Επιστροφή στο Forum : Κατασκευη ενυδρειου - νεα εμπειρία
οχι δεν έχει τέτοιες δαγκάνες...
πάντως εδώ και 4 ημέρες δεν υπάρχει άλλη απώλεια....ξενέρωσα λίγο πάντως με αυτή την ιστορία αλλά υπάρχουν φαντάζομαι και χειρότερα...
είχα βάλει αρκετά ψάρια και σκεφτόμουν πως θα το ελαφρύνω ... τελικά με ελάφρυνε κάποιος αλλά δεν ξέρω ποιος..και πως
ενυδρείο υφάλου ..το ιδιο ενυδρείο θα συνεχίσει να σε εκπλήσει ακόμα και δεκα χρόνια αργότερα :D από ρουτίνες πως πάμε ;
πριν απο 4 ημερες ήταν όλα τέλεια!! τα έχω ποστάρει πιο πάνω.
Αύριο θα γίνει νέο check..
σήμερα το βράδυ μην γελάσεις αλλά θα βάλω μια κάμερα με υπέρυθρες να μαγνητοσκοπήσει το ενυδρείο....να δω τι θα δούμε...
δεν θα γελάσω τέτοιες καταδρομικές έκανα και εγώ :D και για του λόγου το αληθές κοίτα τι βρήκα κατατυχη ένα βράδυ
kQGCP2Uc2g0
Το σπασμένο σαλιγκάρι σας λέει κατι ...;
Και ειναι σε τρύπα στον κεντρικό βράχο χαμηλά...zw
Τον ηπιαμε ...
Πρεπει να την πιασεις αλλα πως ; αν σηκωσεις τον βραχο θα ειναι απο κατω.
Για να σηκωθεί αυτός ο βράχος σημαίνει διαλύω το ενυδρειο....
Καταλαβα οποτε το αποκλειουμε , με καποια παγιδα τοτε
Δοκιμασε με ενα μεγαλο μπουκαλι να κοψεις το στομιο
Στο υψος του λαιμου και κολλα τοαναποδα βαλλε καποιο δολωμα να την δελεασεις και τοποθετησε το κοντα στην φωλια της , αν εισαι και λιγο τυχερος θα την πιασεις
Το ειδα στο YouTube αλλα δυστυχώς ειδα οτι η άτιμη ειναι πολύ έξυπνη και τελικά αναγκάζονται να την βγάλουν μαζι με τον βράχο ....σε ευχαριστω για την ιδέα θα το δοκιμάσω. Και αν κάτσει έκατσε ...
μετα από κανενα μηνα δεν εχουμε καποια απωλεια. ολα πανε ρολοι ... φτου φτου...
τα συστηματα δουλευουν ρολοι ... και τωρα κοιταω για τι αλλο για την ψυξη..
στο μπαμ που εκανε με τις ζεστες δουλευαν φουλ 2 120αρια ανεμιστηρια....αλλά δεν βλεπω για να κανουν δουλεια αμα σκασουν 35 αρια...
μηπως τελικα ειδικα στην δικια μου περιπτωση με το σαμπ στο μπαλκονι , το τσιλλερ ειναι μονοδρομος...?
κοιταω το teco TK500
εχει κανεις καμια αλλη γνωμη?
Παναγιώτης Κ
13-05-15, 16:07
Πολύ φοβάμαι πως ναι. Τα ανεμιστήρια δεν θα κάνουν τίποτα στην περίπτωση σου.
το παρέλαβα και το τοποθέτησα...άψογο φαίνεται ... για να δουμε μολις ξεκινήσουν οι ζέστες.
θελω να δω πόση ώρα παιρνει η εναλαγή ... απο ψύξη σε θερμανση και αντίστροφα. μαλλον θα το έχω μόνο για ψύξη.
Καλοδουλευτο φιλε , περενουμε παρατηρησεις
Παναγιώτης Κ
16-05-15, 21:47
Τι πήρες τελικά; το teco;
ναι τελικά πηρα το teco tk500. μπηκε κουτι στο συστημα του σαμπ στο μπαλκονι. το νερο το στελνει μια eheim 1000 την οποια την εχω πνιξει λιγο.
το chiller ειναι πάνω απο το σαμπ στο 1 μέτρο .
το εχω σεταρει στους 26 βαθμους με 0.3 καθυστέρηση. ενεργοποιημένο με ψυξη / θερμανση σημαινει οτι θα παρει μπρος η ψυξη στους 26.3 και η θερμανση στους 25.7 , έτσι θέλω να πιστεύω.....
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι το νερο στην επιστροφή έχει αέρα?
Καποια σωληνα περνει αερα λογικα
καλημέρα Μιχάλη , πως πάει εδώ ;; :p
Φωτοοο:D:D
Θα βαλω το απογευμα φωτο απο την κατασκευη. εχουν αγριεψει τα πραγματα...
το τσιλερ τελικά αυξησα την ροη και σταματησαν καπως οι φυσαλιδες. δουλευει παντως απίστευτα και το πιο βασικο
δεν ακουγεται ... και πως να ακουγεται αφου ειναι στο μπαλκονι.
ειναι παντως τρομακτικη ευκολια η οδευση της εξοδου του αερα προς οποια πλευρα θελεις...
οπως βλέπετε το chiller μπήκε πανω απο το σαμπ . μια 1000 αρα αντλία στέλνει το νερό μάλλον οριακά για να μην κανει φυσαλίδες η επιστροφή. το σύστημα ρουφάει αέρα απο τα δεξια και πετάει τον αέρα στα αριστερά έξω απο το κουβούκλιο. αναμένεται η εγκατάσταση ανεμιστήρων με φίλτρο στα δεξιά για να έρχεται πιο πολύ αεράκι.
Σε μια μέρα πάντως που χρειάστηκε έπεσε 0,3 βαθμούς σε χρόνο dt.
στην άλλη φωτο ειναι το σύστημα της αναπλήρωσης.
Το ένα δοχείο στα αριστερά μαζεύει το νερό αυτόματα μιας κι έχει 3 φλοτερ , απο την όσμωση η οποια ενεργοποιείται τόσο απο το φλοτέρ όσο και με μια ηλεκτρομαγνητική βάνα.
Το δοχείο στα δεξία είναι εκείνο το οποίο μπαινει το αλάτι και γίνεται η αλλαγή περιπου 60 λιτρα ειναι. εχει και αυτό φλοτερ και γεμίζει αυτόματα απο το δοχείο στα αριστερά.
Δοκίμαζω τώρα με τον μετρητή αλατότητας της apex να παίρνω νερό είτε απο το ένα είτε απο το άλλο προκειμένου να μένει σταθερή η αλατότητα . Σαν σύστημα δουλεύει άψογα αλλά το probe θέλει καλιμπράρισμα συνεχεια και δεν ξέρω αν μπορώ να το εμπιστευτώ. ( το θέμα εξετάζεται )
Στα σκαριά τώρα είναι το σύστημα αυτόματης αλλαγής νερού με άδειασμα του πρωτου σταδίου του σαμπ ( περίπου 50 λίτρα ) και γέμισμα απο το δευτερο δοχείο στα δεξιά.
Sakisdraminos
21-05-15, 14:51
Φιλε ωραιο ενυδρειο.
Ωραιο και το ψυχτηκο που πηρε ειναι στης λιστες μου. Αλλα το ταμειο αδειο.:D
Με τον δολοφονο τι εγινε?
εβαλα μια παγίδα 2 φορές και μέχρι και τα σαλιγκάρια εμπαιναν. επιασα τα αλλα ψαρια αλλά όχι την γαρίδα την οποία δεν την έχω δει αλλα την εχω ακουσει ...
βεβαια εχω πολύ καιρό να την ακούσω...
Sakisdraminos
21-05-15, 16:28
εβαλα μια παγίδα 2 φορές και μέχρι και τα σαλιγκάρια εμπαιναν. επιασα τα αλλα ψαρια αλλά όχι την γαρίδα την οποία δεν την έχω δει αλλα την εχω ακουσει ...
βεβαια εχω πολύ καιρό να την ακούσω...
Επαθες μεγαλη νιλα!!!
ελπιζω να μην την ξανα παθεις..
