Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εσωτερική Λιμνούλα για Betta

Σελίδες : [1] 2

Artemisia
24-01-16, 11:15
Καλημέρα φίλοι :D όπως λέει και ο τίτλος , θα κάνω μια λιμνούλα εσωτερικά για Βetta halfmoon .
Aφού έχω διαβάσει ότι βρήκα έχω τις παρακάτω απορίες :
1. kh και gh πόσο ??? πουθενά δεν βρίσκω αναφορά μόνο σε ένα ξένο άρθρο που έλεγε ότι το kh πρέπει να είναι κοντά στο 6 και πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο απο το ph ????
2. ph πόσο για τα Βetta halfmoon ?? διάβασα απο 6 μέχρι 8 ισχύει ??
Καλημέρες και ευχαριστώ για τον χρόνο σας :D:D

Τάκης
24-01-16, 11:45
Εσυ πήρες φόρα

Οδοστρωτήρας

http://www.dimopoylosate.gr/exop/images/compactor.jpg

ChocolatePuma
24-01-16, 13:05
Καλημέρα φίλοι :D όπως λέει και ο τίτλος , θα κάνω μια λιμνούλα εσωτερικά για Βetta halfmoon .
Aφού έχω διαβάσει ότι βρήκα έχω τις παρακάτω απορίες :
1. kh και gh πόσο ??? πουθενά δεν βρίσκω αναφορά μόνο σε ένα ξένο άρθρο που έλεγε ότι το kh πρέπει να είναι κοντά στο 6 και πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο απο το ph ????
2. ph πόσο για τα Βetta halfmoon ?? διάβασα απο 6 μέχρι 8 ισχύει ??
Καλημέρες και ευχαριστώ για τον χρόνο σας :D:D

Με το καλό να ξεκινήσεις!!!

Καλώς ή κακώς η θεωρία από την πράξη διαφέρουν
Θερμοκρασία 23-30
pH 6-7
Σκληρότητα 5 dH - 20 dH

Φιλος συντηρεί - σε 5λιτρη γυαλα - έναν υπέροχο μονομάχο 3 ετών περίπου (!!!!!!!), ο οποίος ζει και βασιλευει χωρις φιλτρο και με αλλαγές νερού από τη βρυση!

Δεν εννοώ πως η παραπάνω εικόνα πρέπει να γίνει και η βιβλος μας
Τροφή για σκέψη, καταθέτω

Θεωρώ πως το συγκεκριμένο είδος, μπορεί να ζήσει άνετα στο νερό της Αττικής, αρκεί να του προσφέρεις σωστή θερμοκρασία & χαμηλή ροή (νομίζω πως είναι το Α & το Ω τελικά), ποικιλία τροφών και όχι πολλά χέρια μεσα στη γυάλα

Artemisia
24-01-16, 13:15
Σε ευχαριστώ Σάκη :D
Καλώς ή κακώς η θεωρία από την πράξη διαφέρουν (τι εννοείς δεν κατάλαβα )
Δεν μου αρέσει καθόλου να περιορίζουμε τα ζώα σε τόοοσο μικρούς χώρους όσο τυπικοί και να είμαστε με την φροντίδα του περιβάλλοντος τους ;) εσύ θα έδινες 1 απο τα χρυσόψαρα σου να ζήσει σε 40λίτρα ??? ;) φιλικά σου τα γράφω όλα μην τα πάρεις αλλιώς :D

alexis cosmo
24-01-16, 13:18
μπράβο Αρτεμις για την απόφαση σου.
μακάρι να είχα χώρο για λίμνη. ...
με το καλό το έργο σου να γίνει πανέμορφο.
Επειδή οι τιμές για ph και σκληρωτιτες ποικίλουν έχω διαβάσει για το συγκεκριμένο είδος υπολόγισε στην μέση από αυτά.
Η θερμοκρασία από 25,5 μέχρι 27,5 είναι το ιδανικό.
φουλ φυτεμένο με κρυψωνες γιατί το κυνηγητό δεν το γλυτώνουν.
βαλε φώτο κατασκευής γιατί με πιάνουν τα διάολια μου που δεν έχω κολησει ακόμα το δικό μου:D

sarpijk
24-01-16, 14:12
Tα γατια δε τα φοβασαι?

argy1
24-01-16, 14:46
Απο την μικρη εμπειρια μου με τους μονομαχους συμφωνω με τον πουμα.Οχι υπερβολες στις σκληροτητες και αν γινεται να μην υπαρχει ροη θα ηταν το ιδανικο.Ειδικα οι halfmoon εχουν πολυ ευαισθητη ουρα.Αν τυχει και περασει μπροστα απο καποιο μπαστουνι,σπρει μπαρ ή οτιδηποτε αλλο παει η ουρα του.

Καλη επιτυχια και φυσικα δωσε εικονες οταν το ξεκινησεις!!!

johnpecn`
24-01-16, 14:57
Μονομαχος μίνιμουμ 30-40 λιτρα εχει συζητηθεί και αναλυθεί κατα κόρον εδω ,μην αρχίζουμε παλι τα περί ξηρασίας λακούβες ποτήρια σαμπάνιας κλπ ;)
Αρτεμισία χαράς το κουράγιο σου :) εγω με ενα 120αρι παλεύω και εσυ κόντευεις να φτιάξεις το ενυδρείο της Κρήτης :) ζηλεύω λιγο :)

Artemisia
24-01-16, 15:55
μπράβο Αρτεμις για την απόφαση σου.
μακάρι να είχα χώρο για λίμνη. ...
με το καλό το έργο σου να γίνει πανέμορφο.
Επειδή οι τιμές για ph και σκληρωτιτες ποικίλουν έχω διαβάσει για το συγκεκριμένο είδος υπολόγισε στην μέση από αυτά.
Η θερμοκρασία από 25,5 μέχρι 27,5 είναι το ιδανικό.
φουλ φυτεμένο με κρυψωνες γιατί το κυνηγητό δεν το γλυτώνουν.
βαλε φώτο κατασκευής γιατί με πιάνουν τα διάολια μου που δεν έχω κολησει ακόμα το δικό μου:D
Ευχαριστώ Αλέξη καλέ μου :D:D φούλ φυτεμένο και κρυψώνες ότι γουστάρουν μέχρι και ρύζι θα τους σπειρω :D:D:D
Έλα έλα θα το κάνεις και εσύ ;) και εγω αργά και σταθερά απλά να ξεκινήσω να στήσω μια φορά να φτιάξω τις παραμέτρους και μετά η διακοσμηση ;) έχω 4 βδομάδες .....:D:D:D:D
-------------------------
Tα γατια δε τα φοβασαι?
Ποτέ δεν τα φοβάμαι τα γατιά μου ;) πάντα ήταν με τα ενυδρεία μεσα στο σπίτι το μόνο που κάνουν είναι να κοιμούνται πάνω στο καπάκι του ενυδρείου επειδή οι λάμπες βγάζουν ζέστη ;)
Απο την μικρη εμπειρια μου με τους μονομαχους συμφωνω με τον πουμα.Οχι υπερβολες στις σκληροτητες και αν γινεται να μην υπαρχει ροη θα ηταν το ιδανικο.Ειδικα οι halfmoon εχουν πολυ ευαισθητη ουρα.Αν τυχει και περασει μπροστα απο καποιο μπαστουνι,σπρει μπαρ ή οτιδηποτε αλλο παει η ουρα του.

Καλη επιτυχια και φυσικα δωσε εικονες οταν το ξεκινησεις!!!
Ευχαριστώ πολύ , το έχω διαβάσει για την ροή και θα το φροντίσω :D
Μονομαχος μίνιμουμ 30-40 λιτρα εχει συζητηθεί και αναλυθεί κατα κόρον εδω ,μην αρχίζουμε παλι τα περί ξηρασίας λακούβες ποτήρια σαμπάνιας κλπ ;)
Αρτεμισία χαράς το κουράγιο σου :) εγω με ενα 120αρι παλεύω και εσυ κόντευεις να φτιάξεις το ενυδρείο της Κρήτης :) ζηλεύω λιγο :)
Ευχαριστώ καλέ μου , μάλλον φταίει η Κρήτη που έχει την μοναδική Λίμνη με το επίθετο μου...... ;) χαχαχαχαχα . Να σου πώ αποφάσισα να την κάνω μέσα γιατι έχω ένα χώρο αρκετα μεγάλο που δεν τον χρησιμοποιώ , οπότε αργά και σταθερά θα βάλω απο όλα τα είδη :D:D

alexis cosmo
24-01-16, 16:23
Θα γίνει κούκλα σίγουρα.
πλάτη θα φτιάξεις η θα αγοράσεις .
σε 4 βδομάδες θα το έχεις έτοιμο χαχαχαχαχαχα:D

Artemisia
24-01-16, 16:28
Θα το φτιάξω ολομόναχη σαν paludarium , περιμετρικά σκέφτομαι να το ντύσω να βάλω και κάποια αερόφυτα και καμία φτέρη , βρομέλια ίσως και καποια σαρκοφάγα φυτά θα δούμε θα δούμε ..... ;) τι θα καταφέρω :smt120

alexis cosmo
24-01-16, 16:31
Θα καταφέρεις τα πάντα δεν σε φοβάμαι. :smt020

Artemisia
24-01-16, 16:33
Ευχαριστώ Αλέξη , φανταζομαι θα το δούμε :D:D:D μην νομίζεις έχει να πέσει ερώτηση εδω .....

kgf12345
24-01-16, 16:45
ακουγεται καλο,ελπιζω να το προχωρησεις και να δουμε και φωτογραφιες:)

Artemisia
24-01-16, 16:47
Θα το προχωρήσω :D:D Θα βάλω φωτογραφίες όπως πάντα ;) Αύριο θα πάω να δώ για την Λιμνούλα :D:D

ChocolatePuma
24-01-16, 18:49
Σε ευχαριστώ Σάκη :D
Καλώς ή κακώς η θεωρία από την πράξη διαφέρουν (τι εννοείς δεν κατάλαβα )
Δεν μου αρέσει καθόλου να περιορίζουμε τα ζώα σε τόοοσο μικρούς χώρους όσο τυπικοί και να είμαστε με την φροντίδα του περιβάλλοντος τους ;) εσύ θα έδινες 1 απο τα χρυσόψαρα σου να ζήσει σε 40λίτρα ??? ;) φιλικά σου τα γράφω όλα μην τα πάρεις αλλιώς :D

Εννοώ πως εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχει ψάρι που ζει σε "μακρινες" συνθηκες απο τις προβλεπόμενες, η θεωρία διαφέρει απο την πραξη :D

Δεν παίρνω αλλιως τπτ. Δικιο εχεις. Αλλα να λαβουμε υπόψη τις δυνατότητες που εχει η Α δεν της εχει ο Β

Μην το χαλασω αλλο το ποστ! Καλη επιτυχία με τη λίμνη....

Artemisia
24-01-16, 18:51
Σε ευχαριστώ Σάκη να είσαι καλά :)

delta66
24-01-16, 19:24
1. Χομπι σημαινει ασχολουμαι με κατι γιατι μου αρεσει και θελω να το κανω και οσο καλυτερα γινεται.
2. Η εξαιρεση δεν ειναι κανονας.
3. Αν βλεπουμε το ενυδρειο και τα ψαρια ως διακοσμητκα στο σπιτι, ειναι διαφορετικο θεμα. Οταν χαλαει κατι ή πεθαινει, παιρνουμε καινουριο και ολα ΟΚ. Μεχρι να βαρεθουμε και να βαλουμε κανενα αλλο επιπλο στη θεση του.

Artemisia
24-01-16, 19:29
1. Χομπι σημαινει ασχολουμαι με κατι γιατι μου αρεσει και θελω να το κανω και οσο καλυτερα γινεται.
2. Η εξαιρεση δεν ειναι κανονας.
Kαι μένα επειδή μου αρέσει θέλω να το κάνω καλά Σπύρο και όχι επιπόλαια :D:D

Artemisia
26-01-16, 15:19
Δεξαμενή , τσεκ, 150 λίτρα ; ) και τώρα ξεκινάει το κατασκευαστικο μέρος
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/26/f4bde9516bc586bf05f4e4c7234ce81e.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/26/bc65bfd07f99d366d28da97cddfe3fc8.jpg

japetus
27-01-16, 10:01
Άρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μὀνο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.
Αφού σου αρέσουν τα ψάρια δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν χώρο για αυτά.. Εγώ, δεν τα έχεις δει, έχω στο σπίτι μου στη βεράντα "κλείσει" ένα κομμάτι σαν θερμοκήπιο, που έχω τα τροπικά φυτά και ανάμεσά τους τρεις δεξαμενές 50λτ και 75λτ και δυο 20ρες γυάλες για διαχείμανση στα ευαίσθητα φυτά, νούφαρα και ψάρια της λίμνης, αλλά διατηρώ συγχρόνως χωριστά σε αυτά και άλλα μικρά ζωοτόκα (γκάπις, κουνουπόψαρα, εντλερς, μονομάχους) και σαλιγγάρια.. Απλά στις μαύρες δεξαμενές τα ψάρια δεν φαίνονται και δεν προσφερεται ο τροπος αυτος διατηρησης τους για αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπως γίνεται με ενα ενυδρειο. Τα έχω κυρίως για πηγή υγρασίας και θερμανσης στο χώρο των φυτων..

