Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : λιμνη αναγκαστικα!!!!

Σελίδες : [1] 2

pavos
27-08-15, 18:02
Είχα σκοπό να ανοίξω το θέμα αργότερα αλλα αναγκαστικά το ανοίγω τωρα!!!
Θα εκανα λιμνη για να μεταφερω τα χρυσόψαρα ετσι κι αλλιως, αλλα οπως ολα δείχνουν θα γινει πιο γρήγορα :D:D!!!! Το δεκαπενταύγουστο που γιόρταζε η γυναίκα μου για να της κανουν πλακα τα κουμπαριά μας ( για τη νεα τρέλα που εχω αποκτήσει ) μας καναν δωρο δυο "κινέζικα χρυσόψαρα"
Ετσι τα βάφτισε ο πετσοπας ωστε να τα πουλήσει λέγοντας οτι αυτα τα ψαρια οσο μεγαλώνουν αλλάζουν και χρώματα ( τωρα ειναι λευκα ).... Και οπως ολοι καταλάβατε μας εφεραν 2 μικρα koi το πολυ 5 cm. Αρα αναγκαστικά ( με την πολυ καλη έννοια ) πρεπει να γινει μια λιμνη μεχρι την ανοιξη.

Εδω ειναι που θελω και τη βοήθεια σας. Για αρχη θα κανω μια λιμνη 1,5Χ3 με βαθος 1 μετρο.Υλικο θα μπει liner. Στην αρχη ειπα να την κανω απο τσιμέντο αλλα δεν εχω κατασταλάξει ακομα. Εχω διαβάσει αρκετά θέματα στην ενότητα με τις λιμνες και καποια συμπεράσματα στα οποια εχω καταλήξει ειναι οτι τα koi θέλουν
α) πολυ καλη ποιότητα νερου αρα και πολυ καλό φιλτρο.
β) πολυ καλη οξυγόνωση
γ) δεν πρεπει ο ηλιος να χτυπάει πολλες ωρες τη λιμνη
δ) η αντλια να ειναι καμια 25 ποντους πιο ψηλα απο τον πυθμενα για λογους ασφαλειας
ε) αν μπουνε φυτα μεσα θα πρεπει να ειναι μακρυα απο τον καταρράκτη.
Αν κάποιος νομιζει οτι κανω λαθος η θελει να συμπληρώσει κατι ελεύθερα...
Οπότε ξεκινάω με κατι λιγες ερωτήσεις και ελπίζω το θεμα να βοηθησει έμενα και αρκετούς αρχάριους ωστε να ξεκινήσουν σωστα.

1) liner ή τσιμέντο ???
2) ποια φυτά ειναι όμορφα και ταιριάζουν στις λίμνες??
3) επειδή λεω να κανω ιαπωνικό στυλ στην αυλη, καμια ιδεα???
4) υπάρχουν δέντρα ταχείας ανάπτυξης για σκια ?? κατα προτίμηση να μη ρίχνουν τα φυλα και γεμίζει ο τοπος:p:p
5) τι υλικά προτείνετε για τα φίλτρα???

και μια τελευταία.... Το ενα το κοι αρχιζει και γινεται η ραχη του γκρι αν δεν κανω λαθος. Σε ποια ηλικια παραμενει το τελικο χρωμα του ψαριου?? δλδ τα χρωματα τα εχουν απο την αρχη η μπορει και στην πορεια να αλλαξουν??

ελπιζω να μη σας κούρασα και να βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα για ολους!!
Σταυρος

p.s https://www.youtube.com/watch?v=uSrANyhd31k&feature=youtu.be ενα μικρο βιντεο απο το ενυδρειο για να δειτε τα ψαρακια οσο φαινονται

NikosGus
27-08-15, 19:44
Σταύρο να πω εγώ πρώτος την κοτσάνα μου, αν σε παίρνει για τσιμέντο καν το έτσι. Δεν μπορώ να αποκλείσω το λαινερ γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, άλλα μέλη θα σου πουν για αυτό. Ακόμη λιγότερο σίγουρος είμαι για τα υπόλοιπα που ρωτάς οπότε ας γράψουν εδώ οι πιο σίγουροι και πάρε με αν θες για μπουρου μπουρου που είμαι σίγουρος ότι το χρειάζεσαι 6977020008

pavos
27-08-15, 20:09
Ευχαριστώ Νίκο θα σε πάρω κάποια στιγμή να μάθω για τη ζωγραφιά που έχεις κάνει!!

Artemisia
27-08-15, 21:42
ΈΛΑ ΒΡΕ ΣΤΑΥΡΟ !!!!!!!!!!!!!!!! :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041Μπράβο , καλή αρχή !!!
Αν την κάνεις liner πιο εύκολα πιο γρήγορα και ότι σχέδιο μπορείς να φανταστείς . Αν την κάνεις τσιμέντο όπως και δήποτε καλούπι 20 εκατ. για να μην έχεις τις δικές μου μ@λ@κίες ;)
Δέντρα που να μεγαλώνουν γρήγορα και να μην ρίχνουν τα φύλλα μην ψαχνεις δεν υπάρχουν .... πολύ καλή σκιά και μεγάλη κάνει η μουριά καλοπιστική , οχι καρποφόρα ,αλλά ρίχνει φύλλα θα βάλεις δίχτυ μωρέ 1 μήνας είναι .......ΑΑΑΑ και οι Λιγούστρες αλλά αν κάνει -15 πάνε τα φύλλα.
Ξεκίνα την Λίμνη με το καλό και βλέπεις για τα δέντρα 100 φυτώρια έχετε ;)
Να σου ζήσουν τα ΚΟΙ να τα χαίρεσαι :grin:
Καημένη Γιώτα , τα φιλιά μου :D Αν και μάλλον κανονισμένο το είχες με τους κουμπάρους , έλα πές την αλήθεια :p

Artemisia
27-08-15, 21:46
Αν σκεφτεσαι για Japanese garden εμενα αυτός είναι ο αγαπημένος μου κήπος , έχω όμως ακόμα πολύ δρόμο .... δες
Τα κοι απο όσο ξέρω εγω φτάνουν στον τελικό τους χρωματισμό στα 9 τους χρόνια , αλλά μετα τα 2 τους δεν αλλάζουν χρώμα απλά γίνεται πιο έντονο στα θηλυκά τα αρσενικά απο την αρχή έχουν έντονα χρώματα .

pavos
28-08-15, 06:01
xaxaxa ευκαιρια εψαχνα!!!!! Αρετμη εχουμε πολυ δρομο!!!! ασε.... αντε ελατε στις γιορτες παλιας πολης να πιουμε ρετσινα
-------------------------
Για τις μεμβράνες fpp γνωρίζει κανείς?

aliens-
28-08-15, 10:19
Θα πω και εγώ την κοτσάνα μου. Βάλε λινερ, το τσιμέντο δεν το έχω δοκιμάσει :)

Προτίμησα λινερ γιατί μου φάνηκε πολύ ποιο εύκολο. Με το τσιμέντο μπλέκεις με καλούπια, μείγματα και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν έχω ιδέα. Με τον λινερ μπορείς να το βγάλεις ανά πάσα στιγμή και να αλλάξεις την διαμόρφωση της λίμνης σου. Με το τσιμέντο θα πρέπει να το σπάσεις κτλ. Η πρώτη μου λίμνη ήταν 800λτ, η δεύτερη 3.200λτ και η τρίτη ... στα σχέδια. Αν είχα βάλει λινερ ίσως να είχα μείνει ακόμα με την 1η. Είσαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι η τελική σου λίμνη και δεν θα θελήσεις να την μεγαλώσεις?

Λίμνη 1,5Χ3 με βάθος 1 μέτρο = 4,5 κυβικά λίμνη !!!

Για την οξυγόνωση... αν είχες χρυσόψαρα τότε ένας καταρράκτης θα έκανε την δουλεία του. Για τα ΚΟΙ θα πρότυνα αεραντλία κάπου στα 50 λίτρα / λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι όσο είναι μικρά δεν θα την χρειαστείς. Μπορείς να την πάρεις σε δεύτερη φάση. Στα δικά μου μετά από ένα χρόνο τα είδα υποτονικά. Με το που τους έβαλα αεραντλία πήραν τα πάνω τους. Τον επόμενο χρόνο πάλι υποτονικά και πείρα μια σοβαρή αεραντλία για να μην αναβαθμίζομαι κάθε χρόνο.

Για λόγους ασφαλείας η αντλία καλό είναι να μην βρίσκεται στον πυθμένα, από την άλλη η καλύτερη φίλτρανση γίνεται με τον συνδυασμό του bottom drain και του skimmer.

Δέντρο ταχείας ανάπτυξης? Χμ.... το βρήκα, Πέργκολα

Φυτά, βρες ένα φυτώριο με υδρόβια φυτά και θα δεις τεράστια ποικιλία. Ξεκίνα όμως με τον πάπυρο που είναι εύκολο και κάνει καταπληκτική δουλειά. Αν βρεις κάποιον γνωστό σου που να έχει πάπυρο είναι πολύ εύκολο να κάνεις πολλαπλασιασμό.

Το ένα μου ΚΟΙ που είναι 4 χρονών αλλάζει το μοτίβο του χρωματισμού του. Μικρές αλλαγές. Δεν ξέρω πότε σταματάει αυτή η διαδικασία αλλαγής.

Για τα φίλτρα κάνε την έρευνα σου και εδώ είμαστε. Θα σου πρότυνα όμως να φτιάξεις κάτι από μόνος σου. Να μην έχεις ένα μόνο δοχείο. Κάποιο θα είναι το προφίλτρο σου που θα μαζεύει τις χοντρές ακαθαρσίες και κάποια η κυρίως φίλτρανσή σου.

pavos
28-08-15, 11:25
1) αυτή θα είναι η πρώτη για να μάθω.... Η αλήθεια είναι ότι θέλω μια πολύ μεγάλη λιμνη

2) η αεραντλία που έχεις πόσα watt είναι? Και τι κόστος έχει?

3)φυτώριο με υδρόβια φυτά εδώ Ξάνθη δε νομίζω να έχουμε... Οπότε πρέπει να βρω από φωτογραφίες κάποια που να μου αρέσουν και μετά θα δούμε πως θα γίνει
Γενικά η λιμνη θα γίνει σα του Γιάννης koi...
Έχουμε μιλήσει νομίζω ότι θα με βοηθήσει πολύ η εμπειρία του.

aliens-
28-08-15, 11:56
1) Αν σκέφτεσαι μεγαλύτερη, καλύτερα να την κάνεις με λινερ τώρα για να σου είναι μετά ποιο εύκολη η μετάβαση μετά.

2) Στην λίμνη μου 3.200λτ έβαλα μια 70λιτρα/λεπτό με την λογική, όταν μεγαλώσω την λίμνη να μην χρειαστώ πάλι κάποια μεγαλύτερη. Πρέπει να καίει γύρο στα 60Watt. Την βρήκα από κάποιο ελληνικό eshop, αλλά δυστυχώς τώρα έχει κλείσει.

3) Αν γίνει σαν του Γιάννη τι τα θες τα φυτά? :)

Και εγώ το μεγαλύτερο μέρος της φίλτρανσή μου με τον Γιάννη την έφτιαξα. Πάλι καλά που είχα ετοιμάσει 2 βαρέλια 150λτ και 200λιτρα και χώρεσαν τα υλικά που βάλαμε

pavos
28-08-15, 12:21
Από δίπλα θα είναι για ομορφιά και τελικό στάδιο

Artemisia
28-08-15, 16:48
Βρε Σταύρο , κάνε την Λίμνη και φυτά θα σου δώσω όταν τελειώσεις όσα θέλεις αφού έχω .... για την Λίμνη εεεε , όχι δέντρα :D

pavos
29-08-15, 08:45
Βρε Σταύρο , κάνε την Λίμνη και φυτά θα σου δώσω όταν τελειώσεις όσα θέλεις αφού έχω .... για την Λίμνη εεεε , όχι δέντρα :D
:D:D:D για πες.... τι εχεις να ρθουμε να παρουμε???

