Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 'Ηρθε και η ώρα μου.

Σελίδες : 1 [2] 3

Γιαννης Μ5
21-05-16, 11:37
Οχι μονο τον ξεσκονίζω αλλα τον τριβω και ελαφρα με οδοντοβουρτσα πριν τις αλλαγες νερου....Πολυ ελαφρα ομως....

kostas82
21-05-16, 15:20
Γιαννη, αυτό που κανεις αρκεί , εγω εχω τον ιδιο βραχο μια δεκαετια σχεδον.
Η προσθήκη καποιου σκευάσματος βακτηρίων-ενζυμων οπως το biomate της korallen ή το special blend βοηθάει σε αυτό

Γιαννης Μ5
21-05-16, 16:20
Και ποιο απο τα δυο θεωρεις καλυτερο;;;Επισης οταν το παρω,να ξεκινησω δοσολογια φρεσκοστημενου ενυδρειου;

Sakisdraminos
21-05-16, 16:46
Γιάννη τι ακριβώς σκέφτεσαι να κάνεις ?:confused:

Γιαννης Μ5
21-05-16, 16:49
Να ριξω special blend.

Sakisdraminos
21-05-16, 16:56
Εγώ σε όσους ξεκινάνε να ρίχνουν βακτηρία πρωτινό special blend!
Ύαλο είναι να ξεκινήσεις με αυτό και άμα θέλεις κάτι διαφορετικό να πάρεις κάτι άλλο ανάλογο!
Δοσολογία που έριχναν εγώ ήταν με την 1η αλλαγή δόση φρεσκοκομμένου και μετά κάθε μέρα 2 μλ.

Γιαννης Μ5
21-05-16, 17:22
Εγώ σε όσους ξεκινάνε να ρίχνουν βακτηρία πρωτινό special blend!
Ύαλο είναι να ξεκινήσεις με αυτό και άμα θέλεις κάτι διαφορετικό να πάρεις κάτι άλλο ανάλογο!
Δοσολογία που έριχναν εγώ ήταν με την 1η αλλαγή δόση φρεσκοκομμένου και μετά κάθε μέρα 2 μλ.
Θυμησε μου σε ποσα λιτρα;

Dimis
21-05-16, 17:40
Γεια σου μπαρμπα-Γιαννη με τα καινουργια φωτα...
Ελα να σου δωσω λιγη κοκκινη φουρκατα να φυτεψεις να χαρεις το ενυδρειο! :smt020

Sakisdraminos
21-05-16, 19:55
Θυμησε μου σε ποσα λιτρα;

3000λιτρα Γιαννη!

Γιαννης Μ5
21-05-16, 20:58
3000λιτρα Γιαννη!

3000 λίτρα;;;;300 μηπως;;
-------------------------
Γεια σου μπαρμπα-Γιαννη με τα καινουργια φωτα...
Ελα να σου δωσω λιγη κοκκινη φουρκατα να φυτεψεις να χαρεις το ενυδρειο! :smt020

Γεια σου Μητσε...Να ξεμπερδεψω απο τις απογευματονυχτερινες βαρδιες και παμε για καφε.

Sakisdraminos
21-05-16, 21:06
3000 λίτρα;;;;300 μηπως;;.
300 Γιάννη λάθος!

voas
25-05-16, 10:43
καλημέρα γιαννη!τι λεει ολα καλα?κανένα νεο απο τις ανακατατάξεις σου εχουμε?

voas
28-06-16, 16:31
καλημέρα γιαννη!τι λεει ολα καλα?κανένα νεο απο τις ανακατατάξεις σου εχουμε?

ελα γιαννη πως είσαι φιλε?
πας πάει έχουμε κανένα νεο?

Γιαννης Μ5
28-06-16, 21:21
Καλησπέρα Νικο.Σαν κατι να εχει αρχισει να γινεται....Ριχνω βακτηρια 2 φορες την εβδομάδα και αλλαγες 35-50 λιτρα καθε εβδομάδα.Ηδη καποια κοράλλια ανταποκρινονται θετικα ενω καποια αλλα οχι,μαλλον λογω της πτωσης των νιτρικων,αλλα θα συνελθουν και αυτα...Ο μισος σχεδον πατος του σαμπ εχει γεμισει κοραλλινη....
Τελικα κατεληξα πως ο βραχος μου ξερναει οτι ειχε μαζεψει τοσα χρονια αλλα,που θα παει,θα σταματήσει..
Φωτο δεν εχει αλλαξει κατι για να ανεβασω....Ηθελα να βαλω κανα φραγκ απο ακρο,αλλα δυστηχως,καθε μηνα στην δουλειά πληρώνομαι και λιγότερα......

Sakisdraminos
29-06-16, 07:54
Γιάννη στα ποσά νιτρικά είναι το ενυδρείο και με πόσα είχες ξεκινήσει ?

Γιαννης Μ5
29-06-16, 17:03
Ειχα ξεκινησει με 50 και ειμαι στα 20.

Sakisdraminos
29-06-16, 18:11
Μια χαρά τα πας!!
Πια βακτήρια ρίχνεις ?

Γιαννης Μ5
29-06-16, 18:17
Τα special blend.

Sakisdraminos
29-06-16, 19:12
Τα special blend.

Συνέχισε έτσι πολύ καλά τα πας είμαι περίεργος να δω που θα φτάσεις!;)

Γιαννης Μ5
29-06-16, 19:51
Θα δειξει....:p

voas
21-07-16, 14:18
Θα δειξει....:p

γιαννη πως εισαι?ολα καλά φιλε?
πως πάει η ρεεφαρα σου?
το φωτιστικό σκοτώνει εε?

Γιαννης Μ5
21-07-16, 15:10
Το φωτιστικό σκοτωνει οντως και ειναι και οικονομικο απο αποψη καταναλωσης ρευματος.Το ενυδρειο ομως με εχει ξενερωσει αφανταστα,σε σημειο που σκεφτομαι να το ξεστησω........
Καφε αλγη ακομα,λιγο κυανοβακτηριο εδω και μια εβδομάδα και τα κοραλια ποτε πανε καλα,ποτε σέρνονται....Ειλικρινα δεν ξερω τι φταιει...Μου τελειωσαν και καποια τεστ και περιμενω απο.εβδομάδα να παρω νεα,καταναλωσεις δεν ξεκινησαν ποτε και γενικα χαλια.Η διαθεση μου στο θεμα reef εχει φτασει στα ταρταρα...Αυτες τις μερες που δουλευω νυχτα,καθε πρωι που επιστρεφω κανω καταδρομικη στο ενυδρειο με φακο μπας και βρω κατι που να εξηγει την ολη κατασταση....Και το ενυδρειο εχει μπει στον 2ο χρονο λειτουργιας του.......

Sakisdraminos
21-07-16, 16:37
Το φωτιστικό σκοτωνει οντως και ειναι και οικονομικο απο αποψη καταναλωσης ρευματος.Το ενυδρειο ομως με εχει ξενερωσει αφανταστα,σε σημειο που σκεφτομαι να το ξεστησω........
Καφε αλγη ακομα,λιγο κυανοβακτηριο εδω και μια εβδομάδα και τα κοραλια ποτε πανε καλα,ποτε σέρνονται....Ειλικρινα δεν ξερω τι φταιει...Μου τελειωσαν και καποια τεστ και περιμενω απο.εβδομάδα να παρω νεα,καταναλωσεις δεν ξεκινησαν ποτε και γενικα χαλια.Η διαθεση μου στο θεμα reef εχει φτασει στα ταρταρα...Αυτες τις μερες που δουλευω νυχτα,καθε πρωι που επιστρεφω κανω καταδρομικη στο ενυδρειο με φακο μπας και βρω κατι που να εξηγει την ολη κατασταση....Και το ενυδρειο εχει μπει στον 2ο χρονο λειτουργιας του.......

Κάτι περίεργο γίνεται Γιάννη και ειδικά τώρα που είπες ότι έπεσαν τα νιτρικά!
παρακαλώ μια κανε αναλυτική παρουσίαση του εξοπλισμο, των ρουτινών και των ζωντανών

ChocolatePuma
22-07-16, 09:09

Γιάννη καλημέρα
Στο θέμα των τεστ, αν μπορώ να βοηθησω (δεν ξερω αν εισαι αθηνα - το γραφει στο προφιλ σου) στείλε πμ

Για τα υπολοιπα, μην σε παιρνει απο κάτω. Το κάθε πρόβλημα έχει την εξήγηση του και τη λύση του
Το αλμυρό δεν το αφήνεις έτσι εύκολα

voas
22-07-16, 09:35
Για τα υπολοιπα, μην σε παιρνει απο κάτω. Το κάθε πρόβλημα έχει την εξήγηση του και τη λύση του
Το αλμυρό δεν το αφήνεις έτσι εύκολα[/QUOTE]
συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Γιαννης Μ5
25-07-16, 19:30
Αλλαγή νερου σήμερα αφου δεν ειχα κανει για 15 μέρες,λογω,φόρτου εργασίας.

voas
28-07-16, 21:13
Αλλαγή νερου σήμερα αφου δεν ειχα κανει για 15 μέρες,λογω,φόρτου εργασίας.
μπράβο γιαννη!πολυ μου αρεσει η ρεεφαρα σου!
πολύ μινιμαλ καταστάσεις έχεις κανει!
πως πας από μετρήσεις ?
το φωτιστικο τα σπαει!
τι σχέδια έχεις ? υπαρχει κανενα νέο?

Γιαννης Μ5
28-07-16, 21:47
[QUOTE=voas;956246]μπράβο γιαννη!πολυ μου αρεσει η ρεεφαρα σου!
Ευχαριστώ Νικο αλλα, reefαρα δεν το λες,χαχα χα
πολύ μινιμαλ καταστάσεις έχεις κανει!
Δεν μπορω να κανω αλλιως για την ωρα.Λιγα πραγματα.
πως πας από μετρήσεις ?
Δεν ξερω,αλλαζω πλεον παλι καθε εβδομάδα νερο....τεστ,οποτε με βγαλει ο δρομος μου,θα παρω.
το φωτιστικο τα σπαει!

Για εργοστασιακό,ειναι πολυ καλο
τι σχέδια έχεις ?

Σκοπευω να το παλεψω τελικα και οπου με παει... υπαρχει κανενα νέο?

Ευτυχως ή δυστυχώς οχι Νικο...

Sakisdraminos
29-07-16, 01:10
Τελικά το φωτιστικό είναι καταραμένο .........
Πρώτα ο Παναγιώτης μετά ο Αντρέας και τώρα χαροπαλευεις εσύ!
Φυσικά πλάκα κάνω μέχρι στιγμής ...

Τώρα στο θέμα μας .
Δεν μου αρέσει που λες "τεστ,οποτε με βγαλει ο δρομος μου,θα παρω".
Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα παρήγγειλε ότι σου λείπει .
πρόσεχε λίγο με θερμοκρασίες εάν έχεις θέμα και συνέχιζε της ρρουτίνες .

