Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aσιατικό ενυδρείο με Rasbora espei

Σελίδες : 1 [2]

sarpijk
02-11-14, 01:01
Συνεχιζω να πιστευω οτι στο βιντεο σου που πανε διπλα διπλα τα ψαρακια εχουμε δυο αρσενικα σε φαση flaring. Τα ειδες μετα να αγκαλιαζονται?

stratigos24
02-11-14, 11:24
Μολις λοιπον, βγαζω το νερο απο το ενυδρειο, καθαριζω το φιλτρο, το βαζω παλι σε λειτουργια και αρχιζω να γεμιζω με το ποτηρακι μου με νεο νερο το ενυδρειο, τσουπ 2 ψαρια αρχιζουν να ζευγαρωνουν ακριβως κατω απο εκει που εριχνα το νερο σε ενα φυλλο μιας κρυπτοκορινας. Εγω ειχα δει και αλλες φορες (εχω βαλει και βιντεο σε προηγουμενη σελιδα) να παιζουν ερωτικα 2 ψαρια, να πλευριζονται, να τρεμουνε κλπ, αλλα δεν ειχα δει αυτο που ειδα τωρα. Να κολλανε και να καθεται το ενα αναποδα και το αλλο να κανει την πραξη πανω του.

Εχω δει δηλαδη να κανουν και το κατι παραπανω, αλλα δεν οδηγειται καθε φορα σε ερωτικη πραξη η συμπεριφορα που δειχνω στο βιντεο μου. Παντως, απο οσα βλεπω στο youtube, απο οσα παρατηρω στα ψαρια μου και απο λιγα πραγματα που εχω διαβασει, μου φαινεται για συμπεριφορα αναπαραγωγης.

stratigos24
07-11-14, 21:31
Παδια, δεν γινονται αυτα!! Ολη μερα κυνηγιουνται και γεννανε! Δεν γινονται αυτα. Ενα προχειρο βιντεο (εχω και αλλα)... 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα.

https://www.youtube.com/watch?v=Qa0RQGDdueI&feature=youtu.be
-------------------------
Εχω γραψει ποσες ''αγκαλιτσες'' και παλι ειναι σαν μα μην εχω γραψει τιποτα. Πραγματικα γενναγανε 3-4 ωρες (δεν εβγαζαν παντα πολλα αυγα οπως στο προηγουμενο βιντεο αλλα εβγαζαν τις περισσοτερες). Στο 1:43 που θα δειτε οτι αφηνουν κατι αυγα, πριν προλαβουν να τα φανε, πηγα και ''εδιωξα'' τα ψαρια και με το λαστιχο που κανω αλλαγη νερου, ρουφηξα λιγη μπιχλιτσα απο το βυθο εκει που πεσανε τα αυγα και το νερο το εβαλα σε βαρελι με θερμοστατη στους 26.5 - 27. Ελπιζω να εχω πιασει μερικα αυγα.

Εδω ενα βιντεο με περισσοτερες ''αγκαλιτσες''. Επιλεξτε παλι 720-1080p για να το δειτε πιο καλα.

https://www.youtube.com/watch?v=FYAIbg4w_Vo
Εχουμε και ουριτσα στο βαρελι. Εβγαλα λιγο τα ματια μου με τον μεγεθυντικο αλλα κατι καταφερα να δω. Μαλλον πανω απο μια ουριτσα, αλλα θα δειξει..

kgf12345
07-11-14, 21:42
αντε να τα χαιρεσαι:Dελπιζω να πανε ολα καλα:)

ζωγραφιζεις με το ενυδρειο,καθε φορα που βλεπω το θεμα καλυτερο μου φαινεται:D

κριμα μονο που σου λειπουν 640 λιτρα και μια ντουζινα altum:D

stratigos24
07-11-14, 21:46
Να σαι καλα Γιωργο. Θα ηθελες ενα μεγαλουτσικο βιοτοπικο ε? χαχα..

Και εγω ελπιζω να πανε ολα καλα. Την αεραντλια (την εχω βαλει να κανει μπουρμπουλιθρες κοντα στην επιφανεια και σε σχετικα χαμηλο ρυθμο) να την αφησω μονιμα μεσα στο βαρελι που ειναι οι ουριτσες? Ακομα, αν βαλω καμια μοςς ειναι σιγουρο οτι θα εχει μεσα infursia ή τελος παντων κατι θα βρουν να φανε μεχρι να μπορουν να δεχτουν καποια πουδρα του εμποριου (εχω hickari first bytes και tetraimin baby)?

kgf12345
07-11-14, 22:03
τωρα αυτο ειναι προβλημα με τα μικρα στο βαρελι,γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο.ειναι και αρκετα επικινδυνο για αμμωνια αν δεν προσεξεις η σου ξεφυγει.

απτην αλλη,αν τα βαλεις στο κανονικο ενυδρειο υπαρχει πιθανοτητα να φαγωθουν απτα μεγαλα.

η γνωμη μου(αυτο που θα εκανα εγω δηλαδη)ειναι να τα βαλεις στο κανονικο ενυδρειο και οσα ζησουν ζησανε.ετσι κιαλλιως εχεις φυτα κλπ μεσα,δεν ειναι γυμνο το ενυδρειο για να πεις οτι θα γινουν ολα στοχος.

αν γινουνε,θα ξερεις για την επομενη φορα.(περισσοτερες κρυψωνες φυτα κλπ)

ετσι κιαλλιως θα ζησουνε αυτα που ειναι πιο γρηγορα και μπορουνε να ζησουνε,οτι κιαν κανεις εσυ.

προσωπικα αυτο θα εκανα,αν και δεν ξερω ποσο σε καλυπτει η απαντηση.

η μος σιγουρα θα βοηθησει τα μικρα.
και σιγουρα θα βοηθησει και το τακτικο ταισμα στα μεγαλα ωστε να μην πεινανε πολυ τουλαχιστον.
αλλα αυτο εχει και το ρισκο του για αμμωνιες...

αυτο το καλο (και οχι μονο)εχει το συχνο ταισμα.(πολλες φορες δηλαδη)
φτιαχνει δυνατη βιολογια(εκτος απο δυνατα ψαρια)
και δεν εχεις προβλημα οταν τυχει γεννα κλπ.

stratigos24
07-11-14, 22:10
Nαι, ενταξει, το εχουμε με την αμμωνια. Θα μπει αμα ειναι οτι πιο μικρο σε φιλτρακι σε πολυ χαμηλη ροη μεσα εκει στο βαρελι ή αλλαγες νερου συχνες κλπ..

Και στο ενυδρειο μπορω να τα βαλω (φανταζομαι), μεσα σε γεννηστρα που εχω για να μην φαγωθουν απο τα αλλα, αλλα αυτο θα μπορει να γινει σε 2-3-4 βδομαδες απο τωρα.

Βασικα, μεσα στο βαρελι μπορει να μην ειναι και πολλα μικρα, μιας και εγω μαζεψα απο ενα σημειο του βυθου που επεσαν μερικα στην τυχη, χωρις να ξερω που ειναι κλπ. Δηλαδη, μπορει να πηρα και 5 αυγα μονο. Δεν ξερω..

kgf12345
07-11-14, 22:14
μακαρι να ειναι και 100 στο βαρελι και να μεγαλωσουν ολα.να δω πως θα τα πιασεις απτο βαρελι ομως σε 3-4 βδομαδες που θα αρχισουν να κολυμπανε πιο χαμηλα:D

stratigos24
07-11-14, 22:19
Συγκεκριμενα σε 10λιτρο κουβα τα εχω οχι σε βαρελι, πιστευω οτι θα πιανονται. Εστω με καμια παγιδιτσα κλπ. Κατι θα γινει. Αμα τα βαλω τωρα στο ενυδρειο πανε. Με το που τα ριξω, θα ειναι ολα τα αλλα ψαρια απο κατω να περιμενουν να φανε. Θα μου πεις, ριξε τα το βραδυ..... (δεν το σκεφτηκα :D).

Αλλα και στο μεγαλο να τα βαλω, ασε να περασει λιιιγος καιρος εστω, καποιες μερουλες.

stratigos24
09-11-14, 23:14
Την Παρασκευη ειδα τον γονο οπως ειπα. Εχθες δεν εβρισκα τιποτα. Σημερα βλεπω 6-7 στα τοιχωματα του ενυδρειου. Εχω ταισει πουδρα hikari και tetramin baby αυτες τις μερες απο λιγο και αφαιρω οση τροφη μενει στην επιφανεια μετα απο καποια ωρα απο το ταισμα. Εβαλα και λιγη λευκοκεφαλα να τραβηξει απο το νερο αν βγαλει καμια αμμωνια κλπ. Αεραντλια την εχω κλεισει γιατι φοβαμαι μην τα ''σκοτωσει'' τιποτα..

