Επιστροφή στο Forum : Θέματα σχετικά με γενικές πληροφορίες για Amano.
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο.
Σημερα βρηκα στο 15λιτρο ενυδρειο μου νεκρη μια γαριδουλα japonica μικρη περιπου 1-2cm οταν την ειδα την ετρωγαν τα 4 cardinal που μεχρι στιγμης εχω λετε να την σκωτωσαν αυτα? εκανα μετρησεις ολα φυσιολογικα και χθες εκανα αλλαγη νερου...λετε να βγηκαν δολοφονοι τα cardinal?:confused: τη γαριδα την ειχα κανα 4ρι μερες στο τανκ...
Και εγω εχω γαριδες με νεον αλλα ουτε που τις δινουν σημασια...
Μηπως εχει αλλαξει καυκαλο και τσιμπολογανε αυτο..
Στην αρχη την ειχα πατησει και εγω 2 φορες ετσι...
οχι η γαριδα ηταν την ψαρεψα και το διαπιστωσα...δεν καταλαβαινω τι μπορει να γινε...εν τω μεταξυ τα νεον μου δεν δειχνουν να χουν πολυ ορεξη η τα flakes που ταιζω δεν τους αρεσουν τα μπουκωνουν και τα φτυνουν μετα χωρις να τρωνε μονο bloodworm κατι τρωνε και το κοκκινο χρωμα δεν ειναι τοσο εντονο λετε να φταιει οτι εχω 4 μονο? εχω σκοπο να τα αυξησω μεχρι την παρασκευη...
Το να την σκότωσαν τα cardinal το βρίσκω απίθανο. Είπες την είχες μόνο 4 μέρες? Οι γαριδούλες είναι λίγο ευαίσθητες στην αλλαγή περιβάλλοντος. Μπορεί να μην προσαρμόστηκε καλά.
Υποθέτω ότι μέσα στις μετρήσεις που έκανες, μέτρησες και νιτρικά, σωστά? Θα μπορούσαν να έχουν ανέβει από την τροφή που δεν τρώνε τα cardinal (ειδικά σε τόσο λίγα λίτρα).
Έκανες καμιά αλλαγούλα όταν βρήκες την γαρίδα ψόφια?
Όσο για την ποσότητα των cardinal, μην παίρνεις και πολλή φόρα. 15 λίτρα είναι όλα κι όλα...
καλησπέρα παιδια,
Σημερα διαπίστωσα οτι απο το ενυδρείο μου έχουν χαθεί οι γαρίδες μου (amano). Απο τις 4 που είχα απο τα χριστούγεννα μου έμεινε μόνο 1. Το κακό είναι οτι δεν βρήκα κανένα 'πτώμα'. Δεν είναι περίεργο?
Δεν ξέρω αν φταίνε οι διακοπές της ΔΕΗ (πριν μια εβδομάδα), πάντως πριν αυτές αρχίσουν ήταν και οι 4 στο ενυδρείο. Μπορεί να φταίει ?
Τα στοιχεία του νερού μου είναι:
Ph:7 και πέφτει στο 6.5 με το CO2 (Υγρά τέστ / tetra)
Kh 8 (denerle stick)
GH: 10 (denerle stick)
NH3-Nh4 <0.01 (υγρά τέστ / Tropic marin)
No2=0 (υγρά τέστ / Tropic marin)
N03=0 (υγρά τέστ / Tropic marin)
Temp: 24 C
Co2 : 90 φυσαλίδες
Λίπανση: ανα 2 μέρες 0.3 ml flourish , 2.5 kalio
Φωτισμός: 2xT5 28 watt (1 Daylight & 1 Nature)
Φυτά έχω σχετικά αρκετά αλλα πάντα τις έβρίσκα
Sorry για την παράλειψη dinos!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις
τι γαριδες εχεις????εχεις φυτα???μηπως κρυβονται κ δεν τις βλεπεις???
Τσιόνογλου Σταύρος
13-03-08, 20:55
Με τι ψάρια τις έχεις?
Με τίποτα να ψόφησαν από μόνες τους... Πρέπει να ξέρεις ότι οι συγκεκριμένες γαρίδες είναι πολύ ντροπαλές και όλο κρύβονται.. Και στην περίοδο αλλαγής καβουκιού δεν θα τις βρείς με τίποτα!!!
Μια άλλη περίπτωση είναι αν χρησιμοποιείς φάρμακα πρέπει να τις βγάλεις έξω είναι πολύ επιρρεπείς σε οτιδήποτε (φάρμακα) ...
Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι
Φαρμακα δεν χρησιμοποιώ...
η μόνη ενέργεια την οποία έκανα την κυριακή είναι οτι άλλαξα τον υαλοβάμβακα στο φίλτρο. Γενικά κάτι άλλο δεν άλλαξε στη ρουτίνα μου...για αυτό προβληματίζομαι...θα συνεχίσω ωστόσο το ψάξιμο :p
να σου πω επισης να μη ξεχασεις να κοιταξεις και στο χαλι και κατω απο τους καναπεδες...γιατι οταν κατι τις τρομαξει πολυ η οι συνθηκες στο ενυδρειο σου δεν ειναι καλες και εχεις ανοιγματα στο καπακι.........παιρνουν των οματιων τους και φευγουν για λιμανια ξενα...:D :D :D
οταν εβαλα τις 12 αμανο μου απο το 120 σε ενα μικρο 30 λιτ (επειδη επιτεθηκαν σε καποια φυτα μου) την επομενη το πρωι μαζεψα τις 11 απο το πατωμα ..ευτυχως ζωντανες...η μια ειχε φτασει 4 μετρα μακρια απο το ενυδρειο...και μια αλλη ειχε πιαστει σε εναν ιστο αραχνης κατω απο τον καναπε...(δεν ημουν τοσο σχολαστικος στην καθαριοτητα..:D )
σφραγισα το καπακι και μετα απο λιγες μερες που συνηθισαν το νεο περιβαλλον ολα καλα...δεν ξαναεκαναν αποπειρα...
Μαλλον οι δικές μου φυγαν για Hawai....:)
Δεν τις βρίσκω πουθενά!
Τωρα μπορώ να πάρω καινούργιες καμια 5 αρα ακόμα? η πιο λίγες πρέπει ?
Πρέπει να τηρήσω κάποια αναλογία σε αυτές? θυληκές αρσενικες?
Παιδια καλημερα
Εχω ενα ενυδρειακι 20 λιτρων το οποιο τρεχει εδω και ενα χρονο μεσα στο οποιο ειχα 2 γκαπυ.Εδω και 15 ημερες βγηκαν τα γκαπυ και εβαλα 3 γαριδουλες amano,μια ανουμπια και 2 υγροφιλια σιαμενσις.
Μεχρι χθες οι γαριδες μου ηταν μια χαρα κινουνταν καλα, ετρωγαν αλγη,ολα ok.
To πρωι βρισκω τη μια στο πατωμα,την αλλη νεκρη μεσα στο ενυδρειο και την 3η ζωντανη.Τα καπακια ηταν κλειστα πρεπει να βγηκε απο τις χαραμαδες που εχει το ενυδρειακι για τα καλωδια του φιλτρου και του θερμοστατη.
Θερμοκρασια 25C, NH3=0, NO2=0, NO3=0.3 PH=8
Αλλαγη νερου εγινε την κυριακη 50%(μου ξεφυγε παραπανω καθαριζοντας το χαλικακι και μηπως φταιει αυτο)
Αν εχετε καμμια ιδεα τι μπορει να εγινε, βοηθειστε.
-------------------------
Συγνωμη, διορθωνω τις μετρησεις γιατι μιλουσα και εγραφα ταυτοχρονα
NO2=<0.3, NO3=10
Η γαριδα για να πεταχτει εξω κατι πρεπει να την τρομαξε...αλλα τι?δες πως θα παει και η αλλη γαριδα και αν ψωφισει κα αυτη μαλλον φταιει το νερο...εμενα οι γαριδες μου στην αρχη ακουμπουσαν η μια την αλλη και τρομαζαν με αποτελεμα να στρεσαρονται και πολλες φορες να πηδαν εξω μπροστα στα ματια μου!!!μπορει να εγινε αυτο και στην δικη σου περιπτωση και η μια να ψωφισε απο το στρες...δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω...
Δεν νομιζω οτι ειναι απο στρες. Συνηθως προσπαθουν να σκαρφαλωσουν οταν οι συνθηκες του νερου τις ενοχλουν. Μαλλον με την μεγαλη αλλαγη νερου αλλαξαν οι παραμετοι του ενυδρειου σου αποτομα.
κι εγω ετσι πιστευω φιλε μου, αλλα ας πουνε και αλλοι τη γνωμη τους.
οταν ειχα μια εμπειρια με αμανο που μου χτυπουσε φυτα ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=11180&highlight=amano+microsorum ) τις επιασα ολες απο το κοινωνικο και τς εβαλα σε ενα 15λιτρο μαιευτηριο....θες η αλλαγη?? θες ο μικρος χωρος?? την αλλη μερα μαζευα γαριδες απο ολο το σαλονι..ευτυχως ολες ζωντανες πλην μιας που πιαστηκε σε ιστο αραχνης κατω απο τον καναπε (και μου λεγε η μανα μνου οταν καθαριζω να τραβαω καναπεδες...:D)..
μετα απο αυτο και και αφου σφραγισα σχεδον το καπακι εζησαν ολες μια χαρα...
οποτε θα ελεγα οτι ειναι το στρες....αλλα εφοσον αυτο δεν εγινε αμεσως αλλα 15 μερες μετα..και εφοσον ψοφησε και μια μεσα στο ενυδρειο ...θα ελεγα οτι κατι πρεπει να γινεται με το νερο σου
Παιδιά, αν αυτή η γαρίδα είναι αμάνο τότε μαζί με την άλλη που έχω στο ενυδρείο μου και αγόρασα για πράσινη, έχουν γεννήσει μικρές. Έχω ξαναβάλει φωτό αλλά δεν ήταν τόσο καλές, τώρα νομίζω ότι είναι καλύτερες. Θα μου πείτε αμάνο σε γλυκό?. Τι να πω. Η μήπως είναι υβρίδια?
καλησπερα..
η γαριδα στη φωτο ειναι αμανο....
οποτε παιζουν τα εξης σεναρια..
1ον. ειναι και η αλλη που πηρες για πρασινη ...τελικα αμανο ...
2ον. η πρασινη κουβαλουσε ηδη οταν την αγορασες γονιμοποιημενα αυγα που σκασανε και εχεις πλεον μικρα...
3ον. εχουν παρατηρηθει φαινομενα αναπαραγωγης αμανο σε γλυκο νερο...καπου ομως οταν το ακουσα αυτο ειχα ακουσει και τη λεξη υβριδια....;)
οπως και να εχει να σου ζησουν τα μικρα...:p
Και η άλλη ίδια είναι. Πράσινη δεν είναι καμία απο τις δύο. Μπέρδεμα η κατάσταση. Κάτσε να μεγαλώσουν οι μικρές και θα το ξαναδούμε
Μακη γεια σου και να σου ζησουν τα μικρα ! επειδη το θεμα ειναι λιγο σπαζοκεφαλια και οι αναφορες για αναπαραγωγη/υβριδισμο amano γαριδων πολυ μπερδεμενο, αφου συνεχως προστιθενται νεες γνωσεις, θα ηθελα να διευκρινισεις 3 πραγματα πριν απαντησω: 1. εχεις 2 γαριδες μονο,σωστα καταλαβα; 2. τι μεγεθος εχουν γιατι στη φωτο φαινονται να ειναι αρκετα μικρες και 3. ειδες να κουβαλαει αυγα στα ποδια της καποια απο αυτες πριν γεννησει;
Γεια σου Αλέξανδρε, και εγώ έχω μπερδευτεί. Στο ενυδρειο μαζι με νέον και κόρυ έχω red cherry πολλές (20 μικρές και 4 μεγάλες-οι μικρές από γέννες). Αυτές τις δύο οι οποίες δεν είναι μικρές (περ. 3,5-4 εκ) τις πήρα για πράσινες και πραγματικά η μία είχε αυγά. Τώρα έχω μικρές (8-10) και από αυτές. Τώρα τι να λέμε, αμάνο είναι 100%, και οι μικρές είναι ίδιες. Μπορεί βάβαια να παίζει και θέμα υβριδισμού (πολύ πιθανο) Τι να πω
Πρέπει τελικά να βγάλουμε πόρισμα
Υπαρχουν οι εξης εξηγησεις:
-Αν τα μικρα ειναι απογονοι των αμανο τοτε.. 100% δεν εχεις αμανο. Δεν εχει αποδειχθει ΠΟΤΕ οτι οι αμανο μπορουν να αναπαραχθουν, εστω και τυχαια, σε γλυκο νερο. Οσες φορες αναφερθηκε αυτο επροκειτο για αλλο ειδος. Μην ξεχναμε οτι γαριδες του γενους Caridina συλλεγονται απο μια μεγαλη γεωγραφικη περιοχη της ΝΑ Ασιας και οι διαφορες μορφες ειναι επισης πολυαριθμες και δυσκολο να αναγνωριστουν και ταξινομηθουν.Δες εδω ενα video http://www.youtube.com/watch?v=RDHWxq1O6rI με ενα ειδος Caridina απο Ινδονησια. Μοιαζει παρα πολυ με αμανο !