Καμια αντλια με χαμηλη κατανάλωση ξέρει κάποιος???
σκεφτομαι για την jebao dct 12000 που θα ειναι περίπου 3 φορες τα λιτρα της λιμνης και εχει και ρύθμιση στροφών αν και δεν ξερω αν θα χρειαστει....

http://auctions.c.yimg.jp/img361.auctions.yahoo.co.jp/users/5/2/8/9/kurikuribar-img600x450-14147711871vx9sl10337.jpg

Artemisia
29-08-15, 19:16
Αυτή την στιγμή έχω διαθέσιμα : Pontederia Cordata , Sagittaria Latifolia(Broadleaf arrowhead) , cyperus papyrus και θα δώ και τι άλλο μπορώ να μαδήσω επιτόπου . Όποτε θέλεις μου λές .

asteris_veria
29-08-15, 20:00
απο αντλιες πας σε κατι τετιο οικονομικο και σε καταναλωση http://www.aliexpress.com/item/Dense-variable-speed-pump-power-more-than-50-ultra-quiet-submersible-pump-water-pump-JTP-14000/2029903121.html?spm=2114.031010208.3.34.BDCecU

αλλιως σε στυλ πισινων κατι τετοιο http://www.aliexpress.com/item/Spa-Swimming-pool-STP100-Pump-1-0HP-with-filtration-Swimming-spa-pool-pump/318135741.html?spm=2114.031010208.3.123.2E1DHm
και μια καλη αεραντλια π σκεφτομαι να παρω κ εγω ειναι αυτη http://www.aliexpress.com/item/Sunsun-ACO-006-fish-pond-oxygen-pump-pond-aerator-105-w-aquarium-air-pump-pump-increases/32331840397.html?spm=2114.031010208.3.18.z019CC

Artemisia
29-08-15, 20:12
Να πώ για την αεραντλία επειδή την ξέρω , την έχει ο πατέρας μου 1 χρόνο περίπου, το καλοκαίρι ζεματάει δεν πιάνεται απο την θερμοκρασία που ανεβάζει και χρειάζεται να την βγάζει απο το ρεύμα .... οπότε ξανασκεφτείτε το :rolleyes:

asteris_veria
29-08-15, 20:32
αν ειναι σταθερη σε ενα σημειο για πιο λογο να την πιασεις?Εχει θεμα λειτουργιας απο την υψηλη θερμοκρασια ή απλα την σβηνει ?

Artemisia
29-08-15, 22:06
Απλά διαπίστωσε ότι υπερθερμαίνεται σαν μηχάνημα και αν δεν σταματήσει την λειτουργία , θα καεί.... δηλαδή έχει θέμα λειτουργίας γενικά .

pavos
29-08-15, 22:07
Γιώργο με 105 και 120 watt θέλει περίπου 6 kilowatt ώρες την ημέρα άρα περίπου 40€ το μήνα ρεύμα.... Άμα βάλω και καμιά λάμπα uv να καεί όλη μέρα θα ανέβει κι άλλο. Αυτή που έβαλα είναι 85 watt kai έχει και ρύθμιση στροφών!!!

Αρτεμη θα πάρω απ όλα!!!:D

goldjohnny
30-08-15, 00:27
Καλημέρα
Δεν είμαι σχετικός με τις λίμνες αλλά διαβάζω με ενδιαφέρον τα θέματα, μια πρόταση που έχω να σας κάνω είναι να δείτε και τα φίλτρα - αντλίες για πισίνες που δεν έχουν μανόμετρο ύψος μεγάλο (αν δεν το θες για καταρράκτη) μεγάλη κυκλοφορία (με λιγότερα χρήματα από τις παραπάνω 5-6 m3 ) και μικρότερη κατανάλωση

pavos
30-08-15, 09:25
Για βάλε κανένα λινκ φίλε Γιάννη

goldjohnny
30-08-15, 15:30
Ενα τυχαίο, αν ψάξεις στο skroutz.gr "φίλτρο πισίνας" θα βρεις αρκετά

http://www.sport-fitness.gr/amila-filtro-neroy-pisinas-56636

pavos
30-08-15, 18:47
αν ειναι σταθερη σε ενα σημειο για πιο λογο να την πιασεις?Εχει θεμα λειτουργιας απο την υψηλη θερμοκρασια ή απλα την σβηνει ?

Γιωργο ισως τελικα οτι πληρωσεις παιρνεις....

http://www.oase-livingwater.com/en_EN/water-garden/products/filters/pond-aeration/aquaoxy.html?tx_zsproducts_pi1[product]=8985&cHash=7199743816da5e05a4048fdc396cbcc3&zsetpnr=57063 (http://www.oase-livingwater.com/en_EN/water-garden/products/filters/pond-aeration/aquaoxy.html?tx_zsproducts_pi1)

oase AquaOxy 500

8w κατανάλωση και 500 l/h αν κατάλαβα καλα

Artemisia
31-08-15, 01:16
Σταύρο έχεις απόλυτο δίκαιο , αν πάρεις ένα ακριβό μηχάνημα κερδίζεις σε κατανάλωση σε σχέση με την τιμή .... εγώ πάντως με όλα της oase που έχω είμαι ικανοποιημένη στο έπακρο . Μπορεί να είναι ακριβά δεν λέω , αλλά στο κάτω κάτω μιά φορά θα τα πάρεις και σιγουρα θα σου βγάλουν μια 10ετια . Επίσης η Laguna κορυφαία εταιρεία με χαμηλή κατανάλωση , τα σκεφτόμαστε όλα γιατι στην Λίμνη δεν κλείνει ποτέ τίποτα όλο το 24ωρο .....

asteris_veria
31-08-15, 01:36
Γιωργο ισως τελικα οτι πληρωσεις παιρνεις....

http://www.oase-livingwater.com/en_EN/water-garden/products/filters/pond-aeration/aquaoxy.html?tx_zsproducts_pi1[product]=8985&cHash=7199743816da5e05a4048fdc396cbcc3&zsetpnr=57063 (http://www.oase-livingwater.com/en_EN/water-garden/products/filters/pond-aeration/aquaoxy.html?tx_zsproducts_pi1)

oase AquaOxy 500

8w κατανάλωση και 500 l/h αν κατάλαβα καλα

500λ/ω για λιμνη δεν ειναι τιποτα .Χριαζεσαι τουλαχιστον 50λ/λεπτο δηλαδη 3000λ/ω αερα για να εισε καλυμενος οποτε αυτη ειναι μικρη

pavos
02-09-15, 13:51
Παιδιά σε κάποιο κατάστημα βρήκα κιτ liner 6X8 0,5 πάχος....
Φοβάμαι πως είναι πολύ ψιλό. για πείτε τη γνώμη σας

asteris_veria
02-09-15, 14:35
Αρκετα ψιλο ειναι ,το δικο μου ειναι 1.5 παχος .καλο ειναι να ειναι 1 και πανω για να μην εχεις θεματα με τρυπες

pavos
02-09-15, 15:25
Αρκετα ψιλο ειναι ,το δικο μου ειναι 1.5 παχος .κ
λο ειναι να ειναι 1 και πανω για να μην εχεις θεματα με τρυπες

Βρήκα και ένα άλλο 0,750.... Από 1 και πάνω ανεβαίνει η τιμή και σε αυτόν που βρήκα
Πρέπει να πάρω όλο το ρόλο και δε συμφέρει....400€ θα βγει.

Καμία πρόταση κάποιο μαγαζί κάποιος????

asteris_veria
02-09-15, 15:47
400 καλα ειναι αρκει ν το χρισιμοποιησεις ολο αλλιως δε.συμφερει εγβ το ειχα παρει απο την ALTO 580 της firestone.Τωρα απο μαγαζια δες σε μεγαλα με.μονοτικα αν εχει http://www.palagkas.gr/product_detail.jsp;jsessionid=864372907E3EFFB5B546 087019BAD224?prdId=095&extLang=

http://www.aquastar.gr/tank1.html

pavos
03-09-15, 06:41
Ο Παλαγκας που έβαλες μου είπε 400 για το υλικό της Firestone αλλά και πάλι δεν έχει και εισαγωγή θα γίνει του Αγίου...!!!!!!
Το επί γης έχει το 0,5 σε έτοιμο κιτ αλλά κι εμένα πολύ λεπτό μου φαίνεται.
Οπότε μπορεί να πάρω το 0,75 με 6 το τετραγωνικό

aliens-
03-09-15, 11:39
Αρκετα ψιλο ειναι ,το δικο μου ειναι 1.5 παχος .καλο ειναι να ειναι 1 και πανω για να μην εχεις θεματα με τρυπες

Και εγώ αυτό ξέρω, από 1 και πάνω....

Κανονικά πρώρα βάζουν άμμο, μετά γεωύφασμα και μετά το liner. Με αυτόν τον τρόπο είναι ακόμα ποιο δύσκολο κάποια πέτρα να σου σκίσει το Liner.

asteris_veria
03-09-15, 23:26
+1 κ εγω ετσι ακριβως το εκανα.

pavos
04-09-15, 06:20
Για πλαστικά Κρήτης μου είπαν ότι θα βρω.... Ξέρει κανείς κάτι ???

NikosGus
05-09-15, 10:07
Είναι κοντά σε μένα σχετικά. Πάρε τους ένα τηλέφωνο και αν θέλεις να κάνω κάτι πες μουhttp://www.vrisko.gr/details/02_e13dg34223_7icj_a_62171c14i6j

pavos
07-09-15, 06:09
Νίκο ευχαριστώ πολύ... πήρα αλλά δεν έχει κάτι που θέλω.

Μια άλλη ερώτηση. σε κτήμα χωρίς ρεύμα μπορεί να γίνει λιμνη να φιλοξενήσει ψάρια??? Η κάποια φτηνή ηλιακή λύση?

Artemisia
07-09-15, 08:33
Φυσικά μπορείς . Είχα δεί έναν που είχε κάνει φίλτρο φυσικής ροής και δεν χρειαζόταν αντλία . Όταν έρθεις , δες και το liner μου αν σου αρεσει και σου κάνει ρώτησα στο μαγαζί μπορούν να παραγγείλουν . Τα λέμε απο κοντά Σταύρο :D:D

Τάκης
07-09-15, 08:46
Μια άλλη ερώτηση. σε κτήμα χωρίς ρεύμα μπορεί να γίνει λιμνη να φιλοξενήσει ψάρια??? Η κάποια φτηνή ηλιακή λύση?

Κάπου το είχα διαβάσει αλλα δεν το βρίσκω τώρα. Ενα παληκάρι στη Κύπρο έχει λίμνη και έχει πάρα πολλά φυτα και δεν έχει φίλτρο, και έχει μια αντλία που δουλεύει με φωτοβολταικό μόνο την ημέρα, και γυρίζει απλά το νερό.

pavos
07-09-15, 09:57
Το είχες ξανά αναφέρει αλλά δε το έχω βρει

Yiannis59
10-09-15, 19:55
Νίκο ευχαριστώ πολύ... πήρα αλλά δεν έχει κάτι που θέλω.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17001

Λειτουργεί ακόμα και σήμερα με πολλές βελτιώσεις και αλλαγή μπαταριών τον περασμένο χειμώνα οι τιμές έχουν πέσει αρκετά απο τότε που το πρωτοεστισα οι ατιμες οι μπαταριες βαθειας εκφωρτησης πονάνε ακόμα
το σύστημα τροφοδοτεί αντλια120W, σκιμμερ 75W και μια μικρή προσεχώς 2000 λιτρα 35W για τον νεο καταρράκτη ο φωτισμός ειναι ανεξάρτητα αυτόνομα φωτιστικά πανελ εκ των οποιων ορισμενα ειναι Diy λιγο ψαξιμο θελει και πολυ μερακι. Η ανεμογεννήτρια βγήκε off απο την δευτερη βδομαδα μακρια απο κινέζικες ανεμογεννητριες

Artemisia
10-09-15, 20:17
:smt041:smt041:smt041:smt041Δεν έχω λόγια .....

pavos
10-09-15, 20:55
Είπαμε... Πήραμε το οκ για τη λιμνη.
Σιγά σιγά αρχίζει το σκάψιμο.... Liner θα βάλω μάλλον από πλαστικά Κρήτης 0,75 με καλο υπόστρωμα, γεωυφασμα, άμμο κτλ.
Αντλια το πιο πιθανό jebao 9000... Ψάρια ελπίζω να βρω όμορφα γιατί θα τα έχω μια ζωή. Και μένει να κάνω ένα καλό φιλτρο με καλή βιολογία
Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα!!!

