Επιστροφή στο Forum : 'Ηρθε και η ώρα μου.
[QUOTE=Γιαννης Μ5;986221]Νικοοοοο,ευχαριστώ πολυ...
Να ειμαστε καλα Γιάννη και να χαιρόμαστε αυτο που κανουμε!
γεια σου Γιαννη και χρόνια πολλά,να χαίρεσαι την οικογένεια σου φιλαράκι μου!
τι νεα εχουμε απο τον υφαλο σου?
υπάρχει καμία εξέλιξη?
Γιαννης Μ5
27-12-16, 14:32
Χρονια πολλα αγορινα,να χαιρεσαι και εσυ την δικη σου.
Καταρχην η ακροπορα σου ειναι πολυ καλα,μην την ματιασω.Επισης εβαλα και καποια φραγκ που μου εδωσε ο Δημήτρης.Και αυτα επισης πανε πολυ καλα.Εχω πλεον και αραγωνιτη,που να δω ποτε θα τον βαλω μεσα στο ενυδρείο.....Ομως.....μετρησα tds και εδειξε 28,πραγμα που σημαίνει,αλλη μια αναποδια...Με το νεο ετος θα αγορασω καινουρια...Επισης σκεφτομαι να παιξω με βότκα ή να φτιαξω ενα diy reactor και να παιξω πελετ...
Αυτα....
καποιος αγριεβει!!! χαχαχα μπραβο Γιαννη δυναμη|!!!!
Sakisdraminos
27-12-16, 21:10
Γιάννη μπράβο αλλά θέλουμε και φώτο να τα δούμε τα κοράλλια σου ... ξέρεις μπανηστιρι.
Για τι πελετ ;
Γιαννης Μ5
27-12-16, 21:20
Τι εννοεις"γιατι πελετ";;;;
Sakisdraminos
27-12-16, 21:25
πως σου ήρθε να βάλεις πελετ ;
τι σου άρεσε σε αυτήν την λειτουργία ;
Γιαννης Μ5
27-12-16, 21:30
Δεν την εχω δοκιμασει Σακη.Στην σκεψη ειμαι ακομη....
Απο την αλλη η βοτκα ειναι διπλα μου και ετοιμη..
Sakisdraminos
27-12-16, 21:33
χαλαρά βάλε και αραγωνιτη και θα παίξουμε μπλιτσαρανε να φύγει όλο το κυανό.
Γιαννης Μ5
27-12-16, 21:33
Μπλιτσαρανε;;;;;Το κυανο παντως στον πατο του ενυδρείου δειχνει οτι θα ξεκολλησει καποια στιγμη.Στον βραχο,σε 2-3 σημεια που εχει,εχει γινει σαν τριχοειδης...
Γιαννης Μ5
27-12-16, 21:36
Και καποιες φωτο.
Sakisdraminos
27-12-16, 21:40
Σκληρός ;;;;
χαχαχα
Μία χαρά πάνε Γιάννη!
αααα πολύ όμορφα πράγματα Γιάννη!
συγχαρητήρια στον Δημήτρη golf..........:smt052
καλό είναι αυτό με το κυανό γιατί δείχνει να εκτονώνεται επομένως λίγο υπομονή ακόμα και όλα θα πάνε καλά!
αντί για πελετ καλύτερα ζεολιθο πιστεύω!
Γιαννης Μ5
28-12-16, 18:31
Ναι ρε παιδια,ζεολιθο εννοουσα.Αλλο σκεφτόμουν και αλλο εγραψα.
γεια σου ρε Γιαννη με τα ωραια σου!!! αντε ελα καμια βολτα απο πανω να σε γνωρισουμε (-σω) και απο κοντα!!!!
Γιαννης Μ5
28-12-16, 22:16
Λεο καλοκαιρι τωρα....
Λεο καλοκαιρι τωρα....
αααχ μονο για τις παραλιες μας μας θελετε.... :D:p:cool:
οκ ρε φιλε θα περημενουμε να καλοκαιριασει τοτε!!!:D
Γεια σου Γιάννη και Καλη χρονιά με υγεία!
Πως παει φιλε εχουμε κανενα νέο απο την ζωή στον ύφαλο;
Γιαννης Μ5
06-01-17, 12:58
Νικο ολα δειχνουν να πηγαίνουν καλα......περιμενω να ξεκολλησει το κυανο τελειως.Δεν εχω κανει αλλαγη εδω και 20+ μέρες.Μόλις φυγει τελειως θα ξεκινησουν οι αλλαγες νερου παλι...
Εν τω μεταξύ θελω να φτιαξω βαση καινουρια απο κοιλοδοκο....Οποιος εχει τις γνωσεις και θελει να βοηθησει.....
Sakisdraminos
06-01-17, 13:00
Γιατί δεν έκανες αλλαγή νερού;
Γιαννης Μ5
06-01-17, 14:36
Γιατι κανοντας αλλαγες,δεν καθάριζε ποτε.Τωρα που το εχω ετσι,εχει ξεκολλησει μονο του το κυανο σε αρκετα σημεια και στα αλλα ειναι να ξεκολλα σύντομα...
χρονια πολλα Γιαννη χιλιοχρονος!!!
Sakisdraminos
07-01-17, 21:04
κάνε κανονικά αλλαγές και μην το αφήνεις.
απλά να μην σιφιναρεις το κυανό άμα είναι μακρυά από κοράλλια!
Γιαννης Μ5
07-01-17, 21:16
Σακη εχω νερο ετοιμο για αλλαγη,απλα το αφηνω να καθαρίσει και μετα αλλαζω.
Το ξερα παντως πως θα το λεγες,χαχαχαχαχαχ
-------------------------
χρονια πολλα Γιαννη χιλιοχρονος!!!
Ευχαριστώ αγορινα,να χαιρεσαι την οικογένεια σου και υγεια,πανω απ ολα!!!!
Χρόνια πολλα Γιάννη οτι επιθυμείς με κάθε χαρά, ευτυχία κ πάνω απο όλα υγεία.
Έλα Γιάννη τι βάση θέλεις να φτιάξεις;
Γιαννης Μ5
09-01-17, 07:38
Απο κοιλοδοκο Νικο....
Χρόνια πολλα Γιάννη οτι επιθυμείς με κάθε χαρά, ευτυχία κ πάνω απο όλα υγεία.
Ευχαριστώ πολυ Δημήτρη,να χαιρεσαι την οικογένεια σου.
Γιαννη δεν ειναι πολυ δυσκολο αλλα θελει λιγο δουλεια. θα μπορουσα να βοηθισω με τα λιγα που ξερω αλλα απο εδω που ειμαι.....
καλο ειναι να σου κωψουν τον κυλοδοκο στις διαστασεις που θες, ακριβος, εκει ππου θα τον παρεις. μπορεις να κοψεις και τις ακρες σε γωνεια για να τεριαζζουν αλλα κανει ποιο δυσκολο το κωλημα. προφανος χρειαζεται καποιος που να μπορει να ηλεκτροκωλισει και μια ιδικη βαση που. γωνειακη, θα σου κρεταει τα δυο μερη για να κωλιθουν στο ιδιο επιπεδο.
εχεις σκοπο να βαλεις ποδια η θα το εχεις κατευθιαν στο πατομα?
Γιαννης Μ5
09-01-17, 10:49
Ηλεκτροκολλησεις εχω.....κολλαω και λιγο αλλα εχω θεμα με το κεντραρισμα των κοιλοδοκων για το κόλλημα....αντε να βρω μια γωνιαστρα για την ορθη γωνια,για το να μην κολληθουν λοξα,τι να κανω;
γιαννη καλημέρα!
