Επιστροφή στο Forum : Χαιρετώ την παρέα
Φώτη όλα αυτά που αναφέρεις είναι στο 60λιτρο ενυδρείο ;
Γιατί αν είναι , θα σου έλεγα να μη βάζεις τη ρίζα και γενικά να μην επενδύεις σε τόσο μικρό ενυδρείο.
Όσο για τον ανισόπεδο βυθό, όπως σωστά σου είπε και ο Σπύρος, καλύτερα να παίξεις κανα λαχείο :)
Θα πάρουν το γρεϊντερ τα χρυσόψαρα και θα το αλφαδιάσουν ή θα το κάνουν όπως αυτά θέλουν ,
και με διαφορετικό σχήμα κάθε ημέρα :)
για αυτό θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι με τέτοιου είδους θέματα
Ισχυει αυτο αν εχεις πετρες ωστε να κρατανε την αμμο..??Γτ στα δικα μου κρατησα ενα σχημα δινοντας βαθος στο ενυδρειο με πετρες...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τάκη το 60λιτρο είναι παρελθόν απο μέσα Απριλίου , την ημέρα δηλαδή που μπήκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο , περίπου 300 λίτρα .
@ Lth1 Διάβαζα τους κανονισμούς για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα χρυσόψαρα και αποφάσισα να κάνω το βήμα .:smt020
Εφόσον υπάρχει και κατηγορία για αρχάριους , γιατί όχι ??
Έχω και αρκετό χρόνο να βελτιώσω κάποια θεματάκια που σχεδιάζω!
Εμ αφου στο ειπα...και δεν εχει να κανει για αρχαριο η εμπειρο...εχει να κανει με το τι γνωσεις εξτρα θα παρεις :-)
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αφου μιλάμε για 300αρι ολα καλα τότε.
Και κατέβα στο διαγωνισμό :)
Μη το σκέφτεσαι καθόλου ;)
Βουρ για τον διαγωνισμό λοιπόν!!!!!:D
Καλησπέρα!!!!
Υπάρχει κάποιο φυτό που να δένεται σε σταθερό σημείο , όπως η ανούμπια ??
Για χρυσοψαρα , Java fern (https://www.google.gr/search?q=java+fern&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx3aavzaXPAhVDbxQKHdkwAVIQ_AUIBygB&biw=360&bih=559&dpr=2) , bolbitis (https://www.google.gr/search?q=java+fern&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx3aavzaXPAhVDbxQKHdkwAVIQ_AUIBygB&biw=360&bih=559&dpr=2#tbm=isch&q=bolbitis+heudelotii)
Χωρις 100% εγγυηση οτι δεν θα τα δοκιμασουν:D
Απλως ειναι απ τα σκληρα φυτα,με περισσοτερες ελπιδες.
Φίλε tsala ,
την java fern(μου άρεσε και περισσότερο σαν φυτό ) θα την έχω έτοιμη για θυσία ....στην απέναντι γωνία απο τις αγαπητές ανούμπιες ..
Όμως , σκοπεύω να ταίζω τα χρυσόψαρα αρακά ή δεν ξέρω τι άλλο πρέπει έτσι ώστε να μην την φάνε ...
Ελπίζω να λειτουργήσει η ίδια συνταγή όπως με τις ανούμπιες!!!
Ίδωμεν!!
Σήμερα έβαλα και την ρίζα στο ενυδρείο , χωρίς να βάλω ακόμα ανούμπιες !
Αύριο με την αλλαγή του νερού και μία γενική καθαριότητα σκοπεύω να βάλω φυτά ( μόνο ανούμπιες ) και να κρύψω εντέχνως τα σωληνάκια των αεραντλιών ...
Θα σας κρατάω ενήμερους!!!!
Ευχαριστώ όλους
Τα κολπα με τον αρακα δεν πιανουν:D
Αν ειναι να τα φανε ,θα τα φανε καποια στιγμη..
Βεβαια λαχανικα να δινεις (οχι αρακα)
Συνηθως τα ψαρια με μονη ουρα την πεφτουν στα φυτα και κυριως τα μεγαλοσωμα ειναι που τα ξεφτυλιζουν:D
Fancy σπανια θα καταστρεψει φυτο και μικρα common, comet, επισης.
Μία γρήγορη ερώτηση... Τα αυτοκόλλητα θερμόμετρα τι λένε ???
Πήγα να αγοράσω φυτά και τσίμπησα και ένα μιας και το άλλο το έσπασα.
Κάνω μία μικρή αναβάθμιση του ενυδρείου και γενική καθαριότητα !!
Μία γρήγορη ερώτηση... Τα αυτοκόλλητα θερμόμετρα τι λένε ???
Πήγα να αγοράσω φυτά και τσίμπησα και ένα μιας και το άλλο το έσπασα.
Κάνω μία μικρή αναβάθμιση του ενυδρείου και γενική καθαριότητα !!
Δεν λενε,παρε το κλασικο γυαλινο.
Πάρε STC να ησυχάσεις,
και ένα γυάλινο να τον καλιμπράρεις που και που
Καλημέρα στην παρέα!!!!
Ακούστε ή μάλλον διαβάστε τι κάνουν τα καμάρια μου ( τα χρυσόψαρα δηλαδή ) το βράδυ που τα αφήνω μόνα τους !!
Στο ενυδρείο έχω βάλει μία ρίζα με τρεις ανούμπιες δεμένες στην μία γωνία και στην άλλη γωνία μία java fern δεμένη σε πέτρα .
Τους δίνω μπόλικο φαγητό για να μην την πέσουν στα λουλούδια .
Τα δύο τελευταία πρωινά βρίσκω την ρίζα με τα φυτά στην άλλη γωνία μαζί με την java fern !!!
Θα τρελαθούμε εντελώς !!! Μου αρέσει που σκεφτόμουνα και για ανισόπεδο βυθό!!!!!!:)
Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό ???
Συνέχεια,
αν είναι ελαφριά η ρίζα τη πάνε βόλτα
και ο βυθός ποτέ δεν είναι ίδιος τη μια μέρα με την άλλη :)
Μήπως να της δέσω απο κάτω κανά δύο βαριδάκια ψαρέματος ???
Σήμερα το πρωί που το είδα , λύθηκα στα γέλια ... Δεν μένει τίποτα όρθιο με τα χρυσόψαρα!!!!
Fishermen1234
29-09-16, 15:23
Δεν τους άρεσε στην πλευρά που την ειχες και είπαν: ελάτε να την πάμε από την άλλη μερια!
Να την στέρεωσεις με κάποια πέτρα ίσως.
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μη βάλεις μεταλλικά βαρίδια, μόνο κάποια βαριά πέτρα
Δεν τους άρεσε στην πλευρά που την ειχες και είπαν: ελάτε να την πάμε από την άλλη μερια!
Αυτό σκέφτομαι και εγώ ..:):)
Άμα το ξαναβρώ αύριο το πρωί εκεί , θα τους αλλάξω θέση !!!!:):)
Λέτε με το μολύβι να υπάρξει πρόβλημα??Για αισθητικούς λόγους ή άλλο ??
Εγώ σκέφτηκα να δέσω το ξύλο με μία πετονιά και χωμένο στο χαλίκι το βαρίδι .
Θα μου πεις οτι κάτι αντίστοιχο μπορώ να κάνω και με μία πέτρα βέβαια !!!*
*Είναι το γνωστό σκέφτομαι και γράφω:D
Fishermen1234
29-09-16, 20:04
Οοοοοχι μόλυβδο στο ενυδρείο!
Με πέτρες!!! [emoji4]
Αυτό με την πετονιά μπορείς επίσης να το κάνεις αν θέλεις. Αν δεν έχεις πέτρες, μπορείς να πάρεις από κάποιο ποτάμι/θάλασσα, και να τις βρασέις, όπως έκανα εγώ.
ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ μέσα στο ενυδρείο,
εκτός από χειρουργικό ανοξείδωτο ή τιτάνιο
Fishermen1234
29-09-16, 20:09
Ναι, δεν πρέπει να υπαρχουν σκουριασμένα πράγματα στο ενυδρείο , καθώς θα απελευθερωθούν οξείδια του σιδήρου στο νερό. Τα βαριδιακια για τα οποία μιλάς είναι ανοξείδωτα;
Και οξείδια του χαλκού, και το μολύβι αφήνει τοξικά, ακόμα και μπρούτζινα καλό είναι να μη μπαίνουν.
Κανένα μέταλλο παιδιά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο
------------------------
Ούτε και αλουμίνιο
Επανέρχομαι για το θέμα διατροφής!!!
Τους πήρα σπιρουλίνα σε μορφή κόκκων αλλά αρνούνται πεισματικά σαν μωρά ανθρώπων να φάνε τα λαχανικά τους...
Μήπως τα έχω κακομάθει???
Fishermen1234
20-10-16, 16:04
Μάλλον ναι. Μην υποχωρήσεις, κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα πεινασουν και θα τα φάνε. Τσεκαρε αν είναι ληγμένο. Αν μείνουν νυστηκα πάνω από πενταημερο, μην τα ζορισεις καλύτερα. Βέβαια το χρυσόψαρο δεν έχει προβλημα μέχρι τη βδομάδα
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα.
Ριξε το φαί και άστο,
την άλλη μέρα δεν θα υπάρχει τίποτα
Βέβαια το χρυσόψαρο δεν έχει προβλημα μέχρι τη βδομάδα
Τις εβδομάδες θες να πεις ;
Fishermen1234
20-10-16, 16:29
Την εβδομάδα θέλω να πω, αλλά αν δεν είναι risky και για εβδομάδες, μην κάνεις πίσω , αυτό είναι το φαι , αυτό θα φάνε.
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα.
δεν ειναι σκυλι , να του μαθεις να τρωει κροκετα.
ειναι νεα τροφη , δινε την καπου καπου ωστε να την μαθουν, δεν παιζει να μην την φανε... δοκιμασε την και μαζι με αλλη για αρχη.
αφησε την μεσα λιγη ωρα, αστα να βοσκησουν.
Συγγνώμη για τον καθυστερημένο χρόνο απάντησης ....
