Επιστροφή στο Forum : Εσωτερική Λιμνούλα για Betta
Ευχαριστώ πολύ πολύ Άννα , Αλέξη και Γιάννη :D:D:D Δεν με πειράζει τίποτα απλά να είναι καλά και χάρηκα που πέτυχα την "στιγμή" γιατι μόνο σε βίντεο είχα δει ;)
Update ;) λίγο πριν σβήσουν τα φώτα :D
alexis cosmo
05-05-16, 21:05
μπράβο Αρτεμις μεγάλωσαν και τα φυτά και γίνεται όλο και πιο φυσικό.
καλοταισμενα τα βλέπω χαχαχαχαχ:D
Αλέξη τα περισσότερα φυτά (Λίμνης) τα έχασα :( ήθελαν ήλιο.... Ενώ τα ενυδρειακά και μάλιστα κάποια που αναφέρουν ώς "δύσκολα" πάνε αναπάντεχα καλά :D Τώρα πρόσθεσα και 2 νανοΝούφαρα και περιμένω να δώ , αν δεν μου τα λιανίσουν τα ramshorn πάλι :smt120 Ο αρσενικός μου κάνει συνεχεια φωλιές συνέχεια μαζευει τα αυγα αλλά μικρά τίποτα ..... μάλλον θέλω και άλλα φυτά .
Αντε να δουμε κανενα μικρο να στησουμε μονομαχοενυδρειο!!!:D:D
Αν δούμε :cool: θα σας προτιμήσουμε Κυριέ μου :D:D
Πανέμορφη Άρτεμης μου. Σαν να ζουν στη φύση. Μπράβο. :D
Είναι θέμα χρόνου να δεις ουρίτσες.
Eυχαριστώ Αννούλα μου :D:D
Μας ανάβεις φωτιές βρε Αρτεμησία με τις ομορφιές σου :)
Πάντα ήθελα και μονομάχο αλλά δεν έχω χώρο
Ευχαριστώ Τάκη μου :D:D Βάλε μια δεξαμενούλα 80 λίτρα άντε 50 λίτρα ;) είναι ξεχωριστά πλάσματα :D
Ωραια πανε τα φυτα σου σε λιγο δε θα βλεπεις μεσα. Στο ειχα πει και παλιοτερα τα κακτακια εκει δε κολλανε και δε προκειται να αναπτυχθουν σωστα εκει.
Θα δοκιμαζα να κανω ενα κομματι με ενα ξυλο να βγαινει εξω απο το νερο και εκει θα εβαζα καποια φυτα που ειναι καταλληλα.
Δες τι εχω κανει σε μικρη κλιμακα σε μια γυαλα φυτεμενη.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/754886b4a29d5fbc1c337d27fbd30d13.jpg
Στέφανε μου :D:D το κατάλαβα κάθε φορά που βλέπεις το "θέμα" μου..... :smt120 το ίδιο παθαίνω και εγώ χαχαχαχχαχαχα ε λοιπόν σήμερα βρέθηκα σε ένα μεγάλο φυτώριο εκτός Κομοτηνής ;) και κατάφερα να βρω φτέρη (Νάνα) και πόθο δίχρωμο :D:D τα έβαλα και είναι λίγο καλύτερα ....:rolleyes:
Κάνε υπομονη θα την φτιάξω :D:D δεν θα πονάνε άλλο τα ματάκια μας χαχαχαχα .Να βρω και κανένα πολυτρίχι .
Υ.Γ. Θαύματα κάνεις εσύ με τα φυτά υπέροχο και αυτό που έκανες :D:D Οι κακτοι (δεν είναι κάκτοι) μια χαρά τα πάνε , τα φυτά που είναι για Λίμνες δυσκολεύονται ....
alexis cosmo
15-05-16, 18:10
πραγματικά τα μονομαχακια πρέπει να είναι πολύ ευτιχισμενα εκεί μέσα.
μπράβο βρε ψαρομαμα:D
Σε ευχαριστώ Αλέξη μου ευχομαι να είναι ευτυχισμένα :D:D:D
Πολυ ομορφη η λιμνουλααααα
ChocolatePuma
15-05-16, 19:28
Πανέμορφο το αποτέλεσμα!!!
Ερωτηξη : Από υγρασία πως είστε?
Ευχαριστω Γιάννη :D:D
Σάκη δεν έχω πρόβλημα με την υγρασία , έχω πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό αλλά είναι ελάχιστη η εξάτμιση , 2 λίτρα την εβδομαδα ;)
Μπράβο βρε Αρτεμησία, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα :)
Τέλεια είναι Άρτεμις μου. Μπράβο. :D
Eυχαριστώ πολύ , Τάκη και Άννα :D:D έχω ακόμα δουλειά ... :D
Μετα απο πολύ καιρό κατάφερα να δώ το αγόρι μου :D:D:D και όχι μόνο ;) έχει μικρά και τα προστατεύει απο τα κορίτσια :D Τα μεγάλωσε και δεν πήρα χαμπάρι, με τόσα φυτά που έχω :rolleyes: μάλλον τρώγανε κατεψυγμένη τροφή που έριχνα ....
