Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : τα "σχεδια" για το νεο ενυδρειο Ν. Αμερικης

Σελίδες : 1 2 [3] 4

kgf12345
02-01-17, 22:21
ευχαριστω χρηστο!χρονια πολλα! και για τις μερες και για τη γιορτη σου!
και καλη χρονια!
που εισαι εσυ χαμενος?:o
σημερα προσεξα πως τουλαχιστον 5 απτα 8 ψαρια εχουν αρχισει να βγαζουν κοκκινο χρωμα πισω απτο ματι:)
καλο ειναι αυτο,προφανως ωριμαζουν:)
αν και αποτι εχω διαβασει δεν βγαζουν ολα τα ψαρια παντα.
ισως ειναι θεμα διατροφης,η κατι αλλο.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1020128_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1020128_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1020129_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1020129_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1020130_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1020130_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1020134_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1020134_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1020127_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1020127_1.jpg.html)

sarpijk
02-01-17, 22:40
Γιώργο μόλις διάβασα δέκα σελίδες με την πρόοδο του υπέροχου βιοτοπικου που έχεις φτιάξει! Το είχα άφησε το θέμα όταν είχες μόνο τη γυάλα. Καλή χρονιά με υγεία να το χαρείς!

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

kgf12345
02-01-17, 22:43
νασαι καλα Στεφανε ευχαριστω! καλη χρονια!:)

delta66
02-01-17, 22:59
Κοκκινο ματι = Ολα σουπερ

kgf12345
02-01-17, 23:17
αρα καλα παμε.
καλο ειναι αυτο:D

tsala
02-01-17, 23:38
μπομπα τα ψαρια!!!:smt041
Χρονια πολλα και καλη χρονια Γιωργο!

panos_auk
06-01-17, 10:51
Τουμπανο τα αλτουμ μπραβο!!
Καλη χρονια!
-------------------------
Κοκκινο ματι = Ολα σουπερ
:smt023

kgf12345
07-01-17, 18:18
τα Fish eggs της Ocean nutrition,παιζει να ειναι απτις καλυτερες τροφες που εχω ταισει.μιλαμε τα τσακιζουν.
ριχνω μισο κυβο στο νερο οπως ειναι κατεψυγμενος και οπως ξεπαγωνουν πεφτουν σιγα σιγα κατω και τα τρωνε ολα.
ετσι δε μενει και τροφη στο βυθο αλλα προλαβαινουν να φανε και ολα τα ψαρια.

και σαν να γινονται και λιγο πιο δραστηρια τα ψαρια αφου τα φανε(?)
ισως ειναι η ιδεα μου.
παντως φαινονται ευχαριστημενα μετα το ταισμα:D
ειναι καμια βδομαδα τωρα που εκτος απο κυνηγητα μεταξυ τους,βλεπω και κατι αλλο.
καποια σηκωνονται λιγο ορθια και σηκωνουν τις κοιλιες τους σε οποιο "επιτιθεται".αυτο που επιτιθεται δηλαδη φαινεται σαν να τσιμπαει την κοιλια εκεινου που στεκεται.
αλλα δεν χτυπιουνται.δεν φευγει δηλαδη εκεινο που στεκεται.

ισως καποιο σημαδι για το φυλλο τους? η απλα δειχνουν τη θεση τους στην ιεραρχια?
δεν ξερω.
θα κοιταξω να τραβηξω ενα βιντεακι αν προλαβω αποψε.

μια μελετη για τη διατροφικη τους αξια(αυγα Mallotus villosus) -αν και λιγο παλια-βρισκεται εδω
https://alaska.usgs.gov/science/biology/seabirds_foragefish/products/publications/Montevecchi_Piatt_84.pdf
εχουν και ταυρινη:o

nikolakis94
07-01-17, 18:33
Πολύ ομορφα τα ψαρια!!Εχουν και περισσοτερο χωρο για κολυμπι με αυτό το στησιμο.Το βιντεο να είναι fhd αν είναι ευκολο:D:D

kgf12345
07-01-17, 18:37
χαχαχα!:D
εννοειται:D

kgf12345
07-01-17, 22:58
NG0xXQDVPzE

αποψινο.πρεπει να τα πετυχω σε τιποτα καλο.
προχτες ετυχε μια φαση που κολυμπουσαν ολα ψηλα γυρω απτο ξυλο συνεχεια.
πανεμορφα φαινοντουσαν.αλλα δεν ειχα μπαταρια στη μηχανη:(
προσεξτε τη ΒΒΑ που εχει πιασει το ξυλο δεξια σε καποια απτα κλαδια του.
φυσικα δεν θα την πειραξω,ελπιζω να μεγαλωσει:D

delta66
08-01-17, 01:00
τα Fish eggs της Ocean nutrition...
εχουν και ταυρινη:o
Red bull ταιζεις τα ψαρια? :D

stanlee
08-01-17, 16:32
Ποοοοο ρε φίλε δεν χορταίνω λέμε ΑΚΌΜΗ ΜΙΑ ΜΕΡΊΔΑ ΠΑΡΑΚΑΛΏ:D:D:D

kgf12345
09-01-17, 12:39
σημερα εκανα μετρησεις και ειδα το πιο μεγαλο νουμερο που εχω δει απο οταν εστησα.

10 ολοκληρα ppm νιτρικα :D
πρεπει να κανω αλλαγη μαλον:D

και ταιζω αρκετα μπορω να πω.(οχι οσο θα ηθελα γιατι λειπω ωρες,αλλα αρκετα)4-5 φορες τη μερα και κυριως κατεψυγμενες.

βασικα οταν ταιζω 5 φορες η μια ειναι με ξηρα τροφη και οι αλλες 4 με κατεψυγμενη.
οταν ταιζω 4 φορες ειναι και οι τεσσερις με κατεψυγμενη.

ο αριθμος των ψαριων και τα λιτρα βοηθανε παρα πολυ βεβαια.
και μετα σε λενε και υπερβολικο αμα πεις σε κανεναν δεν φτανει το 30λιτρο...
αλλαγη σημερα, η αυριο αν δεν προλαβω σημερα.

πρεπει να βρω ενα τεστ που να μετραει χαμηλα πεχα.(κατω απο 6)
ξερει κανεις ποιο μετραει μην καθομαι να ψαχνω τις μαρκες?

Undertaker
09-01-17, 13:42
Της SERA μετράνε χαμηλά (μέχρι 4,5) αλλά δε ξέρω κατά πόσο αξιόπιστα είναι. Μου βγάζουν στο ίδιο νερό μεγάλη διαφορά συγκριτικά με της ΑΡΙ. Με Sera μετράω 5,5 και με τα ΑΡΙ 6,5

kgf12345
09-01-17, 14:32
θενκιου!
να σου πω την αληθεια,στο τεστ για το πεχα πιο πολυ εμπιστευομαι τη σερα αποτι την API.
και ειναι και φτηνοτερο νομιζω αποτι της απι.

Undertaker
09-01-17, 15:21
θενκιου!
να σου πω την αληθεια,στο τεστ για το πεχα πιο πολυ εμπιστευομαι τη σερα αποτι την API.
και ειναι και φτηνοτερο νομιζω αποτι της απι.

Κι εγώ....με συμφέρει γιατί δείχνει χαμηλότερο ph, χαχαχαχαχα. Αρκετοί πάλι εμπιστεύονται περισσότερο της ΑΡΙ, τουλάχιστον αυτό είδα ότι άνοιξα ένα θέμα σχετικά με την αξιοπιστία των συγκεκριμένων τεστ. Το θέμα είναι οτι έχουν μεγάλη απόκλιση ρε παιδί μου και μιλάμε για δύο από τις κορυφαίες εταιρίες στο χόμπι.....δε ξέρω.

panos_auk
09-01-17, 15:53
Προχθες που εψαχνα για τεστ ειδα οτι εχει η jbl ενα τεστ ph που μετραει απο 3 εως 10. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν εχω αποψη...
Το aquascape εχει κλεισει ή θα προσθεσεις κι αλλα πραγματακια...φυτα, ξυλα...;
θενκιου!
Οντως; Παλιοτερα δεν την ειχα και πολυ σε υποληψη την σερα. Εχω αναθεωρησει καπως αλλα σε σχεση με API την εμπιστευεσαι πιο πολυ;

kgf12345
09-01-17, 16:23
πανο αυτο της jbl εψαχνα γιατι ετσι θυμομουνα, αλλα οταν πηγα στο καταστημα της ηλιουπολης, αυτο που ειχαν μετραγε μεχρι 6 και φανταστηκα πως θυμομουνα λαθος...
δεν το τσεκαρα κιολας στο ιντερνετ να πω την αληθεια.
ισως ετυχε να μην το εχουν εκει που πηγα.
θα περασω απο αλλο πετσιτυ να ξαναδω.

οσο για τη σερα,εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με τα τεστ της.
και κυριως με το τεστ για πεχα γιατι παντα αυτο επαιρνα.
επιτηδες,λογω χαμηλοτερης τιμης δηλαδη.
τουλαχιστον τοτε,γιατι εχω καιρο να ψωνισω τεστ απο μαγαζι.
τα τελευταια που πηρα ηταν απι απο χομπιστα.(σφραγισμενα)

panos_auk
09-01-17, 16:57
http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/care-hygeine-fish-petamazon/test-set-fish-petamazon
Aυτα βλεπω στο eshop τους και νομιζω οτι η εκπτωση ισχυει μονο για ιντερνετικες παραγγελιες. Στο καταστημα πρεπει να ειναι πιο ακριβα...
Δεν ειχα ποτε προβλημα με τιποτα της σερα απλα δεν την προτιμουσα συνηθως...
Τωρα εχω παρει τεστακια NH3/4, NO2&NO3 και μια χαρα τα βλεπω. Εχουν και γυαλινο "δοκιμαστικο σωληνα" αντι για πλαστικο που ειχαν τα τετρα που επαιρνα πριν και ειναι καλυτερα αν δεν σου πεσει και σπασει κανενα...:grin:

delta66
09-01-17, 17:07
Ναι η εκπτωση ειναι μονο για ιντερνετικες αγορες που υποχρεωνονται σε αγορα με μεταφορικα κλπ και δεν μπορεις να το παραλαβεις μονο σου απο κοντινο καταστημα.
Οποτε βγαινει πιο ακριβα.
Πιαστο αυγο και κουρεφτο.

Το τεστ jbl που μετρα πολυ χαμηλα και πολυ ψηλα πεχα ειναι αυτο, οι διαβαθμισεις ειναι ανα μισο βαθμο
http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/care-hygeine-fish/test-set-fish/jbl-ph-test-set-3-0-10-0-detail

Γιωργο, θελεις ηλεκτρονικο πεχαμετρο. Ασε τα ημιμετρα

kgf12345
09-01-17, 17:16
πηρα τωρα μολις το jbl που ελεγε ο πανος.3-10.
στο high range εχει τεστ με μεγαλυτερη αναλυση η jbl για καποιο λογο κ θα προτιμουσα κατι τετοιο,αλλα δεν ειδα ναχουν low range.(6-7.6) και (7.6-9)

8.50 το πληρωσα.

σπυρο καποια στιγμη θα μπει κ πεχαμετρο.
κατσε ναρθει ο κοντρολερ για τα φωτα πρωτα...

ασχετο,αλλα αν ψαχνει κανεις μονομαχο το πετσιτυ γλυφαδας εχει ωραια ψαρια.ειδα 3 απιστευτα hm κ ενα vt orange pineapple που δεν ειχα ξαναδει.για τις ουρες στα hm δεν ειμαι σιγουρος γιατι ηταν σε ποτηρακια:rolleyes:
παντως δεν ηταν ct, vt η double tail (γιατι εχει κ τετοια...)

Γιώργος Κ
09-01-17, 17:38
καπου εχω καναδυο ηλ. πεχαμετρα ... :D:D:D

kgf12345
09-01-17, 17:51
μαλιστα.το πλιατσικο καλα κρατει που λεει κ ο ντιμης:D
νομιζα ειχαμε τελειωσει,αλλα φαινεται ζει ακομη ο τζαμπας:D
νασαι καλα βρε γιωργο!

edit
εβαλα να κανω αλλαγη τωρα μιας και θα παρει κανα τριωρο αλλα θαμαι ξυπνιος.
το ξυλο το κατεβασα με το χερι.εχει ποτισει μου κατεβασε τη σταθμη ενα εκατοστο,αλλα αμα το σηκωσω θα επιπλευσει παλι:mad:
ειμαι περιεργος τωρα να δω αν θα μεινει εκει η θα ανεβει μολις γεμισει το ενυδρειο.
τα ψαρια εκει οπως παντα κατω απτα ξυλα στην αλλαγη.σε κανα διωρο που θανεβει το νερο θα βγουνε.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1090149.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1090149.jpg.html)

panos_auk
09-01-17, 22:09
Ναι η εκπτωση ειναι μονο για ιντερνετικες αγορες που υποχρεωνονται σε αγορα με μεταφορικα κλπ και δεν μπορεις να το παραλαβεις μονο σου απο κοντινο καταστημα.
Οποτε βγαινει πιο ακριβα.
Πιαστο αυγο και κουρεφτο.

Το τεστ jbl που μετρα πολυ χαμηλα και πολυ ψηλα πεχα ειναι αυτο, οι διαβαθμισεις ειναι ανα μισο βαθμο
http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/care-hygeine-fish/test-set-fish/jbl-ph-test-set-3-0-10-0-detail

Γιωργο, θελεις ηλεκτρονικο πεχαμετρο. Ασε τα ημιμετρα

Ναι ειναι αρκετα σπαστικο αυτο που κανουν με τις ιντερνετικες αγορες και δεν δινουν το δικαιωμα παραλαβης απο καταστημα και πληρωμης επι τοπου. Eγω δουλευω διπλα σε pet city και πρεπει να παραγγειλω και να μου τα φερουν αντι να παω να τα παρω απο το μαγαζι...:roll:
Εχουν οριο 35€ για δωρεαν μεταφορα παντως που δεν ειναι και ασχημο...ειδικα αν εχεις και κανα σκυλο να βοηθαει στην παραγγελια οπως εγω..!:D
Για ηλεκτρονικο σκεφτομουν κι εγω βασικα. Δεν ειχα ποτε μου κατι της προκοπης, μονο ενα φθηνο κινεζικο που δεν το εμπιστευομουν, αλλα πιστευω με κατι καλο ξεμπερδευεις με τεστ οσον αφορα το ph τουλαχιστον.
πηρα τωρα μολις το jbl που ελεγε ο πανος.3-10.
στο high range εχει τεστ με μεγαλυτερη αναλυση η jbl για καποιο λογο κ θα προτιμουσα κατι τετοιο,αλλα δεν ειδα ναχουν low range.(6-7.6) και (7.6-9)

8.50 το πληρωσα.