τωρα θα περασει το καλοκαιρι ως εχει ...θα εχουμε απουσιες πολυημερες οποτε και θα τεσταρισθουν ολα τα συστηματα
Sakisdraminos
21-05-15, 17:51
Δυσκολη εποχη το καλοκαιρι...
ερώτηση 1
όταν το νερό εξατμίζεται και το αναπληρώνουμε με ΑΟ κρατάμε σταθερή την αλατότητα η πρέπει που και που να συμπληρώμουμε λίγο αλάτι?
ερώτηση 2
αν έχω ένα δοχείο με αλατόνερο , για πόσο καιρό μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να φτιάχνω την αλατότητα?
Η αναπλήρωση μόνο με όσμωση , αλάτι χάνεις από το ενυδρείο αν κάπου το νερό κάνει πιτσιλιές αλλά και πάλι είναι ελάχιστη ποσότητα. Το αλατόνερο που έχεις προσθεσέ το στην επόμενη αλλαγή να φύγει .
δεν κανει πιτσιλιές μιας και η επιστροφή γίνεται μέσα σε κάλτσα . αλάτι όμως μαζεύευται κατα μήκος της σωλήνας απο εκεί που κάνει μια ένωση. προφανώς η έστω και μικρή διαροή εξατμίζεται αφήνοντας το αλάτι πάνω στην σωλήνα... δεν μπορώ να δω κάτι άλλο.
αρα θεωρούμε ότι το αλατόνερο δεν μπορεί να παραμένει εκτός ενυδρείου για πολλές ημέρες?
Δεν έχει πρόβλημα , μπορεί να μείνει απλά για να μην σε δεσμεύει σαν δοχείο και χώρος ,
εβαλα τον σένσορα αλατότητας στον apex και δείχνει να παίζει πολύ καλά σε σχέση με το ρεκφατόμετρο.
το όρισα στο 35 ( 1026 ) και αναλόγως γεμίζει είτε απο ΑΟ είτε απο το αλατόνερο. το σύστημα του αλατόνερου το έχω έτσι κι αλλιώς γιατί με βολεύει στον χώρο που έχω φτιάξει στο μπαλκόνι και είναι μέσα σε ένα ντουλάπι με ένα μικρό κυκλοφορητή να ανακατεύει...
Έτσι τα 60 λίτρα είναι ετοιμοπολεμα κάθε 15 μέρες για αλλαγή η για ότι ήθελε προκύψει...
Καλο ειναι να εχεις ετοιμο νερο για αλλαγη Μηχαλη , φιλαγε τα ρουχα σου που λεει χαχαχα
έτσι κι αλλιώς το δοχείο αλλαγής που είχα παρει στην αρχή πήγε στην αποθήκη. Δεν ήταν ομορφο και κόπηκε ...
καλημερα
μερικες φωτο απο τα καινουρια. εχω πολύ ψηλα την ΚΗ- 12,5 . τι κανω?
Η montipora έχει αλλάξει λιγο ... αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ... εχει 2 υποστρώματα το λευκό και το κόκκινο.. οπως βλεπετε στην φωτό στις άκρες έχει υποχωρήσει το κόκκινο η έχει επεκταθει το λευκό?
Παναγιώτης Κ
06-06-15, 16:23
Η montipora έχει αλλάξει λιγο ... αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ... εχει 2 υποστρώματα το λευκό και το κόκκινο.. οπως βλεπετε στην φωτό στις άκρες έχει υποχωρήσει το κόκκινο η έχει επεκταθει το λευκό?
Το κh είναι λίγο τσιμπημένο αλλα είναι σε λογικά πλαίσια. Θα πέσει όσο θα έχεις καταβαλωσεις. Μην αγχώνεσαι.
Να σου ζήσουν και τα ζωντανά.
Η μοντι μια χαρά φαίνεται. Οι άκρες πάντα είναι λίγο πιο άσπρες από το κυρίως σώμα. Δείχνει οτι μεγαλώνει.
να σου ζήσουν Μιχάλη , όπως τα ειπε ο Πάνος ;)
Sakisdraminos
07-06-15, 07:30
Πολυ ωραια και τα ψαρακια και τα κοραλια σου φιλε!
Λογικα το κη θα πέσει. τωρα θα αρχισουν να τραβανε τα κοραλια οποτε θα μειωθει.
το θεμα ειναι γιατι ανεβηκε τοσο πολυ το Kh ?
γιατι το ειδα χαμηλο και του έριξα ζουμάκι...κι επειδή το μέτρησα ακόμα μια φορά ένα βραδυ που κοιμόμουν όρθιος το βρηκα παλι χαμηλο ενω ήταν στο 10 και του έριξα λιγο ακομα ζουμάκι...:):):):)
εκανα καποιες γενναιες αλλαγες και το παρακολουθω τωρα ξυπνιος ...:D:D:D
Sakisdraminos
07-06-15, 08:20
γιατι το ειδα χαμηλο και του έριξα ζουμάκι...κι επειδή το μέτρησα ακόμα μια φορά ένα βραδυ που κοιμόμουν όρθιος το βρηκα παλι χαμηλο ενω ήταν στο 10 και του έριξα λιγο ακομα ζουμάκι...:):):):)
εκανα καποιες γενναιες αλλαγες και το παρακολουθω τωρα ξυπνιος ...:D:D:D
Ασε να πεσει φυσικα τωρα που εχει λιγα κοραλια κανε λιγο υπομονη μην κανεις τοσες αλλαγες!
Αλλα οταν θα στοκαρης θα πρεπει να εισαι εκει παρα πολυ γενναιόδωρος και πολυ ξύπνιος.......;)
ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ !!!!
ειπα μετα απο καιρο να καθαρισω την επιστροφη σο πισω μερος του ενυδρειου.... και σοκαριστηκα οταν ειδα....το κλοουνακι που ειχα χασει εδω και 2 εβδομαδες..!!!!!! τόσο το είχα χασει...
ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!!
Η χαρα των δυο ηταν απιστευτη !!! παιχνιδια ...
αλλά ο συντροφος ηξερε... και καθε βραδυ πηγαινει και κοιμόταν ψηλα ... διπλα στο χτενι... ενα χτενι τους χωριζε...
Sakisdraminos
07-06-15, 20:53
Μια χαρα προσεχετα περισοτερο τωρα!
οταν το ειδα ... και ειδα και το αλλο απο την αλλη πλευρα ... μου κοπηκε το αιμα... νομιζα οτι εβλεπα φαντασμα...
Παναγιώτης Κ
08-06-15, 08:40
Πάλι καλά που το είδες. Τώρα θα ξέρεις...;)
δευτερη φορά ξαναμπήκε το κλουνακι οποτε και υψώθηκε το χτένι ...
αρχίσουν οι ζέστες... για να δουμε τι φτιάξαμε....τεστ drive μέχρι αύριο.
Pos Description Value 1 Value 2 ID Lock
1 OUTSIDE 27.4°C --- [000005D90944]
2 ROOM 29.1°C --- [000005D91194]
3 CLOSET 29.6°C --- [000005D98889]
4 SUMP 26.4°C --- [000005D9E667]
-------------------------
1 OUTSIDE 31.2°C --- [000005D90944] - Εξωτερική θερμοκρασία μετρημένη ακριβώς έξω απο το κουβούκλιο του σαμπ
2 ROOM 29.2°C --- [000005D91194] - το καθιστικό που βρίσκεται το ενυδρείο
3 CLOSET 29.8°C --- [000005D98889] - το ντουλάπι κάτω απο το ενυδρείο με όλα τα ηλεκτρονικά
4 SUMP 28.2°C --- [000005D9E667] - θερμοκρασία εντός κουβουκλίου που βρίσκεται το σαμπ
οπως βλέπετε ο χώρος του σαμπ που βρίσκεται στο μπαλκόνι είναι πιο δροσερός απο το ίδιο το σπίτι...!!!!!!
θερμοκρασία ενυδρείου 26.0
στο κουβούκλιο μπήκε δεύτερο lock οποτε και σφραγίζει τελείως η πόρτα του.
αποτέλεσμα.
1 OUTSIDE 35.1°C --- [000005D90944]
2 ROOM 29.7°C --- [000005D91194]
3 CLOSET 30.3°C --- [000005D98889]
4 SUMP 28.6°C --- [000005D9E667]
το κουβούκλιο πλέον είναι ο πιο δροσερός χώρος στο σπίτι...!!!!!
