Επιστροφή στο Forum : Reefακι 210lt κατασκευη
Λεο ο έχω ξανά πει ότι ο γιατρός δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται!
Για της ευρωπαικες καραντίνες θα διαφωνισω.
Έχουν πολύ λιγότερο ποσοστό θανάτων για κατά την εισαγωγή!
γιατι ρε Σακη τι σου εκανε το ψαρακι? δηλαδει ποιο ειναι καλο ψαρακι κατα τη γνωμη σου; γιατι εγω απο ρασακια δεν ειδα και καποιο που να κανει καποια δουλεια και να μην χτυπαει τιποτα!!!
ναι γενικα με τα ευρωπαικα λενε καλα λογια απλα εγω δεν το ειδα!!! απο κει και περα ειναι και ενα θεμα η διαφωρα τιμης που εχουν που κανει και την απολεια ακομα ποιο βαρια και ακομα βαρητερη την αντικατασταση αλλα οκ τι να κανουμε ετσι ειναι!
Sakisdraminos
11-11-16, 09:46
γιατι ρε Σακη τι σου εκανε το ψαρακι? δηλαδει ποιο ειναι καλο ψαρακι κατα τη γνωμη σου; γιατι εγω απο ρασακια δεν ειδα και καποιο που να κανει καποια δουλεια και να μην χτυπαει τιποτα!!!
ναι γενικα με τα ευρωπαικα λενε καλα λογια απλα εγω δεν το ειδα!!! απο κει και περα ειναι και ενα θεμα η διαφωρα τιμης που εχουν που κανει και την απολεια ακομα ποιο βαρια και ακομα βαρητερη την αντικατασταση αλλα οκ τι να κανουμε ετσι ειναι!
Το ψαράκι είναι ευαίσθητο και επιθετικό λόγο το ότι είναι καθαριστής.
καλό ρασακι για μένα είναι το κίτρινο.
σταν ευρωπαϊκά αυτό πληρώνεις ότι δεν θα έχεις τόσους θανάτους.
Φυσικά ένας ακόμα παράγοντας είναι και το ενυδρείο μας.Το λέω για όλους αυτό.
καλο είναι να βάζουμε ψάρια ακατάλληλα για τα λίτρα μας,μεγάλος παράγοντας και η προσαρμογή του ψαριού!
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1379+386&pcatid=386
αυτο λες Σακη; γιατι αυτο λεει οτι χτυπαει γαριδες και σπυρογραφους
Sakisdraminos
11-11-16, 12:07
Ναι αυτό λεω αλλά δεν τα γράφει σωστά.
είχα δύο ψαρακια το κράτησα 2 χρόνια και το άλλο ένα.
πότε δεν χτύπησαν γαρίδα!
τι να πω ρε Σακη μπορει να ειναι και στο ψαρι! τρεχα γυρευε, δοκιμες θελει αλλα αμα βαλεις κατι αντε να το βγαλεις μετα!!!
Sakisdraminos
11-11-16, 15:09
δεν είναι έτσι ακριβώς.
όλα θέλουν ψάξιμο!
η συμπεριφορά σε λίγα λίτρα είναι πολύ διαφορετική από τα πολλά γιαυτό και πολλά σαιτ ενώ λένε ότι είναι κομπλέ δημιουργούνται προβλήματα!
Για μένα ο γιατρός είναι καλός αρκεί να έχει πολλά λίτρα και αρκετά τανκ!
θα ψάχνει δουλειά στα ψάρια και δεν θα τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα!
Καλησπέρα λεων!
Τι νεα φιλαρακι εχουμε;
Μπήκε ο νέος ριακτορας σε λειτουργία;
Πως παει το ρεεφ,εχουμε καμια εξέλιξη;
Τα Christmas τα στολισες με λεντακια!
λεωννννννννννν!
με ξέχασες φιλαρακι μου?
οχι Νικο δεν σας ξεχασα απλα δεν εχει αλλαξει κατι και δεν εχω κατι να πω :(
σημερα εκαναμ μια αλλαγη νερου και καθαρησα και λιγο σαμπ, αλλαξα ανθρακα και αντιφωσφορο (εβαλα καινουριο λεπτης κοκομετριας για ριακτορα) και θα περημενω να δω πως θα παει. μετα την αλλαγη του φωτιστηκου εχω λιγο αλγη και περημενω να κανει τον κυκλο της οποτε δεν θα στολισω τους σπυρογραφους με λεντακια (μην εχουμε κανενα ατυχημα :D)
κατα τα αλλα ολα σταθερα λιγο καταναλωση στο KH εχω παραπανω και περημενω ποτε θα ξεκινισει το λεωφορειο να στιλω κανα φραγκ!!
Sakisdraminos
16-11-16, 18:43
τελικά είδες καμία διαφορά εκτός της άλγης;
ναι Σακη το ποι εμφανες απ ολα ειναι οτι τα ζωανθακια παιρνουν σιγα σιγα τα χροματα τους τα οποια χασανε σιγα σιγα με τον προιγουμενο φωτισμο! οι εφιλιες νομιζω οτι εχουν καλητερο χρομα και πλεων τα κοραλια δεν τεντονωνται για να βρουν φως!!!! πιστευω οτι με μια ακομα σειρα θα δουλευουν ποιο χαμηλα αρα και ποιο ξεκουραστα και θα μπορεσω να ποιασω καλητερη αποδοση! απλα δεν ξερω αν πρεπει στην δευτερη σειρα να πειραξουμε καθολου το φασμα!!??
αααααα!
σκέφτεσαι γερή αναβάθμιση λεων!:p
μήπως υπάρχει στην άκρη του μυαλού σου να σκληρύνεις την ρεεφαρα σου?:D
καλά συνέχεια αγόρι!
Sakisdraminos
17-11-16, 19:04
Το φάσμα είναι καλό θα μπορούσε να ήταν καλύτερο άλλο η διαφορά στην τιμή νομιζω ότι δεν αξίζει!
και εγω Σακη ετσι νομιζω!
Νικο λεμε τωρα κατσε να δουμε τι θα μινει στο τελος του χρονου και βλεπουμε ;):D:p
Λεων θα την βρούμε την άκρη με τα σκληρά!
Να ειμαστε καλα φιλαρακι αυτο μετράει.
παντα ρε φιλε!! το ενυδρειο ειναι ενα χομπι για να μας ηρεμει οχι για να μας αγχωνει!!!
παντα ρε φιλε!! το ενυδρειο ειναι ενα χομπι για να μας ηρεμει οχι για να μας αγχωνει!!!
εεεεεε...........και να μας εξιτάρουν λεων!
λεων καλησπέρα!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι;
τιποτα το φοβαιρο και τρομερο δεν εχω να αναφερω!!! :D
μειωσα αρκετα το ταισμα μπας και μειωθει και η αλγη που μετα την αλλαγη του φωτιστικου δεν λεει να με εγκαταλυψει με φοβο για τον γιατρο γιατι λεει οτι θελει 3 φωρες ταισμα την μερα αλλα οκ θα δουμε!
εχασα και κανα 2-3 σαλιγκαρια και εχω και αλλο ενα μεγαλο που και αυτο δεν την παλευει.. δεν ξερω γιατι αλλα συμβενει και δεν πρεπει να φταιει ο γιατρος τελικα. μια στο τοσο πεφτει ενας περονοσπορος στα σαλιγκαρια και δεν μπορεω να καταλαβω γιατι... ξερει κανεις σε τι ειναι ευεσθιτα?
Sakisdraminos
27-11-16, 13:17
Λεο καλή είναι και η άλγη!
βάλε κανένα λαγό να την φάει σε 2-3 μέρες!
Λεο καλή είναι και η άλγη!
βάλε κανένα λαγό να την φάει σε 2-3 μέρες!
Σακη εβαλα ενα κουνελι αλλα πνηγηκε!! χαχαχαχαχα
Sakisdraminos
27-11-16, 15:20
γιατι ;
ειναι αυτο που λεμε "το πνυγεις το κουνελι..." ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
τιποτα το φοβαιρο και τρομερο δεν εχω να αναφερω!!! :D
μειωσα αρκετα το ταισμα μπας και μειωθει και η αλγη που μετα την αλλαγη του φωτιστικου δεν λεει να με εγκαταλυψει με φοβο για τον γιατρο γιατι λεει οτι θελει 3 φωρες ταισμα την μερα αλλα οκ θα δουμε!
εχασα και κανα 2-3 σαλιγκαρια και εχω και αλλο ενα μεγαλο που και αυτο δεν την παλευει.. δεν ξερω γιατι αλλα συμβενει και δεν πρεπει να φταιει ο γιατρος τελικα. μια στο τοσο πεφτει ενας περονοσπορος στα σαλιγκαρια και δεν μπορεω να καταλαβω γιατι... ξερει κανεις σε τι ειναι ευεσθιτα?
Λεοναρδε από ότι ξέρω είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, στα πολλά νιτρικά, και εννοείται στα νιτρώδη και στην αμμωνία. Οπότε εφόσον υπάρχουν άλγες να φάνε εγώ θα κοιτούσα προς τα εκεί . Πεθαίνουν μετά από πόσο καιρό;
Κωστα χανω τα τεκτους ποιο ευκολα απο τα τροχους. την αλγη που εχω αυτη τη στιγμη δεν την τρωνε αλλα ολο και κατι βρισκουν δεδομενου οτι εχω και αρκετη στοματελα η οποια επιβοιωνει αρκετα καλα.
το τελευτεο που εχασα ηταν απο τα πρωτα που ειχα παρει δηλ κοντα χρονο τα αλλα κανα 5-6 μηνες.
τελος παντων δεν ειναι πολυ μεγαλη η θνυσιμοτιτα αλλα μπορι να φτενε και τα νιτρικα που εχω παρα πολυ καιρο να μετρισω :smt095
Καλησπέρα λεων!
Τι εγινε φιλαρακι μου πως εισαι ;
Στολίζαμε τα Christmas νε λεντακια;
Sakisdraminos
03-12-16, 11:34
Μέρες που είναι θέλουμε εικόνα με το κοραλλι της εποχής.
φυσικά και κάνα δυο από όλα τα υπόλοιπα να δούμε τι κάνουμε.
Μέρες που είναι θέλουμε εικόνα με το κοραλλι της εποχής.
φυσικά και κάνα δυο από όλα τα υπόλοιπα να δούμε τι κάνουμε.
περιμένουμε σακη!:smt020
τις ειχα βγαλει πρην τις ζητισετε αλλα δεν τις ειχα περασει στον υπολογιστη οποτε....
