Επιστροφή στο Forum : CRS και εγω???
Μέρες που είναι, λέω να στολίσω ένα παλιό μου ενυδρείο ;) Ιδέα δεν έχω τι πάω να κάνω και τι θα προκύψει ..... το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω απλά φυτά και γαρίδες red cherry (που είναι πιο ευκολες) .
Γι αυτό βοηθήστε βρε παιδιά και πείτε ιδέες , μήπως και τα καταφέρω .
Το ενυδρείο είναι 100 λίτρα κύβος και έχει φίλτρανση στην πλάτη τριών σταδίων .
Για ευκολα φυτα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809
Θα συστηνα ανεπιφυλακτα και μερικα ramshorn snails κανουν θαυματα με αλγες και γενικα οι ισορροπιες παραμενουν σταθερες Οι red cherry ειναι ευκολες γαριδες και ανθεκτικες τους αρεσει το αλκαλικο νερο και αναπαραγωνται στους 27 βαθμους :)
Θενκς Νίκο :D Εννοείται πως θα βάλω σαλιγκάρια ;) Αλλά πάμε στα πιό απλά π.χ. υπόστρωμα να βάλω για τα φυτά(ευκολα) και σκέφτομαι μαυρη ψιλοκοκκη άμμο για τις γαριδούλες .
Επίσης οι γαρίδες θέλουν αεραντλία ??
Ψιλοκοκκο χαλικακι ειναι οτι πρεπει για να κανεις αυτο που σκεφτεσαι, κατα τη γνωμη μου. Την αεραντλια δεν τη θεωρω απαραιτητη για κανενα ενυδρειο προσωπικα, αρκει να υπαρχει ικανη αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο. Δεν φαινεται απο τις φωτογραφιες η μελλοντικη πορεια της ροης του νερου απο το φιλτρο πλατης σου στο ενυδρειο, αλλα ισως θα χρειαζεται προσθηκη filter wool ή μπλε σφουγγαριου στους διαδρομους, για να μη βρισκεις μικροσκοπικες γαριδες στα υλικα του φιλτρου.
Επισης, θα ελεγα οτι αναπαραγονται συνεχως σε οποιαδηποτε "λογικη" θερμοκρασια, σε σωστες παραμετρους νερου, φυσικα.
Ριξε μια ματια αν θελεις και σε ενα παλιο εγχειρημα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=82063)μου με red cherries και ευκολα φυτα αν θελεις να παρεις ιδεες, που στην κυριολεξια ετρεχε μονο του, μονο με αλλαγες νερου και ελαχιστο υγρο λιπασμα οποτε θυμομουν.
με επιφυλαξη θα ελεγα πως δεν χρειαζεται σε φυτα οπως το hygrophila polysperma anubias,egeria densa η ψιλη αμμος ειναι πολυ καλη επιλογη για φυτα που αναπτυσσουν ριζες, μια πολυ καλη λυση για το υποστρομα ειναι ταμπλετες και λειτουργουν ως λιπασμα για τα φυτα και παρεχουν ολα τα απαρραιτητα θρεπτικα συστατικα http://www.enydreio.gr/vb/showthread.php?t=56886 για την απορια με την αεραντλια
με επιφυλαξη θα ελεγα πως δεν χρειαζεται σε φυτα οπως το hygrophila polysperma anubias,egeria densa η ψιλη αμμος ειναι πολυ καλη επιλογη για φυτα που αναπτυσσουν ριζες
Συμφωνω, γιατι η αμμος ειναι πολυ πιθανο να πετρωσει σε καποια σημεια.
Σας ευχαριστώ όλους !!! Λοιπόν υπόστρωμα θα πάρω καλού κακού και θα βάλω απο πάνω την άμμο ;) μέχρι εδώ καλά :D:D:D
Βάζω και φωτο απο την πλάτη - φίλτρο , αντλία έχω 300λιτρα/ώρα δεν νομίζω να χρειαστώ μεγαλύτερη..... αν χρειάζομαι μεγαλύτερη πείτε ... :D
Την Δευτέρα πάω για ψώνια ;) όχι δεν θα πάρω τα ζωντανα αν δεν στρώσει το ενυδρείο .
Την φίλτρανση πώς να την φτιάξω πρώτα σφουγγάρια μετα βιολογικο ??
αν βαλεις αμμο πανω απ το υποστρωμμα με τον καιρο θα παει απο κατω μονη της.
μην μπερδευεις διαφορετικες κοκκομετριες γιατι θα εχεις αλλα θεματα μετα.
οι γριλιες του φιλτρου ειναι μεγαλες , τα γαριδακια θα περνανε σιγουρα.
κανονικα θελει τουλι εκει η σφουγγαρι απο μεσα ωστε να μην περνανε , αλλα πιστευω θα μπουκωνει γρηγορα :rolleyes:
οσο για την φιλτρανση κι εφοσων υπαρχει θερμαντηρας , εγω την βαζω...
1ο διαμερισμα θερμαντηρας, 2ο σφουγγαρια και filtrer wool πανω και απο κατω τους βιλογικο υλικο σε διχτυ και 3ο διαμερισμα η αντλια.
Καλά που μου το είπες Γιάννη για το υπόστρωμα (Γκαβάδι βλέπεις ;)) οπότε θα πάρω ένα μαύρο για φυτά αμμο bye bye ....
Για τις γρίλιες το σκέφτηκα και εγω να βάλω κανένα τούλι απο μέσα με ενυδρειακή σιλικόνη ......
Θέρμανση θα υπάρχει εννοείται εννοείται , κουλεράκια έχω στο καπάκι ;)
θενκς για τις συμβουλές φίλτρανσης :D
Άνοιξα απο το καπάκι το προστατευτικό της λάμπας και ανακάλυψα ότι το λαστιχάκι είχε καταστραφεί , που να βρώ ίδιο ???? και σκέφτηκα το liner που μου έχει μείνει απο την λίμνη και θερμοκολλείται οπότε diy λαστιχάκι ;) μια χαρά τα κατάφερα ;)
Έλεγα να μην το βάλω το καπάκι αλλά θα είχα γατόψαρο :D:D:D
Επιστρέφω :D:D:D Έχω μια αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί το ενυδρείο .... θα δούμε μιας και δεν έχω κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο ;)
Σήμερα πήγα για shopping :D:D:D:D ( igna.gr) , στους αγαπημένους μου και επέστρεψα με πολλά καλούδια .
Έπλενα το υπόστρωμα όλο το απόγευμα και τώρα βράζω ξύλα πέτρες , μόνο τις πέτρες μάζεψα απο το βουνό ;)
Αρτεμις απο φωτισμό πως εισαι ;
CO2 θα βάλεις ;
Απο φωτισμό 24 watt και ανάμεσα σε 2 πόρτες με ήλιο θα μπεί το ενυδρείο:D
CO2 δεν θα βάλω , έτσι λέω τουλάχιστον για τώρα ;) ..... ποτέ δεν ξέρεις .
Ωραίο ενυδρείο......γαι μικρό ριφ :-))
[
xaxaxxaxa κανονικά για reef είναι ;) αλλά θα γίνει σπίτι για γαρίδες :D
Με το καλο να ξεκινησεις.
Έπλενα το υπόστρωμα όλο το απόγευμα και τώρα βράζω ξύλα πέτρες , μόνο τις πέτρες μάζεψα απο το βουνό ;)
Εχω την εντυπωση πως αυτου του τυπου τα υποστρωματα δεν τα πλενουμε γιατι ετσι χανουν τα θρεπτικα συστατικα τους.
Ευχαριστώ πολύ :) η συσκευασία έλεγε να πλυθεί πριν την χρήση και μάλιστα η σακούλα είναι ειδικά κατασκευασμενη από κάτω . Έκανα ότι έλεγαν οι οδηγίες :)
Kαλά έκανες και το έπλυνες. Σε αυτα τα λίτρα και κανενα ψαρακι μικρο εγω θα εβαζα.
Μου το είπαν και άλλοι να βάλω ψαράκι αλλά δεν θέλω προς το παρών εκτός και αν μεγαλώσει πολύ η αποικία με τις γαρίδες ;)Σαλιγκάρια θα βάλω μου αρέσουν πολύ :)
Themis_aqua
15-12-15, 13:14
Αρτεμισια ευχομαι με το καλο να ολοκληρωθει το ενυδρειο σου κ να το χαρεις!!Οντως καλα εκανες κι επλυνες το υποστρωμα κι εγω μετα απο πολυ ψαξιμο οταν εστηνα το δικο μου δεν χανει τα συστατικα του:)Η συσκευασια αν ειναι η 7κιλη πιστευω δεν θα σου φτασει εκτος κ βαλεις κι αλλο απο πανω.Σκεψου στο δικο μου 60λιτρο μου φτασε οριακα για 3-4 ποντους παχος..
Ευχαριστώ πολύ πολύ :) Πήρα αρκετά για να μου περισσέψει; )Εκτός και αν αρχίσω να κάνω aquascape ; ) lol ......
Ερώτηση :
Πήρα αυτή την ρίζα σήμερα και την βράζω απο τις 2 δεν σταμάτησε να βγάζει χρώμα , θα έχω πρόβλημα να την βάλω στο ενυδρείο ???? Θα πάθουν τίποτα τα σαλιγκάρια μου ???? :smt120
Τα ματακια σου που δεν θα βλεπουν καθαρα απο τη θολουρα. τιποτα άλλο, και ειδικα αφου την εβρασες. Και τα σαλιγκαρια δεν παθαίνουν τιποτα
Λοιπόν έστησα πέτρες και ξύλα και αύριο φυτάαααα !!!!!!!! Χαίρομαι πολύ !!! :D:D
Πολυ ωραίο το στήσιμο με κατάλληλη επιλογή φυτων θα γινει πολυ δυνατό :D
Τι φυτα σκέφτεσαι; Και τι γαριδες;
Eυχαριστώ πάρα πολύ :D:D:D δεν έχω ξανακάνει ποτέ και το χαίρομαι πολύ !!!
Λοιπόν φυτά :
1) Egeria densa
2) Star grass ή Heteranthera zosterifolia
3) Hygrophila polysperma
4) Rotala rotundifolia
5) Sagittaria subulata
6) Limnophila sessiliflora
7) Hygrophila angustifolia
8) Anubia (δεν ξέρω ???? )
9) java fern
10) java moss
11) Monte Carlo
και ότι άλλο μου γυαλίσει αύριο ;)
Γαρίδες Red Cherry γιατί είμαι άσχετη , με όλο το πακέτο ;) αλλά θέλω να μάθω :grin:
Τάκη Ευχαριστώ , άν δεν με βοηθούσες με τα φυτά τι θα έκανα ???
Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!!! :D:D:D
Ωραιο διακοσμητρια!:p
Θα ελεγα για να σε ξενερωσω:D πως καλο θα ηταν να το αφησεις να τρεξει κανενα μηνα+ με τα σαλιγκαρακια μονο ,ωστε να ωριμασει λιγο ο βυθος και υστερα να βαλεις τις γαριδες.
Eννοείται Γιάννη , δεν βάζω ζωντανά αν δεν στρώσει το ενυδρείο και δεν κάνω μετρήσεις ;)
Θέλω να είναι καλά τα ζωάκια μου :grin::grin:
Δεν με ξενερώνεις αυτό ειναι το σωστό .
Ευχαριστώ που σου άρεσε !!!
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο το γαριδάδικο :D
Λοιπόν φυτά :
1) Egeria densa
2) Star grass ή Heteranthera zosterifolia
3) Hygrophila polysperma
4) Rotala rotundifolia
5) Sagittaria subulata
6) Limnophila sessiliflora
7) Hygrophila angustifolia
8) Anubia (δεν ξέρω ???? )
9) java fern
10) java moss
11) Monte Carlo
και ότι άλλο μου γυαλίσει αύριο ;)
Και που θα τα χωρέσεις όλα αυτά;:smt040
Βλέπω το layout που έχει στήσει να μην αφήνει πολύ χώρο για τόσα φυτά, αν δε τα βάλεις και μεγαλώσουν θα σου πνίξουν τον χώρο και δεν θα σε αφήσουν να χαίρεσαι τις γαριδούλες σου.
Εγώ σε ένα τέτοιο ενυδρείο θα έντυνα με μος στα χοντρά κλαριά, θα κάλυπτα όλη την βάση γύρω απο τον κορμό με ανούμπιες και pteropus, κατά προτίμηση mini ή narrow ώστε να μην γίνει σαν...μαρούλι όταν μεγαλώσει. Στην πλάτη δεξιά όπως βλέπουμε θα έβαζα μόνο ένα 1-2 εύκολα φυτά που ψηλώνουν (πχ difformis, rotala). Τις πέτρες που έχεις στο πίσω μέρος θα τις έφερνα πιο μπροστά καθώς αν μεγαλώσουν τα φυτά οι πέτρες απλά θα σου πιάνουν χώρο χωρίς να φαίνονται. Την μία μάλιστα θα την κάλυπτα με μος ώστε να χαζεύω τις γαριδούλες να σκαρφαλώνουν πάνω της. Κάπου στο μέσο θα φύτευα την Sagittaria ή ένα μάτσο κρυπτοκορίνες.
Στον βυθό μπροστά θα έβαζα Monte Carlo.
Γενικά θα προτιμούσα λιγότερα φυτά και πιο "ισορροπημένα" σε ρυθμό ανάπτυξης παρά πολλά και ογκώδη που θα μου έκρυβαν όλο χώρο.
Βέβαια περι ορέξεως...κολοκυθόπιττα....:D
Αντε κάνε update να βλέπουμε !!!
Δεν φαίνεται και πολύ καλά ..... έχω ακόμα .....
Michali[s]
16-12-15, 17:58
Αρτου
Προσωπικη αποψη : H windelov που εχεις βαλει στα πανω κλαδακια, μολις παρει τα πανω της, θα φουντωσει υπερβολικα σε ολες τις διαστασεις και θα σου κλεισει ολο το φως. Επισης δεν θελει πολλα φωτα. Ειδικα εκεινη που ειναι στο αριστερο κλαδι πανω πανω θα καει γρηγορα. Προσωπικα θα την κραταγα χαμηλα.
