρο; (Πέρα της βιοπέρλας που θα προσθέσω απο το παλιό μου φίλτρο)
πηγαινε τοτε petexperts που ειναι κοντα σου και παρε siporax (http://www.petexperts.gr/product_detail.jsp?prdId=s140&extLang=) 1 λιτρο ειναι οκ.
Παιδιά το φίλτρο πήρε μπρος..Καλό μου φαίνεται απλά δεν έχει καμία σχέση η δύναμη του με το άλλο το κινέζικο που ήταν πλυντήριο.. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό?!
Επίσης πλέον ξανα ζω τον παιδικό μου εφιάλτη..Δηλαδή τον ήχο του νερού που πέφτει στην επιφάνεια σαν να έχεις ξεχάσει ανοιχτή βρύση..
Να το βάλεις πιο κάτω. Το φίλτρο δεν χρειαζεται να έχει τη δύναμη που είχε το άλλο...
Θα δω Δήμητρα. Αν φτάνει ο ήχος στο δωμάτιο το βράδυ που κοιμάμαι θα το κατεβάσω..Αλλιώς κάνει καλή ροή τώρα και όμορφη σαν να έχεις αεραντλία πάνω είναι!
Τώρα πως καταλαβαίνουμε πότε θα στρώσει το φίλτρο ρε παιδιά; :p
Θα το αφήσω να δουλέψει κάνα 2ωρο και θα πάρω μετρήσεις. Τα limnophila πήραν 15 πόντους ύψος. Σκεφτομαι να τα κλαδέψω και να τα βάλω στην γωνία που είναι τώρα το φίλτρο που ρουφάει. Εκεί ήταν το παλιό φίλτρο και τώρα φαίνεται κάπως άδειο.
https://scontent.fath1-2.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/19576100_10213266467518370_1578384192_n.jpg?oh=cae 8a5560ab999c7a4e390900459806b&oe=5956F71D
Πάντως δεν χρειάζεται να ακούγεται ο ήχος κι ουτε χρειάζεται να κανει σαν αεραντλία...
Ναι μπορείς να το κάνεις...
Ποσο επιπλέον υλικό εβαλες ;
Πήρα 1000ml μακαρόνι και έβαλα θαρρώ τα 3/5 !
Ναι και ενα βίντεο. https://youtu.be/ElIuNEWdzKs
πολύ πανω το χεις το spray bar, κατέβασε το στην σταθμη.
παιρνει κι αλλο νερο το ενυδρειο η μου φαίνεται;
Θα το κατεβάσω. Παίρνει ακόμα 4 δάχτυλα. 3 δηλαδή άνετα γιατί με 4 θα ξεχειλίσει. Απο την αρχή σκέφτομαι να το φουλάρω ως πάνω ή όχι είναι η αλήθεια!
Ναι καλέ! Τα ενυδρεία πρεπει να ναι μέχρι πανω!!
Οντως το spray bar βάλτο στο ίδιο υψος με το νερό!
Επίσης εγώ θα το αφηνα καμια μέρα κι μετα θα εκανα αυτό που σου χε πει ο κ. Τάκης.
Εντάξει.. Εγώ λέω να περιμένω και 2 μέρες πρώτα να σιγουρευτώ με το φίλτρο..
Αυτά εδώ είναι αυγά απο το σαλιγκάρι; Μόνο με το δικό μου μάτι έχω εντοπίσει
δύο τέτοια. Με βλέπω σε λίγο καιρό να ψάχνω τρόπο να τα ξεφορτωθώ. Το Helena που έβαλα δεν το εχω δει απο εκείνη την μέρα που το έβαλα. Βέβαια ήταν νεογέννητο!
https://image.prntscr.com/image/4Nl0DjXZR12n52Oer90vLg.png
Δεν γονιμοποιούνται απο οτι γνωρίζω. Βγάλε τα αν μπορείς. Αυτό είναι το θέμα με τα helena. Τα αυγά τους αφαιρούνται δύσκολα.
