Επιστροφή στο Forum : Reefακι 210lt κατασκευη
φιλε πολυ ωραια παει το ενυδρειο σου... πολλα μπραβο!!!! και που να μπει και το φωτιστικο!!!!!
;);)
μπραβο λεωνννννννννννννννννννννννν!
ευχαριστω πολυ παιδια!!!
αααααχ αυτο το φωτιστικο!!! σκεψου εχω αναπτξη με 3 Τ5 δουλεμενες ηδει ενα χρονο!!! που να βαλω και το καινουριο!!!!! φερτε τα κλαδευτιρια!! σαν φυτεμενο στο γλυκο θα γινει χαχαχαχααχα!!!
-------------------------
ολα τα χει η μαριορη ο φερετζες της λυπει!!! βγαλαμε και ικ :(
παιδια το ταγκ δεν τα παει καλα :( εχει βγαλει ικ εδω και 2-3 μερες (τουλαχιστον τοτε το ειδα) ταιζω 4 φωρες τη μερα με τροφη ποτισμενη σε σκορδοζουμο και ετρογε καλα. απο σημερα ολο κριβετε ειναι νοχελικο και ψιλομπαταρει, δεν τρωει και τωρα αργα το βραδυ βγηκε λιγο απο την κριψονα του αλλα και παλι παραμενει νοχελικο :(:(:( καμια ιδεα?
Sakisdraminos
31-03-16, 00:54
Το ικ προχώρησε ;
οχι δεν προχορισε εχει μιωθει αλλα παραμενει
για το yellow tank λες λεων?
υπομονή φίλε εμένα ηταν 3 εβδομάδες μια χαρα και ξαφνικά πεθανε:(
Νικο θα πω ακριβος το ιδιο :(
α sorry, ναι yellow ηταν Νικο
Sakisdraminos
01-04-16, 07:53
Τι έγινε μας άφησε χρόνους ;
Μερικά ψάρια που πιάνονται από την φύση είναι με ημερομηνία λήξεως .
Αυτό εξαρτάτε από τον τρόπο που τα πιάνουν και από το ότιδεν μμπορούν να προσαρμοστουν.
Ριχνουν διάφορες ουσίες για να τα πιάνουν πιο εύκολα.
Προσωπική μου άποψη τα τανκ σε ενυδρείο πάνω από 350 λίτρα και μήκος πάνω από 1,2μετρα.
εμενα το yellow tanγκ , είναι από τα πρώτα μου ψάρια και μετράει πλέον 14 μήνες έχοντας υποστεί όλες τις μαμακίες μου...
το ψαρακι ηταν de jong οποτε ελπιζω οτι ειχε υποστη καλη μεταχειρηση απο κει και περα ... τι να πω μαλλων στρεσαριστηκε αλλα και παλι τις τελεφτεες μερες εδηχνε καλα ξαφνικα επεσε και την επομενη μας αφησε χρονους :( θα κανω αλλη μια προσπαθεια καποια στιγμη (γιατι δεν ειναι και το ποιο οικονομικο ψαρι) και ελπιζω να παει καλητερα!!! (και για αυτο και για εμενα)
το ψαρακι ηταν de jong οποτε ελπιζω οτι ειχε υποστη καλη μεταχειρηση απο κει και περα ... τι να πω μαλλων στρεσαριστηκε αλλα και παλι τις τελεφτεες μερες εδηχνε καλα ξαφνικα επεσε και την επομενη μας αφησε χρονους :( θα κανω αλλη μια προσπαθεια καποια στιγμη (γιατι δεν ειναι και το ποιο οικονομικο ψαρι) και ελπιζω να παει καλητερα!!! (και για αυτο και για εμενα)
είναι και λαχείο κατ'εμε............
είναι και λαχείο κατ'εμε............
De jong ομως ,πληρωνεις αρκετα-πολλα παραπανω για να μην ειναι λαχειο.....
η αλιθεια ειναι οτι και εγω αυτο σκεφτηκα αλλα τι να σου κανουν και αυτοι τοσο στρεσ που τραβαει το ερημο απο εκει Αθηνα και μετα αλλο ενα ταξιδη μεχρι τον εκαστοτε αγοραστη.. και τελος ενα νεο περιβαλον... οπος και να το κανεις ειναι μια ταλεπωρια. παρ ολα αυτα αντε τωρα να ξαναπαρεις αλλο :(
Sakisdraminos
01-04-16, 20:54
Η de jong σου λέει στο site της πια ψάρια είναι πιασμένα και με πιο τρόπο !
Η διάφορα στην ποιότητα από τα πιασμένα από την φύση φαίνεται άπω το σχήμα των ψαριών !
Γενικά εγώ παρατήρησα πιο ζωηρά και πιο εξοικειωμενα μέσα στο ενυδρείο.
Φυσικα μεγαλος παραγοντας ειναι και το ενυδρειο μας!
καλήμερα λεων!τι νεα τρελε μου?
πως παει η ρεεφαρα σου!
ααααχχχ ΝΙκο τιποτα ειμαι σε ανοιξιατικη ναρκη :( το ταμειο ειναι μειον το ιδιο και η διαθεση :( περιμενοντας το φωτιστικο και μετα βλεπουμε!!!;):grin:
ααααχχχ ΝΙκο τιποτα ειμαι σε ανοιξιατικη ναρκη :( το ταμειο ειναι μειον το ιδιο και η διαθεση :( περιμενοντας το φωτιστικο και μετα βλεπουμε!!!;):grin:
μια απο τα ιδια!περιμενουμε και οι δυο το φωτιστικο
καλο ειναι μπας και μας ακουνε και καποιοι κυριοι κυριοι πιστευω :D
Λοιπον παιδια μετα απο ενα διαστημα που δεν πολυ πηγαν τα πραγματα εχουμε και λεμε
1. οπος προειπα το yellow μας εγκατελυψε :(
2. καηκε η αντλεια του skimmer
3. το φωτιστικο εχει κωλισει στη γραφιοκρατια του Πασχα
αλλααα
4. χθες παραληφθισαν 1 blue tag (το οποιο και δεν βλεπω πολυ καλα:( τι ατυχια με δερνει με αυτα τα tag δεν ξερω) και ενα μανταρινο (χθες τον εβλεπα λιγο σημερα εχει εξαφανιστει)!!!! :D:D
5. χθες παρελαβα και αντλεια στο σκιμερ και σημερα μπηκε.. οποτε αναμενουμε να δουμε αποδση
6. σκουπησα και σφουγκαρησα ολο το σπιτι.... ωχ συγνωμη αυτο ηταν για την κοπελα μου λαθος :cool: χαχαχα (λεμε και καμια μα...κια να περναει η ωρα:p)
ωχ να ειδατε τη παθενει κανεις για να εχει το μιαλο του πως να γραψει χαζομαρες.... ξεχασα να βαλω φωτο!!!!! :smt020:cool::D
Να σου ζήσουν φίλε !! Τι εννοείς δεν το βλέπεις καλά το τανκ??
ευχαριστω Κωστα να σε καλα!!!:D
χθες μετα απο 3 ωρες προσαρμογη στο σαμπ με κλειστα φωτα το εβαλα στο ενυδρειο, μπεικε και σφυνωθηκε σε μια τρυπα που ουτε τα πτεριγιεια του δεν κουναγε καλα καλα... eny whay πρωτη μερα ειναι δεν τρεχει κατι. δεν ταισα δεν εκανα τπτ. σημερα το προι δεν το εψαξα, το μεσημερι που γηρησα ειχε ξαπλαρει πανω στην γωνεια που κανει ο σωλεινας της υπερχειλισης και λιαζωνταν ακινιτο (παει λεω και αυτο) το σκουντηξα λιγο και την εκανε για τον βραχο οπου εχει μπει σε μια τρυπα μισοξαπλα κει δεν λεει να κουνισει ουτε για την αγκιλωση... τωρα ... αμα αποφασισει να ξεαγχωθει καλα θα ειναι.... ειδομεν!!!
Γιαννης Μ5
20-05-16, 20:18
Καλοριζικα και ευχομαι να μην εχουν θεμα τα ζωντανά σου.
Να ρωτησω,τι αντλια ειναι αυτη που πήρες;Μηπως ειναι η aquabee;
Γιαννη deltek ειναι αλλα δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφωρα με την aquabee 2000!!!!
Sakisdraminos
21-05-16, 08:47
Γιάννη άμα θυμάσαι κάποια στιγμή η deltec αντικατέστησε της αντλίες της aquabee με αντλίες της εταιρίας! χαμηλότερης κατανάλωσης και μεγαλύτερης αξιοπιστίας!
ελα λεων!:cool:καλοριζικα φιλαράκι μου και καλότυχα να είναι τα ζωντανά σου και καλοδούλευτη η αντλία σου!:p
αντε να ερθει και το φωτιστικο σου να απογειωθείς και εσυ:)
πέρασε να κάνεις "check in" γιατι κοντοζυγώνει η ωρα σου!:D
αντε κυριε να πάρουμε και εμείς σειρα :D:D
Sakisdraminos
21-05-16, 08:56
Στην 1η η aquabee και στην δευτερη η deltec
Γιαννης Μ5
21-05-16, 11:09
Σακη ρωτησα γιατι η ασπρη aquabee εχει παροχη αερα 400 λιτρα ενω η μαυρη 300.Ηθελα να μαθω ποσο αερα τραβα αυτη,αν και δεν βρηκα καπου πληροφοριες για αυτο.Οπως και να χει,η τιμη της ειναι απαγορευτικη......
Sakisdraminos
21-05-16, 11:13
Σακη ρωτησα γιατι η ασπρη aquabee εχει παροχη αερα 400 λιτρα ενω η μαυρη 300.Ηθελα να μαθω ποσο αερα τραβα αυτη,αν και δεν βρηκα καπου πληροφοριες για αυτο.Οπως και να χει,η τιμη της ειναι απαγορευτικη......
Η τιμη ειναι ενα θεμα μεγαλο!
αλλα απο οτι καταλαβα για τον αερα εχει σχεση το venturi αμα το λεω καλα!
Γιαννης Μ5
21-05-16, 11:21
Το βεντουρι,που κοιταζα εχει το 1/3 της τιμής της αντλίας.Δεν πανε καθολου καλα μου φαίνεται...Σκεφτόμουν να αλλαζα την αντλια μου(300 λιτρα) με την ασπρη (400 λιτρα) αλλα δεν......
Sakisdraminos
21-05-16, 11:27
Το βεντουρι,που κοιταζα εχει το 1/3 της τιμής της αντλίας.Δεν πανε καθολου καλα μου φαίνεται...Σκεφτόμουν να αλλαζα την αντλια μου(300 λιτρα) με την ασπρη (400 λιτρα) αλλα δεν......
νομιζω με αλλο βεντουρι παει στα 500! τι αντλια εχεις εσυ σε πιο σκιμμερ?
Γιαννης Μ5
21-05-16, 11:35
Αν και το διαλυσαμε το θεμα του Λεοναρδου,εχω την aquabee 2000 με 300 λιτρα παροχη αερα και 10 watt κατανάλωση.Σε deltec mce600.
ελα λεων!:cool:καλοριζικα φιλαράκι μου και καλότυχα να είναι τα ζωντανά σου και καλοδούλευτη η αντλία σου!:p
αντε να ερθει και το φωτιστικο σου να απογειωθείς και εσυ:)
πέρασε να κάνεις "check in" γιατι κοντοζυγώνει η ωρα σου!:D
αντε κυριε να πάρουμε και εμείς σειρα :D:D
ευχαριστω πολυ Νικο να σε καλα ρε φιλε αντε να δουμε σιγα σιγα!!!!
Αν και το διαλυσαμε το θεμα του Λεοναρδου,εχω την aquabee 2000 με 300 λιτρα παροχη αερα και 10 watt κατανάλωση.Σε deltec mce600.
δεν τρεχει κατι Γιαννη μην το σκευτεσε καθολου!!!!
Sakisdraminos
21-05-16, 13:26
Πως ειναι σημερα το σκιμμερ ?
εκανες αυτο που σου ειπα για την ροη?
δεν λεεω ντρεπομαι :p
το σκιμερ ειχε βανα αλλα τοσους μηνες τωρα δεν το ειχα παρει χαμπαρι :smt020
καλα δουλευει σαν να υποχορουν και οι αλγες!!! θα δουμε
το ταγκ εκανε και μερικες βολτουλες ψιλοεφαγε κιολας.... σαν να πιγενουν καλα τα πραγματα!!! :D
Sakisdraminos
22-05-16, 07:21
Βάλε καμιά φώτο να δούμε τι παίζει !
Στα κοράλλια είδες καμιά διάφορα?
ελα λεων!τι λεει?καλορίζικα τα ζωντανά και καλοδούλευτα τα αλλα!
βαΛΕ ρε καμιά φωτο να χαζέψουμε λιγο!
Sakisdraminos
29-05-16, 21:19
Δεν βλέπω φωτογραφίες από το σκιμμερ και ανησυχώ !
Παιζει απο αυριο να στειλω το φωτιστικο!:smt041
σακη λες να στρώνει τον δρόμο με ροδοπέταλα για να υποδεχτεί το φωτιστικο!:grin:
ναι ναι λεγε μου τετοια!!!!
ασε Σακη και να το στιλεις θα κανει 2-3 μερες να μπει επανω!!!
κανα 2 βραδια θα κυμιθουμε παρεα και θα βαλω την γυναικα στη θεση του!!! χαχαχαχαχαχα (μονο να μην δει τι εγραψα γιατι με βλεπω εμενα στο ενυδρειο χαχααχαχααχ)
συγνομη που δεν ανταποκρυθηκα αμεσα στο ετημα σας παιδες αλλα ετρεχα λιγο!
Ευχαριστω πολυ Νικο να σε καλα!!!
Οριστε και οι αναλογες φωτο!!!
νομιζω οτι στην τριτη φωτο φενετε και το ικ στο ταγκ :(
ΜΠΡΑΒΟ λεων!με ανησυχεί το τανκ οπως το ειδα αν και δεν φαίνεται καλά στην φωτο!
ΞΕΚΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑ.....
πολυ όμορφο φίλε εχει γίνει!
με το καλό να έρθει το φωτιστικό σου!
Sakisdraminos
30-05-16, 16:39
Το ικ φαίνεται και το ψάρι είναι σε δύσκολη κατάσταση!
σκορδοζουμο κανε και βουτά την τροφή μέσα να μουλιάσει!
Κατεψυγμένες βοηθάνε λόγο ότι είναι πιο καλός ποιότητας!
Το σκιμμερ γιατί ει ναι τόσο καθαρό ?:(
Το σκιμμερ γιατί ει ναι τόσο καθαρό ?:([/QUOTE]
στο πλυντήριο πιάτων το έβαλες?
Sakisdraminos
30-05-16, 16:41
Το σκιμμερ γιατί ει ναι τόσο καθαρό ?:(
στο πλυντήριο πιάτων το έβαλες?[/QUOTE]
αχαχαχαχαχαχχα:D
εχω ξεκινισει σκορδοζουμο. τωρα για κατεψηγμενες.... θα δουμε!!!