Ξέρεις ότι δεν είμαι από αυτούς που σου λένε όλα ωραία και αυτό επειδή όταν έρθω από εκεί θέλω να δω ανεβασμένο επίπεδο και ηθικό .
πως θα σου φέρω κάνα δυο κλαδάκια να βάλεις άμα δεν είσαι κομπλέ ??????

Γιαννης Μ5
29-07-16, 06:41
Θερμοκρασια Σακη ειμαι το ανωτερο 26,3.Τα τεστ ειλικρινα ειναι οποτε με βγαλει,αλλα υπολογισε κατα της 6/8 που πληρωνομαι.....:DΤο καλο ειναι οτι μια μοντιπορα πρασινη που ειχα παρει και ειχε ξαδνικα γινει κοκκινη,εχει αρχισει σε καποια σημεια και πρασινιζει παλι.Επισης δεν εχει ξανα φυγει κεφαλι απο
την caulastrea....Για το φωτιστικο φανταζομαι εννοεις οτι οποιος το εβαλε,το ξεστησε μετα το ενυδρειο....χαχαχαχαχαα.Εγω θα το παλεψω....
Θα ανεβεις επανω Σακη;;

voas
29-07-16, 10:09
Θα ανεβεις επανω Σακη;;[/QUOTE]
γιαννη θα τον περιμένουμε όλοι να τον υποδεχτουμε στο λιμάνι εκ βαιων και κλάδων!!!:grin:

Sakisdraminos
29-07-16, 10:56
Θα έρθει ο μάγος με τα δώρα!!!!;) :D

Γιαννης Μ5
29-07-16, 14:24
Χα χαχαχαχα.

kostas82
29-07-16, 15:08
Θα έρθει ο μάγος με τα δώρα!!!!;) :D

Τα μπουκάλια μην ξεχάσεις :smt064

Sakisdraminos
29-07-16, 19:02
Τα μπουκάλια μην ξεχάσεις :smt064

Έλεγα να τα βρούμε με κάτι σπάνιους ζοανθους. Αλλα μάλλον θα ανοίξω και τα μπουκαλάκια .....:cool:

kostas82
30-07-16, 20:02
ΑΣΕ τα ζωανθακια φίλε , δυο βοτκιτσες θα βάλεις και ΑΣΕ τις μαλαγανιες Χαχαχαχα

voas
31-07-16, 12:43
ΑΣΕ τα ζωανθακια φίλε , δυο βοτκιτσες θα βάλεις και ΑΣΕ τις μαλαγανιες Χαχαχαχα

και κασόνια μπύρες!ξέρεις εσύ σακη!:D
χαχαχαχαχα.............

leonardos
31-07-16, 15:51
καλα δεν ντρεπεστε κανωνιζετε τετοια πραγματα μεσα στο καλοκαιρι που δεν μπορω εγω???? καλααααα
χαχαχα ζηλευωωωωω

voas
12-08-16, 11:30
καλημέρα γιαννη!πως παει?
έκανες τίποτα καινούργιο στο ρεεφ?
απο ρουτίνες πως είσαι τελευταία?
πήρες τα τεστακια τελικά?

Γιαννης Μ5
13-08-16, 13:05
Νικο κατι εκανα.....
Σε μια κουβεντα που ειχα με τον Δημήτρη golf4470 μου μπηκε η ιδεα πως μαλλον εχω dinoflagellates reef....
Μου μοιαζει αρκετα,εξηγεί πολλα προβλήματα και ειναι δυσκολο να φυγει.....Διαβαζω για 3ημερες συσκοτισεις,για οξυζενε,για να μην κανεις αλλαγη νερου για 2+ μηνες.....
Ειμαι αρκετα μπερδεμενος......Σιγουρα θα τα δοκιμασω ολα,μολις επιστρεψω αλλα ειχε κανενας καμια εμπειρια με αυτο;;

kostas82
13-08-16, 16:59
Εγώ θα σου προτείνω να χαλαρωσεις καταρχήν και μην πανικοβάλλεσαι Γιάννη , βαλε μερικες φωτογραφίες απο το πρόβλημα σε παρακαλώ

Γιαννης Μ5
13-08-16, 17:59
Κωστα ειμαι διακοπες για φωτο ομως κάποιες φωτο που ειδα στο νετ μοιαζουν παρα πολυ με αυτα που βουρτσιζω στον βραχο πρίν απο καθε αλλαγη...
Με την επιστροφή μου και αναλογως της κατάστασης που θα βρω το ενυδρείο,θα ανεβασω...
Πανικος κανενας,εμαθα να ζω με το προβλημα,χαχαχαχ

Sakisdraminos
13-08-16, 22:26
Χαλαράάάά ο Κώστας έχει δίκαιο !
φώτο μόλις γυρίσεις και βλέπουμε !
μην ξεκινήσεις κάτι πριν !

voas
22-08-16, 15:27
γιανναρα καλησπέρα!
ακόμα διακοπαρεις φιλαρακι?
πως πάει έχουμε κανένα νεο απο το μέτωπο?

Γιαννης Μ5
22-08-16, 15:54
Τίποτα Νικο,αυριο επιστρέφω...

Sakisdraminos
22-08-16, 15:57
Τίποτα Νικο,αυριο επιστρέφω...

Μόλις επιστρέψεις τι ετοιμάζεις ?
Έμαθα με το φιλαράκι μου τον κάλο τον J.P. κάνατε δουλιτσες υπόγειες!
:smt059:smt033

Γιαννης Μ5
22-08-16, 19:06
Ναι,χααχαχα χα χα.Ο Γιαννης ειναι απο τα λιγα παιδια......

Γιαννης Μ5
23-08-16, 16:00
Και γυρνωντας σημερα ειδα το παρακατω.
Νιτρικα στο 20,ph 8,kh 6 ,5 mg1400,αλατοτητα 1026 θερμοκρασια 26,2.

Γιαννης Μ5
24-08-16, 07:48
Κανεις;;;;Δεν μοιαζει με τα dinoflagellates reef;
Σχεδον ολα τα κοραλια μου εχουν προβλημα.....

Sakisdraminos
24-08-16, 07:52
Κανεις;;;;Δεν μοιαζει με τα dinoflagellates reef;
Σχεδον ολα τα κοραλια μου εχουν προβλημα.....

Γιάννη σου έγραψα χθες από το κινητό μάλλον κόλλησε και δεν στάλθηκε..

kostas82
24-08-16, 11:29
Από ότι καταλαβαίνω , έχουμε μερικά προβληματάκια τα οποία πρέπει να διορθώσουμε , να τα πιάσουμε ένα ένα να ξέρουμε και τι κάνουμε.
Η ακροπόρα στην δεύτερη φωτό νεκρή είναι; αν ναι βγάλτην να πάει στην ευχή.Ιχνοστοιχεία πως συμπληρώνεις ;Γιατί βλέπω το kh στο 6,5 που θέλει να το πάς κοντα στ0 7,5 και το μαγνήσιο στο 1400. Και παίζει και το ασβέστιο σου να είναι πεσμένο πολύ .

Γιαννης Μ5
24-08-16, 14:44
Από ότι καταλαβαίνω , έχουμε μερικά προβληματάκια τα οποία πρέπει να διορθώσουμε , να τα πιάσουμε ένα ένα να ξέρουμε και τι κάνουμε.
Η ακροπόρα στην δεύτερη φωτό νεκρή είναι; αν ναι βγάλτην να πάει στην ευχή.Ιχνοστοιχεία πως συμπληρώνεις ;Γιατί βλέπω το kh στο 6,5 που θέλει να το πάς κοντα στ0 7,5 και το μαγνήσιο στο 1400. Και παίζει και το ασβέστιο σου να είναι πεσμένο πολύ .

Κωστα,το μαγνησιο ειναι 1400, το kh εγραψα λαθος και ειναι στο 7,5,ασβεστιο ειμαι στο 370 περιπου(ξεχασα να το γραψω).Ολα αυτα με το ενυδρείο να τρεχει μονο του σχεδόν 11 μερες.Ριχνω χερατα οτι χρειαζεται και οταν χρειαζεται γιατι ακομη με τις εβδομαδιαίες αλλαγες καλυπτομαι αφου δεν εχω καταναλωσεις....Στην δεύτερη φωτο ειναι σινουλαρια.
Ειλικρινα εχω ξενερωσει αφου 2+ χρονων ενυδρειο επρεπε να πεταγε......Ολη αυτη η καφε γλυτσα απο που προερχεται;;;;;

golf4470
24-08-16, 15:21
Γιάννη τι ακριβώς ρίχνεις χερατα κ σε τι αναλογίες;

Sakisdraminos
24-08-16, 16:04
Γιάννη τα ζουμιά δεν είναι καθαρά έχουν και άλλες ουσίες .
Βέβαια σε νομίζω ότι είναι από τα ζουμιά .

Δεν θέλω να ακούω ξενερώνω ...
Κατά ενυδρεία μας δεν γίνεται να γίνουν φύση αλλά και να γινόταν πάλι και στην φύση υπάρχουν ππροβλήματα .

Γιαννης Μ5
24-08-16, 16:56
Γιάννη τι ακριβώς ρίχνεις χερατα κ σε τι αναλογίες;

Δημήτρη ριχνω kh και ca.Ριχνω πολυ σπανια,γιατι φεν χρειάζεται,αλλα και οταν χρειάζεται διαλυω σε ενα λιτρο νερου οσμωσης μια κουταλια υλικο.Αυτο μου ανεβαζει περιπου μια μοναδα το kh ενω για το ca ακολουθω την ιδια διαδικασια αλλα δεν θυμαμαι ακριβως ποσο ανεβαζει.Παντως σιγουρα μεσα στα προβλεπομενα.Ολο αυτο πεφτει με σωληνακι αεραντλιας σταγονα σταγονα.Αυτος ο φιλος σου με το dinoflagellates,υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να δει τις φωτο μπας και το αναγνωρισει;;;
Γιάννη τα ζουμιά δεν είναι καθαρά έχουν και άλλες ουσίες .
Βέβαια σε νομίζω ότι είναι από τα ζουμιά .

Δεν θέλω να ακούω ξενερώνω ...
Κατά ενυδρεία μας δεν γίνεται να γίνουν φύση αλλά και να γινόταν πάλι και στην φύση υπάρχουν ππροβλήματα .

Σιγουρα Σακη δεν ειναι απο τα ζουμια...Το θεμα ειναι να βρω απο τί ειναι.Αφαιρεσα τον αντιφωσφορο προκειμενου να κρατησω σε μια ισορροπία τα νιτρικα με τα φωσφορικα....

golf4470
24-08-16, 19:04
Επειδή διαβάζει το φόρουμ θα του πω να τα δει.