βγάλε τα μέτρα και κόψε τα σίδερα,στην συνέχεια κόλλησε τα πλαίσια με ποντες και μετά πέρασε τα κορδόνια!
εγώ έτσι το έκανα και μου βγήκε μια χαρά!
τώρα αν θελεις να αλφαδιάσεις εύκολα μπορείς να πάρεις ρεγουλατορους βαρεου τύπου και να τα φέρεις κατευθείαν στα σωστά!
Γιαννης Μ5
10-01-17, 17:25
Ετσι θα το εκανα Νικο,δεν θα τραβαγα γαζι απευθειας....Αυτο με τους ρεγουλατορους,δεν το καταλαβα.....
Giwrgos P.
11-01-17, 03:19
πωπωω τι σασπένς τι αγωνία. αυτη η παρουσίαση ειναι για άτομα +18. την ξεκίνησα απ τις 1 τα ξημερώματα και τελείωσα στις 3. περιττό να σου πω οτι τέτοιες αναποδιές ειχα κι εγω αλλα σε νάνο με αποτέλεσμα να το σταματήσω μαχαίρι το χομπυ και να αγοράσω ενα ενυδρειο 220λιτρα και να κάθεται (ιστορίες για άγριους που λέγονται μονο με τον καφε που κανονίζουμε απο δω μεσα). για κάποιον ανεξήγητο λόγο μου δωσες θάρρος και δύναμη να συνεχίζω ακομα πιο πολυ σ αυτο το αλμυρό χομπυ. κλείνοντας να σου πω πως εκτός το οτι έχουμε ξαναμιλήσει πιο παλιά επί εποχή γλυκών νερών, ΑΝ αγαπάς πραγματικά αυτο το χομπυ μην τ αφήσεις γιατι απ αυτα που διάβασα τωρα και ξημερώθηκα σε κάθε σελίδα που άλλαζα έλεγα νταξει, το παράτησε αλλα τελικα συνεχίζεις. μπράβο γιάννη
Γιαννης Μ5
11-01-17, 05:12
Ευχαριστώ Γιωργο.Η αληθεια ειναι οτι πολλες φορες σκεφτηκα να το σταματησω ή να το γυρισω σε φυτεμενο αλλα,κατι με κρατα και μου λεει να μην το βαλω κατω....βεβαια,ο χρονος θα δειξει αν σκεφτηκα σωστα...Τουλάχιστον υπαρχουν παιδια εδω μεσα πουβθελουν να βοηθησουν!!!
Sakisdraminos
11-01-17, 08:43
Γιάννη θέλω να δω λίγο το ενυδρείο και να μας πεις τι γίνέτάί με το κυανό!
πες λίγο και Ρουτινες να δούμε μήπως βρούμε τπτ άλλο που δεν μας βοηθάει να απαλαχθουμε στο ένυδρειο σου από το κυανό.
Γιαννης Μ5
11-01-17, 09:11
Καμια ρουτινα Σακη.....καμια καταναλωση.....
Ριχνω βακτηρια 5μλ καθε 2 μερες,καθαριζω και το κύπελλο του σκιμμερ καθε 2 μερες και ριχνω και λιγο reef plus.Αλλαγη εκανα καθε 7-10 μερες ενω τωρα εχω κανα μηνα χωρις αλλαγη μπας και φυγει το κυανο.Εχει υπαρξει καποια διαφορα.Ισως σημερα να κανω αλλαγη,αν προλαβω με τα 12ωρα που δουλευω αυτες τις μερες.....
Εν τωμεταξυ θελω νεα οσμωση.....
Sakisdraminos
11-01-17, 09:17
Ξεκίνα της αλλαγές νερού φυσικά με νερό ά/ο
Δεν βοηθάει το να μην κάνεις πουθενά.
Οσμόση γιατί θέλεις;
Άμα αλλάζεις τα προφίλτρα δεν έχεις θέμα για αρκετά χρόνια.
Γιαννης Μ5
11-01-17, 09:22
Γιατι εβγαλε tds 25.....
Sakisdraminos
11-01-17, 09:24
μήπως με ένα απιονισμο μετά τηνία μεμβράνη θα είσαι κομπλέ;
Νομίζω ότι τό 25 δεν είναι πολύ ψηλά...
Γιαννης Μ5
11-01-17, 09:27
Λες να αλλαξω προφιλτρα και να βαλω ρητινη μετα;;;
Παντως το παραδοξο ειναι οτι και η ακρο που μου εδωσε ο Νικος και η ποσιλοφορα που μου εδωσε ο Δημήτρης πανε καλα.....σε αντιθεση με κατι παραζοανθους που απο προχθες δεν τα βλεπω να ανοιγουν καλα......
Sakisdraminos
11-01-17, 09:29
λοιπόν λέω για αρχή να ανέβεις λίγο ψυχολογικά (ενυδρειακά).
μετά άλλαξε προφίλτρα και βάλε την ριτηνη και εισαι κομπλε.
αλλά κάνε αλλαγές νερού αλλιώς δεν βοηθάς την κατάσταση με το κυανό....
Γιαννης Μ5
11-01-17, 09:48
Θα το κανω μαλλον ετσι Σακη....
καλημέρα Γιαννη!
πιστεύω ότι καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η δυσλειτουργια της όσμωσης για την επιμονή που δείχνει το κυανό,από αντλία επ. πως είσαι,δουλεύει στο φουλ?
Γιαννης Μ5
11-01-17, 11:08
Καλημέρα Νικο,δεν ρυθμιζεται η αντλια επιστροφης δουλευει συνεχεια φουλ....Ειναι 2000 λιτρα....
Καλημερα Γιάννη!
Πως παει το ενυδρείο,έφυγε το κυανό;
Έβγαλε πολύποδες η ακροπορα;
Γιαννης Μ5
20-01-17, 15:27
Η ακρο Νικο ειχε ξεκινησει και εβγαζε αρκετους πολυποδες,οχι ολους.Δυστυχώς ομως το κυανο της επιτεθηκε σε καποια σημεια και οταν την πηρα χαμπαρι(λογω 12ωρης βαρδια στον τελευταιο χιονια),προσπαθησα να την.καθαρισω με ενα κυκλοφορητη.....Δυστυχώς δεν καθαρισε και χρησιμοποίησα μια οδοντόβουρτσα,παρα πολυ απαλα.....
Λοιπον...οπου ακουμπησε η οδοντοβουρτσα,εχω ασπρισματα....
Ο βράχος ακομα εχει σημεια με κυανο και ειλικρινα δεν το βλεπω να φευγει.....
Να σημειωσω πως αλλαξα προφιλτρα και μαλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα παρω και ρητινη.
Γιάννη δεν πειράζει για το κομμάτι,το θεμα ειναι να καταφέρει να κανει ενα βήμα παραπάνω το ενυδρείο σου για να μπορέσει να υποστηρίξει sps!
Μετα ολα τα αλλα ασ'τα πανω μας!
Γιαννης Μ5
29-01-17, 00:55
Ευχαριστώ Νικο Ειναι πολυ ωραιο να ξερεις οτι εχεις φιλους να σε βοηθησουν.Αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου με το κυανο με οξυζενε.Ειμαι στην 5η μερα και η μονη διαφορα που ειδα ειναι οτι εχει αρχισει και γινεται σκουρο μπορντω....Θα περιμενω μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.Παραδόξως,εκει που ειχα αποχαιρετησει την ακρο,απο εχθες εχει βγαλει λιγους πρασινους πολυποδες,οπως και η καλαστρεα που δεν ειχα δει ποτε μου τους πολυποδες της...Να ναι απο το οξυζενε;;;;Δεν γνωριζω....Παντως μακαρι να φυγει το κυανο και να παιξω με βοτκα,που αποφασισα τελικα.....αλλιως......fish only!!!!