το σκιμμερ το καθαρισα για να φαινετε η σταθμη! απο κει και κατω... το χαος!!! οσα βλεπει η πεθερα!!! χαχαχαχα
η νεα γενια απο σαλιγκαρια μεγαλωνει στο σαμπ!!!! :D:D:D
παχος γυαλιου 5mm :D
Sakisdraminos
01-06-16, 05:21
Ωραίοςςςςς
Με το καλό έχει αρκετά ;
οχι Σακη απο αυτα δεν εχω δει πολλα, τωρα βεβεα μπορει να ειναι μικρα ακιμα και να μην τα εχω παρει χαμπαρι! αλλα εχω πολυ πεταλιδα και αλλο σαλιγκαροειδες που το ειχε ο Γιαννης και σε μενα βρεικε προσφορο εδαφος!!! δεν θυμαμε το ονομα του αλλα οι πλυροφωριες λενε οτι κανει δουλεια!!!
παιδια την εκανα! ερηξα μαγνισιο και αντι για 300ml ερηξα 800ml (ξεχασα το σωληνακι ανοιχτο και αδιασε το μποκαλι) δηλ. καμια 150gr. αν και το τεστ λεει οτι ειμαι οκ 1500 τα κοραλια εχουν αντιθετη αποψη!! η σιμιλαρια ειναι κλιστη το ιδιο και το σαρκοφυτο και οι καλοαστρεες διχνουν μια ενοχλιση. αλλαγη εκανα την Κυριακη.
τιιιιιιι κανουμε??
Τίποτα ,1500 ειναι μέσα στο όριο , απλα η αποτομη ανοδος είναι που τα στρεσσαρε.
Κανε μια αλλαγή νερού και ια ερθει στα ισια του.
ναι Κωστα το σκεφτηκα και την Κυριακη εχει αλλαγη 60lt και βλεπουμε :D
Σακη στοματελα ειναι μαλον το αλλο σαλιγκαροειδες που εχω
Σακη στοματελα ειναι μαλον το αλλο σαλιγκαροειδες που εχω
ΕΛΑ ΛΕΩΝ!στο σαμπ έσκασαν τα αβγά?
είδα και στο δικό μου εχθες!
αλλα σκούπα phillips ρουφάει την σκόνη.....:grin::grin:
ΝΙκο τα αυγα τα εναποθεσε στο ενυδρειο αλλα οπος οριμαζανε ξεκολαγαν και παρασυρθηκαν απο την ρωη οποτε λογικα τα περισσοτερα κατεληξαν στο σαμπ. το θεμα ειναι οτι εγω μονο μια γενα πειρα χαμπαρι τωρα ποιο γενησε ποτε που και γιατι... ειναι μεγαλι θεμα και οχι τπτ αλλο τα ρωταω και δεν μου λενε, ειναι εχεμηθα τα ατημα και δεν μπορω και να τα μαστιγωσω!!! χαχαχα
λεων τι νεα ρε φιλαράκι?
έστρωσε το tang?
τι έγινε με το φωτιστικό?
γεια σου Νικο!!!
ναι το ταγκ σιγα σιγα βελτιωνει την κατασταση του αλλα με πολυ κοπο απο μερουσ μου!!! μια το ικ (που εχει ακομα ελαχιστο αλλα ειναι οκ) μια ξυνοταν σαν τρελο και ανοιγε πλιγες και τελος εβγαλε και φουσκες πανω απο τα ματια!!! να δω τι αλλο θα παθει αυτο το ψαρακι!! παρ ολα αυτα ομος ειναι μια χαρα τρωει.... και εμενα αμα λαχει!!!!
οσο για το φωτιστικο δεν θελω να το συζιτισω.......
Σαφος και πρεπει να ευχαριστισω τον Σακη για οοοοολη την προσπαθεια που εκανε για την παραγκελια των υληκων, την συναρμολογιση και την αποστολη αλλα πρεπει να ριξω και ενα τονο μπινελικα στα ΕΛΤΑ!!! γιατι χαλασαν ολη την δουλεια του Σακη!!!
Sakisdraminos
30-06-16, 22:15
Θα το ξανά στρώσουμε λεο πρέπει να κανείς ένα ******** στο σπίτι.....
γεια σου Νικο!!!
ναι το ταγκ σιγα σιγα βελτιωνει την κατασταση του αλλα με πολυ κοπο απο μερουσ μου!!! μια το ικ (που εχει ακομα ελαχιστο αλλα ειναι οκ) μια ξυνοταν σαν τρελο και ανοιγε πλιγες και τελος εβγαλε και φουσκες πανω απο τα ματια!!! να δω τι αλλο θα παθει αυτο το ψαρακι!! παρ ολα αυτα ομος ειναι μια χαρα τρωει.... και εμενα αμα λαχει!!!!
οσο για το φωτιστικο δεν θελω να το συζιτισω.......
Σαφος και πρεπει να ευχαριστισω τον Σακη για οοοοολη την προσπαθεια που εκανε για την παραγκελια των υληκων, την συναρμολογιση και την αποστολη αλλα πρεπει να ριξω και ενα τονο μπινελικα στα ΕΛΤΑ!!! γιατι χαλασαν ολη την δουλεια του Σακη!!!
ελα λεων!σκόρδο και φαγακι και θα στρώσει!
πολύ εχω στεναχωρηθεί λεων με το φωτιστικό σου!
σου έσπασε και λεντ? η' μόνο το κέλυφος του φωτιστικού?
για ψαξτω λίγο με τα ελτα μπας και πάρεις τπτ?φώτο έβγαλες στην παραλαβή του?
δεν έπρεπε να το παραλαβεις ετσι!
δικαιούσαι εξηγήσεις σαν πελάτης απο τα ελτα και μπορείς να κάνεις καταγγελία και να κινηθείς νομικά!
ελα λεων!σκόρδο και φαγακι και θα στρώσει!
πολύ εχω στεναχωρηθεί λεων με το φωτιστικό σου!
σου έσπασε και λεντ? η' μόνο το κέλυφος του φωτιστικού?
για ψαξτω λίγο με τα ελτα μπας και πάρεις τπτ?φώτο έβγαλες στην παραλαβή του?
δεν έπρεπε να το παραλαβεις ετσι!
δικαιούσαι εξηγήσεις σαν πελάτης απο τα ελτα και μπορείς να κάνεις καταγγελία και να κινηθείς νομικά!
Νικο σπασαν ολα και λεντ και πλεξι:( το προβλημα ειναι οτι αν και ο Σακης τουσ ειπε να βαλουν ευθραυστο αυτοι απλα τον αγνοησαν οποτε απο κει και περα τα πραγματα εχουν μια λογικη σειρα.. και αντε τωρα να βγαλεις ακρη με το δημοσιο!!!! το μεγαλο προβλημα ειναι τα λεντ που αντε πρωτα να βρω τροπο να τα παραγκιλω και το χειροτερο αντε να ερθουν που θελουν καμια 20αρια μερες!!!
Οπα ρε λεων ,τι έγινε?
τι να γινει ρε Κωστα απλα τα ελτα αποφασησαν οτι ειναι πολυ ωραια ιδεα να παιξουν μπαλα με το φωτιστικο μου!!!
ειπα να μην βαλω φωτο αλλα καλο ειναι τετοια να φενονται (συμειωτεον ο φακος ηταν τυλιγμενος με φελιζολ!!!!)
πολύ κρίμα λεων!μην στεναχωριεσαι φίλε!οτι έγινε έγινε!
έχω έρθει σε επικοινωνία με τον σακη και όταν είσαι έτοιμος θα στην κάνω εγώ την παραγγελία σου στην κινεζα!
στεναχωρηθηκα πολύ φιλε να ξέρεις!
ολα στο πρόγραμμα ειναι!η ρεεφοζωη συνεχίζεται ομως!υπομονή και σε λίγο καιρό ολα θα ειναι μια ανάμνηση!
Γιαννης Μ5
06-07-16, 16:10
Τι λες τώρα;;;;Και δεν κατάλαβα δηλαδή;Αυτοι δεν πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους;;;;;Βαρα Λεο....
λεων τι λεει?έχουμε κανένα νεο?
τιποτα Νικο :( πολυ δουλεια και ουτε αλλαγη δεν προλαβενω να κανω τωρα!!! να περασει το καλοκαιρι να γινει και αυτο το.... φωτιστικο και βλεπουμε! και ενα ψαρακι που ελεγα να βαλω ο αφησα προς το παρον!!! παγωμα για λιγο γιατι η κουραση δεν παιζεαι!!!
Sakisdraminos
30-07-16, 01:38
τιποτα Νικο :( πολυ δουλεια και ουτε αλλαγη δεν προλαβενω να κανω τωρα!!! να περασει το καλοκαιρι να γινει και αυτο το.... φωτιστικο και βλεπουμε! και ενα ψαρακι που ελεγα να βαλω ο αφησα προς το παρον!!! παγωμα για λιγο γιατι η κουραση δεν παιζεαι!!!
Λεό προσπάθησε να μην το παρατήσεις τώρα το καλοκαίρι ....
Ξέρω ότι τρέχεις αλλά προσπάθησε να κλέβεις χρόνο για μέτρησης και αλλαγή νερού.
Με απλό δέμα έγινε η αποστολή ή πορτα-πορτα; από Σάμο το έστειλε;
Κρίμα πάντως.
Οχι ρε ΣΑκη δεν το παραταω!!!
απλη αποστολη εγηνε φιλε
λεων τι λέει?
τρέχεις και δεν φτάνεις το καλοκαίρι φιλαράκι ε?
υπομονή!
κανένα νέο έχουμε?
καιρό εχεις να βάλεις καμια φωτο να χαζέψουμε!:D
απο ρουτίνες πως είσαι?
προλαβαίνεις καθόλου?
ελα ρε Νικο ολα καλα εκτως του οτι τρεχω σαν παλαβος και δεν προλαβενω
λοιπων εγω θα τα πω και ασ φαω κραξιμο!!!
αρχικα ειμαι πολυ χαρουμενος που εχω σκλυραγωγιμενα κοραλια!!! εχω να κανω αλλαγη κανα μηνα τωρα και απο μετρισεις αστα (συνελαβα το KH στο 5 καποια στιγμη αλλα το φτιαχνω σιγα σιγα)
περιεργος το παραζωανθακι παει με χιλια
ταιζω κοραλια μια φωρα τη βδομαδα και βδομαδα παρα βδομαδα κανω εναλαγη τροφων μια βαζω reef plus της seachem και μια power coral food της oceanlife
βακτιρια ριχνω special blend οποτε θυμαμε!!!:smt020
το blue tag εχει ξεπερασει τα θεματακια του αν και η ουρα παραμενει γρατζουνισμενη απο το ξυσιμο (πιστευω οτι θα στρωσει) και ταιζω 2 φωρες τη μερα με ocean nutrition formoyla 1 και καθε τοσο κανω και ενα ταισμα με 2 (καλα ρε παιδια ποσο τρωει το τημο??)
εχασα 2 σαλιγκαρακια ενα trohus kai ena nassarious αλλα τωρα ειναι ολα οκ!
απο θ που ημουν σταθερα στους 29-30 αλλα εβαλα ενα ανεμιστιρακι και εχω πεσει 2-3 βαθμους τωρα πρεπει να του κανω μια βαση μην γινει καμια στραβη και πεσει στο νερο και εχουμε αλλα!!!!
απο αλγες νομιζω ειμαι οκ, δεν εχω τιποτα μαλιαρο στο ενυδρειο (λιγο πρασιναδα στον βραχο αλλα χαλαρα πραγματα (να τρωνε και τπτ τα σλιγκαρια;)) το σκιμερ παντος καθαρο ειναι
απο κοραλινη τπτ το ιδιετερο, προσπαθει η κακομοιρα αλλα δεδομενων των συνθικων ακρος λογικο.
και τελος προσθεσα στην υπερχυλιση ενα ποτυρακι σαν αυτα παου εχει βαλει ο Νικος και παει πολυ καλητερα!!!
τωρα μετα το καλοκαιρι και δεδομενου οτι θα λυξει καποια στιγμη το θεμα με το φωτιστικο θα κοιταξω για 1 κυκοφωριτη και διλα διλα για κανενα ριακτορα και βλεπομε!!
θα βαλω μερικες φωτο που τραβηξα χθες και χροσταω μερικες ακομα
ελα ρε Νικο ολα καλα εκτως του οτι τρεχω σαν παλαβος και δεν προλαβενω αν τρέχεις για δουλεία αυτό σε κάνει άξιο άνθρωπο λεων!απλά κανε λίγο υπομονή.............και προσπάθησε να κρατάς ενα ρυθμό στις ρουτίνες σου έτσι ώστε οταν καλμάρεις να σου είναι πιο εύκολο να μπουσταρεις!
λοιπων εγω θα τα πω και ασ φαω κραξιμο!!! :D:D
αρχικα ειμαι πολυ χαρουμενος που εχω σκλυραγωγιμενα κοραλια!!! εχω να κανω αλλαγη κανα μηνα τωρα και απο μετρισεις αστα (συνελαβα το KH στο 5 καποια στιγμη αλλα το φτιαχνω σιγα σιγα)
περιεργος το παραζωανθακι παει με χιλια
ταιζω κοραλια μια φωρα τη βδομαδα και βδομαδα παρα βδομαδα κανω εναλαγη τροφων μια βαζω reef plus της seachem και μια power coral food της oceanlife
βακτιρια ριχνω special blend οποτε θυμαμε!!!:smt020
το blue tag εχει ξεπερασει τα θεματακια του αν και η ουρα παραμενει γρατζουνισμενη απο το ξυσιμο (πιστευω οτι θα στρωσει) και ταιζω 2 φωρες τη μερα με ocean nutrition formoyla 1 και καθε τοσο κανω και ενα ταισμα με 2 (καλα ρε παιδια ποσο τρωει το τημο??)βάζε και σκόρδο αν μπορείς
εχασα 2 σαλιγκαρακια ενα trohus kai ena nassarious αλλα τωρα ειναι ολα οκ!
θα σου στείλω γιατί εχω γέννες!
απο θ που ημουν σταθερα στους 29-30 αλλα εβαλα ενα ανεμιστιρακι και εχω πεσει 2-3 βαθμους τωρα πρεπει να του κανω μια βαση μην γινει καμια στραβη και πεσει στο νερο και εχουμε αλλα!!!!
απο αλγες νομιζω ειμαι οκ, δεν εχω τιποτα μαλιαρο στο ενυδρειο (λιγο πρασιναδα στον βραχο αλλα χαλαρα πραγματα (να τρωνε και τπτ τα σλιγκαρια;)) το σκιμερ παντος καθαρο ειναι
απο κοραλινη τπτ το ιδιετερο, προσπαθει η κακομοιρα αλλα δεδομενων των συνθικων ακρος λογικο.βάζε αν μπορείς πιο συστηματικά βακτήρια
και τελος προσθεσα στην υπερχυλιση ενα ποτυρακι σαν αυτα παου εχει βαλει ο Νικος και παει πολυ καλητερα!!!μπράβο μπράβο λεων
τωρα μετα το καλοκαιρι και δεδομενου οτι θα λυξει καποια στιγμη το θεμα με το φωτιστικο θα κοιταξω για 1 κυκοφωριτη και διλα διλα για κανενα ριακτορα και βλεπομε!!ετσι λεων πάμε γερά φίλε!ο χειμώνας που έρχεται θα ειναι καυτός!