Υ.Γ. Αλέξη έγινες παππούς :D:D:D
alexis cosmo
23-05-16, 10:37
μπράβο Αρτεμις να σου ζησουν.
Τώρα θα δεις τι ξύλο θα τρώνε οι θυλικιες αν πλησιάζουν τα μικρά. :D:D
ΥΓ είχες δεν είχες στα 30 παππού με εκανες:D:D:D
Ευχαριστώ Αλέξη :D:D:D
Τα κορίτσια έχουν πιάσει απο ένα Υάκινθο και κάθονται ήσυχες ήσυχες ;) αν κάνουν πως πάνε προς τα μικρά, βγαίνει το αγόρι :smt068:smt068:smt068
Πολυ ωραια χρωματα!
Δες και εδω (http://www.plantedtank.net/forums/25-riparium-terrarium-vivarium/951834-riparium-plant-list.html)λιστα με φυτα που μπορεις να μεγαλωσεις εκτος νερου.
alexis cosmo
01-06-16, 23:43
Πολύ όμορφα Άρτεμις
προσπαθησες να τα μετρήσεις?
Σε ευχαριστώ Στέφανε :D:D ωραία φυτά , κάποια τα έχω ;)
Σε ευχαριστώ Αλέξη :D δεν μπορώ να τα μετρήσω , δεν τα βρίσκω μέσα στα φυτά αλλά όταν τα ταϊζω βλέπω 4-5 (νομίζω) . Το αγόρι μου εχθές έβγαλε και άλλα , δεν τον προλαβαίνω .... πήρε φόρα .
alexis cosmo
02-06-16, 18:00
Αρτεμις εγω καταφερα να τα μετρησω οταν αρχισα να τα δινω.
Αλλιως δεν τα καταφερα οσες φορες και αν προσπαθησα.
Τα εβγαζα 13-15 και τελικα ηταν 28 χαχαχαχα
Καλέ αφού είχα δει το βίντεο και λέω αυτά είναι πάρα πολλά :) εσύ ήσουν Σούπερ μονομαχοπατερας Αλέξη μου :) εγώ έγινα κατά τύχη ; )
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
alexis cosmo
02-06-16, 19:00
Και γω κατα τυχη εγινα και μετα διαβασμα χαχαχαχα
Μεγαλώνω τα μονομαχακια μια χαρά :D:D:D τα κορίτσια πήγαν προσωρινά σε ένα 60 λιτρο φούλ φυτεμένο ;)
Σήμερα όμως ανακάλυψα ότι δεν μεγαλώνω μόνο μονομαχάκια :cool: έχω και tetra μωρα :smt119:smt119 τώρα που τα βρήκα , ούτε που ξέρω ......(οι πρώτες 2 φωτό) μάλλον με κανένα φυτό :smt108
alexis cosmo
07-06-16, 21:03
Tetra μωρα????
Που βρεθηκαν εκει??
Έλα μου ντε ??????? μάλλον με φυτό τα έφερα(όταν ήταν αυγά) αλλιώς τι να πώ ??? Σίγουρα δεν θα μείνουν εδω , θα τα δώσω . Γιατι αν και γρήγορα θα τους την πέσουν τα μονομαχάκια που είναι καμιά 10αριά .
Που καταλαβες οτι προκειται για τετρα;:rolleyes::rolleyes:
Τι ειδος; :smt120
Δυσκολο μου φαινεται να ειναι λαθρεπιβατης τετρα, τοσα ευκολα σε γεννες ψαρια υπαρχουν:D
Υποθέτω Γιάννη από το σχήμα. Στην φωτο δεν φαίνεται καλά αλλά είναι μικρογραφία τετρα χρώμα δεν έχει ακόμα για να ξέρω πιο. Επίσης φυτά παίρνω μόνο από την φίλη μου, την Ελένη και το ενυδρείο της έχει Τετρα ένα κοπάδι πάντως betta δεν είναι.
Γεννανε στην Ελενη; θυμασαι τι τετρα εχει;
Αν τις γεννανε και βλεπει αυγα , τοτε ναι , ειναι πολυ πιθανο να πηρες καποια αυγα καταλαθος
Rasbora tetra στο παρελθόν ναι είχε μωρά, θα δούμε όσο μεγαλώνουν ; )
Σε πηρανε γραμμη και ερχονται μονα τους το βραδυ:D
Λες Χρήστο ?? Δεν πειράζει θα τα μεγαλώσω και αυτα , τι 10 τι 20 ?? το ίδιο φαϊ τρώνε ;)
Rasbora tetra στο παρελθόν ναι είχε μωρά
Θα με τρελανεις εσυ!:D
Rasbora (http://fish-etc.com/wp-content/uploads/2012/03/RASBORAS.jpg) η tetra (http://fish-etc.com/wp-content/uploads/2012/03/TETRAS1.jpg) ?
Xαχαχαχαχαα είμαι άσχετη με αυτά τα ψάρια :D:D είναι harlequin rasbora .