Sakisdraminos
29-01-17, 12:26
Γιατί οξυζενε πιος σου είπε να ρίξεις;
Γιαννης Μ5
29-01-17, 12:59
Το διαβασα Σακη.Πολλοι ξεμπερδεψαν με οξυζενε.Καποιοι μαλιστα το χρησιμοποιουν και για ντιπαρισμα...
Θα ξεμπερδεψεις με τα προβληματα Γιαννη κ θα το γεμισουμε κοραλλια.
τι fo μας λες ρε Γιαννη μιλαμε θα γινει ριφαρα!!! τι κιαν εχει λιγο κιανο!!! :D:p;)
παντως πολυ σε έχει ταλαιπωρήσει αυτο το κυανο.
το phalaena κάποιοι λενε οτι καταναλώνει κυανό
Γιαννης Μ5
30-01-17, 01:41
Ευχαριστώ παιδια.Για να δουμε πως θα εξελιχθει...
Διαβαζω και για τα fighting conch snails οτι βοηθουν με το κυανο.Εχεις καποιος εμπειρια;Γνωριζει καποιος που θα τα βρω;
παντως πολυ σε έχει ταλαιπωρήσει αυτο το κυανο.
το phalaena κάποιοι λενε οτι καταναλώνει κυανό
έλα Γιαννη,το phalaena δεν καταναλώνει κυανό απλά ανεβάζει τον αραγωνιτη ψηλά και τον απελευθερωνει από το στόμα του!
το κακό είναι ότι μπορεί μεν να διασπατε έτσι το κυανό και να εξασθενεί αλλά από την άλλη κάνει όλα τα κοράλλια χάλια και έχεις μόνιμα ένα ενυδρείο θολό!
Ευχαριστώ παιδια.Για να δουμε πως θα εξελιχθει...
Διαβαζω και για τα fighting conch snails οτι βοηθουν με το κυανο.Εχεις καποιος εμπειρια;Γνωριζει καποιος που θα τα βρω;
Γιάννη καλησπερα!
άλλαξε τα φίλτρα στην όσμωση που είναι η πηγή του κακού για την επιμονή του κυανού!
και όποτε μπορείς πάρε και μια αντλία επιστροφής 3000-4000 για να γυρίζει το νερό πολλαπλάσια από την υπάρχον!
άλλαζε συστηματικά ενεργό και αντιφως και κανε εβδομαδιαίες αλλαγές νερού καθαρίζοντας εντατικά και το σκιμμερ!
ανεβασε όσο μπορείς την κυκλοφορία και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα εξαλειφθεί!
καλή συνέχεια φιλαράκι μου και υπομονή θα φύγει δεν είναι στο χέρι του!:grin:
Γιαννη το οξυζενέ μου κάνει ακραίο σε ενυδρείο ριφ καλύτερα απέφυγε το , αν θέλεις οριστική λύση ρίξε το cyano clean , ή το red slime remover.
Γιαννης Μ5
31-01-17, 19:32
Με το οξυζενε,δεν ειδα καμια επιδραση σε ψαρια και κοράλλια.Βεβαια δεν ειδα ουτε με το κυανο.Τα φιλτρα της οσμωσης τα αλλαξα.Η αντλια ειναι ενα θεμα που θα κοιταξω να λυσω.Το σκιμμερ καθαριζεται καθημερινα.Μπορω λετε να ξεκινησω βοτκα ή θα γινει χειροτερα,οσο αφορά το κυανο;
Sakisdraminos
31-01-17, 19:53
αντιφοσφωρο έχεις;
Γιαννης Μ5
31-01-17, 20:17
Ναι Σακη,τον αλλαζω κάθε 20 μερες,μαζι με τον άνθρακα.Τον εχω μέσα στο σκιμμερ.
Sakisdraminos
31-01-17, 21:09
έχεις μέτρησης ;
Γιαννης Μ5
31-01-17, 21:53
Kh 8,mg1320,ca 400,no3 25 και αλατοτητα 1026.Δυστυχώς αλλες δεν εχω....
Γιάννη πως θα γίνει να αφήσεις καπου ενα δοχειακι με νερο να το πάρω να κανω μετρησεις για να δούμε και φωσφορικά που βρίσκεσαι στο φωτομετρο!
Παρε εαν μπορεις αυτα που σου ειπε ο Κώστας!
Με βότκα θα τροφοδοτείς το κυανό..
Γιαννης Μ5
01-02-17, 00:46
Καπως θα βρεθουμε Νικο....Σκεφτομαι να αρχισω με ερυθρομικινη....Βαρεθηκα να σιφωναρω.....
Μου κάνουν εντύπωση τα νιτρικά που είναι λίγο τσιμπημενα ρε φίλε , ψάρια πόσα έχεις ;
Γιαννης Μ5
01-02-17, 04:33
Πριν 6 μηνες ηταν πανω απο 50 Κωστα.....Αυτα προσπαθω να ριξω αλλα πεφτουν ποοοολυ αργα....
Εχω 2 κλοουν,2 tang, μια γαριδα και κατι μικρα σαλιγγαρακια(5-6).Ταιζω flakes μια φορα την ημερα,6 μερες την εβδομαδα.Και οτι ταιζω τρωγεται αφου ολα τρωνε απο το χερι μου.Να πω οτι εχω και βαρυ χερι.....
Sakisdraminos
01-02-17, 06:23
προτείνω 1 περισοτερα βακτήρια μαζί
περισσότερες αλλαγές και μεγαλύτερες η να βγάλουμε κάνα δυο ψάρια μέχρι να μηδενισουμε τα παλιό θρεπτικά.
Έχεις κανένα φίλο εκεί κοντά να μπορεί να κρατήσει τα ψάρια;
καλησπερα Γιάννη!
τι νέα έχουμε φιλαράκι μου καλό?
μπήκαν τα μεγάλα μέσα και είμαι σίγουρος ότι άμεσα θα έχεις αποτελέσματα!
κράτα μας ενήμερους,καλή συνέχεια!
Γιαννης Μ5
12-02-17, 18:56
Χαχααχχα,τα μεγαλα μεσα......Ναι Νικο,το εχω γυρίσει στο αλκοολ και η αληθεια είναι πως,αν και δεν εχει φανει διαφορά στις τιμες, φαινεται διαφορα στην καθαροτητα του νερου και σε αυτη την χιλιο ταλαιπωρημένη ακροπορα.Ακομα ομως ειναι στην 9η μερα,οποτε υπομονη.....
Sakisdraminos
12-02-17, 19:57
Δώσε Γιάννη βότκα!!!!
Πρόσεχε φίλε δύσκολα μονοπάτια διάλεξες.....
Μέτρησης και αλλαγές νερού απαραίτητες για αυτό!
Γιαννης Μ5
12-02-17, 20:02
Το ξέρω Σακη αλλα πρεπει να μηδενισουν τα νιτρικα.Παντως,αν και τα ****** δειχνουν λιγο την δυσαρέσκειά τους,καλα δειχνει να πηγαινει...
Μετρησεις κανω καθε δυο μερες.Παντως,εχω την εντυπωση για το κυανο,πως σαν να φρεναρε λιγο..Δηλαδή δεν βγαζω παντου.Εκει που βγαζω ομως εχω τρελη αναπτυξη,χαχαχαχ...
