Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : voas reef tank 550l

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

voas
30-04-15, 22:29
καλησπέρα σε όλους!
έχω πάρει ένα 480λ/τ και εχω και ένα 125λ/τ που θα γίνει sump!
παρακαλώ την βοήθεια σας για επιλογή skimmer και από εκεί και πέρα ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω?(εχω εμπειρια μονο στο γλυκού νερού και έχω ένα 125λ/τ φυτεμένο στο υπνοδωμάτιο μου).
παρακαλώ πολύ οποιαδήποτε συμβουλή θα την εκτιμούσα!

constantinos
30-04-15, 22:47
Kαλησπερα και καλώς ήρθες στα αλάτια.
Ελπίζω να το σκεφτηκες καλά γιατι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο το γλυκό νερό αλλά αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και ακατόρθωτο.
Οσο για το σκιμερ ότι και να διαλέξεις θα πρεπει να ειναι τα λίτρα του κυριως ενυδρειου συν αυτά του sump και πρεπει να ειναι λίγο μεγαλύτερο το σκιμερ,άρα θα πρεπει να κοιτάξεις για κάτι που θα κυμαινεται κοντά στα 700 με 800 λίτρα την ώρα.
Αν δεν εχεις την άνεση για αγορά καινουργιου και εχεις χρόνο και υπομονη μπορει να βρεις στις αγγελίες κάτι που να σου κάνει.
Διαφορετικα κάτι τετοιο (http://www.aquario.gr/filtra/skimmers/tropical-marine-center-5223-v-skim800-800-l.html) πιστευω πώς θα σου κάνει καλή δουλειά

voas
30-04-15, 23:20
Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σου κ το χρονο σου.
Σκέφτομαι να κανω 3 δωματια στο sump
Στο πρωτο θα βαλω το skimmer και από κει και περα τι? Τεχν. εξ. για sump δηλαδή τι αντλια,τι κυκλοφορητή,τι αντιστροφη οσμωση και τι reactor κλπ χρειαζομαι για το sump.

constantinos
30-04-15, 23:39
Για μενα το πρωτο πραγμα και ποιό βασικο ειναι η όσμωση.
Στο πρωτο μου θαλασινο δεν την ειχα και οι αλγες εκαναν πραγματικο πάρτι!
Για κυκλοφορητες προτίμησε πολλους με λίγα λίτρα ανα ωρα σε διάφορα σημεια παρά έναν ή δύο μεγάλους.Σε αυτο παιζει ρολο και το στησιμο του βράχου.Προσπάθησε να εχεις σπηλιες και γενικά κενά ανάμεσα στα βράχια ετσι ώστε και τα ψαρια σου να βρισκουν καταφυγιο όταν φοβουνται αλλά και η ροη να περναει και να μην υπάρχουν ''νεκρά'' σημεια.
Οσο για το sump αυτο θελει καλό σχεδιασμό για να μην εχεις ανεπιθυμητα αποτελέσματα όπως πχ υπερχειλίσεις και πλημύρες.Βεβαια θελει πολύ ψαξιμο για να βρεις αυτο που σου ταιριάζει και αν ψαξεις θα βρεις πολλές και διάφορες λύσεις σχετικά με αυτο το θεμα που εγω πραγματικά εχω πολύ μπερδευτει στο τι εναι καλύτερο.Αυτο θελει πολύ ψαξιμο γιατι αν ειναι σε χωρο που θες ησυχία και το κατεβασμα του νερου κάνει θορυβο θα σπαστεις πολύ άσχημα.Αν δεν σε ενοχλεί αυτο προχωρα σε όποια λύση θες, όλες κάνουν την ιδια δουλειά.
Από ριάκτορες εγω θα σου έλεγα για αρχη να βάλεις ενα φωσφόρου μιας κα ιη όσμωση εχει ανθρακα.Αργότερα αν φορτωσεις το ενυδρειο βαζεις και εναν ανθρακα επιπλέον.
Διαβασε φιλαράκι μου πολύ πρίν κάνεις οτιδηποτε και ρώτα οπου βρεθεις και οπου σταθεις για να περνεις γνωμες.Οποιος βιαζεται σκονταφτει και στο χόμπι μας αυτο ειναι νόμος.
Επεσες και στα βαθιά με το μεγάλο ενυδρειο.Ελπίζω οικονομικά να το αντεχεις.
Μην ξεχασω να σου πώ και για τα τέστ που ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλοιως δεν κάνεις τιποτα χωρις αυτά.

ΥΓ. Στο sump καλό ειναι να βαλεις ακομα ενα χωρισμα για αναπλήρωση.Ειναι τετοια η εξάτμιση του νερου που θα σου χρειαστει σιγουρα μελλοντικά.Αν οι διαστάσεις του sump το επιτρεπουν κάντο.

kostas82
01-05-15, 01:13
καλησπέρα,νικος από κορυδαλλο.εχω παρει ένα 400λ/τ και εχω και ένα 125λ/τ που θα γινει sump.σας παρακαλω την βοηθεια σας για επιλογή skimmer και από εκει και περα ποια βηματα πρεπει να ακολουθησω?(εχω εμπειρια μονο στο γλυκου νερου και εχω ένα 125λ/τ φυτεμενο στο υπνοδωματιο μου).παρακαλω πολύ οποιαδήποτε συμβουλη θα την εκτιμουσα!
καλώς τον ,
Νίκο οι διαστάσεις του ενυδρείου σου ακριβώς ποιές είναι ..μάρκα ;

το ενυδρείο διαθέτει υπερχείλιση ; αν όχι δες τι είδους σε βολεύει να κάνουμε και σε πιο σημείο του ενυδρείου

Για σκίμμερ σε αυτά τα λίτρα θα πήγαινα σε αυτό http://www.fish-street.com/coral_box_dc_curve_skimmer_d700_uk_delivery

για αντλία επιστροφής πήγαινε σε αυτήν http://www.fish-street.com/jebaojecod_dct4000_water_return_pump

αντίστροφη όσμωση θα χρειαστείς μια http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122
με μονάδα απιονισμού ριτίνης στο τέλος

θα χρειαστείς αυτόματη αναπλήρωση δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=84953

θα χρειαστείς ελενκτή θερμοκρασίας http://www.ebay.com/itm/220-240V-Digital-Temperature-Controller-NTC-Probe-Thermostat-2-Relays-STC-1000-/400513485398?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item5d4076ca56
πάνω του βάλε θερμαντήρες δυο χ 300βατ ειναι οκ. καθώς και ψυγείο ή ανεμιστήρες

για τα pvc που θα χρειαστείς για να κατασκευάσεις τα υδραυλικά θα πας στον σταματίου στο ποτάμι .

Για το ενυδρείο τώρα ξεκίνα να ψάχνεις για 20κιλά βράχου και αλλου τόσου αραγωνίτη φρέσκου κατά προτίμηση .

κυκλοφοριτές πάρε τρεις από αυτούς http://www.fish-street.com/jebao_wireless_rw-15_wave_maker

ακόμα αλάτι γύρω στα 25 κιλα το τι αλάτι εξαρτάται από το αν θα βάλλεις κοράλλια και τι κοράλλια . Ρεφρακτόμετρο για να μετράς αλατότητα , τεστ αμμωνίας,νιτρώδη,νιτρικά,φωσφορικά,για αρχή και ca,mg,alk αν πας για κοράλλια , ενεργό άνθρακα , και αντιφώσφορο http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29785 http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30175 .
καλή διαμονή σου εύχομαι , εδώ θα έχεις όση βοήθεια χρειαστείς

voas
01-05-15, 09:59
καλημέρα παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση σας!το ενυδρειο είναι rehau :151X51X62 και το sump :80x35x45 εχω παρει τα τζαμια για τα χωρισματα στο sump αλλα μηπως πρωτα πρεπει να παρω το σκιμερ και μετα να τα ενωσω?(για εξικ. χωρου)!ακομα το ενυδρειο δεν το εχω πειραξει είναι στο κουτι του δεν εχει ερθει η ωρα του πιστευω για αυτό δεν σας ρωταω για υπερχειλιση κτλ.πρεπει να γνωριζω κατι άλλο πριν βαλω τα χωρ/τα στο sump?.πρωσπαθω να μην βιαζομαι γιατι είναι κατι που δεν γνωριζω και πρωσπαθω να μαθω!

kostas82
01-05-15, 14:32
καλησπέρα , τα χωρίσματα περίμενε να δεις τι σκίμμερ θα πάρεις πρώτα.
Στο πρώτο διαμέρισμα θα βάλλεις το σκίμμερ , το συγκεκριμένο που σου έβαλλα στον σύνδεσμο θέλει 30 εκ νερό , μετά το πρώτο χώρισμα θα αφήσει ένα κενό από κάτω περίπου 10 εκ και το νερό θα περνάει από κάτω στο επόμενο διαμέρισμα όπου μπορείς να αφήσεις περίπου το ενα τρίτο του μήκους για ότι θες ..βράχο αλγες ριακτορες κτλ και τελευταίο διαμέρισμα θα είναι η αντλία επιστροφής , στο πρώτο χώρισμα μπορείς να βάλλεις 2 τζάμια και ανάμεσα να βάλλεις το ανθρακα και τον αντιφώσ. αλλα καλύτερα να μπουν σε ριακτοράκια αυτά

voas
01-05-15, 14:43
καλησπέρα και καλη πρωτομαγιά!θα σου στειλω το σχεδιο για το sump να μου πεις την γνωμη σου!φοβαμαι πωσ με το μοντελο του σκιμερ που μου εδωσες θα μεινει ελάχιστος χορος για το μεσαιο διαμερισμα.μηπως ξερεις κανενα άλλο σκιμμερ εξισου καλο?

constantinos
01-05-15, 17:15
Το σκιμερ πρεπει να ειναι λιγο παραπανω απο τα λιτρα σου.Ως εκ τουτου θα ειναι και μεγαλο αναγκαστικα.Αν σε περιοριζει ο χωρος μπορεις να πας σε μικροτερο σκιμερ αλλα σε καμια περιπτωση λιγοτερο απο τα συνολικα σου λιτρα αν και σε τετοια περιπτωση θα πρεπει να προσεχεις την ιχθυοφορτιση και το ταισμα.

voas
01-05-15, 19:37
καλησπέρα constantine και σε όλα τα παιδια που διαβαζουν!δεν υπαρχει κανενα σκιμερ αυτου του βεληνεκους και της ποιοτητας αλλα να είναι πιο στενο και το λεω αυτό γιατι μου μενουν 30cm για το κεντρικο διαμερισμα.ειδα σε μια ψηφοφορια που εχει το φορουμ για το τι σκιμερ εινα καλο και οι περισσοτεροι ειπαν Deltec ,υπαρχει για τα λιτρα μου?
-------------------------
παιδια γεια σας!μετα από μια ερευνα βρηκα ένα deltec sc1351 Internal protein skimmer και ένα deltec mce600 compact τι λετε κανουν?

Παναγιώτης Κ
01-05-15, 20:40
παιδια γεια σας!μετα από μια ερευνα βρηκα ένα deltec sc1351 Internal protein skimmer και ένα deltec mce600 compact τι λετε κανουν?

Κάνουν αλλά είναι σαφώς ακριβότερα απο αυτό που σου πρότεινε ο Κώστας.
Ψάξε για τις τιμές τους και θα καταλάβεις.;)

voas
01-05-15, 20:52
καλησπέρα παναγιωτη!η τιμη σε αυτό του κωστα είναι στα 255ευρω ενώ τα αλλα που ειδα είναι στα 290 και 310ευρω.να τα θυσιασω για την εξ/χωρου στο sump?ειναι καλα? κανουν?συγνωμη που ρωταω συνεχεια αλλα είμαι ολυγον ασχετος!

Παναγιώτης Κ
01-05-15, 21:20
καλησπέρα παναγιωτη!η τιμη σε αυτό του κωστα είναι στα 255ευρω ενώ τα αλλα που ειδα είναι στα 290 και 310ευρω.να τα θυσιασω για την εξ/χωρου στο sump?ειναι καλα? κανουν?συγνωμη που ρωταω συνεχεια αλλα είμαι ολυγον ασχετος!

Aυτο που σου έδειξε ο Κώστας έχει 225 - 230 ευρώ.
Τα deltec έχουν πολύ πιο πάνω απ'όσο νομίζεις. Τσέκαρε τιμές στο ιντερνετ. Αν είσαι διατεθιμένος να τα δώσεις δεν υπάρχει θέμα. Δουλειά θα κάνουν σίγουρα.

voas
01-05-15, 21:51
παναγιωτη γεια ο νικος είμαι.βρηκα σε αγγλικο σαιτ αυτό Deltec Skimmer SC 1351 Intern (24V DC) 269ευρ πως το βλέπεις?καιναι και λεπτο.

Παναγιώτης Κ
01-05-15, 22:16
παναγιωτη γεια ο νικος είμαι.βρηκα σε αγγλικο σαιτ αυτό Deltec Skimmer SC 1351 Intern (24V DC) 269ευρ πως το βλέπεις?καιναι και λεπτο.

Ποιος νικος;:confused:
Βάλε ένα λινκ να το δω.

kostas82
01-05-15, 22:27
Θα συγκρινα την αποδοση του συγκεκριμενου κινεζου με αυτο τουλαχιστον http://www.sewatec.de/protein-skimmer/ati-skimmer/ati-skimmer-powercone-200is-dc-500-1000l.html , τα λεφτα ειναι η αντλια που φοραει ο κινεζος και τα ντελτεκ ειναι πολυ καλα αλλα θα σε καλυψει ; δες και τα νυος ειναι πολυ καλα

voas
01-05-15, 23:03
καλησπέρα παιδια!παναγιωτη μην γελασεις αλλα δεν ξερω να στελνω λινκ εάν θες πες μου πως και θα στειλω.κωστα ευχαριστω για το ενδιαφερον το θεμα μου είναι καλο και στενo ώστε να μην χασω πολύ χωρο στο μεσαιο διαμερισμα του sump πιστευεις ότι το Deltec Skimmer SC 1351 Intern (24V DC) δεν είναι καλο?και το εχω βρει 269ευρω
κωστα ωραια τα nyos αλλα όπως παντα τα ωραια είναι και ακριβα και απόμακρυνομαι πολύ από το αρχικο μπατζετ!

kostas82
01-05-15, 23:21
30 ποντοι το πρωτο και απο 25 τα αλλα δυο διαμερισματα ρε συ κομπλε ειναι

voas
01-05-15, 23:42
κωστα θελω εάν μπορεις να δεις αυτό το σκιμερ και να μου πεις εάν κανει για να το παρ/λω Deltec Skimmer SC 1351 Intern (24V DC)το εχω βρει 269ευρω.εχει τις καταλληλες διαστασεις.το 24v dc τι είναι?γιατι εχεις και την επιλογή 12v

kostas82
02-05-15, 01:04
καλύτερα πήγαινε στο αμέσως επόμενο μοντέλο http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CFsQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.aquapro2000.de%2Fen%2FProtein-Skimmer%2FDeltec-Skimmer%2FDeltec-TC-SC-series%2FDeltec-SC-1456-internal-skimmer-24-V%3A%3A11508.html&ei=QgREVcTFDMXYaqeygZgI&usg=AFQjCNHsN1bNtSavJ0cDqIpGTisyy5A19A&sig2=LS_gBwPvTnRbblBe18whGQ θα είσαι άνετος και έχει ίδιες διαστάσεις , τα 24βολτ αναφέρονται στην αντλία που φοράει , μέχρι πρότινος τα περισσότερα σκίμμερ είχαν αντλίες που δούλευαν στα 220 βολτ πιο ενεργοβόρες και φασαριόζες

constantinos
02-05-15, 01:14
Συνηθως χρησιμοποιειται το deltec ως κρεμαστό στο κυρίως ενυδρειο.Από τη στιγμή που θα μπεις στον κοπο να φτιαξεις sump το deltec το ξεχνάς.Πάρε ενα σκιμερ από αυτα που σου πρότειναν τα παιδια να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα και πιό φτηνά

Παναγιώτης Κ
02-05-15, 12:02
Κοίταξε να δεις για αρχή τι σηκώνει η τσέπη σου. Δηλαδή μέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά αξιόλογα σκίμμερ να διαλέξεις. Ήδη σου έχουν προταθεί αρκετά μοντέλα.
Επίσης στην επιλογή σκίμμερ να ξέρεις ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο τι θες να ακολουθήσεις από κοράλλια αργότερα αλλά και από εξοπλισμό. Για να σου δώσω να καταλάβεις, πολλοί σε τεράστια ενυδρεία βάζουν σκίμμερ που φιλτράρουν "θεωρητικά" το 1/3 των λίτρων τους. Όμως δεν τους χρειάζονται μεγαλύτερα με τις μεθόδους που παίζουν. Αυτά βέβαια για εσένα για αρχή είναι λίγο δύσκολα να τα κατανοήσεις και να καταφέρεις να ελέγχεις το σύστημα σου, αλλά καλό είναι να έχεις μια οικόνα.

voas
02-05-15, 21:31
καλησπέρα σε ολους!παναγιωτη εχεις απολυτο δικιο σε αυτά που λες και σε ευχαριστω για το ενδιαφερων,ο costas μου προτεινε αυτό Deltec SC 1456 internal skimmer 24 V είναι λιγο "αλμυρο",εχει πολύ μικρο μηκος αλλα πιστευω να είναι καλο.πως το βλέπεις?ειμαι πολύ κοντα να το παρ/λω.
καλησπέρα παιδια !τα χωρισματα στο sump τα εχω σωστα?
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=2c44c1363f&view=att&th=14d161920220e0dc&attid=0.1&disp=safe&zw

constantinos
02-05-15, 21:50
Τι τιμουλα εχει?

voas
02-05-15, 22:02
350ευρω μαζι με μεταφορικα!το σχεδιο τοu sump πως το ειδες?

kostas82
03-05-15, 00:43
το σχέδιο του σαμπ δεν μου το εμφανίζει εμένα δεν ξέρω γιατί :confused:

Παναγιώτης Κ
03-05-15, 17:02
Ούτε εμένα το βγάζει. Προσπάθησε να το ξαναδημοσιεύσεις.

kostas82
03-05-15, 20:14
Το τελευταιο τζαμακι ψιλοαχρηστο μου κανει και το προτελευταιο μπορεις να του δωσεις λιγο κλιση να μην πιτσιλιζει το νερο

voas
03-05-15, 21:28
καλησπέρα παιδια!κωστα ευχαριστω ξανα ξανα και ξανα όπως και όλα τα παιδια για τις συμβουλες σας.αυριο θα παρ/λω το σκιμερ.κωστα το σκιμερ θα το βαλω από αριστερα οπως το βλέπεις το sump,τα αριστερα χωρισματα θα τα κολλησω αφου ερθει το σκιμερ για να εκμεταλλευτω οσο περισσοτερο χωρο μπορω για το μεσαιο διαμερισμα,μεταξυ των δυο αριστερων χωρισμάτων εχω αφησει 8cm αποσταση και 5cm στο υψος του πρωτου χωρισματος από τον πατο.1ον τα αριστερα χωρισματα τα εχω σχεδιασει σωστα?2ον δεν καταλαβα τι μου ειπες για τα δεξια χωρισματα(εκει υπολογιζω να βαλω την αντλια επ.)

kostas82
03-05-15, 22:44
Δεξια εχεις σχεδιασει να βαλλεις 2 χωρισματα , πιστευω πως το ενα που ξεκιναει απο κατω ειναι αρκετο , θα γλυτωσεις λιγο χωρο ακομα και καλυτερα να το βαλλεις με λιγη κλιση προς τα αριστερα οποτε το νερο θα γλυστραει πιο ομαλα και δεν θα ακουγεται και δεν θα πεταει σταγονες

voas
03-05-15, 23:41
kosta τα δυο εσωτερικα χωρισματα του sump θα κολληθουν στον πατο καθετα οπως το εχω κανει ετσι δεν είναι?εαν στο δεξι δωσω μικρη αριστερη κληση δεν θα είναι πιο χαμηλα από το αντιστοιχο αριστερο Η'δεν παιζει ρολο?

kostas82
04-05-15, 07:50
Ναι θα κολληθουν καθετα στον πατο , αν ειναι εναμιση εκατοστο το δεξι λογο λιγης κλισης δεν σου δημιουργει προβλημα και καθετα να τα βαλλεις οπως τα εχεις σχεδιασει δεν υπαρχει προβλημα

voas
04-05-15, 20:09
καλησπέρα σε ολους!kosta για δες το σχεδιο να μου πεις,υπολογισα συμφωνα και με τα λεγομενα σου.71730

kostas82
04-05-15, 23:53
Ναι ετσι ελεγα , ειναι πιστευω πρακτικο , η σταθμη του νερου θα ειναι στο υψος των καθετων κατω τζαμιων και στο τελευταιο διαμερισμα της αντλιας επιστροφης λιγο χαμηλοτερα ωστε το νερο να εχει σε ολο το σαμπ επιφανειακη κινηση και να μην σχηματιζει φιλμ . Εσενα πως σου φαινεται ; για σκιμμερ θα πας στο ντελτεκ τελικα ;

voas
05-05-15, 11:13
kosta καλημερα!εχεις δικιο για την κλιση στο τζαμι ετσι θα το κανω.το σκιμμερ παρ/λα το Deltec SC 1456 internal skimmer 24 V οκ δεν ειναι?θα ερθει μεσα στην εβδομαδα πιστευω.

kostas82
05-05-15, 18:21
Ναι ειναι ενταξει σαν μεγεθος , καλη επιλογη για τα λιτρα σου , την υπερχειλιση πως θες να την κανουμε;

voas
05-05-15, 19:13
καλησπέρα σε ολους!kosta για υπερ/ση ότι εχω δει γυρω γυρω στο φορουμ δεν γνωριζω τιποτα,απλα επειδη είμαι νεος στα αλατια ξεκινησα από το sump και σιγα σιγα να φτασω στο ενυδρειο.τι μου προτείνεις?και πια τα υπερ και κατά της κάθε περιπτώσεις?μετα την παραλαβη σκιμερ και το κολλημα τζαμιων στο sump πιο είναι το επομενω βημα που πρεπει να ακολουθησω?αγορα αντιλια επ. τι μου προτείνεις?

kostas82
05-05-15, 22:13
Κατα την γνωμη μου ετσι οπως το εχεις στο σχεδιο θα εισαι μια χαρα , λειτουργικο ειναι σιγουρα. Δεν θα εχεις θεματα , αντλια επιστροφης jebao σου εβαλλα το λινκ πιο πισω , τωρα πρεπει να αποφασισεις τι ειδους υπερχιλιση θες να κανεις και σε πιο σημειο του ενυδρειου αναλογα και πως σκεφτεσαι να τοποθετησεις το ενυδρειο στον χωρο σου

voas
05-05-15, 22:28
το ενυδρειο θα τοποθετηθεί σε γωνια στο καθιστικο του σαλονιού και θα είναι εντοιχιζομενο σε τοιχο από γυψοσανιδα(τροποποιείται ηδη ο χορος εκει)από εκει και περα τι πρωτεινεις για υπερ/ση κτλ?

kostas82
08-05-15, 15:26
σε αυτήν την περίπτωση καλά θα ήταν να φτιαχτεί ένας πύργος με μάυρο τζάμι στην γωνία κολλητα στην γωνία του τοίχου και να ανοιχτουν τρύπες στον πάτο του ενυδρείου τι λες;

voas
08-05-15, 16:01
καλησπέρα σε ολους!kosta φοβάμαι για τρυπα στο πατο υπαρχει κανενας άλλος τροπος στειλε μου σε παρακαλω εναλακτικες.περιμενω το σκιμερ να ερθει,σημερα θα παρ/λω την αντλια επ. αυτή που μου ειπες από αυτό το σαιντ και θελω να παρ/λω μαζι και τους κυκλ/τες αλλα δεν τους εχει διαθεσιμους.τι κανω?υπαρχει καποιο άλλο σαιντ?

Παναγιώτης Κ
08-05-15, 16:51
Για τους jebao κοίτα ebay και amazon. Παιζουν σε πολύ καλές τιμές.

voas
08-05-15, 17:45
εχεις κανενα λινκ?
εσυ παναγιωτη για την υπε/ση τι γνωμη εχεις?

Παναγιώτης Κ
08-05-15, 17:59
εχεις κανενα λινκ?
εσυ παναγιωτη για την υπε/ση τι γνωμη εχεις?
http://www.ebay.com/itm/Jebao-110-240v-aquarium-RW4-RW8-RW15-RW20-Wave-Maker-pump-wireless-control-/111640738495?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19fe4e7abf

Για την υπερχείληση συμφωνώ με την τρύπα στον πάτο. Δεν υπάρχει λόγος να το φοβάσαι. Αν στεγανοποιηθεί καλά είναι αθάνατη.;)

voas
08-05-15, 18:47
ξερετε καποιον που να μπορει να κανει αυτή τι δουλεια ο οποιος να είναι δοκιμασμένος στους κυκλους σας?(με το αζημιωτο φυσικα)γιατι εγω φοβάμαι να το κανω στο ετοιμο ενυδριο.και ποσες τρυπες πρεπει να ανοιχτουν στον πατο και που αλλου οσο για τον πυργο να μπορειτε στειλτε κανενα σχεδιο για να το εμπεδωσω λιγο καλα.σας ευχαριστω και παλι για όλα!

kostas82
08-05-15, 20:34
Για σχεδιο σου λεω αυτο http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.saltcorner.com/Articles/ArticlePics/durso1.jpg&imgrefurl=http://www.saltcorner.com/Articles/Showarticle.php?articleID%3D142&h=288&w=216&tbnid=rJyeRt-g8xIfaM:&zoom=1&q=durso+standpipe&docid=Q821LoAtDlp5lM&ei=uwBNVYbYM4LzUuqGgPgI&tbm=isch&ved=0CB4QMygDMAM
Και για τρυπα μπορει να την κανει ο νινταλ αν ασχολειται ακομα και το ακουαριο μαλλον μπορει και το ακουαριουμσοπ παιζει να μπορει
Κανε αναζητηση για durso standpipe να παρεις ιδεες

voas
08-05-15, 21:26
71773

voas
08-05-15, 21:29
αυτή πως την βλέπεις?τις πουλανε ετοιμες? εκτος από πυργο που των φτιαχνεις μονος σου.

kostas82
08-05-15, 21:56
Ετοιμες οχι αλλα κατασκευαζονται ευκολλα , δες ενα θεμα παρομοιο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86271
Αυτη που εβαλλες θελει χωρο πισω απο το ενυδρειο ..εχεις;

voas
08-05-15, 22:43
το ενυδρειο εχει 50cm βαθος και εγω εχω +15cm.και διαβασα ότι είναι τελειως αθοριβη.
αυριο θα μονταρω το επιπλο του ενυδρειο που θα εχει και το sump μεσα.διαστασεις 1.50x0.65x1.00υψος.η κατάσκευη θα είναι σιδερενια και στην μεση θελω να ειναι το sump ετσι ώστε να εκμεταλλευτω από αριστερα και από δεξια 35cm εκαστος μιας και το sump εχει 80cm μηκος μηπως φτιαχτει αποθηκευτικος χωρος.υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω πριν κανω καμια βλακεια? τι υψος πρεπει να εχει το sump από τον πατο του ενυδρείου κτλ.

stanisalus18
09-05-15, 00:29
Και για τρυπα μπορει να την κανει ο νινταλ αν ασχολειται ακομα και το ακουαριο μαλλον μπορει και το ακουαριουμσοπ παιζει να μπορει

ειχα ρωτησει πριν τον χειμωνα στο aquario.gr αν μπορουσαν να μου κανουν μια τρυπα Φ32 αν θυμαμαι καλα και μου ζητησαν 30 ευρω. πολλα τα λεφτα μου φανηκαν, δεν την εκανα εκει τελικα, μου την εκανε την τρυπα ενα τζαμαδικο, δωρεαν κιολας.

kostas82
09-05-15, 01:23
το ενυδρειο εχει 50cm βαθος και εγω εχω +15cm.και διαβασα ότι είναι τελειως αθοριβη.
αυριο θα μονταρω το επιπλο του ενυδρειο που θα εχει και το sump μεσα.διαστασεις 1.50x0.65x1.00υψος.η κατάσκευη θα είναι σιδερενια και στην μεση θελω να ειναι το sump ετσι ώστε να εκμεταλλευτω από αριστερα και από δεξια 35cm εκαστος μιας και το sump εχει 80cm μηκος μηπως φτιαχτει αποθηκευτικος χωρος.υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω πριν κανω καμια βλακεια? τι υψος πρεπει να εχει το sump από τον πατο του ενυδρείου κτλ.

ωραία μια χαρά τότε σε πέρνει να κάνεις υπερχείλιση τύπου bean animal και να τραβήξεις τις σωληνώσεις πίσω, αν έχεις τόσο χώρο θα έλεγα να τοποθετήσεις δοχείο γύρω στα 70 λίτρα για αναπλήρωση και να κρατήσεις την αλλη μεριά για αποθηκευτικό χώρο, να υπολογήσεις να μπορείς να αφαιρέσεις το κύπελο του σκίμμερ αν και τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό αλλά με 1 μετρο υψος δεν θα έχεις θέμα .

ειχα ρωτησει πριν τον χειμωνα στο aquario.gr αν μπορουσαν να μου κανουν μια τρυπα Φ32 αν θυμαμαι καλα και μου ζητησαν 30 ευρω. πολλα τα λεφτα μου φανηκαν, δεν την εκανα εκει τελικα, μου την εκανε την τρυπα ενα τζαμαδικο, δωρεαν κιολας.
μωρέ και μόνοι μας τις κάνουμε , αν πάρει κανά δυο ποτηροτρύπανα σε λίγη ώρα τις ανοίγουμε , ο τζαμάς όμως ακούγεται καλή ιδέα

voas
10-05-15, 14:11
καλησπερα!σημερα τελειωνω την σιδεροκατασκευη ευελπιστω μεχρι το βραδυ να εχω τελειωσει.αυριο θα παρ/λω αντλια επ. και τους κυκλοφοριρες μαζι απο το σαιντ που μου εχει προτεινει ο kostas.1ον.kosta ειναι αξιοπιστο το σαιντ αυτο?2ον.κυκλοφοριτες μου εχεις πει να αγορασω 3?

kostas82
10-05-15, 22:30
Ναι πολυ αξιοπιστος δεν θα εχεις κανενα προβλημα , κυκλοφοριτες τρεις. , με την υπερχειλιση τι κανουμε ;

voas
10-05-15, 23:33
kosta εχω αγχωθει με την υπερχ/ση.αμα παω στον σταματιου στο ποταμι και του πω ότι θελω να φτιαξω bean animal θα ξερει να μου δωσει τα καταλληλα υλικα?η πρεπει σιγα σιγα μετα από σιδερας τζαμας ιχθυολόγος και ωκεανολόγος να γινομαι και υδραυλικος?
kosta ο κυκλοφοριτης εχει επιλογή να τον παρω σε ζευγαρι.τι να κανω να παρω ένα ζευγαρι και ένα μονο?η τρεις μονους?

kostas82
11-05-15, 02:25
κοίτα σίγουρα θα θυμηθείς χημεία ,φυσική ,βιολογία , θα γίνεις λίγο ηλεκτρολόγος, λίγο ηλεκτρονικός , λίγο σιδεράς , μαραγκός , υδραυλικός και και και :D:D .
Για τα υδραυλικά μην αγχώνεσαι κάνε εκτύπωση το σχέδιο που θες να φτιάξεις και πήγαινε στον σταματιού , όπως μπαίνεις στην είσοδο τέρμα δεξια έχει το τμήμα με τα pvc τα παλικάρια εκεί είναι πολύ εξυπηρετικά , πές τους να σου δώσουν ότι εξάρτημα χρειάζεται για το συγκεκριμένο σχέδιο για συγκεκριμένη διαμετρο πχ φ40 και κανα 6-8 μέτρα σωλήνα υπολόγισε το κιόλλας , βασικά τα εξαρτήματα που σίγουρα θα πάρεις είναι : 3ταφ,3τάπες , 3γωνίες 90μοιρες, 3ενωτικά δεξαμενής 6γωνίες 45μοίρες, 1 δίοδη πλαστική βάνα ..δείξε στον άνθρωπο και το σχέδιο και δεν θα έχεις πρόβλημα .
Τις αντλίες πάρε ένα ζευγάρι και μια μόνη της θα έλεγα αλά δες πως έρχεται πιο οικονομικά και κοίτα να τις πάρεις με τον controller που τις κάνει να συγχρονίζονται πάνε ανά ζευγάρια αν δεν κάνω λάθος.

voas
11-05-15, 09:11
θα παρω ενα ζευγαρι και μια μονη της.μαζι με αυτα χρειαζεται να παρ/λω τποτα extra?ta kontrol δεν ειναι στην τιμη?

kostas82
11-05-15, 11:57
τα controller πάνε μαζι , από κυκλοφορία δεν ξανασχολήσαι

voas
11-05-15, 12:21
ανακεφαλαιωση.περιμενω να ερθει το σκιμερ,παρ/λα αντλια επ., ενα ζευγαρι κυκλοφοριτες και ενα μονο.κοιταω για υπερχ/ση.τι αλλο χρειζομαι προς το παρων?

Παναγιώτης Κ
11-05-15, 15:52
Θερμοστάτη, φωτισμό, κοντρολερ θερμοκρασίας;

voas
11-05-15, 16:20
εχεις δικιο!θερμοστατη θα βαλω ενα?φωτιστικο τι προτεινετε?α.ο δεν χρειαζετε?ψυκτικο μηχ/μα?

Παναγιώτης Κ
11-05-15, 19:22
εχεις δικιο!θερμοστατη θα βαλω ενα?φωτιστικο τι προτεινετε?α.ο δεν χρειαζετε?ψυκτικο μηχ/μα?
Θερμοστάτη θα σου πρότεινα τιτανίου shego. Θα τον κουμπώσεις επάνω στον ελεγκτή θερμοκρασίας. Είναι ότι καλύτερο. Ή θα πάρεις 2 300w ή 1 600w.
Φωτιστικό θα σου πρότεινα diy led.
Ψυκτικό μηχάνημα μπορείς να βάλλεις. Αν δεν θές να δώσεις τόσα χρήματα μπορείς να βάλλεις απλά ανεμιστηράκια.

voas
12-05-15, 11:25
καλημερα σε ολους!kosta θερμοστατη να βαλω ενα 600w shego titan. αντι για δυο 300w?α.ο πιο μοντελο να παρ/λω απο αυτα που μου εδειξες γιατι εχει πολλους παραμετρους με το τι θα περιεχει?

Παναγιώτης Κ
12-05-15, 14:33
καλημερα σε ολους!kosta θερμοστατη να βαλω ενα 600w shego titan. αντι για δυο 300w?

Ότι θες εσύ. Το ίδιο είναι. ;)

voas
12-05-15, 15:00
με α.ο. τι κανω ?

Παναγιώτης Κ
12-05-15, 16:44
με α.ο. τι κανω ?

To λιγότερο είναι η απλή των 3 σταδίων. Απο κει και πέρα μπορείς να πάρεις και καλύτερη.

voas
13-05-15, 21:57
παιδια καλησπέρα!περιμενω μες την εβδομαδα που θα ερθει το σκιμμερ την αντλ.επ. τους 3κυκλ/τες τον θερ/τη.μενει ο ελ.θερ/σιας να αγορασω και η αντ.οσμωση που ακομα δεν ξερω πια να παρω για τα λιτρα μου.υπερ/ση θα φτιαξω τύπου Bean Animal(αν τα καταφερω)αφου παω στον σταματιου(στο ποταμι)για να παρω όλα τα υδρ/κα.σας παρακαλω πειτε μου εάν ξεχναω κατι από βασικο εξοπλισμο.1η απορια* αυτόματη αναπληρωση(μου ειχε "δειξει"μια ο kostas αλλα είναι(φτιαχτω μονος σου)και φοβάμαι εάν το "επιχειρησω" να το κανω το πιο πιθανον ειναι να κανω θαλασσα το σαλονι του σπιτιου!υπαρχει τιποτα σε ετοιμη λυση?2η απορια*οι τρυπες της υπερ/λης στο ενυδρειο πρεπει να είναι 3 και μια για την αντλια επ.στο πλαι δεξια?3η απορια*το κεντρο στις τρυπες ποσα εκατοστα κατω πρεπει να ειναι από την κορυφη του ενυδρείου?4η απορια*το "μπαλκανι"της υπερ/σης μπορει να ειναι από πλεξ/γκλας?και εάν ναι με τη σιλικονη η κολα κολλαει το πλεξ με το γυαλι?5η απορια*η κορυφη της καθετης πλευρας του "μπαλκονιού" της υπερ/σης ποσα εκατοστα πρεπει να ειναι από από την κορυφη του ενυδρείου?sorry αμα σας ζαλιζω αλλα ειστε η μονη βοηθεια που εχω(εν τω μεταξυ μου εχουν βγει τα ματια να διαβαζω)εχω αγχωθει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!

mixalakis
14-05-15, 13:03
διαβάζω τις απορίες σου και ως αρχάριος και με τα ίδια ερωτήματα στο κεφάλι μου πριν ξεκινήσω και με τεχνικές γνώσεις πολλές αλλά σε κάποιο τομέα αποφάσισα...

όπως κι εσύ να τα σκάσω και να αγοράσω ότι χρειάζεται
τα ηλεκτρικά επειδή τα ξέρω να τα φτιάξω μόνος μου
τα ξύλινα επειδη τα ξέρω να τα φτιάξω μόνος μου
το ενυδρειο ( με υπερχειλήσεις κλπ κλπ) επειδη ΔΕΝ το ξέρω να μου το φτιάξει άλλος ( εννοώ ενυδρειο , υπερχείληση , σωληνώσεις κλπ ) και δη με ένα ξύλινο πατωμα απο κάτω ...

θέλω να πω ότι πρέπει να δεις ποια είναι τα όρια σου σε σχέση με τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσεις...πχ πλημμύρα.

ναι το κόστος μετράει αλλά μέτρα και το κόστος της ζημιάς από πλημμύρα..

kostas82
16-05-15, 11:10
...διαβάζω τις απορίες σου και ως αρχάριος και με τα ίδια ερωτήματα στο κεφάλι μου πριν ξεκινήσω και με τεχνικές γνώσεις πολλές αλλά σε κάποιο τομέα αποφάσισα...

όπως κι εσύ να τα σκάσω και να αγοράσω ότι χρειάζεται
τα ηλεκτρικά επειδή τα ξέρω να τα φτιάξω μόνος μου
τα ξύλινα επειδη τα ξέρω να τα φτιάξω μόνος μου
το ενυδρειο ( με υπερχειλήσεις κλπ κλπ) επειδη ΔΕΝ το ξέρω να μου το φτιάξει άλλος ( εννοώ ενυδρειο , υπερχείληση , σωληνώσεις κλπ ) και δη με ένα ξύλινο πατωμα απο κάτω ...

θέλω να πω ότι πρέπει να δεις ποια είναι τα όρια σου σε σχέση με τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσεις...πχ πλημμύρα.

ναι το κόστος μετράει αλλά μέτρα και το κόστος της ζημιάς από πλημμύρα..
+1
για Α.ο πάρε αυτή http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122
είναι οικονομικότατη και επέλεξε να έχει μονάδα απιονισμού ριτίνης στο τέλος , καθώς και flush kit από τον ίδιο πάρε άνθρακα και αντιφώσφορο να έχεις πρόσεξε την κοκκομετρία μόνο

voas
16-05-15, 12:04
και επιλογή μεμβράνης?για ποσα λιτρ/μερα?

kostas82
16-05-15, 12:38
100-150, έχει αρκετη πίεση αθήνα για να μην κάνει και πολή ώρα , εμένα σε περίπου 10 ώρες μαζεύει 130λιτρα , στο περίπου ε; :D

voas
16-05-15, 14:49
αυτ. αναπλ/ση υπαρχει καμια ετοιμη λυση?τι επιλογες υπαρχουν?

kostas82
16-05-15, 19:23
http://m.ebay.com/itm/271865560978?nav=SEARCH
http://m.ebay.com/itm/161633564565?nav=SEARCH
Για τσεκαρε μια φτηνη ας πουμε και μια επωνυμη αλλα ακριβη

voas
16-05-15, 19:41
η 1η η πιο φτηνη εινα καλη?αν είναι να την παρ/λω.την γνωρίζεις εσυ?δοχειο αναπληρωσης ποσα λιτρα θελω?και από που αγοραζω?το δοχειο μπαινει από τα αριστερα η από δεξια στο σαμπ(εάν υποθεσουμε ότι το σκιμμερ θα μπει αριστερα)

kostas82
16-05-15, 19:44
Δεν την εχω δοκιμασει αλλα σαν εταιρεια ειναι γνωστη στο χωρο , δοχειο ενα κοντα στα 60 λιτρα και πανω ειναι οκ , βααλτο απο την μερια που θα επιστρεφει το νερο επανω αλλα δεν εχει και τρελη σημασια

voas
16-05-15, 19:55
εχω διαβασει ότι όταν με το καλο θα μπω σε διαδικασια αγορας ζ.β θα πρεπει να του κανω καποιο "κουραρισμα" λεγεται αν δεν κανω λαθος,αυτο σε τι χωρο γινεται και τεχ.εξ. χρειαζεται και ποσο χρονο ώστε να ειναι ετοιμος?

kostas82
16-05-15, 20:00
Κανας μηνας στοενυδρειο με φουλ κυκλοφορια και σκιμερ ειναι αρκετο

voas
16-05-15, 20:07
δηλαδή όπως τον αγοραζω από το κατάστημα τον τοποθετω στο ενυδρειο?

kostas82
16-05-15, 20:21
Ναι κανονικα

Παναγιώτης Κ
16-05-15, 21:45
Αν ριχνεις και βακτήρια βοηθάς την διαδικασία.

voas
18-05-15, 21:50
kosta ένα παληκαρι στο φορουμ πουλαει μια αυτοματη αναπ/ση είναι καλη τι λες να την παρω?

kostas82
19-05-15, 00:03
χτύπα τη , αυτήν έχω και εγώ δουλεύει μια χαρά , μόνο που θα πρέπει να στηρίξεις κάπως το φλοτεράκι στο σαμπ με δικό σου τρόπο

voas
19-05-15, 20:04
kosta sos!!!!!!!
μου ηρθε η παραλαβη από το σαιντ fish street σημερα το πρωι την οποια παρελαβε η γυναικα μου και ειχε μονο 3 κυκλ/τες της Jebao Wireless RW-15 Wave Maker χωριστα (ενώ ειχα παραγγειλει 1διπλο και ένα μονο)και δεν ειχε την αντλια επ. Jebao/Jecod DCT4000 Water Return Pump τι εχει γινει?

gallos
19-05-15, 21:25
kosta sos!!!!!!!
μου ηρθε η παραλαβη από το σαιντ fish street σημερα το πρωι την οποια παρελαβε η γυναικα μου και ειχε μονο 3 κυκλ/τες της Jebao Wireless RW-15 Wave Maker χωριστα (ενώ ειχα παραγγειλει 1διπλο και ένα μονο)και δεν ειχε την αντλια επ. Jebao/Jecod DCT4000 Water Return Pump τι εχει γινει?

στείλτους ένα mail για λάθος παραλαβή να δείς τι θα σου απαντήσουν. Βάλε και τον αριθμό παραγγελίας που είχες πάρει.

Παναγιώτης Κ
19-05-15, 22:42
kosta sos!!!!!!!
Το ότι δεν σου έβαλαν την αντλία είναι σοβαρο.
Την διπλή την παρήγγειλες με διπλο κοντρολερ;

voas
19-05-15, 22:59
μου εχουν ερθει μονο τρεις ιδιοι κυκλοφοριτες σε 3 κουτια!τι κανω τωρα?
με διπλο κοντρολερ
και μαλιστα βλεπω και το email της παρ/λιας μου και ειχα παραγγειλει 1 ζευγ κυκ/τες 1 μονο και την αντλ. επ..και μου εχουν στειλει 3μονους!

voas
19-05-15, 23:04
72070

kostas82
20-05-15, 01:01
Δεν πρεπει να εγινε λαθος , Νικο σου εστειλε ενα διπλο κοντρολερ και ενα μονο και τρεις αντλιες;
Κατσε τωρα καταλαβα , δεν εβαλλα την επιστροφης ε; μηπως ερχεται απο διαφορετικη αποθηκη ; σε ξεχωριστο δεμα γιατι εχουν 4 αποθηκες ..μιλα τους ειναι πολυ συνεργασιμοι και απαντανε γρηγορα αν εκαναν λαθος θα το φτιαξουν

voas
20-05-15, 10:52
ok.μου εχουν στειλει μονο 3 μονους κυκλοφοριτες.αντλια οχι.εαν πουμε οτι θα ερθει η αντλια αλλη μερα τους 3κυκλ. να τους κρατησω η να ζητησω τον διπλο?οπως παραγγειλα?
μου εστειλαν email οτι η αντλια ειναι καπου στο βελγιο και θα καθηστεριση οποτε οκ πιστευω,με τους κυκλ/τες τι να κανω να κρατησω τους 3 μονους?η να τους πω οτι ειχα παραγγειλει ενα ζευγαρι και ενα μονο?

kostas82
20-05-15, 10:55
Οι αντλιες μονες ειναι πρεπει να ειναι απλα τις πουλαει σαν πακετο δυο μαζι , οι κοντρολερ ειναι ιδιοι ;

voas
20-05-15, 11:00
οι κοντρολερ ειναι τρεις ιδιοι (εχω ανεβασει φωτο πιο πανω για δες να μου πεις).

kostas82
20-05-15, 11:19
Ελα το τσεκαρα τα δυο μαζι τα πουλαει 2 μαζι για καλυτερη τιμη. Δεν εχει να κανει με τον κοντρολερ του , αν και οι κοντρολλερ που εχουν μπορουν να συγχρονιστουν ασυρματα μεταξυ τους απο οτι ειδα στο βιντεο που εχει απο κατω .

kostas82
20-05-15, 11:20
Εγω εχω τις παλιες τις wp και δεν εχουν τα καλουδια που εχουν αυτες , τελικα τις rw15 πηρες;

voas
20-05-15, 11:29
ναι 3 ιδιες.ειδες φωτο?

kostas82
20-05-15, 11:31
Ναι , πολυ κυκλοφορια ομως , δεν θα ξανασχοληθεις με την κυκλοφορια ;)

voas
20-05-15, 11:38
κωστα τελικα ηρθαν σωστα οι κυκλ/τες που ηρθαν 3μονοι?με τρεια διαφορετικα κοντρολ η να τους στειλω email αλλαγη?

kostas82
20-05-15, 11:43
καλά τους έστειλλε , εκεί που έλεγε select controller στην επιλογή για το πακέτο εννωούσε αν θες να πάρεις 2 μαζί με 10 δολλάρια λιγότερο ή εναν μόνο του , αυτό καταλαβαίνω εγώ αλλά στείλτου ένα μυνημα να μας το διευκρινήσει και αυτός μήπως έχει να κάνει κάτι όντως με τα κοντρολάκια

voas
20-05-15, 11:57
ok ευχαριστω κωστα.ααααααα αγορασα την αυτ. αναπλ. απο τον ανεστη ενα πολυ καλο παιδι απο το φορουμ εχθες,ειχαμε δωσει ραντεβου στο petsupermarket.το ερωτημα ειναι το εξης,εχει φερει δοσομετρικη 3ων στα 88ευρω της jebao.ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ δοσομετρικη η ριακτορας χωρις να γνωριζω απλα μου ειπε οτι ειναι πολυ καλη η τιμη και οτι εχουν μεινει 5 κοματια ακομα.

kostas82
20-05-15, 12:09
Ναι πρεπει να ειναι η καλυτερη τιμη που παιζει , αλλα εγω θα ελεγα να πας σε ριακτορα ασβεστιου, πιο ακριβος σιγουρα να τον αγορασεις αλλα λιγοτερος πονοκεφαλος μετα ,
Η light balling μεθοδος που χρειαζεται και μια δοσομετρικη για νατην δουλεψεις ειναι καλη μεθοδος αλλα πρεπει να τηρεις με ευλαβεια καποια πραγματα , αυτα ειναι να αλλαζεις ενα 12% νερο εβδομαδιαια , συνεχεις μετρησεις νερου στα ca,mg,kh και αυξομειωσεις στην δοσομετρικη συνεχως. , εμενα αυτο με κουρασε την ξηλωσα και ηρεμησα , σκεψου ειχα ριακτορα για καποια χρονια τον εβγαλλα για να συνεχισω με balling και ξαναγυρισα σε ριακτορα , 2 βασικα :D. Τα μοναδικα κοραλλια που εχασα ηταν κατα την περιοδο που ειχα δοσομετρικη οποτε δεν θα στην προτεινω σαν μεθοδο παρολλο που ο περισσοτερος κοσμος δουλευει balling

voas
20-05-15, 12:23
οκ ακουω εσενα και βαδιζω.τι μου πρωτεινεις για ριακτορα?ΑΑΑΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ απο το μαγαζι οτι θα φερει ζωντανο βραχο τα 10κιλα 100ευρω και μου ειπε οτι θα ειναι καλως

kostas82
20-05-15, 17:28
Καλή τιμη , προσεξε μονο να ειναι πωρωδης πολυ ελαφρυς , για ριακτορα θα βαλλω μερικα λινκ το βραδυ

voas
20-05-15, 19:34
ok περιμενω!αν μπορεις βαλε και κανενα άλλο ελεγ. θερμ. αν εχεις να προτεινεις εκτος από τον (αρχικο)από εκει και περα παραγγελνω αντ. οσμ. και πιστευω να μην μου λειπει κατι άλλο από τεχν εξ. από τα βασικα.εκτος και αν ξεχναω κατι?κυκλ/της στο δοχειο αναπ/σης δεν χρειαζεται?

kostas82
20-05-15, 20:08
Αν θες για ελ. Θερμ μπορεις να παρεις elliwel αλλα ο elliteck εχει βγει αξιοπιστος , Ρεφρακτομετρο οπωσδηποτε , αντλια δεν χρειαζεται

voas
20-05-15, 21:45
εχω παραγγειλει τον shego tit.600w και αντ/φη οσμ. που μου εδειξες από αυτό το σαιντ και περιμενω να ερθουν, όπως και το σκιμμερ η αντ. επ. εχω τους κυκ/τες την αυτ.αναπ/ση.περιμενω λινκ για ριακτορες ?χρειαζομαι από τεχν εξ κατι άλλο? Ρεφρακτομετρο λινκ?

kostas82
21-05-15, 00:54
Αυτον εχω εγω και ειναι πολυ καλος http://www.aquapro2000.de/en/Water-Conditioning-Technology/Calcium-Reactors/Schuran-jetstream-calcium-reacto/Schuran-Jetstream-1-calcium-reactor::569.html
Οι geo ειναι καλοι ακομα
http://aquariumshop.gr/shop/test-metriseon/atc-refractometer/

voas
21-05-15, 13:45
kosta & kostantinos χρονια σας πολλα και οτι επιθυμειτε να το βρειτε!

Sakisdraminos
21-05-15, 14:27
Φιλε καλο ταξηδη στα αλατια!
Πολυ καλα ξεκινας.
Με λιγο προσοχη και διαβασμα θα τα πας τελεια.
3 rw15 στο ενυδρειο σου θα εχεις φοβερη ροη ακομα και οταν στοκαρης.....

voas
21-05-15, 14:44
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σακη για τα καλα σου λογια.το παω λαου λαου γιατι φοβαμαι τις μη αναστρεψιμες μαλακιες που μπορει να κανω απο βιασυνη αρχαριου.μου εχουν βγει τα ματια να διαβαζω και σιγα σιγα προσπαθω να μπω σε μια ταξη>χαρηκα πολυ για το ενδιαφερον.

kostas82
22-05-15, 00:26
Ευχαριστω Νικο ;)

voas
22-05-15, 10:48
καλημερα!σημερα αγορασα το δοχειο αναπ/σης,πηρα ενα 50 λιτρ καλα δεν ειναι?επισης παραγ/λα ελενκτή θερμοκρασίας και Ρεφρακτόμετρο αυτο που μου εδειξε ο κωστας
κωστα με τον calcium reactor που μου εδειξες ξενερωσα ειναι παρα πολυ ακριβως κατι σε πιο οικονομικο δεν υπαρχει?ξερω οτι πληρωσεις παιρνεις!!!!!!!!!!!!

kostas82
22-05-15, 12:56
για κοίτα και εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=15&ved=0CEsQFjAEOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.charterhouse-aquatics.co.uk%2Fcalcium-reactors-c-241.html&ei=egdfVb6gA4KwsAGN44HgCw&usg=AFQjCNHmPWtP31HT3ywz-LXEjmdiLL-IVw&sig2=4RdOv_DnxNwMiNCyLZIL0Q
δες τους tmc1000-tmc1500 είναι τήμιοι κατά προτίμηση πήγαινε στον μεγάλο δεν έχουν διαφορά στην τιμή , και από εδώ μπορείς να πάρεις υλικό για να τον γεμίσεις http://www.aquapro2000.de/en/Substrates-and-Decoration/Coral-gravel/Coral-gravel-for-calcium-reactors-4kg::7828.html + http://www.aquapro2000.de/en/Water-Conditioning-Technology/Calcium-Reactors/Calcium-reactor-media/Grotech-Magnesium-Pro-1000-ml::82.html

voas
22-05-15, 15:55
καλησπέρα!calcium reactor tmc1500 προς εκει παω κωστα είναι οκ ειπες?το σαιντ είναι αξιοπιστο αυτό η' εχεις να προτεινεις καποιο άλλο?σημερα παραλαβα α.ο.(φασουλι φασουλι γεμιζει το σακουλι)
πηγα σταματιου και τους ζητησα τα υλικα για υπερ/ση bean animal και μου ειπαν καλυτερα έιναι να παρω τηλ. ένα παλικαρι εν ονοματι nidal οπου και μιλησα μαζι του και μου ειπε να του στειλω ένα mail με την εικομα της υπερ/σης(bean animal) για να μου πει τι χρειαζεται από υλικα και εν συνεχεια να ξαναπαω από εκει για να μου τα δωσουν.

kostas82
23-05-15, 00:57
Αξιοπιστο ειναι ναι , εχω ψωνισει απο αυτον ,ο συγκεκριμενος μπορει να στην μονταρει κιολας μαζι με τις τρυπες αν θες ...

Sakisdraminos
23-05-15, 02:46
καλησπέρα!calcium reactor tmc1500 προς εκει παω κωστα είναι οκ ειπες?το σαιντ είναι αξιοπιστο αυτό η' εχεις να προτεινεις καποιο άλλο?σημερα παραλαβα α.ο.(φασουλι φασουλι γεμιζει το σακουλι)
πηγα σταματιου και τους ζητησα τα υλικα για υπερ/ση bean animal και μου ειπαν καλυτερα έιναι να παρω τηλ. ένα παλικαρι εν ονοματι nidal οπου και μιλησα μαζι του και μου ειπε να του στειλω ένα mail με την εικομα της υπερ/σης(bean animal) για να μου πει τι χρειαζεται από υλικα και εν συνεχεια να ξαναπαω από εκει για να μου τα δωσουν.

O Nidal Requez αμα δεν κανω λαθος ειναι πολυ καλος μαστορας....
Εχω παρει πραγματα απο αυτον πολλες φορες!

voas
24-05-15, 21:32
καλησπέρα παιδια!περιμενω να με παρει ο nidal να μου πει τι χρειαζομαι για την υπερ/ση αυτή και από εκει και περα μου ειπε ότι μπορει να κανει και ότι άλλες συνδεσεις του τεχν.εξ. που μου χρειαζονται και τρυπες κτλ?απο φωτιστικο τι κανω?

stanisalus18
24-05-15, 23:14
Φίλε μου εντελώς φιλικά θα στο πω αυτό εδώ, πρέπει να μελετήσεις και να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι χρειάζεται ένα ενυδρείο πόσο μάλλον ένα θαλασσινό. Ψάξιμο διάβασμα εδώ στα ψαροφορουμ και στο internet γενικά. Δεν γίνεται να ρωτάς τα πάντα εδώ και να περιμένεις απαντήσεις έτοιμες. Με το να πάρεις δύο τρία σωστά πράγματα για το ενυδρείο δεν θα ξεκινήσει από μόνο του, πρέπει να κατανοήσεις εσύ από μόνος σου τι χρειάζεται. Και όταν δεις ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι τότε ρωτάς εδώ. Όλοι ξεκινήσαμε από το μηδέν. Μαθαίνουμε στη πορεία πολλά πράγματα. Φιλικά στο ξανάλέω τα λέω αυτά εδώ.

kostas82
24-05-15, 23:58
Το καλο για τον Νικο ειναι πως παραδεχεται πως δεν ξερει και ρωταει για να μαθει ,
Ακριβως οπως ειμασταν ολοι μας οταν ξεκιναγαμε ,ετσι;
Η διαφορα με του με τον περισσοτερο κοσμο ειναι πως δεν εχει κανει αγορες που θα πρεπει να τις ξανακανει αργοτερα , δηλαδη αν δεν ρωτησει πως θα μαθει ;;

Οσον αφορα το φωτισμο ο περισσοτερος κοσμος φωτιζει ειτε με τ5 ειτε με λεντ πλεον , αν πιανουν τα χερια σου μπορουμε να φτιαξουμε μια ιδιοκατασκευη λεντ , αν οχι τα τ5 φωτιστικα κανουν πολυ καλη δουλεια και αυτα , επισης παιζουν και ετοιμα φωτιστικα λεντ αξιολογα αλλα ειναι τσουχτερα στην τιμη .

voas
24-05-15, 23:58
σε αυτό που λες εχεις δικιο.η βασικες μου ερωτήσεις ομως συσχετίζονται σε τεχ. εξ. και όχι σε πασεις φυσεως ερωτήσεις θαλ.ενυδρειου.δηλαδη θα επρεπε να επερνα σκιμμερ και μετα να ρωτουσα για το πιο είναι καλο από την στιγμη που δεν ξερω για το φωτιστικο τι να κανω να αγορασω ένα το οποιο δεν γνωριζω καν το οποιο το ειδα σε ένα σαιντ η' να παρω καποιο το οποιο το προτιναν ένα δυο παιδια στο φορουμ οπου το ειχαν δοκιμασει!επισης δεν μπορω να γινω υδραυλικος και να κανω την συνδεσμολογια τους με το sump μεσα από το φορουμ όμως γνωρισα ανθρωπο που θα το κανει.το ξερω μπορει να γινομαι κουραστικος για εσας τους γνωστες της θαλασσας αλλα πιστευω σιγα σιγα εάν τα καταφερω να σας ανταμείψω με ένα ομορφο και περιποιημενο reef!!

kostas82
25-05-15, 00:07
Κουραστικος δεν γινεσαι σε καμοια των περιπτωσεων και οσο ζουμε μαθαινουμε το οτι μαθαμε 2 πραγματα δεν σημαινει οτι τα μαθαμε ολα , εμενα ειναι χαρα μου να βοηθω ..μακαρι να ειχα και εγω 10 ανθρωπους γνωστες στην αρχη να μου λενε μην κανεις αυτο καντο αλλιως ....και μην νομιζεται πως οτι γραφεται στο ιντερνετ ειναι και ευαγγελιο πολλα γραφονται και απλα ειναι λαθος

voas
25-05-15, 00:10
καλησπέρα κωστα!diy κατασκευη led εχω δει και εχω διαβασει το δικο σου το αρθρο,ΦΟΒΕΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ποσο σου στοιχισε ολο ?

kostas82
25-05-15, 00:15
Τα πενηνταβατα λεντ που εχω παρει πανε περιπου 90 ευρω το ενα μαζι με οτι χρειαζεται για να τα αναψεις ...σε ευχαριστω Νικο

Sakisdraminos
25-05-15, 08:43
Φιλε η ερωτησης σου ειναι μια χαρα. Δεν κουραζεις κανενα.Και οποιο κουραζεις απλα δεν χρειαζεται να το βλεπει! Τωρα για αυτο που σου λενε διαβασμα πρεπει να σου πω οτι πολλα απο αυτα τα υπομνηματα σε ολα τα φορουμ ειναι ξεπερασμενα.
Πλεον για μενα επιδι εξελισονται τα πραγματα πρεπει να το ψαχνουμε με καθε τροπο.

Επισις μπορει καπιοι να ειναι καλοι στο diy και αλλη να μην το εχουν δεν ειναι κακο.
περιμενουμε φωτο απο της δουλιες του nidal ειναι αριστες!!!
Για το φωτιστικο δες αυτο που σου λεει ο κωστας. Εχω το ιδιο και ειναι πολυ δυνατος.
δουλευω με 0.43w/lt και τα κοραλια ειναι πολυ κομπλε! Καποτε λεγανε τουλαχιστον 1w...

voas
25-05-15, 10:51
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!σημερα μιλησα με nidal(πολυ καλο παιδι)και ειπαμε να παμε σε αλλη λυση υπερ/σης(μαλλον αυτη που μου προτεινε ο κωστας) την οποια γνωριζει καλα και θα κανει εκεινος τις τρυπες και τα λοιπα.ειμαι χαρουμενος γιατι ηρθε η αντλ.επ. και το Ρεφρακτομετρο.ακομα περιμενω ελεν.θερμ. θερμ/τη και το σκιμμερ.και τελειωνω τις πρωτες αγορες με ριακτορα που θα τον παρ/λω μεσα στις επωμενες μερες.σας ευχαριστω ολους χωρις να σας γνωριζω ιδιαιατερως και χωρις εσας το ονειρο που σιγα σιγα παιρνει σαρκα και οστα θα ειχε παραμεινει ΑΠΑΤΗΛΟ!

kostas82
25-05-15, 14:51
Η αλήθεια είναι πως έχεις κάνει πολύ δυνατή αρχή , αφού κανόνησες και το θέμα της υπερχ. μια χαρά , είχα λίγη αγωνία για το αν θα γίνουν σωστά εκεί οι τρύπες και η συνδεσμολογία αλλα με τον Νιντάλ όλα θα γίνουν όπως πρέπει....δες και για το φως τι θα ήθελες να κλείσουμε και με αυτό ;)

Sakisdraminos
25-05-15, 15:03
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!σημερα μιλησα με nidal(πολυ καλο παιδι)και ειπαμε να παμε σε αλλη λυση υπερ/σης(μαλλον αυτη που μου προτεινε ο κωστας) την οποια γνωριζει καλα και θα κανει εκεινος τις τρυπες και τα λοιπα.ειμαι χαρουμενος γιατι ηρθε η αντλ.επ. και το Ρεφρακτομετρο.ακομα περιμενω ελεν.θερμ. θερμ/τη και το σκιμμερ.και τελειωνω τις πρωτες αγορες με ριακτορα που θα τον παρ/λω μεσα στις επωμενες μερες.σας ευχαριστω ολους χωρις να σας γνωριζω ιδιαιατερως και χωρις εσας το ονειρο που σιγα σιγα παιρνει σαρκα και οστα θα ειχε παραμεινει ΑΠΑΤΗΛΟ!

Μην ανχονεσαι αγορι!
Ειναι πιο ευκολο απο οσο πιστευεις....

alan boy
25-05-15, 15:08
.και τελειωνω τις πρωτες αγορες με ριακτορα που θα τον παρ/λω μεσα στις επωμενες μερες.σ

με ριακτορα τι εκανες τελικα;ποιον αποφασισες;

voas
25-05-15, 15:35
παιδια σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.κωστα με ενδιαφερει το diy αλλα φοβαμαι μην μπουρλοτιασω κανενα σπιτι αλλα θα την βρω την ακρη οσο για ριακτορα θα παρ/λω τον tmc v2 react 1500(εισηγηση κωστα)!

Παναγιώτης Κ
25-05-15, 21:02
Πολύ ωραία και μελετημένα όλα.
Είμαι σίγουρος πως θα μπεις πολύ δυνατά.

voas
25-05-15, 21:22
καλησπερα σε ολους!σε ευχαριστω παναγιωτη για τα καλα σου λογια.
kοsta το πηρα αποφαση θα το δοκιμασω το diy φωτιστικο!και ο θεος βοηθος.

kostas82
25-05-15, 21:42
Με λιγο μελετη θα γινει σουπερ , απο κολληματα και καλωδια πως τα πας;

voas
25-05-15, 22:10
εχω τελειωσει ηλεκτρονικος!
σε τελ εποχη 1998
βεβαια τοτε παιζαμε αντισοπολεμο και τραντζιστορπολεμο και ρακετες με τις πλακετες!

kostas82
25-05-15, 22:17
Καλά ρε Νίκο και το συζητάμε ακόμα :D:D;;;

voas
25-05-15, 22:17
από κολληματα το εχω και με τα καλωδια.με δυσκολευουν λιγο τα σχεδιαγράμματα!οπως και φυσικα δεν ξερω τι πρεπει να παρ/λω.

kostas82
25-05-15, 23:34
Ευκολα πραγματα , εχουμε παρει το κολαϊ χαχαχα ...

voas
26-05-15, 00:08
οκ!περιμενω οδηγιες-κατευθηνσεις.
σημερα το απόγευμα πηγα στο aquariumshop στην χαμοστερνας για να να παρω τον θερμ/τη που ειχα παρ/λει,εχει πολλα κοραλλια χαζεψα όλα ηταν πολύ ωραια τελεια χρωματα δεν ειχα ξαναπαει από εκει ποτε,ενώ περναω από αυτό το μερος δεν φαινεται όπως είναι το μαγαζι φτιαγμενο.δεν ξερω αν φερνει καλα ακριβα η' ότι άλλο αλλα ειχε πολλα.

Sakisdraminos
26-05-15, 08:02
οκ!περιμενω οδηγιες-κατευθηνσεις.
σημερα το απόγευμα πηγα στο aquariumshop στην χαμοστερνας για να να παρω τον θερμ/τη που ειχα παρ/λει,εχει πολλα κοραλλια χαζεψα όλα ηταν πολύ ωραια τελεια χρωματα δεν ειχα ξαναπαει από εκει ποτε,ενώ περναω από αυτό το μερος δεν φαινεται όπως είναι το μαγαζι φτιαγμενο.δεν ξερω αν φερνει καλα ακριβα η' ότι άλλο αλλα ειχε πολλα.

Φιλος το στηνεις πολυ δυνατα το ενυδρειο και του δινεις προδιαγραφες για πολυ high teck καταστασης.
Για το φωτιστικο απο δεν χρειαζετε ιδιετερη γνωση!
Για το φασμα θα σε βοηθησει πολυ ο Κωστας.
Αλλα για τι κοραλια πας? Το καθε ενα εχει δικες του απαιτησεις....

Και κατι ακομα χαμοστερνας ειναι το aquario
το aquariumshop ειναι στο χαλανδρι.

voas
26-05-15, 11:04
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!σακη ευχαριστω για τα καλα σου λογια οντως εχεις δικιο aquario λεγεται.απο κοραλλια δεν γνωριζω τιποτα.απλα ολα μου αρεσουν .

voas
26-05-15, 20:18
72205καλησπέρα σε ολους!σιγα σιγα μαζεύομαι,ελ.θερμ/σιας ριακτορας και τελος,για αρχη πιστευω για να αναπνεύσω και λιγο.κωστα περιμενω???
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72205&d=1432663909

kostas82
27-05-15, 00:12
τώρα τελειώστε τα υδραυλικά να το βάλλεις να τρέχει γιατί για κανά μήνα από όταν γεμίσεις και βάλλεις βράχο και αραγωνίτη θέλει αναμονή να κάνει τον κύκλο του , τον αραγωνίτη που θα βρεις μόνο πρόσεξε μην είναι πολύ ψιλός και μας περιορίζει την κυκλοφορία ;)

voas
27-05-15, 10:05
καλημερα σε ολους!κωστα ενεργο ανθρακα σε κοκκους η' σε πελετ?και τι συσκευασια?αντιφωσφορο τι επιλογη κοκομετριας?και τι συσκευασια και μαγνησιο ποσα κιλα?για να τα παραγγηλω απο το σαιτ.ευχαριστω.

kostas82
27-05-15, 13:26
καλημερα σε ολους!κωστα ενεργο ανθρακα σε κοκκους η' σε πελετ?και τι συσκευασια?αντιφωσφορο τι επιλογη κοκομετριας?και τι συσκευασια και μαγνησιο ποσα κιλα?για να τα παραγγηλω απο το σαιτ.ευχαριστω.
Αν πάρεις ριακτοράκια για αυτά πάρε σε κόκκους αν όχι και τα βάλλεις στο σαμπ ανάμεσα στα χωρίσματα σε δίχτυα πας σε πέλλετ , μαγνήσιο ένα κιλό είναι οκ για αρχή , υπολόγισε ένα 12% επί του σπασμένου κοραλλιού που πέρνει ο ριάκτορας ασβεστίου

voas
27-05-15, 13:39
εσυ τι προτεινεις ριακτορακια η' μεσα στο σαμπ σε διχτια?αντιφωσφορο επιλογη κοκομετριας?

kostas82
27-05-15, 14:02
ριακτοράκια γιατί εκμεταλεύεσαι όλη την ποσότητα του υλικού , κάνεις μια μικρή οικονομία στα υλικά έτσι ... για τον αντιφ. ισχύει το ίδιο ..
να τέτοια μικρουλια εννοώ http://www.fish-street.com/mini_filter_media_reactor

voas
27-05-15, 14:11
και ποσα ριακτορακια χρειαζομαι συνολο χωρις τον μεγαλο του ασβεστιου?

kostas82
27-05-15, 14:16
2 για άνθρακα και αντιφώσφορο

voas
27-05-15, 14:22
ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ κωστα!!!

kostas82
27-05-15, 14:24
παρακαλώ Φίλε ...

voas
27-05-15, 19:51
καλησπέρα σε ολους!κωστα στο σαιτ εχει δυο επιλογες για το Mini Filter Media Reactor για 70 και για 100 το οποιο εχει 30ευρω παραπανω, το μικρο να παρω?εχει και 55ευρω μεταφορικα? γιατι τοσο ξενερωσα...

voas
29-05-15, 14:45
επιτελους!παρασκευη καταφτανει το ενυδρειο σπιτι..

kostas82
29-05-15, 15:05
άντε με το καλό να έρθει φιλαράκι , καλά τα ριακτοράκια βγάινουν πιο ακριβά τα μεταφορικά δεν συμφαίρει...στείλε του ένα μυν. αν μπορεί να τα στείλει με λιγότερα μεταφορικά , τόσα πράγματα αγόρασες από αυτόν πες του ;)

voas
29-05-15, 16:28
ΚΩΣΤΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΦΙΛΕ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ......

kostas82
29-05-15, 17:24
:oops::oops::oops:
Να σαι καλά Νίκο , το χομπυ μας κάνουμε ..

kostas82
31-05-15, 13:57
Νίκο το καπάκι είναι αυτό με τις 4 τ5 λάμπες ;;

voas
31-05-15, 14:10
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολους!ναι κωστα,γιατι εχει θεμα. . . .
κωστα μια χαζοαπορια εχω!αναμεσα σε ενυδρειο και βαση ενυδρειου να βαλω mdf θαλασσης η κανενα αλλο υλικο?

kostas82
31-05-15, 16:17
όχι δεν τρέχει κάτι απλά υπάρχει η επιλογή να προσθέσεις ακόμα 3-4 λάμπες και να κάνεις την δουλεία σου για να κρατήσεις το καπάκι , αλλιώς μπορούμε να πάμε σε ιδιοκατασκευή λεντ ...μάζί δεν τα αγόρασες βάση και ενυδρείο ;; λογικά θα έχει κάποιο υπόστρωμα

voas
31-05-15, 20:57
όχι,τον "εψησα" τον καταστηματαρχη και μου το πουλησε μονο του.δεν μου αρεσε η βαση ηταν χαλια και δεν θα χωρουσε το sump ετσι εφτιαξα DIY σιδερ/σκευη την οποια εχω ετοιμη και θα την "χωσω"στην γωνια του σαλονιού και θα την ντυσω με γυψοσανιδα αφήνοντας μπροστα δυο η τρεις θυρες αναλογα δεν εχω σκεφτει ακομα.

voas
01-06-15, 21:22
τι χειροτερο από την αναμονη???

kostas82
01-06-15, 21:48
Αστα :D

voas
01-06-15, 22:37
καλησπέρα!θα χρειαστω σωληνα αποχετευσης?ρωταω γιατι υπαρχει δυνατοτητα(με χωριζει μονο ο τοιχος από το λουκι)

kostas82
02-06-15, 00:04
θα σε διευκολύνει κάπως στις αλλαγές νερού αλλά αξίζει ;; ζυγισέ το ..;)

voas
02-06-15, 16:37
OXI δεν αξιζει κωστα τελικα.σιγα σιγα μπαινει το νερο στο αυλακι του!!!!!

voas
03-06-15, 22:59
καλησπέρα σε ολους!εργασιων συνεχεια...http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72325&d=143336498972325http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72326&d=143336498972326..σιγα σιγα θα το χωρεσω που θα μου παει!

Παναγιώτης Κ
04-06-15, 07:57
Ωραίος. Εκεί θα μπει το sump;

mixalakis
04-06-15, 09:28
Παρκε το πάτωμα.... είσαι σίγουρος οτι δεν χρειάζεται η αποχέτευση..?

Παναγιώτης Κ
04-06-15, 15:41
Παρκε το πάτωμα.... είσαι σίγουρος οτι δεν χρειάζεται η αποχέτευση..?
Τι εννοείς αποχετευση;

mixalakis
04-06-15, 19:23
Το ρώτησε παραπάνω . Άδειασμα νερού κλπ

Παναγιώτης Κ
04-06-15, 19:34
Το ρώτησε παραπάνω . Άδειασμα νερού κλπ

Σωστος.
Ειπα και γω... Τι αποχετευσεις λεει τωρα...:D:D:D

voas
05-06-15, 18:17
καλησπερα παιδια!ισιγα σιγα προχωραει η κατάσκευηhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72355&d=143352094772355καλλιο αργα παρα ποτε

voas
05-06-15, 18:21
όχι παναγιωτη εχω φτιαξει σιδεροκατασκευη για βαση και μεσα θα βαλω το sump,απλα τωρα κοβω ραβω γυψοσανιδα εβγαλα τα δυο πλαινα ραφια και το σωμα από το καλοριφέρ!

Παναγιώτης Κ
05-06-15, 18:58
όχι παναγιωτη εχω φτιαξει σιδεροκατασκευη για βαση και μεσα θα βαλω το sump,απλα τωρα κοβω ραβω γυψοσανιδα εβγαλα τα δυο πλαινα ραφια και το σωμα από το καλοριφέρ!

Mια χαρά.
Το πάς ωραία.
Εκεί που θα το βάλλεις μην το στριμώξεις τελείως. Να έχεις λίγο άπλα.;)

voas
05-06-15, 19:08
θα ερθει "προσωπο" με τον τοιχο που τρεχει από αριστερα.
όταν λες απλα τι εννοεις?θα εχω από πλατη 16cm.

voas
05-06-15, 20:00
μιχαλη σκεφτομουν να φτιαξω (τωρα που μπορω)μια ρηση στην βαση του sump που σε περιπτωση πλημμυρας τα νερα θα ετρεχαν σε σωληνα αποχέτευσης!

mixalakis
05-06-15, 21:03
Αν μπορείς καντο . Εγω ως πρώτο θαλασσινό με Σαμπ μια πλυμηρα ειχα ...στο Σαμπ αλλα εχω μια ιδιαιτερότητα ... Το εχω στο μπαλκόνι . Γενικά μιας και εχω μελετήσει καλα τα υδραυλικά πλέον αν δεν σου βουλώσει η υπερχειλιση τότε μόνο το Σαμπ θα την ακούσει . Ας σου πουν και οι πιο έμπειροι .

Παναγιώτης Κ
05-06-15, 21:20
Με γεια το ενυδρείο.
16cm είναι εντάξει, αρκεί να μπορείς να βάλεις χέρι από πίσω αν χρειαστεί.

voas
05-06-15, 22:13
ναι θα μπορω παναγιωτη μονο από πανω.
τι μου προτείνετε για πλατη?

Παναγιώτης Κ
05-06-15, 22:59
ναι θα μπορω παναγιωτη μονο από πανω.
τι μου προτείνετε για πλατη?
Μια μονόχρωμη αφίσα η βινυλιο είναι οκ.
Μπλε, σκούρο μπλε η μαύρο ;)

voas
05-06-15, 23:09
μεμβρανη δεν μπορεις να βαλεις?οπως αυτή στα αυτοκ/τα,νομιζω βγαινει και σε μπλε η μαυρο.
αναμεσα σε βαση και ενυδρειο τι να βαλω τελικα δεν ξερω?ΤΗΝ βαση να την βιδωσω στον τοιχο?συγνωμη που που συνεχως ρωταω .......

Παναγιώτης Κ
05-06-15, 23:55
μεμβρανη δεν μπορεις να βαλεις?οπως αυτή στα αυτοκ/τα,νομιζω βγαινει και σε μπλε η μαυρο.
αναμεσα σε βαση και ενυδρειο τι να βαλω τελικα δεν ξερω?ΤΗΝ βαση να την βιδωσω στον τοιχο?συγνωμη που που συνεχως ρωταω .......
όχι μην νιώσεις τίποτα στον τοίχο. Σε περίπτωση ταλάντωσης θα τρέχεις.;)
μερικοι ανάμεσα βάζουν λεπτο φελιζολ, άλλοι υλικο σαν βετεξ, άλλοι χαλάκι, άλλοι αντιολοαθιτικη μεμβράνη και άλλοι τίποτα.
Εγώ στο δικό μου δεν έχω τίποτα. Ότι και να κάνεις δεν έχεις θέμα.
Ναι, μεμβράνη μπορείς να βάλεις. Παίζουν σε καλές τιμές φύλλα ολόκληρα στο eBay.;)

voas
06-06-15, 16:05
στειλε κανενα λινκ παναγιωτη γιατι δεν μπορω να τις βρω.

Παναγιώτης Κ
06-06-15, 16:20
στειλε κανενα λινκ παναγιωτη γιατι δεν μπορω να τις βρω.

http://www.ebay.com/itm/3D-Carbon-Fiber-Vinyl-Car-Truck-DIY-Wrap-Sheet-Film-Sticker-Decal-Roll-9-Colors-/281469331795?var=&hash=item4188e12953&vxp=mtr

Αν ψάξεις σε μαύρο είναι πιο φτηνό. Η από μέσα στην πλευρά που θα κολλήσει δεν είναι σαγρε οποτε δεν έχεις θέμα.

voas
06-06-15, 16:35
συγνωμη εγω εννωουσα όπως των αυτοκ/των τα φιμε που είναι χωρις κολλα αλλα σε μονοχρωμα μαυρο η μπλε,αυτα που μου δειχνεις είναι αυτοκ/τα?και θα τα κολλησεις μεσα από το ενυδρειο?

Παναγιώτης Κ
06-06-15, 17:17
συγνωμη εγω εννωουσα όπως των αυτοκ/των τα φιμε που είναι χωρις κολλα αλλα σε μονοχρωμα μαυρο η μπλε,αυτα που μου δειχνεις είναι αυτοκ/τα?και θα τα κολλησεις μεσα από το ενυδρειο?
αυτά που σου δείχνω είναι αυτοκόλλητα. Τα κολλας απ έξω.
Γιατί να βάλεις φιμε; πιστεύω είναι αρκετά κοστοβορο.

mixalakis
07-06-15, 12:54
ετσι οπως το βλέπω παντως χωμένο νομίζω ότι θα πρέπει να φτιάξεις οπωσδήποτε αποχέτευση . στον πάτο του σαμπ ενα όμορφο Τ και να ξεκινάει απο την κορυφή του σαμπ.στο πρακτικερ μπορεις να βρεις τέτοιες σωλήνες και σε μικρή διάμετρο.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83730&page=2

kostas82
07-06-15, 16:58
μπορείς να το βάψεις με ένα πλαστικό χρώμα από πίσω και καθάρισες ;)

voas
07-06-15, 19:38
κοιτουσα του χαρη απο σαμο την πλατη την μπλε και μου αρεσε,απο τι το εχει φτιαξει?βαμμενο ειναι?
αααααααα κωστα σε εψαχνα!
εχει κατι ριακτορακια ενα πετ-σοπ στην θηβων Oceantech λεγεται.αν μπορεις κοιτα αν κανουν να παρω αυτα γιατι απο το σαιτ δεν μου κοβει μεταφορικα.

Sakisdraminos
07-06-15, 21:01
κοιτουσα του χαρη απο σαμο την πλατη την μπλε και μου αρεσε,απο τι το εχει φτιαξει?βαμμενο ειναι?
αααααααα κωστα σε εψαχνα!
εχει κατι ριακτορακια ενα πετ-σοπ στην θηβων Oceantech λεγεται.αν μπορεις κοιτα αν κανουν να παρω αυτα γιατι απο το σαιτ δεν μου κοβει μεταφορικα.

αυτοκολιτο ειναι φιλε ....

voas
07-06-15, 23:15
γεια σου σακη!ξερεις που μπορω να παρω?
κωστα το λυπάμαι να το
βαψω!!!

Sakisdraminos
08-06-15, 08:40
γεια σου σακη!ξερεις που μπορω να παρω?
κωστα το λυπάμαι να το
βαψω!!!

Εγω βαμενο το εχω και πιστευω ειναι καλυτερο φιλε.
Φευγει πανευκολα.
τι αυτοκολητο δεν ξερω που το βρησκεις μαλλον σε μαγαζια που κανουν επιγραφες...

kostas82
08-06-15, 11:45
σαν αποτέλεσμα είναι δοκιμασμένο από αρκετούς , το πλαστικό χρωμα που αραιώνεται με νερό στην απόχρωση που θες , όταν θελήσεις φεύγει εύκολα με μια ξύστρα , μπορεί και με πλαστική απλά μην πέσει χρώμα στα γύρω

mixalakis
08-06-15, 12:05
Αυτοκόλητα και πολύ φθηνά μονόχρωμα έχουν και τα βιβλιοπωλεία. θα σε παιδέψει όμως το κόλημα χωρίς φουσκάλες...

voas
08-06-15, 21:14
αυτοκολλητο τυπου φιμε χωρις κολλα δεν υπαρχει?θα ρωτησω αυριο μαγαζι με επιγραφες που εχει κοντα στο μαγαζι μου και θα σας πω .. . .. .
αααα παιδια κατι άλλο.. εάν πουμε ότι το ενυδρειο εκει που θα μπει θα φαινεται μονο η φατσα να βαψω και τις δυο πλαινες πλευρες?τι λετε?

voas
09-06-15, 23:24
καλησπέρα παιδια!το αυτοκολλητο στο μαγαζι μου ειπαν 30ευρω και μου φανηκαν πολλα,εχετε καμια φωτο να στειλετε από παιδια που τα εχουν βαψει να δω?

kostas82
10-06-15, 00:23
τα πλαϊνα μην τα βάψεις δεν χρειάζεται , αν μπορείς βάλλε ένα λινκ από τους ριάκτορες που βρήκες ...

Sakisdraminos
10-06-15, 06:53
Κοιτα μια αλλη λυση ειναι να παρεις DOW να το κοψεις στα μετρα του ενυδρειου και να.το βαψεις.
Ετσι θα εχεις και μονωση!
τωρα για τα πλαινα αν οντος δεν τα βλεπεις βαψτα και επενδυσετα με Dow.
Εγω εχω την πισω και την αριστερη μερια. αμα μπεις στο θεμα μου θα το δεις....

voas
10-06-15, 11:19
http://oceantech.gr/shop/aqua-medic-co2-reactor-500/
καλημερα παιδια!κωστα αυτο ειναι...

voas
10-06-15, 14:50
Αααα οκ!δεν το ηξερα,ευχαριστω φιλε....gregkn73
ευχαριστω σακη,πολυ ωραιο το εχεις κανει,μαυρο το εχες βαψει εεε?
μιχαλη απιστευτο αυτο που επαθες με τα κλοουν,διαβαζα την ενοτητα σου και τρελαθηκα με το περιστατικο αυτο,το ειχα παθει και εγω στο γλυκο που εχω με ενα γατοψαρο....

Sakisdraminos
10-06-15, 17:50
Αααα οκ!δεν το ηξερα,ευχαριστω φιλε....gregkn73
ευχαριστω σακη,πολυ ωραιο το εχεις κανει,μαυρο το εχες βαψει εεε?
μιχαλη απιστευτο αυτο που επαθες με τα κλοουν,διαβαζα την ενοτητα σου και τρελαθηκα με το περιστατικο αυτο,το ειχα παθει και εγω στο γλυκο που εχω με ενα γατοψαρο....

Ναι βαμενο ειναι!
αλλα και επενδυμενο με Dow για να εχω εκτος απο οικονομια πιο ευκολ θερμανση και ψυξη....

voas
10-06-15, 18:49
με ρυθμους χελώνας....
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72449&d=143395478272449αργα αλλα σταθερα!!

kostas82
10-06-15, 19:30
Ναι αυτα ειναι για διοξειδιο για φυτεμενα , κατι θα βρουμε ..

voas
10-06-15, 19:42
οκ!περιμενω.. ..

mixalakis
11-06-15, 10:16
φτιάξε αποχέτευση .... ειναι στριμωγμένο ... θα με θυμηθείς

voas
11-06-15, 11:20
ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΧΑΛΗ!εχω βγαλει σχεδιο το ΣΚ θα το φτιαξω....

voas
12-06-15, 13:02
καλησπερα σε ολους!κωστα κανενα νεο για ριακτορακια?

Παναγιώτης Κ
12-06-15, 17:55
καλησπερα σε ολους!κωστα κανενα νεο για ριακτορακια?

Για αντιφώς πρέπει να είναι πολύ καλός:
http://www.petsupermarket.gr/8454/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/d-d-fluidised-media-reactor.html

voas
12-06-15, 18:34
γεια σου πανο!ο κωστας μου ειχε προτεινει 1 μοντελο που ειχε 27.5ευρω χ 2 που θελω 55ευρω συνολο.το θεμα είναι ότι θελουν 58ευρω μεταφορικα ενώ πηρα προσφατα σχεδων ολων τον εξοπλισμο από αυτους.τους εστειλα μαιλ και με εγραψαν στα "διαρχι" τους....

Παναγιώτης Κ
12-06-15, 19:06
γεια σου πανο!ο κωστας μου ειχε προτεινει 1 μοντελο που ειχε 27.5ευρω χ 2 που θελω 55ευρω συνολο.το θεμα είναι ότι θελουν 58ευρω μεταφορικα ενώ πηρα προσφατα σχεδων ολων τον εξοπλισμο από αυτους.τους εστειλα μαιλ και με εγραψαν στα "διαρχι" τους....

Σίγουρα εκείνοι είναι πιο οικονομικοί, αλλά αυτός είναι deltec.;)
Και σε καλή τιμή.

Κοίτα, και εγω στους αλλους θα πήγαινα, αλλά μαζί με τα μεταφορικά δεν ξερω αν σε συμφέρει. Κοίταξε το.

voas
13-06-15, 11:52
καλησπέρα σε ολους!τελειωσα την βαση...http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72495&d=143418897372495 πειτε μου εντυπώσεις-διορθωσεις τωρα που είναι νωρις.ευχαριστω!

kostas82
13-06-15, 15:46
το φτηνότερο που βρήκα είναι αυτό http://www.fish-street.com/mini_filter_x_uk_delivery 88 ευρώ τα δυο μαζί με τα μεταφορικά μεσο αγγλίας

voas
13-06-15, 15:57
γεια σου κωστα!ευχαριστω για το ψαξιμο και για όλα οσα εχεις κανει για εμενα μεσα από το φορουμ.... τελικα πηγα το πρωι και πηρα αυταhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72497&d=143420353972497πες μου σε παρακαλω την γνωμη σου?μου τους προτεινε ο παναγιωτης είναι βεβαια πιο ακριβοι αλλα από το να τα δωσω στα μεταφορικα καλυτερα στην ποιοτητα !!!

voas
13-06-15, 16:05
τον σκελετο πως τον ειδες?θελει πουθενα ενισχυση η' είναι καλα ετσι?

kostas82
13-06-15, 17:21
Ενταξει ειναι η βαση , μονος σου την εκανες;
Τα ριακτορακια θα τα βγαλλουν τα λεφτα τους , αντλια εχουν ;

voas
13-06-15, 18:05
oxi πηρα 2 μικρες jebao 13ευρω η μια
με την βοηθεια του αγαπημενου πεθερουλη μου!
τα ποδια στην βαση θα κοπουν κατά το ημισυ όταν αλφαδιαστη

kostas82
13-06-15, 20:32
Ενταξει τουμπανο

Hlio
14-06-15, 22:17
τον σκελετο πως τον ειδες?θελει πουθενα ενισχυση η' είναι καλα ετσι?

Να προτείνω να βάλεις ποδαράκια βιδωτά για να μπορείς να το αλφαδιάζεις....

Παναγιώτης Κ
14-06-15, 22:41
Καλοδούλευτα!
Θα σε βγάλουν αρκετά καλά πιστεύω.

voas
14-06-15, 23:01
παναγιωτη ευχαριστω για το ενδιαφερον σου όπως και για την υποδειξη για τα ριακτορακια!τον σκελετο πως τον ειδες?
γεια σου φιλε hlio! ξερεις που πουλανε τετοια ποδαράκια βιδωτα βαρεους τυπου φανταζομαι?

Παναγιώτης Κ
14-06-15, 23:02
παναγιωτη ευχαριστω για το ενδιαφερον σου όπως και για την υποδειξη για τα ριακτορακια!τον σκελετο πως τον ειδες?
γεια σου φιλε hlio! ξερεις που πουλανε τετοια ποδαράκια βιδωτα βαρεους τυπου φανταζομαι?
Μια χαρά. Πένα.;)

Hlio
15-06-15, 00:47

Σε μαγαζιά με σίδερα φαντάζομαι και είδη επαγκελματικού εξοπλισμού. Δεν ξέρω που ακριβώς μιας και δεν είμαι και Αθήνα... Παράδειγμα:
http://www.4safe.gr/index.php?act=viewProd&productId=285
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=6_199
http://www.showood.gr/el/garden_fittings/construction_accessories/?pid=61324.

Ή μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο:
http://www.showood.gr/el/garden_fittings/construction_accessories/?pid=61311
και στο κάτω μέρος να βάλεις μία βίδα που θα πατάει πάνω και θα μπορείς να αυξομειώνεις το ύψος.

mixalakis
15-06-15, 08:31
απαραίτητα τα βιδωτά ποδαράκια .... στο leroy εχει πάρα πολλά ειδικά για βαριες κατασκευές.

voas
15-06-15, 09:21
καλημερα σε ολους!ευχαριστω φιλε hlio.
μιχαλη εχεις δικιο θα παω leroy marlin να παρω γιατι αλλιως δεν θα αλφαδιαστει μου φαινεται.
ηθελα να κανω αποχετευση δυο επιπεδων.μια στο sump και μια στο πατωμα.αλλα η γυναικα εχει αρχισει να γκρινιαζει οποτε θα φτιαξω μονο στο πατο του sump.

mixalakis
15-06-15, 09:29
τώρα αρχίζουν τα δύσκολα....με την γυναίκα να γκρινιάζει...!!!

εγώ έχω κάνει τόσο στον πάτο του σαμπ όσο και στο υψομετρικό της βάσης του ενυδρείου. η σκούπα αλλαγής νερού απο το κυρίως ενυδρείο είναι μόνιμα στην αποχέτευση και όταν τελειώνω απλά την κρεμάω πίσω από το ενυδρείο. ούτε σταγονίτσα...στο πάτωμα.

voas
15-06-15, 09:47
καλη φαση εχεις κανει!εγω σκεφτομαι να στεγανοποιησω το χωρο στην βαση του sump φτιαχνοντας ρυση στην βαση ετσι σε περιπτωση πλημμυρας το νερο να εχει εως και 20cm υψος πρωτου αρχισει να μπαινει στο σαλονι..

voas
16-06-15, 13:03
καλησπερα σε ολους!εχω μια απορια,μια πριζα μπορει να τραβηξει ολο το φορτιο το ηλεκτρολογικο του ενυδρειου η' πρεπει να τραβηξω καλωδιο απο πινακα και να το βαλω σε ξεχωριστη ασφαλια μονο του?ευχαριστω νικος.

Παναγιώτης Κ
16-06-15, 15:46
καλησπερα σε ολους!εχω μια απορια,μια πριζα μπορει να τραβηξει ολο το φορτιο το ηλεκτρολογικο του ενυδρειου η' πρεπει να τραβηξω καλωδιο απο πινακα και να το βαλω σε ξεχωριστη ασφαλια μονο του?ευχαριστω νικος.
η κάθε ξεχωριστή πρίζα του σπιτιού μπορει να καλύψει φορτίο έντασης ως και 16 αμπέρ. Κάποιες ασφάλειες είναι 10ρες κάποιες 16ρες. Λογικά θα σε καλύψει άνετα. Εγώ από μια πρίζα καλύπτω ολο το ενυδρείο την τηλεοραση έναν ανεμιστήρα και ότι αλλο θελω.

mixalakis
16-06-15, 15:54
πρέπει να δεις αν η πριζα που θα τραβάει το ενυδρείο ανήκει ( το πιο πιθανό) στην ίδια ομάδα που τραβάνε απο μια ασφάλεια που σε λεει ο παναγιώτης.

Εφόσον εντοπίσεις την ομάδα ( πχ πρακτικά ανεβοκατεβαζοντας ασφάλεια) , δες τι έχεις στις υπόλοιπες πριζες σαν φορτίο.

Εγώ για παράδειγμα ήμουν μια χαρά ... μέχρι που σε μια άλλη πριζα ( της ιδιας ομάδας) εβαλε η γυναίκα μου ηλεκτρική σκούπα. Είχε κρύο οπότε δουλευαν και οι θερμαντήρες , οπότε και έπεσε η ασφάλεια. Μετά απο αυτό πήρα γραμμή απο τον πίνακα που σε κάθε περίπτωση πλέον πιστεύω ότι ειναι το πιο φρόνιμο.

voas
16-06-15, 16:01
ααα δηλαδη εαν αλλαξω την ασφαλεια απο τον πινακα και βαλω ποιο μεγαλη μπορω να καλυψω ολο το φορτιο του ενυδρειου απο μια μονο πριζα?(μετα απο δοκιμη που εκανα η συγκεκριμενη ασφαλεια εχει πανω της τα φωτα του σαλονιου τα οποια ειναι καμια 30αρια σποτακια λεντ γυρω στις 8 τ5 κρυφου φωτισμου και ενα φωτιστικο artemide μεγαλο!τι λες πανο να τα αφησω ως εχουν και βλεποντας η" να τραβηξω απο τωρα καλωδιο με ξεχωριστη ασφαλεια στον πινακα?

Παναγιώτης Κ
16-06-15, 16:12
ααα δηλαδη εαν αλλαξω την ασφαλεια απο τον πινακα και βαλω ποιο μεγαλη μπορω να καλυψω ολο το φορτιο του ενυδρειου απο μια μονο πριζα?(μετα απο δοκιμη που εκανα η συγκεκριμενη ασφαλεια εχει πανω της τα φωτα του σαλονιου τα οποια ειναι καμια 30αρια σποτακια λεντ γυρω στις 8 τ5 κρυφου φωτισμου και ενα φωτιστικο artemide μεγαλο!τι λες πανο να τα αφησω ως εχουν και βλεποντας η" να τραβηξω απο τωρα καλωδιο με ξεχωριστη ασφαλεια στον πινακα?
Δεν ξέρω. Ανάλογα τι θα βαλλεις επάνω.
Δεν μου έχει τύχει να πέσει η ασφαλεια από υπερένταση. Μόνο από βραχυκυκλώματα(τοστιερα ,πορταριφ κλπ).

Hlio
16-06-15, 18:08

Συνήθως οι ασφάλειες για φώτα είναι 10A. Μπορεί να μην σε φτάσει...

voas
16-06-15, 20:49
16αρα δεν μπορω να βαλω?γιατι εάν παω σε καινουργια γραμμη θα πρεπει από τον πινακα το καλωδιο που θα περασω να βγει αναγκαστικα μπαλκονι και να ξαναμπει στον τοιχο που είναι το ενυδρείου..

mixalakis
16-06-15, 22:05
καντο . εγω ξεκινησα με μια γραμμη και τελικά βρεθηκα να τραβαω γραμμη. το ενυδρειο σου δεν ειναι μικρο. θα βαλεις κυκλοφορητές , αντλιες , θερμαντηρες , ελεγκτες , φωτα , και αν κατσει στο τελος και chiller. ολα αυτά μπορούν να σηκωθούν μαζί με τα φώτα του σπιτιου..?

και να βάλεις ασφάλεια ... το καλώδιο της πρίζας είναι κατάλληλης διατομής?

voas
16-06-15, 22:24
γεια σου μιχαλη!εχεις δικιο θα περασω τελικα καλωδιο από τον πινακα με ξεχωριστη ασφαλια σε νεα πριζα διπλα στο ενυδρειο το εχω σκεφτει πως,το θεμα είναι άλλο.....ότι ολο βγαινουν περιφερειακες δουλειες εχω ενυδρειο εξοπλισμο στα κουτια τους και κοιταω μονιμα ένα τοιχο και απλα φανταζομαι!!!!!
μιχαλη αν μπορεις στειλε καμια φωτο από την αποχετευση που εχεις κανει να παρω καμια ιδεα ?

mixalakis
16-06-15, 22:30
οπως θα σου πουν και οι πιο εμπειροι , αν στηθεί τέλος... δεν μπορείς να κάνεις παρά ελάχιστες εργασίες. εγω πήγα να το αποφύγω όσον αφορά νέα γραμμή αλλά την εφαγα απότομα...με την σκουπα. όσες φορές και αν έμπαινε έπεφτε η ασφάλεια....

σε αυτή την σελίδα είναι ολες οι φωτό απο το κουβούκλιο που μέσα μπήκε το σαμπ.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83730&page=2

voas
16-06-15, 22:47
ελπιζω να καταλαβενεις πως νιωθω πιστευω!συγχαρητηρια φιλε εχεις κανει κατάπληκτικη δουλεια πολύ περιποιημενα όλα στην θεση τους.μπραβο μιχαλη φοβερη δουλεια.

voas
16-06-15, 22:59
τελος το κοψε ραψε γυψοσανίδας.http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72582&d=143448782872582αυριο ξαναστοκαρω και τοποθετω βαση και την αλφαδιαζω,ανοιγω διαμπερες τρυπα δεξια κατω στον τοιχο και την στοκαρω για να τελειωσω με στοκαρίσματα και σκονες γενικα...

mixalakis
17-06-15, 06:57
ελπιζω να καταλαβενεις πως νιωθω πιστευω!συγχαρητηρια φιλε εχεις κανει κατάπληκτικη δουλεια πολύ περιποιημενα όλα στην θεση τους.μπραβο μιχαλη φοβερη δουλεια.

Διάβασμα πολύ διάβασμα και πολύ YouTube απο κατασκευές άλλων. Φαντασία και να δεις πως αυτα που σου λένε οι πιο έμπειροι και αυτα που βλέπεις μπορείς να τα μεταφερθείσες αυτούσια η παρεμφερή στον χώρο σου και στο ενυδρειο σου γιατι το ενυδρειο σου θα ειναι μοναδικό .

Α και υπομονή . Το έχτιζα 2 μήνες πριν μπει το νερό . Πολλές ώρες .

voas
17-06-15, 09:48
εχεις δικιο μιχαλη.πολυ διαβασμα και πολλες ωρες youtube για ιδεες ....δεν γινεται αλλιως!
σημερα οταν τελειωσω απο την δουλεια μου το απογευμα ελπιζω να ασχοληθω με την αποχετευση.(να κλεινουν μια μια οι πληγες)....

mixalakis
17-06-15, 10:17
την τρύπα προς τα έξω να την κάνεις μεγάλη...όσο σε παίρνει...ποτέ δεν ξέρεις τι αλλαγές μπορείς να κάνεις...πχ να βάλεις έξω ενα chiller , η να φέρνεις νερό από έξω με αυτόματη αναπλήρωση .

που θα μπει η αντίστροφη όσμωση?

voas
17-06-15, 10:59
μιχαλη τρυπα για αποχετευση θα κανω κανονικη.αυτοματη αναπλ. θα μπει διπλα απο το sump δοχειο αναπλ. 50 λιτρα.αντιστρ. οσμ. δεν ξερω που?δεν χρειαζεται να εχει παροχη νερου?στο σημειο που εχω το ενυδρειο το μονο νερο που εχω ειναι οι σωληνες του καλοριφερ που εβγαλα.τι κανω λες?

mixalakis
17-06-15, 11:08
οι σωλήνες του καλοριφές περνάνε μέσα απο τον κυκλοφορητή οπότε και το νερό αυτό δεν κάνει. η αυτόματη αναπλήρωσή σου θα πρέπει να γεμίζει απο νερό αντίστροφης όσμωσης .

προτάσή μου είναι αν στο μπαλκόνι έχεις νερό τότε βάζεις ένα Τ και τραβάς μέσω μιας ηλεκτροβάνας νερό προς την αντίστροφή όσμωση την οποία θα την έχεις στο μπαλκόνι. Η αντίστροφη όσμωση θα γεμίζει την αναπλήρωση με νερό βάσει ενός φλοτέρ που θα έχεις βάλει και το οποίο θα ενεργοποιεί την ηλεκτροβάνα. Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχει τρύπα στην αναπλήρωση στο ψηλότερο σημείο με έξοδο προς την αποχέτευση σε περίπτωση που γίνει κάποιο κόλλημα.

kostas82
17-06-15, 11:11
Η όσμωση καλύτερα στην αυλή - μπαλκόνι να μπορείς να έχεις και το βαρέλι για να κάνεις το νερό της αλλαγής

voas
17-06-15, 11:37
γεια σου κωστα καλημερα!η οσμωση συνδεεται με παροχη νερου στο μπαλκονι ας πουμε και αγοραζω ενα δοχειο ποσα λιτρα? και απο εκει και περα το νερο αυτο θα το δουλευω μονο στις αλαγες νερου ετσι δεν ειναι?ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ και περασω ενα σωληνα και τον συνδεσω με το δοχειο και μια αντλια να στελνει το νερο της αντ.οσμ στο sump γινεται?η' πρεπει να ειμαι στις αλαγες νερου μεσα εξω με το κουβα?

mixalakis
17-06-15, 13:18
απο την τρύπα μπορείς να περάσεις 3 σωλήνες.

1. Σωλήνα αποχέτευσης - σε αυτή συνδέεις α. την σκούπα με την οποία καθαρίζεις και αδειαζεις το νερό στην αλλαγή του νερού β. μια σωληνα που ξεκινάει απο μια τρυπα που θα κάνεις στο ανώτερο σημείο του sump- έτσι ξεχνάς την πλημύρα στο πάτωμα .
2. Σωλήνα γεμίσματος αναπλήρωσης - μόνιμη όπως την περιγράφω πιο πάνω
3. Σωλήνα αλλαγής νερού η οποία θα έρχεται απο το δοχείο νερού που σου λέει ο Κώστας και το οποίο θα ειναι στο μπαλκόνι.

voas
17-06-15, 13:38
ΟΚ!μιχαλη κατατοπιστικοτατος ευχαριστω..

mixalakis
17-06-15, 13:43
λογω πατώματος θεωρώ τις τρύπες στο ανώτερο σημείο στο δοχείο αναπλήρωσης και στο sump που να οδηγουν στην αποχετευση ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ...

voas
17-06-15, 14:04
στο δοχειο αναπ. δεν ειναι περιττη?και το λεω αυτο γιατι απο την στιγμη που θα γινει τρυπα υπερχ/σης στο sump και θα συνδεθει η σωληνα με την σωληνα αποχετ/σης στην βαση του sump ακομα και σε περιπτωση βλαβης του φλοτερ το νερο δεν θα φευγει απο την τρυπα υπερ/σης του sump?τι διαμετρο σωληνα προτεινεις για αποχετ/ση και υπερ/ση του sump.

mixalakis
17-06-15, 14:11
στο δοχειο αναπ. δεν ειναι περιττη?και το λεω αυτο γιατι απο την στιγμη που θα γινει τρυπα υπερχ/σης στο sump και θα συνδεθει η σωληνα με την σωληνα αποχετ/σης στην βαση του sump ακομα και σε περιπτωση βλαβης του φλοτερ το νερο δεν θα φευγει απο την τρυπα υπερ/σης του sump?τι διαμετρο σωληνα προτεινεις για αποχετ/ση και υπερ/ση του sump.

νομιζα οτι ειναι διαφορετικό. αν το δοχείο αναπλήρωσης ειναι μεσα στο σαμπ τότε σε καλύπτει αυτή η λύση που λές αρκεί το νερό όταν ανέβει σε οποιοδήποτε διαμέρισμα η τελευταία έξοδος πριν το καβάλημα θα είναι η τρύπα...

ΑΛΛΑ αν κολήσει το φλοτέρ της αναπλήρωσης απο την όσμωση τότε bye bye αλατότητα ....

voas
17-06-15, 14:25
κοιτα τι σκεφτομαι....θα κανω μια τρυπα διαμπερες στον τοιχο χαμηλα στο γωνιασμα με το πατωμα οπου εκει θα περασω την αποχετ/ση του sump και της βασης του sump οπως και την σωληνα για την αλλαγη νερου.και αλλη μια 30cm πιο πανω για την εισαγωγη απο την αντισ/φη οσ.πως σου φαινεται καλο δεν ειναι ?

mixalakis
17-06-15, 15:17
θεωρώ ότι αν κανεις σωστά το σαμπ με την τρυπα διαφυγής στο ψηλότερο σημείο τότε δεν χρειάζεσαι κατασκευή στη βάση του σαμπ. δεν θα πλημυρισει ποτε και μπορείς τότε να μην κάνεις την τρύπα στον τοιχο στην βάση του σαμπ αλλά στο ύψος της διαφυγής του σαμπ και απο εκει μπορούν να περάσουν όλα.

kostas82
17-06-15, 15:34
εγώ έχω ένα μεγάλο βαρέλι 130λιτρα στο μπαλκόνι δίπλα στην όσμωση το οποίο είναι μόνιμα γεμάτο . Σε δωμάτιο του σπιτιού που δεν χρησιμοποιώ έχω ένα βαρέλι στο οποίο κάνω αλατόνερο για τις αλλαγές με μια αντλία και μερικά μέτρα λάστιχο είναι ευκολη υπόθεση , το δοχείο της αναπλήρωσης το έχω και εγώ στην βάση , την τρύπα όμως δεν την γλύτωσα για το ψυγείο :D

mixalakis
17-06-15, 15:41
τελικά όλοι έχουν κάνει μια τρύπα στον τοίχο... κοιτα να δεις..