Εγώ η άσχετη τα λέω όλα tetra zw
Εντύπωση μου κάνει που επιβίωσαν Τάκη και η πλάκα είναι καθόμουν τα κοιτούσα και λέω κάτι δεν πάει καλά, δεν βγαίνουν να αναπνεύσουν, τι στο καλό ??? θα σκάσουν ?????? Κουκουρούκου εγω στον κόσμο μου :smt020 που να ξερα ....
Θα τα πάω στην μάνα τους μόλις μεγαλώσουν , δεν είμαι για άλλα :rolleyes:
Αρλεκινοι οκ, τα τετρα ειναι λιγο δυσκολα με τα αυγα, γι αυτο μου εκανε εντυπωση εξ αρχης.
Ταιριαζουν στην λιμνη σου Αρτεμισια ,κανε κι ενα κοπαδακι με δαυτα!:p
Υ.Γ ολοι ειμαστε ασχετοι σε κατι (ενυδρειακο) , κανεις δεν τα ξερει ολα!;)
Τα μικρά μου μεγαλώνουν (ακόμα και αυτά που δεν ξέρω ακόμα ,στανταρ τι είναι :cool:) και Ναι έχω και άλλη γέννα :smt119 ουφ ουφ "Καρπερό" αυτό το αγόρι :D:D
Άνθισε και η μονομαχολιμνη :) http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160619/86297298668879892a77caed3663db14.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160619/791f18a82691df676bf878cc6f5c2400.jpg
Να σας δείξω το όμορφο μου το αγόρι :D:D Πραγματικά δεν υπάρχει η ομορφιά του και η υγεία του , πολύ χαίρομαι για το betta μου αν και το βλέπω σπάνια ;) Και ναι έχει πάλι μικρα .... σε μερικές μερες θα επιστρέψει στην μεγάλη δεξαμενη αφού τα πρώτα μικρα έχουν μεγαλώσει πια και δεν κινδυνεύουν :D
Μην περιορίζεται τα betta , θελουν χώρο, ΟΧΙ Ανθοδοχεία .
Μην περιορίζεται τα betta , θελουν χώρο, ΟΧΙ Ανθοδοχεία .
πεστα,εχει μαλλιασει η γλωσσα μου:D
και ακομα τα ιδια συζηταμε.
σκεψου να ηταν και κανενα πιο"απαιτητικο" ψαρι δηλαδη τι θα γινοταν:rolleyes:
αλλα οπως λενε πρωτα βγαινει η ψυχη,και μετα το κουσουρι.
Τα λέω τα λέω :D:D:D Πραγματικα είναι ψάρια με χαρακτήρα αλλά για να τον δείς πρέπει να τα σέβεσαι και να τους δώσεις αυτό που χρειάζονται :D
Κανένα ζωντανό δεν είναι διακοσμητικό χώρου .
alexis cosmo
24-06-16, 01:21
Έτσι ακριβώς είναι Άρτεμις.
πανέμορφος ο κούκλος σου και καλός μπαμπάς.
Ο καλύτερος Αλέξη μου :D Σε ευχαριστώ που τον μεγάλωσες και μου τον έδωσες :D Θα τον φροντίζω σαν τα μάτια μου ;)
Αρτεμησία το έχουμε ξαναπεί, με ότι ασχοληθείς, το κάνεις σωστά :)
Να τον χαίρεσαι
Ευχαριστώ πολύ πολύ Τάκη μου για τα καλά σου λόγια :D:D Προσπαθώ πάντα :D
Επειδή δεν θυμάμαι και είναι πολλά τα σχόλια για να το ψάξω, έχεις 1 αρσενικό και 2 θηλυκά; Τα θηλυκά είπες τα έβγαλες προσωρινά; Γιατί αυτό; έχεις ψαχτεί για κάποιο είδος ρυζιού; Με ενδιαφέρει κάτι παρόμοιο για ένα προτζεκτ και γι' αυτό έχω τόσες απορίες. Είμαι ανάμεσα σε κάτι τέτοιο ή με αρλεκίνους για ασιατικό. Επίσης, θηλυκά betta βρίσκεις εύκολα;
Καλησπέρα :) έχω 1 αρσενικό και 3 θηλυκά. Τα απομακρυνα για μικρό διάστημα σε άλλη δεξαμενή για να μεγαλώσω τα μικρά τους. Εύκολα βρίσκεις θηλυκά betta αλλά καλύτερα να ζητήσεις από συνχομπιστα. Με ρύζι δεν ασχολήθηκα γιατί τους έχω βάλει πολλά φυτά για λίμνες και ενυδρειακα είναι το ίδιο ευτυχισμενοι. Εγώ τους έχω σε 150 λίτρα και τώρα πια και τα μικρά έχουν μεγαλώσει και είναι όλοι μαζί :) Αν αποφασίσεις μου λες να σου στείλω φυτά .
