Επιστροφή στο Forum : Πράσινες σκούρες κηλίδες στα φύλλα
Μου είχε ξανατύχει και στο παρελθόν σε κάτι ανουμπίες, μου ξανασυνέβει και τώρα στα Hydrocotyle verticillata. Εμφανίστηκαν σκούρες πράσινες κηλίδες στα φύλλα με τάση να εξαπλωθούν.
Τι μπορεί να είναι;
Τι λίπασμα βάζεις?
Μου φαίνεται σαν έλειψη καλίου και ιχνοστοιχείων.
Τι λίπασμα βάζεις?
Μου φαίνεται σαν έλειψη καλίου και ιχνοστοιχείων.
εχω στο υποστρωμα complete substrate της Τετρα και καθε 2 βδομάδες ρίχνω και σταγόνες florena της sera.
Τι μου προτείνεις για κάλιο;;
Πιάσε ένα φύλλο από μια anubia και αν οι κηλίδες αυτές είναι σκληρές-έχουν αγριεμένη επιφάνεια τότε μπορεί να είναι άλγη.
Δοκίμασε το.
Το πιο πιθανό είναι οτί πρόκειται για ένα είδος άλγης,της "green spoted" και θα πρέπει να βρεις την αιτία .
Περιέγραψέ μετρήσεις,αλλαγές νερού,άριθμό ψαριών κλπ
Και φωτισμο , που μαλλον η green spoted απο την ελειψη του προκαλειται .
Στην περίπτωση της Ανουμπίας, το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά απο μια έξαρση της άλγης, βέβαια μετά καθάρισα το νερό του ενυδρείου αλλα και την άλγη απο το φυτο και έμεινεν μόνο οι κηλίδες οι σκούρες σαν υπόλειμμα, το περίεργο είναι όμως οτι το φυτό μετά σταμάτησε να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που το έκανε πριν, έχει μείνει όπως ήταν, όσο για τον φωτισμό ήταν αρκετά ικανοποιητκός.
Στην περίπτωση όμως των hydrocotyle το ενυδρείο δεν έχει καθόλου άλγη (άλλο ενυδρείο), ο φωτισμός του όμως ίσως να μην είναι επαρκής. Εγω θέλω να μάθω αν φταίει ο φωτισμός για αυτό ή κάποια έλλειψξ κάποιου στοιχείου.
Δεν μας λες ομως πόσο φως εχεις και σε τι λιτρα , γιατι το αρκετά ικανοποιητκός ειναι υποκειμενικο .
Σχεδον παντα (κατα την γνωμη μου) για την spoted φταιει ο χαμηλος-ανεπαρκεις φωτεισμος .
Δεν μας λες ομως πόσο φως εχεις και σε τι λιτρα , γιατι το αρκετά ικανοποιητκός ειναι υποκειμενικο .
Σχεδον παντα (κατα την γνωμη μου) για την spoted φταιει ο χαμηλος-ανεπαρκεις φωτεισμος .
2 x 8 watt σε 27 λιτρο
το "2 x 8 watt σε 27 λιτρο" δεν είναι αρκετό για να καταλάβουμε... για πές μας και μάρκα...!!! Α! επίσης το λίπασμα καλό θα ήταν μάλλον να ΜΗΝ το ρίχνεις μονομιάς ανα 2 εβδομάδες, αλλά να μιράσεις ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ανα 3-4 μέρες (..αν θεωρείς οτι η ποσότητα που βάζεις είναι η σωστή!!!) ;)
το "2 x 8 watt σε 27 λιτρο" δεν είναι αρκετό για να καταλάβουμε... για πές μας και μάρκα...!!! Α! επίσης το λίπασμα καλό θα ήταν μάλλον να ΜΗΝ το ρίχνεις μονομιάς ανα 2 εβδομάδες, αλλά να μιράσεις ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ανα 3-4 μέρες (..αν θεωρείς οτι η ποσότητα που βάζεις είναι η σωστή!!!) ;)
Οι λάμπες είναι της Αρκάντια 1 απλή και 1 φλόρα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.