Ερωτησεις:

Φιλτρο δεν βαζω εκει μεσα, εχω ενα sicce micron αλλα πιστευω ακομα και στη μιικροτερη ροη θα ειναι δυνατο. Σωστα?

Αεραντλια να βαλω?

Αλλαγες νερου? Σιγα σιγα καθε μερα ή μερα παρα μερα 2-3 λιτρα? (στον κουβα υπολογιζω οτι ειναι μεσα 7 λιτρα.

Φωτισμο θελει?

Να βαλω κανα ramshorn σαλιγκαρι ή physa να τρωει καποια τροφη που μπορει να μενει ή παιζει να κανει κακο στον γονο (να τον φαει κλπ)?

Θερμοστατης 75w. Πολυ δυνατος? Παιζει να μην κανει και να τα ''σκοτωσει''?

kgf12345
10-11-14, 09:21
Ερωτησεις:

Φιλτρο δεν βαζω εκει μεσα, εχω ενα sicce micron αλλα πιστευω ακομα και στη μιικροτερη ροη θα ειναι δυνατο. Σωστα?

Αεραντλια να βαλω?

βαλε την αεραντλια τουλαχιστον γιατι τωρα ειναι στασιμο το νερο και χρειαζονται και οξυγονο.

Αλλαγες νερου? Σιγα σιγα καθε μερα ή μερα παρα μερα 2-3 λιτρα? (στον κουβα υπολογιζω οτι ειναι μεσα 7 λιτρα.
μερα παρα μερα νομιζω ειναι καλα,αν αφαιερεις την τροφη που μενει.

Φωτισμο θελει?
δεν χρειαζεται.πιο πολυ θα τα στρεσαρει.

Να βαλω κανα ramshorn σαλιγκαρι ή physa να τρωει καποια τροφη που μπορει να μενει ή παιζει να κανει κακο στον γονο (να τον φαει κλπ)?

να φανε το γονο τα σαλιγκαρια το βλεπω δυσκολο.εκτος απο αυτα που δεν θα ζησουνε.πιο πολυ θα ανησυχουσα για τυχον αυξηση της αμμωνιας απτα σαλιγκαρια.

Θερμοστατης 75w. Πολυ δυνατος? Παιζει να μην κανει και να τα ''σκοτωσει''?

μια χαρα ειναι ο θερμαντηρας αν τον ρυθμισεις στη σωστη θερμοκρασια.
θα εβαζα περισσοτερα φυτα μεσα.

stratigos24
10-11-14, 10:49
Οκ. Θερμοκρασια τον εχω στους 27 και τα 2 θερμομετρα λενε 27. Θα δω μηπως βρω και καμια μοςς να βαλω. Εβαλα και ενα ramshorn μεσαιο προς μεγαλο μεγεθος μεσα και το παρακολουθω.. :D

tsoui
10-11-14, 13:52
Καιρος τους ηταν σε αυτό το ενυδρειο!!Καλως τα δεχτηκες τα πιτσιρικια!!!
Tην tetramin καλυτερα μην τη ριχνεις είναι τεραστια δε προκειτε να τη φανε και λερωνεις το νερο τσαμπα.

stratigos24
10-11-14, 14:25
Σε ευχαριστω tsoui.

Ριχνω και λιγο tetramin baby, με αυτην μεγαλωσα τα zebra danio (βεβαια, ηταν στο κανονικο ενυδρειο οι γονοι μονοι τους με μια marimo ball και τα υπολοιπα φυτα και παιζει να βρηκαν και τιποτα απο εκει για φαγητο) και γενικα, ενω εχει και μεγαγαλουτσικα για τα στοματα τους κομματια, εχει και σκονη που θα την καταφερνουν πιστευω. Ριχνω και hikari που ειναι μαλλον ακομη πιο πουδρα.

Εβαλα ενα αεροφιλτρο και moss-riccia mix μπας και βρουν και τιποτα infusoria.

genecr
10-11-14, 14:30
με το καλό :)

μια ερώτηση δε φοβάσαι μη σου λιώσει τον κουβά ο θερμαντήρας;

stratigos24
11-11-14, 11:48
Σε ευχαριστω.

Ε, δεν πιστευω.. :D

Εδω και ενα βιντεακι απο το πως δουλευει το αεροφιλτρο: https://www.youtube.com/watch?v=LpgVpN2xCws&feature=youtu.be
Τραβηξα και ενα βιντεακι απο τη γεννηστρα και φαινονται 2-3 γονοι (720-1080p): https://www.youtube.com/watch?v=zhvsVBW-fgU&list=UUpD01Qpu909Nyt1IuD05kFA

stratigos24
16-11-14, 13:11
Ενα βιντεακι απο τους μπομπιρες (επιλεξτε 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα): https://www.youtube.com/watch?v=4p-0E4hF3MI&feature=youtu.be

sarpijk
16-11-14, 13:52
Nα τα χαιρεσαι!

tsala
16-11-14, 16:04
μεγαλωνουν!
ολα καλα θα πανε ;)
4-5 φορες ταισμα , καθημερινες αλλαγες και θα τα πανε μια χαρα :p

stratigos24
16-11-14, 18:33
Nα στε καλα.

Οσον αφορα τις καθημερινες αλλαγες, δεν κανω, μονο 2 αλλαγες εχω κανει ολες αυτες τις μερες που ειναι οι γονοι στη γεννηστρα, αλλα μετραω αμμωνια συχνα πυκνα και ειναι 0 καθως και συμπληρωνω νερο για ττην εξατμιση. Παλι βεβαια, θα κανω αυριο μια αλλαγη, ετσι 1-2 λιτρα για το καλο, προσεκτικα και σιγα σιγα. Νερο βαζω επεξεργασμενο με τυρφη και εκει.

tsala
16-11-14, 21:08
Nα στε καλα.

Οσον αφορα τις καθημερινες αλλαγες, δεν κανω, μονο 2 αλλαγες εχω κανει ολες αυτες τις μερες που ειναι οι γονοι στη γεννηστρα, αλλα μετραω αμμωνια συχνα πυκνα και ειναι 0 καθως και συμπληρωνω νερο για ττην εξατμιση. Παλι βεβαια, θα κανω αυριο μια αλλαγη, ετσι 1-2 λιτρα για το καλο, προσεκτικα και σιγα σιγα. Νερο βαζω επεξεργασμενο με τυρφη και εκει.

νιτρικα μετρα... με τα ταισματα που θελει ο γοννος θα πρεπει να εχει αρκετα νιτρικα το νερο.
καλα κανεις,μετρα και αμμωνια , μηπως σου βγαλει η τυρφη

stratigos24
16-11-14, 21:25
Καλα, εννοειται οτι ελεγχω για αμμωνια το νερο που φτιαχνω με την τυρφη.

Α, δεν λεγαμε τιποτα αλλο? Αμμωνια 0.5mg/l. Εφυγε μια δοσουλα seachem prime μεσα στους γονους, εγινε αμεσα και μια αλλαγη 1.5 λιτρο (θα κανω και αυριο μια αλλαγη μικρη και θα μετρησω παλι αμμωνια).

Νο3 και αυτα αυριο, μιας και τωρα εκανα αλλαγη. Νιτρικα ομως θα εχει βγαλει (περαν απο αυτα που θα ειχε το νερο μιας και ηταν νερο απο το ενυδρειο)? Θα γινεται και εκει στο βαρελι κυκλος του αζωτου? Ναι, οκ, με τον καιρο μπορει να πιασει το σφουγγαρι απο το αεροφιλτρο βιολογια κλπ, οσο μεγαλωνουν και τα ψαρια, αλλα απο τωρα? Βεβαια, νερο απο το ενυδρειο μπηκε στην αρχη στο βαρελι οποτε μπορει να γινει πιο γρηγορα η διαδικασια.

tsala
16-11-14, 21:38
αν δεν ειναι στρωμμενο δεν θα βγαλει..
νομιζα μπολιασες λιγο το αεροφιλτρο..
αν ειναι αμπολιαστο, καθε μερα αλλαγες!

stratigos24
16-11-14, 21:44
Nαι, θα ελεγχω και θα κανω ετσι μικρες αλλαγες καθημερινες να δω πως θα παει. Οχι, δεν μπολιασα το αεροφιλτρο.

tsala
16-11-14, 21:52
Nαι, θα ελεγχω και θα κανω ετσι μικρες αλλαγες καθημερινες να δω πως θα παει. Οχι, δεν μπολιασα το αεροφιλτρο.
εγω θα εβαζα-στριμωχνα (αν εχει καπου χωρο) μερικα στρωμμενα βιολογικα υλικα (εστω και σπασμενα) για να αεριζονται.

stratigos24
18-11-14, 13:21
Εχω ενα τεστ sera ληγει το 16 μου βγαζει στο νερο των γονων 0 αμμωνια. Εχω και ενα sera που ληγει 10/2015 και μου βγαζει 0.5mg/l (αυτο μου ειχε δειξει και αμμωνια που λεω προχθες....). Ψαχνω να δω τι γινεται..