Sakisdraminos
04-12-16, 18:18
χαχαχα .
Λεο πες μας τπτ για το κοράλλι πήρε καθόλου ανάπτυξη;
χαχαχα .
Λεο πες μας τπτ για το κοράλλι πήρε καθόλου ανάπτυξη;
απο ανπτυξη δεν εχω δει κατι ιδιετερο. παει πολυ αργα αλλα και εγω δεν ειμαι τυπικος οποτε λογικο απο τη αλλη εχω την εντυπωση (χωρις ομος να ειμαι συγουρος) οτι οι σπυρογραφοι αυξιθηκαν. τωρα που χειμωνιασε ελπιζω οτι κρατοντας το ενυδρειο σε καλητερη κατασταση θα δω βελτιωση και σε αυτο, αν και το κοραλι ειναι ανοιχτο συνεχεια (εκτος του σημειου που λογο σχηματος δεν το χτυπαει το φως)
γενικα παντος θα ηταν ωραιο να υπηρχε και σε αλλα ενυδρεια για να μπορουσαμε να συγκρινουμε ;)
πανέμορφα λεων τα χαίρεσαι!
πως παει φιλαράκι τι νεα έχουμε?
το φωτιστικο σε ποσο % το δουλεύεις?
Νικο απο την πρωτη μερα ειναι στο φουλ γι αυτο και εχω κατι αλγες που περημενω απλα να κανουν τον κυκλο τους. κατα τα αλλα χαλαρα δεν εχω πιραξει τιποτα :D
Sakisdraminos
13-12-16, 22:06
η πράσινη όσον θα έχει θρεπτικά δεν νομίζω να φύγει.
θα πρέπει να στεγνώσει για να πάρει την κάτω βόλτα.
Φυσικά αυτό δεν θα αρέσει στα κοράλλια σου οπότε καλύτερα πάρε κανένα καλό ζωντανό να την φάει!
τα σαλιγκαρια δεν την τρωνε δεν ξερω κανενας εριμιτης... τι εχεις να πρωτινεις?
Sakisdraminos
14-12-16, 00:26
αν πιστεύεις ότι θα έχει φαΐ τότε λαγό αλλά θέλει προσοχή μόλις καθαρίσει τα πάντα.
καλημερα παιδια νεο update και νεα απωρια!!
3 ψαρακια ηρθαν χθες 2 magnifica και ενα ταγκ. εδω ειναι και η απωρια. για τι σας κανει για Acanthurus pyroferus που υποτιθετε οτι ειναι η
Acanthurus olivaceus που μου φαινετε οτι ειναι?? ελα ντε!! :D
φωτο απο τα μαγκνιφικα δεν εχει παιζουν ακομα κρυφτο
και μια ανκορα πορτοκαλι (υποσχομαι καλητερη φωτο οταν ανοιξει καλα!!)
καλορίζικα λεοναρδε
η εφιλια πανεμορφη, το ψαρι αν και δεν το ειχα ποτε μου μοιαζει με pyroferus, ακομα ειναι στρεσαρισμενο, αργοτερα χρωμα...
μπράβο λεων!
καλορίζικος ο ψαρουκλας φιλαράκι!
περιμένουμε να καμαρώσουμε και τα άλλα,εμφανίστηκαν καθόλου?
οχι Νικο δεν εχουν βγει σχεδον καθολου :( λιγο βγηκε το ενα χθες αλλα και παλι για λιγο. ουτε εχουν φαει ουτε τπτ. πολυ φοβαμαι οτι το ενα τουλαχιστων θα το κλαψω :(
Giannis Roditis
19-12-16, 00:14
να σας ζησουν η εφυλια απιστευτη!
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
οχι Νικο δεν εχουν βγει σχεδον καθολου :( λιγο βγηκε το ενα χθες αλλα και παλι για λιγο. ουτε εχουν φαει ουτε τπτ. πολυ φοβαμαι οτι το ενα τουλαχιστων θα το κλαψω :(
Αισιοδοξία λεων!
Για δοκίμασε και βάλε ενα κυβάκι κατεψυγμένης στον κυκλοφορίτη μήπως και.....
Άνοιξε η ancora λεων;τι χρωμα εχει;
ευχαριστω Γιαννη :D πραγματι ειναι φοβερο κοραλι και πολυ μεγαλο.
πορτοκαλι ειναι το σωμα Νικο
εβαλα 2 διαφωρετικες κατεψυγμενες αλλα προς το παρων τιποτα. ο ενας βγαινει λιγο το βραδυ (ανοιχτα φωτα) αλλα για λιγο, ο αλλος ισα που ξεμυταει ολο το σωμα το δεν το εχω δει ακομα. σκορδοζουμα και βλεπουμε.
τα μαγκνιφικα επιβοιωνουν ακομα αλλα με πολυ λιγες εμφανισεις και για λιγους. με το που δουν το μπλε ταγκ.. καπνος, παραλογα μεν αλλα νομιζω οτι τους την πεφτει ενω το αλλο ταγκ δεν το πιραζει καθολου.
το ταγκ απο την αλλη αρχισε να φοβατε για καποιο λογο αλλα ολα οκ θα στρωσει σιγα σιγα. τελικα το ταπεραμεντο του μπλε ταγκ εχει επηρεασει ολο το ενυδρειο. μεγαλος χεστης ρε παιδια :D:p:D
και μια φωτο με την ανκορα τωρα που ανοιξε, ελπιζω σιγα σιγα να ζωνταανεψει και το χρωμα της!!!
Έλα λεων τι εγινε φιλαρακι!
Τουμπανιασε η ancora τρελε μου τι την ταΐζεις;:D
Αυτο το κακό έχουν τα blue tang ειναι υπέρ ενεργητικά και αγχώδεις με οτι συνεπάγεται σε μετέπειτα εισαγωγές ψαριών,τα ιδια αντιμετωπίζω και εγω με το δικό μου!
Sakisdraminos
23-12-16, 09:34
Λεων μια χαρά τα κοράλλια!.Για τα ψαράκια θα είναι δύσκολο να εγκληματιστουν .
Το τανκ σε σχέση με αυτά είναι σαν καρχαρίας άμα είχες λίτρα θα ήταν πιο εύκολο αλλά μια βόλτα να κάνει η Ντόρι θα πρέπει να γυρίσεί όλο το ενυδρείο.
τελικα διαπιστωσα οτι τα μαγκνιφικα ειναι απλα κοτες!!! παει το καιμενο το ταγκ να τα δει απο κοντα (να πει ενα γεια βρε αδερφε) και αυτα εξαφανιζωνται!! και εγω ελεγα την ντορυ χεστη!!!
παρ ολα αυτα και ανελπιδα καλα τα παει με το νεο ταγκ που ειναι σχεδον σαν κοπαδι. πανε μαζι καθονται μαζι βοσκουν μαζι. πολυ χαζι τα κανω. μονο στο φαι εχουμε ενα θεμα. εγω ταιζω με τους κυκλοφωριτες ανοιχτους και οπος πεφτουν τα φυλαρακια και γεμιζει το ενυδρειο το νεο ταγκ καπος τρομαζει αλλα αναλαμβανει η ντορυ και τρωει τα περισσοτερα ποτε μετα βγενει και αυτο για φαι.
δεδομενο οτι τα μαγκνιφικα φοβουνται τωρα ταιζω 3 φωρες τη μερα μπας και φανει (ιδιετερα το ενα που σπαει ρεκορ βλακιας) αλλα δεν πιραζει εχω ενα πολυ ωραιο φυτεμενο ρεεφ. σε λιγο θα βαλω και δυοξιδιο με καθημερινη λυπανση φια τα φυτα χαχαχαχα:D:D:D
Λεο πανέμορφη η ephyllia, έδειξε πολυ στο ενυδρείο.
ναι πραγματι ειναι πολυ ωραιο κοραλι Δημητρη. τοσο που ειχα σκοπο το επομενο να ειναι μια τραχιφυλια ραινμποου αλλα τωρα με βλεπω παλι για ανκορα. :D;):p:cool:
Sakisdraminos
24-12-16, 07:50
οι συγκεκριμένες είναι ωραίες θα μπορουσες να κάνεις συλλογή και να πάρεις σε όλα τα χρώματα.
κατι τετοιο θα προσπαθισω Σακη αρκει να ειναι λιγο προσιτες οι τιμες
κατι τετοιο θα προσπαθισω Σακη αρκει να ειναι λιγο προσιτες οι τιμες
δηλαδη Λεο τι τιμες παιζουν; παντως πανεμορφη φιλαρακι :p:p
Γιαννης Μ5
24-12-16, 21:21
Ελα ρε Λεο,καινουριες προσθήκες;Καλες γιορτες και να τις χαίρεσαι.
δηλαδη Λεο τι τιμες παιζουν; παντως πανεμορφη φιλαρακι :p:p
αυτη που πειρα τωρα ηταν ενα πενιτναρικο αλλα σιγουρα ηταν για πολυ ποιο πολλα (πολυ μεγαλο κοραλι)
Ελα ρε Λεο,καινουριες προσθήκες;Καλες γιορτες και να τις χαίρεσαι.
ευχαριστω πολυ Γιαννη να σε καλα καλες γιορτες και σε εσενα και σε ολα τα παιδια εδω στο φορουμ. θα σε δουμε καθολου απο Πρεβεζα; τι λεει το προγραμμα;;
Sakisdraminos
25-12-16, 10:28
πάνω κάτω εκεί παίζουν εκτός από κάτι σπεσιαλ .
Το κακό με αυτές είναι ότι είναι πολύ πιο αργης ανάπτυξης από της άλλες!
ναι συγουρα ειναι ποιο αργη η αναπτυξη. στης αλλες απο ενα σημειο κει μετα δεν τις προλαβενεις αλλα δεν πειραζει εχουν και αυτες την γοητεια τους. Σακη ξερεις τιμες στις σπεσιαλ; περιπου
γεια σου λεων και χρόνια πολλά φιλαράκι μου!
γεια σου λεων και χρόνια πολλά φιλαράκι μου!
χρονια πολλα και σε σενα ρε φιλε να χερεσαι την οικογενεια σου και τις ρεεφαρες σου!!!
Καλη χρονιά λεων!