- Υβριδοποιηση μεταξυ αμανο και cherry επισης δεν εχω ακουσει ποτε να εχει καταγραφει. Green dwarf shrimp και Red cherry βγαζουν υβριδια που μερικες φορες μπορουν να εχουν μπλε χρωμα μαλιστα.
-Αυτο με τα αυγα σε ρωτησα γιατι σημαινει οτι αφου η θηλυκια τα ειχε κατεβασει στα ποδια της αυτο σημαινει οτι σιγουρα ηταν γονιμοποιημενα.
Παντως στην φωτο αναγνωριζω αμανο αρσενικη και αφου λες οτι το μεγεθος ειναι 3.5-4 εκ αυτο σημαινει οτι αυτοματα αποκλειεται να ειναι green shrimps οι οποιες φτανουν maximum τα 3 εκ σε μεγεθος.
- το πιθανοτερο ειναι τα μικρα να ειναι red cherry αποχρωματισμενα. οι συγκεκριμενες γαριδες οφειλουν το κοκκινο χρωμα σε επιλεκτικη αναπαραγωγη και πολλες φορες εχει αναφερθει οτι παρουσιαζονται απογονοι με αποχρωματισμο και πιο κοντα μορφολογικα στην αγρια μορφη (Neocardina denticulata) που ειναι διαφανο καφετι.Ο χρονος θα δειξει αν εχω δικιο. Εκτος και αν εχεις κανει την εξαιρετικη πρωτια και εχεις τις πρωτες μεταλλαγμενες αμανο που μπορουν να αναπαραγονται σε γλυκο νερο :D
Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά είναι ίδια με τις κόκινες αλλά διαφανή με σημαδάκια όπως οι μεγάλες. Μάλλον αυτό συμβαίνει
Να σημειωσω οτι ο "εκφυλισμος" αυτος στις red cherry οφειλεται σε υβριδισμο με αλλα ειδη Neocaridina σε καποιον απο τους προγονους της αποικιας και για κανεναν λογο δεν προκειται να εμφανιστει λογω ενδογαμιας και επιμειξιας. Μπορει κανεις να διατηρει επι δεκαετιες εναν αμιγως κοκκινο "καθαρο" πληθυσμο χωρις ποτε να εμφανιστει αποχρωματισμενο ατομο.
Γονιδιακα αυτες οι γαριδες εχουν προγραμματιστει απο τον ανθρωπο να εχουν εντονο κοκκινο χρωμα και οπως αν διασταυρωσεις 2 κανις δεν προκειται να γεννησουν λυκο ετσι και οι red cherry δεν προκειται ποτε να δωσουν αγρια μορφη ξανα στους απογονους τους.
Γι αυτον τον λογο αν καποιος επιθυμει εναν αμιγως κοκκινο πληθυσμο θα πρεπει να προσεχει να μην "μολυνθει" αυτος γενετικα απο καποιο υβριδιο που τυχαια θα βρεθει στο ενυδρειο.
kalomoiris
22-12-08, 11:53
η πληρης παρουσιαση θα γινει οταν ερθει το ενυδρειο στο σημειο που πισστευω οτι θα μου αρεσει να φουντουσουν και τα φυτα γιατι ταλαιπωρηθηκαν απο την μετακομιση και την διαλυσει δυστηχως του ενυδρειο
λοιπον το καινουργιο setup ειναι μονο με γαριδες και ετσι θα παραμεινει
εχει μεσα 6 Amano shrimp και 4 Green dwarf shrimp
προς το παρων γιατι θα μπουν και αλλες καθε ιδεα για ειδη γαριδων ειναι δεκτα και φυσικα για το ενυδρειο που ειναι και ο λογος που ανοιγο το θεμα
για να το δειτε να μου πειτε ιδεες
και συγνωμη για τις φωτο αλλα ειναι απο κινητο τραβηγμενες
kalomoiris
22-12-08, 12:33
πρεπει να πω οτι η 3 φωτο απο το τελος ειναι μετα απο μια μικρη προσθηκης μια κρυπτοκορινας και καποιες μικρες αλλαγες
Εισαι πολυ ωραιος για νεο στησιμο. Ιδανικο το ενυδρειο σου για να το αφιερωσεις σε γαριδες. Θα περασουν πολυ καλα και να δεις που θα αρχισουν τις γεννες. Ιδιαιτερα αν βαλεις και τις red cherry!
Εχω μονο μια ενσταση για τα ξυλα. Εχεις πολλα ομορφα ξυλα αλλα δεν εχεις πετυχει ακομα τον συνδυασμο που θα αναδειξει το ενυδρειο. Το μεγαλο ακριβως στο κεντρο "μπουκωνει" το χωρο, Δοκιμασε να το βαλεις πιο γωνια και φερε τα μικροτερα προς το κεντρο, ωστε να ανοιξει λιγο. Μην ξεχνας οτι θα μεγαλωσουν και τα φυτα και θα καταλαβουν και αυτα καποιο χωρο.
Απο γαριδες εγω θα προτεινω και 2-3 Fan shrimps οπως οι bamboo. Εχουν ωραιο μεγεθος και χρωματισμο και ζουν πολλα χρονια. Το μονο που θελουν ειναι να ειναι ωριμο το ενυδρειο για να εχει μικροοργανισμους να τραφουν.
kalomoiris
22-12-08, 14:46
το ξερω για το ξυλο στην μεση αλλα πιστεψε με μονο ετσι βολευει και δινει και πολυ χωρο το ειχα και πιο παλια στα αριστερα και δεν βουλευε πολυ και δεν ειχε καθολου χωρο για φυτα
To setup με τα ξύλα μου αρέσει πάρα πολύ.Εγώ θα το έκανα Νότιας Αμερικής...8-)
kalomoiris
22-12-08, 14:51
αμα τρωνε πλαναρια η μπαμπου τοτε θα κανουν παρτυ λολ
σε ευχαριστω για την συμβουλη σου απλα θελω να το αφιερωσω αποκλειστηκα σε γαριδακια και γαριδες
kalomoiris
22-12-08, 20:46
μετα απο το κλαδεματα απο τον φιλο raven (ευχαριστω πολυ) ανεβαζω καποιες φωτο αν και πιστευω οτι οταν παρουν τα πανω τους θα δειχνει πολυ πιο ομορφο
kalomoiris
22-12-08, 20:49
τελικα τωρα που κοιταω τις φωτο το χαλανε παρα πολυ ειναι πιο ομορφο απο κοντα
δεν παει αλλο πρεπει να παρω φωτογραφικη δεν γινεται αλλο με το κινητο....
λολ
Μια χαρα! Να ξερεις το Μ.umbrosum οσο το κλαδευεις, τοσο θεριευει. Την Νεσεα δεν την βλεπω αλλα αμα παρει μπρος και φτασει στην επιφανεια θα ειναι σαν να ανατελλει ο Ηλιος !:D
Αντε παρε μια ψηφιακη επιτελους :)
kalomoiris
23-12-08, 15:46
εχω μια πανω τωρα που θα γυρισω θα την κατεβασω μαλλον
οσο για την νεσεα δυστηχως ειχε παρα πολυ αλγη πανω τις που μονο ενα μικρο κομματακι εμεινει και την εχω στο πισω ξυλο εκει που μπηκε η τζαβα για να παρει τα πανω του και να το φυτεψω
το Micranthemum umbrosum πως ακριβως το κλαδευεις?
την Ceratopteris που ειναι στην αριστερη μερια του ενυδρειο διπλα απο το κεντρικο ξυλο λετε να την βγαλω απο εκει και να την βαλω τερμα δεξια πισω ακριβως απο τις anubies????
και αν το κανω αυτο στην θεση τις τι προτεινεται να βαλω?
την Νεσεα αμα την αφησω να επιπλεει θα παρει τα πανω τις??
Τη Νεσεα φυτεψε την κανονικα. Αυτα που βλεπεις ειναι εναεριες ριζες και οχι αλγες. Ειναι το κατω μερος του φυτου γιαυτο ειναι ετσι. Φυτεψε την καπου να εχει φως και θα πεταξει νεες κορυφες συντομα.
Το umbrosum μολις μεγαλωσει το κλαδευεις οπως και οπου θες και πεταει συνεχως νεες κορυφες απο χαμηλα. Γινεται ωραιο θαμνακι.
Την ceratopteriς οπως ακριβως λες..βαλτην πισω.
kalomoiris
23-12-08, 16:11
για την Νεσεα πρεπει να ηταν αλγη γιατι ηταν πρασινη τριχωειδης τωρα τι να πω εσυ ξερεις καλυτερα βασικα αφου ξερεις οτι ακομα εχω 0.36w υπερβολικα λιγο αμα την φυτεψω δεν θα περνει φως ουτε για δειγμα γιατι ειναι και 50 εκατοστα υψος τωρα που θα ανεβω πανω θα παω να παρω 2 τ5 αλλα το προβλημα μου ειναι οτι πισω χωραει μονο 65 εκατοστα ενω μπροστα περνει μεχρι 72 στα 65 εκατοστα βγεινει τ5 και αν ναι ποσα βατ για να παρω το balast
Ενας φιλος μου εχει ενα ενυδρειακι με καποιες γαριδες μεσα..
Υπαρχουν καποιες ερωτησεις:
1)Αλλαζουν κελυφος οι γαριδες?(οπως λεει βρηκε ενα κεφαλι χωρις να εχει πεθανει καποια)
2)διαθετουν και δαγκανες;
Τα ρωταω αυτα γιατι δεν ετυχε να εχω γαριδες..
τι γαριδες εχει ο φιλος σου Ηλια?οι αμανο αλλαζουν αρκετα συχνα.οι cherry οχι.
τι εννοεις κατι σαν αμανο????:D:Dαλλαζουν συχνα οι αμανο κελυφος.δεν χρειαζεται να ανησηχει;)
Ghost shrimp? Δαγκανες ειναι το σημα κατατεθεν τους!
Μου τις περιεγραψε καπως διαφανες με καφε λεπτες ριγες
Καλησπέρα.
Έχω μία ερώτηση που πριν την κάνω το σκεφτόμουν αρκετά...μου φαίνεται κάπως χαζή... :confused:
Οι γαρίδες στο ενυδρείο μας αλλάζουν δέρμα? Το ρωτάω γιατί ενώ έχω 2 γαρίδες (Amano Shrimp) οι οποίες είναι συνεχώς πίσω από το φίλτρο, σήμερα διαπίστωσα ότι έχω μία πεθαμένη και 2 ζωντανές!!!!!! :confused::confused::confused: Άρα? Οι 2 ζωντανές είναι οι γαρίδες μου και η "πεθαμένη" είναι το δέρμα κάποιας από τις 2??
Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό στο φόρουμ έως τώρα...
Ευχαριστώ για την απάντηση :)
Δημητρης89
07-09-09, 20:36
αν και δεν εχω γαριδες,κποια στιγμη ειχε αναφερθει αυτο το θεμα και η απαντηση ειναι οτι αλλαζουν:):)
Κοίτα..... αν δεν αλλάζουν τότε το ενυδρείο μου έχει φαντάσματα!!!:smt101
harris samos
07-09-09, 20:55
Κοίτα..... αν δεν αλλάζουν τότε το ενυδρείο μου έχει φαντάσματα!!!:smt101αλλαζουν σιγουρα σχεδον καθε μηνα αν δε κανω λαθος και εγω το ιδιο ειχα παθει λεω κριμα ψοφισε και μετα να την
Ναι και γω αυτο σκέφτηκα... ότι ψόφησε... αλλά μετά είδα ότι έχω και 2 ζωντανές!!! :D
Τώρα θα πρέπει να βγάλω και το δέρμα απο το ενυδρείο ε??
Δημητρης89
07-09-09, 21:07
νομιζω(χωρις να ειμαι σιγουρος)οτι το τρωνε:)
harris samos
07-09-09, 21:07
Ναι και γω αυτο σκέφτηκα... ότι ψόφησε... αλλά μετά είδα ότι έχω και 2 ζωντανές!!! :D
Τώρα θα πρέπει να βγάλω και το δέρμα απο το ενυδρείο ε??