Καλησπέρα :) έχω 1 αρσενικό και 3 θηλυκά. Τα απομακρυνα για μικρό διάστημα σε άλλη δεξαμενή για να μεγαλώσω τα μικρά τους. Εύκολα βρίσκεις θηλυκά betta αλλά καλύτερα να ζητήσεις από συνχομπιστα. Με ρύζι δεν ασχολήθηκα γιατί τους έχω βάλει πολλά φυτά για λίμνες και ενυδρειακα είναι το ίδιο ευτυχισμενοι. Εγώ τους έχω σε 150 λίτρα και τώρα πια και τα μικρά έχουν μεγαλώσει και είναι όλοι μαζί :) Αν αποφασίσεις μου λες να σου στείλω φυτά .
Κοίτα, εγώ ψωνίζω από τη φίλη μας την Ελένη, οπότε αν χρειαστώ κάτι μπορεί να βολέψει και με κοινή αποστολή. Αν βγάλεις θηλυκά έχε με στα υπ' όψιν. Βέβαια, από την άλλη, από Κομοτηνή για Χίο είναι δύσκολη η αποστολή ψαριών! Π.χ. η Ελένη δεν μου στέλνει ψάρια! Εγώ αν πάω τελικά σε μονομάχους, σκεφτόμουν για ενυδρείο χαμηλό με μεγάλο μήκος και πλάτος (έχω δει ένα παρόμοιο εδώ στο φόρουμ) και σκέφτομαι μήπως βρω κάτι σε ρύζι (δεν έχω ιδέα) και να το συνδυάσω με ρίζες κτλ.
Εμ είσαι μακρία :D τι να κάνει και αυτη η φίλη μου :D:D και εγω απο την Ελένη πήρα τα ενυδρειακά . Betta δεν έχει αυτη την στιγμή . Είναι δύσκολο να τα στείλω τόσο μακριά τα κορίτσια μου , αλλά για φυτά όσα θέλεις ;)
Και μένα η Λίμνη μου έχει βάθος 33 εκατ. μόνο , δεν τους αρέσει το βάθος αλλά θέλουν χώρο αρκετό γιατι και τα κορίτσια είναι επιθετικά μεταξύ τους .
Εμ είσαι μακρία :D τι να κάνει και αυτη η φίλη μου :D:D και εγω απο την Ελένη πήρα τα ενυδρειακά . Betta δεν έχει αυτη την στιγμή . Είναι δύσκολο να τα στείλω τόσο μακριά τα κορίτσια μου , αλλά για φυτά όσα θέλεις ;)
Και μένα η Λίμνη μου έχει βάθος 33 εκατ. μόνο , δεν τους αρέσει το βάθος αλλά θέλουν χώρο αρκετό γιατι και τα κορίτσια είναι επιθετικά μεταξύ τους .
Α είναι τσαούσες και οι κοπέλες ε; Ναι η απόσταση είναι μεγάλο πρόβλημα για μένα γενικά. Οι χομπίστες στη Χίο είναι επιπέδου βρεφονηπιακού σταθμού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οπότε μόνο από πετ μπορώ να πάρω ή με αποστολή από Αθήνα, Σάμο, Λέσβο με πλοίο.
Σταύρο και εδώ το ίδιο στην Κομοτηνή 10 άτομα ξέρω που σχολούνται σοβαρά .... μην νομίζεις . Αν δεν είχα και την Ελένη , δεν ξέρω τι θα έκανα .... Βάλε μια αγγελία αν το πάρεις απόφαση, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί κάποιος να μπορεί να σου στείλει με καράβι απευθείας ;) Αλλιώς θα δούμε, ποτέ δεν ξέρεις :D
Σημείωση: Σβηστήκανε μερικά άσχετα πόστ (κυρίως "συγχαρητήρια" καί "ευχαριστήρια"),
ώστε να περιοριστεί λίγο το μέγεθος του θέματος καί να μπορεί να το παρακολουθήσει πιό εύκολα όποιος θελήσει;)
Εδώ και 10 μέρες είναι όλα μαζί μικρά μεγάλα :D Μεγάλωσαν πάρα πολύ γρήγορα και απο ότι φαίνεται είναι όλα κορίτσια :D:D
Το μυστήριο λύθηκε και δεν μεγαλώνω αυτα που περίμενα, αλλά Χρυσόψαρα :smt108 Θυμήθηκα τι είχα κάνει , είχα φέρει 1 Υάκινθο απο την λίμνη κάποια στιγμή και έφερα και αυγά :smt020
Βιντεάκι ;) :
jnOZzCWO3P8&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=jnOZzCWO3P8&feature=youtu.be
Δηλαδή μέσα στους μονομάχους μεγάλωσαν χρυσόψαρα ;
Έλα βρε
όταν το λέω εγώ δεν με ακούς, λέπι πιάνεις, ψάρι γίνεται :D
ΥΓ Δες το βίντεο, δεν παίζει, μόνο από το λινκ φαίνεται :)
Μάλλον δεν έχεις βάλει σωστά την εντολή jnOZzCWO3P8
μπραβο Αρτεμις πολυ καλη δουλεια εκανες και το χρυσοψαρο κουκλι εχει κεφαλι διαφορετικο ε?πορτοκαλι?