Χωρια από αυτά η λίμνη που είδες έξω, καθώς και τα τέσσερα ενυδρεία μου που είναι στο σπίτι με θαλασσινό (μεσογειακό), καραβίδα, μούλτις και το φυτεμένο με τις red cherrries..

takolas
27-01-16, 10:29
Καλή αρχή εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα!

Artemisia
27-01-16, 10:55
Άρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μα½€νο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.
Αφού σου αρέσουν τα ψάρια δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν χώρο για αυτά.. Εγώ, δεν τα έχεις δει, έχω στο σπίτι μου στη βεράντα "κλείσει" ένα κομμάτι σαν θερμοκήπιο, που έχω τα τροπικά φυτά και ανάμεσά τους τρεις δεξαμενές 50λτ και 75λτ και δυο 20ρες γυάλες για διαχείμανση στα ευαίσθητα φυτά, νούφαρα και ψάρια της λίμνης, αλλά διατηρώ συγχρόνως χωριστά σε αυτά και άλλα μικρά ζωοτόκα (γκάπις, κουνουπόψαρα, εντλερς, μονομάχους) και σαλιγγάρια.. Απλά στις μαύρες δεξαμενές τα ψάρια δεν φαίνονται και δεν προσφερεται ο τροπος αυτος διατηρησης τους για αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπως γίνεται με ενα ενυδρειο. Τα έχω κυρίως για πηγή υγρασίας και θερμανσης στο χώρο των φυτων..

Χωρια από αυτά η λίμνη που είδες έξω, καθώς και τα τέσσερα ενυδρεία μου που είναι στο σπίτι με θαλασσινό (μεσογειακό), καραβίδα, μούλτις και το φυτεμένο με τις red cherrries..
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για τις συμβουλές :D Πάπυρο θα τους βάλω και equisetum fluviatile και κάποια άλλα φυτά , φίλτρανση θα κάνω χωρίς μεγάλη ροή και έχω σχέδια να στάζει το νερό απο την πλάτη που θα κατασκεύασω πάνω σε φυτά , ξέρω ότι τους αρέσει λίγο σκοτεινό το περιβάλλον τους, θα τους βάλω και φύλλα μουριάς και μοσυσμουλιάς για τις τανίνες ;) αλλά για να τους βλέπω και λίγο σκέφτομαι να πάρω ανοιχτόχρωμη χαλαζιακή άμμο μπέζ . Με την υγρασία δεν φαντάζομαι να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα .... έχω και ορχιδέες στον ίδιο χώρο .
Θέλω να το κάνω μια μικρή όαση μέσα στο σπίτι γιατι το χειμώνα δεν χαίρομαι τις λίμνες μου ;)
Λοιπόν μη χανομαστε, ΚΑΦΕ ;) Να μαθαίνω και για θαλασσινό σιγά σιγά :D
Καλή αρχή εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :D
:D

ChocolatePuma
27-01-16, 13:12
Άρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μὀνο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.

H λογική λέει πως όταν ένας οργανισμός (πχ ψάρι) αναπαράγεται, τότε σημαίνει πως οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι από καλές εώς ιδανικές

Το αναφέρω, σε σχέση με την απουσία μηχανικής φίλτανσης και την αραιή ανανέωση του νερού ;)

Μπράβο για όλα όσα κάνεις!

delta66
27-01-16, 14:38
Η λογικη εμενα μου λεει οτι ολα τα ειδη εχουν στο ενστικτο την επιβιωση του ειδους και προφανως την αναπαραγωγη, περνανε δεν περνανε καλα. Ιδιως ομως οταν δεν περνανε καλα.
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα.

Επισης η λογικη λεει οτι σε ενα συστημα ανεξελεγκτο, δεν μπορεις να μετρησεις θανατους και γεννησεις.
Απλα βλεπεις να συνεχιζεται η ζωη. Τι ζωη ειναι αυτη, δε ξερεις.

Επισης
Φιλτρανση του νερου δεν σημαινει απαραιτητα και παρουσια φιλτρου.
Ανανεωση των στοιχειων του νερου και αφαιρεση των τοξικων απο αυτο, δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγες νερου.
Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ψαρια και ολα τα ενδυρεια.

moradin
27-01-16, 15:28
Η λογικη εμενα μου λεει οτι ολα τα ειδη εχουν στο ενστικτο την επιβιωση του ειδους και προφανως την αναπαραγωγη, περνανε δεν περνανε καλα. Ιδιως ομως οταν δεν περνανε καλα.
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα.

Σπύρο συγγνώμη αλλά βρίσκω αυτή την αναλογία εντελώς άστοχη. Τι σχέση έχουν οι λόγοι αναπαραγωγής των ανθρώπων με αυτές των ψαριών ?

alexis cosmo
27-01-16, 15:40
Σπυρο δεν νομιζω να ισχυει αυτο αν το λες για τα ψαρια γιατι στην αφρικη ειναι πιο αγνα τα μερη και οι ποταμοι και οι λιμνες απο της ευρωπης και της αμερικης.
Λιγοτερα αποβλητα και καθαροτερη ατμοσφαιρα.

johnpecn`
27-01-16, 16:02
Διονύση ειναι νόμος ,ολοι οι οργανισμοί εχουν σαν σκοπό την επιβίωση κι αυτο επιτυγχανεται μέσω της αναπαραγωγής κ της εξέλιξης, ζωα άνθρωποι ολοι αποτελουμαστε απο κύτταρα για την βιολογία και εχουμε μονο ενα σκοπό την επιβίωση :) τωρα αυτό που θελει να πει ο Σπυρος ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ειναι οτι με το να εχουμε αναπαραγωγή σε ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ δεν σημαινει απαραίτητα οτι αυτο ειναι σημάδι ευζωίας. Οι μονομάχοι αν παρατηρήσετε ακομα και μεσα στα ποτηράκια που τους εχουν στα πετσοπ
φτιάχνουν bubblenest τι σημαινει αυτό οτι καλοπερνάνε; Η αναπαραγωγή- επιβίωση ειναι σκοπός όλων τον οργανισμών,αλλα σημάδι ευζωίας δεν ειναι,ουτε βεβαια σημάδι κακοπερασης :)
Τα ψαρια δεν ζευγαρώνουν επειδή λενε "πωπω καταπληκτικό aquascape ,φοβερές παράμετροι νερου ας ζευγαρωσουμε" ειναι κάποιες παράμετροι που λειτουργούν σαν σκανδάλη για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή-επιβίωση του είδους πχ πιο δροσερό νερό η πιο θερμό ,πιο έντονη ροή ,πιο χαμηλο ph...και εχει να κανει με ξηρασίες ,εποχές ,πλημμύρες και αλλα φυσικά φαινόμενα που δίνουν σήμα στο ψαρι οτι ειναι η καταλληλη στιγμη που ΠΡΕΠΕΙ να αναπαραχθεί.

Κουβεντα να γινεται ετσι; ;)
Έβαλα κι αυτο το tapatalk και με εχει τρελάνει στης ειδοποίησης δεν μου ξεφεύγει τιποτα :D:D:D

moradin
27-01-16, 16:08
Ναι Γιάννη για τα ψάρια συμφωνώ 100% όμως στους ανθρώπους υπάρχουν παράγοντες όπως κουλτούρα, παιδεία, οικονομία, και τόσοι άλλοι.
Γι'αυτό θεωρώ άστοχο τον παραλληλισμό.

ChocolatePuma
27-01-16, 16:53
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα. Είναι το μοναδικό σημείο με το οποίο διαφωνώ κι αυτό γιατί δεν μου κολλάει η σύγκριση! Όλοι μας ξέρουμε πως και οι παππουδες μας ειχαν 10 αδέλφια ο καθένας, αλλά υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό! Δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε μέχρι την Αφρική για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα.Δεν μπορώ όμως να τους θεωρήσω μονομάχους...:p

Επισης η λογικη λεει οτι σε ενα συστημα ανεξελεγκτο, δεν μπορεις να μετρησεις θανατους και γεννησεις.
Απλα βλεπεις να συνεχιζεται η ζωη. Τι ζωη ειναι αυτη, δε ξερεις.

Επισης
Φιλτρανση του νερου δεν σημαινει απαραιτητα και παρουσια φιλτρου.
Ανανεωση των στοιχειων του νερου και αφαιρεση των τοξικων απο αυτο, δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγες νερου.
Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ψαρια και ολα τα ενδυρεια.

Νόμιζα ότι είχα απαντήσει πριν κανενα 2ωρο...τελικά δεν πάτησα το καταχώρηση :grin:

Artemisia
01-02-16, 20:56
Για να δούμε τι έχω κάνει μεχρι τώρα .... έβαλα πέτρες για να κάνω ένα μέρος για την φίλτρανση (δεν την τελειώσα ) , έκανα πλαίσιο με τελάρα και έβαλα πολυουρεθάνη για να φτιάξω ψεύτικο βράχο (δεν τελειώσα έχω ακόμα την διακόσμηση ) την πλάτη με καταράκτη δεν την ξεκίνησα , έβαλα φυτά στην αρχή στην άμμο έφευγαν ...:smt120 τελικά τα έβαλα σε γλαστρακια όπως στις λίμνες .
Μου εχει βγεί η πίστη με την εσωτερική λίμνη :smt120:smt120 έχω μάθει στις εξωτερικές :D:D έκανα το σπίτι χάλι μαύρο .... και ακόμα δεν είμαι ούτε στα μισά ....
Πάρτε μάτι τώρα και να είσαστε επιεικείς παρακαλώ :D

Τάκης
01-02-16, 21:01
Εισαι αστερι, τερμα, τελος.
να φωναξω η γυναικα μου να τα δει, αλλά θα σε μισήσει :D
και η αληθεια ειναι πως σε συμπαθεί ιδιαιτερα :)

Artemisia
01-02-16, 21:03
Eυχαριστώ Τάκη :D:D:D:D να ρθείτε το καλοκαίρι για διακοπές :D:D Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα χαρεί με τόοοσα ενυδρεία και λίμνες αλλά θα τα βρούμε ;)

alexis cosmo
01-02-16, 21:13
Αρτεμισια δειχνει τελειο.
Ενα βαψιμο καλο με τσιμεντο για δεξαμενες και θα γινει κουκλα.
Μου αρεσει οπως γινεται τελικα εχεις χερι.
Εκει που ειναι θα την αφησεις? Οποιιος θα περναει θα κολαει για λιγο.
Τελεια

Artemisia
01-02-16, 21:26
Ευχαριστώ Αλέξη :D:D Εκεί θα μείνει , την βάση δεν θα την κάνω με isomat aquamat μόνο την πλάτη του καταράκτη , γιατι δεν θα έρχεται σε επαφή με το νερό ;) Πάω να βγάλω και μια φωτό με τα φυτά και να τα γράψω αναλυτικά να μου πείς τι θέλεις να σου στείλω ;)

alexis cosmo
01-02-16, 21:39
Αυτα ειναι τα ωραια χαχαχαχαχα

tkalamat
01-02-16, 21:50
Με εκπλήσεις ευχάριστα κάθε φορά μπράβο!!!!!!!

Artemisia
01-02-16, 21:58
Eυχαριστώ πάρα πολύ :D:D:D

gregkn73
01-02-16, 22:21
Είσαι μερακλου! Μπραβο

Artemisia
01-02-16, 22:47
Αυτή ήταν η καλύτερη που έβγαλα (χαχαχαχαχα , χάλια μαύρα )
Λοιπόν τα περισσότερα φυτά μου δεν έχουν φύλλα ακόμα γιατι τα πήρα απο τις λίμνες ... στα νούφαρα δεν μπορώ να βάλω χέρι πρίν την άνοιξη ....
1. Water clover (Menyanthes trifoliata)
2. Equisetum Hyemale
3. Butomus umbellatus (Δεν έχει φύλλα ακόμα .... )
4. Sagittaria latifolia (Δεν έχει φύλλα ακόμα .... )
5. Ιριδα (δεν ξέρω χρώμα )
6.Pistia stratiotes (Δυστυχώς τα κακάρωσε την είχα σε ενυδρείο με μεγάλη ροή .... )
7.Pontederia cordata (Δεν έχει φύλλα ακόμα ....Μώβ χρώμα )Βελάκι μαύρο Ίριδα (το χρώμα δεν το ξέρω) δώρο του Γιάννη η του Νίκου (να τα λέμε και αυτα)
βελάκι κίτρινο Τhalia dealbata (Δώρο του φίλου μου Γιάννη)
βελάκι πράσινο Myriophyllum aquaticum (του φίλου Νίκου )
βελάκι μπλέ Star grass ή Heteranthera zosterifoli (του φίλου μου Τάκη:D)κλάδεψα απο το ενυδρείο ;)
Θα βάλω και μερικά ακόμα εύκολα ενυδρειακά ;) Σίγουρα κάποιο θα ξέχασα....