αστο το τρωνε η ιδιες το ασβεστιο το χριαζοντε
Καλησπέρα.
Έχω μία ερώτηση που πριν την κάνω το σκεφτόμουν αρκετά...μου φαίνεται κάπως χαζή... :confused:
Οι γαρίδες στο ενυδρείο μας αλλάζουν δέρμα? Το ρωτάω γιατί ενώ έχω 2 γαρίδες (Amano Shrimp) οι οποίες είναι συνεχώς πίσω από το φίλτρο, σήμερα διαπίστωσα ότι έχω μία πεθαμένη και 2 ζωντανές!!!!!! :confused::confused::confused: Άρα? Οι 2 ζωντανές είναι οι γαρίδες μου και η "πεθαμένη" είναι το δέρμα κάποιας από τις 2??
Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό στο φόρουμ έως τώρα...
Ευχαριστώ για την απάντηση :)
Διάβασε κυρίως την τελευταία παράγραφο Η εκδυση του εξωσκελετου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33328)
Επίσης μερικά θέματα :
Η γαρίδα μου αλλαξε δερμα (κελιφος) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33176)
Εκδυση γαριδας (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28522)
Ερωτησεις για Γαριδες (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31175)
Αλλαγη κελυφους γαριδας!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23750)
Μάλλον βαριέσε να ψάξεις και να διαβάσεις :smt045:smt045:smt045
Κι εγώ τις προάλλες νόμιζα πως ψόφησε η μία γαρίδα μου και τελικά όντως είχε ψοφήσει....
Δημητρης89
07-09-09, 23:32
Κι εγώ τις προάλλες νόμιζα πως ψόφησε η μία γαρίδα μου και τελικά όντως είχε ψοφήσει....
:smt043:smt044
Σε ενα φυτεμενο ενυδρειο 70 λιτρα ,εχω και γαριδες αμανο.Μπορω να χρησιμοποιησω excel ή θα εχουν προβλημα οι γαριδες???Αν ναι σε ποια δοσολογια???
Ευχαριστω Πετρος
στη συνηθη δοσολογια που γραφει το μπουκαλι (συντηρησης και οχι εκκινησης) δεν εμφανισαν προβλημα σε μενα ουτε οι αμανο ουτε οι τσερυ...
γενικοτερα παντως συστηνεται να αποφευγεται η χρηση του με γαριδες....
Kυριως οταν μιλαμε για ευαισθησια των γαριδων στο excel, εννοουμε τα ευαισθητα ειδη οπως οι CRS,bee,tiger κλπ. Oi amano και οι red cherry δεν επιρρεαζονται και πολυ απο την απλη δοσολογια.
Η δικη μου προσωπικη εμπειρια ηταν μια φορα που εριξα excel σε λιγο μεγαλυτερη δοση απο την συνιστωμενη και οι amano,καθως και οι SAE τρελλαθηκαν και εφερναν τουμπες μεσα στο ενυδρειο για κανα μισαωρο. Δεν ειχα ομως καμια απωλεια και επειτα απο λιγο ηρεμησαν παλι.
Μετά από την εβδομαδιαία αλλαγή νερού 15% (100 λίτρα καθαρά)με θερμοκρασία ακριβώς την ίδια με το ενυδρείο 25C 3-4 γαρίδες αμάνο από τις 6 είναι συνέχεια στην επιφάνεια και "τρέχουν" προς τη ροή του φίλτρου.Μολις φτάσουν περνάνε από πάνω,πέφτουν προς τα κάτω και πάλι από την αρχή!
Τα 6 zebra danio 1 ζευγάρι γκουράμι και καμιά 20αριά red chery είναι μια χαρά.
Τι έγινε?Να βάλω άνθρακα?
Το νερό είναι και από θερμοσίφωνο αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ.Αντιχλώριο έχω βάλει
Τωρα είναι 4 που το κάνουν αυτό.
Είναι συνήθες φαινόμενο?Μετά τις αλλαγές να παρατηρείτε κάτι τέτοιο η κάτι παρόμοιο και με τους άλλους αργανισμούς?
Δε τις βλέπω καλά....:(
Μην ανησυχεις σπυρο, ειναι φρενιτιδα ζευγαρωματος.
Οταν καποια θηλυκια ειναι ετοιμη για να κανει εκδυση, εκλυει στο νερο φερομονες που τρελλαινουν τους αρσενικους.
Αυριο-μεθαυριο πιθανον να δεις καποια θηλυκια με αυγα στα ποδια.
Δημητρης89
28-12-09, 02:42
γι' αυτο και οι δικες μου οι αρσενικες εκαναν συνεχεια βολτες στα τζαμια,
και που νομιζα οτι επαθαν κατι:)
Την έκανε την έκδυση.
Το παλιό της "παλτο" δε το αφαιρώ ε?
Κάπου το διάβασα αλλά δε θυμάμαι!Να το αφήσω ή να το βγάλω...δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό που διάβασα.
Σε ευχαριστώ βρε Αλέξανδρε!!!ΟΥΦΦΦ!
Ζωντανή εγκυκλοπαίδια είσαι!!!
Την έκανε την έκδυση.
Το παλιό της "παλτο" δε το αφαιρώ ε?
Κάπου το διάβασα αλλά δε θυμάμαι!Να το αφήσω ή να το βγάλω...δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό που διάβασα.
Σε ευχαριστώ βρε Αλέξανδρε!!!ΟΥΦΦΦ!
Ζωντανή εγκυκλοπαίδια είσαι!!!
Αστο ... θα το φανε .... :p
Γειά σας.
Σε ενυδρείο 100 lt καθαρά όταν κάνω την εβδομαδιαία μου αλλαγή νερού παρατηρώ μετά από 5 λεπτά τις γαρίδες ,10 αμάνο, 15 περίπου red cherry να ανεβαίνουν και να πηγαίνουν προς την έξοδο-φλογέρα του φίλτρου.Γιατί το κάνουν αυτό?Να τονίσω πως δεν το κάνουν όλες ,3-4 αμάνο και 2-3 red cherry ,οι υπόλοιπες "βόσκουν" κανονικά.Μετά από 3-4 ώρες ηρεμούν.
Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζω το νερό είναι:
Νερό από θερμοσίφωνο (γυάλινος) σε δοχείο με την ίδια σχεδόν θερμορασία του ενυδρείου 24-25.
Βάζω την κατάλληλη ποσότητα αντιχλώριο ,ανακατεύω ,αφήνω για 5 λεπτά το πολύ και μετά το ρίχνω μέσα.
Κάνω κάτι λάθος?:confused:
Και τώρα είναι κρυμμένες όόόόλες στη φτέρη.
Ξέρει κανείς τι είναι αυτό που τις κάνει να συμπεριφέροντε έτσι?
Εχει να κάνει με την ποιότητα νερού?
Στο 25αρι που έχω 6 red cherry και 2 αμανο είναι μια χαρά μετά από την αλλαγή που έκανα.Σαν να μην τρέχει τίποτα.:confused:
Μήπως επειδή κάνω μεγάλη αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 50% και το ph του νερού της βρύσης είναι διαφορετικό από αυτό του ενυδρείου (λόγο φιάλης CO2) να της κάνει να κρύβοντε?Μην πεθάνουν κιόλας!Μερικές κουνάνε τα πτερύγια που έχουν κάτω από την ουρά τους συνέχεια.:confused:
Δεν ξέρω τι να πω.
50% δεν ειναι πολυ??
Ακολουθώ το EI για λίπανση γι'αυτό.
Οσο πιο πολυ τοσο καλητερα ... 50% δεν ειναι πολυ!!
Ακολουθεις Ε.Ι. ??
Ο Αλεξ με φουλ CO2 και νερο βρυσης δεν εχει προβλημα τις γαριδες του ...
Ποσο ph εχει η βρυση και ποσο το ενυδρειο σου?
6.9 και το νερό βρύσης είναι 7,6.
Μίλησα με το "γιατρο" στο τηλέφωνο (δεν άντεχα:D) και μου είπε ότι είναι λίγες και φοβούντε με το μπάχαλο ,βγάλε-βάλε νερό και κρύβοντε.
Και όταν βάζουμε το νερό να το βάζουμε λίγο λίγο για να μην πέφτει το Ph απότομα.
Οπότε από την επόμενη αλλαγή νερού......:)
Ολα ΟΚ.
Εντάξει είμαι ακόμη αρχάριος και με πιάνει πανικός και απορίες!:D
σε 80*30*35 χωρις καπακι σκεφτομαι να παρω overtank φωτισμο
δηλαδη θα ειναι ανοικτο.Μπορω να κανω γαριδαδικο γιατι ο αλεξ
αναφερει για κλειστο καπακι οπωσδηποτε,με επιπλεοντα φυτα;
Tι ειδος λες να βαλεις;
Αν ειναι καλα στρωμενο και ωριμο το ενυδρειο και οι παραμετροι του νερου σωστες, συνηθως δεν υπαρχει προβλημα. Εμενα πλεον ολα τα ενυδρεια μου ειναι ανοικτα και εχω πολλες red cherry αι μερικες αμανο.
Επιφοβες να βγουν εξω, ιδιαιτερα τις πρωτες μερες , ειναι οι γαριδες αμανο και το καπακι προσφερει σιγουρια και ασφαλεια οτι δεν θα τις βρεις στο πατωμα. Οταν προσαρμοστουν και τους αρεσει, δεν προσπαθουν πια να σκαρφαλωσουν εξω.
εχω αμανο θα βαλω και ρεντ τσερυ,σαλιγκαρια και cpd.
Με αρεσε πολυ το μικρο ενυδρειο σου.Θα ψαξω για πετρες στο
μερλιν και φυτα ευκολα.Το κερατοπτερις φοβερο που μου εδωσες.
κατι ασχετο δυο φυτα που μου εδωσες δεν τα αναγνωριζω το ενα ειναι
κερατοφυλλο;μπορεις να μου πεις πια ειναι
πρεπει να ειναι egeria densa -elodea το δευτερο ...ετσι νομιζω τουλαχιστο
Το πάνω είναι κερατόφυλλο και το κάτω μικρανθεμοειδές.
Το πάνω είναι κερατόφυλλο και το κάτω μικρανθεμοειδές.
:smt023
Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα με το κρυφτό και τα ακροβατικά πριν αρκετό καιρό…. ;) το πρόβλημα λύθηκε όπως σου είπε και ο “γιατρός” όταν έκανα τα εξής : όση ώρα κάνω να βγάλω το νερό κατά την αλλαγή τόση ώρα κάνω αντίστοιχα να το ξαναγεμίσω π.χ. 15 λεπτά άδειασμα 15 λεπτά + γέμισμα. Τα γαρίδια και τα cpd δεν περνούν χαμπάρι με αυτόν τον τρόπο. Μία συμβουλή… το πάν είναι ότι και αν κάνεις στο ενυδρείο να το κάνεις με την ησυχία σου αργά και σταθερά για να γίνει σωστά.:):smt023
Sorry για το άσχετο, τι είναι όμως Ε.Ι.;;;
Tο E.I. είναι το εν συντομία Εstimative Ιndex είναι μία μέθοδος λίπανσης του Tom Barr. διάβασε αυτό το θεματάκι εχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες ;)
(http://http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29886&highlight=estimative+index)http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29886&highlight=estimative+index
Ευχαριστώ!
Επιστήμη ολόκληρη, καλύτερα που δεν ήξερα! :D:D
ξερω μπορει να ακουγεται λιγο "κουλη" ερωτηση αλλα ειμαι σιγουρη πως ενω οταν τις αγορασα ειχαν ενα διαφανες γαλαζιο ελαφρως χρωμα τωρα τις βλεπω να ροζιζουν, κοκκινιζουν...!!!:confused::confused::confused:
μηπως αρρωστησαν???
καθονται ολη την ωρα πανω σε ενα ξυλο που εχω..
μηπως ειναι red cherry?? .?? και λογω στρες ηταν πρωτα διάφανες και μετα αρχισαν να κοκκινιζουν? λιγο δυσκολο για αμανο να αλλαξουν χρωμα...μια φωτο
Κι εγω οταν αγορασα τις πρωτες μου μικρες αμανο, ηταν γαλαζιες και μετα απο λιγο καιρο αρχισαν να γινονται πιο καφετιες.
Καλο ειναι αυτο, σημαινει οτι αρχισαν αν προσαρμοζονται.
