PDA

Επιστροφή στο Forum : λιμνη αναγκαστικα!!!!

Σελίδες : 1 [2]

tsala
23-04-16, 22:54
Μπραβο Σταυρο ,υπεροχη θα γινει!!

Artemisia
24-04-16, 22:12
Ωραία φυτά Σταύρο :smt041:smt041

pavos
28-04-16, 13:45
Δε θα χορτάσω ποτέ!!!! :D

Artemisia
28-04-16, 13:47
Αααάα να σου ζήσουν :) θα τα δω και από κοντά :)

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

pavos
01-05-16, 09:40
Πρωινός καφές!!!

Artemisia
01-05-16, 09:53
Xρόνια Πολλά Σταύρο & Γιώτα :D
Ααααα τι ωραία :D:D Ζωάρα βρε :D

pavos
01-05-16, 18:54
Ευχαριστούμε πολύ...
Χρόνια πολλά σε όλους

Και μια ακόμα... Μετά από κάποιες εργασίες περιμετρικά

Artemisia
01-05-16, 18:58
Νομίζω βλέπω το Νούφαρο να εμφανίζεται :D:D

pavos
01-05-16, 19:09
Έχει 2 φύλλα και ανεβαίνει τρίτο...
Το πρωί είχα κ το βάτραχο επάνω...
Θέλω πολύ να ανθισουν τα φυτά μου

Artemisia
01-05-16, 20:05
Θα ανθίσουν Σταύρο υπομονή εδώ τα βράδια έχουμε ακόμα 10 βαθμούς :confused: πρέπει να ζεστάνει καλά ;)

pavos
03-05-16, 17:37
μερικες φωτογραφιες απο την πορεια της λιμνης μου...
ειχα χρονο αυτες τις μερες οποτεμπορεσα και ασχοληθηκα λιγο...
οσο προχωραει τοσο πιο πολυ μου αρεσει...!!!!

απο τις πρωτες φωτογραφιες

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070126_zpslyn6ndtx.jpg

σημερα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-13166105_10154199007043293_5930530582686961503_n_z psgzduurh2.jpg

τελικα το ετοιμο γκαζον ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ εφεύρεση

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070591_zpssvg6kzqn.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070590_zpsbs37ltrs.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070598_zpsnpxpiu7b.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070600_zpsli3gukdo.jpg

ενας απο τους 3 νεους κατοικους..... τους αλλους θα τους δειξω αργοτερα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070586_zpsiwesoolu.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070588_zpstfniiquz.jpg

και μια την ωρα που τρωγαν και μου αρεσε σαν φωτογραφια

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070618_zpswkqy4xoh.jpg

Artemisia
03-05-16, 17:59
Aαααα μπράβο μπράβο ωραία πραγματα :D:D:D αφου βγαίνουν πάνω και τρώνε μια χαρά :D:D

tsala
03-05-16, 18:28
Ωραια Σταυρο!!!
Οσο παει γινεται και πιο ομορφη!!

pavos
03-05-16, 19:24
Και ενα μικρο βιντεο απο την κυριακη του Πασχα ( γι αυτο και τα τραγουδια )

O3ZQhC0uXBQ&feature=youtu.be

Artemisia
03-05-16, 19:29
Μεγάλωσαν τα πλασματάκια τα όμορφα :D:D

pavos
03-05-16, 19:48
ναι μερικα εχουν παρει αρκετα παρολο που δεν τρωγαν ολο το χειμωνα καθολου , και τωρα τρωνε λιγο θα ελεγα σχετικα....αλλα φανταζομαι τρωνε πολυ πρασινο!!!!:D

pavos
10-07-16, 19:58
δυστηχως το gin rin yamabuki ogon για καποιο λογο μας αφησε....

Σαββατο εκανα μια ολικη αλλαγη νερου....καλο καθαρισμα να μην εχει ιχνος αλγης και μετα απο καιρο ειδα οτι τα ψαρακια μου μεγαλωνουν...
σημερα το νουφαρο ηταν ανθισμενο και εχει αλλα 2 μπουμπουκια που ανεβαινουν

delta66
10-07-16, 20:10
Μαλλον το πιθανοτερο ειναι να εγινε κατι λαθος στην ολικη αλλαγη νερου (αποτομη μεταβολη παραμετρων?)

Artemisia
10-07-16, 20:27
ψαρουλάκια μου όμορφα !!! :D:D:D Συμβαίνουν και αυτά Σταύρο ...:(

pavos
10-07-16, 20:32
Σπύρο το κοι ψόφησε μερικές μέρες πριν.

Οι λόγοι που πιστεύω είναι 3
1) από έλλειψη οξυγόνου.
2) από χτύπημα γάτας αν κ δεν είδα κάποιο σημάδι.
3) αν και παρατραβηγμενο να έφαγε μέλισσα γιατί είχε πολλές στην επιφάνεια.
Είχε πολλές στους ιακινθους κ πολλές πέφτουν στο νερό κ πνιγοταν.... Αν έφαγε κάποια κ το τσιμπησε ίσως εσωτερικά

aliens-
13-07-16, 09:29
Ελπίζω να είναι και το τελευταίο ΚΟΙ που μας άφησε :( και όλα τα άλλα να πάρουν κανονικά τον δρόμο τους. Κάθε φορά κάνεις μικρά και σταθερά βήματα βελτίωσης. Περιμένω πως και πως την παρουσίαση από τους υπόλοιπους κατοίκους της λίμνης σου. :)

takolas
13-07-16, 11:31
Πολύ όμορφη γίνεται η λίμνη, κρίμα για το ψάρι...
Νομίζω ότι πρέπει να μεγαλώσεις το φίλτρο σου...

pavos
11-08-16, 17:49
New toy
Up to 10,000 Lit
11w uv
Ελπίζω να γίνει δουλειά με την άλγη...
Η έξοδος θα πάει σε ένα βαρελι ελαφρόπετρα κ αν καταφέρω να βρω ιαπωνική Ψαθα.

Yiannis59
11-08-16, 19:38
Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλα θα βλαστημήσεις την ωρα που το αγόρασες εχω δυο για πέταμα
Θα βλαστημήσεις το καθάρισμα των σφουγγαριών οσο για το αυτόματο σύστημα καθαρισμού ειναι παραμύθι για μικρα παιδια αν δεν το ανοίξεις δεν....
ασε που αν κάνεις κανα μηνα να το ανοίξεις δεν θα ανοίγει απο την λάσπη

pavos
11-08-16, 20:05
Ρε Γιάννη ποια είναι η λύση.... ???
Σε όποια λιμνη πάω έχουν όλοι κρύσταλλο νερό!!!
Άλλος με καθόλου φίλτρανση άλλος με μέτρια και άλλος με πολύ καλή!!!!
Μόνο εγώ δεν μπορώ να δω τα ψάρια μου....
Ε τι να κάνω ???

Yiannis59
11-08-16, 20:45
Θελει υπομονή θα βρει η λιμνη σου την ισορροπία της αν δεις την ιστορία της δικης μου τα πρωτα τρια χρονια καθε καλοκαίρι ηταν χειρότερη απο την δική σου δώσε βαρος σε βιολογικό υλικό τα σφουγγάρια ειναι μαρτύριο και φτωχό αποτέλεσμα

pavos
11-08-16, 21:10
Όπως έγραψα και πιο πάνω...μετά το φίλτρο το νερό θα περνάει από όσο πιο μεγάλο βαρελι με ελαφρόπετρα....
Όλος αυτός ο συνδυασμός ελπίζω να φέρει αποτέλεσμα. Η Αρτεμης μέχρι τώρα είχε μόνο τέτοια φίλτρα. Ο Παναγιώτης aliens με μόνο βιολογικό υλικό δεν έχει πρόβλημα.... είδα πρόσφατα λιμνη μεγάλη με υποτυπωδη φίλτρο κ εκει κρύσταλλο!!!
Εεεεεεε αν σε 3κυβικα λιμνη με φίλτρο,. Uv, και 100 λιτρα βιολογικό δεν καθαρίσει το νερό θα την παρατήρησω

Artemisia
11-08-16, 23:17
Σταύρο μου :) εγώ η φίλη σου μπορεί να είχα ''ιδια'' φίλτρα αλλά μόνο σε εξωτερική εμφάνιση ;) Σου είχα πει τι ταλαιπωρία είχε περάσει ο Γιάννης με το αντίστοιχο αλλά τώρα και στην περίπτωση του Γιάννη εκεί μιλάμε για μια λίμνη 4πλασια από την δική σου και με πολλά πολλά ψάρια :) το πήρες κάνε τις δοκιμές σου βελτίωσε και την βιολογική σιγά σιγά άλλαξε αντλία και θα δεις διαφορά :) δεν γίνονται όλα σε μια μέρα υπομονή.

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

aliens-
12-08-16, 10:50
.....Μόνο εγώ δεν μπορώ να δω τα ψάρια μου....
Ε τι να κάνω ???

Να κάνεις αυτά που λέγαμε (είτε μέσω φόρουμ, είτε τηλεφωνικός) πριν από 1 χρόνο !!! Ακόμα δεν έχεις βάλει τα σωστά θεμέλια, και συνεχίζεις και προσθέτεις ΚΟΙ στην λίμνη σου :( Όμορφα είναι τα άτιμα, δεν λέω αλλά ...

Ο Παναγιώτης aliens με μόνο βιολογικό υλικό δεν έχει πρόβλημα....
Εεεεεεε αν σε 3κυβικα λίμνη με φίλτρο,. Uv, και 100 λίτρα βιολογικό δεν καθαρίσει το νερό θα την παρατήρησω

Σταύρo, νομίζω ότι με θίγεις με αυτά που γράφεις. :) :) :)
1) Το μόνο που δεν έχω είναι UV, αλλά αν έπαιρνα σίγουρα θα έπαιρνα τριπλάσια από αυτή που αγόρασες για την λίμνη σου. Όπως έχω ξανά πει είναι μικρή η αναλογία των WATT σε σχέση με τα κυβικά σου.
2) Δεν βλέπω/θυμάμαι να λες για αντλία. Σίγουρα έχω δυνατότερη.
3) Τι γίνεται με την αεραντλία? Δεν αναφέρεις ότι έχω μια 70λτ/λεπτό ή αλλιώς 4200λτ/ώρα.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την λίμνη μας σε μεγάλο βαθμό στο να έχουμε "καθαρό" νερό και σωστή φίλτρανση. Δεν είναι μόνο το βιολογικό υλικό. Μπορεί να φαίνεται ότι κάποιος δεν έχει φίλτρανση ή είναι πολύ μικρή, αλλά αν κοιτάξεις καλύτερα να είναι "τούμπανο" η φίλτρανση του. Θέλουν κόπο, χρόνο και χρήμα...

4) Τι εννοείς ότι έχω μόνο βιολογικό υλικό? Η μηχανική μου φίλτρανση είναι πολύ μεγαλύτερη από την βιολογική που σκέπτεσαι να φτιάξεις. Και εννοείτε ότι δεν αποτελείτε από σφουγγάρια που στομώνουν και άλλα απλά πράγματα, αλλά με τοπ υλικά.
5)Η βιολογική μου φίλτρανση δεν είναι μόνο διπλάσια από αυτό που σκέπτεσαι, αλλά κυρίως αποτελείται από crystal bio και Κ1 moving bed και όχι με ελαφρόπετρα. Ακόμα και αν φτιάξεις 10-απλάσια βιολογική φίλτρανση από αυτό που σκέπτεσαι πάλι θα υστερεί αρκετά σε σχέση με αυτό που έχω(τις αναλογίες τις έχω ξαναγράψει στο φόρουμ). Αυτό θα το ξανά πω.... Αντί για 1 βαρέλι βιολογικό υλικό με ελαφρόπετρα που σκέφτεσαι, βάλεις 10 τέτοια βαρέλια, πάλι θα υστερείς σε σχέση με την δικιά μου βιολογική φίλτρανση.

Και καταλήγω στο γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα βιολογικά υλικά που θα κάνουν την διαφορά.

Θα σου πρότεινα να μην το παρατήσεις !!! Θα σου πρότεινα να μεγαλώσεις την αντλία σου, να βελτιώσεις την φίλτρανση σου (και βιολογική και μηχανική), να βγάλεις τα ΚΟΙ και να βάλεις χρυσόψαρα.

Θεωρό τον Αύγουστο τον ποιον "δύσκολο" μήνα. Σε κανα δύο μήνες θα σε βοηθήσει και η φύση (χαμηλότερες θερμοκρασίες, λιγότερη ηλιοφάνεια). Το θέμα είναι να μην βασιστείς μόνο στην φύση.
(δεν θα σε σφάξω με το γάντι, αλλά θα κάνω τον κακό :smt084 γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό :( )
Δυστυχώς σε στεναχωρώ αλλά πρέπει να βελτιώσεις όχι 1, αλλά αρκετά πράγματα κυρίως για την υγεία των ψαριών σου και αργότερα για την διαφάνεια του νερού.

Όταν βλέπεις τέτοια περιττώματα από τα ΚΟΙ τότε ξέρεις ότι με ημίμετρα δεν γίνεται δουλειά. Του χρόνου αν δεν ξεκινήσω επιτέλους την επέκταση , θα αναβαθμίσω τουλάχιστον τα φίλτρα μου για ακόμα μια φορά.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q673-panos_chalkiopoulos-general_aqua-20160516_204202_zpsdy6zorae.jpg (http://s1353.photobucket.com/user/Panos_Chalkiopoulos/media/General_Aqua/20160516_204202_zpsdy6zorae.jpg.html)

Για το καινούργιο σου (μηχανικό) φίλτρο με τα σφουγγάρια δεν έχω να πω και πολλά. Τα έλεγα και στην Αρτεμισία όταν είχε έρθει στο φόρουμ και τελικά κατέληξε όχι μόνο να χρησιμοποιεί αλλά και να προτείνει ιαπωνική ψάθα. Μου το είχε δείξει και ο Yiannis59 όταν ήμουν noobie με τις λίμνες. Εντυπωσιακός ο τρόπος καθαρισμού, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα καθαρίσει το σφουγγάρι. Δίκαιο έχουν σε αυτά που λένε. Κάτι περισσότερο ξέρουν.

pavos
12-08-16, 17:28
Λοιπον...
Παναγιωτη θα τα παρω απο την αρχη ενα ενα γιατι εγραψες και πολλα!!!!:D

Θα αρχισω οτι η λιμνη μου ειναι στα 3 με 3,5 κυβικα και εχω μεσα 8 koi
καποια στιγμη ειχα και περισσοτερα αλλα καποια τα εδιωξα. εξαλου ακομα ειναι σε μεγεθος μικρο.

1) η UV που εχει το μηχανικο φιλτρο που πηρα ειναι 11w kai αυτο προτεινουν και εχουν για αυτα τα λιτρα οι κατασκευαστες. ακομα και ο pondguru σε μαιλ μου 11w μου ειπε να βαλω....το ποσο δουλεια θα κανει θα φανει!!!

2)αντλια εχω 3000λιτ/ωρα και τωρα παρειγγειλα 4600. αν και να γυρνας πολλες φορες τα λιτρα σου ειναι πολλες φορες και ασκοπο... αυτο απο πολλες συζητησεις με πιο εμπειρους και απο διαβασμα σε διαφορα θεματα και αρθρα.

3)αεραντλια ακομη δεν εχω.... σιγουρα κανει καλο αλλα αλλοι δεν εχουν και καθολου!!! ασε που στο κομματι της αλγης ισως να χειροτερευει την κατασταση.

4) εδω θελω να πω οτι δεν εχεις φιλτρο πιεσεως.... για τη μηχανικη σου φιλτρανση πρεπει να ξαναδιαβασω το θεμα σου. νομιζα οτι εχεις μονο 2 βαρελια με βιολογικο υλικο...θα το ξαναδιαβασω.

5) εδω λιγο θα τα χαλασουμε.....επιμενεις για το crystal bio και για αυτα που κανει χωρις να υπαρχει κανενα στοιχειο για αυτα που λες... τετοιου ειδους υλικα υπαρχουν πλεον πολλα και πολλοι λενε οτι η ελαφροπετρα μπορει να ειναι και καλυτερη αλλα και παλι χωρις στοιχεια δε μπορουμε να μιλαμε σοβαρα.....

οσο για το K1 θα ηθελα να κανω το τριπλο φιλτρο που προτεινες στον Νικοgus alla δε μπορω να κρυψω τα βαρελια γιατι εκαλα τη λιμνη στη μεση της αυλης

και οσο για την ιαπωνικη ψαθα ψαχνω να αγορασω.....
τις δυσκολες αποστολες τις αναθετω στην Αρτεμησια:D:D:D

το σιγουρο ειναι οτι λιγο λιγο καλυτερευω την κατασταση, θα δουμε σε λιγες μερες αν θα υπαρξει καποια διαφορα

vasiliosbill
12-08-16, 19:48
Για την αεραντλια μπορω να σε διαβεβαιωσω και εγω που την εβαλα μολις πριν μια βδομαδα οτι κανει πολυ καλη δουλεια!τα ψαρια απο εκει που κολυμπουσανε αργα τωρα παιζουνε κ κυνηγανε το ενα το αλλο γιατι αυξηθηκανε τα ποσοστα του οξυγονου στο νερο,επισης η αναδευση που προκαλει η αεραντλια βοηθαει σε τεραστιο βαθμο την κυκλοφορια του νερου.φιλτρα εχω 2 σαν τα δικα σου 2 αντλιες νερου 10.200 συνολο μια uv 55 watt και την αεραντλια 3600 lit/ ωρα σε λιμνη 6000 λιτρα,επομενος στοχος diy φιλτρο.η αναδευση που προκαλει σε βαθος 1.25 ειναι πολυ εντυπωσιακη καμια σχεση με αεραντλιες ενυδρειων.τις πρωτες 2 με 3 μερες ειχε θολωσει το νερο απο την αναδευση τωρα ειναι πεντακαθαρο.πρωτη απριλιου φετος γεμισα την λιμνη και ειναι πραγματικα καθαρο το νερο.

Artemisia
12-08-16, 20:39
Οι αεραντλίες στις λίμνες βοηθάνε πολύ, πάρα πολύ ;) μέχρι και 25% περισσότερο στην απόδοση της φίλτρανσης εκτός οτι είναι αναγκαία για τα Κόι :D
Βασίλη απο εδω σε βρίσκω απο εκει σε βρίσκω την δικια σου την λίμνη δεν την βλέπω :D:D:D

aliens-
12-08-16, 21:26
Έγραψες και εσύ μπόλικα :)

1) Αν τα 11w UV τα προτείνουν οι κατασκευαστές με τον ίδιο τρόπο που προτείνουν και το μηχανικό φίλτρο που πήρες.... καταλαβαίνεις.... κλάφ'τα Χαράλαμπε :) Από την άλλη θα πάω λίγο πάσο.. γιατί είχε αναφερθεί η Αρτεμισία σε UV steriliser - UV clarifier. Η μια για να κάνει δουλεία θέλει πολλά Watt και η άλλη λίγα. Εξαρτάτε και η ροή... Απλώς για μένα αποφάσισα όταν αγοράσω θα πάρω αυτή με τα πολλά watt. Δεν έχω τις σημειώσεις μου να πω και άλλα και να προτείνω ποια θα σε βόλευε εσένα για την άλγη και να θυμηθώ τις διαφορές που είχα βρει. Τα είχε αναλύσει πολύ ωραία η Αρτεμισία.

2)Έχεις αντλία 3000λτ/ώρα σε λίμνη 3 -3.5 κυβικά και λες ότι είναι άσκοπο να κυκλοφορούμε πολλές φορές τα λίτρα μας...... ενώ θα έπρεπε να λες ακριβώς το αντίθετο....

3)Όσο είναι μικρά τα ΚΟΙ μπορεί να μην έχουν τόσες μεγάλες απαιτήσεις ακόμα για οξυγόνο. Το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσουν στην βελτίωση των φίλτρων σου και την καταπολέμηση της άλγης.

4) Δίκαιο έχεις. δεν έχω φίλτρο πιέσεως. Έχω ένα βαρέλι 120 λίτρα για μηχανική φίλτρανση και ένα βαρέλι 200 λίτρα για την βιολογική και είμαι στις ετοιμασίες για επόμενη φίλτρανση.

5) Στοιχεία υπάρχουν... Ψάξιμο και διάβασμα χρειάζεται. Κάπου έχω γράψει πόση επιφάνεια για βακτήρια έχει το κάθε υλικό....