Εdit: Του 2015 μαλλον μετραει σωστα, μιας και στη βρυση μου εβγαλε 0.

stratigos24
23-11-14, 14:26
Μεγαλωνουμε σιγα σιγα. 17η μερα: https://www.youtube.com/watch?v=dXrgBYGnW0s&feature=youtu.be

stratigos24
27-11-14, 15:51
Συνεχιζω να πιστευω οτι στο βιντεο σου που πανε διπλα διπλα τα ψαρακια εχουμε δυο αρσενικα σε φαση flaring. Τα ειδες μετα να αγκαλιαζονται?

Μολις παρατηρησα στον κουβα με τους γονους, 2 ''γονιδια'' :D να πλευριζονται, τρεμουλιαζονται κλπ οπως κανουν και τα μεγαλα. Αρα, παιζει οντως να ειναι και παιχνιδι κυριαρχιας (γιατι .. τι αναπαραγωγη να κανουν τα σκατουλικα 20 ημερων.... εχουν αρχισει να γινονται ψαρακια) και να μην εχει παντα αμεση σχεση με το ζευγαρωμα.

delta66
27-11-14, 17:31
Μπραβο στρατηγε για την ενημερωση επι ολων των θεματων του ενυδρειου μεσω των παρατηρησεων σου.
Ετσι κανει ο σωστος χομπιστας.
Ευχαριστουμε.

tsala
27-11-14, 20:37
ωραιος !
και βιντεο οταν μπορεσεις να τα καμαρωσουμε ;)
και βαλτα σε μια γυαλα να τα βλεπουμε :D

stratigos24
27-11-14, 23:51
Να σαι καλα Σπυρο. Οπως μαρεσει να βρισκω εμπειριες αλλων, ετσι γραφω και εγω τις δικες μου μπας και βοηθησουν καποιον στο παρον/μελλον.

Τσαλα, σε κανα 2βδομαδο λεω να τα βαλω σε 30λιτρο ενυδρειο. Τωρα, αρχισαν να γινονται καπως ψαρακια.

Ενα βιντεο ανεβαζω τωρα, δεν ξερω κατα ποσο θα φαινονται καλα, αλλα πιστευω θα καταλαβετε πανω κατω.

Εδω και το βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=QpZMHlc8XsY

johnpecn`
01-12-14, 13:48
Όντως βοηθάνε αυτά τα θέματα για παράδειγμα εμένα
Που έχω γόνο golden zebra danio. :o

Να σου κάνω 2 ερωτησουλες τα ψαράκια τα είδα εχτές πρωτη φορά
Ποσο ημερών λες να ειναι ;
Ειναι μέσα στο ενυδρειο με αρκετά φυτα θα υπαρχει infusoria ;(moss δεν εχω:( )
Ποσο καιρό τρώνε ινφουσορια;
Ταΐζω μια πολυ ψιλή τροφη αφού πρώτα την κάνω σκόνη φαίνεται να τσιμπάνε
Χρειάζεται οπωσδήποτε αρτεμια; Και απο ποτε;
Υπάρχουν κάποια σημάδια οτι ολα ειναι καλά;
Αλλαγές δεν κάνω μιας και δεν μετράω ουτε νιτρικα ουτε αμμωνια.

Ηταν λίγο παραπάνω η ερωτήσεις :D

stratigos24
01-12-14, 14:07
Eδω εισαι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53880) (παλια ειχα μεγαλωσει zebra danio).

Tαισα μονο tetramin baby και απο τους 50-70 γονους, μου εζησαν οι 25. Δεν εδωσα αρτεμια ουτε infusoria (εκτος αν βρηκαν καποια ποσοτητα σε μια μπαλα μοςς που ειχα και στα φυτα γενικα). Τα τωρινα μου τα μεγαλωνω με hikari first bites και υγρη για γονους με 10% αρτεμια Jbl nobil fluid artemia. Πολυ ψιλη, αν την βρεις παρε την.

Αλλαγες θα κανεις, εστω μικρες για να ανανεωνεται το νερο και ας μην μετρας τιποτα.

Τωρα, ποσον ημερων να ειναι δεν ξερω, δες το παρακατω μου βιντεο απο το τοτε ενυδρειο, που ειναι μαλλον μιας μερας οι γονοι εκει.

https://www.youtube.com/watch?v=wZFTv99NfgE&list=UUpD01Qpu909Nyt1IuD05kFA

johnpecn`
01-12-14, 15:07
Eδω εισαι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53880) (παλια ειχα μεγαλωσει zebra danio).

Tαισα μονο tetramin baby και απο τους 50-70 γονους, μου εζησαν οι 25. Δεν εδωσα αρτεμια ουτε infusoria (εκτος αν βρηκαν καποια ποσοτητα σε μια μπαλα μοςς που ειχα και στα φυτα γενικα). Τα τωρινα μου τα μεγαλωνω με hikari first bites και υγρη για γονους με 10% αρτεμια Jbl nobil fluid artemia. Πολυ ψιλη, αν την βρεις παρε την.

Αλλαγες θα κανεις, εστω μικρες για να ανανεωνεται το νερο και ας μην μετρας τιποτα.

Τωρα, ποσον ημερων να ειναι δεν ξερω, δες το παρακατω μου βιντεο απο το τοτε ενυδρειο, που ειναι μαλλον μιας μερας οι γονοι εκει.

https://www.youtube.com/watch?v=wZFTv99NfgE&list=UUpD01Qpu909Nyt1IuD05kFA

Εισαι στρατηγός μεγάλος !!! Ευχαριστω :D
Θα παρω pet city τηλ για υγρή αρτεμια

stratigos24
01-12-14, 16:29
Παρε. Αν δεν εχουν (και εγω μονο μια βρηκα στο πετ σιτυ στην Κιφισιας που ληγει και πολυ συντομα.. τελος αυτου του μηνα), πες τους να κανουν αναζητηση σε ολα τα κασταστηματα και να δουν ποιος εχει αποθεμα.

johnpecn`
01-12-14, 22:47
http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1071&virtuemart_category_id=15&Itemid=43

Η αυτήν τι λες εσυ ;

http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1192&virtuemart_category_id=30&Itemid=43

http://youtu.be/9hl4YVcKdZs

stratigos24
02-12-14, 00:35
Καμια απο τις 2 δεν λεω. Βασικα ειχα την hikari first bites και ελεγα να παρω και αυτην που εβαλες της ocean nutrition (την ειχε και φιλος και μεγαλωσε apistogramma με αυην) αλλα ετυχε και εμαθα και για την jbl nobil fluid artemia (αυτη λεω) και μιας και βρηκα ενα πετ σιτι που την ειχε, την πηρα γιατι με βολευε (ηταν στον δρομο μου).

Εδω και ενα βιντεακι που τραβηξα, απο το πως ειναι η υγρη τροφη που σου λεω:

https://www.youtube.com/watch?v=BwcSlbTV3Ec&list=UUpD01Qpu909Nyt1IuD05kFA

Edit: Νομιζα οτι με ρωταγες ποια απο τις 2 που εβαλες λεω οτι πηρα. Ακιρο οποτε. Μεταξυ των 2, θα προτιμουσα της ocean nutrition γιατι εχω ακουσει καλα λογια, επειδη ειμαι ευχαριστημενος απο τις τροφες της εταιρειας γενικα αλλα και επειδη φιλος μου μεγαλωσε τα apisto που σου ειπα πιο πανω, αλλα ρωτα και τα παιδια στο aquascape να σου πουν για την Food u, εγω δεν την ξερω.

stratigos24
07-12-14, 20:55
Σημερινο βιντεακι με τους γονους, που ειναι ακριβως ενος μηνος (επιλεξτε 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα): https://www.youtube.com/watch?v=t6FQsJ8zt7U

delta66
07-12-14, 21:02
Αντε παρε ενα πλαστικο samla (http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-16917/18048/) απο το ικεα να μπορεις να ταιζεις ανετα

stratigos24
07-12-14, 21:17
Εχω ενα 50λιτρο και ενα 30λιτρο ενυδρειο που καθονται, αλλα δεν θελω να κανω την μεταφορα, τουλαχιστον ακομα.

Στο ταισμα δεν αντιμετωπιζω προβλημα. Κλεινω το αεροφιλτρο, βυθιζω λιγη hikari ή την nobilfluid και τα βλεπω, τρωνε κανονικα. Εχει και σαλιγκαρια που τρωνε οποια τροφη πεσει κατω. Ουτε στις αλλαγες νερου εχω προβλημα. Με ποτηρακι και αγιος ο Θεος. :D

delta66
07-12-14, 21:55
Ποσες φορες ταιζεις και καθε ποτε κανεις αλλαγη?

johnpecn`
07-12-14, 22:08
Ωραιος
Ετσι θα ναι και τα δικά μου σε ενα μήνα :D
Φαντάζομαι εσυ θα τα κρατήσεις ,εγω προβληματίζομαι οταν μεγαλώσουν λίγο μήπως πρεπει να βαλω κι άλλο φιλτρο μέχρι να δωθουν.