Μαλλον εννοεις απ τα nerite που θελουν υφαλμυρο για να εκκολαφθουν ουτε αυγα απο helena ειναι μαλλον απο physa η καποιο παρεμφερες ;)
Και θα του γονιμοποιήθουν tsoui;
Αν ειναι απο physa σιγουρα....
Απο το physa είναι παιδιά!
Μετρήσεις στα ίδια
Αμμωνία 0
Νο2 0
Νο3 30-35
Εγώ θα εκανα 30% αλλαγή να δούμε αν θα πέσουν τα no3 και μετα 90% κλπ
Πάντως ευτυχώς που εχεις το helena
ωραιος, ετοιμος είσαι! μια καλή αλλαγή και βαζεις 2-3 ψαρια για αρχή.
με μετρησεις καθημερινα
το Helena δεν νομιζω να περιορισει και πολυ τα physa, δεν είναι τα αγαπημένα τους
Ακόμα και να ήταν τα αγαπημένα τους ένα helena πόσα να φάει ρε παιδιά; Αυτά θα γίνουν 100 σε λίγο καιρό! :confused:
Δηλαδή με το νέο φίλτρο δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει το στρώσιμο και να ανέβουν αμμωνία και νο2;
εφόσον έγιναν όλα σωστά, οχι.
Παιδιά και ψάρια να ήθελα να βάλω τώρα, το ενυδρείο έχει 32 βαθμούς. Το ebay λέει ότι τα ανεμιστηράκια θα έρθουν εως τις 12 Ιουλίου.
Μέχρι να έρθουν δεν βάζω ψάρια, σωστά;
Τροφή συνεχίζεις να βάζεις ;
Τροφή συνεχίζεις να βάζεις ;
Ναι κανονικά.
Εντάξει τότε,
μη το αφήσεις ούτε στιγμή χωρίς να βάζεις τροφή
Δεν σου χουν δώσει tracking code ?
Και απο που σου έρχονται; απο Hong Kong ή Shenzhen;
Shenzhen.. Σκέφτηκα αμα μπορέσω με την αντλία του παλιού φίλτρου. Αλλά λέει μανομετρικο 0.5μετρο
για ψιλολογια δεν δινουν tracking number συνήθως.
stc παρηγγειλες;
ναι, με 32 δεν βάζεις ψαρια, συνεχίζεις με τροφη
Όχι Γιάννη. Η αλήθεια είναι ότι είχα ψάξει και ήταν όλα απο Αμερική και αμελησα μετά να ψάξω. Θα παραγγείλω τώρα!
Γιώργο οτι κι να πάρεις να ξέρεις οτι η HonkgKong post κάνει αιώνες , η China post είναι απο τις πιο γρήγορες. Και φυσικά απο Ευρώπη έρχονται πολύ γρήγορα .Αν δεις Malaysian απέφυγε την!
Αυτά!
Παράγγειλα απο Κίνα! Και να αργήσει το stc δεν πειράζει,αρκεί να έρθουν σύντομα τα ανεμιστηράκια. Αυτά τί είναι ρε παιδιά; Είναι γεμάτος και ο βυθός με τέτοια!
https://image.prntscr.com/image/-FLLRtY2Qp2VvvuF__uAGg.png
Είναι σαν σκουληκακια μικρά ; κουνιουνται ; την τροφή δεν την βάζεις σε τούλι; πέφτουν υπολείμματα τροφών στο βυθο ;
Η τροφή πάντα μέσα σε καλσόν,δεν περνάει τίποτα. Δεν κουνιούνται. Δεν νομίζω να είναι ζωντανοί οργανισμοί!
Προσπάθησε να βγαλεις ενα να δεις τι είναι.. Εγώ νομιζω οτι είναι πλανάρια.. Περιμενε κι τους υπολοιπους να σου πουυυν!!