6)Όσο για το Κ1.... εγώ είμαι ευχαριστημένος που τα χρησιμοποιώ στο moving bed. O Giannhs_KOI σκέπτεται να τα πετάξει, αλλά τα έχει μέσα σε σακουλάκια ακούνητα... Όταν είναι ακούνητα θεωρό ότι πιάνουν πολύ χώρο και με άλλα υλικά ίσως γίνεται καλύτερη δουλειά. Το μυστικό είναι στο moving bed.

Κάνεις βήματα... δεν λέω , απλώς πρέπει να κάνεις και άλλα σύντομα, αλλιώς φοβάμαι ότι θα τα παρατήσεις και θα μείνεις με την απορία γιατί δεν σου δούλεψε :(

Y.Γ. Βασίλη, δίκαιο έχει η Αρτεμισία. Την δικιά σου λίμνη δεν την βλέπουμε. Όντος κάνει απίθανη δουλεία η αεραντλία. Εγώ έκανα 2 φορές αναβάθμιση και κάθε φορά έβλεπα διαφορές !!!! Θα συμφωνήσω Αρτεμισια μαζί σου. Όχι μόνο βελτιώνουν την φίλτρανση, αλλά καθώς μεγαλώνουν τα ΚΟΙ είναι μονόδρομος.

Artemisia
12-08-16, 22:24
Καλησπέρες Αγόρια :D:D
Το λοιπόν εγω δεν έχω μεγάλη εμπειρία ούτε τα ξέρω όλα απλά προσπαθώ να βοηθήσω :D κάνω δοκιμές (πειράματα) μετράω με τέστ για να κρίνω τα αποτελέσματα. Έχω καταλήξει όμως σε μερικά βασικά , αναγκαία πραγματα ;)
1. Αεραντλία
2. φιλτρανση Μηχανική (πρώτη φαση) Βιολογική (δευτερη φαση) όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα
3. Αντλίες όσο μεγαλύτερες τόσο καλύτερα
4. Τις UV (Τις χρησιμοποιώ) αλλά δεν νομίζω ότι είναι και αναγκαίες, θα το εξηγήσω παρακάτω ;)

Αν η κατοικία μου ήταν κάπου πιο Νότια σίγουρα θα είχα bottom drain και εξωτερικές αντλίες (εσωτερικές όσοι χρησιμοποιείτε να αγοράζετε καλές γιατι πολλοί καταλήγουν να έχουν διαρροές ρεύματος και ψάρια με προβλήματα αν όχι θανάτους ) θα είχα φίλτρο nexus στανταρ και επειδή είμαι και σπασικλάκι :D:D και δεν μου αρέσει μόνο η μηχανική φίλτρανση θα είχα και μια μεγάλη βιολογική ;)
Τι να κάνω όμως εδω στα Βορεια που δεν μπορώ να τα έχω αυτα γιατι τα ψάρια μου θα κατέληγαν παγάκια ..... και που δεν μπορώ να βάλω θερμοστάτη για τα κυβικά μου που θέλει 2.500 watt την ώρα.

Δεν είναι δύσκολα τα πραγματα βρε παιδιά , όρεξη θέλει το χόμπι μας και δουλειά γιατι μην νομίζει κανένας ότι επειδή έχει Κόι και μηχανήματα δεν θα λερώσει τα χεράκια του ;)

Τι δεν είπα ??? αααα για τις UV φέτος αγόρασα τις λάμπες γιατι έχουν διάρκεια ζωης περίπου 1 χρόνο αλλά δεν τις άλλαξα ακόμα γιατι απο την μέρα που έφτιαξα το καινούριο μου φίλτρο δεν έμεινε ίχνος άλγης για να μην αναφερθω στο πόσο έχουν μειωθεί τα Νιτρικά ;) Αν αξιωθω να το καθαρίσω αυτές τις μέρες θα βγάλω φωτό να δείτε τι κρατάει .

GIANNHS KOI
13-08-16, 01:11
Αχ ρε Σταύρο όλο του κεφαλιού σου κάνεις τι είναι αυτά που λες .Κρυμας γιατί εσύ έχεις δη και τα φίλτρα μου .Τα σοβαρά βιολογικά συστήματα για τα κοι είναι τρία......
1)vortex system Που είναι η δύνη.
2)sumb system που όλοι γνωρίζουμε. Και
3)bakki shower,Που είναι η στάλα.
Μόνο αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν οι μεγαλύτεροι εκτροφής στον κόσμο. ΤΥΧΑΊΟ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ!!!!!!!!
Τα βιολογικά υλικά είναι
1)Βούρτσες
2)Ιαπωνική ψάθα
3) crystal bio
Σε συνδυασμό με καλή οξυγόνωση και (Σωστή κυκλοφορία ανάλογα με το μέγεθος τον φίλτρων ούτως ώστε να προφταίνουν τα βακτήρια να κάνουν αποικίες και όχι να συν παρασύρονται από την δυνατή ροή.) Συν τα ταχτικά φρεσκαρισματα. Όλα πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά και είναι αλληλένδετα. Κ Ρ Ι Κ Ο Σ
Μόνο έτσι μπορείς να προσομοίωσης κατά το δυνατό τής φυσικές λίμνες και να έχεις σωστά αποτελέσματα,
Όταν τα κάνεις όλα αυτά δεν θα έχεις ανάγκη τη uv,
Άλγη έχεις και θα έχεις γιατί δεν ακούς κανένα σε πληροφορώ ότι η λίμνη του aliens-τρέχει υποδειγματικα αλά παρόλα αυτά κάτι έχεις να πεις .Και ασε της βλακείες ότι η ελαφρόπετρα είναι καλό βιολογικό υλικό γιατί σε αυτό το φόρουμ διαβάζουν και νέοι όλα αυτά είναι κακές πληροφορίες,με ημίμετρα δουλειά δεν γίνεται .Αν με άκουγες λίγο τώρα η λίμνη σου θα έτρεχε μια χαρά και εσύ θα ασχολιόσουν μόνο με τα χρώματα των ψαριών το τάισμα και της γέννες.

Το θέμα είναι να ακούμε ότι πρέπει και όχι ότι θέλουμε.

odin79
13-08-16, 07:10
εχω μπερδευτει πολυ για το τι πρεπει να κανω και εγω τωρα!συγνωμη αν κανιβαλιζω το ποστ σου.ελπιζω να σου πανε ολα καλα

Κλεόβουλος
13-08-16, 08:29
........
Τα βιολογικά υλικά είναι
1)Βούρτσες
2)Ιαπωνική ψάθα
3) crystal bio
............
Και ασε της βλακείες ότι η ελαφρόπετρα είναι καλό βιολογικό υλικό ........
Φίλε Γιάννη συγγνώμη για την παρέμβαση στα λιμνήσια θέματα αλλά
εδώ θα ήθελα διευκρινήσεις και τις παρατηρήσεις σου από τη χρήση αυτών των υλικών.
Υπάρχουν πάρα πολλά υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση εγκατάστασης της βιολογίας ενός συστήματος (ακόμα και οι νάϋλον κάλτσες της γυναίκας μου :)) και η αποτελεσματικότητα/χρηστικότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (όγκος απορριμάτων, ρυθμός καθαρισμού, ροή του φίλτρου κλπκλπ).
Για το crystal bio που αναφέρεις (ψάθα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) δεν έχω βρει πουθενά στοιχεία για την ωφέλιμη επιφάνεια που διαθέτει και θεωρώ ότι είναι ένα υλικό παρόμοιο με άλλα που κυκλοφορούν φτιαγμένο από γυαλί (σκόνη ψημένη,διογκωμένη) και δεν νομίζω ότι έχει κάτι παραπάνω από την ελαφρόπετρα.

NikosGus
13-08-16, 08:37
..ποπ κορν, σποράκια, αναπαυτικά στον καναπέ..

GIANNHS KOI
13-08-16, 13:18
Μα τι λες ρε Κλεόβουλε .Δεν το πιστεύω.
Από την στιγμή που εκτρέφεις koi πρέπει να είσαι απόλυτος
Και να χρησιμοποιείς τα καλύτερα υλικά γιατί τα ζώα αυτά έχουν απαίτησης
Είναι πανάκριβα και δεν σου αφήνουν περιθώρια λάθους.
Το ότι αυτά τα συστήματα και αυτά τα υλικά τα χρησιμοποιούν οι
Ιάπωνες εδώ και εκατοντάδες χρόνια δεν σου λέει τίποτα .
Γιατί εμένα κάτι μου λέει. Τα δουλεύω και εγώ και έχω τέλεια αποτελέσματα.
Το να κάνεις τα δικά σου είναι ανοησία και ξεροκεφαλιά ok
Αν τώρα με αμφισβητείς δήξε μου έναν άλλο χομπυστα με καλύτερα αποτελέσματα
Να δούμε την ποιότητα του νερού του και με την ιχθυοφόρτωση που έχω
το τάισμα που κάνω. Στο μεγάλο μου σύστημα ρίχνω καθημερινά τουλάχιστο
5 λίτρα τροφή με 47% πρωτεΐνη και το νερό μου είναι κρύσταλλο (και χωρίς uv)
Άντε για δήξτε μου. Για να δούμε και καμία Φώτο γιατί όλοι στη θεωρία
Καλά τα λέτε αλά στην πράξη όλο προβλήματα έχετε με άλγη , αμμωνία
Και τα σχετικά. Για να δούμε foto και από ψάρια χρώμα σώμα ράτσα.
Έχει χορτάσει το μάτι μου να βλέπω βούρκους βάλτους και θεωρητικούς τύπους.
Και αυτό γιατί λέτε της βλακείες σας στους νέους ότι κάνης βιολογία
Με καλτσόν με καλαμάκια και ελαφρόπετρες. (ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ) 5 μέρες κρατεί η χαρά τους. Και σε αυτό φέρνει μεγάλη ευθύνη και η Αρτεμισία σαν συντονιστής. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στα παιδιά παρά τους
Βάζετε στο τριπάκι ότι όλα γίνονται σιγά σιγά και μετά ανοίγει ο ασκός
Του Αιόλου και τρέχουν για να μαζέψουν
Τα αμάζευτα απογοητεύονται και φεύγουν από το χόμπι
Άκου ο άλλος θέλει με 100 η 150 εύρο να κάνει λίμνη ,ούτε γυάλα δεν παίρνεις με αυτά τα χρήματα μεγαλεεεεεεε
Και για να κλίσω θα απευθυνθώ στους νέους
Το χόμπι αυτό απαιτεί χρόνο ,χρόνο χρήμα ,χρήμα και πολύ μα πολύ κόπο για Να φτάσει το χόμπι σας στην κορύφωση του.

odin79
13-08-16, 14:12
Γιαννη ειμαστε σε φορουμ εχεις εμπειρια στο ειδος.,αν μπορεις λοιπον σε μας τους νεους στις λιμνες δωσε καποιες συμβουλες πχ που μπορω να προμηθευτω βουρτσες, κ1 και γενικα οτι χρειαζεται ενα φιλτρο θα βοηθουσε πολυ.σε μενα που ειμαι νεος και διαβαζω δεν μπορω να βγαλω ακρη.τελος να σου πω οτι υπαρχουν και ανθρωποι οπως εγω που ναι μεν θαυμαζουμε αυτο που κανεις αλλα θελουμε μια λιμνη να μας χαλαρωνει και οχι να τρωμε ολο τον χρονο μας εκει κανοντας αναπαραγωγες.τελος να σου πω οτι φιαχνω την λιμνη μου και αν δεν ειχα την Αρτεμις θα ειχα κανει ενα σωρο λαθη οχι οτι τωρα τα εκανα ολα τελεια αλλα ενδιαφερθηκε οσο δεν φανταζεσαι!αυτος ειναι ενας σωστος μοντ κατα την αποψη μου

Κλεόβουλος
13-08-16, 17:35
Γιάννη από το άγχος σου να απαντήσεις έγραψες σε άλλο θέμα :) (τα μετέφερα)
Λοιπόν
εγώ φιλοξενώ κιχλίδες της Αφρικής
και για μένα η αξία των ψαριών μου δεν αποτιμάται σε ευρώ
γιατί είναι ανεκτίμητα ακόμα κι αν ήταν κουνουπόψαρα ;)
Αλλά ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.
Εγώ έθιξα το ζήτημα των υλικών που χρησιμοποιούμε για την εγκατάσταση της βιολογίας μας.
Έχω χρησιμοποιήσει πάμφθηνα αλλά και πανάκριβα υλικά σε διαφορετικά ενυδρεία πριν ακόμα την ύπαρξη του διαδικτύου και πριν ακόμα γίνουν γνωστές επιστημονικές μελέτες και μετρήσεις της ωφέλιμης επιφάνειας μιας σειράς γνωστών εμπορικών προϊόντων και υλικών.
Έχω λοιπόν κάποια εμπειρία αλλά και τη γνώση των μελετών για μια σειρά υλικών.
Τι κάνουν οι Ιάπωνες (αυτοί κάνουν και χαρακίρι) το γνωρίζω ή προσπαθώ να μάθω, όπως και τι κάνουν και Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι...
Ωστόσο δεν είμαι απόλυτος και γι αυτό ζήτησα να γράψεις την δική σου άποψη/διευκρινήσεις/παρατηρήσεις σου.
ΔΕΝ έκανα χαρακτηρισμούς αλλά εσένα σου ξέφυγαν(?) μερικά "γαλλικά" ("γιατί λέτε της βλακείες σας στους νέους", "δεν λέτε την αλήθεια" )
και παρακαλώ να ανακαλέσεις.
Αν έχεις κάτι να πεις και να βοηθήσεις άλλους συνχομπίστες, εκτός από το ότι "Το χόμπι αυτό απαιτεί χρόνο ,χρόνο χρήμα ,χρήμα και πολύ μα πολύ κόπο" περιμένουμε να το κάνεις.
Όσον αφορά την ελαφρόπετρα εδώ είναι γραμμένα κάποια πράγματα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89833&highlight=%E5%EB%E1%F6%F1%FC%F0%E5%F4%F1%E1
Αναμένω............

Artemisia
13-08-16, 19:04
Και αυτό γιατί λέτε της βλακείες σας στους νέους ότι κάνης βιολογία
Με καλτσόν με καλαμάκια και ελαφρόπετρες. (ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ) 5 μέρες κρατεί η χαρά τους. Και σε αυτό φέρνει μεγάλη ευθύνη και η Αρτεμισία σαν συντονιστής. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στα παιδιά παρά τους
Βάζετε στο τριπάκι ότι όλα γίνονται σιγά σιγά και μετά ανοίγει ο ασκός
Του Αιόλου και τρέχουν για να μαζέψουν
Τα αμάζευτα απογοητεύονται και φεύγουν από το χόμπι

Γιάννη ευχαριστώ που μου υποδεικνύεις τι ευθυνές μου :D Εγω δεν έβαλα κανέναν σε κανένα τριπάκι. Επίσης εγω δεν πουλάω τα ψάρια μου. Για σενα μπορεί να μην είναι Ράτσας για μένα όμως είναι τα ψάρια μου :D Δεν είδα κανέναν να εφυγε απο το χόμπι εξαιτίας μου . Ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα. Η λίμνη μου ούτε βρωμάει ούτε ζέχνει μια χαρα είναι και βάζω συνέχεια φωτό και βίντεο ;)
Είσαι και εσυ εδω. Γιατι δεν βοηθάς?? Γιατι δεν δείχνεις τα φίλτρα σου ??
Γιατι δεν λές απο τι αποτελείται το crystal bio ??

Πάω να κάτσω τώρα να φάω πασατεμπο που λέει και ο Νικόλας, αφού δεν κάνω για συντονιστης :D

Υ.Γ. Ευχαριστω Γιαννη odin για τα καλά σου λόγια :D έκανα και κάτι καλό ;)

GIANNHS KOI
13-08-16, 19:16
Γιάννη από το άγχος σου να απαντήσεις έγραψες σε άλλο θέμα :) (τα μετέφερα)
Λοιπόν
εγώ φιλοξενώ κιχλίδες της Αφρικής
και για μένα η αξία των ψαριών μου δεν αποτιμάται σε ευρώ
γιατί είναι ανεκτίμητα ακόμα κι αν ήταν κουνουπόψαρα ;)
Αλλά ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.
Εγώ έθιξα το ζήτημα των υλικών που χρησιμοποιούμε για την εγκατάσταση της βιολογίας μας.
Έχω χρησιμοποιήσει πάμφθηνα αλλά και πανάκριβα υλικά σε διαφορετικά ενυδρεία πριν ακόμα την ύπαρξη του διαδικτύου και πριν ακόμα γίνουν γνωστές επιστημονικές μελέτες και μετρήσεις της ωφέλιμης επιφάνειας μιας σειράς γνωστών εμπορικών προϊόντων και υλικών.
Έχω λοιπόν κάποια εμπειρία αλλά και τη γνώση των μελετών για μια σειρά υλικών.
Τι κάνουν οι Ιάπωνες (αυτοί κάνουν και χαρακίρι) το γνωρίζω ή προσπαθώ να μάθω, όπως και τι κάνουν και Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι...
Ωστόσο δεν είμαι απόλυτος και γι αυτό ζήτησα να γράψεις την δική σου άποψη/διευκρινήσεις/παρατηρήσεις σου.
ΔΕΝ έκανα χαρακτηρισμούς αλλά εσένα σου ξέφυγαν(?) μερικά "γαλλικά" ("γιατί λέτε της βλακείες σας στους νέους", "δεν λέτε την αλήθεια" )
και παρακαλώ να ανακαλέσεις.
Αν έχεις κάτι να πεις και να βοηθήσεις άλλους συνχομπίστες, εκτός από το ότι "Το χόμπι αυτό απαιτεί χρόνο ,χρόνο χρήμα ,χρήμα και πολύ μα πολύ κόπο" περιμένουμε να το κάνεις.
Όσον αφορά την ελαφρόπετρα εδώ είναι γραμμένα κάποια πράγματα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89833&highlight=%E5%EB%E1%F6%F1%FC%F0%E5%F4%F1%E1
Αναμένω............
Καταρχήν δεν με έχει πιάσει κανένας πανικός . Τα θέματα που γράφω
Τα ποστάρω εκεί που θέλω εγώ είναι θέμα για koi.
Άρα νομίζω ότι θα πρέπει να επανέλθει εκεί που ήταν.
Και κατά δεύτερο για μια ακόμα φορά εκτίθεσαι γιατί η κηλίδες δεν έχουν
Καμία σχέση με τα koi .ΕΛΕΟΣ………
Τι είναι αυτά που λες για Άγγλους Γάλλους Πορτογάλους
ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Εισαι τέλος εκτός θέματος. Και στην τελική ρε φίλε αφού
Αφού δεν έχεις koi δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά που γράφεις είναι όλα
άσχετα γράψε για τις κηλίδες μια που της αγαπάς κιόλας να σε παραδεχτώ.
Με λίγα λόγια εγώ δεν πρόκριτε να ανακαλέσω και θα συνεχίσω να σε λέω
Επικίνδυνο για παραπληροφόρηση για ένα θέμα που το γνωρίζεις μόνο
Από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.
Α και της ειρωνείες αλλού

pavos
13-08-16, 19:27
Στα πλαισια της συζητησης και στο οτι γνωριζομαστε ολοι και ειμαστε θεωρω φιλοι....θα πω κι εγω δυο πραγματα οχι για να μαλωσουμε αλλα για να μαθουμε.

Συμφωνω με την αρτεμησια... ειδα ταα φιλτρα σου Γιαννη αλλα εκατσα μια ωρα μονο και ισα που τα ειδα. κανε μια αναλυτικη περιγραφη με φωτογραφιες και ανελυσε μερικα πραματα να μαθουν και οι υπολοιποι....
απαντησεις του στυλ "τα βγαζει ο ogata και ειναι απλα γ@μ@τα!!!!" :D δε βοηθανε κανεναν...

Αρτεμησια φιλη μου:D το οτι τα φιλτρα εξωτερικα ειναι ιδια αλλα επειδη εσυ εχεις oase και αυτο δε νομιζω οτι λεει κατι.... μπορει η κινεζια μου να βγει οντως μαπα αλλα ισως και ανταξια της δικιας σου.... η τουλαχιστον το ευχομαι χαχαχα:p

αεραντλια.... αλλη πονεμενη ιστορια .
σιγουρα τα ψαρια χρειαζονται οξυγονωση....
αλλα και παλι ρωτοντας εταιριες ανθρωπους που πουλανε εξοπλισμο για λιμνες κτλ δεν βγαζω ακρη... αλλος λεει μικρη αλλος μεγαλη και αλλοι εχουν μονο καταρακτη.
αυριο θα κανω μετρησεις οξυγωνου με μηχανημα και θα δω τιμες.