Την τροφη σου είπα ποια πήρα, αλλα ηταν τα ψαράκια πολυ μικρά ακόμα
Αν θες να την δοκιμασεις σου δίνω λίγη. :D

stratigos24
07-12-14, 22:13
Ταιζω 3 φορες (και 4 καποιες μερες, αναλογα αν ειμαι παραπανω ωρα στο σπιτι) και κανω στα 9 λιτρα του βαρελιου περιπου 2-2.5 λιτρα αλλαγη καθε μερα (συνηθως μεσημερι ή απογευμα).

delta66
07-12-14, 22:17
Ταιζε παραπανω (καθε 3 ωρες αν μπορεις) και κανε δυο φορες αλλαγη νερου, το μισο καθε φορα.
Ει δυνατον αλλαγη μετα απο καθε ταισμα με σιφωναρισμα.
Εχεις μετρησει νιτρικα?

stratigos24
07-12-14, 22:23
@johnpecn

Ναι, λεω να τα κρατησω μετα στο κυριως ενυδρειο με τα αλλα 11 που εχω.

Εσυ σε ποσα λιτρα τα εχεις τα danio και με τι φιλτρο?

Τροφη αν χρειαστω, θα σου πω, ευχαριστω. Θα σου εδινα και εγω ευχαριστως απο την nobilfluid αλλα πρεπει να στη δωσω ολη γιατι δεν μπορεις να παρεις απο μεσα. Τη βγαζει σταγονα σταγονα (1 σταγονα καθε 10 ψαρια λεει) και με συρριγα που πηγα να τραβηξω δεν βγαζει.
@delta66

Δυσκολα μου βαζεις. :D

Οταν μου δινεται ο χρονος, θα το κανω. Εχει τυχει να μοιρασω και καποιες μερες την αλλαγη σε 2 δοσεις αλλα δεν γινεται να το κανω συνεχεια. Στο ταισμα καπως ετσι μου βγαινει οπως λες. Δηλαδη, ανοιγω πατζουρια κατα τις 10 και 11 ταιζω πρωτη φορα. Μετα παλι στις 2-3 μετα παλι το απογευματακι και ισως και καποιες μερες το βραδακι μετα και στις 10 παλι κλεινει το φως.

Νιτρικα που μετρησα πριν 2-3 μερες δεν ειχε.

Αμμωνια επισης που μετραγα 0.5mg/l καποιες στιγμες, εχθες και σημερα που μετρησα δεν ειχα (πριν απο τις αλλαγες μετραω).

johnpecn`
07-12-14, 22:29
@johnpecn

Ναι, λεω να τα κρατησω μετα στο κυριως ενυδρειο με τα αλλα 11 που εχω.

Εσυ σε ποσα λιτρα τα εχεις τα danio και με τι φιλτρο?

Τροφη αν χρειαστω, θα σου πω, ευχαριστω. Θα σου εδινα και εγω ευχαριστως απο την nobilfluid αλλα πρεπει να στη δωσω ολη γιατι δεν μπορεις να παρεις απο μεσα. Τη βγαζει σταγονα σταγονα (1 σταγονα καθε 10 ψαρια λεει) και με συρριγα που πηγα να τραβηξω δεν βγαζει.
125λιτρα με εξωτερικό 900λιτρα ανα ωρα ονομαστική ροή
Αλλα ειναι πολλα τα άτιμα καμία 100 σίγουρα και σκέφτομαι οτι άμα δεν φύγουν γρήγορα τι θα κάνω :smt120

Δεν χρειάζομαι τροφη ευχαριστω πάντως :D
Ριχνω καθε μερα πουδρα κάποια βλέπω τσιμπάνε αλλα γενικά τα βλέπω και μεγαλώνουν μια χαρά ,σίγουρα βρίσκουν αυτά και τρώνε
τα βλέπω τσιμπολογανε παντού στα φυτα στης πετρες κλπ.
Σε κανά πενταρι μερες θα ρίξω και αρτεμια φαντάζομαι θα γινει μαχηzw

delta66
07-12-14, 22:33
Δυσκολα μου βαζεις. :D

Οταν μου δινεται ο χρονος, θα το κανω. Εχει τυχει να μοιρασω και καποιες μερες την αλλαγη σε 2 δοσεις αλλα δεν γινεται να το κανω συνεχεια. Στο ταισμα καπως ετσι μου βγαινει οπως λες. Δηλαδη, ανοιγω πατζουρια κατα τις 10 και 11 ταιζω πρωτη φορα. Μετα παλι στις 2-3 μετα παλι το απογευματακι και ισως και καποιες μερες το βραδακι μετα και στις 10 παλι κλεινει το φως.
Nαι, οσο μπορεις φυσικα.
Για να εβλεπες ποσο διαφορετικα θα γινονταν απο τα "αγοραστα" ψαρια :D

ΥΓ με το που ανοιγεις ταιζε, γιατι περιμενεις μια ωρα? Να πιουνε καφε πρωτα? :)

stratigos24
07-12-14, 22:48
Για να πιω εγω καφε πρωτα.. :D

Βασικα, δεν ταιζω αμεσως (ταιζω στην πραγματικοτητα κανα 20-30 λεπτο μετα, απλα ειπα το 11 χοντρικα), για να συνηθισουν λιγο το φως κλπ (δικο μου σκεπτικο).

Για να εβλεπες ποσο διαφορετικα θα γινονταν απο τα "αγοραστα" ψαρια :D

Eισαι καλος στον ψυχολογικο πολεμο ε?:D

stratigos24
14-12-14, 17:50
Εδω οι γονοι 38 ημερων. Φαινονται καλα στο βιντεο πιστευω (επιλεξτε 720-1080p): https://www.youtube.com/watch?v=kYNap-ZzIQY&list=UUpD01Qpu909Nyt1IuD05kFA

To φως στα βιντεο ειναι πιο δυνατο απο οτι το εχω κανονικα, απλα το δυναμωνω για να βγαλω το βιντεο και να φαινονται καλα. Και το αεροφιλτρο σταματαει μονο οταν ταιζω και οταν βγαζω βιντεο. Οι γονοι εχουν αρχισει να βγαζουν καποια χρωματα.

tsala
14-12-14, 19:22
ωραιος! με το καλο να μπουν και με τους γονεις!
εαν ταιζες λιγο περισσοτερο , ισως να ηταν ετοιμα να μπουν τωρα.. εαν εδινες αρτεμια, θα ειχαν μπει ηδη :D
συνεχισε το ταισμα να μεγαλωσουν .... αντε να σου ζησουν!
ποσα ειναι?

stratigos24
15-12-14, 00:13
Ειναι 7 ή 8. Βασικα εχω την εντυπωση οτι μετραγα 8 αλλα εχθες τα εβγαζα 7 συνεχεια. Τωρα δεν ξερω.. Ισως δεν μετρησα σωστα, θα ξαναδω.

stratigos24
05-01-15, 18:52
Ετοιμο να μπει με τα μεγαλα ή οχι? Τι λετε? Θα την παλεψει με την ροη (αν και θα την χαμηλωσω λιγο στο ενυδρειο για να του ερθει πιο καλα.. μειωνω αμα ειναι και μπει για σημερα τον φωτισμο στην ενταση 2/9 απο 5/9 που το εχω το led) και θα βρισκει τροφη στο κανονικο ενυδρειο? Ή να το βαλω σε λιγες μερες καλυτερα? Aπο τους 25.5 θα παει στους 24, αμα ειναι και μπει στο μεγαλο. Ηδη κανω 20λεπτα προσαρμογη.

Ειναι το μεγαλυτερο ψαρακι απο τα 4 (δυστυχως) που μου εχουν μεινει στον κουβα που τα μεγαλωνω. Σημερα, ενα απο τα 4, εκανε κατι ακανονιστες κινησεις και χαθηκε μεσα στη μοςς χωρις δυναμεις... δεν ξερω τι γινεται...

Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=oAD4WgDSdJo&feature=youtu.be

delta66
05-01-15, 18:58
Αν δεν χωραει στο στομα ψαριου ή στις γριλιες της εισοδου του φιλτρου, βαλτο.

Βαλε καμια καλτσα καλυτερα στην εισοδο του φιλτρου ετσι κι αλλιως

stratigos24
05-01-15, 19:04
Οκ.

Στο φιλτρο παιζει και να περναει, οποτε το βαζω σε λιγο καιρο ή βαζω ενα σφουγγαρι στην εισαγωγη.