θα βαλω μερικες φωτο που τραβηξα χθες και χροσταω μερικες ακομα
περιμένουμε τρελέ μου!λεων πολύ μου αρέσει που παρά τις ατυχίες σου και τις αναποδιές που σε βρήκανε δεν το βάζεις κάτω και είσαι ακόμα μάχιμος!
Sakisdraminos
17-08-16, 17:41
Καλούτσικα παρά της ατυχιες!
Φαντάσου μόλις μπουσταρεις!
τα κοραλλια με τα φωτα που εχει τωρα είναι σουπερ, 48βατ σε 200+ λιτρα και αντεχουν και αναπτύσσονται. απο σεπτεμβρη να λύσει και τις εκρεμοτητες θα τα παει αριστα.
αντε να λυξει καποια στιγμη η ιστορια με το φωτιστικο και ολα σιγα σιγα θα παρουν τον δρομο τους!!!
οχι τπτ αλλο αλλα δεν μου κανει καρδια να βαλω και κανα κοραλι
το blue tag θα φαει και μενα στο τελος τα κλουν παντος δεν προλαβενουν ουτε ανασα να παρουν!!! να δω πως θα τα καταφερει το yellow που θελω να βαλω απο Οκτωβρη!!!
και μερικες φωτο που χροσταω!!!
Sakisdraminos
27-08-16, 22:09
Μπορώ να πω οτι ο Γιάννης εχει απόλυτο δίκαιο ....
Έχω στεναχωρεθεί με το φωτιστικό σου ....
Μόλις έρθω Πρέβεζα κερνάω έυχελαιοοο !!!
μπραβο λεων!
παρολα τα στραπάτσα που σου έχουν τύχει το κρατάς σε πολύ καλό επίπεδο!
αντε να γίνει και η ανακατασκευή του φωτιστικού και μετά προσδεθείτε κύριοι!
ελα λεων!
τι εγινε φιλαράκι?
έχουμε καμία εξέλιξη με το φωτιστικο?
βαλε καμία φωτο να χαζέψουμε λιγο:D
οχι φιλε τπτ ακομα εχω κολισει λιγο με την paypal αλλα δεν εχω και τον χρονο να το ψαξω και πολυ τωρα οποτε κατσε να βγει και αυτος ο μηνας και μετα το ψαχνω λιγο παραπανω!!!
οχι φιλε τπτ ακομα εχω κολισει λιγο με την paypal αλλα δεν εχω και τον χρονο να το ψαξω και πολυ τωρα οποτε κατσε να βγει και αυτος ο μηνας και μετα το ψαχνω λιγο παραπανω!!!
λεων καλησπέρα!
μην σε αγχώνει η paypal θα τα παραγγείλω με κάτι άλλα που θέλω!
εσύ απλα ετοίμασε τι θέλεις και ολα τα άλλα άστα πάνω μου!
Να σε καλα ρε φιλε με καταυποχρεωνεις και μονο που το λες!!!
Να σε καλα ρε φιλε με καταυποχρεωνεις και μονο που το λες!!!
καμια υποχρέωση λεων!
σε θεωρώ φίλο και οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!
καμια υποχρέωση λεων!
σε θεωρώ φίλο και οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!
Αν και δεν εχουμε συναντιθει ποτε (πραγμα που δεν θα κρατισει για πολυ ακομα) και εγω σε θεωρο φιλο φιλε Νικο :D:D:D
Εννοείτε λέων.
Να ειμαστε καλα φιλε και θα τα πούμε και απο κοντά.
Η ζωή στο ρεεφ πως κυλάει ;
Τα τανκ συνήλθαν ;
Ποτε βλεπεις να πατήσεις γκάζι;
Λοιπων παιδες ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινοσω οτι η παραγκελια για τα λεντ εγηνε χθες!!!! απο τσιγκουνια βεβαια εβαλα την φθημοτερη μεθοδο αποστολης οποτε η παραλαβη ενας θεος ξερει ποτε θα γινει!!!! (ουτε λεει το σαιτ χρονο οποτε... καλα χριστουγενα)
το ταγκ νικο εχει συνελθει!! η ουρα του ειναι λιγο φθαρμενη αλλα πιστευω οτι με τον καιρο θα στρωσει! απο την αλλη τα κλουν εχουν ενα θεματακι με το φαι, για καποιο λογο το ενα ιδικα δεν καλο τρωει, αλλα αυτα ειναι και λιγο βλαμενα.. τραμπουκιζομται μεταξι τους, αστα και θα δουμε...
Σημερα θα παραγκιλω και μια RW8 για να φτιαξω και λιγο την κυκλοφωρια και καπος ετσι τελος με τον εξοπλησμο για κανα 2 μηνες (εκτος αν δεν μπορεσω να κρατιθω και βρω κανα μεταχειρησμενο σκιμμερακι καλο η κανεναν ριακτορα σε καλη τιμη!!!
Να μινει και κανα φραγκο για κανα κοραλακι!! winter is coming!!! χαχαχα
Επισεις ειμαι στην ευχαριστη θεση να πω οτι μετα απο κανα 2μηνο καποια στιγμη μες στην βδομαδα θα κανω και μια αλλαγη νερου (οχι μεγαλη μην κακομαθουν δεν κανει!!!! χαχαχαχα
Άντε να μπούμε σε ρυθμό , αλλαγή νερού δύο μήνες ; Θα σε μαλωσω , μετρήσεις έχουμε;
Με την κουραση και τις ωρες δουλειας που ταβαω το καλοκαιρι παλι καλα να λες!!! αλλα δεν εχουν αναγκη ειναι εκπαιδευμενα!! χαχαχαχα
απο μετρισεις Ca 450, Mg 1450, και KH αστα ενα δραμα ανσανσερ εχει γινει πεφτει για πλακα κατι μου το ρουφαει σαν σκουπα μεσα σε μια βδομαδα απο σχεδων 9 επεσε στο 5 και παμε παλι ανευασμα σιγα σιγα!!! αλλατοτιτα ειναι στο 1026 καλα κραταει ακομα. θερμοκρασια 27 βαθμοι. τι λες πως σου φενεται?
Με την κουραση και τις ωρες δουλειας που ταβαω το καλοκαιρι παλι καλα να λες!!! αλλα δεν εχουν αναγκη ειναι εκπαιδευμενα!! χαχαχαχα
απο μετρισεις Ca 450, Mg 1450, και KH αστα ενα δραμα ανσανσερ εχει γινει πεφτει για πλακα κατι μου το ρουφαει σαν σκουπα μεσα σε μια βδομαδα απο σχεδων 9 επεσε στο 5 και παμε παλι ανευασμα σιγα σιγα!!! αλλατοτιτα ειναι στο 1026 καλα κραταει ακομα. θερμοκρασια 27 βαθμοι. τι λες πως σου φενεται?
ελα λεων!
μην γλωσοτρωγεσαι μην λες κουβέντα οτι πάει καλά!:D
το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις και να παραγγείλεις κοράλλια για να είσαι ετομος!
οι μέρες περνάνε....................:smt020
Καλά δείχνει , απλά πρόσεξε τα πάνω κάτω ειδικά στο kh.
ελα λεων!
μην γλωσοτρωγεσαι μην λες κουβέντα οτι πάει καλά!:D
το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις και να παραγγείλεις κοράλλια για να είσαι ετομος!
οι μέρες περνάνε....................:smt020
Nικολα κοραλια δεν νομιζω να παρακιλω (γιατι ειναι ακρο και ειναι κριμα) αν ηταν LPS τωρα θα ειχαμε μαχες με τη γυναικα αχαχαχαχχαχα
Καλά δείχνει , απλά πρόσεξε τα πάνω κάτω ειδικά στο kh.
ναι ρε Κωστα αλλα δεν ξερω γιατι τοση καταναλωση μαλλων κατι μικροοργανισμοι που κανουν κελιφος σαν fether daster αυτα πρεπει να καταναλωνουν... θα διξει
Φυσικό είναι να υπάρχει κατανάλωση σε ανθρακική σκληρότητα , από κοράλλια τι έχεις;
απο LPS εχω:
6 φραγκακια καλοαστρεα
2 εφιλιες
1 ακανθαστρεα
και απο ******:
2 ξενιες
1 σιμιλαρια
1 σαρκοφυτο
1 green star
5 πετρουλες με ζωανθακια
και μερικα μανιταρια
Sakisdraminos
20-09-16, 21:10
Λεο φωτογραφίες να βάλεις και να πας και από τον φίλο μου να του τραβήξεις το αυτί!
Να του πεις να αφήσει λίγο τα μέλια και να μας βάλει καμιά φωοτογραφία.
Τζαμπα η καμερα????
ααα ξεχασα εχω και εναν ποριτη με τα featherdaster
μωρε εγω να τον μαλοσω αφτος θα με ακουσει??? χαχαχα
Sakisdraminos
20-09-16, 21:18
Πες του από τον σώγαμπρο.......:D:D:D
Σαααααακηηηηηηηη πες αλευριιιιιι.....
κατι ειρθεεεεεε....
με το φτινιαρικο τροπο αποστολης και εκανε 8 μερες!!!
Sakisdraminos
22-09-16, 05:31
Έλα ρε ανάσταση ......
Αντέ να δούμε φως !!!
Τι θρίλερ του φωτιστικού ττελειώνει :smt041
ναι τωρα μενει να παω να κωλισω το πλεξιγκλας και να παρω μια θερμοαγωγιμη κολα, καθαριιζω συνδεω καιιιιιιιι......... ΦΩΣ!!!!
μπραβο λεων!
καλορίζικα φίλε μου και καλοφωτιστα να είναι!
είμαι σιγουρος οτι όση ατυχία είχες τόσο καλά θα πάνε όλα απο εδώ και πέρα!
πάμε γερά λεων!
Ευχαριστω πολυ Νικο να σε καλα και εγω ελπιζω οτι απο δω και περα τα πραγματα θα πανε καλητερα!!!
αλλη μια παραλαβη που μπηκε ειδη στο ενυδρειο και αυριο θα ψαξω να δω που ακριβος θα κατσει!!!
Sakisdraminos
23-09-16, 03:01
Λεο δεν σε προλαβαίνουμε πια σαν να πάτησε γκάζι απότομα .
κοίτα για μια δόσομετρική η ροακτορα αν μπορείς οικονομικά να μπουσταρουμε καλά και τα Χριστούγεννα είναι κοντά .....:D
χαχαχαχα!
αυτά είναι!
πατάμε γκαζι και ανεβάζουμε ταχύτητα λεων!
πάμε γερα τρελέ μου!
καλορίζικο το νέο σου οπλο!
ευχαριστω πολυ παιδια!! προσπαθω!!
τωρα για ριακτορα δεν ξερω βλεπω την Βασω με τον πλαστη στο χερι και ΔΕΝ ειναι για πιτα οποτε τρομαζω λιγο αλλα θα δουμε!!! χαχααχα
πηγα και κωλησα και το σπασμενο plexi glass!!!! και συνεχιζουμε!!!!
ευχαριστω πολυ παιδια!! προσπαθω!!
τωρα για ριακτορα δεν ξερω βλεπω την Βασω με τον πλαστη στο χερι και ΔΕΝ ειναι για πιτα οποτε τρομαζω λιγο αλλα θα δουμε!!! χαχααχα
πηγα και κωλησα και το σπασμενο plexi glass!!!! και συνεχιζουμε!!!!
λεων κρύβε λόγια!:D
δεν χρειάζεται να τα ξέρουν ολα!
έτσι κάνω και εγώ αλλά εχω τον μικρο που με το που δει κάτι νέο είτε απο ζωντανό είτε απο εξοπλισμό το διατυμπανιζει :smt020 αμέσως στην μανα του!
----------------------------
πάμε γερά με το φωτιστικό!
το χειρουργείο εσύ θα το κάνεις λεων?
λεων κρύβε λόγια!:D
δεν χρειάζεται να τα ξέρουν ολα!
έτσι κάνω και εγώ αλλά εχω τον μικρο που με το που δει κάτι νέο είτε απο ζωντανό είτε απο εξοπλισμό το διατυμπανιζει :smt020 αμέσως στην μανα του!
----------------------------
πάμε γερά με το φωτιστικό!
το χειρουργείο εσύ θα το κάνεις λεων?
χαχαχα αστα εγω δεν χρειαζομαι μικρο μου φεβγουν απο τη χαρα μου χαχαχαχαχαχαα ασταααα..... ειναι αυτο που λεμε θελει η που... να κριφτει και η χαρα δεν την αφινει :smt040
ε ναι τωρα Νικο τι να κανω θα το παλεψω! εχω την συνδεσμολογια απο τον Σακη στα αλλα οποτε θα κανω μια αντιγραφη και ελπιζω να πανε ολα καλα! παριγκηλα και παστα cpu λογικα αρχες εβδομαδας θα ειναι εδω οποτε θα προσπαθισω να τα φτιαξω μεσα στη βδομαδα, να τα δω τουλαχιστων να αναβουν, μετα θα ασχολιθω με το πως θα μπουν!!! ααααλο απο κει αλλα δεν πιραζει εκει ειναι ποιο ευχαριστα τα πραγματα!!!
σημερα εσθανομαι πολυ χαρουμενος ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑΓΗ!!!! μετα απο 2.5 μηνες!!! τα κακομαθενω νομιζω αλλα δεν πιραζει :D
Sakisdraminos
25-09-16, 20:50
Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά χωρίς αλλαγή νερού .....
Τελείωσε και το φωτιστικό ν ππάρουν μπρος όλα !!!!
Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά χωρίς αλλαγή νερού .....
Τελείωσε και το φωτιστικό ν ππάρουν μπρος όλα !!!!
ελα ρε μην αγχονεσαι τα εχει σκλυραγωγισει ο Γιαννης φουλ!!! δεν εχουν αναγκη!!!! χαχααχα
ναι λογικα παντα ειναι η τελευτεα φωρα εκτος αν μας τα κανει ο καιρος μανταρα!!!
Δεν εχεις βάλει ακόμα κολλητήρι στην πρίζα και ανησυχώ.
Περιμένω την μυρουδια( οπως λένε και οι παλιοί ) του καλαι λεων!:D
δεν εχω καλαι Νικο αλλα αυριο θα παω προι προι!!!
Sakisdraminos
26-09-16, 20:55
Δώσε πόνο Λεό
περιμένουμε να δούμε φως.......
μπράβο λεων πάμε γερά!
Δώσε πόνο Λεό
περιμένουμε να δούμε φως.......
ειχαριστω Νικο
εγω να δεις Σακη.. εγω να δεις!!! χαχαχα
λοιπων παιδια το θετικο ειναι οτι το φωτιστικο ειναι ετοιμο και το ακουμπησα προχειρα στο ενυδρειο μεχρι να βρω την τελιοτικη του θεση (φωτο αυριο) το αρνιτικο οτι κατι ψαρια που παριγηλα... δεν ηρθαν ποτε οποτε παλι αψρος θα μεινω και εχω αρχισει το κλαμα.. αλλα δεν πιραζει τι να κανουμε την επομενη φωρα αμα ειναι ποιο τυχερος εχω φωτιστικο τουλαχιστον!!!
Sakisdraminos
30-09-16, 09:24
Χαλαρά ψάρια και κοράλλια έρχονται συχνά μέχρι το καλοκαίρι ....