Eυχαριστώ αγαπημένε μου Τάκη :grin: Το χρυσόψαρο φαίνεται στο 00:08 , 1:07 και το δεύτερο στο 00:20 . Θα πάνε στην Λιμνούλα σε λίγο καιρό , γιατι έχουν αρχίσει να φέρονται σαν τα betta . ;)
Eυχαριστώ πολύ Γιαννάκο μου :D καταλάθος έκανα καλή δουλειά χαχαχαχα ;)
δεν εκανες καταλαθος καλη δουλεια καταλαθος βρεθηκαν εκει τα χρυσοψαρα και επειδη κανεις καλη δουλεια τα ψαρια πηγαν τοσο καλα!
ενδιαφερον.τωρα που το ξερεις,παρατηρησε λιγο τους μονομαχους με το χρυσοψαρο και πεσμας τι βλεπεις απο συμπεριφορες αν μπορεσεις.πως κινουνται και πως συμπεριφερονται τα διαφορα μικρα.
ακομα καλυτερα αν τραβας βιντεακια αβερτα:) φανταζομαι δεν εχεις και πολυ χρονο γιαυτο,αλλα το βρισκω ενδιαφερον:D
οτι παρει το ματι σου γραψτο:)
πραγματι σαν μονομαχος φερεται :D
κοιτα να δεις!:o
πωπω,ζηλευω!!!!:D
Τα μικρά μονομαχάκια έχουν ξεκινήσει να ορίζουν την περιοχή τους όπως και ποιο θα κυνηγήσει πρώτο , τα μικρότερα (σε μέγεθος) είναι σε μεγαλύτερη απόσταση απο το φαί .
Οι μεγάλες δεν τα ενοχλούν αλλά τα "τσεκάρουν" και μάλιστα νομίζω ξεχωρίζουν ποια μικρά είναι δικά τους (με τα χρώματα) .
Τα χρυσόψαρα έχουν μιμητική συμπεριφορά (κατα ένα τρόπο) και όταν ξεκινάει κυνηγητό τρέχουν πίσω απο τα betta επίσης μιμούνται τον τρόπο που τρώνε , στήνουν καρτέρι για τις λάρβες θα τρελαθώ ..... Τα χρυσόψαρα στην Λίμνη μου δεν φέρονται έτσι , αυτο θα είναι ένα πρόβλημα στην προσαρμογή τους .....
Θα προσπαθώ να βγάζω βιντεο αλλά το upload στην Ελλάδα με τρελαίνει zw
alexis cosmo
05-07-16, 14:39
Εισαι η μονη που εβγαλες μονομαχοχρυσοψαρα χαχαχαχα
Αν αρχισουν να αναπνεουν απο την επιφανεια εκει να φοβηθεις χαχαχαχα
Χαχαχαχαχα καταλάθος Αλέξη :D αυτά παθαίνεις αν μεταφέρεις φυτά :cool: για δες και τα δικά σου μην έχεις κανένα kinder εκπληξη :D:D:D
Μια χαρά μεγάλωσαν όμως , όσο γρήγορα μεγάλωσαν και τα betta , τρωνε απίστευτες ποσότητες κατεψυγμένων τροφών ;)
alexis cosmo
05-07-16, 15:56
Λες να βρω κανενα koi στην μομομαχιερα?? Χαχαχα
Εεεεεε εντάξει βρε ψαράκι είναι και αυτό :D θα κάνεις μετα μια λιμνούλα-πισίνα ;)
Να δω βιντεο με χρυσοψαρο σου να κανει flaring και τι στον κοσμο διπολικα θα γινουν:D
Τι θερμοκρασια εχει το νερο?
Να δω βιντεο με χρυσοψαρο σου να κανει flaring και τι στον κοσμο διπολικα θα γινουν:D
Χρήστο δεν θα το δούμε αυτο :D:D:D θα τα έχω μετακομίσει νωρίτερα ;) Διπολικά έχουν γίνει χαχαχαχαχα
Τι θερμοκρασια εχει το νερο?
27 βαθμούς έχω Σπύρο , έβαλα και την έξοδο του φίλτρου πιο ψηλά να έχω λίγη ανατάραξη :rolleyes:
Ξέρω , δεν είναι συνθήκες για να μεγαλώνω χρυσόψαρα αλλά έτυχε :roll: .
Πιο πολύ με απασχολούσαν οι σκληρότητες αλλά ούτε αυτές είναι ακραίες kh:6 ph:6,5 μέτρησα εχθές . Νο3:0 Πάντα :D
Πως το καταφερνεις το νο3 μηδεν ακομα δεν εχεις πει το μυστικο σου :-)
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λουκά δεν έχω μυστικό :D και στα Κόι κοντά στο 0 είναι άντε μέχρι 5 . ;)
Πάντα έχω πολλά λίτρα, μικρότερο αριθμό ψαριών, μεγάλα φίλτρα κάθε βδομάδα αλλαγές συντήρηση φίλτρων (στα μεγάλα ψάρια) και προσέχω τι ταϊζω ;) να μην μένει φαγητό ποτε :D
Επίσης κοιτάω σε ψάρια με μεγάλες ανάγκες να έχω 2πλή μηχανική φίλτρανση και μετά βιολογική.