Γυρισε με τα αλλα τα μικρα, γιατι πρεπει να φυγω για δουλεια νωριτερα τελικα..

delta66
05-01-15, 19:50
Αν βαλεις σφουγγαρι πρεπει να μπει εξωτερικα του "ποτηριου". Αλλιως βουλωνει ευκολα.
Τυλιξε το καλυτερα με ενα καλτσακι και δεματικο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-misc-phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3af0alpha814.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/aqua/misc/Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha814.jpg .html)

stratigos24
05-01-15, 20:30
Ναι, καταλαβα.

Ειχα βαλει ενα σφουγγαρι τοτε με τους γονους απο τα zebra danio:

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=69368&stc=1&d=1420482619

Edit: Α, εσωτερικα.... οποτε αμα ειναι βαζω τουλι.

stratigos24
17-01-15, 20:45
Εδώ ένα βιντεακι που είχα τραβήξει πριν κάνα δίμηνο και το βρήκα τώρα τυχαία μέσα στο pc. Ένα Ramshorn snail κάνει extreme sports.

https://www.youtube.com/watch?v=LQWYUQPOAhc

delta66
17-01-15, 20:57
Χαχαχαχα θεικο

tsoui
17-01-15, 22:30
χαχααχ surfs up xaxa

tsala
17-01-15, 22:30
σερφινγκ !!! χαχα! ωραιος!

stratigos24
19-01-15, 21:22
74η μέρα των γόνων: https://www.youtube.com/watch?v=DcydJH579gc

tsoui
20-01-15, 19:44
Να σου ζησουν! μαναρια εγιναν :)
Τελικα είναι τρια ή μου ξεφυγαν τα υπολοιπα?

stratigos24
20-01-15, 19:59
Ναι 3 από τα 8 μου επιβίωσαν.

Σε ευχαριστώ! Λέω σιγά σιγά να τα βάλω στο μεγάλο με τα άλλα.

tsoui
20-01-15, 20:10
Εβγαλες τελικα συμπερασμα γιατι τα αλλα χαθηκαν?
Νομιζω ότι είναι αρκετα μεγαλα για να μπουν ,βεβαια δεν εχω ιδεα από αυτό το ειδος εσυ ξερεις καλυτερα :D

stratigos24
20-01-15, 20:28
Τα μόνα που σκέφτομαι και δεν τα έχω βάλει ακόμα στο μεγάλο, είναι 1ον ότι πρέπει να βάλω κανα τούλι/σγουγγάρι στην εισαγωγή του φίλτρου 2ον μήπως τα κουράσει η ροή 3ον μην τα πάρουν τα μεγάλα στο κυνήγι 4ον πώς θα τρώνε (από την άποψη, οτι εκεί στον κουβά είναι μόνα τους και τρώνε καλά, ενώ στο ενυδρείο μπορεί να μην προλαβαίνουν).

Τώρα, δεν μπορώ να βρω σίγουρη αιτία του γιατί χάθηκαν τα άλλα.

stratigos24
25-01-15, 18:35
Πήγα το πρωί να ταίσω τα 3 μικρά που μου είχανε επιβιώσει και βρήκα 2. Μετά απο πολύ ψάξιμο μέσα στη μοςς, κάτω απο φίλτρο κλπ, είδα ότι είχε πηδήξει έξω.. :( Πολύ κρίμα.

Πήρα τα 2 που μου έμειναν, τους έκανα προσαρμογή και τα έβαλα στο μεγάλο (είχα ταίσει πριν τα μεγάλα, για παν ενδεχόμενο). Λίγο κυνήγι έπεσε κάποια στιγμή στο πιο μικρό (μπορεί να το πέρασαν για τροφή) και τώρα από ότι βλέπω, όλα είναι οκ.

Βίντεο (επιλέξτε 720-1080p): https://www.youtube.com/watch?v=cAkm6qp5Jck&feature=youtu.be

tsoui
25-01-15, 21:48
Τι να πεις πολύ κριμα :( ,εχουν ενταχθεί με το κοπαδι? Γιατι στο βιντεο βλεπω ότι τα εχουν ξεπαρεου

stratigos24
25-01-15, 21:52
Ναι ρε συ, πολύ κρίμα. Να ζήσει και αυτό 80 μέρες και λίγο πριν τα βάλω στο μεγάλο να χαθεί... πολύ κρίμα.

Όσο ήμουν σπίτι, τα είδα οτι πηγαίναν και μόνα τους αλλά και στο κοπάδι. Τώρα τα είδε και άνθρωπος που είναι σπίτι και μου λέει είναι οκ. Θα δούμε. Πάντως δεν τα πειράζουν τα μεγάλα απο όσο είδα μέχρι τις 7 το απόγευμα που ήμουν σπίτι και από ότι μου είπαν τώρα στο τηλέφωνο που τους έριξαν μια ματία.

stratigos24
26-01-15, 22:58
Εδώ βίντεο κοντινό με τους μπόμπιρες που ''παίζουν''. Έβγαλαν και χρώμα γιατί εχθές ενώ ήταν μια χαρά, δεν είχαν πολύ.

720-1080p για καλύτερη ποιότητα: https://www.youtube.com/watch?v=EayK6_N-q1A

kgf12345
26-01-15, 23:06
πολυ ωραιο!:)

αυτη η λευκοκεφαλα,σου παει με χιλια τελικα.

ειχα ριξει κιεγω καποια στιγμη περσι(η μπορει και προπερσι!) σε μια γλαστρα στη βεραντα κατι κοτσανια ετσι πανω στο χωμα και τωρα βλεπω εχει πεταξει και θα γεμισει αποτι φαινεται.και οχι τιποταλλο, αλλα εχω και αγρια κυκλαμινα εκει μεσα και θα μου τα πνιξει:D
αλλα αποτι φαινεται δεν καταλαβαινει τιποτα το φυτο.
μαγκαιβερ:D

stratigos24
26-01-15, 23:12
Α ναι ε? Δηλαδή αντέχει θερμοκρασίες χαμηλές....

Ναι, μου πάει φουλ αλλα ρίχνω κάλιο και γενικό λίπασμα κάθε μέρα (δηλαδη δευτ-τετ-παρ κάλιο και τρι-πεμ-σαβ γενικό). Τη βοηθάει σίγουρα.

Eίναι ανάλογα πάντως, σε έναν φίλο μου άργησε να πάρει μπρος και σε έναν άλλον δεν πάει καλα εδώ και καιρό και ξεκίνησε λιπάσματα να δουμε..

Φαντάσου την έχω κλαδέψει κιόλας μερικές φορές:

kgf12345
26-01-15, 23:19
ναι εχεις πολυ πραμα.
αλλα τελικα ειναι ωραιο φυτακι και πρεπει να αρεσει και στα ψαρια.

κιεγω θα δω πως θα παει η δικια μου στη γλαστρα,και αν στησω ενυδρειο θα τη βγαλω να τη βαλω εκει:D

και τωρα που το ειπα,μηπως θυμασαι ποσο ειχε παει το ενυδρειο σου?
απο πετσιτυ δεν το ειχες παρει?

stratigos24
26-01-15, 23:24
Ναι, 116 το 60λιτρο, βάση, φίλτρο εσωτερικό, θερμοστάτη 75w, καπάκι με led (μπορείς να πάρεις και με t8 το bermudes απλά το καπάκι είναι πιο ψιλό και λιγότερο φινετσάτο για μένα σε σχέση με το atlantis.... και το led είναι πιο δυνατό απο την τ8, 2 φορές πιο δυνατό και παραπάνω και dimmaρεται κιόλας με 2 ευρώ αν δεις ότι θες λιγότερο φως και ούτε εξτρα ζέστη το καλοκαίρι κλπ.... φάσμα και άλλες πληροφορίες δεν ξέρει η εταιρεία απο όσο είχα μιλήσει μαζί τους με εμαιλ)

Επίσης πες μου στο φυτό σου ύψος που έχουν οι ρίζες, γιατί ήρθε φίλος και μου λέει πως γίνεται να έχεις τοσο κοντές ρίζες στην λευκοκεφάλα.. η δικία του έχει πολύ μεγάλες ρίζες..

kgf12345
26-01-15, 23:38
υψος εννοεις?γιατι τις ριζες δε μπορω να τις δω,ειναι στο χωμα:D
κιεμενα τσι απλωμενη ειναι καπως στη γλαστρα οπως η δικια σου.δεν εχει πολυ υψος.απλα πεταει παντου.
κατσε να μετρησω κ θα σου πω.

stratigos24
26-01-15, 23:42
Ά, το έχεις στο χώμα... οκ. Ναι, από αυτές που δεν είναι στο χώμα πες μου όποτε μπορείς..