δεν το περίμενα να κανει τέτοια δουλειά το DOW.
Παναγιώτης Κ
16-06-15, 16:15
στο κουβούκλιο μπήκε δεύτερο lock οποτε και σφραγίζει τελείως η πόρτα του.
αποτέλεσμα.
1 OUTSIDE 35.1°C --- [000005D90944]
2 ROOM 29.7°C --- [000005D91194]
3 CLOSET 30.3°C --- [000005D98889]
4 SUMP 28.6°C --- [000005D9E667]
το κουβούκλιο πλέον είναι ο πιο δροσερός χώρος στο σπίτι...!!!!!
δεν το περίμενα να κανει τέτοια δουλειά το DOW.
Ωραίος!
Βαλε μια φωτό το σύστημα πως τρέχει.
Εδω και 2 εβδομάδες ξεκίνησε στην μια πλευρά του ενυδρειου. Τωρα ειναι παντού.
Καφέ άλγη.
Τι κάνω?
υπομονή Μιχάλη , θα φύγει μόνη της ;)
Παναγιώτης Κ
17-06-15, 08:14
Έχεις αντιφως η αλγες;
εχω έναν ριάκτορα με ανθρακα και αντιφωσφορο το οποίο έχω καιρό να αλλάξω περίπου ένα μήνα ( μην βαράτε ) .
μήπως φταίει αυτό ? μηπως πρέπει να βάλω έναν ακόμα ριάκτορα?
θα μετρήσω φωσφορικά το απόγευμα...
πόσο τρέχει τώρα το ενυδρείο Μιχάλη ; , τα υλικά αλλαξέ τα ;)
έχουμε κλείσει 6 μήνες...από ότι διάβαζα πάντως αν αφήσεις πολύ καιρό τα υλικά του ανθρακα και του αντιφώσφορου μπορούν να δημιουργήσουν καφέ άλγη...
ε λογικό είναι αν εξαντληθει ο αντιφ. δεν τραβάει τα φωσφορικά και έχουν φαι οι άλγες
Αν και ζούμε την απόλυτη παράνοια γράφω μια ερώτηση
Po4:0
Mg: 1200
Ca: 400
Ph:7,5
Γιατί έχει γίνει έτσι το κοράλι ;
Παναγιώτης Κ
03-07-15, 20:57
Πως έγινε;
Το εσωτερικό μέρος το κόκκινο έχει υποχωρήσει
Παναγιώτης Κ
04-07-15, 08:59
Το εσωτερικό μέρος το κόκκινο έχει υποχωρήσει
Δεν μπορώ να δω κάτι. Καλά το βλέπω.
Μάλλον προς το καλύτερο πάει η μόντι αυτή πρέπει να γίνεται μωβ με μπλε πολύποδες , στοκάρεις και δεν βάζεις φωτό ;;:D :Dντροπή ντροπή
χαιρετώ όλους μετά την επιστροφή μας απο τας διακοπάς..
το ενυδρείο χαίρει άκρας υγείας ( σχεδόν ). Οι αυτοματισμοί που φτιάχτηκαν για το καλοκαίρι δούλεψαν τέλεια... έλειψα σερί 2 εβδομάδες και τα πάντα έτρεχαν μόνα τους.
οταν γύρισα όμως διαπίστωσα ότι απο τα 5 chromis μόνο τα 3 βγαίνουν έξω και αυτο μόνο όταν πέρνει μπρος η ταίστρα. μετά ξανά όλοι μέσα στην σπηλιά.
κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα .
Sakisdraminos
26-08-15, 12:30
χαιρετώ όλους μετά την επιστροφή μας απο τας διακοπάς..
το ενυδρείο χαίρει άκρας υγείας ( σχεδόν ). Οι αυτοματισμοί που φτιάχτηκαν για το καλοκαίρι δούλεψαν τέλεια... έλειψα σερί 2 εβδομάδες και τα πάντα έτρεχαν μόνα τους.
οταν γύρισα όμως διαπίστωσα ότι απο τα 5 chromis μόνο τα 3 βγαίνουν έξω και αυτο μόνο όταν πέρνει μπρος η ταίστρα. μετά ξανά όλοι μέσα στην σπηλιά.
κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα .
Μια χαρα ωρα για αναβαθμισεις....
υπάρχει περίπτωση όταν έλειπα να τα βρήκαν πιο πολύ και να εχουμε τίποτα γέννες...?
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ!ΠΕΡΑΣΕς καλα φιλε?
Sakisdraminos
27-08-15, 05:12
υπάρχει περίπτωση όταν έλειπα να τα βρήκαν πιο πολύ και να εχουμε τίποτα γέννες...?
Δεν εχω ακουσει για γεννες απο χρομιδες...
ποσο καιρο τα εχεις?
Δεν εχω ακουσει για γεννες απο χρομιδες...
ποσο καιρο τα εχεις?
4 μηνες
Sakisdraminos
29-08-15, 07:06
4 μηνες
Έχεις δει κανένα μικρο ή κανένα περίεργο πρήξιμο σε ψάρι?
απο δω και περα θα ξεκινησει η παρατηρηση...
2ερωτησεις . 1- γιατί το κοράλι από στρογγυλό έχει πλέον κάνει κοψίματα στην περιφέρεια . 2- τι είναι αυτό το μαύρο στρογγυλό ;
Παναγιώτης Κ
06-09-15, 22:32
Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει. Φτιάχνει κι άλλα πιάτα.
Αυτό το απλωμένο καφέ ως μαύρο πάνω στο βράχο τι είναι ;
Sakisdraminos
14-09-15, 20:44
Μηπος ειναι αλγη κυανο?
Δεν το βλεπω καθαρα γιατι το κιν ειναι σαπιο....
ειναι στρογγυλο συμμετρικο και ειναι μονιμα εκει .
Το έβγαλα για φωτό . Σαν φυτο είναι ...
Παναγιώτης Κ
16-09-15, 21:33
Μοιάζει με νεκρο κοράλλι τυπου μοντιπορα που προϋπήρχε στον βράχο σου και έπιασε άλγη επειδή είναι νεκρό.
και τι κανω με αυτο? το ξεκολαω?
επίσης αλλη ερωτηση.. απο οτι βλεπω οταν αλλαζω αντιφωσφορο τακτικα η αλγη υποχωρει εντυπωσιακα... υπάρχει αλλος μηχανισμος καταπολέμησης της αλγης χωρις την χρηση ριακτορα?
Παναγιώτης Κ
17-09-15, 07:45
Βγαλε το.
Για την άλγη υπάρχουν σκευάσματα που δεν θα σου πρότεινα, και οργανισμοί αναλόγως την άλγη. Προς το παρών πορεψου με αντιφωσφορο και βλέπουμε...
αυτή την στιγμή έχω μόνο αυτό τον ριακτορα το μεσαίο μέγεθος ... http://innovative-marine.com/auqa-gadget/mini-max.html
οπου βάζω μέσα μαζί άνθρακα και αντιφως. Τα λίτρα μου ειναι 280+80.
Μήπως να ξεχωρίσω ανθρακα και αντιφως..? και ίσως κάτι πιο μεγάλο..?
http://www.sewatec.de/deltec-fr512-fluidised-reactor.html?xploidID=d624ctc8tc507mtvlfljaptfg7 (http://http://www.sewatec.de/deltec-fr512-fluidised-reactor.html?xploidID=d624ctc8tc507mtvlfljaptfg7)
εκανα μετρησεις και ειχα τα εξης
ph-8.2
mg-1200
ca - 400
kh - 6
αν δεν βαζω συμπληρώματα το kh δεν ανεβαινει....τι μπορει να φταιει?
Sakisdraminos
20-09-15, 22:18
εκανα μετρησεις και ειχα τα εξης
ph-8.2
mg-1200
ca - 400
kh - 6
αν δεν βαζω συμπληρώματα το kh δεν ανεβαινει....τι μπορει να φταιει?
τα κοραλια καταναλωνουν της παραμετρους εκτος του ph
και το μαγνησιο σου ειναι χαμηλα!
οποτε τι πρεπει να κανω..? συμπληρωματα?
Sakisdraminos
20-09-15, 23:17
οποτε τι πρεπει να κανω..? συμπληρωματα?
Άμα με της αλλαγές δεν καλύπτετε ναι !