Οι μετρήσεις σου είναι καλές;
Όπως κι να χει κάνε μια καλη αλλαγή στο ενυδρείο κι εμ σκούπα . και αν δεν φύγουν θα κανεις ενα κόλπο με το φλιτζανακι του καφέ σου!
Θα κάνω αύριο αλλαγή που θα πάρω σκούπα απο έναν φίλο. Η αλλαγή να είναι μικρή ή η μεγάλη που κάνουμε όταν τελειώσει το στρώσιμο; Έχω μπερδευτεί σε αυτό το θέμα!
Επίσης ο λαθρεπιβάτης πάει κάθεται πάνω στην τροφή και σήμερα είδα αυτό. Τί μπορεί να είναι αυγά; Αμα γεννάει έτσι,σε λίγο καιρό θα χουμε 500 σαλιγκάρια μέσα.
https://image.prntscr.com/image/VPFMMNIdSRSr0RO-6vH6QQ.png
Όταν τελειώνει μεγάλη. Αλλά γενικα θα έπρεπε να κανεις κανονικά αλλαγές...
Αυτά πρέπει να ναι αυγά σπό physas .. Έχεις τα helena μην. Ανησυχεις τόσο , δεν κάνουν κακό τα σαλιγκάρια... Τρώνε υπολείμματα τροφών άλγες...
Παιδιά καλησπέρα και πάλι.
Το physa έχει γεμίσει παντού αυγά. Νομίζω στο μέλλον θα το μετανιώσω. Το νεογέννητο helena δεν δείχνει σημάδια ζωής.
Πως θα αφαιρέσω τα αυγά του σαλιγκαριού απο μέσα; Να πετάξω και το σαλιγκάρι ; Υπάρχει γυρισμός; :p
Καλησπέρα και πάλι. Δεν απαντάτε αλλά συνεχίζω τις ερωτήσεις. Πράσινη άλγη πάνω στο ξύλο. Να την αφαιρέσω ή δεν ενοχλεί;
https://image.prntscr.com/image/e64Qb64ETyCcRm0DQAmRKg.png
Το physa έχει γεμίσει παντού αυγά. Νομίζω στο μέλλον θα το μετανιώσω. Το νεογέννητο helena δεν δείχνει σημάδια ζωής.
Πως θα αφαιρέσω τα αυγά του σαλιγκαριού απο μέσα; Να πετάξω και το σαλιγκάρι ; Υπάρχει γυρισμός; :p
δύσκολο, το helena ότι κάνει,
αφαιρείς και εσυ με το χέρι βέβαια όσα μπορείς
Καλησπέρα και πάλι. Δεν απαντάτε αλλά συνεχίζω τις ερωτήσεις. Πράσινη άλγη πάνω στο ξύλο. Να την αφαιρέσω ή δεν ενοχλεί;
Μόνο αισθητικά ενοχλεί,
μειώνεις το φως ή τη φωτοπερίοδο,
Παραπονιάρη :)
janickrules
05-07-17, 20:29
αν ειναι physa δεν γλιτωνεις,αλλα εχει και τα καλα του.
καθαριζουν υπολειματα, αλγες κλπ.
οπως τα περισσοτερα σαλιγκαρακια δηλ
Θα την φάνε τα σαλιγκάρια :D μην ανησυχεις . Νομιζω οτι φτάνει κι η θερμοκρασία που δεν σταματάνε με τίποτα... Ήρθαν τα ανεμιατηρακια σου; αλλαγή έκανες ; έφυγαν αυτά τα άσπρα ;
Μάλλον έτσι θα κάνω με τα σαλιγκάρια. Θα τα αφήσω και όταν θα γίνουν πολλά θα αφαιρώ όσα μπορώ!
Δεν ήρθαν ακόμα τα ανεμιστηράκια και έχω ξενερώσει που δεν μπορώ να βάλω ψάρια.