Βρήκα την λύση όμως , ταιζοντας τα την πρωινή ώρα που είναι πεινασμένα...
Τρώνε την σπιρουλίνα σαν να μην υπάρχει αύριο!!!
Σας ευχαριστώ όλους!!!!
Χρυσοψαράδες τα λέμε στον διαγωνισμό!!!!!!!:p:smt020
Καλημέρα στην παρέα
Απορία....Το βιολογικό υλικό το αλλάζουμε στο φίλτρο και αν ναι κάθε πότε ?
οχι δεν το αλλαζουμε.
καλο ειναι 1 φορα τον χρονο , να βγαζουμε το 1/3 , να το πλενουνε καλα με καυτο νερο και να το ξαναβαζουμε (αν ειναι ακριβο υλικο).
αν ειναι ελαφροπετρα, πετας το 1/3 και βαζεις καινουργια.
Καλημέρα στην παρέα!!!!!
Υπάρχει κάπου κάποια φωτογραφία με αυγά απο ramshorn???
Ή μπορεί να κάνει κάποιος μία περιγραφή ???
Στο πίσω μέρος του ενυδρείου μου , είναι δύο σαν φούσκες , μικρού μεγέθους , διάφανες και μέσα φαίνεται σαν να έχει αυγά!!!
Ξέρω οτι θα ζητήσετε φωτογραφία αλλά δεν νομίζω να φαίνεται κάτι..
Θα προσπαθήσω να στείλω λίγο πιο μετά!!!
Kαλημέρα Φώτη !! :D:D Για δές https://www.google.gr/search?q=ramshorn+snail+eggs&newwindow=1&hl=el&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiry9zOibzQAhWJ1xoKHZ_GCAIQsAQIGg&biw=1366&bih=628#imgrc=XyQpC4IvprpTuM%3A
Ω ναι!!! Έχω αυγά ramshorn !!!!!:smt020:)
Χρειάζεται να κάνω κάτι ???
Εξαρτάται αν σε ενοχλούν ή όχι ;) εγω δεν τα πειράζω....
Βεβαια τα ψαράκια σου μπορεί να τα κάνουν δείπνο, εύχομαι χωρίς συνέπειες για την υγεία τους .
χρειαζεται..
να τα ξεκολλησεις με φαλτσετα προσεκτικα, να τα βαλεις σε μια 30 λιτρη γενηστρα με καλη κυκλοφορια για να μην πιασουν fungus και να ξεκινησεις παραγωγη αρτεμιας....
Τι να χρειαζεται βρε??? αυτα και εξω απ το νερο παιζει να σκασουν!:D
χρειαζεται..
να τα ξεκολλησεις με φαλτσετα προσεκτικα, να τα βαλεις σε μια 30 λιτρη γενηστρα με καλη κυκλοφορια για να μην πιασουν fungus και να ξεκινησεις παραγωγη αρτεμιας....
Τι να χρειαζεται βρε??? αυτα και εξω απ το νερο παιζει να σκασουν!:D
Γραψτου και οτι κανεις πλακα, γιατι οι νεοι δεν τα πιανουν αυτα, με οσα βλεπουν τα ματια τους. :)
ναι, εννοειτε οτι κανω πλακα... αυτα μεχρι να ξαναποσταρεις , εχουν ξαναγεννησει:p
Είπαμε νεούδι αλλά όχι βλαξ!!!!:)
Άντε να γίνω και σαλιγκαρομαμή!!!
καλα μην το λες... δικιο εχει ο Σπυρος... πολλοι δεν τα πιανουν και μπερδευονται ακομα περισσοτερο..
θυμαμαι καποτε μιλουσαμε για βιολογικα υλικα, λεγαμε μακαρονι , βαλε μακαρονι κλπ...
κι ενας πηγε κι εβαλε κοφτο μακαρονακι (pasta πως το λενε:D) κι αφρισε απ το αμυλο ολο το ενυδρειο:D
ακομα και τα πιο απλα πραγματα θελουν επεξηγηση,σε καποιον που ξεκιναει..
Παιδιά καλημέρα!!!!
Ήρθε και η ώρα μου !
Η χοντρή χρυσοψαρίνα γέννησε αυγά και έχω αρκετά χρυσόψαρα μωρά.
Πάω να πάρω γεννήστρα τώρα .
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι επιθυμητή !!
π.χ. Τροφές-φροντίδα κτλ
Δεν έχω 2ο ενυδρείο , θα προσπαθήσω με γεννήστρα στο ήδη υπάρχον
γεννηστρα με διχτυ, οχι πλαστικη.
τροφη παρε αυτην (http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=instant-baby-brine-shrimp).
ταισματα 4-6 την ημερα.
να σου ζησουν!
tsala πήρα ήδη πλαστική ρε γμτ
Προσπαθώ να τα πιάσω τώρα
-------------------------
Δώστε καμιά ιδέα πως να τα πιάσω γιατί τα πιο πολλά απο την απόχη στην γεννήστρα δεν τα καταφέρνουν.
Πάω να πάρω γεννήστρα με δίχτυ και επανέρχομαι!!:)
Μπορεις να τα πιάσεις με μικρό σουρωτήρι για το τσάι ή με ποτηράκι του κρασιού
Gyristroula
10-12-16, 14:06
Εγώ τα πιάνω με πλαστικό κυπελλάκι ;)
Αν η γεννήστρα μπει μπροστά στην έξοδο του φίλτρου , υπάρχει πρόβλημα λόγω αυξημένης ροής???
Πήρα με δίχτυ!!!
-Επίσης , την τροφή (σκόνη) την ρίχνω μόνο μέσα στην γεννήστρα ή σε ολόκληρο το ενυδρείο ??
-Μάζεψα περίπου 20 μωρά .
-Ακόμα θα αλλάξω λίγο και τις ρουτίνες μου στις αλλαγές νερού μιας και έκανα μία μεγάλη κάθε Σάββατο . Όμως κατά την αλλαγή έπεφτε η θερμοκρασία 2-3 βαθμούς .
Σκέφτομαι για 60λιτρη αλλαγή κάθε δεύτερη μέρα .
-Τα αυγά σκάνε όλα μαζί ή πρέπει να έχω το νου μου και τις επόμενες μέρες ??
Καλημέρα στην παρέα.
Τα νέα απο τα μωρά στα γρήγορα...
Όλα πάνε τέλεια . Δεν έχω ούτε μία απώλεια.
Τα ταίζω μία τροφή σε σκόνη της sera . Σήμερα πρέπει να έχουν αρχίσει να τρώνε γιατί το πρωί βρήκα μερικά στην επιφάνεια με το κεφάλι προς τα πάνω.
Υποθέτω πως τρώνε.
Διάβασα για την διατροφή για αρτέμια και κρόκο αυγού.
Σήμερα θα κάνω και μία 60λιτρη αλλαγή νερού.
Επίσης θα παρακαλούσα ( θα έπεφτα και στα γόνατα ) το μέλος SOCRATIS να δώσει τα φώτα του επι του θέματος και καμιά συμβουλή .
Μακάρι να τα καταφέρω.
υ.γ. Ξέρω πως θα χρειαστώ 2ο ενυδρείο. Έχω ήδη αρχίσει να κάνω έρευνα αγοράς .
Που μπορώ να βοηθήσω παρακαλώ;
Γίνε πιο συγκεκριμένος και μη φοβού.
Καλημέρα Σωκράτη και σε ολόκληρη την παρέα.
Πήρα το θάρρος να ζητήσω τις συμβουλές σου , γιατί διάβασα τα άρθρα σου για τις αναπαραγωγές ranchu και φαίνεται οτι το κατέχεις .
Λοιπόν ,συγκεκριμμένη απορία δεν έχω , αλλά είναι η πρώτη φορά που έχω ψαρομωρά και δεν ξέρω τι να κάνω .
Θα περιγράψω ΤΙ κάνω και αν έχεις κάποιο τιπ ή διόρθωση ή παράλειψη μου λες .
Μάζεψα τα ψαράκια σε γεννήστρα με δίχτυ.Τα ταίζω μία σκόνη της sera,την τροφή την ρίχνω μέσα στην γεννήστρα .
Αλλαγή νερού κάνω κάθε δύο μέρες 60 λίτρα με ίδια θερμοκρασία νερού .
Εδώ είχα ένα θέμα μιας και η γεννήστρα δεν επιπλέει και την πρώτη φορά μου ξέφυγαν 5-6 ψαράκια .
Τι άλλο σε αυτή την φάση?? Περιμένω να μεγαλώσουν μέχρι να μπουν σε ξεχωριστό ενυδρείο ??
Πέρα απο την τροφή του εμπορίου , κρόκο και αρτέμια πότε ?? Και αρτέμια (τι είναι?? ) και που βρίσκω ???
Τα ψαράκια και σήμερα ακμαία !!!
Θα χρειαστεί να μετακομίσουν έστω σε πλαστικό δοχείο, ώστε να τα έχεις
χώρια από τα μεγαλύτερα ψάρια.
Αν δεν περάσουν 3-4 μήνες δεν είναι φρόνιμο να συνυπάρξουν με άλλα.
Η αρτέμια είναι βασικότατη τροφή για τις πρώτες ημέρες των γόνων, άρα
μονόδρομος. Ότι άλλο θεωρείται απλά συμπλήρωμα.Για την αρτέμια υπάρχουν
αρκετά θέματα δημοσιευμένα και στο φόρουμ μας.
Καλησπέρα στην παρέα!!!!
Τα ψαράκια και σήμερα ακμαία .
Τα νέα τους :
- Έβαλα και την δεύτερη αεραντλία σε λειτουργία
- Πήρα αρτέμια σε σκόνη της JBL
- Αλλαγές νερού κάθε 2η μέρα 60 λίτρων
Σκέφτομαι να τα βάλω σε δικό τους ενυδρείο , μόλις κλείσουν μήνα.
Σήμερα είναι μάλλον η πέμπτη μέρα ζωής τους , δηλαδή απο τότε που τα εντόπισα .
Και σήμερα ακμαία τα μωρά!!!
Ποιά είναι η καλύτερη θερμοκρασία για το μεγάλωμα των μικρών??
Η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 17 εώς 18,5 βαθμούς κελσίου.