αυτοματοποιημενη διαδικαασια για την αλκαλικοτητα υπάρρχει?
αυτοματοποιημενη διαδικαασια για την αλκαλικοτητα υπάρρχει?
Δοσομετρική αντλία παίρνεις και με την μέθοδο Balling διατηρείς στα επίπεδα που θες Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Αλκαλικότητα ;)
Sakisdraminos
24-09-15, 06:59
Οι μεθοδοι δοσομετρικη-balling και calcium reactor.
Η πρωτη ειναι καλοι πολλοι την δουλευουν αλλα για πιο hi tech καταστασης και λιγοτερες ρουτηνες ειναι ο ριακτορας.
αρα τελικά μονοδρομος και ο ριάκτορας...
aquarium = the never ending walet...
για κάντε καμια οικονομική πρόταση γιατί με τα ηλεκτρονικά που έβαλα το τιναξα το budget στον αερα
αρα τελικά μονοδρομος και ο ριάκτορας...
Τι από τα παραπάνω που ειπώθηκε σε έκανε να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα; Ή συντριπτική πλειοψηφία την light bailing με δοσομετρικη χρησιμοποιουν πλέον!
κατέληξα απο διαφορα ποσταρισματα που διαβασα εδω μεσα ,
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87268&highlight=REACTOR
απο το γεγονος οτι δεν χρειαζεται ιδιαιτερη ενασχοληση με μετρησεις κλπκλπ μιας και λειπω αρκετα συχνα για πολλες ημερες.
επίσης ενα μειονεκτημα που εχω ειναι οτι το σαμπ ειναι τιγκα. οριακα θα χωρεσει τον αντιφως ποσο μαλλον ριάκτορα.
ενα υπέρ ειναι οτι η κατασκευη ειναι εκτος σπιτιου στο μπαλκονι οποτε παιρνει επέκταση...
μια αλλη λύση αλλά από οτι ξέρω μολις βγηκε στη αγορά ειναι φαντάζομαι αυτή μιας κι εχω τον APEX https://www.neptunesystems.com/dos/
Sakisdraminos
24-09-15, 19:10
κατέληξα απο διαφορα ποσταρισματα που διαβασα εδω μεσα ,
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87268&highlight=REACTOR
απο το γεγονος οτι δεν χρειαζεται ιδιαιτερη ενασχοληση με μετρησεις κλπκλπ μιας και λειπω αρκετα συχνα για πολλες ημερες.
επίσης ενα μειονεκτημα που εχω ειναι οτι το σαμπ ειναι τιγκα. οριακα θα χωρεσει τον αντιφως ποσο μαλλον ριάκτορα.
ενα υπέρ ειναι οτι η κατασκευη ειναι εκτος σπιτιου στο μπαλκονι οποτε παιρνει επέκταση...
μια αλλη λύση αλλά από οτι ξέρω μολις βγηκε στη αγορά ειναι φαντάζομαι αυτή μιας κι εχω τον APEX https://www.neptunesystems.com/dos/
Αμα λιπεις και δεν εχεις πολυ χρονο δοσομετρικη ειναι μανικι !!!!
οι αλλαγες ειναι νομος απαραβατος....
επισις πολυ την βγαζουν αμα στοκαρουν αρκετα sps γιατι του διμιουργει προβλημα!
Σημερα κοίταζα το ενυδρειο μου και τα ψάρια. Το γελοου τανκ έτρεχε απο την μια πλευρα στην αλλη με χειρόφρενο .....
Συμπέρασμα ...?
Θέλω πιο μεγαλο ενυδρειο ....
Ο νέος κάτοικος ήταν στόχος απο την αρχή ...
καλορίζικο μιχαλη το νέο μελος του ενυδρείου σου!φοβερος συνδυασμος χρωματων....
Παναγιώτης Κ
03-10-15, 23:05
Να σου ζήσει. Ωραίος ο μάγκας!
Αγόρασα ενα pularis.
Τον βάζω δίπλα απο το ενυδρειο και παει να μου πέσει η τσάντα κάνω μια απότομη κίνηση και το χέρι μου προσγειώνονται πανω στην σκανδάλη του πυροσβεστήρα που για κάποιο λόγο είχε φύγει η ασφάλεια.
Φεύγει μια ριπή και βλεπω το σύννεφο να ανεβαίνει προς τα πανω ..ανοιχτό το ενυδρειο και αρχίζει να προσγειωνεται πανω στο νερό . Αρχίζω και φυσάω να το σώσω και εκείνη την ωρα παίρνει μπρος η ταΐστρα και ρίχνει τροφή πανω στην επιφάνεια που είχε ψιλοασπρισει......και τα ψαρια αρχίζουν τρώνε. Σταματάω να φυσάω και αρχρίζω να διώχνω τα ψαρια...
Έλεος....τι λέτε ? θα στα δώ ολα τάβλα το πρωί?
Γκαντεμια τι πυροσβεστηρας ;
περαστικα φιλε μιχαλη!ολα θα πανε καλα πιστευω.......τι πυροσβεστήρας ειναι?
Ξηρός κονεως. Σημερα πάντως ολα ειναι μια χαρά...
ετσι φαινεται...και δεν υπάρχει τέτοιο συμβαν ξανα στο ιντερνετ...
Το pularis τα εχει κανει ολα .....γύρισα και βρήκα ενα ενυδρειο με βουνά , θαμμένα φυτά και θολό νερό...
μιχαλη δεν σε παει τελευταια μου φαινεται:(!
ηταν πεινασμενος... και ειχε πολυ φαγητο στο πατωμα .
ηταν πεινασμενος... και ειχε πολυ φαγητο στο πατωμα .
τωρα σε τι φαση είναι?
Είπαμε να πετύχουμε κάνα εργατικό ρας αλλά αυτό το πήρε πατριωτικά χαχαχα
εριξα λιγο κυκλοφορία και ξεθόλωσε το θέμα.....στην αρχή έτσι κάνουν ... μετά αρχίζουν το τσιγάρο.... και ο προηγούμενος τα ίδια έκανε...
bannerfish ο νεος κατοικος ... πανεμορφο και σκετος χορευτης.. βεβαια με το yellow tang παιζουν κατι νησιωτικα αλλα πιστευω οτι μεχρι αυριο θα εχουν ηρεμήσει...αλλιως τι λετε ..? διαχωριστικό για καμια εβδομάδα?
με την προσθηκε αυτή ξεθαρεψαν οι χρομίδες οι οποίες όμως θελω να τις βγάλω γιατι μαλλον φορτωσαμε πολλά ψαράκια... ακούς ..Νικο?
πληθυσμός που έχουμε
1 yellow tang
1 wrasse
1 bannerfish
1 flame
2 cardinal
2 clooun
5 xromides
1 anthias
1 pularis
--------------------
1 boxer
1 tebelious
1 cleaner
1 pepermint
ΠΑΡΩΝ..
να σου ζησει φιλε να το καμαρωνεις βαλε φωτο να χαζεψουμε τον "νουρεγιεφ".....
Καλώς τον δέχτηκες Μιχάλη , ρίξε και καμία φωτό χεχε
ο φιλος μας εχει καποια σημαδια....απο τον κίτρινο.
ασχετο ρωτα , παρατηρω κατι σημαδια μαυρα στο κοραλι... τι μπορει να ειναι
Σαν ,flatworm μου μοιάζουν , δοκίμασε να ακουμπήσεις ενα
ο φιλος μας εχει καποια σημαδια....απο τον κίτρινο.
ασχετο ρωτα , παρατηρω κατι σημαδια μαυρα στο κοραλι... τι μπορει να ειναι
μιχαλη τρομερο φιλε.μπραβο κουκλος ειναι ο χορευταρας....
κωστα λογω παντοφλας που πρεπει να φυγουμε ... δεν εχω χρονο αλλα γρηγορα σε φωτο που ειδα μοιαζει πολυ .... το βραδυ εχουμε συσκεψη..
μολις γυρισα. το κοραλι εχει πολυ πιο λιγα . το μονο που αλλαξε απο τοτε ηταν οτι αναψε το φως. κατσε κωστα να βαλω δαχτυλο ....
σου εβαλα και μια φωτο τζαρτζαρισματος....
επήλθε μια ηρεμία πλεον... το κοραλι εχει ελάχιστα σημάδια..