Γιαννης Μ5
24-08-16, 19:51
Ευχαριστώ ρε Δημήτρη.
Εν τω μεταξυ,εχθες καθάρισα τα τζαμια και σημερα,παλι σε ορισμενα σημεια επιασε αυτη την καφετιλα......

kostas82
24-08-16, 20:29
Δημήτρη ριχνω kh και ca.Ριχνω πολυ σπανια,γιατι φεν χρειάζεται,αλλα και οταν χρειάζεται διαλυω σε ενα λιτρο νερου οσμωσης μια κουταλια υλικο.Αυτο μου ανεβαζει περιπου μια μοναδα το kh ενω για το ca ακολουθω την ιδια διαδικασια αλλα δεν θυμαμαι ακριβως ποσο ανεβαζει.Παντως σιγουρα μεσα στα προβλεπομενα.Ολο αυτο πεφτει με σωληνακι αεραντλιας σταγονα σταγονα.Αυτος ο φιλος σου με το dinoflagellates,υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να δει τις φωτο μπας και το αναγνωρισει;;;

Σιγουρα Σακη δεν ειναι απο τα ζουμια...Το θεμα ειναι να βρω απο τί ειναι.Αφαιρεσα τον αντιφωσφορο προκειμενου να κρατησω σε μια ισορροπία τα νιτρικα με τα φωσφορικα....

Καλύτερα να ξαναβαλεις τον αντιφωσφορο δυσκολο να χαλασει η ισορροπία εφοσον δεν ακολουθεις καποια προβοιοτικη μεθοδο ,μαλλον προβλημα δημιουργεις και τροφοδοτεις και το προβλημα με φωσφορικα, δευτερον κανε δυαλυματα με ασβεστιο ,μαγνησιο και kh οπως πρεπει συμφωνα με της οδηγιεε της fauna για την balling για πιο ευκολη και σωστή προσθήκη

voas
28-08-16, 12:58
Καλύτερα να ξαναβαλεις τον αντιφωσφορο δυσκολο να χαλασει η ισορροπία εφοσον δεν ακολουθεις καποια προβοιοτικη μεθοδο ,μαλλον προβλημα δημιουργεις και τροφοδοτεις και το προβλημα με φωσφορικα, δευτερον κανε δυαλυματα με ασβεστιο ,μαγνησιο και kh οπως πρεπει συμφωνα με της οδηγιεε της fauna για την balling για πιο ευκολη και σωστή προσθήκη

γιαννη κανένα νεο έχουμε?
έκανες τπτ απο αυτά που πρότεινε ο κωστας?

Γιαννης Μ5
28-08-16, 18:15
Εβαλα τον αντιφωσφορο....Τα διαλύματα δεν τα εφτιαξα μιας και το ενυδρειο ακομη δεν ζητησε προσθηκη.Απο σημερα δεν αναβω το φωτιστικο να δω πως θα παει.Αυριο λογικα θα παρω και αμπουλες βακτηρια συν τα βακτηρια που ριχνω τώρα...
Δυστηχως καποιος φιλος,ως παθών,αναγνωρισε το dinoflagellates.Να δω πως θα ξεμπλεξω τωρα....

golf4470
28-08-16, 18:17
Γιάννη συγγνώμη που θα στο πω αλλα αν ειναι αυτο μόνο με restart. Ο Γιωργος το αναγνώρισε;

Γιαννης Μ5
28-08-16, 18:21
Οχι Μητσε.Στο Facebook.Περιμένω και τον φιλο σου.
Αν παει για ξεστημα ισως να ειναι οριστικο.Το μονο που με κρατα ειναι τα ψαρια μου που τρωνε απο το χερι μου.Κατοικιδια πραγματικα!!!!!!Τα κοραλια θα τα χασω ολα και δεν ξανα αγοράζονται....

golf4470
28-08-16, 18:30
Δεν ειναι τπτ το restart. Μισή μέρα δουλειά. Βάζεις τα ψάρια κ τα Κοράλλια σε ένα άλλο ενυδρείο, βράζεις το βράχο, Πλένεις το ενυδρείο με ξύδι κ τα βάζεις όλα μέσα. Το πολυ πολυ βάζεις κ λίγο ζωντανό βράχο. Αν θες βοήθεια εδώ ειμαι. Έχω κ ένα ενυδρεία κι 120λτ αν θες.

Sakisdraminos
28-08-16, 18:53
Κοράλλια για τέτοιες περίπτωσης υπάρχουν πολλά......
Μην τρελαίνεσαι .
Τα κοράλλια ίσως να είναι λιγο κάπως αλλάμην πτόησε .

Γιαννης Μ5
28-08-16, 19:57
Ευχαριστώ ρε παιδια.Σκεφτομουν,επειδη στις διακοπές μαζεψα τραγανα νεκρη και επειδη την εχω βρασει,την αφησα 5 μερες στον Ηλιο και τωρα την τρεχω με ενα κυκλοφορητη σε ενα 25 κιλο κουβα απο αλατι,αλλάζοντας το νερο καθε μερα(γλυκο) μπας και εβαζα αυτη σαν στησιμο.Τα κοραλια ομως που εχουν τετοιο πανω τους,την γλυτωνουν ή πανε για πέταμα;;;
Δεν ειναι τπτ το restart. Μισή μέρα δουλειά. Βάζεις τα ψάρια κ τα Κοράλλια σε ένα άλλο ενυδρείο, βράζεις το βράχο, Πλένεις το ενυδρείο με ξύδι κ τα βάζεις όλα μέσα. Το πολυ πολυ βάζεις κ λίγο ζωντανό βράχο. Αν θες βοήθεια εδώ ειμαι. Έχω κ ένα ενυδρεία κι 120λτ αν θες.

Ζωντανο βράχος Δημητρη εχω μονο αυτον μεσα στο ενυδρείο.

Sakisdraminos
28-08-16, 20:02
Γιάννη πρέπει να κάνεις νερό θαλασσινό και να τα βάλεις στο βαρέλι να ζωντανέψει .
φυσικά με βακτήρια και λίγο τροφή για ψάρια .

Μετά από κάποιες μέρες (σαν να είναι σε νέο ενυδρείο μόλις μηδενίσει αμμωνία θα μπορείς να κάνεις το ρε σταρτ .
τα κοράλλια άμα είναι ζωντανά ναι αλλά θα πρέπει να τα καθαρίσεις τέλειο από της αλγες.

Sakisdraminos
28-08-16, 20:04
Την ημέρα της αλλαγής θα πρέπει να ξεπλύνεις όλο το σύστημα καλά με χλωρίνη και ξύδι και να το στήσεις από την αρχή .

επίπονο τα ενυδρεία έχουν και τα δύσκολα .

Γιαννης Μ5
28-08-16, 22:08
Φαντάζομαι και νερο θα πρεπει να ειναι ολο φρεσκο....

Sakisdraminos
29-08-16, 01:07
Φαντάζομαι και νερο θα πρεπει να ειναι ολο φρεσκο....

Ναι Γιάννη για να μην πάρεις τπτ απότο παλιό σετ απ.
Δύσκολη η αρχή της νέας σεζόν.
Ελπίζω στο καλύτερο ......

voas
29-08-16, 09:24
καλημέρα γιαννη!
πολύ χαίρομαι που πας σε update!
οτι βοήθεια θέλεις ακομα και έμπρακτη εδω είμαστε φιλαρακι!
κράτα μας ενήμερους και στο βήμα βήμα της αναβάθμισης σου!
καλή συνέχεια!

kostas82
29-08-16, 10:12
Γιάννη εμένα πάλι δεν μου αρέσουν τα restart και πολύ...
πιστεύω πως το πρόβλημα διορθώνεται απλά πρέπει να το αντιμετωπήσουμε λίγο πιο σοβαρα από ότι φαίνεται.
Θέλω μετρήσεις ph( μέτρα το απόγευμα όμως ), φωσφορικά , νιτρικα , πόσες ώρες φωτοπερίοδο έχεις .
Πόσο αντιφ. έχεις και που τον δουλεύεις και ενερ.ανθρακα καθώς και πότε τα αλλαξες τελευταία φορά.
Ακόμα θα βοηθήσει πολύ να βάλλεις φωτογραφίες γενικές και τοπικές καθαρές όσο μπορείς.

Γιαννης Μ5
29-08-16, 10:54
Αυτη την στιγμη εχω τυλιξει ολο το ενυδρειο...Και εγω Κωστα,δεν ειμαι για επανεκκίνηση,θα το παλεψω λιγο πρωτα.

kostas82
29-08-16, 11:05
πρέπει να τους κόψεις το φαγητό για να φύγει το πρόβλημα ιδιαίτερα τα φωσφορικά , αλλά και τα νιτρικά που έχεις πολλά. Ενας τρόπος να στεγνώσεις το ενυδρείο από αυτά είναι να ξεκινήσεις κάποια μέθοδο προσθήκης οργανικού άνθρακα σαν την βότκα , η οσμωσή σου σε τι κατάσταση είναι;

Γιαννης Μ5
29-08-16, 11:09
Σε καλη.Τον αλλο μηνα ειναι για αλλαγη προφιλτρων.tds βγαζει 8.
Ποια βακτηρια ριχνετε με την βοτκα;

kostas82
29-08-16, 11:14
εγώ προτιμώ δύο , το mb7 για σταθερή προσθήκη και επικουρικά μια φορά την εβδομάδα το special blend για το τελευταίο υπάρχουν αντίστοιχα το mb πάλι της brightwell και το biomate της korallen zught.

voas
02-09-16, 11:09
καλημέρα γιαννη!
τι λέει φίλε έκανες τπτ με τα βακτήρια?

Γιαννης Μ5
02-09-16, 12:01
Δεν εχω κανει κατι.....Εκανα μια 4ημερη συσκοτιση και εχει καθαρισει το ενυδρειο.Βεβαια δεν επαναπαυομαι,σιγα μην ξεμπερδεψα τοσο ευκολα.....
Ιδωμεν.......

Γιαννης Μ5
03-09-16, 13:12
Μαζεψα λιγη τραγανα στις διακοπες και σημερα επαιζα λιγο μαζι της....Για πειτε και εσεις καμια ιδεα....

kostas82
03-09-16, 13:53
Δεν χρειάζεται να τα ενώσεις τα νησιά, στο δεύτερο δεξιά κάνε καμιά σπηλιά

Sakisdraminos
03-09-16, 13:53
Ωραίο είναι αλλά έχει μεγάλη διαδικασία!

Γιαννης Μ5
03-09-16, 14:00
Εχω και τον βραχο απο το ενυδρειο,οπότε σίγουρα εχω περισσοτερες επιλογές.
Ωραίο είναι αλλά έχει μεγάλη διαδικασία!

Σακη,μεγαλη διαδικασια αλλα αν δεν ξεμπερδεψω με την αλγη,ετσι κι αλλιως θα παω σε restart.Την τραγανα θα την τρεξω σε δοχειο,να ειναι,οσο γινεται,ετοιμη,αν χρειαστεί.