Εντάξει τα Betta έχουν φίλτρο που θα σήκωνε και χρυσόψαρα και όποτε έχω χρόνο κάνω 1 έξτρα καθάρισμα , εξάλλου δεν είναι δύσκολο όπως στα Κόι που θέλω 1 ώρα για τα φίλτρα :rolleyes:
Πολλά φυτά Λουκά, αυτό είναι το μυστικό,
σε σχέση όμως με την ιχθυοφόρτιση πολλά φυτά, πάρα πολλά.
Και ειδικά μη συγκρίνεις τις λίμνες,
είναι στον Ήλιο και τα φυτά μεγαλώνουν καλπάζοντας, και γίνονται ρουφήχτρες νιτρικών.
27 βαθμούς έχω Σπύρο , έβαλα και την έξοδο του φίλτρου πιο ψηλά να έχω λίγη ανατάραξη :rolleyes:
Ξέρω , δεν είναι συνθήκες για να μεγαλώνω χρυσόψαρα αλλά έτυχε :roll: .
Πιο πολύ με απασχολούσαν οι σκληρότητες αλλά ούτε αυτές είναι ακραίες kh:6 ph:6,5 μέτρησα εχθές . Νο3:0 Πάντα :D
Για μονομαχους τετοια εποχη ειναι χαμηλα η θερμοκρασια. Για χρυσοψαρα ειναι προς τα ψηλα ορια.
Το πεχα ειναι χαμηλο για χρυσοψαρα. Για τους κοινους μονομαχους (betta splendens) ειναι καλα.
Για μονομαχους τετοια εποχη ειναι χαμηλα η θερμοκρασια. Για χρυσοψαρα ειναι προς τα ψηλα ορια.
Το πεχα ειναι χαμηλο για χρυσοψαρα. Για τους κοινους μονομαχους (betta splendens) ειναι καλα.
Το σέβομαι αυτό που λές και είναι το σωστό , αλλά δεν το επέλεξα και κάπως πρέπει να τα καταφέρω .:roll:
Δεν θα αργήσω να τα μεταφέρω στην Λίμνη μεγάλωσαν πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε 1 μήνα, θέλω να πιστεύω ότι άλλες 20 μέρες θα τα κάνω 3πλάσια :rolleyes:
Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση τα ίδια θα έλεγα και εγω στον εαυτό μου.
Oχι, απλα κρατα μια ισορροπια στο νερο και για τα δυο ειδη, μεχρι να μπορεις να τα χωρισεις.
Πχ οι 26-28 ειναι οκ και για τα δυο για λιγο καιρο. (πχ οι μονομαχοι αν ηταν μονοι τους, αυτη την εποχη θα επρεπε να τους ειχες 30+)
Το πεχα πρεπει να ανεβασεις λιγο αν μπορεις.
Οι Splendens δεν ζουν σε τοσο οξινο νερο οσο αλλα ειδη μονομαχων.
Και το 7.0-7.5 πεχα ειναι πολυ καλα για αυτους.
Ευχαριστώ Σπύρο για τις συμβουλές :D:D Θα το ανεβάσω στο 7 και θα παρατηρώ :D
Όλα πήγαν καλα , τα betta μεγάλωσαν :D:D και τα 2 χρυσόψαρα μεγάλωσαν :D και τωρα ΣΚ θα τα μετακομίσω , εύχομαι να βρω χρόνο .....
Φωτό :
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-1_betta_zpsnkq2sdon.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/1_betta_zpsnkq2sdon.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-3_betta___goldfish_zps7zwkcycr.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/3%20betta%20_%20goldfish_zps7zwkcycr.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-2betta_zpszaunnb4a.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/2betta_zpszaunnb4a.jpg.html)
Νομίζω πως αυτό το betta(πάνω απο το χρυσόψαρο) είναι αγόρι :smt045 για να δούμε .....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-male_betta_zpshjnsh5sk.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/male%20betta_zpshjnsh5sk.jpg.html)
Ωωωωωωωω!!! Μεγαλωσαν!!!! :p:p:p
Υπεροχα τα χρυσοψαρακια και τα betta, να σου ζησουν!
ασπραο με κοκκινο κρφαλι!!!!ερωτας!!!
Aν εμενε και ετσι ,καλα θα ηταν! :D
alexis cosmo
06-08-16, 08:49
Αγορι ειναι Αρτεμις μπραβο
παρακαλω μη βγαινουμε οφτοπικ,εδω συζηταμε για τους μονομαχους.
δε βλεπω πουθενα κανα χρυσοψαρο:D
αρτεμισια σε βλεπω να μου στελνεις ψαρια γιατι αν περιμενω απτα ψαρομαγαζα καηκα:D
Ευχαριστώ Γιάννη(tsala):D:D Ευχαριστώ Γιάννη(Odin) :D:D κατα 90% θα αλλάξουν χρώμα ;)
Αλέξη το φοβόμουν αυτό ..... για την ώρα βεβαια δεν έχουμε φασαρίες, να δούμε πώς θα πάει .... ;)
Γιώργο σου υπόσχομαι δεν θα ξαναδείς χρυσόψαρο σε αυτό το θέμα μου χαχαχαχχαχαχα :D:D Αν είναι να δώσω σε σένα ψάρια ,σου τα δίνω όλα έτσι όπως τα φροντίζεις ;) Νόμιζα ότι ψάχνεις πιο ξεχωριστά betta .