Ωραιο βγαινει, κανε κανε.
Mιχαλ ;) την έκανα τούμπα γιατι μου βγήκε η πίστη να την δέσω και πάνω που νόμιζα οτι τελείωσα κατάλαβα οτι ξέχασα το γκαζόν ..... λολ
Δεν βλέπω μου βγήκαν τα μάτια :smt120:smt120:smt120:smt120
Διάλειμμα και ξανά .....
Themis_aqua
16-12-15, 19:06
Δες κανενα βιντεακι της tropica πως φυτευουν το γκαζον ισα ισα να καλυπτεται το υποστρωμα με νερο θα ειναι πιο ευκολο..Ποιο γκαζον πηρες;
Μου περίσεψαν και κάποια που αγόρασα ....
Λέτε να κάνω και ένα poladarium με Σαλαμάνδρες ???
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_185621_zpscxomn1di.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_185621_zpscxomn1di.jpg.html)
-------------------------
Δες κανενα βιντεακι της tropica πως φυτευουν το γκαζον ισα ισα να καλυπτεται το υποστρωμα με νερο θα ειναι πιο ευκολο..Ποιο γκαζον πηρες;
Μόντε κάρλο ;) την εύκολη , λίγη έβγαλα απο ενυδρείο φίλων μου ;)
Themis_aqua
16-12-15, 19:33
Γνωμη μου, ασε καποιο κενο πισω απ τη ριζα αριστερα ωστε να βαλεις εκει ενα γρηγορης αναπτυξης πιστευω θα δειξει ωραιο!Καλα η ριζα φοβερη:D
Απο φως ποσο εχεις;
Εβαλα φυτό πίσω απο την ρίζα :D:D Ευχαριστώ , απο φως έχω 24 watt και τον ήλιο που μπαίνει την μέρα ;)
Μόλις τελείωσα :D:D:D εντάξει δεν νιώθω τα δάχτυλά μου αλλά άξιζε τον κόπο :smt026
Το βλέπω και το χαίρομαι :D:D σε λίγο φωτό ..........
Αν οι ακτινες του ηλιου χτυπανε απευθειας το ενυδρειο, θα γεμισεις αλγες. Οχι οτι θα χαλασει τις γαριδες σου, δηλαδη, αλλα προς ενημερωση για το αισθητκο κομματι, αν σε ενοχλει.
Προνόησα και έβαλα ramshorn snail :D :D :D Μακάρι να έχω τόσο ήλιο ;)
Βαλε και κανενα nerite, αν δεν σε ενοχλουν τα αυγα που δεν προκειται να ξεκολλησουν ποτε σε περιπτωση που πετυχεις θηλυκο. Δε συγκρινονται με κανενα σαλιγκαρι στην καταναλωση αλγης.
Aν βρω :D θα βάλω , ευχαριστώ !!!
Ορίστε :D:D οι φωτό ειναι απο το κινητό.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212248a_zpsai1smutm.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212248a_zpsai1smutm.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212100b_zpsxkxcdeey.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212100b_zpsxkxcdeey.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212305e_zpszka35xzy.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212305e_zpszka35xzy.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212327c_zpswqltupy6.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212327c_zpswqltupy6.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212413d_zps0bhu6zin.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212413d_zps0bhu6zin.jpg.html)
Βαλε και κανενα nerite, αν δεν σε ενοχλουν τα αυγα που δεν προκειται να ξεκολλησουν ποτε σε περιπτωση που πετυχεις θηλυκο. Δε συγκρινονται με κανενα σαλιγκαρι στην καταναλωση αλγης.
Θοδωρή και τα ramshorn κάνουν πολύ καλή δουλειά, τα έχω στα συννεφάκια που είναι τώρα τον Χειμώνα όλη την ημέρα στον Ήλιο.
Έβαλα 3 nerite στα χρυσόψαρα και δεν είδα να κάνουν και πολλά, τα έχασα βέβαια γιατί τα ξέχασα όταν κατέβασα θερμοκρασία και δυστυχώς αποδήμησαν :(
Εισαι και καλλιτέχνης ε :)
Ειδες τελικά που τα βόλεψες όλα τα φυτά, ακομα και το πιο μικρο κλαδακι.
Απο τωρα ειναι πανεμορφο, σκεψου να παρουν τα πανω τους και τα φυτα
Εισαι και καλλιτέχνης ε :)
Ειδες τελικά που τα βόλεψες όλα τα φυτά, ακομα και το πιο μικρο κλαδακι.
Απο τωρα ειναι πανεμορφο, σκεψου να παρουν τα πανω τους και τα φυτα
Σε ευχαριστώ Τάκη :D:D:D:D είναι πιο ωραίο οι φωτό το αδικούν ;) Πόσο χαίρομαι κάθομαι και το χαζεύω :D:D:D
κουκλα θα γινει οταν φουντωσουν κι αλλο τα φυτα!
Υ.Γ ουτε εγω εχω δει προκοπη με τα nerite, μαλλον παιζει ρολο που τα εχουμε με χρυσοψαρα, λογω θερμοκρασιων ...
ramshorns και ξερο ψωμι :D
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη :D:D
Michali[s]
17-12-15, 01:20
Ωφ ωφ.. μολις πιασει λιγο και το καρλο θα γινει σουπερ. Παραπολυ ωραιο Αρτου. Και το κλαδι εκατσε παρα πολυ ωραια.
Φτου φτου
Σε ευχαριστώ Μιχαλούκο ;) μακάρι να μου πιάσουν τα φυτάκια :D:D ευτυχώς το κλαδί δεν βγήκε στην επιφάνεια θα βγάλει χρώμα όμως στάνταρ ....
έβγαλα και μία πέτρα απο πίσω δεν μου κατσε καλά , ακόμα το κοιτάω ;)
Λοιπόν...... :D:D:D τα φυτά μου πάνε καλά ;) Ανησυχούσα λίγο για την Ludwigia palustris αλλά σήμερα σήκωσε τα φύλλα της :D:D:D για δείτε την υπο το φως του ήλιου ;)
Φωτό δεν βάζω επειδή έχει μια θολούρα το ενυδρείο λίγο η ρίζα , λίγο τα βακτηρίδια ..... έβαλα ενυδρειακό βαμβάκι και περιμένω να ξεθολώσει ;)
Επίσης έχω και νέα σαλιγκάρια :confused: κάπου ήταν ..... δεν ξέρω αν κάνουν ζημιά στα φυτά . Πείτε αν γνωρίζετε pls , αφήνουν κάτι σαν ιστό αράχνης στο πέρασμά τους ......
Το σαλιγκαρι που βλέπω ειναι Helena, αν θες να έχεις και άλλα σαλιγκαρια βγάλτο, αλλιως θα γίνουν μεζές, ειναι σαλιγκαρι δολοφονος. Ρώτα μήπως το θέλει κάποιος άλλος γιατι αρκετοι τα ψάχνουν. Εχω πιάσει στα πράσα τετοιο σαλιγκαρι να τρώει γαρίδα ζωντανή
Η Ludwigia σήκωσε τα φυλλα της γιατι την ειδε το φως
Το ramshorn που ειναι δίπλα του, λίγα ειναι τα λεπτά του, αν δεν το έχει φάει ήδη
Ευχαριστώ Τάκη :confused::confused::confused::confused: αιντε να τα μαζέψω 3-4 είδα ........
Ουφ ενταξει είναι το ramshorn , να βρώ και τα άλλα , πολλαπλασιάζονται γρήγορα τα Helena ??
Themis_aqua
18-12-15, 15:35
Δεν πολλαπλασιαζονται γρηγορα οπως αλλα ειδη, αλλα αν γεννησουν ακομη κι αν τα βγαλεις ολα, κατα διαστηματα μωρα συνεχως θα ξεφυτρωνουν απ το υποστρωμα τα οποια επιτιθενται σε πολυ μεγαλυτερα σαλιγκαρια.Το εχω παθει γ ιαυτο στο λεω..Ο Τακης μιλαει για γαριδα φαντασου...:DΚαλα πως βρεθηκαν τα helena εκει σαν λαθρεπιβατες ή τα εβαλες διχως να ξερεις;
Δεν τα έβαλα εγω , αγόρασα κάποια φυτά και μάλλον ήταν μέσα και δεν τα είδα φτου :smt120 3 μέτρησα απο εχθές και μέχρι τώρα βρήκα το ένα ψάχνω συνέχεια , δεν υπάρχει περίπτωση θα τα βρώ ακόμα και αν χρειαστεί να τα βγάλω όλα ....
Ευχαριστώ .
Απο τα πιο ομορφα και χρησιμα σαλιγκάρια τα clea γι αυτο αλλωστε και πωλούνται, εγω εχω 6-7 σαλιγγαρια χρονια τωρα ουτε πολλαπλασιαστηκαν σε τρελα νουμερα ουτε τιποτα, βοηθανε στο να συγκρατουν τους πλυθησμους των λαθρεπιβατων σε λογικα νουμερα. Τα ραμσχορν δεν εχουν πολυ ωρα μπροστα τους εγω προσθεσα μια 10αδα ραμσχορνς και την δευτερη μερα δεν ειδα ουτε ενα ,μονο κελύφη, πρεπει να ειναι το αγαπημενο τους πιατο, αν δεν τα θες βαλε αγγελια σιγουρα πολλοί θα τα θελουνε
Απαπαπαπα δεν υπάρχει περίπτωση θα παρουν πόδι ...... Τα ραμσχορν θα ζήσουν ο κόσμος να χαλάσει η μαλλον το ενυδρείο ;) Αν τα μαζέψω θα τα χαρίσω.... 3 είναι .
Tέλος για τα helena ;) μπορεί να έβγαλα σχεδόν όλα τα φυτά και να τα έψαξα αλλά ξανά δεν θα τα δώ :cool:
Μου φαγανε 1 ramshorn , ξανα δεν θα το κάνουν ;) όποιος τα θέλει να μου στείλει ΠΜ αλλιώς έχω ένα ψάρι που θα χαρεί να τα γνωρίσει ;)
Τα Helena δεν έχουν εχθρούς, ίσως κανα παφερ να μπορει να τα φαει, και φυσικά κάποιο άλλο Helena :)
Έχω ένα ψάρι κάνει θαύματα ;) αλλά δεν χωράει σε αυτο το ενυδρείο άσε που θα μου αλλάξει και την διακόσμηση .... του είχα βάλει lymnaea stagnalis (σαν καρύδια) για ομορφιά την επόμενη μέρα ούτε τα κοχύλια βρήκα ....
Ποιο ψάρι βρε ; Τι είδος είναι ;
Δεν θα το πιστέψετε αλλά τα δικά μου Helena τα κατάστρεψαν τα melanoides. Ενώ τα Helena τρώνε τα melanoides , τα θύματα κατανάλωναν όλο το ασβέστιο από το ενυδρείο και έτσι στα helena σιγά σιγά έσπαγε το καβούκι τους και πέθαιναν, προχθές πέταξα μάλλον τα 2 τελευταία που ήταν σε κακά χάλια, με λιγότερο από το μισό καβούκι. Και έτσι έβαλα και ramshorn στο ενυδρείο.
Να σας πω επίσης πως το νερό πριν την αλλαγή είναι πιο μαλακό από το νερό μετά την αλλαγή, τα melanoides και μου καθαρίζουν το βυθό και μου μαλακώνουν και το νερό :)
Δεν θα το πιστέψετε αλλά τα δικά μου Helena τα κατάστρεψαν τα melanoides. Ενώ τα Helena τρώνε τα melanoides , τα θύματα κατανάλωναν όλο το ασβέστιο από το ενυδρείο και έτσι στα helena σιγά σιγά έσπαγε το καβούκι τους και πέθαιναν, προχθές πέταξα μάλλον τα 2 τελευταία που ήταν σε κακά χάλια, με λιγότερο από το μισό καβούκι. Και έτσι έβαλα και ramshorn στο ενυδρείο.
Να σας πω επίσης πως το νερό πριν την αλλαγή είναι πιο μαλακό από το νερό μετά την αλλαγή, τα melanoides και μου καθαρίζουν το βυθό και μου μαλακώνουν και το νερό :)
Ελπίζω να μην ξαναμπλέξω με αυτο το είδος ;)
Το ενυδρείο άλλαξε πάλι απο το ψάξε- βγάλε -βάλε :smt120
Παρα πολυ ομορφο!!!Οταν φουντωσουν και τα φυτα θα ειναι τελειο!!!
Artemisia ψαξε στις γωνιες στα τζαμια, στο φιλτρο απο εξω και στο θερμοστατη μηπως την εχουν κανει την ζημια και εχουν γενησει τα αυγα (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/20150331_233408_zpsjnbao5km.jpg.html?state=replace&sp=false)τους αν τα βρεις μαζεψε τα ;)
Αχ δεν αντέχω άλλο ειλικρινά :smt084 μου έρχεται να τα λιώσω zw μέχρι και όλα τα υλικά απο τα φίλτρα έβγαλα :confused: δεν ξέρω αν κάνανε αυγα ????? μέχρι και τα φυτά μου ξεπάτωσα απο το μεσημέρι είμαι στο ενυδρείο :confused: Θα περιμένω μερικές μέρες και ελπίζω να μην δω τίποτα .... αν δω τι να πω ?? θα μου στείλει ο Τάκης τους φαγάνες ;)
Να πάρει η ευχή αυτα παθαίνεις αν είσαι άσχετος σαν εμένα .....
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
Ρε παιδια που να ζευγάρωσαν σε μια μερα το ψιλοαποκλείω:D συνήθως το ζευγάρωμα κρατάει ωρες και μερες καμια φορα:grin:
Παρεπιμπτωντος το ενυδρειο δείχνει οτι θα γινει φοβερό :smt041
Mακάρι τα μαλ@@@να μου βγάλαν την πίστη ..... με μια οδοντοβουρτσα καθάρισα και την ρίζα και τις πέτρες φασίνα κανονικά . ... δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο τώρα θα περιμένω και ότι γίνει ...