Artemisia
01-02-16, 22:48
Είσαι μερακλου! Μπραβο
Ευχαριστώ Γρηγόρη :D:D

takolas
02-02-16, 09:26
Πολύ όμορη γίνεται, και όλα δείχνουν ότι
θα γίνει ακόμα καλύτερη. Μπράβο!
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο Πάπυρος,
είχα και εγώ στην λιμνούλα μου μέχρι που πήρα
την μεγάλη απόφαση να τον βγάλω το ΣΚ.
Οι ρίζες του είχαν καταλάβει τεράστιο χώρο,
είναι πολύ "επιθετικές" :-). Περιττό να σου πω ότι βγήκε μαζί και
ο μισός βυθός της λίμνης, ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα βγάλει
τα ψάρια τα οποία τα ξαναέβαλα μετά από 3 ώρες και πολύ καθάρισμα...

kgf12345
02-02-16, 09:51
το πολυ ριζωμα δεν κανει κακο στη λιμνη,κανει καλο.
απλα περιοριζουν το χωρο,αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα οταν μιλαμε για τοσο μικρα ψαρια.
και εκτος αυτου,αρεσει στους μονομαχους;)

takolas
02-02-16, 10:06
Η εμπειρία μου με την λιμνούλα είναι πολύ μικρή,
ένα χρόνο και κάτι, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός.
Συμφωνώ ότι το ρίζωμα κάνει καλό αλλά εδώ μιλάμε για ολική κυριαρχία.
Μου έδινε την εντύπωση ότι περισσότερο βρόμιζε παρά καθάριζε...
οι ρίζες είχαν μαζέψει απίστευτη βρομιά...

Artemisia
02-02-16, 16:18
Πολύ όμορη γίνεται, και όλα δείχνουν ότι
θα γίνει ακόμα καλύτερη. Μπράβο!
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο Πάπυρος,
είχα και εγώ στην λιμνούλα μου μέχρι που πήρα
την μεγάλη απόφαση να τον βγάλω το ΣΚ.
Οι ρίζες του είχαν καταλάβει τεράστιο χώρο,
είναι πολύ "επιθετικές" :-). Περιττό να σου πω ότι βγήκε μαζί και
ο μισός βυθός της λίμνης, ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα βγάλει
τα ψάρια τα οποία τα ξαναέβαλα μετά από 3 ώρες και πολύ καθάρισμα...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :D:D Να σου πώ για τον Πάπυρο ένα κόλπο για να τον περιορίζεις αλλά και να τον έχεις μέσα στην λίμνη . Θα πάρεις απο ένα φυτώριο μιά γλάστρα απο αυτές που συνήθως πουλάνε τα δέντρα (είναι χοντρες και μαύρες ) θα πάρεις και το τρυπάνι και θα κάνεις όσο πιο πολλές τρύπες μπορείς , θα βάλεις ένα κομμάτι σίτα κουφωμάτων μέσα στην γλάστρα και θα τον φυτέυσεις σε άμμο (ποταμίσια απλη) . Η σίτα τον περιορίζει και δεν μπορεί να βγεί εύκολα και όποτε θα έχεις χρόνο βγάζεις την γλάστρα και κουρευεις τις έξω ρίζες αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις στην αρχή μια φορά άντε δύο τον χρόνο μετά ίσως χρειαστεί να τον χωρίσεις ;) Έτσι κάνω εγω στους δικούς μου και τους κρατάω σε ότι μέγεθος θέλω ;) όπως κάνουν και τα μπονζάϊ :D:D
Ξαναβάλε στην λίμνη έστω έναν μικρό γιατι κάνει απονιτροποίηση αν κάνεις μετρήσεις θα το καταλάβεις ;)

takolas
02-02-16, 16:21
Ευχαριστώ πολύ, δεν τον ήξερα τον τρόπο αυτό
και πραγματικά είχε ξεφύγει η κατάσταση.

Artemisia
02-02-16, 16:25
Nα είσαι καλά :D απο φυτά για λίμνες ξέρω ;) απο τα ενυδρειακά τώρα μαθαίνω :D

Maverick
02-02-16, 17:08
Ωραία πράγματα :smt023 Καλή συνέχεια!

Lth1
02-02-16, 17:19
πολυ ωραια δουλεια και αναμενουμε νεοτερα...παντα τετοια αρτεμης!!!

Artemisia
02-02-16, 17:53
Ωραία πράγματα :smt023 Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ πάρα πολύ :D:D:D
Ποτε θα φτιαξεις μια λιμνη για καρχαρια δεν ξερω...χεχεχε...
Εχεις σκεφτει να βαλεις εισοδο για να ερχονται τα σχολεια για εκπαιδευτικη εκδρομη???
Παρολαυτα..πολυ ωραια δουλεια και αναμενουμε νεοτερα...παντα τετοια αρτεμης!!!
Xαχαχαχαχαχα μου φτάνει που έρχονται τα παιδιά των φίλων μου συνεχεια με ρωτάνε - Κυρία Αρτεμη να ταϊσω σκουλήκια :D:D:D:D τα μικρά έχουν πολύ πλάκα :D:D
Σε ευχαριστώ πολύ Λουκά , με δυσκολεύει πολύ αυτή η λίμνη .... δεν μπορώ να πατήσω την πολυουρεθάνη :smt120 και τώρα έχω να κάνω και τα φελιζόλ .....

Artemisia
10-02-16, 19:46
Εχουμε και λέμε έβαψα την πολυουρεθάνη , κόλλησα πέτρες και άμμο έβαλα και μερικά φυτά (σήμερα) και έχω ακόμα δουλεια :smt120:smt120 ουφ .... Πιο αργά και απο το αργότερα προχωράω :D:D

tsala
10-02-16, 19:52
Υπεροχη Αρτεμισια!!!!!

Artemisia
10-02-16, 19:54
Σε ευχαριστώ Γιάννη :D:D προσπαθω ....

Κλεόβουλος
10-02-16, 20:03
Δε σε προλαβαίνουμε εσένα βρε παιδάκι μου :)
Πάλι μεγαλούργησες! Μ' αρέσει που της φύτεψες και κακτάκια...

Artemisia
10-02-16, 20:06
Κλεόβουλε σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ :D:D:D:D για τα καλά σου λόγια :D
Θα βάλω και άλλα φυτά να φαίνεται λίγο φυσικό , γιατί τώρα και πολύ φυσικό δεν το λές .... ;) αλλά προσπαθώ :D

kgf12345
10-02-16, 20:35
μια χαρα το πας:)
αντι για κακτακια θα εβαζα αεροφυτα(tilandsia κλπ),αλλα οτι θελει ο καθενας:)

Artemisia
10-02-16, 20:38
Σε ευχαριστώ :D:D Έψαξα για τιλάνσιες αλλά που να βρώ τέτοια εποχή ?? Μόνο απο το ebay ... και εκεί ακόμα πρέπει να βάλω κάποιον φίλο να μου πάρει , οπότε βολεύτηκα για τώρα με sempervivum :D

kgf12345
10-02-16, 20:42
υπαρχει και αυτο (http://www.airplants.gr/).εχω ψωνισει αρκετες φορες και δεν εχω παραπονο.
εχε το υποψη σου αν το αποφασισεις:)

ChocolatePuma
10-02-16, 20:44
Super γινεται!!!!:D

Artemisia
10-02-16, 20:48
To ειχα δεί όταν έψαχνα , στο χωριο μου έχουν μια παροιμία που λέει "Αυτός πουλάει την μάνα του για κορίτσι" .... χαχαχχα
Στην Γερμανία οι 3 Τιλάνσιες έχουν 5 ευρώ και 4 ευρώ μεταφορικά και μάλιστα οι μώβ και ανθισμένες ;)
Σε ευχαριστώ πάντως :D

Τάκης
10-02-16, 20:49
Καλά Αρτεμις δεν παιζεσαι ,
τι να πω, χρυσοχέρα
Μπραβο

Artemisia
10-02-16, 20:50
Σε ευχαριστώ Σάκη :D:D:D

sarpijk
10-02-16, 20:51
Γεια στα χερια σου Αρτεμις! Εγω αντι για κακτακια θα εβαζα ενα κισσο. Τιλανσιες ειδα στο ΙΚΕΑ.

Artemisia
10-02-16, 20:53
Καλά Αρτεμις δεν παιζεσαι ,
τι να πω, χρυσοχέρα
Μπραβο
Σε ευχαριστώ Τάκη μου :D:D:D πάντα με τον καλό τον λόγο :D:D
Γεια στα χερια σου Αρτεμις! Εγω αντι για κακτακια θα εβαζα ενα κισσο. Τιλανσιες ειδα στο ΙΚΕΑ.
Ευχαριστώ πολύ !!! :D:D:D Κισσό εχω (λες να βάλω?? ) , ΙΚΕΑ έχουμε μόνο για παραγγελίες επίπλων φυτά δεν φέρνουν , να πάρει.... 4 Φυτώρια έχουμε στην Κομοτηνη και στα 4 πήγα ...

alexis cosmo
10-02-16, 21:18
Εντάξει γίνεται τέλειο.
σου βγάζω το καπέλο.
τα μικρά ομορφαίνουν και σιγά σιγά περνούν χρώματα. :D:D

Artemisia
10-02-16, 21:32
Με έχει κουράσει πραγματικά έχω μάθει με τα τσιμέντα και τις αληθινές πέτρες ο bob μάστορας ... ;) Άντε ξεκίνα να μάθω και εγώ να κολλάω , που δεν το βλέπω ... Να προσέχεις τα παιδιά μου σαν τα μάτια σου ;)
Αααα Αλέξη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

alexis cosmo
10-02-16, 21:36
Τα παιδιά είναι καλό ταϊσμενα θα σου στείλω καμιά φώτο.

Artemisia
13-02-16, 22:29
Έχω να κάνω μια ερώτηση :D
Την πλάτη (τύπου καταράκτη) θα την κάνω με φελιζόλ και θέλω να κολλήσω πάνω στο φελιζόλ άλλα κομμάτια φελιζόλ , αν τα κολλήσω με ενυδρειακη σιλικόνη θα έχω πρόβλημα ?? ή πρέπει να τα κολλήσω με άλλο τρόπο μεταξύ τους ??
Έτσι για το καλό σας βάζω και 2 φωτό απο το εσωτερικό με τα φυτά . Eβαλα και μια anubia σήμερα (απο τα χρυσόψαρα) φουλ στην καφέ άλγη είναι .... Η πέτρα στο κέντρο θα φύγει ;)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-1_6_zps1rtejxyh.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/1_6_zps1rtejxyh.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-1_7_zps81iob0nw.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/1_7_zps81iob0nw.jpg.html)

Τάκης
13-02-16, 22:46
Μετά μου λες πως δεν πιάνουν τα χέρια σου
Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη μου φαίνεται :D
Ναι , με ενυδρειακή σιλικόνη να κολλήσεις ότι θες
αλλά να την αφήσεις 2-3 ημέρες να στεγνώσει καλά

Artemisia
13-02-16, 22:50
Eυχαριστώ Τάκη :D:D:D Ναι θα την αφήσω 3 ημέρες να στεγνώσει. Απλά ξέρεις εεε μετά θα πέσει τσιμέντο ακόμα έχω πολύ δρόμο και κόψιμο φελιζόλ....
Σε ευχαριστώ και πάλι :D Κανένας δεν σε φτάνει εσένα στις κατασκευές :)

tsala
13-02-16, 22:53
ωραιος κι ο βυθος!!!:p

Artemisia
13-02-16, 22:56
Σε ευχαριστώ Γιάννη :D:D Θα τον φτιάξω λίγο ακόμα , περιμενω κάποια φυτά να εμφανιστούν ;)

Τάκης
13-02-16, 23:09
Κάτι ακόμα, όταν θα κολλήσεις με σιλικόνη τα φελιζολ να προσέξεις να μη βγει σιλικόνη έξω απο τα κομμάτια γιατι δεν πιάνει τσιμένο επάνω της

Artemisia
13-02-16, 23:12
Ναι Τάκη [emoji2] αυτό το σκέφτηκα και εγώ θα προσέξω [emoji2]

sarpijk
14-02-16, 00:19
Θα γινει πολυ καλο οπως το βλεπω απο πανω. Με κρυπτοκορινες θα το γεμιζα.