Δυστυχως απ'οτι βλεπω δεν βγαζει η jbl τεστακι τετοιο για ph πιο αναλυτικο για low range...:(
https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=group&id=4034
Α ωραια, οποτε το πληρωσες σε ιντερνετικη τιμη...μια χαρα!

kgf12345
09-01-17, 22:18
το κακο ειναι οτι ξεμπερδευεις με τα τεστ και μπλεκεις με τα ηλεκτροδια που χαλανε:D

βεβαια εχεις ακριβεια ανα πασα στιγμη...

panos_auk
09-01-17, 22:28
και κανα καλιμπραρισμα που και που...
αλλα ζουμακια και αποριες του τυπου "τωρα ειναι μπλε προς το πρασινο ή πρασινο...;;;" τελος!:D

kgf12345
11-01-17, 07:53
το ξυλο δεν εκατσε τελικα.
μολις ανεβηκε το νερο,ανεβηκε κιαυτο.
που θα παει,οτι ανεβαινει κατεβαινει:D

μιας και εκανα αλλαγη,ειπα να αλλαξω και τα βελανιδια που ειχα μεσα.
τα εβγαλα και εβαλα καινουρια.δυο μεγαλουτσικα και ενα μικρο.
ηταν αρκετα για να μου σκουρηνουν 3 τονους το νερο.(ειχε ανοιξει αρκετα με τις αλλαγες)
μιλαμε δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα.
3 βελανιδια εβαψαν 600 λιτρα νερο.
τι καταπα και τυρφες και μ....
πρεπει μονο να κατσω να μετρησω τι επιπτωση εχουν στο πεχα καποια στιγμη.
παντως για βαψιμο του νερου,δεν εχω ξαναδει πιο δραστικη λυση.σε ενα βραδι το βαφουν το νερο.
ευτυχως εχω αρκετα για κανα δυο χρονια οπως το βλεπω:D

Undertaker
11-01-17, 08:27
Τα βελανίδια πόσο καιρό κάνουν δουλειά μέσα; Κάθε πότε τα αλλάζεις;

kgf12345
11-01-17, 11:01
τα προηγουμενα τα ειχα μεσα ποσο καιρο?δυο μηνες νομιζω αλλα πρεπει να ψαξω τα ποστ.και ακομα βγαζανε κιτρινιλα.δεν εχω ξαναβαλει απο τοτε κιεχω κανει τοσες αλλαγες.

dinos99
11-01-17, 12:29
Γιωργη τα βαλανιδια απο ebay τα πηρες??για δωσε λινκ.....

Undertaker
11-01-17, 12:41
Δε τα πήρε από eBay αλλά το κόβω να τον στέλνουμε να μας μαζεψει κάνα τσουβάλι από εκεί που τα βρηκε.....από Κέα αν θυμάμαι καλά.

delta66
11-01-17, 13:06
Γιωργη τα βαλανιδια απο ebay τα πηρες??για δωσε λινκ.....
www.antestintzia-kaimazepse.gr (http://www.antestintzia-kaimazepse.gr)

Undertaker
11-01-17, 13:11
Δε διάβασα το link και μπήκα να το δω, χαχαχαχαχ!

kgf12345
11-01-17, 14:15
ντινο εχω να σου δωσω αν θελεις:)

panos_auk
11-01-17, 19:26
Δε διάβασα το link και μπήκα να το δω, χαχαχαχαχ!

Υπαρχουν και χειροτερα...
Εγω το διαβασα αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα το πατησα κι απο πανω!:D

delta66
11-01-17, 19:28
Εγω το διαβασα αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα το πατησα κι απο πανω!:grin:
:smt043:smt043

Undertaker
11-01-17, 19:31
Εγω το διαβασα αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα το πατησα κι απο πανω!:D

Μα αυτό σου λέω.....δε διάβασα πάνω στο λινκ τι γράφει, μπήκα και δε μου το άνοιγε....και λέω, καλά αυτός ο Σπύρος, τι βάζει;

Lth1
11-01-17, 19:32
Ευτυχως δεν την πατησα :D
Πολυ καλο παντως,εκλαψα απο τα γελια...

no_name
11-01-17, 20:14
Να μην πάτε στην Τζιά να μαζέψετε... είναι προστατευόμενο δάσος NATURA!!!

kgf12345
13-01-17, 00:19
σωστος ο Noname.εχω εγω αν θελει καποιος για τωρα και υπαρχουν και αλλου δεντρα.
κιεγω δεν τα μαζεψα παρεπιπτοντως,αλλος τα μαζεψε για μενα.(τα ειχε ηδη μαζεμενα για την ακριβεια:D)

τεσπα.στο ενυδρειο μου εχω εναν μικρο τραμπουκο.
το ενα απτα πιο μικρα πρεπει να ειναι αρσενικο και οταν πεφτει φαι, τεντωνει πτερυγια φουλ και τα κυνηγαει ολα.
με αυτο και το μεγαλυτερο απτα 8 που εχω,προβλεπω να γινονται ομηρικοι καυγαδες μολις μεγαλωσει λιγο:D
ευτυχως υπαρχει χωρος αρκετος.
δε χορταινουν φαι παντως.και δεκα φορες τη μερα να τα ταισω θα φανε:D

Undertaker
13-01-17, 07:49
Από διακόσμηση θα βαλεις τίποτα άλλο ή θα κάτσει το ξυλο και θα το αφήσεις ετσι; Ρωτάω σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι ομηρικοι καυγάδες που λες, να υπάρχει καμία κρυψώνα ας πούμε παραπάνω.

kgf12345
13-01-17, 09:15
μπα δε νομιζω να προστεθει κατι.
δε θελω να το μπουκωσω πολυ παλι.
αν και εχω μια υποψια πως ο φοβος των ψαριων αρχικα,δεν ηταν απο τη διακοσμηση,αλλα απο το πολυ σκουρο νερο.
η ισως ηταν συνδιασμος πραγματων,παντως οταν σκουρηνα το νερο ξανα προχτες ειδα να εχουν κατι "ενδοιασμους" παλι:D

εβγαλα χτες τα δυο βελανιδια απτα τρια για να μη σκουρηνει παρα πολυ το νερο ξανα και εκανα μια μικρη αλλαγη παλι.ανοιξε λιγο το νερο και ηρθαν στα ισια τους;)

παντως δεν θα μπουνε αλλα ξυλα.αν μπει καμια πιστια στην επιφανεια,μολις βρω καμια μεγαλη.

nikolakis94
13-01-17, 14:53
μπα δε νομιζω να προστεθει κατι.
δε θελω να το μπουκωσω πολυ παλι.
αν και εχω μια υποψια πως ο φοβος των ψαριων αρχικα,δεν ηταν απο τη διακοσμηση,αλλα απο το πολυ σκουρο νερο.
η ισως ηταν συνδιασμος πραγματων,παντως οταν σκουρηνα το νερο ξανα προχτες ειδα να εχουν κατι "ενδοιασμους" παλι:D

εβγαλα χτες τα δυο βελανιδια απτα τρια για να μη σκουρηνει παρα πολυ το νερο ξανα και εκανα μια μικρη αλλαγη παλι.ανοιξε λιγο το νερο και ηρθαν στα ισια τους;)

παντως δεν θα μπουνε αλλα ξυλα.αν μπει καμια πιστια στην επιφανεια,μολις βρω καμια μεγαλη.

Μαλλον το σκουρο νερο τους θυμιζει την πατριδα τους:D με ότι αυτό σημαινει(υπαρξη θηρευτών κλπ) δεν επειδη και σε μεγαλες ομαδες όπως στην φυση για να νιωθουν ασφαλεια γι αυτό είναι μαζεμένα.

kgf12345
14-01-17, 15:04
εχουμε ενα θεμα με τα φωτα απο χτες.πηρανε νερα,βραχυκυκλωνουν και σβηνουν το τροφοδοτικο.
πρεπει σημερα να τα ανοιξω να τα στεγνωσω και να τα ξανασφραγισω.ελπιζω να προλαβω να το κανω σημερα γιατι χτες μειναν χωρις φωτα τα ψαρια.

θα δειξει σημερα.
οι λεντοταινιες αναβουν παντως και δεν καηκαν.
και μιλαμε για πολυ νερο....:D

Τάκης
14-01-17, 15:06
Που πήραν νερό βρε Γιώργο ;

kgf12345
14-01-17, 15:15
τα σκαφακια τακη.
πλημυρισαν.
μιλαμε για πλατς πλουτς οχι αστεια:D
υποβρυχιες εγιναν οι λεντοταινιες:D
ενταξει αφου αναβουν ακομα θα φτιαχτει.
απλα πρεπει να τα ανοιξω και να κανω στεγανοποιηση καλη.
εχω σιλικονες εδω,απλα θα μου παρει ωρα;)

Τάκης
14-01-17, 15:33
Καλά βρε, μέσα στο νερό τις έριξες ;
Στέγνωσε τες όσο πιο γρήγορα γιατι θα οξειδωθούν βρε,
μακάρι να μη χαλάσουν και πρέπει να παραγγείλεις άλλες

kgf12345
14-01-17, 16:02
τακη μαζεψανε μεσα.οι σιλικονες ξεκολλησανε και πηρανε νερο μεσα τα σκαφακια.οχι μονο οι σιλικονες στα καπακια τους,αλλα και στα πλαινα που πιανει το πλεξι στα προφιλ.
δεν τα βουτηξα στο νερο τα σκαφακια φυσικα:D
εχω ξεβιδωσει καπακια,εβγαλα σιλικονες,σκουπισα τις ταινιες και τα εχω αφησει ανοιχτα τωρα να στεγνωσουν καλα.
μετα θα τριψω να καθαρισω λιγο καποιες επαφες και μετα θα τα ξαναπερασω σιλικονη και θερμοκολληση σε καποια σημεια λιγο πιο επιφοβα.
δεν εχει αναγκη.αν ηταν θα ειχαν καει τωρα:D
θα γινει αδιαβροχο οταν τελειωσω, στη θαλασσα θα μπαινουν:D

παντως τα καπακια που εκανες βολευουν πολυ.
μπαμ-μπαμ γινεται η δουλεια;)
κριμα μονο που δεν εχω αλλη λεντοταινια ψυχρη,να προσθετα τωρα που τα ανοιξα:D

Τάκης
14-01-17, 16:22
αφου τα βιδώσεις τότε βάλε σιλικονη εξωτερικά,
και βάλτα στη θεση τους αμεσως.
δεν ερχεται η σιλικονη σε επαφη με το νερό,
απορώ όμως πως πήρανε νερο.
Βρε μήπως έριχνες νερό επάνω τους,
αλλά και πάλι

kgf12345
14-01-17, 17:06
μαζεψανε τακη σιγα σιγα με τους υδρατμους.μαζευοταν απο πανω και επεφτε και πανω στο αλουμινιο απτην πανω μερια.μολις ξεκολλησαν οι σιλικονες μπηκε μεσα.
ε δε θελει και πολυ το νερο.
αφου δεν καηκαν οι λεντοταινιες μικρο το κακο.
τουλαχιστον ετσι τωρα θα ξερω και θαχω το κεφαλι μου ησυχο;)

Τάκης
14-01-17, 19:07
κατσε βρε Γιώργο,
μπηκανε νερά μέσα από πάνω ;
σκίστηκε η σιλικόνη δηλαδή ;
στην ένωση στις αλουμινογωνιές ή στο τελάρο με το πλέξι ;

stanlee
14-01-17, 21:18
Σήμερα είχε συννεφιά στο Rio Negro!!!!
Καλά δεν πιστεύω να τα χάλασε που σβήσανε τα φώτα....Μάλλον εσένα χάλασε Γιώργη γιατί δεν είχε οφθαλμόλουτρο :D:D:D:smt080

kgf12345
14-01-17, 21:52
τακη και στο τελαρο, και στην ενωση στα καπακια.
τωρα τα εχω ανοιχτα ακομα,εχουν στεγνωσει εντελως αλλα συνεχιζει να σβηνει το τροφοδοτικο μετα απο 2-3 λεπτα λειτουργιας.

δοκιμασα τις μπαρες μια μια μηπως εκανε βραχυκυκλωμα η μια και το εσβηνε(ειναι και οι δυο συνδεδεμενες στα ιδια καλωδια στο τροφοδοτικο)
αλλα το τροφοδοτικο συνεχιζει να σβηνει.

πλεον νομιζω δεν ειναι στις μπαρες το βραχυκυκλωμα αλλα μαλον την εχει ακουσει το τροφοδοτικο.εχει και μια ψιλοδιαροουλα το σασι του (τσιμπαει λιγο).
αρα αυριο παμε για τροφοδοτικο υπολογιστη.

ελπιζω να βρω κανα φτηνο.
θα δοκιμασω μονο να αναψω το τροφοδοτικο χωρις τα φωτα πανω για να μαι σιγουρος.δεν τοχω κανει ακομα:D

Τάκης
14-01-17, 21:56
Μου κάνει εντύπωση πως ξεκόλλησε η σιλικόνη.
Παρατήρησες να ανεβάζει θερμοκρασία ;
Γεμισε το σιλικόνη από πάνω, και στην ένωση των αλουμινογωνιών και στο τελαρο,
αλλά μη καλύψεις το αλουμινιο, για να ψύχεται, μόνο στην ένωση να βάλεις

kgf12345
14-01-17, 22:24
κιεμενα εντυπωση μου εκανε,αλλα να που ξεκολλησε.