Αρτεμισια τα ψαρακια ειναι τελεια! Βλεπω ο εχινοδωρος βγαζει emersed φυλλα? Ετοιμασου με λιγη τυχη για κατι τετοιο (http://www.ukaps.org/forum/threads/my-first-3-of-life.38484/page-3#post-448004).
Ευχαριστώ Στέφανε :D:D Μακάρι για τον εχινόδωρο :D τα ταλαιπώρησα τα φυτά σήμερα μέχρι να πιάσω τα χρυσόψαρα .....
Σιγα βρε Γιώργο ,
Το θέμα όμορφυνε με τα χρυσόψαρα :)
Ετσι ετσι..
Να σου πω την αληθεια δεν προσεξα τα betta στην αρχη:D
Αλλα ο καθενας με την τρελα του!:p
Να σου πω την αληθεια δεν προσεξα τα betta στην αρχη:D
βλασφημε!!!:D
(το σκισαμε το θεμα,παλι καθαρισμα θελει:rolleyes:)
Όλα μεγαλώσαν :D Τελικά έχω πολλά αγόρια ;) παρόλα αυτα είναι ήρεμα, δεν έχω μάχες ούτε τα θυληκά έχουν στρες :D
Τα όμορφα μου τα πλάσματα Βίντεο :
2yAg2iZC6uM&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=2yAg2iZC6uM&feature=youtu.be
Έχουν κάτι κοιλιές, σα χρυσόψαρα :D χαχα
Να σου ζήσουν, είναι πολύ όμορφα!
Πολυ ομορφο θεαμα!
Μπραβο Αρτεμισια!
Χαιρομαι που ειναι ησυχα.... ακομα!:D
Τερατα εγιναν!
Θηλυκο βγηκε κανενα;
Ευχαριστω πολύ παιδια :D:D Τρωνε 4-5 γευματα την ημέρα εκ των οποίων τα μισά είναι ζωντανή τροφή ή κατεψυγμένη :D
Τα αγόρια μου αυτη την στιγμή είναι 5 απο το σύνολο των 35 περίπου betta, γιατι δεν μπορώ να τα μετρήσω με σιγουριά ;) Ευχομαι να μην έχω φασαρίες αλλά θα δείξει, τα παρακολουθω :D
alexis cosmo
28-08-16, 19:49
Μπραβο Αρτεμισια να σου ζησου.
Ποσων εβδομαδων ειναι τα μικρα??
Λογικα μετα τις 14 εβδομαδες θα εχεις μαχες.
Ωχ μην μου λές τέτοια Αλέξη εκεί κοντα είναι . Στις 23-5 τα ανακάλυψα :cool:
Κωστας Malawi
28-08-16, 20:07
μα τι ομορφα πλασματακια ειναι αυτα??μπραβο Αρτεμησια!!
A! εχεις μπολικα κοριτσια!!! ενταξει..
Φοβερά ψάρια. Πανέμορφα χρώματα. Αν ήμασταν κοντά θα το σκεφτόμουνα για μονομαχιέρα. :D Πολλά μπράβο σου.
Ευχαριστω πολύ Κώστα :D:D
Ευχαριστω πολύ Αννα :D:D μακάρι να είμασταν κοντά θα κάναμε παρέα :D:D
Γιάννη έχω πολλά κορίτσια :D:D ευτυχώς !!!
Τα μικρά betta απο την δεύτερη γέννα, τρωνε mosquito larvae :wink: κάνουν φανταστικό κυνήγι!! Σε αυτη την φάση της ζωής τους με τον τρόπο που κυνηγούν (στρίβουν την ουρά πριν πιάσουν την τροφή ) μου θυμίζουν puffer :wink:
p9OvKee8rKI
https://www.youtube.com/watch?v=p9OvKee8rKI (https://www.youtube.com/watch?v=p9OvKee8rKI&index=8&list=PLqBtA-BiVpT72VYEdZ-8DeRTsHe4JdlyU)
Kαι για να μην αδικήσω τα μεγαλύτερα , τους έδωσα bloodworms :grin: αυτα είναι όμως μεγάλα κλεφτρόνια !!
Uxm6oA7h6C8
https://www.youtube.com/watch?v=Uxm6oA7h6C8
Καλά, στο 1ο βιντεο τα μικρά όλα τα λεφτά,
φοβεροί κυνηγοί :)
Χαχα τελεια τα βιντεακια!!
Ειδες για την μασα πως συνεργαζονται χαχα
Αν μπορεις το πρωτο βιντεακι καντο και σε μικρη ταχυτητα να φανει ο τροπος που επιτιθενται πιο αναλυτικα!
πω πω τα λυσασμενα! :D:D:D
τι ωραια βιντεο!αυτο με τις λαβρες ειναι πολυ καλο!
