Επιστροφή στο Forum : CRS και εγω???
Το spraybar δεν έχει θέμα :D εγώ έχω ;) Αυτό το ενυδρείο είναι για θαλασσινό και δεν είχα κίνηση σε όλο το μήκος του ενυδρείου (για τα φυτά) έτσι είπα να το αλλάξω αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα και μάλλον θα πάω σε πατέντα :rolleyes: πάλι......
Γενικά ακόμα δεν αγχώνομαι για το καλοκαίρι γιατί μένω και μέσα στο βουνό ;) τα καλοκαίρια καθόμαστε με ζακέτα τα βράδια έξω . Το σπίτι δεν πάει πάνω απο 29 βαθμούς . Στις λίμνες το μέγιστο 26 .
Σήμερα είχαμε κλάδεμα :D:D
klipitiklopos
28-03-16, 19:47
Πρασινος γαριδοπαραδεισος! ετσι και απλωσει εντελως και η monte carlo, και κανει αντιθεση μη την ριζα, θα ειναι ακομα πιο ομορφο!
Σε ευχαριστώ πολύ Σάββα μου για την υποστήριξη :D:D:D
Εχω μία ερώτηση:βρήκα Bumble Bee Shrimp και τις αγόρασα δεν υπάρχει πρόβλημα να τις βάλω με τις Crs μεχρι να στήσω και να ωριμάσει το δέυτερο ενυδρείο φαντάζομαι ..... Ή θα έχω ???
klipitiklopos
28-03-16, 21:11
Εχω μία ερώτηση:βρήκα Bumble Bee Shrimp και τις αγόρασα δεν υπάρχει πρόβλημα να τις βάλω με τις Crs μεχρι να στήσω και να ωριμάσει το δέυτερο ενυδρείο φαντάζομαι ..... Ή θα έχω ???
H bumble bee ανηκει στο ειδος caridina breviata και δυστυχως ναι δεν πρεπει να ειναι μαζι.
Δες και εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29110
Eχεις καποια φωτο;
H bumble bee ανηκει στο ειδος caridina breviata και δυστυχως ναι δεν πρεπει να ειναι μαζι.
Δες και εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29110
Eχεις καποια φωτο;
ΏΧ την έκανα την πατάτα πφφφφφφφφ και το σκεφτόμουνα :smt120 Βάζω φωτό Σάββα .
klipitiklopos
28-03-16, 22:22
Oμορφη, αλλα μπορει να την κανουν την παλιοδουλεια.:D
Σάββα :( αν στήσω ένα μίνι ενυδρείο αυριο και βάλω υλικό φίλτρανσης απο τις άλλες γαρίδες και νερό ,υποστρωμα καινούριο και μερικά φυτά. Εχω ελπίδες να ζήσουν ??? Τι λες ?? Αλλιώς να ακυρώσω την πραγγελία .... αν είναι να κινδυνέψουν τα ζωντανα .
klipitiklopos
28-03-16, 22:31
Οχι μην το κανεις, σε πιο δυσκολες γαριδες πρεπει να στρωνει και ο βυθος σιγα σιγα, ουτε με μπολι δεν θα ειναι καταλληλος, αν σε παιρνει ακυρωσε την καλυτερα, μεχρι να στησεις σωστα το αλλο που λες.
Βαλε υποστρωμα ωριμο.. Οχι νεο..
Φανταζομαι ο Σαββας φοβαται και για υβριδισμους..
Αν τις παρεις,βαλτες για μερικες μερες στο ενυδρειο που τρεχει και στησε σωστα ενα ενυδρειακι..
Βασικα εγω για τετοιες γαριδες, θα εκανα ενα min 60λιτρο , ωριμο.. Να τρεχει κανα 3 μηνο , α/ο , minerals ,τεστ τα παντα ολα ...
Κανενα υποστρωμα akadama...ετοιμα τα ανεμιστηρακια τους.... Και υστερα θα το σκεφτομουν:D
Οκ αυτό θα κάνω εκτός και αν τις στείλουν αυριο και δεν προλάβω :confused: έπρεπε να ρωτήσω πρώτα Κουταμάρα μου :(
Βαλε υποστρωμα ωριμο.. Οχι νεο..
Φανταζομαι ο Σαββας φοβαται και για υβριδισμους..
Αν τις παρεις,βαλτες για μερικες μερες στο ενυδρειο που τρεχει και στησε σωστα ενα ενυδρειακι..
Βασικα εγω για τετοιες γαριδες, θα εκανα ενα min 60λιτρο , ωριμο.. Να τρεχει κανα 3 μηνο , α/ο , minerals ,τεστ τα παντα ολα ...