Τι νεα φιλαρακι εχουμε,πως παει το ενυδρείο;
Sakisdraminos
07-01-17, 10:14
Λεων πως πάει με της άλγες είδες καμία διαφορά ;
Τα ψαράκια έκαναν καμία εμφάνιση;
καλη χρονια παιδια σε ολους να ειμαστε ολοι καλα και να εχουμε εναν χρονο τουλαχιστον καλητερο απο τον προιγουμενο ευχομαι
το ενυδρειο παει σταθερα, τιποτα το νεο τιποτα το ξεχοριστο. (καλο ειναι αυτο)
τα μαγκνιφικα δεν τα βλεπω και πολυ καλα ειναι εκει κριμενα μονιμα βγενουν τρωνε φοβουνται ξανακρυβονται. τι τα εχω τι δεν τα εχω το ιδιο ειναι, τωρα ο χρονος θα διξει η που θα ξεψαρωσουν η που θα τα χασω. εγω παντος εκανα οτι μπορουσα απο δω και περα πρεπει να διξουν λιγο τσαγανο.
το ολιβασεους παντος μια χαρα το βλεπω, αν και εκανε μια πλυδουλα στο σωμα, προφανος καπου ξυθηκε, αλλα ολα οκ. ειναι και αυτο λιγο κοτα αλλα οχι πολυ κυκλοφωρει και τρωει κανονικα οποτε ολα οκ!
Giwrgos P.
08-01-17, 22:55
ρε λεο τι τέρας ειναι αυτη η ανκορα?
ρε λεο τι τέρας ειναι αυτη η ανκορα?
ναι πραγματι ειναι πολυ ωραιο κοραλι!!!:D:D:D
καλημέρα λεων!
άλλαξε ο χρόνος και ακόμα περιμένουμε καμία φώτο!
καλή συνέχεια φιλαράκι μου!
καλησπερα παιδια. ολα καλα πανε με το ενυδρειο εκτος απο τις αλγες που διχνουν μια επιμωνη, ετσι αποφασησα να αλλαξω τακτικη και να βαλω στο ριακτορακι λιγοτερο αντιφοσφ. και να τον αλλαζω συχνοτερα. απο 100 gr καθε 40 μερες τωρα βαζω 45-55 καθε 15. ανεβασα λιγο και την αντλεια για καλητερη αναδευση και νομιζω οτι εχω βελτιωση. πα ολα αυτα ξερει κανεις τη αλγη ειναι και αν την τρωει η ντολαμπελα?
και μια φωτο απο την ανκορα (δεν ειναι αυτο το χρωμα της αλλα ετσι βγηκε μαλλων λογο φωτων, οχι την γιορτη, και δεν μπορω να την διορθωσω πολυ:p)
Sakisdraminos
16-01-17, 23:54
Η ντολαμπελα την τρώει την άλγη αυτή.
Το σωστό είναι όμως να δούμε τι την κάνει να είναι τόσο ζωντανή η άλγη!
Η εμφιλια πολύ ωραία....
τη την κανει? να σου πω Σακη, εχω καταφερει να εχω ενα εξερετικο φυτεμενο ριφ!!! χαχαχαχαχα:D:p:D
Sakisdraminos
17-01-17, 00:11
Λεο απλά λέω ότι το να απαλαχθουμε προσωρινά με την άλγη δεν σημαίνει ότι το διόρθωσα το πρόβλημα.
θα πρέπει να διορθώσουμε το πρόβλημα για να μην ξανά εμφανιστεί...
Λεων καλημέρα!
κάτσε να με καθαρίσει και στην στέλνω αν είναι να την φιλοξενήσεις όσο χρειαστεί!
να σε καλα ρε φιλε!!
εχω την ενυπωση οτι αυτος ο οργανισμος ειναι για να γυριζει!! χαχααχα
Sakisdraminos
17-01-17, 17:33
Μεγάλος εργάτης οποίος δεν το έχει δει να δουλεύει απλά δεν μπορεί να καταλάβει.....
Λεο τι νεα φιλαρακι μου;
Πως παει ο ύφαλος,εχουμε κανενα νέο!
καλα δεν ξερω τι ψυχολογικα εχουν τα μαγκνιφικα αλλα δεν τους φτανει που τους την πεφτουν τα ταγκ και βγενουν λιγο μονο για φαι σημερα διαπιστωσα οτι κυνηγιουνται και μεταξυ τους!! δηλ δεν παιζονται μιλαμε!!! :smt084:confused::p
Sakisdraminos
29-01-17, 12:24
Βάλε καμία φώτο και τα ψαράκια στον Γιάννη να γουστάρουν !!!!
στον Γιαννη να δεις τι ξυλο εχουν να φανε!!!!!
φωτο λογικα το βραδυ!:p
Βάλε καμία φώτο και τα ψαράκια στον Γιάννη να γουστάρουν !!!!
απο το στόμα μου το πηρες....:D
-------------------------
στον Γιαννη να δεις τι ξυλο εχουν να φανε!!!!!
φωτο λογικα το βραδυ!:p
είναι απασχολημένα με τα ζευγαρώματα, έχουν ηρεμήσει.
βαλε φωτο!!
μερικες φωτο που ειχα ταξει!
γιατι η ακανθαστρεα εχει παντα εξω τους πολυποδες?
τα κοραλλια τα βλεπω σε πολύ καλή κατάσταση λεοναρδε. :smt038:smt038
τα fetherdaster αυξήθηκαν αισθητα.
το ανοιγμα που ειχες στο κεντρο ομως δεν φαινεται πια και ηταν ομορφο.
Sakisdraminos
31-01-17, 06:39
Τα κοράλλια υγιές αλλά και η άλγη και δεν μου αρέσει.......
Τι ρίχνεις από φαγητό για ψάρια και κοράλλια και σε τι ποσότητες;
Ξεκινά σιγά σιγά βακτήρια και πάρε Κανένα λαγό!
μπράβο λεο,πανέμορφο έχει γίνει φιλαράκι μου!
να τα χαίρεσαι και να το καμαρώνεις!
ευχαριστω πολυ παιδια!!!!:D:D:D
ναι Γιαννη το εχει κρυψει το κενο η ξενια αλλα δεν πιραζει θα δουμε στην συνεσεια!!
οσεαν νουτρισαν φορμουλα 1 και 2 ριχνω μια φωρα τη μερα αλλα μαλλων το παρακανω!
για τα κοραλια ρεεφ πλας
Ωραίο Λεων, όλο και καλύτερο, ή ακαν μάλλον όλο κάτι βρίσκει να φάει και είναι έτσι οπότε μην σε προβληματίζει
Giannis Roditis
01-02-17, 14:43
ολα πανεμορφα!!!
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
revolution1925
01-02-17, 23:12
Πραγματικά πανέμορφο και η διαφορά από παλιά είναι τεράστια.!!
Το christmas tree το έχω ερωτευτεί!!!!!!!!!!
Απίστευτη δουλειά κάνει η dola Bella. Θυμάμαι κάποτε που είχα, περναγε μεσα απο τις άλγες κ έφτιαχνε διαδρομους
Πραγματικά πανέμορφο και η διαφορά από παλιά είναι τεράστια.!!
Το christmas tree το έχω ερωτευτεί!!!!!!!!!!
και εμενα μου αρεσει πολυ αλλα δεν φερνουν κωματια να δω να διαλεξω :( θα ηθελα ενα ακομα με κιτρικους κοκκινους και πορτοκαλι σπυρογραφους να τα ενωσω γιατι πιστευω οτι του λειπει λιγο ποιο εντονο χρομα!
Απίστευτη δουλειά κάνει η dola Bella. Θυμάμαι κάποτε που είχα, περναγε μεσα απο τις άλγες κ έφτιαχνε διαδρομους
αυτο ελπιζω και εγω! αγροτης μονος ψαχνει!!! :D:D:D
Καί τα sps αλά & τα μαλακά έχουνε τρελή ομορφιά και κίνηση.
Να το χαίρεσαι!
Καί τα sps αλά & τα μαλακά έχουνε τρελή ομορφιά και κίνηση.
Να το χαίρεσαι!
να σε καλα Σακη ευχαριστω πολυ! :D
αυτο ελπιζω και εγω! αγροτης μονος ψαχνει!!! :D:D:D[/QUOTE]
-----------------------------
Αγρότη μόνε που ψάχνεις;
Ετοιμάσου γιατι θα σου ερθει σύντομα η "ντανα η ταρντάνα"!:D
Σημερα το πρωι πριν παω δουλεια την επιασα πάνω στα βράχια να οργώνει!
Κανει απίστευτη δουλεια Λεο,θα σε στεγνώσει!
η ντανα η νταρντανα?? χαχαχα ακομα γελαω!!! χαχαχαχαχαχα
αμα φαει ολη την αλγη που εχω θα γινει η 10 νταν-α η νταρτνανα!!!
Καλημέρα Λεο, ξεκίνησε δουλειά ο αγρότης- εργάτης;
Καλημέρα Λεο, ξεκίνησε δουλειά ο αγρότης- εργάτης;
δεν εχει ερθει ακομα Δημητρη! προς το παρων καλιεργω το γκαζον!:D
Λεο κανει απίστευτη δουλεια φιλαρακι!
Την νύχτα δεν την πιάνεις,την μερα ειναι αραγωνιτη μεσα!
Με εχει καθαρίσει στο 50%,θα σου στειλω σήμα οταν θα ειμαι έτοιμος!
να σε καλα ρε φιλε!!!!
δεν χρειαζετε!! οταν βγω στο παραθυρω και δω λαμψη απο Αθηνα θα ξερω οτι εισαι ετημος!!! χαχαχα:D:D:D
με τρωει απειρα για τριτο ταγκ :smt120:smt120:smt120
θα μου κοψετε την καλημερα???:smt084:D
Sakisdraminos
07-02-17, 14:52
καμία σχέση με 20 ακόμα τελικό μέγεθος σίγουρα σε παίρνει.
Χαχαχαχαχα ........έλα λεων γιατι αγορι μου και αλλο!
Βάλε ρε συ ενα κοπαδάκι με ανθιες να τις χαρείς.
Θα σου στειλω την χοντρή σε λιγο καιρό που ειναι Οχι απλα σαν τανκ,αλλα πραγματικό άρμα!:D
εχω κολισει με τον πυροφερους πολυ και θελω να τον βαλω αλλα παραπαει ρε γαμωτο! παρ ολα αυτα το σκεφτομαι πολυ!
Λεο ειναι υπερβολή 3 τανκ στα 210λτ. Θα έχεις διαμάχες κ δεν θα ζουν άνετα.