δώσε βάση σε εξοπλισμό να τελειώσουμε με αυτό το κκομμάτι .
Χαλαρά ψάρια και κοράλλια έρχονται συχνά μέχρι το καλοκαίρι ....
δώσε βάση σε εξοπλισμό να τελειώσουμε με αυτό το κκομμάτι .
εγω θελω θελω θελω!!!! :p:p:p:p:p
και οι φωτο που χροσταω!
Γιαννης Μ5
30-09-16, 14:56
Αυτα είναι......καλοδουλευτο!!!!!!
revolution1925
30-09-16, 15:04
Μπράβο ρε φίλε αντε με το καλό άλλη ατυχία να μην σε βρει..!
Λεο τα μπουκάλια με τα ζουμιά που έχεις δίπλα πως ρίχνουν τα υγρά στο ενυδρείο.. Εννοώ ότι αφού είναι πιο χαμηλά πως πέφτουν μέσα τα υγρά?
Αυτα είναι......καλοδουλευτο!!!!!!
Μπράβο ρε φίλε αντε με το καλό άλλη ατυχία να μην σε βρει..!
Λεο τα μπουκάλια με τα ζουμιά που έχεις δίπλα πως ρίχνουν τα υγρά στο ενυδρείο.. Εννοώ ότι αφού είναι πιο χαμηλά πως πέφτουν μέσα τα υγρά?
ευχαριστω πολυ παιδια αντε να δουμε γιατι μεχρι τωρα....
Αρη εχω σαμπ απο κατω οποτε καταλιγουν εκει δεν τα στελνω κατευθιαν στο ενυδρει! εχω βαλει στο συστημα του ορου οποτε οταν θελω να συμπιροσω απλα ανοιγω λιγο την "βανουλα" και ριχνω σταγωνα σταγωνα μεχρι να βαλω οσο θελω, καθε μπουκαλι το εχω ογκομετρισει και εχω σιμειωσει καθε 100ml.
τωρα οσο για σενα επειδη δεν εχεις σαμπ θα προσπαθουσα να τα βαλω (προφανος) καπου απο πανω απο το ενυδρειο (ενα ντουλαπακι ισος που ενδεχομενος να σου φανει πολυ χρισημο) και θα τα ερηχνα πανω σε καποιον κοικλοφωριτη ετσι ωστε να ανακατευτουν καλητερα και ποιο αμεσα με το συστημα και να μην στρεσαρουν τους οργανισμους (παντα σταγωνα σταγωνα)
αααα μπορει να σε μπερδεψε ενας χοντρος σωλινας πισω απο τα μπουκαλια!!! αυτο ειναι μια πατεντα που εχω κανει για προσαρμογη σε νεους οργανισμους που θα μπουν στο ενυδρειο και απλα δεν το εβγαλα (μιας και τα ψαρια δεν ηρθαν:()
ετσι για την ιστορια να το πω και αυτο, αν και δεν ειναι κατι φοβερο, εγω ειμαι απλα τεμπελης και βαριεμε να ριχνω ποτιρακι ποτιρακι νερο. εχω φτιαξει με σωλινα ενα π, με προεκτετεμενο το ενα ποδι (του π προφανος) και απο μεσα περνανε 3 συστηματα ορου. οποτε παιρνει νερο απο πανω και το ριχνει στο σαμπ. στο σαμπ βαζω με κλειστα φωτα τις σακουλες με τα ...ψαρια και το βαζω να ριχρει σταγωνα σταγωνα οποτε μεχρι να κλεισουν επανω τα φωτα ο εγκλιματισμος εχει γινει και τα ζωντανα ειναι μια χαρα με διαρκεια εγκλιματισμου 2-3-4 ωρες μπορει και παραπανω χορις να εχω κανει τπτ. τελος αφου τα βαλω στο ενυδρειο ανοιγω και τα φωτα του σαμπ, οποτε ουτε γατα ουτε ζιμια!!! χαχαχα
revolution1925
30-09-16, 17:10
ωραιος ευχαριστω...! όλα καλα από εδώ και περα ευχομαι..!
Μπράβο ρε Λεό , καλοδουλευτο.
Αντε και να παίρνουμε και εμείς σειρά.
Μπράβο ρε Λεό , καλοδουλευτο.
Αντε και να παίρνουμε και εμείς σειρά.
αααα εκει στα νησια δεν σας φοβαμαι ειστε πολυ μπροστα!!!!
Μπράβο μπράβο λεων!
Να ειναι και η τελευταία αναποδιά φιλε που σε βρήκε!
Το φωτιστικο ολα τα λεφτά. Πολυ προχω.....
Λεων σε τι ένταση το εχεις τωρα ;
Μήπως να το ανεβάσεις στους 30-35 cm απο την επιφάνεια ;
90αρηδες φακούς δεν φοράει ;
Τούμπανο λεων το ρεεφ!
Μπράβο μπράβο λεων!
Να ειναι και η τελευταία αναποδιά φιλε που σε βρήκε!
Το φωτιστικο ολα τα λεφτά. Πολυ προχω.....
Λεων σε τι ένταση το εχεις τωρα ;
Μήπως να το ανεβάσεις στους 30-35 cm απο την επιφάνεια ;
90αρηδες φακούς δεν φοράει ;
Τούμπανο λεων το ρεεφ!
το ευχομαι ρε φιλε το ευχομαι!!
τωρα δουλευει στο φουλ για 10 ωρες τη μερα (αμα βγαλει αλγη εβγαλε :p)
Ναι πρεπει να ανεβει και θα το κανω μετα το ΣΚ!!
φακους δεν εχω τωρα (αυτοι που ειχαμε παρει ηταν πολυ "στενοι" και τους εβγαλα
αχ ετσι και εστελνε κοραλια ο γερμανος θα ημουν φτοχος χορισμενος αλλα τοτε να δεις τουμπανο που θα ηταν!!! χαχαχαχαχααχα
Sakisdraminos
01-10-16, 16:04
Νομίζω καμιά δεκαριά πόντους θα είναι καλά!
Πιο πολύ για τι έχεις χαμηλά τον βράχο !
Είδες διάφορα στα κοράλλια??
Το φάσμα είναι αρκετά μπλε γιαυτό δεν φαίνεται πολύ φωτεινό μην σε ανησυχεί ....
Νομίζω καμιά δεκαριά πόντους θα είναι καλά!
Πιο πολύ για τι έχεις χαμηλά τον βράχο !
καμια 10αρια τουλαχιστων λεω Σακη νομιζω οτι το φωτιζει καλητερα και δεν αφινει νεκρες γωνιες στις ακρες εσυ τι λες?
Είδες διάφορα στα κοράλλια??
ναι νομιζω οτι το χαρικαν θα διξει σε μερικες μερες!!!
Το φάσμα είναι αρκετά μπλε γιαυτό δεν φαίνεται πολύ φωτεινό μην σε ανησυχεί ....
ναι ειναι αρκετα μπλε αλλα τελικα δεν νομιζω οτι με χαλαει λιγο παραπανω ενταση θα ηθελα αλλα σιγα σιγα!!!:D:D:D
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΚΗΗΗΗΗ!!!!!
Μπράβο μπράβο λεων.
Νόμιζα οτι φορούσε φακούς το εργαλείο.
Παμε για σκληρές καταστάσεις βλέπω άμεσα.
Μπράβο μπράβο λεων.
Νόμιζα οτι φορούσε φακούς το εργαλείο.
Παμε για σκληρές καταστάσεις βλέπω άμεσα.
θελω λιγο απο αεξοπλισμο ακομα αλλα δεν βιαζομαι σιγα σιγα. αλλα ναι γενικα απο δω και περα πιστευω οτι τα πραγματα θα πανε καλητερα!! τωρα που ειμαι ζεστος!!! χαχαχα μου εχει μπει και στο μιαλο να αλλαξω το στισημο αλλα δεν ξερω θα δω θα παω να μαζεψω βραχο και αν μου βγει κατι καλο θα το κανω και ο θεος βοηθος!!! ασε που εχω μπει στην μπριζα για αλλη μια σειρα λεντ, αλλα δεν το λεω δυνατα γιατι και οι τυχοι εχουν αφτια! χαχαχαχα
Sakisdraminos
02-10-16, 07:41
Τα λεντ σε σχέση με λάμπες φθορίου έχουν λιγότερα λουμεν αλλά περισσότερα Par.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τόσο φωτεινά αλλά να κάνουν καλύτερη δουλειά.
Η δεύτερη σειρά είναι καλή λύση για να τα παίζεις και πιο χαμηλά !
Τα λεντ σε σχέση με λάμπες φθορίου έχουν λιγότερα λουμεν αλλά περισσότερα Par.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τόσο φωτεινά αλλά να κάνουν καλύτερη δουλειά.
Η δεύτερη σειρά είναι καλή λύση για να τα παίζεις και πιο χαμηλά !
ναι Σακη το ξερω ρε φιλε!!!!
κοιτα το ψηνω χοντρα για αλλη μια σειρα οποτε με την πρωτη ευκαιρια υο συζηταμε. το θεμα ειναι οτι τα λεντ που θα παραγκιλω θα ειναι ιδια με αυτα που εχω η θα εχει διαφωρα το φαζμα?
Έλα λεων καλα ειμαστε!
Πες μας εντυπώσεις σε παρακαλώ φιλαρακι μου,πως είδες την διαφορα με το φωτιστικο να τρέχει μερικές μερες;
Εγω οταν το εβαλα και ενώ το δούλευα στο 30-40% ένιωσα οτι πριν ειχα ενυδρείο σε κρυφό σχολείο. . :D
Νικο ακομα δεν το εχω βαλει σωστα να κατσει και δεν εχει και φακους αλλα παρ ολα αυτα κατι εχει αλλαξει συμαντικα και αυτο το βλεπεις και στα κοραλια αλλα και στην αλγη που το καταχαρηκε, ο βραχος μεσα σε 2 μερες εβγαλε γκαζον!!! και τωρα θελει λιγο προσοχη!! αυριο αν ολα πανε οπος θελω εχει νεο αντιφωσφορο και αλλαγη νερου, θα μειωσω και την ποσοτιτα του φαγητου αρκετα μπας και το περασω ξοφαλτσα!!!
μπορω να πω οτι ειναι ποιο ποιοτικο το φως των λεντ απ οτι των τ5, επισεις οι τ5 φαινονται ποιο φωτινες, ενω δεν ειναι, γιατι το φως δεν ειναι συγκεντρομενο μεσα στο ενυδρειο και δυαχεετε και εκτος με αποτελεσμα να λαμπει ολο το σπιτι, ενω με τα λεντ το φως μενει καλητερα μεσα στον χορο και κανει νομιζω καλητερη δουλεια.
τωρα αν ειχα μια σειρα ακομα το αποτελεσμα θα ηταν εκτιφλωτικο και ειμαι συγουρος οτι αν βαλω και το moon light θα ειναι και ποιο εντιποσιακο
το φαζμα ειναι απλο μιας και δεν καναμε καποια ιδιετερη παραγκελεια αλλα παρ ολα αυτα μου φαινεται αρκετα καλο
σε γενικες γραμες Νικο λεω να το κρατισω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
χαχαχαχαχα!
μπράβο φιλε λεων!
κοίτα καλύτερα να πάρεις φακούς για αρχή και στην πορεία κουμπώνεις και την άλλη σειρά αν βλέπεις οτι δεν καλύπτεσαι!
τον αντιφ/ρο τον εχεις σε ριακτορα η' σε κάλτσα?
φαγητό γιατί θελεις να μειώσεις?είδες κάτι που δεν σου άρεσε?
απο μετρησεις πως είσαι?
εχω εδω και 3-4 μερες ενα γκαζον που δημιουργιτε σιγα σιγα και δεν μου αρεσει καθολου!!! οποτε λεω να μειωσω λιγο το φαι για αρχη και βλεπουμε!!
ριακτορα πατεντα εχω στον αντιφωσφωρο (και ειχα πει να βγαλω μια φωτο την γυφτια μου αυτη αλλα σημερα που το καθαρησα ξεχασα!!!)
τελος παντον εχω μια μικρη ανλεια (400lt) και απο πανω εχω προσαρμωσει ενα μπουκαλακι νερου που εκει μεσα μπαινει ο αντιφωσφορος. ειναι αρκετα απλο και αρκετα γυφτικο αλλα δουλευει!!! :D:p:D
Sakisdraminos
03-10-16, 23:07
Μάλλον είναι αρκετά πιο δυνατά τα φώτα από τα προηγούμενα!;)
ε ναι!!!! και η αλγη το πειρε χαμπαρι αμεσος!!! αντε να κανει τον κυκλο της τωρα!!!:D:D:D
Sakisdraminos
03-10-16, 23:19
Νομίζω ήρθε για να μείνει !!!χαχαχαχαχαχα
Νομίζω ήρθε για να μείνει !!!χαχαχαχαχαχα
αααα οχι χοι μην μου λες τετοια κοραλινες θελω οχι αλγες!!!χαχαχαχα
Sakisdraminos
03-10-16, 23:21
αααα οχι χοι μην μου λες τετοια κοραλινες θελω οχι αλγες!!!χαχαχαχα
VOAS αυτός ξέρει τον τρόπο!
VOAS αυτός ξέρει τον τρόπο!
κοραλινη master!!!! χαχααχαχααχα
παιδια εχω 2 ερωτισεις
1. πως μπορω να βαλω συλικονη σε ενα τζαμι σε σταγωνες η σε κυμα και να το πατισω, ετσι ωστε να μην γλυστραει χωρις να κωλισει η συλικονη στην επιφανεια που την παταω?
2. ποια ειναι τα ρας καθαριστες? ειναι καποια σιγκεκριμενα η ολα? (για ικ πχ) η γενικα λεγονται καθαριστες?
παιδια εχω 2 ερωτισεις
1. πως μπορω να βαλω συλικονη σε ενα τζαμι σε σταγωνες η σε κυμα και να το πατισω, ετσι ωστε να μην γλυστραει χωρις να κωλισει η συλικονη στην επιφανεια που την παταω?
λεων αν κατάλαβα καλά κανε μια δοκιμή και βάλε λαδόκολλα
2. ποια ειναι τα ρας καθαριστες? ειναι καποια σιγκεκριμενα η ολα? (για ικ πχ) η γενικα λεγονται καθαριστες?
εγώ λεων έχω 4 ρασακια μέσα:
Halichoeres Melanurus,Pseudocheilinus Evanidus,Halichoeres Hortulanus τον λεγόμενο γιατρό Labroides Dimidiatus
Τι ακριβως θέλεις να κάνεις δεν κατάλαβα, πάντος αν βρεξεις την μια επιφάνεια με σαπουνονερο δεν θα κολλήσει εκεί.
εγώ λεων έχω 4 ρασακια μέσα:
Halichoeres Melanurus,Pseudocheilinus Evanidus,Halichoeres Hortulanus τον λεγόμενο γιατρό Labroides Dimidiatus
ευχαριστω Νικο θα το ψαξω λιγο γιατι μαλλων πρεπει να βαλω ενα ρασακι αλλα να μην μου χτυπαει σπυρογραφους!! θα το δω εν καιρο!!