Πχ:

kgf12345
26-01-15, 23:43
περιπου 2 με 3 εκατοστα υψος εχουνε απτο χωμα,αν εξαιρεσω ενα κοτσανι που εχει βγει απτη γλαστρα και κρεμεται απεξω.αντε πες αλλο τοσο να ειναι οι ριζες.
τοσο ειναι ναι.2-4 εκατοστα παιζουν και οι ριζες τους.εβγαλα τωρα ενα κοτσανι και το ειδα.

αυτο στη φωτο που εβαλες ειναι πιστια ομως.

stratigos24
27-01-15, 12:33
Ευχαρισστω..

Ναι, πιστία είναι, απλά το έβαλα γιατί φαίνονται οι ρίζες.
Kοιτάω πρίν λίγο στο ενυδρείο να δω πως τα πάνε τα μικρά και τι να δω? Ακόμα πιο μικρά ψαράκια μέσα..... Είχα δει ότι έκαναν αναπαραγωγές τα ψάρια που και που, αλλά να βγουν μέσα στο ενυδρείο, δεν το περίμενα.

delta66
27-01-15, 17:03
Aν δεν προλαβαινεις να ασχοληθεις παλι, ριξε μπολικη Christmas moss.
Μπορει να επιβιωσει κανενα.
Βρισκουν μεσα και καταφυγιο και τροφη.

stratigos24
27-01-15, 17:18
Christmas moos δεν έχω και απλή moss που είχα απο τη γεννήστρα την έδωσα στον φίλο τζάνε να τη βάλει στη μονομαχέρα του. Πιστεύω όλο και κάτι θα βρουν στο ενυδρείο (ρίχνω και υγρή τροφή για γόνο) και απο κρυψώνες δεν πιστεύω να έχουν θέμα.

Εδώ ένα βιντεάκι με έναν νέο μπόμπιρα... https://www.youtube.com/watch?v=fa93vLPFB7M&feature=youtu.be

Το πρωί είχα δει 2-3 μικρούς, τώρα μόνο αυτόν βρήκα και είδα στο σημείο που ήταν όλοι μαζί το πρωί να είναι τώρα πολλά σαλιγκάρια και να κάνουν βόλτες...

Τα ψάρια μου πάλι κάνανε αναπαραγωγή πριν.... Γκαπυ το έχουν κάνει το ενυδρείο..

Edit: Βρήκα άλλα 2 στην άλλη μερία που είναι η java fern.. Χαμήλωσα για λιγο τη ροή του φίτρου και έριξα υγρή τροφή να δώ αν τρώνε.. Τσιμπήσανε.

tsoui
27-01-15, 22:12
Ωραιος :smt041 αυτές είναι οι πιο ομορφες εκπλήξεις!Θα τα μεταφερεις ή θα τα αφησεις μεσα?

stratigos24
27-01-15, 22:14
Μέσα. Δεν μπορώ πάλι 3-4-5 ταίσματα τη μέρα, αλλαγές νερού κάθε μέρα, φροντίδα κλπ. Ψιλοκουράστηκα. Αν ζήσει κάποιο καλώς. Πάντως θα τα προσέχω και εκεί όσο μπορώ και τροφουλα για γόνο κλπ.

tsala
28-01-15, 01:23
Μέσα. Δεν μπορώ πάλι 3-4-5 ταίσματα τη μέρα, αλλαγές νερού κάθε μέρα, φροντίδα κλπ. Ψιλοκουράστηκα. Αν ζήσει κάποιο καλώς. Πάντως θα τα προσέχω και εκεί όσο μπορώ και τροφουλα για γόνο κλπ.

ρε στρατηγε μου :D , βαλε μια γεννηστρα μεσα στο ενυδρειο και τελειωσε η υποθεση..

stratigos24
28-01-15, 01:26
Έλα να τα μαζέψεις και να τα βάλεις στη γεννήστρα και είμαστε εντάξει..:D

tsala
28-01-15, 09:19
αν ημουν κοντα θα ερχουμουν :smt110

stratigos24
28-01-15, 17:11
Το ξέρω ότι θα ερχόσουν. :)

Θα δω τι θα κάνω. Ακόμα ούτε τούλι δεν έχω βάλει στην εισαγωγή του φίλτρου. Εκεί που είναι η εισαγωγή είναι δύσκολο να βάλω χέρι και όταν έβαλα και προσπάθησα να το βγάλω έξω για να το ντύσω με τούλι δεν έβγαινε με τίποτα. Ίσως ξανα προσπαθήσω.

Μια ερώτηση. Κάποιος μου είπε σήμερα ότι τους γόνους τους τραβάει το μάυρο χρώμα. Ισχύει? (πχ πιο εύκολα θα τα ρούφαγε το φίλτρο αν το μπαστούνι της εισαγωγής ήτανε μάυρο κλπ..)

stav
28-01-15, 17:30
Μια ερώτηση. Κάποιος μου είπε σήμερα ότι τους γόνους τους τραβάει το μάυρο χρώμα. Ισχύει? (πχ πιο εύκολα θα τα ρούφαγε το φίλτρο αν το μπαστούνι της εισαγωγής ήτανε μάυρο κλπ..)

Μηπως ειναι σαν το ταυρο που τον ερεθιζει το κοκκινο
χρωμα ενω εχει αχρωματοψια;

stratigos24
29-01-15, 23:28
Ένα ψάρι μου έχει φουσκώσει πολύ (μάλλον έγγυος...πάντα όμως ήταν αρκετά παχουλό) και σήμερα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει χάσει χρώμα από την ουρά και έχει βγάλει λίγο μαύρο χρώμα στο πάνω μέρος (μάλλον αυτά λόγω στρεςς από την πίεση των αρσενικών) και κολυμπάει σαν ρομπότ. Πριν πήγε και κάθισε/κρύφτηκε πάνω στο φυτό επιφάνειας για να χαλαρώσει πιστεύω και για να ξεφύγει από όποια πίεση μπορεί να δεχόταν απο τα αρσενικά. Γία να δούμε πως θα είναι αύριο.

Εδώ ένα βιντεάκι που πιστεύω φαίνεται αρκετά καλά το ψαράκι: https://www.youtube.com/watch?v=IjWvp-2_c5s

Kανένας που να του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?

delta66
29-01-15, 23:38
Για αρρωστο μου φαινεται.
Βακτηριακη.
Πρηξιμο, ανασες, κολυμβηση.
Βαλτο αμεσα σε νοσοκομειo με esha2000

stratigos24
30-01-15, 12:05
Λες? Περίεργο.. Θα απέκλειες την περίπτωση του να είναι στρεσσαρισμένο/ταλαιπωρημένο από το στρεςς. Θα το δω και το πρωί πως θα είναι, μήπως και έχει ηρεμήσει, μηπως έχει επανέλθει και το χρώμα του κλπ, αλλίως κάνουμε ότι είναι να κάνουμε..

Η ανάσα του ήταν λίγο αυξημένη, αλλά όταν έκατσε πάνω στο φυτο επιφάνειας και ηρέμισε κατα κάποιον τρόπο από τα αρσενικά, έγινε πάλι κανονική ή σχεδόν κανονική. Το κολύμπι αποκλείεται να είναι έτσι σε περίπτωση που είναι έγγυος? Μήπως έχει επηρεάσει η εγγυμοσύνη όλο το σκαρί της κλπ και για να γίνει οκ, πρέπει να ζευγαρώσει ώστε να αδειάσει?

Πάντως, 2-3 ψάρια μου είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό (από πριν 5-6 μήνες πχ) ''πριζμένα'' αλλά με συμπεριφορά και όρεξη μια χαρά.

Άμα δεις και το video εδώ από την αναπαραγωγή που είχα τραβήξει, πάλι τέτοιο ''πριζμένο'' ψάρι ήταν το θηλυκό που έκανε τα αυγά: https://www.youtube.com/watch?v=FYAIbg4w_Vo
Ένα ψάρι μου έχει φουσκώσει πολύ (μάλλον έγγυος...πάντα όμως ήταν αρκετά παχουλό) και σήμερα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει χάσει χρώμα από την ουρά και έχει βγάλει λίγο μαύρο χρώμα στο πάνω μέρος (μάλλον αυτά λόγω στρεςς από την πίεση των αρσενικών) και κολυμπάει σαν ρομπότ. Πριν πήγε και κάθισε/κρύφτηκε πάνω στο φυτό επιφάνειας για να χαλαρώσει πιστεύω και για να ξεφύγει από όποια πίεση μπορεί να δεχόταν απο τα αρσενικά. Γία να δούμε πως θα είναι αύριο.