ναι ρε γαμοτο ειναι το βασικοτερο που σκεφτομαι και δεν εχω παραγκιλει ακομα!! το προβλημα ειναι οτι ευελπιστω σε κανα πενταμηνο να ανευω στα 400 λιτρα βασικο ενυδρειο και τοτε τα ταγκ που εχω μεσα θα ειναι αρκετα μεγαλα οστε να μην αφισουν τιποτα αλλο να μπει. αλλα παλι μια σκεψη ειναι...
έλα λεο που είμαστε?
τι νέα έχουμε πως πάει το ενυδρείο μας?
ολα καλα παιδια προσαρμογουλα σε 2-3 φραγκακια κανω και σε μια γαριδουλα!!:D:D
Καλορίζικα να ειναι ολα φιλαρακι μου!
Λεο εχω φραγκαρει κατι κομματια μαζι με τον σακη θα σου στείλουμε και σε λιγότερο απο μηνα οπως βλέπω και την ντολαμπέλα στο μικρο!
να στε καλα ρε παιδια!!! ευχαριστω πολυ!!!
Νικο κανονισε να χοραει η ντολαμπελα!!! χαχαχαχαχαχα
Καλησπέρα Λεο. Αν είναι θα κανονισω με τα παιδια να σου στειλω κ εγω αυτα που σου είχα πει.
Θελουμε φωτο από τις νεες εισαγωγές....
ευχαριστω πολυ ρε φιλε να σαι καλα!!:D:D:D
φυσηκα και θα βαλω φωτο μολις βρουν λιγο τον τοπο τους γιατι τα εχω βαλει λιγο χυμα!!
εχω μια ερωτιση!!!
σε μια καρπετ ανεμωνη ηταν χοστ 2 κλαρκι τα οποια και απομακρυνθηκαν. απο τοτε εχουν μπει 2 ζευγαρια κλουν οκελαρις. το πρωτο δεν τα καταφερε εξ αρχης. το δευτερο αν και ευζωουσε ξαφνικα παει το ενα. μετα απο δυο μερες το βρηκαμε στο ενυδρειο μισολιωμενο σαν να το ειχε βγαλει η ανεμωνη. σημερα χαθηκε και το δευτερο. προχθες συμληρωσαμε την προιγουμενη απολια. υπαρχει πιθανοτιτα να πανε να κανουν χοστ στην ανεμωνη και εκινη να τα τρωει? τα περκουλα λετε να ηταν καλητερη επιλογη για καρπετ?
και μερικες φωτο απο τα νεα αλλα και απο παλια!!!
Sakisdraminos
19-02-17, 21:16
Δώσε εξτριμ κοραλ Λεο!
Είσαι έτοιμος για τον διαγωνισμό;
ασφαλος!!!! χωρις διαγωνισμο δεν εχει πλακα οποτε... εννοειται!!!!!
Καλορίζικα Λεο,φοβερά κομματια φιλαρακι μου!
Μπράβο μπράβο παμε δυνατά με τον διαγωνισμό μας!
Λεο ετοιμάσου και κανε χώρο στα ψιλά,τις επόμενες μερες θα εχεις γράμμα!:D
Όντως ωραία κομμάτια .:smt041
να τα χαίρεσαι φιλαράκι
καλορίζικα λεοναρδε!!!
μια χαρα φαινονται.
ευχαριστω πολυ παιδια!!! τωρα θα περιμενω να εγκλιματιστουν καλα μπας και αρχισουν να πετανε!!!
Δεν νομίζω Λεο η ανεμώνη να το έφαγε κ ειδικά η carpet. Ποσό μεγάλη ειναι η ανεμώνη;
Δεν νομίζω Λεο η ανεμώνη να το έφαγε κ ειδικά η carpet. Ποσό μεγάλη ειναι η ανεμώνη;
δεν ξερω ρε φιλε αλλα η εμφανιση των ψαριων ειναι παρομια με αυτη της κουτσομουρας οταν την φτινει... δεν εχω ιδεα. εχει μινει ενα κλοουνακι μεσα αμα το χασουμε και αυτο με τον ιδιο τροπο θα δοκιμασω ενα ζευγαρι περκουλα και βλεπουμε
κοντευει τα 20 εκατ. διαμετρο και ειναι πρασινη
Καλησπέρα Λεο.
Με το καλώ κ η προσαρμογή.
Αν δεν κάνω λάθος το κάθε είδος κλόουν χοστ/ρι σε συγκεκριμένου ειδους ανεμώνη, υπάρχουν βέβαια κ η εξαιρέσεις.
Καλησπέρα Λεο.
Με το καλώ κ η προσαρμογή.
Αν δεν κάνω λάθος το κάθε είδος κλόουν χοστ/ρι σε συγκεκριμένου ειδους ανεμώνη, υπάρχουν βέβαια κ η εξαιρέσεις.
να σαι καλα ρε παιδι ευχαριστω!!
ναι χοσταρουν συγκεκρημενα ειδη αλλα οχι το καθε ειδος κλοουν και ενα ειδος ανεμωνης οποτε πολλες φωρες συμπιπτουν. για την ακριβεια την καθε ανεμωνη την χοσταρουν περισσοτερα απο ενα ειδη κλοουν με καποιες εξερεσεις φυσηκα!
το ενυδρειο αλλαξε οψη!!!! σαν να σλκυρινε... αρκετα!!! :D
θελω να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου στον voas και τον golf4470 για το υπεροχο δεματακι που μου στηλανε σημερα!!!! καλα ΝΙκο το πακεταρισμα ολα τα λεφτα επαγκελματικοτατο!!! τα κοραλια ηρθαν σε τελεια κατασταση. μετα την απαρετιτη προσαρμογη πηραν τις θεσεις τους και τωρα ποια μενει να δουμε αν θα τους αρεσει η θα πρεπει να φαω τον τοπο να τους βρω αλλη!! ειναι και αυτη η @#$#@ αλγη και δεν εφινει τον στοκο να πιασει καλα... δεν πειραζει θα δουμε.. υπαρχει και το τσιμεντο :D:p
να στε καλα παιδια επιφυλασομαι για το μελλον!!!!
φωτο απο αυριο ;) να ανοιξουν λιγο πρωτα! (αν και μερικα ηταν ανοιχτα απο το σακουλακι αλλα λεμε τωρα)
Γιαννης Μ5
25-02-17, 09:02
Καλως τα δεχθηκες Λεο!!!!!
Τα παιδια ειναι απο τα λιγα.......
Καλως τα δεχθηκες φιλαρακι :)
να τα χαιρεσαι ;)
τα κοραλια διχνουν να πηγενουν πολυ καλα :D!! εχουν ανοιξει ολα και εγω εχω βαλει καρεκλα μπροστα απο το ενυδρειο!!
χωρις να θελω να μειωσω τα αλλα αλλα το μανιταρι ειναι φοβερο:D:p:D!!!
εχω ταξει και κατι φωτο ε? (χροσταω και ενα αλλα δεν πετυχαν οι φωτο οποτε... την επομενη φωρα:p)
οπ λαθος πανοραμικη.... thiiiisss laaast year!! χαχαχαχααααχα
καλορίζικα λεοναρδε. πανεμορφα.
έμπλεξες με τα σκληρα.....
Μπράβο Λεο,πολύ χαίρομαι φιλαρακι μου,σου εύχομαι να τα καμαρώνεις!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!! 😁😁 Είδη τα καμαρώνω!!!!😍😁😍
Καλορίζικα να τα χαιρεσαι! Μια χαρά ήρθαν.
Καλορίζικα να τα χαιρεσαι! Μια χαρά ήρθαν.
ναι ρε φιλε μια χαρα τα φτιαξατε με τον Νικο ηρθαν τελεια!!! ευχαριστω πολυ!!!:D:D:D:D
Sakisdraminos
28-02-17, 10:51
Λεο ο σκληρός.....καλορίζικα!!!
Για πες μας με της κατανάλωσης τι θα κάνεις....
ευχαριστω :D:D
απ οτι βλεπω Σακη οικονομια για να παρουμε το συντομοτερο τα καταληλα μεσα!!!!;):p:D
Sakisdraminos
01-03-17, 07:23
Χαχαχα με αρεσεις ....
καλημέρα λεο!
τι νέα έχουμε φιλαράκι μου?
πως πάνε το sps..........
καλημερα Νικο!!!! ολα καλα!! διχνουν να εχουν προσαρμοστει μια χαρα. οι πολυποδες ειναι ανοιχτοι και απο χρομα νομιζω οτι βελτιωνεται καθημερινα!!!
Sakisdraminos
03-03-17, 10:39
Μπράβο Λεον!!!!!
Ετοιμάσου για επίθεωρήση το πασχα ....
ειμαι καθ ολα ετημος σκουπησα σφουγκαρησα συγιρισα!!! και αλλαξε και τις ρωες!!!! :D:D:D
Sakisdraminos
10-03-17, 11:10
Λεον πως πάνε τα κοράλλια σου ;
είδες καμία διαφορά στα καινούργια που έβαλες ;
κατανάλωσης ανέβηκαν;
Το σκληραινεις Λεω; Και ούτε μία φωτογραφία;
Το σκληραινεις Λεω; Και ούτε μία φωτογραφία;
με αυτους που εμλεξα Κωστα δεν ειχα αλλη επιλογη!! χαχαχα
ολα καλα πανε οι ακρο βελτιωνουν χρομα καθημερηνα νομιζω (αν και τοσο χαζι που ριχνω δεν την καταλαβενω την αλλαγη :D:D)
στη μοντιπορα ειναι ποιο εμφανης απο τα αλλα η αναπτιξη της
απο καταναλωσεις εχω αρκετη καταναλωση KH και τωρα μου εκανε μια βουτιτσα το μαγνισιο αλλα ολα υπο ελεγχο! το ασβεστιο ακομα ειναι χαλαρο!!
οπ ξεχασα να ανεβασω τις φωτο :p
Μια χαρά ειναι Λεο,μπράβο φιλαρακι μου πολύ χαίρομαι!
Απο νικτρικα,φωσφορικά πως εισαι;άντε να παίρνουμε και ακόμα περισσότερο χρωματακι!;)
Καλη επιτυχία να εχεις.....
Sakisdraminos
11-03-17, 00:39
δώσε πόνο λεο "σκληρέ"....
μια χαρά φαίνονται χρωματακι θα έρθει σιγά σιγά με τον καιρό και με της αλλαγές σε εξοπλισμό!
καλημερα στην παρεα!