Σε ποσα λιτρα τις εβαλες;
σε 40 λιτρα με γκαπυ, 5 γαριδουλες,
προς καφετι ειναι σωστα Raven..:)
Platy θα ηθελα πολυ να τις βγαλω φωτο αλλα με τη μηχανη που εχω πολυ δυσκολο...ειναι και κρυμμενες στο ξυλο σε μια τρυπα που εχει:smt120
χμ..δεν πειραζει και αυριο μερα ειναι...παντως καλο ειναι να υπαρχουν διαφορες κρυψωνες για τις γαριδες..οι δικιες μου βρισκονται συνεχως σε κινηση...τα φυτα τυπου μοσσ τις χαροποιουν ιδιαιτερα και δεν κουραζονται να τα καθαριζουν..καλη συνεχεια
Εισαι οριακα απο χωρο για τις αμανο, αρκεσου σε αυτες. Γινονται μεγαλες εως και 6εκ οι θηλυκιες και θελουν αρκετο χωρο. Αλλαγες νερου καθε εβδομαδα και θα τις εχεις μεχρι και 4-5 χρονια.
Εισαι οριακα απο χωρο για τις αμανο, αρκεσου σε αυτες. Γινονται μεγαλες εως και 6εκ οι θηλυκιες και θελουν αρκετο χωρο. Αλλαγες νερου καθε εβδομαδα και θα τις εχεις μεχρι και 4-5 χρονια.
ναι ε? κριμα γιατι ελεγα να παρω και καμια red cherry..
αλλα οκ!!να μη το παρακανω!:grin:
[QUOTE=platy;419943]χμ..δεν πειραζει και αυριο μερα ειναι...παντως καλο ειναι να υπαρχουν διαφορες κρυψωνες για τις γαριδες..οι δικιες μου βρισκονται συνεχως σε κινηση...τα φυτα τυπου μοσσ τις χαροποιουν ιδιαιτερα και δεν κουραζονται να τα καθαριζουν..καλη συνεχεια[/QUOTEηγγειλ
παρηγγειλα κατι μπαλακια μος μπας και τις βλεπω περισσοτερο και βγουν απο την τρυπα!!! ευχαριστω platy, πηρες τελικα τα γκαπυ?:)
Δεν ειπα εγω τιποτα για red cherry. Αμανο μην βαλεις αλλες..;)
ευχαριστω platy, πηρες τελικα τα γκαπυ?:)[/QUOTE]
?/ για ποιο ενυδρειο>?? εχω αλλαξει το προτζεκτ εδω και καιρο ..το ενυδρειο τρεχει με γαριδες και γονο απο ξιφοφορους(μεχρι να μπει ο πλακατ..):rolleyes:
....(μεχρι να μπει ο πλακατ..):rolleyes:
O οποιος πιθανοτατα θα σου τσακισει τις γαριδες.
χμμμ....τοτε τι προτεινουν ολοι μονομαχο με γαριδες και σαλιγκαρια ...(μπουρδες?) βλεπουμε μεχρι τοτε...
Με αμανο δεν θα υπαρχει προβλημα αλλα με τις μικρες γαριδες τυπου red cherry ειναι ρισκο. Εκτος του οτι εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο τον χαρακτηρα του καθε μονομαχου, γενικα οι plakat ειναι πιο γρηγοροι και τσαχπινηδες απο τους αλλους.
Εμενα ο δικος μου δεν πειραζε τις ενηλικες αλλα τα νεογεννητα τα αποδεκατιζε !!
ας τις βαλλω με το καλο και βλεπουμε..:D:D..αλλιως θα μπει τπτ αλλο
Δεν ειπα εγω τιποτα για red cherry. Αμανο μην βαλεις αλλες..;)
αν βαλω 5 ακομα red cherry ειναι οκ?:rolleyes:
μην το παραγεμισεις...καλυτερα να αφησεις τις αμανο αλλιως βαλλε ενα ζευγαρακι ρεντ τσερυ ...οταν θα γεννησουν θα γεμισεις...
μην το παραγεμισεις...καλυτερα να αφησεις τις αμανο αλλιως βαλλε ενα ζευγαρακι ρεντ τσερυ ...οταν θα γεννησουν θα γεμισεις...
μηπως ξερεται πως ξεχωριζουν αρσενικα-θυληκα στις γαριδες..?τις αμανο τις πηρα στην τυχη αλλα διαβασα οτι δε γεννανε σε ενυδρειο ετσι και αλλιως...
αρσενικες ρεντ τσερυ'' πιο μικροσωμες με λιγοτερο κοκκινο χρωμα ...θηλυκες ρεντ τσερυ πιο παχουλες με πιο εντονη την αισθηση του κοκκινου χρωματος...κανε μια αναζητηση στο γοογλε με λεξεις κλειδια τα ειδη των γαριδων ...(και επισης αναζητηση σε παλαιοτερα θεματα) κοιτα και αυτο http://www.fishyou.com/shrimp-crs.php
αρσενικες ρεντ τσερυ'' πιο μικροσωμες με λιγοτερο κοκκινο χρωμα ...θηλυκες ρεντ τσερυ πιο παχουλες με πιο εντονη την αισθηση του κοκκινου χρωματος...κανε μια αναζητηση στο γοογλε με λεξεις κλειδια τα ειδη των γαριδων ...(και επισης αναζητηση σε παλαιοτερα θεματα) κοιτα και αυτο http://www.fishyou.com/shrimp-crs.php
οκ ευχαριστω! :)
Οι red cherry δεν ειναι κιχλιδες να μπαινουν σε ζευγαρια. Νοιωθουν καλα σε ομαδα και καλο ειναι αν θελουμε αναπαραγωγη να βαζουμε μια αποικια των 10-12 απο την αρχη.
Οι red cherry δεν ειναι κιχλιδες να μπαινουν σε ζευγαρια. Νοιωθουν καλα σε ομαδα και καλο ειναι αν θελουμε αναπαραγωγη να βαζουμε μια αποικια των 10-12 απο την αρχη.
εβαλα 5 για αρχη..,
απο συμπεριφορα ειδα οτι ειναι καπως ανησυχες σε σχεση με τις αμανο που ολο κρυβονται...
ισχυει αυτο? ή ακομα δεν εχουν συνηθισει το ενυδρειο?
Φυσιολογικο. Ειναι και ο νεος χωρος αλλα γενικα οι red chery ειναι απο τα πιο κινητικα ειδη.
εχω βαλει 5 αμανο και 5 red cherry, εχω να δω τις αμανο στο ενυδρειο πολυ καιρο...νομιζω πως δεν υπαρχουν πλεον...
πτωματα δεν εχω δει, τα ψαρια που εχω μεσα ειναι γκαπυ, δε μπορουν να τις φανε!!
το ενυδρειο ειναι κλειστο πανω, τι εχουν γινει..?
τις red cherry τις βλεπω...
Πιθανοτατα ειναι ολες εκει αλλα δεν τις βλεπεις. Οταν ταιζεις με καμια ταμπλετα δεν βγαινουν;
Πιθανοτατα ειναι ολες εκει αλλα δεν τις βλεπεις. Οταν ταιζεις με καμια ταμπλετα δεν βγαινουν;
οχι εχω να τις δω μερες...:confused::confused:
Αν βλεπεις τις red cherry πιστευω οτι και οι αμανο ειναι ζωντανες και σωες αλλα κρυβονται. Δοστους λιγο χρονο και θα ξεμυτισουν μολις συνηθισουν τον χωρο και δεν νοιωθουν απειλη.
Αν βλεπεις τις red cherry πιστευω οτι και οι αμανο ειναι ζωντανες και σωες αλλα κρυβονται. Δοστους λιγο χρονο και θα ξεμυτισουν μολις συνηθισουν τον χωρο και δεν νοιωθουν απειλη.
που κρυβονται ομως..δεν εχει πολλες κρυψωνες το ενυδρειο, μονο ενα ξυλο που μπορει να καθονται πισω,..:smt120
Χριστόφορος Μίχας
05-03-10, 00:30
Οι γαριδούλες άν θέλουν να κρυφτούν δεν τις βρίσκεις με τίποτα. Ειδικά όταν αλλάζουν κέλυφος. Αλλά εφόσον τις έχασες όλες τότε μήπως για κάποιο λογο έχουν στρεσαριστεί?
Οι γαριδούλες άν θέλουν να κρυφτούν δεν τις βρίσκεις με τίποτα. Ειδικά όταν αλλάζουν κέλυφος. Αλλά εφόσον τις έχασες όλες τότε μήπως για κάποιο λογο έχουν στρεσαριστεί?
τι να σου πω...!!!
(δεν εχω κανει γαριδιολογος!:):))
να φταιει το νερο?? oi red cherry ειναι μια χαρα..
Αλεξάνδρα Κατσούρη
05-03-10, 14:12
Εφόσον οι τσέρυ είναι καλά, τότε και οι άλλες πρέπει να είναι ζωντανές κάπου..Το νερό φταίει μόνο στην περίπτωση που είτε δεν είναι πληρως στρωμένο το ενυδρείο, ειτε ρίχνεις υπερβολικά πολλά λιπάσματα για φυτά, είτε κάποιο λίπασμα έστω και σε λίγη δοσολογία περιέχει αρκετό χαλκό. Η τέλος, έκανες δραστικό κούρεμα στα φυτά σου και αυτά είναι ανούμπιες και κρυπτοκορίνες. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι όπως λαθος θερμοκρασία νερού, απότομη αλλαγή της κλπ...Εφόσον δεν συντρέχουν αυτά, τότε το νερό είναι ΟΚ.
αυτη ειναι η γαριδα αμανο?
και αυτη η τροφη της συγκεκριμενης εταιριας κανη?
η γαριδα ειναι αμανο..και η τροφη αν ειναι βυθιζομενη (σε στυλ ταμπλετα κανει) τωρα καλο ειναι να ταιζεις κ κανα λαχανικο που κ που (καροτο,αγγουρακι κλπ_
Αμανο ειναι ... :p
Τι εννοεις κανη?? :confused::D
Ειναι αμανο ναι!
Ριχνε της και κανα κομματακι καροτο βρασμενο που κ που :p
παντως ΟΧΙ ΟΠΛΟΥ χαχα εννοει πιστευω αν κανει για τροφη
ναι εαν κανη η συσκευασια για την γαριδα.ειναι ταμπλετα.θα τους δινω και ολα αυτα που μου εχετε πει.ωραια μολις μου εφεραν για δοκιμη 5 γαριδουλες και παιδια μπηκαν κατευθειαν στα φυτα,στο βυθο και με τα ποδια τους ολο τρωνε εχουν πολη πλακα.τρομερο παντος.πανε μικρα ψαρακια να της ακουμπισουν καθοτη νεες στο ενυδρειο.δεν μπορεις να της δεις καμια φορα δεν αναγνωριζοντε,δεν φαινετε ευκολα με το ματι.πρεπει να ψαχνεις καλα για να της δεις που ειναι κρυμενες και που τσιμπολογουν.θα βαλω και της κοκινες απο φιλο που δινει.εδειξε το ενυδρειο παιδια τωρα.πρασιναδα,σαλιγκαρακια,γαριδουλες και ζωοτοκα.εχω παθη.σας ευχαριστω για της απαντησεις παρα πολυ.
gemen.
και απο αυτες της ταμπλετες ποσες ειναι καλο να ριχνουμε και καθε ποτε?ειναι καλυτερα πρωι να τις ριχνω , βραδυ πως τρωνε οι γαριδες συνηθως?η ταμπλετα εχει ογκο σαν μια φακι οποτε εαν ριξω 4-5 κοματακια ειναι καλα?ανεβαζη αμωνια η τροφη αυτη?
δοκιμασε τις tetra tabimin...τις εχω και γω ..το κακο με τις ταμπλετες ειναι οτι ειναι πολυ πλουσιες σε πρωτεινες με αποτελεσμα η συχνη χρηση τους να μην ενδικνυνται ...οποτε μπορεις να ταιζεις 2 3 φορες την εβδομαδα +μια φορα την εβδομαδα νηστεια ..τα λαχανικα και αυτα σε μικρα κομματια και ή μερα παραμερα η καθε βραδυ αφου κλεισουν τα φωτα αλλα σε μικρα κομματια ...αυτα (α, δεν ανεβαζουν αμμωνια ..)
ειναι οκ 2 αμανο σε 12 λιτρα?
Θα σε στενοχωρησω.Βασικα τα 12 λιτρα κανουν μονο για φυτα για μερικα σαλιγκαρακια. Για γαριδες αμανο δεν το συζηταμε καν..
τις εβαλα σε 25 λιτρα με τον μονομαχο.
Red crystal
14-06-10, 15:22
Το εχεις αδειο το 12λ?
αδειο εννοεις? αδειο στην γωνια η αδειο απο αλλα ζωντανα?. οχι δεν ζει τπτ προς το παρων εκει μεσα. απλα ειναι ομορφο 6γωνο και ειπα να το ξαναβαλω σε λειτουργια
Red crystal
14-06-10, 15:40
Κανε το Vivarium
το εχω σκεφτει. δεν μαρεσει..