Sakisdraminos
04-09-16, 07:26
Εχω και τον βραχο απο το ενυδρειο,οπότε σίγουρα εχω περισσοτερες επιλογές.

Σακη,μεγαλη διαδικασια αλλα αν δεν ξεμπερδεψω με την αλγη,ετσι κι αλλιως θα παω σε restart.Την τραγανα θα την τρεξω σε δοχειο,να ειναι,οσο γινεται,ετοιμη,αν χρειαστεί.

Σίγουρα... Είμαι περίεργος για την συνεχεία!

kostas82
04-09-16, 12:50
Πιστεύω θα ξεμπερδεψεις, ακόμα με κλειστά φώτα είσαι; Εμένα με ανησυχούν και τα πολύ αυξημένα νιτρικά , θα σου έλεγα να έχεις σιγά σιγά στο νου σου να δούμε και τι θα κάνουμε με αυτά Γιάννη

Γιαννης Μ5
04-09-16, 17:53
Οχι Κωστα.Τα φωτα τα εκλεισα 4 μερες.Τα εχω ανοιξει και ταιζω λιγο....

Sakisdraminos
04-09-16, 18:23
Γιάννη σε τι κατάσταση της είδες της αλγες?
Βάλε φώτο να ξέρουμε κάθε φάση πω ήταν !

Γιαννης Μ5
04-09-16, 19:31
Μεχρι εχθες ηταν καθαρο,αν και ημουν σιγουρος οτι ηθελε κανα δυο μερες ακομα,αφου σε καποια σημεια ειχαν μεινει ιχνη της αλγης.Επρεπε όμως να σκεφτω και τα ψαρακια μου γι αυτο ανοιξα τα φωτα. Σημερα δυστηχως εχει αρχισει και πιανει σε καποια σημεια του βραχου.Το φωτιστικό το κατεβασα στο 40%..

Sakisdraminos
04-09-16, 20:37
Παλιό άλγη .:smt120
θα μπει σε δεύτερο γύρω ?
Ο Κώστας εέχει δίκαιο πρέπει να μηδενιστούν τα θρεπτικά.
θα είναι πιο ευάλωτη για να καθαρίσεις από αυτή ....

Γιαννης Μ5
04-09-16, 22:08
Θελω να κανω μια συσκότιση ακομη,μεγαλυτερη.Το θεμα ειναι με τα ζωντανά....Το blue tang κοιμοταν σχεδον 24 ωρες το 24 ωρο....Αφου ανοιξα τα ακτινικα,μετα απο λιγο ξυπνησε και ηταν γαλαζια...Μεχρι την επομενη ξαναγινε μπλε.
Ισως να ξεκινησω να παιζω με βοτκα.Με αποτρεπει ομως το γεγονος οτι σε διακοπες πρεπει να ειναι ανθρωπος πανω απο το ενυδρειο για να ριχνει.....

voas
04-09-16, 23:27
γεια σου Γιάννη!
και μόνο που ζεστάθηκες είμαι σίγουρος ότι θα την βρεις την ακρη και η νεα ρεεφαρα σου θα σε ανταμείψει!
πάμε γερά φιλε...........έρχονται τα καλύτερα!

Γιαννης Μ5
04-09-16, 23:46
Να σαι καλα Νικο!!!

kostas82
05-09-16, 13:17
Καλά και να κόψεις την βότκα για δέκα μέρες δεν χάθηκε και ο κόσμος θα στο πρότεινα και εγώ αυτό αλλά φοβάμαι ότι το σκιμμερ σου είναι μικρό

Γιαννης Μ5
05-09-16, 15:02
Ξερω οτι οσο μεγαλύτερο σκιμμερ τοσο καλύτερα αλλα,αυτη την στιγμη Κωστα δεν ειμαι για αλλαγες σκιμμερ.Θα συνεχισω με το deltec mce 600....

voas
05-09-16, 20:26
Ξερω οτι οσο μεγαλύτερο σκιμμερ τοσο καλύτερα αλλα,αυτη την στιγμη Κωστα δεν ειμαι για αλλαγες σκιμμερ.Θα συνεχισω με το deltec mce 600....
σιγά σιγαί γιαννη!
για ποτε λες να κάνεις το update?
ποσα λίτρα θα είναι το νέο ενυδρείο?

Γιαννης Μ5
05-09-16, 22:46
Νικο.....δεν θα αλλαξω ενυδρειο(αν και περιμενω μια τιμη για τζαμια για ενα 90χ90χ50)..Παντως οτι και να γινει θα πρεπει να γινει αφου κουραριστει ο νεος βραχος...εκτος αν απαλλαγω απο την αλγη....

golf4470
05-09-16, 22:48
1.5 τόνο!!!!

Γιαννης Μ5
05-09-16, 22:51
Οχι ρε Μητσε,400 κατι βγαινει.

golf4470
05-09-16, 23:03
Ναι κάτι έκανα λάθος... :( Το 90 πλάτος θα ειναι πανέμορφο αλλα γιατί το ύψος 50; Ούτε στα 45 δεν θα ειναι η στάθμη. Για μένα το ύψος θα πρέπει να ειναι 60-70. Αν σου βγαίνουν πολλα τα λίτρα κόψε κόψε λίγο απο το μήκος κ πλάτος.

voas
08-09-16, 12:53
καλησπέρα γιαννη!
τι λεει φιλε?
πήρες τιμές για τζάμια?
τι αποφάσισες τελικά?

Γιαννης Μ5
08-09-16, 14:20
Ακομα τιποτα Νικο...

Γιαννης Μ5
09-09-16, 22:39
Ρε παιδιά,το κυανο πως το αντιμετωπίζουμε;Κρατω μια πισινη μηπως ειναι κυανο μιας και φευγει σαν πετσα,πολυ ευκολα,ακομα και με αναταραξη του χεριου μου απο επανω.Εχω και ερυθρομικινη.......

Sakisdraminos
10-09-16, 02:52
Γιάννη κάνε κανονικά την θεραπεία μην το αφήνεις στην μεση .
Μόλις τελειώσεις κάνε και της αλλαγές νερού .

άμα είναι κυανό τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι
Σκούπα βυθού και καθάρισμα ο βράχος καλύτερα με κυκλοφοριτη.
Μετά ανέβασμα βακτήρια και καλύτερη (πιο δυνατή κυκλοφορία )
Ξέρω θα ακουστεί κάπως αλλά καλά είναι και λίγο διαιτα στα ψάρια .

Γιαννης Μ5
10-09-16, 05:25
Σακη,δεν κανω καμια θεραπεια....Εκανα συσκοτιση,δουλεψε αλλα,για 2-3 μέρες....μετα ξαναβγηκε....Σκεφτομαι να παρω τα κομμματια που εχουν το μεγαλο προβλημα και να τα βαλω στο σαμπ,χωρις φωτα.....Τα ψαρια τα ταιζω μερα παρα μερα προσωρινα...

voas
10-09-16, 08:23
Σακη,δεν κανω καμια θεραπεια....Εκανα συσκοτιση,δουλεψε αλλα,για 2-3 μέρες....μετα ξαναβγηκε....Σκεφτομαι να παρω τα κομμματια που εχουν το μεγαλο προβλημα και να τα βαλω στο σαμπ,χωρις φωτα.....Τα ψαρια τα ταιζω μερα παρα μερα προσωρινα...
καλημέρα γιαννη!
το ιδιο επαθα και εγω στο μικρο ενυδρείο που κάηκε το φωτιστικο και έμεινα δυο μερες χωρις φως με αποτέλεσμα όταν έβαλα το νέο που ηταν πιο δυνατο και ανέβασα και τις ωρες είχα το ιδιο πρόβλημα που ανέφερες!
ότι σου ειπε και ο σακης
ανέβασε αντλ.επ για να γυρνάς περισσότερα λίτρα!
σκούπα βυθού και καλο σιφωναρισμα!
εμένα ειχε πιάσει και στον αραγωνιτη γιαννη μαζι με τις αλγες του βράχου!
μια ομορφιά φιλε:D
καθάρισμα βράχου! εγω Γιάννη το κανω με παλια οδοντόβουρτσα και την κυκλοφορία τεζα,σε 20λεπτα αστράφτει ο βραχος :cool:
ανέβασμα κυκλοφοριας και χαλάρωση τροφης!
κανε λιγο υπομονη εξαρση είναι και θα εκτονωθεί συντομα!:p

kostas82
10-09-16, 11:55
Αν φεύγει σαν πετσα είναι κυανό, όπως σου είπε ο Σακη Γιαννη

Γιαννης Μ5
10-09-16, 12:29
Και τι κάνουμε;;;;Δεν ηξερα οτι με συσκοτιση φευγει το κυανο,εστω και προσωρινά....

Γιαννης Μ5
10-09-16, 17:12
Μερικες φωτο μπας και βγαλετε ακρη.....

voas
10-09-16, 17:17
κυανο είναι Γιάννη!

kostas82
10-09-16, 20:11
Πρέπει να είναι και κυανό, φίλε χαλαρά

kostas82
10-09-16, 20:16
Θα το φτιάξουμε, πρέπει να κόψουμε το φαγητό όπως σου είπα, κρατας αντιφωσφορο , αλλαγές νερού οσο μπορεις, να ανεβασουμε την κυκλοφορία λίγο , αν μπορείς και ένα βιντεακι την ώρα του φαγητού να φαίνεται και μερικές φώτο από το σαμπ αν θες

Sakisdraminos
10-09-16, 20:29
Και εμένα για κυανό μου κάνει.
Αν όντως είναι τζάμπα η ταλαιπωρία .

Γιαννης Μ5
11-09-16, 17:36
Οκ παιδιά,με την πρωτη ευκαιρια ανεβαζω φωτο.
Καπου διαβαζα παντως οτι τα special bend,ευθύνονται για κυανο τους ζεστούς μηνες....
Πρέπει να είναι και κυανό, φίλε χαλαρά

Και κυανο και τι αλλο Κωστα;;

Sakisdraminos
11-09-16, 18:07
Παίζει με διατομικη ....:(

voas
12-09-16, 22:12
Έλα Γιάννη καλησπέρα ;
Τι γινεται κανενα νέο εχουμε;
Πως πανε οι Αλγες εκανες τπτ;
Βάλε καμια φωτο να δούμε ξερεις οπως και ειναι μας αρέσουν.:D

Γιαννης Μ5
14-09-16, 17:28
Η αλγη ή οτι τελος παντων εχω.....μου εχει σπασει τα νευρα.Ανοιγει το φωτιστικο,καθαρο το ενυδρειο αφου εχω φυσηξει το βραχο με κυκλοφορητη...και μετα απο 4 ωρες ο βραχος εχει γινει καφε.......