Νικο απο NO3 ειμαι στο 0
αμωνια δεν μετραω :cool: πιστεβω οτι δεν υπαρχει λογος :D:p
και φωσφορικα ειναι συγουρα κατω απο 0.03 αλλα νομιζω πανω απο 0 (δεν μου φανηκε τελειος αχρομο το νερακι αλλα παλι μπορει να κανω και λαθος (τεστ salifert)
Σακη συγουρα λιγος εξοπλησμος παραπανω δεν χαλασε ποτε κανεναν!! αντιθετος μαλιστα :D οποτε.... ενα ριακτορα αζβεστιου για αρχη πρεπει να τον βαλω στο προγραμμα τι λες?
Καλησπέρα Λεο, πρόσεχε μη στεγνώσεις το ενυδρείο σου κ τα πάρεις όλα στο χέρι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια καινούρια συζήτηση περί NO3/PO4 κ την αντιστοιχία 10/1 δηλ αν έχεις NO3 1 τότε τα PO4 πρέπει να είναι 0.01.
μπα δεν νομιζω να στεγνωσει Δημητρη με τοσο αλγη που εχω δεν πιστευω να κυνδηνευει. ειναι και η χαετο απο κατω...
[QUOTE=leonardos;1001264]μπα δεν νομιζω να στεγνωσει
στέγνωσε το κορμί σου τότε,καμάρι του Αμβρακικού!:D
πλησιάζει το καλοκαίρι!
Sakisdraminos
12-03-17, 12:36
Ασβεστίου με κλειστά μάτια φίλε!!!!
Όσο για τα νιτρικα καϊ φωσφορικά λίγο αντί φως βάλε αλλά καλό είναι να μην παίζεις με τέτοια κοράλλια στο μηδέν...
[QUOTE=leonardos;1001264]μπα δεν νομιζω να στεγνωσει
στέγνωσε το κορμί σου τότε,καμάρι του Αμβρακικού!:D
πλησιάζει το καλοκαίρι!
τριβομαι Νικο τριβομαι!!! χαχαχχαχαχα:D:D:D
Ασβεστίου με κλειστά μάτια φίλε!!!!
Όσο για τα νιτρικα καϊ φωσφορικά λίγο αντί φως βάλε αλλά καλό είναι να μην παίζεις με τέτοια κοράλλια στο μηδέν...
με τοσο χαμηλα φωσφορικα γιατι εχω ακομα αλγη Σακη? δεν θα επρεπε να υποχωρει?
Sakisdraminos
12-03-17, 21:41
Εχεις δυνατά φώτα και φώτοσυνθέτουν οι αλγες και τραβάνε αυτές πιο γρήγορα από το υπόλοιπο εξοπλισμό!
Άμα βάλεις λίγο αντίφως αμα δεν εχεις θα είσαι καλά πιστεύω.
Ίσως και γίνεται και με το νερό της αλλαγής το κακό η απο τον βράχο σου.
αντιφος τρεχει κανονικα απο την αρχη. τωρα βαζω καθε 15 μερες 50gr και νομιζω οτι δουλευει καλητερα. τωρα απο τις αλλαγες τι ενωεις οτι φερνω αλγη απο την θαλασσα? ο βραχος που μπορει να διεφκολινει?
Sakisdraminos
12-03-17, 22:55
Απλά της θάλασσας το νερό έχει και τροφή και θρεπτικά που αυτά βοηθάνε της άλγες να είναι ζωντανές!
Απλά της θάλασσας το νερό έχει και τροφή και θρεπτικά που αυτά βοηθάνε της άλγες να είναι ζωντανές!
ααααα ναι αυτο ισχυει :D ταιζει ομος και τους σπυρογραφους :p:cool::D
Λεο κάποια στιγμή σέ πιό παλίο ενυδρείο εκανα αλλαγές απο θάλασσα η άλγη όμως δέν έφευγε με τίποτα, ύστερα απο ψάξιμο ανακάλυψα ότι το νερό είχε ανεβασμένο πυρίτιο.
Τα κοραλια τάπα αλλά η άλγη άλγη!
Λεο κάποια στιγμή σέ πιό παλίο ενυδρείο εκανα αλλαγές απο θάλασσα η άλγη όμως δέν έφευγε με τίποτα, ύστερα απο ψάξιμο ανακάλυψα ότι το νερό είχε ανεβασμένο πυρίτιο.
Τα κοραλια τάπα αλλά η άλγη άλγη!
τιποτα δεν αποκυετε Σακη αν και εδω στην Πρεβεζα τρεχουν αλλα 2 ενυδρεια θαλασσινου με αλλαγες απο την θαλασσα και δεν αντιμετοπιζουν το ιδιο προβλημα. η αλιθεια ειναι οτι η αλγη εμφανηστηκε μετα την αποτομη αλλαγη φωτιστικου και απο τοτε επιμενει πισματικα. οποτε δεν πιστευω οτι φτεει το νερο. ισος να εχει μεριδιο ευθυνης το ταισμα που κανω. βλεπω να πευτει διετα χοντρη :D
Καλησπέρα Λεο,ένας απλός τρόπος εαν θέλεις να δεις,για το αν ευθύνεται η θάλασσα για την άλγη,ειναι να Κανεις μερικές εβδομαδιαίες αλλαγές με αλατι!
Αν μη τι αλλο θα εχεις ενα σοβαρό κριτήριο!
Λεο που εισαι εσυ;
Τι εγινε τι νεα εχουμε φιλαρακι μου,μπομπούνισε καμια φωτο να γουστάρουμε!
ελα Νικολα ολα καλα στο ενυδρειο. δουλευει λιγο στον αυτοματο αλλα δεν το βλεπω να εχει αναγκη!!! τα σκληρα μεγαλωνουν σταθερα εκτος απο ενα που παλευω να το κρατισω. ολο του αλαζω θεσεις αλλα δεν λεει να παρει χρωματακι ολο και ασπριζει το ατημο και με εχει πιξει :(. δεν πιραζει θα την βρω την ακρη!! :D:D
φωτο δεν εχει γιατι εχω δωσει τον μαγνιτη και το τζαμι εχει λιγο πρασιναδουλα και δεν λεει :D:oops::smt082
Sakisdraminos
07-04-17, 15:23
θα έρθω να βρούμε θέση στο κοράλλι παρεουλα φιλαράκι!!!!
ετοιμαστείτε οι πρεβεζανοι έρχομαι την Πέμπτη μετά το Πάσχα για επίθεωρήση.....
αντε ρε μασε τα μπογαλακια σου και ελα!!! :D:D:D
Ωχ προβλέπω ανακατατάξεις απο βδομάδα εκεί
αστα Δημητρη με βλεπω αγκαλια με τον Γιαννη να σερνουμε τα ενυδρεια πανω σε καροτσακια με προορισμο τη Σαμο!!! χαχαχαχαχα
Sakisdraminos
13-04-17, 08:08
Λέω να κάνουμε και μια στάση λεο στην κερκυρα,αν βολέψει φυσικά ο δρόμος!
αστα Δημητρη με βλεπω αγκαλια με τον Γιαννη να σερνουμε τα ενυδρεια πανω σε καροτσακια με προορισμο τη Σαμο!!! χαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα................ρε συ Λεό,κλαίω μόνο που το φαντάζομαι!:)
Λοιπον παιδια εχω να πω οτι ηρθε ο Σακης και ειμαι ακομα σπιτι μου (πρωτο καλο). ειναι και ο Γιαννης σπιτι του (δευτερο καλο) αλλααααααααααα εχω και moon light επιτελους (τριτωσε το καλο) χαχαχαχαχααχα
Sakisdraminos
28-04-17, 22:07
Εγώ παραλίγο να φύγω τραυματισμενος....
Βγάλε καμία φώτο μόνο με moonlight Λεο !
αστα Σακη εβαλα χθες κατα τις 2 την φωτογραφικη μπροστα και μου ρθε μια παντοφλα αεροπορικη!!! χαχαχαχα θα βαλω ομος. εδηξε πολυ το πραμα!! επαιρνε και αλλο ενα για περισσοτερο φως αλλα και ετσι ειναι πολυ καλα!
καλορίζικα Λεο τα νέα φώτα σου!
μπραβο φιλαράκι μου,κάνατε φανταστική δουλειά!
για πες,πως περασατε στις συναντήσεις του Αμβρακικού?
καλορίζικα Λεο τα νέα φώτα σου!
μπραβο φιλαράκι μου,κάνατε φανταστική δουλειά!
για πες,πως περασατε στις συναντήσεις του Αμβρακικού?
ευχαριστω Νικο να σε καλα!!
κοιτα κρυφα παντα απο τις γυναικες στα μουλοχτα και με απολυτη εχεμυθεια χαχαχαχα!!!:D:D:D
εγω φιλε πολυ καλα περασα τωρα οι αλλοι μενει να μας πουν οι ιδιοι!!
αντε καλοκαιρι ερχετε σειρα σου!!!
ευχαριστω Νικο να σε καλα!!
κοιτα κρυφα παντα απο τις γυναικες στα μουλοχτα και με απολυτη εχεμυθεια χαχαχαχα!!!:D:D:D
εγω φιλε πολυ καλα περασα τωρα οι αλλοι μενει να μας πουν οι ιδιοι!!
αντε καλοκαιρι ερχετε σειρα σου!!!
μακάρι λεο να μπορούσα να έρθω φιλαράκι μου!
περιμένουμε κους κους κύριοι με φωτογραφικό υλικό!
Sakisdraminos
04-05-17, 08:39
Πολύ κομπλέ όλα Νικόλα. ψάρεμα τσίπουρα και ξενάγηση στα μέλισσια με ενημέρωση της όλης διαδικασίας.
Λίγο μελι πορτοκαλι περιμένω αλλά δεν πειράζει!!!!
Έχω καλές φώτο θα της ανεβάσω αλλά είναι πριν την αλλαγή!!
Πολύ κομπλέ όλα Νικόλα. ψάρεμα τσίπουρα και ξενάγηση στα μέλισσια με ενημέρωση της όλης διαδικασίας.
Λίγο μελι πορτοκαλι περιμένω αλλά δεν πειράζει!!!!
Έχω καλές φώτο θα της ανεβάσω αλλά είναι πριν την αλλαγή!!
----------------------
Θέλουμε φωτο .........μπράβο ρε αγορια πολύ χαιρόμαστε με αυτές τις συναντήσεις!
Αγαπάμε το μέλι....