θα βαλω κανα zebra nerite.
ενω ειχα 5 αμανο πηρα χτες αλλες 2 ...μου εκανε εντυπωση το χρωμα ....αυτες ειναι πιο γαλακτερες και ροζ .....ενω η αλλες που εχω...γριζοπες να το πω.??...καπος ετσι...
θα ανεβασώ φωτο...να μου πητε αν ειναι αμανο η ειδος υβριδικο...που αν ειναι πιθανον θα εχω γεννες...
ενω ειχα 5 αμανο πηρα χτες αλλες 2 ...μου εκανε εντυπωση το χρωμα ....αυτες ειναι πιο γαλακτερες και ροζ .....ενω η αλλες που εχω...γριζοπες να το πω.??...καπος ετσι...
θα ανεβασώ φωτο...να μου πητε αν ειναι αμανο η ειδος υβριδικο...που αν ειναι πιθανον θα εχω γεννες...
δεν φαίνεται αλλα εχουν αρκετο ροζ....!!! στις εσωτερικές γραμμες...και μπροστά...στο κεφαλι...
θελεις αλμυρο νερο για να ζησουν τα νεογνα των αμανο.
ναι το ξερω αυτο...
αλλο ρωτησα...ειχα διαβασει οτι υπαρχουν αμανο...που δεν ειναι αμανο αν και μιαζουν υπερβολικα...και ειπα να ανεβασω φωτο γιατη η πρωτες με την δευτερες που πηρα δεν μιαζουν και τοσο...οσο άφορα το χρώμα...αν ειναι ιμιαιμες !!! τοτε θα γενησουν στο γλυκο νερο ...απο οσο εχω διβασει σε αλλο ποστ...
η ερωτησει ειναι" ειναι αμανο γνησιες η οχι?''
υ.γ τι εκανες με τους μονομαχους σου τελικα?
Δεν υπαρχουν amano γαριδες ημιαιμες ουτε υβριδικες. Ενα ειδος ειναι προς το παρον (Caridina multidentata), απλα συνανταται σε μεγαλη εξαπλωση στην απω ανατολη και ΝΑ Ασια και πιθανον να εχει καποιες μορφες διαφορετικες.
To 99,99% των αμανο που ερχονται στα μαγαζια ειναι πιασμενες απο μια συγκεκριμενη ορεινη περιοχη της Taiwan.
Το διαφορετικο χρωμα των γαριδων σου , ειναι αποτελεσμα της προσαρμογης στο νεο περιβαλλον και προερχεται κυριως απο στρες. Σε λιγες μερες που θα εγκλιματιστουν στο νεο τους σπιτι θα αλλαξουν χρωμα και θα γινουν ιδιες με τις αλλες.
Δεν υπαρχουν amano γαριδες ημιαιμες ουτε υβριδικες. Ενα ειδος ειναι προς το παρον (Caridina multidentata), απλα συνανταται σε μεγαλη εξαπλωση στην απω ανατολη και ΝΑ Ασια και πιθανον να εχει καποιες μορφες διαφορετικες.
To 99,99% των αμανο που ερχονται στα μαγαζια ειναι πιασμενες απο μια συγκεκριμενη ορεινη περιοχη της Taiwan.
Το διαφορετικο χρωμα των γαριδων σου , ειναι αποτελεσμα της προσαρμογης στο νεο περιβαλλον και προερχεται κυριως απο στρες. Σε λιγες μερες που θα εγκλιματιστουν στο νεο τους σπιτι θα αλλαξουν χρωμα και θα γινουν ιδιες με τις αλλες.
οκ...θα προσπαθησο να βρω καποιο ποστ...για ενα τυπο που εκανε αναπαραγωγες σε γλυκο νερο...με αμανο....και τοτε καποιος του ειπε ολα αυτα που γραφω.....ετσι για την ιστορια..αν το βρω το ανεβαζω.....
:)σε ευχαριστο πολυ raven...:)
οκ...θα προσπαθησο να βρω καποιο ποστ...για ενα τυπο που εκανε αναπαραγωγες σε γλυκο νερο...με αμανο....και τοτε καποιος του ειπε ολα αυτα που γραφω.....ετσι για την ιστορια..αν το βρω το ανεβαζω.....
:)σε ευχαριστο πολυ raven...:)
χαχαχαχα... απιστευτο!!!!το βρηκα ! και μαντεψε τι ....
ειναι δικο σου!!!
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=313602&postcount=1
:smt052
Χθες και σημερα επισκευθηκα 2 πετ σοπ αρκετα γνωστα.Και τα 2 ειχαν ενυδρεια με γαριδες.Το πρωτο ηταν το πετ σιτι το οποιο εγραφε εξω απο ενα ενυδρειο amano shrimp.Ναι μεν ειχε μεσα αμανο αλλα ειχε και μερικες με μια ελαφρια γαλαζια αποχρωση και μια ξεκαθαρα γαλαζια προς το μπλε.Σημερα παλι πηγα σε ενα πετ σοπ επι της βουλιαγμενης(δεν θυμαμαι ονομα) και ειχε σε ενα ενυδρειο αμανο και μερικες γαλαζιες και μια μπλε.Τελικα τι ειναι?Υπαρχουν αμανο με γαλαζια αποχρωση η ειναι blue pearl η blue tiger?
Κατι σαν αυτη: http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.petshrimp.com/images/amanoshrimp2.jpg&imgrefurl=http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.php&usg=__8vDHyOehgfTbVHnB8MAjg1YNUX0=&h=533&w=800&sz=65&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=aSiy-wpUcy-jqM:&tbnh=161&tbnw=217&prev=/images%3Fq%3Damano%2Bshrimp%26um%3D1%26hl%3Del%26s a%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D804%26tbs%3Disch:10%2C2 28&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=582&ei=XdB2TIDvL8SJ4QbmzrzkBQ&oei=XdB2TIDvL8SJ4QbmzrzkBQ&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:18,s:0&tx=142&ty=95&biw=1280&bih=804
6981giwrgos
26-08-10, 22:45
Χθες και σημερα επισκευθηκα 2 πετ σοπ αρκετα γνωστα.Και τα 2 ειχαν ενυδρεια με γαριδες.Το πρωτο ηταν το πετ σιτι το οποιο εγραφε εξω απο ενα ενυδρειο amano shrimp.Ναι μεν ειχε μεσα αμανο αλλα ειχε και μερικες με μια ελαφρια γαλαζια αποχρωση και μια ξεκαθαρα γαλαζια προς το μπλε.Σημερα παλι πηγα σε ενα πετ σοπ επι της βουλιαγμενης(δεν θυμαμαι ονομα) και ειχε σε ενα ενυδρειο αμανο και μερικες γαλαζιες και μια μπλε.Τελικα τι ειναι?Υπαρχουν αμανο με γαλαζια αποχρωση η ειναι blue pearl η blue tiger?
Κατι σαν αυτη: http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.petshrimp.com/images/amanoshrimp2.jpg&imgrefurl=http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.php&usg=__8vDHyOehgfTbVHnB8MAjg1YNUX0=&h=533&w=800&sz=65&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=aSiy-wpUcy-jqM:&tbnh=161&tbnw=217&prev=/images%3Fq%3Damano%2Bshrimp%26um%3D1%26hl%3Del%26s a%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D804%26tbs%3Disch:10%2C2 28&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=582&ei=XdB2TIDvL8SJ4QbmzrzkBQ&oei=XdB2TIDvL8SJ4QbmzrzkBQ&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:18,s:0&tx=142&ty=95&biw=1280&bih=804
αν ειναι σαν και αυτη στο λινκ ειναι αμανο.
Οταν ειναι στρεσσαρισμενες , συχνα παιρνουν γαλαζια αποχρωση. Μολις τις παρεις και τις βαλεις σε ενυδρειο με χαλικι, κρυψωνες κλπ σε 2-3 μερες παιρνουν τα φυσικα τους χρωματα.
οπως το λεει ο raven, παρατηρειστε οι κατοχοι ρεντ τσερυ τι συμβαινει οταν τις πακεταρετε σε σακουλες για να τις δωσετε...οι διαφανες γινονται καμια φορα εντελως μπλε.
το εχουν δει πολυ συγχομπιστες που πηραν απο μενα γαριδες. εντυπωσιακο ε??
Λοιπόν καταρχήν δε γράφω βλακείες ούτε έχω όρεξη να κάνω πλάκα. Ειλικρινά όμως είμαι σοκαρισμένος. Επίσης δεν είμαι άσχετος από βιολογία και τις βασικές γνώσεις της.
Εδώ και καιρό έχω βάλει ένα ζευγάρι kribensis στο ενυδρείο. Αρχικα το θυληκο κρυβόταν και έτσι δεν υπήρχε επιθετικότητα του αρσενικού προς τα αλλα είδη (iriatherina). Εδιωχνε όμως συνέχεια τις 2,3 amano που είχαν μείνει (είχα πολλές πριν δεν μπόρεσα να τις βγάλω όλες) και 2,3 επίσης red cherry. Όταν πλέον το ζευγάρι έκανε φωλιά και γέννησε, η επιθετικότητα αυξήθηκε. Αρχισα με λύπη μου να βρίσκω γαρίδες στο πάτωμα, "ξεραμένες".
Εδώ και κάποιο καιρό σταμάτησα να τις κοιτάω στο ενυδρείο, πιστεύοντας ότι δυστυχώς είχαν εξαλειφθει (πχ είχαν ψοφήσει και τις έφαγε το apple snail). Χθες το μεσημέρι, κοιτάζοντας στο πάτωμα του δωματίου μου, είδα κάτι να περπατάει κανονικά. Νόμιζα ότι ήταν κατσαρίδα -που δεν έχω δει ποτέ σπίτι μου. Περπατούσε αργά, όχι γρήγορα όπως αυτές. Ανατριχιάζω που το γράφω. Πλησιάζω και είδα κάτι που πραγματικά έμοιαζε πολύ με amano. Πραγματικά φρίκαρα. Το παρατηρησα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά το σκότωσα. Ηταν διαφανές, έμοιαζε σε όλα με amano, και όσο κι αν είχα τρομάξει δεν ξεχνάω τη χαρακτηριστική "ουρα" που είχε όπως η amano, με τα 2,3 "φυλλαρακια" που έχει. Δεν βρισκόταν σε κάποιο βρεγμενο σημείο του πατώματος, ήταν στεγνή και ζωντανή και ειλικρινά περπαταγε.
Δεν ονειρεύτηκα, και δεν παίρνω ναρκωτικά.
Πριν τρελλαθώ, πείτε μου. Ξέρετε κάποιο έντομο που να ταιριάζει στην περιγραφή;
Γνωρίζω ότι μια πιθανή μετάλλαξη είναι μάλλον αδύνατη όπως και η επιβίωση.(αναπνοή; θερμοκρασίας διατροφή;) Επίσης οι άλλες γαρίδες έχουν βρεθεί νεκρές στο πάτωμα. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τη σοβαρή ομοιότητα με amano.
Εκανα μια αναζήτηση στο internet και βρήκα αυτό.
http://www.socalaquascapers.com/forum/showthread.php?t=4747
και τίποτα άλλο σχετικό.
Γνωρίζοντας τις ανύπαρκτες (?) πιθανότητες να έχει γίνει κάτι τέτοιο, απλά πείτε μου αν ξέρετε κάποιο έντομο σχετικό ή κάτι.. Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις, και ξαναλέω ότι δεν έχω διάθεση να μπαίνω και να γράφω σαχλαμάρες για να προκαλέσω.
Ειδικά για τις Amano εχουν ακουστεί παρόμοιες ιστορίες, που τις βρίσκουν μακρια 10 μέτρα απο τα ενυδρεία, μονο 1-2 φορες έχω ακουσει να ειναι ζωντανες, όλες τις άλλες ψοφιες και κουλουριασμένες. Είναι πιθανόν όμως να πήδηξε, γι αυτο να μην τις αφήνεις σε ανοιχτο ενυδρείο.
Επίσης, θα μπορουσε να είναι κατάσκοπος των Prawn της φυλής που προσγειώθηκε στο Johanesburg στο District 9 και να σκεφτονται να καταλάβουν την γη.
http://hollywoodandfine.com/reviews/wp-content/uploads/2009/08/district-9.jpg
Φίλε μου οντως είναι παρανοϊκό το θέμα, λογικό να κάνεις πλάκα και γενικά που να το πω και να με πιστέψουν. Αυτό που λέω είναι ότι αυτή περπάταγε κανονικά -σαν κατσαρίδα- δε χοροπήδαγε πχ όπως έχω δει να συμβαίνει. Επίσης όταν τη σκότωσα, φάνηκε ότι είχε πολύ νερό στο σώμα της. Τι να πω ρε παιδιά, όταν λέμε έχω φρικάρει.. Γιατί πραγματικά έδειχνε να είναι στο ...περιβάλλον της και περπαταγε κανονικά, όχι να πεις ότι μόλις είχε πηδήξει έξω και τη βρήκα να παλεύει σε μια λιμνούλα νερό ας πούμε.