Artemisia
14-02-16, 00:33
Σε ευχαριστώ πολύ :D:D:D και εγω περιμένω να δώ πώς θα εξελιχθεί και κάποια φυτά δεν έχουν κάνει εμφανιση ακόμα , φοβάμαι μήπως παραέβαλα φυτά αλλά θα δώ σταδιακά :D
Έβαλα και ένα banana lily (έτσι το ξέρω)Nymphoides είναι , έβγαλε δύο φύλλα ... Ωραίες οι κρυπτοκορίνες συμφωνώ αν έχω χώρο στο τέλος θα βάλω :D Με χαλάνε οι γλάστρες που φαίνονται αλλά τι να κάνω ...

Τάκης
14-02-16, 00:38
Με χαλάνε οι γλάστρες που φαίνονται αλλά τι να κάνω ...

Θες ιδέα ;

Artemisia
14-02-16, 00:39
Φυσικά [emoji3] Για πες ....

Τάκης
14-02-16, 00:46
ντύσε τις γλάστρες με πετραδακια
επειδή τις έβαλες ήδη στο νερό, βρες κάποιες άλλες γλάστρες, κόλλησε πετραδάκια με σιλικόνη και θα έχεις αυτο το αποτέλεσμα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-09052014046_zpsa4176962.jpg

Artemisia
14-02-16, 00:51
Χμμμμ , άλλα τετοια γλαστρακια δεν έχω αυτα είχαν νουφαρα και άλλα φυτά που αγόραζα (φυσικά για λίμνη με Κοι δεν κάνανε τα γλαστρακια) οπότε με βλέπω να βγάζω να στεγνώνω να κολλάω και μετά απο 4 μέρες ξανά μέσα , να σου πώ το σκέφτομαι , αν βρω χρόνο με βλέπω να το κάνω :D:D:D:D:D

Τάκης
14-02-16, 00:55
Και αυτό γίνεται

tsantos
14-02-16, 09:58
Καλημερα χρυσοχερα!!!
non stop εισαι ε?:D ασχολεισαι και με bonsai γιατι πολυ σωστα ειπες για τη ριζα και το κουρεμα!!!:rolleyes:

Artemisia
14-02-16, 10:07
Καλημέρα καλέ μου [emoji2] [emoji2] Σε ευχαριστώ πάρα πολύ [emoji3] [emoji3] έχω 3 Μπονσαι και τα φροντίζω όσο μπορώ [emoji6] Εντάξει ζούνε τα τελευταία 6 χρόνια [emoji2]

sarpijk
14-02-16, 10:28
Με java moss δε θα μπορουσες να τα κρυψεις?

Artemisia
14-02-16, 10:33
Θα μπορούσα αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι σε 6 μήνες δεν θα φαίνεται καθόλου η γλάστρα [emoji3] Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον [emoji2]

tsantos
14-02-16, 10:50
6 χρονια δεν ειναι απλα ενταξει ειναι κατορθωμα!!!
Bravo ξανα και ξανα και ξανα!!!:smt038
Περιμενω φωτο!για καποιο λογο ενυδρεια και bonsai πανε μαζι,το εχω εστιασει στην μεγαλη αναγκη που εχουμε καπιοι ανθρωποι να ειμαστε κοντα στη φυση.

alexis cosmo
14-02-16, 14:42
Μπραβο αρτεμις πολυ ωραιο αποτελεσμα.
Απλα χρυσοχερα.
Σε καμια βδομαδα με 10 μερες ετοιμασου να παραλαβεις τα καινουρια σου παιδια.
Θα σου στειλω να μου πεις ποια θες.
Ειδες που προλαβες εισαι τσακαλι τελικα.

Artemisia
14-02-16, 15:25
6 χρονια δεν ειναι απλα ενταξει ειναι κατορθωμα!!!
Bravo ξανα και ξανα και ξανα!!!:smt038
Περιμενω φωτο!για καποιο λογο ενυδρεια και bonsai πανε μαζι,το εχω εστιασει στην μεγαλη αναγκη που εχουμε καπιοι ανθρωποι να ειμαστε κοντα στη φυση.
Ευχαριστώ εντάξει να σου πώ η αλήθεια είναι οτι δεν τα φροντίζω και πολύ ο κολλητός μου όμως κάνει κάτι μπονσαι φανταστικά και όποτε έρχεται και βλέπει τα δικά μου ..... ακούω :smt084 μπιρι μπιρι .
Αυτο με την φύση ισχύει , θα μπορούσα να ζήσω και στην ζούγκλα :D:D:D Σήμερα ήμουυ στην λίμνη του μπαμπα μου και έπιανα κάτι φανταστικές Σαλαμάνδρες κρίμα δεν έβγαλα καμια φωτό να σας δείξω ..... Ο κούτιακας ;)
Μπραβο αρτεμις πολυ ωραιο αποτελεσμα.
Απλα χρυσοχερα.
Σε καμια βδομαδα με 10 μερες ετοιμασου να παραλαβεις τα καινουρια σου παιδια.
Θα σου στειλω να μου πεις ποια θες.
Ειδες που προλαβες εισαι τσακαλι τελικα.
Αλέξη μου καλέ μου ευχαριστώ :D:D:D:D Ωχ αμάν έρχονται τα παιδιά μου και δεν έστρωσα το νερό .... καλά που μου το είπες αυριο Μπόλι και ενυδρειακή Τύρφη και να κάνω κάποιες διορθώσεις ... αγχώθηκα :smt120

alexis cosmo
14-02-16, 18:56
χαχαχαχαχ μια χαρά στρώσε το και είσαι κομπλέ
:D

tsantos
16-02-16, 02:06
Ευχαριστώ εντάξει να σου πώ η αλήθεια είναι οτι δεν τα φροντίζω και πολύ ο κολλητός μου όμως κάνει κάτι μπονσαι φανταστικά και όποτε έρχεται και βλέπει τα δικά μου ..... ακούω :smt084 μπιρι μπιρι .Ετσι πανε αυτα,δανικα,δεν θα φτιαξει λιμνη η ενυδρειο?την πατησε!!!;)
Αυτο με την φύση ισχύει , θα μπορούσα να ζήσω και στην ζούγκλα :D:D:D Σήμερα ήμουυ στην λίμνη του μπαμπα μου και έπιανα κάτι φανταστικές Σαλαμάνδρες κρίμα δεν έβγαλα καμια φωτό να σας δείξω ..... Ο κούτιακας καλο!!!;) Βγαλε φωτο την αλλη φορα να δουμε ποιο ειδος ειναι!

Artemisia
16-02-16, 02:17
Βγαλε φωτο την αλλη φορα να δουμε ποιο ειδος ειναι!
Είδες πώς τα μιλάω τα Κερκυραικά πσσσ ;) Μου λείπει η φίλη μου :D
Ένα είδος είναι αυτο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-dsc01020_zpsflweezo0.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/DSC01020_zpsflweezo0.jpg.html)

Είναι και κάποιες πιο σκούρες με κίτρινες έντονες βούλες στην κοιλιά , αλλά θα βγάλω φωτό σύντομα ;)

tsantos
16-02-16, 02:33
Να ρθεις το καλοκαιρι διακοπες να την δεις να γνωριστουμε και απο κοντα!Διπλα στο σπιτι εχω ενα ποταμακι και εχει ιδιες αλλα ποιο σκουρες και με "φτερο" στην ουρα,θα προσπαθησω να πιασω καποια να την φωτογραφησω μηπως εχουμε ιδιες :D

Σημερα τις χαζευα που ανεβεναν στην επιφανεια για να παρουν ανασα,πολυ ομορφα πλασματα και αυτα!!!πολυ ηρεμα!

Artemisia
16-02-16, 02:36
Φανταστικές οι Σαλαμάνδρες μπορώ να τις παρατήρώ με τις ώρες :D:D Αχχ μακάρι να ρθώ φέτος ;) θα βρεθούμε στάνταρ :D
Βγάλε φωτό Αλέξανδρε :D

tsantos
16-02-16, 03:25
Η δικη σου πρεπει να ειναι Lissotriton vulgaris!

Τσουπρακάκος παναγιώ
16-02-16, 19:26
Καλησπέρα ,τέλεια δουλεια και πάλι !Σόρυ για το ασχετο αλλά για φίλτρανση τι εχεις κανει ακριβώς?ψήνομαι εδω και καιρό να φτιάξω κατι τέτοιο και με αγχώνει αυτό το θέμα :smt120

Artemisia
16-02-16, 19:34
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ :D:D:D
Για φίλτρανση πήγα να κάνω κάτι δεν μου βγήκε και εχθές τα ξήλωσα όλα και σήμερα την ξαναέστησα απο την αρχή :D:D Γιατί σε αγχώνει το θέμα ?? Πες να σε βοηθήσω αν μπορώ ;) Σήμερα παρήγγειλα εξωτερικό φίλτρο τελικά σε πολύ καλή τιμή (στειλε ΠΜ αν ενδιαφέρεσαι) και έτσι τα μικρά μου Betta θα έχουν πιο πολύ χώρο . :D:D

Τσουπρακάκος παναγιώ
17-02-16, 16:04
Με αγχωνει απο πολλες αποψεις .Εγω ηθελα να κανω μια μικρη ,περιπου 100 λιτρα στο μπαλκονι ,με ψαρια που αντεχουν στο κρυο .Αλλα καθότι λιγο ασχετος δεν ξερω πως να φιλτραρω το νερο :confused:
Σκεφτηκα πως αν βαλω τα σωστα φυτάκια ,συμφωνα με αυτά που διαβάζω ,πχ παπυρος και κατι να γυριζει το νερο να μην μενει στάσιμο (αντλία ,κυκλοφορητη ;;) θα ειμαι οκ ;
Το εξωτερικο φιλτρο που πηρες θα ειναι στο ιδιο υψος με την λιμούλα ;;λειτουργει ετσι ;

Artemisia
17-02-16, 16:17
Άνοιξε ένα θέμα με τις σκέψεις σου στην κατηγορία http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159
Δεξαμενές (Τεχνητές Λίμνες ) και θα τα συζητήσουμε όλα εκει , θα βρούμε λύσεις οικονομικές και εύκολες να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις ευκολά :D:D:D

Τσουπρακάκος παναγιώ
17-02-16, 16:18
Ok ;)

Artemisia
18-02-16, 15:53
Update :D:D Αφού τα έκανα "μαντάρα" και δεν ήμουν σίγουρη για την ασφάλεια των betta μου με τόσες πέτρες :smt120 τα ξήλωσα όλα και άντε πάλι απο την αρχή :D
Αγόρασα εξωτερικό φίλτρο το fluval 205 και ξανέστησα όλο το "τοπίο" για να μην ανησυχώ για τα ψαράκια .
Την πλάτη που ήθελα να φτιάξω την ξεκίνησα και δεν την τελείωσα ποτε.... θα γίνει σε δέυτερο χρόνο ;) αν γίνει τελικά .
Έβαλα ενυδρειακή τύρφη μέσα σε τούλι μέσα στην δεξαμενη κάτω απο μία πέτρα , γιατί επιπλέει , για να δώσει λίγο χρώμα αλλά 3 μέρες μετά δεν έχει γίνει τίποτα . Οπότε θα μπεί μέσα στο φίλτρο να έχει ροή .
Και τώρα φώτο :
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-11111_zpsb38zxpon.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/11111_zpsb38zxpon.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-2222_zpsqj4zl9ib.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/2222_zpsqj4zl9ib.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-33333_zpsk6fxs4ke.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/33333_zpsk6fxs4ke.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-44444_zps8wkhb5f6.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/44444_zps8wkhb5f6.jpg.html)

Πάω να πάρω το φίλτρο και επιστρέφω :D:D:D μπορεί να χρειαστώ βοήθεια στο στήσιμο :smt120:smt120 το νού σας ;)

Κωστας Malawi
18-02-16, 15:55
πολυ καλο!!αμα στησω εγω τετοιο πραγμα στο σπιτι μετα θα ψαχνω για σπιτι:D
το φιλτρο ειναι πανευκολο.δε νομιζω να χρειαστεις βοηθεια..

Artemisia
18-02-16, 16:01
πολυ καλο!!αμα στησω εγω τετοιο πραγμα στο σπιτι μετα θα ψαχνω για σπιτι:D
το φιλτρο ειναι πανευκολο.δε νομιζω να χρειαστεις βοηθεια..
Σε ευχαριστώ Κώστα :D:D θα γίνουν αλλαγές με τον καιρό ... κάτσε μην ψάχνω και εγω σπίτι ;)
Για το φίλτρο έχω μια απορία Ο Παναγιώτης , παραπάνω , με ρώτησε αν θα έχω πρόβλημα που θα δουλευει στο ίδιο επίπεδο με την λιμνούλα και δεν το είχα ψάξει :smt120:smt120 Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ???

takolas
18-02-16, 16:01
Πολύ ωραία η εξέλιξη!