Artemisia
10-09-15, 21:01
Έλα Σταύρο , δύναμη και ενθουσιασμό!!! Όλα θα γίνουν :D:D Μετά θα κάθεσαι εκει δίπλα και θα λές " εεε ρε τι έφτιαξα ο άνθρωπος!!! " :D:D Να χαρείς όλη την διαδικασία γιατι γίνεται μια φορά , λέμε τώρα ποτέ δεν ξέρεις ;)

pavos
10-09-15, 21:09
Έτσι... Πότε δε ξέρεις.
Γεωυφασμα τι έβαλες.... Βάλε λινκ με φωτογραφία να δω αν αυτό που είδα κανει

Artemisia
10-09-15, 21:37
Δεν έβαλα Σταύρο , αφού την πέρασα τσιμέντο αλλιώς θα έβαζα αλλά μπορείς στον πάτο να βάλεις και φελιζόλ ή "πετροβάμβακα" νομίζω . Αφού ότι κάνω το βγαζω φωτο ;)

Yiannis59
10-09-15, 21:57
πετροβαμβακα το φελιζολ δεν ειναι εύκαμπτο και αμα ζοριστεί σε κοίλα σημεία σπάει κατα την γνώμη μου ειναι καλο μονο για τετραγωνισμένες λιμνες αντίθετα με τον πετροβαμβακα που παιρνει οτι μορφη θελεις και καλο ειναι να βαλεις και στα πλαγια η πιεση του νερου ειναι μεγαλη και ετσι και σου ξεφυγει πετραδακι παει το liner

Artemisia
10-09-15, 22:41
Άκου τον Γιάννη ξέρει .... :grin:
Σταυρο ξέχασα να σου πώ , τα Κόι έχουν κάποια "κουσούρια" που λένε και στο χωριό μου , αν βρούν ενιαίο βάθος πηδάνε και μια μέρα μπορεί να τα βρείς έξω απο το νερό (σε κανέναν δεν το ευχομαι) .
Για να το αποφύγεις αυτο πρέπει να κάνεις ενα με δύο σκαλιά γύρω γύρω ή μπορείς να διαμορφώσεις το βάθος , γιατι παίρνουν φόρα απο το πιο βαθύ σημείο ποτέ απο τα ρηχά .

pavos
11-09-15, 05:59
Η αλήθεια είναι ότι αυτό πρώτη φορά το ακούω. Για τα χρυσοψαρα το ξέρω.... Πετροβαμβακα θα έβαζα.... Γεωυφασμα βρήκα ένα πράσινο με ριγα μάλλον αυτό θα είναι. Αν έχει κάποιος φωτογραφία ή λινκ ας βάλει να το σιγουρεψω. Οπότε μένει να αποφασίσω βαρελι η μπακι!!! τη δουλειά όπως βλέπετε την αποφευγω:p

Artemisia
11-09-15, 10:11
Σταυρο καλημέρα ,
Αυτό ειναι το γεωύφασμα εδαφοκάλυψης που έχουν τα φυτόρια και είναι για τις ρίζες να μην περνάνε . Θα σου κάνει δουλεια αν είναι γι αυτον τον λόγω .
Θα σε πιάσει χειμώνας ξεκίνα ντε......

pavos
20-09-15, 17:34
το πρωτο βημα εγινε :D:D:D

Artemisia
20-09-15, 18:02
Δεν αντέχω ...... με βλέπω να έρχομαι με το πατόφτυαρο :D:D
Καλή αρχή Σταυρο :D:D:D

pavos
20-09-15, 18:22
κουράστηκα σημερα ασε!!!!

Artemisia
20-09-15, 18:26
:smt120:smt120:smt120χαχαχχαχαχαχαχαχα
Υ.Γ. Ωραία αυλή !!!! το συντριβάνι δουλεύει??

pavos
20-09-15, 19:19
δουλευει αλλα σιγα σιγα θα κανω αρκετες αλλαγές και αυτα ολα τα παλιομοδιτικα θα φυγουν. θελω να κανω τιποτα τετοιο

pavos
20-09-15, 19:20
....

Artemisia
20-09-15, 19:41
ααααααααα έχουμε μεγάλα σχέδια δηλαδή .... ;)
πολύ ωραία αυτη η πέργκολα !!!!! Να σε κάνω δώρο τις κουρτίνες ?? :D
Μακάρι Σταυρο ,να τα κάνεις όλα με το καλό !!!!!!:D:D

Yiannis59
20-09-15, 22:18
Η βόρια Ελλάδα βλέπω πάλι μπαίνει δυνατά

Artemisia
20-09-15, 22:25
Προσπαθούμε Γιάννη :D:D

aliens-
21-09-15, 08:39
πωπω χώρος και άπλα. Θα κάνεις ονειρεμένα πράγματα :)

Αφού έγινε η αρχή καλά πάμε.

pavos
21-09-15, 09:15
Παναγιώτη η αυλή είναι αυτή

Artemisia
21-09-15, 13:07
Σταυρο τώρα που κοιτάω την φωτο με την κορδέλα συνειδητοποίησα κατι :p
το δέντρο που είναι μέσα στο σκάμμα , θα το αφήσεις εκεί???????

pavos
21-09-15, 13:32
Οχι βρε :rolleyes:
Θα το πάω αλλού.... Χαχαχα

delta66
21-09-15, 16:51
Σταυρο τώρα που κοιτάω την φωτο με την κορδέλα συνειδητοποίησα κατι :p
το δέντρο που είναι μέσα στο σκάμμα , θα το αφήσεις εκεί???????
Χαχαχα υπαρχει επιστημονικος ορος για αυτο και λεγεται "Inattentional Blindness (https://en.wikipedia.org/wiki/Inattentional_blindness)"
https://www.google.com/search?q=Inattentional+Blindness&ie=utf-8&oe=utf-8#q=Inattentional+Blindness&tbm=vid
Περιττο να πω οτι προσωπικα δεν το προσεξα καθολου.

Artemisia
21-09-15, 17:56
Χαχαχα υπαρχει επιστημονικος ορος για αυτο και λεγεται "Inattentional Blindness (https://en.wikipedia.org/wiki/Inattentional_blindness)"
https://www.google.com/search?q=Inattentional+Blindness&ie=utf-8&oe=utf-8#q=Inattentional+Blindness&tbm=vid
Περιττο να πω οτι προσωπικα δεν το προσεξα καθολου.

XΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Σπύρο εγω είδα την φωτο του Σταύρου 3 φορες και ξαφνικά ΤΣΟΥΠ βλέπω 1 δέντρο , φαντάσου τώρα :smt120:smt120
Το διάβασα το παραπάνω έχει δίκαιο ,πολύ ενδιαφέρον , αλλά μαλλόν φταίει και λίγο η ηλικία μου.... μεγαλώνω και βλέπω μόνο αυτα που θέλω να δώ. :grin::grin:
Οχι βρε :rolleyes:
Θα το πάω αλλού.... Χαχαχα
Πάλι καλά , ικανό σε είχα να το αφήσεις εκει :)

pavos
21-09-15, 19:02
Για να μην λες

Artemisia
21-09-15, 19:18
Άντε Δόξα σοι !!!!!!!! Καλή αρχή , δεν έβρεξε εκεί?

pavos
21-09-15, 20:14
Οχι δεν εβρεξε...
Αν δε βρέξει αυτές τις μέρες πιστεύω σε 2 απογεύματα θα τελειώσω.
Γεωυφασμα, πετροβαμβακα έχει παντού... Liner κατεληξα. Koi μένεις βρω:D

Artemisia
21-09-15, 21:48
Τελείωσε την Λίμνη με το καλό και Κόι θα βρούμε :) Σχεδόν κανόνησα το trip :grin::grin::grin:

pavos
26-09-15, 19:38
λιγο ο καιρος που βρεχει λιγο κατι τρεχαματα με καποια πρωσοπικα θεματα μειναμε πισω.....
σημερα μπορεσα να κανω καμια ωρα δουλεια.....

τι λετε για αυτην την αντλια??? θα κανει για λιμνη??? https://aqualight.de/en/products/pumps/waterpumps/eco5000.html
φαινεται οικονομικη.... χαμηλη σε καταναλωση.... γερμανικη...3,4 μετρα μανομετρικο....

Artemisia
26-09-15, 20:05
Μπράβο μπράβο :smt041:smt041:smt041
Πόσα λίτρα βγαίνει η Λίμνη ειπάμε??? Καταράκτη θα κάνεις ??

pavos
26-09-15, 20:21
3000 λιτρα....
καταρακτη ισως κανω στην πορεια....
θελω να προλαβω να σκαψω και να βαλω το liner οσο πιο γρηγορα μπορω και να βαλω να τρεχει το φιλτρο χυμα για να προλαβω να βαλω ψαρια πριν πιασουν τα καλα κρυα!!! ολα τα αλλα περι καλοπισμου θα γινουν μετα σιγα σιγα μιας και ειναι δευτερεύουσας σημασιας

Artemisia
26-09-15, 20:29
Ναι καλέ μου, δεν το λέω για τον καλλωπισμό σε ρωτάω για να υπολογίσω για την αντλία ;)
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά νομίζω ότι χρειάζεσαι την διπλάσια
1) γιατι τα Κοι πρέπει να ανακυκλώνεται το νερό τους 1,5 φορές την ώρα που στην δικιά σου περίπτωση είναι 4,500 λίτρα την ώρα και αυτή ειναι οριακά να ανταπεξέλθει
2) αν δείς λέει στα 0m / 5000l/h οκ δηλαδή χωρίς καταράκτη χωρίς τίποτα τι βάθος θα έχει η λίμνη ?? και αν κάνεις καταράκτη δεν θα πάει 1 μετρο?? στανταρ.... οπότε θα πέσεις στα 2000λ/ω και νομίζω πολλά έβαλα ....

Yiannis59
26-09-15, 20:30
Μάλλον θα τα βρει σκούρα όταν αναγκαστεί να τραβήξει άλγη και λάσπη κατά την γνώμη μου μην κοιτας μονο καταναλωση και λιτρα η λιμνη θελει αντλια για βρωμικο νερο

Artemisia
26-09-15, 20:40
Γιάννη μου συμφωνω αλλά αυτη λέει Tauchpumpe ή εκείνο είναι teichpumpe?? Tα Γερμανικά μου με εγκαταλείπουν .... :smt120
Πρότεινε καμία στον Σταύρο εσύ το χεις το θέμα ;)
Υ.Γ. η Θάλεια σου μεγαλώνει :smt041:smt041

Yiannis59
26-09-15, 20:50
Απο γερμανικά ειμαι τούβλο αλλα καπου γράφει για sub και sub εχουν τα ενυδρεία συνήθως και οπως την κόβω με το ματι δεν είναι για ζόρια
Της eheim πχ οι αντίστοιχες εχουν ενσωματωμένο προ φιλτρο με σφουγγαρια για να τα βγαλουν περα σε sub

pavos
26-09-15, 20:53
Μάλλον θα τα βρει σκούρα όταν αναγκαστεί να τραβήξει άλγη και λάσπη κατά την γνώμη μου μην κοιτας μονο καταναλωση και λιτρα η λιμνη θελει αντλια για βρωμικο νερο

για προτεινε Γιαννη καμια.... καλα λεει η Αρτεμις
ελεγα να τη συνδυάσω με αυτο το φιλτρο http://petshop-gr.eu/gr/category/6217/31148

μετα παμε σε κατι κατι τετοιο που δεν ξερω ποιες μπορει να ειναι οι διαφορες εκτος απο την θήκη https://aqualight.de/en/products/spm-a10-000e.html

Yiannis59
26-09-15, 21:41
Με τα φίλτρα με σφουγγάρια εχω βλαστημήσει την ώρα θελει καθαρισμα μια φορα την βδομαδα ισως και ποιο συχνα το καλοκαιρι με την αλγη αλλα δεν υπάρχει άλλη ποιο φθηνή λύση εκτός του diy μετα απο τόσα χρόνια λίμνη μονο με ιδιοκασκευη είδα καθαρό νερό και ακόμα το ψάχνω για sieve προφιλτρο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=900264#post900264)
με ευκολο καθαρισμο να γλιτώσω απο την λασπη της αλγης
όταν το Hobby γίνετε καταναγκαστικά έργα δεν αξίζει ποια
Για την αντλία συμφωνώ

pavos
26-09-15, 21:55
ωραια ιδεα.... εχω δει πολλα παρομοια κολπα στο youtube
για ποια αντλια συμφωνεις γιατι δεν καταλαβα ποια απο τις 2 λες??