Το ενυδρείο δεν είναι ακάλυπτο ποτέ, έχει δύο ανοίγματα για τα καλώδια φίλτρου κ θερμοστάτη απ'όπου και οι απώλειες.
Οχι φίλε δεν είσαι τρελλός.
Γυρνώντας ένα πρωί στο σπίτι από τη δουλειά βρήκα τη γαρίδα στο πάτωμα στο υπνδωματιό μου, ενώ το ενυδρείο είναι στο σαλόνι. Με λίγα λόγια προχώρησε γύρω στα 4 μέτρα τον διάδρομο. Είχε πάνω της χνούδια και τρίχες που είχε μαζέψει από την πορεία της στο πάτωμα.
Δε ξέρω πόσες ώρες μπορεί να ήταν εκτός του ενυδρείου, καθώς όπως σου είπα έλειπα για δουλειά.
Πήγα να την πιάσω νομίζωντας οτι είναι ψόφια, αλλά τίναξε την ουρά της, οπότε την έπιασα την έριξα στην απόχη, την ξέπλυνα στη βρύση και μπλουμ στο ενυδρείο. Είχε φύγει η μία κεραία της και είχαν σπάσει λίγο τα φτεράκια της που έχει πίσω στην ουρά.
Η γαρίδα είχε περάσει ενα διάστημα φρίκης, αλλά συνήλθε, έβγαλε καινούργια κεραία και έφτιαξε η ουρά της, και είναι μια χαρά και από συμπεριφορά και από υγεία. Έχουν περάσει 2 μήνες από τότε σίγουρα, και δεν έχει ξαναδοκιμάσει να βγεί ;)
Μου εχει συμβει στο παρελθον με αμανο και την ειχα βρει ψοφια σε αλλο δωματιο μετα απο Σαββατοκυριακο. Δεν ξερω ποση ωρα κρατηθηκε ζωντανη.
Παντως το πιο πιθανο ειναι να πηδηξε εκεινη την στιγμη και απλα να μην την εβλεπες μεσα στο ενυδρειο τις προηγουμενες μερες.
Είδατε???
Εγω σας τα'λεγα οτι είναι κατασκοποι των Prawn!!!!!
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-meZnwSjlHFZsGo0H5jXIbcG23D96-BT8ow08BDP1yQyDCi2v
Ναι οι amano μπορούν να περπατήσουν κάποια μέτρα στο πάτωμα! Πόσα μέτρα δεν ξέρω! Όταν είχα μερικές στο ενυδρείο μου έτυχε σε κάποια αλλαγή νερού να βρεθεί μια μαζί με την απόχη στο πάτωμα. Μια χαρά βγήκε από εκεί και ξεκίνησε για βόλτα στο σαλόνι. Βέβαια δε πήγε μακρυά, γιατί την πήρα χαμπάρι και την ξαναέβαλα στο ενυδρείο...
Κουφάθηκα, ήξερα ότι τα σαλιγκάρια αντέχουν αρκετά εκτός νερού, αλλά δεν είχα ιδέα για τις αμάνο, πάω να κλείσω το ενυδρείο τους.
Κι εσύ βρε Βάγγο ήταν ανάγκη να τη σκοτώσεις?? Αλλά πάνω στον πανικό σου θα μου πεις κι αφού σου φάνηκε και για κατσαρίδα...
Με είχε πάρει ο ύπνος λίγο πριν και έτσι όπως την είδα όταν σηκώθηκα τρελλάθηκα. Χθές όλη την ώρα κοίταζα στο πάτωμα μη βγει καμιά άλλη :p
Τη σκότωσα ο μάπας.. :( (τώρα το συνειδητοποίησα).
Όπως και να χει τέρμα οι amano για μένα, ήταν τραυματική εμπειρία.
rastafarian
21-12-10, 15:19
Ειχα και εγω ενα παρομοιο περιστατικο αλλα με αστακουδακι,ονομα δεν ξερω.το ειχα βρει στο μπαλκονι ζωντανο πηγαινοντας να παρω ξυλα για το τζακι.στην αρχη το περασα για σκορπιο αλλα μετα καταλαβα οτι ηταν αυτο.το ξεπλυνα και το ξαναεριξα στο ενυδρειο.εσβησα τα φωτα και παραφυλαξα μηπως και το δω να ξαναφευγει..και μετα απο λιγη ωρα εκανα και δευτερη αποποιρα να φυγει αλλα τελευταια στιγμη το τσακωσα..
Μια εκ των γαρίδων μου που μοιάζει με amano αλλά μάλλον είναι wild red cherry έχει πηδήξει έξω μερικές φορές και κουνιόταν μετά την ξαναέβαλα μέσα και κολυμπούσε κανονικά.
Γεια σας, έχω 10 amano στο ενυδρείο μου, το τελευταίο διάστημα βλέπω μία από αυτές να αρχίζει να γίνεται πορτοκαλί...
Σήμερα είναι ολόκληρη πορτοκαλί και αυτή την στιγμή που την βλέπω δεν πολύ κουνιέται κιόλας...
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συβαίνει στην γαριδούλα μου???
Μήπως έχει δυσκοιλιότητα?
:rolleyes:
red fire cherry τις ονομαζουν κοινως και ας πουμε οτι ειναι ενα καλυτερο grade απο red cherry με πιο εντονα χρωματα.
Στην αγορα (δηλαδη σε pet) της απλες red cherry κυμαινονται απο 1-2 ευρω και η red fire μπορεις να βρεις και με 4.
Να ευχεσαι να παρουν ολες τετοιο χρωμα...
Συνηθως ειναι και θυληκες και λιγο μεγαλυτερες απο τις αλλες.
Φιλικα..
μια δικια μου αμανο ειχε γινει πορτοκολι...οταν εγινε νεκρη! :o
μια δικια μου αμανο ειχε γινει πορτοκολι...οταν εγινε νεκρη! :o
μια φωτο και να ζητησεις τα λεφτα σου πισω που αλλαζουν και χρωματα οποτε τους καπνησει..:smt028:smt028-+9
Δεν πολυ κουνιεται μπορει να γινετε μεγαλυτερη και αλλαζει εξωσκελετο, συνηθως τις ωρες που αλλαζουν τον εξωτερικο σκελετο τους σταματανε να κουνιουνται και ζαρωνουν "παιζουν" με τα ποδια τους πανω στο σωμα τους μεχρι να ολοκληρωθει η φαση αυτη.
Καλα πως τα γραφω ετσι ο ατιμος,, μου φενεται θα παω να γραψω καμια ερωτικη νουβελα.
red fire cherry τις ονομαζουν κοινως και ας πουμε οτι ειναι ενα καλυτερο grade απο red cherry με πιο εντονα χρωματα.
Στην αγορα (δηλαδη σε pet) της απλες red cherry κυμαινονται απο 1-2 ευρω και η red fire μπορεις να βρεις και με 4.
Να ευχεσαι να παρουν ολες τετοιο χρωμα...
Συνηθως ειναι και θυληκες και λιγο μεγαλυτερες απο τις αλλες.
Φιλικα..
Amano εχει το παιδι,οχι red cherry.
τι κανει η νυστα..
sorry.
Παιδιά η γαρίδα μόλις μας άφησε...
Ένα μήνα την είχα και αυτές ζούνε κάμποσα χρόνια... ανησυχώ μήπως είναι καμία αρρώστια, παρακαλώ όποιος απαντάει να είναι σοβαρός..
και οι δικες μου αμανο,μερικες απο τις οποιες τις εχω κοντα 5 χρονια εχουν παρει ενα ελαφρι πορτοκαλι χρωμα.πιστευω οτι ειναι λογο ηλικιας.ηρθε ο καιρος τους μαλλον...:rolleyes::rolleyes:
εστειλα σημερα τη γυναικα μου και μου πηρε 3 θυληκες αμανο (αυτες τις εβαλε η υπαλληλος). μου ειπε πως τα αρσενικα που ηταν στο ιδιο ενυδρειο ηταν ψειρες ενω αυτες ειναι σε μεγεθος σαν τις ενηλικες αρσενικες αμανο που εχω. ο συνδιασμος ριγες με τελειες στο πλαι που εχουν οι θυληκες φαινεται σωστος λογικα ειναι θυληκες. το περιεργο ειναι πως γαλαζιζουν.... δυο φωτο απο τη μια και μετα ο αρσενικος για συγκριση. καμια γνωμη?
http://img859.imageshack.us/img859/2026/snc00151.jpghttp://img42.imageshack.us/img42/884/snc00147p.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/3373/snc00148a.jpg
εγω γιατι βλεπω βατραχια μεσα σε παγακια??
Χριστόφορος Μίχας
07-04-11, 23:22
Οι αμάνο συνήθως είναι ελαφρώς γαλάζιες μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο ενυδρείο . Μετά αλλάζουν χρώμα και γίνονται πιο άσπρες.
οκ χριστοφορε σε ευχαριστω. ειναι οντως θυληκια αυτη? για τετοια τη βλεπω
Μολις τις πήρα , μπορεί να μου πεί καποιος τί είναι?
Θα μπορουσαν να ειναι και blue pearl αλλα εμενα μου κανουν για στρεσαρισμενες αμανο.
ammano νομιζω:cool: απο οσο καλα φαινεται η φωτο
μοιαζουν πολυ με blue pearl...αν και θα μπορουσε να ειναι καποιο αλλο διαφανο ειδος που λογω στρες "μπλεδιζει"....
η πρωτη μου σκεψη παντως ειναι blue pearl.
Μολις τις πήρα... τί είναι?
ως τι είδος σου τις δώσανε;
αν ειναι ολες απο το ιδιο ενυδρειο βλεπω εναν αρσενικο και 2 θυληκες αμανο. οι θυληκες ειναι οι μπλε θα ασπρισουν εν καιρω...
Παντως Καλιμανης δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο, δεν σου ειπε αυτος που σου τις πουλησε η εδωσε περι τινος προκειτε. Παντως πρεπει να ηρεμησουν για να μπορεσης να δεις τα χρωματα τους, και να μας βγαλης καμμια κοντινη να τις δουμε και εμεις μην βιαζεσαι. οκ.
Δεν ήξερε, μόνο αυτες βρήκα... εβγαλα κοντινότερες να δείτε... πως να μήν ειναι στρεσαρισμένες .. ήταν σε ενυδρείο με gyppies ουτε που ξέρω πόσα ηταν και κάτω είχε μονο χαλίκι..
Μάλιστα.. οι αρσενικές είναι αυτές που μπλεδίζουν και είναι μικρότερες σωστά? Και για αναπαραγωγή θέλουν θαλλασινό ...
Μάλιστα.. οι αρσενικές είναι αυτές που μπλεδίζουν και είναι μικρότερες σωστά? Και για αναπαραγωγή θέλουν θαλλασινό ...
σωστα... ή υφάλμυρο... :(:(:(
αν υποθεσω οτι "σχεδον" βλεπω στο ποστ 8, στην 2η και 3η φωτο καποια "αδιορατα" σημαδακια που θα μπορουσαν να παραπεμψουν σε αμανο....στην 1η και 4η φωτο...που ειναι οι κουκιδες-γραμμες των αμανο??
και οσες αμανο εχω δει ολες κανουν σκουροπρασινη "σελα".....στην 4η ειναι κατακιτρινη.....
Αλεξανδρε δωσε λιγο φως...γιατι αν ειναι αμανο αυτες...θα πρεπει να παω αγορασω ξανα για να τις παρατηρησω απο την αρχη...και να τις μαθω.
Φίλος από Ρόδο μου είχε πει ότι υπάρχει μια τοπική γαρίδα γλυκού νερού στο νησί... δεν την ξέρω... υπάρχει όμως περίπτωση να είναι αυτή?
Για δέστε λίγο και
Atyaephyra desmarestii
Caridina nilotica
Αμανο ειναι. Ισως να εμφανιστουν οι κηλιδες και τα σημαδια στο μελλον, ισως και οχι. Οι γαριδες αυτες εχουν μια πολυ μεγαλη κατανομη στην ΝΑ Ασια και προφανως υπαρχουν πολλες μορφες. Αυτες που φτανουν στα μαγαζια εχουν πιαστει κατα 99% στο hong kong. Οι δικες σου ισως ειναι απο αλλη περιοχη οπου απλα ονομαζονται algae shrimps. Εχω ξαναδει παρομοιες αμανο αλλα δεν μπορω να βρω το λινκ αυτη τη στιγμη.