φωτογραφιες απο τη σημερινη συντηρηση σε λιγο

Τάκης
13-08-16, 19:38
Γιάννη θα σε παρακαλέσω να γράφεις πιο κόσμια.
Όλοι εδώ άσχετοι είμαστε , ή σχετικά άσχετοι και προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, αλλά χωρίς επιχειρηματολογία δεν θα βγάλουμε άκρη, δεν γίνεται κατανοητό βρε φίλε.
Μπορεί να έχεις εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος ψαριών αλλά θα ήταν καλό να την μεταφέρεις και στους άλλους, νέους και παλιούς, με επιχειρήματα όμως , και όχι με απλές αναφορές.
Τώρα για την οικονομική αξία των ψαριών θα διαφωνήσω και εγώ μαζί σου, μου είναι αδιάφορο αν το ψάρι είναι ένα χρυσόψαρο που κοστίζει μόνο 1,5 Ευρώ ή ένα ΚΟΙ που κάνει 1500 Ευρώ, όταν τα έχω θα τα φροντίσω ακριβώς το ίδιο.
Χαλάρωσε λοιπόν και αν μπορείς εξήγησε μας με επιχειρήματα τις αντιρρήσεις σου και όχι με αυτόν τον τρόπο.
Όσο αφορά δε τα υλικά, εξήγησε μας τις διαφορές, γιατί ξέρεις πολύ καλά πως τα επιχειρήματα των διάφορων εταιρειών έχουν αποδειχτεί σαθρά στη πράξη, γιατί ακριβώς για τον ίδιο λόγο Αγγλοι Γάλλοι Πορτογάλλοι προτείνουν τα δικά τους υλικά για τους δικούς τους οικονομικούς λόγους

GIANNHS KOI
13-08-16, 20:31
Γιάννη ευχαριστώ που μου υποδεικνύεις τι ευθυνές μου :D Εγω δεν έβαλα κανέναν σε κανένα τριπάκι. Επίσης εγω δεν πουλάω τα ψάρια μου. Για σενα μπορεί να μην είναι Ράτσας για μένα όμως είναι τα ψάρια μου :D Δεν είδα κανέναν να εφυγε απο το χόμπι εξαιτίας μου . Ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα. Η λίμνη μου ούτε βρωμάει ούτε ζέχνει μια χαρα είναι και βάζω συνέχεια φωτό και βίντεο ;)
Είσαι και εσυ εδω. Γιατι δεν βοηθάς?? Γιατι δεν δείχνεις τα φίλτρα σου ??
Γιατι δεν λές απο τι αποτελείται το crystal bio ??

Πάω να κάτσω τώρα να φάω πασατεμπο που λέει και ο Νικόλας, αφού δεν κάνω για συντονιστης :D

Υ.Γ. Ευχαριστω Γιαννη odin για τα καλά σου λόγια :D έκανα και κάτι καλό ;)
Τίποτα κορίτσι μου να είσαι καλά. Όσο αν πουλαω η δεν πουλαω ψάρια
Αυτό είναι δικαίωμα μου και δεν σε αφορά καθόλου άλλωστε,
δεν τα αγοράσαμε και ούτε τα μεγαλώσαμε μαζί.
Η μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να τα χαρίζω για να ευχαριστήσω κάποιους.
Όσο για το αν βοηθώ ειδικά εσύ το ξέρεις πολύ καλύτερα και οπό
προσωπική συνομιλία. Άλλωστε εσείς έχετε μάθη πράγματα από εμένα και
κατά καιρούς αναμασάτε τα γραπτά μου .Α ξέχασα για να μην είμαι και
άδικος και εγώ έμαθα από εσάς το εξαιρετικό βιολογικό
μέσο της ελαφρόπετρας και του καλσόν (η φτήνια τρώει τον παρά)…
Συγγνώμη που δεν έγινα κόλακας και να χαϊδεύω αυτιά δεν είναι του χαρακτήρα μου
Τώρα και εγώ θα κάτσω να φάω πασατέμπο όχι μπροστά
στο πληκτρολόγιο αλά μπροστά στην λίμνη μου, και θα ασχολούμαι
με πολύ πιο σοβαρά πράγματα.

Artemisia
13-08-16, 21:01
Κάνε δουλεια σου εσυ και εγω δικιά μου :D:D

kgf12345
13-08-16, 21:05
γιαννη,σε παρακαλω πολυ να προσεχεις τις εκφρασεις σου.ειδικα σε ενα φορουμ οπου ολοι -απο συντονιστες μεχρι το πιο νεο μελος- αναλωνουν χρονο απτη ζωη τους,για να βοηθησουν νεους χομπιστες η απλα "φιλους" του ενυδρειου.
δεν ξερω σε τι φορουμ εχεις συνηθησει να γραφεις,αλλα εδω δεν την εχουμε ψωνισει ακομα...

μεχρι στιγμης δεν εχεις γραψει τιποτα επι της ουσιας για τα υλικα που αναφερεις,ουτε για τον τροπο λειτουργιας καθενος απο αυτα,αλλα και τιποτα αλλο χρησιμο σε καποιον νεο χομπιστα,εκτος απο υφος χιλιων καρδιναλιων...

κριμα,γιατι φαινεται να εχεις γνωσεις,αλλα δεν θες να τις μοιραστεις.
αν δεν τις μοιραζεσαι ειναι γνωσεις χρησιμες μονο για σενα και αχρηστες για ολους τους αλλους.

σορυ αλλα ουτε εγω θα σου χαιδεψω τα αυτια οπως φαινεται οτι εχεις συνηθησει.
το παρκινγκ για τα καλαμια ειναι εξω απτο φορουμ....:rolleyes:

pavos
13-08-16, 21:56
Για να αλλάξει το κλίμα λίγο!!!

GIANNHS KOI
13-08-16, 22:43
γιαννη,σε παρακαλω πολυ να προσεχεις τις εκφρασεις σου.ειδικα σε ενα φορουμ οπου ολοι -απο συντονιστες μεχρι το πιο νεο μελος- αναλωνουν χρονο απτη ζωη τους,για να βοηθησουν νεους χομπιστες η απλα "φιλους" του ενυδρειου.
δεν ξερω σε τι φορουμ εχεις συνηθησει να γραφεις,αλλα εδω δεν την εχουμε ψωνισει ακομα...

μεχρι στιγμης δεν εχεις γραψει τιποτα επι της ουσιας για τα υλικα που αναφερεις,ουτε για τον τροπο λειτουργιας καθενος απο αυτα,αλλα και τιποτα αλλο χρησιμο σε καποιον νεο χομπιστα,εκτος απο υφος χιλιων καρδιναλιων...

κριμα,γιατι φαινεται να εχεις γνωσεις,αλλα δεν θες να τις μοιραστεις.
αν δεν τις μοιραζεσαι ειναι γνωσεις χρησιμες μονο για σενα και αχρηστες για ολους τους αλλους.

σορυ αλλα ουτε εγω θα σου χαιδεψω τα αυτια οπως φαινεται οτι εχεις συνηθησει.
το παρκινγκ για τα καλαμια ειναι εξω απτο φορουμ....:rolleyes:
φίλε μου δεν κατάλαβα για αυτά τα καλάμια που λες ποιος τα καβαλάει αν έχεις πρόβλημα στύλε μου π.μ.

kgf12345
13-08-16, 22:51
δεν χρειαζεται πμ,οτι εχω να πω το λεω δημοσια.
προβλημα εχω με τον τροπο που μιλας σε ολους( με ασχημες εκφρασεις),ενω ολοι σου ζητανε λεπτομερειες και δεν απαντας σε καμια ερωτηση παρα μονο για να συνεχισεις με το υφος του μεγαλου εκτροφεα.
μεχρι στιγμης δεν μας εχεις πει κατι,εκτος απτο οτι καθε τι μη γιαπωνεζικο(και οτι κανεις εσυ φυσικα:rolleyes:) ειναι βλακεια.
χωρις να υποστηριζεις τιποτα απο αυτα που λες.

μεγεια σου με χαρα σου να μην απαντας,αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να διαβαζουμε απροκλητα προσβλητικα σχολια χωρις τεκμηριωση...
δεν αμφιβαλω οτι εχεις εμπειρια και γνωσεις αλλα αφου δεν τεκμηριωνεις τιποτα δεν ειναι χρησιμες σε κανεναν.

και το χειροτερο ειναι πως λες "επικινδυνους", ανθρωπους που εχουν φαει χιλιαδες ωρες στο φορουμ,βοηθωντας νεα ατομα στο χομπι.
και δεν ειπαν ποτε πως τα γνωριζουν ολα με επαρση...
εσυ ποσους εχεις βοηθησει εδω μεσα βρε γιαννη?

οσο για τα καλαμια...
οπως ειπα,καλαμι εχω κιεγω αλλα το παρκαρω απεξω...:D

(@pavos συγνωμη,το θεμα θα καθαριστει απτα οφτοπικ αργοτερα.)

GIANNHS KOI
13-08-16, 23:21
δεν χρειαζεται πμ,οτι εχω να πω το λεω δημοσια.
προβλημα εχω με τον τροπο που μιλας σε ολους( με ασχημες εκφρασεις),ενω ολοι σου ζητανε λεπτομερειες και δεν απαντας σε καμια ερωτηση,παρα μονο για να συνεχισεις με το υφος του μεγαλου εκτροφεα.
μεχρι στιγμης δεν μας εχεις πει κατι,εκτος απτο οτι καθε τι μη γιαπωνεζικο ειναι βλακεια.
χωρις να υποστηριζεις τιποτα απο αυτα που λες.

μεγεια σου με χαρα σου να μην απαντας,αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να διαβαζουμε απροκλητα προσβλητικα σχολια χωρις τεκμηριωση...

(@pavos συγνωμη,το θεμα θα καθαριστει απτα οφτοπικ αργοτερα.)

Αν έχετε απορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο θέμα μου και να τα διαβάζεται αναλυτικά δυστυχώς δεν μπορώ να γράφω τα ίδια και τα ίδια αυτός που θέλει να μάθει διαβάζει .Τώρα εάν νομίζεις Τάκη ότι σας χαλάω την μανέστρα διέγραψε με δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα.Α και εμένα τα στοιχεία μου είναι αληθινά όχι συνθηματικά για αυτό καλάμια δεν καβαλάω

kgf12345
13-08-16, 23:35
1)με λενε γιωργο οχι τακη.

2)δεν με απασχολουν τα στοιχεια σου,ουτε εσενα θα πρεπει να σε απασχολουν τα δικα μου.αυτο που κολλαει?

3)αφου τα εχεις γραψει ολα αναλυτικα στο θεμα σου,για αποδειξε μου πως η ελαφροπετρα ειναι ακαταλληλο υλικο...

4)δεν εχεις ορεξη να γραφεις τα ιδια και τα ιδια,αλλα ειχες ορεξη να πεταχτεις σφηνα στο θεμα συμφορουμιτη,για να κατηγορησεις κοσμο ως "επικινδυνο" και πως δεν ξερουν τι λενε,ενω προφανως εσυ τα ξερεις ολα και πρεπει να σε ακουνε.ασχετα αν δεν εχεις τεκμηριωσει τιποτα αποσα εχεις πει σαυτο το θεμα...:rolleyes:
κατα τα αλλα,ολοι οι αλλοι λενε βλακειες...:rolleyes:

5)εφοσον δεν σε νοιαζει η διαγραφη απτο φορουμ,τι πεταχτηκες στο θεμα?
μονο και μονο για να πεις ασχετους και βλακες τους συντονιστες?:rolleyes:
ειναι κιαυτο αλλη μια αποδειξη για το καλαμι που ελεγα πιο πισω...
θα γινει και αυτο,απλα δεν θελω να μπορεις να πεις πως δεν ειχες ευκαιρια να απαντησεις, η να ανακαλεσεις τις απροκλητες κατηγοριες σου.

μονος σου εχεις αποδειξει αυτα που λεω.
δεν σε προκαλεσε κανεις οπως εκανες εσυ ουτε βγηκε καποιος να σε κατηγορησει χωρις λογο.
θα μπορουσες να εχεις πει ενα συγνωμη σε εκεινους που κατηγορησες και θα ειχε ληξει το θεμα.

alexis cosmo
13-08-16, 23:41
Το φόρουμ είναι ένα τεράστιο άλμα από το έχω γυάλα μέχρι φυτεμένα ενυδρεία με πολύ δύσκολα φυτά και ψάρια που έχουν πόλοι από εδώ μέσα.
Χωρίς την βοήθεια του φόρουμ και από τα άτομα που πραγματικά βοηθάνε και είναι χομπιστες και έχουν γνώσεις απλά δεν θα υπήρχαν ούτε τα μισά από αυτά,

βλέπω και τον εαυτό μου που από μια γυάλα μόλις μπήκα στο φόρουμ αυτά που έμαθα και θα μαθαίνω συνέχεια πλεον τα ενυδρεία μου και τα ψάρια πραγματικά τα χαίρομαι και ότι χρειαστω ρωτάω και οι απαντήσεις των παιδιών μου έχουν λύσει τα χέρια .

το φόρουμ είναι ένα μέσω που οι άνθρωποι (χομπιστες)διαδίδουν τις γνώσεις τους και τις πατέντες τους πολες φορές που μας τα δίνουν έτοιμα στο πιάτο χωρίς να κάνουμε τπτ και αυτοί χάνουν χρόνο από την ζωή και την οικογένειά τους για να γράψουν ένα κατεβατό για το τι πρέπει να κάνουμε χωρίς να κουραστουμε και με τον πιο εύκολο και οικονομικοτερο τρόπο.
Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητήρια και τους ευχαριστώ προσωπικά πάρα πολύ.
Τώρα το θέμα είναι γιατί στράβωσες τόσο πολύ και τι ήταν αυτό που σε νευρίασε τόσο ώστε να λογομαχησεις με άτομα που έχουν δώσει την ψυχή τους στο φόρουμ.

XrhstosT
14-08-16, 00:48
[QUOTE=alexis cosmo;958065]Το φόρουμ είναι ένα τεράστιο άλμα από το έχω γυάλα μέχρι φυτεμένα ενυδρεία με πολύ δύσκολα φυτά και ψάρια που έχουν πόλοι από εδώ μέσα.
Χωρίς την βοήθεια του φόρουμ και από τα άτομα που πραγματικά βοηθάνε και είναι χομπιστες και έχουν γνώσεις απλά δεν θα υπήρχαν ούτε τα μισά από αυτά,

βλέπω και τον εαυτό μου που από μια γυάλα μόλις μπήκα στο φόρουμ αυτά που έμαθα και θα μαθαίνω συνέχεια πλεον τα ενυδρεία μου και τα ψάρια πραγματικά τα χαίρομαι και ότι χρειαστω ρωτάω και οι απαντήσεις των παιδιών μου έχουν λύσει τα χέρια .

το φόρουμ είναι ένα μέσω που οι άνθρωποι (χομπιστες)διαδίδουν τις γνώσεις τους και τις πατέντες τους πολες φορές που μας τα δίνουν έτοιμα στο πιάτο χωρίς να κάνουμε τπτ και αυτοί χάνουν χρόνο από την ζωή και την οικογένειά τους για να γράψουν ένα κατεβατό για το τι πρέπει να κάνουμε χωρίς να κουραστουμε και με τον πιο εύκολο και οικονομικοτερο τρόπο.
Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητήρια και τους ευχαριστώ προσωπικά πάρα πολύ.

Συμφωνω απολυτα,Αλεξη.

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kgf12345
14-08-16, 00:48
δεν το βλεπω το συγνωμη.κριμα που ειχα δικιο...
καλο καλοκαιρι και καλα μπαν-ια το δεκαπενταυγουστο.

NikosGus
14-08-16, 01:49
δεν το βλεπω το συγνωμη.κριμα που ειχα δικιο...
καλο καλοκαιρι και καλα μπανια το δεκαπενταυγουστο.
Ωπα ρε παιδιά που πάτε, εδώ έχουν μείνει σπορακια.

odin79
14-08-16, 01:58
αλεξη μην τα λες αυτα εισαι κολακας και γλυφτακιας κατα τον φιλο Γιαννηκοι.λοιπον κολακας κυριε γιαννη δν ημουν ποτε,δεν ημουν ποτε ομως και αχαριστος η Ατρεμις μου παρηγγειλε την αντλια το λαινερ μου ειπε πως να κανω το φιλτρο πως να την σκαψω πως να κανω την υπερχειληση τι φυτα να βαλω σε ποιο βαθος ποτε θελουν κλαδεμα ποσο απλωνουν, θες να συνεχισω? μπορω να γραψω μια σελιδα ακομα για το ποσο χρονο αφιερωσε.και ποσα ακομα ατομα εχει βοηθησει για παραγγελιες.οποτε κυριε Γιαννη το να αναγνωριζεις οτι καποιος σε βοηθησε δεν ειναι κολακεια.τελος να σου πω οτι το 80% των λιμνων εδω μεσα εχουν φυτα απο την Αρτεμις ΔΩΡΕΑΝ. ξερεις ποσο κοστιζει ενας βολβος νουφαρο?εσυ επιλεγεις να εισαι εμπορος γουστο σου καπελο σου αλλα υπαρχει ειδικη κατηγορια στο φορουμ

aliens-
14-08-16, 02:00
Πριν κατι μηνες ρωταγες για το μεγεθος της αεραντλιας που πρεπει να παρεις. Αφου ξοδεψα μπολικο χρονο για να σου αποδειξω με νουμερα καποια πραγματα για την αεραντλια, το αποτελεσμα ηταν.... το μετανιωσα , δεν θα παρω τπτ.

Αφου ξοδεψα μπολικο χρονο για να αποδειξω με νουμερα κ επιχειρηματα ποσα ΚΟΙ αναλογουν ανα λίτρα, το αποτελεσμα ηταν ... να μειωθουν τα κοι σε 8 για μια λιμνη 3-3.5 κυβικά.

Τώρα θιγομαι όταν κανουν συγκριση τα φιλτρα μου, που έχω ξοδεψει αρκετό διάβασα, χρόνο αλλά και μπολικο χρημα με ένα απλό φίλτρο ελαφρόπετρας που υστερεί ακόμα και στην ποσσότητα σε σχέση με αυτά που έχω. Από την άλλη είναι άξιο απορίας πως διατηρώ νερό κρύσταλλο τον Αυγουστο. Κάτι περίεργα πράγματα ρε παιδάκι μου !!!
Εχω ξοδέψει χρόνο για να βρω νουμερα για υλικά φίλτρανσης όπως ιαπωνική ψαθα, Κ1, ελαφρόπετρα, cristal bio ktl. Τώρα που ειμαι με το κινητό δυσκολεύομαι να βρω που και πως τα εχω ξαναγράψει. Μετά απο αρκετή ώρα ψάξημο κατέληξα στο εξής. Ακόμα και να βρώ τιμές και νούμερα για ελαφρόπετρα, cristal bio κτλ το αποτελεσμα για ακομα μια φορα θα ειναι ...... Ακριβώς ;)

Άλο θέμα. Είμαι άτομο το οποίο έχω προτείνει πολλές φορές ότι φίλτρανση μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά όπως crystal bio, ελαφρόπετρα, ούπα , μπικουτί κτλ. Δυστυχώς βλέπω κόσμο να το μεταφράζει με την εξής λογική. Αντι για 100λτ cristal bio, θα βάλω 10 λτ ελαφρόπετρα. Χμμμ μάλλον αντί για 10 λίτρα ελαφρόπετρα θα βάλω 1 λίτρο με μπικουτί και θα ειναι άξιο απορίας αν δεν έχω νερό κρύσταλλο.

GIANNHS_KOI αρχίζω να καταλαβαίνω γιατι δεν σου αρεσουν τα ημίμετρα στα ΚΟΙ και γινεσαι τόσο απολυτος, όπως και σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχει νόημα να αποδείξεις κάτι με νουμερα στο παρόν ποστ... Αχχχ και να είχες ευχέρεια με τον υπολογιστή έστω και στο 10% σε σχέση με αυτά που ξέρεις για τα ΚΟΙ. zw

Υ.Γ. Ο καθένας είναι ο άρχοντας της λίμνης / ενυδρείου του. Θα το κάνει όπως αυτός γουστάρει και θέλει. Μπορεί να βάλει σε ένα βάζο ενος λίτρου κεχλίδα με δίσκο. Μην γυρίσει όμως και πει... μα καλα, πως στον π.χ. Κλεόβουλο ζουν αφου και αυτός τις ίδιες συνθίκες τους παρέχει.