εχω αλλο θεμα και δεν ξερω κατα πόσο εχει επηρεασθει το περιβάλλον.
το σκιμερ σταματα να δουλευει τουλαχιστον μια φορά την ημέρα. μπαινει σε κατάσταση feeding. το εβαλα πάνω στο apex με χρονοδιακόπτη να κανει επανεκινηση μια φορά την ημέρα αλλά πρέπει να βρω τι φταίει.
παντως το ενυδρείο έμεινε γυρω στις 8 ωρες χωρίς σκιμερ και θολωσε το σύμπαν...
Καλύτερα έχε το να δουλεύει μόνιμα να μην σου κάνει νούμερα
κωστα το εβαλα πανω στο απεξ για να το ξεκινα καθε μερα αν εχει σταματησει. μιλησα απο εκει που το πήρα και θα κάνω πλήρη ελεγχο το σκ καθως και καθάρισμα της αντλίας. θεωρειται απο τα πολυ καλα στο ιντερνετ με σχεδον μηδενικα προβληματα.
Μόνο του σταματάει Μιχάλη ;
Μόνο του σταματάει Μιχάλη ;
ναι . μπαινει απο μονο του σε feeding mode. μολις πατησω το κουμπι ξεκινάει ξανα...
κουφο τελείως ...
Τι σκαλωμα έφαγε τώρα πιος ξέρει ;:confused:
τρελο τελειως και δεν βρισκω στο ιντερνετ κατι. τεσπα θα κανω αυτα που ειπαμε με τον σπυρο και θα δουμε τι θα γινει. ετσι κι αλλιως ειναι σε εγγυηση.
stanisalus18
01-11-15, 00:03
Ήταν λίγο βρώμικο....
ουπς :rolleyes:
Ήθελα να ήξερα ποιες ειναι οι πιθανότητες να βρεις ενα σαλιγκάρι πανω στο φλοτερ αναπλήρωσης ........ Στο Σαμπ.....
Ευτυχώς που υπήρχε και δεύτερο φλοτερ ασφαλείας....
ο φιλος μας ειναι λιγο θολωμενος ... το ματι του και γενικά το μαυρο του χρώμα...
γεια σου μιχαλη!τι επαθε?σημερα το ειδες?
Τι σκαλωμα έφαγε τώρα πιος ξέρει ;:confused:
το σκιμερ δουλευει τελεια εδω και 4 ημερες. ο καθαρισμός που του έκανα ήταν προφανώς η λύση . ειχε μαζέψει πολυ μάκα.τελικά πρέπει να ασχολούμαι πιο πολύ με το ενυδρείο όσον αφορά την συντήρηση...
Από οτι φαίνεται ,κοίτα το κύπελο του σκιμμερ μια φορα την εβδομάδα καθάριζε το και την αντλία μια φορά το τρίμηνο , αν ειναι dc η αντλία κακ κάτι λίγο να εμποδίσει την φτερωτή σταματάει ακαριαία
Από οτι φαίνεται ,κοίτα το κύπελο του σκιμμερ μια φορα την εβδομάδα καθάριζε το και την αντλία μια φορά το τρίμηνο , αν ειναι dc η αντλία κακ κάτι λίγο να εμποδίσει την φτερωτή σταματάει ακαριαία
waveline dc 6000....
και πριν απο λιγο καιρο εβγαλαν τον ελεγκτη apex ready...:smt084
τον χάσαμε τον χορευτή.... ο κίτρινος τον κάρφωσε .... κι εκεί που έδειχναν ότι τα πήγαιναν καλα...
Sakisdraminos
24-11-15, 21:49
Κριμα αλλα μην πτόησε... υπαρχει συνεχια!
ειναι κριμα , ηταν το μονο ψαρι που ερχονταν στο τζαμι...και με κοιταζε...
κριμα φιλε!μην πτοησε όμως.....
Ειχα καιρό να κάνω αλλαγή και σημερα παρέλαβα τα φίλτρα της ΑΟ και μαζι έναν μετρητή χειρός. Τον έβαλα στο νερό της βρύσης και μου έδειξε 140. Δεν ηταν πολυ κακό. Μετα τον έβαλα στο δοχείο της αναπλήρωσης ...
1500 ...
Τον ξανάβαλα. 1480
Τον ξανάβαλα 1500.
Έχυσα οτι νερό υπήρχε σε γλυκό και θαλασσινό , άλλαξα τα φίλτρα και ξανά μέτρησα
Έδειξε η ΑΟ 42
Τα ψαρια ζουν ακόμα ....
Το δοχείο Μιχάλη είναι έξω;
Ναι . Πι θερμοκρασίες ήταν ίδιες στο νερό βρύσης και στο δοχείο
το βλεπει ηλιος?τι χρωμα εχει το δοχειο?
Όχι δεν το βλέπει ο Ηλίος , ειναι σε ντουλάπι
Ειμαι εξωτερικό , και στα μεσα μιας συνάντησης λέω δεν βλεπω το ενυδρειο..μπαίνω στην κάμερα ...ολα καλα ... Ηταν πρωί ...κλειστά τα φώτα..κάτσε να δώ δουλεύει η ταΐστρα ...?... Ανοίγω τα φώτα , ρίχνω και μια εντολή και Τσούπ μια χαρά έπεσε το φαγητακι... Φοβόμουν μην είχε μπουκώσει.
Με φωνάζουν παλι μεσα ....
3 μέρες μετα γυρνάω σπίτι και βλεπω την μοντιπορα καθώς και πολυ κοραλινη στα βράχια να είχε ασπρισει....
Ποιος θα βρει τι μαλακια έκανα σε όλη την διαιδικασια ?..
Άφησες ανοιχτά τα φώτα?
3 ΜΕΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!
το ειχα γυρίσει στον απεξ απο αυτόματο σε χειροκίνητο ον....και δεν το ξαναεβαλα στο αυτόματο.
δεν ξερω αν το εχει αντιμετωπίσει κανεις αλλα φανταζομαι θα επανέλθουν ... έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα του δυνατού φωτισμού το μείωσα κατά 2 ώρες.
Το κατάλαβα!Η μοντιπορα έχει ασπρίσει τελείως?Αν όχι πιστεύω να επανέλθει.Από μετρήσεις πως είσαι?
Το κατάλαβα!Η μοντιπορα έχει ασπρίσει τελείως?Αν όχι πιστεύω να επανέλθει.Από μετρήσεις πως είσαι?
Την βλεπω ήδη και ηρεμει σιγά σιγά .... Ένας βράχος την ψιλό άκουσε η κοραλινη του . Δεν έκανα μετρήσεις ? τι θα πρεπεινα δω¨?
Sakisdraminos
06-12-15, 20:39
Βγαλε καμια ολοσωμη φιλος να δουμε τι παιζει στην δεξαμενη σου!!!
Sakisdraminos
06-12-15, 22:03
......
Ο σπηρογραφος γιατι ειναι κλειστος?
Έτυχε ... Ηταν ανοιχτός πριν απο λιγο.
Τα φώτα ειναι στο βραδυνο τωρα ... Τα άναψα για την φωτό.
ΒΑΛΕ καμια φωτο για λιγο οφθαλμολουτρο:cool:στην πεινα μας εχεις κυριε?:D
1 yellow tang
1 BLUE tang
1 wrasse
1 bannerfish
1 flame
2 cardinal
2 clooun
1 anthias
1 pularis
--------------------
1 boxer
1 tebelious
1 cleaner
1 pepermint
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
--------------------------------
Po4:0
Mg: 1280
Ca: 430
Κh:8,5
salini : 1026
No3:5
ΦΩΤΟ σε λιγο ... ηρθε ο αγιος Βασιλης
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΙΧΑΛΗ!αναμενουμε φωτοοοοοοοοο......
απο τα νησια φιτζι ηρθε εεε?
............
σουπερ μιχαλη!τα δαχτυλακια σου προσεχε με το κτηνος αυτο.....
βαλε καμια ακομα & καμια πανοραμικη.εκανες κανενα update?η μονο αγορασες?
το νεο αλατι που εβαλα παντως κανεις πολυ καλη δουλεια με το kh.
το νεο αλατι που εβαλα παντως κανεις πολυ καλη δουλεια με το kh.
πιο μιχαλη?