Δειτε κι αυτο..http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28740&highlight=%F8%E5%F5%E4%EF%E1%EC%E1%ED%EF
παω να αγορασω αμανο.... :D:D
Στην ρόδο οι γαρίδες που έχει στα ποτάμια είναι http://www.shrimpnow.com/content.php/182-Palaemonetes-antennarius , λογικά αμάνο είναι θα δείξουν με τον καιρό...
Είχα βρεί το κέλυφος απο την μία , και λέω πάει την φάγανε... γιατι δεν την έβλεπα . Σημερα όμως την βρήκα , να ρωτήσω μόνο το πίσω μέρος αλλαζοουν η και το κεφάλι ? γιατί σαν να είδα 2 διαοφορετικά! παντως είναι αμανο τους έφυγε το μπλε χρώμα....
Oλο το σωμα αλαζει κελυφος αλλα μπορει να το βρεις σε κομματια μεσα στο νερο!
το κελυφος αλλαζει ολο. απλα εσπασε στη μεση γιαυτο βλεπεις 2.
Giorgos-cy
23-05-11, 00:51
Καλησπέρα , μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει από την φώτο το φύλο των γαρίδων μου?
Νομιζω θυλικες ειναι και στις 2 φοτο!
Νομιζω θυλικες ειναι και στις 2 φοτο!
οχι ρε...μπερδευτικες...
...Στην δευτερη ειμαι 99% οτι ειναι αρσενικος. Στην πρωτη νομιζω πως ειναι αρσενικο.
επιτρεψτε μου να διαφωνισω...δεδομενου του οτι οι συγκεκριμενες γαριδες αναπαραγονται σε υφαλμυρο νερο,ο μονος σιγουρος τροπος θα ηταν να επιχειρησουμε αναπαραγωγη*εστω κι αν δεν πετυχει προκειμενου να ειμαστε Ακριβως σιγουροι...εκτος αυτου,ειναι πολυ ευκολο επισης αν εχεις μια μικρη ομαδα απο αυτες τις γαριδες στο ενυδρειο σου(γλυκο νερο) ,να τις δεις με αυγα πραγμα το οποιο σημαινει οτι ειναι θυληκες..τωρα για ΑΚΡΙΒΗ διαχωρισμο φυλου δεν γνωριζω
επιτρεψτε μου να διαφωνισω...δεδομενου του οτι οι συγκεκριμενες γαριδες αναπαραγονται σε υφαλμυρο νερο,ο μονος σιγουρος τροπος θα ηταν να επιχειρησουμε αναπαραγωγη*εστω κι αν δεν πετυχει προκειμενου να ειμαστε Ακριβως σιγουροι...εκτος αυτου,ειναι πολυ ευκολο επισης αν εχεις μια μικρη ομαδα απο αυτες τις γαριδες στο ενυδρειο σου ,να τις δεις με αυγα πραγμα το οποιο σημαινει οτι ειναι θυληκες..τωρα για ΑΚΡΙΒΗ διαχωρισμο φυλου δεν γνωριζω
Της αμμανο της ξεχωρίζεις ευκολα...εχουν αρκετες διαφορές.
Απλως ειναι πολυ μικρες και γι αυτο εχω ενδοιασμούς για την πρωτη φωτο. :D
Giorgos-cy
23-05-11, 11:19
Δεν ειναι μικρες! Τις εχω εδω και ενα χρονο! Μπορω να κανω το νερο υφαλμιρο διοτι τις εχω μαζι με guppies?
Δεν ειναι μικρες! Τις εχω εδω και ενα χρονο! Μπορω να κανω το νερο υφαλμιρο διοτι τις εχω μαζι με guppies?
οχι δεν μπορεις.
Τοτε ειναι και οι δυο αρσενικες. 99% :p
Giorgos-cy
23-05-11, 11:29
Δηλαδη για αναπαραγωγη πρεπει να βαλω μια ομαδα γαριδων σε ξεχωριστο ενυδρειο που να ειναι υφαλμυρο?
Δηλαδη για αναπαραγωγη πρεπει να βαλω μια ομαδα γαριδων σε ξεχωριστο ενυδρειο που να ειναι υφαλμυρο?
ή αλμυρο. :p
Giorgos-cy
23-05-11, 11:37
Πόσο πρεπει να ειναι οι τιμες της αλατοτητας για να ειναι το νερο υφαλμυρο?
Πόσο πρεπει να ειναι οι τιμες της αλατοτητας για να ειναι το νερο υφαλμυρο?
για δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=154
οι ενήλικες αμάνο ζούν μόνο σε γλυκό νερό,για αναπαραγωγή πρέπει οι λάβρες τους να μεταφερθούν σε υφάλμυρο...
οι ενήλικες αμάνο ζούν μόνο σε γλυκό νερό,για αναπαραγωγή πρέπει οι λάβρες τους να μεταφερθούν σε υφάλμυρο...
+1 ;)
..δεδομενου του οτι οι συγκεκριμενες γαριδες αναπαραγονται σε υφαλμυρο νερο,
βλεπεις να αναφερθηκε κατι αλλο?
βλεπεις να αναφερθηκε κατι αλλο?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos-cy
ή αλμυρο.
ΠΟΤΕ οι αμανο σε υφαλμυρο !!
να σας πω...μην πλακωθείτε κι ολας... :D
Η πρωτη εχει και σελα. Ειναι και οι 2 θηλυκιες.
http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.php
λαθος διατυπωση...ΟΙ ΛΑΡΒΕΣ των αμανο στο υφαλμυρο...(αλλα δεν εχουμε αναφορες και για τις ιδιες τις γαριδες?):rolleyes:
giannisaek
23-05-11, 14:34
Οι θηλυκές από τις αρσενικές ξεχωρίζουν εύκολα με το εξής τρόπο:
Στα πλευρά τους δεξιά και αριστερά οι θηλυκές έχουν κατά μήκος διακεκομμένες παύλες, και είναι κάπως έτσι: - - - - -
Αν δεις ότι έχει έστω και μια σειρά με παύλες, τότε είναι θηλυκιά.
Ενώ οι αρσενικές έχουν στα πλευρά τους κατά μήκος διακεκομμένες τελείες και είναι κάπως έτσι: . . . . .
και είναι και ποιο μικροσκοπικές
Οι φωτογραφίες σου είναι λίγο θαμπές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι έχουν.
Οι θηλυκές από τις αρσενικές ξεχωρίζουν εύκολα με το εξής τρόπο:
Στα πλευρά τους δεξιά και αριστερά οι θηλυκές έχουν κατά μήκος διακεκομμένες παύλες, και είναι κάπως έτσι: - - - - -
Αν δεις ότι έχει έστω και μια σειρά με παύλες, τότε είναι θηλυκιά.
Ενώ οι αρσενικές έχουν στα πλευρά τους κατά μήκος διακεκομμένες τελείες και είναι κάπως έτσι: . . . . .
Οι φωτογραφίες σου είναι λίγο θαμπές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι έχουν.
σωστα, βεβαια εχουν και μικρεσ βουλιτσε οι θηλυκές...ενω τα αρσενικα ειναι καθαρα κατα καποιον τροπο.
λαθος διατυπωση...ΟΙ ΛΑΡΒΕΣ των αμανο στο υφαλμυρο...(αλλα δεν εχουμε αναφορες και για τις ιδιες τις γαριδες?):rolleyes:
Περνανε διαφορα σταδια "μεταμορφωσης" και μαζι και διαφορα σταδια που χρειαζονται διαφορετικες αλατοτητες!
Οι "ετοιμες" αμανο ... οπως λεει ο Αλεξ ΠΟΤΕ σε υφαλμυρο οι αμανο γεννουν σε γλυκο και τα μικρα τους παρασυρονται στο υφαλμυρο κοκ!!
Η πρωτη εχει και σελα. Ειναι και οι 2 θηλυκιες.
Ειπα και εγω εκει που αρχησαμε να τις ξεχωριζουμε καποιος ειπε οτι ειναι και οι 2 αρσενικες και αρχησα να αλλαξοπιστηζω παλι!:p
giannisaek
23-05-11, 23:14
Φαίνονται να έχουν και οι δυο κάποιες παύλες, άρα είναι θηλυκές.
Ναι και εγω ειχα πει οτι και οι δυο μου φενονται θυληκιες, αλλα μετα ειπε ο lans οτι μαλλον ειναι αρσενικες και αρχησα να αλλαζω γνωμη! Δεν το λεω σαν κακο απλα το λεω για να καταλαβω ποσο ευκολα μπορει να αλλαζεις γνωμη αμα δεν εισαι σιγουρος! Η πρωτη εχει και σελα οπως ειπε και ο Raven οποτε αρσενικη δεν ειναι!
Την σελα την ειδα και εγω...αλλα τα σημαδια της ειναι σε στυλ βουλας και οχι παυλας....εχω κανει και εναν ιστοχωρο :p παραθεση να δειτε την διαφορα παυλας με βουλας....
...Να παω για γυαλια αμα ειναι... :p:p:p
giannisaek
24-05-11, 08:32
Όντως δεν διακρίνονται στην φωτογραφία καλά, αλλά στην πρώτη φώτο στην μεσαία σειρά και πίσω νομίζω είναι παύλες.
Ας μας πει ο Giorgos-cy που έχει τις γαρίδες τι έχουν να μας λυθεί η απορία.
Όντως δεν διακρίνονται στην φωτογραφία καλά, αλλά στην πρώτη φώτο στην μεσαία σειρά και πίσω νομίζω είναι παύλες.
Ας μας πει ο Giorgos-cy που έχει τις γαρίδες τι έχουν να μας λυθεί η απορία.
Γι αυτο και εβαλα τον ιστοχωρο να δει και να συγκρίνει...εχει πολλες. :D
ΥΓ. Οντως στη δευτερη ψυλο φαίνονται σαν παυλες...αλλα στην πρωτη ειναι βουλες 100%...
Giorgos-cy
24-05-11, 13:12
Εγω νομιζω οτι στη δευτερη φωτο ειναι θυληκια με αυτα που εχω διαβασει. Για την πρωτη φωτο δεν ειμαι σιγουρος. Θα ξαναβαλω αν μπορω πιο καθαρες φωτο.
giannisaek
05-06-11, 17:56
Οι αρσενικές γίνονται περίπου 3-4 cm και στα πλάγια τους έχουν κόκκινες μικρές βουλίτσες, αντίθετα από τις θηλυκές που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 6 cm, ενώ οι βούλες τους μοιάζουν να ενώνονται και να σχηματίζουν μικρά ευθύγραμμα τμήματα.
Αρσενικό
http://i964.photobucket.com/albums/ae125/giannis_b2/lhld.jpg
Θηλυκό
http://i964.photobucket.com/albums/ae125/giannis_b2/lkefleh.jpg
Μαλλον ολοι της ιδιες γνωσεις εχουμε...αλλα μαλλον φταιει η οπτικη γωνια... :p:p:p:p
Καλησπέρα,
Ήθελε η μάνα μου σήμερα να της φτιάξω ένα 10λιτρο παλιό ενυδρειάκι που είχαμε για να το φυτέψει και να το βάλει στο πάσο στην κουζίνα. Το φυτέψαμε και όλα καλά! Η απορία μου είναι μπορώ να βάλω 2-3 Αμανο μέσα να μην είναι τόσο άδειο ?
Εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28228
είδα ότι ζούνε από 10-28*C ισχύει? Αν η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 10 μπορώ να μην βάλω θερμοστάτη?
janickrules
26-02-12, 16:23
οχι,στους δεκα βαθμους,προσωπικα την θεωρω ακραια θερμοκρασια για αμανο!
εγω τις εχω 2 χρονια σε ενυδρειο χωρις θερμοστατη και απο την θερμανση του σπιτιου,σε συνδυασμο με το οτι ειναι κλειστο το ενυδρειο,δεν πεφτει κατω απο 20 η θερμοκρασια!
αν εχετε θερμανση,νομιζω δεν θα υπαρχει προλημα,αλλα...
...το προβλημα ειναι οτι οι αμανο δεν θα τα καταφερουν σε 10 λιτρο!
ισως κανενα μικροτερο ειδος οπως οι cherry,αλλα και παλι πολυ λιγα τα λιτρα!
θα γεννανε και θα χρειαζεσαι συνεχεις αλλαγες νερου,πραγμα που σημαινει οτι θα ειναι ευθραυστες οι παραμετροι του νερου!
συν το οτι για να τις βαλεις,θα πρεπει να εχει "ωριμασει" ο βυθος του ενυδρειου(2-3 μηνες)!