Τι ακριβως θέλεις να κάνεις δεν κατάλαβα, πάντος αν βρεξεις την μια επιφάνεια με σαπουνονερο δεν θα κολλήσει εκεί.
Κωστα εχω δει σε DIY ενυδρεια απο την κατω μερια του πατου να εχουν βαλει σταγωνες σιλικονης οι οποιες εχουν καπως πατηθει (για να μην χαλαει το λειο του τζαμιου και εχουμε κανα σπασιμο λογο πιεσης) ετσι ωστε το ενυδρειο να μην γλυστραει. δοκιμασα να βαλω μια σταγωνα σιλικονης σε ενα τζαμι και να την πατισω με ενα αλλο που το ειχα αλυψει με σαπουνι αλλα ματαια κολησε και μου χαλασε, το αισθυτικο κυριως, αποτελεσμα και ειπα μηπος υπαρχει καποιος συκεκριμενος τροπος!!
μπηκε και η βαση για το φωτιστικο!!! ακουω εντυπωσεις!!
Μπράβο λεων φοβορες οι βάσεις!
Πολύ μινιμαλ καταστάσεις βλέπω.
Πλέξι έβαλες; τα κόλλησες στις κόντρες ;
Βάλε αν δεν βαριέσαι και μια κοντύνη.
Φοβερό παντως το ενυδρείο παμε για μπουσταρισματα σκληρών τωρα λεων.
Μπράβο λεων φοβορες οι βάσεις!
Πολύ μινιμαλ καταστάσεις βλέπω.
Πλέξι έβαλες; τα κόλλησες στις κόντρες ;
Βάλε αν δεν βαριέσαι και μια κοντύνη.
Φοβερό παντως το ενυδρείο παμε για μπουσταρισματα σκληρών τωρα λεων.
τζαμι ειναι Νικο και δεν εχει κατσει καλα τωρα το διαπιστωσα. εχει ταλαντωσεις απο την σιλικονη. πρεπει μαλων να παω σε πλεξι με κολα για να ειναι ποιο γερο!!! οχι δεν τα κωλησα στις κοντρες ενα π ειναι το καθε ενα με πελμα σε καθε ακρη και λιγο σιλικονη απο κατω για να μην γλιστραει, αλλα αλλη μια λαθος επιλογη ηταν η μαυρη σιλικονη που νομηζα οτι θα ειχε καλητερο αισθιτικο αποτελεσμα αλλα εκανα λαθος. δεν πιραζει διορθωνετε!!!
Sakisdraminos
09-10-16, 08:16
Εγώ προτείνω να το πιάσεις κάπου πιο αασφαλές.
Πάντως το ενυδρείο και χωρίς το φακό δείχνει τούμπανο .
καλό μπουσταρισμα!!!
ευχαρισω Σακη!!! νομιζω οτι αμα γινουν ποιο σκληρες οι κωλισεις δεν θα εχει προβλημα σταθεροτιτας. θα το κοιταξω γιατι η αλιθεια ειναι οτι με ανισιχει λιγο μην γινει καμια στραβη και καανει παρεα στα ψαρια!!!
Γιαννης Μ5
09-10-16, 20:16
Μονο αυτο σου ελειπε,να πεσει μεσα.......Κρεμασε το Λεο.....
Μονο αυτο σου ελειπε,να πεσει μεσα.......Κρεμασε το Λεο.....
για κρεμασμα πηγενε αλλα δεν αρεσει στην γυναικα οποτε.... ψαχνω να βρω αλλες λυσεις....
Sakisdraminos
09-10-16, 21:16
Κάνε και κανένα δωράκι ίσως αλλάξει γνώμη ......
Κάνε και κανένα δωράκι ίσως αλλάξει γνώμη ......
ενα αουταν θα της παρω γιατι σημερα στις ελιες την φαγαν τα κουνουπια και αυριο εχει παλι μαρς χαχαχαχαχαχα
καλά σου κάνει άκου αουταν.,... να το κρατάς πρέπει να σε βάλει. αφου ως γνωστο τα εξοδα υπολογιζονται, αγορα εξοπλισμου και απαραιτητες αλλαγες + εξοδα πλασαρισματος στη γυναικα. αυτα ειναι γνωστα πραγματα.
παντως το φωτιστικο ειναι πολύ καλό, πολύ καλό χρωμα στα κοραλλια πολύ καλα ανοιγμένοι πολύποδες , εμενα μου αρεσε, τωρα το κρεμασμα ειναι δευτεροκλασατο προβλημα και λυση θα βρεθεί.
Λεων καλησπέρα!
Θα σου πρότεινα να τα κανεις απο πλέξι και να τα κολλήσεις στο τελάρο του ενυδρείου, εκτός και αν τα κανεις κουμπωτα!
Αν μπορεις βάλε και απο ενα αντίστοιχο κάθετο νεύρο στο μέσο των βάσεων ετσι ώστε να εχει καλυτερο κέντρο βάρους!
Κατα τα αλλα σούπερ η ρεεφαρα σου, εναν ριακτορα ασβεστίου και εισαι ετοιμοπόλεμος.
Παμε γερά φιλαρακι.
Καλη συνεχεια.
Έχεις ξυλο απο πάνω . Δυο βιδωτους γάντζους και πάρε ενα σετ σύρματα για κρέμασμα φωτιστικου. Ούτε που θα φαίνεται ...
καλά σου κάνει άκου αουταν.,... να το κρατάς πρέπει να σε βάλει. αφου ως γνωστο τα εξοδα υπολογιζονται, αγορα εξοπλισμου και απαραιτητες αλλαγες + εξοδα πλασαρισματος στη γυναικα. αυτα ειναι γνωστα πραγματα.
παντως το φωτιστικο ειναι πολύ καλό, πολύ καλό χρωμα στα κοραλλια πολύ καλα ανοιγμένοι πολύποδες , εμενα μου αρεσε, τωρα το κρεμασμα ειναι δευτεροκλασατο προβλημα και λυση θα βρεθεί.
ετσι οπος τα λες ειναι Γιαννη!!! ο παλιος ειναι αλλοιος!!! ξεεεερειιιι χαχαχα
Λεων καλησπέρα!
Θα σου πρότεινα να τα κανεις απο πλέξι και να τα κολλήσεις στο τελάρο του ενυδρείου, εκτός και αν τα κανεις κουμπωτα!
Αν μπορεις βάλε και απο ενα αντίστοιχο κάθετο νεύρο στο μέσο των βάσεων ετσι ώστε να εχει καλυτερο κέντρο βάρους!
Κατα τα αλλα σούπερ η ρεεφαρα σου, εναν ριακτορα ασβεστίου και εισαι ετοιμοπόλεμος.
Παμε γερά φιλαρακι.
Καλη συνεχεια.
ετσι θα το κανω Νικο με πλεξι. αν οχι αυριο μεθαυριο θα παω να τσεκαρω να βρω κωματια και να το φτιαξω και για μεγαλητερη συγουρια θα το κολισω και στο ενυδρειο!!!
Έχεις ξυλο απο πάνω . Δυο βιδωτους γάντζους και πάρε ενα σετ σύρματα για κρέμασμα φωτιστικου. Ούτε που θα φαίνεται ...
δυστυχως Μιχαλη απο πανω ειναι σκαλα και το συρμα θα ειναι ανομοιομορφου μικους και δεν πιστευω οτι θα ειναι καλο.
Sakisdraminos
10-10-16, 02:51
καλά κάνει άκου αουταν.,... να το κρατάς πρέπει να σε βάλει. αφου ως γνωστο τα εξοδα υπολογιζονται, αγορα εξοπλισμου και απαραιτητες αλλαγες + εξοδα πλασαρισματος στη γυναικα. αυτα ειναι γνωστα πραγματα.
Γιάννη να ξέρεις ακόμα γελαω!!!
Θυμάσαι καθόλου πως πέρασες την δοσομετρικη στο σπίτι .:D
Ούτε απόπειρα ληστείας σε τράπεζα τόσο επαγλεματικα. ..
ετσι θα το κανω Νικο με πλεξι. αν οχι αυριο μεθαυριο θα παω να τσεκαρω να βρω κωματια και να το φτιαξω και για μεγαλητερη συγουρια θα το κολισω και στο ενυδρειο!!!
μπραβο λεων!
αγχωθηκα λίγο που το είδα έτσι................:cool:
μου φαινεται ολοι τις ιδιες καταδρομικες κανουμε!:D
δοκιμασε πρωτα με χοντρη πετονιά να δεις το αποτέλεσμα. το ανομοιόρφο μήκος δεν είναι κάτι άσχημο.
αν μείνεις ως έχει, να σκέφτεσαι την χειρότερη πιθανότητα ήτοι σεισμός η κατά λάθος σκούντημα απο εσένα στο φωτιστικό
οτα τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζουν οι καταδρομικες:D
δοκιμασε πρωτα με χοντρη πετονιά να δεις το αποτέλεσμα. το ανομοιόρφο μήκος δεν είναι κάτι άσχημο.
αν μείνεις ως έχει, να σκέφτεσαι την χειρότερη πιθανότητα ήτοι σεισμός η κατά λάθος σκούντημα απο εσένα στο φωτιστικό
με πετονια ειναι μια καλή λυση, θα φαινεται ελάχιστα, η ξυλινη σκαλα βοηθαει, βαζεις κατευθείαν βίδες και κρεμας.
ελα λεων!
πως πάνε οι εργασίες!
Λοιπων για αρχη καθαρησα καλα το σκιμμερ και δουλευει αρκετα καλητερα
και απο κει και περα παλευω με το φωτιστικο!!
η βαση απο γυαλι που εκανα αν και μ αρεσει αρκετα ειναι ασταθης οποτε εκανα καινουρια με πλεξι. ειχα σκοπο να την κανω στο ιδιο στιλ αλλα δεν βρικα τοσο χοντρο πλεξι οποτε εκανα αυτο.... (φωτο παρακατω:p)
τωρα θελω να βαλω 2 λουριδες σιλικονη επανω για να μην γλυστραει το φωτιστικο μπρος πισω
επισεις πρωσθεσα και μια μικρη λουριδα πλεξι στο κουτι του φωτιστικου στα πλαινα αριστερα και δεξια για να βαλω στοπ και σε αυτην την κινηση (φωτο δεν εχει :p:p) δεν ειναι οτι ωραιοτερο αλλα απ οτι το δοκημασα ειναι οτι ασφαλεστερο
απο κει και περα θα χαλασω τη βαση απο γυαλι θα την καθαρισω καλα και θα παω να ρονταρω τα σιμεια κωλισης και θα ξαναπροσπαθισω. αν τα καταφερω τοτε θα χρισημοποιοισω την γυαλινη βαση αν οχι την πλαστικη. βλεποντας και κανοντας
τελος ειχα παραγκιλει ενα ριακτορακι για αντιφωσφορο απο fish street αλλα κατι δεν πηγε καλα και δεν εχουν δει την πληρωμη οποτε δεν εχει ερθει. το προβλημα ειναι οτι εχει γινει απο καρτα αλλου και μπορει να δυσκολευτω λιγο να το διευθετισω αλλα ελπιζω οτι ολα θα πανε καλα!!!
ελος μου απαντησαν απο το fishstreet και μου δωσαν tracking code παραγκελειας που εχει ηδη παραδωθει...
μπράβο λεων!
πολύ καλύτερα έτσι πιστεύω τρελέ μου!
καλη συνέχεια φιλαρακι!
Giwrgos P.
13-10-16, 13:36
κατι τέτοιο δεν θα σε βόλευε καλύτερα?
http://imageshack.com/a/img921/1285/KDXFJF.jpg
δυστυχως δεν θα με βολευε γιατι ο τυχος εχει γωνεια απο πισω (πραγμα που με βολευει γιατι μπορω να κριψω πραγματακια εκει)
λοιπων την εβαλα την καινουρια βαση αλλα δεν την κωλησα ακομα μεχρι να συγουρευτω.
εβαλα 2 "ποδαρακια" στο κουτι του φωτιστικου για να μην μπορει να παει αριστερα δεξια και πανω στη ναση σιλικονη για να μην γλιστραει μπρος πισω. τωρα νομιζω οτι ειναι ενταξει!!!
επιδει ομος με τρωει και λιγο ο ..... θα καθαρισω τα τζαμακια απο την αλλη βαση θα τα ρονταρω και θα ξαναπροσπαθησω μπας και μου βγει. οχι τπτ αλλο αλλα μαλων μου αρεσε καλητερα, ηταν ποιο μινιμαλ :D
με το εξωτερικο ακομα δεν εχω βγαλει ακρη.... ειδομεν!!!
Giwrgos P.
13-10-16, 14:55
ελα ρε συ ωραίο εγινε. let it this way
Πολυ ομορφο εγινε Γιωργη!! :p:smt020
Πολυ ομορφο εγινε Γιωργη!! :p:smt020
ευχαριστω πολυ αλλα με λενε Λεοναρδο :p
2 νεες αφιξεις
το ρασακι ειναι ολα τα λεφτα, πρωτη μερα σημερα και ειναι πολυ δραστιριο δεν διχνει καθολου φωβισμενο και σε λιγο που θα το ταισω ειμαι συγουρος οτι θα φαει!!!!!!
οσο για τον εριμιτη δεν ξερω τι (θα) κανει γενικα προς το παρων ειναι ακινητος.... ειδομεν!
Giwrgos P.
15-10-16, 14:14
μπράβο μπράβο καλως τα δέχτηκες!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
ευχαριστω πολυ Γιωργο!!
ο ερημητης μας αφησε χρονους :(
ο ερημητης μας αφησε χρονους :([/QUOTE]
ελα λεων καλησπερα!
καλορίζικος ο γιατρός!
δεν πειράζει για τον ερημίτη,όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι!
του έκανες καλή προετοιμασία η' σου ήρθε μισοπεθαμενος?
να σου πω Νικο δεν εχω ξαναβαλει τετοιο ζωντανο και δεν ξερω αν ηταν σε καλη η σε κακη κατασταση αλλα καλος μου φανηκε. 2 ωρες προσαρμογη στο σαμπ με ζβιστα φωτα και νερο σταγωνα σταγωνα και μετα στην εισοδο στο ενυδρειο παλι ζβιστα φωτα. δεν ξερω τι καλητερο μπορω να του κανω. απλα εκει που εκατσε εκει εμηνε.:(
χεχε σε μπερδεψα με το μελος Κλέανδρο που λεγεται Γιωργος :grin::smt120:smt020:smt041:grin::grin::rolleyes:
χεχε σε μπερδεψα με το μελος Κλέανδρο που λεγεται Γιωργος :grin::smt120:smt020:smt041:grin::grin::rolleyes:
:D το φανταστηκα δεν τρεχει κατι :D:smt020:p
Γιαννης Μ5
16-10-16, 17:29
Συγνωμη που χαλαω το θεμα αλλα επειδη μαζεψε και ο μεγαλος μου γιος,εδω και 15+ μερες 3 ερημιτες απο την θάλασσα και τους εριξα στο σαμπ,ηθελα να ρωτησω,κανουν δουλεια,να τα βαλω στο ενυδρειο ή θα εχω προβλημα με κοραλια κτλ;;;;
Κατι σαλιγγαρια που εριξα παντως κανουν πολυ δουλεια με την αλγη...
Γιαννη δεν χαλας κανενα θεμα μην αγχωνεσαι!!