Ευχαριστώ πολύ !!!
Ρε παιδια που να ζευγάρωσαν σε μια μερα το ψιλοαποκλείω:D συνήθως το ζευγάρωμα κρατάει ωρες και μερες καμια φορα:grin:
Παρεπιμπτωντος το ενυδρειο δείχνει οτι θα γινει φοβερό :smt041
Σωστο αυτο που λες αλλα που λες (για μερεςδεν ξερω ωρες σιγουρα) αλλα που ξερεις τι εκαναν στο αλλο ενυδρειο;;)
Artemisia παντως μην τρελενεσαι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα:)
Aν δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμα τους και δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς , δεν είναι και εύκολο :confused::confused: θα δούμε τις επόμενες μέρες και εύχομαι να μην τα ξαναδώ :( απο όλα τα σαλιγκάρια αυτό μου τυχε (λάθρεπιβάτης) χάθηκε να ήταν κανένα apple snail να το χαρώ κιόλας ...
Εγινε τώρα , τι να κάνω ??? Ευχαριστώ για την συμπαράσταση :)
Αναπαραγονται αργα αν το προσεξεις λιγο στην αρχη δεν εχεις θεμα δεν αξιζει να αγχωθεις επισηε τα αυγα κανουν μερες να εκολαφθουν και φάινονται πανευκολα τσαμπα στεναχωριεσαι
Μακάρι αλλά που να τα δώ μέσα στην ζούγκλα ?? :D:D:D
και εδω βλέπουμε τα σαλιγκάρια δουλευταράδες ..... χαχαχχαχα
Αντί να πάνε να καθαρίσουν την Hygrophila angustifolia αυτα.....
Αντί να πάνε να καθαρίσουν την Hygrophila angustifolia αυτα.....
Αρτεμις , άρχισαν να την καθαρίζουν ;
Τα έβαλα εχθές πάνω στο φυτό σήμερα είναι 1 ακόμα εκεί. Κάτι έκαναν :)
Σήμερα ξεθόλωσε λίγο το τοπίο :D:D απο ότι φαίνεται δεν έχω πλέον helena , τους βρήκα και καινούριο σπίτι ;) φτου φτου μακριά απο δώ ....
Και το ramshorn παλέυει να καθαρίσει την Hygrophila angustifolia :D:D:D ένα απο τα 9 , τα άλλα .....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151219_150624_zpspqhdqgcb.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151219_150624_zpspqhdqgcb.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151219_150714_zps4ehjqbet.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151219_150714_zps4ehjqbet.jpg.html)
Πανέμορφο Άρτεμης, χίλια μπράβο. Δεν περίμενα βέβαια και κάτι άλλο από σένα. Σε όλα θαυματουργείς. :D
Να προσέχεις λίγο τον πληθυσμό των σαλιγκαριών. Να δίνεις για να κρατάς τον αριθμό τους υπό έλεγχο.
Aννούλα μου σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια :D:D:D:D
Θα τα προσέχω τα σαλιγκαρούδια μου ;)
Kάποιος ανησυχούσε για το Limnophila sessiliflora :D:D:D ότι δεν θα έπιανε γιατι ήταν μικρό το φυτό ;)
Έπιασε κυριέ μου :D:D και βγάζει και καινούρια φύλλα :D:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151220_232734_zpslf3rr9cw.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151220_232734_zpslf3rr9cw.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151220_232747_zpst49ouggr.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151220_232747_zpst49ouggr.jpg.html)
Eυχαριστώ Τάκη :D:D:D για τα κουκλάκια που μου έστειλες :D
Να σας πώ τι έπαθα :smt120 Νόμιζα ότι τα φυτά μου κάνουν pearling (τρομάρα μου έμαθα και το pearling) :grin::grin: και τελικά έκανε η ρίζα pearling και κόντεψε να βγεί στον αφρό χαχαχαχχαχαχαχαχαχα το πρόλαβα και έβαλα μια πέτρα πάνω .
Σε πόσο καιρό θα κάτσει η ρίζα ???
Ορίστε και η φωτό απο το νταμάρι και Guest star ο γάτος μου ;)
Υ.Γ. Γελάστε άφοβα , καλό κάνει :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151221_2013420_zpsqnluy52g.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151221_2013420_zpsqnluy52g.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151221_201330_zpsl7ckckue.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151221_201330_zpsl7ckckue.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151221_201306_zpsybikm0lc.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151221_201306_zpsybikm0lc.jpg.html)
Αρτεμισία πολύ ομορφο κ αμα πάρουν τα πανω τους τα φυτά ασε σου λέω....οσο για την ρίζα πιστεύω 20-30 μερες
Αρτεμισία πολύ ομορφο κ αμα πάρουν τα πανω τους τα φυτά ασε σου λέω....οσο για την ρίζα πιστεύω 20-30 μερες
Σε ευχαριστώ πολύ :D
Μια χαρά 30 μέρες νταμάρι χαχαχαχαχαχαχα , τι να κάνουμε υπομονή ..... ;)
alexis cosmo
21-12-15, 23:05
εμένα έκανε ενάμιση μήνα να κάτσει η ρίζα αλλά τώρα όπως λες νταμαρι:D
εμένα έκανε ενάμιση μήνα να κάτσει η ρίζα αλλά τώρα όπως λες νταμαρι:D
Ωραία 1,5 μήνα θα μου πάρει να βάλω τις γαρίδες :confused:
alexis cosmo
21-12-15, 23:12
ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ Κλαίω :D:D:D Ναι του Τάκη είναι ;)
Ωραία 1,5 μήνα θα μου πάρει να βάλω τις γαρίδες :confused:
αν θα χωράνε βαλτες:D:D
Πολυ ωραιο αν καιντελικα.δεν το εκανες νανο ριφ:-)) ψαρακια δεν θα βαλεις;
Πολυ ωραιο αν καιντελικα.δεν το εκανες νανο ριφ:-)) ψαρακια δεν θα βαλεις;
Σε ευχαριστώ πολύ !!!!
Νano Reef σε άλλη φάση ;) θα περάσω και απο εκεί μια βόλτα ;) κάποια στιγμη :D:D
Ψαράκια δεν θα βάλω Γρηγόρη , εκτός και αν κάποια στιγμη έχω αμέτρητες γαρίδες μπορεί .....
15 Mέρες μετά το φύτεμα όλα πάνε καλύτερα απο ότι περίμενα :D:D τα φυτά μου μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται ;) η Sagittaria subulata έβγαλε άλλα 2 φυτά , το Hygrophila angustifolia λάμπει ;) απο καθαριότητα , η Ludwigia έχει πάρει τα πάνω της :D:D
Δέν άκουσα απο την αρχή τον Μιχάλη και στην πορεία έβγαλα απο τα κλαδιά την Μicrosorum Pteropus "Windelov" και άφησα μόνο κάτω κρυμμένα 2 φυτά και έδεσα καλύτερα την Τaxyphyllum barbieri (Java Moss) , τι όνοματα είναι αυτά ????? .... :p
Κάτι σαν γυμνα σαλιγκαράκια κάναν την εμφανισή τους πριν λίγο καιρό αλλά δεν ανησυχησα , γιατι τα έχω ξαναδεί σε άλλα φυτεμένα για πείτε ....... κυκλοφορούν μέσα στο υπόστρωμα .
Αααααα έχω και άλγη στην πλάτη του ενυδρείου και μωρά σαλιγκαράκια :grin::grin::grin::grin:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_185505_zps4unvnuw9.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_185505_zps4unvnuw9.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_190638_zpsvabjcj62.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_190638_zpsvabjcj62.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_190711_zpsveguorhk.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_190711_zpsveguorhk.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_190747_zps3vdf9mly.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_190747_zps3vdf9mly.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_190756_zps8vevrynn.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_190756_zps8vevrynn.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151229_195324_zps9v8s2nda.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151229_195324_zps9v8s2nda.jpg.html)
Την Sagittaria subulata δεν θα την προλαβαινεις :)
Καλά , για την Hygrophila angustifolia το περίμενα, τα σαλιγκάρια κάνουν τέλεια δουλειά.
Αν η Ludwigia παραμένει κόκκινη , δειχνει πως έχεις καλο φωτισμό.
Αντε Αρτεμις, μια χαρα πάνε όλα, μπραβο :smt041
Την Sagittaria subulata δεν θα την προλαβαινεις :)
Καλά , για την Hygrophila angustifolia το περίμενα, τα σαλιγκάρια κάνουν τέλεια δουλειά.
Αν η Ludwigia παραμένει κόκκινη , δειχνει πως έχεις καλο φωτισμό.
Αντε Αρτεμις, μια χαρα πάνε όλα, μπραβο :smt041
Eυχαριστώ Τάκη :D:D δεν είναι τόσο κόκκινη όσο όταν μου την έδωσες , εσύ έχεις τον καλύτερο φωτισμό του κόσμου ;)
Ξενέρωσα με τις red cherry επειδή όλες που έβλεπα ήταν σαν amano και σήμερα παρήγγειλα Sakura Red και μάλιστα οριακά λόγω καιρού, την Πέμπτη θα τις έχω :grin::grin:
Michali[s]
30-12-15, 01:34
Ομορφιες πραγματικα! Μπραβο.
Αρτου το εμπειρο ματι μου ανιχνευει πλαναρια. Απο την μια αυτο σημαινει οτι το νερο σου ειναι πολυ καλο, απο την αλλη μαλλον ταιζεις πολυ. Απ οτι ειχα διαβασει - οταν νομιζα οτι ο γονος των χρυσοψαρων μου ειναι πλαναρια - δεν ειναι επικινδυνο σκουληκι αυτο καθεαυτο αλλα ο λογος που υπαρχει στο ενυδρειο σου, ισως θελει ψαξιμο.
Φυσικα το εμπειρο ματι μου εχει δει πλαναρια μονο σε φωτογραφιες οποτε μπορει να κανω και τελειως λαθος.
Μιχάλη τάιζα για το στρώσιμο αλλά αυτά εμφανιστηκαν από την 3η μέρα λες να τα κονομισα και αυτά από κανένα φυτό? ?? Σορυ για την απάντηση αλλά γράφω από το κινητό σήμερα μου κάηκε το τροφοδοτικό από το pc και πριν μερικές μέρες η αντλία του ενυδρείου :) :)
Ναι τα ειδα και εγω,
βαλε πανακουρ τωρα, πριν βαλεις γαριδες, δεν θα παθουν τιποτα οι γαριδες , ουτε και τα σαλιγκαρια, μόνμο τα zebra nerite εχουν προβλημα αλλά εσυ δεν εχεις, βαλε τωρα που δεν εχεις ζωντανα, ειναι πιο ασφαλες
δες λεπτομεριες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656
Αρτεμις δες τι εχω εφαρμοσει τις 2 φορες που εβαλα
οι αναλογιες παιζονται , αν διαβασεις θα δεις από 0,6mg/L έως 2mg/L.
Παιρνεις το χάπι, αν δεν κάνω λάθος είναι 250mg (τόσο ειναι το δικο μου) και αν βάλεις αναλογια 2mg/L τοτε το χάπι είναι για 125 λίτρα, βάζεις στο μουλτι το χαπι και 125 ml νερο (τοσα ml όσα θα ειναι όλα τα λίτρα για τη δόση), το χτυπας καλά, πολύ καλα, παιρνεις μια συριγγα και παιρνεις τοσα ml απο αυτο το διαλυμα οσα ειναι τα λιτρα σου, και αυτο ειναι, μονο οταν θα τραβας με τη συριγγα θα τη κουνας μεσα στο μπολ για να παρεις απο παντου, γιατι το χαπι γινεται σαν σκονη και δεν διαλυεται τοσο ευκολα, να μη παρεις μονο νερό ή μονο σκονη απο το πατο.
Κανε το τωρα για να ησυχάσεις και κανεις μια τεραστια αλλαγη πριν βαλεις τις γαριδες
Ευχαριστώ πολύ θα πάω να πάρω από κτηνίατρο και θα το κάνω ;) σήμερα.
απο κτηνιατρικα φαρμακα να ψαξεις πανακουρ, σε κτηνιατρο δεν ξερω αν βρεις και να ζητησεις 1 με 2 χαπια των 250 mg.
μην παρεις ολο το κουτι αδικα.. συνηθως δινουν χυμα.
με 0,6 mg/l τα εχω εξαφανισει κι εγω σε γαριδαδικο..
Υ.Γ το ενυδρειο παει πολυ καλα, το ΄χεις με το aquascape , παρατα τις λιμνες κι αρχισε να στηνεις ενυδρεια :D:D
απο κτηνιατρικα φαρμακα να ψαξεις πανακουρ, σε κτηνιατρο δεν ξερω αν βρεις και να ζητησεις 1 με 2 χαπια των 250 mg.
μην παρεις ολο το κουτι αδικα.. συνηθως δινουν χυμα.
με 0,6 mg/l τα εχω εξαφανισει κι εγω σε γαριδαδικο..
Υ.Γ το ενυδρειο παει πολυ καλα, το ΄χεις με το aquascape , παρατα τις λιμνες κι αρχισε να στηνεις ενυδρεια :D:D
Ευτυχώς τους Κτηνίατρους όλους στην Κομοτηνή τους ξέρω καλά (με τόοοοσα ζώα που έχω) βρήκα πολύ εύκολα 1 πήρα των 250 .
Να είσαι καλά βρε Γιάννη για τα καλά σου λόγια για το aquascape μου (ο θεός να το κάνει :D:D) 2 Ενυδρεία έχω μέσα και σκέφτομαι για ένα 3ο αλλά φοβάμαι μην σκεφτεί και ο άντρας μου τίποτα ......... zw
Ναι τα ειδα και εγω,
βαλε πανακουρ τωρα, πριν βαλεις γαριδες, δεν θα παθουν τιποτα οι γαριδες , ουτε και τα σαλιγκαρια, μόνμο τα zebra nerite εχουν προβλημα αλλά εσυ δεν εχεις, βαλε τωρα που δεν εχεις ζωντανα, ειναι πιο ασφαλες
δες λεπτομεριες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656
Αρτεμις δες τι εχω εφαρμοσει τις 2 φορες που εβαλα
οι αναλογιες παιζονται , αν διαβασεις θα δεις από 0,6mg/L έως 2mg/L.