Artemisia
26-09-15, 21:57
H αντλία αυτή είναι καλύτερη συμφωνω και εγώ γαι το φίλτρο δεν ξέρω έχω αμφιβολίες ....
δες και αυτη την αντλία , μπορούμε να την πάρουμε απο Γερμανία αν θέλεις .... http://www.ebay.de/itm/LAGUNA-PT-8248-Powerjet-Max-Flo-9000-fur-Teiche-bis-18-000-Liter-/381302150089?hash=item58c76113c9

Για την τελευταία λέει ο Γιάννης https://aqualight.de/en/products/spm-a10-000e.html

Yiannis59
26-09-15, 22:05
Την τελευταία φυσικά

Artemisia
26-09-15, 22:11
Χάθηκε ο Σταυρός χαχαχαχαχαχα :)
την λίμνη σου κάνε την σαν αυτην εδώ που έβαλε ο Γιάννης μην την κάνεις ορθογώνια κάνε καμπύλες και βάλε μεγάλο βότσαλο γυρω γυρω απο το ποτάμι θα βρεις . Μου άρεσε πολύ !!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=b5onkPPMpcY

pavos
27-09-15, 19:16
για πειτε ρε παιδια καμια γνωμη....
εχω μπερδευτι πολυ....
η λιμνη τελικα θα ειναι σε πρωτη φαση 3000 λιτρα
οποτε εχω καταληξει σε αυτες τις αντλιες (προς το παρων :D )

ακουω και καμια αλλη προταση.
ψαχνουμε κατι να γυρναει μεχρι 6000λιτρα με οικονομια και μανομετρικο μετριο

http://igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/antlie-46/1919-bg01-0109-water-pump-hailea-hx-8830-detail

http://www.aliexpress.com/item/JEBAO-Mute-AC-Water-Return-Pump-Variable-Speed-AC5000/32439463716.html?spm=2114.01020208.3.28.OAZgrD&ws_ab_test=201556_8,201527_1_71_72_73_74_75,201409 _5

http://www.amazon.com/Jebao-Jecod-Marine-Controllable-Water/dp/B00SQX5CG0

https://aqualight.de/en/products/pumps/waterpumps/c6000.html

τωρα για φιλτρο παιζουν εξισου πολλες ιδεες

Artemisia
27-09-15, 20:07
1 Την πρώτη οχι είναι μικρή για Κοι την έχω στα χρυσόψαρα
2 ειναι μικρή
3 και 4 το ίδιο . Πουλάκι μου καλό σου έχω πεί αν λεει κατι 6000 λιτρα δεν είναι 6000 λίτρα η απόδοση πέφτει πολύ της αντλίας όχι μόνο απο το ύψος αλλά και απο τα πόσα μέτρα σωλήνα θα έχεις .... βλέπε για 9000 λίτρα και πάνω για να κάνει δουλεια .
Αυτη είναι η δική μου άποψη απο προσωπική πείρα , απο εκει και πέρα υπάρχουν και πιο έμπειροι εδω μέσα να βοηθήσουν ... και στην τελική δική σου απόφαση είναι εσύ βάλεις τα ευρά :grin::grin::grin:

Yiannis59
27-09-15, 20:28
Με πολυ ζόρι την τελευταία ολες οι αλλες δεν κανουν για λιμνη στα ειπα και χθες το νερο της λιμνης ειναι βρώμικο απο την αντλία περνά οτι μπορεις να φανταστείς μεχρι κομματια απο φυλα και κομματια ξύλο οσο και να μην το πιστεύεις
μια φορα θα την αγοράσεις

Michali[s]
27-09-15, 20:47
Ρε παιδια, επειδη ειμαι και εγω στην αναζητηση αντλιας για 1600 λιτρα, πειτε καμμια γνωμη

Ειχα καταληξει και εγω στην ιδια με τον Σταυρο με σκοπο καποια στιγμη να την χρησιμοποιησω και in line (η αντλια (https://aqualight.de/en/products/pumps/waterpumps/c6000.html)). Αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο και αφου δεν βρηκα καμμια πληροφορια για την αντλια το παρατησα. Με τα πολλα επεσα πανω σε αυτη την αντλια (http://www.ebay.de/itm/Laguna-Powerjet-Max-Flo-5000-Filter-Wasserfallpumpe-Gartenteich-bis-10000l-Pumpe-/281791167963?hash=item419c0ffddb) η οποια ειναι λιγοτερα λ/ω, ειναι μονο για wet εφαρμογη αλλα τουλαχιστον το ιντερνετ ειναι γεματο απο θετικες κριτικες.

Εχετε καποιο λογο να προτιμησετε την πρωτη απο την δευτερη η το αναποδο?Η εστω εχετε καποια καλυτερη προταση στα 5 με 6 χιλιαδες λιτρα?

Σταυρο σορρυ που χωνομαι αλλα δεδομενου οτι ολη η σελιδα ειναι αφιερωμενη σε αντλιες - δειχνει ακυρο να ξεκινησω νεο thread.

Edit:: Σταυρο οι jebao γενικα εχουν πολυ κακη φημη. Δεν εχω και δεν μπορω να σου πω δικη μου γνωμη δοκιμασμενη αλλα στα περισσοτερα φορουμς εχει κοσμο που γκρινιαζει γι αυτες τις αντλιες.

Δες εδω (http://www.littlebigpet.co.uk/koi-carp/pond-pumps-c-246_563.html) για αντλιες λιμνης.

Artemisia
27-09-15, 21:04
Μιχάλη εγω επειδή έχω Laguna ψηφίζω Laguna με τα 1000 αξίζουν κάθε ευρώ όπως και Oase αλλά είναι πιο ακριβές .

Michali[s]
27-09-15, 21:50
Γι αυτο κολλησα και εγω με την συγκεκριμενη μαρκα. Δεν βρηκα καποια αρνητικη κριτικη και μαλιστα σε πολλες κριτικες για αλλες αντλιες συχνα καταληγουν - Η ταδε αντλια δεν μου εκανε την δουλεια, πηρα μια laguna και τελειωσε.

Οκ λοιπον, σε ευχαριστω πολυ. Μαλλον εκει θα καταληξω. Τις δικες σου τις πηρες απο γερμανια η ξερεις ελληνικο μαγαζι που τις εχει ?

Artemisia
27-09-15, 22:00
H συγκεκριμένη είναι "σκυλι" αυτην είχα πει και στον Σταυρο να πάρει το τι ρουφάει δεν μπορώ να σου πώ .... μέχρι και άμμο , βεβαια η δικιά μου είναι η μεγαλύτερη που βγάζει η εταιρεία.
Έχω και μια OASE 3πλάσια λεφτά "κορυφή"
Και τις 2 απο Γερμανια τις πήρα , εδω δεν ξέρουν τι ζητάνε ....

Michali[s]
27-09-15, 22:06
Καλες οι oase δεν λεω ( apo pondguru τις ειχα μαθει ) αλλα νταξει.. η τιμη ειναι combo x3.

Νομιζω με επεισες τελειως. Αυτη θα παρω.
Thanx :)

Artemisia
27-09-15, 23:06
Να την πάρεις δεν θα αλλάξεις γνώμη ;) Εγώ έμαθα απο τα λάθη μου ... μεχρι που ξεκίνησα να μιλάω με τον Richard (pondguru) "αγαπημένος μου" και διόρθωσε τα λάθη μου χωρίς να έχω ψωνίσει απο εκείνον, που μπορούσε να μου πει δεν ασχολούμαι πάρε "αυτα" γιατι στο κάτω κάτω λεφτά εβγαζε ...

pavos
30-09-15, 21:42
με ρυθμους χελωνας.... σιγααα σιγααααα

Artemisia
30-09-15, 21:49
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Τι ωραία :smt041:smt041:smt041:smt041 Μπραβο !!!!!!!!!!!!

pavos
04-10-15, 22:14
wcZZ_s7jcdc

Aaxxxx που θα παει θα βρουμε τετοια ωραια koi!!!!
ετσι κι αλλιως και η αναζητηση τους εχει τη γλυκα της!!!
την επομενη βδομαδα Θεσσαλονικη....
ελπιζω μεχρι την παρασκευη να εχω τελειωσει με το σκαψιμο αν και απο τριτη λεει παλι καταιγιδες

Artemisia
04-10-15, 22:23
:smt041:smt041 Αρχίζει και φαίνεται Σταυρο :D

pavos
07-10-15, 19:55
οποτε παω για δουλεια ολο χαλαει ο καιρος και βρεχει....
απο μια ωρα τη φορα ...σχεδόν τελειωσα!!!! λεμε τωρα!!!:smt120

Artemisia
08-10-15, 01:36
ααα τι ωραία και ωραίο σχέδιο :D

aliens-
08-10-15, 08:18
Μια χαρά το προχωράς.
Δώσε βάθος τώρα που μπορείς. Αύριο μεθαύριο ( σε κανα 2 χρόνια) θα λες, αχ και να έσκαβα άλλη μια εβδομάδα... θα είχα ποιο πολλά λίτρα και θα χώραγαν ποιο πολλά ψάρια.

Με τα χώματα που περισσεύουν τι θα τα κάνεις? Θα τα απλώσεις στον υπόλοιπο κήπο? Θα τα εκμεταλλευθείς για να κάνεις λοφίσκο με καταρράκτη ?

pavos
08-10-15, 11:23
Παναγιώτη να Τα περισσότερα τα πήγα σε ένα γείτονα που ήθελε να μπαζωσει ένα παρτερι.
Θα κρατήσω και λίγο για καταρράκτη.
Στον πάτο έχει πολύ πέτρα οπότε θα βάλω άμμο καλού κακού.
Από βδομάδα έρχεται η γεωμεμβρανη αντε να μπει το νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται

pavos
17-10-15, 10:53
Δε λέει να τελειώσει!!!!

Artemisia
17-10-15, 11:11
Αχ Σταυρο εσυ λές δεν τελειώνει και εγω πολύ ευχαριστως θα έκανα και μια 3η Λίμνη :D:D:D
Ποιός ειναι ο επιβλέπων του έργου στην άσπρη καρέκλα ??
Σκαλάκι να κάνεις για φυτά εεε ;)

Τάκης
17-10-15, 12:27
Ποιός ειναι ο επιβλέπων του έργου στην άσπρη καρέκλα ??