Εδώ ένα βιντεάκι που πιστεύω φαίνεται αρκετά καλά το ψαράκι: https://www.youtube.com/watch?v=IjWvp-2_c5s

Και σήμερα έτσι είναι το ψαράκι και στεκόταν πάνω στο φυτό επιφάνειας για να μην το ενοχλούν (έτσι πιστεύω εγώ). Όταν με είδε κατέβηκε σιγά σιγά και είδα ότι το χρώμα παραμένει χαμένο απο τη μέση και πίσω προς την ουρά και υπάρχει ακόμα το μάυρο χρώμα στη ράχη. Τί να είναι ρε παιδία? Όταν κατέβηκε, μετά απο πολύ λίγο 2 αρσενικά πήγανε δίπλά της και άρχισαν να την πλευρίζουν κλπ...μετά απο λίγη ώρα, πάλι ανέβηκε και κρύφτηκε στο φυτό επιφάνειας... Αν ήτανε άρρωστη, δεν θα το καταλάβαιναν τα ψάρια και δεν θα πήγαιναν κοντά της?

delta66
30-01-15, 12:13
Υπαρχει περιπτωση να εχεις προσεξει αν το πρηξιμο εγινε αποτομα ή σταδιακα?
Ειναι πρησμενα και τα ματια?

stratigos24
30-01-15, 12:20
Όχι, απότομα δεν έγινε. Πάντα ήταν πιο φουσκωμένο (τρώει και ασταμάτητα, πολύ παραπάνω απο τα υπόλοιπα γενικά...βέβαια δεν έχω ταίσει από χθές που την είδα έτσι, για αν δω αν έχει όρεξη).

Δεν θα έγελα ότι είναι πριζμένα τα μάτια. Άμα δεις στο 1:05 (https://www.youtube.com/watch?v=IjWvp-2_c5s#t=65) και μετά για λίγο που έρχεται προς την κάμερα, σαν των υπολοίπων ψαριών φαίνονται.

delta66
30-01-15, 12:30
Λεω να δοκιμασεις με esha2000.
Να επιστρεψει απο μονο του σε νορμαλ κοιλια δεν επιστρεφει.
Ζει για πολυ βεβαια, ετσι φουσκωμενο, αλλα λεω να δοκιμασεις θεραπεια μηπως και επανελθει.
Ετσι θα ξερεις και για τα αλλα ψαρια τι να κανεις στο μελλον (συμβαινει αρκετα συχνα σε αρλεκινους αυτο το φουσκωμα).
Αφου εισαι και επισημα πλεον, εκτροφεας αρλεκινων espei.

Αν δεν εγινε αποτομα το πρηξιμο, μπορει να ειναι εσωπαρασιτα ή .. καρκινος.
Τα μαυρα "μπαλωματα" στο σωμα παραλληλα με το πρηξιμο στην κοιλια, καθετη σταση, τιναγματα, διακοπη σιτισης, γρηγορες ανασες, παραμονη κοντα στην επιφανεια, ειναι συμπτωματα και Mycobacteriosis

stratigos24
30-01-15, 12:39
Ρε συ, όσες φορές έχω κάνει esha 2000 και εγώ (σε καδινάλιο) αλλά και φίλοι μου (σε καρδινάλιους και rasbora mosquito), το αποτέλεσμα ήταν ένα. Νεκρό το ψάρι και μάλιστα σε μια μέρα που πριν με το πρόβλημα μπορει να ζούσε έτσι μέρες.. Δεν ξέρω..

Αυτό το φούσκωμα αποκλείεται να είναι αυγά (+ τα κιλά της που πάντα ήταν πολλά) και να φαίνεται έτσι? Και αποκλείεται να την χάσει την κοιλιά όταν κάνει αναπαραγωγή?

Το κολύμπι της είναι σαν fancy χρυσόψαρο στο περίπου..

Σιγά τον breeder που είμαι..:D

delta66
30-01-15, 12:51
Κανε τοτε με seachem polyguard ή waterlife octozin κλπ

stratigos24
30-01-15, 13:04
Το sera costapur μας κάνει, μιας και το έχω άμεσα απο φίλο?

Το seachem λεει για εξωπαράσιτα.

Edit: Mεγάλη εντύπωση μου κάνει ένα ψάρι που δεν αφήνει κανένα άλλο να πάει κοντά της και τα διώχνει.. Αυτό τί να είναι?

delta66
30-01-15, 13:08
To costapur δεν βοηθαει.
To polyguard ειναι για μεσα εξω

stratigos24
30-01-15, 13:13
Η θεραπεία να γίνει στο ενυδρείο (μήπως υπάρχει η ασθένια) ή σε καραντίνα?

delta66
30-01-15, 13:14
Edit: Mεγάλη εντύπωση μου κάνει ένα ψάρι που δεν αφήνει κανένα άλλο να πάει κοντά της και τα διώχνει.. Αυτό τί να είναι?
Η αλλη ειναι αρρωστη κι αυτος εχει το νου του στο κοκο, μου φαινεται :D
Αστο ετσι να δουμε λοιπον.
Οπως και να εχει η παρατηρηση θα γινει για βοηθεια στο μελλον

stratigos24
30-01-15, 13:38
Tι να πω... μπορεί να είναι και έτσι. Πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω.. Αναπνοή μου φαίνεται καλή. Τώρα έχει πάει και έχει κάτσει ακίνητη ψηλά δίπλα στον θερμοστάτη.

Ο άλλος έδιωχνε ολά τα ψάρια πριν λίγο και πήγαινε δίπλα της και της γύριζε ανάποδα κλπ για να αναπαραχθούν... αυτή τίποτα.. λες και δεν έχει όρεξη. Δεν ξέρω τι να κάνω..

Αν γίνει η θεραπεία...Η θεραπεία να γίνει στο ενυδρείο (μήπως υπάρχει η ασθένια) ή σε καραντίνα?
Φοβάμαι μην έχει και τίποτα και κολλήσουν τα υπόλοιπα κλπ..

delta66
30-01-15, 13:41
Θα λεγα να μη διακινδυνευσεις θεραπεια σε ολα το ενυδρειο.

stratigos24
30-01-15, 16:59
Ok, αμα είναι πάω να βρω ένα απο τα 2 φάρμακα που μου είπες πιο πάνω να του κάνω θεραπεία στην καραντίνα (10 λίτρα νερό λέω να βάλω στο 30λιτρο με φίλτρο, νερό από το ενυδρείο και φυτό επιφάνειας).

Απλά το μόνο που με κολλάει είναι το αν είναι έγγυος και το να μείνουν μέσα τα αυγά της κάνει περισσότερο κακό... αλλά από ότι βλέπω, ακίνητη έχει πάει και έχει κάτσει εκεί στον θερμοστάτη ψηλά ώρα τώρα..

Το sera omnipur μας κάνει? Δεν βρίσκω κάποιο κοντά μου απο τα 2 που είπαμε παραπάνω.

Πήγα σε ένα πετ σοπ για να πάρω το omnipur και έδειξα το βίντεο με το ψαράκι για να δει πως είναι κλπ εκεί η υπάλληλος. Μου είπε ότι καλύτερα να μην το πάρω το omnipur (και γενικά να μην πάρω κάτι ακόμα) και ότι απλά μπορεί να είναι μια αποβιταμίνωση. Ξεκίνα το μου είπε το ψάρι στην καραντίνα ρίχνοντας βιταμίνες και ανεβάζοντας σιγα σιγα θερμοκρασια. Μετά απο 5-6 ώρες ρίξε λίγο αλάτι (εννοουσε ενυδρειακό) να δεις πως θα πάει, γιατί τα φάρμακα γενικά όπως το omnipur και αλλά παρόμοια είναι αρκετα δυνατά και συνήθως στο τέλος χάνεται το ψαράκι. Είναι και μικρά μου λέει τα ψάρια σου, οπότε αλλός ένας λόγος να το πας πιο απαλά και όχι με φάρμακο αμέσως τουλάχισον.

Τώρα δεν ξέρω... Δεν το πήρα το omnipur.

Έστησα ένα 30λιτρο με περίπου 10-13 λίτρα νερό, έριξα βιταμίνες, έβαλα φυτό επιφάνειας, έβαλα μια αεραντία, έβαλα έναν θερμοστάτη στους 25 βαθμούς και ενα φίτρο sicce micron με μακαρόνι απο το φίλτρο του ενυδρείου. Για να δουμε...

Εδώ ενα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=oD4erPqzE_U&feature=youtu.be

Kαι μερικές φωτο:

delta66
30-01-15, 17:54
Καλυτερα. To omnipur δεν ηταν και το καταλληλοτερο. Τσαμπα θα το "ετρωγε" πιστευω.

stratigos24
30-01-15, 18:02
Οκ, για να δουμε τωρα..