Υ.Γ. sorry για τα ορθογραφικά λάθη

pavos
14-08-16, 06:23
Πριν κατι μηνες ρωταγες για το μεγεθος της αεραντλιας που πρεπει να παρεις. Αφου ξοδεψα μπολικο χρονο για να σου αποδειξω με νουμερα καποια πραγματα για την αεραντλια, το αποτελεσμα ηταν.... το μετανιωσα , δεν θα παρω τπτ.

Αφου ξοδεψα μπολικο χρονο για να αποδειξω με νουμερα κ επιχειρηματα ποσα ΚΟΙ αναλογουν ανα λίτρα, το αποτελεσμα ηταν ... να μειωθουν τα κοι σε 8 για μια λιμνη 3-3.5 κυβικά.

Τώρα θιγομαι όταν κανουν συγκριση τα φιλτρα μου, που έχω ξοδεψει αρκετό διάβασα, χρόνο αλλά και μπολικο χρημα με ένα απλό φίλτρο ελαφρόπετρας που υστερεί ακόμα και στην ποσσότητα σε σχέση με αυτά που έχω. Από την άλλη είναι άξιο απορίας πως διατηρώ νερό κρύσταλλο τον Αυγουστο. Κάτι περίεργα πράγματα ρε παιδάκι μου !!!
Εχω ξοδέψει χρόνο για να βρω νουμερα για υλικά φίλτρανσης όπως ιαπωνική ψαθα, Κ1, ελαφρόπετρα, cristal bio ktl. Τώρα που ειμαι με το κινητό δυσκολεύομαι να βρω που και πως τα εχω ξαναγράψει. Μετά απο αρκετή ώρα ψάξημο κατέληξα στο εξής. Ακόμα και να βρώ τιμές και νούμερα για ελαφρόπετρα, cristal bio κτλ το αποτελεσμα για ακομα μια φορα θα ειναι ...... Ακριβώς ;)

Άλο θέμα. Είμαι άτομο το οποίο έχω προτείνει πολλές φορές ότι φίλτρανση μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά όπως crystal bio, ελαφρόπετρα, ούπα , μπικουτί κτλ. Δυστυχώς βλέπω κόσμο να το μεταφράζει με την εξής λογική. Αντι για 100λτ cristal bio, θα βάλω 10 λτ ελαφρόπετρα. Χμμμ μάλλον αντί για 10 λίτρα ελαφρόπετρα θα βάλω 1 λίτρο με μπικουτί και θα ειναι άξιο απορίας αν δεν έχω νερό κρύσταλλο.

GIANNHS_KOI αρχίζω να καταλαβαίνω γιατι δεν σου αρεσουν τα ημίμετρα στα ΚΟΙ και γινεσαι τόσο απολυτος, όπως και σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχει νόημα να αποδείξεις κάτι με νουμερα στο παρόν ποστ... Αχχχ και να είχες ευχέρεια με τον υπολογιστή έστω και στο 10% σε σχέση με αυτά που ξέρεις για τα ΚΟΙ. zw

Υ.Γ. Ο καθένας είναι ο άρχοντας της λίμνης / ενυδρείου του. Θα το κάνει όπως αυτός γουστάρει και θέλει. Μπορεί να βάλει σε ένα βάζο ενος λίτρου κεχλίδα με δίσκο. Μην γυρίσει όμως και πει... μα καλα, πως στον π.χ. Κλεόβουλο ζουν αφου και αυτός τις ίδιες συνθίκες τους παρέχει.

Υ.Γ. sorry για τα ορθογραφικά λάθη

Με ποια σειρά θα αγοράσω τον εξοπλισμό για την λιμνη μου θα μου επιτρέψεις να το αποφασίσω εγώ. Εάν εσύ έχεις την οικονομική δυνατότητα να τα πάρεις με τη μία μπράβο σου. Εγώ θα συνεχίσω να αναβαθμίζομαι σιγά σιγά οπότε μπορώ.Αλλα θα συνεχίσω να διαβάζω να συζητάω κ να πειραματιζομαι με υλικά ώσπου να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω, αλλά Υποχειριο του Γιάννη Κοι δε θα γίνω και να είμαι συνέχεια μπράβο Γιάννη, κ μόνο το crystal bio που πουλάει ο Γιάννης κάνει δουλειά κ οι τροφές του Γιάννη είναι οι καλύτερες.......... και κάτι τελευταίο.
Λες ότι καταλαβαίνεις τον Γιάννη ότι δεν έχει νόημα να αποδείξει κάτι σε αυτό το ποστ γιατί είναι ανοφελο μιας και θεωρείς ότι δε θα βάλουμε αυτά τα υλικά. Ο Γιάννης δεν έχει προτείνει ποτέ τίποτα σε κανέναν εδώ μέσα. Δεν έχει παρουσιάσει ποτέ τα φίλτρα του κ γενικά δε μοιράστηκε τις γνώσεις του.

Υ.Γ αν οι συντονιστές νομίζουν ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα off topic σχόλια ας το κάνουν

pavos
14-08-16, 09:33
Πρωινός καφές και συνέχεια των εργασιών

Κλεόβουλος
14-08-16, 09:38
Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν είναι (πιά) σε θέση να απαντήσουν αλλά στην περίπτωση μας ο προαναφερόμενος μόνο κάτι άναρθρα "γιαπωνέζικα" θα έλεγε έτσι κι αλλιώς.
Αν ανατρέξει κάποιος στην πρώτη μου παρέμβαση στο θέμα (ποστ 287) και διαβάσει και τη συνέχεια, θα αντιληφθεί ποιά είναι η διαφορά
μεταξύ ενός ενεργού μέλους μιας ενυδρειόφιλης κοινότητας και
ενός φαντασμένου και εγωπαθή κτηνοτρόφου.
Ο εκτροφέας (=εκτρέφει ζώα προς πώληση) και διαφημιστής ή πωλητής (δεν το ήξερα αλλά έτσι λέει ο Σταύρος πιο πάνω) ενυδρειακών προϊόντων (όπως το crystal bio) δεν θέλει να μοιραστεί την όποια γνώση έχει με άλλους γιατί έτσι ίσως βγουν άλλοι ανταγωνιστές του.
Εμείς οι ενυδρειόφιλοι χομπίστες δεν έχουμε τέτοιο άγχος.
Η δική μας διάθεση είναι να μεταδώσουμε όσα γνωρίζουμε, σε όλο και περισσότερους, για να μας ανταγωνισθούν κι αυτοί στην καλύτερη φροντίδα των υδρόβιων συγκατοίκων μας (υιοθετώ μια έκφραση που χρησιμοποίησε ένας φίλος και μ' άρεσε) είτε αυτοί είναι δίσκοι/κόι/πιράνχας είτε είναι ένα ταπεινό γκάπυ ή ένας μονομάχος.
Παρακαλώ να μη μας χαλάνε τη διάθεση
κάτι καβαλημένα καλάμια, επιδειξίες, ακοινώνητοι και αγενείς, προκλητικά αγράμματοι, με συμφεροντολογικά ή άλλα κίνητρα. Ας κρατήσουν επτασφράγιστη την όποια γνώση διαθέτουν ή παπαγαλίζουν κι ας κάνουν τα ban-ια τους.

υγ. και για να μη θεωρηθεί ότι αποκρύπτουμε τίποτα θαυματουργές ιδιότητες για το υλικό που αναφέρθηκε, εδώ http://www.ogatakoi.com/eng/dry_goods/crystalbio/

kostas82
14-08-16, 10:01
Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν είναι (πιά) σε θέση να απαντήσουν αλλά στην περίπτωση μας ο προαναφερόμενος μόνο κάτι άναρθρα "γιαπωνέζικα" θα έλεγε έτσι κι αλλιώς.
Αν ανατρέξει κάποιος στην πρώτη μου παρέμβαση στο θέμα (ποστ 287) και διαβάσει και τη συνέχεια, θα αντιληφθεί ποιά είναι η διαφορά
Ο εκτροφέας (=εκτρέφει ζώα προς πώληση) και διαφημιστής ή πωλητής (δεν το ήξερα αλλά έτσι λέει ο Σταύρος πιο πάνω) ενυδρειακών προϊόντων (όπως το crystal bio) δεν θέλει να μοιραστεί την όποια γνώση έχει με άλλους γιατί έτσι ίσως βγουν άλλοι ανταγωνιστές του.
Η δική μας διάθεση είναι να μεταδώσουμε όσα γνωρίζουμε, σε όλο και περισσότερους, για να μας ανταγωνισθούν κι αυτοί στην καλύτερη φροντίδα των υδρόβιων συγκατοίκων μας (υιοθετώ μια έκφραση που χρησιμοποίησε ένας φίλος και μ' άρεσε) είτε αυτοί είναι δίσκοι/κόι/πιράνχας είτε είναι ένα ταπεινό γκάπυ ή ένας μονομάχος.
κάτι καβαλημένα καλάμια, επιδειξίες, ακοινώνητοι και αγενείς, προκλητικά αγράμματοι, με συμφεροντολογικά ή άλλα κίνητρα. Ας κρατήσουν επτασφράγιστη την όποια γνώση διαθέτουν ή παπαγαλίζουν κι ας κάνουν τα ban-ια τους.

υγ. και για να μη θεωρηθεί ότι αποκρύπτουμε τίποτα θαυματουργές ιδιότητες για το υλικό που αναφέρθηκε, εδώ http://www.ogatakoi.com/eng/dry_goods/crystalbio/
+-3+-3+-3+-3

NikosGus
14-08-16, 11:06

υγ. και για να μη θεωρηθεί ότι αποκρύπτουμε τίποτα θαυματουργές ιδιότητες για το υλικό που αναφέρθηκε, εδώ http://www.ogatakoi.com/eng/dry_goods/crystalbio/Eισαι πολύ μπροστά ρε Κλεόβουλε. Αυτό το να μην μας χαλάνε την διάθεση που είπες είναι όλο το ρεζουμέ. Και η δική μου διάθεση να πάει στα κομμάτια μπαίνω αραιά εδώ όποτε έχω ανάγκη το φόρουμ. Δεν είμαι και το κρίσιμο μέγεθος τέλος πάντων. Η διάθεση πχ της Αρτεμισίας όμως που χωρίς να με ξέρει μου στέλνει φυτά από την άλλη άκρη της χώρας, που την έχω και ψάχνει στο νετ αντλίες αεραντλίες διαβόλια τριβόλια και ότι άλλο με απασχολήσει είναι τουλάχιστον κρίμα και άδικο να χαλάει. (έστω και λίγο γιατί την βλέπω λίγο αναίσθητη πολύ θετική και όλο γελάει :D)

tsoui
14-08-16, 11:16

Τιποτα αλλο +-3+-3

Artemisia
14-08-16, 11:55

:smt023:smt023Καλημέρα στην παρέα :D
Λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν άλλη μια φορά , ευχαριστώ πολύ τα παιδιά για τα καλά τους λόγια .
Εγω το μόνο που θέλω σε αυτην την κατηγορία είναι να μάθουμε ο ένας απο τον άλλο, να γίνουμε καλύτεροι και σαν άνθρωποι και σαν χομπίστες να μην ντρεπόμαστε γι αυτα που έχουμε κάνει ......να μην φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν.
Τέλος εγω χρησιμοποιώ ελαφρόπετρα και lava stone και δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε καινούριο αν κάποιος μου δείξει τον δρόμο .
Καλή μέρα να έχουμε .

Tanganyiκας
14-08-16, 12:03
:smt023:smt023Καλημέρα στην παρέα :D
Λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν άλλη μια φορά , ευχαριστώ πολύ τα παιδιά για τα καλά τους λόγια .
Εγω το μόνο που θέλω σε αυτην την κατηγορία είναι να μάθουμε ο ένας απο τον άλλο, να γίνουμε καλύτεροι και σαν άνθρωποι και σαν χομπίστες να μην ντρεπόμαστε γι αυτα που έχουμε κάνει ......να μην φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν.
Τέλος εγω χρησιμοποιώ ελαφρόπετρα και lava stone και δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε καινούριο αν κάποιος μου δείξει τον δρόμο .
Καλή μέρα να έχουμε .

:smt023:smt023:smt023:smt023

pavos
14-08-16, 12:06
Αρτεμησία και εγώ σε ευχαριστώ στο φόρουμ για ότι αγγαρεία σου βάζω και κάνεις!!! :D

Όλα τα άλλα τα λέμε από κοντά....
Έβγαλα όλους τους υάκινθους αν θες πες

Κλεόβουλε όσο για τα στοιχεία του. Crystal bio μακάρι να είναι αληθινά αλλά είναι σαν να βγαίνει η κόκα κόλα στο site το δικό της και να λέει ότι είναι υγιεινή δεν έχει ζάχαρη κτλ κτλ...... Τι σημαίνει αυτό ? Ότι είναι αλήθεια ??? Αν βγει κάποια έρευνα ανεξάρτητη και πει ότι πρώτα είναι το crystal bio μετά η λάβα και μετά η ελαφρόπετρα θα το πιστέψω.... τώρα επιφυλασσομαι

tsala
14-08-16, 12:10
Μεγαλη επαναλαμβανομενη αγενεια απο ατομο χωρις παιδεια.. και πολυ αργησε...

Οσο για την ελαφροπετρα ,νομιζω πως εχει χιλιογραφτει το αν κανει δουλεια η οχι...οποιος θελει μπορει να τα "σκαει" σε αλλα υλικα , δικαιωμα του...
Αλλα δεν μπορει να υποχρεωσει και τους υπολλοιπους και μαλιστα χωρις επιχειρηματα.

Νομιζω πως τελειωσε εδω το θεμα...ας επικεντρωθουμε στην λιμνη του Σταυρου τωρα και ας καθαριστει το θεμα.

Artemisia
14-08-16, 12:15
Αν δεν αγαπούσα τα ψάρια μου δεν θα έψαχνα να βρω το GAB και δεν θα καθόμουν να ψάχνω λύσεις για κανένα .... εγω τα βρήκα σκούρα στην αρχή και θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει :D Τώρα κάνω ότι μπορώ για τους άλλους δεν φέρνω για παράδειγμα τον εαυτό μου και το ξέρετε όλοι λίγο πολύ αυτό :D Εξάλλου όλες οι λίμνες δεν είναι ίδιες ;)
Να είσαι καλά Σταυρο ευχαριστώ :D:D Πάμε κάνενα ταξίδι ????????? Να δούμε κανένα ψαράκι ????

Κλεόβουλος
14-08-16, 12:16
Γιάννη δεν θα καθαριστεί το θέμα.
Εδώ υπάρχει μια υποδειγματική συμπεριφορά και πρέπει να υπάρχει (προς αποφυγή) ;)

tsala
14-08-16, 12:32
Οκ Κλεο , οπως νομιζεις ;)

manos3
14-08-16, 12:34
Διάβασα τα παραπάνω σχόλια και δε μου άρεσε η τροπή που πήρε η συζήτηση. Προσωπικά δε βρίσκω κατˊ ανάγκη κακό να μπαίνει κάποιος επαγγελματίας στο φόρουμ να προωθήσει τη πραμάτεια του, ούτε ιδιαίτερα μεμπτό να μην θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις του αν δεν το θέλει. Θεωρώ όμως απαράδεχτω να προσβάλει και να μειώνει όσους δεν συμφωνούν με τις πρακτικές του ή όσους κάνουν κάτι διαφορετικό.

Ο Γιάννης στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να καταλάβει οτι δεν έχουν όλα τα συστήματα τις ίδιες απαιτήσεις, άλλο να συντηρείς μια λίμνη εκτροφής μεγάλου αριθμού koi και άλλο να έχεις μια λίμνη με ψάρια για να κάνεις το χόμπι σου. Επειδή εκείνος αφιέρωσε χρόνο και χρήμα στα "ακριβά ψάρια" του δεν του δίνει κανένα αλάθητο και κανένα δικαίωμα να είναι επιθετικός σε άλλους που επίσης αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στα δικά τους. Ο κάθε ένας εδώ μέσα αξιολογεί τις ανάγκες του και θέτει προτεραιότητες όπως εκείνος κρίνει καλύτερα και το να κουνάμε το δάχτυλο και να προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις δε βοηθά πουθενά...

Artemisia
15-08-16, 10:55
Πρωινός καφές και συνέχεια των εργασιών
Kαλημέρα Σταυρο :D
πώς είναι η λίμνη ?? είχε καμία βελτίωση ??

pavos
15-08-16, 11:23
Καλημέρα....
Και σήμερα πρωινός καφές δίπλα στη λίμνη.
3η μέρα σήμερα και φαίνεται πως η uv κάνει δουλειά.
Σε σύγκριση με την τελευταία φορά που έκανα ολική αλλαγή νερού και μέσα σε 3 μέρες το νερό ήταν και πάλι καταπράσινο τώρα το νερό είναι ελαφρώς θολό από προχθές που έβαλα το φίλτρο και άλλαξα σχεδόν όλο το νερό.
Η αντλία τώρα που στέλνει νερό και μέσα από τα σφουγγάρια έχει ακόμη μικρότερη ροή. αρχές της άλλης βδομάδας έρχεται η καινούργια με 4600λιτ 35w οπότε θα κάνουμε ακόμη ένα βήμα. τον επόμενο μήνα και η αεραντλία 30λιτ/λεπτό.
Αύριο θα πάω να βρω βαρελι στα 100-120 λιτρα για να μπει βιολογικό υλικό.
Μένει να πάρουμε Japanese matting από αυτόν που βρήκες στο ebay...!!!
Σήμερα έριξα κ 3 χρυσόψαρα από δικιά μου γέννα.
Τα χρυσοψαρα είναι πιο κινητικά από τα κοι... Τα κοι είναι ακόμη φοβισμενα

Artemisia
15-08-16, 11:27
Αντε ωραία Σταυρό :D:D Με το καλό και οι αγορές :grin:
Το καθαρισες καθόλου το καινούριο φίλτρο ?? Πρέσαρε το μερικές φορές ;)

pavos
15-08-16, 12:53
Το έκανα 2 φορες... Κ χθες κ σήμερα αλλά δεν έβγαλε τίποτα ιδιαίτερο :D

odin79
15-08-16, 16:27
ολα να πανε καλα!!αλλαζεις συνεχως τον πλυθησμο των ψαριων?γενικα απο τα ενυδρεια ξερω οτι ειναι καλυτερα να εχεις συγκεκριμενο βιοφορτιο ετσι ωστε να προσαρμοστει η βιολογια.χωρις να ξερω πολλα για λιμνες θα κρατουσα συγκεκριμενο αριθμο ψαριων ετσι ωστε να ισορροπησει

pavos
15-08-16, 18:25
Έχω κατασταλαξει ποια ψάρια θα κρατήσω γιατί πήγα κ κάποια μικρά να μεγαλώσουν για μερικούς μήνες ...ακόμα και αυτά που θα κρατήσω είναι πολλά για τα λιτρα μου. Αργότερα θα δω τι θα κάνω, ακόμη είναι μικρά σχετικά και μπορώ να τα χαρώ λίγο ακο, ίσως δώσω κάποια ίσως μεγαλώσει η λίμνη.

pavos
17-08-16, 14:08
5η μερα σημερα...
μετα απο αλλες 2 μερες με φοβερη ζεστη και πολυ ηλιο πηγα να δω τη λιμνη.
Το νερο κρυσταλλο !!!!:smt041:smt041 το νεο φιλτρο φαινεται να κανει δουλεια αλλα εχω αρκετο δρομο ακομη για την αναβαθμιση....δεν θα επαναπαυθω!!!!
οι 2 πρωτες φωτογραφιες...
ανθισμενο νουφαρο.
το νερο τη 2η μερα μετα απο ολικη αλλαγη νερου...ισα που διακρινεις τα ψαρια!!

στις επομενες 2 το νερο σημερα μετα απο σχεδον ολικη αλλαγη νερου 5 μερες μετα.

και ενα απροσμενος επισκετης που τελικα δεν επρεπε να ρθει!!!

manos3
17-08-16, 14:45
Μπράβο Σταύρο, βάλˊ τη σε μια σειρά σιγά σιγά. Μια παρατήρηση μόνο, δεν πρόσεξα αν το έχουν αναφέρει προηγουμένος... κρύψε το liner όσο καλύτερα μπορείς ώστε να μην μένει έξω από το νερό και σε απˊ ευθείας έκθεση στον ήλιο γιατί χαλάει. Καίγεται, χάνει την ελαστικότητά του και γενικά έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Τάκης
17-08-16, 14:58
Και εσύ φίδια ;

pavos
17-08-16, 15:41
Τάκη κι εγώ!!!! ασε πολυ σιχαμενο θεαμα...δεν τα μπορω καθολου

πήγα κ 10 μικρά χρυσοψαρα από δικιά μου γέννα.... ένα τα φάγανε βέβαια... Δεν ξέρω το φίδι η τα ψάρια. Μάλλον τα ψάρια. να δούμε εξέλιξη.