Και σήμερα ακμαία τα μωρά!!!
Ποιά είναι η καλύτερη θερμοκρασία για το μεγάλωμα των μικρών??
Η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 17 εώς 18,5 βαθμούς κελσίου.
Στα μικρα εχε πιο μεγαλη θερμοκρασια για να μεταβολιζουν καλυτερα και να μπορουν να τραφουν και με πρωτεινουχες τροφες.
23-24 ειναι ΟΚ.
Εχε πολυ καλη οξυγονωση (πχ με αεραντλια)
Βιταμινες κλπ
Ζωντανη αρτεμια ειναι η καλυτερη τροφη
ΥΓ μην ανεβαζεις αποτομα θερμοκρασια. 1C καθε 8-12 ωρες.
Mε κάθε σεβασμό στον φίλο μου τον Σπύρο ;) εγω τα μεγάλωσα τα δικά μου στους 24-25 .
Σε αυτη την φάση τάιζε ότι μπορείς με ζωντανή τροφή και λίγο αργοτερα μπορείς να ταίζεις και διάφορες κατεψυγμένες (εγω αυτό έκανα) γιατι έπρεπε να τρωνε 5 φορές την ημέρα . Μπορείς να κάνεις καθημερινές μικρότερες αλλαγές .
Συμβουλή : Μην τα βάλεις σε ψηλό ενυδρείο, καλύτερα σε ριχή δεξαμενούλα μέχρι 30 εκατ. φτιάξε αερόφιλτρο με μπολιασμένο βιολογικό υλικό όπως αυτο που έκανα http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=957415&postcount=16
και θα σε κρατήσει για κανένα μήνα ασφαλή ;) Πρόσεχε να μην πιάνει βρωμιά(λάσπη) στον πάτο γιατι θα κινδυνεύεις απο βλαβερά βακτήρια .
Καλή ευκολία Φώτη !! Να σου ζήσουν :D
Τα ψαράκια τα έχω στο μεγάλο ενυδρείο ακόμα και δεν θέλω να αυξήσω την θερμοκρασία εκεί .
Έλεγα να τα βάλω σε δικό τους ενυδρείο όταν κλείσει μήνας αλλά απ'οτι καταλαβαίνω μάλλον πρέπει να το κάνω γρηγορότερα .
Ίσως απο εβδομάδα .
Ζωντανή αρτέμια δεν θα καλλιεργήσω .Τους δίνω προς το παρόν αρτέμια σε σκόνη και ενδιάμεσα μία σκόνη της sera. Έχω αγοράσει επίσης αποξηραμένα bloodworms τα οποία θα τα ξεκινήσω λίγο αργότερα .
Αρτεμίσια στην κατασκευή σου το σωληνάκι που μπαίνει στο καπάκι είναι απο την αεραντλία ??
Φώτη έτσι το έκανα όπως αυτός https://www.youtube.com/watch?v=kiDrZPqHKTs το δευτερο φίλτρο .
Μετακόμισέ τα και αυριο αν μπορείς και ανέβαζε θερμοκρασία όπως σου είπε ο Σπύρος . Νερό θα πάρεις απο το ενυδρείο (Στο δοχείο μεταφοράς) τουλάχιστον 60% .
αφησε τα εκει κανα μηνα.. θα τρωνε πιο ελεγχομενα.
οταν κοψεις την αρτεμια μετεφερε τα και πλακωσε τα στο γκρινταλ και τις μικρες κατεψυγμενες.
απο τροφη παρε αυτη που σου ειπα αν δεν θες να μπλεξεις με εκκολαψεις.
Γειά σας φίλοι!!!!
Βρήκα ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο(χωρίς καπάκι) διαστάσεων 0,66 μήκος, 0,28 πλάτος 0,28 ύψος με φίλτρο και θερμοστάτη για τα μωράκια μου .
Κατά 90% θα το αγοράσω απόψε .
Ο λόγος που το αποφάσισα είναι γιατί η γεννήστρα έχει αρχίσει να βρωμίζει απο τις τροφές και ο καθαρισμός της είναι πάρα πολύ δύσκολος , καθώς επίσης θέλω να τους ανεβάσω και την θερμοκρασία .
Τι λέτε ??
Γειά σου Φώτη :D αν θέλεις να το αγοράσεις, πάρε το. Αλλά και μια απλή πλαστική λεκάνη την ίδια δουλειά θα σου κάνει ;)
Γειά σου Φώτη :D αν θέλεις να το αγοράσεις, πάρε το. Αλλά και μια απλή πλαστική λεκάνη την ίδια δουλειά θα σου κάνει ;)
συμφωνω ;)
Καλημέρα στην παρέα.
Το ενυδρείο θα πάω να το πάρω σήμερα τελικά. Είναι μεταχειρισμένο και η τιμή του είναι 30 ευρώ .
Πλαστική λεκάνη δεν παίρνω για αισθητικούς λόγους .
Στο ενυδρείο που θα βάλω τα ψαράκια :
-θα έχω νερό ίδιας θερμοκρασίας . Θα ανεβάζω 1 βαθμό κάθε 8 ώρες με κορυφή τους 24 .
-Νερό απο το τρέχον ενυδρείο 60% και το υπόλοιπο φρέσκο .
-αεραντλία μπολιασμένη, όπως της Αρτεμίσιας. Αν δεν κάνω αυτήν την κατασκευή , φίλτρο θα χρειαστώ παρακολουθώντας τις μετρήσεις ??
-ramshorn να βάλω ???
-θερμόμετρο
-χαλίκι απο το μεγάλο να βάλω???
-καθημερινές αλλαγές μικρές ή μία μεγάλη εβδομαδιαία ??
-την πλάτη να την βάψω μαύρη???
Τι λέτε οι σοφότεροι???
http://www.igna.gr/viofiltro-rs-280k-7-50cmx14-5-cm-100lt
Σπύρο δηλαδή αυτό το προσαρμόζω στην αεραντλία και το γεμίζω με μακαρόνι απο το άλλο φίλτρο???
Πες κάτι και για τα ramshorn . Σκέφτομαι να βάλω μέσα και την ρίζα με τις ανούμπιες .
Καλημέρα στην παρέα.
Το ενυδρείο θα πάω να το πάρω σήμερα τελικά. Είναι μεταχειρισμένο και η τιμή του είναι 30 ευρώ .
Πλαστική λεκάνη δεν παίρνω για αισθητικούς λόγους .
Στο ενυδρείο που θα βάλω τα ψαράκια :
-θα έχω νερό ίδιας θερμοκρασίας . Θα ανεβάζω 1 βαθμό κάθε 8 ώρες με κορυφή τους 24 . Ναι
-Νερό απο το τρέχον ενυδρείο 60% και το υπόλοιπο φρέσκο . Μια χαρά
-αεραντλία μπολιασμένη, όπως της Αρτεμίσιας. Αν δεν κάνω αυτήν την κατασκευή , φίλτρο θα χρειαστώ παρακολουθώντας τις μετρήσεις ?? όχι φίλτρο θα χάσεις τα ψάρια , με τον αέρα περνάει μέσα απο το βιολογικό το νερό και έχεις φιλτρανση .
-ramshorn να βάλω ??? όχι παραπάνω βρωμιά
-θερμόμετρο ΝΑΙ
-χαλίκι απο το μεγάλο να βάλω??? όχι θέλεις καθαρό βυθο για να αποφύγεις ασθένειες .
-καθημερινές αλλαγές μικρές ή μία μεγάλη εβδομαδιαία ?? κάθε μέρα μικρές ή κάθε 2 μέρες , εγω αυτό εκανα .
-την πλάτη να την βάψω μαύρη??? Ότι θέλεις είναι μόνο για αισθητικούς λόγους ..... Φυτά βάλε όσα θέλεις μόνο καλό θα κάνουν, όχι σε υπόστρωμα όμως ;) βρες pistia stratiotes.
Τι λέτε οι σοφότεροι???
Αυτά Φωτη απο μένα :D:Dκαλή ευκολία !!
βαλε αεροφιλτρο για αρχη.. μετα θα πηγαινα σε ενα εσωτερικο φιλτρο(οταν μεγαλωσουν και δυναμωσουν)
ramshorns βαλε αν θες, να τρωνε τα υπολλειματα.
χαλικι οχι, αδειος ο βυθος.
αλλαγες καθε μερα 10-15% με σκουπα να καθαριζεις (προσεκτικα) τον βυθο.
στο σπογγοφιλτρο στιψε τα σφουγγαρια του φιλτρου σου , αν παρεις αυτο εχει ενα κενο αναμεσα στο σφουγγαρακι , βαλε 5-6 ελαφροπετρες ή σπασμενο σιποραξ (οτι στρωμμενο βιολογικο εχεις)
Χαιρετώ την παρέα!!!
Έρχομαι με νέα ευχάριστα και δυσάρεστα.
Ας ξεκινήσω απο τα δυσάρεστα . Κατά την μεταφορά 4 ψαράκια δεν τα κατάφεραν , μάλλον απο δικιά μου απροσεξία .
Μείνανε 12 , τα οποία μετακόμισαν στο καινούριο τους σπίτι .
Τι έκανα λοιπόν .....
Συνδύασα τις προτάσεις σας και έκανα και του κεφαλιού μου , δηλαδή έβαλα φιλτράκι με μακαρόνι και ενυδρειακό βαμβάκι στην είσοδο , για να μειώσω την ένταση της ροής . Εξωτερικά το φίλτρο το τύλιξα με κομμάτι διχτυού απο την γεννήστρα και την έξοδο του νερού την έστρεψα προς πλαινό τζάμι για ελαχιστοποίηση ρευμάτων .
Επίσης έβαλα και χαλίκι . Μη με μαλώσετε !!!!;)
Ακόμα θερμοστάτης σε λειτουργία στους 20 βαθμούς και ανεβαίνουμε σιγά-σιγά . Θερμόμετρο οκ . Αεραντλία οκ . Φωτισμός led οκ ! Μαύρο φόντο πλάτης οκ !
Τοποθέτησα και την ρίζα με τις ανούμπιες και δύο σαλιγκάρια ramshorn!!!
Θα στείλω φωτογραφία όταν μπορέσω!!!