λοιπον δεν βγαζω ακρη.το τροφοδοτικο δεν σβηνει αν δεν εχει φορτιο.
σβηνει ομως με ολες τις λεντοταινιες ακομα και μονες τους.
τις κοιταξα προσεκτικα,δεν φαινεται να υπαρχει βραχυκυκλωμα πουθενα,αλλα συνεχιζει να αναβει και να σβηνει μετα απο μερικα δευτερολεπτα.
αυτο το κανει και με τις 4 ταινιες του φωτιστικου.

αν βαλω αλλη λεντοταινια που μου εχει περισεψει(θερμη) δεν σβηνει.
αρα?
μαλον την ακουσαν οι λεντοταινιες.η ισως καποιες απτις αντιστασεις που εχουν ενδιαμεσα?
δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθω να τις φτιαξω.
μαλον παμε για λεντοταινιες.
αυτη τη φορα αποδω,γιατι δεν θα περιμενω κανα διμηνο παλι:rolleyes:

rottbea
14-01-17, 22:33
κιεμενα εντυπωση μου εκανε,αλλα να που ξεκολλησε.

λοιπον δεν βγαζω ακρη.το τροφοδοτικο δεν σβηνει αν δεν εχει φορτιο.
σβηνει ομως με ολες τις λεντοταινιες ακομα και μονες τους.
τις κοιταξα προσεκτικα,δεν φαινεται να υπαρχει βραχυκυκλωμα πουθενα,αλλα συνεχιζει να αναβει και να σβηνει μετα απο μερικα δευτερολεπτα.
αυτο το κανει και με τις 4 ταινιες του φωτιστικου.

αν βαλω αλλη λεντοταινια που μου εχει περισεψει(θερμη) δεν σβηνει.
αρα?
μαλον την ακουσαν οι λεντοταινιες.η ισως καποιες απτις αντιστασεις που εχουν ενδιαμεσα?
δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθω να τις φτιαξω.
μαλον παμε για λεντοταινιες.
αυτη τη φορα αποδω,γιατι δεν θα περιμενω κανα διμηνο παλι:rolleyes:
Γιωργο φτηνα τροφοδοτικα απο e-shop κοιτα.Περαστικα!
Τελικα τα ψαρια σου μαλλον ειναι πολυ underground τυποι και δεν γουσταρουν φωτα:grin:Για punk η death τα κοβω ασ βοηθησουν οι ειδικοι:)

delta66
14-01-17, 22:37
Τελικα τα ψαρια σου μαλλον ειναι πολυ underground τυποι και δεν γουσταρουν φωτα
Το αντιθετο.

Τάκης
14-01-17, 22:46
Γιώργο , στον ledocosmo με 3,5 Ευρω το μέτρο
https://www.ledokosmos.gr/el/tainies-led/14-4-watt-el/led-tainia-60-led-m-smd5050-ip20-12v-me-athiavroche-v-tac.html
και εσυ θες 8 μετρα,
εκτος και αν προσθέσεις και άλλη.
Αν θες πετάξου απο εδώ να τις φτιάξουμε μαζί,
γιατι μου κάνει εντύπωση που έβαλαν νερό.
Στη δικιά μου , δεν υπολόγισα σωστά , και στην αλλαγή έριχνα το νερό επάνω στη μπάρα, και δεν μπήκε σταγόνα μέσα

tsala
14-01-17, 22:47
Γιωργη , εχω 5 μετρα λεντοταινια ψυχρο λευκο αν θες να στην στειλω να κανεις την δουλεια σου..
3850 ειναι τα λεντακια (απο ebay)

kgf12345
15-01-17, 00:15
@tsala
νασαι καλα ευχαριστω πολυ!:)
θα παω δευτερα πρωι η αυριο -αν ειναι και αυτοι ανοιχτα- να παρω απο δω, για να φτιαχτει γρηγορα.για τα ψαρια δηλαδη λυπαμαι που καθονται στα σκοταδια.
το απογευμα αφησα τα φωτα στο δωματιο αναμενα να βλεπουνε λιγο φως τουλαχιστον.κιακομα δηλαδη...σε λιγο θα τα σβησω.

tsala
15-01-17, 01:02
οκ, αν την θες παντως , μου λες;)

kgf12345
15-01-17, 23:37
λοιπον.για βοηθατε λιγο...

οπως ειπα πιο πανω,οταν συνδεσω τη λεντοταινια στο τροφοδοτικο αυτο σβηνει μετα απο ενα λεπτο περιπου.
εκανα το εξης.
ξεκολλησα τη λεντοταινια στα σημεια που ενωνονται με καλαι τα κομματια της(την εργοστασιακη κολληση δηλαδη) και εμεινα με 3 κομματια λεντοταινια.

και στα τρια εβαλα νεες επαφες +- και τα συνδεσα στο τροφοδοτικο.
οταν συνδεεται το ενα μονο κομματι (περιπου 50 εκατοστα απτο 1.80 που ηταν ολη) τοτε το τροφοδοτικο μενει αναμενο και η λεντοταινια λειτουργει χωρις να σβηνει.

αν συνδεθουν δυο κομματια λεντοταινια(η και τα τρια) στο τροφοδοτικο,τοτε αυτο σβηνει.δεν εχει σημασια αν συνδεθουν σε σειρα η παραλληλα στην τροφοδοσια,σβηνουν. δοκιμασα επισης να συνδεσω δυο κομματια λεντοταινια σε διαφορετικη εξοδο του τροφοδοτικου το καθε ενα.
παλι τα ιδια.

μπας και ειναι στο τροφοδοτικο το προβλημα?
θα πρεπει να δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο για να ειμαι σιγουρος και δεν εχω αυτη τη στιγμη.

KostasGR
16-01-17, 00:15
Το κάνει με ένα συγκεκριμένο κομμάτι μόνο του ή το συμπερασμα είναι ότι κλείνει λόγω φορτίου;

kgf12345
16-01-17, 10:39
οταν συνδεθουν τα κοντα κομματια μονα τους δεν σβηνει κανενα:D
γιαυτο μου δινει την εντυπωση πως σβηνει το τροφοδοτικο μολις φορτωθει.
μολις δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο θα το μαθω.
απλα πρεπει να βρω τροφοδοτικο πρωτα.

KostasGR
16-01-17, 10:46
Μέτρα και μια συνολική αντίσταση το κάθε ένα μόνο του, έχουν όλα την ίδια;
Τα τροφοδοτικά ειναι φθγηνά σχετικά

https://www.ledokosmos.gr/el/trofothotika/plastika-12v

kgf12345
16-01-17, 11:02
η ταση τροφοδοσιας στην αρχη/εισοδο της καθε λεντοταινιας ειναι η ιδια και η πτωση τασης που μετραω στην εξοδο/τελος του καθε κομματιου ειναι επισης η ιδια.
τα ιδια νουμερα βλεπω δηλαδη.12 και κατι ψιλα στην εισοδο και 11.8 περιπου στην εξοδο.
και στα δυο κομματια.
δεν φαινεται να τραβαει περισσοτερο καποιο κομματι.βεβαια δεν μετρησα ρευμα,μετρησα ταση.
δεν εχω μετρησει και το τριτο,αλλα το ιδιο θα κανει κιεκεινο.
επισης δεν βλεπω τρεμοπαιγμα καποιου λεντ.ολα αναβουν σταθερα με την ιδια φωτεινοτητα.

Τάκης
16-01-17, 11:18
Γιώργο, μήπως είναι καλύτερα να μετρήσεις Αμπερ ;
Ξέρωντας περίπου τα watt/μετρο που τραβάει η ταινία βρίσκεις ποσα Αμπερ πρέπει να τραβάει, αν δειχνει περισσότερα μάλλον υπάρχει πρόβλημα στη ταινία

kgf12345
16-01-17, 12:56
ρε φιλε δεν υπαρχει αυτο το πραγμα που ζω...:D
τελικα οτι καλο κανεις(αν εχω κανει τιποτα δηλαδη)
γυρναει σε σενα.

ακουστε ιστορια...
προχτες,πηγα με παρεα σε ενα ορυχειο στο λαυριο.
στο γυρισμο,εχασα τη θηκη με τις καρτες μου,ταυτοτητα διπλωμα κλπ.
λεω παει...αντε τρεξε τωρα να τα βγαλεις αυτα παλι.
ξεκινησα πριν κανα διωρο να παω παλι αποκει μηπως τα βρω.
αν ηταν θα ηταν εξω απτο ορυχειο και μου πεσαν οταν αλλαξα στο αυτοκινητο.δεν περιμενα να τα βρω,αλλα ετσι για να μου φυγει η ιδεα.
μολις εφτασα βαρη,με παιρνουν τηλεφωνο πως βρεθηκανε και ειναι στην ασφαλεια αργυρουπολης.
δεν ειχα ακυρωσει καρτες ακομα,με την ελπιδα πως θα βρισκοντουσαν...

τα βρηκε ανθρωπος σκορπισμενα στο δασικο δρομο και τα πηγε στην αστυνομια...
τι να πω...οτι και να πω λιγο.και για τον ανθρωπο και για την τυχη μου:)

ενα αυτο.
γυρναω αργυρουπολη τα παιρνω και ερχομαι σπιτι.
μολις μπαινω μεσα,βλεπω εχει ερθει πακετο.
λεω θαναι απο gearbest κατι μ...ουλες που ειχα παραγγειλει.
ανοιγω και τι ηταν?
οι λεντοταινιες που ειχα παραγγειλει την πρωτη φορα και δεν ηρθαν!!!!:o
δηλαδη δεν υπαρχει η συμπτωση,εχω χαζεψει!!!!:grin:

Τάκης
16-01-17, 13:04
αντε, μια χαρα σου ήρθε
αλλαζεις ταινίες ,
βάζεις σιλικόνη στη μπαρα και εισαι έτοιμος :)

rottbea
16-01-17, 13:05
ρε φιλε δεν υπαρχει αυτο το πραγμα που ζω...:D
τελικα οτι καλο κανεις(αν εχω κανει τιποτα δηλαδη)
γυρναει σε σενα.

ακουστε ιστορια...
προχτες,πηγα με παρεα σε ενα ορυχειο στο λαυριο.
στο γυρισμο,εχασα τη θηκη με τις καρτες μου,ταυτοτητα διπλωμα κλπ.
λεω παει...αντε τρεξε τωρα να τα βγαλεις αυτα παλι.
ξεκινησα πριν κανα διωρο να παω παλι αποκει μηπως τα βρω.
αν ηταν θα ηταν εξω απτο ορυχειο και μου πεσαν οταν αλλαξα στο αυτοκινητο.δεν περιμενα να τα βρω,αλλα ετσι για να μου φυγει η ιδεα.
μολις εφτασα βαρη,με παιρνουν τηλεφωνο πως βρεθηκανε και ειναι στην ασφαλεια αργυρουπολης.
δεν ειχα ακυρωσει καρτες ακομα,με την ελπιδα πως θα βρισκοντουσαν...

τα βρηκε ανθρωπος σκορπισμενα στο δασικο δρομο και τα πηγε στην αστυνομια...
τι να πω...οτι και να πω λιγο.και για τον ανθρωπο και για την τυχη μου:)

ενα αυτο.
γυρναω αργυρουπολη τα παιρνω και ερχομαι σπιτι.
μολις μπαινω μεσα,βλεπω εχει ερθει πακετο.
λεω θαναι απο gearbest κατι μ...ουλες που ειχα παραγγειλει.
ανοιγω και τι ηταν?
οι λεντοταινιες που ειχα παραγγειλει την πρωτη φορα και δεν ηρθαν!!!!:o
δηλαδη δεν υπαρχει η συμπτωση,εχω χαζεψει!!!!:grin:
Γιωργη επειδη εισαι καλος σου χρωστανε!

kgf12345
16-01-17, 13:16
ναι τακη κομπλε.θα παω σπιτι μετα και θα δοκιμασω με τις νεες λεντοταινιες.
τουλαχιστον αν χρειαστει,θα παρω μονο ενα τροφοδοτικο:)

Τάκης
16-01-17, 13:24
Μη τις πετάξεις τις παλιές

kgf12345
16-01-17, 13:26
οχι βεβαια:)
θα παω να παρω ενα τροφοδοτικο,και αν δουλεψουν κιαυτες θα αυξησω το φωτισμο.
αν οχι,θα μπουν αλλου:)

kgf12345
16-01-17, 14:14
τελικα το προβλημα ειναι στο τροφοδοτικο.
κανει το ιδιο πραγμα και με τη νεα λεντοταινια.
απτην αρχη δεν ημουν 100% σιγουρος γιαυτο το τροφοδοτικο γιαυτο το ειχα αλλαξει και στον υπολογιστη που το ειχα,αλλα οταν το δοκιμασα πρωτη φορα δουλευε με τις λεντοταινιες.

φαινεται τα βραχυκυκλωματα που εκαναν οι ταινιες απτο νερο το στειλανε για τα καλα.οποτε παω για τροφοδοτικο τωρα σε λιγο.θα κοιταξω λιγο τιμες και θα παω να παρω ενα.

kgf12345
16-01-17, 16:22
οκ.η μια μπαρα μπηκε τουλαχιστον να εχουν φως τα ψαρια.
εκανα μια πατατα με το τροφοδοτικο που πηρα αλλα δεν πειραζει,δε θα παει χαμενο.
απο μεθαυριο που θα παω στη δουλεια θα βρω τροφοδοτικο υπολογιστη τζαμπα και θα μπει και η δευτερη μπαρα στην οποια μαλον θα προσθεσω λιγη λεντοταινια ακομα.
τα ψαρια αρχισαν τις βολτες αμεσως μολις αναψε το φως:smt020
κουκλια ειναι:)φτου φτου φτου!:)
τι τραβανε κιαυτα μαυτον που μπλεξανε!
λιγο φως θελουν και δεν μπορω να τους το δωσω:(

Undertaker
16-01-17, 17:00
Στο ματιάσαμε Γιώργο, βάλε μια αρμαθιά σκόρδα να κρέμονται σε καμία γωνία.

kgf12345
16-01-17, 17:05
μπα δε φταιτε εσεις..
εγω φταιω που δεν ειμαι προετοιμασμενος.
δυστυχως:(

Lth1
16-01-17, 18:18
Γιωργο...
Τροφοδοτικο απο Pc Χρησιμοποιεις?

kgf12345
16-01-17, 18:23
ναι τροφοδοτικο pc ειχα.
τωρα εχω ενα μικρο τροφοδοτικο λεντοταινιας,και μεθαυριο θα εχω αλλο τροφοδοτικο υπολογιστη παλι για να τα σηκωσει ολα.
γιατι θα εχω και τον κοντρολερ να βαλω.μολις ερθει...