Μάνο ότι κ να κάνω κάποιο κομμάτι γύρω στους 30 πόντους θα φαίνεται

odin79
17-08-16, 15:59
μπραβο ρε φιλε αισθητη διαφορα

Artemisia
18-08-16, 09:17
5η μερα σημερα...
μετα απο αλλες 2 μερες με φοβερη ζεστη και πολυ ηλιο πηγα να δω τη λιμνη.
Το νερο κρυσταλλο !!!!:smt041:smt041 το νεο φιλτρο φαινεται να κανει δουλεια αλλα εχω αρκετο δρομο ακομη για την αναβαθμιση....δεν θα επαναπαυθω!!!!
οι 2 πρωτες φωτογραφιες...
ανθισμενο νουφαρο.
το νερο τη 2η μερα μετα απο ολικη αλλαγη νερου...ισα που διακρινεις τα ψαρια!!

στις επομενες 2 το νερο σημερα μετα απο σχεδον ολικη αλλαγη νερου 5 μερες μετα.

και ενα απροσμενος επισκετης που τελικα δεν επρεπε να ρθει!!!

Να την χαρείς Σταύρο τώρα θα βλέπεις και τα ψάρια να μεγαλώνουν :D Μια χαρά και το Νούφαρο :D
Καημένο φίδι :(

odin79
18-08-16, 17:51
Σταυρο ποσο σου κοστισε και απο που την πηρες?

pavos
18-08-16, 18:03
Σταυρο ποσο σου κοστισε και απο που την πηρες?
ποια???

odin79
18-08-16, 20:31
η uv βρε

pavos
18-08-16, 21:13
η uv βρε

Η uv είναι μέσα στο φίλτρο.. . το φίλτρο κάνει 100ε κ 24μεταφορικα από Γερμανία.
Αν πάρεις σκέτη είναι πιο ακριβή από τι έχω δει

tsala
18-08-16, 21:49
η uv βρε

Γιαννη , εγω εχω βαλει μια τετοια (http://www.ebay.com/itm/252457372209?redirect=mobile) στα 7watt και ειμαι ευχαριστημενος.
Την ιδια σε 5watt εχει βαλει και ο tkalamat στην λιμνη του.

Με μια 13-18watt θα εισαι καλυμενος σιγουρα

pavos
18-08-16, 23:09
Γιαννη , εγω εχω βαλει μια τετοια (http://www.ebay.com/itm/252457372209?redirect=mobile) στα 7watt και ειμαι ευχαριστημενος.
Την ιδια σε 5watt εχει βαλει και ο tkalamat στην λιμνη του.

Με μια 13-18watt θα εισαι καλυμενος σιγουρα
που την εχεις γιαννη?

tsala
18-08-16, 23:41
Στα χρυσοψαρα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=953094&postcount=115) Σταυρο

odin79
18-08-16, 23:46
ευχαριστω Γιαννη γιατι σημερα σα να πρασινησε λιγο!

pavos
21-08-16, 16:53
Ταπεινα Koi αγορασμενα απο pet shop...
Δεν ειναι καποια εκλεκτη αναπαραγωγη κάποιου γνωστου Ιαπωνα Ogata....χωρις ταυτοτητα....ισως απο Ισραηλ,Κινα,Σιγκαπουρη ποιος ξερει???
Εδω ενα ψαρι που μεσα σε 4 μηνες εγινε τετραπλασιο σε λιμνη που δεν ειχε πανακριβα βιολογικα υλικα.... κι ομως, εγω τρελαινομαι για τα ψαρια μου....
μεσα σε λιγους μηνες εκανα και συνεχιζω να κανω αυτο που αλλοι καναν σε 2 και 3 χρονια....και ξερω οτι εχω πολυ δρομο ακομα....

Η λιμνη ειναι κατι που δεν τελειωνει ποτε τελικα!!!!

Ευχαριστω πολυ οσους με βοηθησαν.
ευχομαι να μπορεσω να βοηθησω κι εγω οπως μπορω με τη σειρα μου

pavos
21-08-16, 17:02
για καποιο λογο ανεβηκε στραβα η πρωτη φωτογραφια

odin79
21-08-16, 17:15
να τα χαιρεσαι Σταυρο ειναι πανεμορφα.η αγαπη για τα ζωντανα μας,μας ωθει να προσπαθουμε παντα για την καλυτερη διαβιωση τους.

Artemisia
21-08-16, 20:00
Να το χαίρεσαι Σταύρο το κουκλάκι :D:D

tsala
21-08-16, 21:25
Να το χαιρεσαι!!
Πολυ ομορφο! Ειναι μωρο ακομα!:p

pavos
21-08-16, 21:34
καποια στιγμη....ισως πριν το χειμωνα, θα κανω ενα καλο καθαρισμα τη λιμνη κ τα φιλτρα (ελπιζω να τα εχω κανει τους επομενους 2 μηνες) θα κανω και μια ωραια φωτογραφηση τα ψαρια μου και μια μετρηση να δουμε ποσους ποντους εγιναν....

απο τα 10 χρυσοψαρα που πηγα ( δικια μου γεννα ) μετρησα σημερα 7. τα πιο μικρα μαλλον φαγωθηκανε... τα αλλα εχω την εντυπωση πως δωσαν μποι. τελικα ειναι απιστευτο το ποσο γρηγορα μεγαλωνουν αν βρουνε λιτρα!!!!

kgf12345
21-08-16, 23:34
το ψαρι στη φωτο παραπανω φαινεται πανεμορφο,να το χαιρεσαι:)
για τα λιτρα και το μεγεθος,συμφωνω.
εχει αποδειχτει παμπολλες φορες και ισχυει για τα περισσοτερα ψαρια,αν οχι ολα:)

Artemisia
22-08-16, 11:14
Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τα ψάρια όταν έχουν χώρο :D βοηθάνε και οι συνθήκες ;)

odin79
23-08-16, 20:18
Σταυρο πως πας με την αλγη πες μας εντυπωσεις απο την uv

pavos
23-08-16, 20:53
λοιπον....
οπως εχουμε ξαναπει, ολες οι λιμνες δεν ειναι ιδιες...
στην πρωτη φωτογραφια ειναι το προχειρο φιλτρο που εκανα (50λ) με καμια 30λ ελαφροπετρα αν δεν κανω λαθος... πρεπει να ειχα παρει 3 Χ12λ απο πρακτικερ... κι επειδη ηταν χειμωνας και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού εμεινε ετσι μεχρι τωρα....ενα μεγαλο λαθος ηταν οτι ειναι διαφανες και επομένως η αλγη που εμενε μεσα εκανε φωτοσύνθεση.....

η λιμνη μετα απο ολικη αλαγη νερου σε 3 μερες ξαναηταν εντελώς πράσινη..

με το που ηρθε το φιλτρο εκανα αλλαγη νερου σχεδον ολικη.... για να μη φρακάρει το φιλτρο....εδωσα την εξοδο στην εισοδο απο το βαρελακι και ξέπλυνα με νερο βρυσης καλα την ελαφρόπετρα να φύγουν τα πολλα γιατι ηταν πρασινο μπατακι απο αλγη.... αρα βιολογια καπουτ!!!!

10 μερες μετα η 11W UV εχει το νερο κρυσταλλο.......
κάλυψα προχειρα το μπετονι να μη το χτυπαει ο ηλιος και μεσα στη βδομαδα θα παρω κι αλλη ελαφροπετρα και μεγαλυτερο βαρελι....επειδη εχω κ θεμα χωρου σκεφτομαι 2 των 80λ μαλλον....

αυριο θα παρω και τη νεα αντλια θα πρεπει να τα κρυψω ολα να φαινονται ωραια......
οποτε εχω ακομη πολυ δουλεια

τωρα αν εκανε δουλεια η uv τα συμπερασματα δικα σας:D

pavos
23-08-16, 20:59
....

odin79
23-08-16, 21:17
καμια σχεση!!ευχαριστω

Yiannis59
23-08-16, 21:38
λοιπον....
οπως εχουμε ξαναπει, ολες οι λιμνες δεν ειναι ιδιες...
στην πρωτη φωτογραφια ειναι το προχειρο φιλτρο που εκανα (50λ) με καμια 30λ ελαφροπετρα αν δεν κανω λαθος... πρεπει να ειχα παρει 3 Χ12λ απο πρακτικερ... κι επειδη ηταν χειμωνας και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού εμεινε ετσι μεχρι τωρα....ενα μεγαλο λαθος ηταν οτι ειναι διαφανες και επομένως η αλγη που εμενε μεσα εκανε φωτοσύνθεση.....

η λιμνη μετα απο ολικη αλαγη νερου σε 3 μερες ξαναηταν εντελώς πράσινη..

με το που ηρθε το φιλτρο εκανα αλλαγη νερου σχεδον ολικη.... για να μη φρακάρει το φιλτρο....εδωσα την εξοδο στην εισοδο απο το βαρελακι και ξέπλυνα με νερο βρυσης καλα την ελαφρόπετρα να φύγουν τα πολλα γιατι ηταν πρασινο μπατακι απο αλγη.... αρα βιολογια καπουτ!!!!

10 μερες μετα η 11W UV εχει το νερο κρυσταλλο.......
κάλυψα προχειρα το μπετονι να μη το χτυπαει ο ηλιος και μεσα στη βδομαδα θα παρω κι αλλη ελαφροπετρα και μεγαλυτερο βαρελι....επειδη εχω κ θεμα χωρου σκεφτομαι 2 των 80λ μαλλον....

αυριο θα παρω και τη νεα αντλια θα πρεπει να τα κρυψω ολα να φαινονται ωραια......
οποτε εχω ακομη πολυ δουλεια

τωρα αν εκανε δουλεια η uv τα συμπερασματα δικα σας:D

Μην αγορασεις αλλο βαψε το με σκουρα λαδομπογια εξωτερικα την επαθα και εγω πριν καιρο ;)

aliens-
23-08-16, 22:29
.... ξέπλυνα με νερο βρυσης καλα την ελαφρόπετρα να φύγουν τα πολλα γιατι ηταν πρασινο μπατακι απο αλγη.... αρα βιολογια καπουτ!!!!.....

......εχω ακομη πολυ δουλεια
Το τελευταίο ξανά πες το ;)

Επειδή διαβάζουν και άλλοι.... κανονικά τα υλικά φίλτρου τα πλένουμε με το νερο της λίμνη. Αλλιώς καταστρέφεται μεγάλο κομμάτι της βιολογίας. Από την στιγμή που έκανες ολικη αλλαγή νερού και έχεις βιολογία "καπουτ" δεν έχει και μεγάλη σημασία πως καθάρισες τα φίλτρα αυτή την φορά!

Λογικό το μηχανικό σου φίλτρο να κάνει δουλειά. Τα σφουγγάρια που έχει είναι σε άριστη κατάσταση. Κρατάνε το παραμικρό. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιους μηνες, όσο και να τα καθαρίζεις δεν θα ξανά φτάσουν σε αυτή την κατάσταση που είναι τώρα και να κανουν τόσο καλή δουλειά. Αν γινόταν αυτό θα συνέχιζα και εγώ και όλοι μας με τέτοια υλικά. Δυστυχώς όμως θα δεις στην πορεία αυτό που σου λέμε με τους υπόλοιπους. Ακριβώς τα ίδιο πρόβλημα έχει και ή ελαφρόπετρα.

Με υπομονή και καλό καθάρισμα μία χαρά φίλτρανση θα έχεις. Αν σε κουράσει όμως, εδώ ήμαστε με ποιο εύκολους αλλά ποιο ακριβούς τρόπους.

Τάκης
24-08-16, 00:04
Από την στιγμή που έκανες ολικη αλλαγή νερού και έχεις βιολογία "καπουτ" δεν έχει και μεγάλη σημασία πως καθάρισες τα φίλτρα αυτή την φορά!

Παναγιώτη εννοείς πως επειδή έκανε 100% αλλαγή θα έχανε έτσι και αλλιώς τη βιολογία ;

odin79
24-08-16, 00:17
αυτο με το μπουκωμα της ελαροπετρας δεν το καταλαβαινω πολλοι στις λιμνες τους εχουν χρονια τωρα ελαφροπετρα χωρις να εχουν θεματα ουτε με το ποσο καθαρο νερο εχουν ουτε με την βιολογια τους.το ιδιο και σε ενυδρεια.πως αποδυκνυεται οτι μπουκωνει η αλαφροπετρα?το οτι καποιο αλλο υλικο μπορει να ειναι πιο πορωδες απο την αλαφροπετρα σημαινει οτι δεν μπουκωνει?συγνωμη για τις ερωτησεις απλα μου κανει εντυπωση.τελος με την ολικη αλλαγη νερου και το πλυσιμο των φιλτρων δεν χανεται ολη η βιολογια απλα αδυνατιζει,η δε αλλαγη νερου ακομα και ολικη δεν επηρεαζει την βιολογια imo

kgf12345
24-08-16, 00:49
αλλο μηχανικη φιλτρανση, αλλο βιολογικη.
μην τα μπερδευουμε.
κιεγω στη λιμνουλα μου ελαφροπετρα ειχα και μαλιστα με φυτα πανω της και μια χαρα βιολογια ειχα και μια χαρα εκαναν μηχανικη φιλτρανση οι ριζες των φυτων ΚΑΙ η αλγη που επιανε πανω τους σαν χαλι.(στην κυριολεξια χαλι-ταπητας)

δεν καταλαβαινω που ειναι το "προβλημα"...
ολα τα υλικα μηδενος εξαιρουμενου,θα βουλωσουν-μπουκωσουν αν τα βαλεις σε νερο και εκτεθουν στον ηλιο.η θα πιασουν αλγη η θα βουλωσουν αν περναει νερο απο πανω τους.

μπορεις να βαλεις και οδοντοβουρτσες για φιλτρανση αν θες, αλλα παλι το ιδιο θαναι το αποτελεσμα.
το προβλημα,ξεκιναει οταν πιανουμε να κανουμε κατι που γινεται φυσικα απο μονο του,με τεχνητα μεσα.
δεν υπαρχει κανενα υλικο που θα μπει σε ενα βαρελι οπου θα περναει βρωμικο νερο απο μεσα του 365 μερες το χρονο και δεν θα βουλωσει.

το ζητουμενο ειναι να υπαρχει ισορροπια.καθε τι που μπαινει πρεπει να οφελει σε κατι με καποιο τροπο.και χωρις καθολου φιλτρο μπορει να τρεξει μια λιμνη χωρις προβληματα, κιας ειναι γεματη ψαρια.γινεται παντου στη φυση:rolleyes:
αυτα τα περι "ακριβων" υλικων που κανουν τη "διαφορα" τακουω βερεσε....

σε λιμνη χωρις φυτα που τη βαραει ο ηλιος ολημερις τι περιμενεις?
κανενα φιλτρο και κανενα υλικο δεν θα σταματησει την αλγη απτο να αναπτυχθει.
το φιλτρο δεν το βαζουμε για να αντικαταστησει τη δουλεια των φυτων,αλλα για να τη συμπληρωνει και να κραταει τη βιολογια.

αυτη ειναι προσωπικη γνωμη.

aliens-
24-08-16, 06:37
Παναγιώτη εννοείς πως επειδή έκανε 100% αλλαγή θα έχανε έτσι και αλλιώς τη βιολογία ;

Η βιολογία ήταν ήδη "καπουτ" όπως λέει.... οπότε ....
Αν κάνεις 100% αλλαγή νερού, τότε το καινούργιο καθαρό νερό θα περάσει από τα φίλτρα. Δηλαδή ούτως σι άλλως θα είναι σαν να πλενει τα φίλτρα με καθαρό νερό. (Έτσι λέει ή λογική μου... αν έκανε 90% και σε διάρκεια +12 ώρες αλλάζει το θεμα).
Επειδή την έχω πατήσει και εγώ με μπούκωμα φίλτρου που δεν πέρναγε καν το νερο από τα υλικά, είναι αρκετά ποιο εύκολο να τα καθαρίσεις με το λάστιχο.

Το θεμα είναι ότι δεν θα τον "κατακρινω" για αυτό. Ο σωστός τρόπος είναι με το νερό της λίμνης για να μην αδυνατίσει αρκετά ή βιολογία

@odin79 Άλλο η ανάγκη ενως ενυδρείου κ άλλο μιας λίμνης. Το ένα δεν είναι εκτεθειμένο πουθενά, το αλλο είναι σε σκόνη, φυλλα, λασποβροχη κτρλ. Λίγο ποιο πριν εβγαλα μία "κουραδα" ενός ΚΟΙ. Στο μέγεθος είναι μεγαλύτερη από τελικό μέγεθος ψαριού σε ενυδρείου :)
Στο ενυδρείο παίζεις με σφουγγάρι κ ελαφρόπετρα. Στην λίμνη θελει να μεριμνήσεις περισσότερο για να σου δουλέψουν και σωστά. Υπάρχουν όμως υλικά που συγχωρούν σε κάποιο μεγαλύτερο βαθμό τα λάθη. Ο pavos θα μας εξηγήσει πως συνέβει. Μην κάνω εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου χεχε.

Τάκης
24-08-16, 07:14
Η βιολογία ήταν ήδη "καπουτ" όπως λέει.... οπότε ....
Αν κάνεις 100% αλλαγή νερού, τότε το καινούργιο καθαρό νερό θα περάσει από τα φίλτρα. Δηλαδή ούτως σι άλλως θα είναι σαν να πλενει τα φίλτρα με καθαρό νερό. (Έτσι λέει ή λογική μου... αν έκανε 90% και σε διάρκεια +12 ώρες αλλάζει το θεμα).

Παναγιώτη , όλο αυτό συμβαίνει γιατί από όσο κατάλαβα στις λίμνες βάζετε νερό από τη βρύση χωρίς να αποχλωριόνεται.
Τότε λογικό είναι, πως αν κάνεις 100% αλλαγή νερού είναι σαν να ξεπλένεις τα φίλτρα με νερό βρύσης

aliens-
24-08-16, 07:18
.....δεν καταλαβαινω που ειναι το "προβλημα"...
ολα τα υλικα μηδενος εξαιρουμενου,θα βουλωσουν-μπουκωσουν αν τα βαλεις σε νερο και εκτεθουν στον ηλιο.η θα πιασουν αλγη η θα βουλωσουν αν περναει νερο απο πανω τους.

...δεν υπαρχει κανενα υλικο που θα μπει σε ενα βαρελι οπου θα περναει βρωμικο νερο απο μεσα του 365 μερες το χρονο και δεν θα βουλωσει.

...σε λιμνη χωρις φυτα που τη βαραει ο ηλιος ολημερις τι περιμενεις? κανενα φιλτρο και κανενα υλικο δεν θα σταματησει την αλγη απτο να αναπτυχθει

Ελπίζω να μην σε πειράξει που έσβησα και κρατησα ότι με βολευει χεχε.
Γιατί να ειπαρχει πρόβλημα αφου η φιλτρανση γίνεται σωστα? Δεν καταλαβα τι εννοεις. Γενικώς δεν θα διαφωνισω με αυτά που λες αλλά....
Αν δεις την λίμνη μου, έπαιζα πάνω από 6 μηνες χωρίς μηχανική φίλτρανση. Ή βιολογική μου δεν ειπηρχε (και συνεχίζει να μην υπάρχει) περίπτωση να βουλωσει σχεδόν ποτε. Δες τι εννοώ και θα καταλάβεις.

Επιπλέον το ενυδρειακο βαμβάκι το βάζω και στην λίμνη μου. Το πόσο γρήγορα θα το πετάξω στα σκουπίδια, το πόσο γρήγορα θα βουλωσει ένα σφουγγάρι και το τι δουλειά κάνει ένα υλικό σαν την ιαπωνική ψάθα μάλλον πρέπει να έρθεις από κοντά οπότε θες να στα δείξω και τα τα καταλάβεις. Από κοντά θα καταλάβεις και το τι εννοώ και για τα αλλά υλικά. Αν μπορεσεις να έρθεις να το κανονισουμε γιατί οι φωτό μπορούν και να ξεγελάσουν.