για τους ερημιτες της θαλασσας (μεσσογιακους) δεν εχω ιδεα να σου πω. για τους τροπικους που διαβασα δεν βρηκα καποιον (απο οσους κοιταξα) που να χτυπαει κοραλια, απλα ειναι ενγενει επιθετικοι με τα σαλιγκαρια αν μεγαλωσουν και δεν βρισκουν κελιφος
οσο για την αλγη λενε πως ειναι αποτελεσματικοι και γι αυτο τον πειρα μπας και το διαπιστωσω αλλα.... δεν προλαβα:( απο κει και περα κατσε μπας και μας διαφωτισει κανενας που να ξερει καλητερα!
παιδια εχω ενα θεματακι και θελω βοηθεια!
αγωρασα ενα ριακτορακι για τον αντιφωσφ. http://www.fish-street.com/coralbox_br60_rim_bracket_reactor
το παρελαβα χθες και σημερα το εβαλα σε λειτουργεια. απο την χαρα μου και την βιασινη μου ξεχασα να το πλεινω. γυρησα τον αντιφωσφ. που δουλευε ηδη για 4-6 μερες και το εβαλα σε λειτουργεια. μετα απο λιγο το ενυδρειο εχει θολωσει αρκετα και εχουν κλεισει και οι σπυρογραφοι. τα κοραλια και τα ψαρια διχνουν καλα. ξερει κανεις τι μπορει εχει γυνει?
Γιαννης Μ5
16-10-16, 22:46
Λεο το επαθα και εγω αυτο πριν μια εβδομαδα.Αλλαξα θεση στην καλτσα με τον αντιφωσφορο,την εβαλα στην εξοδο του σκιμμερ και εκει,επειδη η ροη τον αναδευε,θολωσε το ενυδρειο.Εβαλα καλτσα και τα μαζεψα σε 2 μερες και επλυνα πολυ καλα τον αντιφωσφορο.Και εγω τον έτρεχα ηδη 5 μερες πριν του αλλαξω θεση.
Λεο το επαθα και εγω αυτο πριν μια εβδομαδα.Αλλαξα θεση στην καλτσα με τον αντιφωσφορο,την εβαλα στην εξοδο του σκιμμερ και εκει,επειδη η ροη τον αναδευε,θολωσε το ενυδρειο.Εβαλα καλτσα και τα μαζεψα σε 2 μερες και επλυνα πολυ καλα τον αντιφωσφορο.Και εγω τον έτρεχα ηδη 5 μερες πριν του αλλαξω θεση.
κατι τετοιο ηλπιζα να συμβενει Γιαννη, αυριο το προι βαζω καλτσα και ελπιζω να στρωσει! ευχαριστω πολυ :D
λεων καλημέρα!
καλορίζικος φιλαρακι!
δώρο και αυτό να φανταστώ απο συμχομπιστα ε?:D
όταν λες απο την βιασύνη σου ξέχασες να πλύνεις τον αντιφ/ρο?
έβαλες τον υπάρχον που εχεις στην κάλτσα στον ριακτορα?
καλύτερα να βάλεις λεπτή κοκκομετρια στον ριακτορα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!
πριν τον βάλεις ξέπλυνε τον λίγο με νερό α.ο. και μετά βάλτον στο ριακτορα!
πρόσεξε την δύναμη της αντλίας του γιατί δεν θέλει πολύ δυνατή ροή!
καλή συνέχεια λεων!
λεων καλημέρα!
καλορίζικος φιλαρακι!
δώρο και αυτό να φανταστώ απο συμχομπιστα ε?:D
όταν λες απο την βιασύνη σου ξέχασες να πλύνεις τον αντιφ/ρο?
έβαλες τον υπάρχον που εχεις στην κάλτσα στον ριακτορα?
καλύτερα να βάλεις λεπτή κοκκομετρια στον ριακτορα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!
πριν τον βάλεις ξέπλυνε τον λίγο με νερό α.ο. και μετά βάλτον στο ριακτορα!
πρόσεξε την δύναμη της αντλίας του γιατί δεν θέλει πολύ δυνατή ροή!
καλή συνέχεια λεων!
τον αντιφωσφ τον ειχα σε αυτοσχεδειο ριακτορακι και απλα τον μετεφερα στον καινουριο. τον καινουριο ριακτορα δεν επληνα:(
μικροτερη κοκομετρια θα παρω μολις τελειωσει αυτος που εχω (αλη μια δοση μου βγαζει)
τη αντλεια ειναι 300lt/h οποτε καλη ειναι απο ρωη και με 100gr αντιφωσφ. καλα τον παει (θα ηθελα καλητερα αλλα οκ)
τον αντιφωσφ παντα τον πλενω οταν ειναι φρεσκος πρην τον βαλω αλλα απο χρησημοποιημενο και μαληστα ελαχιστα δεν το περημενα αυτο!!!
εβαλα καλτσα σημερα το πρωι αλλα ακομα τπτ σαν το λονδινο ειναι το ενυδρειο... δεν βλεπεις την μυτη σου (που λεει ο λογος):p
Χαχαχαχα!
Σαν το Λονδίνο ή σαν το Ισλαμαμπάντ;
μωρε εγηνε αυτο αστα... βομβαρδισμενο τοποιο και η εφυλεια κανει πολεμο πεζικου με τις καλοαστρεες χαχαχα
Sakisdraminos
17-10-16, 20:37
Καλό ριζικά λέων.
Αντε μόνο θετικα από εδώ και πέρα .....
Καλό ριζικά λέων.
Αντε μόνο θετικα από εδώ και πέρα .....
ευχαριστω πολυ ρε φιλε να σε καλα!!!! απο το στομα σου και στου θεου τ αυτι:D:D:D
ελα λεων τι νέα έχουμε?
καθάρισε το ενυδρείο καθόλου?
οχι Νικο δυστυχος δεν καθαρισει καθολου :(
εχω βαλει 2 καλτσες, μια στην εισοδο του νερου απο το ενυδρειο στο σαμπ και μια στην εξοδο του σκιμερ αλλα τπτ.
σημερα αλλαξα και αντιφωσφ και ανθρακα και αυριο θα κανω μια αλλαγη 60λιτρα μπας και βελτιωθει η κατασταση. σε γενικες γραμες ενα μαυρο χαλι ειναι, εχει κατσει παντου λες και εβρεξε χωμα.... ειδομεν
Sakisdraminos
19-10-16, 10:14
Έρημες καθόλου βακτήρια η βότκα η ξύδι η έστω κάτι παρόμοιο?
Της κάλτσες θα της έβγαζα .
Γιαννης Μ5
19-10-16, 10:22
Λεο κανε αλλαγη νερου και τραβα οτι σκονη μπορεις....μετα ασε κανα 2 μερες την κάλτσα και θα καθαρισει......
θα καθαρισει μονο του λεω και γω, αλλα γιατι σήκωσε τοση σκόνη?
μήπως έφαγε κανένα κοκομπλοκο ο diy ριακτορας του αντιφωσφορου λεων?
Έρημες καθόλου βακτήρια η βότκα η ξύδι η έστω κάτι παρόμοιο?
Της κάλτσες θα της έβγαζα .
οχι Σακη δεν ερηξα τπτ ειμαι 100% συγουρος οτι ειναι απο τον αντοφωσφορο
γιατι να βγαλω τις καλτσες; ολη αυτη η μουργα που θα παει;
Λεο κανε αλλαγη νερου και τραβα οτι σκονη μπορεις....μετα ασε κανα 2 μερες την κάλτσα και θα καθαρισει......
αυτο εκενα σημερα Γιαννη, αν και το θολωσα παλι λιγο (σημερα ηταν σε καλητερη κατασταση) αλλα δεν πειραζει λιγο το σκιμμερ λιγο οι καλτσες πιστευω θα τα καταφερω στο τελος
ετσι λεω και γω Γιαννη αλλα συν Αθηνα και χειρα κεινη που ελεγαν και οι αρχαιοι ημων προγωνοι :p
μήπως έφαγε κανένα κοκομπλοκο ο diy ριακτορας του αντιφωσφορου λεων?
Νικο δεν ειναι απο τον DIY, μολις εκανα την μεταφωρα στον καινουριο μου τα εκανε αυτα... δεν ξερω γιατι δεν ειναι τοσο δυνατος αλλα ποιος ξερει θα το εχω στον νου μου απο δω και περα!!!
εχω και μια ερωτιση να κανω. σημερα διαπιστωσα οτι το σφουγκαρι τζαμιου με φυστρα που εχω εχει σκουριασει :(:confused: γιατι ρε παιδια ετσι γυνεται με τις λαμες δεν θα επρεπε να ειναι ανοξιδωτες??? και οχι τπτ αλλο αλλα ειναι μονημα μεσα στο ενυδρειο....
Λεων πρεπει να το ξεπλένεις με νερο α.ο. για να μην σκουριάζει.
Εννοείς την βάση της λάμας οτι σκουριάζει.
Λεων μηπως πρεπει να δεις τα σφουγγαράκια του νέου ριακτορα μήπως καιι περνάει το υλικό μεσα και ετσι να σου βγαζει αυτο το θόλωμα;
Στους δικούς μου εχω βάλει αλλα!
Λεων πρεπει να το ξεπλένεις με νερο α.ο. για να μην σκουριάζει.
Εννοείς την βάση της λάμας οτι σκουριάζει.
κατα κυριο λογο σκουριασε ο μαγνιτης μεσα :( δυστυχος κανεις δεν μου ειπε οτι το βγαζουμε μετα τη χρηση απο το ενυδρειο (ουτε και μου εκοψε) και θεωρησα οτι θα ηταν πολυ ωραια να επιανε κοραλινη και να ηταν σαν ενα με το συστημα... αλλα υπολογησα χωρις τον ξενοδοχο :( τωρα το εβγαλα το επληνα και το σκουπησα καλα εχει μειωθει η σκουρια πολυ αλλα δεν εχει εξαφανιστει, τι λετε να το χρησημοποιοισω ξανα η τερμα?
Λεων μηπως πρεπει να δεις τα σφουγγαράκια του νέου ριακτορα μήπως καιι περνάει το υλικό μεσα και ετσι να σου βγαζει αυτο το θόλωμα;
Στους δικούς μου εχω βάλει αλλα!
η πλακα ειναι οτι ουτε στον αυτοσχεδιο αλλα ουτε σε αυτον εχει σφουγκαρακι απο μεσα. το σφουγκαρι που το εχουν απο πανω οστε το νερο που βγενει να φιλτραρετε? (εννοειτε πως τον αντιφωσφ πρην τον βαλω τον ξεπλενω καλα με αο.) τι σφουγκαρι πρωτινεις?
Sakisdraminos
20-10-16, 07:32
Λεον το ριακτορακι θέλει σφουγγάρι πάνω κάτω σίγουρα για να μην φεύγει το υλικό !
Για τον μαγνήτη δεν ξέρω γιατί σκούριασε εγώ αυτό που έκανα σε μια fragkιερα την πέρασα με σιλικόνη ενυδρειακη!
Αυτό που ξέρω παντός είναι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να σκουριάσει!
Εγώ δει αρκετούς να την έχουν μόνιμα μέσα στο νερό!
Λεον το ριακτορακι θέλει σφουγγάρι πάνω κάτω σίγουρα για να μην φεύγει το υλικό !
κατω δεν παιρνει νομιζω γιατι λογικα δεν θα δουλεψει καλα αλλα μπορω να το δοκιμασω! τι σφουκαρακι παιρνω?
Για τον μαγνήτη δεν ξέρω γιατί σκούριασε εγώ αυτό που έκανα σε μια fragkιερα την πέρασα με σιλικόνη ενυδρειακη!
Αυτό που ξέρω παντός είναι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να σκουριάσει!
Εγώ δει αρκετούς να την έχουν μόνιμα μέσα στο νερό!
τι να σου πω ρε Σακη και εγω ετσι νομιζα αλλα....
τι να σου πω ρε Σακη και εγω ετσι νομιζα αλλα....
Λεων καλησπέρα!
Κατω απο το υλικό βάλε χοντρό ενυδρειακο σφουγγάρι 1cm πάχους
Πανω απο το υλικό πιο λεπτο παλι ομως 1cm πάχος.
Λεων καλησπέρα!
Κατω απο το υλικό βάλε χοντρό ενυδρειακο σφουγγάρι 1cm πάχους
Πανω απο το υλικό πιο λεπτο παλι ομως 1cm πάχος.
το προβλημα βρεθηκε. αν και δεν του φαινεται η ροη ειναι δυνατη γιατι στροβιλιζει το νερο μεσα στον ριακτορα οποτε χτυπαγε πολυ τον αντιφωσφορο και τον σκονοποιουσε. χαμηλωσα την ρωη και αμεσος τα πραγματα ειναι πολυ καλητερα.
παρ ολ αυτα πειρα σφουγκαρι μπλε 5cm παχος, θα το λεπτινω αρκετα, και θα βαλω ενα πανω και ενα κατω.
το πανω για να μην αφισει αντιφωσφορο να περναει στο ενυδρειο (πειρα και τον λεπτοκοκο ο....) και το κατω για δυο λογους. πρωτον για να δω μηπος αλαξω τον στροβυλισμο με αναδευση και δευτερων εχει μια νεκρη γωνεια που δεν ανακατευει, μηπος ετσι δουλεψει καλητερα.
θα δοκιμασω και θα δω. αν πιασει καλα θα ειναι γιατι δεν πιγαν τσαμπα τα λεφτα. αν δεν πιασει αντε να παρεις καινουριο. και οχι τπτ αλλο πως το λενε στην γυναικα!! (ειναι και ακριβοι οι ατιμοι)
το προβλημα βρεθηκε. αν και δεν του φαινεται η ροη ειναι δυνατη γιατι στροβιλιζει το νερο μεσα στον ριακτορα οποτε χτυπαγε πολυ τον αντιφωσφορο και τον σκονοποιουσε. χαμηλωσα την ρωη και αμεσος τα πραγματα ειναι πολυ καλητερα.
παρ ολ αυτα πειρα σφουγκαρι μπλε 5cm παχος, θα το λεπτινω αρκετα, και θα βαλω ενα πανω και ενα κατω.
το πανω για να μην αφισει αντιφωσφορο να περναει στο ενυδρειο (πειρα και τον λεπτοκοκο ο....) και το κατω για δυο λογους. πρωτον για να δω μηπος αλαξω τον στροβυλισμο με αναδευση και δευτερων εχει μια νεκρη γωνεια που δεν ανακατευει, μηπος ετσι δουλεψει καλητερα.
θα δοκιμασω και θα δω. αν πιασει καλα θα ειναι γιατι δεν πιγαν τσαμπα τα λεφτα. αν δεν πιασει αντε να παρεις καινουριο. και οχι τπτ αλλο πως το λενε στην γυναικα!! (ειναι και ακριβοι οι ατιμοι)
το καλο είναι οτι βρέθηκε λεων το πρόβλημα και αυτό εναι το πιο σημαντικό!
τώρα πειραματισου λίγο με τα σφουγγάρια και θα βρεις πως θα προσαρμοστουν καλύτερα!
ο αντιφως και ο ενεργος δεν θέλουν πολύ μεγάλη ροή παρά μόνο ενα ανασήκωμα του 1-2cm του υλικού μέσα στον ριακτορα!