Σας ευχαριστώ όλους!!!!
https://s29.postimg.org/lpnk1l3lz/20161222_155317.jpg (https://postimg.org/image/qob2g47er/)free upload image (https://postimage.org/)
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!!
Τα ψαράκια συνεχίζουν ακμαιότατα !!
Η θερμοκρασία είναι στους 23 βαθμούς Κελσίου και τα ταίζω 6 φορές την ημέρα.
Διανύουν την 16η μέρα ζωής τους .
Τώρα που είναι στο δικό τους ενυδρείο,τα παρατηρώ , τα βλέπω που τρώνε , που χ......ε , καθώς έχουν αρχίσει να πρωτοσχηματίζονται οι ουρίτσες τους και τα πλαινά πτερύγια .
Νερό αλλάζω κάθε μέρα 10-15 λίτρα , ίδιας θερμοκρασίας και κάνω σκουπίτσα .
Και λέω σκουπίτσα γιατί αγόρασα μία μικρότερη .
Χρόνια πολλά απο εμένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φόρουμ και στα μέλη του !!!!
Συνεχισε ετσι!
Χρονια πολλα !
Να'μαι πάλι..με νέα !!!
Το ένα απο τα μικρά κατά τον καθαρισμό τραυματίστηκε θανάσιμα .
Τα υπόλοιπα δυνατά και ακμαία !! Μεγαλώνουν ..
Ορισμένες απο τις παρατηρήσεις μου..
Το χαλίκι , είχατε δίκιο , είναι περιττό . Το κατάλαβα κατά τον καθημερινό καθαρισμό . Είναι πιο όμορφο αισθητικά αλλά σου δυσκολεύει την ζωή στο καθάρισμα .
Λόγω των συχνών ταισμάτων το νερό βρωμίζει γρήγορα και η αμμωνία παραμονεύει .
Η καθημερινή αλλαγή νερού επιβάλλεται.Στις αλλαγές νερού βάζω και prime .
Απο το φίλτρο έβγαλα το βαμβάκι γιατί το μπούκωνε .
Επίσης έχω και μωράκια ramshorn να μεγαλώνουν στο ίδιο ενυδρείο .
Με τα μεγάλα δεν την βγάζανε καθαρή μάλλον..
Fishermen1234
29-12-16, 11:53
Να σου ζήσουν ,καλή πρωτοχρονιά! Στείλε και καμιά ακόμα φωτο. Τραυματίζονται πολύ εύκολα σε τέτοιες ηλικίες, αλλά μετά το μήνα εγώ δεν έχω κι εγω άλλες απώλειες. Χωρίς αρτεμια τα μεγαλώνεις τελικά; Με τα τελευταία δύο ψαράκια που τσακωσα τα μεγαλονω εδώ και δεκαπέντε μέρες με πουδρα μόνο και αναπτύσσονται ικανοποιητικά. Μετά τον ενάμισι μήνα σταμάτησα την αρτεμια εντελώς, και πάνω στο τρίμηνο έκανα τα γεύματα τρία από πέντε γιατί μου γεμίζουν με ακαθαρσίες τον τόπο όλο. Είχα αρχικά σαράντα , έχασα κάπου είκοσι στο εικοσαημερο και από τότε τα έχω κάνει θηριακια σε τρισιμισι μήνες. Δεν ρισκαρω κι εγώ να τα αμολησω ακόμα. Αυτά για να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Αν υπάρχει κάποια ένσταση κι απ τους εμπειροτερος... Δέκτη
Χρόνια πολλά !
Χωρίς αρτεμια τα μεγαλώνεις τελικά; Με τα τελευταία δύο ψαράκια που τσακωσα τα μεγαλονω εδώ και δεκαπέντε μέρες με πουδρα μόνο και αναπτύσσονται ικανοποιητικά. Μετά τον ενάμισι μήνα σταμάτησα την αρτεμια εντελώς, και πάνω στο τρίμηνο έκανα τα γεύματα τρία από πέντε γιατί μου γεμίζουν με ακαθαρσίες τον τόπο όλο. Είχα αρχικά σαράντα , έχασα κάπου είκοσι στο εικοσαημερο και από τότε τα έχω κάνει θηριακια σε τρισιμισι μήνες.
Απο τροφές τους δίνω αρτέμια σε σκόνη της JBL , μία σκόνη με βάση την σπιρουλίνα της sera και αποξηραμένα bloodworms που τα κάνω σκόνη πριν τα ταίσω .
Η βάση της διατροφής είναι η αρτέμια (5 γεύματα) και bloodworms ή σπιρουλίνα(1γεύμα).
Έχω μετανοιώσει πικρά για το χαλίκι .
Είναι 22 ημερών και είναι 6-8mm το μήκος τους .
Απο την στιγμή που τα έβαλα σε δικό τους ενυδρείο και τα παρατηρώ καλύτερα , μπορώ να πω οτι αναπτύσσονται με καλό ρυθμό . Η διαφορά τους είναι αισθητή .
Για να δούμε...
Είμαι γενικότερα αγχώδης τύπος και απο τώρα σκέφτομαι τι θα τα κάνω όταν μεγαλώσουν .
Σκέφτομαι οτι τα 2 θα τα φιλοξενήσω εγώ . Τα υπόλοιπα όμως ???
Κάθε πράγμα στον καιρό του . Μπορεί να φτιάξω κανά ενυδρείο στην μάνα...
Καλημέρα
Τώρα πόσα ψάρια(μωρά) έχεις?
Καλημέρα και χρόνια πολλά !!!!
Μία μικρή ενημέρωση του θέματος : Αφαίρεσα το χαλίκι σε δύο μέρες ρουφώντας το με το λάστιχο κατά την αλλαγή νερού και ανέβασα την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου .
Η βρώμα που είχε μαζέψει το χαλίκι δεν λέγεται!!!
Καλημέρα Φώτη και καλή χρονιά!
Καλά έκανες με το χαλίκι θα γλυτώσεις από πολλά ;)
Fishermen1234
02-01-17, 21:36
Απο τροφές τους δίνω αρτέμια σε σκόνη της JBL , μία σκόνη με βάση την σπιρουλίνα της sera και αποξηραμένα bloodworms που τα κάνω σκόνη πριν τα ταίσω .
Η βάση της διατροφής είναι η αρτέμια (5 γεύματα) και bloodworms ή σπιρουλίνα(1γεύμα).
Έχω μετανοιώσει πικρά για το χαλίκι .
Είναι 22 ημερών και είναι 6-8mm το μήκος τους .
Απο την στιγμή που τα έβαλα σε δικό τους ενυδρείο και τα παρατηρώ καλύτερα , μπορώ να πω οτι αναπτύσσονται με καλό ρυθμό . Η διαφορά τους είναι αισθητή .
Για να δούμε...
Είμαι γενικότερα αγχώδης τύπος και απο τώρα σκέφτομαι τι θα τα κάνω όταν μεγαλώσουν .
Σκέφτομαι οτι τα 2 θα τα φιλοξενήσω εγώ . Τα υπόλοιπα όμως ???
Κάθε πράγμα στον καιρό του . Μπορεί να φτιάξω κανά ενυδρείο στην μάνα...
Καλημέρα
Τώρα πόσα ψάρια(μωρά) έχεις?
Τωρα εχω πανω κατω εικοσιπεντε μωρα. Καλα τα πας. Τωρα μπορεις να κανεις αν θες δευτερο η λιμνη η οτι θες. Εξι γευματα ισως ειναι πολλα. Κανε πεντε.
Μία μικρή φωτογραφική ενημέρωση...
https://s30.postimg.org/dyi3a1vf5/20170105_145723.jpg (https://postimg.org/image/rff1sx5ql/)image upload no size limit (https://postimage.org/)
Στο λινκ μία κοντινή απο ένα μικρό...
https://s24.postimg.org/3zby8f9b9/20170105_145823.jpg
Εκεί που τελειώνει το στομάχι του κάνει μία απότομη γωνία που την παρατηρώ ορισμένες φορές και σε άλλα ψαράκια ..
Τι λέτε???
Αύριο το πρωί θα στείλω και την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό!!!!:)
Μια χαρά Φώτη !! :D:D Καλο και εύκολο μεγάλωμα σου εύχομαι !!
Χαίρετε,
μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
Έχω πρόβλημα με το επίπεδο της αμμωνίας στο ενυδρείο που μεγαλώνουν τα μικρά.
Η μέτρηση είναι 0,5mg/l PH 7,5 υγρά τεστ sera .
Αλλαγή νερού έγινε 15/1/2017 10 λίτρων και η μέτρηση 16/1/2017 τριάντα λεπτά μετά το τάισμα .
Τα ψαράκια είναι 8 , 2 μεγάλα ramshorn αρκετά μωρά ramshorn .
Ταίζω 5-6 φορές την ημέρα .
Για φίλτρανση έχω ένα μικρό με 6 μακαρόνια απο το μεγάλο .
Υπάρχει και αεραντλία .
Σκέφτομαι να :
- μειώσω την ποσότητα τροφής αλλά όχι τον ρυθμό *
- βγάλω όσα ramshorn βλέπω
- βάλώ 2ο φίλτρο
- ρίχνω περισσότερο prime κατά την αλλαγή
- κάνω μεγαλύτερη αλλαγή νερού
*Υπάρχει κάποιος δοσομετρητής???
Τι λέτε???
Να βαλεις μεγαλυτερο φιλτρο (ή 2ο) με στρωμενο υλικο και να μη μειωσεις το ταισμα.
Αλλαγες νερου συχνες, ετσι κι αλλιως σε ενυδρειο που μεγαλωνουν μικρα. (οχι τοσο για την αμμωνια, αλλα για τα νιτρικα)
Και τα νιτρικά στον θεό :( δυστυχώς....
Προχωράω άμεσα σε μεγάλη αλλαγή νερού???80% prime κτλ ...
Άντε και βάζω 2ο φίλτρο , στρωμένο υλικό πάλι απο το μεγάλο ????
Ή απλώς να μπολιάσω???
Αλλαγη με prime ιδια θερμοκρασια το νερο. Βαζε για οσο υπαρχει προβλημα, και επιπλεον στο ενυδρειο μια δοση για ολα τα λιτρα, για καθε 1ppm αμμωνιας.