Eυχαριστω πολύ παιδια :D:D:D και επειδη ο Χρήστος το ζήτησε, το ίδιο βίντεο σε slow motion ;)
TLes0iLGVnc
https://www.youtube.com/watch?v=TLes0iLGVnc
Kι αν πατησετε δεξι κλικ πανω στο βιντεο (τη δευτερη φορα) βγαζει επιλογη για μιση ταυχτητα slow motion.
Μετά απο πολύ καιρό ας κάνω ένα update ;) Πριν 2 εβδομάδες πήρα και ένα corydoras (απο ένα κατάστημα, ο θεός να το κάνει ) το λυπήθηκα, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ήταν μόνος του στο ενυδρείο και ακόμα ψάχνω τι είναι? να του πάρω παρέα .
Τα betta μου είναι θηρία αλλά πάντα ευτυχισμένα :D
alexis cosmo
25-02-17, 23:15
μπράβο Αρτεμις σούπερ είναι όλο το σύνολο.
τα betta θυρια είναι τρώνε καλά. :D:D
τέλειο το έκανες και πάλι μπραβο;)
Αλέξη σε ευχαριστω :D τα προσέχω τα ψαροπαιδιά σου ;) έχουν γίνει μεγάλα καμάκια χαχαχαχαχαχα :D
Πολύ όμορφη λιμνούλα!!!! Πολύ θαλερή και γεμάτη χρώμα από τα Betta, υπέροχα όλα Αρτεμησία!! :)
Αν πετύχεις το Corydoraκι να φαίνεται κάπως από το πλαι θα βολέψει για να δούμε το είδος ;)
Σε ευχαριστω Κωνσταντίνε :D:D Θα κάνω μια προσπάθεια για φωτό ...
ειδες τελικα,οι λιμνουλες ειναι το καλυτερο πραγμα για τους μονομαχους:)
ειναι το μονο περιβαλον οπου δεν εχω δει προβληματα μεταξυ αρσενικων, η μεταξυ αρσενικων και θυληκων.
ειναι τοσος ο χωρος και οι κρυψωνες που χανεται η επιθετικοτητα.
θα φτασω να λεω πως δεν κανουν οι μονομαχοι για ενυδρειο μου φαινεται:D
χαχαχα!
πολυ ομορφα τα εχεις κανει αρτεμη μπραβο:)
Σε ευχαριστω πολύ Γιώργο μου :D:D Δεν έχουν επιθετικότητα όπως βλέπω σε ενυδρεία και ο καθενας έχει την περιοχή του . Ακόμα και με 2 αρσενικά που έχω τους τελευταίους μήνες δεν βλέπω προβλήματα . Ο ένας είναι απέναντι απο τον άλλο με το δικό του χαρέμι σε απόσταση 1,20 σε ευθεία .
Βέβαια ο 2ος αρσενικός είναι απόγονος του 1ου . Ειχα άλλους 5 που έδωσα νωρίτερα, γιατι δεν υπήρχε περίπτωση συμβίωσης . Ελπίζω αυτόν να τον κρατήσω, γιατί ειναι πρόβλημα να βρίσκω σωστα ενυδρεία :(
ναι αν ειναι παιδια του αρσενικου,ειναι αρκετα μειωμενος ο ανταγωνισμος.
βεβαια δεν ξερω οσο μεγαλωνει και γερναει το πρωτο αρσενικο τι θα γινεται.εχω την εντυπωση πως δεν θα κραταει για παντα αυτη η "κατανοηση" μεταξυ τους.δυστυχως δεν την ειχα τοσο καιρο τη δικια μου,ισως ομως εσυ να δεις κατι τετοιο και να μας πεις:)
αλλα και αν δεν προκειται για παιδια ενος αρσενικου,παλι η επιθετικοτητα ειναι μειωμενη.
δεν ειδα ποτε στη λιμνη σκισμενα πτερυγια κλπ,ενω υπηρχαν κυνηγητα και σε θηλυκα, και σε αρσενικα που δεν ηταν συγγενεις.
Φοβερή η λιμνούλα σου Αρτεμησία :)
τα ψαράκια σου πανεμορφα, και γενικά το περιβάλλον που τους έχει είναι ότι καλύτερο
Κωστας Malawi
26-02-17, 20:26
δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο!:)
θε-λου-με και βι-ντε-ο !!! θε-λου-με και βι-ντε-ο !!! :smt041:smt041
Γιώργο δεν θα αργήσει να φανεί τι θα γίνει .... οπότε θα μάθουμε αν θα μπορέσουν να συμβιώσουν ;)
Τάκη μου :D σε ευχαριστω καλέ μου !! Κάνω ότι μπορώ .
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ :D
Πάνο μου :grin: μόλις βρω χρόνο καλέ μου :cool: ε-ε-ε-έρχεται :D
Μπραβο αρτεμης....δεν υπαρχουν οι μονομαχοι...πολυ ωραιοι...!!!
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ευχαριστω πολύ Λουκά :D:D:D όλα τα ψάρια υπέροχα είναι, με ξεχωριστή προσωπικότητα :D Αν μπορούσα θα είχα ένα απο όλα ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.