Παιρνεις το χάπι, αν δεν κάνω λάθος είναι 250mg (τόσο ειναι το δικο μου) και αν βάλεις αναλογια 2mg/L τοτε το χάπι είναι για 125 λίτρα, βάζεις στο μουλτι το χαπι και 125 ml νερο (τοσα ml όσα θα ειναι όλα τα λίτρα για τη δόση), το χτυπας καλά, πολύ καλα, παιρνεις μια συριγγα και παιρνεις τοσα ml απο αυτο το διαλυμα οσα ειναι τα λιτρα σου, και αυτο ειναι, μονο οταν θα τραβας με τη συριγγα θα τη κουνας μεσα στο μπολ για να παρεις απο παντου, γιατι το χαπι γινεται σαν σκονη και δεν διαλυεται τοσο ευκολα, να μη παρεις μονο νερό ή μονο σκονη απο το πατο.
Κανε το τωρα για να ησυχάσεις και κανεις μια τεραστια αλλαγη πριν βαλεις τις γαριδες
Τάκη το διάβασα όοοολο (πήρα τροφοδοτικό ;)) θα το κάνω με το μούλτι και φοβάμαι λίγο για τα ραμσχορν θα βγάλω μερικά για καβάντζα , μην μου στέλνεις πάλι ......
εεεε βρε όλα τα στραβά εγώ τα κολάω ???? μα απο την αρχή ??
φοβάμαι λίγο για τα ραμσχορν θα βγάλω μερικά για καβάντζα , μην μου στέλνεις πάλι ......
Δεν θα παθουν τιποτα, εχω βαλει εγω σου λεω
Και για να ξέρεις, αν είχαν πρόβλημα , και μετά το πανακουρ να τα έβαζες αφού είχες κάνει αλλαγή 400% και είχες και άνθρακα πάλι θα πέθαιναν. Τα nerite μπορεί να ψοφήσουν ακόμα και 6 μήνες μετά αφού έχεις βάλει πανακουρ γιατί είναι ευαίσθητα.
Δηλαδή τώρα δεν μπορείς να βάλεις nerite, σε κανα χρόνο ίσως
Δεν θα παθουν τιποτα, εχω βαλει εγω σου λεω
Και για να ξέρεις, αν είχαν πρόβλημα , και μετά το πανακουρ να τα έβαζες αφού είχες κάνει αλλαγή 400% και είχες και άνθρακα πάλι θα πέθαιναν. Τα nerite μπορεί να ψοφήσουν ακόμα και 6 μήνες μετά αφού έχεις βάλει πανακουρ γιατί είναι ευαίσθητα.
Δηλαδή τώρα δεν μπορείς να βάλεις nerite, σε κανα χρόνο ίσως
Που να τα βρω τα Nerite (Kομοτηνή) ???? Δεν το σκέφτομαι .....
Ανθρακα να βάλω ή δεν είναι απαραίτητο??
θεραπεία έγινε ;) να δούμε αποτελέσματα ....
Μια που αναφέρθηκαν τα Ζ.nerite, με είχαν παιδέψει πολύ δυο που ειχα.. Κάθε τόσο κάτι τα έπιανε και έκαναν βόλτες εκτός ενυδρείων. Τα μάζευα και τα ξαναέβαζα... Κάποια στιγμή χαθήκαν και τα ανακάλυψα μετά από πολύ καιρό έξω ψόφια... Αν δεν βάλεις καπάκι, μη βάλεις Ζέμπρες...
Γαρίδες αν θέλεις, έχω να σου δώσω όταν το ετοιμάσεις...
Μη βάλεις ανθρακα, ποτε θα ερθουν οι γαριδες ;
Μια που αναφέρθηκαν τα Ζ.nerite, με είχαν παιδέψει πολύ δυο που ειχα.. Κάθε τόσο κάτι τα έπιανε και έκαναν βόλτες εκτός ενυδρείων. Τα μάζευα και τα ξαναέβαζα... Κάποια στιγμή χαθήκαν και τα ανακάλυψα μετά από πολύ καιρό έξω ψόφια... Αν δεν βάλεις καπάκι, μη βάλεις Ζέμπρες...
Γαρίδες αν θέλεις, έχω να σου δώσω όταν το ετοιμάσεις...
Nίκο Χρόνια Πολλά !!! Δεν το σκέφτομαι για nerite .
Νίκο σε ευχαριστώ παρά πολύ :D:D σε ευχαριστώ και για τα φυτά στην Λιμνούλα μου ;) έτοιμο το έχω το ενυδρείο παρήγγειλα Sakura Red τι γαριδούλες έχεις Νίκο ?
Μη βάλεις ανθρακα, ποτε θα ερθουν οι γαριδες ;
Aύριο :D:D:D:D με πήραν τώρα απο Αθήνα .
Μολις έρθουν κανε μια τεραστια αλλαγή και μετα προσαρμογη στις γαριδες μεινει το φάρμακο τουλάχιστον 24 ωρες
Μολις έρθουν κανε μια τεραστια αλλαγή και μετα προσαρμογη στις γαριδες μεινει το φάρμακο τουλάχιστον 24 ωρες
Έτσι θα κάνω ;) έχω έτοιμο το βαρέλι αλλαγής :D
Πλανάρια ΤΕΛΟΣ ;) ευχαριστώ για την βοήθεια :D
Καινούρια αρχή με Sakura red :D:D:D
Y.Γ. Η μία ή ξέβαψε απο το άγχος και το πολύ κρύο ή είναι μαϊμού sakura red χαχαχαχα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151231_140427_zpsmioe07gk.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151231_140427_zpsmioe07gk.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151231_140203_zpstt0gsqid.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151231_140203_zpstt0gsqid.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151231_172728_zpseychfr2a.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151231_172728_zpseychfr2a.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151231_172733_zpsbykuzexi.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151231_172733_zpsbykuzexi.jpg.html)
Η ξεβαμμενη ειναι αρσενική ;)
Η άλλη μια χαρά φαινεται και λογικά και οι δυο μολις προσαρμοστούν λιγο ,θα κοκκινίσουν κι αλλο.
Η φωτο με το ραμσχορν ολα τα λεφτά.
Η ξεβαμμενη ειναι αρσενική ;)
Η άλλη μια χαρά φαινεται και λογικά και οι δυο μολις προσαρμοστούν λιγο ,θα κοκκινίσουν κι αλλο.
Η φωτο με το ραμσχορν ολα τα λεφτά.
Ευχαριστώ πολύ !!!! Αααααα έχω και αγόρι σούπερ :D:D:D
Μέχρι και τα ραμσχορν καθαρίζουν οι μουστακαλούδες ;)
Ήρθα σπίτι μετά απο μια δύσκολη μέρα :( και ανακαλύπτω ότι η μία μου γαρίδα είναι φούλ στα αυγά :D:D:D έφτιαξε η διάθεση ;) ψυχοθεραπεία τα ενυδρεία :D:D
Ετοιμάσου να γεμίσει :)
:grin::grin::grin::grin::grin: Ετοιμάζομαι !!
pagokoftis
03-01-16, 12:06
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!! Οι γαριδούλες χάνουν το χρώμα τους λόγω μεταβολής της θερμοκρασίας και στρες, αλλά το ξαναβρίσκουν... Πολλές δεν είναι κόκκινες κόκκινες και συνήθως αυτές που σου μοιάζουν με αμάνο, είναι αρσενικές... Χρειάζονται και αυτές!! :D :D :D
Βάλε όμως κάτι στην είσοδο του φίλτρου σου, λεπτό τούλι π.χ. γιατί θα τα χάσεις τα μικρά που έρχονται, μέσα στο φίλτρο σου...
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!! Οι γαριδούλες χάνουν το χρώμα τους λόγω μεταβολής της θερμοκρασίας και στρες, αλλά το ξαναβρίσκουν... Πολλές δεν είναι κόκκινες κόκκινες και συνήθως αυτές που σου μοιάζουν με αμάνο, είναι αρσενικές... Χρειάζονται και αυτές!! :D :D :D
Eιχα διαβάσει τα πάντα εκτός απο το πώς είναι οι αρσενικές :D:D:D:D χρειάζονται ;)
Σε ευχαριστώ πολύ !!!
Εκεί που κάθομαι και χαζεύω το ενυδρείο λέω βρε σαν να μεγάλωσαν πολύ τα φυτά ......θέλω κούρεμα :D:D
16-12-2015 που τα έβαλα ήταν έτσι
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212100b_zpsxkxcdeey.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212100b_zpsxkxcdeey.jpg.html)
και σήμερα 20 μέρες μετά είναι έτσι
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160106_185838_zpsk4wksi01.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160106_185838_zpsk4wksi01.jpg.html)
Αυτή η πέτρα με χαλάει αλλά που θα πάει θα την βγάλω ;) Χωρίς co2 και καμία μορφή λύπανσης .
Τέλειο δείχνει το μόνο που θα άλλαζα ειναι το κόκκινο φυτό θα το πήγαινα πίσω απο το ξύλο :)
Το χαλίκι ειναι απλο μαύρο; η είναι καποιο seachem κλπ;
Τέλειο δείχνει το μόνο που θα άλλαζα ειναι το κόκκινο φυτό θα το πήγαινα πίσω απο το ξύλο :)
Το χαλίκι ειναι απλο μαύρο; η είναι καποιο seachem κλπ;
Ευχαριστώ!!! θα βάλω και μια ludwigia repens πίσω τώρα που το λές ;) Το υπόστρωμα είναι Seachem flourite black στην πρώτη σελίδα έχω φωτό :D
Απλά δεν θέλω να βάλω χέρι μέσα τωρα που είναι αυγομένες οι Sakura ..... Να βάλω ή θα στρεσαριστούν ??? :smt120
Τα φυτα πήγαν τοσο καλά λογο seachem, μιας και εχεις λίγες γαρίδες μην κάνεις μεταφυτευση τωρα και σηκώσεις καμία αμμωνία αστες να γεννήσουν να μεγαλωσει η αποικία λιγο και μετα κάνεις οτι θες. Γενικα ειναι πολυ σκληρες γαρίδες και δεν δειχνουν να στρεσάρονται εύκολα, εγω οταν κλαδεύω ανεβαίνουν καμια 15αρια στο χερι μου στο ψαλιδι κλπ και οταν βγαζω το χερι απο το νερό το κανω σιγα μην μεινει καμιά επάνω γιατι δεν φευγουν :)
Τα φυτα πήγαν τοσο καλά λογο seachem, μιας και εχεις λίγες γαρίδες μην κάνεις μεταφυτευση τωρα και σηκώσεις καμία αμμωνία αστες να γεννήσουν να μεγαλωσει η αποικία λιγο και μετα κάνεις οτι θες. Γενικα ειναι πολυ σκληρες γαρίδες και δεν δειχνουν να στρεσάρονται εύκολα, εγω οταν κλαδεύω ανεβαίνουν καμια 15αρια στο χερι μου στο ψαλιδι κλπ και οταν βγαζω το χερι απο το νερό το κανω σιγα μην μεινει καμιά επάνω γιατι δεν φευγουν :)
Οκ :) θα περιμένω και μετά θα κάνω αλλαγές στα φυτά , ευχαριστώ .
Τελειο το πρωτο σου ενυδρειο!
Τελειο το πρωτο σου ενυδρειο!
Ευχαριστώ τόοοοσο πολύ :D:D:D είναι τόσο ωραίο να σε στηρίζουν ..... :D
Themis_aqua
07-01-16, 00:54
Με την λαβιδα να ξερεις πως οντως σου φαινεται δυσκολο στην αρχη σαν νεα στο φυτεμενο κ ειδικα στο flourite που κατα την γνωμη μου δεν ειναι και το πιο ευκολο υποστρωμα να φυτεψεις, αλλα στην συνεχεια θα δεις πως για να μεταφυτεψεις ενα φυτο ακριβως στο σημειο που θες η λαβιδα αποδεικνυεται σωτηρια και δεν σηκωνει θολουρα οπως με το χερι.Απλα χρειαζεται λιγη εξοικιωση στην αρχη:pΚατα τα αλλα σουπερ πανε τα φυτα μη βιαζεσαι να κλαδεψεις αστα να παρουν τα πανω τους για τα καλα!!!;)
Με την λαβιδα να ξερεις πως οντως σου φαινεται δυσκολο στην αρχη σαν νεα στο φυτεμενο κ ειδικα στο flourite που κατα την γνωμη μου δεν ειναι και το πιο ευκολο υποστρωμα να φυτεψεις, αλλα στην συνεχεια θα δεις πως για να μεταφυτεψεις ενα φυτο ακριβως στο σημειο που θες η λαβιδα αποδεικνυεται σωτηρια και δεν σηκωνει θολουρα οπως με το χερι.Απλα χρειαζεται λιγη εξοικιωση στην αρχη:pΚατα τα αλλα σουπερ πανε τα φυτα μη βιαζεσαι να κλαδεψεις αστα να παρουν τα πανω τους για τα καλα!!!;)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές :grin:
Ερώτηση : Σήμερα είδα τις γαρίδες μου δεν έχουν πλέον τα αυγά , μάλλον αφήσανε τα μικρά , αλλά δεν βλέπω τίποτα ..... :smt120
Αν όλα πήγαν καλά πότε θα τα δώ τα μικρά ?? Για πείτε φίλοι :D:D
πολυ ομορφο να το χαιρεσαι! τουλι εχεις βαλει στην εισοδο του φιλτρου?
Σωστά ρωτάει ο bloskas, καλο είναι να υπάρχει τουλι στην εισοδο του φιλτρου, ή ακομα καλύτερα καλτσον.