Artemisia
18-02-16, 16:04
Σε ευχαριστώ πολύ :D:D Η αλήθεια είναι οτι μπορούσε να γίνει και καλύτερη αλλά .... δεν πιάνουν τα χέρια μου :smt120

Κωστας Malawi
18-02-16, 16:05
Σε ευχαριστώ Κώστα :D:D θα γίνουν αλλαγές με τον καιρό ... κάτσε μην ψάχνω και εγω σπίτι ;)
Για το φίλτρο έχω μια απορία Ο Παναγιώτης , παραπάνω , με ρώτησε αν θα έχω πρόβλημα που θα δουλευει στο ίδιο επίπεδο με την λιμνούλα και δεν το είχα ψάξει :smt120:smt120 Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ???
στα ποσα εκατοστα απο το εδαφος ειναι η επιφανεια του νερου?

Artemisia
18-02-16, 16:08
στα ποσα εκατοστα απο το εδαφος ειναι η επιφανεια του νερου?
Στην ίδια ευθεία είναι και το φίλτρο θα είναι στην ίδια επιφάνεια , εκτός και αν δεν καταλαβα τι ρώτησες :D:D

Κωστας Malawi
18-02-16, 16:10
τι υψος εχει η λιμνη σου βρε μεχρι την επιφανεια του νερου?:)

πχ εμενα το ενυδρειο μου ειναι 65 υψος αλλα νερο εχω μεχρι τα 59 περιπου.
μετρα απο το εδαφος του σπιτιου μεχρι την επιφανεια του νερου.

Artemisia
18-02-16, 16:14
ΑΑΑΑΑΑ οκ :D:D:D Περίμενε :rolleyes:
31 με 32 εκατοστά .

Κωστας Malawi
18-02-16, 16:18
ωραια.η κεφαλη στο fluval ειναι στα 30 εκατοστα απο το εδαφος.εχω την εντυπωση οτι θα σου δουλεψει με μειωμενη ροη.το εχω δοκιμασει με ενα 2213 που ειχα και εβγαζε λιγοτερο νερο οταν ηταν στην ιδια επιφανεια.
αφου το εχεις παρει ηδη ομως θα το μαθουμε σε λιγο..

Artemisia
18-02-16, 16:25
Omg Κώστα κάνω τον σταυρό μου να δουλέψει :smt120:smt120 Δεν με πειράζει η μειωμένη ροή betta θα έχω 4 ;)

Artemisia
18-02-16, 17:32
ήρθε ήρθε :D http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160218/1889cc3f430a69516e4bf943687bb9ef.jpg

Τάκης
18-02-16, 17:32
Δηλαδή αν έπιαναν τα χέρια σου τι θα έφτιαχνες ; Πύραυλο για το φεγγάρι ;
Έλα βρε Αρτεμησία, κούκλα είναι :)

Artemisia
18-02-16, 17:40
Είμαι πολύ πολύ αργή [emoji6] πόσα τζιμπραγκαλα έχει επιτέλους χαχαχα http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160218/9985d8eef91913950d471a202ccd160d.jpg

Artemisia
18-02-16, 17:41
Δηλαδή αν έπιαναν τα χέρια σου τι θα έφτιαχνες ; Πύραυλο για το φεγγάρι ;
Έλα βρε Αρτεμησία, κούκλα είναι :)
Σε ευχαριστώ Τάκη μου καλέ [emoji2] [emoji2]

tsala
18-02-16, 17:46
Υπεροχη η λιμνη!
Καλογεμιστο το φιλτρο.
Η τυρφη εννοειται αν δεν εχει κυκλοφορια μεσα της , δεν θα κανει τπτ..
Βαλτη στο φιλτρο σε δυο καλτσες και αλλαζε ενναλαξ καθε βδομαδα.

Artemisia
18-02-16, 17:49
Κώστα χρονομετρας?τελείωσα [emoji3] http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160218/c646d860bea85b4a12179098ade226ec.jpg

Artemisia
18-02-16, 17:50
Υπεροχη η λιμνη!
Καλογεμιστο το φιλτρο.
Η τυρφη εννοειται αν δεν εχει κυκλοφορια μεσα της , δεν θα κανει τπτ..
Βαλτη στο φιλτρο σε δυο καλτσες και αλλαζε ενναλαξ καθε βδομαδα.
Σε ευχαριστώ Γιάννη [emoji4] κάτσε να δουλέψει . Προσευχή. .....

Artemisia
18-02-16, 18:38
Λοιπόν μου περισσέψε αυτό και δεν βλέπω να δουλεύει τώρα ψάχνω μήπως έχω κάνει λάθος [emoji22] Για πείτε τι να κάνω? http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160218/b2b1dc0992a2ee5a635c2a4c682a2063.jpghttps://vimeo.com/155846787

alexis cosmo
18-02-16, 18:45
μόνο αυτό περισεψε? ?
τσακάλι είσαι.
θα ειναι κάτι έξτρα λογικά οπότε πετάτο χαχαχαχαχαχ:p
πλάκα κάνω περίμενε να σου πει κάποιος που έχει το ίδιο τι το κάνεις .
άλως πετατο:D:D:D
καλόγεμιστο και γρηγορογεμιστο να είναι :D
τα παιδιά έχουν ετοιμάσει βαλίτσες και περιμένουν στην έξω πόρτα την μαμά τους :D

Κωστας Malawi
18-02-16, 18:48
αυτο που σου περισσεύει ειναι εργαλειο για να βγαζεις το impeller...αρα δεν σου περισεψε..για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει ο αερας που δεν ξεκιναει δοκιμασε με μια αντλια στην εισοδο του νερου να το βοηθησεις να κανει εκκινηση.αν δεν εχεις αντλια προχειρη δοκιμασε με μαλακες κινησεις να τρομπαρεις απο τη βαλβιδα εκκίνησης χωρις να το εχεις στο ρευμα και ακου αν γεμιζει.αν οχι βαλε ενα κουβα νερο πιο ψηλα απο το φιλτρο και δουλεψε το μεχρι να αδειασει απο αερα,μετα κλεισε τη βανα και βαλτο στη λιμνη να δουμε.

Artemisia
18-02-16, 18:50
αυτο που σου περισσεύει ειναι εργαλειο για να βγαζεις το impeller...αρα δεν σου περισεψε..για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει ο αερας που δεν ξεκιναει δοκιμασε με μια αντλια στην εισοδο του νερου να το βοηθησεις να κανει εκκινηση.αν δεν εχεις αντλια προχειρη δοκιμασε με μαλακες κινησεις να τρομπαρεις απο τη βαλβιδα εκκίνησης χωρις να το εχεις στο ρευμα και ακου αν γεμιζει.αν οχι βαλε ενα κουβα νερο πιο ψηλα απο το φιλτρο και δουλεψε το μεχρι να αδειασει απο αερα,μετα κλεισε τη βανα και βαλτο στη λιμνη να δουμε.
Να είσαι καλά Κώστα ευχαριστώ πάω να δοκιμάσω και σου λέω

Κωστας Malawi
18-02-16, 18:55
δες κι αυτο https://www.youtube.com/watch?v=-wXdPOSNU2s.

Artemisia
18-02-16, 19:15
Κώστα είσαι άρχοντας μιλάμε [emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji2] https://vimeo.com/155851935

Κωστας Malawi
18-02-16, 19:19
το δοκιμασες οταν βγηκε ο αερας να δεις τη ροη βγαζει?χωρις την αντλια φυσικα.

Artemisia
18-02-16, 19:30
Ναι το δοκίμασα , δούλεψε λίγο και μετά σταμάτησε πάλι .... :( οπότε ή θα το δουλέψω με την αντλία επάνω ή θα πρέπει να σηκώσω όλη την δεξαμενη :smt120 Κάτσε να το σκεφτώ τι θα κάνω .... Όποιος έχει ιδέα να την πεί ;)

Κωστας Malawi
18-02-16, 19:33
δε μπορει να μη δουλευει καθολου.αστο λιγο να δουλευει με την αντλια και κουνα το μεχρι να βγει ολος ο αερας.αν εχει αερα θα τον ακουσεις την ωρα που θα το κουνας.ασε που θα βγαζει φυσαλίδες στην εξοδο του.

Artemisia
18-02-16, 19:37
Ναι καλέ μου Κώστα το άφησα με την αντλία ώρα , έβγαλε τον αέρα όλο , δούλευε , έκλεισα το βανάκι ροής να μείνει το νερό μεσα στον κάδο και έβαλα την μπρίζα άνοιξα το βανάκι δούλεψε 5 λεπτά , την μία είχε ροή μετά σταματούσε μετά έκανε θόρυβο(χουρ χουρ:D ) δεν έβγαζε τίποτα ....
ΤΕΣΠΑ κάνω break και ξανα προσπαθώ :) Του ΔΩΚΩ ΜΙΑ .... που λέει και ένας φίλος ;)

Κωστας Malawi
18-02-16, 19:40
Ναι καλέ μου Κώστα το άφησα με την αντλία ώρα , έβγαλε τον αέρα όλο , δούλευε , έκλεισα το βανάκι ροής να μείνει το νερό μεσα στον κάδο και έβαλα την μπρίζα άνοιξα το βανάκι δούλεψε 5 λεπτά , την μία είχε ροή μετά σταματούσε μετά έκανε θόρυβο(χουρ χουρ:D ) δεν έβγαζε τίποτα ....
κι ομως αερα πρεπει να εχει ακομα:)κανε αυτο που σου ειπα.βαλε ενα κουβα πιο ψηλα απο το φιλτρο και βαλτο εκει να δουλεψει.
ακομα και αν δεν δουλεψει στο ιδιο επιπεδο που το εχεις δεν πρεπει να κανει χουρ χουρ:D

Artemisia
18-02-16, 19:44
Οκ ξανα λοιπόν :D:D:D πάω και σου λέω .

Τάκης
18-02-16, 19:53
Έχει αέρα, δεν εξηγείται αλλιώς.
Κάνε όπως λέει ο Κώστας.
Βάλε την αντλία στο πάτωμα, έναν καθαρό κουβά με νερό επάνω στο τραπέζι, οι σωλήνες μέσα στο κουβά, βάλε την άλλη αντλία να στέλνει στο φίλτρο και το φίλτρο να δουλεύει, λογικά με αυτό τον τρόπο ο αέρας πάει πάντα ψηλά και θα φύγει από τις σωλήνες, γιατί μάλλον έχει εγκλωβιστεί μέσα στο φίλτρο

tsoui
18-02-16, 19:59
:)Μεγιές το καινούργιο μπλιμπλίκι σου , επίσης μπορείς να βάλεις μια αντλία στην είσοδο του φίλτρου να πετάξει από μέσα ότι αέρα έχει μείνει.

Artemisia
18-02-16, 21:38
Χρήστο σε ευχαριστώ για το μπλιμπλίκι :D:D:D το έκανα και αυτο ;)

Artemisia
18-02-16, 21:54
Λοιπόν αφού τα έκανα όλα και δούλεψε :D:D κούνησα την σωλήνα καταλάθος μπήκε αέρας :smt120:smt120:smt120 και όπως καταλαβαίνετε η υπομονή μου τελείωσε ;) οπότε πατεντιάστηκα πάλι :D έβαλα την αντλία με το αλφαδολάστιχο και τέλος :D
Επίσης σκέφτηκα ότι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο όταν θα λείπω γιατι απο διακοπές ρεύματος καλά πάμε ...
Ορίστε τα μεγαλεία μου :D:D έκανα πατέντα και στην έξοδο να μην έχει μεγάλη ροή για τα μονομαχάκια , μην με ζαλίζει και το σουρ σουρ σουρ :D
Παρεμπιπτόντως το φίλτρο όλα τα λεφτα για ενυδρεία +-8
Βιντεο είναι και τα 2 πατας και βλέπεις ;)
http://i447.photobucket.com/albums/qq195/Artemisia_Kou/th_20160218_205424_zpsfgthorvt.mp4 (http://i447.photobucket.com/albums/qq195/Artemisia_Kou/20160218_205424_zpsfgthorvt.mp4)

http://i447.photobucket.com/albums/qq195/Artemisia_Kou/th_20160218_205931_zpste0epcam.mp4 (http://i447.photobucket.com/albums/qq195/Artemisia_Kou/20160218_205931_zpste0epcam.mp4)

Τάκης
18-02-16, 22:09
Το φίλτρο έχει αέρα μέσα, βγάζει συνέχεια φυσαλίδες

tsoui
18-02-16, 22:18
Α ρε Αρτεμησία είσαι μεγάλη μορφή χαχα,πάντως ένα δίκιο το έχει ο Τάκης αν δεν είναι απ το υπόστρωμα μήπως καμιά ένωση δεν έχει σφίξει καλά;

Artemisia
18-02-16, 22:19
Το φίλτρο έχει αέρα μέσα, βγάζει συνέχεια φυσαλίδες
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Δεν μπορώ άλλο :confused: Θα το αφήσω να δουλέψει έτσι να τον βγάλει και ξανα προσπαθώ μεθαύριο :D:D Απηύδησα ....