Sakisdraminos
06-05-17, 18:53
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag199-sakis_papadopoylos1-nanoreef_xeimonas_16-17-img_20170426_215038_051_zpsfmnhflqs.jpg (http://s1368.photobucket.com/user/sakis_papadopoylos1/media/nanoreef%20xeimonas%2016-17/IMG_20170426_215038_051_zpsfmnhflqs.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag199-sakis_papadopoylos1-nanoreef_xeimonas_16-17-img_20170426_215607_784_zpsgcltugrq.jpg (http://s1368.photobucket.com/user/sakis_papadopoylos1/media/nanoreef%20xeimonas%2016-17/IMG_20170426_215607_784_zpsgcltugrq.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag199-sakis_papadopoylos1-nanoreef_xeimonas_16-17-img_20170430_211512_890_zps1pn9mvax.jpg (http://s1368.photobucket.com/user/sakis_papadopoylos1/media/nanoreef%20xeimonas%2016-17/IMG_20170430_211512_890_zps1pn9mvax.jpg.html)
Γιαννης Μ5
06-05-17, 19:14
Ευτυχως ηρθε ο Σακης και εβγαλε καμια φωτο......
Πανεμορφο Λεο,να το χαίρεσαι!!!!
τούμπανα όλα λεοναρδε!
μπραβο φιλαρακι μου πολύ το χαίρομαι!
Τι τα ταίζεις ρε φίλε κ είναι έτσι; Μπράβο πολυ όμορφο
πολυ ομορφο μπραβο.
στην πρωτη φωτο τι κοραλλι ειναι αυτο?δεν το εχω ξαναδει και μαρεσε!
Sakisdraminos
10-05-17, 06:51
Ξέρω το μυστικό αλλά δεν μπορώ να το πω παιδια.
Πρέπει να δώσει ο λεον τι ελεύθερο!
ευχαριστω πολυ παιδια να στε καλα!!
Σακη μηλα ελευθερα εγω μερικες μερες δεν ειμουν και για μερικες ακομα δεν θα ειμαι στο pc οποτε πεσ τα ολα!!!
Έλα πες πες,τι τα ταΐζεις;
Μήπως ειναι σαν τι μυστική συνταγή των καβουροπατις;
σσσσσσσ... πολλα αποκαλυπτεις!! χαχαχα
Νικο τα κοραλια μεγαλωνουν οπος τα παιδια αυτων που εχουν καμια δεκαρια.... "εχει ο θεος"!! χαχαχα
Χαχαχαχαχα.........απίστευτη παρομοίωση Λεοναρδε!
Μήπως τα εχεις ονοματίσει,με ονόματα Χρυσοβαλάντης κτλ;:D
Ένα μικρό update έχω να δηλώσω αν και δυστυχώς λόγο βιασινης δεν έβγαλα φωτό. 2 sexy ( ήθελα κι άλλες αλλά αυτές ήρθαν..) μια ντολαμπελα ( η ατημη μπήκε στην τρύπα της κακομυρας της ντορη και δεν ξέρει που να πάει χαχα) και 2 μπαμπιλονια. Καλά παιδιά οι sexy τα σπάνε άλλες 4-5 με την πρώτη ευκαιρία οποσδηποτε!!!!! Το κακό είναι ότι ψάχνεις κάνα τέταρτο να τις βρεις!! Χαχαχαχαχα
Ένα μικρό update έχω να δηλώσω αν και δυστυχώς λόγο βιασινης δεν έβγαλα φωτό. 2 sexy ( ήθελα κι άλλες αλλά αυτές ήρθαν..) μια ντολαμπελα ( η ατημη μπήκε στην τρύπα της κακομυρας της ντορη και δεν ξέρει που να πάει χαχα) και 2 μπαμπιλονια. Καλά παιδιά οι sexy τα σπάνε άλλες 4-5 με την πρώτη ευκαιρία οποσδηποτε!!!!! Το κακό είναι ότι ψάχνεις κάνα τέταρτο να τις βρεις!! Χαχαχαχαχα
Γεια σου Λεο!
Καλοριζικα σου εύχομαι να ειναι ολα,να μεγαλώσουν και να τα καμαρώνεις!
Παμε γερά φιλαρακι μου,το κεφάλι ψιλά!
αντε να σας διξω και την καινουρια παραλαβη!!! τα ηθελα πολυ καιρο αυτα τα πραματακια και ειμαι πολυ χαρουμενος!!!
(ευχαριστω πολυ Νικο!!)
Sakisdraminos
06-06-17, 22:32
Μάλλον έβγαλες μέλι από πορτοκαλί!!!!;)
Μπράβο φιλαράκι πέραν από την πλάκα ωραία κομμάτια.
να τα κάνεις τούμπαάρα.
και επιτελους ΝΑΙ Σακη σημερα καναμε τρυγο!!!!!! και ΔΕΝ ειναι πυκρομελο!!!!!
πολυ ομορφο μπραβο.
στην πρωτη φωτο τι κοραλλι ειναι αυτο?δεν το εχω ξαναδει και μαρεσε!
Μημη συγνομη που δεν απαντησα νορητερα λογο περιτασεων δεν προσεξα την ερωτιση σου νορητερα. ειναι clavularia.
revolution1925
07-06-17, 10:30
Μπράβο Λεό ωραία ζωντανά και ωραίο ενυδρείο!
Δίνω παραγγελία από τώρα, την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις φώτο θέλω και τα christmas tree worm!!
Καλορίζικα Λεο!
Φανταστικός ο κύριος κλαμ με πανέμορφο χρωμα!
Την τραχυφιλια την εχω και εγω την ιδια,φοβερό χρωμα και αυτο το κομμάτι!
Μπράβο φιλαρακι μου πολύ χάρηκα!
Sakisdraminos
09-06-17, 10:04
Άλλο επίπεδο λέμε ο Λεονάρντο!!!!
Έχουν την ομορφιά τους κ τα lps!
να στε καλα παιδια ευχαριστω πολυ!
αλλαξα θεση στην εφυλια και δεν της αρεσε και πολυ. με συνοπτικες διαδικασιες εχασε 4 κεφαλακια (μαλλων της επεσε πολυ το φως) και κατι (μαλλων ο ολιβασεους γιατι η ντολαμπελα δεν νομιζω να χτυπαει) μου εφαγε την ξενια μεσα σε 5 μερες!!!
ειμαι κατα 90% συγουρος οτι ο πυροφερους εφαγε την ξενια και τωρα σαν να τσιμπολογαει την εφυλια και τα κιτρινα παραζωανθους. τι να του κανω??
Λεο εισαι σίγουρος οτι αυτος τα βαράει; τον είδες επι το εργο;
Αν ειναι ετσι δεν μπορεις να τον βγάλεις και να τον βάλεις στο σαμπ, μέχρι να τον δώσεις!
και μεσα σε 24 ωρεσ η πρασιμη σερανιτοπορα απο πρασινη εγηνε κατασπρη, η ανκορα εχασε ενα κεφαλι και η ντιωιζα καμια 10αρια... αν εξερεσουμε μια αποτομη αλλαγη θ της ταξης των 3 βαθμων δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο τους φτεει. απο μετρισεις ολα ειναι καλα λιγο κατο το ΚΗ αλλα αυτο διορθωθηκε αμεσα... τι να πω :confused:
Sakisdraminos
30-06-17, 21:30
τι μεταβολή ήταν;
Έλλειψη θρεπτικών μου φαινεται αυτο. Πόσο εισαι στα νιτρικα- φωσφορικα?
τι μεταβολή ήταν;
επεσε στο 6
Έλλειψη θρεπτικών μου φαινεται αυτο. Πόσο εισαι στα νιτρικα- φωσφορικα?
δεν τα μετραω αλλα μαλλων το ΚΗ σε συνδιασμο με την θ μας την εκανε...
νιτρικα δεν εχω τεστακι αλλα και φωσφορικα που εχω της salifert δεν ειναι και αποτελεσματικο (μυδεν λεει αλλα δεν παιζει για κανενα λογο να ειναι μυδενικα μιας και εχω αλγες)
οι ακροπορες παντος οπος και η μοντιπορα μια χαρα τα πανε!!
Έλα Λεο τι εγινε φιλαρακι τελικά;
Βρήκες άκρη με το θεμα που ειχες;
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!
Χερετω την παρεα! το καλοκαιρι τελειωσε και μαζευουμε τα κωματια μας!!
ενα καταστροφικο καλοκαιρι για μενα. πολλες απολειες σοκαρισμενο ενυδρειο αλλα που θα παει θα το στρωσω.
παμε το χρονικο απο την αρχη!
αποτομη συξιση θ με τον πρωτο καυσονα (απο 26- 29 σε κατι ωρες) και μετα οτι και να εκανα δεν επφτε με τπτ κατω απο 28 οποτε καταλαβενετε τι εγηνε! ενα σοκ σε ολο το ενυδρειο και απολιες ασταματιτες.
μια ανκορα μια παρανκορα και μια ντιβιζα, ολα τα σκλυρα εκτος της μοντοπορας και η ανθελεια.
το θετικο ειναι οτι εβαλα σε λειτουργεια τη δοσομετρικη και σιγα σιγα ρυθμιζετε!
φωτο δεν βαζω ντρεπομαι :p:D
Sakisdraminos
02-10-17, 20:05
Λεο την επόμενη φορά να προσέξεις.
Τα λάθοι είνας για να μαθαίνουμε και να μην τα ξανά συμβαίνουν.
Ελπίζω να ξανά μπεις δυνατά!
Μπράβο Λεο...... δεν πειραζει φιλαρακι και οι αστοχίες μεσα στο προγραμμα ειναι!
Παμε γερά, σιγα σιγα να μπουσταρουμε!
Παρε τα πανω σου σε χρειαζομαστε.....
ναι βρε θα τη βρει την ακρη ο λεοναρδος, οσο του εχει ζήλο τετοια μικροπροβλήματα διορθωνονται .
εχουμε ολο το χειμωνα γι αυτο.
Α..... λεον, οταν φτιαξεις το δικο σου περνα μια βολτα και απο εδω, πρωτη φορα τετοιο χαος........:D:D
τερμα το διαλειμα τα κεφαλια μεσα....
απο δω και περα εχει συμαζεμα το ενυδρειο θα γινει παλι ετσι οπος του πρεπει!!!:D:D
οποτε θες Γιαννη!! παρε τηλ και εφτασαααααα
καλησπερα στην παρεα!!
η δοσομετρικη μπηκε και δουλευει κανονικα
η καταναλωση εχει πεσει στα πατοματα μιας και η αναπτυξη μετα το καλοκαιρνο σοκ εχει σταματισει.
χαθηκαν ακομα δυο κοραλια, η μοντιπορα και ο ποριτης που εχει τα cristmas tree (αυτα ζουνε αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα) γενικα δεν εμηνε σκλυρο για σκλυρο.
νεες αφιξεις 2 ζωανθακια και μια ανκορα πορτοκαλι.
ηρθε και ενας πυροφερους αλλα δεν τα καταφερε κατα την προσαρμογη. τελικα αυτο το πσαρακι οσο και να το θελω δεν μου καθετε με τπτ φωτο δεν εχω ακομα αλλα θα βγαλω!
Μπράβο μπράβο Λεο, παμε γερά φιλαρακι!
Άντε να μπουσταρουμε με το καλό να γεμίσεις, για πες δυο λόγια για την Δοσομετρικη, πως σπυ φαίνεται την ρυθμισες;
Sakisdraminos
22-10-17, 11:39
Λεόν για το επόμενο καλοκαιρι ειπαμε επαθες και εμαθες ....
Αλλά Φωτο ακόμα δεν μας έβαλες από της καινούργιες εισαγωγές σου .
Λεο πιστεύω το 28 δεν είναι καταστροφικό για να πάθεις αυτό που έπαθες. Εγώ όλο το καλοκαίρι τα κρατάω 27-27.5. Πιστεύω μετά το 29 κ όχι αμέσως αρχίζει η κάτω βολτα
Sent from my iPhone using Tapatalk
ελπιζω οτι το επομενο καλοκαιρι θα ειμαι καλητερα προετημασμενος Σακη και δεν θα ξαναεχω τα ιδια
Δημητρη ηταν μια αποτομη αλλαγη θ πανω απο τους 29 και νομιζω οτι το σοκ του ενυδρειου ηταν πολυ γερο.
το αλλο που μαλλων πληρωσα ακριβα ηταν οτι με το που αρχισε να χαλαει το καθε κοραλι θα επρεπε να το απομακρινω και να μην αυξισω το φορτιο του νερου με τοξινες, να αλλαζα καθε βδομαδα ανθρακα και να μην προσπαθουσα να τα σωσο.
ετσι μπορει να εχανα καποια κοραλια που μπορι και να σοζονταν αλλα δεν θα εχανα τοσα που τελικα εχασα... δεν ξερω ειναι δυσκολη αποφαση. καλο ειναι να μην κλιθεισ να την παρεις.
το δυσκολο τωρα ειναι οτι το συστημα ειναι ακομα στρεσαρισμενο και θελει πολυ χρονο απ οτι διχνει για να στρωσει και να ξαναμπει σε ριθμους αναπτυξης. υπομονη
Sakisdraminos
29-10-17, 22:53
Αλλαγές νερού να κάνεις συχνές και θα έρθει γρήγορα....
Μην χάνεις της αλλαγές νερού!!
ελα Λεο καλησπερα.....
τι νέα φιλαρακι μου, βάλε μας καμιά φώτο να χαζέψουμε λίγο!
καλησπερα παιδια μερικες φωτο που εχω ταξει και μετα εχει προβλημα!!!
τωρα τα δυσκολα!!!
1 αυτο το σκουλικι το βρηκα να κανει βολτα το καλοκαιρι και το εβγαλα αμεσος. ξερει κανεις τι ειναι?
2 τα προβληματα συνεχιζονται ακαθεκτα. ενω οοοολα ειναι τελεια. αλατοτιτα θερμοκρασια Ca, Mg KH νιτροδη και νιτρικα χανω τα LPS απανοτα. η ακανθαστρα χανει κεφαλια (ξεκολανε) η καινουρια εφυλια δεν ανοιγει καλα και οι καλοαστεες δεν λενε να ανοιξουν σωστα και χανουν και κεφαλια πλεον. ξερει κανεις τπτ? μου την εχει βαρεσει ασχημα !! αλλαγες καθε βρομαδα 30 lt και καθε μηνα αντιφωσφορο ανθρακα.
Παναγιώτης Κ
25-11-17, 23:40
καλησπερα παιδια μερικες φωτο που εχω ταξει και μετα εχει προβλημα!!!
Ωραία η ancora. Είχα και γω μια τετοια. Java gold πρέπει να είναι(αυτή που έχω προφίλ )
Ωραίος και ο μανταρινος
τωρα τα δυσκολα!!!
1 αυτο το σκουλικι το βρηκα να κανει βολτα το καλοκαιρι και το εβγαλα αμεσος. ξερει κανεις τι ειναι?
2 τα προβληματα συνεχιζονται ακαθεκτα. ενω οοοολα ειναι τελεια. αλατοτιτα θερμοκρασια Ca, Mg KH νιτροδη και νιτρικα χανω τα LPS απανοτα. η ακανθαστρα χανει κεφαλια (ξεκολανε) η καινουρια εφυλια δεν ανοιγει καλα και οι καλοαστεες δεν λενε να ανοιξουν σωστα και χανουν και κεφαλια πλεον. ξερει κανεις τπτ? μου την εχει βαρεσει ασχημα !! αλλαγες καθε βρομαδα 30 lt και καθε μηνα αντιφωσφορο ανθρακα.
Το σκουλήκι μην σε απασχολεί.
Όσο για τα lps, πιστεύω πως είναι η ποιότητα νερού ή φωτισμός. Τι νερό χρησιμοποιείς. Αν είναι νιτρικά η φωσφορικά δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα εκτός και αν είναι σε τεράστιες συγκεντρώσεις.
Θα σου πρότεινα να τα δώσεις σε κάποιον ώστε να τα σωσεις και να ανακάμψουν και μετά τα ξαναβάζεις.
Και η euphyllia που έβαλες δεν τη βλέπω να ανοίγει καλά, που σημαίνει ότι κάτι τα ενοχλεί.
το νερο ειναι θαλασσα αλλα απο εξυγηαντιριο οποτε ειναι τελειο.
ναι ουτε η εφυλια ανοιγει καλα.
το θεμα ειναι τι τα ενιχλει οταν ολες οι μετρισεις ειναι οκ!
φωτα ειναι λεντ 80 βατ (δεν εχουν αλλαξει σε σχεση με τοτε που το ενυδρειο πηγενε τραινο) οσο για τις αλλαγες παντα θαλασσα εκανα χορις ποτε να υπαρχει προβλημα...
Sakisdraminos
26-11-17, 18:07
Για αρχή εφόσον πας θάλασσα πάρε κάνα δυο μπιτόνια παραπάνω νερό δεν κάνει κακό....
Θέλει προσοχή πολύ τα προβλήματα τα τωρινά μπορεί να είναι από κάτι παλιότερο !
Παναγιώτης Κ
26-11-17, 18:33
Βάλε μια γενική οικονα του ενυδρείου σου αν μπορείς.
Έχεις sps μέσα; Πως αναπληρώνεις τα βασικά ιχνοστοιχεία (κh.mg,ca);
Σακη οταν λες παλιο τι ενωεις?
sps ειχα αλλα το καλοκαιρι με την ανοδο τησ Θ μας αφισαν ολα σιγα σιγα μεχρι που στο τελος μας αφησε και η μοντιπορα αλλα και ο ποριτης που μεσα ζουν οι σπυρογραφοι, οποτε γενικα πλεων δεν εχω σκλυρα!
Παναγιώτης Κ
26-11-17, 21:18
Εικάζω ότι έχει θέμα το νερό σου ακόμα. Τα softies τα βλέπω κομπλέ. Ίσως έχεις συσσωρευμένο χλωριο(από συμπληρώματα). Όσο μπορείς να κανείς αλλαγές κάνε. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.
α ναι ξεχασα ρωτησες και με τι συμπλιρωνω! δοσομετρικη εχω!
γιατι τα συμπλιρωματα αυξανουν το χλοριο?
γλυκο νερο βαζω οζμοση
θα φαει τωρα 4-5 αλλαγες απο 30λιτρα ανα 2 μερες να δουμε αν θα στρωσει αλλοιος μετα θα κανω αλλη μια αλλα αυτη τη φωρα θα ειναι γερη! λεω γυρο στα 100 λιτρα και βλεπουμε
Λεο καλησπερα...
από μετρησεις που βρίσκεσαι?
τι ζουμιά ρίχνεις?
μέτρησε το ph πρωί και βράδυ να δούμε μεταβολές...
πέρασε και ένα σωληνάκι, από τον αέρα του σκιμμερ έξω...
Παναγιώτης Κ
26-11-17, 22:20
α ναι ξεχασα ρωτησες και με τι συμπλιρωνω! δοσομετρικη εχω!
γιατι τα συμπλιρωματα αυξανουν το χλοριο?
γλυκο νερο βαζω οζμοση
Ένα μεγάλο - της Δοσομετρικης είναι ότι θέλει καλές και συχνές αλλαγές. Συνήθως τα συμπληρώματα είναι χλωριουχα με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται με τον καιρό και μετά από αρκετό διάστημα να κρασάρει το συστημα(lps, sps συνήθως).
Νικο ph δεν μετραω :p
γιατι να περασω σωληνακι εξω?
ζουμια φτιαχνω απο στοιχεια απο το w.w.
ναι Παναγιωτη αυτο μου κανει σαν την ποιο λογικη εξιγιση! οποτε αλλαγες μικρες (10%) για να μην τα στρεσαρω ακομα περισσοτερο ανα 2 μερες και βλεπουμε!
περιεργο λεοναρδε.
αν ειναι θεμα χλωρίου προσθεσε αντιχλωριο να μηδενίσει και κρατα το με τακτικές αλλαγές.
έλεγξε εξοπλισμό, λειτουργια σκιμμερ, αντλια επιστροφης, θερμοκρασια νερου επανω, επαρκη κυκλοφορια σε ολο το βραχο, να μην εχεις νεκρα σημεια. απο κοραλλινη πως εισαι?
παιζει να ειναι επάρκεια φωτισμου? ανεβασε την καλουαστρεα κοντα στο φως. κοιτα τις ψυκτρες των led ψύχονται επαρκως? καθαρισε τους φακους. mooove it.....:D
[QUOTE=leonardos;1029428]Νικο ph δεν μετραω :p
πάρε βρε συ ενα τεστ και μέτρησε, είναι εξίσου σημαντικό το ph λόγο των απότομων μεταβολών που κάνει μεταξύ ημέρας και νύχτας, ειδικά την εποχή αυτή, που αυξάνεται σημαντικά η υγροποίηση στον περιβάλλοντα χώρο!
γιατι να περασω σωληνακι εξω?
για να τροφοδοτείς με φρέσκο αέρα το σκιμμερ.....
ζουμια φτιαχνω απο στοιχεια απο το w.w.
κοραλλοτροφες και βακτήρια εννοώ....
την όσμωση σου μέτρησε με tds αν μπορείς επίσης ..