Τα μικρα μη περιμενεις να τα δεις αμεσως , γιατι και πολύ μικρες ειναι αλλά και κρυβονται, και πολύ καλα μάλιστα, κάνουν τη καλύτερη "Κάλυψη Απόκρυψη", ουτε λοκατζηδες να ήτανε :)
πολυ ομορφο να το χαιρεσαι! τουλι εχεις βαλει στην εισοδο του φιλτρου?
Σε ευχαριστώ πολύ !!!
Τούλι δεν εχω βάλει , έβαλα πυκνό σφουγγάρι για να μήν μπούνε στα φίλτρα , τώρα δεν ξέρω έκανα καλά ή όχι ... :confused:
Βάζω φωτό με την είσοδο του νερού και μία με το κορίτσι μου το όμορφο που δεν έχει αυγά :confused:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160112_193016_zpswkl4rhtd.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160112_193016_zpswkl4rhtd.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160112_193141_zpsg8h1nign.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160112_193141_zpsg8h1nign.jpg.html)
Σωστά ρωτάει ο bloskas, καλο είναι να υπάρχει τουλι στην εισοδο του φιλτρου, ή ακομα καλύτερα καλτσον.
Τα μικρα μη περιμενεις να τα δεις αμεσως , γιατι και πολύ μικρες ειναι αλλά και κρυβονται, και πολύ καλα μάλιστα, κάνουν τη καλύτερη "Κάλυψη Απόκρυψη", ουτε λοκατζηδες να ήτανε :)
Απλά ανησύχησα Τάκη , πρίν 2 μέρες έπλυνα τα σφουγγάρια και τα είχανε τα αυγά και τώρα δεν βλέπω καμία απο τις 2 με αυγά ..... δεν ξέρω μακάρι να πήγαν όλα καλά . :confused:
Μια χαρα θα εχουν γεννήσει ;) εγω εχω και σφουγγαρι και διχτάκι στο φιλτρο και παλι ομως οποτε ανοίγω το φιλτρο βρίσκω μεσα γαρίδα. Αυτο με το σφουγγαρι στο φιλτρο ειναι για μενα το μονο μείον στην διατήρηση γαρίδας, γιατι μου κόβει λιγο την ροή και δεν εχω και το κρυστάλλινο νερο που θέλω :(
Μια χαρα θα εχουν γεννήσει ;) εγω εχω και σφουγγαρι και διχτάκι στο φιλτρο και παλι ομως οποτε ανοίγω το φιλτρο βρίσκω μεσα γαρίδα. Αυτο με το σφουγγαρι στο φιλτρο ειναι για μενα το μονο μείον στην διατήρηση γαρίδας, γιατι μου κόβει λιγο την ροή και δεν εχω και το κρυστάλλινο νερο που θέλω :(
Aυτό με την ροή είναι ένα πρόβλημα .... επίσης δεν μπορώ να καταλάβω στα φίλτρα πλάτης γιατι τις γρίλιες τις έχουν πάνω και όχι κάτω ???
Είχα μία αντλία 300λ/ωρα (κάηκε ευτυχώς) και πήρα μία 1100λίτρα/ώρα και έχω νεράκι κρύσταλλο ;) βέβαια για τα φυτά μου είναι σαν να έχει 5 μποφόρ :D:D
Μην ψαχνεις αδικα ειναι διαφανα καλως τα δεχτηκες τα πιτσιρικια!!!
Μην ψαχνεις αδικα ειναι διαφανα καλως τα δεχτηκες τα πιτσιρικια!!!
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041Τι ωραία μακάρι !!!!!!! Πότε θα αρχίσουν να φαίνονται ??
Σε λιγες μερες θα βλεπεις στις γωνίες μικρα διαφανα γαριδακια.
Καποια στιγμή θα δεις ξαφνικά τοσες πολλές που δεν θα το πιστευεις
Περσι το χειμώνα έβαλα μόνο μία γαρίδα μέσα στα συννεφάκια, μέχρι το Πάσχα είχε γίνει τεράστια και με εντονο σκουρο χρώμα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-28022015391_zpslznxtzvq.jpg
το Πάσχα έβαλα και 2 αρσενικές
σε 2 μήνες πρέπει να είχα πάνω από 200 γαρίδες μέσα, τόσες έχω και τώρα, για να ξέρεις οι γαρίδες κρατάνε σταθερό το πληθυσμός τους μέχρι ένα σημείο, μπορούν ακόμα και να κανιβαλίσουν, εχω δει γαρίδες να τρώνε ζωντανή άλλη γαρίδα
Themis_aqua
13-01-16, 00:57
Πραγματι εντυπωσιακα αυτα που λετε για τις γαριδες θα με κανετε κι εμενα να βαλω στι δικο μου καμια 10αρια red cherry μου φαινεται!!:)Κι απ οσο ξερω δεν εχουν προβλημα με ζωοτοκα γενικα.Καλα βρε Τακη και ποσο ταιζες καθε μερα 200 γαριδες;:D:D:D
Πραγματι εντυπωσιακα αυτα που λετε για τις γαριδες θα με κανετε κι εμενα να βαλω στι δικο μου καμια 10αρια red cherry μου φαινεται!!:)Κι απ οσο ξερω δεν εχουν προβλημα με ζωοτοκα γενικα.Καλα βρε Τακη και ποσο ταιζες καθε μερα 200 γαριδες;:D:D:D
Με τα ζωοτόκα να ξέρεις πως , γαρίδες θα τσιμπάνε γόνο από τα ψάρια , και τα ψάρια θα τσιμπάνε γόνο απο τις γαρίδες. Οι γαρίδες όσο και να σου κάνει εντύπωση , είναι δεινοί θηρευτές.
Από τάισμα τίποτα, ότι δίνω στα ψάρια, βουτάω με τη τσιμπίδα τροφή για τα ψάρια και ρίχνω.
Και θα γελάσετε τώρα, αλλά κανα 2 φορες την εβδομάδα πηγαινοντας φαί στα χρυσόψαρα πετάω ένα κομμάτι απο τη DIY τροφή για τα χρυσόψαρα μέσα :)
Με τα ζωοτόκα να ξέρεις πως , γαρίδες θα τσιμπάνε γόνο από τα ψάρια , και τα ψάρια θα τσιμπάνε γόνο απο τις γαρίδες. Οι γαρίδες όσο και να σου κάνει εντύπωση , είναι δεινοί θηρευτές.
Από τάισμα τίποτα, ότι δίνω στα ψάρια, βουτάω με τη τσιμπίδα τροφή για τα ψάρια και ρίχνω.
Και θα γελάσετε τώρα, αλλά κανα 2 φορες την εβδομάδα πηγαινοντας φαί στα χρυσόψαρα πετάω ένα κομμάτι απο τη DIY τροφή για τα χρυσόψαρα μέσα :)
Εγώ για τις δικές μου πήρα 2 τροφές , τις καλύτερες που βρήκα και τις τρώνε τα σαλιγκάρια , σημασία δεν δίνουν ....
Βάλε βάλε :D:D είναι πολύ όμορφες ;)
Αρτεμισία αυτή (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231) την τρώνε σαν τρελές πάντως, δοκιμασμένα ;)
Αρτεμισία αυτή (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231) την τρώνε σαν τρελές πάντως, δοκιμασμένα ;)
Σε ευχαριστώ θα την προσπαθήσω ;)
σε καμια βδομαδα θα δεις μικρες σιγουρα...
τωρα αν καθεσαι και ψαχνεις με τις ωρες , μπορει να δεις και σημερα :D
βαλε και τουλι απ εξω, θα περασουν απο το σφουγγαρι σχεδον σιγουρα.
Την γαριδα την βλεπω σελομενη , αρα ετοιμασου να ξανακατεβασει αυγα σε 1-2 βδομαδες..
σε καμια βδομαδα θα δεις μικρες σιγουρα...
τωρα αν καθεσαι και ψαχνεις με τις ωρες , μπορει να δεις και σημερα :D
βαλε και τουλι απ εξω, θα περασουν απο το σφουγγαρι σχεδον σιγουρα.
Την γαριδα την βλεπω σελομενη , αρα ετοιμασου να ξανακατεβασει αυγα σε 1-2 βδομαδες..
OMG !!! :D:D:D Τι ωραία !!! Κάτι θα κάνω δεν κάθεται το τούλι εκει Γιάννη και το σφουγγάρι σφηνωμένο το έχω για να μείνει .
κλωστη - βελονα και ραψτο περιμετρικα πανω στις γριλιες απ την εξω μερια.
αν θελεις , περιμενε να δεις απο αυτην τη φουρνια αν περνανε οι γαριδες , μπορει και να μην περασουν και να μην χρειαστει..
κλωστη - βελονα και ραψτο περιμετρικα πανω στις γριλιες απ την εξω μερια.
αν θελεις , περιμενε να δεις απο αυτην τη φουρνια αν περνανε οι γαριδες , μπορει και να μην περασουν και να μην χρειαστει..
Aαααααα τι είπες τώρα ?? :D:D:D Ουτε που μου πήγε το μυαλό ;) Ευχαριστώ Γιάννη :D
Κάποιος που έφτιαξε την τροφή μήπως μπορεί να μας πει τις ποσότητες από κάθε είδος?
Πόσο αρακά? Πόση Σπιρουλίνα? Πόσο πάπρικα?
Η΄ με το μάτι και ότι προκύψει?
Κάποιος που έφτιαξε την τροφή μήπως μπορεί να μας πει τις ποσότητες από κάθε είδος?
Επειδή μεγειρεύω κιολας περιπου θα σου πώ τι βλέπω
Μια κούπα αρακά (του τσαγιου)
2 καρότα
4 κουταλιες του γλυκού σπιρουλίνα
2 πάπρικα
Με το μάτι εεεε ;)
Βεβαια αν το κάνω εγω αυτό για 6 γαρίδες με βλέπω να τις ταϊζω 1 χρόνο ή να την τρωνε τα χρυσόψαρα ;)
Εγώ έκανα την εξής αναλογία :
Γύρω στα 300γρ αρακά
2 καρότα
~100 γρ σπιρουλίνα (από παλιά τροφή και όχι σκόνη)
1-2 κουταλιές πάπρικα
3-4 φύλλα σπανάκι (είχαν περισσέψει στο ψυγείο και είπα να μην τα πετάξω)
και βγήκαν 2 ταψιά που μου γέμισαν τελικά περίπου ένα κουτί τροφής 500ml
Εγώ έκανα την εξής αναλογία :
Γύρω στα 300γρ αρακά
2 καρότα
~100 γρ σπιρουλίνα (από παλιά τροφή και όχι σκόνη)
1-2 κουταλιές πάπρικα
3-4 φύλλα σπανάκι (είχαν περισσέψει στο ψυγείο και είπα να μην τα πετάξω)
και βγήκαν 2 ταψιά που μου γέμισαν τελικά περίπου ένα κουτί τροφής 500ml
Πόσες γαρίδες έχεις ????? :smt120:smt120
Το φάγανε ??
Πόσες γαρίδες έχεις ????? :smt120:smt120
Το φάγανε ??
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ:D:grin:
Βγήκε πάρα πολλή, και αν ήσουν κοντά θα σου έδινα για κάνα χρόνο όπως λες....
Δεν έχω πολλές και δεν σου προτείνω να κάνεις ούτε το 1/3 της ποσότητας που έγραψα!
Την τρώνε πάντως, και την εκτιμούν και οι ανσίστρους και τα σαλιγκάρια στα υπόλοιπα ενυδρεία οπότε ελπίζω ότι δεν θα προλάβει να σαπίσει :rolleyes:
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ:D:grin:
Βγήκε πάρα πολλή, και αν ήσουν κοντά θα σου έδινα για κάνα χρόνο όπως λες....
Δεν έχω πολλές και δεν σου προτείνω να κάνεις ούτε το 1/3 της ποσότητας που έγραψα!
Την τρώνε πάντως, και την εκτιμούν και οι ανσίστρους και τα σαλιγκάρια στα υπόλοιπα ενυδρεία οπότε ελπίζω ότι δεν θα προλάβει να σαπίσει :rolleyes:
:D:D:D:D:D Ευχαριστώ για την προσφορά !!! Μένω πολύ μακριά σε σχέση με όλους εδώ , αλλά εχω βρει μεγάλη βοήθεια στα ενυδρεία μου :D:D
Επειδή μεγειρεύω κιολας περιπου θα σου πώ τι βλέπω
Μια κούπα αρακά (του τσαγιου)
2 καρότα
4 κουταλιες του γλυκού σπιρουλίνα
2 πάπρικα
Με το μάτι εεεε ;)
Βεβαια αν το κάνω εγω αυτό για 6 γαρίδες με βλέπω να τις ταϊζω 1 χρόνο ή να την τρωνε τα χρυσόψαρα ;)
Τώρα έχεις 6 γαρίδες.
Σε ένα μήνα θα έχεις 26!!!
Εγώ πήρα πριν από ένα μήνα περίπου 15 red fire sakura από συνχομπιστα και τώρα μετράω πάνω από 20 συν 4 με 5 πολύ μωρά.
Οπότε αν όλα πάνε καλά σε 5 με 6 μήνες θα έχεις πάρα πολλές.
Τώρα έχεις 6 γαρίδες.
Σε ένα μήνα θα έχεις 26!!!
Εγώ πήρα πριν από ένα μήνα περίπου 15 red fire sakura από συνχομπιστα και τώρα μετράω πάνω από 20 συν 4 με 5 πολύ μωρά.
Οπότε αν όλα πάνε καλά σε 5 με 6 μήνες θα έχεις πάρα πολλές.