Lth1
16-01-17, 18:30
χμμμ και αναβουν ολες μαζι να φανταστω ετσι???οχι σταδιακα κτλ κτλ?12 βολτες?με χρονοδιακοπτη σωστα?

kgf12345
16-01-17, 18:36
ναι ετσι.
τωρα φυσικα δεν εχω και τις τεσσερις λεντοταινιες πανω σαυτο που πηρα.
θα το καψουν.ειναι μονο η μια μπαρα με τις δυο λεντοταινιες.
θα μπουν ολες την τριτη ομως.

μαλιστα θα κανω και μια αλλαγη ,βγαζοντας τη μια θερμη ταινια που ειχα,και θα προσθεσω 2 ψυχρες.
3 ταινιες δηλαδη στη μια μπαρα, με ψυχρο φως.

Lth1
16-01-17, 18:40
ποσα μετρα?ποσα βαττ?και τι τροφοδοτικο??

kgf12345
16-01-17, 18:51
τωρα μου βαζεις δυσκολα.θα τα μετρησω μετα και θα σου πω.τωρα εκατσα,ολο ταπογευμα σαυτο το εφαγα:D
οι 4 ταινιες μαζι ειναι περιπου 98 βατ αν θυμαμαι καλα που το'χε υπολογισει ο τακης.

Τάκης
16-01-17, 18:57
Κάθε σειρά είναι 1,70
το μέτρο είναι 14,5Watt
τώρα έχει 2 μπάρες με 2 σειρές η κάθε μπάρα.
άρα 1,7 Χ 4 = 6,8 Μέτρα Χ 14,5 W = 98,6 W
αν μπει και 5 σειρά θα είναι 1,7 Χ 5 χ 14.5 = 123,25W

Lth1
16-01-17, 19:03
με 5 σειρα δηλ παει στα 10 περιπου Α αρα το δουλευει το συστημα με ενα τροφοδοτικο των 450-500 βαττ στο χαλαρο σωστα?

Τάκης
16-01-17, 19:40
με 5 πάει 12Α το ελαχιστο , με 30% ανοχή θέλουμε 15Α-16Α.
Με ένα τροφοδοτικό PC 450W δουλεύουν αυτές και άλλες τόσες.
Με τον κοντρόλερ που θέλει να πάρει ο Γιώργος,
πρέπει να είναι το μέγιστο 5 κανάλια Χ 40W το κανάλι, 200W δηλαδή,
μέχρι 5 σειρές με 1,7 μήκος ,
και μπορεί να βάλει άλλες 5 σειρές με 0,8 μήκος,
αλλά θα φτάσει τον κοντρολερ στο όριο

Lth1
16-01-17, 19:43
Καταλαβα :)

stanisalus18
16-01-17, 23:36
Αυτά τα νούμερα με τα volts και τα λοιπά που λέτε εδώ, τα βασίζετε πάνω σε αυτά που γράφουν στις συσκευασίες τους / στα sites που τα πουλανε? Ή είναι μετρημένα με ψηφιακά πολύμετρα?

ΥΓ: Με το καλό να επανέλθει ο φωτισμός και να χαίρεσαι απροβλημάτιστα την ενυδρειαρα σου Γιώργο :D

Τάκης
17-01-17, 08:07
Θεωρητικά είναι τα νούμερα Γιάννη,
αλλά δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα

kgf12345
17-01-17, 14:16
ηρθε και ο κοντρολερ για τα φωτα σημερα:)
αναθεμα κιαν ξερω πως να τον σεταρω:D

θα τελειωσω και τη δευτερη μπαρα σημερα,αυριο θα βαλω το τροφοδοτικο υπολογιστη και θα κατσω να ασχοληθω και μαυτον...

Τάκης
17-01-17, 15:02
Εύκολος είναι Γιώργο,
συνδέεις με καλώδιο USB σε PC ή Laptop,
υπάρχει και CD με σχετικό πρόγραμμα για να τον προγραμματίζεις.
Εχω διαβάσει για ένα bug που έχει,
πως η ώρα "έως" πρέπει να πάντα να είναι μεγαλύτερη από την ώρα "από",
έτσι αν θέλεις κάτι να λειτουργεί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, το σπας σε 2 μέρη ,
ένα έως 23:59 , και το άλλο από τις 00:00 έως την ώρα που θες,
ή αν θες να σβήνουν τα μεσάνυκτα, του βάζεις έως 23:59 και όχι έως 00:00.
Αντε δοκίμασε το γιατί ψήνομε να πάρω και εγώ ένα :)

kgf12345
17-01-17, 15:30
το θεμα τακη ειναι με τα καναλια κλπ.δεν εχω ιδεα τι θα παει που.τεσπα θα βρεθει ακρη πιστευω.

τωρα δεν ξερω,μηπως ειναι ευκαιρια να επαιζα λιγο και με τα χρωματα αφου εχω ανοιχτη τη μια τη μπαρα.
το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να παρω λεντοταινιες και δεν θελω να παρω 5 μετρα μπλε και 5 κοκκινη για να χρησιμοποιησω μισο μετρο απτην καθε μια ολο κιολο.

παιζουν πουθενα λεντοταινιες με το μετρο?

μαλον θα την κλεισω με τις λευκες να δω και πως δουλευει ο κοντρολερ και θα δω αργοτερα για χρωματα κλπ.

KostasGR
17-01-17, 15:32
Παίζουν και να πάρεις RGB να κάνεις ό,τι χρ,ωμα θες.

kgf12345
17-01-17, 15:33
εκει εχουμε αλλο θεμα με τα καναλια με την Rgb δυστυχως...
θα πιασει 3 καναλια μονη της.

KostasGR
17-01-17, 15:33
3 κανάλια rgb και 1 λευκο δεν εισαι οκ;

kgf12345
17-01-17, 15:47
αναλογα ποσες λεντοταινιες λευκο σηκωνει το καθε καναλι στον κοντρολερ.
αν σηκωνει μια δεν φτανει.δε θαχω αρκετο φως στο ενυδρειο.
και δυο να σηκωνει παλι δε φτανει δηλαδη.

αλλα ετσι κιαλλιως ποια χρωματα χρειαζομαι της rgb? το κοκκινο κυριως αντε και λιγο το μπλε.

τα κιτρινα νομιζω μπορω να τα πετυχω με τις θερμες λευκες που εχω.
ειναι και Blackwater το νερο οποτε βοηθαει.

Τάκης
17-01-17, 16:02
Γιώργο πουλάνε τανίες και με το μέτρο,
ρώτησε στο ledkosmo.
Στο ebay θα βρεις σιγουρα
----------------------------
https://www.ledokosmos.gr/el/tainies-led/rgb-chromatistes

kgf12345
17-01-17, 16:13
τακη,σκεφτομουνα για να γλυτωσω καναλια,ενα ολοκληρο μηκος λεντοταινιας(1.80 δηλαδη συνολο) να το εκανα μισο μισο μπλε-κοκκινο.
το κακο ειναι πως θα παιζω μονο τη φωτεινοτητα και στα δυο χρωματα ταυτοχρονα αντι να τα ελεγχει ξεχωριστα,αλλα νομιζω δεν θα ειναι μεγαλο προβλημα στο οπτικο αποτελεσμα.γιατι ετσι κιαλλιως δεν θα αναβουν μονα τους τα χρωματιστα.

βασικα δεν ειμαι καν σιγουρος πως χρειαζονται αυτα τα χρωματα,γιατι οι θερμες λευεκς που εχω πιστευω θα με καλυπταν παιζοντας μονο με την ενταση του φωτος.δεν ξερω κιολας...μαλον με δοκιμες θα παμε...

που ειναι κιαυτος ο νικος να μπει να μας πει τι εχει κανει?
εξαφανισμενος ειναι παλι:D

Τάκης
17-01-17, 16:47
π Νίκος δεν έβαλε χρώματα, απλά έκανε Ανατολή/Δύση ,
εύκολο είναι βρε
για ριξε μια ματιά εδώ
http://www.tc420.net/programming-the-TC420.php

https://www.youtube.com/watch?v=gG8MJ-LDiaQ
gG8MJ-LDiaQ

kgf12345
17-01-17, 16:49
ωραιος!:)
να κοιτα τωρα,αν δεν ειχα κανει την πατατα με το τροφοδοτικο και αγοραζα χτες τροφοδοτικο υπολογιστη θα τον εβαζα κιαυτον πανω σημερα:rolleyes:
τεσπα...:rolleyes:

delta66
17-01-17, 19:49
Ειπαμε μονο ψυχρο λευκο θελεις σε ενυδρειο με Blackwater

kgf12345
17-01-17, 20:06
σπυρο ναι μαλον αυτο θα γινει.
εγινε δηλαδη γιατι την εκλεισα και την αλλη τη μπαρα με ψυχρο λευκο.
δεν εβαλα τριτη ταινια γιατι το φως που βγαζουν αυτες οι τεσσερις μου αρεσει.
ειναι 3 ψυχρες και μια θερμη τωρα.
αυριο θα αλλαξω το τροφδοτικο αν προλαβω και θα βαλω και τον κοντρολερ.

μονο δεν ξερω αν χρειαζεται λαπτοπ για να τον εχω εκει διπλα.
δεν ξερω αν κραταει τις ρυθμισεις αν βγει απτο ρευμα δηλαδη.
λογικα θα τις κραταει...
τακη αυτο που ελεγες για το μπαγκ που εχει...
εγω που τα σβηνω τα φωτα στις 1 το βραδι,θα κανω ενα προγραμμα ως τις 23:59 και αλλο ενα στις 12?
και στο λεπτο ενδιαμεσα τι θα κανει?
θα σβηνει?:D

Undertaker
17-01-17, 20:26
Ειπαμε μονο ψυχρο λευκο θελεις σε ενυδρειο με Blackwater
Γιατί έτσι; Εγώ είχα την εντύπωση ότι με θερμό είναι καλύτερα, "κιτρινίζει" περισσότερο το νερό.

kgf12345
17-01-17, 20:31
εξαρταται και απτο ποσο σκουρο ειναι το νερο.
σεμενα αν βαλω μονο θερμες δε θα φαινεται τιποτα:D
και δεν θα ειναι και πολυ φυσικο το αποτελεσμα δηλαδη.

delta66
17-01-17, 20:39
Γιατί έτσι; Εγώ είχα την εντύπωση ότι με θερμό είναι καλύτερα, "κιτρινίζει" περισσότερο το νερό.
Χανονται τα χρωματα απο τα ψαρια

Τάκης
17-01-17, 20:39
και εγω θα έλεγα μόνο ψυχρό λευκό,
κάνε μια δοκιμή , βάλε σε μία μπαρα μόνο ψυχρο λευκο να δεις πως ειναι

kgf12345
17-01-17, 20:43
το εκανα.μια χαρα ειναι:)
τη μια θερμη την αφησα επιτηδες για να μπορω να παιξω με το φως στον κοντρολερ.

geotron
17-01-17, 22:07
μονο δεν ξερω αν χρειαζεται λαπτοπ για να τον εχω εκει διπλα.
δεν ξερω αν κραταει τις ρυθμισεις αν βγει απτο ρευμα δηλαδη.
λογικα θα τις κραταει...
τακη αυτο που ελεγες για το μπαγκ που εχει...
εγω που τα σβηνω τα φωτα στις 1 το βραδι,θα κανω ενα προγραμμα ως τις 23:59 και αλλο ενα στις 12?
και στο λεπτο ενδιαμεσα τι θα κανει?
θα σβηνει?:D

Καλησπέρα και από εμένα,

Ο κοντρολερ είναι πολύ εύκολος στο σεταρισμα, δεν θα έχεις κανένα θέμα.
Τις ρυθμίσεις τις κρατάει χωρίς ρεύμα αλλά θα χρειαστείς υπολογιστή κοντά στο ενυδρείο αν θες να δεις σε fast forward το αποτέλεσμα των ρυθμίσεων σου και μετά να κάνεις τις τυχόν αυξομειωσεις στην ένταση στα χρονικά περιθώρια που θα κρίνεις.

Αρχικά με το που ανοίξεις το πρόγραμμα κάνε ένα New package και δώσε ένα όνομα. . Σε αυτό το package θα βάλεις μέσα όσα modes θες για να τρέχεις. Κάθε Mode είναι και ένα εικοσιτετραωρο. Ένα μπορείς να τρέχεις τη φορά. Αν βαρεθεις η θες να αλλάξεις mode, μέσα από τον κοντρολερ και χωρίς να απαιτείται σύνδεση με πισι επιλέγεις Mode (έχεις προηγουμένως επιλέξεις μέσα από το πρόγραμμα το εικονίδιο 'download all modes to control'.
Για τα modes τώρα, έχεις δύο επιλογές. Είτε κάνεις ένα καινούργιο, από το μηδέν, βήμα βήμα μέσω του εικονιδιου New Mode file και διπλό κλικ στο κενό παράθυρο για να σου βγάλει το παράθυρο step edit, είτε ανοίγεις ένα υπάρχον Mode (επισυνάπτω στο παρόν μήνυμα κάποια modes που βρήκα σε ξένα ενυδρειακα φόρουμ) και 'παίζεις' με τα βήματα (χρόνος έναρξης, % ανά κανάλι, προσθήκη η διαγραφή βηματων κτλ) .
Γενικά κάνεις ότι θες εύκολα και γρήγορα.
Για την ερώτηση σου σχετικά με την μετάβαση από την μία μέρα στην άλλη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Βάλε τι %θες πχ στις 23:00, τι % στις 00:00 και τι στη 01:00 και το πρόγραμμα θα κλιμακωσει την φωτεινότητα ανάλογα.