Γιαννης Μ5
16-09-16, 18:58
Σήμερα εκανα μια αλλαγη 70 λιτρα και εκανα καποιες προσθηκες νεκρου βράχου....Εριξα βακτηρια ενω αυριο θα κανω αλλα 40 λιτρα αλλαγη.Εβαλα καποιο απο τον ζωντανο στο σαμπ και ιδού το αποτέλεσμα....

Γιαννης Μ5
16-09-16, 19:04
Το φωτιστικο το κατεβασα στο 40% περιπου....
Και καποιες απο το σαμπ που ζητησε ο Κωστας....

leonardos
17-09-16, 00:28
αυτα ειναι απλετος χορος για κολυμπι και ενα aqua skape για τονους κοραλια!!! αντε με το καλο φιλε να εκλυψουν και τα προβληματα και να παει σφαιρα απο δω και περα!!!

Γιαννης Μ5
17-09-16, 04:02
Ευχαριστώ Λεοναρδε.Ευχομαι τα ιδια και για εσενα γιατι εμεις οι δυο φαγαμε μουτζα με τα θαλασσινά.......

voas
18-09-16, 12:08
γιαννη καλημερα!
λίγο υπομονή!
το ενυδρείο σου ειναι φοβερό και με πολλές δυνατοτητες!
μετά το update θα παραμιλάμε!
βάλε αν μπορείς και μια πανοραμική το σαμπ!

Γιαννης Μ5
18-09-16, 17:18
Ευχαριστώ πολυ Νικο.Απο υπομονη τελικα,αλλο τιποτα.......Δεν το βαζω κατω....θα το αντιμετωπισω σαν φρεσκοστημενο το ενυδρειο και ευχομαι,αυτη την φορα,να πανε ολα καλα.Φωτο απο το σαμπ,πανοραμικη δεν θα βγαλεις ακρη μιας και ειναι μπροστα του 2 κοντρες της βασης και το κρυβουν....
Αλλα ειμαι,στο πρωτο διαμερισμα το σκιμμερ και chaeto,στο δευτερο βραχος και chaeto και στο τριτο η αντλια.

kostas82
19-09-16, 13:42
Πάντως πεντακάθαρο φαίνεται , τα νιτρικά ακόμα επιμένουν;

kostas82
19-09-16, 13:45
Τον κυκλοφορητή προσπάθησε να τον σημαδεψεις επάνω στην άλγη , και όσο μπορείς να την κλαδευεις και να την ανοιγεις να περνάει το νερό από μέσα.
Τακτικό καθάρισμα το σκιμμερ όσο μπορείς Γιαννη , την βότκα την ξεκίνησες;

leonardos
19-09-16, 14:50
Ευχαριστώ Λεοναρδε.Ευχομαι τα ιδια και για εσενα γιατι εμεις οι δυο φαγαμε μουτζα με τα θαλασσινά.......

Αστα Γιαννη αστα και δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να πω οτι απο δω και περα τρεχει σταθερα!!! χαχαχα δε πιραζει τινα κανουμε!

ποτε θα περασεις καμια βολτα να τα πουμε και απο κοντα?

Γιαννης Μ5
19-09-16, 15:15
Τον κυκλοφορητή προσπάθησε να τον σημαδεψεις επάνω στην άλγη , και όσο μπορείς να την κλαδευεις και να την ανοιγεις να περνάει το νερό από μέσα.
Τακτικό καθάρισμα το σκιμμερ όσο μπορείς Γιαννη , την βότκα την ξεκίνησες;

Οκ Κωστα.Το σκιμμερ το καθαριζω καθε τριμηνο και το κυπελο το καθαριζω,αν οχι καθε μερα,καθε 2.
Τα νιτρικα ειναι στο 20....
Αστα Γιαννη αστα και δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να πω οτι απο δω και περα τρεχει σταθερα!!! χαχαχα δε πιραζει τινα κανουμε!

ποτε θα περασεις καμια βολτα να τα πουμε και απο κοντα?

Σε καταλαβαίνω......Ημουν τον Αυγουστο πανω...Να δουμε για Πασχα τωρα....

voas
19-09-16, 16:04
γιαννη μήπως να αφαιρούσες για δοκιμή τον βράχο απο το σαμπ?

Γιαννης Μ5
19-09-16, 19:22
Νικο τον βραχο στο σαμπ τον κατέβασα απο το ενυδρείο προχθες.

kostas82
19-09-16, 19:40
Πόσο βράχο έχεις σύνολό;

Γιαννης Μ5
20-09-16, 04:01
Ειχα γυρω στα 20 και προσθεσα άλλα 10+ ....

Γιαννης Μ5
21-09-16, 09:02
2 ακομη....

Sakisdraminos
21-09-16, 09:25
Τι έχουμε εδώ τι έκανες ?
Δώσε πληροφορίες.....

τα ψαράκια φαίνονται κομπλέ !!!

Γιαννης Μ5
21-09-16, 10:10
Προσθεσα λιγο νεκρο βραχο και αλλαξα το στησιμο.
Δοξα τον Θεο,δεν ειχα ποτε προβλημα με τα ψαρια μου.

Sakisdraminos
21-09-16, 12:20
Ωραίος με της αλγες τι γίνεται ?

Γιαννης Μ5
21-09-16, 12:59
Για την ωρα την ψιλο ελέγχω...Θα δειξει...

Sakisdraminos
21-09-16, 13:13
Για να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα !

Θα ανέβεις στην έκθεση τον Οκτώβριο ?

Γιαννης Μ5
21-09-16, 13:42
Ακομα δεν γνωριζω το πρόγραμμα της δουλειας μου για τον Οκτώβριο.

voas
22-09-16, 14:52
γιανναρα κανένα νέο?

Sakisdraminos
22-09-16, 15:22
Μόλις μάθεις το πρόγραμμα για Οκτώβριο πες μας να κανονίσουμε τπτ. ...

Γιαννης Μ5
22-09-16, 16:24
γιανναρα κανένα νέο?

Τα νεα ειναι για σενα Νικο.Να σας ζησει!!!!!
Μόλις μάθεις το πρόγραμμα για Οκτώβριο πες μας να κανονίσουμε τπτ. ...

Εννοείται!!!!

voas
22-09-16, 16:54
[QUOTE=Γιαννης Μ5;966062]Τα νεα ειναι για σενα Νικο.Να σας ζησει!!!!!
χαχαχα!γιαννη προσπαθώ να ξαναβρώ ρυθμό!:D

voas
01-10-16, 21:23
Γιάννη τι εγινε ;
Πως παει το σύστημα υπάρχει κανενα νέο ;
Βλεπεις καμια διαφορα μετα τις τελευταίες τροποποιήσεις
που εκανες ;

Γιαννης Μ5
03-10-16, 05:02
Η αληθεια ειναι Νικο πως υπαρχει διαφορα και αν δεν ειχα ενα θεμα με σκονη απο τον αντιφωσφορο θα ηταν ακομη καλύτερα.Η διαφορά φαίνεται στα κοράλλια που βγαζουν νεα κεφάλια πολυ γρηγορα..Κανω αλλαγες καθε εβδομαδα 70-90 λιτρα και ολα καλα.

voas
03-10-16, 10:16
Η αληθεια ειναι Νικο πως υπαρχει διαφορα και αν δεν ειχα ενα θεμα με σκονη απο τον αντιφωσφορο θα ηταν ακομη καλύτερα.Η διαφορά φαίνεται στα κοράλλια που βγαζουν νεα κεφάλια πολυ γρηγορα..Κανω αλλαγες καθε εβδομαδα 70-90 λιτρα και ολα καλα.

καλημέρα γιαννη!
μπράβο φιλε πολύ ευχάριστο που βλέπεις ανάπτυξη!
τον αντιφ/ρο δεν τον ξεπλενεις λίγο με α.ο. πριν τον βάλεις μέσα?
βάλε και καμία φωτο όποτε μπορείς να χαζέψουμε!
καλημέρα φιλαρακι!

Γιαννης Μ5
03-10-16, 12:54
Αμ τον ξεπλενω,απλα αλλαξα τον τροπο που τον τοποθετω και επειδη εχει καλυτερη κυκλοφορια ετσι,εβγαλε σκονη.Φαντασου οτι τον ειχα ηδη μια εβδομαδα μεσα στο ενυδρειο πριν του αλλαξω θεση....
Φωτο οταν γυρισω Νικο.

voas
04-10-16, 22:17
Φωτο;;;;:smt020:D

Γιαννης Μ5
05-10-16, 08:40
Να και καποιες φωτο.

leonardos
05-10-16, 10:57
μπραβο Γιαννη καλα το πας!!! βαλε και μια πανοραμικη να δουμε και το συνολο!!!!;):D;)

Sakisdraminos
05-10-16, 13:09
Αντε ρε πατρίδα πάμε να γκαζοσουμε καλά να ανέβουμε. ....

voas
06-10-16, 20:46
Γιάννη έστρωσε το ενυδρείο ε;
Πολύ μου αρέσει φιλε.
Παμε λιγο να το μπουσταρουμε τωρα.....
Τι άμεσα σχέδια εχεις για την συνεχεια;βλεπεις οτι σε αντάμειψε και επανηλθε δριμύτερο!:D

Γιαννης Μ5
07-10-16, 01:31
Κατσε να στρώσει καλα Νικο....Εννοια σου και εχω κρατησει κατι καλες και ψηλες θεσεις για ακροπορες.....:D

voas
07-10-16, 11:44
Κατσε να στρώσει καλα Νικο....Εννοια σου και εχω κρατησει κατι καλες και ψηλες θεσεις για ακροπορες.....:D

γιαννη κράτα αρκετές θέσεις γιατί έρχεται μεγάλο μπουσταρισμα!
αν συνεχίσουμε έτσι βλεπω σε μερικούς μήνες δέντρα σε πολλά ρεεφ της παρέας μας!
καλημερα φιλαρακι μου!

Γιαννης Μ5
07-10-16, 13:37
Καλα με τα σημερινα δεδομενα το μεγαλο μπουσταρισμα θα αργηηηηηηησειιιι.
Χα χαχααχαχ

Sakisdraminos
07-10-16, 13:57
Τι έγινε Γιάννη ?????
δώσε λεπτομέρειες στον λαό !

Γιαννης Μ5
07-10-16, 14:17
Τιποτα Σάκη,κουβέντα να γινεται...

Sakisdraminos
07-10-16, 14:18
Με φόβισες έτσι όπως το είπες .

voas
08-10-16, 21:59
Κατι ετοιμάζει ο Γιάννης και θα μας το εμφανίσει κάνοντας μας έκπληξη!
Αυτήν την διαίσθηση εχω!
Χαχαχαχα
Αναμένουμε εναγωνίως το επομενο βήμα σου.

voas
18-10-16, 14:06
ελα γιαννη!
πως πάει φιλαρακι?
είμαι σιγουρος οτι ήθελες να έρθεις στην συνάντηση αλλά δεν πειράζει την επόμενη φορα και πιο οργανωμένα!
έχουμε καμία εξέλιξη με το ρεεφ σου?
καλή συνέχεια γιανναρε!