Artemisia
19-02-16, 00:32
Λοιπόν έχω νέα οι μπουρμπουληθρες σταμάτησαν [emoji4] αύριο ξαναδοκιμαζω [emoji6]

sarpijk
19-02-16, 01:05
Καλοριζικο το φιλτρο και τα δυο που εχω ειναι Fluval. Ειναι πολυ ανθεκτικα φιλτρα. Το πιο παλιο μου ειναι ενα 204 που ειχα παρει το 2003.

Artemisia
19-02-16, 01:09
Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε :D:D και εγω έχω ακόμα ένα περίπου το 2005 το πήρα , πραγματικά πολύ καλά .Ένα eheim που είχα μας άφησε σε 3 χρόνια ....μάλλον πήγε απο ανακοπή ρεύματος ;)

tsoui
19-02-16, 22:09
Έφτιαξε τελικά ή να ανέβω με τον Τάκη;:D

Artemisia
19-02-16, 22:14
Όχι δεν έφτιαξε :D:D:D:D Να ανέβετε , χαρά μου :D:D:D Αλλα εντάξει και έτσι μια χαρά δουλευει , δοκίμασα και σήμερα που δεν έβγαζε μπουρμπουλίθρες.;) Το θέμα είναι ότι το νερό είναι 2 δάχτυλα κάτω απο την δεξαμενη και απο την κεφαλή του φίλτρου είναι 4 δάχτυλα . Οπότε δεν πρόκειται να δουλέψει. Δεν έχω αλφάδι τωρα .... για να σας δείξω τι εννοώ ;) Ευχαριστώ πολύ όπως και να έχει και εσένα και τον Τάκη :D:D:D

Κωστας Malawi
19-02-16, 22:19
κριμα ομως που δε δουλεψε.τωρα το δουλευεις με την αντλια?

Artemisia
19-02-16, 22:24
Ναι δεν με πειράζει καθόλου ;) έτσι δουλεύουν και οι Λίμνες μου έξω μην νομίζεις ;) Συνήθεια είναι . Έκανα χαζομάρα απο την αρχή δεν ήξερα δεν ρώταγα ??? Άν έπαιρνα το 105 δεν θα είχα πρόβλημα . :rolleyes:

Κωστας Malawi
19-02-16, 22:28
μαλλον θα δουλευε επειδη ειναι πιο χαμηλο ε?τι να κανεις τωρα...Ελληνες ειμαστε.μαστερ στην πατεντα:)

Artemisia
19-02-16, 22:31
Μάστερ στην πατέντα δεν λές τίποτα :D:D:D:D Ναι το άλλο είναι πιο χαμηλό αλλά πήρα αυτο για 200 λίτρα εεεε και οι συνήθειες δεν κόβονται ξέρεις , καλύτερα μεγαλύτερο φίλτρο παρά μικρότερο ;) Σημασία έχει να φιλτράρει τωρα τι έτσι τι αλλιώς δουλευει ;)

tsoui
19-02-16, 22:44
Αρτεμησία στο πλάι αν το βάλεις δουλεύει ή δεν κάνει;

Artemisia
19-02-16, 22:46
ΑΑΑΑΑ αυτο δεν το σκέφτηκα ;) Να το ξαπλώσω λές εεεε?? Κάνει όμως ή θα το κάψω ??

Κωστας Malawi
19-02-16, 22:48
δε νομιζω οτι δουλευει στο πλαι το φιλτρο..

Artemisia
19-02-16, 22:50
Αύριο έρχονται τα ψαροπαιδια μου ;)

tsoui
19-02-16, 23:05
Με το καλό με το καλό :smt041
Λοιπόν το έψαξα παραπάνω και δεν πρέπει να είναι στο πλάι οπότε το αφήνεις ως έχει κάτι ακόμα θα φτιάξεις :D

Artemisia
19-02-16, 23:55
Eυχαριστώ ευχαριστώ Χρήστο :D
Με ρωτάς αν θα φτιάξω καινούριο project ?? Εννοείται σε άλλη κατηγορία ;)

tsala
20-02-16, 01:17
Με αντλια το δουλευεις τωρα δλδ;

Artemisia
20-02-16, 01:18
Ναι Γιάννη μια 1000 λιτρα/ώρα :D Σκέφτεσαι κάτι ??

tsala
20-02-16, 01:22
Σκεφτομαι , κριμα το φιλτρο:D
Βρε , καπως επρεπε / πρεπει να το σηκωσεις ..
Εφοσων ολα ειναι κρυμενα ,εγω θα το σηκωνα..
Τωρα το καλυψες βεβαια και αν το σηκωσεις θα φαινεται..
Εγω θα το σηκωνα παντως, με πια παλετα πχ , τουβλα, τσιμεντολιθους , κατι:D

Artemisia
20-02-16, 01:28
Το σκέφτηκα ;) αλλά αξίζει τον κόπο ??? Δεν ξέρω .... να σου πώ και τώρα δουλευει και την δουλεια του θα την κάνει όπως θα την έκανε οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος . Απο άποψη φίλτρανσης δεν αλλάζει κάτι στην απόδοση :D Θα δούμε όμως... (να ρθει ο άντρας ) ;)
Κρίμα δεν πάει τέτοιο ΦΙΛΤΡΟ ;)

tsala
20-02-16, 01:34
Δουλεια θα κανει σιγουρα, δεν τιθεται τετοιο θεμα..
Απλα θα μπορουσες να κανεις αυτην τη δουλεια με diy τροπο με 10-20 ευρω..
Ετσι χανεις τα οφελη ενος εξ. φιλτρου.

Artemisia
20-02-16, 02:00
Όλα καλά Γιάννη :D:D Μια χαρά , το diy δεν μου βγήκε οπότε και ετσι ευτυχισμένη είμαι :D:D Τώρα ξεκούραση για κανένα εξάμηνο :rolleyes:

tsala
20-02-16, 02:05
Οκ, τοτε! :smt023

Artemisia
20-02-16, 20:32
Τα όμορφα μου τα betta ήρθαν:D:D Να πώ ένα μεγάλο μπράβο στον φίλο μου τον Αλέξη (alexis cosmo) που τα μεγάλωσε απλά υπέροχα :smt041:smt041 Γεμάτα ζωντάνια και υγεία , μπράβο Αλέξη :D .
Και τώρα φωτό το αγόρι μου ο Πάνκη (αφιερωμένο σε έναν φίλο μου :D)
Και τα κορίτσια του η blue , η grey και η petrol .

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-pinukappaetasigmaf_zpsrf6vzlzx.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/pinukappaetasigmaf_zpsrf6vzlzx.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-mupilambdaomicronupsilon_gammakappaiotarholambda_z psvjdyfsl9.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/mupilambdaomicronupsilon%20gammakappaiotarholambda _zpsvjdyfsl9.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-piepsilontaurhoomicronlambda_gammakappaiotarholamb da_zpsdohadva7.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/piepsilontaurhoomicronlambda%20gammakappaiotarhola mbda_zpsdohadva7.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-taualpha_2_kappaomicronrhotausigmaiotaalpha_zpsrvr gpljn.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/taualpha%202%20kappaomicronrhotausigmaiotaalpha_zp srvrgpljn.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160220_163434_zpswpnggfur.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160220_163434_zpswpnggfur.jpg.html)

Και το καινούριο σπίτι τους :D:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160220_194141_zpshz6xh2bu.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160220_194141_zpshz6xh2bu.jpg.html)

tsala
20-02-16, 20:45
Να σου ζησουν!!!

Artemisia
20-02-16, 20:46
Ευχαριστώ :D:D

tkalamat
20-02-16, 20:56
Να τα χαίρεσαι.

Artemisia
20-02-16, 20:57
Eυχαριστώ πολύ :D:D:D τα χαίρομαι :D:D

alexis cosmo
20-02-16, 21:13
Με τέτοιο σπίτι και τέτοια μαμα που έχουν πλέον θα είναι πολύ χαρουμενα.
μπράβο Αρτέμίς να τα χαίρεσαι.
είναι πολύ φάγανα πρόσεχε μην πέσει καμιά γάτα μέσα και την φανε:D:D:D

Artemisia
20-02-16, 21:17
XAXAXAXAXA Θα την προσέχω σαν τα μάτια μου την γάτα μην την φάνε ;) Ευχαριστώ πολύ Αλέξη μου θα τα χαίρομαι και θα τα μεγαλώσω πολύ :D:D

tsoui
20-02-16, 23:08
Να σου ζήσουν Αρτεμησία σκόρδα σκόρδα!!!
Σίγουρα είναι σε καλά χέρια και μπράβο στον Αλέξη (alexis cosmo) που τα μεγάλωσε σωστά επίσης σχετικά σπάνιο!

Artemisia
20-02-16, 23:11
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο :D:D
Πολλά μπράβο στον Αλέξη , όντως σπάνιο .

kgf12345
21-02-16, 02:02
καλως τα δεχτηκες:)
ομορφα φαινονται,επομενη αγορα μια αδιαβροχη φωτογραφικη για να βλεπουμε φωτογραφιες και βιντεο:D

η λιμνουλα εγινε πολυ ομορφη και οσο μεγαλωνουν τα φυτα θα ομορφαινει κιαλλο.
την εχεις στησει σαν ενυδρειο περισσοτερο και θα εχει ενδιαφερον να δουμε πως θα παει σε λιγο καιρο.

βοηθαει σαυτο το οτι ειναι σε εσωτερικο χωρο.αλλιως αν τη χτυπαγε ηλιος, σε κανα μηνα δεν θαβλεπες αμμο:D

Artemisia
21-02-16, 02:18
Ευχαριστώ πάρα πολύ :D
Εχω συνηθίσει να βουτάω το κινητό μου για υποβρύχιες λήψεις οπότε δεν θα αργήσει :D σε λίγο καιρό να με συνηθίσουν τα μικρά ;)
Την έκανα μέσα γιατι έξω πώς θα κρατούσα την θερμοκρασία τον χειμώνα :smt120

kgf12345
21-02-16, 02:24
ναι αυτο ειναι προβλημα.κιεγω το ιδιο προβλημα εχω με τη δικια μου στο μπαλκονι.
αναγκαζομαι και βαζω ψαρια απτα μεσα της ανοιξης και μετα μεχρι μεσα φθινοπωρου.
αναλογα ποσο πεφτει η θερμοκρασια.
ενταξει προλαβαινω να τα χαρω,αλλα αλλιως ειναι ετσι.
βεβαια το εξω εχει και τα καλα του.
αφθονη τροφη απο εντομα κλπ,φυτα αναπτυσονται γρηγοροτερα κλπ.
πιο φυσικη κατα καποιο τροπο.

απτην αλλη εχει και τα ασχημα του.
εξατμιση,πουλια σου τρωνε ψαρια και αλλα τετοια ωραια...:rolleyes:
θελει προσοχη.

Τάκης
21-02-16, 02:37
Καλώς τα δέχτηκες Αρτεμήσία :)

Artemisia
21-02-16, 13:02
ναι αυτο ειναι προβλημα.κιεγω το ιδιο προβλημα εχω με τη δικια μου στο μπαλκονι.
αναγκαζομαι και βαζω ψαρια απτα μεσα της ανοιξης και μετα μεχρι μεσα φθινοπωρου.
αναλογα ποσο πεφτει η θερμοκρασια.
ενταξει προλαβαινω να τα χαρω,αλλα αλλιως ειναι ετσι.
βεβαια το εξω εχει και τα καλα του.
αφθονη τροφη απο εντομα κλπ,φυτα αναπτυσονται γρηγοροτερα κλπ.
πιο φυσικη κατα καποιο τροπο.

απτην αλλη εχει και τα ασχημα του.
εξατμιση,πουλια σου τρωνε ψαρια και αλλα τετοια ωραια...:rolleyes:
θελει προσοχη.
Ζωντανή τροφή θα τους μαζεύω το καλοκαίρι :D:D Έχω γλαστρες με Λοτούς και πάνε κουνούπια τα τρώνε ???
Έτσι είναι όπως τα λές :D:D

Artemisia
21-02-16, 13:02
Καλώς τα δέχτηκες Αρτεμήσία :)
Σε ευχαριστώ πολύ Τάκη :D:D:D:D

sarpijk
21-02-16, 13:48
Να τα χαιρεσαι! Ωραια η προσθηκη της φτερης και του παπυρου. Τα κακτακια δε μου καθονται επιμενω για κισσο!