Sakisdraminos
12-02-17, 20:12
Είχες αρκετά θρεπτικά Γιάννη ίσως γιαυτό!
Γιαννη βγαλε αγγελία... πωλείται κυανο!! που ξερεις... χαχαχα
Γιαννης Μ5
17-02-17, 21:37
Σήμερα ξεκινησε η 3η εβδομαδα προσθηκης βότκα στο ενυδρείο.Τα αποτελεσματα,αν και τα νιτρικα δείχνουν κολλημενα στο 25,ειναι εντυπωσιακά.Το κυανο εχει φρεναρει αρκετά.Το ενυδρείο πολυ πιο καθαρο,ακομα και τα τζαμια κανουν καμια εβδομαδα να πιασουν αλγη,οποτε το καθαρισμα τους πεφτει με την αλλαγη.
Σαν να υπαρχει και διαφορα στα χρωματα.Ολα τα κοράλλια,ακομη και η χιλιο ταλαιπωρημένη ακροπορα του Νικου,πανε καλα.Μονη εξαίρεση καποια κεφαλια εφυλιας....
Αντε ρε Γιαννη παλεψε το ατιμο!zw
Έλα Γιάννη καλησπέρα!
Πόλεμος χωρίς απώλειες δεν υφίσταται,μην σε νοιάζει για την ακροπορα,εδω ειμαστε και θα σε μπουσταρουμε άμεσα!
Λιγο υπομονη φιλαρακι μου να τελειώσει η θεραπεία και σύντομα θα εχεις εναν πανέμορφο χρωματιστό ύφαλο!
Καλη συνεχεια να εχεις.
Το Μαγνήσιο Γιάννη πρέπει να είναι πάτωμα , τα φωσφορικά πρέπει να μηδενισαν οπότε αφαίρεσε και τον αντιφωσφορο σιγά σιγά.
Γιαννης Μ5
20-02-17, 13:29
Κωστα η αληθεια ειναι πως δεν εχω μετρησει μαγνησιο εδω και 10 μερες.Το αφησα στις αλλαγες...Τα νιτρικα και σήμερα στο 25.Θα βγαλω τον αντιφωσφορο να δουμε πως θα παει.Στο ματι ομως βλεπω αρκετα μεγαλη βελτιωση,σε ολους σχεδόν τους τομεις....
Μπράβο Γιάννη χαίρομαι, θέλω γρήγορα να βρει την ισορροπία του γιατί έχεις ταλαιπωρηθεί πολυ.
Με την βάση τι έκανες;
Γιαννης Μ5
20-02-17, 15:04
Ευχαριστώ ρε Μητσο.Απο το στομα σου και στου Θεου τ αυτι.Με την βαση.........Ηταν σήμερα να παω για τα σίδερα αλλα,το μικρο αυτοκινητο αποφασισε να σπασει ψυγειο το Σάββατο,οποτε αναβάλλεται για λιγο.....
Ευχαριστώ ρε Μητσο.Απο το στομα σου και στου Θεου τ αυτι.Με την βαση.........Ηταν σήμερα να παω για τα σίδερα αλλα,το μικρο αυτοκινητο αποφασισε να σπασει ψυγειο το Σάββατο,οποτε αναβάλλεται για λιγο.....
μπράβο μπράβο Γιαννη με το καλό!
ότι χρειαστείς μου λες!
Γιαννης Μ5
02-03-17, 09:30
Update...Απο προχθες μετραω νιτρικά κατι παραπανω απο 10....Επιτέλους επεσαν απο τα 25 που ηταν καρφωμενα....Αλλαγες καθε 2-3 μερες 40 λιτρα και καθημερινη προσθηκη βοτκας και βακτηριων.....Το σκιμμερ κανει πολυ καλη δουλεια.......βγαζει πολυ βρωμα.....
Αααααααααα.Εβαλα και αραγωνιτη.Μητσακο(golf4470)ευχαριστώ πολυ!!!!!
Update...Απο προχθες μετραω νιτρικά κατι παραπανω απο 10....Επιτέλους επεσαν απο τα 25 που ηταν καρφωμενα....Αλλαγες καθε 2-3 μερες 40 λιτρα και καθημερινη προσθηκη βοτκας και βακτηριων.....Το σκιμμερ κανει πολυ καλη δουλεια.......βγαζει πολυ βρωμα.....
Αααααααααα.Εβαλα και αραγωνιτη.Μητσακο(golf4470)ευχαριστώ πολυ!!!!!
μπραβο Γιαννη!
ξεκίνησε η κατιούσα φιλαράκι μου,αυτά είναι ευχάριστα νέα!
να είναι καλά ο Δημήτρης που βοήθησε!
πάμε γερά Γιάννη δεν είναι στο χέρι του πλέον!zw
Sakisdraminos
03-03-17, 10:41
Συνέχισε και με μεγαλύτερες αλλαγές θα μπουσταρουν και τα κοράλλια μαζί με την πτώση των νιτρικων ....
Γιαννης Μ5
03-03-17, 13:18
Σε λιγο θα γινει μια 80 λιτρων που ετοιμαζεται απο εχθες.:D
Sakisdraminos
03-03-17, 13:19
ωραία!!!
Γιαννης Μ5
09-03-17, 20:34
Σημερα μετρησα νιτρικα 2.Υστερα απο 2,5 χρονια επιτελους καταφερα να τα ριξω,με την συνδρομη των καλων φιλων απο εδω μεσα.Σιγα σιγα πιστεύω πως γυρνά σελιδα το ενυδρειο που 2,5 χρονια με ταλαιπώρησε και το ταλαιπωρησα...
Τωρα θα επικεντρωθώ στο κυανο που βεβαια σε ενα βαθμο οφειλεται και στην βοτκα.
Κωστα,Νικο,Σακη και Δημήτρη,τα ευχαριστώ ειναι λιγα....
Βρεθηκε και βαση,πολυ τυχη αφου μου την χαρισαν.1,20χ0,81 υψος χ0,36 καθαρο πλατος με 5χ5 κοιλοδοκο....Ισως να την τροποποιησω και να την κανω 50 εκ φαρδος για το μελλον......
μπραβο ρε Γιαννη!!! απο το καλο στο καλητερο πας!!! αντε και εις ανοτερα!!!!
Μπράβο Γιαννη, χαχα με αυτούς που εμπλεξες δύσκολο να μην εβγαζες άκρη.
Να εισαι καλα φιλαρακι μου!
μπραβο Γιάννη,άρχισε και πήρε τα πανω του,σε λιγο καιρό το ενυδρείο σου θα ειναι αγνώριστο!
παμε γερά,τα καλυτερα έρχονται!
Καλορίζικη η βάση Γιάννη κ πολλά μπράβο στο παιδί που στη χάρισε. Σου έφυγε ακόμα ένα άγχος, της βάσης που φοβόσουν. Σιγά σιγα θα πάρει τα πάνω του τώρα.
Sakisdraminos
13-03-17, 16:56
Γιάννη τώρα έστρωσε αλλά θέλει προσοχή να μην ξανά πάθεις τα ίδια....
συν ότι πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα μέτρησης και αλλαγές νερού...
Γιαννης Μ5
13-03-17, 22:42
Μετραω καθε μερα τωρα,τουλαχιστον τα νιτρικα...Αλλαγες καθε εβδομαδα.
Sakisdraminos
14-03-17, 00:12
Να πάρεις μπετόνια να κάνεις μεγάλες αλλαγές αν και αν σου καλό είναι άμα μπορείς να κάνεις με αλάτι θα είναι καλύτερα!