Γιαννης Μ5
18-10-16, 16:56
Ναι ρε Νικο.....Ας όψεται η δουλεια που τελικα στραβωσε....αλλη φορα.....
Το ενυδρείο δειχνει να πηγαινει καλα.....Λιγο καφε αλγη στον νεκρο βραχο που εβαλα εδω και σχεδον ενα μηνα και στα τζαμια,την οποια τα σαλιγγαρια τσακιζουν.Ολα δειχνουν να πηγαινουν καλά.Ακομα δεν εχω ιδιαίτερες καταναλωσεις,περα απο το μαγνησιο που ζηταει.Δουλευω τον φωτισμο στο 40% και το παω σιγα σιγα.Αλλαγες κανω καθε εβδομαδα 70-90 λιτρα....

Sakisdraminos
19-10-16, 10:09
Γιάννη άλλη μια ευκαιρία χάθηκε να γνωριστούμε και βαπόρια κοντά !
Δεν πειράζει στην επόμενη θα κάτσει .

χαίρομαι που βρίσκεις της ρουτίνες του και πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα το κάνουμε αγνώριστο ....;)

Γιαννης Μ5
19-10-16, 10:17
Αντε να δουμε ρε Σακη.....για την ωρα παντως καλα παμε....
Μαλλον σε καμια Πρεβεζα μας βλεπω να βρισκομαστε,μπροστα σε κανα τριγωνικο ενυδρειο.........χαχαχα

Sakisdraminos
19-10-16, 10:34
Αντε να δουμε ρε Σακη.....για την ωρα παντως καλα παμε....
Μαλλον σε καμια Πρεβεζα μας βλεπω να βρισκομαστε,μπροστα σε κανα τριγωνικο ενυδρειο.........χαχαχα

Χάχα χα
ελπίζω να μην το κάνει φυτεμένο μέχρι τότε !

j.p.
19-10-16, 11:33
κερναω τσιπουρακι και ψαχνω κοσμο να κανει συντηρηση στο ενυδρειο:D
βαλε φωτο να δουμε γιαννη.

voas
21-10-16, 22:59
Έχετε ξεφύγει κύριοι!:D
Γιαννη τι λεει φιλαρακι ;
Ολα καλα φιλε ;
Εχουμε κανενα νέο-σκέψη ; :grin:
Βάλε καμια φωτο φιλαρακι μου όποτε μπορεις ;

voas
25-10-16, 13:52
Έχετε ξεφύγει κύριοι!:D
Γιαννη τι λεει φιλαρακι ;
Ολα καλα φιλε ;
Εχουμε κανενα νέο-σκέψη ; :grin:
Βάλε καμια φωτο φιλαρακι μου όποτε μπορεις ;

ελα γιαννη που είσαι φιλαρακι μου?
κανένα νεο έχουμε στον ορίζοντα?

Γιαννης Μ5
25-10-16, 14:19
Το ενυδρειο παει μονο του εδω και 10 μερες που δουλευω νυχτα....απο καταναλωσεις μονο μαγνησιο.
Πολυ καλη δουλεια με την αλγη κανουν τα σαλιγγαρια που μαζεψε ο μεγαλος μου γιος απο την θαλασσα.Σχεδον εχει καθαρισει ολος ο βραχος και τα μισα εχουν πιασει το πισω τζαμι πλεον και λιγο τον πατο του ενυδρειου(bate bottom)....
Καθημερινα ριχνω 1,5ml special blend καιι περιμενω να καθαρισει τελειως....
Εχω και λιγο κυανο με φυσαλιδες απο την φωτοσυνθεση,αλλα τιποτα το ιδιαιτερο....
Οσον αφορα το στοκαρισμα,δεν το βλεπω να γινεται μιας και ο μισθος εχει φτασει σε επικίνδυνα χαμηλα.....δεν πειραζει ομως,καλα ειναι και τα μαλακά...
Φωτο πιο μετα.

Sakisdraminos
25-10-16, 14:54
Για να μην ααγχώνεσαι για αρχή !
Κοράλλια υπάρχουν απλά να δούμε πως θα σου στείλω μερικά sps . ...

voas
27-10-16, 13:40
Το ενυδρειο παει μονο του εδω και 10 μερες που δουλευω νυχτα....απο καταναλωσεις μονο μαγνησιο.
Πολυ καλη δουλεια με την αλγη κανουν τα σαλιγγαρια που μαζεψε ο μεγαλος μου γιος απο την θαλασσα.Σχεδον εχει καθαρισει ολος ο βραχος και τα μισα εχουν πιασει το πισω τζαμι πλεον και λιγο τον πατο του ενυδρειου(bate bottom)....
Καθημερινα ριχνω 1,5ml special blend καιι περιμενω να καθαρισει τελειως....
Εχω και λιγο κυανο με φυσαλιδες απο την φωτοσυνθεση,αλλα τιποτα το ιδιαιτερο....
Οσον αφορα το στοκαρισμα,δεν το βλεπω να γινεται μιας και ο μισθος εχει φτασει σε επικίνδυνα χαμηλα.....δεν πειραζει ομως,καλα ειναι και τα μαλακά...
Φωτο πιο μετα.

έλα γιαννη!
είδες το αγόρι σου? από τώρα ξεκινησε και βοηθάει τον μπαμπά του!
μπράβο γιαννη να σου ζήσουν φίλε και να είναι πάντα καλά!
όσο για το στοκάρισμα είναι το μόνο που δεν πρέπει να σε αγχώνει!
εδώ είμαστε όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε!
καλή συνέχεια φιλαρακι!

Γιαννης Μ5
27-10-16, 13:56
Ευχαριστώ πολυ αγορινα.Και εσυ να χαιρεσαι την οικογένεια σου και οτι αλλο γουστάρεις!!!!

voas
30-10-16, 13:12
Ευχαριστώ πολυ αγορινα.Και εσυ να χαιρεσαι την οικογένεια σου και οτι αλλο γουστάρεις!!!!

ευχαριστώ γιαννη να είσαι καλά!
ζεστανε μας οποτε εχεις χρονο και ορεξη με καμια φωτο να χαζεψουμε λιγο!:D

Γιαννης Μ5
30-10-16, 14:56
Για παρτη σου,αν και δεν εχει και κατι ιδιαιτερο να δεις,5 κοραλια ολα κι ολα,χααχαχαχαχ.Μετα απο αλλαγη νερου,100 λιτρα περίπου.Εχει πεσει λιγο στρες στα κοραλια,μιας και μπηκε μεσα χερι,αλλα θα ανοιξουν μεχρι το απογευμα...
Ενα φραγκ απο πρασινη μοντιπορα,που σε μενα εγινε κοκκινη,ξανα ξεκινησε να πρασινιζει σε καποια μικρα σημεια..ισως και να ναι σε καλο δρομο....

leonardos
30-10-16, 18:27
μια χαρα σε βρισκω φιλε σιγα σιγα θα γινει ασερι!!!

Sakisdraminos
30-10-16, 19:25
Με τα νιτρικα τι κάνουμε Γιάννη;

Γιαννης Μ5
30-10-16, 20:27
Ειμαι πλεον περιπου στα 10,απο τα 50 που ήμουν...Καταναλωσεις παντως,περα απο μαγνησιο,δεν εχω.

voas
31-10-16, 12:02
μπραβο γιαννη!
φανταστικό γίνεται το ενυδρείο σου!
προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!
σιγά σιγά θα το μπουσταρουμε και μετά είναι για φωτογραφισεις γιαννη!
καλή συνέχεια φιλαρακι!

Γιαννης Μ5
31-10-16, 12:31
Ευχαριστώ αγορινα.Εχει δρομο ακομη.....

Sakisdraminos
31-10-16, 18:40
Ειμαι πλεον περιπου στα 10,απο τα 50 που ήμουν...Καταναλωσεις παντως,περα απο μαγνησιο,δεν εχω.

Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες μόλις βάλεις λίγα κοράλλια .
Τελικά κάναμε καλή δουλειά με τα νιτρικα .

Γιαννης Μ5
31-10-16, 21:40
Ετσι φαινεται Σακη.Για να δούμε...

voas
01-11-16, 11:53
Ετσι φαινεται Σακη.Για να δούμε...

τελικά πως έπεσαν τα νιτρικά γιαννη?
το έχασα αυτό το επεισόδιο:D!

Γιαννης Μ5
01-11-16, 13:13
Βακτηρια,μεγαλες αλλαγες νερου και προσθηκη βραχου.

leonardos
01-11-16, 16:10
ειναι απλο προσθετεις θυληκα τους δινεις σπιτι και αλλαζεις τον αντρικο πληθησμο.... κολαση!!! χαχαχαχααχαχα :D:D:D αμα παλιωσουν λιγο παει η μουρμουρα συνεφο οποτε δεν αυξανεται η αποικια χαχααχα :D:D:D (μεταξυ μας αυτα εεεε μην μας παρει και κανενα αυτη και καικα!!)

voas
01-11-16, 16:35
μήπως θα πρέπει να κάνουμε και αποκρυπτογραφηση λεων?:D

voas
01-11-16, 20:04
Βακτηρια,μεγαλες αλλαγες νερου και προσθηκη βραχου.

Μπράβο Γιάννη!
Σημαντικότατη μείωση των νιτρικών που δίνει μεγάλη ενθάρρυνση για το μέλλον!
Απο φωσφορικά πως εισαι ;

Γιαννης Μ5
02-11-16, 00:32
Φωσφορικα δεν εχω μετρηση Νικο.....

voas
02-11-16, 11:33
Φωσφορικα δεν εχω μετρηση Νικο.....

γιαννη στείλε μου νερό αν θελεις να το μετρήσουμε με το φωτόμετρο!
καλή συνέχεια φιλαρακι!

Γιαννης Μ5
02-11-16, 11:41
Ευχαριστώ πολυ Νικο,στον επομενο καφε....

kostas82
03-11-16, 02:05
Μπαίνει και το δικό σου Γιαννη σε καλή τροχιά
Τελικά τσαμπα το τόσο άγχος, θέλω να είσαι ήρεμος και να σε χαλαρώνει ή φάση και ότι οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούμε να το προσπελασουμε μέσω της παρατήρησης και συντονισμένων κινήσεων .

Γιαννης Μ5
03-11-16, 12:32
Για να δουμε ρε Κωστη.....γιατι τοσο καιρο,τσαμπα εξοδα και μηδεν ψυχολογια....

voas
06-11-16, 14:20
Μπαίνει και το δικό σου Γιαννη σε καλή τροχιά
Τελικά τσαμπα το τόσο άγχος, θέλω να είσαι ήρεμος και να σε χαλαρώνει ή φάση και ότι οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούμε να το προσπελασουμε μέσω της παρατήρησης και συντονισμένων κινήσεων .