εμενα εχθες στην αλλαγη που εκανα στα 100λιτρα απο 8 πηγε 9,3 χωρις βεβαια να εχω καταναλωσεις.
μπραβο μηχαλη πολυ ωραια δουλεια να το χερεσε το κοσμημα σου!!!
Ωραίο το κλαμακι φιλε φτου φτου
Ωραίο το κλαμακι φιλε φτου φτου
ευχαριστώ κώστα.
σε τι συχνότητα θέλει τάισμα?
Το φως και μερικά νιτρικά στο νερό του είναι αρκετά , απο εκεί και πέρα βγάζει και η φαυνα φαγακι για στρείδια
επανέρχομαι πάλι στο θέμα του ριάκτορα.
να βάλω τον ριάκτορα η να βάλω DOS δοσομετρική ελεγχόμενη απο το APEX όσον αφορά το PH.
Sakisdraminos
08-01-16, 12:15
Αν μποπρεις οικονομικα ριακτορα.;)
Ειναι σαν να λες να παρω φερραρι ή φιατ!
Μεγαλες δοαφορες παντου!
ώπα .... με μπέρδεψες.
καταρχάς ποια είναι η φεραρι και ποιο το φιατ?
ώπα .... με μπέρδεψες.
καταρχάς ποια είναι η φεραρι και ποιο το φιατ?
ΤΟ ενα εχει 80ευρω και το αλλο κανα 400αρι κομπλε(με τα ξηροκαρπια δηλαδη:D).
αυτο λεει ο σακης:p
το APEX DOS κάνει 300 ευρουλάκια....
Sakisdraminos
08-01-16, 13:50
Μιχαλη πληρωνης φεραρι και περνεις φιατ....
παρε ροακτορα φιλε δεν ξερω καποιο να εχει αλλαξει απο ροακτορα σε δοσομετρικη
το APEX DOS κάνει 300 ευρουλάκια....
ΟΠΑ.γραψε λάθος κατάλαβα για τις απλές.τωρα είδα πια λες.δεν ξέρω εγω στους έμπειρους η ερώτηση φιλε μου καλέ μιχαλη
Sakisdraminos
08-01-16, 17:00
ΟΠΑ.γραψε λάθος κατάλαβα για τις απλές.τωρα είδα πια λες.δεν ξέρω εγω στους έμπειρους η ερώτηση φιλε μου καλέ μιχαλη
Δεν εχει σημασια η δοσομετρικη αλλα η μεθοδος που ακολουθης.....
Δλδ balling vs calcium reactor..
η μοντιπόρα επανήλθε !!!!! την πήγα στο πάτο για μερίκες ημέρες και από σημερα ξαναγύρισε το επίπεδό της.
το ενυδρείό με τις μετρήσεις του πλέον σταθερές μετά την αλλαγή του αλατιού που έκανα ίσως και να μην χρειάζεται ριάκτορα με τα κοράλια που έχω.
Sakisdraminos
10-01-16, 10:17
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχεις μεγαλες καταναλωσης.
Αλλα αμα αρχισεις να φορτωνεις σκληρα θα εχεις.
Εφοσον ξερεις τον εαυτο σου αποφασιζεις Αναλογα.
η μοντιπορα ίναι ότι πιο σκληρό έχω....σε κοράλι :D:D
η αλήθεια είναι ότι εχωσα πολλά λεφτά σε απεξ και λοιπά και μάλλον εδώ θα παραμείνω για λίγο καιρό . μεγαλες κουβεντες δεν λέω ..γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Μια σπανια φωτο ... σχεδόν όλη η παρέα...λείπουν οι καρδιναλιοι και οι κλοουν...και οι γαριδες
Μια σπανια φωτο ... σχεδόν όλη η παρέα...λείπουν οι καρδιναλιοι και οι κλοουν...και οι γαριδες
σουπερ μιχαλη να σου ζησουν φιλε.....:p
τα σαλιγκάρια γενικά πεθαίνουν εύκολα ..?
ChocolatePuma
23-01-16, 18:48
τα σαλιγκάρια γενικά πεθαίνουν εύκολα ..?
Συνήθως όχι, σαν τις πεθερές ένα πράγμα!:D
Πέρα απ την πλάκα, εξαρτάται, γιατι τα περισσότερα είναι ευαίσθητα στα υψηλά νιτρικά ή σε φάρμακα που περιέχουν χαλκό
τα νιτρικά μου είναι ψηλά και τα ψάρια ήδη τα έχω ελλατώσει. Μάλλον έχω ιχθυοφόρτωση.... γιατί και οι αλλαγές σχετικά γίνονται και δεν ρίχνω πολύ φαγητό.
Μπορώ με χρήση πχ ζεόλιθου η τύρφης να τα ελαττώσω και αν ναι , τότε ποια είναι η διαδικασία που προτείνετε?
κατσε να γραψουν οι επαγγελματιες του ειδους μιχαλη!
Πήγα να γράψω και εγω και ειδα πως είσαι θαλασσινός :)
Πήγα να γράψω και εγω και ειδα πως είσαι θαλασσινός :)
καλημερα κ.τακη>εσυ εχεις το ελευθερο παντου:D
καλημερα κ.τακη>εσυ εχεις το ελευθερο παντου:D
Καλημέρα Νικο
Οχι και στη θάλασσα βρε, πρέπει να μου κάνετε μαθήματα :)
Μιχάλη ,θυμάσαι τις τελευταίες μετρήσεις;
Καλημέρα Νικο
Οχι και στη θάλασσα βρε, πρέπει να μου κάνετε μαθήματα :)
εγω παντως περιμενω να μπεις στο θαλασσινο καποια στιγμη(ξερω και σε πιο σημειο θα το βαλεις:D) για να ανοιχτουν νεοι οριζοντες...................
Κώστα ήμουν πριν απο 2 εβδομάδες στο 5. θα το δω πάλι το απόγευμα . απλα γενικά εδώ και ένα μήνα παρατηρώ τα σαλιγκάρια να .... φεύγουν προς τον ύψιστο.
Ολα τα άλλα πανε μια χαρα
Μπήκε μια ξενια μέσα , και chaeto στο sump.
εγω παντως περιμενω να μπεις στο θαλασσινο καποια στιγμη(ξερω και σε πιο σημειο θα το βαλεις:D) για να ανοιχτουν νεοι οριζοντες...................
Εκει που ειναι το πιάνο λες ;
Εκει μάλλον Αφρικάνικο θα γίνει :) (Αν φύγει ποτε το πιάνο, λέω να το δώσω προίκα στη κόρη)
Εκει στο έχω πει, εχω κάνει τα σχεδια που θα γινουν οι τρυπες στο τοιχο να περαστουν σωληνώσεις για νερο και αποχέτευση, και εχω σκεφτει και το χώρο που θα βάλω κορνιζα το διαζύγιο :)
Δυσκολο με βλέπω για θαλασσινό
Εκει που ειναι το πιάνο λες ;
Εκει μάλλον Αφρικάνικο θα γίνει :) (Αν φύγει ποτε το πιάνο, λέω να το δώσω προίκα στη κόρη)
Εκει στο έχω πει, εχω κάνει τα σχεδια που θα γινουν οι τρυπες στο τοιχο να περαστουν σωληνώσεις για νερο και αποχέτευση, και εχω σκεφτει και το χώρο που θα βάλω κορνιζα το διαζύγιο :)
Δυσκολο με βλέπω για θαλασσινό
ναι εκει λεω....:p
οποτε θες βοηθεια εδω ειμαι κ.τακη
ακομα γελαω με την κορνιζα του διαζυγιου
Το σκιμμερ ποσο αερα τραβάει;
Το σκιμμερ ποσο αερα τραβάει;
Τι εενοεις ? πως το μετράνε αυτο ?
Ειναι ρυθμισμένο για να βγάζει τον αφρό του τσίμα τσίμα στην επιφάνεια . Μήπως να το ανοίξω πιο πολυ ! Θα πρέπει ομως να χαμηλώςω την στάθμη...
Απο τις προδιαγραφες τους συνηθως τα σκιμμερ λενε οτι τραβανε χ λιτρα αερα και ψ νερου
Οσο περισσότερο αέρα τοσο πιο δυνατό είναι
Μιχάλη υπαρχει τρόπος μετρήσεις(μου φαίνεται εχει δυο τρόπους αντίστροφος). Δεν τον ξέρω αλλα θα σου πουν οι ειδικοί.