Στρωμενο υλικο για να λειτουργησει αμεσα.
Πήρα ένα φίλτρο RESUN MAGIC-JET 380 με σπρέυ μπαρ ,
Η ροή του είναι καλή αλλά λίγο έντονη .
Υπάρχει περίπτωση να έχουν πρόβλημα λόγω ροής ????
Καλησπέρα Φώτη , γύρισε το spray bar να χτυπάει προς το τζάμι αν τα χρυσόψαρα είναι πολύ μικρά .
Ναι Αρτεμίσια αυτό έχω κάνει.
Για να δούμε ...
Πάντως οι μετρήσεις πραγματικά εκτοξευτήκαν απο την μία μέρα στην άλλη .
Τι μπορεί να έφταιξε??
Στο μικρότερο φίλτρο είχε μαζέψει πάρα πολύ βρωμιά!!!
Θα σου πώ τι έφταιγε στην δική μου περίπτωση , απο το πολύ ταίσμα μετά απο ένα διάστημα ο βυθός της δεξαμενης (χωρίς υπόστρωμα) έπιανε λάσπη όταν πέρασαν τα ψάρια τον 1,5 μήνα. Αυτό ειναι ότι πιο επικίνδυνο για τον γόνο επίσης οι μετρήσεις είναι να τραβας τα μαλλιά σου ..... θα σου πώ τι έκανα έβαζα σκούπα βυθού και έκανα αλλαγές 20-30% κάθε μέρα (ο ναι κάθε μέρα) με 2 φίλτρα και βιολογικό 1 κιλό . Αυτό που βοήθησε κάπως την κατάσταση έπλενα τα σφουγγάρια του φίλτρου(ενυδρειακό βαμβάκι) μέρα παρα μέρα σε κουβά με την αλλαγή νερού , απίστευτη λάσπη για 7 ψαράκια 3-5 εκατ. σε δεξαμενη 100 λίτρων .
Αυτα Φώτη :D κουράγιο και αλλαγές νερού, δεν είναι εύκολα τα χρυσόψαρα ακόμα και όταν είναι μικρά ;) μεγάλες απαιτήσεις σε φίλτρανση ....
Χαιρετώ την παρέα...
Οι μετρήσεις έφτασαν σε τέλειο επίπεδο με καθημερινές αλλαγές νερού 30% prime και δεύτερο φίλτρο .
Την τρέχουσα εβδομάδα θα συνεχίσω την ίδια ρουτίνα αφαιρώντας την επιπλέον δόση prime .
Τα ψαράκια έχουν σχηματιστεί κανονικά . Ακόμα και τα λέπια τους φαίνονται .
Χρώμα έχουν ακόμα αυτό το πρασινωπό . Δεν έχει αλλάξει κάτι .
Για φωτογραφίες δεν έχουν όρεξη δυστυχώς...:)
Η ερώτηση μου έχει να κάνει σχετικά με την τροφή τους. Δεν έχω αλλάξει κάτι ούτε απο την ποσότητα ούτε απο το είδος .
Πρέπει να τους αλλάξω το είδος τροφής και αν ναι πότε ???
Κάτι είχε πει ο φίλος tsala για grindal ...Τι είναι πάλι αυτό???
Χαιρετώ την παρέα...
Οι μετρήσεις έφτασαν σε τέλειο επίπεδο με καθημερινές αλλαγές νερού 30% prime και δεύτερο φίλτρο .
Σου τα είπα εγω Φώτη που τα πέρασα ;) Τωρα για τις τροφές τι να σου πώ, εγω φούλ κατεψυγμένη τάιζα δεν είχα χρόνο για πολλά πολλά ....
Θα σου πούνε και οι Χρυσοψαράδες :D
Μπορείς στην φάση που βρίσκονται να προσθέσεις στο διαιτολόγιο έτοιμες τροφές σε φυλλαράκι,
θρυμματισμένες για να μπορούν να φαγωθούν.
ζωντανη η κατεψυγμενη τροφη , θα τα βοηθησει ωστε να εχουν μια καλη και γρηγοροτερη αναπτυξη.
για grindal, δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66703)
Καλησπέρα στη παρέα....
Μία ακόμα ερώτηση που αφορά στα μικρά μου χρυσόψαρα..
Ξέρετε πότε θα γίνουν χρυσά?????:)
Δηλαδή πότε αρχίζουν περίπου να χρωματίζονται??
Καλησπέρα Φώτη, τωρα τι χρώμα έχουν μαυρο ?
Εμένα τους πήρε 2,5 μήνες ;) αλλά κάποια φαινόταν απο την αρχή το χρώμα (Shubunkin - Sarasa κ.λ.π) τα μονόχρωμά μου άργησαν .... οπότε μάλλον αν έχεις μονόχρωμα θα καθυστερήσουν .
στους 2-3 μηνες παιρνουν χρωμα...
φυσικα αυτο το χρωμα, 90% δεν ειναι ο τελικος τους χρωματισμος.
https://vid.me/RWle
Ορίστε δείτε τα !!!! Θαυμάστε τα!!!!!:)
Αρτεμίσια έχουν αυτό το ασημοπράσινο χρώμα.
Είναι περίπου 2 μηνών.
-------------------
https://youtu.be/FCz-diCoJBk
FCz-diCoJBk
Fishermen1234
07-02-17, 15:29
https://vid.me/RWle
Ορίστε δείτε τα !!!! Θαυμάστε τα!!!!!:)
Αρτεμίσια έχουν αυτό το ασημοπράσινο χρώμα.
Είναι περίπου 2 μηνών.
-------------------
https://youtu.be/FCz-diCoJBk
FCz-diCoJBk
Πανεμορφα!
Καλό μεσημέρι στην παρέα!!!!
Σήμερα τα μεγάλα μου χρυσόψαρα έχουν μία συμπεριφορά περίεργη .
Είναι ιδιαίτερα νωχελικά και σχετικά ανόρεκτα .
Χωρίζονται σε δύο ομάδες και πιάνουν τις γωνίες και κάθονται στον βυθό ακούνητα .
Έριξα prime με το σκεπτικό να αποτοξικοποιήσω βλαβερές ουσίες πριν κάνω την αλλαγή...
αλλά οι μετρήσεις μου NH3NH4 και NO2 είναι τέλειες .
Μέτρησα μετά την προσθήκη prime .
Στην διατροφή τους πρόσθεσα bloodworms πριν δύο μέρες που τους έδωσα δύο κυβάκια .
Σκέφτεστε τι μπορεί να φταίει???
Επίσης να αναφέρω οτι οι μετρήσεις μου είναι υγρά τεστ της sera . Δυστυχώς τα γυάλινα δοχεία μου έχουν σπάσει και μετράω σε πλαστικό μπουκαλάκι νερού .
Επηρεάζει το πλαστικό τις μετρήσεις ???
Νιτρικα μετρησες φιλε μου?
Μπορει και να φοβηθηκαν απο κατι.
πχ κανενα δυνατο θορυβο, κατι που αλλαξε στο ενυδρειο αποτομα, πχ αν εκλεισε κανενας κυκλοφορητης κλπ
Νιτρικα μετρησες φιλε μου?
Όχι ακόμα ..
Μετράω , αλλάζω νερό και επανέρχομαι:smt120
Νιτρικά 10mg/l....
Έχουν συνέλθει κάπως απο το πρωί αλλά δεν είναι φυσιολογικά .
Αλλάζω νερό και επανέρχομαι.
Σκέφτομαι και τι μπορεί να τα τρόμαξε αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μου:confused:
Φώτη καλησπέρα :D Τα boodworm που τους έδωσες είχαν το χρώμα του αιματος ή ήταν καφετια ? Μπορεί να ήταν χαλασμένα, εμένα εκεί πάει το μυαλό μου . Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τις κατεψυγμένες τροφες . Εγω ταίζω συνέχεια αλλά ξέρω να τις ξεχωρίζω ;) Πολλά έχουν αναφερθει στο παρελθόν για χαλασμένες :(
Τα μικρούλια είναι πανέμορφα να τα χαίρεσαι !! :D
christoschor
21-02-17, 18:10
Φώτη δώσε βάση σε αυτά που είπε η Αρτεμίσια. Μπορεί να έφταιγαν τα bloodworms. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για χαλασμένη κατεψυγμένη τροφή.
Παιδιά καλημέρα!!!
Τα ψάρια σήμερα είναι καλύτερα . Κολυμπάνε και έχουν καλύτερη διάθεση και όρεξη .
Βάζω και μία φωτογραφία απο τα σκουλήκια , αν μπορείτε να καταλάβετε κάτι .
Πάντως για μένα ή κάποιο θέμα διατροφής υπάρχει ή κάτι συμβαίνει με τις συνθήκες του νερού , γιατί τα έπιασε και τα πέντε ψάρια .
Αν είναι θέμα bloodworms , πάλι μου κάνει εντύπωση γιατί το πρόβλημα το παρουσίασαν 2 μέρες αφού τα έφαγαν .
Οι μετρήσεις είναι αυτές που έγραψα παραπάνω . Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό .
Αν τελικά είναι θέμα διατροφικό , να κάνω κάποια νηστεία , να ταίσω αρακά ή κάτι άλλο ???
https://s31.postimg.org/xvbwf6f9j/20170222_112431.jpg (https://postimg.org/image/xvbwf6f9j/)
Μία μικρή ενημέρωση. Τα ψάρια είναι πολύ καλά .
:):)
Fishermen1234
26-02-17, 00:11
Μία μικρή ενημέρωση. Τα ψάρια είναι πολύ καλά .
:):)
Ωραια. Κατι θα τα τρομαζε.
christoschor
26-02-17, 14:30
Να πω την αληθεια δεν βλεπω τπτ παραξενο στην τροφη. Ocean nutrition ειναι?
Χαίρομαι που είναι καλά τα ψάρια Φωτη :D Τωρα τι μπορεί να έφταιξε ????
Και εγω δεν μπορώ να πώ ότι βλέπω αλλοίωση στο χρώμα τουλαχιστον, της τροφής .