Artemisia
21-02-16, 15:29
Ευχαριστώ Στέφανε :D:D Καλά κάνεις και επιμένεις ;) μόλις βρω χρόνο θα κάνω αλλαγές :D γιατί τωρα τρέχω λίγο .... :D:D:D

gregkn73
21-02-16, 15:35
Αρτεμισία μπράβο ,πολύ όμορφη. Από φως για τα φυτά τι έχεις;

Artemisia
21-02-16, 15:39
Ευχαριστώ Γρηγόρη :D
Έβαλα και elodea crispa που μου έδωσες ;) Απο φώς προς το παρόν έχω αυτό που μπαίνει απο τα παράθυρα :D:D:D Θέλω να βάλω κάτι αλλά πρέπει να ρθει ο άντρας που ξέρει απο ηλεκτρολογικά και να δώ πώς και που θα το προσαρμόσω :D:D (για να δούμε) ...

kgf12345
21-02-16, 15:44
Ζωντανή τροφή θα τους μαζεύω το καλοκαίρι :D:D Έχω γλαστρες με Λοτούς και πάνε κουνούπια τα τρώνε ???

φυσικα τα τρωνε.ευτυχως δηλαδη γιατι αν δεν τα τρωγανε θα ειχαν φαει εμας τα κουνουπια:D
αν κατσεις και παρατηρησεις το νερο μολις πιασουν ζεστες θα δεις λαρβες κουνουπιων μεσα.αν δεν τα τρωγανε θα με ειχαν διωξει απτη γειτονια:D
και δεν ειχαμε κιεμεις προβλημα δηλαδη που καθομαστε στη βεραντα.
πιο πολλα κουνουπια μαζευονται στις γλαστρες απτην αλλη μερια του μπαλκονιου,παρα στη λιμνη.

Artemisia
21-02-16, 16:49
Ωραία, αυτές έλεγα τις λάρβες :D:D:D
Μόλις δώ θα τις μαζεύω για μεζέ :D:D Ναι στις λίμνες μου ούτε εγω έχω μόνο σε στάσιμα νερα ;)
Θενκς εεε λοτ :D:D:D:D

Michali[s]
21-02-16, 23:18
Ωωωω ο punkis...
με το χαρεμακι του...
θα κανει punkakia...
Μικρα τσογλανακια που θα τραμπουκιζουν τα σαλιγκαρια.

Να ξερεις Αρτου οτι το ονομα φερει μεγαλη κληρονομια. Θα αγαπηθειτε καργα.

Κριμα το ειχα, που δεν του εφερα ταιρι να ξεδιπλωσει τα σερνικα του ενστικτα και που δεν εμεινα με Punkakii Jr. Ο δικος σου, δεν θα το εχει το παραπονο και εσυ θα δεις πολλα punkakia. :D
Υπ οψιν - δυνατα στον χωρο που υπαρχει η λιμνη παιζεις μονο Clash/DK/Morrison και Hendrix.

Απο την εμπειρια μου. Σε δεξαμενη με σκετο νερο - θα δεις λαρβα αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο. Σε δεξαμενη που εχει μεσα χαλικι και κανα φυτακι ( κραταω στο μπαλκονι 10λιτρο ενυδρειο με χαλικι και micrathemum ) θα δεις λαρβα αρκετη για τρια ενυδρεια. Μπορει στο νερο να βρισκεις λιγα κομματια αλλα αν ανακατεψεις λιγο ελαφρα το χαλικι, θα γινει πολεμος. Βγαινουν απο παντου.
Ο punkis τα γλεντια που εκανε για λαρβα δεν τα εκανε για αλλο φαγητο. Πωρωνοταν και εστηνε και καρτερι για να τις πιασει. Θεωρω οτι του εκανε καλο ακομα και αυτο. Το οτι ηταν ζωντανες και τις "κυνηγουσε".

Να τα χαιρεσαι τα ζωακια σου Αρτου. Θα περασεις πολυ ωραια παρατηρωντας τα.

Artemisia
21-02-16, 23:38
Να τα χαιρεσαι τα ζωακια σου Αρτου. Θα περασεις πολυ ωραια παρατηρωντας τα.[/QUOTE]

Μιχάλη μου ,
για σένα δεν έχω λόγια το ξέρεις :wink: Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω :grin::grin:
Μην πάς να μου την κοπανήσεις εεεε περιμένω κάτι απο σένα :grin:
:smt077 https://www.youtube.com/watch?v=b0k1v49C6hw

Artemisia
24-02-16, 14:10
Τι έγινε βρε παιδιά ??? :smt120:smt120 Τι είναι αυτό που βλέπω ???? Δεν μπορεί πότε πρόλαβε :smt120:smt120

Michali[s]
24-02-16, 14:18
Λεμε Punkis.. Τι δεν καταλαβαινεις???

Ομορφα πραματακια .. ομορφα..

Τάκης
24-02-16, 14:18
Εφτιαξε φωλιά, τι πιο φυσικό :)

Artemisia
24-02-16, 14:20
Εφτιαξε φωλιά, τι πιο φυσικό :)
Δεν το περίμενα τόσο νωρίς :D είναι μικρούλης σε ηλικία ....

takolas
24-02-16, 14:25
Άντε, βίον ανθόσπαρτον :-)

Artemisia
24-02-16, 14:28
Ευχαριστούμε :D:D:D 3γαμος ο άτιμος ;)
Πρέπει να κάνω κάτι τωρα ???

Τάκης
24-02-16, 14:42
Ναι, να μη τον κοιτάς γιατί είναι ντροπαλός :D:D:D:D:D
----------------------------------
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, η φύση ξέρει το δρόμο της :)

Artemisia
24-02-16, 14:46
χαχαχαχαχα να σου πώ την αλήθεια Τάκη , την περίμενα αυτη την απάντηση όμως λίγο διαφορετική της φάσης ¨Να ψωνίσεις στις νύφες" χαχαχαχαχα
Έχω όρεξη σήμερα :D:D:D:D:D

tsala
24-02-16, 20:24
Αντε με το καλο να τοποθετησει και τα αυγα..:p

alexis cosmo
24-02-16, 20:52
άστα όπως είναι όμως τα δυνατότερα θα ζήσουν.

Artemisia
24-02-16, 20:55
Κάτσε πρώτα να δούμε , τι θα κάνει ..... μετά σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα;)

Artemisia
04-03-16, 15:06
Τα Βettakia μου τα όμορφα :D:D τα κορίτσια σαν να παρα στρογγύλεψαν :rolleyes:
watch?v=frkxsrS80bY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=frkxsrS80bY&feature=youtu.be

tsoui
04-03-16, 20:18
Τέλεια είναι!!...εσύ έχεις σοβαρό εξοπλισμό :D

tsala
04-03-16, 20:29
Υπεροχα!:smt041

Artemisia
04-03-16, 21:00
Xρήστο ευχαριστώ ,το κινητό μου έχει κάνει βουτιά σε όλες τις λίμνες :D:D:D
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη . :D:D

alexis cosmo
04-03-16, 21:05
τέλεια είναι.
βλέπω συνεχίζεις το καλό και ποιοτικο τάισμα και έχουν γίνει μπαμπατσικα.
τα υπόλοιπα που κρύφτηκαν?

Artemisia
04-03-16, 21:19
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη :D:D
Άσε το άλλο , εκκόλαψα λάρβες και πήγα σήμερα να τις μαζέψω να τους ταϊσω και βρήκα μόνο τον εξωσκελετό χαχαχαχαχαχχα θα με φάνε τα κουνούπια :smt120:smt120
Τα 3 κορίτσια μου και το αγόρι όλα φαίνονται απλά μέσα στα φυτά πάνε και έρχονται .
Τους πήρα και Catappa και alder cones .

sarpijk
04-03-16, 21:24
Πολλες ομορφιες! Να τα χαιρεσαι Αρτεμις! Κουνουπια που βρηκες τετοια εποχη?

Artemisia
04-03-16, 21:28
Ευχαριστώ πολύ Στέφανε :D:D Στον κήπο ήταν καλός ο καιρός , και έβαλα μια γλάστρα με έναν φυτεμένο Lotus τροπικό και την άφησα πήγαν τα κουνούπια και την πήρα μέσα χαχαχαχαχα και βρήκα μόνο το έξω μέρος καλά ποσο γρήγορα βγαίνουν ?????

Artemisia
04-03-16, 22:07
Τι να κάνω τα φροντίζω τα ψάρια μου :D:D:D
Λέω να τους πάρω και το betta spa αλλά δεν βρίσκω μικρή συσκευασία μόνο τα 500 ml .
Αν καποιος βρει την μικρή συσκευασία ας μου στείλει το λινκ :D:D Ευχαριστώ .

tsala
04-03-16, 22:24
http://www.aquamedor.gr/ell/product/Betta_Spa_125_ml

Artemisia
04-03-16, 22:37
Ευχαριστώ Γιάννη :D:D

alexis cosmo
04-03-16, 22:39
Το betta spa είναι conditioner ηθελα να το παρω αλλά πως χρησιμοποιηται?
όπως και τα υπόλοιπα contitioner?
δεν βρήκα οδηγίες κάπου και είναι και 2 συστατικά μαζί.
τα κάνεις μίξη?

Artemisia
04-03-16, 22:43
• 5 mL treats approximately 2 gallons (8 liters)

• Clear Betta Spa by Ocean Nutrition contains wild almond leaf extract to simulate the natural environment of the Betta fish.

• Other natural botanicals, including Yucca extract, help control ammonia, reduce stress and maintain cleaner water.

• Naturally lowers the pH of the water via natural almond leaf tannins and absorbs harmful chemicals.

• Contains ESSENTIAL Sodium and Calcium, HOWEVER our professional use suggests regularly supplementation of Calcium Ions for Electrolytes and Redox Balance with products such as Wonders Shells, generally used in 1/4 to 1/2 does (such as a block cut in half)
See: Wonder Shells (http://www.americanaquariumproducts.com/MedicatedWonderShell.html)
Please Also Reference: Redox Balance; Importance to Fish Health (http://www.americanaquariumproducts.com/Redox_Potential.html)

• A free Betta care guide is included with each bottle

Artemisia
04-03-16, 22:44
Να το μεταφράσω αν θέλει κάποιος βοήθεια , στην ουσια οτι κάνουν και τα catappa και κάποια έξτρα μια ματια που έριξα ;)

Artemisia
10-03-16, 17:07
Τάκη σε ευχαριστώ για τον μπαχτσε :D:D:D:D:D
Αν πιάσουν όλες αυτες οι Cryptocoryne άσε σου λέω άσε .... Βρήκα και 2 Echynodorus νομίζω :cool: Ακόμα παιδεύομαι με την 2η Anubia ;) Tην windelov δεν θα την βάλω τώρα γιατι ο Πάνκης έχει αυγα απο το Σάββατο ...... :smt120 και δεν θέλω να κουνάω το νερό .

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160310_154122_zpsiza1kxj6.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160310_154122_zpsiza1kxj6.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160310_154331_zpszbmgeinc.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160310_154331_zpszbmgeinc.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160310_154322_zpsc6pihggv.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160310_154322_zpsc6pihggv.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160310_154350_zpsrzo6tozs.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160310_154350_zpsrzo6tozs.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160310_154343_zpssb7mkj9l.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160310_154343_zpssb7mkj9l.jpg.html)

alexis cosmo
10-03-16, 19:07
μπράβο Αρτεμις θυριο το αγόρι σου.
τα αυγά πρέπει να γίνανε ψαράκια τώρα.
Μην φανταστείς ,ουρίτσες που θέλει καλά ματιά να τα δεις.
βλέπεις καμιά ουρίτσα?

Artemisia
10-03-16, 19:33
Tόσο γρήγορα Αλέξη ???? :smt120:smt120:smt120
Πάω να παρατηρήσω, γιατι δεν τον ενοχλώ καθόλου .... είναι μπριζομένος :D:D

alexis cosmo
10-03-16, 19:40
Σε 2-3 μερες βγαινουν τα μικρά.

Artemisia
10-03-16, 20:01
Παρατηρούσα τόση ώρα , δεν είδα κάτι :smt108
Αλλά τώρα που πήγα τις μισές μπουρμπουλήθρες τις πήγε κάτω απο άλλο φύλλο :smt120 μάλλον τον ενόχλησα πριν :confused:

alexis cosmo
10-03-16, 20:03
Εγώ επειδή τα έχω σε ενυδρειο και μπορώ να δω από πλάγια μπόρεσα και τα είδα όταν προσπαθούσα από πάνω δεν έβλεπα τπτ.
Εσύ που τα βλέπεις μόνο από πάνω δύσκολα θα τα δεις ακόμα.
Μάλλον σε καμία 15 μέρες που θα μεγαλωσουν και θα κολημπανε οριζόντια θα τα δεις.

Artemisia
10-03-16, 20:07
Του εύχομαι να του μείνει κανένα , τόσο κόπο κάνει ;)
Αλέξη , και τα κορίτσια είναι φούλ τσαμπουκά τώρα που ο αρσενικός είναι αλλού αυτές όλη την ημέρα επίδειξη κάνουν , συναντιούνται και φουσκώνουν σαν τα παγώνια :)

alexis cosmo
10-03-16, 20:16
γυναίκες δεν είναι τι περιμένεις χαχαχαχαχαχχ:D:D:D
φαντάσου να μην ήταν και αδερφεςzw

sarpijk
10-03-16, 20:48
Θα δειξουν πολυ ωραια οι κρυπτοκορινες στο βυθο! Μπραβο στον Τακη!