Κανενα υποστρωμα akadama...ετοιμα τα ανεμιστηρακια τους.... Και υστερα θα το σκεφτομουν:D
Γιάννη και εγω είχα σκοπό να το στήσω ΚΑΛΑ , αλλά ..... :confused:
Το έχω με τα γαριδόνια μην φοβάσαι ;) Τα αγαπάω και τα προσέχω μετράω είμαι τυπική τα παρατηρώ για να καταλαβαίνω τυχόν αλλαγές .... πήρα τα πάντα όλα που μου είπε ο Σάββας :D:D:D
Αλλά πάνω στον ενθουσιασμό μου δεν ρώτησα για αυτες .......... :confused: Αν τις βάλω με τις άλλες θα την κάνουν την κουτσουκέλα στανταρ έχω τον άλλο που χορεύει όλη μέρα :cool:
klipitiklopos
28-03-16, 22:43
Αυτο με το μπολιασμα του βυθου μπορει να πιανει αλλα σε πιο "ευκολες" γαριδες Γιαννη, σε γαριδες σαν και αυτες πρεπει να μην κανεις συμβιβασμους.
Οχι οτι ειναι pinto η black king kong, αλλα απο την αλλη δεν ειναι και red cherry.
Aν τις βαλει και τις δει την αλλη μερα ανασκελα, κριμα τα χρηματα αλλα το κυριοτερο για τα ζωντανα.
Εσυ το χεις , αυτες φοβαμαι:D
Παρε 2 χουφτες απ το υποστρωμα που εχεις ηδη( αν ερθουν τελικα) , και στησε προχειρα ενα ενυδρειακι με moss..
Αν δεν ερθουν, το φτιαχνεις με την ησυχια σου.
Edit: Δλδ Σαββα , δεν σωζεται με τπτ η κατασταση; (αν ερθουν τελικα)
klipitiklopos
28-03-16, 22:47
Αλλά πάνω στον ενθουσιασμό μου δεν ρώτησα για αυτες ...
Αυτο το λαθος το καναμε αλλα καμια φορα το κανουμε ακομα ολοι Αρτεμις μην νομιζεις...;)
Ειναι ομως λαθος γιατι συνηθως ειμαστε ανυποψιαστοι του τι θα επακολουθησει.
Επειτα που να θυμασαι ολα τα προφιλ...
Γιάννη
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :D:D και εγω γι αυτές φοβάμαι ..... Άσε καλυτερα γιατι αν πάω να σηκώσω απο τον βυθό που έχω τις CRS θα πάνε αδιάβαστες ..... και είναι κρίμα ζούνε και λίγο .
Θα μείνω για λίγο καιρό χωρίς bumble bee shrimp s και ευχομαι να βρώ αργότερα :smt108
Σαββα ,
σήμερα το σκέφτηκα γιατι λέω στην ουσία ίδιες είναι σε όλα μόνο το χρώμα αλλάζει πφφφφφ ....
klipitiklopos
28-03-16, 22:53
Edit: Δλδ Σαββα , δεν σωζεται με τπτ η κατασταση; (αν ερθουν τελικα)
Γιαννη αυτη ειναι μια αποφαση και ενα ρισκο που πρεπει να παρει η Αρτεμις γιατι μιλαμε για τα χρηματα της, για τα ενυδρεια της, τα ζωντανα της.
Εμεις απλα λεμε τι ειναι το ιδεατο, το ενδεικνυομενο. (απο τα λιγα που ξερουμε).
Μπορει να τις βαλει σε νεοσυστατο ενυδρειο και να μην συμβει τιποτα, να πανε καλα.
Αν ομως κατι δεν ειναι σωστο και τις χασει;;)
Καλυτερα οργανωμενες και κατασταλαγμενες κινησεις.:wink:
klipitiklopos
28-03-16, 23:00
σήμερα το σκέφτηκα γιατι λέω στην ουσία ίδιες είναι σε όλα μόνο το χρώμα αλλάζει πφφφφφ ....
Αυτο ισχυει για τις crystal black που ειναι ιδιο ειδος αλλα χρωματικη παραλλαγη, και θα βγαλουν ατομα ασπροκοκκινα και ασπρομαυρα, το ποσοστο καθοριζεται απο το ποσοστο επιμειξιας των γονιδιων της καθε μιας.
Δεν χανουν δηλαδη το χρωμα οπως οι neocaridina.
Αυτο ισχυει για τις crystal black που ειναι ιδιο ειδος αλλα χρωματικη παραλλαγη, και θα βγαλουν ατομα ασπροκοκκινα και ασπρομαυρα, το ποσοστο καθοριζεται απο το ποσοστο επιμειξιας των γονιδιων της καθε μιας.
Δεν χανουν δηλαδη το χρωμα οπως οι neocaridina.
Δηλαδη crystal black μπορώ να βάλω με τις crystal red ή όχι ???
klipitiklopos
28-03-16, 23:13
Απλα θα χαλασεις το γονιδιο του κοκκινου, και θα βγαινουν παντα και τα 2 χρωματα.
Θεωρητικα δεν ειναι σωστο, απο την αποψη οτι οι εκτροφεις προσπαθησαν πολυ για να πετυχουν το καθαρο αυτο γενετικα χρωμα, στο ενυδρειο σου ομως εσυ αποφασιζεις.