Όπως επίσης δεν έχω δει και χρυσόψαρα να τρομάζουν. :cool:
Fishermen1234
27-02-17, 00:04
Χαίρομαι που είναι καλά τα ψάρια Φωτη :D Τωρα τι μπορεί να έφταιξε ????
Και εγω δεν μπορώ να πώ ότι βλέπω αλλοίωση στο χρώμα τουλαχιστον, της τροφής .
Όπως επίσης δεν έχω δει και χρυσόψαρα να τρομάζουν. :cool:
Αχαχα, δεν εχεις δει τα δικα μου πριν μπει το φως! Αληθεια τι φωτοπεριοδο ειχαν τα ψαρακια; Ειχες λαμπα με σταθερη φωτοπεριοδο εκει που τα ειχες;
Στην αρχή ηταν στην αυλή σε δεξαμενη. Μετα όταν τα εβαλα μέσα είχα προβολάκι με χρονοδιακόπτη . Πάντως απο φόβο δεν θα καθίσουν ακίνητα στανταρ . ;)
Fishermen1234
27-02-17, 00:55
Στην αρχή ηταν στην αυλή σε δεξαμενη. Μετα όταν τα εβαλα μέσα είχα προβολάκι με χρονοδιακόπτη . Πάντως απο φόβο δεν θα καθίσουν ακίνητα στανταρ . ;)
Α, γιατι σκεφτηκα πως μπορει να επαιξε κατι τετοιο στην περιπτωση του Φωτη. Για πες μας κι εσυ Φωτη τη φωτοπεριοδο σου...
Καλησπέρα στην παρέα..
Η φωτοπερίοδος είναι σταθερή καθώς και όλες οι ρουτίνες τους.Το φως ανάβει στις 10:00 και σβήνει στις 20:00 .
Τα ψάρια εκτός απο την συγκεκριμμένη μέρα δεν έχουν ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.
Παραμένει μυστήριο.
Ίσως το μόνο που έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό είναι η εμφάνιση πράσινης άλγης.Όχι όμως κάτι ιδιαίτερο.
Εννοείται πως δεν τους ξαναέδωσα κατεψυγμένη.Μόνο μία τροφή προς το παρόν . Με τρώει να βρω την αιτία.
Καλησπερα φιλε μου :)
Μετρησεις μηπως εκανες??
Οι μετρήσεις μου είναι σχεδόν τέλειες!!!
Να 'μαι πάλι...
δυστυχώς με δυσάρεστα νέα .
Ένα απο τα μικρά χρυσόψαρα εχθές αυτοκτόνησε πηδώντας έξω απο το ενυδρείο .
Το καπάκι είναι ένα κομμάτι πλέξι-γκλας το οποίο έχει σκεβρώσει και στις γωνίες έχει 1 εκατοστό κενό .
Κέντραρε και έδωσε τέλος στην ζωή του.:confused:
Πρώτη μου απώλεια..
Επίσης σε ένα απο τα ψαράκια το πάνω πτερύγιο της ουράς είναι φαγωμένο .
Φωτογραφία θα βάλω αργότερα!!!
Καλημέρα
Δυστυχώς, τα Common/comet μπορούν άνετα να πηδήξουν έξω από το ενυδρείο,
Κρίμα :)
https://s4.postimg.org/t3p9ys39l/20170302_182043.jpg (https://postimg.org/image/t3p9ys39l/)
Μπορείτε να δείτε την ουρά?
Τι έχει;
https://s11.postimg.org/bwfq9f3vj/20170302_182006.jpg (https://postimg.org/image/bwfq9f3vj/)
Άλλη μία καλύτερη
Βγαλε μια πιο καθαρή φωτογραφία Φωτη, δεν φαίνεται
Τάκη έχω βγάλει 500 φωτογραφίες δεν κάθεται.
Μόλις βγάλω το κινητό αρχίζει την τρεχάλα!!!
Λες και το κάνει επίτηδες!!!
Θα προσπαθήσω και για άλλες!!
δεν έχουν και καλο φωτισμό, αναψε και κανα φως, οχι φλας
https://s14.postimg.org/4a6994kil/20170302_190645.jpg (https://postimg.org/image/4a6994kil/)
https://s21.postimg.org/b2b6r95yb/20170302_190624.jpg (https://postimg.org/image/b2b6r95yb/)
Στην δεύτερη με την σειρά απο τις τέσσερις που ανέβασα , διακρίνεται το "φάγωμα" του πάνω πτερυγίου της ουράς , λίγο καλύτερα .
Τάκη δεν βάζω φλας , αλλά δεν κάθονται!!!
Όλα τα άλλα του πτερύγια είναι κανονικά .
Επίσης να αναφέρω οτι το εν λόγω ψάρι είναι το μεγαλύτερο απ'όλα με διαφορά.
Απο το μικρότερο είναι τουλάχιστον 2,5 φορές μεγαλύτερο .
Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο για φωτογραφίες .
Απο αυτές που ανέβασα καταλαβαίνετε κάτι????
δεν μπορώ να καταλάβω,
αν φοβάσαι βάλε μελαφιξ
ή και αλάτι μπορείς να βάλεις, προσοχή όμως στην αφαίρεσή του
Χαιρετώ την παρέα!!!!!!!!
Θα ήθελα να συζητήσουμε μία ιδέα-project για την συμβίωση 7-8 comet χρυσόψαρων σε ενυδρείο 300 περίπου λίτρων .
Όπως ξέρετε μεγαλώνω 7 comet απο την γέννηση τους .
Δεν θα είναι σύντομα αλλά θα έρθει ο καιρός που θα πρέπει να τα αποχωριστώ.
Να φτιάξω άλλο ενυδρείο για όλα = αδύνατο .
Σκέφτομαι αν μπορώ να κρατήσω 2-3 ψαράκια σε αυτό που έχω ήδη .
Είναι εφικτό??
Αν ναι , σίγουρα χρειάζομαι 2ο φίλτρο ( έχω βάλει στο μάτι το fluval fx6 ) και πιο συχνές αλλαγές νερού , απ'οτι φαντάζομαι.
Τι αλλαγές - μετατροπές θα πρέπει να κάνω ??
Τι λέτε???? Αξίζει τον κόπο να το συζητήσουμε ???
Αν έχεις δυνατό φίλτρο ή φίλτρα και είσαι διατεθειμένος να κάνεις μεγάλες αλλαγές και 2 ή και 3 φορές την εβδομάδα μπορείς.
Και τι μετατροπές εννοείς ;
Αν το ενυδρείο σου είναι από 1,20 και πάνω δεν χρειάζεται κάτι άλλο
Μετατροπές , εννοώ τρύπες ή οτιδήποτε θα διευκολύνει την αφαίρεση νερού .
Ανοίγοντας μία βάνα να αδειάζει μόνο του .
Σίγουρα θα χρειάζεται 2 τουλάχιστον αλλαγές την εβδομάδα 50 % .
Και μία μόνιμη παροχή για την συμπλήρωση .
Εφόσον έχω το ΟΚ θα κάνω μία λεπτομερή παρουσίαση για το τι σκέφτομαι .
Μου έφτιαξες την μέρα Τάκη!!!!:)
Το ενυδρείο είναι 1,2μέτρα
Οι τρύπες Φώτη ή οποιαδήποτε άλλες μετατροπές έχουν σχέση με τη δική σου ευκολία.
Τώρα αν υπάρχουν τρύπες με βανάκια για εύκολη αφαίρεση νερό και άλλες ευκολίες στις αλλαγές, σε ότι ενυδρείο και να έχεις είναι ένα τρόπος να το συντηρείς πιο ξεκούραστα :)
7 σε 300 λιτρα , ειναι μια χαρα ;)
christoschor
18-03-17, 12:43
Φώτη απλά να ξέρεις θα χρειάζεσαι αλλαγές 60% κάθε τρεις μέρες. Αν το αντέχεις τότε οκ:D. Εγώ με έξι ένα εκ των οποίων black moor σε 240λ, κάθε τέσσερις μέρες που κάνω αλλαγή έχει ήδη νιτρικά 25. Βέβαια ταίζω πολύ και έχω δύο φίλτρα
Καταθετω κι εγω την εμπειρια μου. Με 7 κομετ σε αναπτυξη και σε 500 λίτρα (400 καθαρα νερο), κάνω αλλαγη το 50%, δυο φορες την εβδομάδα. Όταν δεν έχω χρόνο και χάσω την αλλαγή μεσοβδόμαδα, κάνω 80% στο τέλος της εβδομάδος.
Οι αλλαγες επιβαλονται οπως αναφερθηκε, εγω κανω καθε μερα (αυτοματες).
Το καταλαβαίνω αυτό για τις αλλαγές , μπορώ να το υποθέσω και εγώ εκ πείρας..
Με ανησυχούσε το μέγεθος του ενυδρείου μου αλλά θα το τολμήσω!!!
Όχι οτι είναι ιδιαίτερος κόπος ή χρονοβόρες οι αλλαγές αλλά πριν το επιχειρήσω σκέφτομαι με τι τρόπους μπορώ να τις διευκολύνω .
Για τις τρύπες που σκεφτόμουν , το συζήτησα με τον τζαμά που έφτιαξε το ενυδρείο , είναι εφικτό μου είπε , αλλά δεν το προτείνει με την αιτιολογία οτι στο βάθος χρόνου θα αποτελέσει αδύνατο σημείο του ενυδρείου .
Φίλε tsala όταν λες για αυτόματες αλλαγές , τι ακριβώς εννοείς ??
υ.γ. Η μεταφορά των μικρών ψαριών θα πραγματοποιηθεί απο Σεπτέμβριο και βλέπουμε . Ανάλογα με το μέγεθος των μικρών.
Σίγουρα πάντως δεύτερο φίλτρο ( fluval fx6 )
δυστηχως για μεσα στο σπιτι ειναι δυσκολο ...
δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94178)
Φώτη οι τρύπες δεν επηρεάζουν την αντοχή του ενυδρείου, μη σε απασχολεί αυτό.