εγω θα εβαζα "ενα" apple snail και νομιζω θα ηταν μια χαρα.
αλλα περιμενε να μας απαντησουν και αλλοι πανω σε αυτο!
Ευχαριστώ για την συμβουλή απλά παραξενεύτηκα για την θερμοκρασία γιατί όσο και αν έψαξα δεν ανέφερε κανένας άλλος τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
αν ο βυθος και το φιλτρο ειναι αρκετα ''ωριμα'' βιολογικα τοτε υπαρχουν ορισμενα ειδη που μπορεις να εισαγεις με εξαιρετικη επιφυλαξη και προσοχη....!!! θα πρεπει να εχεις στο νου σου οτι αν ταιζεις θα πρεπει να το κανεις φειδωλα...(γιατι οι παραμετροι θα μεταβαλλονται),η εξατμιση επισης θα επηρεαζει τις συνθηκες...οπως επισης και το καλοκαιρι τι θα κανεις με τη ζεστη...!!! εγω θα προτεινα 1-2 zebra snails..τα βρισκω πιο συμπαθη απο τα apple και δινουν και λιγο χρωμα....αλλιως..μερικα anentome helena..:) οσο για τις γαριδες.. χρειαζεται πειρα για να κανεις κατι τετοιο...φυσικα και θα μπορουσες να εισαγες 3-4 chερρυ στο ενυδρειο,αλλα θα επρεπε να εισαι καθε μερα απο πανω...!
janickrules
29-02-12, 01:03
συμφωνω!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα το σκεφτώ και θα πράξω ανάλογα. Προς το παρόν δεν κάνω τίποτα.
janickrules
01-03-12, 10:50
σωστος!
kostas_pana
01-03-12, 11:48
καλημέρα και απο μένα, οι αμανο δεν γεννάνε σε γλυκό νερό οπότε νομίζω ειναι μικρότερο το πρόβλημα να βάλεις αμάνο απο ρεντ τσερυ πχ. το πιο σημαντικό ειναι να είναι στρωμένος ο βυθός, καθώς οι γαρίδες τον ανακατεύουν και σηκώνουν αμμωνία...
ελπίζω να βοήθησα με τα ΛΙΓΑ που ξέρω για γαρίδες...
θελουν ομως περισσοτερα λιτρα ανα ατομο ..;)
Καλησπέρα,
έχω 2 αμάνο στο ενυδρείο μου και σήμερα παρατήρησα ότι οι γαρίδες έχουν αφήσει το κέλυφος της ουράς τους. Είναι φυσιολογικό ή όχι;
Πρέπει να κάνω κάτι;
ΛΟΥΚΑΣ1973
29-04-12, 19:18
Καλησπέρα,
έχω 2 αμάνο στο ενυδρείο μου και σήμερα παρατήρησα ότι οι γαρίδες έχουν αφήσει το κέλυφος της ουράς τους. Είναι φυσιολογικό ή όχι;
Πρέπει να κάνω κάτι;
αν καταλαβαινω καλα μεγαλωνουν και αλλαζουν κουστουμι.
janickrules
29-04-12, 19:38
πολυ φυσικο!
αυτο που θα ηταν καλο να κανεις,ειναι να μεγαλωσεις λιγο το κοπαδακι!
GiWrGoS198
31-07-12, 19:48
Καλησπέρα !
Σήμερα αγόρασα 3 γαρίδες amano .
Δεν έχω όμως αποφασίσει σε πιο ενυδρείο να τις βάλω .
Στο 13άρι με τον μονομάχο ή στο 96άρι με cpd ,neon tetra ,cherry barb ,ancistrus και rasbora hengeli ;
Είναι λίγο μικρές .
Και τα 2 ενυδρεία τρέχουν αρκετό καιρό .
Alex_Salonica
31-07-12, 23:10
Λέγοντας μικρές θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερες από 1 εκατοστό και τα ενυδρεία είναι φυτεμένα.
Με αυτή την προοπτική πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα στο 96άρι με τα μικρόψαρα και το ancistrus παρά στα λίγα λίτρα με τον απρόβλεπτο μονομάχο που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει.
Σε κάθε περίπτωση η εισαγωγή θα πρέπει να γίνει με κλειστά φώτα για να δώσουμε την ευκαιρία στις γαρίδες να προσαρμοστούν και να αποφύγουν την αρχική περιέργεια των ψαριών.
GiWrGoS198
01-08-12, 09:59
Καλημέρα .
Τελικά αφού τους έκανα την κατάλληλη προσαρμογή με κλειστά τα φώτα τις έβαλα στο 13άλιτρο !
Ο μονομάχος δεν τους δίνει καθόλου σημασία,είναι σαν να μην υπάρχουν !
Έριξα σήμερα λίγη τροφή και βγήκαν μιά χαρά από τις κρυψώνες τους .
Μιά χαρά έφαγαν !
Alex_Salonica
01-08-12, 15:40
Είσαι από τους τυχερούς τότε :)
Να τις χαίρεσαι!
GiWrGoS198
01-08-12, 15:45
Σε ευχαριστώ !
Είσαι από τους τυχερούς τότε
:)
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Να ρωτήσω γιατί χρειαζόσουν τις γαρίδες Amano?
GiWrGoS198
01-08-12, 21:35
Δεν είναι απαραίτητο να τις χρειάζεσαι κατά τη γνώμη μου .
Μου αρέσουν αυτές οι γαρίδες και αφού μου άρεσαν τόσο τις αγόρασα ;)
Αν και οι αμάνο είναι μεγαλύτερες, εγώ είχα τσέρι με μονομάχο, και δεν τις εδινε σημασία, ώσπου μια μέρα του βάρεσε και τις ξεπάστρεψε..
Εχω την υποψία, πως ίσως να ψόφησε κάποια, και να την έφαγε, και μετά να του άρεσε..
ΘΑ_ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ_ΤΕΛΕΙΩΣ_:smt021
up!!
πως κιετσι?:D
ειναι απτο 10 το θεμα:D
παντως ειναι πολυ γερες γαριδες.μου ετυχε να βρω μια μεσα στην πηλινη γλαστρα με τα φυτα που ειχα εξω στο μπαλκονι.
ειχε μονο νερο η γλαστρα, και τα φυτα που ειχα βγαλει απτη λιμνη οταν την ξεστησα.
αλλα επεζησε σε υπερβολικα χαμηλες θερμοκρασιες τωρα το χειμωνα και το νερο ειχε μειωθει υπερβολικα.
οταν εβγαλα τα φυτα για να τα ξαναχρησιμοποιησω στο ενυδρειο,την βρηκα να κανει βολτες μεσα στη γλαστρα.
Alex_Salonica
15-02-14, 10:59
Μια και το ξεθαψατε το θεμα...
Το θεμα δεν ειναι πως βγηκε η γαριδα απο το ενυδρειο και ποσα μετρα περπατησε στη στερια αλλα ...γιατι.
Πολλες γαριδες εχουν την ταση για αποδρσση αλλα αν τις εχεις σε ενυδρειο με κριμπς ειναι σιγουρο οτι θα βρεις τις μισες εξω απο το ενυδρειο αν εχει τρυπες και τις αλλες μισες στη κοιλια των κριμπς.
εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί την σκότωσε με την παντόφλα πριν διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. ένα τόσο δα πραγματάκι είναι χα χα
πως κιετσι?:D
ειναι απτο 10 το θεμα:D
το ξέρω αγαπητέ μου, το είδα ότι είναι παλιό το θέμα :D απλά μου έκανε υπερβολική εντύπωση λόγω του ότι είχα βάλει για τα καλά στο μυαλό μου ότι οι γαρίδες αποτελούνται στο μεγαλύτερό τους ποσοστό από νερό άρα = είναι υπερευαίσθητες, πόσο μάλλον εκτός νερού..
Παιδια ειναι απλο.
Η γαριδα (και ολες οι γαριδες, οπως και τα υδροβια σαλιγκαρια) επιζουν εκτος νερου μεχρι να στεγνωσουν. (ακομα και τα ψαρια επιζουν εκτος νερου για καμποσο, ιδιως αν υπαρχει σχετικη υγρασια/νερα εκει που θα πεσουν)
Η γαριδα που ειδε να περπαταει, δεν ειχε βγει πολυ ωρα απο το νερο και την προλαβε και την ειδε ακομα ζωντανη. Τις αλλες δεν τις προλαβε και στεγνωσαν.
Κοίτα τι πράγματα μαθαίνεις!!!! :o :o
Είχα ακούσει και διαβάσει για σαλιγκάρια, πλέκο και δίσκους που είχαν επιβιώσει για μερικές ώρες εκτός ενυδρείου αλλά και γαρίδα πάει πολύ xaxaxa
...στο τέλος θα αποδειχθούν και πιο σκληροτράχηα από εμάς τους ίδιους! :rolleyes:
Misirlis Aquarium
16-02-14, 00:12
να δεις που σε λίγα χρονια ,τα ψαρια και οι γαρίδες θα κάθονται έξω από το ενυδρείο και θα χαζεύουν εμάς τους ψαροκαμενου μέσα μαζί με εσκιμώους σε βιοτοπικο αφρικής :-)
Γτ δύο από τις Amano μου έχουν παρει γαλάζιο χρώμα? Ένα χρώμα σαν blue pearl... Tι μπορεί να συμβαίνει?
Το πιο πιθανό να είναι όντως blue pearl :p
για ανέβασε φωτογραφία να τις δούμε να ξέρουμε που βαδίζουμε...
Μπα δεν πρέπει... Είναι ίδιες με τις άλλες αμανο στο ενυδρείο μορφολογικά, έχουν τα χαρακτηριστικά στίγματα και τις δαγκανίτσες των αμάνο. Έψαξα στο ίντερνετ και λένε ότι το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι κι ότι έχει σχέση με τη διατροφή ίσως.
Μπα δεν πρέπει... Είναι ίδιες με τις άλλες αμανο στο ενυδρείο μορφολογικά, έχουν τα χαρακτηριστικά στίγματα και τις δαγκανίτσες των αμάνο. Έψαξα στο ίντερνετ και λένε ότι το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι κι ότι έχει σχέση με τη διατροφή ίσως.
Ε λοιπόν τι κάθεσαι? δείξε μας φωτογραφία :D
Για τσέκαρε... αν και στη φωτό όπως βγήκε μοιάζει λιγότερο γαλάζια, και πιο blue pearl χαχαχαχχ....
Στη φωτο μια χαρα κανονικη amano φαινεται, παντως.
Δείχνει πολύ πιο γαλάζια live...
Αν googlάρετε blue amano shrimp...
https://www.google.gr/search?q=blue+amano+shrimp&espv=210&es_sm=119&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=K7UlU-zXGOib1AW_rICYBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1440&bih=802
Κι εμένα πάντως να μπλεδίζει μου φαίνεται, αν είναι έτσι στη φωτογραφία σκέψου real από κοντά :)
Να τις χαίρεσαι φίλε μου και συνέχιζε να τις ταΐζεις καλά τότε!!
εγω την βλεπω κανονικη τωρα μπορει λογω φοτισμου κτλ να μην ειναι εντελως διαφανη.
Εμενα παλι,στην αρχη ηταν ετσι...μετα ξεβαψε!!!
Εγω ΄θυμαμαι οτι καποτε συζητουσαμε οτι οι αμανο γίνονται ετσι λόγω στρες....
για ψαχτο λιγο
ChocolatePuma
16-03-14, 18:16
Εγω ΄θυμαμαι οτι καποτε συζητουσαμε οτι οι αμανο γίνονται ετσι λόγω στρες....
για ψαχτο λιγο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43145&highlight=%EC%F0%EB%E5+%E1%EC%E1%ED%EF
Ποστ 3 & 4 ;)
είχα και εγώ αμανο που όταν τις αγόρασα ήταν πραγματικά μπλέ, σταδιακα απέκτησαν το κανονικο χρώμα.
τοτε είχα υποπτευθεί τη διατροφή τους.
Μιας κι ανοίξαμε το θέμα να σας πω και κάτι άλλο. Στο προηγούμενο ενυδρείο που έτρεχε 2 χρόνια, στο 3μηνο πάνω οι αμάνο μου γίναν καφέ με μια μπεζ ρίγα στη ράχη και μείναν έτσι για όλα αυτά τα 2 χρόνια. Αυτό πάλι πως το εξηγείτε?
Μήπως έχει να κάνει και με την ηλικία? έχω 5 αμάνο και η 2 μεγαλύτερες σε μέγεθος-υποθέτω και σε ηλικία είναι γαλάζιες. δείτε
Δε νομιζω να εχει να κανει με την ηλικια. Exω μια πανω απο 5cm και εχει κανονικα χρωμα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.