Ελπίζω να βοήθησα και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

http://cloud.tapatalk.com/s/587e79877862a/tc%20modes.zip

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

kgf12345
17-01-17, 22:27
ωραιος! θενκιου!:)

και αφου τα ξερετε ολα αυτα ρε καλοπαιδα,γιατι δε γραφετε εναν οδηγο step by step να γινει υπομνημα να βλεπει ο κοσμος?
με την τιμη που εχουν αυτοι οι κοντρολερ και τα λεντ,μπορει να γινει "mainstream" η ανατολη δυση και οχι για τους πολυ "ψαγμενους".

geotron
17-01-17, 22:45
Ωραία ιδέα! Ίσως το σκ βρω λίγο χρόνο.
Το άλλο που σκεφτόμουν είναι ότι με τον κοντρολερ μπορείς να συνδέσεις και τους ανεμιστήρες ψύξης και εκεί στο ξεκαρφωτο να τους δώσεις για μερικά δευτερόλεπτα λιγο ρεύμα. Δεν μπορεί, μπουρινια θα έχει και στους πραγματικούς βιοτοπους των ψαριών μας!

kgf12345
17-01-17, 22:51
και αυτο γινεται με τους ανεμιστηρες ψυξης,
αλλα ισως θα μπορουσε να γινει ακομα και με κυκλοφορητες,ωστε να αυξανουν τη ροη για προσωμοιωση βροχοπτωσης/πλημυρας κλπ...
γενικα μπορουν να γινουν πολλα πιστευω...

οσον αφορα τα ψαρια...
απο χτες,βλεπω πιο συχνα τεντωμενα τελειως ραχιαια πτερυγια.ανοιχτα τελειως δηλαδη.
μαλον καλο τους εκανε η συσκοτιση.
βγηκαν πιο ορεξατα μολις αναψαν ξανα τα φωτα:grin:

να δειτε ακομα και τα μικροτερα κατι πτερυγια ΝΑ που εχουν:D

Diskus fan
20-01-17, 00:18
τακη,σκεφτομουνα για να γλυτωσω καναλια,ενα ολοκληρο μηκος λεντοταινιας(1.80 δηλαδη συνολο) να το εκανα μισο μισο μπλε-κοκκινο.
το κακο ειναι πως θα παιζω μονο τη φωτεινοτητα και στα δυο χρωματα ταυτοχρονα αντι να τα ελεγχει ξεχωριστα,αλλα νομιζω δεν θα ειναι μεγαλο προβλημα στο οπτικο αποτελεσμα.γιατι ετσι κιαλλιως δεν θα αναβουν μονα τους τα χρωματιστα.

βασικα δεν ειμαι καν σιγουρος πως χρειαζονται αυτα τα χρωματα,γιατι οι θερμες λευεκς που εχω πιστευω θα με καλυπταν παιζοντας μονο με την ενταση του φωτος.δεν ξερω κιολας...μαλον με δοκιμες θα παμε...

που ειναι κιαυτος ο νικος να μπει να μας πει τι εχει κανει?
εξαφανισμενος ειναι παλι:D

Ο καινούργιος "μπήκε" με κέφια και μ' έριξε στο κρεββάτι... :mad:... το τηλέφωνο πάντως, δούλευε κανονικά.- :D
Χανονται τα χρωματα απο τα ψαρια

Σιγά τα πολύχρωμα... σκαλάρια.- :D

kgf12345
20-01-17, 08:56
ελα βρε περαστικα! αν δεν συνηλθες ακομα:)

το τηλεφωνο σου δουλευε νικο,αλλα εγω δεν το εχω:D
ενα τηλεφωνο που ειχα κρατησει και νομιζα πως ειναι δικο σου,τελικα ειναι του ταγκανικα:D

Diskus fan
20-01-17, 23:54
Έχεις πμ.-

kgf12345
23-01-17, 15:54
εχει και συνεχεια το φωτιστικο,δεν τελειωσαμε:D

σημερα ειδα νερα παλι μεσα τιγκα.
την πρωτη φορα που το ανοιξα εβαλα προσεκτικα σιλικονη στις ενωσεις και σε οσα σημεια ειδα πως ειχε ανοιξει η πρωτη που ειχε μπει στην κατασκευη του.

αυτη τη φορα τα ανοιξα με πολυ μεγαλυτερη δυσκολια,δεν φαινεται να εχει ανοιγματα πουθενα,παρολαυτα ειχε μαζεψει παλι νερο.

τα μονα σημεια οπου θα μπορουσε να παρει νερα,ειναι απο πανω στην ενωση των δυο προφιλ(αλλα ουτε εκει φαινεται να εχει κενα) και οι τρυπες για τις βιδες.
αν μπαινει αποκει μεσα τοση υγρασια τι να πω...
η ισως να παιρνει απο καπου αλλου και να μην το εχω δει.
οπως και ναχει δεν μπορω να κατσω να ψαξω αλλο,με εχει κουρασει το φωτιστικο παρα πολυ.
συνεχεια εχω το νου μου μη χαλασουν οι λεντοταινιες,η μην παρει νερα η δεν ξερω τι.

οποτε αλλαγη σχεδιων.
η βαση του οριτζιναλ φωτιστικου του ενυδρειου αποτελειται απο δυο κομματια.ενα αναποδο Π και ενα καπακι που μπαινει συρταρωτα στην ανοιχτη μερια του Π.

το κομματι σε σχημη π (η υ καλυτερα) θα βγει τελειως και οι λεντοταινιες θα μπουν στο αλουμινενιο καπακι του φωτιστικου.

εχει νευρα το αλουμινιο και ειναι αρκετα χοντρο,οποτε δεν υπαρχει θεμα να κουρμπαρει.
θα μπουν λοιπον οι λεντοταινιες εκει πανω και απο κατω θα μπει ενα καπακι πλεξιγκλας για να τις καλυψει, που θα κατσει κιαυτο στο χειλος που κανει το αλουμινιο απτην κατω μερια(εκει που συρταρωνει με το αλλο κομματι).
με μια ραφη σιλικονη θα σφραγιστει στην ενωση και στα ανοιγματα στις ακρες.

ετσι θα μειωθουν οι ενωσεις και θα ληξει το θεμα.
ελπιζω...:D
ελπιζω μονο να βρω πλεξιγκλας στο Leroi σε καμια ωρα που θα παω.

αλλιως,αυριο θα παω λεντοκοσμο να παρω Π αλουμινιου με διαφανο καπακι για να κανω νεο φωτιστικο.(και αυτο θα βγει ακομα πιο ακριβα)
τα εχω παραγγειλει ηδη γιατι δεν τα ειχανε,αλλα αν μπορεσω να κανω δουλεια ετσι σημερα θα γλυτωσω τα πολλα εξοδα και θα ακυρωσω την παραγγελια.

αυτα...αντε να δουμε αν θα τελειωσει ποτε...:D

Τάκης
23-01-17, 16:26
Γιώργο ,
πολύ φοβάμαι πως τράβηξαν νερά γιατί δεν υπήρχε τρύπα εκτόνωσης με σωληνάκι αεραντλίας.
Οταν σβήνουν τα led και ψύχεται η μπάρα, τραβάει μέσα αέρα με πολύ υγρασία, που στο τέλος γίνεται νερό.
Τσάμπα χάλασες το καπάκι, διορθώνεται πολύ εύκολα.
Το ανάποδο Π που είπες , φοβάμαι πως είναι πολύ βαθύ και δεν θα απλώνει ο φωτισμός.
Και σε αυτό αν δεν γίνει τρύπα εκτόνωσης θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Τσάμπα παιδεύεσαι

kgf12345
23-01-17, 16:29
το Π θα βγει τελειως τακη δεν χρειαζεται να υπαρχει αφου δεν υπαρχει μπαλαστ.
δεν νομιζω πως α νερα ειναι απτην αξατμιση.ειναι πολλα κ δεν δικαιολογειται.

Τάκης
23-01-17, 17:02
Θα το δούμε από κοντά βρε.
Τα πρώτα που είχα φτιάξει και εγώ, κάτι μικρά κουτάκια που χώραγαν μόνο μια ταμπλέτα ,
τα βρήκα και εγώ γεμάτα νερό , και όταν λέω γεμάτα, πιο γεμάτα δεν γινότανε, πλημμύρα,
άρχισα να βάζω σωληνάκια αεραντλίας και σταμάτησε αυτό.
Τα σωληνακι να είναι λίγο μακρύ, και όσο μακριά από το νερό γίνεται

kgf12345
23-01-17, 17:15
θα δουμε ναι.
το πηρα το πλεξι τωρα,το ενα κοψιμο μου το εκαναν μενει αλλο ενα.
λεει το ελαχιστο που κοβουν ειναι 10 εκατοστα.ακου ανωμαλια:rolleyes:
εγω ηθελα δυο κομματια 7 εκ δε μου κοβανε.
τους εβαλα κ μου κοψανε στα 14 για να ειναι πανω απο 10 εκ.
και θα κοπει αυτο στη μεση.
ακου να δεις...θα τελειωνα σε μια ωρα αν μου το εκοβαν:mad:

Τάκης
23-01-17, 17:33
Δεν ακούς, βιάζεσαι,
στο έκοψαν ή στο έσπασαν ;
το πριόνι τους δεν είναι για πλεξιγκλάς, δεν το κόβει σωστά, το σπάει.
Και αφού θα το κόψουμε βρε Γιώργο, γιατί να το κόψεις ;
Το κόψιμο είναι τοπ πρόβλημα, και ειδικά τόσο μεγάλα κομμάτια είναι γελοίο το κόψιμο, ούτε 5 λεπτά δουλειά,
στο ξαναλέω ,
ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΥΕΣΑΙ και δεν ακους

kgf12345
23-01-17, 17:37
μπα,κοπηκε καλα.αλφαδι.
το εκοψα μπας κ γλυτωσω το ταξιδι στο κερατσινι βρε τακη.
σχολασα απτη δουλεια κ τρεχω με το φωτιστικο.

Τάκης
23-01-17, 17:56
ναι, κόπηκε αλφάδι, αλλά με γρέζια

KostasGR
23-01-17, 17:58
Δεν κάνει γρέζια, έχω κόψει κι εγώ πρόσφατα στο leroy plexy

Τάκης
23-01-17, 18:01
Ελατε βρε παιδιά, δεν είναι κόψιμο αυτό,
ο δίσκος τους είναι για ξύλα, δεν κάνει για πλεξι.
Κοφτε στον Σπακουρη και θα καταλάβετε,
δεν έχει καμία σχέση

KostasGR
23-01-17, 18:02
Ίσως έχεις καιρό να κόψεις εκεί; Δεν κάνει καθόλου γρέζια.

kgf12345
23-01-17, 18:04
μωρε αυτοι καλα το κοψανε.
εγω να δω πως θα κοψω το αλλο κομματι τωρα:D
δουλεια που θα μπορουσαν να μου την κανουν σε δευτερολεπτα,θα μου φαει κανα διωρο τωρα οπως το βλεπω:rolleyes:

Τάκης
23-01-17, 18:06
Εκοψα πριν 1 χρόνο και μου έφυγε το χέρι να τρίβω από το σπασίματα που είχε στο κόψιμο,
έτσι προτιμώ να τα κόβω μόνος μου.
Μετά από αυτί δεν ξανακόβω, ουτε που να το σκεφτώ.
Θα δω απόψε αυτά που έκοψε ο Γιώργος και θα σας πω

Τάκης
23-01-17, 18:07
μωρε αυτοι καλα το κοψανε.
εγω να δω πως θα κοψω το αλλο κομματι τωρα:D
δουλεια που θα μπορουσαν να μου την κανουν σε δευτερολεπτα,θα μου φαει κανα διωρο τωρα οπως το βλεπω:rolleyes:
Εισαι τρελος ;
Βρε συ είπαμε, έλα να το κόψω
α δεν πας καλά

kgf12345
23-01-17, 18:11
χαχαχαχα:D
θα προσπαθησω τακη μπας και γλυτωσω το δρομο και μη σου φαω ωρα κιεσενα παλι.
ασε και θα δω.αν δεν μπορεσω να κανω κατι θα το αφησω και θαρθω αποκει αναγκαστικα.
μεχρι στιγμης το εχω χαραξει εκει που θελω εντελως ισια,και απλα το περναω απο πανω προσεκτικα να μη μου φυγει:D

αμα δεν εχεις το καταλληλο εργαλειο αυτα γινονται:D

Τάκης
23-01-17, 18:22
ελα στο τσατ να τα ακούσεις γιατί εδω θα πέσει λογοκρισία , εκει θα στα χώσω, άγρια :smt084
Καθάρισε μετά το θέμα σου, άντε

kgf12345
23-01-17, 18:28
ενταξει κοπηκε.
πηγα και πηρα κοφτη και ξεμπερδεψα:D
τα κομματια καθονται ισα ισα πανω στο αλουμινιο οποτε δε θα υπαρχει προβλημα.καθαριζω κατι παλιες σιλικονες που ειχε πανω του το κομματι και μετα συνεχιζω.
σε κανα διωρο το πολυ,πιστευω θαναι ετοιμο:)
και θα δουμε πως θα παει:D

kgf12345
23-01-17, 19:17
που ειμαστε.
εχω κολλησει 4 λεντοταινιες τωρα και θα βαλω αλλη μια με ψυχρο λευκο.
αυτες κολληθηκαν πανω στο αλουμινιο.
απο πανω θα μπει πλεξιγκλας και οι ενωσεις θα σφραγιστουν με σιλικονη.
μετα θα συνδεσω καλωδια,θα μπει ολο αυτο στο ενυδρειο και τελειωσαμε:D

η νεκροψια θα δειξει:D

geotron
23-01-17, 20:24
Θα σου πρότεινα να το τουμπανιασεις με σιλικόνη στην πλευρά που βγαίνουν τα καλώδια. Πάνω κάτω και ανάμεσα σε αυτά βάλε πολύ. Επίσης θα το άφηνα να δέσει η σιλικόνη όσο περισσότερο γίνεται.

kgf12345
23-01-17, 20:33
ναι το εχω υποψη μου;)
αλλα,τα καλωδια δεν θα βγουν απτο πλαι,θα βγουν απο την πανω μερια η οποια δεν ερχεται σε επαφη με το νερο.
το μονο επικινδυνο σημειο ειναι οι ακρες,και τα σημεια γυρω γυρω οπου ακουμπα το πλεξι πανω στο αλουμινιο.
πιστευω πως δεν θα εχει θεμα ομως γιατι εχει μπει σιλικονη αναμεσα και θα μπει και μια ραφη απο πανω.