Αν έχεις κοντα αποχέτευση και δίκτυο νερού ,
είναι σχετικά εύκολο να φτιάξεις αυτόματες αλλαγές
christoschor
29-03-17, 18:11
Φώτη μια χαρά σε βρίσκω:D
Μία μικρή ψαρο-ενημέρωση!Το ένα ψαράκι , αν παρατηρήσετε του έχουν φύγει κάποια λέπια επειδή κατά λάθος το ρούφηξα με τον σωλήνα στην αλλαγή νερού!Όπως βλέπετε τα 4 έχουν να χρωματίζονται!
Δεν μπορω να δω λεπτομέρειες αλλά είναι πανέμορφα !! :D να τα χαίρεσαι !!
Ναι είναι κακή η ποιότητα του βίντεο δυστυχώς.Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί.
???
Καλημέρα !!!!
Πήγα τις προάλλες στο petshop για τροφές και prime και χάζευα διεξοδικά το φίλτρο fluval fx6 .
Στο κάτω μέρος του κουβά έχει μία βάνα η οποία λειτουργεί για να αδειάζει το φίλτρο .
Ο πωλητής μου είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να αδειάζει και το ενυδρείο .
Ξέρει κανείς σας αν αυτή η πληροφορία είναι ακριβής ?
Στο manual του ,
http://www.fluvalaquatics.com/media/bluemill/products-manuals/fx_manual_6_lang_web.pdf
λέει για αλλαγές νερού να διαβάσουμε τις οδηγίες που είναι μέσα στο κουτί .
Αλλαγή νερού όμως εννοεί του ενυδρείου ή του φίλτρου???
christoschor
04-04-17, 22:08
Φωτη θα σου ελεγα να δεις και κανα eheim αν και ειναι ακριβοτερα. Αν το αντεχεις οικονομικα παντως τσεκαρε το. Το 2080 εχει πολυ περισσοτερο χωρο για βιολογικο υλικο.
Καλημέρα!!
Το έχω κοιτάξει και αυτό το φίλτρο , ήμουν μεταξύ των δύο αλλά δεν με παίρνει στο ύψος για λίγο .
Και τα δύο δεν έμπαιναν γι'αυτό έκοψα την μεσαία σιδεριά της βάσης για να μπει το fluval fx6 . Είμαι αποφασισμένος για το φίλτρο . Αν τα οικονομικά ήταν καλύτερα θα το είχα ήδη πάρει .
Χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη!!!
Ελπίζω να τα περάσατε όμορφα στις πασχαλινές σας διακοπές.
Εγώ αν και λίγες μέρες , πήγα στην Καρδίτσα , που είναι ο τόπος καταγωγής μου και εκτός απο αρνί και κοκορέτσι που έφερα πίσω , μου δώσανε ( δηλαδή πήρα ) ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο 90 λίτρων με φίλτρο , θερμαντήρα , μπουρμπουλιθρέιτορ , φωτισμό , καπάκι και έπιπλο .
Το φίλτρο είναι sera 900 precision serafill 900l/h .
Βιολογικό υλικό έχει μέσα και σφουγγάρια .
Θα γίνει το καινούριο σπίτι των μικρών χρυσόψαρων .
Καθαριότητα και τα συναφή έπονται.
Το βιολογικό υλικό (εργοστασιακού τύπου ) χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ?
christoschor
19-04-17, 11:41
Χρόνια πολλά Φώτη. Ορίστε έκανες και διακοπές, κονόμησες και το ενυδρειάκι :D. Το βιολογικό υλικό πριν το βάλεις βράστο λίγο, κάτι που θα πρέπει να κάνεις και κάθε χρόνο, παίρνοντας μια ποσότητα από το ενυδρείο που θα τη βράζεις και θα την επανατοποθετείς
Η μετακόμιση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς!!!
Δείτε τα ψαράκια στο βίντεο που ακολουθεί:
https://vid.me/I1Hh
Προσέξτε αν φαίνεται την κοιλιά του μαυροπράσινου..παραείναι φουσκωμένη!!!Τι λέτε?
Στα του τεχνικού εξοπλισμού.Χρησιμοποίησα του μικρού ενυδρείου φίλτρα-θερμαντήρα-ανεμιστήρα.
Δυστυχώς το καινούριο φίλτρο έχει διαρροή απο την τρόμπα στο πάνω μέρος.Θα το τσεκάρω για καμιά φλάντζα.Στο ενυδρείο έβαλα χαλίκι απο το μεγάλο.
Όλο το ενυδρείο το μετακόμισα στο σπίτι μου.
Παρατήρησα αλλαγές στην συμπεριφορά των ψαριών!!!
Είναι πιο χαρούμενα τώρα!!!!!
Πέρα απο την πλάκα,έχουν κολυμβητικές εκρήξεις κατά μήκος αλλά και καθ'ύψος.
Με το νέο τους σπίτι,η ώρα του αποχωρισμού έγινε ακόμα πιο δύσκολη!
Πριν φτιάξω το φίλτρο και λειτουργήσει δεν σχεδιάζω καμία αλλαγή εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι.
Ανεβάζω και μία φωτογραφία άμεσα.
https://s11.postimg.org/6300bfdhb/20170422_215152.jpg (https://postimg.org/image/6300bfdhb/)
Υ.Γ.Κύριε Τάκη το βίντεο δέστο στο chrome!!:)
Το φίλτρο είναι έτοιμο και σε δοκιμαστική λειτουργία για έλεγχο διαρροής .:)
Προς το παρόν δεν χάνει!!!
Θα το αφήσω μία μέρα.
Αν είναι όλα καλά αλλάζω σωλήνες και το βάζω στο ενυδρείο!!!
https://s17.postimg.org/5go1d905n/20170501_162029.jpg (https://postimg.org/image/5go1d905n/)
https://s15.postimg.org/m7dkfx7gn/20170501_161948.jpg (https://postimg.org/image/m7dkfx7gn/)
https://s16.postimg.org/5urcgrmkh/20170501_161932.jpg (https://postimg.org/image/5urcgrmkh/)
Μία φωτογραφική ενημέρωση...
Το καινούριο φίλτρο μπήκε πλέον σε λειτουργία αντικαθιστώντας το παλιότερο μικρούλι.
Το επίπεδο φίλτρανσης για τα ψάρια και τα λίτρα νομίζω είναι παραπάνω απο επαρκές.
Έβαλα και την συστάδα απο τις πέτρες και δύο ανούμπιες!!
Για σχολιάστε παρακαλώ και τα ψάρια αλλά και την προσπάθεια!!!
να σου ζήσουν!
μπραβο σου για τα μικρα, κουκλια!
κομπλε και φιλτρο και ενυδρείο ;)
7 common εχεις μεσα?
Είναι 7 comet . Τουλάχιστον comet είναι οι γονείς .Τα έχω απο αυγά . Απο την γεννήστρα , σε 30 λίτρα , τώρα σε 100 και μετά το καλοκαίρι , σκέφτομαι να κρατήσω τα 2 και τα υπόλοιπα πρέπει να τους βρω σπίτι ( μάλλον λίμνη ) για να τα φιλοξενήσει .
Επιχείρησα πρώτη και τελευταία φορά να μεγαλώσω ψάρια απο την γέννα τους!
ΟΚ γιατι εκει μεσα και με αυτο το φιλτρο δεν γινεται να διατηρηθουν για παντα
Καλημέρα στην παρέα!
Μπαίνω στο θέμα μου.Στα μικρά μου χρυσόψαρα , στο μαύρο το μικρότερο σε μέγεθος , φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία στο ποστ Νο393 , πέρα οτι δεν μεγαλώνει , δεν χρωματίζεται , κάποιες φορές πρήζεται η κοιλιά του (λες και είναι φάνσυ) , είναι ανόρεκτο και νωχελικό .
Επίσης κάθεται πολλές φορές πολύ κοντά στον βυθό την ώρα που όλα τα άλλα κολυμπάνε .
Λέτε να έχει τα ψυχολογικά του λόγω μη χρωματισμού , είναι τεμπέλικο ή άρρωστο ?
Ψυχολογικά δεν έχει αγαπημένε μου :D ψάρι είναι ;)
Απλά σίγουρα έχει κάποιο πρόβλημα ..... τώρα τι ? δεν μορώ να ξέρω .... :confused: Στο βίντεο σου φαίνεται πρισμένο.
Λοιπόν, το ψαράκι είναι πολύ καλύτερα !!!
Φυσιολογική συμπεριφορά-όρεξη κτλ !!!
Άρχισε να χρωματίζεται και αυτό!!!
Να δείτε που μάλλον θα ήταν ψυχολογικό το θέμα του!!!:D
christoschor
18-05-17, 14:21
Φωταρε ψαρια με ψυχολογικα δεν υπαρχουν. Τουλαχιστον οχι ακομη:D
https://s21.postimg.org/8y92akedv/20170722_164056.jpg (https://postimg.org/image/8y92akedv/)
Μπήκε το "τέρας" σε λειτουργία !!
Fishermen1234
24-07-17, 21:34
Μπραβο πολυ ωραια!
Καλημέρα...
μαζί με το φίλτρο αγόρασα και λάστιχο που το έχω προσαρμόσει στην κάτω βάνα του φίλτρου για εύκολη αφαίρεση νερού . Δυστυχώς πρόσβαση σε αποχέτευση δεν έχω , οπότε θα συνεχίσω να ποτίζω τα δεντράκια του πεζοδρομίου .
Το επόμενο σχέδιο είναι να τραβήξω απο το πατάρι παροχή νερού προς το ενυδρείο . Έτσι οι αλλαγές νερού θα γίνονται ανοίγοντας και κλείνοντας βάνες .
Χρειάζεται στην παροχή συμπλήρωσης νερού να προσαρμόσω φίλτρο άνθρακα για το χλώριο ??
Επίσης δεν θα μπορώ να έχω έλεγχο θερμοκρασίας του νερού αλλαγής . Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό???
Το φίλτρο πάντως είναι κλάσεις ανώτερο απο το προηγούμενο!!!!Είναι απο τις αγορές που έχω καταευχαριστηθεί !!!!
Αν δεν θες να βάζεις αντιχλώριο μπορείς να βάλεις φίλτρο άνθρακα
ή στο δοχείο να έχεις για μερικές ώρες αεραντλία να λειτουργεί.