Την λίμνη μου την βαραει ο ήλιος συνέχεια το καλοκαίρι. Δεν έχω uv. Οι 5 γλάστρες που έχω δεν νομίζω ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στα λίτρα μου όπως τις έχω. Πως εξιγεις ότι δεν έχω ίχνος αιωρούμενα αλγης και ή τριχοειδή δεν ξεπερνάει τώρα τους 2 πόντους? Όποτε θες έρχεσαι να την δεις από κοντά :)
-------------------------
Παναγιώτη , όλο αυτό συμβαίνει γιατί από όσο κατάλαβα στις λίμνες βάζετε νερό από τη βρύση χωρίς να αποχλωριόνεται.
Τότε λογικό είναι, πως αν κάνεις 100% αλλαγή νερού είναι σαν να ξεπλένεις τα φίλτρα με νερό βρύσης

Ναι, ωραία το εθεσες :)
Κανονικά και στην λίμνη θελει να ρίξεις αντίχλώριο αλλά δυστυχώς στην ελλαδα δεν έχω βρει να πουλάνε ποσότητες σε καλή τιμή :(

Τάκης
24-08-16, 07:23
Κανονικά και στην λίμνη θελει να ρίξεις αντίχλώριο αλλά δυστυχώς στην ελλαδα δεν έχω βρει να πουλάνε ποσότητες σε καλή τιμή :(
Με φίλτρο άνθρακα δεν μπορείτε να το αποχλωρόνετε ;
Τουλάχιστον σε μεγάλες αλλαγές, που από όσο διαβάζω είναι σπάνιες

Τάκης
24-08-16, 07:28
Να σημειώσω πως σε ενυδρείο, αλλαγή 100% του νερού με ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟΧΛΩΡΙΟΜΕΝΟ νερό δεν επηρεάζει τη βιολογία.
Ετοιμο αποχλωριομένο εννοώ πως πρώτα έχουμε κάνει αποχλωρίωση ,
και μετά το βάζουμε στο ενυδρείο,
όχι να βάλουμε νερό βρύσης στο ενυδρείο και μετά μέσα στο ενυδρείο να βάλουμε αντιχλώριο.
Πιστεύω πως και σε λίμνη αν βάζαμε έτοιμο αποχλωριομένο νερό , δεν θα υπήρχε πρόβλημα σε τόσο μεγάλες αλλαγές

Artemisia
24-08-16, 07:52
Kαλημέρες :D Αντιχλωριο εγω χρησιμοποιώ αυτο http://www.ebay.de/itm/Dechlorinate-Ammonia-Remover-Water-Pond-Prime-2-Liter-Seachem-Supplies-Detoxify-/162156299298?hash=item25c144c422:g:SE0AAOSwhOdXoIp G συμφέρει ;)
Απλά για την αλλαγή θέλεις δεξαμενη (οπως το φίλτρο μου) την δεξαμενη που μου δωσε ο Σταυρος .
Τα υλικά των φίλτρων δεν βουλώνουν αν στο φίλτρο δεν μπαίνει ήλιος .
Για τις αλλαγες (όσοι δεν χρησιμοποιουν αντιχλώριο) θα πρέπει το καθαρό νερό που βάζουμε να τρέχει απο την έξοδο του φιλτραρισμένου.
Παίζει στην Ελλάδα να είμαστε οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούμε αντιχλώριο στις Λιμνες και δεν μετράμε :(

DEXFISH
24-08-16, 08:01
Να σημειώσω πως σε ενυδρείο, αλλαγή 100% του νερού με ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟΧΛΩΡΙΟΜΕΝΟ νερό δεν επηρεάζει τη βιολογία.
Ετοιμο αποχλωριομένο εννοώ πως πρώτα έχουμε κάνει αποχλωρίωση ,
και μετά το βάζουμε στο ενυδρείο,
όχι να βάλουμε νερό βρύσης στο ενυδρείο και μετά μέσα στο ενυδρείο να βάλουμε αντιχλώριο.
Πιστεύω πως και σε λίμνη αν βάζαμε έτοιμο αποχλωριομένο νερό , δεν θα υπήρχε πρόβλημα σε τόσο μεγάλες αλλαγές

Ναι αλλά θες άλλη μια λίμνη για προετοιμάζεις το νερό :D
....

Χωρίς να θέλω να πω ότι η uv δεν είναι πολύ χρήσιμη για τις λίμνες (λογικά είναι αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει) να πω ότι και στη δική μου το νερό ήταν όπως η πρώτη φωτό και έγινε όπως στη δεύτερη. Είχα δοκιμάσει αλλαγές νερού 80% αλλά πάλι σε 4-5 μέρες ήταν χάλια. Μέχρι που έκανε τον κύκλο της και καθάρισε

Τάκης
24-08-16, 08:41
Ναι αλλά θες άλλη μια λίμνη για προετοιμάζεις το νερό :D

Παίρνεις ένα οικιακό φίλτρο άνθρακα Σταύρο ;)
Το ανταλλακτικό κάνει 11-12 Ευρώ και είναι για 35.000 λίτρα νερό ή ένα χρόνο,
άσχετα ότι το μέτρησα στους 13 μήνες και το νερό ήταν καθαρό χωρίς χλώριο, αλλά είχε στομώσει και είχε υπερβολικά μικρή ροή

tsala
24-08-16, 08:48
Γιατι δεν βαζεται ενα φιλτρο ανθρακα ρε παιδια οπως ειπε κι ο Τακης;
Εδω εμεις βαζουμε στα κουβαδακια μας:D

odin79
24-08-16, 09:02
αν εχει μικρη ροη και κανω 20%πρεπει να το βαλω αποβραδυς μαζι ρε τη ν ρεβυθαδα

Τάκης
24-08-16, 09:05
αν εχει μικρη ροη και κανω 20%πρεπει να το βαλω αποβραδυς μαζι ρε τη ν ρεβυθαδα
Γιάννη μικρή ροή μετά από 1 χρόνο βρε

pavos
24-08-16, 09:14
Είμαι στο εργοστάσιο....
Θα απαντήσω μετά
Είμαι στο εργοστάσιο....
Θα απαντήσω μετά

kgf12345
24-08-16, 09:22
γιατι στη λιμνη θα βουλωσει ο ανθρακας πολυ γρηγορα και δεν συμφερει οικονομικα:D

για την υπολοιπη φιλτρανση τωρα(βιολογικη και μηχανικη) η ιαπωνικη ψαθα ειναι πολυ χοντρο σφουγγαρι σε μεγαλα κομματια.το ποσο σφιχτη ειναι η πλεξη τους, "παιζει".υπαρχουν σφιχτα και πιο αραια.
οπως παιζει και ο τροπος που θα μπουν.αλλοι τα βαζουν με κενα ενδιαμεσα αλλοι χωρις κενα.

ετσι αποφευγουν τo "channeling" του νερου και το βουλωμα.

εξακολουθω να πιστευω πως το ιδιο πραγμα μπορει να γινει και με αλλα υλικα,η και με φυσικα μεσα (ελαφροπετρα η/και φυτα) αρκει να μπουνε και να αξιοποιηθουνε σωστα.
δεν δουλευουν ολα το ιδιο καλα σε ολες τις συνθηκες.
αλλιως θα δουλεψει η ελαφροπετρα αν τη βαλεις σε βαρελι αλλιως θα δουλεψει αν δεν την πακτωσεις σε περιορισμενο χωρο οπως εκανα εγω στη δικια μου λιμνουλα.

καθε υλικο εχει τον τροπο του και τα "κολπα"του.τα προβληματα προκυπτουν γιατι οι περισσοτεροι "λιμναδες" ψαχνουν να βρουν τροπο να γεμισουν το φιλτρο τους με υλικα που δεν θα βουλωνουν ποτε,θα προσφερουν οξυγωνοση και αρκετη επιφανεια για βιολογια ταυτοχρονα.

αλλα οι περισσοτεροι,περιοριζονται στο χωρο του φιλτρου.δεν κοιτανε παραεξω;)
ουτε κοιτανε να προσομοιωσουν τη φυση,αλλα να την αντικαταστησουν.
αποκει ξεκιναει το προβλημα.
ειναι αλλη λογικη και φιλοσοφια.
λαθος κατα τη γνωμη μου,αλλα αυτη οπως ειπα ειναι απλα η γνωμη μου.

Τάκης
24-08-16, 10:04
γιατι στη λιμνη θα βουλωσει ο ανθρακας πολυ γρηγορα και δεν συμφερει οικονομικα:D

Γιώργο όχι για συνέχεια, μόνο για πολύ μεγάλες αλλαγές,
αλλά και 12 Ευρώ για 35.000 λίτρα δεν θα το έλεγες και πανάκριβο.
Το αντιχλώριο σίγουρα συμφέρει γιατί το μπουκάλι που μας έδειξε η Αρτεμησία είναι για 40.000 γαλόνια , δηλαδή 150.000 λίτρα, αλλά θες και δεξαμενή να προετοιμάζεις το νερό ή να ρίχνεις δόσεις ταυτόχρονα.
Τώρα για μικρές αλλαγές δεν νομίζω πως χρειάζεται αντιχλώριο , πιστεύω πως αν βάλεις το φρέσκο νερό να πέφτει με πίεση από ψηλά ή να πέφτει σαν ντουζ, εξατμίζεται το περισσότερο χλώριο

pavos
24-08-16, 11:27
Λοιπόν. Θα προσπαθήσω να τα πω όσο πιο σύντομα μπορώ γιατι είμαι δουλειά.

Είπαμε κάθε λιμνη είναι διαφορετική.
Όλες έχουν τα δικά τους προβλήματα κ πρέπει να τα λύσεις

Όταν έκανα τη λιμνη ήθελα να την κάνω σε μια άκρη κοντά σε μια μουρια για να έχει κ σκιά. Τελικά την έκανα σε κεντρικό σημείο της άυλης.
Αυτό δυσκολεύει να κάνω ένα σύστημα φίλτρανσης με 3 βαρελια γιατί δεν μπορώ να τα κρύψω.

Το σπίτι είναι του πεθερου οπότε δε μπορώ να φορτώσω watt με αντλίες, αεραντλίες, uv...κτλ όλα πρέπει να είναι όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Τον Οκτώβριο που έστησα τη λιμνη κ τα ψάρια ήταν μικρά έκανα αυτό το πρόχειρο φίλτρο να έχει μια υποτυποδη φίλτρανση. Αργότερα θα έπαιρνα σταδιακά εξοπλισμό. ήμουν σίγουρος ότι θα πρασινισει αλλά υπολογιζα ότι θα κάνει τον "κύκλο της".

Το πρόβλημα για μένα ήταν ότι δεν έβλεπα τα ψάρια.
Ολική αλλαγή νερού έκανα για να μη στομωσουν τα σφουγγάρια με νεκρή άλγη.
Σίγουρα η uv σε συνδυασμό με την μικρή αντλια σκοτώνει την άλγη.

Τα φίλτρα θα γίνουν σιγά σιγά και όταν μπορέσω θα μπει και Κ1 ίσως κ crystal bio. ιαπωνική Ψαθα σίγουρα....

Έχει πολλά προβλήματα το όλο σύστημα και πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε να είναι χόμπι κ όχι τυραννια κ αγγαρεία να πλενεις όλη μέρα φίλτρα κ να μη βλέπεις ψάρια.

Αν Παναγιώτη σε 3 κυβικά λίμνη που έχεις κι εσύ με 25 λιτ crystal bio k 50 l k1 έχεις τέτοιο ωραίο αποτέλεσμα θα κανω το ιδιο:D

aliens-
24-08-16, 11:36
Να σημειώσω πως σε ενυδρείο, αλλαγή 100% του νερού με ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟΧΛΩΡΙΟΜΕΝΟ νερό δεν επηρεάζει τη βιολογία. ..

Αυτό δεν το ήξερα. Λογικό ακούγεται. Πάω πάσο! Παντός σε μία λίμνη είναι δύσκολο να προετοιμάσει κάποιος το νερό.
Η ιδέα που πέταξε για φιλτο άνθρακα πολύ μου άρεσε. Θα το κοιτάξω. :) Φαντάζομαι ότι λες για να μπει ακριβώς πριν την βρύση από την οποία θα γεμισεις μνε νερό την λίμνη.
Kαλημέρες :D Αντιχλωριο εγω χρησιμοποιώ αυτο http://www.ebay.de/itm/Dechlorinate-Ammonia-Remover-Water-Pond-Prime-2-Liter-Seachem-Supplies-Detoxify-/162156299298?hash=item25c144c422:g:SE0AAOSwhOdXoIp G συμφέρει ;)
...
...
Παίζει στην Ελλάδα να είμαστε οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούμε αντιχλώριο στις Λιμνες και δεν μετράμε :(
Ευχαριστώ για το λινκ :) Κάθε φορά κάνω μικρες αλλαγές οπότε συνέχεια βάζω αυτό που βρίσκω ελλαδα. Το είχα ανχος τι θα γίνει αν χρειαστεί ποτέ να κάνω μεγάλη αλλαγή νερού.

tsala
24-08-16, 11:38
Γιωργο γιατι να βουλωνει ο ανθρακας;
Δεν εννοω μεσα στο φιλτρο (μηπως εννοεις αυτο;) , αλλα φιλτρο ανθρακα.
Ενα 10" φιλτρο δεν βουλωνει ευκολα... Και 1500 λιτρα να ριχνεις την εβδομαδα ,θα βγαλει 6 μηνες..
Δλδ εξοδα 25 ευρω τον χρονο.
Το κουμπωνεις στην βρυση κηπου και βαζεις το λαστιχο στην λιμνη... Ουτε δεξαμενες,ουτε τπτ.
Κι αν κανεις και συνδεσεις /φλοτερ ,θα σταματαει και μονο του μολις γεμισει..
Μιλαμε για απλα και οικονομικα πραγματακια...τοσα λεφτα φευγουν στην λιμνη ,ειναι δυνατον να μην δινεται βαση στο κυριοτερο; το νερο; και να πεφτει δηλητηριο για τα ψαρια και την βιολογια;:smt120

Υ.Γ aliens κι ο Τακης κι εγω ετσι κανουμε αλλαγη στα χρυσοψαρα... Δεν βαζουμε αντιχλωριο

Artemisia
24-08-16, 11:41
Θα το πάρω και εγω αυτο το φίλτρο θα με βολέψει ;) 1 λινκ παρακαλώ :D

delta66
24-08-16, 11:45
Ξεχασες τη θερμοκρασια και το πεχα.

pavos
24-08-16, 11:54
Γιωργο γιατι να βουλωνει ο ανθρακας;
Δεν εννοω μεσα στο φιλτρο (μηπως εννοεις αυτο;) , αλλα φιλτρο ανθρακα.
Ενα 10" φιλτρο δεν βουλωνει ευκολα... Και 1500 λιτρα να ριχνεις την εβδομαδα ,θα βγαλει 6 μηνες..
Δλδ εξοδα 25 ευρω τον χρονο.
Το κουμπωνεις στην βρυση κηπου και βαζεις το λαστιχο στην λιμνη... Ουτε δεξαμενες,ουτε τπτ.
Κι αν κανεις και συνδεσεις /φλοτερ ,θα σταματαει και μονο του μολις γεμισει..
Μιλαμε για απλα και οικονομικα πραγματακια...τοσα λεφτα φευγουν στην λιμνη ,ειναι δυνατον να μην δινεται βαση στο κυριοτερο; το νερο; και να πεφτει δηλητηριο για τα ψαρια και την βιολογια;:smt120

Υ.Γ aliens κι ο Τακης κι εγω ετσι κανουμε αλλαγη στα χρυσοψαρα... Δεν βαζουμε αντιχλωριο

Κι εγώ αυτό κατάλαβα.... Το φίλτρο στο λάστιχο της βρύσης

tsala
24-08-16, 11:56
Φυσικα και η θερμοκρασια παιζει τεραστιο ρολο ,ειδικα σε ολικη αλλαγη νερου...
Εγω να πω πως μπορει να κανω και 80% με το φιλτρο...
Αλλα μπορει να παρει 3 ωρες..
Εχω κοντρολερ και θερμαντηρα και δεν πεφτει ουτε 0.1 η θερμοκρασια.

Σε λιμνες παντως αν γινεται ενα 20-30% ,δεν θα πεσει σχεδον καθολου η ελαχιστα.

Λοιπον ...
Εμενα μ αρεσει να τα παιρνω σπαστα σε κομματια...

Θα χρειαστει...

Εναν συνδεσμο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29812) για βρυση κηπου
Το κανιστρο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29822)
Το φιλτρο ανθρακα (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29886) (αυτο ειναι 2 σε 1 και στερεων δλδ)υπαρχουν πολλα φιλτρα 10" και ακριβοτερα με περισσοτερη διαρκεια..δειτε τι σας συμφερει
Λαστιχο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29814) (οσα μετρα απεχει η βρυση απ την λιμνη)

Για το λαστιχο αν χρειαζεται πολυ ,γινεται και πατεντα με σωληνακι αεραντλιας που ειναι πολυ φθηνοτερο στο ebay...
Eγω εχω παρει 10 μετρα και το κανω ετσι.

Και 2 ρακορ (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29926)

Η συνδεση ειναι απλουστατη...
Κατι θα εχει κι ο Τακης να προτινει..

Artemisia
24-08-16, 12:01
Γιάννη τι ροή έχει αυτό με 1/4 ? γιατι κάθε μέρα έχω εξάτμιση 200 λίτρα στην μεγάλη και περίπου 50 λίτρα στα χρυσόψαρα .... Μην περιμένω όλη μερα ;)

Τάκης
24-08-16, 12:05
Παιδιά,
φίλτρο χρησιμοποιώ αυτό
http://www.thermocity.gr/p.Antallaktiko-filtro-energoy-anthraka-OMNIPURE-OMB-934-5mm.1137983.html
http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30102
είναι για 35.000 λίτρα ή 1 χρόνο
θα χρειαστείτε και ένα κάνιστρο
εγω πήρα αυτό http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29821
αλλά δεν το συνιστώ γιατί θέλει πλαστικά ρακορ του 1/4 , και στη προσπάθεια μου να βάλω μπρουτζινα το χάλασα, και του έφτιαξα πάλι βόλτες αλλά πάει για αλλαγή.
ένας φίλος που έφτιαξε τώρα τελευταία ίδιο σύστημα αλλαγών με το δικό μου πήρε αυτό http://www.thermocity.gr/p.Filtro-neroy-kentrikis-parochis-WF-ypsous-10-1-2-WF004.1199955.html?ref=bestprice.gr
από τα πιο φθηνα που έχω δει και μπαίνουν ρακορ μπρουζτινα 1/2 που τα βρίσκεις παντου

Artemisia
24-08-16, 12:09
Οκ πάω για αγορά :D:D όταν συνδεθει με το καλό, θα σας πώ για την ροη και πόσο ευχαριστημένη είμαι :D
Τακη τα ρακόρ τα μπρούτζινα , έρχονται σε επαφη με το νερό σωστα ?? Υπάρχουν άλλα πχ ανοξείδωτα ?? Μην γελάτε δεν είμαι υδραυλικός χαχαχαχαχα
Απλά τα Κόι έχουν πρόβλημα με τα μπρούτζινα , τα χρυσόψαρα όχι .

aliens-
24-08-16, 12:22
Υπάρχουν και θήκες οι οποίες δεν είναι διαφανές. Αυτές βολευουν για εξωτερικούς χώρους. Τέτοιο έχω πριν την είσοδο του νερού στο σπίτι. Θα πάρω ακριβώς ίδια αλλά με φίλτρο άνθρακα για να το βάλω πριν την βρύση που βάζω νερο στην λίμνη ;)

Τάκης
24-08-16, 12:24
Αρτεμησία δεν επηρεάζει ο μπρουτζος, ο χαλκός επηρεάζει , και αυτός μόνο όταν είναι σε νερό με PH χαμηλότερο του 7. Ολα τα δίκτυα ύδρευσης και όλα τα σπίτια έχουν μπρούτζο και χαλκό, μη το φοβάσαι.
Οι βρύσες και σωλήνες στο σπίτι σου δεν έχουν μπρουτζινα ρακορ ; Μπορεί ακόμα να είναι και χαλκοσωλήνες

kgf12345
24-08-16, 12:24
ειμαι στη δουλεια και δεν προλαβαινω να τα διαβασω ολα λεπτομερως,θα τα δω μετα.απλα να απαντησω οσον αφορα το αντιχλωριο.αρτεμισια αν χρησιμοποιεις πραιμ,κοιτα να βρεις το alpha.ειναι το ιδιο με το prime(η seachem το βγαζει κιαυτο) και ειναι ακομη πιο συμπηκνωμενο απτο prime.στα δικα σου λιτρα θα συμφερει ακομη περισσοτερο.
το ειχα δει που το εφερνε το aquario,δεν ξερω αν το φερνουν ακομα.
αν βρεις και θειοθειικο νατριο σκονη (υπαρχει αν το ψαξεις-sodium thiosulfate) μπορεις να το φτιαχνεις μονη σου.
τα περισσοτερα προιοντα αυτο χρησιμοποιουν για την αποχλωριωση.
βεβαια δεν θα εχεις ολα τα υπολοιπα που προσφερει το πραιμ και το αλφα.(αποτοξικοποιηση αμμωνιας κλπ),αλλα την αποχλωριωση την κανεις.