έτσι ακριβώς κωστα!
η πρόταση αυτή αντικατοπτριζει και τον παλμό μας μέσα από την ενότητα των θαλασσινών στο gab!
έχοντας κάποιο πρόβλημα και ακούγοντας πολλές εμπεριστατωμενες απόψεις γενικότερα μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις την λύση που σε απασχολεί!

voas
06-11-16, 14:24
Για να δουμε ρε Κωστη.....γιατι τοσο καιρο,τσαμπα εξοδα και μηδεν ψυχολογια....

δεν πειράζει γιαννη θα ρεφάρεις σύντομα γιατί εχεις όλα τα απαραίτητα εχέγγυα να το κάνεις!
μου αρέσει που πολέμησες το πρόβλημα και μέσα από αυτό βγήκες πιο δυνατός!
είμαι σιγουρος ότι στην συνέχεια μόνο χάρες θα εχεις από την ρεεφαρα σου!

Γιαννης Μ5
06-11-16, 16:49
Ευχαριστώ πολυ ρε φιλε,πραγματικα εισαι αδερφος και ας μην γνωριζομαστε....

voas
07-11-16, 16:12
Ευχαριστώ πολυ ρε φιλε,πραγματικα εισαι αδερφος και ας μην γνωριζομαστε....

που θα μας πάει,θα γνωριστούμε και από κοντά γιαννη!
να είμαστε καλά φιλαρακι!

Sakisdraminos
07-11-16, 17:12
Έτσι θέλω να βλέπω ΑΓΆΠΗ ΜΌΝΟ! !!
χαχαχα

Γιαννης Μ5
07-11-16, 17:40
Αγαπη και υγεια μονο!!!

voas
08-11-16, 22:23
Αγάπη υγεία .......ε και τούμπανα ενυδρεία!:grin:

voas
12-11-16, 20:32
Καλησπέρα Γιάννη!
Πως παει φιλαρακι μου,ειμαστε καλα;
Τι νεα εχουμε απο την ρεεφαρα σου;
Καμια εξέλιξη εχουμε ή ηρεμία τάξη και ασφάλεια;
Καλη συνεχεια φιλαρακι και καλα να περνάς.

Γιαννης Μ5
12-11-16, 20:48
Νικο,μολις τελειωσα αλλαγη νερου,γυρω στα 80+ λιτρα.
Δυστηχως ομως,την ωρα της αλλαγης,ξεκινησε και με χτυπαγε το ρευμα....Τα εβγαλα απο την πριζα ολα και συνεχισα.Μολις τελειωσα και ξεκινησα να βαζω πριζες,μολις εβαλα του stc,εσκασε και τελικα εσπασε ο θερμαντηρας......Τωρα εχω βαλει ενα 50 βατο που εχω για τις αλλαγες,μεχρι αυριο που θα ψαξω να δανειστω απο κανα φιλο.....
Εν κατακλείδι,η γκαντεμια συνεχιζει,χα χα χαχ.

Sakisdraminos
12-11-16, 22:20
κάνε ένα τρις άγιο μπας και φύγει η γκαντεμιά ρε Γιάννη!

leonardos
13-11-16, 01:33
αστα ρε φιλε σε καταλαβενω και εμενα με χτυπαει το ρευμε σε πλιγες και επιφανιακα αλα κανω λιγο τον μλκα και το αφινω αφου δεν βλεπω προβλημα με τα ζωντανα αλλα πρεπει να το φτιαξω αμεσα!!! δεν πιραζει παντος προς πιζμα ολων αυτων καποια στιγμη θα παει σφαιρα ειμαι συγουρος!!!

voas
15-11-16, 12:16
ελα ρε φιλαρακι!
γιαννη οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό φιλαρακι μου!
τα τελευταία του είναι και το πιστεύω!
όλοι μαζί ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
πάμε για μεγάλα πράγματα και πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα!
τα καλύτερα έρχονται για όλους μας!

Γιαννης Μ5
15-11-16, 17:13
Ρε μπαγασα,πραγματικα εσενα ειναι να σε εχουμε διπλα σε καμια μάχη(μακρυα απο εμας....),να μας υψωνεις το ηθικο.Μπραβο ρε φιλε.
Για το ενυδρειο τωρα.......αναρωτιεμαι τι εφταιξε και πηγαν 2 χρονια τσαμπα....Σιγουρα ο φορτωμενος τελικα βραχος,με νιτρικα,φωσφορικα κ.α. που τα ξερασε μεσα στο ενυδρειο και πιο πριν ετρεχε σε FO ενυδρείο.Αναρωτιεμαι ομως μηπως φταιει και το οτι το ενυδρειο ειναι χωρις αραγωνιτη...Αν και εχω δει αρκετα bare bottom,μηπως τελικα παιζει τον ρολο του και ο αραγωνιτης,τουλαχιστον μεχρι ενα ενυδρείο να βρει τον δρομο του;;;

leonardos
16-11-16, 00:05
λογο ροης δεν υπαρχουν πολλα νεκρα σημεια στον βραχο αρα και πολυ λιγα μερη με ανοξυκες συνθηκες οποτε η διαδικασια της απονιτροποιησης ειναι σε μικρο βαθμο πραγμα που σημενει υψηλα νιτρικα. με αραγωνιτη απο την αλλη και μαλιστα αρκετο μπορει να εχεις προσφορο εδαφος για αυτη τη διαδικασια οποτε και λιγοτερα νιτρικα, σε συνδιασμο με δυνατο σκιμαρισμα τα πραγματα θα ειναι καλητερα!

Γιαννης Μ5
16-11-16, 09:47
Συμφωνω,μακροπρόθεσμα ομως τι γίνεται;Βλεποντας τι σιφωναρω σε καθε αλλαγη απο τον πατο του ενυδρείου,πιστευω οτι με αραγωνιτη,ολη αυτη η βρωμα θα δημιουργουσε προβλημα στο σύντομο μελλον.

leonardos
16-11-16, 10:33
τι να σου πω ρε φιλε εγω δεν σιφωναρω τον βυθο (δεν εχω σκουπα :p) και δεν εχω καταλαβει να μου διμειουργει καποιο θεμα.. τωρα μπορει να κανω και λαθος.. τι να πω. μονο κατι νασσαριους εχω για αναδευση...

voas
17-11-16, 14:31
καλησπερα παιδια!
η σκούπα βυθού είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη πιστεύω μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπροθεσμα έτσι ώστε να κρατήσεις τον ύφαλο σε ισορροπία αποβάλλοντας ότι δεν χρειάζεται από τον αραγωνιτη!
καλό είναι σε κάθε αλλαγή νερού να σιφωναρουμε το 30% του αραγωνιτη!

voas
21-11-16, 19:41
Έλα Γιάννη τι εγινε φιλαρακι μου;
Τι κανει η ρεεφαρα σου πως παει ;

Γιαννης Μ5
21-11-16, 19:55
Εχω θεμα με κυανο και σκέφτομαι να ριξω ερυθρομικινη........αλλιως,τι αλλο να κανω...Εχω βαρεθει να ρουφαω καθε εβδομαδα το κυανο και αυτο μετα απο 30 ωρες να ειναι παλι εκει....
Επισης σκεφτομαι να βαλω αραγωνιτη μπας και αλλαξει αυτη η στασιμοτητα του ενυδρειου,που ειλικρινά,μου εχει σπασει τα νευρα......
Αν δεν παρει τα πανω του,θα γινει FO και τελος η ταλαιπωρία....

j.p.
21-11-16, 20:06
ερυθρομικινες και αλλα σκευάσματα σε εμενα δεν ειχαν αποτελεσμα, οταν εβγαλα το βραχο τον καθαρισα και τον έστησα ωστε να μην υπάρχουν νεκρες περιοχες εξαφανίστηκε,
αυτο το ψαρι υποτίθεται οτι καταναλώνει κυανό, http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+31+206&pcatid=206

Γιαννης Μ5
21-11-16, 20:10
Γιαννη εχω αλλαξει παλι θεση τους κυκλοφορητες.Η ροη ειναι τοσο πολυ που πλεον καποια κοραλια δυσανασχετουν.Δεν ειναι και σε κανα περιεργο σημειο.Τωρα αυριο θα το ξανασιφωναρω μαζι με 50λιτρα αλλαγη,αλλα κουραστηκα αδερφέ.....

voas
21-11-16, 21:11
Γιάννη καλησπέρα!
Κυανό έχουν 9 στα 10 ενυδρεία αυτήν την εποχή,άστο να εκτονωθεί και θα φύγει μονο του οπως ήρθε,αν μπορεις ανέβασε και την αντλία επιστροφής στο φουλ να γυρνάς περισσότερα λίτρα και καθάριζε τακτικά το σκίμμερ και τον κορμό του εσωτερικα!
Για τον αραγωνιτη κατα την γνώμη μου καλα θα κανεις γιατι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη σταθερότητα,καλό ειναι να τον βάλεις σταδιακά μεσα αν μπορεις!
Για f.o ακούω και το λαμβάνω σαν αστείο!:D
Ετοιμάσου να δεχτείς σύντομα,να ειμαστε καλα μεγάλο μπουσταρισμα Γιάννη!:p
Κανε χώρο στα πανω στρώματα του βράχου φιλαρακι,τα ενυδρεία τις παρέες μας θα ειναι πάντα υγιείς και φορτωμένα!

Γιαννης Μ5
21-11-16, 21:21
Νικο να εισαι καλα με την θετικη ενεργεια που βγαζεις...Η αντλια μου δεν ειναι ρυθμιζομενη,βγαζει σταθερα,υποτιθεται 2000λιτρα (ή μηπως 2500;;;;Θα κοιταξω το κουτι της).Το σκιμμερ καθε μερα αδειαζω το κύπελλο και καθαρίζω και εσωτερικα τον λαιμο.
Τουλάχιστον δεν ειμαι ο μονος με το ιδιο προβλημα....

Sakisdraminos
22-11-16, 07:28
Γιάννη καλημέρα!
Μέτρησες καθόλου νιτρικα να δούμε τι γινεται!
πρέπει να τα ρίξουμε....

Γιαννης Μ5
22-11-16, 07:39
Καλημέρα Σακη.Ειμαι κατω απο 10...
Για καποιο λογο δεν παει το ενυδρειο.Δεν εχω απωλειες μεν αλλα,δεν εχω και αναπτυξη....

Sakisdraminos
22-11-16, 08:51
Σιγά σιγά θα πάρουν μπρος όλα.
ανέβασε παραμέτρους να έχουν να τραβήξουν.
είσαι πολύ χαμηλά σε μαγνήσιο και χαμηλά σε kh

Γιαννης Μ5
22-11-16, 08:55
Θα το δοκιμασω και αυτο......Σε λιγο ειναι να αλλαξω καμια 50αρια λιτρα,περισσότερο για να τραβηξω το κυανο,γιατι,αλλαγη κανω καθε Κυριακή συνηθως....