στο σημειο που βγαινουν τα καλωδια,το φωτιστικο ειχε δυο διακοπτες για τις λαμπες.τους εβγαλα και βγαζω τα καλωδια απο εκει.φαινεται στη φωτο,ενα σημειο πανω πανω...
δεν με πειραζει η τρυπα γιατι ετσι θα υπαρχει ανοιγμα για να φευγει υγρασια οπως ελεγε ο τακης και αν δω πως δεν χρειαζεται,μπορει να κλεισει ευκολα απο πανω.

το μονο σημειο εκτος απτα περιμετρικα που ειναι λιγο επικινδυνο,ειναι εκει που συνατιωνται τα δυο κομματια πλεξι.εκει θα μπει σιλικονη,η θα παω απτον τακη καποια στιγμη να κολλησουμε ενα φιλετακι πλεξι απο πανω.

το αφηνω να στεγνωσει τωρα κανα διωρο και θα το συνεχισω μετα.
παντως μεχρι το πρωι θα εχω φωτιστικο γιατι μου την εχει δωσει τωρα...

geotron
23-01-17, 20:54
Εσύ δεν φτιάχνεις φωτιστικό. Transformer φτιάχνεις!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Και θα πάνε!

kgf12345
23-01-17, 21:03
θενκιου:D
θα δουμε τι θα βγει:D

βασικα μολις ανακαλυψα πως εχω μονωτικη ταινια επισκευης διαρροων.http://www.uride.gr/parts/tainia-episkevis-diarrown-motion-pron-11-0084
θα μπει τετοια γυρω στις ραφες και δεν χρειαζεται να πασαλειψω με σιλικονες.κραταει αυτη δεν εχει αναγκη,εχω κλεισει διαρροες σε καζανακια εδω και 5 χρονια και ακομα κρατανε χωρις να τρεχει σταγονα:D

-------------------------------------
τελος.μπηκε πανω και λειτουργει.
σε κανα διωρο θα το ξανακοιταξω πριν παω για υπνο.
αυτα τα ψαρια θα βγουν να με βαρεσουν καποια στιγμη.ποτε θαναι δεν ξερω:rolleyes:
το καλο της υποθεσης ειναι οτι τωρα δεν μπορει να σταξει νερο απο πανω απτο φωτιστικο γιατι ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα φλαπς.οτι ειναι να σταξει,σταζει μεσα στο ενυδρειο.
επισης μου ανοιξε και το χωρο απο πανω στο ανοιγμα.θα δουμε πως θα παει,ελπιζω να μην ξαναεχει προβλημα.

kgf12345
25-01-17, 21:26
εβαλα κατι φυτακια τωρα (τζαβα φερν), που πηρα απτον τακη-προσωρινα τα επιασα πανω στα ξυλα-και βγηκαν τωρα και κανουν επιθεωρηση.χαχαχαχα!:D
απεκτησε ενδιαφερον το ενυδρειο ξαφνικα:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1250184_2.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1250184_2.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1250190_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1250190_1.jpg.html)

Artemisia
26-01-17, 00:09
Τι όμορφο ενυδρείο βρε Γιώργο !!! :D:D Να τα χαίρεσαι και τα φυτά !

stanisalus18
26-01-17, 00:11
Γίνεται όλο και πιο όμορφο σιγά σιγά :D

kgf12345
26-01-17, 00:26
θενκιου!ναι ομορφαινει νομιζω:)
πιστευω οταν κατσουν ολα οπως θελω,θαναι πολυ ομορφο:)

παντως απτη στιγμη που εβαλα τα φυτα πανω στα ξυλα,εχουν λυσσαξει!
δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα απο οταν τα πηρα τα ψαρια.
δεν εχουν κατσει σε μια μερια.
γυρνανε ολο το ενυδρειο και ψαχνουν παντου.χωνονται ακομα και στα σημεια που δεν πλησιαζαν πριν.
ψηλα και πισω απτα ξυλα μεσα στα φυτα.
εχω παθει πλακα:o
μεχρι να τα βαλω,καθοντουσαν σε ενα σημειο.
κυνηγιοντουσαν μεταξυ τους,ανεβαιναν και στην επιφανεια καθε τοσο,αλλα αυτο το πραγμα που βλεπω αποψε δεν το εχω ξαναδει:D
ασε που βλεπω να πηγαινουν να τσιμπανε και στα φυτα καθε τοσο.
μου το ειχε πει ενας χομπιστας σε φορουμ του εξωτερικου πως τα θελουν τα φυτα και πως πανε και τρωνε και τα δικα του,αλλα αυτο το πραγμα δεν το περιμενα.

kgf12345
28-01-17, 21:34
οπως ειναι αποψε:)
κανα δυο πραγματακια θα αλλαξω μονο,μολις κατσει το ξυλο μονο του και βγει το βαριδι που εχω βαλει.
που να τα δειτε να τρωνε πανω απτο ξυλο:o
μιλαμε για ονειρο:D
τα κλεινω ολα σε λιγο,κατεβαζω ρολα και ξαπλωνω στον καναπε να χαζεψω:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280194.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280194.jpg.html)

Lth1
28-01-17, 22:37
Πολυ καλο γιωργο...!
Αυτην την φερν εκει μονη της τι την ηθελες???

kgf12345
28-01-17, 22:43
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280308.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280308.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280299.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280299.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280306.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280306.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280311.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280311.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280315.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280315.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280283.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280283.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280320.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280320.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280275.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280275.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280244.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280244.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280326.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280326.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280319.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280319.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280307.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280307.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280250.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280250.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1280272.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1280272.jpg.html)

kgf12345
28-01-17, 22:45
η τζαβα φερν θα βγει αποκει απτη μεση και θα μπει μια μεγαλη ανουμπια που εχω αριστερα.
μπηκε προσωρινα εκει γιατι δεν ειχα που να τη βαλω την ωρα που εφτιαχνα το ξυλο:D

Undertaker
28-01-17, 22:46
Όλα τα λεφτά ρε Γιώργο το ενυδρείο σου! Πραγματικά το χαζεύω, εντελώς όμως!

Lth1
28-01-17, 22:48
αααααα
Η πιστια επισης ολαααα τα λεφτα...μεγαλη ριζαααα...
Και τα ψαρια αλλο πραγμα!!
Βαλε και κανα σκορδα εε...

kgf12345
28-01-17, 22:50
δε χρειαζεται να βαλω,το τρωνε μαζι με αρτεμια και σπιρουλινα:D

Undertaker
28-01-17, 22:55
Πιστια ήθελα κολασμένα να βάλω κι εγώ στο ενυδρείο μου. Έψαχνα και εψαχνα ώσπου μετά από πολύ καιρό και δύσκολα, βρήκα από ένα παληκαρι. Όταν την παρέλαβα από τον χομπίστα, είχα τρελαθεί από τη χαρά μου. Την πετάω μέσα στο ενυδρείο και έκανε φοβερή ατμόσφαιρα, το θέαμα, μοναδικό....μετά από 4 μέρες δεν υπήρχε τίποτα. Είχε γίνει σαλάτα για τα ψάρια.

kgf12345
28-01-17, 22:56
σε τι ψαρια πανο? τη φαγανε?

avraamp
29-01-17, 01:15
Πολύ όμορφο τα αλτουμάκια σου!!!
Να τα χαίρεσαι!

Undertaker
29-01-17, 09:43
σε τι ψαρια πανο? τη φαγανε?
Severum, firemouth και sturisoma.... Μετά δοκίμασα και λευκοκεφαλα. Είχε την ίδια τύχη.

kgf12345
29-01-17, 12:02
αυτα θα τρωγανε κιεσενα αν μπορουσανε.τα πιστια θα αφηναν?:D

Tanganyiκας
29-01-17, 13:26
Γιώργαρε τα σπάει τώρα!!!Ωραία τα πίστια και μεγάλα,από την "πηγή" που λέγαμε;

Artemisia
29-01-17, 13:42
Πολύ χαίρομαι για σένα Γιωργο και για τα ψάρια σου :D για πολύ χάζεμα !!! :D:D

Kostas G.
29-01-17, 15:57
Πολύ όμορφα Γιώργο!!! Να τα χαίρεσαι :)

egeorgiou
29-01-17, 16:19
Ωραία πάει και τα ψάρια δείχνουν να είναι full προσαρμοσμένα.

Μια φορά είχα βάλει 1 πίστια σε ανοιχτό ενυδρείο και πέταγα κουβάδες κάθε 20 ημέρες. Φεύγανε και από τις ρίζες τους κομμάτια και κάνανε τον βυθό να θέλει σκούπα συνέχεια. Από τότε όποτε τις βλέπω zw

kgf12345
29-01-17, 17:04
ευχαριστω σας:)

συνηθως οι πιστια δεν πανε καλα σε ενυδρεια.η αν πανε καλα,δεν μεγαλωνουν αρκετα.αυτα εδω ημουν τυχερος και τα βρηκα τοσο μεγαλα.

θελουν πολυ φως και πολυ λιγη εως μηδενικη κινηση.αν μετακινουνται συνεχεια στην επιφανεια η θα χαλανε,η θα μενουν πολυ μικρα.το ιδιο κουσουρι εχουν και οι ιακυνθοι του νερου.και θελουν και στρωμενα ενυδρεια με νιτρικα.

ευτυχως υπαρχει χωρος κατω απτο καπακι και φως, και εκει που εχουν κατσει τωρα δεν κουνιουνται καθολου.
θα δουμε πως θα πανε.μεχρι στιγμης καλα τις βλεπω,αλλα ειναι νωρις ακομα.

stanlee
29-01-17, 23:39
Το ενυδρείο είναι πολύ ατμοσφαιρικό και οι πρωταγωνιστές του ΟΝΕΙΡΟ!!!!!
Εγω πάντως σ εύχομαι γρήγορα να γεμίσει το ξύλο σ με αυγουλάκια......
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041:smt041:smt041

kgf12345
30-01-17, 01:16
κιεγω το ιδιο ευχομαι!
νασαι καλα:)

Πάνος
30-01-17, 11:34
υπεροχες εικονες!!!
Αντε καλες αναπαραγωγες να διαδωθουν αυτά τα πανέμορφα ψαρια!!!

kgf12345
30-01-17, 11:36
μακαρι πανο,ευχαριστω...:)

nikolakis94
30-01-17, 13:17
Πολύ ομορφα!!!
Σαν την Αμερική δεν εχει:D(Συγνωμη Κλεοβουλε:D)
Το ενυδρειο είναι τοσο προσεγμενο που πιστευω δεν θα αργησεις να δεις αναπαραγωγή, ετοιμαζε τις καμερες σιγα σιγα:D

kgf12345
30-01-17, 13:41
αμα δω και αναπαραγωγη απο αυτα,δε θελω τιποταλλο:D
βασικα δεν ξερω αν ειναι εφικτο να γινει σε ενυδρειο σαν αυτο.
διαβαζω κατι τρελλα πραγματα για τριγκαρισμα αναπαραγωγης κλπ απο χομπιστες στο εξωτερικο,που δεν ειμαι σιγουρος πως μπορω να τα κανω εγω.
extreme αλλαγες νερου,σκληροτητων και πεχα,που μου φαινεται απιστευτο πως δεν χανουν ολα τα ψαρια τους σε μια μερα.

αν υπαρξει αναπαραγωγη με πιο απλες διαδικασιες,θα γελανε και οι πετρες:D
μιλαμε ξεκινανε να σκληραινουν το νερο 4-5 μηνες πριν (φτανουν και πεχα 8 να φανταστεις)και ξαφνικα κανουν μια αλλαγη με πολυ πιο μαλακο νερο που τα τριγκαρει.
θελει μελετη ακομα το πραγμα.δεν εχω κατσει ακομα να το μελετησω γιατι ασχολουμαι με το στησιμο ακομα και πως ειναι τα ψαρια.
αν κατσει αναπαραγωγη ετσι απτο πουθενα παντως θα μου κανει τρελλη εντυπωση.

delta66
30-01-17, 13:44
, ετοιμαζε τις καμερες σιγα σιγα:D
Ποιες καμερες?
Τις γεννηστρες και τις αρτεμισιερες να ετοιμασει.
Αυτο ο χωρος που εχει τη βιβλιοθηκη αριστερα του ενυδρειου, ειναι οτι πρεπει για ενα rack.

panos_auk
30-01-17, 15:28
Ευχομαι να δεις ουριτσες συντομα...
https://www.youtube.com/watch?v=EC33R1kAoz4

Πολυ ωραιο γινεται...
Βαζε φωτογραφιες!Μην σταματας!!!:D

Υ.Γ. Αν σ'ενδιαφερουν ριζες κομμενες απο μενα, απο καποια θαμνοειδη που βρηκα σε βουνο που ειχα παει προσφατα για δουλεια, χωρις καποια επεξεργασια προς το παρον, πες μου!

nikolakis94
30-01-17, 22:21
Ποιες καμερες?
Τις γεννηστρες και τις αρτεμισιερες να ετοιμασει.
Αυτο ο χωρος που εχει τη βιβλιοθηκη αριστερα του ενυδρειου, ειναι οτι πρεπει για ενα rack.

Σωστος
Τις καμερες θα τις παμε εμεις όταν θα παμε να του παρουμε συνεντευξη:D.

Διδαξε τα πληθη kgf!!:D
Ασε τους ξενους να ανεβοκατεβαζουν σκληρότητες ph, εσυ βαζεις αγαπη μην μασας ρε:D

kgf12345
30-01-17, 22:28
χαχαχαχαχα!:D:D:D
ετσι ειμαστε εδω,"make love not war" κλπ:D

Diskus fan
01-02-17, 00:31
Μια χαρά πάει... αλλά... βλέπω άλγη, στην λευκοκεφάλα; :confused:

kgf12345
01-02-17, 01:05
Τι αλγη βλεπεις νικο? καφε μηπως?

Συνδεσα τον κοντρολερ για τα φωτα σημερα.ενταξει...
Δεν εχω ξαναδει πιο ομορφο πραγμα σε ενυδρειο.τι moonlight κ ιστοριες.αλλο να σας το λεω και αλλο να το βλεπετε.
Οποιος εχει λεντ και θελει ανατολη δυση,παρτε τον.για 20-25 ευρω αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω πραγματικα.

Diskus fan
01-02-17, 01:56
Πράσινο πάνω στο φύλο... είδα ωρέ;
Πέστα κι εσύ... εγώ το έχω δει το "έργο".-

kgf12345
01-02-17, 02:34
μπορει να ειδες και πρασινη γιατι τα φυτα ηταν σε αλλο ενυδρειο.μια βδομαδα ταχω.θα φυγει δεν προκειται να την παλεψει η αλγη σαυτο το ενυδρειο:D

kgf12345
07-02-17, 09:32
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p2060352.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P2060352.jpg.html)

Κλεόβουλος
07-02-17, 10:03
respect Γιώργη! :smt038

kgf12345
07-02-17, 10:26
ευχαριστω πολυ κλεοβουλε! :)

imichal
07-02-17, 10:27
Αχχ τι μου θυμησες τωρα......:(:(
Υπεροχο το ενυδρειο......

Tanganyiκας
07-02-17, 10:43
Υπεροχο το ενυδρειο......

Μπάαααα το χω δει από κοντά............μάπα είναι:D:D:D..........συγχαρητήρια Γιώργαρε πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!!!

Τάκης
07-02-17, 10:56
Βρε Γιώργο, είναι λιγότερο σκούρο ή μου φαίνεται ;
Πάντως είναι πανέμορφο,
και προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ έτσι , λιγότερο σκούρο :)
Μπράβο βρε !!

kgf12345
07-02-17, 11:01
ναι ειναι λιγοτερο γιατι αφαιρειται μαυριλα με τις αλλαγες.
ενα βελανιδι βαζω μεσα μονο και θελει αλλαγμα τωρα.
αν βαλω περισσοτερα θα μαυρισει παρα πολυ.
θα σκουρηνει παλι τωρα μολις το αλλαξω.
αλλα εχει προστεθει και μια λεντοταινια οποτε εχει και λιγο περισσοτερο φως.
ξεγελαει και η φωτο λιγο γιατι ειναι ασπρομαυρη.

Τάκης
07-02-17, 11:22
Για το ασπρόμαυρη κάτι φαίνεται, αλλά με μπέρδεψαν τα φυτά που είναι πράσινα :)

Themis_aqua
07-02-17, 22:02
Φοβερη φωτογραφια η τελευταια κ τα ψαρια ονειρο!!
Κι αυτο το μακρυ ξυλο ωραιο τι ειναι;

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kgf12345
07-02-17, 22:09
θενκιου!
το ξυλο ,πλατανος εκ του κηφισου...:D

kgf12345
07-02-17, 23:36
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p2070408_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P2070408_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_2070476_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_2070476_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p2070404_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P2070404_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p2070412_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P2070412_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_2070470_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_2070470_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p2070410_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P2070410_1.jpg.html)

stanisalus18
08-02-17, 00:11
Αχτύπητο Γιώργο αχτύπητο :smt041 Από τον Κηφισό το ξυλάκι αυτό???

delta66
08-02-17, 00:58
Μεγαλωνουν τα πουλακια μου.

kgf12345
08-02-17, 01:12
με τοσο φαι που ριχνουν τι να κανουν? ακομα κιεγω φουσκωνω που τα βλεπω.μετα το ταισμα πινω κιεγω μια σοδα:D

@stanisalus ναι γιαννη;)

tsala
08-02-17, 05:28
υπεροχες οι φωτο! :p

Συνδεσα τον κοντρολερ για τα φωτα σημερα.ενταξει...
Δεν εχω ξαναδει πιο ομορφο πραγμα σε ενυδρειο.τι moonlight κ ιστοριες.αλλο να σας το λεω και αλλο να το βλεπετε.
Οποιος εχει λεντ και θελει ανατολη δυση,παρτε τον.για 20-25 ευρω αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω πραγματικα.
για δωσε κανα λινκ

kgf12345
08-02-17, 08:11
απο εδω (http://www.ebay.com/itm/401196741645?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) τον παραγγειλα,αλλα δεν ηρθε και πολυ γρηγορα.
εναμιση μηνα τον εκανε.
θα βρεις και πωλητες με καλυτερα ratings αν ψαξεις λιγο.

stanisalus18
08-02-17, 08:32
Εγώ τον παράγγειλα από δω (http://www.ebay.co.uk/itm/262406155631?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) και μου έκανε ακριβώς τρεις βδομάδες για να μου έρθει από Κίνα.

Όταν το πήρα η τιμή του ήταν στο σύνολο στις 17 λίρες Αγγλίας ακριβώς, έχει ανεβεί η τιμή του τώρα, δεν ξέρω γιατί :rolleyes:

egeorgiou
08-02-17, 09:29
Κοφτε στον Σπακουρη και θα καταλάβετε,
δεν έχει καμία σχέση

+1

Τα λέει ο μάστορας και δεν τον ακούτε.
Σπάκουρης εγγύηση.

panos_auk
08-02-17, 12:08
:smt023:smt023Καταπληκτικο!
Στο ξυλο εκανες καποια επεξεργασια;

alexis cosmo
08-02-17, 17:45
Μπραβο Γιωργη.
Πανεμορφο το scape και τα ψαρακια.
Και ωραιο κοπαδιασμα.

kgf12345
16-02-17, 14:05
ας παιξουμε λιγο.
εβαλα ενα app στο τηλεφωνο και το εχω λιωσει:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-16807448_1783159712004540_1180761170463637700_n.jp g (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/16807448_1783159712004540_1180761170463637700_n.jp g.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-16729554_1783159762004535_6350913608987956585_n.jp g (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/16729554_1783159762004535_6350913608987956585_n.jp g.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-16711634_1783159695337875_1498593529840937258_n.jp g (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/16711634_1783159695337875_1498593529840937258_n.jp g.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-16729121_1783159775337867_1683221004019885838_n.jp g (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/16729121_1783159775337867_1683221004019885838_n.jp g.html)

geotron
16-02-17, 14:22
Ουαου!!!!! Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!

delta66
16-02-17, 16:25
Φοβερο απλικεσιο :D

Diskus fan
16-02-17, 21:10
Ωρέ... ΔΕΝ αφήνεις τις "φωτοσουπιές"... να δούμε ενυδρείο; :rolleyes:

kgf12345
19-02-17, 21:15
λοιπον...μετα απο αρκετες συζητησεις με χομπιστες του εξωτερικου σε διαφορες σελιδες και σε διαφορα θεματα οπως διατροφη,συνθηκες,ασθενειες,παραμετρους νερου κλπ,σας ενημερωνω πως τελικα ειμαστε ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!:D
και οχι μονο εδω μεσα,αλλα γενικως το χομπυ στην ελλαδα εχει πολυ υψηλα στανταρ.
δεν εξηγειται αλλιως:D

οι περισσοτεροι αρκουνται στα δοκιμασμενα και χαφτουν αμασητο,οτι παραμυθι πουλαει καθε εταιρια...

ειναι η δευτερη φορα που το βγαζω αυτο το συμπερασμα.
η πρωτη ηταν με τους μονομαχους σε'κεινη την κουβεντα που ξεκινησε το φυλλαδιο και η δευτερη τωρα.

DEXFISH
22-02-17, 11:53
Άσ'τα αυτά τώρα και πες μας το όνομα της εφαρμογής :o

kgf12345
22-02-17, 15:45
:)
picsart...

Diskus fan
22-02-17, 20:18
λοιπον...μετα απο αρκετες συζητησεις με χομπιστες του εξωτερικου σε διαφορες σελιδες και σε διαφορα θεματα οπως διατροφη,συνθηκες,ασθενειες,παραμετρους νερου κλπ,σας ενημερωνω πως τελικα ειμαστε ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!:D
και οχι μονο εδω μεσα,αλλα γενικως το χομπυ στην ελλαδα εχει πολυ υψηλα στανταρ.
δεν εξηγειται αλλιως:D

οι περισσοτεροι αρκουνται στα δοκιμασμενα και χαφτουν αμασητο,οτι παραμυθι πουλαει καθε εταιρια...

ειναι η δευτερη φορα που το βγαζω αυτο το συμπερασμα.
η πρωτη ηταν με τους μονομαχους σε'κεινη την κουβεντα που ξεκινησε το φυλλαδιο και η δευτερη τωρα.

Χρόνια τώρα... το φωνάζω.- ;)

kgf12345
27-02-17, 00:16
μανιταρια παλι.ειναι η δευτερη φορα...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1260915.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1260915.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1260914.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1260914.jpg.html)

Artemisia
27-02-17, 00:21
Πολύ όμορφο Γιώργο :D natural scape :grin::grin::grin:

Τάκης
27-02-17, 01:03
Αυτά τα όμορφα Γιώργο, μόνο σε εσένα συμβαίνουν :)

kgf12345
27-02-17, 12:48
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1260916.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1260916.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-p1260917.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/P1260917.jpg.html)

tsoui
27-02-17, 13:22
Γιωργη το τερματισες αχχαχαχ!!!!!!

delta66
27-02-17, 17:53
Με ριζότο ειναι ωραια αυτα :grin:

panos_auk
02-03-17, 11:46
Με ριζότο ειναι ωραια αυτα :grin:
:D:D
Που φυτρωσαν αυτα;

kgf12345
07-03-17, 20:40
update.
ειναι τωρα καμια βδομαδα που δεν φοβουνται τα ψαρια καθολου οταν πλησιαζω να ταισω.
ειναι περιπου 1-1μισης μηνας που πεταγα την τροφη μεσα ωστε να κανει θορυβο στο νερο οταν επεφτε και μαλον ετσι συνδεσανε εμενα με το φαι.

τωρα μολις μπαινω στο σπιτι μαζευονται στο τζαμι:)
το επομενο σταδιο ειναι να μαθουν να τρωνε απτο χερι μου:)

οσο για την τροφη,εκοψα τελειως την αρτεμια γιατι δεν τους προσφερει τιποτα πλεον.
ταιζω krill,mysis και bloodworm και καμια φορα και ξηρη τροφη.και τα τρια τα τσακιζουν,γινεται πολεμος.μιλαμε κοπανανε τα κεφαλια τους για τη μπουκια:D
δυο κυβους ριχνω καθε φορα και δεν μενει ιχνος αφαγωτο.

Κλεόβουλος
07-03-17, 20:53
έλα βάλε μας κάνα βίντεο :roll:

kgf12345
07-03-17, 20:57
θα γινει κιαυτο πολυ συντομα:)
δουλευω πρωι αυριο,θα κανω αλλαγη το απογευμα και μετα θαχω ρεπο τετραημερο,οποτε θα εχω χρονο να βγαλω ενα βιντεακι.υποβρυχιο κατα προτιμηση:)

stanisalus18
08-03-17, 00:18
Δεν βλέπουμε την ώρα να το δούμε το video, περιμένουμε λοιπόν :D

panos_auk
08-03-17, 10:30
θα γινει κιαυτο πολυ συντομα:)
δουλευω πρωι αυριο,θα κανω αλλαγη το απογευμα και μετα θαχω ρεπο τετραημερο,οποτε θα εχω χρονο να βγαλω ενα βιντεακι.υποβρυχιο κατα προτιμηση:)

οοοο:-o:-o
Παιζουν και τετοια;;;;;;
Συντονιζομαστε και περιμενουμε!!

kgf12345
09-03-17, 22:46
εκανα μια προσπαθεια σημερα πρωτη φορα,αλλα με τη μηχανη εκει μεσα φρικαρανε:D
ηταν η πρωτη φορα που την ειδανε.μαλιστα καποια στιγμη πηγανε και κοντα να τσεκαρουν τι παιζει,αλλα εξαιτιας της ηταν μαζεμενα:)
0ITlnnrPZHE

και κανα δυο φωτογραφιες αποψινες.
θα κανω καποιες αλλαγες εκει μεσα,αλλα οχι ακομα.
πρεπει επισης να βρω ενα τροπο να μειωσω το θορυβο που κανει το φιλτρο μεσα στο ενυδρειο.θα το βαλω να κατσει πανω σε λαστιχο για αρχη και βλεπουμε.
οταν μπει μικροφωνο στο νερο,καταλαβαινεις τι ακουνε τα ψαρια ολη μερα και ας μας φαινεται αθορυβο εμας...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_3090739.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_3090739.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_3090775.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_3090775.jpg.html)

stanisalus18
09-03-17, 23:04
Αχ αυτές οι ψαρουκλες σου :smt041

kgf12345
16-03-17, 23:05
ταισμα αποψινο
HLkkGzyk8Ho

Τάκης
16-03-17, 23:10
Φοβερό θέαμα, ειδικά τη στιγμή που κοιτάνε όλα μαζί προς τα επάνω πριν πέσει η τροφή

delta66
16-03-17, 23:20
Φοβερό θέαμα, ειδικά τη στιγμή που κοιτάνε όλα μαζί προς τα επάνω πριν πέσει η τροφή
Δεν τα ειδες που "τεντωσαν" λιγο πριν φανει ο Γιωργος να ριχνει την τροφη?
Τον ειδαν που πλησιαζε και καταλαβαν τι θα επακολουθησει.