και είπαμε οτι υπάρχει ομερτα μεταξύ μας ενάντια των γυναικών μας!:D
λεων τι έγινε?
τι έκανες με τον ριακτορα τελικά?
τιποτα Νικο μετα τα σφουγκατακια που εβαλα ολα πανε καλα το ενυδρειο ειναι κρισταλο!!!! απλα με αυτα και εκινα δεν εχω κανει μετρισεις :( το καλο ειναι οτι εχω κανει 3-4 αλλαγες σε 2 βδομαδες οποτε οτι και να γυνεται κακο δεν ειναι, τα κοραλια ανοιχτα ειναι οποτε δεν εχω κανει πατατια :D σημερα λογικα θα κανω ενα γυρο μετρισεις
δεν εχω προλαβει να μπω σε σειρα ακομα μπας και καταλαυω τις εβδομαδιεες καταναλωσεις για να φτιαξω ρουτινες συμπληρυσης στοιχιων αλλα που θα μου παει θα το καταφερω και αυτο:D:D:D
Sakisdraminos
25-10-16, 14:58
Για πάμε και καμιά φωτογραφία ......
τούμπανο λεων!
εύγε φιλαρακι!
Sakisdraminos
25-10-16, 16:15
Ωραίος !!!!
καλα μιλαμε το παραζωανθακι το χερομαι πολυ, οταν το πειρα ηταν 3 κεφαλακια και δεν ελεγε να ξεκωλισει για πολυ καιρο. αλλα απ οταν το αποφασησε δεν σταματαει πουθενα. σκεφτιτε οτι οταν βαζω χερι μεσα καμια φωρα δεν το περναω απο κοντα του μη και μου κωλισει καανενα πολυποδα χαχαχαχααχαχαχαχα:D:D:D
παιδια απραγματικα τα παραζοανθους η caluastrea η xenia ειναι ενυπωσιακα μεγαλα. παει πολύ καλά, λιγες αλγες είναι αναμενομενες μετα την αλλαγη φωτισμου, τακτικη αλλαγη αντιφωσφορου με μετρο το ταισμα και θα εισαι οκ λεοναρδε. ΄ΑΑΑ και υπομονή....;)
μωρε εσυ καλα τα λες... εγω δεν ξερω αν ακουω!! χαχαχα
σημερα εχασα ενα trohus (τα nassarius κανουν παρτι) και η ντοτη εβγαλε παλι ικ...:smt084 ευτυχος ο γιατρος επιασε δουλεια
παρεπιπτοντος και γ@μω τα ψαρακια ο γιατρος και τρελος μαιντανος μην δει φωτογραφικη αμεσος να παρει ποζα χαχαχαχαχα
Sakisdraminos
26-10-16, 01:00
παιδια απραγματικα τα παραζοανθους η caluastrea η xenia ειναι ενυπωσιακα μεγαλα. παει πολύ καλά, λιγες αλγες είναι αναμενομενες μετα την αλλαγη φωτισμου, τακτικη αλλαγη αντιφωσφορου με μετρο το ταισμα και θα εισαι οκ λεοναρδε. ΄ΑΑΑ και υπομονή....;)
Πολύ σωστά Γιάννη αλλάααπό το τελευταίο δεν υπάρχει ίχνος !!:(
Όμορφο λεοναρδε μπράβο αγόρι. Εντυπώσεις από το φωτιστικό;
καλα μιλαμε το παραζωανθακι το χερομαι πολυ, οταν το πειρα ηταν 3 κεφαλακια και δεν ελεγε να ξεκωλισει για πολυ καιρο. αλλα απ οταν το αποφασησε δεν σταματαει πουθενα. σκεφτιτε οτι οταν βαζω χερι μεσα καμια φωρα δεν το περναω απο κοντα του μη και μου κωλισει καανενα πολυποδα χαχαχαχααχαχαχαχα:D:D:D
χαχαχαχαχα!
λεων εμένα μου είχε καρφωθεί πολυποδακι στο χέρι και το πήρα είδηση μετά από δυο μέρες!:grin:
μωρε εσυ καλα τα λες... εγω δεν ξερω αν ακουω!! χαχαχα
σημερα εχασα ενα trohus (τα nassarius κανουν παρτι) και η ντοτη εβγαλε παλι ικ...:smt084 ευτυχος ο γιατρος επιασε δουλεια
παρεπιπτοντος και γ@μω τα ψαρακια ο γιατρος και τρελος μαιντανος μην δει φωτογραφικη αμεσος να παρει ποζα χαχαχαχαχα
λεων ο γιατρός εαν "πιάσει" στο ενυδρείο είναι φοβερός φίλε ειδικά με το ικ!
κάνει όντως τρελή δουλειά σε φυσιολογικά πλαίσια!
χαχαχαχαχα..........μαϊντανούς δόξα εις ο θεός έχουμε πολλούς σε καφέ μπαρ και συναφή χώρους,συνηθίζουν και κάνουν παρέα στις λεγόμενες γλάστρες!
εξ ου και η ονομασία τους!
καλή συνέχεια φιλαρακι!
χαχαχα καπος ετσι γυνετε το ρεφ φυτεμενο Νικο με μαιντανους και γλαστρες χαχαχα
Κωστα νομιζω οτι ειναι πολυ καλητερα τα πραγματα. βλεπω τα ζωανθακια να παιρνουν χρομα καλητερο σιγα σιγα και τεντονωνται ολο και λιγοτερο για να βρουν φως! το χρομα μ αρεσει αρκετα αλλα θελω και το moon light σιγουρα ακομα.
για αρχη παντος ειναι πολυ ικανοποιητικο αλλα με την πρωτη ευκαιρια θελω μια σειρα απο αλλα 4 20αβατα και ανακλαστιρες με φακους σε ολα (για τους φακους δεν ειμαι σιγουρος αλλα ανακλαστιρες καινουριους θελω)!!!
τωρα δουλευω περιπου 0,36watt/lt αμα δυπλασιασω θα παω 0,72 πραγμα πυ σημενει οτι μπορω να το δουλευω ποιο χαμηλα αρα και ποιο ξεκουραστα!!!
καλα παιδια αυτος ο γιατρος τι ψαρι ειναι!!!! μεχρι και τα χερια μου ερχετε και καθαριζει!!! θεος μιλαμε θα κανω κοπαδι!!! χαχαχαχαχαχα
χαχαχα καπος ετσι γυνετε το ρεφ φυτεμενο Νικο με μαιντανους και γλαστρες χαχαχα
Κωστα νομιζω οτι ειναι πολυ καλητερα τα πραγματα. βλεπω τα ζωανθακια να παιρνουν χρομα καλητερο σιγα σιγα και τεντονωνται ολο και λιγοτερο για να βρουν φως! το χρομα μ αρεσει αρκετα αλλα θελω και το moon light σιγουρα ακομα.
για αρχη παντος ειναι πολυ ικανοποιητικο αλλα με την πρωτη ευκαιρια θελω μια σειρα απο αλλα 4 20αβατα και ανακλαστιρες με φακους σε ολα (για τους φακους δεν ειμαι σιγουρος αλλα ανακλαστιρες καινουριους θελω)!!!
τωρα δουλευω περιπου 0,36watt/lt αμα δυπλασιασω θα παω 0,72 πραγμα πυ σημενει οτι μπορω να το δουλευω ποιο χαμηλα αρα και ποιο ξεκουραστα!!!
καλα παιδια αυτος ο γιατρος τι ψαρι ειναι!!!! μεχρι και τα χερια μου ερχετε και καθαριζει!!! θεος μιλαμε θα κανω κοπαδι!!! χαχαχαχαχαχα
Χαχαχαχα ........
Και εμένα λεων οπως και η γαρίδα!
Το κακό ειναι οτι μπορεις να εχεις μόνον εναν:(
Sakisdraminos
27-10-16, 21:28
https://www.youtube.com/watch?v=kTE1l7fbp-o
kTE1l7fbp-o
Θες και μουν λάιτ!:smt044:smt044:smt044
ε και γω γιατι νομιζεις οτι το θελω το moon light;;;;; για τον ρουν των γεγονοτον το θελω χαχαχαχαχαχα
Νικο ποια γαριδα; αυτη; http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+697&pcatid=697
ανεβαινει στο χερι σου?
Νικο ποια γαριδα; αυτη; http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+697&pcatid=697
ανεβαινει στο χερι σου?[/QUOTE]
λεων,εδώ....http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+696&pcatid=696
λεων,εδώ....http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+696&pcatid=696
ποιο καλη αυτη νομιζω
Γιαννης Μ5
28-10-16, 00:43
ποιο καλη αυτη νομιζω
Αυτη εχω και εγω και μπορω να πω πως μονο απο το χερι μου τρώει....
ε τοτε να τη βαλω!!!!! αλλα θελω και ενα κοπαδακι απο τις sexy και κανα δυο magnifica και 4-5-6 χρομιδες και ενα ταγκ ακομα λετε να ειναι πολλα μαζι με τα 2 κλουν την ντορυ τον μανταρινο και τον γιατρο που εχω στα λιτρα μου? μιπος το παρακανω?
Αυτη εχω και εγω και μπορω να πω πως μονο απο το χερι μου τρώει....
Γιάννη πολλες φορες απορώ αν ειναι τοσο έξυπνη ή τελειως άμυαλη!
Γιαννης Μ5
28-10-16, 00:59
Παψε ρε,αλλοίμονο.Επρεπε ηδη να τα ειχες βαλει Λεω.....:D:D
ε τοτε να τη βαλω!!!!! αλλα θελω και ενα κοπαδακι απο τις sexy και κανα δυο magnifica και 4-5-6 χρομιδες και ενα ταγκ ακομα λετε να ειναι πολλα μαζι με τα 2 κλουν την ντορυ τον μανταρινο και τον γιατρο που εχω στα λιτρα μου? μιπος το παρακανω?
Λεων εγω δεν θα έβαζα αλλο tang παρα μονο ενα χαβανεζο και τις χρομιδες τις θεωρώ ρυπογόνες αλλα πολύ εύστροφες αλλα θα τις απέφευγα!
Η συγκεκριμένη γαρίδα "στήνει" σταθμούς καθαρισμού σε διαφορα σημεία του βράχου και αποπαρασίτωνει τα ψάρια!
Απίστευτο θέαμα κατι αντίστοιχο με τον "γιατρό"!
Γιαννης Μ5
28-10-16, 01:19
Γιάννη πολλες φορες απορώ αν ειναι τοσο έξυπνη ή τελειως άμυαλη!
Νικο μπορω να πω πως ειναι πολυυυυυυ εξυπνη.Εχει μαθει και περιμενει να φανε πρωτα τα ψαρια(απο το χερι μου και αυτα) καιι μετα ερχεται και αυτη...
Τα ψαρια κατα την ωρα του ταισματος καθονται και τα χαιδευω.....αλλη φαση....
ο δικος μου επι το εργο λεων!
nXL5jZQZRmM
Νικο μπορω να πω πως ειναι πολυυυυυυ εξυπνη.Εχει μαθει και περιμενει να φανε πρωτα τα ψαρια(απο το χερι μου και αυτα) καιι μετα ερχεται και αυτη...
Τα ψαρια κατα την ωρα του ταισματος καθονται και τα χαιδευω.....αλλη φαση....
Χαχαχαχα!
Ετσι Γιάννη,κολυμπάει ανάποδα στην επιφάνεια και ειναι σίγουρα ατρόμητη!
Κατεψυγμένη τρώει απο χέρι κάνοντας μου ντου!
Το μεγάλο γλέντι το ρίχνει στην μποξέρ την γαρίδα που προσπαθεί να την πιασει αλλα δύσκολα!
χαχαχα αυτα ειναι με εχετε πισει και με το παραπανω!!!!!
καλα Νικο ο γιατρος ειναι θεικο ψαρακι γκεψου οτι ο μανταρινος ανευενει στο τζαμι και σιγα σιγα συριζει αναποδα και περιμενει!!!
οσο για την ντορη εβγαλε λιγο ικ και την καθαριζι συνεχεια, οταν της σκαει καμια καλη τσιμπια τα παιρνει κανει δυο τρεις ζβουρες και ξανακαθετε σαν σρνακι!!! τραβατεμαι κι ας κλεω!!! χαχαχαχαχα
ταγκ θελω αυτο http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+352&pcatid=352
τις χρομιδες θα τις σκεφτω ουτος η αλλως στην οικογενεια απο τις γυφτισες ειναι και δεν τα πολυ γουσταρω αυτα τα ψαρια.
χαχαχα αυτα ειναι με εχετε πισει και με το παραπανω!!!!!
καλα Νικο ο γιατρος ειναι θεικο ψαρακι γκεψου οτι ο μανταρινος ανευενει στο τζαμι και σιγα σιγα συριζει αναποδα και περιμενει!!!
οσο για την ντορη εβγαλε λιγο ικ και την καθαριζι συνεχεια, οταν της σκαει καμια καλη τσιμπια τα παιρνει κανει δυο τρεις ζβουρες και ξανακαθετε σαν σρνακι!!! τραβατεμαι κι ας κλεω!!! χαχαχαχαχα
ταγκ θελω αυτο http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+352&pcatid=352
τις χρομιδες θα τις σκεφτω ουτος η αλλως στην οικογενεια απο τις γυφτισες ειναι και δεν τα πολυ γουσταρω αυτα τα ψαρια.
λεων εγώ θα σου προτεινα να μην βάλεις άλλο tang με την ντορυ μέσα στα λίτρα που είσαι!
βάλε τπτ μικρά τύπου ανθιες καλύτερα!
καλή συνέχεια τρελιαρη μου!
revolution1925
30-10-16, 18:36
λεο αυτο στην δευτερη φωτο ειναι christmas tree?
δωσε αν μπορεις καποιες πληροφοριες..θα μπορουσα πιστευεις καποια στιγμη να κρατησω στο ενυδρειο μου ενα?
τα ταιζεις τιποτα? ειναι ευκολο η θελει καποια ιδιαιτερη φροντιδα?
η ντορυ μπηκε γιατι αρεσε στη γυναικα (να της κανω και καπου το χατιρι) αλλα θελω ενα ακομα δυνατο ψαρακι. ξερω οτι κανωνικα ενα ταγ ειναι αρκετο η οτι αν βαλω δευτερο καλο ειναι να ειναι κατι στο στιλ του yellow. αλλα σαν να κωλησα λιγο με το συγκεκριμενο. δεν ξερω ακομα θα δω αν γινει καμια προπαραγκελεια και βρω κατι σε καλη τιμη. το προβλημα ειναι οτι μεγαλωνει η ντορη και θα ειναι δυσκολο να μπει κατι αλλο....
Sakisdraminos
30-10-16, 19:30
Δεν βάζεις μυαλό Λεο!
Μιλά με Λούκα που έχει περισσότερα λίτρα και έχει δύο τάγκ.
Δεν βάζεις μυαλό Λεο!
Μιλά με Λούκα που έχει περισσότερα λίτρα και έχει δύο τάγκ.
ολο με μαλωνεις και θα αρχισω να κλαιω!!!!!!! :D
Sakisdraminos
30-10-16, 21:27
Δεν έχεις θέμα εσύ.
Αν και θα έπρεπε να σε βελτιώνει ο μεγάλος δάσκαλος της Ηπείρου!
λεων καλησπερα!
αν θελεις την γνώμη μου καλύτερα είναι να βάλεις μια chelmon τώρα και που είναι μικρο το blue tang και ίσως την αφήσει να επιβιώσει!
από την στιγμή που εχεις περιορισμό βάση λίτρων κοίτα να βάλεις νευραλγικά ψάρια για την σωστή ισορροπία του ύφαλου σου!
καλή συνέχεια φιλαρακι!
δεν το βλεπω για πεταλουδα Νικο. δεν εχω απταισιες καθολου και δεν εχω ορεξη να μπλεξω με ταισμα μυδια και τετοια. επισεις το blue ειναι μεγαλη κοτα και πολυ νευρικο οποτε πιστευω οτι η πεταλουδα θα παθει μεγαλο λαλα :D
χρησημο ψαρακι και νομιζω κομβικο για το ενυδρειο μου (που μετα την εμπιρεια μου το συνιστω ανεπιφυλακτα) ειναι ο γιατρος http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+309&pcatid=309 .
θα μπει και μια γαριδα που συστησατε και απο αλγοφαγα ειναι κατα κυριο λογο το blue (που μονο αλγη δεν τρωει). ηθελα yellow αλλα αυτο δεν με ηθελε οποτε... τωρα αν θα βαλω αλλο (ταγκ) δεν ξερω θα το σκευτω (με φαγατε:p). αλλο wrasse δεν θελω να βαλω (ασε που δεν νομιζω να την παλεψουν 2 μαζι) εχει κανεις να πρωτινει κατι αλλο
σκοπος μου ειναι να μπουν ακομα 2 magnifica, απο κει και περα δεν ξερω σκευτομαι 5-6 χρομιδες (αλλα ειναι πολλες και θα το βαρινω πολυ), η εναν μανταρινο ακομα.... η..... δεν ξερω για πειτε!!
δεν το βλεπω για πεταλουδα Νικο. δεν εχω απταισιες καθολου και δεν εχω ορεξη να μπλεξω με ταισμα μυδια και τετοια. επισεις το blue ειναι μεγαλη κοτα και πολυ νευρικο οποτε πιστευω οτι η πεταλουδα θα παθει μεγαλο λαλα :D
χρησημο ψαρακι και νομιζω κομβικο για το ενυδρειο μου (που μετα την εμπιρεια μου το συνιστω ανεπιφυλακτα) ειναι ο γιατρος http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+309&pcatid=309 .
θα μπει και μια γαριδα που συστησατε και απο αλγοφαγα ειναι κατα κυριο λογο το blue (που μονο αλγη δεν τρωει). ηθελα yellow αλλα αυτο δεν με ηθελε οποτε... τωρα αν θα βαλω αλλο (ταγκ) δεν ξερω θα το σκευτω (με φαγατε:p). αλλο wrasse δεν θελω να βαλω (ασε που δεν νομιζω να την παλεψουν 2 μαζι) εχει κανεις να πρωτινει κατι αλλο
σκοπος μου ειναι να μπουν ακομα 2 magnifica, απο κει και περα δεν ξερω σκευτομαι 5-6 χρομιδες (αλλα ειναι πολλες και θα το βαρινω πολυ), η εναν μανταρινο ακομα.... η..... δεν ξερω για πειτε!!
-----------------------------------------------------------------------
γεια σου λεων!
ξέρω οτι με την πεταλούδα δεν είστε φίλοι:D και δεν θα επιμείνω,απεναντίας με το δικό μου ρεεφ που αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναπροσπαθησω να βάλω!
δεν χρειάζεται να εχεις απταιζιες για να βάλεις πεταλούδα!
η πρόληψη πολλές φορές είναι καλύτερη από την καταστολή!
η πεταλούδα τρώει και κατεψυγμένη οπότε δεν είναι δύσκολο το τάισμα της αρκεί να τρώει όταν την πάρεις!
εγώ στο δικό μου έχω 4 wrasse που συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς κανένα πρόβλημα!
θα σου προτεινα να βάλεις οπωσδήποτε έναν melanurus και εναν hortulanus που είναι εξολοθρευτές και είναι εξίσου σημαντικά ψάρια!
καλή συνέχεια λεων!
-----------------------------------------------------------------------
γεια σου λεων!
ξέρω οτι με την πεταλούδα δεν είστε φίλοι:D και δεν θα επιμείνω,απεναντίας με το δικό μου ρεεφ που αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναπροσπαθησω να βάλω!
δεν χρειάζεται να εχεις απταιζιες για να βάλεις πεταλούδα!
η πρόληψη πολλές φορές είναι καλύτερη από την καταστολή!
η πεταλούδα τρώει και κατεψυγμένη οπότε δεν είναι δύσκολο το τάισμα της αρκεί να τρώει όταν την πάρεις! ασφαλος και δεν χρειαζεται να εχεις απταιζια!!!! και ναι καλο ειναι να τρωει αλλα αντε βρες... επισεις εχει ενα θεματακι που ειναι ανασταλτικο για μενα, χτυπαει σπυρογραφους :( και λεω να την αποφυγω οσο και αν μ αρεσει!!!
εγώ στο δικό μου έχω 4 wrasse που συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς κανένα πρόβλημα! ναι αυτα που εχεις ειναι ηρεμα ψαρακια αλλα ειναι και τ λιτρα σου αρκετα οποτε λογικο ειναι να μην εχεις προβλημα ;)
θα σου προτεινα να βάλεις οπωσδήποτε έναν melanurus και εναν hortulanus που είναι εξολοθρευτές και είναι εξίσου σημαντικά ψάρια! τα εχω κοιταξει Νικο αλλα και τα 2 ενδεχεται να χτυπησουν σπυρογραφους.. πρην παρω τον γιατρο τα ειχα κοιταξει και ο λογος που τληκα κατεληξα σε αυτον ειναι αυτος!! παρ ολο που θα επρεπε να ειχα καταλυξει γρηγοροτερα και για αλλο λογο, για τις καθαριστικες του ιδιοτιτες:p
καλή συνέχεια λεων!
γιαιτ μου λεει καθε τοσο οτι το μηνημα ειναι πολυ συντομο δεν μπορω να καταλαβω.... τελος παντων να προσθεσω 4 χαρακτιρες ακομα που θελει αβγδ :p
Λεων εχεις και κάποιες αδυναμίες με τους σπυρογραφους και ομολογώ οτι το ξέχασα!:D
Παντως διαφορα pests κατα καιρούς προσβάλλονται τα ενυδρεία,οπως απο εισαγωγή νέων κοραλλιών κτλ και καλό ειναι σε ρεεφ ειδικότερα να υπάρχουν!
Απο μετρησεις πως ειναι η ρεεφαρα μας λεων;
Τι εγινε τελικά με τον νέο ριακτορα;
δεν ειναι θεμα αδυναμιας (αν και δεν το κριβω πολυ μ αρεσουν) ειναι οτι εχω βαλει τα christmas tree και μου ειναι πολυ κριμα να τα χασω στι και να μου μινει και ο ποριτης αμανατι που δεν λεει και κατι σαν κοραλι (αν και παει πολυ καλα τωρα τελευτεα και θελω να τσεκαρω κατι.... πιστευω οτι μεγαλωνοντας ο ποριτης μεγαλωνει και η αποικεια των σπυρογραφων αλλα δεν ειμαι ακομα συγουρος ελπιζω)
μια απο τις μεγαλες μου φοβιες ειναι μην κωλισω κατι που θα με αναγκασει να βαλω τετοια ψαρακια (για καταπολεμιση) ελπιζω να ειμαι τυχερος αν και μαλλων αργα η γρηγορα... κατι θα ερθει.
ο νεος ριακτορας θα περασει ενα τεστ ακομα σε μερικες μερες που θα του βαλω τον νεο αντιφωσφορο (μικροτερης κοκομετριας) ελπιζω να μην εχω θεμα παλι αν και δεν νομιζω πιστευω οτι ολα θα πανε καλα :rolleyes:
δεν ειναι θεμα αδυναμιας (αν και δεν το κριβω πολυ μ αρεσουν) ειναι οτι εχω βαλει τα christmas tree και μου ειναι πολυ κριμα να τα χασω στι και να μου μινει και ο ποριτης αμανατι που δεν λεει και κατι σαν κοραλι (αν και παει πολυ καλα τωρα τελευτεα και θελω να τσεκαρω κατι.... πιστευω οτι μεγαλωνοντας ο ποριτης μεγαλωνει και η αποικεια των σπυρογραφων αλλα δεν ειμαι ακομα συγουρος ελπιζω)
μια απο τις μεγαλες μου φοβιες ειναι μην κωλισω κατι που θα με αναγκασει να βαλω τετοια ψαρακια (για καταπολεμιση) ελπιζω να ειμαι τυχερος αν και μαλλων αργα η γρηγορα... κατι θα ερθει.
ο νεος ριακτορας θα περασει ενα τεστ ακομα σε μερικες μερες που θα του βαλω τον νεο αντιφωσφορο (μικροτερης κοκομετριας) ελπιζω να μην εχω θεμα παλι αν και δεν νομιζω πιστευω οτι ολα θα πανε καλα :rolleyes:
Λεων ολα καλα θα πάνε φιλαρακι!
Πέρασαν οι μπόρες που ειχες και βγήκες ακόμα πιο δυνατός,απλα ετοιμάσου να τα στολίσεις σε κανενα μηνα τα Christmas tree:grin:
Καλη αρχη να εχει ο ριακτορας,καλοδουλευτος!
ΝΙκο εκανα μια προβα να τα στολισω (πειρα και μπαλιτσες και αστερακια και οοοολα τα σχετικα) αλλα αυτα τα τημα καθε φωρα που πισιαζω κλινουν :smt084 χαχαχαχαχα
ΝΙκο εκανα μια προβα να τα στολισω (πειρα και μπαλιτσες και αστερακια και οοοολα τα σχετικα) αλλα αυτα τα τημα καθε φωρα που πισιαζω κλινουν :smt084 χαχαχαχαχα
Χαχαχαχα......λεων βάλε τους και λεντακια πανω τους,μπορει να τους αρέσει!:grin:
στολισατε τα feather τους βαλατε και λεντακια, καλά χριστουγεννα:D:D.
το chelmon φανταστικο ψαρακι, και εχει και χρησιμότητα μεσα στο ενυδρείο, αλλα να μην ηταν τοσο αβέβαιε η επιβίωση του.
τo magnifica πολύ καλο, γενικσ καποιο απο τα dartfish.
το δευτερο τανκ, μεγαλωνει αρκετα, τρωει αρκετα, λερωνει αρκετα, θα το πιεσει το σύστημα σου λεοναρδε.
Καλύτερα όχι δεύτερο τανκ συμφωνώ και εγώ, ρασακια βάλε , έχουν κίνηση χρώμα και είναι και χρήσιμα.
Και καμιά φώτο δεν θα λέγαμε όχι χαχα
Λεων τι εγινε;
Πως παει το ρεεφ εχουμε κανενα νέο;
Βαλε καμια φωτο αγόρι μου να χαζεψουμε λιγο:D
λεων τι έγινε καλησπερα!
πως πάει αγόρι έχουμε κανένα νέο?
καλησπερα σ ολη την παρεα!!!
ειχα τρεχαματα και δεν προλαβα να βγαλω φωτο ποιο πρην αλλα τωρα κατι εκανα!!
το ενυδρειο τρεχει καλοτσικα, εχασα ενα σαλιγκαρακι ακομα (δεν μπορω να καταλαβω... τι εχουν τα ερμα και ψοφαν;)
και η ακανθαστρεα ειναι καπως καποιες φωρες καποιες αλλες ειναι καλα... τι να πω οτι του φανει... :D
κατα τα αλλα ολα καλα :p:cool:
Τούμπανο λεων!
Μπράβο φιλαρακι μου πολύ χαίρομαι με την πορεία που εχει το ρεεφ σου!
Για κρατά θέσεις και στα ψηλά για καμια ακροπορα γιατι αρχιζει και φουντώνει!
Απο μετρησεις πως εισαι λεων ;
απο θεσεις Νικο αλλο τιποτα, εχω μεσα ενα καρο φραγκ καλοαστρεα και οι εφιλιες ειναι για φραγκαρισμα, μονο μια θα κρατισω απο της ντιβιζα το ιδιο και η σιμιλαρια. η παρανκορα ηρθε πρην μια βδομαδα και συνερχετε νομιζω σιγασιγα αλλα ειναι μικρη ακομα!!! οποτε αν φιγον ολα αυτα θα βρω και τελικη θεση για την εφιλια και απο χορο... απλετο!!! τωρα μια καλοαστρεα πρασινη θελω, ετσι για να αλλαξουμε και λιγο χρομα και ειμαι καλα αλλα δεν βιαζομαι και πολυ, προεχει η ψαροσυνθεση αλλα δεν βλεπω καμια προπαραγκελεια σε ψαρια και ανυσιχω :D
Μπράβο λεων,ολα μια χαρά φιλαρακι!
Παρε σε κανενα μαγαζί απο αυτα που μας βοήθησαν στην έκθεση και παράγγειλε οτι θέλεις απο de Jong!
Ανα ενα μηνα βάζουν εισαγωγές!
δεν ξερω Νικο απο de jong εχω παραλαβει και δεν εμεινα ευχαριστημενος!!! θα περημενω μηπος ξαναδουμε καμια προπαραγκελεια καλη και τοτε θα κανω κυνηση!!! ειναι και πολλα τα ανοιχτα μετοπα και δεν ξερω που να πρωτο παω :p:D ασε που φετος γερη ισαγωγη δεν εχουμε δει!!!
βρηκα και τον λογο που χανω σαλιγκαρια!!!! τα χτυπαει ο γιατρος κλεινουν και πεφτουν απο τα τζαμια και μετα δεν μπορουν να γυρισουν οποτε εξαντλουνται απο την προσπαθεια και οταν τα παρω χαμπαρι ειναι ποια αργα :(
δεν ξερω Νικο απο de jong εχω παραλαβει και δεν εμεινα ευχαριστημενος!!! θα περημενω μηπος ξαναδουμε καμια προπαραγκελεια καλη και τοτε θα κανω κυνηση!!! ειναι και πολλα τα ανοιχτα μετοπα και δεν ξερω που να πρωτο παω :p:D ασε που φετος γερη ισαγωγη δεν εχουμε δει!!!
απο de jong συνήθως είναι κομπλέ!
μπορεί να έτυχε φιλαρακι μου!
βρηκα και τον λογο που χανω σαλιγκαρια!!!! τα χτυπαει ο γιατρος κλεινουν και πεφτουν απο τα τζαμια και μετα δεν μπορουν να γυρισουν οποτε εξαντλουνται απο την προσπαθεια και οταν τα παρω χαμπαρι ειναι ποια αργα :(
έλα ρε ο γιατρος?
εμένα αγρών αγόραζε ο δικός μου!
καλή συνέχεια λεων!
Sakisdraminos
10-11-16, 19:05
Λεο ο έχω ξανά πει ότι ο γιατρός δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται!
Για της ευρωπαικες καραντίνες θα διαφωνισω.
Έχουν πολύ λιγότερο ποσοστό θανάτων για κατά την εισαγωγή!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.