Τα άσπρα ''σκουπιδάκια'' δεν έφυγαν. Δοκίμασα να τα κάνω με σκούπα απλά επειδή τραβούσε και το χαλίκι απο το βυθό, φοβήθηκα και δεν το συνέχισα. Φοβάμαι μην σηκώσει αμμωνία κλπ!
Αλλαγή νερού έκανα ακόμα μία 20%. Μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω μεγαλύερη χωρίς αντλία.
Κ.Τάκη αυτά τα άσπρα που βγαίνουν μέσα απο το καλσόν ξέρετε τί μπορεί να είναι; Στην αρχή νόμιζα οτι μούχλιασε η τροφή αλλά τελικά τα δημιουργεί ο σαλίγκαρος όταν πάει και τρώει πάνω απο το καλσόν. Είναι σαν να έχουν φυτρώσει πάνω στο καλσόν, γλιτζερά-λεπτά χορταράκια.
Αφού δεν έχεις ψάρια γιατί φοβάσαι για αμμωνία ;
Τώρα που δεν έχει ψάρια κάνε ότι θες, μετά θα είναι αργά :)
Μήπως είναι σκουλικάκια αυτά τα άσπρα ;
Βάλε καινούριο τούλι και καινούρια τροφή να δούμε τι θα γίνει
Αφού δεν έχεις ψάρια γιατί φοβάσαι για αμμωνία ;
Τώρα που δεν έχει ψάρια κάνε ότι θες, μετά θα είναι αργά :)
Μήπως είναι σκουλικάκια αυτά τα άσπρα ;
Βάλε καινούριο τούλι και καινούρια τροφή να δούμε τι θα γίνει
Άλλαξα και καλσόν και τροφή και σε 2 μέρες πάλι είχαν δημιουργηθεί!
μήπως είναι περιττώματα σαλιγκαριών ;
μήπως είναι περιττώματα σαλιγκαριών ;
Kι εμένα στην αρχή εκεί πήγε το μυαλό μου.Και μοιάζουν λίγο!
ε μάλλον περιττώματα είναι
OK δεν με ανησυχούν.
Αυτά που βγήκαν πάνω στο κερατόφυλλο τί είναι πάλι ; :p
https://image.prntscr.com/image/P5gk1YpeStGPrMA1tyEQdg.pnghttps://image.prntscr.com/image/Mz-S3rlrRNSmO4q7CrI9DA.png
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μοιάζουν με αυτά που βγαίνουν πάνω στην τροφή! Σαν ιστός αράχνης είναι !
Άλγη είναι... Να μην αμέλεις τις αλλαγές...
Νομιζω οτι οφείλεται στην ελλειψη co2 ...
Θα δεις γενικά πολλά τέτοια γιατί δεν εχεις μέσα ουτε σαλιγκάρια.
janickrules
06-07-17, 19:22
τα νεοστημενα ενυδρεια εμφανιζουν τετοιου ειδους αλγες.
πιθανον θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει οταν ερθει η ωρα.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Άντε να έρθουν τα ανεμιστηράκια να βάλω τα γκάπυ μου!:)
janickrules
06-07-17, 19:31
καλη αρχη!
θα βαρεθεις να μετρας!
Σε ένα τέτοιο νεοστημένο τι θα λέγατε οι πιο έμπειροι για μια μικρή ποσότητα αλατιού περίπου 24γρ ή 3κουταλιές του γλυκού όχι παραπάνω.
Δεν θα βοηθούσε στην προσαρμογή των νέων ψαριών;
οχι.
γιατι αλατι?
καταρχας δεν μας αναφερεις τι ψαρια εχεις... πολλα ψαρια απεχθανονται το αλατι.
οχι.
γιατι αλατι?
καταρχας δεν μας αναφερεις τι ψαρια εχεις... πολλα ψαρια απεχθανονται το αλατι.
Εντελώς θωρητικά ρώτησα με βάση το παράδειγμα του θέματος εδώ, αν ρωτούσα για το δικό μου θα άνοιγα άλλο θέμα.
