Επιστροφή στο Forum : Αποτυχία DIY co2
Καλημέρα σας,
εχθές έκανα την απόπειρα να φτιάξω το κλασσικό ζαχαρόνερο μαζί με την μαγιά. Ζέστανα νέρο έβαλα 500γρ ζάχαρη και τα ανακάτεψα πολύ καλά. Η συνταγή που διάβασα έλεγε να προετοιμάσω ξέχωρα σε ένα ποτήρι νερό στους 28 βαθμούς την μαγιά με ένα κουταλάκι ζάχαρη για να ξεκινήσει η ζύμωση. Όταν έφτασε και το ζαχαρόνερο στους 28 βαθμούς τα ανακάτεψα. Από τότε μέχρι και τώρα φυσαλίδες δεν έχουν βγει. Καμιά ιδέα για το τι έκανα λάθος;
Προσωπικα δεν ανακατευω τιποτα.
Το χειμωνα μπορει να κανει και δυο μερες να αρχισει να βγαζει (συνηθως 12-15 ωρες αναλογα τη θερμοκρασια). Αυτα τα "σε λιγες ωρες" ισχυουν μονο για καλοκαιρι
Προσωπικα δεν το ανακατευω.
Το χειμωνα μπορει να κανει και δυο μερες να αρχισει να βγαζει (συνηθως 12-15 ωρες αναλογα τη θερμοκρασια). Αυτα τα σε λιγες ωρες ισχυουν μονο για καλοκαιρι
Είχα θερμοκρασία στο σπίτι γύρω στους 23-25 βαθμούς. Τώρα είμαι στις 12 ώρες οπότε να περιμένω κι άλλο; Δηλαδή από ότι κατάλαβα ζεσταίνεις νερό βάζεις την ζάχαρη και με το που πάει 28 βαθμούς βάζεις την μαγιά;
βαζω ζαχαρη και μαγια στο μπουκαλι και ριχνω το χλιαρο νερο 30-35 βαθμων, και το αφηνω οπως ειναι χωρις να το κουνησω καθολου.
φυσικα και περιμενεις, για να κανει τοσο γρηγορη αντιδραση επρεπε να εχεις κανα 30ρι στο σπιτι
Έγινε ευχαριστώ πολύ θα περιμένω και εάν δω ότι δεν κάνει τίποτα, θα το δοκιμάσω έτσι όπως μου λες εσύ.
-------------------------
Μια ερώτηση ακόμα, στην συνταγή που βρήκα εγώ έλεγε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγιά. εσείς πόσο βάζετε;
korasidikos
16-02-14, 08:57
ενα κουταλακι ξηρη μαγια βαζω και 2,5 κουπες του τσαγιου ζαχαρη,θερμοκρασια μιγματος 26-27 βαθμους το μεγιστο που κανει τωρα το χειμωνα για να παραγει co2 το μιγμα ειναι 5-8 ωρες με θερμοκρασια δωματιου 18 βαθμους!
Εγώ έβαλα ένα κοφτό κουταλάκι μαγιά. λέτε να φταίει αυτό;
Sakisdraminos
16-02-14, 09:10
Εισαι φοβερα βιαστικος μηχαλη!
Κανε λιγο υπομονη!
Επισις καλο θα ειναι εκει που θα το εχεις να εχεις σταθερη θερμοκρασια!
korasidikos
16-02-14, 09:12
Εγώ έβαλα ένα κοφτό κουταλάκι μαγιά. λέτε να φταίει αυτό;
οχι ολα τα αλλα που εγραψα πρεπει να κοιταξεις καθως και για διαροες,και λιγακι υπομονη.........;)
διαροές από ότι έψαξα δεν είχα αλλά θα το ψάξω κι άλλο. οπότε υπομονή τώρα. :D
Βαλε την κατασκευη σε ενα κουβα με νερο, να δεις αν υπαρχει διαρροη στα σιγουρα. Αν υπαρχει, δεν θα δουλεψει. Τουλαχιστον θα ξερεις που να επικεντρωθεις. Αλλα πανω απ' ολα, υπομονη ;)
οκ θα το δοκιμάσω να δούμε τι παίζει.