Καλησπέρα Γιάννη,τι νεα εχουμε φιλαρακι απο τον ύφαλο;
Προχωράει επιτυχημένα η θεραπεία,τι παρατηρείς,παραμένει το κυανό χωρις να εξαπλώνεται;
Η βάση ποτε μπαίνει στο προγραμμα;
Καλη συνεχεια και κρατά μας ενήμερους;
Γιαννης Μ5
18-03-17, 09:58
Καλημέρα Νικο.Η βαση μεχρι το Πασχα θα ειναι ετοιμη.Θελω να την τριψω,να κολλήσω καποια σημεια που δεν εχει κολλησει αυτος που την εφτιαξε,ασταρι,ξυλα και μεταφορα του ενυδρειου......Να ετοιμάζεστε,χαχαχαχαχ χα.Το ενυδρειο εχει νιτρικα σχεδον μηδεν οποτε μειωνω την βοτκα.Σήμερα εριξα 0,7 ml..
Το κυανο ομως καλα κρατει και πλεον,τωρα με τον αραγωνιτη,ειναι ακομα πιο δυσκολο να το σιφωναρω.
Αλλαγες 40 λιτρα καθε εβδομαδα,αν ειναι με αλατι,αλλιως,αν εχει καλοκαιρια και παω Αλεποχωρι για νερο,αλλαζω 80-100 λιτρα.Γενικα καλα πανε τα κοραλια,αν εξαιρεσεις εφυλια που την ακουσε με την βοτκα και ζοανθους που τα χτυπα το κυανο.Η δε ακροπορα σου,με εκπλησει καθημερινα αφου,σημεια που θεωρουσα νεκρα,πετανε πολυποδες.Οι οποιοι σε εμενα ειναι πρασινοι...............
Sakisdraminos
18-03-17, 15:28
μείωσε σε 0.3 βότκα και εαν είσαι μηδέν την κόβεις για μια εβδομάδα.
Καλησπέρα φιλαρακι μου,τι νεα εχουμε,μηδένισες τα νιτρικά αλλα επιμένει το κυανό ε;
Τωρα θα κανεις λιγο υπομονη Γιάννη μέχρι να κλιμακώσει την ένταση του το κυανό,άφησε το να κανει "πάπλωμα" και συφωναριζε στις αλλαγές μονο όπου βαράει κοράλλια!
Καλη συνεχεια Γιανναρα.....
Γιαννης Μ5
27-03-17, 18:00
Εχω κοψει μια εβδομάδα την βοτκα και επιτελους μετρω 0 νιτρικα απο μονο του.Εκανα μια αλλαγη σημερα και σιφωναρησα το κυανο απο παντου.Που θα παει....θα φυγει....
κανωνησε Γιαννη να φιγει και μετα να μας λες οτι σου λυπει!!! :D:D:D
καλημέρα Γιάννη,τι νέα φιλαράκι έχουμε από τον ύφαλο?
πότε θα κανουμε το update να περάσουμε καλά?
Γιαννης Μ5
03-04-17, 18:29
Ελα ρε Νικο,χαθηκαμε....Λοιπον το ενυδρειο κρατα πλεον 0 νιτρικα....Ταιζω παραπανω αλλα παλι 0.Τα φωσφορικα δεν ξερω ποσο εχουν πεσει,θα εχει ενδιαφερον μια μετρηση....
Κh,ca mg εχουν αρχισει και χρειάζονται συμπληρωμα μεσα στην εβδομάδα που μεσολαβει για την αλλαγη.Το κυανο εκει,να μου εχει σπασει τα νευρα και προκειμενου να χτυπα κοραλλια το σιφωναρω 2 φορες την εβδομαδα...Η βαση θα ετοιμαστει,πρωτα ο Θεος μετα το Πασχα και θα γινει η μεταφορά του ενυδρειου.Μην ανησυχείς καθολου.....θα σε ειδοποιησω:D:D:D.Κατα τα αλλα καλα.Η ακρο σου εχει απλωσει νεο ιστο στο 60% του κορραλιου,που θεωρουσα νεκρο...και σε εμενα ειναι πρασινη.Επισης περιμενω απο μια ψυχη κατι λεντ για να τα παραγγειλω και να τα αλλαξω.........
Μπράβο Γιάννη,μια χαρά!
Όποτε εισαι έτοιμος για το update πες μου να κανονίσουμε να βρεθούμε!
Το κυανό θα φύγει με στεγνό ενυδρείο ευκολότερα αλλα θελει λιγο υπομονη!
Καλη συνεχεια να εχεις .....
καλησπερα Γιανναρε!
τι νέα έχουμε φιλαρακι πως πάμε?
να βρεθούμε κάποια στιγμή να σου δώσω και την ανεμώνη,την έχω βάλει στο σαμπ!
με το κυανό τι έγινε,ακόμα επιμένει?
Γιαννης Μ5
02-05-17, 14:30
Τα κοράλλια,καλα πανε.Το κυανο ομως δεν λεει να με αφησει...Εχτες σιφωναρησα και σημερα ειχε βγαλει παλι....Αλλαγες καθε 7 μερες,βακτηρια καθημερινα,νιτρικά 1-2,αλλα αυτο εκει....
Σκέφτομαι μηπως βαλω νεα φραγκ/κοραλλια και βρει τον δρομο του...και καμια μοντιπορα που γουσταρω πολυ...
Που θα παει .....
Γιαννης Μ5
02-05-17, 15:32
Οχι Κωστα.Την έκοψα οταν μηδενισα...
Sakisdraminos
04-05-17, 08:47
Δεν βλέπουμε φωτογραφίες Γιάννη τι έγινε στρώσαμε;
Γιαννης Μ5
04-05-17, 17:11
Στρωσαμε Σακη,αλλα το κυανο δεν με εχει αφησει.......
Μπράβο Γιανναρε,πολύ γουστάρω να ερθει στα σωστά η reefάρα σου!
Να σου πω,τι χρωματα Λεντ εχει το φωτιστικο σου;
Γιαννης Μ5
05-05-17, 09:13
Νικο εχει:
Το 1ο καναλι.
14 cool white 12000k
10 neutral white 7500k
10 warm white 3500k
4 red 660nm
4 green 520nm
8 blue 460 nm
Το 2ο καναλι.
12 royal blue 450nm
38 blue 460nm......
Γιάννη μπορεις να κλείσεις καθουλου τα πράσινο κόκκινα;
Γιαννης Μ5
06-05-17, 09:27
Oxι.......δεν μπορω.....
Sakisdraminos
07-05-17, 05:43
Oxι.......δεν μπορω.....
Γιαννη καλημέρα τι είχα ξεχάσει το φασμα .
Στο φωτιστικό σου καλό είναι να παίξει στο ένα κανάλι μόνο λευκά 10000κ-18000κ και το δεύτερο κανάλι μόνο μπλε
roayl blue και blue
η αλήθεια από ότι κατάλαβα από άλλο παιδί που άνοιξα για να του αλλάξω το φασμα οτι η ψυξη ειναι χαλια γιατί δεν έχει σωστή ψυχτρά.
Γιανναρε καλημέρα!
τι νέα έχουμε τα κόλλησες τα φραγκακια εχθές?
Γιαννης Μ5
07-05-17, 12:30
Γιαννη καλημέρα τι είχα ξεχάσει το φασμα .
Στο φωτιστικό σου καλό είναι να παίξει στο ένα κανάλι μόνο λευκά 10000κ-18000κ και το δεύτερο κανάλι μόνο μπλε
roayl blue και blue
η αλήθεια από ότι κατάλαβα από άλλο παιδί που άνοιξα για να του αλλάξω το φασμα οτι η ψυξη ειναι χαλια γιατί δεν έχει σωστή ψυχτρά.
Καλημερα Σακη,δεν πειραζει.Ποσα λεντ,απο το καθενα να παρω;;;
Γιανναρε καλημέρα!
τι νέα έχουμε τα κόλλησες τα φραγκακια εχθές?
Εννοειτε Νικο....παρακολουθω την ανεμωνη να δω που θα κατασταλάξει.....
Sakisdraminos
07-05-17, 20:51
Για να διορθώσεις το φασμα από 30 λευκά 10 μπλε .
Καλησπέρα Γιάννη....
Τι λεει φιλαρακι,βρήκε την θεση της η ανεμώνη,την ταισες καθόλου;
Τις μοντιπορες τις κόλλησες,ολα οκ με το τσιμενταρισμα;
Γιαννης Μ5
08-05-17, 20:07
Νικο απο εχθες βρηκε το που θα κατσει...Δεν εχω ταισει ακομη,αυριο...Με τις μοντι ολα καλα,περα απο ενα ασπρισμα σε μια...
Γιαννης Μ5
08-05-17, 20:31
Το κυανο,αν και δυσκολο......καντε πως δεν το βλεπετε......:D:D:D
Sakisdraminos
08-05-17, 22:17
Δώσε Γιάννη πόνο το κυανό σε όλους αυτήν την εποχή έτσι είναι αλλά δεν πειράζει......
Καινούργιες εισαγωγές βλέπω τι γίνεται;
Γιαννης Μ5
09-05-17, 00:45
Ναι Σακη....Ο Νικος ξηγηθηκε παλι και εβαλα καποια καινουρια και αγαπημενα κομματια...καποια στιγμη θα μπουσταρω κι αλλο.:D
Ωραίος φιλαρακι
Που θα πάει θα φύγει και αυτό το άτιμο.
Υπομονή :)
μπραβο ρε φιλε αντε γερα και ολα καλα θα πανε!!!
Μπράβο Γιανναρα,μια χαρά φιλαρακι μου!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν τα κοραλλακια,παμε γερά στην επόμενη παρτίδα να κόψουμε ακροπορες!
Γιαννης Μ5
13-05-17, 00:23
Χαχααχαχ,παντα αισιοδοξος.....Ευχαριστώ φιλαρακο μου!!!!
Γιαννης Μ5
14-05-17, 09:34
Δεν μπορουσε να ηταν καθε μερα,τοσο καθαρο;;;;
Sakisdraminos
15-05-17, 21:04
Περιμένω την μέρα που θα είναι τα κοράλλια μέχρι τη. επιφάνεια του νερού!!!
Γιαννης Μ5
16-05-17, 10:37
Περιμένω την μέρα που θα είναι τα κοράλλια μέχρι τη. επιφάνεια του νερού!!!
Χαχαχαχα,ευχαριστώ Σακη αλλα κατσε να ξεμπλεξω με το κυανο πρωτα...
Χαχαχαχα,ευχαριστώ Σακη αλλα κατσε να ξεμπλεξω με το κυανο πρωτα...
Κατι μου λεει οτι οταν ξεκινήσει να πέρνει τα πανω του,θα τρίβουμε ματάκια ολοι μας!
Γιαννης Μ5
20-05-17, 11:41
Κατι μου λεει οτι οταν ξεκινήσει να πέρνει τα πανω του,θα τρίβουμε ματάκια ολοι μας!
Χαχαχαχαα.Εγω παντως Νικο,με αυτα που μετραω,τα τριβω τα ματια μου....
Πχ....
Μετραω ασβέστιο 15/5. 220.Ρίχνω χερατα,μετραω στης 16/5. 420.
Μετραω σημερα 20/5. λιγοτερο απο 220......τοσο καταναλωση σε 3 μερες;;;;
Καταναλωση υπαρχει και στο κh που στις 3 μερες,πέφτει μία μοναδα.....Για το μαγνησιο,τι να πω.....
Η επομενη αγορα θα ειναι σε 25κιλη συσκευασια...
Sakisdraminos
20-05-17, 12:07
παίζει να γίνεται κατακριμνηση.....
ψάξε λίγο και μόλις έρθει τι τεστ μαγνήσιο μέτρα να δούμε τι θα δείξει.....
Χαχαχαχαα.Εγω παντως Νικο,με αυτα που μετραω,τα τριβω τα ματια μου....
Πχ....
Μετραω ασβέστιο 15/5. 220.Ρίχνω χερατα,μετραω στης 16/5. 420.
Μετραω σημερα 20/5. λιγοτερο απο 220......τοσο καταναλωση σε 3 μερες;;;;
Καταναλωση υπαρχει και στο κh που στις 3 μερες,πέφτει μία μοναδα.....Για το μαγνησιο,τι να πω.....
Η επομενη αγορα θα ειναι σε 25κιλη συσκευασια...
Καλησπέρα Γιάννη. Πόσα ml βάζεις απο το καθε ένα? Η αληθεια είναι οτι όταν αρχίζουν να μπουστάρουν τα κοράλλια σου, δεν θα προλαβαίνεις με τα ιχνοστοιχεία. Εγώ πλέον κουράστηκα, ρίχνω καθημερινα (η δοσομετρική) 120ml kh, 100ml mg κ 50ml ca.
Γιαννης Μ5
23-05-17, 21:49
Δημήτρη ριχνω χερατα...ανακατευω σκονη και την ριχνω...Αν εχουν ξεκινησει οι καταναλωσεις τελικα,στην ουσια τωρα ξεκινησαν και δεν με ειχε προβληματισει το θεμα αυτο...
Κατσε να δουμε πως θα πάει και θα δω τι θα κανω..
Καλησπέρα Γιάννη,τι εγινε φιλαρακι πως παει ο ύφαλος;
Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές,βρήκες τι εγινε τελικά;
Γιαννης Μ5
31-05-17, 10:51
Καλημέρα Νικο.Οι τιμες σταθεροποιηθηκαν,εκτος απο το μαγνησιο που ειναι 1500+ αλλα που θα παει,θα το καταναλωσει...
Σημερινές μετρησεις.
Αλατοτητα 1027
Kh 7,0
Ca 420
Mg 1500+
No3 0
Po4 ειναι μια καλη ερωτηση.....
Με απασχολουν τα μηδενικα νιτρικα...σκεφτομαι να τα ανεβασω λιγο.....
Οσον αφορα το κυανο......εμαθα να ζω με αυτο...
Μην σου πω πως αν φυγει ποτε,θα μου λειψει....
Επισης εδω και 2 μερες αγνοείται η γαριδα μου.Ειναι το πρωτο ζωντανο που χανω στα σχεδον 3 χρονια που εχω θαλασσινο και με λυπησε αρκετα.....
Καλα Νταξ ........Χαχαχαχαχαχα ......τρελοί παραλληλισμοί για την αμφίδρομη σχέση σου με το κυανό!
Περα την πλάκα οι τιμές σου ειναι σούπερ Γιάννη ,το πρόβλημα με το κυανό παραμένει και πρεπει να κοιτάξουμε το φωτιστικο γιαυτο,οπως και τα φωσφορικά που μαλλον ειναι στο θεό!
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!
πολύχρονος Γιάννη, να σε χαίρεται η οικογένεια σου!:p
Γιαννης Μ5
02-09-17, 12:38
πολύχρονος Γιάννη, να σε χαίρεται η οικογένεια σου!:p
Ευχαριστώ Νικο κι εσυ οτι επιθυμεις!!!
Οσον αφορα το ενυδρείο,γυρνωντας απο διακοπες πριν 3 μερες,ειδα την αντλια επιστροφης να εχει σταματησει.....οπότε,οπως καταλαβαινεται ,η αλατοτητα στο ενυδρειο εφτασε 1031 αφου,η αναπληρωση έριχνε στο σαμπ νερο.....
Ευτυχως δεν εκαψε και το σκιμμερ αφου ειχα προβλεψει την περιπτωση στραβης και ειχα προσαρμοσει το διαμερισμα του στο σαμπ να εχει συνεχεια νερο,κι ας μην δουλευει η αντλια επιστροφης...απο απώλειες....ευτυχως καμια σε ψαρια αλλα σε κοράλλια κλαμα.....οσα σκληρα ειχα ασπρισαν,ενω ,την εχουν ακουσει και καποια ******.....μεγαλο πισωγυρισμα...
Κριμα γιατι πηγαινε καθε μερα και καλύτερα....η κοραλλινη ειχε πιασει σχεδον ολο το πισω τζαμι,τα σκληρα πηγαιναν πολυ καλα αλλα ηρθε η στραβη...
Τωρα εχω βαλει ενα κυκλοφορητη στο σαμπ,να γυρνα το νερο και το κατηργησα προσωρινα,εβαλα το σκιμμερ απο το σαμπ στο ενυδρειο(ευτυχως ειναι κρεμαστο...)και σε καμια δεκαρια μερες υπολογιζω την νεα αντλια...jebao dct4000
Sakisdraminos
02-09-17, 12:42
Κρίμα Γιάννη δυστυχώς συνήθως μετά της διακοπές μας περιμένει πολύ δουλειά.
Φυσικά εγώ δεν πήγα διακοπές φέτος ;)
Από εκεί και πέρα στα του ενυδρείου .
Ξέρεις τι θέλει προσπάθησε να μετράς και να είσαι στης ρουτηνες κομπλέον και όταν μπορείς βάζεις και κανένα κοραλι !
Γιαννης Μ5
02-09-17, 12:51
Κοιτα...σε γενικες γραμμες,εχω βρει ενα μπουσουλα και ριχνω σκονες στο δοχειο της αναπληρωσης έχοντας υπολογισει την καταναλωση σε σχεση με την εξατμιση...
Δηλαδη...οι μετρησεις μου μετα απο 15 μερες διακοπων ηταν kh 7,5 mg 1400 ca 400.
Πιστεύω οτι εκανε δουλεια,ασχετα απο αυτο που εγινε....
Sakisdraminos
02-09-17, 15:27
Οπότε λίγο στοκαρισμα και είσαι κομπλέ.
Γιαννης Μ5
02-09-17, 16:55
Μαλλον μαζι με την αντλια θα γινει και αλλαγη στην βαση με την σιδερενια που εχω φτιαξει δω και 6 μηνες τωρα αλλα και στο aquascape....
Χρόνια πολλά Γιάννη με υγεία κ ευτυχία. Όσο για τα κοράλλια μη στεναχωριέσαι θα βρούμε άλλα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Γιαννης Μ5
03-09-17, 13:37
Ευχαριστώ πολυ Δημητρη!!!
Καλημερα...........
σου ήρθε η αντλία Γιάννη?
Γιαννης Μ5
04-09-17, 11:18
Καλημέρα Νικο.Φανταζομαι θελει καμια 10αρια μερες να ερθει.Παρασκευή την παρήγγειλα.
Γιαννης Μ5
12-09-17, 10:02
Καλημέρα σε ολους!Ανοιξα το φωτιστικο μου σημερα για να το καθαρισω(Aqua mars 300w) και αντιλήφθηκα οτι εχει 4 led driver,ενωμενα σε ζευγη.Με κοινο δηλαδη ντιμμερ....πανε τα καλωδια απο το χειροκινητο ντιμμερ στο πρωτο driver και ξαναβγαινουν και πανε στο 2ο.
Απο οτι καταλαβαινω,αν παιξω με αρντουινο θα εχω 4 καναλια..Τα λεω καλα;
Δυστηχως δεν γραφουν κατι επανω..
Γιάννη γιατί θες να τα βάλεις σε αρντουινο είχαμε πει;
Γιαννης Μ5
12-09-17, 13:39
Για τον κυκλο Κωστα....ανατολης δυσης..
Γιάννη τα led driver σου ειναι dimmable?
Γιαννης Μ5
14-09-17, 20:21
Ναι Δημήτρη,απλα ρυθμίζονται με ροοστατη,χειροκινητα.....εχεις καμια ιδεα;
Επίσης σημερα παρέλαβα την αντλια,την dcs4000.
Η εντύπωση που αποκόμισα ειναι οτι......σε σχεση με την aquanova 2000 litre,που ειχα και καηκε,παιζει λιγο πιο δυνατα,ενω με μια 3000 litre tunze,45watt,ενος φιλου που δοκιμασα,απλα μενει πισω...Μαλλον επρεπε να παρω μεγαλυτερη.....
Από ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι το κυκλώματα κι που είπαμε κ το Arduino για να ελέγχεις 4 κανάλια
Γιάννη την ιδια αντλία εχω και εγω στο μεγάλο, αλλα και στο μικρο...δεν εχω θεμα ροής, ούτε προβλήματα απο ανεβάσματα νερου και δεν τις δουλεύω τέρμα!
Μπορει η τουνζε να ειναι πιο δυνατή, εχει ομως και δυσπλασία κατανάλωση!
Εαν δεν θέλεις να συνδέσεις και άλλον εξοπλισμό πανω της, με την υπάρχον εισαι πολύ κομπλέ !
Γιαννης Μ5
15-09-17, 00:44
Που την δουλευεις την δικη σου Νικο;
Από ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι το κυκλώματα κι που είπαμε κ το Arduino για να ελέγχεις 4 κανάλια
Ναι Δημήτρη,ετσι πιστευω....
Εχω καιρο να παρακολούθησω Μπαινω κ βλέπω ομορφιες..Μπράβο Γιανναρε
Γιαννης Μ5
20-09-17, 07:54
Τασο,που χαθηκες;Ευχαριστώ φιλε!!!
Γιαννης Μ5
20-09-17, 19:30
Καποιες φωτο με οτι απεμεινε μεσα στο ενυδρειο,υστερα απο την ζημια με την αντλια επιστροφής και τον θανατο 7-8 κοραλλιων.....ο χαμος της μοντιπορας και της ακροπορας με λύπησε περισσοτερο και ακομα δεν τα εχω βγαλει απο το ενυδρειο....
Τα πραγματα με το κυανο δειχνουν να πηγαινουν καλυτερα παντως....ιδωμεν.....
Sakisdraminos
20-09-17, 20:11
Γιάννη μην αγχώνεσαι.
Το θέμα είναι τώρα που γύρισες να διόρθωσης τα προβλήματα και να μπουστάρεις σωστά το ενυδρείο.
Το τρίπτυχο το ξέρεις!
Εγώ βλέπω ότι τα lps σε πάνε με χίλια. Είναι ζωηρά κ σφύζουν από ζωή φτου φτου.
Γιαννης Μ5
20-09-17, 20:36
Γιάννη μην αγχώνεσαι.
Το θέμα είναι τώρα που γύρισες να διόρθωσης τα προβλήματα και να μπουστάρεις σωστά το ενυδρείο.
Το τρίπτυχο το ξέρεις!
Σιγά σιγά θα διορθώσω πολλά πράγματα.Πρώτα θα μεταφέρω το ενυδρείο στην νέα βάση του και μετά θα φτιάξω το φωτιστικό,αλλάζοντας κάποια led και θα έχω 4 κανάλια,αντί των 2 που έχω τώρα...
Εγώ βλέπω ότι τα lps σε πάνε με χίλια. Είναι ζωηρά κ σφύζουν από ζωή φτου φτου.
Ευχαριστώ Δημήτρη.Πάντως πριν τις διακοπές,πήγαιναν 10 φορες καλύτερα, από ότι τώρα.......
Στρατιωτικες υποχρεωσεις Γιανναρε..Να τα Χαιρεσαι αυτα π χεις φτιαξει..υπομονη Κ θα τα διορθωσεις οσα θες .καλη συνεχειααα
Στάλθηκε από το iQ1804_5_M μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έλα φιλαρακι καλησπέρα!
Τι εγινε τι νεα εχουμε, πως παει ο ύφαλος,ποτε εχουμε το up;
Κοιτά να ερχόμαστε με χιόνια στο σπίτι σου :D
Γιάννη απο κυανό πως εισαι με την καινούργια αντλία επ;
Μετρησεις τι λένε;
Γιαννης Μ5
04-10-17, 03:05
Νικο,κατι γινεται με το κυανο...δεν εχει φυγει αλλα εκει που εμφανιζοταν σε μια μερα,τωρα κανει μια εβδομαδα και οχι με την ιδια ενταση.Μετρησεις.....σε ολα ειμαι ενταξει εκτος,απο τα νιτρικα που ειμαι καπου στο 10+.....πεφτουν αργα αλλα τουλαχιστον πεφτουν.....
Ολα τα κοραλλια που γλυτωσαν εχουν επανελθει και πλεον ανοιγουν κανονικοτατα.....
Το update θα το κανουμε πολυ συντομα,θα μιλησουμε στο τηλ.Να ανεβει και ο φιλος....ή μηπως ανεβηκε ηδη;;;;
μην το σκεφτεσε Γιαννη και εμενα μου βγαζει λιγο κυανο που και που. δεν ειναι τπτ!!!
έλα Γιανναρα μου τι εγινε φιλαρακι μου καλό, που βρισκόμαστε....
έχουμε κανένα νέο μετά από τόσο καιρό?
Sakisdraminos
03-12-17, 08:04
Γιάννη που είσαι φίλε το έστρωσες τελικά;
Βάλε καμία φωτο να δούμε τι παίζει .
Γιαννης Μ5
03-12-17, 10:00
Καλημέρα.Το ενυδρείο,μετα απο το σταματημα της αντλιας επιστροφής το καλοκαίρι,κατα την διαρκεια των διακοπών μου,δεν εχει επανελθει....
Οσο ζεστα κι αν το πηρα τοτε,εσωσα τα υπόλοιπα κοραλλια αλλα,το ενυδρείο δεν επανήλθε...δεν εχω καταναλωσεις καθολου,αναπτυξη σχεδον μηδενικη αλλα,εχω χρωματα......
Περιμένω τις γιορτες που θα εχω άδεια,μήπως κανω ενα update και το παω παλι απο την αρχη....
Sakisdraminos
03-12-17, 13:12
Γιάννη με το καλό να μπουσταρεις ειναι κρίμα τόσα χρόνια να μην έχεις βρει της ρουτίνές του!
Παναγιώτης Κ
26-12-17, 21:35
Γιάννη καλησπέρα.
Τι συνέβη με την αντλία;
Με τς λεντ τι έκανες; Αυτό το φωτιστικό στα λεντ έχει ένα μεγάλο λεπτό φύλλο αλουμινίου σαν ψυχτρα. Μπορείς πάνω σε αυτό το φύλλο αν δεν θες να το βγάλεις να κολλήσεις άλλες ψυχτρες.
Επίσης, θα σου πρότεινα να ελαττώσεις λίγο τις sinularies. Πολύ τοξίνη...
Και μην ξεχνιόμαστε. Περίοδος διακοπών είναι. Κάτι υποσχέθηκες.:D
Γιαννης Μ5
27-12-17, 12:16
Καλημερα Παναγιώτη και χρονια πολλα.
Το ενυδρειο,πανω που ειχε βρει τον δρομο του,το ξανα πηρε η κατω βολτα κατα την περιοδο των καλοκαιρινων διακοπων,που σταματησε η αντλια επιστροφής....αυτο σημαινει οτι δουλεψε μια εβδομαδα περίπου,χωρις αναπληρωση αφου έπεφτε στο σαμπ και χωρις σκιμμερ αφου καθαριζε το νερο στο σαμπ.....για την αλατοτητα,τί να πω.......εχασα πολυ κοράλλι.....
Γενικα δεν με παει με το θαλασσινο αλλα δεν το βαζω κατω...
Εχθες για παραδειγμα,ειδα οτι το σκιμμερ εβγαζε πολύ νερο στην εξοδο του.Τσεκαρωντας το,ειδα οτι μπηκε μια μυγα μεσα το βανακι του αερα και το βουλωσε....
Παω να παρω κανα λαχειο........
Με το φωτιστικο,δεν εκανα κατι και με αυτο που γίνεται με τα τελωνεία,δεν ξερω κι αν θα κανω....
Παναγιώτης Κ
27-12-17, 13:45
Είναι καλό που σκέφτεσαι να μην το βάλεις κάτω.
Η επιστροφή τι έπαθε; Βρήκες το πρόβλημα; Τι αντλία ήταν;
Με το φωτιστικό δεν νομίζω να έχεις θέμα με τελωνεία. Δεν έχουν ούτε μέγεθος ούτε κόστος αυτά που θες να παραγγείλεις. Τώρα, αν μου έλεγες για ολόκληρο φωτιστικό, τότε σίγουρα υπήρχε κίνδυνος.
Γιαννης Μ5
27-12-17, 13:57
Η αντλια καηκε και απλα καηκε οταν ελειπα διακοπές...
Την αντικατέστησα με μια jebao 4000.Αυτη που καηκε ηταν μια aquanova 2000.
Η αντλια καηκε και απλα καηκε οταν ελειπα διακοπές...
Την αντικατέστησα με μια jebao 4000.Αυτη που καηκε ηταν μια aquanova 2000.
χρόνια πολλά Γιανναρε με υγεια, καλή χρονιά να χαίρεσαι την οικογένεια σου φιλαρακι μου!
πότε θα βουτήξουμε τα χεράκια μέσα, έχουμε αφήσει μια δουλειά στην μέση.........:grin:
Γιαννης Μ5
02-01-18, 14:51
Καλή χρονιά Νίκο!!!!
Έχεις δίκιο....την αφήσαμε στην μέση αλλά απο εβδομάδα θα μιλήσουμε στο τηλεφωνο για να την τελειώσουμε επιτέλους!!!!!!!!!
καλημερα φιλαρακι μου....
χρόνια σου πολλά, ότι επιθυμείς, να είσαι πάντα γερός και δυνατός!
Sakisdraminos
07-01-18, 12:09
Αν και με πρόλαβε ο κύριος από πάνω χρόνια πολλά φιλαράκι!:cool:
Υγεία και ότι άλλο επιθυμείς ...
Γιαννης Μ5
07-01-18, 12:24
Ευχαριστώ φιλαράκια μου!!!!Και εσείς οτι επιθυμείτε με υγεία!!!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.