Σταύρο μήπως κάθεσαι εσυ στη καρέκλα και επιβλέπεις το φτυάρι και το γκασμά να σκάβουν μόνα τους ; :D:D:D:D:D:D

Τα βλέπω να λουφάρουν :D:D:D:D

Αν δεν ....

http://www.foititelia.gr/media/k2/items/cache/e7a6f6b910c37abcb54adf404e3a392a_XL.jpg

pavos
17-10-15, 13:49
Χαχα Τάκη έτσι θα ήθελα να γινόταν!!!
Εκεί κάθομαι εγώ κανένα πενταλεπτο κ μετά κάθεται όποιος περνάει από το χωριό και δίνει ιδέες!!! Σε μια φάση ήμουν σαν τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.... εγω έσκαβα και απο πάνω 5 να λένε κάνε έτσι και κάνε αλλιώς!!! Χαχαχα

Ήρθε και η γεωμεμβρανη

pavos
17-10-15, 16:24
Φτάνει για σήμερα

puntomad
17-10-15, 17:15
Καλη ξεκουραση
και με το καλο να τελειωσεις

pavos
17-10-15, 17:21
Καλη ξεκουραση
και με το καλο να τελειωσεις
ευχαριστω πολυ!!!!
καθε μερα λεω "σημερα τελειωνω" και ποτε δεν τελειωνει!!!!
βλεπω μεχρι το καλοκαιρι καθε μερα να φτιαχνω κι απο κατι....

Artemisia
17-10-15, 18:34
Σταύρο καλά εεεεεε κουκλα θα γίνει !!! :smt041:smt041:smt041
Όταν θα περνάνε να λένε τα δικά τους θα τους πετάς μέσα στο σκάμα και θα μοιράζεις φτυάρια ;);)
Μετα κάτσε απο έξω και πές τώρα σας αφήνω να δημιουργήσετε :D:D:D

pavos
17-10-15, 19:04
ετσι θελει κανονικα!!!!!

την πηγα τελικα 1 μετρο μπορει και 1,2

aliens-
19-10-15, 09:04
ευχαριστω πολυ!!!!
καθε μερα λεω "σημερα τελειωνω" και ποτε δεν τελειωνει!!!!
βλεπω μεχρι το καλοκαιρι καθε μερα να φτιαχνω κι απο κατι....
Ωραίος.

Να ξέρεις ότι η λίμνη δεν τελειώνει ποτέ. Όλο και κάτι θα θες να αλλάζεις και να βελτιώσεις. Η χαρά δεν είναι πάντα στην Ιθάκη αλλά είναι και στην διαδρομή προς την Ιθάκη :)

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις να βάλεις γεωύφασμα κάτω από το liner.
Υ.Γ. Μια μικρή ένσταση μόνο για το πάχος του liner.

pavos
20-10-15, 20:51
νομιζω οτι τελειωσα με το σκαψιμο.... για φετος!!!!
απο αυριο κακοκαιρια απο Ρωσια....
παλι δε θα γεμισω νερο αυτη τη βδομαδα.....

Artemisia
20-10-15, 21:36
Που είναι βρε Σταυρο το σκαλάκι για τα φυτά???

pavos
20-10-15, 21:52
απο δω μερια ειναι, αλλα σκεφτομαι να κανω μια μικρη απο διπλα μονο για φυτα .... κατι σα τελικο σταδιο

pavos
28-10-15, 10:43
Ελλαδα.....
Η χώρα που δεν πάει τίποτα ποτέ σωστά!!!
Αργία σήμερα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βάλω το liner και να γεμίσω νερό.
Και ιδού το θέαμα....
Αρτεμησία πόσο σε θυμήθηκα

Artemisia
28-10-15, 10:46
Κρίμα το είδα και δεν μπορείς να φανταστείς ........ μου ήρθαν όσα πέρασα στο μυαλό :( Κατα την μεταφορά έγινε? Επιστροφή χωρίς σκέψη

Yiannis59
28-10-15, 11:30
Ειχε δικαιο ο Aliens τελικα οταν έγραψε (ένσταση για το πάχος του liner) αμα τρυπησε στην μεταφορα φαντασου τι εχεις να περάσεις ετσι και πεσει κανα πετραδακι και το πατήσεις με καμια βαριά γλάστρα zw
Εκτός και στο έστειλαν τρύπιο

pavos
28-10-15, 12:12
Γιάννη αυτό έφαγε μεγάλο ζόρι.
Έχει αρκετά σημάδια.... Αυτό το πάτησε καποια παλετα η κάποιο μεγάλο βαρος.
Στις φωτογραφίες δε φαίνεται καλα

Yiannis59
28-10-15, 13:00
Με τι στο στείλανε ;

pavos
28-10-15, 13:11
ΜΕ κάποια μεταφορική λογικά.... Εμενα στο σπίτι το έφερε κάποιος συνεργάτης τους στην Ξάνθη. Τον πήρα τηλ και θα ρθει Παρασκευή να το δει. Είναι οφθαλμοφανες ότι δεν το έκανα εγώ, οπότε ελπίζω να μην έχω αναγουλες. το κακό είναι ότι θα πάω 20 μέρες πίσω σίγουρα και όπως αρχίζουν να σφίγγουν τα κρύα εδώ ίσως δε προλάβω να βάλω τα ψάρια

Yiannis59
28-10-15, 13:16
Κρίμα !!

Artemisia
28-10-15, 13:16
ΜΕ κάποια μεταφορική λογικά.... Εμενα στο σπίτι το έφερε κάποιος συνεργάτης τους στην Ξάνθη. Τον πήρα τηλ και θα ρθει Παρασκευή να το δει. Είναι οφθαλμοφανες ότι δεν το έκανα εγώ, οπότε ελπίζω να μην έχω αναγουλες. το κακό είναι ότι θα πάω 20 μέρες πίσω σίγουρα και όπως αρχίζουν να σφίγγουν τα κρύα εδώ ίσως δε προλάβω να βάλω τα ψάρια
Αντικατάσταση 100% χωρίς συζήτηση και πολλά πολλά , απαράδεκτα πράγματα.
Ηταν συσκευασμένο και δεν το είδαν ?

Artemisia
30-10-15, 18:00
Σταύρο τι έγινε με το liner?

pavos
30-10-15, 18:24
Ήρθε ο άνθρωπος το είδε.
Είπε αυτό που πιστεύω κι εγώ.... Ότι το μαγκωσε κλαρκ.
Οπότε αλλαγή. πότε θα παραλάβω δεν ξέρω ακομα

Artemisia
30-10-15, 18:26
Άντε δεν είχες θέμα οπότε υπομονή .... ξέρεις .
Μπαμ έκανε δηλαδή ... ;)

pavos
30-10-15, 18:32
Άσε να ρθει πρώτα και μετά θα πω όλα καλά!!!! Ακόμα σπίτι είναι το παλιό

Artemisia
30-10-15, 18:38
αααα μάλιστα εγω κατάλαβα ότι έληξε το θέμα

pavos
04-11-15, 17:02
Γεμίζουμε!!!
Και ελπίζω μόνιμα κ όχι δοκιμαστικά

pavos
04-11-15, 17:04
.....

Artemisia
04-11-15, 17:07
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 Αντε μπράβο , μπράβο :D:D τι ωραία !!!! Με το καλό :)

takolas
04-11-15, 17:28
Καλό ξεκίνημα!

pavos
04-11-15, 17:47
Ευχαριστώ πολύ!!!!!!! σκέφτομαι τη στιγμή που θα βάλω μέσα τα ψάρια και θα αραξω με μια φρενταρα παγωμένη!!!

pavos
13-11-15, 18:12
Update

Yiannis59
13-11-15, 19:33
Με το καλό και τα ψάρια

Τάκης
13-11-15, 19:49
Μπράβο, με το καλο και τα ψάρια

pavos
13-11-15, 20:39
Ευχαριστώ παιδιά!!!!!! αλλά έχει πολύ δουλειά ακόμα

pavos
14-11-15, 09:47
Ο πρώτος καφές!!!!

Artemisia
14-11-15, 10:09
ααααα Θέλω και εγώ καφέ με συνοδευτικά :) αυτά είναι ....
Βλέπω καλά ??? ψάρια βάζεις ??? :smt041:smt041:smt041

pavos
14-11-15, 10:59
Καλά βλέπεις. ........έβαλα 5 για αρχη:D

Artemisia
14-11-15, 11:01
Να τα χαίρεσαι :)

pavos
14-11-15, 12:22
Τελικά θα πιούμε πολύ καφέ εδώ!!!!
Ακόμα δεν έγινε.....!!!!!! :D

pavos
22-11-15, 11:35
Τωρα πρεπει να μπει πετρα και το προχειρο φιλτρο να αντικατασταθει ωστε να μη φαινεται ασχημα.... αλλα εφου εχουμε χειμωνα μπροστα εχω χρονο να ψαξω να διαλεξω κατι που θα μου κανει.....:D

Τάκης
22-11-15, 12:56
Εχεις δουλίτσα ακόμα αλλά έχει πολλές προοπτικές η λίμνη σου, την άνοιξη πιστευω πως θα είναι τέλεια

Artemisia
22-11-15, 14:03
Βγάλε και άλλες φωτό με τα ψαράκια , δεν θέλω τσιγκουνιές ;)
Απο αέρα πώς τα πάτε ? Εμείς σήμερα 7 μποφόρ για την πλάκα αλλά έχουμε 18 βαθμούς ...

pavos
22-11-15, 18:04
χαρα θεου ηταν .... λιγα συννεφα ειχε μονο

Artemisia
22-11-15, 18:05
Τι ωραία! !!!!

pavos
22-11-15, 18:38
τον πυθμενα που πεσαν χωματα και αλλα τετοια πως θα τα καθαρισω??
πετρες μεγαλες που θα βρω???

Artemisia
22-11-15, 18:53
Mε μια απόχη Σταυρο με πυκνό δίχτυ, αλλιώς όποτε μπορείς έλα να σε δώσω την σκούπα για την λίμνη .
Πετρες για μέσα στην λίμνη ?? Για έξω είχες μαζέψει νομίζω...

pavos
23-11-15, 07:04
Πέτρες θέλω για έξω... Αυτές που μάζεψα δε μου πολυαρεσουν.
Με την αποχη δε θα μπορέσω να τα μαζέψω θέλει μάλλον σκουπα. για δείξε καμία να δω πως είναι... :D

gregkn73
23-11-15, 12:15
Απο που.μαζεψες; ποταμοπετρες δεν σου αρεσουν;

pavos
23-11-15, 12:20
Βρήκα κάτι σαν πλάκες Καρύστου.... μάλλον θα δοκιμάσω τώρα ποταμοπετρες

gregkn73
23-11-15, 12:24
Οι.πετρες γουστο ειναι, αλλα εμενα για.λιμνη.μονο οι ποταμοπετρες μου αρεσουν.....που ειναι και τζαμπα!

ΥΓ καλη αρχη

Artemisia
23-11-15, 17:26
[QUOTE=gregkn73;907838]Οι.πετρες γουστο ειναι, αλλα εμενα για.λιμνη.μονο οι ποταμοπετρες μου αρεσουν.....που ειναι και τζαμπα!

Συμφωνώ Γρηγόρη :D:D οι πέτρες γούστο είναι .
Σταύρο βγές και ξεκίνα να ψάχνεις πάρε τα βουνά και τα ποτάμια βόλτα ;)
Aυτη την σκούπα έχω watch?v=KEumR5GlEDI

pavos
24-11-15, 20:24
σημερα μετρησα θερμοκρασια νερου 17 βαθμους....
μετα απο μερικες μερες νηστεία φαγαμε σκουλικια και τροφη που βυθιζεται γιατι αυτες που επιπλεουν δεν τις τρωγαν μιας και ειναι ολο στον πατο....
εχω την εντυπωση οτι μεσα σε λιγες μερες που βρηκαν χωρο σαν να μεγαλωσαν λιγο τα παιδακια μου!!!!

Artemisia
24-11-15, 20:28
αχ ου μωρέ! τάιζε γεωσκωληκες και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! ;)την έκανες την καλλιέργεια? πόσα έχεις μέσα ?δεν είναι 5 αυτα....δίπλα τα βλέπω?

pavos
25-11-15, 07:11
Αρτεμησία τα έβαλα όλα... 11 είναι. Αλλά όταν αρχίσουν να μεγαλώνουν ή θα πρέπει να δώσω κάποια ή να μεγαλώσει η λιμνη
Την καλλιέργεια την έκανα.... Σε ένα μεγάλο ωραίο κουτί από φελιζολ έβαλα χώμα, τα σκουλικια που μου έδωσες και μαρούλια να σαπίζουν.... ελπίζω να αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Πρέπει να βρω κι άλλους για να έχω να ταιζω. Άμα παίρνω συνέχεια θα τελειώσουν

takolas
25-11-15, 09:56
Τα καφεδάκια στην λίμνη προσφέρουν
μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ειδικά όταν θα ολοκληρωθεί η λίμνη,
μπουν τα φυτά κτλ δεν θα φεύγεις από εκεί :)
Για τις πέτρες συμφωνώ ότι τις πιο όμορφες θα τις βρεις
στην φύση.