Πρωτον βαλε σαλιο στης τρυπες μηπως εχεις διαροη πρωτη φορα ειχα διαροες εγω αλλα οχι παρα πολυ εβγαζε οσο για την συνταγη βαλε 3 φλυτζανια ζαχαρη και μετα σε ενα σεικερ η με ενα κουταλι ανακατεψε λιγο μαγια το 1/4 μονη της σε πολυ μετριο χλιαρο νερο εγω κανω αυτη τη συνταγη σε 1,5 μπουκαλι της κοκακολα και σε 1 μερα ειναι ετοιμο και βγαζει θελει που και που ενα κουνημα και θα ειναι μια χαρα μετα....
Μια ερώτηση, η συνδεσμολογία για 2 μπουκάλια πώς είναι;μπορεί κάποιος να μου πει; ευχαριστώ πολύ.
http://aquatic-art.blogspot.gr/2011/03/diy-co2.html
Κωστας Malawi
28-02-14, 18:20
εστω και μια ελαχιστη διαρροη να υπαρχει δεν προκειται να βγαλει ποτε αρα πολυ προσοχη να μη χανει απο πουθενα..
εγω βαζω 2 φλυτζανια ζαχαρη-μισο κουταλακι μαγια-μισο κουταλακι σοδα....θερμοκρασια 35 βαθμοι και ενα κουνημα ολα μαζι και τελος..θερμοκρασια χωρου 22 βαθμοι και η πρωτη φυαλιδα σκαει σε 2 ΛΕΠΤΑ:confused::confused:αυτο ποσο φυσιολογικο ειναι να ξεκιναει τοσο γρηγορα????
Μπορείς, επίσης, να διακρίνεις τις φυσαλιδούλες όπως παράγονται στο ζαχαρόνερο. Βάλε έναν δυνατό φακό να φέγγει στο ζαχαρόνερο κολλητά στο μπουκάλι. Με λίγη προσοχή, διακρίνονται οι μικρές μικρές φυσαλίδες CO2. Αν παράγονται τέτοιες και δεν έχεις κανονικές φυσαλίδες στην έξοδο μέσα στο ενυδρείο είναι βέβαιο ότι κάπου έχεις διαρροή.
Όχι δεν έχω πρόβλημα με την παραγωγή πλέον, απλά ρωτούσα πως μπορώ να βάλω δύο μπουκάλια γιατί είχα δει κάπου ότι τα δύο μπουκάλια συνδέονται μεταξύ τους με ένα τρίτο. άλλα μάλλον λάθος θα θυμόμουν γιατί είδα τον παραπάνω σύνδεσμο και κατάλαβα πώς γίνεται. Ευχαριστώ και πάλι.
ChocolatePuma
28-02-14, 23:31
Μια ερώτηση, η συνδεσμολογία για 2 μπουκάλια πώς είναι;μπορεί κάποιος να μου πει; ευχαριστώ πολύ.
http://www.youtube.com/watch?v=zHy4CtmnzeA
(με 3 μπουκάλια ;) )
Έτσι. Tο 3ο χρησιμοποιείται για ασφάλεια (ξεπλένει τους ατμούς αλκοόλ από τις φυσαλίδες και βοηθά στο να μην μπει ενυδρειακό νερό στα μπουκάλια με το ζαχαρόνερο αν χαλάσουν οι ανεπιστροφείς) και για bubble counter.
Δηλαδή την ζάχαρη και την μαγιά δεν την λιωνεται ;απλά τα ρίχνεται μέσα και το κουνάτε λίγο να ανακατευτουν;
ChocolatePuma
24-01-15, 15:19
Δηλαδή την ζάχαρη και την μαγιά δεν την λιωνεται ;απλά τα ρίχνεται μέσα και το κουνάτε λίγο να ανακατευτουν;
Εγω προσωπικά λυώνω και την ζαχαρη και τη μαγια
Τα διαλύω δλδ σε αναλογη ποσότητα νερου και μετά μπαινουν στο μπουκάλι
Ενα απ τα "μυστικά" ειναι σε καθε νεα ποσότητα που φτιάχνεις να κρατάς λίγη από την παλια
Παίρνει μπροστά, πιο γρήγορα (μαγιά από μαγιά δλδ ;))
pagokoftis
25-01-15, 19:09
Προτείνω σόδα και κιτρικό οξύ!!! Άμεσο αποτέλεσμα, ανεξάρτητο θερμοκρασίας και σταθερότατη παραγωγή CO2!!!
Το δοκιμάζω 4-5 μήνες τώρα, μετά από μερικές στραβές (αναλύονται στο παρακάτω ποστ στο τέλος) δουλεύει άψογα!!!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78827
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.