Τάκης
16-03-17, 23:22
Αυτό το "τέντωμα" Σπύρο ήταν εκπληκτική αντίδραση,
όλα μαζί, ταυτόχρονα.
Το κοιτάω και το ξανακοιτάω

delta66
16-03-17, 23:26
Τουμπανο γινονται.
4 μηνες περασαν? Εγω τωρα τα βλεπω να εχουν ερθει για πρωτη φορα στα ισα τους, "οπως πρεπει", μετα την μετακομιση απο το ποταμι.
Τα καταφερες. Αξιζε ο κοπος (και το ρισκο και ολα)
Μπορει και να με δεις αυριο μετα την προβα να ερχομαι :grin:

kgf12345
16-03-17, 23:26
νασαι καλα σπυρο.με βοηθεια πολυ-κατι καναμε:)
εχουν αρχισει το τεντωμα πολυ τωρα τελευταια.
σημερα ειδα και μια κινηση που δεν ειχα ξαναδει (η εστω δεν την ειχα προσεξει).
τεντωνονται και γυρνανε πλαγια σε αλλο ψαρι ωστε να τα δουνε.
σαν κατι να αρχιζει να γινεται μου φαινεται...:D

kgf12345
16-03-17, 23:27
οποτε θες ελα.δουλευω απογευμα,9 θα ειμαι εδω ομως;)

delta66
16-03-17, 23:35
νασαι καλα σπυρο.με βοηθεια πολυ-κατι καναμε:smile:
εχουν αρχισει το τεντωμα πολυ τωρα τελευταια.
σημερα ειδα και μια κινηση που δεν ειχα ξαναδει (η εστω δεν την ειχα προσεξει).
τεντωνονται και γυρνανε πλαγια σε αλλο ψαρι ωστε να τα δουνε.
σαν κατι να αρχιζει να γινεται μου φαινεται...:grin:
Το αριστερο, στην αρχη του βιντεο, "ψαχνεται" ;)
Επισης καταπληκτικη και η φαση στο 2.17, οπου 3 ψαρια μαζι, την πεφτουν γιουρουσι σε μια τροφη που εχω πεσει στον πατο αριστερα.

kgf12345
23-03-17, 16:23
κατι που συζηταγα προχτες με το σπυρο(μεταξυ αλλων...:D)

εχω την εντυπωση,οτι τα ψαρια μου βαζουν τσιλιαδορο το βραδι,η φυλανε σκοπια...:D
ενα ψαρι καθεται στη μεση του ενυδρειου και κοιταζει προς τα πανω στην επιφανεια,ενω ολα τα υπολοιπα καθονται μαζεμενα δεξια κατω απτα ξυλα,και αλλο ενα καθεται λιγο πιο εξω απτα υπολοιπα και κοιταζει εκεινο που καθεται στη μεση.
αυτο που δεν εχω καταφερει να εξακριβωσω,ειναι αν καθεται συνεχεια το ιδιο,η αν το κανουν σε βαρδιες.

δεν μπορω να σκεφτω αλλο λογο για να το κανουν,εκτος απτην ειδοποιηση της ομαδας.
το κανουν μονο οταν σβησουν τα φωτα,αλλα καθε βραδι.

οπως ελεγα στο σπυρο,πρεπει να μπει υπερυθρη καμερα και να τα δω το βραδι οταν σβηνουν τα φωτα....

Undertaker
23-03-17, 17:13
Γιώργο, αν έχεις μια κλασική κάμερα, βάλε τη λειρουργια night shot.....εκτός κι αν εννοείς αυτό. Πάντως αν κάνουν αυτό που φαντάζεσαι, είναι απίστευτο ρε φίλε!

kgf12345
23-03-17, 17:19
πανο το εχω δοκιμασει με τη νυχτερινη λειτουργια στη φωτογραφικη,αλλα παραειναι σκοτεινα για να το πιασει.με το ματι φαινεται αχνα,λογω του φωτισμου που υπαρχει απτον υπολοιπο χωρο.
αλλα και αυτο μονο αν κοιτας υπο γωνια.αλλιως ειναι μαυρα ολα.

αυτο θαναι,δεν νομιζω πως εχουν αλλο λογο να το κανουν μονο τη νυχτα.
αλλιως θα ηταν ολα εξω και θα κοιταζαν.οταν μαζευονται στην ακρη,ενα καθεται εξω και φυλαει σκοπια:D
και εξω οταν ειναι ολα ενω ειναι σκοτεινα,κολυμπανε.
δεν καθονται να κοιτανε πανω.
οταν μαζευτουν ολα,τοτε μονο το βλεπω να συμβαινει.

delta66
23-03-17, 19:24
εχω την εντυπωση,οτι τα ψαρια μου βαζουν τσιλιαδορο το βραδι,η φυλανε σκοπια...:D
ενα ψαρι καθεται στη μεση του ενυδρειου και κοιταζει προς τα πανω στην επιφανεια,ενω ολα τα υπολοιπα καθονται μαζεμενα δεξια κατω απτα ξυλα,και αλλο ενα καθεται λιγο πιο εξω απτα υπολοιπα και κοιταζει εκεινο που καθεται στη μεση.
...Το ένα ειναι σκοπός και το άλλο θαλαμοφύλακας.
ΥΓ. Ο Αυλωνιτης χώνεψε?

kgf12345
23-03-17, 19:33
χαχαχαχα!
ακομα γελαω με τον αυλωνιτη:D
χωνεψε,τους δινω σοδες τωρα μετα το φαι:D

kgf12345
11-05-17, 22:14
update.
αποψινες κοντινες.
εχει αρχισει να δειχνει και το μπλε στις ραχες τους:)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111450.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111450.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111495.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111495.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111478.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111478.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111456_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111456_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111496_1.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111496_1.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111497.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111497.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_5111493.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_5111493.jpg.html)

Lth1
11-05-17, 22:18
Σκορδα γιωργο!!Παρα πολυ ωραιες φωτο!!Παρα πολυ ωραια ψαρια!

tsoui
11-05-17, 22:27
Οτι ειπε ο απο πανω τι να λεμε τωρα.........:D

Τάκης
11-05-17, 22:32
Φοβερά ψάρια,
μπράβο Γιώργο :)

delta66
11-05-17, 22:40
Ελα μωρε σιγα τα ψαρια :D

rottbea
11-05-17, 23:17
Απιστευτα χρωματα.

kgf12345
12-05-17, 10:39
παντως η ομαδα ειναι πολυ "σφιχτη" και αρκετα αγαπημενη.υπαρχουν κυνηγητα και πειραγματα και προειδοποιησεις,αλλα πολυ λιγες φορες εχω δει σοβαρες διαμαχες με στοματα κλπ.οσο καιρο τα εχω,να εχω δει 4-5 φορες.
στην τεταρτη φωτο απο πανω,εχω την εντυπωση πως το δεξι πρεπει να ειναι θηλυκο.δεν παιρνω και ορκο,αλλα αυτη την εντυπωση εχω.
καμια γεννα θα δουμε?
αυτο ειναι το θεμα:D
πρεπει να κατσω να διαβασω λιγο αυτες τις μερες μπας και προσπαθησω να τα τριγκαρω καποια στιγμη.
δεν βιαζομαι.
ετσι κιαλλιως η περιοδος αναπαργωγης τελειωνει και ακομα δεν εχω δει εμφανη συμπεριφορα ζευγαριου.
εχω δει κατι που μου φαινεται "ενδιαφερον" ομως.
αλλα ετσι απο περιεργεια:D

kgf12345
12-05-17, 10:57
η διαδικασια για να τριγκαρεις τα ψαρια σε αναπαραγωγη απτον διαχειριστη του finarama(the angelfish project),σε απαντηση αλλου χρηστη.
μπελαλιδικη...:D

το βαζω στα αγγλικα,και αν δεν εχω πoλυ κουραση οταν γυρισω απτη δουλεια το βραδι θα το μεταφρασω και στα ελληνικα.(αλλιως αυριο).
http://www.finarama.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=2641

"How old are your altum? What body size? When did you buy them and what body size were they when you received them?
It is important to know that they are mature adults and an actual pair.

The procedure I recommend is basically a biosimulation of the annual tropical wet and dry season cycle.

The dry season in the Orinoco (heavily influences the Uppermost Rio Negro also, though the latter is different) starts around November (you need to half your water changes) and then as of February, when it begins to peak, you minimize water changes, minimize food and elevate T the high 80's into 90-92F. Come April, start providing a conditioning diet high in protein, live and fresh food will help very much. Come May, start heavy water changes, a long and slow full water change with preconditioned, acid, cool water should bring you a surprise. This is more or less what Mike did and it worked for him.

At this point, I would start preparing for next year... but if all is in order, you could get lucky."

-

και εδω

"OK friend (Hmyxis), I really prefer calling people by their names (or nickname if you'd prefer). Being that 65 microsiemens/cm is around 40ppm, your water is very soft, not at all hard (unless I am interpreting what you wrote wrong!).
I see three, apparently large adult altum probably behaving in the way three non (breeding) interested altum would. I assume you are having no behavior that would indicate you have an actual pair (or is there any interesting behavior?)

My opinion is that at this point, you have two options (and I would do the second):

A. Perform a condensed dry seasonal cycle.
1.A. Stop water changes, minimize feeding, for next two weeks. Increase T to 88-90F. Ph around 6.5. You can even add 10% tap to increase hardness.
1.B. Prepare a full tank worth of water of very soft and acid (pH around 4.5 to 5.0), T about 75F. Using RO/DI as base water and adding (as per Chris' suggestion) catappa, peat, rooibos, etc. and trace minerals, such as Seachem Discus Trace or similar (half dose),
1.C. After the two or three weeks of very warm, relatively hard and less acid water, with minimal feed... increase feed for a week using, as I said earlier, live and fresh foods, ideally live mosquito larvae, bloodworms, brine shrimp, etc. If you can get a clean culture of molly or guppy fry and feed them with spirulina flake, that'd be great.
1.D. Finally, bring down the water level to half tank and in the evening hours, start pumping the cool (75F) preconditioned water in the tank. We will want the T to drop from 90F to around 82-84F along a few hours. If you have a pair, you should see at least, some interesting behavior.

OR

B. Continue your husbandry as it is for now until November. Then begin the dry season cycle slowly, monthly performing less water changes and in February of next year, peak into the end of the dry season until late April when you can start conditioning and increasing water changes with prepared blackwater.

The contrast of relatively extreme parameters will be your trigger... the sudden (night to day) changes from less acid, harder, warmer water to more acid, much softer and cooler water, along with variable feeding patterns, oxygen availability, are among the more important variables that will trigger your fish into action.

Regards
Ed"

panos_auk
18-05-17, 08:19
Σκορδα γιωργο!!Παρα πολυ ωραιες φωτο!!Παρα πολυ ωραια ψαρια!

+1.000.000
Πααααααρα πολυ ωραια!!φτου φτου!!

Diskus fan
22-05-17, 19:15
Ωρέ Γιώργο... τι πίνεις; :D
Τι ηλικία έχουν τα ψάρια και περιμένεις από τώρα αναπαραγωγή;
Τι μέγεθος... έχουν;
Όπως και να έχει... είναι πανέμορφα να τα χαίρεσαι.-

kgf12345
22-05-17, 21:10
δεν περιμενω τωρα νικο.απλα ονειρευομαι...:D
για του χρονου το βλεπω...

Diskus fan
22-05-17, 21:36
Από την άλλη γύρνα... θα πουντιάσεις.- :D
:smt016 :smt110

delta66
22-05-17, 21:39
Από την άλλη γύρνα... θα πουντιάσεις.- :D
:smt016 :smt110Με τον καλο τον λογο στο στομα παντα αυτο το παιδι :D

Diskus fan
22-05-17, 21:45
Άντε να τελειώσεις τη δουλειά ωρέ... που συνεχώς φυτρώνεις εκεί που ΔΕΝ σε σπέρνουν.- :smt019

:D

:smt056

kgf12345
22-05-17, 22:16
δε θελω απαισιοδοξια.
του χρονου θα γεννησουν και θα πουν κιενα τραγουδι:D
μαλιστα θαρθει και ο σπυρος να παιξει για να τραγουδησουν.
την εχω κανονισει απο τωρα τη συναυλια:D

Diskus fan
23-05-17, 21:10
https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fs.slang.gr%2Fmedia%2F20 0805%2Fb588711921d73d8b5fdf-1428189777.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.slang.gr%2Flemma%2F495 0-kakofoniks&docid=ZS1_Nv15wZEn8M&tbnid=3uKRF-V77-VEaM%3A&vet=10ahUKEwjsj8PU2obUAhWCJVAKHQriAOQQMwgmKAIwAg.. i&w=522&h=400&bih=867&biw=1264&q=%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF %CE%BE&ved=0ahUKEwjsj8PU2obUAhWCJVAKHQriAOQQMwgmKAIwAg&iact=mrc&uact=8

https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fbooksjournal.gr%2Fmedia %2Fk2%2Fitems%2Fcache%2F5098e75e57e36807c173cb7490 b1b0d2_XL.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fbooksjournal.gr%2Fslideshow %2Fitem%2F2076-%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%258C %25CE%25BD%25CE%25B1-%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF-%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%258C&docid=E8koOfWQEBXfdM&tbnid=uNPZQx9OOJdHSM%3A&vet=10ahUKEwjsj8PU2obUAhWCJVAKHQriAOQQMwgoKAQwBA.. i&w=900&h=661&bih=867&biw=1264&q=%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF %CE%BE&ved=0ahUKEwjsj8PU2obUAhWCJVAKHQriAOQQMwgoKAQwBA&iact=mrc&uact=8

:smt035:D

kgf12345
12-06-17, 23:04
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_6120178.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_6120178.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w427-kgf12345-_6120171.jpg (http://s1075.photobucket.com/user/kgf12345/media/_6120171.jpg.html)

Dimitris77
12-06-17, 23:22
Edited.

tsala
13-06-17, 00:24
νταξει, η πρώτη φώτο τα σπάει!!!!! :p

Τάκης
13-06-17, 08:12
Πανέμορφα,
Μπράβο βρε Γιώργη,
η 1η φωτό όλα τα λεφτά
σχηματισμός σμήνους :)

Undertaker
13-06-17, 09:20
Γιώργο, μιας και το γκρεμισα το Αμερικάνικο, έχω πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα τύρφης κηπουρικής αν θέλεις. Έχω δύο τσουβάλια αλλά πως να σου τη στείλω;

stanisalus18
13-06-17, 18:13
νταξει, η πρώτη φώτο τα σπάει!!!!! :p

Θα συμφωνησω και εγω εδω με τον Γιαννη, μπραβο Γιωργο που πετυχες τετοιες ποζες. Μπραβο ;)

Themis_aqua
14-06-17, 21:11
απιστευτες φωτογραφιες τα ψαρια σου,ειδικα αυτη με το σχηματισμο σμηνους για αλλο επιπεδο μιλαμε!!!