Artemisia
25-11-15, 16:46
:smt041:smt041:smt041Nα τα χαίρεσαι να τα δείς να μεγαλώνουν :D
Σταύρο κάνε και μία στο χώμα εκεί στην αυλή χωρίς να βάλεις γεωσκώληκες θα ρθούν μόνοι τους και θα έχεις συνέχεια ;)

pavos
25-11-15, 20:31
συντομα.... γιατι πρεπει να βαλω κι αλλους μεσα στο φελιζολ... ειναι λιγοι
τροφη ποτε θα παραγγειλεις???

pavos
28-11-15, 19:08
μετα απο 2 μερες βροχη.... ενα φοβερο χαλαζι το νερο ηταν σχεδον ετοιμο να υπερχιλησει.....
τα ψαρια να τα δω ουτε για αστειο!!!!
πρεπει να φτιαχτει ο περιβαλλοντας χωρος ωστε να μη πεσουν αλλα χωματα μεσα....
ειπαμε.... εχει πολυ δουλεια ακομα!!!!

Artemisia
28-11-15, 19:45
Σταύρο ρίξε σπόρο απο γκαζόν γύρω γύρω να γλιτώσεις απο την λάσπη και κάνε ότι μπορείς δεν ξέρω αν μπορεί να πάθουν κάτι τα ψάρια απο το χώμα :confused: (ειδικά αν έχει γίνει λίπανση στο παρελθόν) εγω πάντως θα ανησυχούσα (είμαι και υπερπροστατευτική) υπερχείλιση έχεις κάνει ? δεν μπορώ να δω απο την φωτό . Καλή δύναμη !!

pavos
28-11-15, 23:02
Γκαζόν έριξα σήμερα.... Το χώμα που είναι περιμετρικά και έπεσε λίγο μέσα είναι αυτό που έβγαλα από τον πάτο της λίμνης άρα 1000% δεν έχει λίπασμα άσε που ούτε το άλλο έχει!!!! απλά δεν ξέρω πως κ ποτέ θα ξεθολωσει

Artemisia
29-11-15, 00:10
Κάνε μια αλλαγή 30% στην καλύτερη αν μπορείς , επίσης το βρόχινο νερό είναι πολύ μαλακό για τα Koi , γι αυτό αν μπορείς κάνε αλλαγή .

pavos
29-11-15, 11:28
θα κανω μια καλη αλλαγη και μετα θα ριξω και αλατι....
και επειδη δεν ξερω ποσο ακριβως ειναι τα κυβικα μου (3 εως 4 ) θα ριξω 8 κιλα αλατι μονο, για προλιπτικους λογους

pavos
01-01-16, 12:53
Αυτό είναι το θέαμα σήμερα....
Το νερό εδώ και 3 βδομάδες έγινε πράσινο και δεν φαίνεται τίποτα.... Να δω το καλοκαίρι τι θα κάνουμε με τόση ηλιοφανεια!!!
Πρέπει σιγά σιγά να πάρω φιλτρο, aerator, και τη λάμπα uv μου φαίνεται δεν τη γλιτωνω !!

Artemisia
01-01-16, 16:23
Σταύρο σκέπασε την έστω και πρόχειρα ;) σήμερα το πρωί που έφυγα για Νοσοκομείο είχαμε -12 όλα ήταν παγωμένα και όμως η μεγάλη λίμνη είχε 7 και η μικρή 15 με θερμοστάτη ;)
Κανονικά τωρα πρέπει να κάνεις και μια αλλαγή για την αιωρούμενη άλγη αλλά σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι απαγορευτικό ..... επίσης έβγαλες άλγη τέτοια εποχή γιατι δεν είναι στρωμένη η λίμνη σου , κάνε υπομονή .
Καλή Χρονιά και πάλι :D να είσαστε όλοι καλά !!!

pavos
01-01-16, 17:02
Καλη χρονια ξανα και περαστικα στον μπαμπα....
λες να στρωσει??? η λιμνη τρεχει 2 μηνες και τωρα που εκανε τα κρυα εβγαλε αλγη???:confused::confused::confused::confused:
ετσι κι αλλιως τωρα με τα κρυα και για κανενα 2 μηνες δεν μπορω να κανω κατι.... μονο καμια αλλαγη νερου..... οταν ανεβει λιγο η θερμοκρασια βλεπουμε

Artemisia
01-01-16, 17:07
Και εγω το έπαθα μέσα στην καρδιά του χειμώνα επειδή ήταν άστρωτη ..... και εκείνη την περίοδο έχασα και 1 Κόι απο τις άσχημες συνθήκες μικρό ήταν .
Θα στρώσει αλλά αν δεν κάνεις αλλαγή θα αργήσει .
Ευχαριστώ και πάλι (για τον μπαμπά) :D

gregkn73
01-01-16, 20:49
Σταύρο σκέπασε την έστω και πρόχειρα ;) σήμερα το πρωί που έφυγα για Νοσοκομείο είχαμε -12 όλα ήταν παγωμένα και όμως η μεγάλη λίμνη είχε 7 και η μικρή 15 με θερμοστάτη ;)
Κανονικά τωρα πρέπει να κάνεις και μια αλλαγή για την αιωρούμενη άλγη αλλά σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι απαγορευτικό ..... επίσης έβγαλες άλγη τέτοια εποχή γιατι δεν είναι στρωμένη η λίμνη σου , κάνε υπομονή .
Καλή Χρονιά και πάλι :D να είσαστε όλοι καλά !!!
Χρόνια πολλά, καλή χρόνια σε όλους. Αρτεμισία ποσά βατ καις στις 2 λίμνες και κρατήσες τέτοιες θερμοκρασίες; Μπραβο πάντως!

ΥΓ Λίμνες καλό είναι να ξεκινούμε την άνοιξη για να μπορούν να στρώνουν σωστά.

Artemisia
01-01-16, 20:55
Στην μεγάλη σήμερα έβαλα το μεσημέρι αλλά μην περιμένεις ότι θα ζεστάνει το νερό απλά δεν θα παγώσει η επιφάνεια 600 watt στην μεγάλη και 600 watt στην μικρή .
Βασικά για να πάρω απόφαση να την σκεπάσω είδα τι κάνουν στην Γερμανία όλοι τις σκεπάζουν ;)
Καλή Χρονιά Γρηγόρη , χρόνια πολλά !!!

gregkn73
01-01-16, 20:57
Στην μεγάλην είχε ς 7 χωρίς θέρμανση δηλαδή;

Artemisia
01-01-16, 21:01
Ναι Γρηγόρη αλλά πάνω απο τον πολυεστέρα έβαλα και διπλό ναίλον το πιο παχύ σε mm που βρήκα , και δεν μπαίνει μέσα αέρας ;) Σήμερα οι υδρατμοί ήταν παγωμένοι κάτω απο το ναίλον .

gregkn73
01-01-16, 21:05
Αρτεμισία χωρίς θέρμανση που γλιτωσες τον πάγο μέχρι τώρα, μάλλον οφείλεται στα πολλά!λίτρα και την μεγάλη θερμοχωρητικότητα του νερού.οπως σόου έγραψα χωρίς θέρμανση, το σκέπασμα απλά σου καθυστερεί τον πάγο. Όλα αυτά στα γράφω από την εμπειρία μουνστανθερμοκηπια λόγω δουλειας. Στη Γερμανία όπως γραφείς πουντις σκεπάζουν, δεν τις θερμαίνουν οοωςεσυ τώρα;

Artemisia
01-01-16, 22:35
Οι περισσότεροι απο ότι γράφουν στα δικά τους φόρουμ δεν μπορούν να βάλουν heater επειδή έχουν μεγάλες λίμνες και θέλουν πάνω απο 2kw/ ώρα οπότε κατασκευάζουν σκέπαστρα και δεν παγώνουν .Βέβαια άλλαξα θέση και στην αεραντλία και έχω καλή ανατάραξη σχεδόν παντού και είμαι αισιόδοξη Γρηγόρη δεν νομίζω να παγώσει φέτος . :grin:
watch?v=9usIyJ6vd5M

pavos
30-01-16, 10:59
Είδαμε ωραια μέρα κ ευκαιρία να κάνω μια αλλαγή νερού στη λίμνη....
Ας πάρω κ λιγο νερό για την καλλιέργεια daphnia που είναι ότι πρεπει

Artemisia
30-01-16, 11:14
Ωραία μέρα σήμερα Σταύρο :D:D τι έκανες floating skimmer ?? Tα ψαρια τα βλέπεις ???
Τωρα θα βγω και εγω στις δικές μου , να ταϊσω και να λιαστώ :D:D:D:D

pavos
30-01-16, 12:05
Όχι δεν εκανα τίποτα.....
Δε μου λες εσύ ταιζεις κανονικά ε???
Εγώ με 8 βαθμούς έχω να ταϊσω πάνω από μηνα

Artemisia
30-01-16, 12:52
Δεν ταϊζω κανονικά τα Κόι είχα να τα ταισω 2-3 εβδομαδες σήμερα τους έδωσα λίγο , συνήθως τους δίνω σκουλήκια . Τα χρυσόψαρα "κανονικά" 1 φορά άντε 2 εξαρτάται απο την θερμοκρασία , τώρα έκλεισα και τον θερμοστάτη τους γιατι είχαν 20 βαθμούς και πεινάνε σαν καρχαρίες .... με βλέπουν και κοντεύουν να βγούνε απο την λίμνη :grin::grin:
Αν βλέπεις τα ψάρια είσαι οκ .... τα τελάρα που έχεις μέσα τι είναι ??? Κάνε καμια αλλαγή νερού αν μπορείς .
Αν βάλεις εκει τα μωρά χρυσόψαρα θα γίνουν αρκούδια απο το πολύ φαί ;)

pavos
01-03-16, 21:04
και μιας και δεν μπορω να δω τα δικα μου απο την πρασιναδα.... βλεπω των αλλων!!!!!:confused::confused::confused::confused: :confused::confused:

BJe7n-3L6IQ

Artemisia
01-03-16, 21:44
Το θέμα είναι Σταύρο μου , να δείς και να χαρείς τα δικά σου ;)
UV
Μεγαλύτερη αντλία
Καλύτερη φίλτρανση
Θα τα πούμε απο κοντα :D:D:Dτο Σάββατο

aliens-
02-03-16, 11:30
Αναμενόμενη η άλγη.

Που να πιάσουν και οι ζέστες να δεις τι κακός χαμός θα γίνει !!! Χριάζεσαι αναβαθμίσεις σε αρκετά σημεία όπως είχαμε πει και παλιότερα :(

gregkn73
02-03-16, 19:10
Ανεβαινουν οι Τ, σιγα σιγα βαλε φυτα να ησυχασεις! Λογω ζεστης και κλειστου κυκλοφωρητη απο τον Νοεμβρη, πηγε να πρασινξσει τις τελευταιες 15 μερες και σε εμενα το νερο και σημερα ειναι κρυσταλο! Οι πρωιμες ζεστες "ξυπνησαν" νωρις τα φυτα και μου το καθαρισαν αμεσως......