Τάκης
24-08-16, 12:26
Υπάρχουν και θήκες οι οποίες δεν είναι διαφανές. Αυτές βολευουν για εξωτερικούς χώρους. Τέτοιο έχω πριν την είσοδο του νερού στο σπίτι. Θα πάρω ακριβώς ίδια αλλά με φίλτρο άνθρακα για να το βάλω πριν την βρύση που βάζω νερο στην λίμνη ;)
Ναι Παναγιώτη,
για εξωτερικό χώρο που το βλέπει ο Ήλιος , όσο πιο σκούρες , τόσο το καλύτερο,
εγω το έχω σε ντουλάπι και ήθελα να βλέπω το φίλτρο για αυτό πήρα διαφανές,
το διαφανές στον Ηλιο ίσως να βγάλει πρασινίλα

Artemisia
24-08-16, 12:32
Ευχαριστω Γιώργο :D:D αλλά απο το 2λιτρο μόνο 400 ml έχω χρησιμοποιήσει ως τωρα ;)
Τάκη ευχαριστω πολύ και εσένα :D Κατάλαβα .
εγω θα το κάνω να μπαινει και να βγαίνει στο λάστιχο που θα κουμπώνω δεν θέλω να το έχω συνέχεια έξω, έτσι θα μπορώ να το χρησιμοποιω και αλλού ;)

Τάκης
24-08-16, 12:34
Γιάννη (tsala) την επόμενη φορά πάρε ανταλλακτικό φίλτρο αυτό που έδειξα,
είναι φοβερό, και πολύ πιο οικονομικό
και είναι και αυτό φίλτρο στερεών 5 mic

Τάκης
24-08-16, 12:38
Αρτεμησία, βάλτο σταθερό σε ένα σημείο στο τοίχο που δεν το βλέπει ο Ήλιος, και σύνδεσε μία βρύση,
και με ταχυσύνδεσμο βάζεις/βγαζεις λάστιχο,
έτσι το έχω και εγώ, με ΤΑΥ πάει στην ηλεκτρομαγνητική για τα χρυσόψαρα , και με τη βρύση γεμιζω μπουκάλια ή το βαρέλι για τα συννεφάκια ή ότι άλλο θέλω

takolas
24-08-16, 13:17
Για το χλώριο έχω βάλει φίλτρο άνθρακα στην κεντρική παροχή νερού.
Εάν κάποιες φορές θέλω να καθαρίσω τα υλικά των φίλτρων με σχετική πίεση, βάζω μια αντλία 1.200λ/ω και τα ξεπλένω με νερό της λίμνης...

delta66
24-08-16, 13:17
Οκ πάω για αγορά :D:D όταν συνδεθει με το καλό, θα σας πώ για την ροη και πόσο ευχαριστημένη είμαι :D
Τακη τα ρακόρ τα μπρούτζινα , έρχονται σε επαφη με το νερό σωστα ?? Υπάρχουν άλλα πχ ανοξείδωτα ?? Μην γελάτε δεν είμαι υδραυλικός χαχαχαχαχα
Απλά τα Κόι έχουν πρόβλημα με τα μπρούτζινα , τα χρυσόψαρα όχι .
Ποσα λιτρα νερο φρεσκαρεις στη λιμνη?

tsala
24-08-16, 14:50
Ωραιος Τακη! Το θυμομουν οτι το ειχες ξαναδειξει...
1/2 πολυ καλυτερο απο απο το 1/4.
Τακη , δεν εχω λιμνη ..αν ειχα θα το εβαζα..
Εγω θελω ετσι κι αλλιως να πεφτει αργα το νερο για να προλαβαινει ο θερμαντηρας να το ζεστανει..

Artemisia
24-08-16, 15:07
Ποσα λιτρα νερο φρεσκαρεις στη λιμνη?
Γεια σου Σπυρο :D καθε μέρα έχω εξάτμιση νερού 200 λίτρα πάνω κάτω(απο την ανατάραξη τον καταράκτη και την αεραντλία) οι αλλαγή που κάνω 1 φορά την εβδομαδα είναι μέχρι 1,5 κυβικό . 7 Κυβικά είναι συνολικά η λίμνη χωρίς το εξωτερικό φίλτρο 600 λίτρα .

delta66
24-08-16, 16:17
Γιατι δεν φτιαχνεις μια "στερνα" να παλιωνεις το νερο?
Ουτε αντιχλωρια ουτε τιποτα.

pavos
24-08-16, 18:30
Έλα γιατί βγήκαμe off-topic :D
New toy No2

pavos
24-08-16, 18:35
Φυσικα και η θερμοκρασια παιζει τεραστιο ρολο ,ειδικα σε ολικη αλλαγη νερου...
Εγω να πω πως μπορει να κανω και 80% με το φιλτρο...
Αλλα μπορει να παρει 3 ωρες..
Εχω κοντρολερ και θερμαντηρα και δεν πεφτει ουτε 0.1 η θερμοκρασια.

Σε λιμνες παντως αν γινεται ενα 20-30% ,δεν θα πεσει σχεδον καθολου η ελαχιστα.

Λοιπον ...
Εμενα μ αρεσει να τα παιρνω σπαστα σε κομματια...

Θα χρειαστει...

Εναν συνδεσμο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29812) για βρυση κηπου
Το κανιστρο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29822)
Το φιλτρο ανθρακα (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29886) (αυτο ειναι 2 σε 1 και στερεων δλδ)υπαρχουν πολλα φιλτρα 10" και ακριβοτερα με περισσοτερη διαρκεια..δειτε τι σας συμφερει
Λαστιχο (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29814) (οσα μετρα απεχει η βρυση απ την λιμνη)

Για το λαστιχο αν χρειαζεται πολυ ,γινεται και πατεντα με σωληνακι αεραντλιας που ειναι πολυ φθηνοτερο στο ebay...
Eγω εχω παρει 10 μετρα και το κανω ετσι.

Και 2 ρακορ (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29926)

Η συνδεση ειναι απλουστατη...
Κατι θα εχει κι ο Τακης να προτινει..

se μιση ιντσα δεν βγαινουν τα φιλτρα???
νομιζω οτι στο σπιτι στην κεντρικη παροχη ειναι μιση.....
αν θες το κοτσαρεις σε σειρα η αν θελεις το βαζεις μονο στη βρυση της αυλης!!! πολυ ευκολο!!! και πολυ ωραια ιδεα!!!!
αν κανει την ιδια δουλεια με το αντιχλωριο....τελεια!!!!

tsala
24-08-16, 19:22
Σταυρο εχει και μιση ιντσα, δες το λινκ που εβαλε ο Τακης πιο πανω.
Μια χαρα δουλεια κανει, για μενα καλυτερη απο αντιχλωριο γιατι κραταει και "σκουπιδια"... Αν ειχε και καμια αλοη μεσα θα ηταν τελειο:D

pavos
24-08-16, 20:11
Χαχαχαχαχαχαχα
Άκου εκεί αλοη!!!!

Artemisia
24-08-16, 20:45
Να την χαιρεσαι την αντλία Σταυρο :D:D με γεια :D

odin79
24-08-16, 22:14
ωραια η αντλια Σταυρο!ποσα λιτρα ειναι?βατ?

pavos
25-08-16, 16:48
ωραια η αντλια Σταυρο!ποσα λιτρα ειναι?βατ?
4600- 35watt

Χωρίς να θέλω να πω ότι η uv δεν είναι πολύ χρήσιμη για τις λίμνες (λογικά είναι αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει) να πω ότι και στη δική μου το νερό ήταν όπως η πρώτη φωτό και έγινε όπως στη δεύτερη. Είχα δοκιμάσει αλλαγές νερού 80% αλλά πάλι σε 4-5 μέρες ήταν χάλια. Μέχρι που έκανε τον κύκλο της και καθάρισε

εμενα 10 μηνες δεν εκανε τον κυκλο της.....
εσενα ποσο καιρο εκανε???και τι εχεις για φιλτρανση???
Παιδιά,
φίλτρο χρησιμοποιώ αυτό
http://www.thermocity.gr/p.Antallaktiko-filtro-energoy-anthraka-OMNIPURE-OMB-934-5mm.1137983.html
http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30102
είναι για 35.000 λίτρα ή 1 χρόνο
θα χρειαστείτε και ένα κάνιστρο
εγω πήρα αυτό http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29821
αλλά δεν το συνιστώ γιατί θέλει πλαστικά ρακορ του 1/4 , και στη προσπάθεια μου να βάλω μπρουτζινα το χάλασα, και του έφτιαξα πάλι βόλτες αλλά πάει για αλλαγή.
ένας φίλος που έφτιαξε τώρα τελευταία ίδιο σύστημα αλλαγών με το δικό μου πήρε αυτό http://www.thermocity.gr/p.Filtro-neroy-kentrikis-parochis-WF-ypsous-10-1-2-WF004.1199955.html?ref=bestprice.gr
από τα πιο φθηνα που έχω δει και μπαίνουν ρακορ μπρουζτινα 1/2 που τα βρίσκεις παντου

αυτο το φιλτρο που πηρε ο φιλος σου...παιρνει τα ανταλακτικα που ειπες πανω πανω???

Yiannis59
25-08-16, 16:52
Εμένα έκανε σχεδόν τρια χρόνια μην βιάζεσαι μονο εγω ξερω τα λεφτά που πέταξα διαβάζοντας και εφαρμόζοντας διάφορες λύσεις
Η λύση είναι μια υπομονή!!!!!!

Τάκης
25-08-16, 17:20
Ναι Σταύρο, όλα είναι για ανταλλακτικά 10''

pavos
26-08-16, 21:10
Αρχική Δημοσίευση από Artemisia http://www.aquatek.gr/vb/images/buttons/viewpost.gif (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=960062#post960062)
Σταυρο με 36 Λίτρα ελαφρόπετρα σε αυτα τα κυβικά μπορείς να κρατήσεις 2 χρυσόψαρα ,
ναι μπορει....αλλα οπως εγραψα ηταν προσωρινο για το χειμωνα που τα ψαρια ηταν ακομη μικρα και δεν θα τρωγαν....αργοτερα θα γινοταν αναβαθμιση

αυτο δεν είναι Ιαπωνικη ψαθα και κανενα σφουγκαρι Ιαπωνικη ψαρα δεν κάνει απονιτροποιήση αν δεν αναπτυχθούν τα καλά βακτηρια .
το ξερω.... απλα ηταν ενα υλικο στο φιλτρο για μηχανικη φιλτρανση και απλα το ανεφερα

Η λίμνη σου για να δουλέψει αυτη την στιγμη θέλει 400 λίτρα ελαφρόπετρα για 4 κυβικά με Κοι .
αυτο απο που και πως το υπολογιζεις-υπολογιζουμε??

Θυμάσαι τα 2 χρυσοψαρακια που μεγάλωνα μέσα στους μονομάχους ??? Ξέρεις πόσο πήγαν τα Νιτρικά μου με εκείνα τα 2 ?? 2 αλλαγες την εβδομάδα έκανα και καθαριζα 2 φορές το φίλτρο.
to φιλτρο γιατι το καθαριζες??? αφου δεν ειχες αμμωνια κ νιτρωδη δουλευε σωστα!!! χρειαζοσουν μονο αλλαγες νερου

Ναι αν αφήσεις μια λεκάνη στο ήλιο θα πρασινίσει αλλά στην λεκάνη που μεγαλώνω αυτη την στιγμη τα χρυσόψαρα και είναι μεσα στον ήλιο με ένα μπουκαλάκι ελαφρόπετρας και αεροφίλτρο (φίλτρο diy) έχω μόνο τριχοειδη.
εδω παλι με μπερδευεις..... με ενα φιλτρακι της "πλακας" δεν εχεις αλγη και αλλου θελουμε τεραστιες ποσοτητες ελαφροπετρας???

Αν έλεγα στον Γιάννη να πάρει την uv για να βλέπει τα ψάρια του ξέρεις τι θα γινόταν ?? Η UV δεν κάνει εξαιρέσεις υπάρχει λόγος που την βάζουν στην έξοδο του νερού , δέν λεει να περασουν τα καλά βακτήρια απο δεξια και κακά απο αριστερα τα σκοτώνει όλα ανεξαιρέτως . Ξερεις πότε θα την έστρωνε? Ποτέ.
Αρα το οτι εδωσα την εξοδο του φιλτρου με την uv και στελνει το αποστειρωμενο νερο στο δευτερο φιλτρο με την ελαφροπετρα ειναι λαθος???

Γιατι αλλαξα φίλτρανση και δεν κρατησα τα φίλτρα μου στα Κοι αφου μια χαρα καθαρό ήταν το νερό, ξέρεις πολύ καλα ότι αρχισαν τα Νιτρικά μου να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να μετραω 3 φορές την μέρα μην χάσω την μπάλα, και να κάνω αλλαγες καθε 2 μέρες για να μην πάρω τα ψαρια στο χέρι μεχρι να κάνω το φίλτρο .

Αυτα Σταυρο μου ελπίζω να σε κάλυψα .
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης http://www.aquatek.gr/vb/images/buttons/viewpost.gif (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=960064#post960064)
Σταύρο δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Και βέβαια το στρώσιμο παίζει ρόλο στη διαύγεια του νερού, και μάλιστα σημαντικό παράγοντα.
φυσικα κ παιζει

Και καλά κάνεις και παίρνεις για παράδειγμα τη δικιά σου, μη ξεχνάς όμως πως κάθε ενυδρείο και κάθε λίμνη είναι ένα μοναδικός ζωντανός οργανισμός, και αναφέρεις πως τον Χειμώνα η λίμνη σου με 36 λίτρα ελαφρόπετρα είχε πράσινο νερό.
Και έστω πως τα 36 λίτρα με την ιχθυόφορτιση που είχες ήταν ικανοποιητικά.
και ξαναλεω... τα ψαρια ηταν μικρα, αταιστα σε 3 κυβικα νερο....ποσο μπορει να μολυναν με αμμωνια ???

Ξέχασες όμως ένα σημαντικό παράγοντα, σε εσένα ήταν Χειμώνας και του Γιάννη είναι Καλοκαίρι.
Η βιολογία με τους ίδιους ρυθμούς αναπτύσσεται τώρα που η θερμοκρασία είναι από 25 βαθμούς και πάνω και το ίδιο τον Χειμώνα που στη περιοχή σου η θερμοκρασία μπορεί να ήταν και 5 βαθμούς ; Οχι βέβαια , καμία σχέση, το Καλοκαίρι αναπτύσσεται ραγδαία ενώ τον Χειμώνα με το ζόρι συντηρείται.
εδω εχεις δικιο

Επίσης η πράσινη αιωρούμενη άλγη είναι ένα δείγμα έλλειψης βιολογίας χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια.
Μπορεί να μην έχω λίμνη, έχω ενυδρείο όμως που είναι στον Ήλιο, κυριολεκτικά στον Ήλιο, και μπορεί να μην έχω άλγη λόγω των σαλιγκαριών, αλλά ποτέ δεν είχα πράσινο νερό, και αυτό λόγω καλής φίλτρανσης.
στασιμο νερο χωρις ψαρι που δε χρειαζεται βιολογια...γιατι πρασινιζει??

Επίσης με τις συζητήσεις που είχαμε στο δικό σου θέμα, κατάλαβα πως κάνεις πολύ μεγάλες αλλαγές χωρίς να αποχλωριώνεις το νερό, και όπως τα είπαμε με τον Παναγιώτη , αυτό δυσκολεύει στη διατήρηση της βιολογίας.
σωστα νερο με χλωριο σκοτωνει τη βιολογια...αλλα αυτο το εκανα 2 φορες για να μπορεσω να δω τα ψαρια....αλλες φορες αλλαζω λιγο νερο και αυτο που εξατμιζεται
τωρα φιλτρο ανθρακα (thanks Τακη - tsala )

Προσωπικά πιστεύω πως το πράσινο νερό και οι άλγες γενικότερα είναι πολυπαραγωντικό θέμα, εξαρτάται από πολλά δηλαδή.
Πάντως στο θέμα του Γιάννη σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το στρώσιμο του φίλτρου και η δημιουργία ικανοποιητικής βιολογίας
αρα αν βαλω στα 2 8ολιτρα βαρελια που πηρα βιολογικο υλικο , μπολι και κλεισω την uv σε μια βδομαδα θα ειναι κρυσταλλο???:rolleyes:

απλα νομιζα λανθασμενα οτι η uv σκοτωνει την αλγη και η βιολογια αμωνια κ νιτρωδη....
ενα στην πραγματικοτητα τρεφεται απο αυτα..... αρα αν δεν εχουμε δυνατη βιολογια υπαρχει πιθανοτητα εμφανισης της...
αρα σωστα ειναι πολυπαραγωντικο θεμα....

odin79
26-08-16, 21:34
χαχαχααχα ρε Σταυρο συγνωμη ρε φιλε αλλα αφου το μυστικο για μια κρυσταλινη λιμνη ειναι η τεντα παρε μια τεντα!!!
περα απο την πλακα σε μια λεκανη με φυτα λιμνης που μου ειχε στειλει η αρτεμις κανα μηνα πριν κανω την λιμνη την οποια χτυπουσε ο ηλιος ολη μερα δεν ειχα καθολου πρασινη αλγη μονο τριχοειδη ειχε.ηταν πανω απο μηνα σε λεκανη

pavos
26-08-16, 21:36
χαχαχααχα ρε Σταυρο συγνωμη ρε φιλε αλλα αφου το μυστικο για μια κρυσταλινη λιμνη ειναι η τεντα παρε μια τεντα!!!

αγορασα και δε με αφησαν να τη βαλωzwzw

aliens-
26-08-16, 22:08
Όσο ζω μαθαίνω !!!
Την τέντα την περνούμε ανάλογος τα κυβικά της λίμνης ή την ιχθυοφορτωση? :)

Ζητά τους 2 μέρες υπομονή και όταν δουν την διαφορά με την τέντα δεν θα θέλουν να την βγάλουν. 2 μερες μόνο!!!

kgf12345
26-08-16, 22:23
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31750

τα ιδια ισχυουν και για τις λιμνες.οι αλγες ειναι αλγες.
για να εχεις πρασινο νερο,σημαινει οτι υπαρχει καποια ανισοροπια.
ειτε αυτο ειναι ανυπαρκτη βιολογια,ειτε ειναι πολλα ψαρια και πολλα νιτρικα,ειτε πολυ φως,ειτε πολλα φωσφορικα,ειτε πολυ οργανικο σκουπιδι στον πατο της λιμνης,ειτε κακη κυκλοφορια και αναταραξη.

το οτι δεν εχεις ψαρια μεσα,δεν σημαινει πως δεν χρειαζεται βιολογια η λιμνη,ουτε πως δεν εχεις αμμωνια απο αλλες πηγες.

αληθεια μετρησεις εχεις κανει καθολου στη λιμνη?
μετρηση φωσφορικων στο νερο που βαζεις στη λιμνη?

τη δικια μου λιμνουλα,τη βαραγε ο ηλιος ολη μερα για ενα χρονο ολοκληρο,δεν πρασινισε ποτε το νερο.
τριχοειδη μπορει να ειχε και μου αρεσε κιολας,πρασινο νερο ποτε.

pavos
26-08-16, 23:18
ÝΝαι Παναγιώτη,
για εξωτερικό χώρο που το βλέπει ο Ήλιος , όσο πιο σκούρες , τόσο το καλύτερο,
εγω το έχω σε ντουλάπι και ήθελα να βλέπω το φίλτρο για αυτό πήρα διαφανές,
το διαφανές στον Ηλιο ίσως να βγάλει πρασινίλα

Ακόμη ένα παράδειγμα που επαληθευει αυτό που πιστεύω....
Ότι η κυρία αιτία της άλγης είναι ο ήλιος...
Κ ότι η βιολογία απλά σκοτώνει αυτό που την θρεφει
Όσο ζω μαθαίνω !!!
Την τέντα την περνούμε ανάλογος τα κυβικά της λίμνης ή την ιχθυοφορτωση? :)

Ζητά τους 2 μέρες υπομονή και όταν δουν την διαφορά με την τέντα δεν θα θέλουν να την βγάλουν. 2 μερες μόνο!!!