περιεργο λεοναρδε.
αν ειναι θεμα χλωρίου προσθεσε αντιχλωριο να μηδενίσει και κρατα το με τακτικές αλλαγές.
έλεγξε εξοπλισμό, λειτουργια σκιμμερ, αντλια επιστροφης, θερμοκρασια νερου επανω, επαρκη κυκλοφορια σε ολο το βραχο, να μην εχεις νεκρα σημεια. απο κοραλλινη πως εισαι?
παιζει να ειναι επάρκεια φωτισμου? ανεβασε την καλουαστρεα κοντα στο φως. κοιτα τις ψυκτρες των led ψύχονται επαρκως? καθαρισε τους φακους. mooove it.....:D
γιαννη ολα δουλεβουν στην εντελεια τα εχω καθαρισει οοολα απο κοραλινη καλα ειμαι και η αλγη στον βραχο μειωνετε σταδιακα αλλα σταθερα τα λεδ ειναι μια χαρα ολα δουλεβουν ρολοι!
Νικο κατσε γιατι προχθες που πηρα να παραγκιλω δεν ειχαν ουτε λαστιχακια για συσκευασια αλλα ναι ενα τεστακι θα το παρω
ο αερας στο σαμπ ειναι καθαρος μιας και στο επιπλο δεν εχω πλατη οποτε αεριζεται
οσο για τις μεταβολες λογο αναψε ζβησε του φωτιστικου δεν ξερω θα δουμε αλλα αυτο υπηρχε και περισι χωρις προβλημα, δεν νομιζω να το εκανε τωρα
υπαρχει τεστακι για χλοριο?
τα κεφαλια απο την ακανθαστρεα που ξεκωλησαν συνεχιζουν να ειναι μεα στο ενυδρειο ζωντανα. υπαρχει πιθανοτιτα να ειναι πολλαπλασιασμος? τα πειρα και τα κωλησα σε ενα βραχακι να δω μηπος ζησουν αλλα ξεκωλησαν τα ατημα και αντε πιαστα τωρα!! αλλα που θα παει θα τα πιασω να ξαναδοκιμασω. παρ ολα αυτα ζουνε!!!!
εχω αλλαξει μεχρι τωρα 120 λιτρα 30/φωρα και δεν γυνεται τπτ ακομα. η ακανθαστρεα συνεχιζει την κατοιουσα και τα αλλα δεν ανοιγουν καλα.
καμια πρωταση?
Παναγιώτης Κ
01-12-17, 23:12
εχω αλλαξει μεχρι τωρα 120 λιτρα 30/φωρα και δεν γυνεται τπτ ακομα. η ακανθαστρεα συνεχιζει την κατοιουσα και τα αλλα δεν ανοιγουν καλα.
καμια πρωταση?
Άπο το να τα χάσεις δώστα για λίγο σε κάποιον γνωστό να τα σώσεις και τα ξαναβάζεις
η ακανθαστρεα που με εκαιγε δεν εχει γυρισμο ποια....:(:(:(:(:(
15 κεφαλια πανε.....
revolution1925
02-12-17, 09:03
Λεο ψάξε λίγο μήπως έχει σκουριάσει κάτι απ τα μηχανήματα σου, μαγνήτες κτλ και δες μήπως υπάρχει καμία διαρροή ρεύματος μέσα στο ενυδρείο.
Κρίμα για την ακαν εσύ να σαι καλά.
Sakisdraminos
03-12-17, 07:27
καμια πρωταση?
Λεον άκουσε με πάνε πάρε νερό με την μια .
Κάνοντας μικρές αλλαγές δεν κερδίζεις κάτι ιδιετααιρο .
Η ακανθαστρεα θα μεγαλώσει αργά βέβαια αλλά θα μεγαλώσει .
εψαξα για σκουρια αλλα τπτ. ετσι κι αλοιος πρην λιγο καιρο εκανα γενικη. απο ρευματακι εχει που και που λιγο στην επιφανια, αλλα και αυτο ηταν απο την αρχη, οποτε δεν βλεπω τον φοβο.
θα κανω μια γερη τοτε 80λιτρα αλλα να καθαρισουν λιγο τα νερα γιατι με τοσο χαμο....
η ακανθαστρεα τελος.:( τα κεφαλια ειναι σκορπια μεσα στο ενυδρειο. δεν μπορεσα να σοσω κανενα κοραλι απο την στιγμη που πειρα τον κατηφορο. και οχι απλα δεν μπορεσα αλλα δεν ειχα και το χρονο να το μεταφερο μιλαμε σε χρονο dt..
Λεο βάλε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι στην επιφάνεια του νερού κ άρχισε να βγάζεις μια μια τις μπριζες, εκεί που θα σου σβήσει το λαμπάκι από το κατσαβίδι έχεις την διαρροή. Πρέπει να το προσέξεις είναι σοβαρό.
δημητρη απο την αρχη το εχω και νομιζω οτι ειναι ενας μικρος κυκλοφωριτης αλλα το ρευμα ειναι απιφανειακο στην στιλη του νερου δεν υπαρχει!
το ενυδρειο δεν λεει να διορθωθει καθολου. χθες εκανα αλλη μια αλλαγη 80 λιτρα. η ανκορα αρχισε να χαλαει οποτε πηγε σε αλλο ενυδρειο μπας και τη γλυτωσω. παιδια δεν ξερω τι αλλο να κανω ετσι μουρχετε να το ξεστισω και να το αρχισω απο την αρχη. καινουριο βραχο πλησιμο η αμμο και φρεσκο νερο:smt009
Παναγιώτης Κ
09-12-17, 12:50
Ότι και αν κανείς, δώσε χρόνο στο σύστημα σου. Για αρχή τρέξτο πολύ light και βλέπεις στην πορεία
Λεο βάλε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι στην επιφάνεια του νερού κ άρχισε να βγάζεις μια μια τις μπριζες, εκεί που θα σου σβήσει το λαμπάκι από το κατσαβίδι έχεις την διαρροή. Πρέπει να το προσέξεις είναι σοβαρό.
Εκτός από θέμα ασφάλειας τι άλλες συνέπειες μπορεί να έχει στο ενυδρείο η διαρροή ρεύματος (κοράλια,ζωντανά κτλ)?
Σε μια ανάλυση που είχα διαβάσει από βιολόγο σε ξένο φόρουμ έλεγε ότι τα mvolt κάνουν καλό στο χρώματα των κοραλλιών. Βέβαια αυτός είχε φάρμα στην Αυστραλία κ δεν έλεγε ποσα χρησιμοποιεί, το μόνο που έλεγε ήταν από κάποια mvolt κ πάνω είναι επικίνδυνα για την υγεία των οργανισμών.
Sakisdraminos
09-12-17, 18:06
Λεον άμα μπορείς να κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 80 λίτρων θα χεις διαφορά θετική .
Άκρη να μην έχεις μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας!
Νομίζω ότι είναι συμπτώματα της balling σε συνδυασμό με παλιότερα που είχες μεγάλες θερμοκρασίες!
Παναγιώτης Κ
09-12-17, 22:35
Νομίζω ότι είναι συμπτώματα της balling σε συνδυασμό με παλιότερα που είχες μεγάλες θερμοκρασίες!
Και γω έτσι πιστεύω. Balling μόνο σε πολύ light sps καταστάσεις με τεράστιες και συχνές αλλαγές μπορεί να ευδοκιμήσει.
Sps και ριακτορας είναι μονόδρομος.
οκ τοτε δινω χρονο στο συστημα και βλεπουμε!
παντος πρην το καλοκαιρι ολα πηγεναν πολυ καλα και στα sps kai sta lps. τωρα ποια sps δεν υπαρχουν....:( και αν συνεχισει ετσι δεν θα υπαρχουν και lps...:(:(:(
ειδομεν
ευχαριστω παιδια!!!
γιατι τοσο μεγαλες αλλαγες??
Καλησπέρα Λεο...
Χρόνια πολλά φιλαρακι μου, υγεία και ευτυχία να εχεις..
Τι νεα πως παμε, έστρωσε καθόλου ή συνεχίζει;
Είδες καμια αλλαγή, απο μετρησεις κτλ..
χρονια πολλα παιδια καλη χρονια να μαστε ολοι καλα και εμεις και οι οικογενειες μας αλλαααα και τα ενυδρεια μας!!!!!
οχι Νικο δεν εχει αλλαξει κατι δυστυχος. ειναι λιγο καλητερα τα πραγματα αλλα αυτο δεν συμενει οτι το προβλημα εχει τελειωσει. κοραλι που πηρε την κατω βολτα δεν γυριζει με τπτ!!! το ενυδρειο ειναι βομβαρδισμενο τοποιο.
κανω αλλαγες κοντα 80 λιτρα καθε 4 μερες. απο καταναλωσεις δεν υπαρχουν. νομιζω οτι τσαμπα δουλευει και η δοσομετρικη. αλατοτιτα σταθερα θ σταθερα.
αλλες 2 βδομαδες αλλαγες αν δεν φτιξει το πραγμα εχουμε προβλημα που δεν μπορω να λυσω. θα δουμε...
Sakisdraminos
06-01-18, 20:33
Μόλις περάσουν άλλες δύο αλλαγές πάρε από τον Γιάννη κάνα δυο κοράλλια να δεις πως θα πάνε!
Λογικά το πρόβλημα πέρασε απλά τα κοράλλια δεν στρώνουν γιατί πέρασαν πολλά από το καλοκαίρι!
Παναγιώτης Κ
06-01-18, 21:12
Λεοναρδε, έχεις κάνει ήδη παρά πολλές και μεγάλες αλλαγές νερού. Ότι ήταν να βγει βγήκε. Δεν χρειάζεται να το πλακώνεις τόσο. Κάνε τις ρουτίνες σου από την αρχή, κόψε την δοσομετρικη μιας και δεν χρειάζεται τώρα και άστο να δουλέψει το σύστημα. Δώσε χρόνο.
Μόλις περάσουν άλλες δύο αλλαγές πάρε από τον Γιάννη κάνα δυο κοράλλια να δεις πως θα πάνε!
Λογικά το πρόβλημα πέρασε απλά τα κοράλλια δεν στρώνουν γιατί πέρασαν πολλά από το καλοκαίρι!
συμφωνώ και εγώ με τον Σάκη.....
η άλγη που είχες, έχει παραμείνει ή έδειξε σημάδια υποχώρησης?
κατά τις αλλαγές νερού, έχεις δοκιμάσει να την αφαιρείς με οδοντοβουρτσα?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.