PDA

Επιστροφή στο Forum : ιδανικος γοβιος για καθαρο αραγωνιτη


gregkn73
21-02-15, 19:54
Για πειτε γνωμες, εγω απο διαβασμα που εκανα καταλαβα οτι ολοι ειναι ζημιαρηδες....εμπειρικα εχει καποιος δοαφορετικη αποψη?

Ιδανικα θα πρεπει να καθαριζει τον αραγωνιτη χωρις να τον σηκωνει ψηλα και να τον σκορπαει οπου να ειναι, χωρις να θαβει κοραλια, χωρις να γκρεμιζει βραχια, χωρις να τρωει ολοι την ωφελιμη μικροπανιδα της αμμου. Το τελευταιο ξερω οτι ειναι αδυνατο να συμβαινει, εκτως αν βαλουμε μονο....νασαριους αλλα αυτα απο προσωπικη εμπειρια στο νανο μου , τρωνε μεν υποιλειμματα αλλα τον αραγωνιτη καθαρο δεν τον κρατανε, δεν τον ανακατευουν πολυ....Οποτε απο ψαρακια τι λετε?

sailor247
22-02-15, 01:47
Εγώ έχω το strigata και θα σου έλεγα μακριά από αυτό.Πολύ ζημια!!Φίλοι που έχουν sexguttata μου λένε ότι είναι μια χαρά για την δουλειά που το θέλουμε και δεν κάνει ζημιά

magman
22-02-15, 08:10
Valenciennea puellaris ειναι η λυση που θες. Πολυ εργατικο ψαρι και δεν σηκωνει αραγωνιτη καθολου!!! Οσο καιρο τον ειχα οτι επαιρνε απο κατω εβγαινε ακριβως εκει που ηταν το ψαρι.

Ολα τα goby σκαβουν κατω απο τους βραχους κλπ αλλα το συγκεκριμενο δεν εχει την ταση να θαβει κοραλια στο βυθο.

Μακρυα απο τον Valenciennea strigata. Εχει την ταση να φτυνει αραγωνιτη απο ψηλα και πολλες φορες θαβει συστηματικα κοραλια που ειναι ακουμπισμενα στο βυθο.