Sakisdraminos
22-11-16, 12:04
Θα το δοκιμασω και αυτο......Σε λιγο ειναι να αλλαξω καμια 50αρια λιτρα,περισσότερο για να τραβηξω το κυανο,γιατι,αλλαγη κανω καθε Κυριακή συνηθως....

μήπως να ξεκινουσες και λίγο βότκα;
πόσα βακτήρια ρίχνεις κάθε πότε;

Γιαννης Μ5
22-11-16, 12:58
Μεχρι πριν 10 μερες εριχνα 2 μλ καθε μερα.Τωρα ριχνω 3μλ καθε 2-3 μερες.Παλι το ιδιο ειναι.Την βοτκα λεω να την ξεκινησω εγω,ετσι οπως παει.Μηπως φταιει το οτι δεν εχω πολλα κοραλια μεσα;Αν και δεν εχει σχεση βεβαια,αλλα,στα φυτεμενα που ειχα,παντα ειχα τρομερη αναπτυξη οταν ειχα πολλα φυτα.....

Sakisdraminos
22-11-16, 13:54
Ξεκίνα ένα μλ την μέρα βακτήρια και 0.3 μλ βότκα αλλά θα πρέπει να κάνεις μέτρησης νιτρικα συχνά για να το παρακολούθησης.
το σκιμμερ είναι οριακά για τέτοια δουλειά και θα μας δυσκολέψει!

Γιαννης Μ5
22-11-16, 14:23
Βακτηρια mb7 ή special blend;
Επισης,οταν λες να ανεβασω κh,ποσο να το παω;;;

leonardos
22-11-16, 14:33
Γιαννη μια ειναι η λυση ελα να μινεις Πρεβεζα και θα δεις που θα παει τραινο!!! χαχαχαχαχα

Γιαννης Μ5
22-11-16, 14:48
Λες;;;Να πηγαινω στον Παντοκρατορα για νερο;;;;χαχαχαχαχ.Παντως καημο το εχω Λεοναρδε αυτο.Ονειρο ζωης......Ομως δουλεια δεν υπαρχει ουτε για δειγμα εκει...Για την ωρα καλα ειμαι και εδω,τουλάχιστον εφυγα απο την Αθηνα...

Sakisdraminos
22-11-16, 15:10
Παραμέτρους να είσαι 8kh 420ca 1400mg.
τι βακτήρια εχεις τώρα;

Γιαννης Μ5
22-11-16, 16:39
Σε ολα πριν το μαγνησιο ειμαι ενταξει.Μαλιστα το κh το μετρησα 8,3 απο 8 που ηταν.....κουλο.....Το μαγνησιο παιζει γυρω στο 1270 και προσθέτω συνεχεια.Βακτηρια αυτη την στιγμη εχω special blend...

Sakisdraminos
22-11-16, 17:19
Σε ολα πριν το μαγνησιο ειμαι ενταξει.Μαλιστα το κh το μετρησα 8,3 απο 8 που ηταν.....κουλο.....Το μαγνησιο παιζει γυρω στο 1270 και προσθέτω συνεχεια.Βακτηρια αυτη την στιγμη εχω special blend...

συνέχισε με πλεντ μεχρι να τελειώσει η συσκευασία μ και μετά αλλάζουμε!
πάνω από 1350 το μαγνήσιο όχι πιο κάτω!

Sakisdraminos
22-11-16, 18:45
Βασικα γιαννη ξέχασα. ότι έχεις κυανό!
άσε πρώτα να φύγει και μετά ξεκινάμε βότκα.

voas
26-11-16, 20:51
Γιάννη καλησπέρα!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι;

Γιαννης Μ5
27-11-16, 10:56
Τιποτα Νικο.Περιμενω να φυγει το κυανο και να αρχισω την βότκα....φοβάμαι ομως τον αλκοολισμο.....χαχααχαχ

Sakisdraminos
27-11-16, 13:23
της παραμέτρους της ανέβασες;
όλοι αλκολικοι θα γίνουμε μην αγχώνεσαι!:cool:

Γιαννης Μ5
27-11-16, 13:24
Ανεβασα το μαγνησιο 1350.Το kh ειναι 8,3 ετσι κι αλλιως....

Sakisdraminos
27-11-16, 13:31
Μια χαρά περιμένουμε φωτογραφίες!

voas
30-11-16, 22:37
Τιποτα Νικο.Περιμενω να φυγει το κυανο και να αρχισω την βότκα....φοβάμαι ομως τον αλκοολισμο.....χαχααχαχ

Χαχαχαχαχα
Μια Χαρά τότε ολα Γιάννη!
Καλη συνεχεια φιλαρακι να εισαι καλα!

Sakisdraminos
03-12-16, 11:25
Γιάννη πως πάμε από κυανό;

Γιαννης Μ5
03-12-16, 11:54
Καλα παμε....εχω αρκετο,για οποιον θέλει.Αυτη την εβδομάδα,λογω φορτου εργασιας,το εχω αφησει λιγο.Μονο μαγνησιο βαζω,βακτηρια και καθαριζω το κύπελλο του σκιμμερ.

Sakisdraminos
03-12-16, 12:14
άμα δεν πνίγει κοράλλια άστο μην το καθαρίσεις να κάνει τον κύκλο του .
και μόλις δεις να καίγεται ναι να διαλύεται τότε Ρουφηξε το .

Γιαννης Μ5
03-12-16, 13:10
Tο παρακολουθω Σακη.Αν παει για τα κοράλλια τοτε βαζω χερι και κανω λιγο κυματισμό και φευγει...
Η αληθεια ειναι κουραστηκα να το καθαριζω...αλλα ποσο καιρο κραταει το ρημαδι;

Sakisdraminos
03-12-16, 15:23
Ανάλογα με το ενυδρείο το τάισμα και τον εξοπλισμό.
Στο τέλος άμα δεν έχεις απώλειες από κοράλλια θα δεις ένα καθαρό ενυδρείο.

voas
03-12-16, 20:17
Λιγο υπομονη Γιάννη,οταν εκτονωθεί το κυανό θα σε ανταμείψει με ενα πεντακάθαρο ενυδρείο.
Καλη συνεχεια φιλαρακι.

leonardos
03-12-16, 22:21
Γιαννη εγω μονο στην αρχη ειχα κιανο και απ οταν την εκανε δεν ξεναεμφανηστηκε, μονο αλγη εχω. οποτε μαλλων θελει λιγο υπομονη και ολα καλα θα πανε!

Γιαννης Μ5
03-12-16, 23:00
Για να δουμε ρε παιδια αλλιως.....εχω ερυθρομικινη......

Sakisdraminos
03-12-16, 23:03
μην ρίξεις τπτ τέτοιο Γιάννη.
Άμα κάνει τον κύκλο της θα φύγει.

voas
04-12-16, 13:51
Για να δουμε ρε παιδια αλλιως.....εχω ερυθρομικινη......

λίγο υπομονή γιαννη!
καλήμερα φιλαράκι μου!

voas
11-12-16, 19:06
Γιάννη καλησπέρα!
τι νεα έχουμε φιλαράκι μου πως πάμε?

Γιαννης Μ5
11-12-16, 19:15
Τίποτα Νικο.Το αφηνω απλα να κανει τον κυκλο του,αν βεβαια τον κανει....Σιφωναρησα σημερα το κυανο με σωληνακι αεραντλιας,εβγαλα 8λιτρα νερου και προσθεσα καινουριο.Και μαλλον ετσι θα το παω....Θα σιφωναρω ανα 2-3 μερες και θα κανω μικρες αλλαγες...Επισης πρόσθεσα πριν καμια εβδομάδα λιγο reef plus και σαν να το εκτιμησαν τα κοράλλια...Θα συνεχισω να βαζω λιγο ενναλαξ με τα βακτηρια... Στο σκιμμερ εχω ξεκινησει λιγο πιο επιθετικό σκιμμαρισμα και υπομονη......

voas
13-12-16, 12:09
Τίποτα Νικο.Το αφηνω απλα να κανει τον κυκλο του,αν βεβαια τον κανει....Σιφωναρησα σημερα το κυανο με σωληνακι αεραντλιας,εβγαλα 8λιτρα νερου και προσθεσα καινουριο.Και μαλλον ετσι θα το παω....Θα σιφωναρω ανα 2-3 μερες και θα κανω μικρες αλλαγες...Επισης πρόσθεσα πριν καμια εβδομάδα λιγο reef plus και σαν να το εκτιμησαν τα κοράλλια...Θα συνεχισω να βαζω λιγο ενναλαξ με τα βακτηρια... Στο σκιμμερ εχω ξεκινησει λιγο πιο επιθετικό σκιμμαρισμα και υπομονη......

μπράβο Γιαννη!
μια χαρά φιλαράκι,θα κάνει τον κύκλο του και θα ηρεμήσεις!
καλή συνέχεια φιλαράκι μου!

voas
18-12-16, 15:14
γεια σου Γιάννη!
τι νέα φιλαράκι,πως πήγε η εισαγωγή έχουμε κανένα νέο?

Γιαννης Μ5
18-12-16, 16:13
Νικοοοοο,ευχαριστώ πολυ...
Στην τελευταία φωτο φαίνεται μερος του προβληματος που εχω με το κυανο σε φωτοσυνθεση.....

Sakisdraminos
18-12-16, 18:41
Στην τελευταία φωτο φαίνεται μερος του προβληματος που εχω με το κυανο σε φωτοσυνθεση.....

Μεγιες Μεγιες
κανόνισε Γιάννη να σε κολλήσει ο Νίκος με της ακροπορες.....
Το κυανό θα φύγει μην αγχώνεσαι.

leonardos
18-12-16, 19:57
μεγια γιαννη καλοριζικα!!!

j.p.
18-12-16, 20:40
ΑΑαααα...
τι είναι αυτό που βλέπω, έπεσες και εσύ στα σκληρά.....
καλοριζικα.

rottbea
18-12-16, 20:47
Ελα παιχταρα μου μπες μεσα και οργωσε!
Μπραβο Γιαννη:p

Γιαννης Μ5
18-12-16, 21:50
Ευχαριστώ ρε παιδιά.
Το θεμα είναι να επιβιωσει η ακρο.... ή το παλιοκλαδι που ελεγε και ο dimis εχθες...:D:D:D
ΑΑαααα...
τι είναι αυτό που βλέπω, έπεσες και εσύ στα σκληρά.....
καλοριζικα.

Κατι που εσυ επρεπε να ειχες κανει εδω και καιρο φιλε μου.......τωρα με την δοσομετρικη προχωρααααα.
Ελα παιχταρα μου μπες μεσα και οργωσε!
Μπραβο Γιαννη:p

Δυσκολο Μητσε το οργωμα στα αλατια.....αλλά....θα το παλεψω....

Sakisdraminos
18-12-16, 23:37
Τέτοια λέει ο Ντιμης ;;;
Μήπως να ξεκινήσει να κάνει κανένα Νανο για το καλό ;