Απλα αν καποια στιγμη - που στο ευχομαι ολοψυχα - σου πανε τοσο καλα και αποφασισεις να δωσεις και σε αλλους χομπιστες, θα πρεπει να το ξεκαθαριζεις οτι θα τους βγαινουν και αλλου χρωματος απογονοι.
Οι αποψεις μαλιστα συγκλινουν οτι μακροχρονια επικρατει το ασπρομαυρο επειδη ειναι πιο κοντα στην αγρια μορφη.
Προσεξε αυτες που βρηκες δεν ειναι crystal black δηλαδη caridina cantonensis, αλλα caridina breviata, αλλο ειδος δηλαδη.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Σάββα :D Με κάλυψες πλήρως :D:D Δεν θα κάνω καμία μίξη , γιατι συμφωνω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν χρώματα . Όποτε ακυρώνω αυτες και αποζημιώνω το κατάστημα και στήνω δεύτερο με την ησυχία μου :D
Έχω νέα !!! θα αποκτήσω CRS Μικράαααα :smt041:smt041:smt041:smt041
klipitiklopos
10-04-16, 19:10
Mπραβο ευχαριστα νεα, αντε να γεμισει ο βυθος γαυρακια!:)
Με το καλο, moss εχεις φανταζομαι μεσα ετσι;
Σάββα έχω moss στο ξύλο πρέπει να έχω πολύ ??? αν είναι να μην την κουρέψω :confused:
klipitiklopos
10-04-16, 20:40
Σάββα έχω moss στο ξύλο πρέπει να έχω πολύ ??? αν είναι να μην την κουρέψω :confused:
Οχι μην την κουρεψεις, οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα για τα νεογεννητα.
Φροντισε να υπαρχουν σταθερα καλες συνθηκες και πολυ λιγα νιτρικα.
Σάββα τα Νιτρικά μου είναι πάντα 0 ;) δεν κουρευω λοιπόν και παλεύω με το tds :D:D Θα τα καταφέρω ;)
klipitiklopos
10-04-16, 22:33
Οι μετρησεις σου τωρα που βρισκονται;
Θα κάνω αυριο και θα σου πώ :D:D
Η τύχη του αρχάριου μάλλον ;) αλλά διάβασα και τα υπομνήματα και κάνω ότι μου λέει ο Σάββας :D:D
Μετρήσεις:
ΝΗ3-ΝΗ4 :0
ΝΟ2 :0
ΝΟ3 :0
PH : 6
KH : 1
GH : 5
TDS : 97-100 :confused: Το ανεβάζω σιγά σιγά μην πάθουν και τίποτα :D
Μπομπα οι μετρησεις!!!
Να ' χα κι εγω τετοια βρυση:rolleyes:
Μπομπα οι μετρησεις!!!
Να ' χα κι εγω τετοια βρυση:rolleyes:
Γιάννη μου το φτιάχνω κιόλας το νερο με alder cones και salty shrimp bee shrimp Mineral GH + Πήρα και κάτι μπαλίτσες (δεν θυμάμαι πώς τις λένε:smt120 )
Παλι, με κλασικο νερο δικτυου (Ελλαδας), δεν παει τοσο..
Εγω alder cones που εχω, 1-2 μοναδες εριξε τις σκληροτητες...
Βάζε και άλλα και μέτρα ;) Να σου πώ τι νερό έχει η βρύση μου τώρα :
PH : 8
KH : 2-3
GH : 6
TDS : 40
Υ.Γ. Πριν 1 χρόνο μας άλλαξαν όλο το δίκτυο και την δεξαμενή και αφού ετρεχα 1 χρόνο σε δημοτικά συμβούλια και εφημερίδες έγινε δουλειά ;) πριν είχαμε βρωμόνερο .
Για το ph εισαι σιγουρη; με τι μετρας;
Τα αλλα , ασχολιαστα:D , τετοιο νερο δεν ειχα ουτε στο ενυδρειο που εβαζα α/ο (οταν ειχα):D:D
Tι tds 40 μου λες; :D:D 225 ειχα στη Βεροια, εδω μαλλον παραπανω..
Αρτεμισια , εχω βαλει πανω απο 10 σε 30 λιτρα , βαζω 2 καθε βδομαδα.. Δεν παει παρακατω.. Δεν κανουν θαυματα..
Δες μετρησεις βρυσης
Ph 8
Gh 16
Kh 14
Ενυδρειου με alder cones
Ph 7.8
Gh 14
Kh 12
Απαπαπα αν βάλω 10 alder δεν ξέρω τι θα γίνει χαχαχαχχαχα :smt120 Ναι είμαι σίγουρη Γιάννη , εχω api όλο το σετ έχω και aquili όλο το σετ γιατι τα τρώω με τις Λίμνες και τα ενυδρεία ;) Τεστοκατανάλωση φούλ :D:D
Παρε μια οσμωση για να περνεις 0 kh μιας και δεν εχεις ενεργο υποστρωμα.
Το tds σου ειναι χαμηλο.
Με τι μετρας gh?
Μια χαρα ειστε απο μετρησεις...