Απο τις προδιαγραφες τους συνηθως τα σκιμμερ λενε οτι τραβανε χ λιτρα αερα και ψ νερου
ok Air intake: 900L/h
τον δουλεύω στο max.
τυπος - RLSS 6
link - http://www.rlss.ca/#!protein-skimmer
Μήπως να ανοιξεις τερμα τον αέρα και να κατεβασεις την στάθμη στο σαμπ ή να βαλεις σε μια βαση το σκιμμερ να σηκωθεί και να δουλεύει στο υψος νερού που προτείνει ο κατασκευαστης ;
Εγώ θα αφαιρούσα και οτι βραχο εχεις στο σαμπ και στην επομενη αλλαγή νερού μαζεμα και την λάσπη απο τον πάτο του σαμπ , ισως να θέλει και λιγο μπουσταρισμα η κυκλοφορια σου
Εγώ θα αφαιρούσα και οτι βραχο εχεις στο σαμπ και στην επομενη αλλαγή νερού μαζεμα και την λάσπη απο τον πάτο του σαμπ , ισως να θέλει και λιγο μπουσταρισμα η κυκλοφορια σου
στο σαμπ εχω 2 κυκλοφορητες...οποτε καθε μηνα μπαινουν μπρος. παντως θα αρχισω ολα αυτα που λες. σε επιασα...
η κατασκευη DSB που διαβαζα βοηθαει..?
Πλεον παρωχημένη τακτική ,
Πλεον παρωχημένη τακτική ,
Έτοιμο. Δεν έλεγαν στις οδηγίες κατι αλλα σε αλλα φόρουμ εξωτερικού το εχουν στους 17 πόντους, εγω το ειχα στους 21 που ηταν το ανώτατο όριο.
Τωρα ειναι στους 17 και φυσικά άνοιξα τον αέρα.
Αν έκλεινα την αντλία πιο πολυ γιατι ειναι στο μαχ τωρα θα μπορούσα να ανοίξω κι άλλο τον αέρα . Τι λες ?
Οκ . Έβαλα στην μέση την αντλία και έτσι άνοιξα κι άλλο τον αέρα .
μιχαλη πως το βλέπεις τωρα?
δουλευει καλυτερα?
μηπως να κανεις τωρα και καμια αλλαγη νερου?
στο σαμπ πατο καθαρισες?
3 αλλαγές νερού , απομάκρυνση βράχου απο σαμπ , καθάρισμα σαμπ , άνοιγμα αέρα στο σκιμερ , και αναμονή ...
Το ξεμπούκωσες το εργαλείο χαχαχα , λογικά θα στρωσει λίγο η κατάσταση , ίσως ηρθε η ωρα να βάλεις και ένα κυκλοφορητή ακόμα .
καλημέρα σε όλους
το σύστημα πάει πολύ καλύτερα... τα νιτρικά έχουν πέσει αλλά όχι τελείως.
Η έκπληξη έρχεται στην φωτό .... σας έχει τύχει εσάς με το clam που είχατε? είμαι τυχερός???
καλημέρα σε όλους
το σύστημα πάει πολύ καλύτερα... τα νιτρικά έχουν πέσει αλλά όχι τελείως.
Η έκπληξη έρχεται στην φωτό .... σας έχει τύχει εσάς με το clam που είχατε? είμαι τυχερός???
ΤΙ ΛΕς ΤΩΡΑ!τι ευχαριστα ειναι αυτα φιλε μιχαλη?μπραβο μπραβο φιλε .......
τελικα τα no3 πως τα πολεμισες και υποχωρησαν.....zw
κοιτΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΣΕΙ η κυρα και το κανει μονοπετρο:D
οπ!!! τι εχουμε εδω?? σαν να τα κονομησες μου φενετε Μιχαλη!!!! χαχαχαχα:grin::grin::grin:
σοβαρα τωρα εγω τουλαχιστον δεν εχω ιδεα αν και απο ιχθυολογικης αποψης μου φενεται εφικτο! στριδι ειναι δυιθιτης ειναι.... θα μπορουσε ανετα να κανει μαργαριταρι.. τωρα τι ποιοτιτας... δεν εχω ιδεα!!!
...πήγα κι αγόρασα άλλα 30 clam...:):)
λοιπόν για να φύγουν οι απορίες πέραν της πλάκας , το κλαμ το είδα το βράδυ να είναι λίγο περίεργο ... μια κλωστή εβγαινε κλπ και το πρωί δεν υπηρχε τίποτα μέσα.. προφανώς πέθανε και το καθάρισε η υπόλοιπη παρέα με ουζάκι...
διάβασα πολλά για αυτό και είδα ότι δεν υπάρχει λόγος , απλά τα παίζει...
γενικά ΞΕΝΕΡΩΣΑ με το κλαμ...για πολλούς λόγους...
ΥΓ. για να διασκεδάσω λίγο με αυτό που έγινε πήρα ένα βώλο της μικρής και τον έβαλα μέσα...τουλάχιστον πουλάω λίγο μούρη
εγω παντως ψαρωσα φιλε!:Dδεν το προσεξα καθολου.....περαν της πλακας παντως στεναχωρο ειναι :(ας μας πει καποιος εμπειρος τι μπορει να εφταιξε!
καλα οτι ψαρωσα ψαρωσα αλλα καποια στιγμη αφου εγραψα λεω μωρε πολυ μεγαλο ειναι για μαργαριταρι σαν βολος μιαζει!!! χαχαχα μας την εφερες!!!
το ειχες καιρο η ηταν καινουρια αφιξη?
το είχα 2 εβδομαδες και ανοιγόκλεινε μια χαρά. το πρωί της απώλειας είχα μια πτώση θερμοκρασία γιατί κόλησε ο θερμαντήρας. έπεσε ενα βαθμό.
δεν ξερω αν μπορει να αποτελεί λόγο.
αμα ειναι με διαφωρα ενος βαθομου να χερεταει.... αστο να παει.. οπου θελει!!! χαχαχα αμα ειναι ετσι να το ξανασκευτω γιατιι δεν ειναι διολου ευκαταφρονιτο εξοδο το ατημο (αν και πολυ εντυποσιακα ορισμενα!!!)
Σιγουρα δεν πηγε από την πτώση της θερμοκρασίας ,
τα μικρά clam 5-6εκ είναι πολύ ευπαθή και καλό είναι να αγοράζουμε μεγαλύτερα , θα είναι πιο ακριβά σίγουρα αλλά πιο σταθερά .
Ακόμα υπάρχει περίπτωση να έχει κακομεταχειριστει από τα εκτροφεία στην τζακαρτα κατά το κόψιμο του ποδιού , ακόμα πρέπει κατά την είσοδο στο ενυδρείο πρεπει να τοποθετηθει σταθερά σε ένα καθαρό κοματι βράχου με σχήμα τέτοιο που να ευνοει το βεντουζάρισμα του ποδιού έτσι ώστε να κλείσει από κάτω το άνοιγμα και να μην μπορούν να μπουν πολύχαιτοι μέσα , αν καταφέρουν και μπουν το clam μετραει ώρες .
κωστα το ειχα στον αραγωνιτη. επίσης είχε ένα ξυλαράκι-ποδι το οποίο είχε φύγει... δε του εδωσα σημασία..
ετσι οπως τα λες παταγε απευθείας πανω στον αραγωνίτη...
Κάθε μέρα με εκπλήσσει ... Απέκτησα και γλάστρα ....
μιχαλη εχεις καμια άλλη φωτο γιατι εγω δεν βλεπω φιλε?βεβαια είμαι από κινητο :(
αυτα εινα!!!! τιποτα δεν παει χαμενο!!!! :grin::grin::grin:
από που ξεφυτρωσε αυτό μιχαλη?τι είναι εχεις τσεκαρει?
Καλόοοο χαχαχα τι σου είναι τα άτιμα!!
Καλόοοο χαχαχα τι σου είναι τα άτιμα!!
Το σαλιγκάρι ειναι ζωντανό και τα πολυ κόλλησαν επάνω του . Θα το πάρω βίντεο το βράδυ . Σκέτο θρίλερ ....