Αρτεμη δωστου κανενα φυτο του φιλου και μην τον συμβουλευεις να βαλει το χερι βαθεια στην τσεπη :-))))

'Η πανε σε κανενα καναλι, σε λιγο θα φουντωσουν οι αυτοφυεις ιριδες!

pavos
02-03-16, 20:18
οτι θελω πολλα σε εξοπλισμο το ξερω!!!!
ενα φιλτρο με uv σιγουρα και μια αεραντλια οπως και δηποτε...
τωρα τα φυτα ειναι ευκολο πιστευω!!!:confused::confused::confused::confused:

Artemisia
02-03-16, 22:10
Γρηγόρη του έχω δώσει φυτά εννοείται και πάλι θα του δώσω το ξέρει και εκείνος ;) Απλά με τα μηχανήματα που έχει τώρα δεν θα γίνει δουλειά και όλη να την γεμίσω με φυτά :D:D
Δεν θα συμβούλευα σε κανέναν να παίρνει φυτά απο ποτάμι γιατι ποτέ δεν ξέρεις με τι άλλο θα "συνοδεύονται" ;)
Εγω όλα τα φυτά που παίρνω τα κάνω και μια απολύμανση με υπερμαγγανικό κάλιο πρίν τα βάλω για πρώτη φορά στις λίμνες μου .

Artemisia
03-03-16, 23:12
Η συζήτηση μεταφέρθηκε εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90607
Ευχαριστώ για την κατανόηση .

Artemisia
07-03-16, 19:56
Σταύρο δες την φωτό και πές μου βάθος κέντρο και βάθος σκαλιού να δώ τι θα σου φτιάξω ;)
Ρώτα ότι θέλεις απο τα φυτά
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-1_zpsp3erlg9w.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/1_zpsp3erlg9w.jpg.html)

pavos
10-03-16, 12:09
Το βάθος της λίμνης είναι 1μ παντού και έχει στη μία άκρη ένα μικρό σκαλί στους 70 πόντους βάθος, εκεί είναι κ η αντλία για λόγους ασφαλείας αλλά υπάρχει χώρος. Λες να βάλουμε στο σκαλί κάποιο νούφαρο να απλωσει κ να κάνει σκιά ??

Artemisia
10-03-16, 12:20
Στο σκαλί θα βάλουμε αυτα που έχω και εγω δεξια - αριστερα pontederia cordata και κανένα Πάπυρο ;)
Στο 1 μέτρο θα βάλουμε Νούφαρο Nymphaea Alba 1,5 τ.μ. κάλυψη επιφάνειας και μέχρι 1,5 μέτρο βάθος ;)
Αν θές πάνε μια βόλτα στον Γκίκα μήπως έχει , αλλιώς θα βγάλω να χωρίσω το δικό μου αν μου το επιτρέψει ο καιρός :D:D:D

pavos
10-03-16, 21:49
http://www.valentine.gr/bulbs30.php

ena site pou mou edwse o aliens
ριξε μια ματια.... ειχα βρει και ενα ακομη που ειχε πολυ ωραια νουφαρα αλλα τωρα δεν θυμαμαι ποιο ειναι

Artemisia
10-03-16, 21:56
Σταυρο , το ξέρω αυτό το σαϊτ ;) Είχα πάρει εγω απο τον Γκίκα . Πήγες και δεν έχει ?? είναι ακόμα νωρίς για να φέρει .....
εδώ είναι αυτό που σου λέω 2η σελίδα το πρώτο απο αριστερά
http://www.valentine.gr/bulbs31.php
Κάτσε να δω λίγο και απο ebay .
Kαι αυτό είναι πολύ ωραίο :
http://www.grylliswaterlilies.gr/
Ψάχνω ;)

Έλα το βρήκα εγω απο αυτόν αγοράζω πάντα . Απο Αγγλία αλλά αν είναι να πάρεις να δούμε απαιτήσεις http://www.ebay.co.uk/sch/piker84/m.html?item=252311085958&hash=item3abee9a386%3Ag%3A5owAAOSwT~9WjCZg&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562

pavos
10-03-16, 22:18
ο γκικας φερνει αλλα δεν εχει παντα... θα παω να δω

Artemisia
10-03-16, 22:23
Ναι Σταυρο είναι νωρίς ακόμα ... απο τον Απρίλιο και μετα φέρνουν . Θα σου βγάλω εγω απλά δεν ξέρω πώς θα παει ο καιρός , σήμερα πάλι κρύο έκανε :smt120

pavos
10-03-16, 22:57
Ναι Σταυρο είναι νωρίς ακόμα ... απο τον Απρίλιο και μετα φέρνουν . Θα σου βγάλω εγω απλά δεν ξέρω πώς θα παει ο καιρός , σήμερα πάλι κρύο έκανε :smt120

ki apo βδομαδα κρυα λεει ξανα

pavos
12-03-16, 21:25
Αρτεμησίααααα τι κάνουμε τώρα???

Artemisia
12-03-16, 23:55
χαχαχαχαχαχαχαχχα Καλοάνθιστο :D:D:D Τωρα Σταυρο μου κάνεις αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88093 εκτος και αν θέλεις να περιμένεις να το κάνουμε μαζί ;)
Είναι να ρθούμε Ξάνθη αυτη την βδομαδα :D
Απο τον Γκίκα το πήρες ?? Ειχε και άλλα ??
Υ.Γ Αν αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου μην το βγάλεις απο τον Αργιλο απλά θα το βγάλεις απο το γλαστράκι και θα το βάλεις έτσι όπως είναι στην άμμο , μην προσπαθήσεις να το χωρίσεις . Και μεχρι να το φυτέυσεις να το κρατάς υγρό .

pavos
13-03-16, 00:07
χαχαχαχαχαχαχαχχα Καλοάνθιστο :D:D:D Τωρα Σταυρο μου κάνεις αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88093 εκτος και αν θέλεις να περιμένεις να το κάνουμε μαζί ;)
Είναι να ρθούμε Ξάνθη αυτη την βδομαδα :D
Απο τον Γκίκα το πήρες ?? Ειχε και άλλα ??

θα περιμενουμε:D:D:D
εχει κατι λιγα ακομα αλλα δευτερα θα φερει εμπορευμα κ ισως εχει διαφορα υδροφυτα!!!!

Artemisia
13-03-16, 00:09
Μια χαρά θα ρθω Ξάνθη στάνταρ ;) Θα σου φέρω και 2 γλάστρες έτοιμες ;)

pavos
13-03-16, 00:33
Οκ.... Απόγευμα να ρθείς

Artemisia
13-03-16, 00:48
θα μιλήσουμε :D:D:D

Artemisia
17-03-16, 18:03
Λοιπόν μιας και το Σάββατο θα πάμε ταξιδάκι :D:D:D Σου ετοίμασα και 2 γλάστρες για την λίμνη σου να πάρεις στην επιστροφή .
Υ.Γ Παρε 2 μεγάλες πλαστικές σακούλες αλλιώς το αμάξι θα γίνει .... :smt120

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160317_171659_zps43wd3age.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160317_171659_zps43wd3age.jpg.html)

pavos
17-03-16, 21:33
OOOOOOOOooooo
ευχαριστω!!!!! και μετα απλα τα πεταω στη λιμνη???

Artemisia
17-03-16, 21:37
χαχαχαχαχαχα μάλλον την τοποθετείς σιγά σιγά :D:D:D 10 κιλά η καθεμία έχει :D:D

pavos
17-03-16, 21:44
θα μας βγει η μεση!!!:D:D:D:D

εχω κι ενα νουφαρο να βαλουμε

Artemisia
17-03-16, 23:03
οοοο ναι ναι Θυμάμαι :D:D απλά τα Τελάρα μου τα πλαστικά (που έχω) δεν τα λές και πολύ ωραία :smt120 Κόκκινα πράσινα ...... :D:D

pavos
17-03-16, 23:16
απο που να παρε βρε??? πες

Artemisia
17-03-16, 23:18
Μάλλον θα ψάξουμε το Σάββατο μαζί γιατι και εγω θέλω :D και δεν θέλω να βάλω χρωματιστά ;)

pavos
18-03-16, 06:53
Οκ....
Βασικά εγώ είχα πάρει κάποια μαύρα από λεμονια. Από το καρφουρ. αυτά τα τελαρα τα μάρκετ τα πετάνε.
Ένα παλικάρι είχε βάλει ένα λινκ με τέτοια πράγματα αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα, με τις λίμνες είχε να κάνει πάντως, αν θες ψαξτο λίγο κ αν θες παραγγελνουμε

pavos
20-03-16, 16:49
πηραμε χθες μετα τη βολτα μας με τον Σακη και την Αρτεμησια στη βουλγαρια τις γλαστρες που μας ετοιμασαν και σημερα πρωι πρωι με τη Γιωτα πηγαμε στα πεθερικα μου....
οπως βλεπετε το νερο ειναι σε μαυρο η μαλλον πρασινο χαλι....
ελπιζω ο παπυρος και το αλλο που δεν ξερω τι ειναι σε συνδιασμο με ενα νουφαρο να κανουν λιγο σκια κι να στρωσει η κατασταση

Artemisia
20-03-16, 17:51
Με γειά τα φυτά :D:D Σε μια βδομάδα θα βγούνε απο την επιφάνεια ;) αλλά Σταυρο το πράσσινο νερό δεν θα φυγεί (στανταρ) όση σκιά και να κάνεις ....
Ξέρεις τι χρειάζεσαι ;)

pavos
20-03-16, 22:18
Με γειά τα φυτά :D:D Σε μια βδομάδα θα βγούνε απο την επιφάνεια ;) αλλά Σταυρο το πράσσινο νερό δεν θα φυγεί (στανταρ) όση σκιά και να κάνεις ....
Ξέρεις τι χρειάζεσαι ;)
λεφτα....
η μεγαλη επιφανεια και πολλα φυτα και.............:D:D:D:D:D:D

Artemisia
20-03-16, 22:47
χαχαχχαχαχαχχαχαχαχα :D:D:D:D:D Ξέρεις εσύ ;)
Υ.Γ Το άλλο φυτό που δεν ξέρεις τι είναι pontederia cordata :)

aliens-
21-03-16, 10:44
Ωραία αναβάθμιση. Θέλουν τον χρόνο τους. Θα ομορφύνουν τον χώρο. :)
Εκτός από σκιά θα σου τραβάνε και τα νιτρικά.... Πολύ καλή επικουρική βοήθεια.

Το λινερ που το χτυπάει η ήλιος πώς σκέπτεσαι να το κρύψεις?
Δεν το λέω μόνο για το αισθητικό κομμάτι. Όσο το κτυπάει ο ήλιος τόσο ποιο γρήγορα θα γίνει η διάβρωση του.

pavos
21-03-16, 12:12
Παναγιώτη τι κάνεις!!!
Το λινερ που λες.... τώρα που ο καιρός αρχίζει και στρώνει, θα πάρω τα ποτάμια και τα βουνά να βρω καμία πέτρα. Έχει πολύ δουλειά ακόμα. Και γύρω γύρω και απο άποψη εξοπλισμού. θα τη στρωσω που θα πάει. Έριξα και δαφνια μέσα.... ένα σχέδιο που δεν πιστεύω να πιάσει.... με το σκεπτικό ότι αυτές φιλτραρουν το νερό... πολλαπλασιαζονται με τρελούς ρυθμούς και τις τρώνε τα ψάρια...
Πολύ φιλόδοξο σχέδιο... αλλά δεν το κόβω!!! Χαχαχα

pavos
23-03-16, 20:55
Μεγαλώσαμε λίγο!!!!

pavos
23-03-16, 20:56
....

Artemisia
23-03-16, 21:15
Τα φυτά μεγαλώνουν :smt041:smt041:smt041

tsala
23-03-16, 21:38
Ωραιος Σταυρο!!
Αντε κανε και τα μαγικα σου να ξεπρασινησει το νερο!:D

pavos
01-04-16, 21:13
Αρτεμησια..... εβαλα το νουφαρο στο ενυδρειο μεχρι να παει στη λιμνη....ζωηρεψε λιγο και εβγαλε και 2 φύλλα

Artemisia
01-04-16, 21:25
Ζωήρεψε :smt041:smt041 επειδή είναι στην ζέστη ;) Τάιζε τα Χρυσόψαρα καλά μην το κάνουν σαλάτα :D:D

Τάκης
01-04-16, 21:35
Εγω φοβάμαι και τα Μηλοσαλίγκαρα μήπως το τσακίσουν

pavos
01-04-16, 21:58
μεχρι τωρα ολα καλα!!!! ειναι χορτατοι ολοι!!! χαχαχα

Artemisia
01-04-16, 22:08
Τάκη εμένα τα ramshorn μου κάναν το νούφαρο σαλάτα (στα betta) :smt120 Mαλλον όμως πέφτει πολύ πείνα ....γι αυτό .