Εγω χρησιμοποιω μονο οσμωσεις, μια και το νερο δικτυου εδω εχει gh 24 kh 22 και tds 600κατι. :)
Νίκο με τον Γιάννη λέγαμε για της βρύσης ;) Το ενυδρείο μου έχει σήμερα
Μετρήσεις:
TDS : 97-100 :confused: Το ανεβάζω σιγά σιγά μην πάθουν και τίποτα :grin: με salty shrimp bee shrimp Mineral GH + ξεκίνησα απο 50 :smt120 έχω μία crs με αυγά (μην την στείλω αδιάβαστη )
Με api μέτρησα να σας βγάλω τα τεστ φωτο??? :p
Νίκο με τον Γιάννη λέγαμε για της βρύσης ;) Το ενυδρείο μου έχει σήμερα
Μετρήσεις:
TDS : 97-100 :confused: Το ανεβάζω σιγά σιγά μην πάθουν και τίποτα :grin: με salty shrimp bee shrimp Mineral GH + ξεκίνησα απο 50 :smt120 έχω μία crs με αυγά (μην την στείλω αδιάβαστη )
Με api μέτρησα να σας βγάλω τα τεστ φωτο??? :p
Με οσμωση μονο για να πιασω gh 5-6 με τα salty mineral πρεπει να πετυχω tds 130-138 .
Γιαυτο σε ρωταω για το gh πως το μετρας.
Γιατο gh προτιμησε τα τεστ της sera, με της Api εγω δεν μπορω να διακρινω το χρωμα. :rolleyes:
Ευχαριστώ Νίκο για την συμβουλή θα κάνω αυριο ξανά και aquili και αν δεν βγάλω άκρη θα πάρω και sera :D
Εδω τρώμε φύλλα Μουριάς ;)
Νομίζω ότι οι μέρες που θα δω μικρούλια πλησιάζουν :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160425/a31de305352544d79105583cf549f691.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160425/28c625b6272d9de8d4b965af19f1d086.jpg
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και τα Sakura :)http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160425/851c5936e66b76cd47bed2ad3c18a91b.jpg
Τελειες ειναι! Αρτεμισια τι επεξεργασια εκανες στο φυλλο μουριας πριν το ριξεις μεσα?
Ευχαριστώ Γιάννη και Στέφανε :)
Τα φύλλα τα αφήνω σε ένα κούπακι πλαστικό (μιας χρήσης ) με νερό ενυδρείου από 3 έως 5 μερες εξαρτάται πόσο τρυφερά είναι , αλλάζω το νερό κάθε μερά και ταΐζω :)
klipitiklopos
25-04-16, 20:54
Aντε καλη λευτερια!:D
Σε υπολογιζω στο πρωτο 10ημερο του Μαη να δεις γαυρακια.:D
Σε ευχαριστώ πολύ Σάββα για όλες τις συμβουλές :D:D:D:D tds 136 -138 ;)
Έχω μικρούλια Crs :D:D και συνεχίζουμε ..... :smt050:smt050
watch?v=UNWf8OhkWu0&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=UNWf8OhkWu0&feature=youtu.be
Μπραβο Αρτεμις το ξερα οτι θα τα πας καλα και με αυτο το σπορ :smt041
εριξες τελικα μινεραλ κλπ ;εκανες επεξεργασια στο νερο; η σου πηγαν καλα και ετσι; γραψε μας τιμες νερου αν θες να μαθαινουμε και εμεις :D
Γιάννη έκανα ότι μου είπε ο Σάββας πήρα mineral shrimp αυτα που έχει και εκείνος πήρα και tds και όλα πήγαν τέλεια :D:D δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τον Σάββα :D αλλά δεν τον αμφισβήτησα ποτέ , ότι μου έλεγε το έκανα ;)
Μετρήσεις:
KH : 0-1
TDS : 145
Γιάννη έκανα ότι μου είπε ο Σάββας πήρα mineral shrimp αυτα που έχει και εκείνος πήρα και tds και όλα πήγαν τέλεια :D:D δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τον Σάββα :D αλλά δεν τον αμφισβήτησα ποτέ , ότι μου έλεγε το έκανα ;)
Μετρήσεις:
KH : 0-1
TDS : 145
Μια χαρα ειναι οι μετρησεις σου , καλοριζικα και τα μωρα.
Σου κατεβηκε 6 το ph ?
Με τι μετρας, ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
Με api μετραω , σου το έχω ξαναπεί :wink: Το ενυδρείο τρέχει απο τον Δεκέμβριο οι Crs μπήκαν πρίν 1,5 μήνα περίπου :D
Με api μετραω , σου το έχω ξαναπεί :wink: Το ενυδρείο τρέχει απο τον Δεκέμβριο οι Crs μπήκαν πρίν 1,5 μήνα περίπου :D
χαχα οκ ρε συ που να θυμαμαι... :D
Toτε το ph στο κατεβαζουν τα οργανικα που εχεις στον βυθο...
Εμενα με ενεργο υποστρωμα, μου κατεβαζει στο 6,4-6,6, αλλα ο βυθος μου ειναι καθαρος.
klipitiklopos
15-05-16, 03:18
Nικολα ειναι αρκετα νεοσυστατο το ενυδρειο για να εχει τοσα οργανικα που να κρατανε το ph χαμηλα.
Εγω πιστευω οτι σε αυτο βοηθαει το νερο της βρυσης που ειναι σχεδον οσμωσης σε σκληροτητες, σκεψου τι tds θα εδινε στην εξοδο μιας οσμωσης.
Περνάω από το ενυδρείο και παρατηρώ αυτό το μικρούλι :) :) :) τρελάθηκα από χαρά !!!! :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-gab_contest_2013-bcfec563036f725e5c57e95aed5b1240_zpsfwr3kvwn.jpg
klipitiklopos
19-05-16, 16:28
Απαρχη θριαμβων! φτιαχνει ομαδα το Καραισκακη!:D
Αντε μακαρι να το δεις συντομα γεματο το "τηγανι"!:D
Φαινεται και μεγαλουτσικο ηδη!
Eυχαριστώ πολύ πολύ Γιάννη και Σάββα :)
Είναι 5 ημερών :D:D περίπου , με το ζόρι το είδα ;)
klipitiklopos
19-05-16, 16:36
Συντομα θα δεις κι αλλα!:D
Ετσι παει.. κανεις δεν βλεπει μονο ενα:D
πωπω ωραια πραγματα!!!να σου ζησουν....
alexis cosmo
19-05-16, 22:52
Να σου ζήσουν Άρτεμις μπραβο:smt041
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη και Αλέξη :D:D
κρατα μου και 5-6 μοσουρα!!!
α χαχαχα κλαίω :D μουσουδα έχω , mosura όχι ;)
αχαχαχαχαχαχχα.θα βουμε μην αγχωνεσαι!!!
Τι ικανοποίηση θα νιώθεις. Τι ωραία αίσθηση. Μπράβο κουκλίτσα είναι
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ πολύ :D νιώθω καλά που τα κατάφερα και εγω και αυτές ;)
Κουκλάκι το μικρό. Μπράβο Άρτεμις μου. Είσαι εξπέρ και σε αυτές μου φαίνεται. :D
Σε ευχαριστώ Αννούλα μου μαθαίνω :D απο το φίλο μας τον Σάββα ;)
Τα μικρά μεγαλώνουν μια χαρά :D:D:D αλλά έχασα τον χορευταρά μου :confused: πήδηξε για ακόμα μια φορά μεσα στο sump της πλάτης και τον έκοψε η προπέλα της αντλίας :(:(
Τι κακο κι αυτο με τα πηδηγματα:(
Δεν μπορεις να βαλεις ενα σφουγγαρι κατα μηκος του sump ωστε να μην εχουν προσβαση;
Κάτι θα σκεφτω να κάνω Γιάννη.
δεν φτανει που μου εκλεψες τον τιτλο ποσταρεις και προκλητικα ομορφες εικονες...ποσο ζηλευω δεν λεγεται!!!!ποσες ειναι????
Xαχαχαχαχαχχαχα α βρε Γιάννη , τι να σε κάνω ???? Να το χαρείς και το δικό σου :D:D:D θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα :p:p
Δεν ξέρω πόσα είναι τα μικρά καμιά δεκαριά νομίζω ;)
Σήμερα έχασα το 90% των γαριδων μου :(
Έκανε ο άντρας μου τα κουφώματα με ένα σπρέι - λάδι και μάλλον πήγε στο ενυδρείο :( έχασα 60 Sakura και σχεδον όλες τις Crs ( ζει μια αρσενική και 1 μωρό ) έκανα αλλαγή 100 % και έβαλα άνθρακα ..... αύριο θα δούμε .
alexis cosmo
29-05-16, 20:58
πω πω έλα ρε Άρτεμις τι γκαντεμιά είναι και αυτή. ...
κρίμα ρε παντός και για τις γαρίδες και για τον κόπο σου .
μήπως σε μάτιασε ο Γιάννης ο καινούριος γαρίδας :D:D:
λίγο χιούμορ στην στεναχώρια σου
klipitiklopos
29-05-16, 21:02
Kριμα Αρτεμις,:( σε καταλαβαινω οσο δεν φανταζεσαι αλλα μην το βαζεις κατω συμβαινουν αυτα με ντελικατα πλασματα οπως ειναι οι γαριδες...
Με τι τα περασε τα κουφωματα με πινελο η με πιστολι αερος;
Λυπαμαι...:(
Δυστυχως θελουν τεραστια προσοχη οι γαριδες ,σε ψεκασμους με χημικα κλπ..
Κριμα Αρτεμις. Μεσα στο προγραμμα ειναι οι ατυχιες. Θα ξανακανεις το κοπαδι σου σε χρονο 0!
Ευχαριστώ παιδιά για την συμπαράσταση :) έβαλε αυτό το σπρέι wd 40 νομίζω το λένε, δεν το περίμενε και ο άντρας μου ο καημένος.... αν το καταλάβαινα πιο πριν κάτι θα έκανα αλλά το πήρα γραμμή 12 ώρες μετά .... δεν το ήξερα αλλιώς θα σκεπαζα το ενυδρείο.
Themis_aqua
29-05-16, 21:36
Κριμα βρε Αρτεμισια πω πω ατυχια..Αυτο θα ρωταγα τωρα δεν ειχες καπακι στο ενυδρειο;
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχω καπάκι αλλιώς θα μάζευα τις γαρίδες από το πάτωμα ... αλλά πέρασε το χαζο σπρέι . Απλά θα έβαζα κάτι για έξτρα προστασία καμιά σακούλα, αλλά δεν ήμουν σπίτι .
Τι λες βρε γμτ?
Είναι δυνατόν? Θα καταστεναχωρηθηκε ο άνθρωπος. Μεγάλο κρίμα. Να παλεύεις όσο μπορείς και να συμβαίνει μια ατυχία και ...
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κρίμα λυπάμαι πολύ για την ατυχία που σε βρήκε,συμβαίνουν αυτά θα το ξαναφτιάξεις γρήγορα.
Άστα να πάνε .... στεναχωρεθηκε μου είπε κρίμα τα πλασματακια αν το ήξερα δεν θα έκανα τις πόρτες στο ενυδρείο. ...
Ήταν να γίνει :( τώρα ελπίζω να γλιτώσουν τουλάχιστον αυτές οι λίγες.
klipitiklopos
29-05-16, 21:57
έβαλε αυτό το σπρέι wd 40 νομίζω το λένε
Αυτο ειναι βασικα αντισκωριακο, στους μεντεσεδες εβαλε, η εβαψε τα ξυλα;
Το WD-40 δεν ειναι για βαφη!
Το επισημαινω απλα για να δεις μηπως ειναι αλλη η αιτια για να ξερεις απο τι να φυλαγεσαι.;)
Οταν σκεφτεσαι να κανεις δουλειες με χημικα κοντα στα γαριδαδικα, παρε απο ενα χρωματοπωλειο εκεινο το ναυλον φυλλο που το βαζουν για να καλυπτουν τα πατωματα και τα επιπλα πριν το βαψιμο για να τα προστατεψουν, καλυψε απο πανω τα ενυδρεια, και κολλησε το γυρω γυρω στα τζαμια χαμηλα με χαρτοταινια που επισης την βρισκεις σε χρωματοπωλεια, για να κλεισει αεροστεγως για οσο χρειαστει, και μετα το βγαζεις.
Ειναι πολυ φτηνα και τα δυο, και μπορεις να παρεις την μικροτερη διασταση.
Αν ασχολειται ο συζυγος σου με βαψιματα σιγουρα θα τα ξερει.;)
Όχι βρε Σάββα μου τους μεντεσέδες έκανε με αυτό :) Στα κούφωματα.
Το wd-40 ειναι αυτο που ειπε ο Σαββας ενα λιπαντικο απο το spray βγαινει ενα λαδi και οχι καποιο νεφος που παει παντου. Μηπως απο καπου αλλου εγινε ζημια?
Μπορεί να μην βγαίνει νέφος αλλά όταν γύρισα σπίτι είχε μια " μυρωδιά " περίεργη. .. δεν ξέρω βρε παιδιά τι να πω ??? κάτι άλλο δεν έκανα.
πωπω πολυ λυπαμαι Αρτεμις για τον κοπο σου και για τα ζωντανα αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ανακαμψεις.ατυχιες συμβαινουν για να μας πεισμωνουν!!οντως μπορει να το ματιασα!!!αλλα ριξε κανα ξεμιατιασμα και στον αντρα σου με πιρουνι!:smt052
Καλημέρα Γιαννάκο :D δεν πιστεύω στο μάτι καλέ μου αλλιώς δεν θα παίρνατε "μάτι" τίποτα ;)
Σήμερα πρωι πρωί άνοιξα τα φωτα να δώ τι γίνεται , έσωσα μια crs αρσενική και 1 μικρό και καμία 10αριά sakura ....
Πολύ κρίμα, τι να πω...καλή ανασυγκρότηση εύχομαι.
Δυστυχώς αναποδιές συμβαίνουν...
Να είσαι καλά :D κάθε εμπόδιο για καλό :D Θα το κάνω αυτό ένα Reefακι αν το σκεφτώ ακόμα λίγο :rolleyes: και θα στήσω άλλο γαριδάδικο ;)
Τι έγινε βρε Αρτεμησία ;
Τόσο πολύ wd40 που μπήκε και στο ενυδρείο ;
Κρίμα ρε γμτ
Θέλουν προσοχή αυτά χημικά, και οι γαρίδες είναι οι πιο ευαίσθητες.
Τι να γίνει βρε Τάκη μου , όταν ο άντρας μου κάνει δουλειές τις παρακάνει :D:D πάλι καλά που δεν ψέκασε και μένα ;)
Πολύ όμορφο ενυδρείο, κρίμα για τις απώλειες... Εύχομαι να ανακάμψουν σύντομα!
Να είσαι καλά :D θα επιστρέψω δριμύτερη ;)
Μετα απο 3 μηνες ... κάνω ένα update :D άλλαξα λίγο τα φυτά οι γαρίδες μου σιγα σιγα επανέρχονται .
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160825_213400_zpstciey939.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160825_213400_zpstciey939.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160825_213431_zpsuqmc5o0s.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160825_213431_zpsuqmc5o0s.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160825_213436_zpscgw5zctx.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160825_213436_zpscgw5zctx.jpg.html)
Πολυ ομορφο Αρτεμισια, μπραβο!
Μα και σε λιμνες και σε ενυδρεια, το 'χεις; :D:D
πολυ ομορφο!!μολις κανει και θαλασσινο θα μας κουφανει
Πολυ ωραιο Αρτεμησια!!
Αν μαζεψεις την camboba ολη αριστερα και βαλεις δεξια στην θεση της pogostemon erectus πιστευω θα ειναι σουπερ αλλα αυτα ειναι γουστα παντα :)
Πολυ ωραιο Αρτεμησια!!
Αν μαζεψεις την camboba ολη αριστερα για σεσιφλορα την κοβω!:)
Ευχαριστώ Πολύ Γιάννη (tsala) :D:D:D για τα καλά σου λόγια :D:D
Ευχαριστω Πολύ Γιάννη (odin):D:D:D Mαλλον θαλασσινό δεν θα κάνω καρδια μου ;) ποτε δεν λέω ποτε , η ελπίδα πεθαινει τελευταία .
Ευχαριστω Χρήστο μου :D:D θα το φτιάξω , αντεχει το φυτό που λές χωρις λιπάσματα και co2 ???
Α οχι δε το βλεπω ζωηρο μια χαρα ειναι ετσι κουκλι!
Και φυτεμένο με γαριδάκια ; Next step τα αλάτια. Μπράβο !
Μπράβο βρε Αρτεμησία,
καλά σου λένε πως τοχεις, αλλά μη πας στα αλάτια , θα τους κουφάνεις όλους :D
Η σεσιφλόρα αντέχει χωρις λιπάσματα και CO2 ,
όπως τη βλέπω ίσως να θέλει λίγο φως παραπάνω,
και δεν πιστεύω να δημιουργηθεί άλγη γιατι θα την καθαρίσουν τα Ramshorn
Ευχαριστω Τόλη :D έχω και άλλα :D
Ευχαριστώ Τάκη :D για τα καλά σου λόγια :D προς το παρόν θα μείνω στο γλυκό νερο ;)
λιγο παραπανω φως λεει ο τακης αρτεμις και νομιζω οτι θα πανε ολα καλυτερα και το μοντε.εχω ενα 9 βατ λεντ αν το θες πες
Ευχαριστω βρε Γιάννη :D μια χαρα είναι και έτσι, δεν θα πάει στα καλλιστεία :D:D πάει με αργους ρυθμους ;)
δεν θα πάει στα καλλιστεία :D:D hellooooo εχουμε διαγωνισμο φυτεμενουυυυυυυυ:smt020:D
χαχαχαχαχαχαχα ελα βρε Γιαννάκο, δεν θα πάρω μέρος ;)
Ελα σταματα ,θα παρεις!
Εδω θα παρω (μαλλον) εγω:D
πες τα χρυσοστομε!εδω θα παρει ο κλεοβουλος ρε παιδια με 2 ανουμπιες:o:smt073
Χαχα!!
Αυτο πολυ θα θελα να το δω!:D
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ θα πάρω :D , για να γελάσουμε όλοι μαζί ;):D
Μιλάει και ο Γιαννης(odin) με το high tech ενυδρείο ;) Πές την αλήθεια .
Ε ,καλα αυτος μας κοροιδευει...παει για τα ψηλα..αστον!:D
το εχει ταξει σου λεω θα βαλει νταμαρι στα φυτεμενα
εντιτ αντε βρε με δουλευετε!!θα βαλω και το γαριδαδικο να εχει πολλες συμετοχες
Eπιτέλους έχουμε μικρούλια μετα απο την καταστροφή ;) όλα πάνε καλά (φτυστε τα) θα ανακάμψει ο πληθυσμός !!! :D:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20161106_150640_zpsom2kgtyf.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20161106_150640_zpsom2kgtyf.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20161106_150801_zpsy9gap4jh.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20161106_150801_zpsy9gap4jh.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20161106_150716_zpsya7khqi4.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20161106_150716_zpsya7khqi4.jpg.html)
Με το καλό να γεμίσει πάλι :).
Να το χαίρεσαι Αρτεμισια! Να γεμίσει ο βυθός γαριδουλες!
Eυχαριστω για τις ευχές !!! :D:D
alexis cosmo
06-11-16, 18:36
αντε Άρτεμις άλλο κακό να μην σε βρει.
σε λίγο καιρό πάλι τουμπανο θα ειναι
Μακάρι Αλέξη :D να σαι καλά !!! :D Τις είχα ξεγραψει αλλά είχα ζευγαρι τελικά ;)
alexis cosmo
06-11-16, 18:41
ευτιχως
τυχερή είσαι.
Αντε μπράβο,
με το καλό να δεις και άλλες,
να γεμίσει πάλι :)
Bravo Αρτεμισια. nice and clean :smt041:smt041:smt041
Πολύ χάρηκα για τα μικρά, υπέροχα είναι, να τα χαίρεσαι!!!
Τα ενήλικα που έχεις είναι πολύ εντυπωσιακά και το ενυδρείο τους στολίδι! Το έχεις πολύ όμορφα στημένο :)
Ευχάριστα νέα, να τα χαίρεσαι!
Ζούγκλα έχει γίνει το ενυδρείο :-)
Μπράβο.
Σας ευχαριστω πολύ όλους, για τις ευχές !! :D:D
Φωτοupdate ;) πολλά μικρούλια !!
Υπεροχες!!!
Το "χαλι" τι το ποτιζεις;:D
Τέλεια είναι, μπράβο Αρτεμησία! :)
Σε ευχαριστω Γιάννη :D:D αυτό το ενυδρείο δεν έχει "δει" ποτέ τίποτα, απο λίπανση, καμία φροντίδα .... και έχει μια λάμπα 24watt :D
Eίχα βάλει 5 κομματάκια monte carlo απο ενυδρείο φίλης, πέρυσι τέτοιο καιρό και τωρα έχω χαλί ;)
Σε ευχαριστω πολύ, Κωνσταντίνε !! :D:D
Tα crs Κλεφτρόνια μου !!!! :D:D:D τα μωράκια που μεγάλωσαν !! ;)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-crs_1_zpsepi8lean.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/crs%201_zpsepi8lean.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-crs2_zpsa7deeb2c.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/crs2_zpsa7deeb2c.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-crs3_zpsqdydjigf.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/crs3_zpsqdydjigf.jpg.html)
Κωστας Malawi
06-01-17, 22:56
ωραιες ειναι!!ολυμπιακος:D
Η πρωτη ειναι ολα τα λεφτα ξεκινα επιλεκτικες αναπαραγωγες :D
πας για snow white , αντε ξεκινα επιλεκτες!:p
Ευχαριστώ πολύ παιδιά :D:D:D Θα αναπαραχθούν σύντομα και έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα σε grade ;)
Και ένας χορός απο τις crs :D πάμε για αναπαραγωγή!!!!! Για να δούμε..... :cool:
Lup4_TLscR0
https://www.youtube.com/watch?v=Lup4_TLscR0
;) όταν οι CRS μου έχουν όρεξη για βουτιές και εξερεύνηση :D
Ot8YktS83wE
https://www.youtube.com/watch?v=Ot8YktS83wE
Πολύ ωραίο βίντεο Αρτεμησία!!!! :) Άκρως ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, θέλει να ανέβει το ποτάμι απότι φαίνεται!!
Σε ευχαριστω Κωνσταντίνε :D Να κάνεις και εσυ ένα με Caridina είναι πολύ ωραίες !!! :D
Γιάννη "διαόλια" κανονικά όχι αστεία ;) αλλά έχουν πολύ πλάκα όταν χρησιμοποιούν το spray bar για βουτιές :grin: χαίρεσαι να τις βλέπεις !!!
:D Επιτέλους απολαμβάνω τις γαρίδες μου μετά απο 12 μήνες !! Έχω πολλά μικρά, με υπέροχα λευκά και κόκκινα :D
Update :) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/4520ef7bb4e3a35909d1be7071687be4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/a14b64085f81995643145b913832cd85.jpg
Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Themis_aqua
22-04-17, 10:37
Αρτεμισια φοβερες οι γαριδουλες σου,ε ειναι αλλη φαση οι crs!!Αλλα και το χαλακι που χεις κανει εκει τα σπαει τι ειναι monte carlo?
Ευχαριστω πολύ :D Ναι monte carlo είναι, χωρίς λίπανση και χωρίς co2 μόνο flourite υπόστρωμα , μετά απο 1 χρόνο κούρεψα ;) Τεμπελοενυδρείο που πάει μόνο του :D
Μερικά καινούρια μικρά :) έχουν ωραία λευκά νομίζω....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/9c2450d93a6b0a8b18482436d871df7c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/37f4e665967e48ea559f1384ad85ab45.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/c6f3f1dd2a5b57bb168aa5cc176911ac.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/fd71c7873bfcc13c491b82a6078e7b5b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/d43c6b0a4a9fe3441acf74523c3bedf1.jpg
Φοβερό Αρτεμισία έχω χάσει επεισόδια!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Να είσαι καλά Στέφανε :D Θα αρχίσω να χωρίζω σε ενυδρεία για να βγάλω καλύτερες ;)
Πολύ ωραίες Αρτεμησία :) πολύ συμπαγές το άσπρο τους!
Και οι ενήλικες μεγάλες σε μέγεθος!
Πολλή ωραίες να τις χαίρεσαι.
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε και Θοδωρή :D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.