Αν το νερό παραμένει στο δοχείο αλλαγής για ώρες τότε η αεραντλία
ή κάποια ανατάραξη από άλλη μικρή αντλία θα πρέπει να υπάρχει
άσχετα με τη μέθοδο αποχλωρίωσης .
Για το θέμα της θερμοκρασίας εξαρτάται με τη θερμοκρασία νερού στο ενυδρείο.
πχ τον Χειμώνα θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί και το νερό της αλλαγής αλλά και του ενυδρείου θα έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος (αν δεν έχεις θερμαντήρα στο ενυδρείο, που δεν χρειάζεται),
το καλοκαίρι όμως αν το νερό παραμείνει πολλές ώρες στο δοχείο αλλαγής
και στο ενυδρείο έχεις ανεμιστηράκια τότε το νερό της αλλαγής θα είναι πιο ζεστό.
Εδώ βοηθάει το οικιακό φίλτρο άνθρακα, που μπορείς να προσθέσεις νερό από τη βρύση για να μειώσεις τη θερμοκρασία
Τάκη σκέφτομαι να τραβήξω παροχή(σωλήνα) και να γεμίζω το ενυδρείο κατευθείαν απο την βρύση , οπότε μάλλον το φίλτρο άνθρακα είναι απαραίτητο .
Δεν θα προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι .
Μπορεί να κάνω πιο μικρές και πιο συχνές αλλαγές νερού για να μην έχω απότομες αλλαγές θερμοκρασίας .
Ένα-δύο καπάκια prime κατά την αλλαγή τα ρίχνω πάντα , για καλό και για κακό .
Πιο πολύ φοβάμαι κατά τις μεγάλες αλλαγές μήπως το χλώριο σκοτώσει την βιολογία μου.
Τάκη σκέφτομαι να τραβήξω παροχή(σωλήνα) και να γεμίζω το ενυδρείο κατευθείαν απο την βρύση , οπότε μάλλον το φίλτρο άνθρακα είναι απαραίτητο .
Δεν θα προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι .
Μπορεί να κάνω πιο μικρές και πιο συχνές αλλαγές νερού για να μην έχω απότομες αλλαγές θερμοκρασίας .
Ένα-δύο καπάκια prime κατά την αλλαγή τα ρίχνω πάντα , για καλό και για κακό .
Πιο πολύ φοβάμαι κατά τις μεγάλες αλλαγές μήπως το χλώριο σκοτώσει την βιολογία μου.Το φιλτρο ανθρακα ειναι οτι καλυτερο.
Μεχρι τοτε μπορεις να κανεις αλλαγη απευθειας απο τη βρυση, βαζωντας το αντιχλωριο στο ενυδρειο πριν μπει το νερο.
Κανω 70-80% αλλαγη ετσι.
Η θερμοκρασια του νερου της βρυσης αυτον τον καιρο δεν κατεβαζει τη θερμοκρασια κατω απο 3 βαθμους. (25.5 εχω στο ενυδρειο, στους 23 πεφτει, χθες εκανα 90% αλλαγη)
Αν η εισαγωγη του νερου γινεται αργα και οχι με τερμα τη βρυση, δεν υπαρχει προβλημα.
Να αφηνεις να τρεξει νερο πριν αρχισεις να το βαζεις στο ενυδρειο. Να καθαριζουν οι σωληνες απο το στασιμο νερο.
Φώτη , όπως είπε και ο Σπύρος , το οικιακό φίλτρο άνθρακα είναι η καλύτερη λύση,
ίσως και η οικονομικότερη, μου κοστίζει μόνο 12 Ευρώ το χρόνο.
Από θέμα ευκολίας δεν συγκρίνεται με τίποτα, έχεις έτοιμο αποχλωριομένο νερό οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε ποσότητα.
Τώρα το καλοκαίρι ειδικά που η θερμοκρασία του νερού στο δίκτυο δεν είναι τόσο χαμηλή είναι ιδανικό για χρυσόψαρα.
Το Χειμώνα θέλει προσοχή για να μην υπάρχουν απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία,
μειώνεις τη ροή του νερού και δεν υπάρχει θέμα,
έτσι και αλλιώς τα φίλτρα άνθρακα λειτουργούν πολύ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά με χαμηλή ροή.
Καλημέρα στην παρέα!!!!
Η εικόνα και η ποιότητα νερού του ενυδρείου έχει βελτιωθεί κατακόρυφα!!
Η διαφορά με το προηγούμενο είναι χαοτική!!!
Έκανα και την πρώτη αλλαγή νερού , χρησιμοποιώντας την βάνα του φίλτρου με φυσική ροή . Την επόμενη θα δοκιμάσω με το μοτεράκι ανοικτό .
Μία μικρή παρατήρηση . Το φίλτρο στην έξοδο έχει δύο στόμια . Το ένα το είχα στρέψει προς τον βυθό και το άλλο διαγώνια στο ενυδρείο επιφανειακά να αναταράσσει το νερό .
Το νερό είχε μία περίεργη θολούρα .
Πρέπει να ανασήκωνε την σκόνη που μαζεύεται στον βυθό . Όταν το σήκωσα προς την επιφάνεια , το πρόβλημα διορθώθηκε .
Όλο αυτό με έκανε να σκεφτώ αλλαγή βυθού σε χαλίκι χρώματος μαύρου !!!:)
Ξανά καλημέρα!!!
Το σχέδιο προχωράει!!!!Έχω τον υδραυλικό και κατεβάζουμε σωλήνα.
Τον ρώτησα για το φίλτρο άνθρακα και μου είπε οτι κόβει αρκετά την ροή .
Μπορώ να το προσαρμόσω και αργότερα .
Τιμή φίλτρου 45 ευρώ.
Τι λέτε?
τι εννοεί κόβει ροή το φίλτρο ;
ούτως ή άλλως θα πρέπει να κόψεις τη ροή για να μη γίνονται απότομα οι αλλαγές.
Τιμή φίλτρου :
κάνιστρο από 15 έως 20 Ευρώ https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&path=16_50&product_id=355
https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&path=16_125&product_id=1290
https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&path=16_125&product_id=851
φίλτρο άνθρακα Omnipur για 35.000 λίτρα ή 12 μήνες 12 Ευρώ https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&path=16_20_21&product_id=1422
Τάκη είσαι πρώτος.. Θα το παραγγείλω άμεσα!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!
https://s11.postimg.org/pwltki9j3/20170815_215903.jpg (https://postimg.org/image/pwltki9j3/)
Φωτογραφική ενημέρωση...
Άλλαξα όπως βλέπετε το χαλίκι απο άσπρο σε μαύρο .
Έβαλα και δύο νέες ανούμπιες στην ρίζα , τις οποίες δεν έχουν ακουμπήσει ακόμα , τοποθέτησα και δύο πέτρες στην άλλη γωνία . Το νερό την ώρα της φωτογράφισης έχει μία "ομίχλη" , έτσι μπορώ να την περιγράψω καλύτερα .
Το έχω παρατηρήσει οτι συμβαίνει απο την μέρα που άλλαξα το φίλτρο και όχι το χαλίκι . Κάποιες φορές υπάρχει , κάποιες όχι . Δεν μπορώ να εντοπίσω απο τι μπορεί να προέρχεται .
Πάντως με το νέο φίλτρο και την βρύση στα 2 μέτρα απόσταση , οι αλλαγές έχουν γίνει παιχνιδάκι .Το νερό σαφώς ποιοτικότερο μιας και δεν χάνω αλλαγή και τα ψάρια μου φαίνεται πως έχουν πάρει τα πάνω τους .
Μένει να βάλω το φίλτρο άνθρακα στην παροχή νερού .
Επόμενες μελλοντικές αλλαγές - προσθήκη 2 ακόμα ψαριών - σύστημα ψύξης - φωτισμός .
Για πείτε την γνώμη σας.
Το νερό την ώρα της φωτογράφισης έχει μία "ομίχλη" , έτσι μπορώ να την περιγράψω καλύτερα .
Το έχω παρατηρήσει οτι συμβαίνει απο την μέρα που άλλαξα το φίλτρο και όχι το χαλίκι . Κάποιες φορές υπάρχει , κάποιες όχι . Δεν μπορώ να εντοπίσω απο τι μπορεί να προέρχεται .
Ποιο φιλτρο, με τι υλικα και σε ποια σειρα απο πανω προς τα κατω?
Σπύρο , το φίλτρο είναι fluval fx6 . Η σειρά υλικών απο κάτω προς τα πάνω είναι βιολογικό * 3 καλαθάκια και ένα σφουγγάρι . Περιμετρικά έχει σφουγγάρι .
Στο μόνο που πάει το μυαλό μου για τα υλικά , είναι για το "μαμά" μακαρόνι , μήπως είχε σκόνες ή ήθελε ξέπλυμα.
Τα υλικα παντα θελουν ξεπλυμα. Οπως και η αμμος, αν ειναι η οικονομικη πχ οπως αυτη απο χωματοτεχνικη, θελει πολλα χερια ξεβγαλμα.
Αλλα μου εκανε εντυπωση μια φορα που ειχα βαλει μακαρονι siporax (για ναμη κοβεται η ροη πριν παει στο επομενο υλικο) πριν απο substrat και το νερο δεν ηταν κρυσταλλο και οταν τα εβαλα αναποδα εγινε τζαμι.
Μπορει να ετυχε.
https://s1.postimg.org/9mq0qkjqiz/20171005_122553.jpg (https://postimg.org/image/9mq0qkjqiz/)
https://s1.postimg.org/7lds6u3fpn/20171005_122548.jpg (https://postimg.org/image/7lds6u3fpn/)
https://s1.postimg.org/6232s1vtwr/20171005_122349.jpg (https://postimg.org/image/6232s1vtwr/)
https://s1.postimg.org/3eqdvvn0ob/20171005_122315.jpg (https://postimg.org/image/3eqdvvn0ob/)
https://s1.postimg.org/72lgbqrbob/20171005_122245.jpg (https://postimg.org/image/72lgbqrbob/)
Όταν βρίσκεται η οικογένεια ξανά μαζί!!!
Δεν άντεξα και το έβαλα μέσα !!!!:)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.