Δε χρειάζεται.... Πήρα uv:rolleyes:

Τάκης
26-08-16, 23:37
Σταύρο, για το φίλτρο που λέμε πως θα βγάλει πρασινιλα είναι γιατι τις πιο πολλές ώρες το νερό είναι στάσιμο, το στάσιμο νερό 99% θα βγάλει άλγη, στα τοιχώματα όμως, και αν είναι ανοιχτο στην ατμόσφαιρα μπορεί και να γίνει πράσινο νερό, αρα δεν ειναι το ίδιο, μιλαμε για πράσινο νερό και όχι για άλγη στα τοιχώματα

DEXFISH
27-08-16, 20:21
4600- 35watt

εμενα 10 μηνες δεν εκανε τον κυκλο της.....
εσενα ποσο καιρο εκανε???και τι εχεις για φιλτρανση???

Σε 3-4 μήνες αν θυμάμαι καλά. Δεν έχω ακόμα καμιά φοβερή φίλτρανση. Ενα 70λιτρο βαρέλι με ελαφρόπετρα και πανιά μάλλινα...
Δεν νομίζω ότι αυτή η φίλτρανση έδιωξε το πράσινο νερό. Οι άλγες γενικά έχουν έναν κύκλο ζωής (νομίζω)

aliens-
27-08-16, 21:35
Αν αμεληθει το καθάρισμα των φίλτρων (ή αλλαξουν αλλοι παράμετροι) μία χαρά θα εμφανιστεί πάλι ή άλγη... :(

Παντος όταν οι συνθήκες είναι σωστές θα κάνουν τον κύκλο τους και θα φύγουν...

pavos
03-09-16, 20:01
Εργασία και χαρά!!!!

tsala
03-09-16, 20:05
Ωωω τι βλεπω εκει; φτιαχνουμε φιλτρα;;; :p

odin79
03-09-16, 23:07
Με το καλο Σταυρο!ωραια πραγματα!

pavos
04-09-16, 21:14
Παμε ενα μικρο update....

αυτα τα λιγα πραγματα και εργαλεια για να γινει αλλαγη αντλιας και στη συνεχεια τοποθετηση φιλτρων!!!:confused::confused:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070879_zpsmx0h4njw.jpg

αντλια

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070912_zpsnyqbzfwh.jpg

φιλτρο πιεσεως και uv 11W

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070968_zpsaj1rpmk3.jpg

εξοδος 1" και ταφ με δυο βανες που φευγει σωληνας Φ20

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070969_zpsfjm8wtql.jpg

για να μην τρυπήσω τα βαρελια ( 80 λιτρα ) ανεβασα το σωληνα και κατεβηκε στον πάτο του βαρελιου
στα βαρελια θα προστεθει κι αλλο βιολογικο υλικο....οσο παρει

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070970_zpszy1f3ves.jpg

τα βαρελια γεμιζουν απο κατω προς τα πανω και εγινε τρυπα και μπηκε ρακορ δεξαμενης 1" και γωνια απο εξω

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070974_zps9gntjue6.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070972_zps5us7e1w3.jpg

πρωινες καλημερες!!!!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070920_zpshjlfcghr.jpg

μια πετρα σα να επεσε!!!!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070944_zps5zgd2jbz.jpg

και μερικες φωτογραφιες απο τα ψαρακια μου!!!
τα ψαρια ειναι γενικα πολυ φοβισμενα.... το σουρουπο και αν κατσω αρκετη ωρα ακινητος ξεθαρευουν

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070930_zpspbvzeizz.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070926_zpszawoff5d.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070927_zps1m6zocrm.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-p1070926_zpsfgqx0l8d.jpg

βιντεο σε λιγο
KKJokg7cDuc&feature=youtu.be

Artemisia
04-09-16, 23:20
Με το καλό Σταυρο οι βελτιώσεις :D Βάλε και άλλη ελαφρόπετρα ;) Μην κάνεις πάλι μεγάλες αλλαγες εεε ?? Σαν να βλέπω έκανες 50 % ή μου φαίνεται ??
Τι τα εκάνες βρε τα ζωντανά και φοβούνται τόοοοσο ??Κατα τα άλλα κουκλάκια είναι, έκανες συλλογή απο χρυσά ;)

pavos
05-09-16, 07:32
Όχι δεν εκανα μεγαλη αλλαγή νερού....
Έχασε λίγο νερό από μια σύνδεση... Αλλά όλα οκ
Τώρα για τα ψάρια τι να πω.... Όλο έτσι είναι.
Ελπίζω να ξεθαρεψουν

aliens-
05-09-16, 08:38
Τον παλιό σου φίλτρο και αντλία συνεχίζουν και δουλεύουν στο σύστημα σου. Σωστά?

Έχε τον νου σου στον σφιγκτήρα που έχεις στην αντλία μην σκουριάσει και κοπεί.

pavos
05-09-16, 09:44
Oχι
Η παλιά αντλια κ φίλτρο φύγανε....
Τα υλικά μπήκαν στα καινούργια συν 48 λιτρα υποτίθεται ελαφρόπετρα

Yiannis59
05-09-16, 11:45
Βαλε κανα τσιμεντόλιθο η πετρα και σήκωσε την αντλια καμια τριανταρια ++ ποντους απο τον πατο της λιμνης γιατι ετσι και κάτσει στραβή θα αδειάσει η λίμνη και αντίο ψάρια την έπαθα και έμαθα φώναζε πριν καιρό και τσακωνόταν ο Γιαννος Σαββα για αυτο το θεμα αλλα εμεις ...........

odin79
05-09-16, 12:24
ωραιο tip συνονοματε ευχαριστω

pavos
05-09-16, 12:31
Έκανα σκαλί μόνο κ μόνο από αυτό που έπαθες. .
Θα την ανεβάσω σήμερα μάλλον

pavos
11-09-16, 10:38
Lcso8xJa4oc&feature=youtu.be

odin79
11-09-16, 20:19
το νερο εφιαξε αρκετα Σταυρο καμια σχεση!απλα με τοσες ολικες αλλαγες τα ψαρακια τα βλεπω λιγο φοβισμενα,μπορει να κανω και λαθος

pavos
12-09-16, 07:49
το νερο εφιαξε αρκετα Σταυρο καμια σχεση!απλα με τοσες ολικες αλλαγες τα ψαρακια τα βλεπω λιγο φοβισμενα,μπορει να κανω και λαθος
Γιάννη ολικες αλλαγές έχω κάνει μόνο 2.
Τα ψάρια γενικά είναι πάντα έτσι φοβισμενα δεν ξέρω γιατί.
Το νερό έστρωσε αλλά τώρα έχω λίγη τριχοειδη η οποία είναι σαν σκόνη και έχει κάνει ένα ιζιμα ας το πω έτσι στον πάτο που όποτε τα ψάρια τρομάζουν και κολυμπησουν νευρικα σηκώνεται σαν σύννεφο.... και θολωνει το νερό.
Θα τα στρωσω όλα που θα πάει.... Το ευχάριστο είναι ότι εδώ και ένα μήνα βλέπω κ χαίρομαι τα ψάρια μου

odin79
12-09-16, 08:10
αυτο σταυρο ειναι το πιο σημαντικο!!ιζιμα εχει και εμενα.νομιζω ειναι απο σαπισμενα φυλλα απο τα κακακια των ψαριων εσενα ειναι και γαιδουρια.οποτε δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα θα μας πουν και οι αλλοι βεβαια.αυτο που κανω εγω για να με εμπειστευονται ειναι,πριν ταισω,χτυπαω μια πετρουλα και μετα ταιζω ετσι συσχετιζουν τον ηχο της πετρας με φαγητο και με μενα και ετσι ερχονται και σε μενα..βεβαια αποχες,παιδακια γυρω γυρω να φωναζουν και να χτυπανε το νερο απαγορευονται ρητως και δια ροπαλου,γενικα δεν τα ενοχλω καθολου.φαντασου εβαλα το ποδι μου να βαλω ενα νουφαρο και μου τσιμπουσαν τα ποδια!σαν να μου ελεγαν μαστορα τον πουλο!!

Artemisia
14-09-16, 11:50
Για να μην έχετε προβλήματα με σκόνες και άλλα που μένουν στον πάτο της λίμνης, η λύση είναι αεραντλία ;) κυκλοφορεί το νερό και ανασηκώνει ότι υπάρχει κάτω έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη φίλτρανση και κυκλοφορία . :D

pavos
21-09-16, 06:20
Δυστυχώς το λαστιχο από το φίλτρο πιεσεως που δινει στα φίλτρα δίπλωμα σε κάποιο σημείο με αποτέλεσμα να μη δουλέψουν τα φίλτρα κ η ανατάραξη - οξυγόνωση της λίμνης..... δεύτερο ψάρι που χάνω από οξυγόνωση....
Κριμα

Artemisia
21-09-16, 18:37
Ουφ πια ουφ περονόσπορος επέσε στις λίμνες βρε zw
Σταυρο να σου πώ καλέ μου , βρήκες τα άλλα να αναπνέουν απο την επιφάνεια ???
Ρωτάω γιατι βλέπω ένα περιέργο πρήξιμο στο ψάρι κατι σαν αιμάτωμα :confused:
Αεραντλία ASAP ;)

pavos
22-09-16, 06:06
Ουφ πια ουφ περονόσπορος επέσε στις λίμνες βρε zw
Σταυρο να σου πώ καλέ μου , βρήκες τα άλλα να αναπνέουν απο την επιφάνεια ???
Ρωτάω γιατι βλέπω ένα περιέργο πρήξιμο στο ψάρι κατι σαν αιμάτωμα :confused:
Αεραντλία ASAP ;)
Η αλήθεια είναι ότι ήταν στην επιφάνεια μόνο του να αναπνέει βαριά όπως μου είπαν.
Το ψαρι εξωτερικά δεν είδα να έχει κάτι, τα βραγχια είχαν κανονικό χρώμα και εσωτερικά επειδή το άνοιξα δεν είδα να έχει φάει κάτι ή κάποιο όγκο. Το συκώτι μου φάνηκε μεγάλο και σπασμένο αλλά μπορεί να το έκανα εγώ με το μαχαίρι.

ΑεραντλίαΑεραντλία είναι να παραγγείλω από Δευτέρα που θα πέσουν κάτι λεφτά.....
Είδες γκαντεμιά ???

pavos
03-10-16, 06:50
Μιας και ο χρόνος μου πλέον είναι πολύ περιορισμένος η Κυριακή είναι η μόνη μέρα που μπορώ να κάνω δουλειά στη λίμνη.
Έτσι λοιπόν έγιναν και πάλι κάποιες αλλαγές.
Μπήκε αεραντλία 30lit/min.
Αντικατασταθηκαν κάποια λάστιχα με σωλήνα νεροσολ... Αυτός ήταν κ ο λόγος που έχασα το δεύτερο ψάρι (βλέπε πιο πάνω).
Η θερμοκρασία έχει αρχίσει κ πέφτει σιγά σιγά....
Έκοψα τα φύλλα από το νούφαρο αλλά άφησα για λίγο ακόμα την ποντετερια...
Έχω ένα θέμα με την άλγη αλλά που θα πάει θα το λύσω

odin79
03-10-16, 08:16
Σταυρο νομιζω οτι την εβαλες σε μια σειρα την λιμνη.δωσε χρονο στην φιλτρανση να δουλεψει,η αλλαγη της ισως να προκαλεσε την αλγη και σε μενα το ιδιο εγινε

Artemisia
03-10-16, 22:36
Ωραία η αεραντλία :D:D να την χαρείς !!!
Σε κανένα μήνα να την ανεβάσεις πάνω στο σκαλί μην σου ανακατεύει το ζεστό νερό απο κάτω ;) γιατι τα ψάρια θα υποφέρουν απο το παρατεταμένο κρύο .
Ακόμα μια συμβουλή κλείσε την uv, να πιάσεις βιολογία στα φίλτρα . Αναψέ την ξανά μόνο όταν θα δείς μέσα στα βιολογικά σου μικρές διάφανες γαρίδες ή οτιδήποτε ζωντανό ;) Τότε θα είσαι οκ για να την χρησιμοποιείς .
Και μην κουνάς καθόλου τα βιολογικά υλικά μόνο τα μηχανικά .

pavos
04-10-16, 08:43
μεσα στα φιλτρα εχω σαλιγκαρια....
οπως και στο σπιτι ετσι κι εδω δεν εχω ιδεα πως εμφανίστηκαν!!!
ανεβαζω ενα βιντεο να δειτε την αλγη που εχω.....
στα τοιχωματα σα να εχει μια τριχοειδη αλλα ειναι πολυ μικρη.
η αλλη που δεν ξερω τι ειναι εχει αυτη τη μορφη σκονης που οταν την κουνας θολωνει τα παντα.... οπως ειναι στο βαρελι ειναι και στη λιμνη μεσα....
μολις εβαλα την αεραντλια καταλαβαινετε τι εγινε!!!!!
ελπιζω να την τραβηξει η αντλια και να μεινει στην μηχανικη

FNXHZXR1NEc&feature=youtu.be

Artemisia
04-10-16, 09:08
Σταυρούκο αυτο μεσα στο βαρέλι δεν είναι άλγη καρδιά μου :D:D:D Αυτό είναι ακαθαρσίες απο τα ψάρια . θα φύγει όλο απο την λίμνη τωρα με την αεραντλία :D

pavos
04-10-16, 09:27
και ενα βιντεακι ακομη...
Βρε Αρτεμις δε νομιζω να ειναι ακαθαρσιες.... αυτο τωρα εμφανίστηκε στα τοιχωματα.... τοσο καιρο δεν ειχα... μακαρι να ειναι αυτο και να διαλυθεί....σημερα θα παω στο χωριο.... θα δω

tHcPep_Q7-E

Artemisia
04-10-16, 09:51
Λοιπόν η αεραντλία τα σπάει όλα τα λεφτα !!! :D:D

pavos
04-10-16, 21:08
Νεο βιντεο...
στην αρχη θελω να δειξω την αεροπετρα (http://aquaclubdesign.com/kinshi-high-tech-air-pond-airstone-hi-oxygen-disc-%CF%86200-mm.html) η οποια δεν παταει κατω οπως θα επρεπε να παταει γιατι τη σηκωνει το λαστιχο....
πρεπει να βρω ενα τροπο νε μεινει κατω...ισως αν βαλω καποιο βαρος στο λαστιχο... αν το εχει αντιμετωπίσει καποιος ας το πει.

φαινεται και η αλγη που ειναι παντου και φαινεται το νερο θολο...
θα δωσω μια βδομαδα στο ολο συστημα μηπως και ισορροπήσει...
ισως δουλεψει καλυτερα με περισσοτερο οξυγονο η φιλτρανση και με τη μηχανικη κααθαρισει το νερο

UhFFTKVnr2g&feature=youtu.be

aliens-
05-10-16, 08:32
Δέσε με πετονιά την αεροπετρα με ένα βαρίδι ψαρέματος.

Τώρα που η ηλιοφάνεια μικραίνει και οι θερμοκρασίες θα πέσουν, η άλγη θα εξαφανιστεί από μόνη της. Η UV μπορεί να μείνει κλειστή μέχρι του χρόνου την άνοιξη.

Τάκης
06-10-16, 06:38
Θα έλεγα όχι με βαρίδι, αυτά είναι μολυβένια,
δεσε την σε μία πετρα καλύτερα

pavos
06-10-16, 08:58
Θα έλεγα όχι με βαρίδι, αυτά είναι μολυβένια,
δεσε την σε μία πετρα καλύτερα
Κι εγώ πέτρα σκέφτομαι
I

pavos
12-10-16, 17:41
Πηρα απο ενα φίλο που είχε γέννα 15 μικρά...
Πειράζει που τα θέλω όλα!!!!

pavos
14-10-16, 12:04
Ο αφρός είναι άραγε από την αεραντλια η λέτε να έχω τίποτα γεννητουρια ???
Αν κ τα ψάρια είναι μικρά ακόμα σε ηλικία ( μάλλον)

pavos
27-04-17, 19:59
Μετα απο καιρο ας κανω ενα μικρο update της μικρης λιμνουλας μου.

ο χειμωνας περασε. καποια ψαρια ηρθαν σε δεξαμενη για να βγαλουν τον χειμωνα... αλλα εμειναν εκει... φυτα ξεράθηκαν αλλα παγωσαν....
και τωρα ανοιξη!!! τα ψαρια επιστρεψαν ολα συν καποια για να μεγαλωσουν και να τα ξαναπαρω στο μαγαζι....

μερικες φωτο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-18194073_10155295607818293_9141310462199015874_n_z psx3okzqik.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-18194889_10155295608203293_3870607755421894191_n_z pshfspawq9.jpg

Σημερα βλεπω υπαρχει αλγη και λιγη τριχοειδης.....

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-18010204_10155295607273293_470426825854381590_n_zp s4fkec2sr.jpg

Ο κοκκινος βαρωνος ξεραθηκε και ξαναεδωσε.....

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-18118599_10155295607088293_2056951700766882026_n_z psvxsl3zrz.jpg

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΗΡΩΑΣ
ποντετερια....
Μου εδωσε το φυτο η φιλη μου η Αρτεμησια περσυ.
εγινε τεραστιο.... το εβγαλα εξω και τ αφησα και ξεραθηκε.
εφαγε ενα χειμωνα χιονια και παγωνιες.....
και λεω φετος δεν το βαζω στο νερο μπας και!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ!!!!!!!!!!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-mm31-pavos-18194630_10155295606728293_6033004564978010702_n_z pshykpnvbs.jpg

Βγηκαν τα 2 πρωτα φυλλα .....
τι να πω.... ηρωας!!!!!!

pavos
12-07-17, 17:54
update... για οσους τους αρεσει να διαβαζουν για τις λιμνες.

Σαββατο 1 Ιουνιου με τον πολυ καύσωνα φευγω για γαμο στα Γιαννενα.
Πηγαινω ταιζω τα ψαρια ολα οκ.
Γυρναω τη Δευτερα και τι να δω....!!!!!!
εχει φρακαρει η αντλια . το νερο πρασινο πηχτό και στην επιφανεια ενα στρωμα αλγης. τα ψαρια ευτυχως ειναι ολα καλα, η αεραντλια δουλευε .
ανοιγω καθαριζω την αντλια που τελικα δεν καηκε. καθαριζω και το φιλτρο με τα σφουγγαρια και βαζω μπρος. λεω απο μεσα μου οτι αυτο το πραμα δεν θα καθαρισει με τιποτα. καθομαι και κανω ενα αμμοφιλτρο για να δουλεψει μια δευτερη αντλια και να περασει το νερο απο εκει μπας και καθαρισει.

και αφου περασαν 2 μερες με την κατασκευη παω στο χωριο. κουβαλαω ολο το κακο συναπάντημα και βλεπω το νερο κρυσταλλο.....
τι να πω τωρα......

παιρνω κι εγω την κυριακη την κοριτσαρα μου και παωωωωω για καφεεεε

PoRlbKQ3bxE

pavos
12-07-17, 18:20
Ααααααα ξέχασα
Κι εκεί που σταματάω το βίντεο, από μια ζαρα στο λινερ βγαίνει κ αυτο

pavos
12-07-17, 18:32
.....

delta66
12-07-17, 23:34
Νεο βιντεο...
στην αρχη θελω να δειξω την αεροπετρα (http://aquaclubdesign.com/kinshi-high-tech-air-pond-airstone-hi-oxygen-disc-%CF%86200-mm.html) η οποια δεν παταει κατω οπως θα επρεπε να παταει γιατι τη σηκωνει το λαστιχο....
πρεπει να βρω ενα τροπο νε μεινει κατω...ισως αν βαλω καποιο βαρος στο λαστιχο... αν το εχει αντιμετωπίσει καποιος ας το πει.

Παντως υπαρχουν βαριδια για αεροπετρες.
Ρωτα σε ενα ενυδρειακο καταστημα. Δεν ειναι ακριβα.
Αυτο ειναι ενα ειδος (για νορμαλ λαστιχακι). Θα υπαρχει και για μεγαλο πιστευω.