Τάκης
01-04-16, 22:17
Τάκη εμένα τα ramshorn μου κάναν το νούφαρο σαλάτα (στα betta) :smt120 Mαλλον όμως πέφτει πολύ πείνα ....γι αυτό .
Τα ramshorn ; Εντύπωση μου κάνει, εμένα δεν μου έχουν αγγίξει φυτό

alexis cosmo
01-04-16, 23:18
Άρτεμις βάζε φύλα από μαρούλι να δεις τι γίνεται δεν θα αγγίζουν άλλο φυτό μετά.
Και μένα όταν τσιμπουσαν τα φυτά έβαλα μαρούλι και από τότε τπτ

pavos
02-04-16, 09:57
Συντήρηση!!!

Αρτεμησία αυτά βγάλαν ολη την άμμο έξω!!!!

Artemisia
05-04-16, 11:47
Σταύρο Καλημέρα :D
Τώρα το είδα ;) απο τα φυτά βγήκε η άμμο ?? Σκάψανε τα ψάρια μήπως ??

pavos
05-04-16, 12:41
Σταύρο Καλημέρα :D
Τώρα το είδα ;) απο τα φυτά βγήκε η άμμο ?? Σκάψανε τα ψάρια μήπως ??
Ναι βρε... Αυτό είπα... Σκαψαν την άμμο τα ψάρια

Artemisia
05-04-16, 12:45
Αααα το "αυτά" δεν κατάλαβα ;) βάλε βότσαλα πάνω μπόλικα :D ασε που δεν σκάβουν αλλά φυσάνε αν τα παρατηρήσεις ;)

pavos
07-04-16, 21:24
Και μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα!!!
Μετά από μια σχεδόν ολική αλλαγή νερού το Σάββατο σήμερα που πήγα στη Λιμνη έβλεπα τα ψάρια μου και με μεγάλη χαρά φάγανε τα σκουλίκια τους :D

pavos
07-04-16, 21:33
κατσε γιατι στραβωσε ο λαιμος μας

Artemisia
07-04-16, 21:36
Σταυρο επιτέλους "φως στο τούνελ" χαχαχαχχαχα βγάλε καμια φωτο βρε 1 ????? μα ΜΙΑ ?????? :D:D:D:D:D
Κάλυψε το liner οι ζεστες ξεκίνησαν ;) που να βρείς χρόνο και εσυ .... :confused::confused::confused:

pavos
07-04-16, 21:43
Σταυρο επιτέλους "φως στο τούνελ" χαχαχαχχαχα βγάλε καμια φωτο βρε 1 ????? μα ΜΙΑ ?????? :D:D:D:D:D
Κάλυψε το liner οι ζεστες ξεκίνησαν ;) που να βρείς χρόνο και εσυ .... :confused::confused::confused:
ασε αυτο το τηλεφωνο ειναι για πεταμα.... δεν κανει για τιποτα... οποτε μια γι σημερα....
σαββατο κι αλλες με την μηχανη:D:D

tsala
08-04-16, 01:13
κατι φανηκε τωρα! :p
αλλα σε λιγο παλι πρασινο θα ειναι.... :D:D:D:D

pavos
10-04-16, 14:12
Το νερό όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε να πρασινιζει και μετά τη χθεσινή βροχή θολωσε...
Ο καιρός αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι και με μια βόλτα στο ποτάμι ήρθε η πρώτη φουρνιά πέτρες.
Σειρά έχει μια τέντα από το ικεα για σκιά...
Και μετά πιστεύω μια αεραντλία μιας κ δεν έχω. Φιλτρο και αντλια υπάρχει να κάνει μια υποτυποδη φίλτρανση. Εσείς τι λέτε??
Εγώ λέω με τη σειρά να αγοράσω σιγά σιγά.
1- αεραντλία
2-φιλτρο μηχανικό
3-καλυτερη αντλια

pavos
10-04-16, 14:37
Το νερό όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε να πρασινιζει και μετά τη χθεσινή βροχή θολωσε...
Ο καιρός αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι και με μια βόλτα στο ποτάμι ήρθε η πρώτη φουρνιά πέτρες.
Σειρά έχει μια τέντα από το ικεα για σκιά...
Και μετά πιστεύω μια αεραντλία μιας κ δεν έχω. Φιλτρο και αντλια υπάρχει να κάνει μια υποτυποδη φίλτρανση. Εσείς τι λέτε??
Εγώ λέω με τη σειρά να αγοράσω σιγά σιγά.
1- αεραντλία
2-φιλτρο μηχανικό
3-καλυτερη αντλια
να εβαζα και τη φωτογραφια!!!!

Artemisia
10-04-16, 23:05
Σταυρο μου τώρα το είδα :D:D Λοιπόν τι θα έκανα εγω 1 Καλύτερο φίλτρο 2 μεγαλύτερη αντλία 3 αεραντλία .
Να σου πώ οι πέτρες που είναι στρόγγυλες "πατάνε " καλά ?? η θα ρθούν τα μικρά και θα τις κάνουν μπλούμ ???

pavos
11-04-16, 22:15
Σταυρο μου τώρα το είδα :D:D Λοιπόν τι θα έκανα εγω 1 Καλύτερο φίλτρο 2 μεγαλύτερη αντλία 3 αεραντλία .
Να σου πώ οι πέτρες που είναι στρόγγυλες "πατάνε " καλά ?? η θα ρθούν τα μικρά και θα τις κάνουν μπλούμ ???
Οι πετρες ειναι μεγαλες και βαριες!!!
θα βαλω λεω και μια δευτερη σειρα πιο μικρες και ολα μαζι ισως να τα τσιμενταρω.... αλλα δε νομιζω να τις πειραξει καποιος.
τωρα λεω να παρω μια τεντα σα τη δικια σου.
εγω πιστευω οτι ισως μια αεραντλια που δεν εχω καθολου πρωτα... δεν ξερω

Artemisia
11-04-16, 22:43
Ότι και να πάρεις Σταύρο βελτίωση θα είναι :D:D εσύ ξέρεις ;) ΙΚΕΑ 19,90 αντέχει και τα μποφόρ χαχαχαχαχα

pavos
13-04-16, 20:38
Προχωράει!!! 😀

tsala
13-04-16, 20:47
Αντε κανε και μια τρυπα να χωσεις το φιλτρο μεσα..:p

pavos
13-04-16, 21:03
Αντε κανε και μια τρυπα να χωσεις το φιλτρο μεσα..:p
λεω να κανω πιο μεγαλο....οποτε αυτο θα φυγει

Artemisia
13-04-16, 21:37
Mε το καλό Σταυρο :D:D Η πονδετερια μεγαλώνει :D:D σε λίγο καιρό θα δείς λουλούδια ;)

tsala
13-04-16, 21:42
Καλα θα κανεις!
Σκαψε μετα και βαλτο μεσα ,να μην φαινεται;)

pavos
14-04-16, 05:58
Γιάννη θα μπούνε αλλά φίλτρα οπότε προς το παρόν τα αφήνω εκεί που είναι

tsala
14-04-16, 10:31
ναι, για τα αλλα λεω ;)

takolas
14-04-16, 11:09
Όμορφα, αρχίζει και αποκτά φυσικότητα!
Για φίλτρο σίγουρα χρειάζεσαι κάτι πολύ μεγαλύτερο!
Θα πρότεινα και τώρα που ανοίγει ο καιρός να βάλεις
υάκινθο του νερού, θα σου κάνει καλή σκιά και διάβαζα
κάπου στο νετ ότι τραβάει τα περισσότερα νιτρικά από
κάθε άλλο φυτό...

pavos
15-04-16, 13:20
Takolas ευχαριστώ!!!!
Προχωράμε!!!!

tsala
16-04-16, 12:10
ομορφαινει επικινδυνα!!! :p:p:p

pavos
21-04-16, 05:53
Όμορφα, αρχίζει και αποκτά φυσικότητα!
Για φίλτρο σίγουρα χρειάζεσαι κάτι πολύ μεγαλύτερο!
Θα πρότεινα και τώρα που ανοίγει ο καιρός να βάλεις
υάκινθο του νερού, θα σου κάνει καλή σκιά και διάβαζα
κάπου στο νετ ότι τραβάει τα περισσότερα νιτρικά από
κάθε άλλο φυτό...
Πάντως για τον υάκινθο δε διάβασα κ τα καλύτερα....
Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορει να κανει κακό....

aliens-
21-04-16, 09:11
Πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν θα έχουμε ποτέ τα αρνητικά του υάκινθου.

Ο δικός μου διατηρήθηκε την Άνοιξη. Καλοκαίρι τα πήγαινε πολύ καλά. Αύγουστο είχε πάει να ανθίσει και συνέχεια μεγάλωνε. Όμως με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου δεν άντεξε. Θέλει ποιο τροπικά κλήματα για να μεγαλώσει. Πιστεύω ότι τον χειμώνα θα πρέπει να διατηρείτε μέσα στο σπίτι αν θέλουμε να τον έχουμε και την επόμενη χρονιά.

Artemisia
21-04-16, 09:23
Αυτό ήθελα να γράψω και εγω για τον Υακινθο Eichhornia crassipes στην Ελλάδα πολύ δύσκολα να διατηρηθεί ;) Είχα 2 ήταν μια χαρά το καλοκαίρι πριν τα κρυα τους πήρα μέσα και δεν κατάφερα να τους κρατήσω γιατί δεν είχαν θρεπτικά συστατικά μέσα σε λεκάνη με νερό :( και απο τότε δεν ξαναπήρα .

takolas
21-04-16, 09:51
Ο Υάκινθος μπορεί να κάνει κακό αν τον
αφήσουμε στην φύση, στην λίμνη κάνει σε κάτι κακό;
Μου έκανε δώρο ο gryllis τα Χριστούγεννα ένα φυτό,
το είχε σε λίμνες στον Μαραθώνα και μου είπε ότι
δεν θα τα πάει καλά τον χειμώνα αλλά από την άνοιξη
θα αναπτυχθεί , βέβαια ήταν ήδη τέλη Δεκεμβρίου
και οι λίμνες του ήταν γεμάτες. Τον έβαλα σε μια λεκάνη
για 15 ημέρες γιατί ζω στην Μεσσηνία και έλειπα σε διακοπές,
τον έκανα και ένα ταξίδι στην Στεμνίτσα :-).
Οπότε τον έβαλα στην λίμνη τον Ιανουάριο με θερμοκρασία νερού 7 βαθμούς.
Έμεινε ταλαιπωρημένος όλο τον χειμώνα και τώρα έχει αρχίσει να πετάει
καινούργια φύλλα.

pavos
21-04-16, 11:32
Κι εγώ από τον grylli θα πάρω... Απλά φοβήθηκα μη πνιξει τη λιμνη όπως είδα σε καποια βίντεο.... όσο για χειμώνα έχω να τον βαλω

takolas
22-04-16, 12:16
Είναι στο χέρι σου να τον αφήσεις να πνίξει την λίμνη,
αν πολλαπλασιαστεί σε πολλά φυτά, χαρίζεις μερικά, τα ταίζεις στις Κότες :D (είδα ότι κάποιοι τα έχουν σε λίμνες μέσα σε φάρμες για να ταίζουν τα ζώα τους) ή τα πετάς...:D

pavos
23-04-16, 22:22
σημερα εβγαλα τον παπυρο γιατι ηταν βαθια και στη θεση του εβαλα νουφαρο.
θα κανει καποιες μερες μεχρι να φτασει πανω.
ο παπυρος μαζι με ιριδα του νερου θα μπει εξω απο τη λιμνη σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο.
Όσο πάει ομορφαινει στα μάτια μου....
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη