Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : voas reef tank 550l

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

kostas82
17-06-15, 16:51
:D:D:D

voas
20-06-15, 16:29
εργασιων συνεχεια!http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72631&d=143481055972631

voas
20-06-15, 16:40
αν εχεις τυχη διαβαινε>με ειχε φαει το αγχος πως θα αλφαδιαστη η βαση στο χωρο που θα εμπαινε..ε την εβαλα και χρειαστηκε μονο να κοψω λιγο ένα ποδαρακι και τελος.πηγα και πηρα κοντρα πλακε θαλ. 2cm από πρακτικερ και σιγα σιγα ξεκιναω το ντύσιμο της βασης.

mixalakis
20-06-15, 21:21
ισως να βαλεις πιο μεγαλα πατήματα στο ξύλινο πάτωμα...

τωρα το μπαλκόνι είναι δύσκολο....ειναι σε 2 επιπεδα , και το πιο ίσως πιθανό είναι να περάσεις από κάτω μόνο την μικρή σωλήνα της όσμωσης με την όσμωση στην βρύση. υπάρχει χώρος στην βρύση..?

σε βλέπω πάντως στην λύση του Κώστα προς το παρόν και μετα σιγά σιγά θα βρεις και θα φτιάξεις αυτό που θες. το θέμα είναι ότι είναι ένα ομορφο μπαλκόνι που πρέπει να παραμείνει έτσι.

voas
20-06-15, 21:42
σε ευχαριστω μιχαλη για τα καλα σου λογια!για ποια πατηματα λες?εκοψα το δαπεδο με τροχο για να μην πατησουν τα μπροστινα πανω στο ξυλο .οσο για το μπαλκονι θα παω σε λυση τυπου κωστα.

mixalakis
20-06-15, 22:42
Σε πρώτη φάση αυτο που θα έκανα θα ηταν στην τρύπα που θα κανεις για την αποχέτευση θα πέρναγα και την σωλήνα του γέμισματος και θα την άφηνα με ανταπτορα στον τοίχο. Αν λοιπόν έχεις ενα βαρέλι το οποίο το ετοιμαζεις για νερό τότε γιατι να τρέχεις σωλήνα στο δάπεδο και απο την μπαλκονοπορτα και να μην το συνδεις στον ανταπτορα. Καθαρές δουλειές.

voas
20-06-15, 22:53
αυτό λεω και εγω τυπου κωστα.βαρελι στο μπαλκονι διπλα στο πευκο και σωληνα από τοιχο σε αναμονη απλα θα γεμιζω το βαρελι με νερο από αντ. οσμ. με λαστιχο.
-------------------------
για ποια πατηματα λες?

mixalakis
20-06-15, 23:25
λεω για τα πατήματα της βάσης . τα 4 μπροστινα πατάνε στο ξύλο. αν δεν εχεις παρεις τότε να σου πουν τα παιδιά εδώ μέσα να πάρεις μια καλή όσμωση - γρήγορη.

voas
20-06-15, 23:37
εκοψα με τροχο το ξυλο και τα μπροστινα ποδια πατανε στο τσιμεντο όπως και τα πισω.>αντ.οσμ εχω παρει μια μετα από υποδειξη του κωστα!

voas
08-07-15, 23:54
καλησπέρα σε ολους.θελω να ζητησω συγνωμη για την αποχη που ειχα αλλα λογο των πολιτικων εξελίξεων και την δυσκολη φαση που περναει η χωρα μας και από την στιγμη που το ενυδρειο δεν "τρεχει" ακομα διοτι είμαι σε φαση κατασκευης,θεωρησα καλο να απεχω προσωρινα εως οτου τελειωσει αυτό το μαρτυριο που περναμε ολοι εμεις και οι συνάνθρωποι μας καθημερινα επειτα από τα τελευταια δραματικα γεγονοτα.ευχομαι να βρεθει μια ευτυχη λυση αμεσα ουτος η αλλιως πλεον και να ληξει η ανασφαλεια τρομοκρατιας που εχει δημιουργηθεί.

Sakisdraminos
09-07-15, 00:23
καλησπέρα σε ολους.θελω να ζητησω συγνωμη για την αποχη που ειχα αλλα λογο των πολιτικων εξελίξεων και την δυσκολη φαση που περναει η χωρα μας και από την στιγμη που το ενυδρειο δεν "τρεχει" ακομα διοτι είμαι σε φαση κατασκευης,θεωρησα καλο να απεχω προσωρινα εως οτου τελειωσει αυτό το μαρτυριο που περναμε ολοι εμεις και οι συνάνθρωποι μας καθημερινα επειτα από τα τελευταια δραματικα γεγονοτα.ευχομαι να βρεθει μια ευτυχη λυση αμεσα ουτος η αλλιως πλεον και να ληξει η ανασφαλεια τρομοκρατιας που εχει δημιουργηθεί.

Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε!
Μακαρι να τελιωσει γρηγορα και να ειναι θετικο για ολους μας!

voas
12-07-15, 15:12
καλησπερα σε ολους!κωστα για πες μου σε παρακαλω72878
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=72879&d=1436706546
72879.

kostas82
12-07-15, 16:10
αν αφαιρέσεις το κοντρα πλακέ πρέπει να μπορείς να το βάλλεις να πατήσει απευθείας στο πάτωμα

voas
12-07-15, 20:41
kosta το κοντρα πλακε είναι 3cm νομιζω,το ταβανι στην βαση εσωτερικα είναι 57cm και το σαμπ 50cm υψος,σκεφτομαι να κοντινω το σαμπ 15cm για να εχω καμια 20cm περιθωριο από πανω. ξερεις αν γινεται?φυσιολογικα θα γινεται!
αμα βγαλω το κοντρα πλακε εχει τους καθετους κυλοδοκους του πλαισιου της βασης.δεν μπορω να πιστεψω ότι εκανα τετοια μαλακια όταν εφτιαχνα την βαση και αφησα μονο 7cm περιθωριο στο πανω μερος του σαμπ!

mixalakis
13-07-15, 08:36
πρωτα κανεις τεστ drive τα πάντα και μετά βάζεις γυψοσανίδες....

ο Κώστας σου πρότεινε την καλύτερη λύση. Αν τελικά εμποδίζουν οι δοκοί τότε δεν έχεις παρά να ξηλώσεις την βάση και να την διορθώσεις.

Αν το πρόβλημά σου είναι το ύψος του σαμπ τότε κόβεις την δοκό και την κάνεις αρκετά πιο κάτω όπου εκεί κάτω πλέον βάζεις και την ξύλινη βάση.
Αν το πρόβλημά σου είναι το και το ύψος του ενυδρείου τότε έχεις θέμα και πρέπει να ανακατασκευάσεις τόσο την βάση όσο και το σαμπ.

Δύσκολη πάντως κατασκευή και προσέγγιση τόσο του ενυδρείου όσο και του σαμπ απο μια πλευρά μόνο...

kostas82
13-07-15, 09:31
δύσκολα είσαι τώρα , αλλά εντάξει δεν είναι και τραγικά , εγώ θα κόλλαγα ένα καινούργιο σαμπ ή θα αφαιρούσα κόντρα πλακέ και τα κάθετα δοκαράκια για να πατήσει το σαμπ στο έδαφος εφόσον βεβαια χωράει να περάσει το σαμπ (στο πλάτος) από τις μεγάλες κιλοδοκούς

voas
13-07-15, 10:36
καλημερα σε ολους!επιτελους καταληξαμε σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ στην συνοδο κορυφης με οτι συνεπαγεται... αλλα το καλο ειναι οτι παραμειναμε στην ζωνη του ευρω!τωρα στα δικα μας τα δευτερευον=κωστα θα κοντινω τελικα το σαμπ 15cm ετσι θα εχω 23cm πανω απο το σαμπ για να το δουλευω.καλη λυση δεν ειναι κωστα?

kostas82
13-07-15, 11:27
για να δούμε από εδώ και πέρα .. αν μπορείς κάν'το αλλά πως σκέφτεσαι να το κοντίνεις ;

voas
13-07-15, 11:56
εχω ενα φιλο τζαμα,θα το παω και θα μου κοψει τα τζαμια του σαμπ απο πανω βγαζοντας μονο τις καθετες σιλικονες.και στην συνεχεια θα ξαναβαλω το πλαισιο το πλαστικο απο πανω στο σαμπ.απλα αντι για 50cm μικτο υψος στο σαμπ θα εχει 35cm.πως ακουγετε?
γεια σου μιχαλη!η μαλακια εγινε οταν κολλουσα τα σιδερα της βασης γιατι δεν υπολογισα σωστα το εσωτερικο υψος....και ετσι εχω μονο 7 cm περιθωριο

kostas82
13-07-15, 13:33
δεν ξέρω θα σου φτάσει ο χώρος μέσα στο σαμπ να χωράει εξτρα 20-30 λιτρα όταν θα κόβεις την αντλία επιστροφής και να έχει και στάθμη νερού να δουλεύει σωστά το σκίμμερ σου ; τι ύψος νερού θέλει θυμάσαι;

voas
13-07-15, 13:55
κωστα το σκιμμερ γραφει water level mm 150-250 πως το βλεπεις θα εχω θεμα?επισης το σκιμμερ εχει υψος 50cm.
εγω ειχα υπολογισει τα χωρισματα τα εσωτερικα στο σαμπ στους 35cm υψος,αλλα το σκιμμερ γραφει απο 15cm εως 25cm το waterlever!
κωστα απο την εμπειρια σου ποσο χωρο χρειαζομαι πανω απο το σαμπ για να το δουλευω(σε cm)μπας και λιγο συμπτυχθουν?

kostas82
13-07-15, 13:55
οι υπόλοιπες διαστάσεις του σαμπ ποιες είναι ;;

voas
13-07-15, 13:57
80χ35χ50 υψος

kostas82
13-07-15, 13:59
πρώτα πρέπει να μπορείς να αφαιρέσεις το κύπελο του σκίμμερ και μετα 30 ποντοι για να είσαι ανετος με τις καθαριοτητες

voas
13-07-15, 14:18
για το waterlevel του σκιμμερ?
το κυπελο βγαινει εστω και οριακα!

kostas82
13-07-15, 14:20
30 πόντοι περίπου από την ακρη του σαμπ εως την βάση , διαστάσεις σαμπ;;

voas
13-07-15, 14:33
80χ35χ50υψος

kostas82
13-07-15, 14:48
ναι σε πέρνει να κρατήσεις την στάθμη του νερού στους 25 πόντους στο σαμπ , οπότε υπολόγισε αναλόγως και τα χωρίσματα που θα βάλλεις , θέλουν και αυτά κόψιμο ανάλογα

voas
13-07-15, 14:56
οποτε κωστα να κοψω και τα χωρισματα τα εσωτερικα 10cm και απο 35cm να πανε στα 25cm,μια χαρα δεν θα ειναι εκει η σταθμη?

kostas82
13-07-15, 15:04
ναι προχώρατο ;)

voas
13-07-15, 15:26
εαν παρατηρησες εχω φτιαξει στην βαση του σαμπ μικρη ρηση η οποια οδηγειτε σε μια τρυπα συνδεδεμενη με την αποχετευση την οποια θα χρησιμοποιω και για αλλαγη νερου.επισης περασα σωληνα απο αποχετευση στην πλατη του σαμπ για υπερχειλιση του σαμπ,τελος εκανα μια ακομα διαμπερες τρυπα στον τοιχο η οποια βγαινει στο πλαι της βασης και θα ειναι αναμονης για νερο αντ.οσμ. που θα συνδεσω με βαρελι απο το μπακνονι.πηγα και πηρα πολυεστερα και θα ντυσω εσωτερικα το πατωμα της βασης του σαμπ.....αυτα προς το παρων!!!!
μεγαλη προσοχη στον πολυεστερα παιδια.ηδη την πρωτη δοση την πεταξα γιατι στεγνωνει αμεσως,θελει δυο ατομα ο ενας να ανακατευει και ο αλλος να απλωνει.

mixalakis
14-07-15, 09:23
μεγαλη προσοχη στον πολυεστερα παιδια.ηδη την πρωτη δοση την πεταξα γιατι στεγνωνει αμεσως,θελει δυο ατομα ο ενας να ανακατευει και ο αλλος να απλωνει.

αναλόγως πόσο βιάζεσαι.... να στεγνώσει και βάζεις παραπάνω καταλύτη.... μπορεί να βγάλει και καπνο...

voas
14-07-15, 16:17
καλησπερα παιδια!εχω μια ερωτηση δημοτικου>ο ριακτορας ασβεστιου και τα αλλα δυο ριακτορακια σε πιο σημειο του σαμπ τοποθετουνται?

kostas82
15-07-15, 01:35
τα δύο μικρά στο μεσαίο και του ασβεστίου βάλτον να τραβάει από το μεσαίο και να ρίχνει στο τελευταίο ;)

voas
15-07-15, 15:59
καλησπερα παιδια!μηπως ξερει κανεις να μου πει πανω απο τον πολυεστερα τι χρωμα μπορω να περασω?

kostas82
15-07-15, 16:04
πολυεστέρα που έβαλλες ;;

voas
15-07-15, 16:06
περασα δυο χερια την βαση που καθεται το σαμπ!

kostas82
15-07-15, 16:10
αααα:D! για να μην σκουριάσει εε;

voas
15-07-15, 20:15
οχιιιι.εβαψα το κοντρα πλακε θαλ.που θα κατσει το σαμπ.
γιααααα παμε στα ηλεκτρολογικα!το πλανο που εχω είναι το εξης-αρχικα θα περασω ένα καλωδιο από τον κεντρικο πινακα οπου θα το τραβαει μια 25αρα ασφαλεια και θα το περασω (εχω βρει τροπο) μεχρι την βαση του ενυδρείου.απο εκει και περα σκέφτομαι να φτιαξω διπλα από την βαση ένα μικρο ντουλαπακι οπου να βαλω ένα πινακακι με ασφαλειες για να τραβηξει ολο τον εξοπλισμο!τι λετε παιδια ?οποια συμβουλη ευπροσδεκτη και καλοδεχουμενη.ευχαριστω.

mixalakis
17-07-15, 10:45
πρέπει να κάνεις ένα πλάνο - σχέδιο τι θα βάλεις σε ηλεκτρικό και στα πόσα V.

Καταγραφή όλων των καταναλώσεων , ομαδοποίηση αυτών , προτεραιότηα διακοπής ( δλδ ποια ειναι τα πιο ουσιώδη ) , πρέπει να σκεφτείς διακόπτες , αν θα βάλει κάποιο σύστημα ελέγχου εστω και μελλοντικά , ανεμιστήρες στα 12βολτ ( θελεις μετασχηματιστή) η chiller η και τα δυο κλπ κλπ

και φυσικά όλα αυτά τα οποία θα συνδεθούν έχουν τροφοδοτικά τα οποία παράγουν τρελή ζέστη οπότε και θα πρέπει να προνοήσεις να έχεις καλό αερισμό εκεί που θα μπουν.

voas
17-07-15, 10:53
οπα μιχαλη με αγχωσες!

mixalakis
17-07-15, 10:58
δεν θες να σου στειλω το σχεδιαγραμμα που εχω για να θυμαμαι τι εχω βαλει και που... ακομα και το καθε καλωδιο θελει μια σημανση του τι αφορα...

voas
18-07-15, 13:20
ευχαριστω πολύ μιχαλη!περιμενω.....
για τι συστηματα ελενχου λες?
εχω στο μυαλο μου τα εξης>πινακας εξωτ. με 8ασφ. οπου στην 1η θα εχω το φωτιστικο στην 2η θα βαλω τους κυκλ/τες του ενυδρείου στην 3η θα βαλω την αντλια επ. στην 4η το σκιμμερ στην 5η ρεακτορες στην 6η θερμοστατη και κοντρ. θερμ. και αυτ αναπληρωση. την 7η και την 8η τις αφηνω για μελλοντικα(κλιματισμο κτλ.)παιδια ξεχναω κατι????????οποιος γνωριζει ας βοηθησει.

kostas82
18-07-15, 14:13
πιστεύω κομπλέ θα είσαι , φρόντισε μόνο να υπάρχουν αρκετές θέσεις για μπρίζες,περίπου 30 για να είσαι άνετος

voas
18-07-15, 14:23
kosta καλησπέρα!με τους αυτοματισμούς τι παιζει?πρεπει να εχω κατι κατά νου?μετρησεις πως κανουμε παραδοσιακα χειροκίνητα με τα κλασικα τεστ μπουκαλακια κτλ. η΄ εχουν βγει τιποτα αυτοματοποιημένα συστηματα?και αν ναι είναι αξιοπιστα η΄φρουφρου και αρωματα?ακουσα ότι με τους ριακτορες πρεπει να εχεις και μπουκαλα?

kostas82
18-07-15, 14:35
τεστ ca,mg,kh,no3,po4 θα χρειαστείς της saliffer , ακόμα υπάρχουν και τα φωτόμετρα της hanna για πιο ακριβείς μετρήσεις . Για τον ριάκτορα ναι θα χρειαστείς μια μπουκάλα διοξειδίου γύρω στα 5λίτρα και μανόμετρα με μικρορυθμιστή

voas
18-07-15, 14:42
ups να βαλω?
δηλαδή εάν βαλω φωτομετρα δεν θα χρειαστω τα τεστ?μπουκαλα από που περνω και μανομετρα και μικρορ/τη?

mixalakis
21-07-15, 08:49
αυτοματισμοί συστημάτων ξεκινάνε απο ένα απλό ελεγκτή θερμοκρασίας και φτανει μέχρι να μετράει και την αλατότητα και δεν ξέρω τι αλλο εχω ακόμα να μαθω....

αυτό πάντως το οποίο το υπογράφω ότι έπρεπε να πάρω πρώτο είναι το chiller. ούτε ελεγκτές θερμοκρασίας , ούτε θερμάστρες ούτε ανεμιστήρια ούτε τίποτα αλλο . αυτά όλα κανουν 150 ευρώ.

αυτό που σου λεει ο κωστας σε καλύπτει. καμια 30 αρια ειναι τέλεια.

το ups αν έχεις διακοπες συχνες το έχεις για να παρει μπρος ενας κυκλοφορητής μέσα στο ενυδρείο και τα ανεμιστήρια για την ζέστη. εκεί πάνω έχω επίσης και τον apex που κοντρολάρει όλο το ενυδρειο. επειδή λείπω πολύ συχνά ήθελα να έχω τον έλεγχο. δυστηχώς είναι ακριβός αλλά απο τους φθηνούς σχετικά.

kostas82
21-07-15, 11:53
φωτόμετρα λέω αυτά , τεστ είναι και αυτά αλλά πιο ακριβή από τα salifert
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CC4QFjACahUKEwi3tufH-OvGAhUK2SwKHbNBBoQ&url=http%3A%2F%2Fwww.amazon.com%2FHanna-Instruments-Handheld-Colorimeter-Phosphorus%2Fdp%2FB003UNK3I8&ei=ERWuVffpHIqyswGzg5mgCA&usg=AFQjCNE5nYM4R94J-9Nj-lH8sjtdb9mtdQ&sig2=IynENuhbR-dHh1J1ixce_w
για μπουκάλα δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86445

voas
21-07-15, 14:14
καλησπερα σε ολους!σημερα επιτελους τελειωνω την τροποποιηση του χωρου.(απογευμα θα ανεβασω φωτο)περναω τα ηλεκτρολογικα και τελος.
κωστα συγνωμη που σε εχω ζαλισει με τις ερωτησεις μου απλα θελω να κανω μια υποθεση>εαν αγορασω μια ψευτοταμπλετα των 50/60ευρω μπορω πανω της να συνδεσω τους μετρητες θερμοκρασιας αλατοτητας ca mg kh no3 po4 και απο εκει να τα βλεπω?
μιχαλη το σχεδιο περιμενω....

mixalakis
21-07-15, 14:40
καλησπερα σε ολους!σημερα επιτελους τελειωνω την τροποποιηση του χωρου.(απογευμα θα ανεβασω φωτο)περναω τα ηλεκτρολογικα και τελος.
κωστα συγνωμη που σε εχω ζαλισει με τις ερωτησεις μου απλα θελω να κανω μια υποθεση>εαν αγορασω μια ψευτοταμπλετα των 50/60ευρω μπορω πανω της να συνδεσω τους μετρητες θερμοκρασιας αλατοτητας ca mg kh no3 po4 και απο εκει να τα βλεπω?
μιχαλη το σχεδιο περιμενω....

ο κώστας μάλλον εχει λιποθυμίσει...ετοιμάσου για μάθημα χημείας...

voas
21-07-15, 14:55
ευτυχως καλα που υπαρχει και ο κωστας::)!του εχω πει οτι του χρωσταω χαρη μεγαλη για την υπομονη του και να ειμαστε καλα θα του την ανταποδωσω!

voas
21-07-15, 17:11
μιχαλη αυτό σου ελεγα73025

voas
21-07-15, 17:25
ξεχναω τιποτα?
θα βαλω και καποια ανεμιστηρακια εσωτερικα στην βαση σε διαφορα σημεια και για να βαρανε το σαμπ αλλα και για να διωχνει υγρασία υδρατμούς κτλ από τα πορτακια(θα τα φτιαξει μαραγκος γιατι θελω να τους κανω εξαερισμο και να τα περασει λακα) που θα μπουν στην βαση....

voas
22-07-15, 19:05
καλησπέρα παιδια!εργασιες Τ-Ε-Λ-Ο-Σ.http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73029&d=143758448173029
ηλεκτρολογικα και φυγαμε για τελικοοοοοοο...

voas
22-07-15, 22:04
σημερα πηγα leroy m. και πηρα καλωδιο 2.5αρι καναλακια για τον εξωτερικο χωρο και μενει το πινακακι(δεν μου αρεσαν αισθητικα αυτά που ειχε) οι ασφαλειες και τα πολύμπριζα.τον πινακα σκέφτομαι να τον βαλω κατω από το ραφι δεξια στην φωτο για να είναι μακρια και από ενυδρειο και βαση αλλα και να είναι σε καποιο υψος για τα παιδια.τον χωρο για τα πολυμπιζα θα τον κανω πισω και πανω από το σαμπ στον τοιχο(εχω βαθος 16cm).τον ελεγκτη που να βαλω δεν ξερω?

kostas82
24-07-15, 15:34
μια χαρά ακούγεται το σχέδιο , ελενκτή θερμοκρασίας εννωείς ;

voas
24-07-15, 16:25
ναι θερμοκρασίας.
καλησπέρα σε ολους!μολις τωρα περασα το καλωδιο από τον κεντρικο πινακα αφου πρωτα ανοιξα 3 κουτια στους τοιχους και με ατσαλινα σιγα σιγα το περασα επιτα το εβγαλα μπαλκονι και με καποια καναλακια το εφερα στη "βαση" του.

mixalakis
25-07-15, 09:44
ωραια δουλεια κανεις. σου επισυναπτω το βασικό σχέδιο . υπάρχουν κι αλλα αναλυτικά που αφορούν τις καλωδιώσεις και τις ονομασίες.

τα στρογγυλα είναι τα φλοτερ που ελέγχουν τι θα γίνει με την ενεργοποίησή τους. τα P ειναι οι αντλίες.

voas
25-07-15, 10:23
Καλημερα σε όλα τα παιδια του φορουμ!μιχαλη το σχεδιο σου είναι ακρως επαγγελματικο σε σχεση με το δικο μου που είναι μπακαλιστικο.
το ηλεκτρολογικο σχεδιο αν εχεις για καμια ιδεα γιατι είμαι στο μονταρισμα του?

voas
29-08-15, 20:48
καλησπέρα σε ολους!εργασιων συνεχεια σε μπαλκονι πλεον........

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73468&d=1440874016
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73469&d=1440874016
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73472&d=1440874016

Παναγιώτης Κ
31-08-15, 01:21
Μπράβο. Το πας πολύ καλά.

voas
31-08-15, 08:57
ευχαριστω πολυ παναγιωτη.το παω σιγα σιγα βεβαια γιατι εχει φυγει και ο πεθερος για διακοπες και ειμαι μονος μου.

mixalakis
31-08-15, 10:23
και νομιζα οτι κανω καλες κατασκευες στο μπαλκονι....εισαι πολυ μπροστα!!!

voas
31-08-15, 10:44
χιλια ευχαριστω μιχαλη για τα καλα σου λογια.η μεγαλη βαρεμαρα ειναι το τριψιμο και το βαψιμο δεν μπορω τα βαριεμαι τρομερα.μιχαλη τελικα εφερα και βρυση στο σημειο εκει....

mixalakis
31-08-15, 10:57
χιλια ευχαριστω μιχαλη για τα καλα σου λογια.η μεγαλη βαρεμαρα ειναι το τριψιμο και το βαψιμο δεν μπορω τα βαριεμαι τρομερα.μιχαλη τελικα εφερα και βρυση στο σημειο εκει....

τελεια... αντιστροφη οσμωση και αυτοματη αναπληρωση και εισαι κομπλε.

voas
31-08-15, 13:52
μιχαλη το κουτι πανω απο το δοχειο προετ. ειναι της αντ. οσμ. και το κουτι δεξια(δες φωτο) μονο του ειναι της αυτ. αναπλ. το οποιο ενω ηταν να το βαλω διπλα απο το σαμπ το εβγαλα εξω τελικα μετα απο συζητηση που ειχα με τον κωστα οπου μου αναψε το πρασινο φως,ετσι εξοικονομησα αρκετο χωρο στην βαση και θα κολλησουμε καινουργιο σαμπ μεγαλυτερο.
εντωμεταξυ θα στειλω το απογευμα φωτο απο τον διαμπερες τοιχο να δεις τις τρυπες που εχω κανει>τα μακαρονια λειπουν μονο για να τα σουρωσω......παλι καλα που λειπει γυναικα και παιδι γιατι θα ειχα φαει μεγαλο ακυρο!

voas
31-08-15, 21:29
το σουροτιρι που λεγαμε.....
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73492&d=1441049240
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73493&d=1441049240

Samian
31-08-15, 21:31
Έτσι είναι...τα μεγαλύτερα project γίνονται όταν είμαστε μόνοι....χχαχχαχαχαχ:D

voas
31-08-15, 21:34
και δυο από εξω τωρα που τελειωσα ξυλοεργασιες τρίψιμο και ασταρωμα και μενει βαψιμο για αυριο θεου θελοντος!
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73494&d=1441049618
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73495&d=1441049618

voas
31-08-15, 21:41
γεια σου Samian μεγαλη μου χαρα που διαβασες την ενοτητα μου!βεβαιως και εχεις απολυτο δικιο αλλα όπως και να εχει μουρμουρα θα ακουσω....γιατι όπως παντα τις γυναικες δεν τις πιανεις πουθενα!

voas
01-09-15, 22:18
καλησπέρα σε ολους!επειδη είμαι ακομα στα κατασκευαστικα εχω να κανω μια ερωτηση>θελω να περασω δυο λάστιχα νερου σε καναλι στον τοιχο οπου θα τα βαλω σε αναμονη για chiller(να μαστε καλα τον μαιο θα το παρω που ανθιζουν τα λουλουδάκια και ο ζουζουνιτσος κυνηγαει την ζουζουνιτσα),τι διαμετρο χρειαζεται να εχουν τα 2λαστιχα?και αν πρεπει να είναι μη τοξικα?

kostas82
02-09-15, 15:12
Αλφαδολαστιχο μπορεις να αγορασεις διατομης 16/22 η το αμεσως μικροτερο ειναι οκ Νικο

voas
02-09-15, 21:16
καλησπέρα παιδια!κωστα κατι τετοιο> Αλφαδολάστιχο με εσωτερική διάμετρο 12mm (http://www.agro4all.gr/eshop/αρδευση/λάστιχα-κήπου/αλφαδολάστιχο-με-διάμετρο-12mm-detail.html) αλλα με τι διαμετρο?
σημερα ηρθε και η μικρη η αντλια που θα δινει από το δοχειο προετ. στο δοχειο αναπλ.....και κατι ακομα >στο δοχειο προετ. χρειαζομαι θερμοστατη και κυκλοφορητή?ειναι 110λιτρ.

Samian
02-09-15, 21:21
γεια σου Samian μεγαλη μου χαρα και τιμη που διαβασες την ενοτητα μου!βεβαιως και εχεις απολυτο δικιο αλλα όπως και να εχει μουρμουρα θα ακουσω....γιατι όπως παντα τις γυναικες δεν τις πιανεις πουθενα!

Να σαι καλά φίλε μου και καλή συνέχεια στο όνειρό σου. Όπου ναναι όπως βλέπω γίνεται πραγματικότητα. Είσαι στο καλύτερο στάδιο πάντως το οποίο θα απολαύσεις καλύτερα μόλις πέσει το νερό στο ενυδρείο.
Όσο για τις γυναίκες .......ατελείωτα διδακτορικά αλλά και πανεπιστημιακές εγασίες αποδεινύουν αυτά που λες. Όταν όμως θα αρχίσει να παίρνει μορφή αυτό που φτιάχνεις και να ομορφαίνει ο βυθός, να δεις πόσο θα της αρέσει μετά.....

voas
02-09-15, 22:06
ευχαριστω πολύ samian για τα καλα σου λογια!το ονειρο αυτό υπηρχε χρονια πριν παντρευτω και σιγοβραζε μεσα μου,ηταν σαν μια "χειροβομβιδα" που ειχα πανω μου και περιμενα ποτε θα ερθει η καταλληλη στιγμη για να την απασφαλισω.βεβαια εάν δεν υπηρχε το φορουμ μας και οι κυριοι:kostas82(με εχει παρει από το χερι και με παει...όπως παει ο μπαμπας το γιος του στο νηπιο μερες που είναι),mixalakis,παναγιωτης κ.,sakis papadopoylos,alan boy,constantino(που εχω καιρο να τον δω μεσα)και πολλους αλλους συγνωμη αν ξεχναω καποιον,η περονη αυτή δεν ειχε ποτε τραβηχτει.σας ευχαριστω ολους και σας ευχομαι καλο χειμωνα(δεν μου αρεσει να το λεω)με υγεια πανω από όλα παιδια μην το ξεχναμαι ποτε αυτό και καλες δουλειες σε αυτές τις δυσκολες εποχές που ζουμε!!!

Sakisdraminos
03-09-15, 09:31
Φιλε κανεις ωραια δουλεια....
Εγω παντα ειχα ονειρο το θαλασσινο απο οταν ξεκινησα απλα το ζω!
Βεβαια αν και φουλ στην χαρα σαν απλιστος πηγα σε σκληρα κοραλια.
τωρα τρεχει με τρελους ρυθμους και με εξηταρει ακομα περισσοτερο.
το μονο που θα σου πω ειναι κοιτα να παρεις σωστα εργαλια.
εγω απο τοτε που εβγαλα την δοσομετρικη εχω αρχισει να ηρεμω απο αλλαγες και τεστ και ασχολουμε με ταισματα και λοιπα πραγματα.....

voas
03-09-15, 13:08
γεια σου σακη,ευχαριστω για τα καλα σου λογια.τον τεχν. εξ. τον εχω παρει μετα βεβαια απο κατευθυνσεις -υποδειξεις του kostas82!

Sakisdraminos
03-09-15, 14:39
γεια σου σακη,ευχαριστω για τα καλα σου λογια.τον τεχν. εξ. τον εχω παρει μετα βεβαια απο κατευθυνσεις -υποδειξεις του kostas82!

Φιλε εμπλεξες αμα τα κανονισες με τον κωστα!!!;)
Δεν εχεις γιρισμο ακροπορακια σε βλεπω...
να φανταστω εχεις παρει ριακτορα και λοιπα εργαλια..

voas
04-09-15, 02:07
γεια σου σακη.ριακτορα πηρα αυτόν TMC V2 React Calcium Reactor 1500 Advanced και εχω παρει επισης 2 ριακτορακια h2ocean fluidised media reactor ψαχνω μπουκαλα 5λιτρ. με τα παρελκομενα της, στην οποια εχω φτιαξει ηδη ντουλαπι στο μπαλκονι(δες φωτο διπλα από δοχειο προετ.)και μαλλον θα καταληξω στην olympia3p Φιάλη CO2 5Kg Αquarium (http://olympia-p.gr/index.php?id_product=102&controller=product&id_lang=6).αυτα περι των τροφων....

Sakisdraminos
04-09-15, 07:55
γεια σου σακη.ριακτορα πηρα αυτόν TMC V2 React Calcium Reactor 1500 Advanced και εχω παρει επισης 2 ριακτορακια h2ocean fluidised media reactor ψαχνω μπουκαλα 5λιτρ. με τα παρελκομενα της, στην οποια εχω φτιαξει ηδη ντουλαπι στο μπαλκονι(δες φωτο διπλα από δοχειο προετ.)και μαλλον θα καταληξω στην olympia3p Φιάλη CO2 5Kg Αquarium (http://olympia-p.gr/index.php?id_product=102&controller=product&id_lang=6).αυτα περι των τροφων....

Φιλος πολυ μεγαλο ριακτορα πηρες πας για πολυ σκληρες καταστασης!
μπουκαλα πρεπει να εχω και εγω σαν αυτη που εβαλες!!!!

voas
04-09-15, 11:20
ΣΑΚΗ ΜΟΥ δοθηκε η ευκαιρια και για δοσ/κη αλλα απο οτι μου ειπαν ειναι μπελας παροτι ηταν πιο οικονομικη.

Sakisdraminos
04-09-15, 11:41
ΣΑΚΗ ΜΟΥ δοθηκε η ευκαιρια και για δοσ/κη αλλα απο οτι μου ειπαν ειναι μπελας παροτι ηταν πιο οικονομικη.

Η αποψη μου ειναι οτι μπορει με μικρο κοστος να ξεκινας το συστημα Balling αλλα σε βαθος χρονου και ειδικα αμα πας σε σκληρα κοραλια η φουλ στοκ γινεται κουραστικο σε ρουτηνες.
και θα σου εξηγησω εγω εκανα καθε εβδομαδα αλλαγη τουλαχιστον 20% μπορει αργοτερα να επρεπε να κανω και παραπανω,πολλες μετρησης 2 φορες την εβδομαδα και ειδικα οταν στοκαριζα ποτε δεν ηρεμουσα!

ενω ο ριακτορας και αλλαγη μια φορα το μηνα 20% να κανεις δεν εχει θεμα μην σου πω οτι δουλευει καλητερα, φυσικα και πολυ λιγοτερα τεστακια.

ολα αυτα εκτος απο οικονομια σου δινουν και ηρεμια και χρονο γιανα το γουσταρεις η να ασχοληθεις με κατι αλλο πανω στο ενυδρειο.

voas
04-09-15, 22:43
καλησπέρα παιδια!πριν από λιγο τελειωσα το βαψιμο, δεν μπορω θα πεσω κατω.....αυριο θα περασω σωλήνες και καναλια από μπαλκονι στον χωρο της βασης του ενυδρείου.οι σωλήνες τελικα που θα χρησιμοποισω είναι πολυστρωματικoi με μονωση pdm 19mm.
σακη εχεις δικιο απλα αυτά θελω να γλυτωσω(τις διπλοαγορες).

voas
05-09-15, 15:21
τσουκου τσουκου αλλα τσουλάει.....εβαψα ντουλάπια και στρογγυλοκαθισαν μεσα οι δεξαμενεςhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73558&d=1441458625 73558επισης περασα τους σωλήνες και τα καναλιαhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73560&d=144145904373560http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73559&d=1441459043 αυτά ,τα λεμε!

voas
05-09-15, 23:01
ανοιξα το κουτι με την αντ. οσμωση και ζαλιστηκα.να δω πως θα τα συνδεσω.......

Sakisdraminos
05-09-15, 23:18

Σε βλέπω τρέχεις αυτές της μέρες!;););)

voas
05-09-15, 23:27
:):p
τρεχω τρεχω και το ενυδρειο στο κουτι του στο σαλονι.μονο σεμεδακι δεν του εχουμε βαλει!

Sakisdraminos
05-09-15, 23:28
Ολα θα γινουν.
Τι εκρεμει γιανα γεμισεις?

sailor247
05-09-15, 23:45
Χαλάρωσε και θα το βρεις.Όλο και κάποιο σχέδιο θα έχει.Ποιά όσμωση πήρες;

voas
05-09-15, 23:48
εχω ετοιμο τον πινακα με τα πολύμπριζα που εφτιαξαhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73567&d=1441488834 73567 και θα τον βαλω πανω δεξια διπλα από τον πινακα με τις ασφαλειες(δες φωτο),εχω τελεισει σχεδόν εξω και μενει το πινακακι με πολύμπριζα εξω πανω δεξια στο κουτακι που εχω το καλωδιο,σκεφτομαι κατω από αυτό να φτιαξω ένα ιδιο κουτακι και να περασω τις πριζες σε διακοπτες ξεχωριστα ετσι να εχω το ελενχο για τον εξω τεχν. εξοπλισμο (πχ. αντλιες κτλ.),μετα εχω να φτιαξουμε σαμπ μεσα στην βαση θα κολληθεί, να ανοιχτουν τρυπες στην πλατη του ενυδρειο και να φτιαχτει η υπερχειλιση.αυτα σακη....<ζησε μαη μου να φας τριφυλλι>

voas
05-09-15, 23:51
γεια σου sailor!http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30122 (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122) αυτη εχω παρει..

sailor247
06-09-15, 00:09
γεια σου sailor!http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30122 (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122) αυτη εχω παρει..Μια χαρα!Καλοριζικη!Εχει οδηγιες αποτι βλεπω εδω https://dl.dropboxusercontent.com/u/64040913/CARDINAL%20MANUAL.pdf

Sakisdraminos
06-09-15, 09:20
Φιλε μια χαρα!
θελω να πιστευω οτι μεχρι τον αλλο μηνα να εχεις βαλει νερο στο ενυδρειο σου.

Με φωτιστικο τι εχεις κανει ?

voas
06-09-15, 12:43
καλησπερα παιδια!σακη απο το στομα σου και στου θεου το αυτι.
φωτιστικο ξεκιναω με το απλο που εχει μεχρι να στρωθει και στο διαστημα αυτο θα μονταρουμε diy by kostas82.

Sakisdraminos
06-09-15, 12:46
καλησπερα παιδια!σακη απο το στομα σου και στου θεου το αυτι.
φωτιστικο ξεκιναω με το απλο που εχει μεχρι να στρωθει και στο διαστημα αυτο θα μονταρουμε diy by kostas82.

Τι λεντ θα βαλετε?

μουλτιτσιπ σιγουρα αλλα τι ????

voas
06-09-15, 13:04
θα σε παραπεμψω στον κωστα γιατι ακομα δεν εχω ασχοληθε με αυτο το κομματι.δεν ξερω τι θα "μαγειρεψει".

Sakisdraminos
06-09-15, 13:21
θα σε παραπεμψω στον κωστα γιατι ακομα δεν εχω ασχοληθε με αυτο το κομματι.δεν ξερω τι θα "μαγειρεψει".

Δεν μου εχει πει κατι θα τον ρωτησω....;)

Παναγιώτης Κ
06-09-15, 19:14
Πολύ καλή εξέλιξη!
Μπορεί να αργεί άλλα θα γίνει κουκλι! Να είσαι σίγουρος!

voas
06-09-15, 20:56
παναγιωτη χιλια ευχαριστω φιλε να εισαι καλα!
οντως παει λιγο αργα εως πολύ...
αλλα από την αρχη το Project που ειχα στο μυαλο μου ηταν μια diy κατασκευη γενικα εως εκει που ξερω και μπορω και μετα βλεποντας και κανοντας και εως τωρα εχω φερει μονο έναν υδραυλικο φιλο για να μου κατεβασει νερο από τον πανω οροφο στον διαμπερες τοιχο του μπαλκονιού.το να το παλευεις μονος σου εχει τα καλα του αλλα εχει και καποια ασχημα όπως η καθυστερησεις ειτε από λαθη ειτε από μη εχοντας χρονο λογω φορτου εργασιας....
βεβαια ξεχασα για το τελος το νιδαλ που θα ερθει για τρυπες σε ενυδρειο υπερχ. κτλ.

mixalakis
07-09-15, 11:55
από την δικιά μου κατασκευή ένα εχω να σου πω... μου πήρε περίπου 3 μήνες η κατασκευή μέχρι να μπει το αλάτι και περίπου αλλο ένα μηνα τα ηλεκτρονικά. μεγάλοι τσακωμοί γιατί δούλευα μόνο βράδυ ... αλλο πραγμα να ακουγεται η σέγα στις 1100 το βράδυ στο μπαλκόνι.

το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω να διορθώσω τεχνικά κάτι και όλα βαίνουν τόσο αυτοματοποιημένα όσο ήθελα.

το να γυρίσεις πίσω στην κατασκευή σου και να διορθώσεις πολλές φορές σε οδηγεί σε νέα κατασκευή οπότε πάρε όσο χρόνο θέλεις.

voas
07-09-15, 18:39
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ!εχεις δικιο ετσι ειναι φιλε και εμενα καπου εκει το κοβω να παει ισως και πιο πολυ.το "εργο" αρχισε αρχες ιουνιου και ακομα τρεχω,ειναι απο τα ασχημα που λεγαμε οταν το κανεις μονος σου αλλα ομως ετσι εκτος οτι γλυτωνεις πολλα εξοδα εχεις στο τελος και τις ομορφες αναμνησεις αλλα και την ικανοποιηση για το εργο σου.βεβαια το ξαναλεω εως εκει που φτανει η ικονοτητα του καθενος μας.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ενω εχω περασει ολα τα καλωδια τα ηλεκτρολογικα με ατσαλινα απο κουτι σε κουτι και τελικα εφερα το καλωδιο απο τον κεντρικο πινακα στο πινακακι που θα μπει στο ενυδρειο και ετσι γλυτωσα την δουλεια αυτη του ηλεκτρολογου αναγκαστηκα θα τον φωναξω για να μου περασει τις ασφαλειες και να στησει το πινακακι γιατι δεν γνωριζω!αυτα.
παιδια αυριο περιμενω μια αντλιουλα και ένα κυκλοφοριτακι από το ακουαριουμ σοπ για το δοχειο προετ. και τελος από εξοπλισμο....μενει μονο ο ριακτορας ασβ. που τον περιμενω οσονουπω.στην συνεχεια θα "σκασει" ηλεκτρολόγος για συνδεσεις πινακων κουμπωνω καινουριο σαμπ(θα κολληθεί μεσα στην βαση 120χ30χ38 καπου εκει θα μου πει και ο κωστας) ε και μετα σιγα σιγα δειλα δειλα και τρεμαμενος λεω να ξεκινησω και εγω το ονειρο που ζειτε.....

voas
08-09-15, 22:36
καλησπέρα παιδια!τελευταιες παραλαβες για μπαλκονι ....73616

Sakisdraminos
09-09-15, 06:49
καλησπέρα παιδια!τελευταιες παραλαβες για μπαλκονι ....73616

φιλε μια χαρα μαζευονται τα πραγματα!

Για πιο λογο πηρες resun αντλια επιστροφης και 2 θερμαντηρες?
ο τιτανιου ειναι πολυ καλο αποδοτικος και πιστευω λογο οτι ανεβαζει περισσοτερη θερμοκρασια και οικονομικοτερος.

Επισις απο κυκλοφοριτε-wavemaker οι περισσοτεροι βαζουν jebao Οπος και αντλιες επιστροφης. Με αγορες απο εξωτερικο θα καταφεροι να βρεις με δελεαστικες τιμες.

voas
09-09-15, 08:55
καλημερα σακη!ο μικρος θερμοστατης ειναι για το δοχειο προετ. στο μπαλκονι οπως και το wavemaker για να σπαει το αλατι.η μικρουλα αντλια ειναι για να στελνει το νερο απο το δοχειο προετ. στο δοχειο αναπλ. που ειναι διπλα και η αντλια king2 θα στελνει απο το δοχειο αναπλ στο σαμπ.θερμοστατη, για το σαμπ εχω παρει schego titanium heater 600w.jebao εχω παρει και αντλ. επ. για το ενυδρειο και 3wavemaker.

Παναγιώτης Κ
09-09-15, 09:45
Από το δοχείο προετοιμασίας θα στέλνεις στο δοχείο αναπλήρωσης και από τις κει στο σαμπ; Αν ναι είναι λάθος. Την αναπλήρωση μην την μπλέξεις καθόλου με αλάτι. Κατευθείαν στο σαμπ να το στέλνεις.

voas
09-09-15, 10:09
παναγιωτη για πες μου σε παρακαλω.εαν απο την αντ.οσμ. ριχνω το νερο μεσα στο δοχειο προετ.και απο εκει αφου το εχω φτιαξει με μια αντλιουλα το στελνω διπλα στο δοχ. αναπλ. ειναι λαθος?

sailor247
09-09-15, 10:14
Αναπλήρωση κανεις με σκέτο νερό αναπλήρωσης οπότε τι προετοιμασία θα κάνεις?

voas
09-09-15, 10:24
sailor καλημερα αλλα δεν το καταλαβα.το νερο στο δοχειο αναπλ. δεν πρεπει να ειναι "ετοιμο"?εαν βαζουμε νερο αντ.οσμ. κατευθειαν δεν θα χαλασει η αλατοτητα?παιδια δεν ξερω ....

Sakisdraminos
09-09-15, 10:30
sailor καλημερα αλλα δεν το καταλαβα.το νερο στο δοχειο αναπλ. δεν πρεπει να ειναι "ετοιμο"?εαν βαζουμε νερο αντ.οσμ. κατευθειαν δεν θα χαλασει η αλατοτητα?παιδια δεν ξερω ....

Όχι φίλος η αναπλήρωση έχει σκέτο νερό ώσμωσης.
δεν εξατμίζεται το αλατι μόνο το νερό....
όποτε συμπληρωνουμαι μόνο νερό!

voas
09-09-15, 10:52
οκ.δηλαδη εαν βαλω ενα "τ" στην αντ. οσμ. και ο ενας σωληνας ριχνει στο δοχειο προετ. και ο αλλος στο δοχειο αναπλ. υπαρχει προβλημα?
οποτε την μικρη αντιλα που θα στελνει απο το δοχειο προετ. στο δοχειο αναπλ. δεν την χρειαζομαι?
με αυτην την λογικη χρειαζομαι αλλη μια αντλια αντιστοιχη με το δοχειο αναπλ. για το δοχειο προετ. που θα μπει μεσα για τις αλλαγες νερο οπως και αλλη μια διαμπερες τρυπα για περασει μεσα.

kostas82
09-09-15, 12:06
Η αναπληρωση εχει δικια της αντλιουλα 12βολτη λογικα και το δοχειο για το αλατονερο θελεις μια για της αλλαγες νερου

voas
09-09-15, 12:39
καλημερα κωστα επιτελους.
ναι εχει μια μικρη ασπρη.αλλα δεν πηραμε την king2 για να εχει μεγαλητερη αποδοση λογω αποστασης?
οποτε κωστα πρεπει να ανοιξω και αλλη μια τρυπα στον τοιχο και να παρω αλλη μια αντλια king2 οπου θα τρεχει απο το δοχειο προετ. στο σαμπ και θα ειναι μονο για τις αλλαγες νερου σωστα?εαν ειναι ετσι εχω κανει λαθος που αγορασα την μικρη αντλιουλα γιατι νομιζα οτι θα συνδεονταν το δοχειο προετ. με το δοχειο αναπλ.

sailor247
09-09-15, 21:14
Η αυτόματη αναπλήρωση βρήκες πως λειτουργεί?

voas
09-09-15, 21:20
ωραια!μικρο το κακο στο πλανο μου(αγορα μιας αντλιουλας)απλα πρεπει να παρω μια μεγαλυτερη όπως για το δοχειο αναπλ. και να ανοιξω άλλη μια τρυπα(εαν μετραω καλα θα είναι η 7η).....

sailor247
09-09-15, 21:26
Κάνε σωστή μελέτη πριν κάνεις οτιδήποτε και μάθε πως λειτουργεί το κάθε σύστημα.Η αναπλήρωση δεν χρειάζεται αντλία με μεγάλη πίεση

voas
09-09-15, 21:28
αυτή εχωhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73636&d=1441826895 73636

voas
09-09-15, 21:44
sailor τα δοχεια είναι στο μπαλκονι και το σαμπ μεσα.η αποσταση μεταξυ τους ειναι 2,5 μετρα με τα γωνιάσματα των σωληνώσεων,μια μικρη αντλιουλα δεν ξερω θα φτανει μεχρι μεσα?επειτα ρωτησα τον κωστα και πηρα την king2 για την αυτ. αναπλ.....
αυτό κανω sailor που λες.συνεχεις ερωτήσεις και προσπαθω να μαθαινω.....σαν νεος λαθη θα γινουν απλα κοιταω να μην με πιανει ο παραξυσμος του πρωταρη......
εννοεις την αντ. οσμ.?

sailor247
09-09-15, 21:55
Α ok!Για να σου λέει ο Κώστας για την συγκεκριμένη κάτι θα ξέρει.Δεν είπα κάτι για την όσμωση.Σίγουρα θα γίνουν κάποια λάθη και κάποιες διορθώσεις απλά όσο λιγότερα και μικρότερα τόσο καλύτερα

mixalakis
10-09-15, 08:29
αν σου πω οτι εχω βαλει 1000 ες αντλιες στο μπαλκονι και ειμαι ικανοποιημενος κάπως....

voas
10-09-15, 08:36
δηλαδη μιχαλη?

mixalakis
10-09-15, 08:46
επειδη εμένα το ενυδρείο είναι μέσα , το σαμπ εξω και τα δοχεία αναπλήρωσης και προετοιμασίας ακόμα πιο εξω , κι επειδή θέλω να είμαι αθέατος και όλα κολητα στον τοιχο , εχω πολλές γωνιες και πανω κατω οπότε εχανε πολυ δυναμη ... η 300 Lt ειναι off...

επίσης επειδη είσαι σε διαφορετικούς χώρους να θυμάσαι ότι όταν η αναπλήρωση θα δουλεύει θα πρέπει να είναι χαμηλότερα απο το σαμπ η να υπάρχει ένα σημείο κορυφή μεταξύ τους για να μην συνεχίζει να τροφοδοτεί ακόμα και όταν κλείσει η αντλία .

voas
11-09-15, 02:15
Αναπλήρωση κανεις με σκέτο νερό αναπλήρωσης οπότε τι προετοιμασία θα κάνεις?
sailor καλημέρα!για τις αλλαγες νερου είναι το δοχειο προετ. που εφτιαξα στο μπαλκονι.
καλημέρα σε όλα τα παιδια!τωρα γυρισα από δουλεια σπιτι.......μιχαλη εχεις δικιο με τα γωνιάσματα και το εχω συνυπολογισει αυτό,η αποσταση από το σαμπ εως το δοχειο αναπλ(μπαλκονι) εχει το ιδιο πανω κατω υψος και ο σωλήνας pvc 19mm που τρεχει είναι μονοκομματος και κανει 7 "κουρμπαρισματα" μπορεις να το δεις και στην φωτο από την βαση για να το σκεφτεις ...είναι ο ασπρος σωλήνας ..

voas
11-09-15, 22:54
άλλη μια αντλια για το δοχειο προετ. αυτην τη φορα,που θα καταληγει μετα από διαδρομη με γωνιάσματα 2.50μετρων μονοκομματη σωληνα 19mm στο σαμπ73685 σε αυτην θα βαλω και διακοπτη στην πριζα της.

Sakisdraminos
12-09-15, 08:25
άλλη μια αντλια για το δοχειο προετ. αυτην τη φορα,που θα καταληγει μετα από διαδρομη με γωνιάσματα 2.50μετρων μονοκομματη σωληνα 19mm στο σαμπ73685 σε αυτην θα βαλω και διακοπτη στην πριζα της.

Παντος εχουν βελτιωθει οι resun σε καταναλωση!

voas
12-09-15, 20:47
καλησπέρα σε ολους!σακη από ότι καταλαβαινω η αντλια στο δοχειο προετ. θα δουλευει μια φορα στις 15 μερες πανω κατω που θα κανω αλλαγη νερου και η άλλη αντλια θα δουλευει στην αυτ. αναπλ. οποτε η καταναλωση οσο να΄ναι δεν θα είναι τοση μεγαλη!καλα κανεις και το λες όμως γιατι δεν το γνωριζα όπως και για καποιους που θα ηθελαν να την αγορασουν ....κατά τα αλλα εχθες και σημερα δεν εκανα τιποτα και παω από εβδομαδα να κανω ντουυυυυυυυυ για να τελειωσω καποια στιγμη.

voas
19-09-15, 18:29
καλησπέρα σε ολους!μετα από ένα overdose 7ημερων,εργασιων συνεχεια....
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73786&d=1442679984
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73787&d=1442679984
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73788&d=1442679984
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73789&d=1442679984

voas
19-09-15, 20:14
εκτος από βαψιμο στον τοιχο σχεδόν εχω τελειωσει εξω...περασα καναλια & ανοιξα τις τρυπες για να είναι ετοιμα από κουτι αντ. οσμ. σε κουτι δοχ. προετ. και κουτι δοχ. αναπλ. τοποθετησα τα 3 πολύπριζα στο κουτι τους οπου εβαλα πορτακι και ακριβως από κατω εφτιαξα άλλο ένα κουτακι με πορτακι οπου εκει θα βαλω τους διακοπτες....επισης εβαλα τα πόμολα......αναπολουσα σημερα το πρωι τις ωραιες μερες του αυγουστου που εμπαινα μεσα στο pactiker και ενοιωθα αρχοντας που ημουν ο μονος πελατης ......

voas
21-09-15, 22:14
καλησπέρα σε ολους!παιδια εχω μια ερωτηση....επειδη στην περιοχη που είμαι εχει αρκετες διακοπες και αυξομοιωσεις τασεων στο ρευμα και επειδή περιμενω τον ηλεκτρολογο μες την βδ. για να μου συνδεσει τις ασφαλειες στον πινακα σκεφτομαι να παρω ένα ups...αλλα δεν ξερω πιο να παρω και με τι προδιαγραφες ξερει κανεις τιποτα?

Sakisdraminos
22-09-15, 05:18
καλησπέρα σε ολους!παιδια εχω μια ερωτηση....επειδη στην περιοχη που είμαι εχει αρκετες διακοπες και αυξομοιωσεις τασεων στο ρευμα και επειδή περιμενω τον ηλεκτρολογο μες την βδ. για να μου συνδεσει τις ασφαλειες στον πινακα σκεφτομαι να παρω ένα ups...αλλα δεν ξερω πιο να παρω και με τι προδιαγραφες ξερει κανεις τιποτα?

Εγώ έβαλα ένα απλό ups αλλά με πολλά Va βέβαια πλέον οι jebao έβγαλε δικό της που κρατάει αρκετές ώρες!
Εγώ θα σου πρωτινά άμα πάρεις από pc να είναι όσο μπορείς μεγαλύτερο!

mixalakis
22-09-15, 08:45
Θα πάρεις ενα UPS τουλάχιστον 1KVa που μάλλον μικρό είναι . θεωρητικά αυτό θα βγάλει την αντλία της επιστροφής για κανένα 5 ωρο. πρέπει να βάλεις κάτω τα watt και τι θα σηκώνεις στο ενυδρείο. αυτο που ειναι βασικό να πεις στον ηλεκτρολόγο να σου δώσει 2 πίνακες - παροχές. μια από ρεύμα και μια από UPS. πχ δεν μπορείς στο ups να βάλεις τα θερμαντικά...η το ψυκτικό.

εδω ειναι ενα εργαλειο να υπολογίσεις . το μοντέλο είναι αδιάφορο αλλά καλό ειναι να πάρεις κάτι με 2 χρόνια εγγύηση.

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

gregkn73
22-09-15, 15:19
Εγώ διαβάζοντας ευτυχώς τα παρακάτω, δεν έβαλα. Πρόσεξε πολύ αν βάλεις! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71643

mixalakis
22-09-15, 17:54
ειναι και θεμα στησιματος. εγω για παράδειγμα δεν εχω την αντλια επιστροφης στο UPS. εχοντας το σαμπ στο μπαλκονι θα σκοτωσω το ενυδρειο μεσα σε 2 ωρες μιας και θα ανεβει και θα κατεβει η θερμοκρασια αναλογως με αυτη στο μπαλκονι. πολλοι θεωρούν οτι ενας κυκλοφορητής σε λειτουργια για αρκετές ώρες λύνει το θέμα.κάτι το οποίο έχω κάνει. ας απαντήσουν όμως και οι εμπειρότεροι για το τι πρέπει να μένει ανοιχτο.

sailor247
22-09-15, 18:33
Εγώ έχω στο Ups 2 κυκλοφορητες και 2 φορές που είχα διακοπές ρεύματος όλα πήγαν καλά.Δεν έχω βάλει επάνω την αντλία επιστροφής.Εν τω μεταξύ έχει alarm όταν δουλεύει και αρκετές φορές που έχει αυξομειώσεις η τάση του δικτύου χτυπάει.

voas
22-09-15, 19:18
καλησπέρα σε ολους!μιχαλη δεν μου ανοιγει το λινκ.παιδια δεν εχω καταλαβει τελικα να βαλω η΄οχι?εγω ελεγα να βαλω ένα 1000 πανω κατω & να κουμπωσω πανω του την αντλια επ. τους κυκλοφ/τες και αντε και κανενα εφεδρικο λεντακι για να βλέπεις λιγο αν είναι βραδυ....

sailor247
22-09-15, 19:26
Υπάρχουν 3 είδη ups.
Υπάρχουν διάφορα είδη ups.Αν θες διάβασε εδώ www.insomnia.gr/topic/517152-ειδη-ups-και-οδηγός-αγοράς/ Εγώ έχω ένα της Eaton line-interactive ups

mixalakis
22-09-15, 21:30
https://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

εγω πήρα απο καυκα το παρακατω τυπου ΝΙΚΥ με 2 χρονια εγγυηση

http://www.legrand.com.gr/products/%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%C E%B1-ups/line-interactive-ups.html

voas
22-09-15, 22:12
σακη sailor greg ευχαριστω πολύ παιδια! μιχαλη απιστευτη συμπτωση αυτό κοιτουσα στο σκρουτζ το πρωι.

voas
22-09-15, 22:18
καπως ετσι.......73872
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73872&d=1442952954
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73871&d=1442952954

voas
22-09-15, 22:27
ο καυκας είναι στο αιγαλεω κατω από ποταμι?αν ναι από εκει πηρα το ηλεκτρολογικο πινακακι.το διπλα είναι δικια μου κατασκευη και μενει να βαψω το 4αρι κοντ πλακε μαυρο.το πινακακι που πηρα εχει θεση για 8 ασφαλειες ξερεις κανεις τι ασφαλειες να αγορασω γιατι περιμενω ηλεκτρολογο να τα μονταρει?επισης αγορασα σημερα και 4ης στεγανους διακοπτες για μπαλκονι

mixalakis
22-09-15, 22:45
φανταζομαι οτι τραβηξες γραμμη απο τον πινακα οπου υπάρχει ρελε. μπορεις βεβαια να βαλεις κι αλλο ρελε στον πινακα αυτο που να λειτουργει σαν γενικος. απο κει και περα βαζεις 4 8αρες για αρχη και τροφοδοτεις τα πολυπριζα ( τα 3 ζευγαρια σε 3 ασφαλειες ) και το ups σε μια. τα 2 πολυπριζα καντα να παιρνει απο το ups. νομιζω οτι εισαι κομπλε.

voas
22-09-15, 22:55
οπα μιχαλη
ρελε?που?εχω τραβηξει ένα καλωδιο 2.5αρι από τον πινακα του σπιτιου στο χωρο του ενυδρείου οπου εκει θα βαλω το πινακακι με τα πολύμπριζα...την συνδεσμολογια την καταλαβα.
ααααααα λες για τον κεντρικο πινακα του σπιτιου αν εχει ρελε?ναι εχει.

mixalakis
22-09-15, 23:13
αν θες βαζεις ενα γενικο πριν για ολο το συστημα , αλλιως πας στις ασφαλειες απευθειας.

voas
22-09-15, 23:26
κοιτα μιχαλη όπως εχουμε πει και παλιοτερα κανουμε μεχρι εκει που μπορούμε και καταλαβαίνουμε και γιαυτο θα ερθει ενας ηλεκτρολόγος την παρασκευη το απόγευμα σπιτι για να τα συνδεσει μονο γιατι εγω δεν ηθελα να ρισκάρω και να εκανα καμια λαλακια για 30ευρω που θα μου παρει ο μαστορας.
εγω το ειχα σκεφτει αλλιως:
1ον στα δυο κεντρικα πολύπριζα να περασω το ups
2ον απομενουν 6 πολύμπριζα τα οποια θα πεσουν το καθενα σε μια ασφαλεια
3ον στο μπαλκονι εχει 3 πολύμπριζα που θα περνουν από την 8η ασφαλεια..

mixalakis
22-09-15, 23:30
νομιζω οτι ειναι υπερβολικό τόσες ασφάλειες αλλά κακό δεν κανει να εχεις ανεξαρτησία σε όλα τα πολυπριζα. αφου θα ερθει ο ηλεκτρολογος θα στα πει καλυτερα. καλο θα ειναι να του εχεις μια λιστα με τα φορτια που θα μπουν στα πολυπριζα.

voas
22-09-15, 23:57
1η σκιμμερ
2η θερμοστάτης ελεν θερμ.
3η φωτιστικο
4η ριακτορες
5η diy ανεμ/κια στο "χωρο" της βασης γενικα
6η ups>θα είναι 2πολυμπριζα με τους 3 κυκλοφοριτες την αντλια επ. και καμια λεντοταινια
7η εχω περασει καλωδιο στο μπαλκονι και εχω φτιαξει κουτι με 3 πολύμπριζα οπου στο 1ο θα βαλω την αντλια αλαγης νερου το κυκλοφ/τη του δοχ. προετ. και τον μικρο θερμοστατη.στο άλλο θα βαλω την αντλια από το δοχειο αναπλ. και μπορει για το καλοκαιρι κανενα ανεμ/κι και το 3ο για το chiller στο μελλον
8η καβα να την εχουμε
στην 7η σκέφτομαι να βαλω μεγαλιτερη ασφαλεια λογο chiller.
η μπουκαλα co2 με όλα τα "καλούδια" της χρειαζεται ρευμα?
η αντ.οσμ. χρειαζεται ρευμα η' τραβαει από την πιεσει της βρυσης?
παιδια ξεχναω τιποτα ??????

sailor247
23-09-15, 00:20
1η σκιμμερ
2η θερμοστάτης ελεν θερμ.
3η φωτιστικο
4η ριακτορες
5η diy ανεμ/κια στο "χωρο" της βασης γενικα
6η ups>θα είναι 2πολυμπριζα με τους 3 κυκλοφοριτες την αντλια επ. και καμια λεντοταινια
7η εχω περασει καλωδιο στο μπαλκονι και εχω φτιαξει κουτι με 3 πολύμπριζα οπου στο 1ο θα βαλω την αντλια αλαγης νερου το κυκλοφ/τη του δοχ. προετ. και τον μικρο θερμοστατη.στο άλλο θα βαλω την αντλια από το δοχειο αναπλ. και μπορει για το καλοκαιρι κανενα ανεμ/κι και το 3ο για το chiller στο μελλον
8η καβα να την εχουμε
στην 7η σκέφτομαι να βαλω μεγαλιτερη ασφαλεια λογο chiller.
η μπουκαλα co2 με όλα τα "καλούδια" της χρειαζεται ρευμα?
η αντ.οσμ. χρειαζεται ρευμα η' τραβαει από την πιεσει της βρυσης?
παιδια ξεχναω τιποτα ??????Η μπουκαλα co2 χρειαζεται ρευμα αν την δουλεψεις με ηλεκτρομαγνητικη η ph controller.Η οσμωση δεν χρειαζεται ρευμα εκτος αν παρεις οσμωση με αντλια booster

voas
23-09-15, 14:35
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!σημερα παραγγειλα τα τζαμια για το σαμπ 120χ30χ38
120ευρω μου ειπε ο τζαμας ρονταρισμενα με μια τρυπα στην πλατη για την υπερ/ση.η τιμη καλη ειναι η΄ σταζει αιματακι ο λαιμος μου?
ευχαριστω sailor!!!!

Sakisdraminos
24-09-15, 05:13
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!σημερα παραγγειλα τα τζαμια για το σαμπ 120χ30χ38
120ευρω μου ειπε ο τζαμας ρονταρισμενα με μια τρυπα στην πλατη για την υπερ/ση.η τιμη καλη ειναι η΄ σταζει αιματακι ο λαιμος μου?
ευχαριστω sailor!!!!

Τι Τζαμι πηρες?

voas
24-09-15, 08:38
καλημερα σακη!8ΑΡΙ ΡΟΝΤΕ..

voas
25-09-15, 16:38
καλως τα μας τα τζαμια του sump!http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73906&d=144319181773906στο ένα τζαμι της πλατης εγινε και τρυπα για να μπει το ποτηρι που θα καταληγει σε σωληνα αποχέτευσης..

Sakisdraminos
25-09-15, 19:23
Μπορώ να πω ότι ζηλεύω λίγο!!!!
η μυρωδιά από την σιλικόνη μου λυπεί, καιρό έχω να γεμίσω τα χέρια μου και να μην καθαρίζουν!!!:D:D:D

voas
25-09-15, 20:58
σακη οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε και μου θυμιζουν τα περασμένα.......
και τωρα περιμενω τον κωστα να ερθει να κανει τα μαγικα του!

voas
26-09-15, 15:32
περιμενοντας τον ηλεκτρολογο....http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73929&d=144327385773929
τα 2 αριστερα πολύμπριζα θα πεσουν πανω στο ups που μπει αριστερα γωνια πανω και θα ειναι πανω σε μια ασφαλεια μονο του.

voas
27-09-15, 21:31
καλησπέρα σε ολο το φορουμ!σημερα το βραδυ εφτιαξα το πορτακι στα πολύμπριζαhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73973&d=144338204273973η σιλικονη παιδια αυτή κανει?την ξερει κανεις?δεν μου γεμιζει το ματι....

mixalakis
28-09-15, 17:29
Δεν την ξέρω

voas
28-09-15, 19:50
καταλαβα παω για άλλη μιχαλη!:smt120

voas
28-09-15, 19:53
καλησπέρα σε ολους!νεες παραλαβες ......http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=73999&d=144346270473999

voas
28-09-15, 20:21
τελικα πηρα 800αρι ups τα παιδια στον καυκα μου ειπαν ότι και τον μικροτερο να επαιρνα δεν θα ειχα θεμα.και 8 ασφαλειες 16ρες και ένα γενικο διακοπτη....

alan boy
28-09-15, 23:05
ποσο πηγε το ups ?

voas
28-09-15, 23:30
75ευρω χωρις φπα & 8 ασφαλειες 16αρες 1 διακοπτη και 1 πολυμπριζο 2θεσ. 120ευρω όλα και θα παρω 23ευρω πισω(περναει στα εξοδα)

alan boy
28-09-15, 23:44
δηλαδη πανω στο ups τι θα συνδεσεις; καποιον κυκλοφοριτη ; και πως γινεται; εχει καποια πριζα ή θελει καποια πατεντα;

τωρα ειδα οτι θα βαλεις αυτα

λεω εγω τωρα δεν ειναι πολλα;ποση ωρα δηλαδη μπορει να κραταει;
βασικα ειμαι και εγω για αγορα ups γιατι στο νησι εχουμε πολλες διακοπες

Sakisdraminos
29-09-15, 06:19
Πολυ δυνατο ξεκινημα φιλε!!!
Λεπτομεριες στο φουλ....
τι ups πηρες

voas
29-09-15, 09:02
καλημερα παιδια!alan boy στον καυκα μου ειπαν οτι για το συνολο των watt που θα ριξω πανω στο ups θα κραταει εως και 50 λεπτα .αλλα και 30-35 να κραταει μια χαρα θα ειμαι.....
σακη καλημερα ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια....
το ups ειναι legrand-niky 800

Sakisdraminos
29-09-15, 10:07
καλημερα παιδια!alanboy στον καυκα μου ειπαν οτι για το συνολο των watt που θα ριξω πανω στο ups θα κραταει εως και 50 λεπτα .αλλα και 30-35 να κραταει μια χαρα θα ειμαι.....
σακη καλημερα ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια....
το ups ειναι legrand-niky 800

Ποσα βατ τους ειπες??
δεν ειναι και πολυ μεγαλο δεν νομιζω να κραταει τοσο ολο το ενυδρειο!

voas
29-09-15, 11:06
οχι ολο σακη.τους 3 κυκλοφοριτες την αντλια επ. & και κανενα λεντακι για το χωρο εκει......συνολο γυρω στα 120watt τα βγαλαμε με τα παιδια εκει.και μιση ωρα να ειναι δεν εχω θεμα μια χαρα πιστευω ειναι
.

mixalakis
29-09-15, 12:07
εγω πιστευω πλεον οτι αυτό που χρειάζεται γενικά είναι ενας κυκλοφορητής για 6-8 ώρες. Μετά αρχίζουν τα προβλήματα.

οι εμπειροι ας μας πουν τι είναι αποδεκτό.

voas
29-09-15, 12:49
μιχαλη καλημερα!6-8 ωρες εαν εχω διακοπη θα τρεχω για πιο σοβαρα πραγματα....
συνηθως οι διακοπες που εχω ειναι του δεκαλεπτου αντε τεταρτου
εαν δω οτι με τους 3 κυκλ/τες & την αντλ.επ. εχω μεγαλη απωλεια χρονου τοτε θα κρατησω μονο τον εναν πανω στο ups & την αντλ.επ. εεεε του φουστη δεν νομιζω και τοτε?
βοηθεια απο παλαιουρες κυριοιιιιιιιιιιιι..........
μιχαλη σκεφτομαι το ups να το βαλω πανω σε μια ξυλινη βασουλα διπλα απο τα πολυμπριζα.τι λες θα εχει θεμα με υγρασιες και κτλ.
και εκει πανω στο χωρο σκεφτομαι να φτιαξω μια κατασκευουλα και να βαλω περιμετρικα 3-4 ανεμιστηρακια που να βαρανε το χωρο ετσι ωστε να αποφευχθουν υδρατμοι υγρασιες κτλ.υπολογισε οτι πανω απο το ενυδρειο θα φτιαξω συρταρωτο πορτακι που θα κατεβαινει και δεν θα φαινεται τιποτα.
ακομα το εχω στο μυαλο μου το σχεδιο να σου πω την αληθεια, αλλα το υλικο που θα παιξω θα ειναι μαλλον αλουμινιο..

mixalakis
29-09-15, 13:26
δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα αυτό γιατί εμένα το σαμπ ειναι εκτος σπιτιου οπότε και δεν ξέρω τι σημαίνει υγρασία...

γενικά πάντως το ups πρέπει να είναι ψηλά....

voas
29-09-15, 14:38
αμα βαλω μια jebao 3000λιτρ/ωρ στο δοχ.προετ. αντι για την king3 εχει θεμα?γιατι την εχει το πετσουπερ μαρκετ στα ιδια λεφτα και το aquariumshop θελει ενα μηνα να ερθει.

voas
29-09-15, 18:46
καλησπέρα παιδια!επειδη με γειωσατε με την προηγουμενη αυτή κανει?74007την πηρα από πρακτικερ,σαν εταιρια την ξερω από τις κολες που εχει,αλλα για σιλικονη?

stanisalus18
29-09-15, 19:15
καλησπέρα παιδια!επειδη με γειωσατε με την προηγουμενη αυτή κανει?74007την πηρα από πρακτικερ,σαν εταιρια την ξερω από τις κολες που εχει,αλλα για σιλικονη?

για ποια χρηση την θελεις? την χρησιμοποιουμε αυτη αρκετα παιδια εδω μιας και την βρισκεις ευκολα. Μια χαρα ειναι για κολληση ενυδρειων και sumps.

sailor247
29-09-15, 19:21
Μια χαρά είναι.

voas
29-09-15, 19:58
για ποια χρηση την θελεις? την χρησιμοποιουμε αυτη αρκετα παιδια εδω μιας και την βρισκεις ευκολα. Μια χαρα ειναι για κολληση ενυδρειων και sumps.
γεια σου stanisalus18 όλα καλα?για κολλησει σαμπ είναι.
Μια χαρά είναι.όλα καλα sailor?

voas
29-09-15, 20:05
αντε και μια και ειχα ρεταλια κοντρα πλακε θαλ. από τα ντουλάπια εξω........εκανα και μια βασουλα για το ups74012http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74012&d=1443549718στοκ/τριψ/βαψ. και είναι οκ. για βιδωμα.

sailor247
29-09-15, 20:31
Μ'αρέσουν πολύ οι κατασκευές σου και πιστεύω ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας όταν όλα πια θα είναι στημένα.Ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα

kostas82
29-09-15, 22:11
Πότε κολλαμε ;:D

voas
30-09-15, 09:30
Μ'αρέσουν πολύ οι κατασκευές σου και πιστεύω ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας όταν όλα πια θα είναι στημένα.Ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα
ευχαριστω πολυ φιλε sailor για τα καλα σου λογια.απλα το παω λαου λαου γιατι δεν υπαρχει λογος βιασυνης.οταν με το καλο σταξει το νερακι μεσα θα κανονισουμε ολα τα ενδιαφερομενα ατομα του φορουμ να βρεθουμε σπιτι μου να κατσουμε να τα πουμε να πιουμε και να τσιμπισουμε τιποτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απο κοντα....
Πότε κολλαμε ;:D
καλησπερα κωστα!και παρασκευη αν θες μετα το μεσημερι και το σαββατο μετα το απογευμα γιατι το πρωι εχω βαφτιση.....

voas
30-09-15, 18:31
καλησπέρα παιδια!σημερα πηρα άλλη μια αντλια για το δοχειο προετ.http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74018&d=144363061674018αντε να δουμε μπας και τελειωσω ποτε......

voas
30-09-15, 20:34
καπως ετσι ελεγα....
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74020&d=1443637765
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74021&d=1443637765

βαψιμο αυριο προεχει champions league....

mixalakis
01-10-15, 10:47
στον ίδιο χώρο με το ενυδρείο...?? χμμμμ το ups βγάζει ζέστη ... το ενυδρείο υγρασία...

εχεις λοιπόν 2 θεματα ταυτόχρονα

αύξηση θερμοκρασίας στο ενυδρείο
αύξηση υγρασίας στο ups

voas
01-10-15, 13:24
καλημερα παιδια!μιχαλη εχεις δικιο αλλα σκεψου το υψος του ενυδρειου θα φτανει 10cm πιο χαμηλα απο την βαση του ups και στον χωρο εκει θα βαλω περιμετρικα ανεμιστηρακια (ακομα περιμενω να κλεισει ο χωρος με τα πραγματα που θα μπουν εκει) που θα βαρανε τον χωρο εκει και θα διωχνουν ζεστη και υγρασια.τι λες θα πιασει το ΤΡΙΚ?

mixalakis
01-10-15, 13:49
δεν ξερω τι ανεμιστηράκια θα βαλεις αλλα το καλοκαίρι θα γίνει κολαση εκει...

voas
01-10-15, 13:59
καλοκαιρι>chiller?

mixalakis
01-10-15, 14:20
αλλο ενα ντουλαπακι στο μπαλκονι....

voas
02-10-15, 11:02
αλλο ενα ντουλαπακι στο μπαλκονι....

ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ:smt120!ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΙς ΤΡΥΠΕΣ ΤΙς ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ chiller θα περιμενει για πολυ καιρο ακομα γιατι στεγνωσαμε κυριοι.....
κατι με τρωει απο το πρωι για diy κατασκευη ανεμιστηρακια στο χωρο πανω απο το ενυδρειο.........to be continued!

voas
03-10-15, 08:19
καλημέρα σε ολους!κουμπωσα ups και καναλωσα καλωδια .......
74060
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74060&d=1443852843
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74059&d=1443852843

Lth1
03-10-15, 09:09
Ωραια δουλεια :-)

voas
03-10-15, 18:30
Ωραια δουλεια :-)ευχαριστω πολύ φιλε μου!

voas
03-10-15, 19:33
καλησπέρα σε όλα τα παιδια!diy κατασκευη ανεμιστήρων ο τιτλοςhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74064&d=144389317974064

74065και θελω την βοηθεια σας.........

Lth1
03-10-15, 19:35
120αρια??Τι βοηθεια?!

voas
03-10-15, 19:59
τα δυο στεγανα μπουτον θα μπουν πισω από το ups καθετα το ένα πανω από το άλλο και θα είναι το ενα για να κλεινω τους 3κυκλοφ/τες και το άλλο για την αντλια αλλαγης νερου που θα τρεχει στην σωληνα αποχετευσης. θελω να φτιαξω δυο ζευγάρια ανεμιστήρων το ένα στον πλαινο τοιχο αριστερα και άλλο στα δεξια.ΚΑΙ ΟΙ 4ρης ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ και θα εχουν διαφορετικες κατευθύνσεις ετσι ωστε να δημιουργείται στροβιλισμος οσο γινεται βεβαια.το θεμα είναι απο τι υλικο να φτιαξω το κουτι για τους ανεμιστήρες?????ο αριστερα τοιχος είναι από γυψοσανιδα και δεν θελω βαρος εκει.... οποτε πρεπει να είναι ελαφρυ υλικο και να δουλευετε ευκολα?????
120αρια??Τι βοηθεια?!
τι εννοεις;μηπως να παρω 10cm?ειναι μεγαλα?

Lth1
03-10-15, 20:09
οχι μια χαρα ειναι...δεν θελεις βαρυ πραμα απο οτι καταλαβαινω..αρα γτ δεν παιζεις με πλεξι?!

voas
03-10-15, 20:21
πως το κοβω με τροχο?εχει το πρακτικερ εχω δει αλλα σε φυλλα.δεν κοβουν διαστασεις.και υπαρχει κολλα για πλεξι?

Lth1
03-10-15, 20:35
πηγαινε στον Diy τομεα του φορουμ και θα καταλαβεις...εχει κατασκευες ο κ.τακης :-)
Και με τροχο και με ενα ειδικο εργαλειο το οποιο λεγεται παπαγαλακι.
Υπαρχει κολλα για πλεξι ειτε απο φαρμακειο χλωροφορμειο καπως ετσι λεγεται απλα προσεχεις,βαλε μια μασκα καλου κακου...

voas
03-10-15, 20:44
οκ ευχαριστω πολύ lth1!

Lth1
03-10-15, 20:45
Χαρα μου :-)

voas
05-10-15, 22:46
καλησπέρα παιδια!τελικα για τα ανεμιστηρακια πηρα κοντρα πλακε θαλ.
74096http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74096&d=1444077894 στα σιγουρα που ξερουμε......

mixalakis
06-10-15, 08:49
καλή επιλογή!!!! το πλεξι ειναι καλό για καπάκια κλπ...

voas
06-10-15, 13:42
καλως εχοντων των πραγματων και θεου θελοντος θα τα δουλεψω σημερα.
θα ανεβασω φωτο μετα.....
να κανω τιποτα τρυπες στο πλαι για εξαερισμο στο κουτι με τα ανεμιστηρακια?

voas
06-10-15, 19:49
καλησπέρα παιδια!κατασκευη "κουτι" για ανεμιστήρες στο χωρο πανω από ενυδρειο.......
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74111&d=144415361974111

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74112&d=144415361974112

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74113&d=144415361974113

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74114&d=144415361974114

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74115&d=144415361974115

voas
06-10-15, 22:50
παιδια εχω θεμα...οποιος ξερει ας πειhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74119&d=1444164433 74119

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74120&thumb=1&d=144416443374120ενώ δουλευουν κανονικα βγαζουν ελαχιστο αερα....γιατι ξερει κανεις?τα εχω συνδεσει σωστα?ο μετασχηματιστης είναι καλος?

Lth1
07-10-15, 07:29
μπορεις να βαλεις ενα σε λετουργια?!Αν δεις οτι το ενα δουλευει κομπλε τοτε φταιει ο μετασχηματιστης..αν οχι, η συνδεσμολογια...επισης...τα ανεμηστηρακια αν απο οτι βλεπω και καταλαβαινω βαζουν μονο αερα...απο που βγαζουν τοτενες?!

Παναγιώτης Κ
07-10-15, 07:31
Τα έχεις βάλλει σε σειρά ενώ θέλουν παράλληλα.
Εγώ τα έχω όλα τα κοκκινα(+) μαζί στο + και ολα τα μπλε στο -. Αποδίδουν μάξιμουμ. Να ξέρεις ότι με τον καιρο πεφτει η αποδοση τους.

mixalakis
07-10-15, 10:17
με αυτή την συνδεσμολογία απορω που γυρνάνε.

κανε πρώτα αυτό που σου λεει ο παναγιώτης .

μετά κάνε αυτό που σου λέει ο Lth1 να δεις αν υπάρχει διαφορά οπότε και μπορεί να χρειάζεσαι η μεγαλύτερο η δεύτερο μετασχηματιστή.

Όλα αυτά όσον αφορά τις στροφές .

απο κει και περα ο αέρας είναι θέμα τοποθέτησης... θέλεις τουλάχιστον φουλ ανοιχτή είσοδο και έξοδο εκεί που θέλεις να βαράει...

voas
07-10-15, 10:39
παιδια καλημερα και ευχαριστω για την ανταποκριση!εχθες αργα με ετρωγε το θεμα και τα εκανα ολα αυτα που μου λετε οι προλαλησαντες και εχουμε και λεμε>πηγα το πρωι σημερα πριν τη δουλεια στα μαγαζι που τα πηρα και τα δοκιμασαμε και οντως ειναι και μικρος ο μετασχιματιστης αλλα και μουφα τα ανεμιστηρακια.πηρα ιδιου μεγεθους πιο χοντρα και τα δοκιμασαμε και "πεταγανε",αλλαξα τον μετασχιματιστη σε μεγαλητερο και θα τα βαλω παραλληλα για φουλ ενταση..για εξαερισμο στο κουτι χρειαζομαι περισσοτερο?εχω αφησει περιμετρικα 0,5ποντο στην κατω πλευρα...θελει και αλλο?

Παναγιώτης Κ
07-10-15, 13:14
παιδια καλημερα και ευχαριστω για την ανταποκριση!εχθες αργα με ετρωγε το θεμα και τα εκανα ολα αυτα που μου λετε οι προλαλησαντες και εχουμε και λεμε>πηγα το πρωι σημερα πριν τη δουλεια στα μαγαζι που τα πηρα και τα δοκιμασαμε και οντως ειναι και μικρος ο μετασχιματιστης αλλα και μουφα τα ανεμιστηρακια.πηρα ιδιου μεγεθους πιο χοντρα και τα δοκιμασαμε και "πεταγανε",αλλαξα τον μετασχιματιστη σε μεγαλητερο και θα τα βαλω παραλληλα για φουλ ενταση..για εξαερισμο στο κουτι χρειαζομαι περισσοτερο?εχω αφησει περιμετρικα 0,5ποντο στην κατω πλευρα...θελει και αλλο?

Σκέψου ότι 4 η 6 ανεμιστήρια(0,11ma έκαστος) θέλουν 1000ma τροφοδοτικό για να δουλεύουν άνετα.
Το κουτι μια χαρά είναι.

voas
07-10-15, 13:23
ευχαριστω παναγιωτη!το απογευμα που θα ειμαι σπιτι θα κανω νεα αποπειρα και θα σας πω.αν και νομιζω οτι με τα καινουρια δεν θα εχω προβλημα,θα τα βαλω και παραλληλα.....με μεγαλυτερο μετασχ/τη.

Τάκης
07-10-15, 13:23
Τι εννοείς μουφα τα ανεμιστηράκια ;
Αν τα είχες συνδέσει σε σειρά θα δούλευαν στα 6 volt τα 2 ανεμιστήρια , στα 4 volt τα 3 ανεμιστηρια κοκ.
Σε σειρα είναι (volt μετασχηματιστή) / (πλήθος ανεμιστηρων)
Πρέπει παραλληλα να τα συνδέεις (τα κόκκινα όλα μαζι και τα μαύρα όλα μαζί).
Οταν λες πιο μεγάλο μετασχηματιστή τι εννοείς ; Πόσα Volt και πόσα mA ή Α ;
Επίσης οι τρυπες μου φαίνεται πως είναι μικρές, πρέπει να τόσο διάμετρο όση η διάμετρο της φτερωτής, αλλιώς χάνεις ροή

voas
07-10-15, 13:44
Τι εννοείς μουφα τα ανεμιστηράκια ;
Αν τα είχες συνδέσει σε σειρά θα δούλευαν στα 6 volt τα 2 ανεμιστήρια , στα 4 volt τα 3 ανεμιστηρια κοκ.
Σε σειρα είναι (volt μετασχηματιστή) / (πλήθος ανεμιστηρων)
Πρέπει παραλληλα να τα συνδέεις (τα κόκκινα όλα μαζι και τα μαύρα όλα μαζί).
Οταν λες πιο μεγάλο μετασχηματιστή τι εννοείς ; Πόσα Volt και πόσα mA ή Α ;
Επίσης οι τρυπες μου φαίνεται πως είναι μικρές, πρέπει να τόσο διάμετρο όση η διάμετρο της φτερωτής, αλλιώς χάνεις ροή
γεια σου τακη!δεν ηταν καλα ποιοτικα γιατι τα δοκιμασαμε στο μαγαζι του και εβγαζαν ελαχιστο αερα,μετα μου εφερε κατι αλλα ιδιας διαμετρου διπλασια σε παχος και φυσουσαν τελεια.εχεις δικιο με την συνδεσμολογια και ετσι θα το κανω(παραλληλα)μετασχηματιστη μου εδωσε μεγαλητερο αλλα δεν τον εχω μαζι μου για να σου πω(θα το εχω απογευμα και θα ανεβασω φωτο να μου πεις).οι τρυπες οντως ειναι πιο μικρες(δεν ειχα μεγαλυτερο ποτηροτρυπανο)αν δεν κανουν δουλεια θα παω να τις μεγαλωσω σε μαραγκο...

voas
07-10-15, 18:46
καλησπέρα παιδια!ανεμιστηρακια και μετασχηματιστης νεα...
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74133&d=144423631274133

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74134&d=144423631274134

Lth1
07-10-15, 18:53
ποσα ανεμηστηρακια?!?Ποσο πηγε το μαλλι αν επιτρεπεται?!

voas
07-10-15, 19:40
παιδια τωρα εφτιαξα το 1ο κουτι.λοιπον πανε σφαιρα αλλα κανουν λιγο θορυβο εως πολύ.τα εβαλα παραλληλα...http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74140&d=144423957974140

Lth1
07-10-15, 19:41
εεε μια χαρα τοτενες

voas
07-10-15, 19:44
ποσα ανεμηστηρακια?!?Ποσο πηγε το μαλλι αν επιτρεπεται?!4 φιλε μου lth1.κοιτα στο μαγαζι για 4 ανεμιστηρακια μετασχ/τη και κατι ινοξ σιτες μου πηρε 45ευρω.τα ξυλα τα ειχα από ρεταλια....

Lth1
07-10-15, 19:45
ο μετασχηματιστης ανεβασε την τιμη φανταζομαι

voas
07-10-15, 19:52
ο μετασχηματιστης ανεβασε την τιμη φανταζομαι
απλα πρεπει να παω σε μαραγκο τα καπακια να μεγαλωσει τις τρυπες γιατι δεν ειχα πιο μεγαλο ποτηροτρυπανο....
ξεχασα :D πηρα και ένα κολληρτηρι και καλαι.......της πλακας βεβαια...το κλασικο...

Lth1
07-10-15, 19:54
ααα ετσι μια χαρα :-) γτ βρηκα 6 ανεμηστηρακια 120αρια στα 16-17 ευρω χωρις μετασχηματιστη βεβαια

voas
07-10-15, 20:03
υπαρχει κανενας ροοστάτης για να του χαμηλωνω και να του ανεβαζω τις στροφες?
ααα ετσι μια χαρα :-) γτ βρηκα 6 ανεμηστηρακια 120αρια στα 16-17 ευρω χωρις μετασχηματιστη βεβαια
κοιτα αυτά ηταν πιο ακριβα από τα αλλα, όμως είναι η μερα τη νυχτα...τα πρωτα ειχαν το μισο παχος και το 1/3 του βαρους των νεων(300γρ)εεεε και από αποδοση ΚΑΜΙΑ σχεση σου μιλαω ειλικρινα!

Lth1
07-10-15, 20:04
rpm?!και cfm ξερεις?!Για να καμω συγκριση??

Τάκης
07-10-15, 21:02
6Α μετασχηματιστής είναι μια χαρα
πόσα Α ή mA γράφει το καθε ανεμηστηράκι επάνω ;

voas
07-10-15, 21:26
rpm?!και cfm ξερεις?!Για να καμω συγκριση??
δεν ξερω τι λες?
6Α μετασχηματιστής είναι μια χαρα
πόσα Α ή mA γράφει το καθε ανεμηστηράκι επάνω ;
αν δεν κανω λαθος dc12v 0.86a

Lth1
07-10-15, 21:27
καθε ανεμηστηρακι εχει καποια χαρακτηριστικα εκτος απο τα αμπερ..αμα το googlαρης τοτε θα καταλαβεις τι εννοω ;-)

Τάκης
07-10-15, 21:39
αν δεν κανω λαθος dc12v 0.86a

0,86Α είναι πολλά , και για αυτό μάλλον είναι δυνατα, συνηθως δεν ξεπερνούν τα 0,3Α.
Με αυτόν το μετασχηματιστή θεωρητικά μπορείς να βάλεις μέχρι 6 ανεμιστηράκια, για λόγους ασφαλείας όμως μη βάλεις πάνω από 4 για να μη στον κάψει

voas
07-10-15, 21:43
0,86Α είναι πολλά , και για αυτό μάλλον είναι δυνατα, συνηθως δεν ξεπερνούν τα 0,3Α.
Με αυτόν το μετασχηματιστή θεωρητικά μπορείς να βάλεις μέχρι 6 ανεμιστηράκια, για λόγους ασφαλείας όμως μη βάλεις πάνω από 4 για να μη στον κάψει
ευχαριστω πολύ τακη για το ενδιαφερον σου,τελικα είναι καλα η΄θα εχω θεμα?

Τάκης
07-10-15, 21:44
Μεχρι 4 θα είσαι μια χαρα, πολλές χαρές μάλλον :)

voas
07-10-15, 21:44
καθε ανεμηστηρακι εχει καποια χαρακτηριστικα εκτος απο τα αμπερ..αμα το googlαρης τοτε θα καταλαβεις τι εννοω ;-)
το μικρο σου ονομα?τωρα καταλαβα τι λες.....

voas
07-10-15, 21:48
καπως ετσι το βλεπω....http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74145&d=144424714174145
βαψιμο και μεγαλομα τρυπων και ετοιμα!
ροοστάτες μπορω να βαλω?

Lth1
07-10-15, 21:54
λουκας χαρηκα :-)

voas
07-10-15, 22:10
νικος επισης!
εάν κανω δυο αντιστοιχες τρυπες στην πλατη των κουτιων και όταν τα βαλω στον τοιχο να τους βαλω τακουνάκια 0,5cm πισω,δεν θα εχει καλυτερη ροη και μεγαλυτερη πιεση ο αερας στα ανεμιστηρακια?
τακη συγχαρητηρια για τα υπομνήματα σου στο φορουμ!εχω διαβασει αρκετα μην σου πω και ολα και μπορω να πω ότι κανεις "παπαδες"......

Τάκης
07-10-15, 22:10
καπως ετσι το βλεπω....74145
βαψιμο και μεγαλομα τρυπων και ετοιμα!
ροοστάτες μπορω να βαλω?
Προσεξε μόνο με το μεγαλωμα στις τρυπες, με προσοχη για να μη σπασει το κοντρα-πλακε, θα γίνει πολύ λεπτο στις ακρες.
Για ροοστατες εχω ακουσει προβληματα, εχουν καει μετασχηματιστες

voas
07-10-15, 22:14
Προσεξε μόνο με το μεγαλωμα στις τρυπες, με προσοχη για να μη σπασει το κοντρα-πλακε, θα γίνει πολύ λεπτο στις ακρες.
Για ροοστατες εχω ακουσει προβληματα, εχουν καει μετασχηματιστεςθα το στειλω σε μαραγκο γιατι δεν εχω μεγαλυτερο εγω...

Τάκης
07-10-15, 22:18
εάν κανω δυο αντιστοιχες τρυπες στην πλατη των κουτιων και όταν τα βαλω στον τοιχο να τους βαλω τακουνάκια 0,5cm πισω,δεν θα εχει καλυτερη ροη και μεγαλυτερη πιεση ο αερας στα ανεμιστηρακια?

Αυτο δεν το κατάλαβα πως το εννοείς , τα κουτιά δεν είναι ανοιχτα και απο τις 2 πλευρές ;

τακη συγχαρητηρια για τα υπομνήματα σου στο φορουμ!εχω διαβασει αρκετα μην σου πω και ολα και μπορω να πω ότι κανεις "παπαδες"......

+-3+-3

voas
07-10-15, 22:38
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74147&d=144425027374147 για δες!

voas
07-10-15, 22:46
εχω και 2ανεμιστηρακια τετοια και αυτόν τον μετασχ/στη.ποσα συνολο μπορει να τραβηξει από αυτά?http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74148&d=144425073774148

sailor247
07-10-15, 22:48
Το ξύλο αποτι ξέρω πρέπει να είναι ανοιχτό μπρος-πίσω για να τραβάει και να στέλνει

Τάκης
07-10-15, 23:09
εχω και 2ανεμιστηρακια τετοια και αυτόν τον μετασχ/στη.ποσα συνολο μπορει να τραβηξει από αυτά?74148

πόσα αμπερ γραφει το ανεμιστηράκι και ποσα ο μετασχηματιστής ;

Το ξύλο αποτι ξέρω πρέπει να είναι ανοιχτό μπρος-πίσω για να τραβάει και να στέλνει

Ετσι ακριβώς, αλλιώς δε θα στέλνει σχεδόν καθόλου αερα
Πάρε μια ιδεα πως πρέπει να είναι, να φανταστείς μόνο πως αντι για πλεξι εσυ έχεις κοντρα-πλαξε

Το καπακι πρέπει να έχει τρύπες για να χτυπαει ο αερας την επιφάνεια του νερού

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-12082014212_zpsd8db2e0c.jpg

και τα ανεμιστηράκια απο πάνω να τραβανε αερα και να τον στέλνουν μέσα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-12082014213_zps5be6c1a7.jpg

και το αποτέλεσμα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-13082014222_zps1828a4f5.jpg

voas
07-10-15, 23:24
πόσα αμπερ γραφει το ανεμιστηράκι και ποσα ο μετασχηματιστής ;
12v 900ma10.8va(max) και το ανεμ/κι είναι dc12v a99 1.1w
αυτά γραφει.....

Ετσι ακριβώς, αλλιώς δε θα στέλνει σχεδόν καθόλου αερα
καταλαβα θα κανω αντιστοιχες τρυπες στην πλατη!
καλησπέρα sailor!
η πλατη του κουτιου με τα ανεμ/και από τον τοιχο που θα μπουν τι αποσταση να εχει?1cm είναι καλο?

Τάκης
07-10-15, 23:40
12v 900ma10.8va(max) και το ανεμ/κι είναι dc12v a99 1.1w
αυτά γραφει.....

ο μετασχηματιστής είναι 12v * 0,900 A = 10,8 watt
και το ανεμιστηρακι 12v / 1.1 w = 0.09166 A

άρα κάνει

sailor247
07-10-15, 23:40
Καλησπέρα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να κάνεις.Εμείς βάζουμε τα ανεμιστηρακια να χτυπούν την επιφάνεια του νερού και να δημιουργούν εξάτμιση ώστε να πέφτει η θερμοκρασία

Τάκης
07-10-15, 23:43
καταλαβα θα κανω αντιστοιχες τρυπες στην πλατη!

Μεγαλες τρυπες, όσο η διαμετρος στα ανεμιστηράκια

η πλατη του κουτιου με τα ανεμ/και από τον τοιχο που θα μπουν τι αποσταση να εχει?1cm είναι καλο?

λίγο μου φαινεται

voas
08-10-15, 12:37
ο μετασχηματιστής είναι 12v * 0,900 A = 10,8 watt
και το ανεμιστηρακι 12v / 1.1 w = 0.09166 A

άρα κάνει
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑΚΗ!ποσα ανεμιστηρακια απο αυτα μπορω να βαλω πανω σε αυτον τον μετασχ/τη?
Καλησπέρα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να κάνεις.Εμείς βάζουμε τα ανεμιστηρακια να χτυπούν την επιφάνεια του νερού και να δημιουργούν εξάτμιση ώστε να πέφτει η θερμοκρασία
θα βαρΑνε το χωρο που ειναι το ups & πολυμπριζα πανω απο το ενυδρειο ετσι ωστε να αποφευχθουν υγρασιες & υπερθερμανση απο το ups στο χωρο εκει.ειναι ενα τρικακι που ελπιζω να πιασει!!

Τάκης
08-10-15, 12:38
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑΚΗ!ποσα ανεμιστηρακια απο αυτα μπορω να βαλω πανω σε αυτον τον μετασχ/τη?

θα βαρΑνε το χωρο που ειναι το ups & πολυμπριζα πανω απο το ενυδρειο ετσι ωστε να αποφευχθουν υγρασιες & υπερθερμανση απο το ups στο χωρο εκει.ειναι ενα τρικακι που ελπιζω να πιασει!!
Θεωρητικά μπορείς να βάλεις
υπολογισμό με watt
10,8 / 1,1 = 9,8181818181818181818181818181818
ή
υπολογισμό με amper
0,900 / 0.09166 = 9,8188959197032511455378572987126

άρα μέχρι 9 ανεμιστηράκια, εσύ μη βάλεις πάνω από 7

voas
08-10-15, 13:09
ΤΑΚΗ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ!καλημερα....

voas
08-10-15, 19:59
καλησπέρα σε ολους!καπως ετσι μου λετε??74153
αυτή είναι η πισω μερια.και εκανα δοκιμη στον τοιχο με 5cm αποσταση και είναι οκ.

voas
09-10-15, 12:04
καλημερα παιδια!εχουμε και λεμε>τα ανεμιστηρακια ειναι ετοιμα θελουν μονο βαψιμο ΑΛΛΑ βγηκαν πολυ μεγαλα με αποτελεσμα να μην κανουν για το χωρο που προοριζονταν,το καλο βεβαια ειναι οτι δεν πανε χαμενα γιατι θα τα τοποθετησω στον χωρο του samp(ουτος η αλλιως θα εφτιαχνα) δεξια και αριστερα πανω γωνια που εχω απλα και θα τους βαλω χρονοδιακοπτη για να διωχνουν υγρασια κτλ.και λοιπον σημερα το πρωι πηγα και πηρα ανεμ/κια 8cm 6τεμ σημαδεψα τα ξυλα και το απογευμα θα τα μονταρω....το σχεδιο τους θα ειναι αλλο σαν ενα "γ" κεφαλαιο ας πουμε και θα τα ριξω σε ρυθμιζομενο μετασχ/τη που εχω ηδη ετσι ωστε να εχω και την καταλληλη επιθυμητη ενταση........το απογευμα φωτο...
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74153&d=1444327075

voas
09-10-15, 16:16
καλησπέρα παιδια!vol2/part1http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74155&d=144440016974155.....

voas
09-10-15, 22:53
γεια σας και παλι.....σχεδόν τελειωσα.http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74156&d=144442400074156

voas
11-10-15, 21:21
καλησπέρα παιδια!τελειωσαν και αυτά....http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74208&d=144459108674208

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74209&d=144459108674209

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74210&d=144459108674210

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74211&d=144459108674211

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=74212&d=144459108674212
παμε γι΄αλλα.......με υγεια πανω από όλα!

Τάκης
11-10-15, 22:24
Εισαι καλος εσύ :)