Artemisia
10-03-16, 20:54
Ευχαριστώ Στέφανε :D εσένα σκεφτόμουν που μου είχες πει "εγω θα το γέμιζα Κρυπτοκορίνες " ;)

sarpijk
10-03-16, 21:00
Ευχαριστώ Στέφανε :D εσένα σκεφτόμουν που μου είχες πει "εγω θα το γέμιζα Κρυπτοκορίνες " ;)

Στο ελεγα γιατι ειχα μια τετοια εικονα στο μυαλο μου

http://i.imgur.com/D6Pexk7.jpg

alexis cosmo
10-03-16, 21:11
Αν γίνει έτσι θα είναι κλάμα.

Artemisia
10-03-16, 21:11
αααααααα τέλειο !!!! Μα δεν είσαι τυχαία μποστανάς ;)

sarpijk
10-03-16, 21:15
Δεν ειναι δικο μου! Μη παρεξηγηθω!

Artemisia
22-03-16, 22:23
Βίντεο με τα Betta μου :D:D

watch?v=QGwVU7hhRao&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=QGwVU7hhRao&feature=youtu.be

alexis cosmo
22-03-16, 22:25
τέλεια τα μωρά μπράβο. ....
ο αρσενικός φυλάει την φωλιά να φανταστώ?

Artemisia
22-03-16, 22:28
Δεν ξέρω τι κάνει :confused: Ψάχνω μήπως δώ κάτι αλλά τίποτα , το νερό είναι κρύσταλλο αλλά με τα φυτά δεν βλέπω :confused:
Δεν του αρέσει το φλάς και με το που πάω να τον βγάλω βίντεο εξαφανίζεται .....

Artemisia
30-03-16, 20:25
Σήμερα μάζεψα λίγες Λάρβες και πήγα να τους ταϊσω :D:D:D Ελπίζω να τις φάγανε όλες , αλλιώς θα με φάνε τα κουνούπια :smt120:smt120
watch?v=I5nSbjwoZwU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=I5nSbjwoZwU&feature=youtu.be

Y.γ. έτσι απο περιέργεια τι betta έχω ???

tsoui
30-03-16, 20:30
Ολοι μας το ελπιζουμε!!!:D:D:D
Αλλα μια χαρα σε βλεπω!
Υγ:Ηξερα οτι εχεις μερακι στο στησιμο οχι ομως οτι εισαι και ζωγραφος κοιτα προσεχτικα στο 018 του βιντεο:D

alexis cosmo
30-03-16, 20:32
Ο αρσενικός είναι veil tail και η θυλικιες halfmoon

Artemisia
30-03-16, 20:33
Xρήστο τί είδες που δεν το βλέπω ????:confused:
Το ματάκι που γυαλίζει ??? ή κάτι άλλο ??

Ευχαριστώ Αλέξη :) :) :) ότι και να ήταν εγω τους αγαπώ αλλά είπα να ρωτήσω χαχαχχαχαχα

stanlee
30-03-16, 20:34
Πανέμορφα !!!!!!!
Οι θηλυκές έτοιμες για γέννα είναι....:D:D:D τ αυγουλάκια κρέμονται...

Artemisia
30-03-16, 20:38
Ευχαριστώ Πολύ Στέλιο :D:D:D

Οι θηλυκές μου είναι λίγο κακούργες πέρα απο χαυγιαρομένες χαχαχαχαχχα
Δηλαδή βλέπετε διαδικασία ζευγαρώματος ??
Μακάρι γερό να είναι το αγόρι μου :D:D:D

alexis cosmo
30-03-16, 21:00
που το βλέπετε βρε και τυφλωθηκα?

Maverick
30-03-16, 22:07
Ο αρσενικός είναι veil tail και η θυλικιες halfmoon

Είναι από διαφορετικές γέννες;

Από χρώματα (απ'οσο μπορώ να διακρίνω στο βίντεο) είναι 2 turquoise και 2 royal blue ;)

alexis cosmo
30-03-16, 22:12
Ο ερσενικος ζευγαρωσε σε 3 μερες και με τις 3 τις θυλικες και κρατησε ολα τα αυγα και γιαυτο ειχαν λιγο διαφορα μεγεθους τα μικρα.

Maverick
30-03-16, 22:20
Εννοώ αν είναι απο ΗΜ γονείς τα μικρά, τότε δε μπορεί να είναι VT το ένα ;) Είναι όλα delta, super delta ή HM (ή οΗΜ) ανάλογα με το άνοιγμα της ουράς (το οποίο θα φανεί όταν θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα πτερύγιά τους).

Artemisia
30-03-16, 22:25
Γιάννη καλησπέρα ,
Πότε αναπτύσσονται τα πτερύγια οριστικά ?? Τώρα είναι 5 μηνών .

Maverick
30-03-16, 22:34
Γιάννη καλησπέρα ,
Πότε αναπτύσσονται τα πτερύγια οριστικά ?? Τώρα είναι 5 μηνών .

Η ανάπτυξη των μικρών (και των πτερυγίων τους) έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, θερμοκρασία, ταΐσματα, αλλαγές νερού, μέγεθος πληθυσμού κλπ. Επαγγελματίες εκτροφείς που πουλάνε ψάρια ή στέλνουν σε διαγωνισμούς τα φτάνουν σε - σχεδόν - τελικά μεγέθη γύρω στους 4 μήνες για παράδειγμα. Θα έλεγα ότι στο 6μηνο θα έχεις μια καλή ιδέα για τον τύπο ουράς που έχουν...

Artemisia
30-03-16, 22:39
Ωραία σε ευχαριστώ πολύ :D:D Άρχικά ο Αρσενικός μου είχε πιο στρογγυλα πτερύγια εδώ και ένα μήνα τον παρατηρώ γιατί φοβήθηκα fin rot αλλά έχουν αλλάξει τα πτερύγια και δεν είναι φθαρμένα , απλα έγιναν πιο μυτερά και λιγότερο στρόγγυλα .... νομίζω
Ίσως σε αυτό το βίντεο μπορείτε να καταλάβετε https://www.youtube.com/watch?v=frkxsrS80bY .

alexis cosmo
30-03-16, 23:31
Θα βαλω αυριο φωτο να δειτε εχω 2 διαφορετικους αρσενικους απο αυτα τα ψαρια.
Εχω και 2 απο τα 28 που ειναι μισα απο τα υπολοιπα.δλδ πολυ μικρα.
Τι φταιει?

Maverick
30-03-16, 23:59
Πάντα υπάρχουν διαφορές στο μέγεθος των μικρών, αλλά μπορεί να προκύψουν μεγαλύτερες διαφορές όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός (σε μικρότερο χώρο). Πιθανολογείται (δε γνωρίζω αν έχει αποδειχθεί επιστημονικά) ότι τα μικρά εκκρίνουν ουσίες που καθυστερούν την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τα ήδη μικρά σε μέγεθος να μένουν αρκετα πίσω. Γι'αυτό πολλοί εκτροφείς κάνουν συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού ώστε να μειώνεται η συγκέντρωση αυτών των ουσιών και να μην υπάρχουν δραματικές διαφορές στα μεγέθη των μικρών. Θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάποια μελέτη πάνω σε αυτό...

alexis cosmo
31-03-16, 00:10
κάπου το είχα διαβάσει αυτό που λες σε ξένο όμως σαιτ.
εγώ έκανα 60 % αλλαγή κάθε βδομάδα άσχετα αν όλα ήταν μηδενικά.
το ενυδρείο που γένηθηκαν ήταν 75 λίτρα και ήταν μόνο τα 28 μικρά μεσα χωρίς τους γονείς.
Μετά τις 12 εβδομάδες που φάνηκε το φύλο τους άρχισα να τα αραιώνω και τώρα έχω 6 μέσα για κάνα μήνα μέχρι να φύγουν και αυτά. ήταν παντός ωραία. εμπειρία τα μικρά αν και είχε πολύ δουλειά 4 φορές την μέρα φαΐ διαφορετικό ετοίμασια το νερό 2 μέρες πριν με ίδια θερμοκρασία αντίχλωρια και γενικά προσωχη για ρεύματα αέρα κτλ.

pavos
31-03-16, 06:00
Για να μην διαβάζω 10 σελίδες.... ποσα λιτρα είναι η δεξαμενή και τι φίλτρο έβαλες Αρτεμησία ??

ChocolatePuma
31-03-16, 09:16
Πιθανολογείται (δε γνωρίζω αν έχει αποδειχθεί επιστημονικά) ότι τα μικρά εκκρίνουν ουσίες που καθυστερούν την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τα ήδη μικρά σε μέγεθος να μένουν αρκετα πίσω. Γι'αυτό πολλοί εκτροφείς κάνουν συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού ώστε να μειώνεται η συγκέντρωση αυτών των ουσιών και να μην υπάρχουν δραματικές διαφορές στα μεγέθη των μικρών. Θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάποια μελέτη πάνω σε αυτό...

Water

This is the one I feel is the most paramount in importance - water quality. Most new breeders do not change the water nearly as often as they should to maximize fry growth. A common reason for this is that many conscientious breeders only feel it is necessary to change the water once or twice a week, enough to maintain healthy ammonia and nitrate/nitrite levels in the growout tank. While this is commendable and goes a long way towards making sure your betta fry remain healthy, twice a week water changes are not sufficient for coaxing the best growth out of your fry.

The explanations for this are far from simple. Scientific studies have proven that most fish, including bettas, excrete a hormone that acts as an inhibitor to growth. In the betta community it has widely been said that this growth hormone stifles the potential of smaller fish in the spawn, giving the advantage to the larger, healthier fry. While this goes a long way to explaining the sometimes dramatic size differences between fry from the same spawn, it is my personal belief based on what I have read that this hormone actually works to limit the growth of the fish so that it does not outgrow its environment. In nature this would be a handy tool, ensuring that there is enough space and resources for all. In the spawn tank, it's just inconvenient. A couple of hundred young fish in a ten gallon tank will soon produce enough hormone to severely limit growth unless the water is changed, and changed often. I change the water in my growout tanks at least 50% every single day. Other successful breeders have reported changing as much as 80-100% per day, with excellent results.

http://www.bettysplendens.com/power-growing-your-fry.html

Artemisia
31-03-16, 11:58
Για να μην διαβάζω 10 σελίδες.... ποσα λιτρα είναι η δεξαμενή και τι φίλτρο έβαλες Αρτεμησία ??
Καλημέρα Σταύρο :D
Η δεξαμενη είναι 150 λίτρα φίλτρο (εξωτερικό) fluval 205 .

Anna10
31-03-16, 13:27
Αρτεμησία μου εχθές το βράδυ το είδα το θέμα σου αυτό. Χίλια Μπράβο γλυκιά μου, μας βγάζεις ασπροπρόσωπες. :D
Με το καλό πολλά μωράκια και είναι φοβερή η κατασκευή που έκανες. Χρυσοχέρα με τα όλα σου.:smt041:smt041:smt041

Artemisia
31-03-16, 14:34
Aννούλα μου σε ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ κοριτσάκι μου καλό :D:D:D:D

Artemisia
01-04-16, 19:58
Επιτέλους μετά απο 2 μέρες κατάλαβαν τα Betta μου ότι πρέπει να κυνηγάνε τις λάρβες :D:D:D Σαν τους ψαροντουφεκάδες κάνουν :smt108

watch?v=E8r8aAAsOjU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=E8r8aAAsOjU&feature=youtu.be

pavos
01-04-16, 20:52
και που τις βρίσκεις τις λαρβες???

Artemisia
01-04-16, 20:58
Έχω μια γλάστρα έξω με έναν Λωτό (τροπικό) με νερό και υπόστρωμα και γεννάνε κουνούπια και μαζεύω ;)

Artemisia
13-04-16, 19:00
Ευχάριστα νέα :D:D ο Πάνκις μου τα κατάφερε :smt050:smt050 έχουμε φωλιά και αυγά :D:D
watch?v=WjrqR6lJmts&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=WjrqR6lJmts&feature=youtu.be

Anna10
13-04-16, 19:31
Μπράβο Άρτεμις μου. Φοβερός ο Πάνκις. :D Αφού τους παρέχεις το τέλειο σπίτι να μην σε ανταμείψουν κι αυτά; :rolleyes:

alexis cosmo
13-04-16, 20:35
Μπραβο αρτεμις ωραιος ο πανκις.
Ειναι μικρος ακομα και μπορει να τα ξαναχασεις τα αυγα οποτε μην πτοεισαι θα ξαναγενισουν.