απιστευτο τωρα φανηκε απο αλλη οθονη που εχω στο μαγαζι........:)
τρελα πραγματα κανει η φυση! :p
Sakisdraminos
25-04-16, 12:37
Μιχάλη μετά την δημιουργία σου έχουμε κανένα νέο ;;;;
μπα όλα καλά... αυτό που έφτιαξα στον απεξ είναι ένα σύστημα αυτόματης αλλαγής νερού το οποίο δουλεύει τρελά..
γενικά θέλω μια μέρα να κάνω μια παρουσίαση με καλές φωτό , καθώς και την παραμετροποίηση του απεξ μιας και τον εχω μαθει πια πολυ καλά...
μπα όλα καλά... αυτό που έφτιαξα στον απεξ είναι ένα σύστημα αυτόματης αλλαγής νερού το οποίο δουλεύει τρελά..
γενικά θέλω μια μέρα να κάνω μια παρουσίαση με καλές φωτό , καθώς και την παραμετροποίηση του απεξ μιας και τον εχω μαθει πια πολυ καλά...
αντε μιχαλη!το γοργον και χαριν εχει.................:D
μπράβο μιχαλη!πολυ όμορφα φιλε ολα!πρόσεχε τον αυτόν τον κύριο γιατι κάνει αναδύσεις και πετάγεται έξω απο το ενυδρείο!εγώ ενα πρωι τον βρήκα να εχει αυτοκτονήσει!
ChocolatePuma
27-04-16, 18:53
Να τα χαίρεσαι!!!
Χωρίς καπάκι, γοβιος δεν θαλασσώνει (κατά το στεριώνει!!!)
Μιχάλη εκανες καλο φρεσκάρισμα βλέπω!μπράβο φιλε..........
το ενυδρείο σου από κοντα είναι κλασεις ανώτερο ....με τις φωτο που βγάζεις το αδικείς:D
το λεω γιατι το εχω δει από κοντα και εχω κριτήριο:cool:
οι δυο πρώτες είναι ωραιες όμως...........:p
μπραβο Μηχαλη μπραβο ολα ειναι πολυ ωραια!!!! αντε και ισ ανοτερα!!! :D
pagokoftis
27-04-16, 22:49
Superb!!!!
θελω να ρωτησω όσον αφορά την χρηση του φωτισμού.
ποια ειναι η συνήθης διάρκειά του?
έχουμε την ανάπτυξη των κοραλλιών vs εμφάνιση άλγης?
υπάρχει κάποιος κανόνας?
Sakisdraminos
07-05-16, 10:31
θελω να ρωτησω όσον αφορά την χρηση του φωτισμού.
ποια ειναι η συνήθης διάρκειά του?
έχουμε την ανάπτυξη των κοραλλιών vs εμφάνιση άλγης?
υπάρχει κάποιος κανόνας?
8-12 ώρες είναι η καλή διάρκεια!
Το φάσμα είναι μεγάλη κουβέντα και έχει να κάνει με τα κοράλλια που έχουμε!
Σίγουρα όσο περισσότερα κόκκινα τόσο βοηθαμε την ανάπτυξη αλγης!
Έχω το κεσιλ που ειναι led . Απο κει και πέρα μπλε και λευκό που δίνει ρύθμιση το σύστημα μου ποια ειναι η βέλτιστη διακύμανση στο χρωμα η στην ένταση ;
Sakisdraminos
07-05-16, 13:03
1 kessil εχεις?
Sakisdraminos
07-05-16, 15:35
Ναι το 360 το narrow
Μηπως απο θεμα δυναμης θελεις λιγα watt ακομα?
Αυτή τη στιγμή ειναι Τίγκα στην άλγη .
Sakisdraminos
07-05-16, 17:40
Αυτή τη στιγμή ειναι Τίγκα στην άλγη .
Δεν σημαίνει ότι έχεις δυνατά φώτα επειδή έχεις πολύ άλγη!
Για πες λίγο ρουτίνες και το σύστημα φιλτρανσης να δούμε τι παίζει!
οταν γυρισα απο το πασχα που ελειψα 8 μερες το βρηκα σε αυτη την κατασταση. βασικα το υποστρωμα ειχε καλυφθει απο ενα πρασινοπο καφε πράγμα σαν .. μυξα.
θα κανω αυριο το πρωι σκουπα , αλλαγη νερου κλπ.
μιχαλη καλησπερα!τι εγινε τελικα καθάρισες με σκουπα?
μηπως εχει θεμα το σκιμμερ?
αλλαγη νερου, σκουπα και δειχνει πιο καθαρο . στον ενα βραχο ειχε αυτο το φυτο το οποιο ειχε καπελωσει ενα άλλο φυτο που δεν θυμαμαι το ονομα του. εν α ποθ μοιαζει αλλα δεν ειναι απταισια.
το φυτο στην φωτο βγηκε σχετικα ευκολα.
μιχαλη μήπως είναι έτσι?
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1102_zps5vzkkkeb.jpg
σαν τουφα απο μαλλια...
τι μήκος εχει?
για αλγη μου κανει!
Μιχάλη βρηκες ακρη με την αλγη;
Ναι βρήκα μια τσατσαρα της κόρης μου ....έτσι που μεγαλώνει θα την χρειαστώ!!!!
Χαχαχαχα, θα την καθαρίσουμε απλά πρεπει να βρουμε τι φταίει. Φυσιολογικά πρεπει να εχεις αρκετά φωσφορικά , βαλε αν θες μερικές φώτο απο το ενυδρειο σου και τις ρουτινες που ακολουθεις αλλαγες νερου κτλ.
Είμαι λιώμα για οτιδήποτε .... Αύριο θα κοιτάξω να κάνω μετρήσεις και φωτο . Το μονο που έκανα ήταν να καθαρίσω το σκιμερ που ήταν πολύ βρώμικο με γλίτσα μαύρη το κάνιστρο
εκει κατω δεξια ενας βραχος μονο εχει αρπαξει αλγη. ουσιαστικα η αλγη εχει καπελωσει το pachyclavularia violacea (star polyp).
Οταν έφυγες βρήκες τι έγινε ? Μου κάνει σαν να πέθανε κατι ή επεσε μπιχλα στο νερό πχ σκιμμερ , δεν ειναι τραγικό ρε συ λιγο είναι , αντιφωσφορο έχεις?
Οταν έφυγες βρήκες τι έγινε ? Μου κάνει σαν να πέθανε κατι ή επεσε μπιχλα στο νερό πχ σκιμμερ , δεν ειναι τραγικό ρε συ λιγο είναι , αντιφωσφορο έχεις?
Ναι δεν ειναι και black sabbath μαλουρα..αλλά είναι πρωτόγνωρο για μένα.
περιμένω να αλλάξω όλα τα φιλτρα της ΑΟ. Δουλεύει πλέον 17 μηνες κι εχω αλλαξει μια φορα τα φιλτρα και ποτε την μεμβράνη....
Θέλω το απογευμα να κάνω φουλ σετ μετρήσεις να έχουμε ενα δεδομένο.
τα αντιφώσφορο και ανθρακα τα αλλάζω σχετικά γρήγορα...
Θέλω μια μέρα να φωνάξω τον νικο να καθαρίσουμε το σαμπ όπως μόνο εκείνος ξέρει...:D:D:D
Ναι δεν ειναι και black sabbath μαλουρα..αλλά είναι πρωτόγνωρο για μένα.
περιμένω να αλλάξω όλα τα φιλτρα της ΑΟ. Δουλεύει πλέον 17 μηνες κι εχω αλλαξει μια φορα τα φιλτρα και ποτε την μεμβράνη....
Θέλω το απογευμα να κάνω φουλ σετ μετρήσεις να έχουμε ενα δεδομένο.
τα αντιφώσφορο και ανθρακα τα αλλάζω σχετικά γρήγορα...
Θέλω μια μέρα να φωνάξω τον νικο να καθαρίσουμε το σαμπ όπως μόνο εκείνος ξέρει...:D:D:D
ΠΑΡΩΝ!:cool:ετοιμοπολεμος και στις επάλξεις:grin:
παίρνω το τσαντάκι καθαρισμού και έρχομαι!
Κατσε κατσε Νικο να κλεισω τα πτζουρια μη και τιφλοθω απο την λαμψη!!! χαχαχα:grin::grin::grin:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.