Άντε να δούμε ;) Δεν αγχώνομαι τόοοσο για να πολλαπλασιαστούν όσο για το να ζούνε καλά γι αυτο και σε 85 λιτρα έχω μόνο γαρίδες :D:D:D
Αυτές αγόρασα και εγω ;) μου έκαναν εντύπωση είναι πιο μεγάλες απο τις υπόλοιπες και έχουν φλογερό χρώμα ;)
Update :D:D:D:D έκανα ένα βιντεάκι ;) Τελικά το φαγητό τους το κάνω πούδρα στο γουδί και μετα το ρίχνω (μην φανταστείτε 3 κόκκους ocean nutrition ) έτσι δεν τρώνε μόνο τα σαλιγκάρια ;)
watch?v=2GpSfSaXyME
Τωρα μαλιστα, ωραίες και κόκκινες κόκκινες ,pearling ειναι αυτο που φαινεται; Εχεις co2; Τι λαμπες εχεις;σε τι υψος; Ολα μαζι τα ρώτησα;)
Τωρα μαλιστα, ωραίες και κόκκινες κόκκινες ,pearling ειναι αυτο που φαινεται; Εχεις co2; Τι λαμπες εχεις;σε τι υψος; Ολα μαζι τα ρώτησα;)
xaxaxxaxaxaxax pearling θα ήθελα εεεε ???? :D όχι δεν έχω CO2 και δεν ρίχνω καθόλου λιπάσματα , λάμπα έχω αυτή που έχει το ενυδρειο 24watt την μάρκα δεν θυμάμαι είναι διπλή , ύψος ενυδρείου 45 εκατ. Αυτό που φαίνεται είναι φυσαλίδες αέρα γιατί έχω μεγάλη αντλία , πήρα πρόσφατα την hydor 1100 ;)
ωραιο Αρτεμις αλλα βαλε και ενα ολο το ενυδρειο! :D
Themis_aqua
16-01-16, 00:49
Πολυ ωραιες οι γαριδες σου και τα φυτα πανε μια χαρα ευχομαι να γινει ζουγκλα:pΑπο μαγαζι της Β.Ελλαδας τις πηρες αν επιτρεπεται;Διαφορές με τις red cherry;
Πολυ ωραιες οι γαριδες σου και τα φυτα πανε μια χαρα ευχομαι να γινει ζουγκλα:pΑπο μαγαζι της Β.Ελλαδας τις πηρες αν επιτρεπεται;Διαφορές με τις red cherry;
Σε ευχαριστώ για την ευχή :) Επιτρέπεται :D:D όχι απο Αθηνα βρήκα μόνο τις συγκεκριμένες απο το aquascape.gr ;) είναι πιό μεγάλες έχουν πιο μεγάλα μουστάκια και είναι κόκκινο της φωτιάς εκτός απο τα αγόρια :D:D είναι λίγο άχρωμα τα αρσενικά .
Απο απαιτήσεις :
Ιδανικά
ph: 6,8 ( 6,2 - 7,3 )
No2 : 0 ppm
Νh3 : 0 ppm
KH : 2 - 5
Gh : 6 - 8
No3 : 0
Διαφορές με τις red cherry;
red cherry ειναι παλι (Neocaridina davidi var. red) . η διαβαθμιση της ποιοτητας του χρωματος της ειναι sakura.
http://i1295.photobucket.com/albums/b623/junglefowl2012/null_zpsdefc8ace.jpg~original
red cherry ειναι παλι (Neocaridina davidi var. red) . η διαβαθμιση της ποιοτητας του χρωματος της ειναι sakura.
http://i1295.photobucket.com/albums/b623/junglefowl2012/null_zpsdefc8ace.jpg~original
Ναι καλέ μου δεν είπε κανένας το αντίθετο :D:D απλά το χρώμα κόκκινο της φωτιάς :D:D
ωραιο κομματι εβαλες στο βιντεο! :smt023:smt023 τωρα το ακουσα!
ωραιο κομματι εβαλες στο βιντεο! :smt023:smt023 τωρα το ακουσα!
Του άξιζε :D:D:D μας άφησε και αυτός :( εσένα σου πάει γάντι με το avatar :D:D
alexis cosmo
16-01-16, 01:20
όντος ζούγκλα το έκανες μπράβο Αρτεμις
και οι γαρίδες πανέμορφες.
όντος ζούγκλα το έκανες μπράβο Αρτεμις
και οι γαρίδες πανέμορφες.
Σε ευχαριστώ Αλέξη :D:D:D:D έχω ακόμα ...... πολύ δρόμο ;)
Themis_aqua
16-01-16, 01:30
Αρτεμισια ευχαριστω για την πληροφορια:p
bloskas σ ευχαριστω επισης!!
Αρτεμισια ευχαριστω για την πληροφορια:p
bloskas σ ευχαριστω επισης!!
Nα είσαι καλα :D θα δούμε κάνενα καινούριο γαριδάδικοο ???
Η δικές μας πως τις βλεπεις σε τι grade ειμαστε; Θα κοκκινίσουν κι αλλο να ξερεις, αν δεν ρίχνεις λιπασματα θα δεις κι άλλη διαφορά.
Η δικές μας πως τις βλεπεις σε τι grade ειμαστε; Θα κοκκινίσουν κι αλλο να ξερεις, αν δεν ρίχνεις λιπασματα θα δεις κι άλλη διαφορά.
Γενικότερα δεν ρίχνω λιπάσματα και φάρμακα σε όλα τα ζωάκια μου ;) σέβομαι την ζωή τους :D
Τώρα αν θελήσω ποτέ ενυδρείο τούμπανο στα φυτά με χρώματα και ιστορίες δεν θα βάλω μέσα τίποτα ζωντανό ;) Μακάρι να πάνε πολύ καλά και να έχουν τέλειο χρώμα, γι αυτο δεν πήρα και πολλές δεν είναι σωστό να κάνεις πειράματα με τα ζωντανά .Είδα και τις παραμέτρους πριν καταλήξω , να δώ τι μου είναι εύκολο για να ζούνε αυτές καλά και εγώ καλύτερα :D:D
Νόμιζα ότι έπιασα ψείρες .... :smt120:smt120 αλλά τελικά είναι τα μωρά μου απο τις γαρίδες :D:D:D
και μία φωτό ;) επιτέλους η ρίζα βούλιαξε :)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160120_201238_zpsaogq4pzw.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160120_201238_zpsaogq4pzw.jpg.html)
Τι ομορφιές! Γλυκούλια
Ευχαριστώ , αλλά ακόμα δεν φαίνονται ;) μόνο κάτι ψείρες που χοροπηδάνε :D
Δηλαδή δεν είναι αυτά που είδα τα γαριδακια?
Μόνο τα σαλιγκάρια έβλεπα?
Δηλαδή δεν είναι αυτά που είδα τα γαριδακια?
Κάτι μικρές κουκίδες είναι (ασπρες) που αν παρατηρήσεις κινούνται :D:DΛές να έβλεπες μόνο τα σαλιγκάρια ??? Θα ανεβάζω όσο θα μεγαλώνουν :)
Οκ αυτό νόμισα ότι είδα. Συγκινητικό όμως,ε?
Όχι τα σαλιγκάρια κάνουν μπαμ. Γαρίδες είδα.
Οκ αυτό νόμισα ότι είδα. Συγκινητικό όμως,ε?
:D:D:D:D:D:DΝαι....
Αν θυμάμαι καλά και στη λίμνη είδες μωρά αλλά αυτά είναι δίπλα σου!
Αν θυμάμαι καλά και στη λίμνη είδες μωρά αλλά αυτά είναι δίπλα σου!
Στην λίμνη είδα 1 μωρό και δεν το πίστευα ,αρχές καλοκαιριού (το καρβουνάκι) το οποίο έχει γίνει κάτσε καλά , μεγαλώνει το καμάρι μου :D:D και εκείνο το βλέπω κάθε μέρα :D:D ώς το καλοκαίρι θα είναι 30 εκατ. για την πλάκα ;) Απλά άλλο πράμα η Βιτρίνα μέσα στο σπίτι βρε παιδί να χαζεύεις ;)
Artemisia να σου ζησουν οι γαριδουλες , γιατι σιγουρα καπου θα υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο...
αλλα νομιζω τις μπερδεψες με infusoria (https://www.youtube.com/watch?v=5OybqrKGazg).. τουλαχιστον απ οσο μπορω να διακρινω.
Artemisia να σου ζησουν οι γαριδουλες , γιατι σιγουρα καπου θα υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο...
αλλα νομιζω τις μπερδεψες με infusoria (https://www.youtube.com/watch?v=5OybqrKGazg).. τουλαχιστον απ οσο μπορω να διακρινω.
Όχι βρε Γιάννη δεν είναι δυνατόν έπιασα ψείρες ??????????? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
η infusoria μονο για καλο υπαρχει , τρεφονται και οι γαριδες με αυτην.
σε γαριδαδικα με ramshorns , παντα ειχα infusoria.... οι υπαιτιοι ειναι τα ramshorns... αν μπει ψαρι μεσα ,απλα θα παψεις να την βλεπεις...
εγω μεγαλωνα γοννους σε γαριδαδικα :D
η infusoria μονο για καλο υπαρχει , τρεφονται και οι γαριδες με αυτην.
σε γαριδαδικα με ramshorns , παντα ειχα infusoria.... οι υπαιτιοι ειναι τα ramshorns... αν μπει ψαρι μεσα ,απλα θα παψεις να την βλεπεις...
εγω μεγαλωνα γοννους σε γαριδαδικα :D
Λες εεεε ?? Μα δεν μπορεί το προσέχω το ενυδρείο μου είμαι πολύ τυπική ;)
Παντως ότι και να είναι θα φανεί σε μερικές ημέρες ;)
ειτε το προσεχεις, ειτε οχι , αυτες θα βγουν :D
θα τις καταλαβεις τις γαριδουλες, ειναι πιο μεγαλουτσικες και δεν πανε σαν τρελες....
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/24/01a941bfff40236c9104f7cbf087bc61.jpg Τα γαριδάκια μου [emoji2]
Χα χα σχεδόν φοβάμαι να ενθουσιαστώ😁😁😁😁
Χα χα σχεδόν φοβάμαι να ενθουσιαστώ😁😁😁😁
xαχαχαχαχα :D:D:D:Dτώρα στάνταρ είναι γαρίδες :smt041:smt041 εεεε Γιάννη ????????
alexis cosmo
24-01-16, 22:33
άρχισαν να σουλατσαρουν κιόλας.
μπράβο Αρτεμις
άρχισαν να σουλατσαρουν κιόλας.
μπράβο Αρτεμις
Ναι ναι πολύ χαίρομαι που τις βλέπω :D πώς και πώς τις περίμενα :D
Πότε θα αρχίσουν να φαίνονται ??
Σε κανα δίμηνο :grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Ευχαριστώ Τάκη :smile:
Ελα βρε, πέρασε το δίμηνο ; :grin::grin::grin:
Σε πειράζω βρε :)
σε λιγες μερες θα βλεπεις στις γωνίες μικρα διαφανα γαριδακια.
Καποια στιγμή θα δεις ξαφνικά τοσες πολλές που δεν θα το πιστευεις
Τώρα το πιστεύεις ; :p
Ελα βρε, πέρασε το δίμηνο ; :grin::grin::grin:
Τώρα το πιστεύεις ; :p
xaxaxaxaxa μάλιστα κυριέ μου :D:D
Άντε να σου ζήσουν μολις πάρουν και χρωματακι ειναι καταπληκτικές, εγω κάθομαι και τις χαζεύω μου αρεσει οταν ειναι 2-3 διαφορετικο μεγεθος και σουλατσάρουν μαζί.
Άντε να σου ζήσουν μολις πάρουν και χρωματακι ειναι καταπληκτικές, εγω κάθομαι και τις χαζεύω μου αρεσει οταν ειναι 2-3 διαφορετικο μεγεθος και σουλατσάρουν μαζί.
Ευχαριστώ πολύ !!!!!!:D:D τι ωραία που θα είναι ...:smt020
Update :D H sagittaria subulata πάει :confused: μάλλον απο το πολύ φώς ή απο το χαμηλό No3 :smt120 Κρίμα ...
κατα τα άλλα οι γαρίδες μια χαρά , απο τα άλλα φυτά κούρεψα 2 φορές ;) .
Ανακάλυψα ότι το kh μου ήταν μάλλον πολύ χαμηλά για τα σαλιγκάρια και έχασα αρκετα .... :( ελπίζω να μεγαλώσουν απο τις γέννες τουλάχιστον .
Update :D H sagittaria subulata πάει :confused: μάλλον απο το πολύ φώς ή απο το χαμηλό No3 :smt120 Κρίμα ...
κατα τα άλλα οι γαρίδες μια χαρά , απο τα άλλα φυτά κούρεψα 2 φορές ;) .
Ανακάλυψα ότι το kh μου ήταν μάλλον πολύ χαμηλά για τα σαλιγκάρια και έχασα αρκετα .... :( ελπίζω να μεγαλώσουν απο τις γέννες τουλάχιστον .
H sagittaria subulata δεν θα εφυγε απο το πολύ φως, ίσως απο τα χαμηλα νιτρικά, και ειναι ευκολο φυτο, για το φως εγω την εχω στον ηλιο, δεν εχει προβλημα.
Τα σαλιγκάρια όχι απο το ΚΗ , απο το χαμηλό GH μπορεί, να μην υπήρχε ασβεστιο και να μη μπορουσαν να χτήσουν καβουκι.
Τι μετρήσεις έχεις PH , KH & GH ;
sagittaria subulata και σαλιγκάρια αν θες σου στελνω πάλι :)
H sagittaria subulata δεν θα εφυγε απο το πολύ φως, ίσως απο τα χαμηλα νιτρικά, και ειναι ευκολο φυτο, για το φως εγω την εχω στον ηλιο, δεν εχει προβλημα.
Τα σαλιγκάρια όχι απο το ΚΗ , απο το χαμηλό GH μπορεί, να μην υπήρχε ασβεστιο και να μη μπορουσαν να χτήσουν καβουκι.
Σε 5 λεπτά θα σου πώ :D:D
Λοιπόν όπως και πριν μερικές μέρες και 2 αλλαγές νερού ....
ph 6.5
kh 3
gh 2-3
No2 0
No3 0
Σε ευχαριστώ Τάκη μου αλλά κρίμα να μου τα στείλεις και να πάνε στον άλλο κόσμο :( Τι να κάνω να τα ανεβάσω λίγο kh gh δεν θέλω να επηρεάσω τις γαρίδες , μεγαλώνω και τα μικρά μου :D:D:D
Βάζεις τυρφη ή νερό απο Α/Ο ; πως κατάφερες και κατεβασες τοσο χαμηλα ΚΗ & GH ;
Επειδη δεν ξέρω για αυτες τις γαρίδες, παρά μόνο για τις Red cherry , θέλουν τοσο χαμηλες τιμες σε KH & GH αυτές ;
Βάζεις τυρφη ή νερό απο Α/Ο ; πως κατάφερες και κατεβασες τοσο χαμηλα ΚΗ & GH ;
Επειδη δεν ξέρω για αυτες τις γαρίδες, παρά μόνο για τις Red cherry , θέλουν τοσο χαμηλες τιμες σε Α/Ο αυτές ;
Ουτε τύρφη όυτε νερό απο Α/Ο προετοιμασιά κανονικά σε βαρέλι μια βδομάδα πριν με το που αδειάζω το γεμίζω για την επόμενη .
Να πάρω νερό απο άλλο ενυδρείο που έχω πιο ψηλό ΚΗ & GH θα γίνει τίποτα λές ?? η θα κάνω κουταμάρα ?? Νομίζω ότι έχω τόσο χαμηλό ΚΗ & GH απο το υπόστρωμα της seachem λες ?? Γιατι στα άλλα ενυδρεια έχω 6 - 8 .
Themis_aqua
08-02-16, 18:45
Ενδεχομένως το flourite σου ριχνει το kh τωρα στην αρχη..Σιγουρος δεν ειμαι..Γιατι και στο δικο μου που εχω flourite, στην αρχη μετραγα kh 4 κι εριχνα αναλογη ποσοτητα σοδας για να το ανεβασω στο 10-12..Ετσι μου ειχαν πει απ το μαγαζι που το ειχα παρει..Τωρα μετραω σταθερα 8 χωρις να ριξω τιποτα μεσα.Παντως και το ph σου ειναι χαμηλα αν σκεφτεις οτι δεν επεξεργαζεσαι το νερο οπως λεει κι ο Τακης..Κι ουτε διοξειδιο εχεις σωστα;Ισως λογω χαμηλου kh..Χωρις να θελω να σε φοβησω:)κοιταξε το μην εχεις καμια αποτομη πτωση στο ph, οπου εκει θα χεις προβλημα και με τις γαριδες..Δεν σου λεω οτι θα συμβει αλλα κρατα το kh πιο ψηλα..
Ενδεχομένως το flourite σου ριχνει το kh τωρα στην αρχη..Σιγουρος δεν ειμαι..Γιατι και στο δικο μου που εχω flourite, στην αρχη μετραγα kh 4 κι εριχνα αναλογη ποσοτητα σοδας για να το ανεβασω στο 10-12..Ετσι μου ειχαν πει απ το μαγαζι που το ειχα παρει..Τωρα μετραω σταθερα 8 χωρις να ριξω τιποτα μεσα.Παντως και το ph σου ειναι χαμηλα αν σκεφτεις οτι δεν επεξεργαζεσαι το νερο οπως λεει κι ο Τακης..Κι ουτε διοξειδιο εχεις σωστα;Ισως λογω χαμηλου kh..Χωρις να θελω να σε φοβησω:)κοιταξε το μην εχεις καμια αποτομη πτωση στο ph, οπου εκει θα χεις προβλημα και με τις γαριδες..Δεν σου λεω οτι θα συμβει αλλα κρατα το kh πιο ψηλα..
Αν βάλω σόδα δεν θα ανεβάσω και το ph ?? Δεν έχω διοξειδιο.
Αυτές όταν είχα διαβάσει θέλουν ph 6,2 με 7,3 . Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει εδω αλλά για τις λίμνες ξέρω ότι gh kai kh πρέπει να είναι κοντά αλλιώς υπάρχει περίπτωση να κρασάρει .... αυτό μαλλον λές εεε??
Οι γαρίδες αυτες τι ΚΗ & GH θέλουν ; Μη κάνεις κάτι λάθος και χάσεις τις γαρίδες
Οι γαρίδες αυτες τι ΚΗ & GH θέλουν ; Μη κάνεις κάτι λάθος και χάσεις τις γαρίδες
kh 2-5
gh 6-8
Μπορεις να ανεβάσεις λιγο GH , το έχεις χαμηλά, μη ρίξεις σοδα στο ενυδρείο, βάλε στο νερό αλλαγης για να ξέρεις ακριβως τι νερο βάζεις
Themis_aqua
08-02-16, 19:13
Ναι αυτο λεω μην σου κρασαρει το ph..Για τις λιμνες δεν γνωριζω τι ισχυει, αλλα στο ενυδρειο αυτο που ξερω ειναι πως οταν το kh πεφτει κατω απο 4 τοτε μπορει να εχεις μεγαλες μεταβολες στο ph.. Ενω οταν το kh ειναι πανω απο 4 συντελει στην σταθεροποιηση του ph..Ενα πολυ καλο αρθρο ειναι το παρακατω:http://www.istellas.gr/aquarium/aq_water_water_chem.html
Αναφερει και πως ανεβαζεις το kh με προσθηκη μαγ.σοδας.
Το ph της βρυσης σου ποσο ειναι;
Μπορεις να ανεβάσεις λιγο GH , το έχεις χαμηλά, μη ρίξεις σοδα στο ενυδρείο, βάλε στο νερό αλλαγης για να ξέρεις ακριβως τι νερο βάζεις
οκ θα δοκιμάσω. ... και θα μετρήσω πριν το βάλω να δω . Αυτά είναι τα σαλιγκαράκια μου έχουν γίνει διάφανα τα καημένα [emoji22] 7657876579
Ναι αυτο λεω μην σου κρασαρει το ph..Για τις λιμνες δεν γνωριζω τι ισχυει, αλλα στο ενυδρειο αυτο που ξερω ειναι πως οταν το kh πεφτει κατω απο 4 τοτε μπορει να εχεις μεγαλες μεταβολες στο ph.. Ενω οταν το kh ειναι πανω απο 4 συντελει στην σταθεροποιηση του ph..Ενα πολυ καλο αρθρο ειναι το παρακατω:http://www.istellas.gr/aquarium/aq_water_water_chem.html
Αναφερει και πως ανεβαζεις το kh με προσθηκη μαγ.σοδας.
Το ph της βρυσης σου ποσο ειναι;
Το ph της βρύσης μου είναι στο 7,5 και άλλες μέρες είναι και στο 7 ...
Ευχαριστώ πολύ θα το διαβάσω :D
Θα ελεγα οτι δεν ειναι καλο η gh να πεσει κατω απο 5 , πιθανον να εχουν προβληματα εκδυσης.
Υ.Γ Αν εχεις τετοιο νερο στην βρυση , βγαλε τα κοι απ την λιμνη και βαλε δισκους να χ@στ@@ς στο ταλιρο! :D
Θα ελεγα οτι δεν ειναι καλο η gh να πεσει κατω απο 5 , πιθανον να εχουν προβληματα εκδυσης.
Γιάννη για πές αυτή την βδομάδα οι 2 μου άλλαξαν "κουστούμι" δηλαδή να μην αλλάζουν ή να παρα αλλάζουν ??
Γιάννη για πές αυτή την βδομάδα οι 2 μου άλλαξαν "κουστούμι" δηλαδή να μην αλλάζουν ή να παρα αλλάζουν ??
Αν αλλαξαν φυσιολογικα οκ , εννοω να αλλαζουν αλλα να μην φευγει ατοφιο η να δυσκολευονται και να μενουν υπολλειματα πανω τους.
Αν αλλαξαν φυσιολογικα οκ , εννοω να αλλαζουν αλλα να μην φευγει ατοφιο η να δυσκολευονται και να μενουν υπολλειματα πανω τους.
Φυσιολογικά άλλαξαν όλο το σετ ;) και μου κάνει εντύπωση πόσο υπέροχο χρώμα έχουν και τα μικρα παίρνουν χρώμα :D:D:D απλά στεναχωριέμαι για τα σαλιγκάρια μου :( θα το ανεβάσω λίγο θα κάνω και αυτό που μου είπε ο Τάκης.
Αν βάλω δίσκους μια χαρά θα είμαι :grin::grin::grin: ούτε παραγγελία lol .
Ναι , δοκιμασε σοδα , η θα μπορουσες (ακριβη λυση) να χρησιμοποιεις mineral και να εχεις σταθερη σκληροτητα.
Ναι , δοκιμασε σοδα , η θα μπορουσες (ακριβη λυση) να χρησιμοποιεις mineral και να εχεις σταθερη σκληροτητα.
Τι είναι αυτό ορυκτό ?? βάλε κανενα λινκ αν έχεις χρόνο ;)
Ειναι για να φερνεις τις σκληροτητες εκει που θελεις , βαζοντας νερο απο Α/Ο , σε γαριδες που το χρειαζονται.. Crs κλπ.
Δεν ξερω αν υπαρχει Ελλαδα, καποτε το εφερνε η αβυσσος.
Αυτο (http://www.saltyshrimp.de/english/beesalt_bee_shrimp_mineral_gh_plus.html)
Ειναι για να φερνεις τις σκληροτητες εκει που θελεις , βαζοντας νερο απο Α/Ο , σε γαριδες που το χρειαζονται.. Crs κλπ.
Δεν ξερω αν υπαρχει Ελλαδα, καποτε το εφερνε η αβυσσος.
Αυτο (http://www.saltyshrimp.de/english/beesalt_bee_shrimp_mineral_gh_plus.html)
Νομιζω πως και φιλτρο δολομιτη μπορει να βάλει Γιάννη, το χρησιμοποιουν στα φιλτρα Α/Ο
Δεν το ξερα , το γκουγκλαρα..
Απ οτι ειδα , μαλλον και με αυτο θα μπορει να ανεβασει σκληροτητα.
Δεν το ξερα , το γκουγκλαρα..
Απ οτι ειδα , μαλλον και με αυτο θα μπορει να ανεβασει σκληροτητα.
Ειδες τι μαθαινεις αν βλεπεις πολλά ντοκυμαντερ :)
Το εχω δει που το χρησιμοποιουν σε φίλτρα Α/Ο για αφαλάτωση :)
Υ.Γ Αν εχεις τετοιο νερο στην βρυση , βγαλε τα κοι απ την λιμνη και βαλε δισκους να χ@στ@@ς στο ταλιρο! :DΑυτό τώρα το είδα :D:D:D όχι στα Κοι και στα χρυσόψαρα δεν έχω τέτοιες τιμές θα τα είχα κάψει τα ψάρια ;)γι αυτο και ψιλιάστηκα το υπόστρωμα ;)
Έβαλα στο βαρέλι σόδα και βλέπουμε....
Τα μικρά σκάνε μύτη σιγά σιγά :D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160212_161203_zpspsyniwyx.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160212_161203_zpspsyniwyx.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-12597095_1020900267956555_1328420059_o_zpsirqoktst .jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/12597095_1020900267956555_1328420059_o_zpsirqoktst .jpg.html)
Κουκλακια!
Με την σοδα τι εγινε τελικα;
Κουκλακια!
Με την σοδα τι εγινε τελικα;
Ευχαριστώ Γιάννη [emoji2]
Είχα βάλει 2 κουταλιές σε 100 λίτρα και την επόμενη μέρα μέτρησα kh μεγαλύτερο του 22 gh 4 και ph 9.5 οπότε έπαθα σοκ και έβαλα μόνο 5 λίτρα από αυτό ...... Τώρα θα μετρήσω το ενυδρείο που το είπες αλλά δεν νομίζω να έχω διαφορά τα σαλιγκάρια το ίδιο είναι. .....
Βαλε λιγοτερη και κανε δοκιμη στα λιτρα που κανεις αλλαγη..
Με δοκιμες θα το πετυχεις πιστευω.
Σήμερα ήρθαν οι crs μου :D:D Με τον καλό μου φίλο Δημήτρη , βόλτα απο Θάσο ;)
Έκανα την προσαρμογή με την διαδικασία σταγόνα - σταγόνα ( μου πήρε 3 ώρες ) και μετά τα γαριδάκια μου ήταν μια χαρά :D φάγανε κιόλας και όλα καλά .
Ευχαριστώ τον Δημήτρη , που απο την μέρα που τον γνώρισα μου μετέδωσε το πάθος και την αγάπη του για τις γαρίδες .
watch?v=_h12C6BeTgg
https://www.youtube.com/watch?v=_h12C6BeTgg
watch?v=RBRdyQjXGwc&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=RBRdyQjXGwc&feature=youtu.be
Αφού κράτησα καλά τις πρώτες και είδα οτι μπορώ να διατηρώ τις παραμέτρους , μετα απο 3 μήνες CRS :D:D:D
Μου αρέσουν οι γαρίδες και δεν με πειράζει που αυτο το ενυδρείο δεν θα έχει ποτέ ψάρια ;)
Καλοριζικες.. και καλες αναπαραγωγές.
Για πες σε τι παραμετρους τις κρατας?
Να τις χαιρεσαι! :D
Για ψυξη το καλοκαιρι εχεις σκεφτει τι θα κανεις?
Ευχαριστώ Νικο ,
Εχθές είχα κάνει μετρήσεις
Θερμοκρασία 22
PH 6.5
GH 5
KH 3
NO2 0
NO3 0
NH3 0
TDS Δεν μετράω δεν έχω CO2 καμία λίπανση στα φυτά .
Να τις χαιρεσαι! :D
Για ψυξη το καλοκαιρι εχεις σκεφτει τι θα κανεις?
Το σκεφτομαι η θα πάρω chiller η θα βάλω ανεμιστηράκια.
Ευχαριστώ Νικο ,
Εχθές είχα κάνει μετρήσεις
Θερμοκρασία 22
PH 6.5
GH 5
KH 3
NO2 0
NO3 0
NH3 0
TDS Δεν μετράω δεν έχω CO2 καμία λίπανση στα φυτά .
Με τι φτιαχνεις το νερο?
Το kh σου ειναι υψηλό... θέλεις 0-1.
βυθο τι εχεις?
Δεν ξερω αν το εχεις διαβασει αυτο που εγραψε ο Σαββας..
Αν οχι διαβασε το. :)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90567
klipitiklopos
03-03-16, 14:44
Aρτεμις, ο nicpapa εχει δικιο παραπανω, καλο θα ειναι να ριξεις λιγο ακομα την kh, ειναι λιγο ψηλα.;)
Σάββα θα κάνω μια προσπάθεια , ευχαριστώ :D
Οι γαριδούλες μου :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-131134_zpsmuulv8jt.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/131134_zpsmuulv8jt.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-131229_zpsemg3dgv1.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/131229_zpsemg3dgv1.jpg.html)
klipitiklopos
06-03-16, 17:08
Oμορφες, το εχουν ριξει στην βοσκη.:D
Εχεις αλλα σαλιγκαρια μεσα; δεν σου σηκωνουν την monte carlo?
Παρεπιπτοντως καταπρασινη ειναι, την εχεις καιρο;
Σε ευχαριστώ πολύ Σάββα , την μόντε κάρλο την έβαλα απο την αρχή 4-5 κομματάκια απο της φίλης μου το ενυδρείο και μεγάλωσε αρκετά. Παει πολύ αργά βεβαια αλλά μια χαρα δεν κουρεύω :D επειδή δεν έχω Νιτρικά ανα διαστηματα έχω μικρές τρύπες στα φύλλα (δεν με πειράζει) .
Μόνο ramshorn έχω (του Τάκη) .
Σε πόσο καιρό πιστευεις ότι θα είμαι σίγουρη ότι crs δεν θα με αφήσουν ???
Προσπαθώ να ρίξω το Kh κοντά στο 2 είμαι .
Ετσι ήταν όταν την έβαλα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151216_212413d_zps0bhu6zin.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151216_212413d_zps0bhu6zin.jpg.html)
klipitiklopos
06-03-16, 18:06
Πολυ ομορφη η ριζα.
Με τις crs θα ελεγα οτι σιγουροι δεν μπορουμε να ειμαστε.
Φτιαχνουμε τις συνθηκες οσο πιο σωστα μπορουμε.
Το "φτιαχνεις" το νερο με καποιο mineral?
Όχι Σάββα απλά είμαι τυχερη , η βρυση είναι σαν όσμοση KH 2 GH 5 το Ph δεν είναι και πολύ σταθερό .... απο 6.5 μεχρι 7.5
Στείλε λινκ αν μπορείς σε παρακαλώ απο κάποιο mineral .
klipitiklopos
06-03-16, 18:21
Καλο ειναι να βρεις και εναν μετρητη T.D.S.
Με αυτο ειδα καλυτερα αποτελεσματα http://www.garnelenhaus.de/en/water-care/minerals/saltyshrimp-bee-shrimp-mineral-gh-1000g.html
Βεβαια στον ιδιο θα βρεις και μικροτερες συσκευασιες, http://www.garnelenhaus.de/en/water-care/minerals/#page=1&perpage_selector=48&display_selector=0&specialsOnly=0&minimumPrice=4&maximumPrice=40 αν θελεις ομως να ασχοληθεις σοβαρα με αυτες συμφερει πιο καλα το κιλο.
Οι τρυπες στα φυλλαρακια της monte carlo μπορει να οφειλλεται και σε ανεπαρκεια καποιων ιχνοστοιχειων που λειπουν απο το νερο, κατι που θα βοηθησει το mineral γιατι τα περιεχει.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Σάββα και για τις συμβουλές και για τα λινκ :D
Να ζούνε καλά θέλω , δεν έχω ιδιαίτερα σχέδια :D
klipitiklopos
06-03-16, 18:26
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Σάββα και για τις συμβουλές και για τα λινκ :D
Να ζούνε καλά θέλω , δεν έχω ιδιαίτερα σχέδια :D
Να εισαι καλα, οτι θελεις και μπορω μην διστασεις.
Οταν λεω να ασχοληθεις σοβαρα, αυτο εννοω να τους παρεχεις αυτο που απαιτουν.;)
Σε ευχαριστώ και πάλι :D:D Θα το πάρω .
klipitiklopos
06-03-16, 18:47
Παρελειψα να συμπληρωσω παραπανω οτι εχω την γνωμη πως νοιωθουν καλυτερα οταν ειναι σε ομαδες τουλαχιστων των 10.
Βεβαια κατανοω οτι τις εβαλες πιλοτικα, αλλα αυξανεις τις πιθανοτητες με την ομαδα.;)
A μάλιστα , μου τις χάρισε ο φίλος μου και ήθελε να μου φέρει πιο πολλές . Επειδή δεν ήξερα αν θα καταφέρω (και αυτες με εμένα) δεν το ρίσκαρα. Αν περάσει ο μήνας και οι μετρήσεις είναι εντάξει τότε θα πάρω μερικές . Είδα και για tds ;)
klipitiklopos
06-03-16, 18:58
Σου δειχνουν θετικα μηνυματα αν ειναι κινητικες, το καλυτερο μαλιστα αν κολυμπουν οχι απλα να περπατουν, και να τρωνε.
Κατι σαν και αυτο
cLjix10uOEQ
To κάνουν αυτό Σάββα και να σου πω , αναρωτιόμουν αν είναι φυσιολογικό γιατι οι Sakura δεν πολυ ...
Το φανταστικό σου ενυδρείο :smt041:smt041:smt041
klipitiklopos
06-03-16, 19:15
Τοτε σου δειχνουν οτι πανε καλα.;)
Οταν ειναι ακινητες, δεν ψαχνουν για τροφη, η κρυβονται να αρχισεις να ψαχνεσαι οτι κατι δεν τους αρεσει, κατι εχει αλλαξει.;)
Λοιπόν δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο :smt084 θα προσπαθήσω πάλι . Έχω το εξής πρόβλημα η μια CRS μου που "χόρευε" συνεχεια στο ενυδρείο και περνούσε και πάνω απο το spray bar , πήδηξε σήμερα πίσω στον χώρο φίλτρανσης :confused: Πως θα την βγάλω απο εκει ????? Με τι να την πιάσω ??? Να την ρουφήξω με ένα μεγάλο αλφαδολάστιχο ??????
Δεν χωραει αποχη;
Αν οχι με κανενα λαστιχο η πλαστικο σωληνα , ενοχλησε την να ανεβει προς τα πανω και να την πιασεις με κανενα ποτηρακι..
Γιάννη με δυσκολία χωράει το χέρι μου :confused: ευτυχώς είναι στο τελευταίο χώρισμα που είναι η αντλία αλλά και παλι πολύ δύσκολα να την πιάσω :smt120 έχει 60 εκ βάθος το ενυδρείο ... θα κάνω μια προσπάθεια αλλιώς αυριο θα πάω να πάρω γαριδοαπόχη ....... Ουφ τι να πώ .
Παίρνεις ένα tire-up και ένα τούλι, το "κεντάς " στο tire-up σαν απόχη βάζεις και ένα "κοντάρι" και είσαι έτοιμη ;)
klipitiklopos
21-03-16, 20:45
Αν πιεσεις μια αποχη στα πλαγια, θα αποκτησει μακροστενο σχημα και ισως χωρεσει στο διαμερισμα ωστε με κινησεις να την αναγκασεις να μπει.
Εχεις μια κοινη αποχη;
Επισης αν ειναι αποσπωμενη η αντλια καλο ειναι να την βγαλεις, θα σε βοηθησει αυτο καλυτερα να την πιασεις.
Xρήστο σε πρόλαβα :grin::grin::grin:
Ο χορευταράς είναι μέσα στο ενυδρείο :grin::grin::grin: Με πατέντα φυσικά :wink: Η ντροπή της γαρίδας είμαι (χαχαχαχχαχα) ευτυχώς είχα δει πώς είναι οι απόχες τους και να τι σκέφτηκα :wink:
Να δούμε για πόσο θα μείνει μέσα στο ενυδρείο :confused: ακομα χορεύει ....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160321_203039_zpsqn6g5gkq.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160321_203039_zpsqn6g5gkq.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-0c5b9021-1246-470d-9834-893539785bf2_zpsl8nw5wxq.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/0c5b9021-1246-470d-9834-893539785bf2_zpsl8nw5wxq.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-d8203e05-9450-4efa-8a8b-4ca0f4645bd2_zpsmgqgq9xu.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/d8203e05-9450-4efa-8a8b-4ca0f4645bd2_zpsmgqgq9xu.jpg.html)
Eυχαριστώ Γιάννη και Σάββα :D:D ναι η αντλία μου βγαίνει την έπιασα ευκολα έτσι. Απλά είχα άλλο θέμα που προέκυψε έψαχνα για μια ώρα ένα apple snail που την κοπάνησε πάλι απο την εσωτερική μου Λίμνη και δεν κατάφερα να το βρω ακόμα ..... πφφφφ σήμερα :confused:
Σάββα να εισαι καλά για την ανεκτικότητα που δείχνεις :D:D:D Εσυ φαντάζομαι έχεις γαριδοαπόχη ;) Πώς είναι όλη μεταλλική ??
7 αποχες έχω για τις γαρίδες δεν πήρα :cool:
Themis_aqua
21-03-16, 23:29
Αρτεμισια θυμασαι που σου χα πει πως πηρα 5 sakura και δεν τις βλεπω καθολου και ανησυχω;Ε ανοιξα να καθαρισω το φιλτρο και βρηκα 3 μεσα στην ελαφροπετρα,παιδευτηκα λιγο με την αποχη κι εγω αλλα τα καταφερα τις εβγαλα:pΒλεπεις οταν μου τις εφεραν εγω ημουν στη δουλεια και δεν ειδα ποσο μικρες ειναι, τις εριξε η γυναικα μου στο ενυδρειο..Μετα εβαλα διπλο τουλι στις γριλιες και δεν ξαναπερασε αλλη(ανοιξα παλι το φιλτρο προσφατα να τσεκαρω) γεννησαν κιολας μια χαρα τα μικρα μεγαλωνουν!!Καλα απ τις γριλιες περασαν, απ το μπλε σφουγγαρι πως τα καταφεραν μου λες και βρεθηκαν μες στην ελαφροπετρα;:)
Χρήστο απο Ορίζοντες άλλο τίποτα :D:D:D Και με τα καλά μου και με τα στραβά μου το διασκεδάζω απίστευτα :D:D:D Είδα σε όλη την Λίμνη και τα φυτά ανακάτεψα θα ξαναδώ το πρωί ;)
Θέμη , οι γαρίδες περνάνε απο παντού :D:D Εμένα τόσο καιρό οι Sakura ήταν κυρίες 100 Λίτρα ειναι αυτά ;) Οι crs μου βγήκαν τσαμπουκαλεμένες :D:D Πηδάνε το διαχωριστικό , ειδικά η μία πάει σαν την σβούρα σε όλο το ενυδρείο την έχω δεί να βγαίνει απο το νερό (περπατάει πάνω στο spray bar ) και ξανά μεσα στο ενυδρείο :smt120 Αν δεν είχα καπάκι θα τις μάζευα απο το πάτωμα :smt120
Themis_aqua
21-03-16, 23:54
Δεν εχω δει crs απο κοντα, απ τα βιντεακια μονο και φαινονται υπεροχες,αλλη συμπεριφορα να τις χαιρεσαι:)Οποτε τωρα σε απασχολει να κρατας σταθερα χαμηλα τις σκληροτητες ετσι δεν ειναι;Αλλα απ οσο θυμαμαι ειχες ηδη πολυ χαμηλο kh,οποτε σε βολεψε αυτο.Οσμωση χρησιμοποιεις στις αλλαγες ή δεν χρειαζεται;
Κανονικά για τις crs μόνο όσμωση , αλλά εμένα η βρύση μου είναι "Οσμωση" kh έχω 1 -2 σε αυτόν τον τομέα είμαι τυχερή αλλά στα άλλα είδη που διατηρώ τα έχω βρεί δύσκολα :confused:
Θέμη , δές αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90567 αν μπορείς να τα καταφέρεις βουρ για CRS ;) Άλλη ομορφιά :D
:D:D:D Και συνεχίζει ....
watch?v=G8BVYy3dyas&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=G8BVYy3dyas&feature=youtu.be
klipitiklopos
22-03-16, 19:50
Run forrest run!:D
Φαντασου αυτο να το βλεπεις απο καμια 50ρια γαριδες!
Είχα δεί τις δικές σου Σάββα που χορεύαν :D:D:D Αλλιώς θα νόμιζα ότι η δικιά μου έχει πρόβλημα ;)
klipitiklopos
24-03-16, 19:34
Αρτεμις, εχεις προβλεψει κατι για την ψυξη του νερου το καλοκαιρι;
Τωρα που εχεις τις crs πρεπει να το δεις.
Δεν εχω παρακολουθησει απο την αρχη το θεμα, αν εχεις ηδη sorry.;)
Καλησπέρα Σάββα :D Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :D
Θα βάλω Ανεμιστηράκια Ετοιμα αν δώ και δεν κάνουν δουλειά θα βάλω Ψυκτικό Ενυδρείου γιατι έχω σκοπό να βάλω πολλές crs :D:D Βέβαια στον ίδιο χώρο έχω Κλιματιστικό 24000 btu οπότε θα δούμε :D
Άσχετο, άλλαξα spay bar σήμερα αλλά δεν ξέρω αν θα το κρατήσω .... :rolleyes:
klipitiklopos
24-03-16, 22:02
Το ψυκτικο μαλλον ειναι η καλυτερη λυση, το air condition θα πρεπει να το εχεις συνεχεια ανοικτο και η ΔΕΗ...zw :D
Μπραβο φουριοζα σε βλεπω! εεετσι!:D
Το spraybar ειχε καποιο θεμα;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.