Παρεμπιπτόντως κι εγώ 60λτ φυτεμένο με γκάπι έχω και του έχω βάλει μια δύο φορές αλάτι αλλά τώρα που ο φίλος είναι σε αυτό το σημείο που σύντομα θα βάλει ψαράκια αναρωτιέμαι αν θα έκανε καλό μια τέτοια κίνηση.
καθε ενυδρειο ειναι ξεχωριστο , επομενως καθε περιπτωση εξεταζεται ξεχωριστα.
στην προσαρμογη δεν βοηθαει το αλατι.
χρησιμοποιειται για αλλους λογους και σε μεγαλυτερες ποσοτητες
Καλησπέρα παιδιά. Αυτή την βδομάδα πιστεύω να μου έρθει η αντλία και να κάνω επιτέλους την μεγάλη αλλαγή νερού.
Τώρα σκέφτηκα κάτι άλλο. Θυμάστε που σας είχα πει για τον Μονομάχο που έχω σε γυάλα εδώ και 14 μήνες; Δεν τον χάρισα τελικά.
Λέω να τον βάλω στο ενυδρείο μόνο του για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο προηγούμενος είχε ζήσει 18 μήνες στην γυάλα.
Τί λέτε εσείς; Μπορώ να βάλω και γκαπυ μαζί ή θα τα τσακίσει;
Όχι δεν μπορείς... Μπορείς να βάλεις όμως μαζί του μια θηλυκιά.
Όχι δεν μπορείς... Μπορείς να βάλεις όμως μαζί του μια θηλυκιά.
Απλά έχω διαβάσει ότι θέλει διαδικασία. Όταν ζευγαρώνουν να είναι μαζί και μετά θέλουν χώρισμα κλπ.
Το σωστο ειναι να βαλεις τον αρσενικο με δυο θηλυκες
για να μοιραζεται η επιθετικοτητα του αρσενικου.Για
ζευγαρωμα χρειαζεται αλλη διαδικασια.
Κανονικά θέλει πολύ μαλακό νερό ο μονομάχος...
Νομιζω οτι δεν θα αναπαραχθεί εύκολα πάντως... Γιατί συνήθως πρεπει να. Είναι νέοι για να κανουν παιδάκια...
Εαν δεν θες παιδιά μην βάλεις θηλυκά και κρατά τον μόνο του... Επίσης μπορείς αν κρατας τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επιπεδα (κι όχι σε θερμοκρασία ζευγαρώματος να το αποτρεψεις.
Αν βάλεις τελικά κι θηλυκά βάλε καμια Πέτρουλα κι κάνε κάνα σημείο για να κρύβονται... Μπορείς να το πυκνοφυτεψεις κιόλας.. Γενικά δεν τους αρέσει παρα πολύ το φως... Κι η πολύ δυνατή ροή στην επιφάνεια... Για αυτό κι θα βάλεις πολύ χαμηλά την εξοδο του φίλτρο σου...
Τα υπολοιπα τα ξερεις είναι πανέμορφα ψάρια!
εφοσον το ψαρι υπαρχει και δεν δωθηκε βαλτον αμεσα.
γκαπυ δεν μπαινουν με μονομαχο.
αν μπουν θυληκα , πρεπει να φυτευτει φουλ το ενυδρειο και οπως ειπε ο Σταυρος , 2 θυληκα.
οσο για το νερο , καλο θα του εκανε να το μαλακωνες λιγο με τυρφη, γιατι η Θεσ/νικη εχει νταμαρονερο.
Ψάχνω τρόπο να κάνω την μεγάλη αλλαγή νερού και θα τον βάλω..
Κάτι άλλο τώρα. Εκτός οτι εντόπισα και άλλο νεογέννητο σαλιγκάρι(αναμενόμενο) πλέον κάνει βόλτες και το helena. Μεγάλωσε :p
Στο κυρίως τώρα, εντόπισα μικρά άσπρα σκουλικάκια να τα πω. Τί μπορεί να είναι; Υπάρχει περίπτωση να είναι νεογέννητα σαλιγκάρια; Είδα δύο με το
μάτι μου. Πιο καθαρή φώτο δεν μπορούσα να βγάλω καθώς δεν εστίαζε πάνω του.
https://image.prntscr.com/image/tnbgvU1FQZirlsRrattgUw.png
Πλανάρια Γιώργο ... Πρεπει να κανεις αλλαγή. Κι να μειώσεις τη τροφή... Ήρθαν τα ανεμιστηρακια; ποιο είναι το θέμα σου με την αλλαγή ;
Απλώς θα αδειάσει με το λάστιχο το νερό και μετα σιγά σιγά θα εχεις προετοιμάσει το νερό με.αντί χλώριο κι θα το βαλεις... Μπορείς να βρασεις κι λίγο νερό αν δεν είναι στην ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο...
Δεν είναι κι τόσο μεγαλος μπελάς. Καθώς το ενυδρείο σου είναι μικρο.
Σήμερα την άλλαξα πάλι; Πόσο να βάζω; Ένα κουταλάκι του γλυκού βάζω τόσο καιρό. Και πως θα φύγουν τώρα αυτά; Πού κάνουν κακό;
Θα βάλεις τούλι μπροστά... Κι οπου βλέπεις θα τα αφαιρεις... Γενικά αν μειωθεί η τροφή θα φύγουν... Για αυτό σου λέω να κανεις την μεγάλη αλλαγή...
Δεν είναι δύσκολο. Εγώ π.χ. δεν έχω αντλία για νερό... Σκέψου τι μπράτσα έχω :p
Η αλλαγή τελείωσε παιδιά. Έκανα γύρω στο 80% του ενυδρείου.
Έχει μισή ώρα που τελείωσα. Να πάρω μετρήσεις ή είναι νωρίς ακόμα; Τον μονομάχο να ξεκινήσω την διαδικασία ώστε να τον βάλω τώρα;
Μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού: Αμμωνία 0. Νο2 0. Νο3 30-35
Πάντως το ενυδρείο έχει σε μερικά σημεία μπουρμπουλήθρες. Θυμίζει την 1η μέρα που το έστησα. (Τότε ήταν πάρα πάρα πολλές καμία σχέση με τώρα)
Δεν είναι τίποτα αυτό... Εφόσον δεν πειραξες το φίλτρο μπορείς να κανεις κι τώρα μετρήσεις κι να κανεις τη διαδικασία για το ψαράκι :D
Οκ. Νο3 μέτρησα μόνο και είναι κάτω απο το 10. Γύρω στο 7-8 τα βλέπω.
Όμορφα! Κάνε τα όλα για καλό κι για κακό...
Να και η φλόγα!
Μετρήσεις: Αμμωνία 0, Νο2 0, Νο3 8
Άντε με το καλό Γιώργη!!!!
Ευχαριστώ άντε επιτέλους! Αν υποθέσουμε ότι θα ζήσει ακόμα 1 1.5 χρονο, δεν μπορώ να βάλω κανένα άλλο ψάρι μαζί του;
Όχι δεν μπορείς... Μονο θηλυκές... Γενικά δεν ζουν λιγα χρόνια... Αν του έχει ενα σωστο περιβαλλον ζουν πολλά.. Ο δικός σου επειδή ηταν σε γυαλά μάλλον θα ζησει λιγότερα απο ενα που έχει περάσει την περισσότερη ζωή του σε μεγάλο ενυδρειο
EDIT :
Διάβασα οτι μπορείς να τα βάλεις με corydoras αλλά δεν ξέρω κι πολλά πραγματα επίσης δεν ξέρουν αν φθάνουν τα λίτρα σου... Περιμενε να απαντήσει κάποιος πιο ειδικός...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.