Ρίχνω μια ματία εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74299

tsala
30-01-15, 19:22
παντως οι κινησεις ρομποτ, αποχρωματισμος (απο την μεση και πισω βλεπω) , δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικα ή απο στρες..
την ουρα την κουναει?

stratigos24
30-01-15, 20:36
Από ότι είδα, πρέπει να την κουνάει. Τώρα με σιγουρία δεν μπορώ να το πω ή κατά πόσο την κουνάει όσο παλία..

tsala
30-01-15, 21:43
Σε ρωτησα γιατι φοβαμαι μηπως εχει Columnaris.. οπως σου ειπε και ο maikl.
ειχα παλαιοτερα σε μολυ και κολουσε το ενα μετα το αλλο..
ξεκινουσε με αποχρωματισμο απο την μεση και πισω και με το χαρακτηριστικο τρεμουλο στο κεφαλι.
βεβαια ηταν απο πετσοπ εκεινα, ωσπου τα εχασα ολα πριν βρω τι ασθενεια μπορει να ειναι..
σιγουρα ΑΝ ειναι , θα ειναι αρχικο σταδιο..
η ασθενεια μπορει να ειναι και χρόνια και να εξελισσεται αργα ή οξεια.
ελπιζω να μην ειναι.. :(

http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/columnaris.htm

http://www.americanaquariumproducts.com/columnaris.html

stratigos24
30-01-15, 21:52
Λες να κάνει το general cure καλύτερα απο bactopur κλπ?

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=867816&postcount=12

Όλο το θέμα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83934&highlight=baktopur

Κάπως τρέμει το κεφάλι για να κολυμπίσει.

tsala
30-01-15, 22:14
Λες να κάνει το general cure καλύτερα απο bactopur κλπ?

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=867816&postcount=12

Όλο το θέμα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83934&highlight=baktopur

Κάπως τρέμει το κεφάλι για να κολυμπίσει.

o Mανος ειδε αποτελεσμα με general cure.. δεν ξερω τελικα ομως αν ηταν columnaris..
οπως δεν ειμαι σιγουρος και για σενα..
οι ασθενειες ψιλο μοιαζουν.. ισως να δοκιμαζα general cure , αφου ειχε αποτελεσμα και στα πλατακια του Μανου.

stratigos24
31-01-15, 14:28
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι... Θα δούμε.
Το kanaplex δίνεται μόνο μέσω της τροφής ή γίνεται και αλλιώς? Άμα πχ ένα ψάρι δεν τρώει, πως του κάνουμε τη θεραπεία?
Από ότι βλέπω, το kanaplex μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χύμα στο ενυδρείο:

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά (180 mg) για κάθε 20 L. Επαναλάβετε κάθε 2 ημέρες, όπως απαιτείται μέχρι ένα μέγιστο 3 δόσεων. Απενεργοποιήστε το UV, το όζον, και τη διήθηση χημικών. Για να ταΐσετε, αναμείξτε 1 μεζούρα περίπου με 1 κουταλιά της σούπας κατεψυγμένης τροφής. Η τροφή μπορεί να καταψυχθεί εκ νέου.
Ενεργά συστατικά: θειική καναμυκίνη (40%). Αδρανή συστατικά: θειικό κάλιο (60%)

Το θέμα είναι, πως θα υπολογίσω τα 90mg που θέλω εγώ για την καραντίνα?

Aυτό δεν με πολυ-διευκολύνει: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=124297&postcount=2

stav
31-01-15, 15:20
Αφου η μια κουταλια ειναι 180mg τα 90 mg ειναι μιση
κουταλια.

stratigos24
31-01-15, 15:30
Ναι, απλά σκεφτόμουν ποιά κουταλιά είναι 180mg. Το κουταλάκι του γλυκού που έχουμε στο σπίτι ή το κουταλάκι το μικρό που έχει αυτό το kanaplex μέσα σαν μεζούρα.

Έριξα το μισό του κοφτού από το κουταλάκι που έχει μέσα.

delta66
31-01-15, 19:01
Αν λεει spoon ειναι σουπας.
Αλλιως γραφει teaspoon για κουταλακι.
Το furan2 που βλεπω και εψαχνες ειναι δυνατο φαρμακο.
Το φοβαμαι με.μικρα ψαρια.
Δυο φορες που το εχω χρησιμοποιησει δεν ...

stratigos24
01-02-15, 20:52
Ναι, δεν το πήρα τελικά, ξεκίνησα θεραπεία με το kanaplex (http://www.seachem.com/support/forums/showthread.php?t=3935).

Απλά η συσκευασία είχε ένα κουταλάκι μέσα και μάλλον ένα τέτοιο θέλει για κάθε 20 λίτρα, οπότε εγώ έβαλα μισό για τα 10-13 που είναι η καραντίνα.

Use 1 level measure (included) to every 20 L (5 gallons). Repeat every 2 days until symptoms disappear or up to a maximum of 3 doses. Turn off UV, ozone, and chemical filtration. To feed, blend 1 measure with about 1 tablespoon of frozen food paste. To minimize loss during feeding use with Focusβ„’. To enhance palatability use with GarlicGuardβ„’ or Enticeβ„’. Food may be refrozen.

Active ingredients: kanamycin sulfate (32%) Inactive ingredients: excipients (68%)[/COLOR]

Μέσω της τροφής δεν μπορώ να του το δώσω το φάρμακο γιατί δεν τρώει.
Προσπάθησα να το ταίσω δινοντάς του sera bloodworm (που γενικά τρελαίνονται τα ψάρια μου) μουλιασμένο σε garlic guard (τα άλλα ψάρια στο ενυδρείο αυτό έφαγαν το πρωί, για να δυναμώσουν... θα μπουν και fistamin το βράδυ στο ενυδρείο όταν κλείσουν τα φώτα) αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Με πήραν τηέφωνο από το σπίτι. Το ψαράκι μάλλον μας άφησε... Ελπίζω να κάνουν λάθος, αλλά μου είπαν ότι είναι κολλημένο στο φίλτρο και δεν φαίνεται να αναπνέει. Να πέθανε και να το τράβηξε το φίλτρο από εκεί που ρούφάει? Τι να πω... Θα πάω σπίτι μετά να δω γιατί είμαι στη δουλειά. Αν έφυγε, κρίμα. Αμέσως την ίδια μέρα που έπεσε μέσα φάρμακο...

To ψαράκι τελικά όντως μας άφησε..

Μέχρι ώρας δεν παρατήρησα κάτι στα άλλα ψάρια στο ενυδρείο. Πάλι κυνηγητά και αναπαραγωγή σήμερα. Έριξα και βιταμίνες fistamin εχθές λίγο μετά αφου έκλεισαν τα φώτα, τάισα και εχθές και σήμερα με μουλιασμένη τροφή σε garlic guard και ο Θεός βοηθός.

Απολύμανση σε φίλτρο, θερμοστάτη που ήταν μέσα στην καραντίνα πως θα κάνω για να τα χρησιμοποιήσω αλλού στο μέλλον? Φόρεσα γάντια και τα έβγαλα απο την καραντίνα και τα έβαλα σε 2πλη σακούλα που έκλεισα και τα άφησα στο μπαλκόνι.

delta66
01-02-15, 21:05
Δεν εφταιξε το φαρμακο πιστευω.
Απλα ηταν προχωρημενη η κατασταση του ψαριου.

Βραζεις τα κεραμικα.
Πετας τα υπολοιπα υλικα.
Βαζεις το φιλτρο να δουλεψει σε 10λιτρο κουβα με νερο 75% και χλωρινη 25% για μια ωρα.
Μετα το ξεπλενεις πολυ καλα κατω απο τρεχουμενο νερο και το ξαναβαζεις να δουλεψει στον κουβα (ξεπλυμενο κι αυτον) σε καθαρο νερο με αντιχλωριο σε 5πλη δοσολογια, για 2-3 ωρες.

Τεστ με τη μυτη κολλημένη στα πλαστικα, οτι δεν μυριζει καθολου χλωριο, παρα μονο καθαριοτητα.

stratigos24
01-02-15, 21:10
Αμα σε ένα ψάρι χωρίς πρόβλημα, έριχνε κάποιος το φάρμακο αυτό, θα πάθαινε τίποτα? Απλά θέλω να καταλάβω αν όντως είχε κάτι το ψάρι. Που είχε όπως φαινότανε αλλά λέμε τώρα...

Οκ, θα το κάνω έτσι με το καθάρισμα. Το βιολογίκο δεν με νοιάζει να το κρατήσω. Περίπου 6-7 μακαρόνια ήταν.

Ενημερωτικά: Το ότι έριξα το φάρμακο μέσα στην καραντίνα δεν πάει να πει ότι πέθανε το όποιο μικρόβιο μπορεί να υπήρχε?

delta66
01-02-15, 21:16
Καθε φαρμακο εχει παρενεργειες.
Επισης με ενα λαθος φαρμακο δεν αποκλειεται να χειροτερεψει μια ασθενεια.

Οχι δεν σημαινει τιποτα.
Απολυμανση δεν γινεται απολυτα με το φαρμακο.

stratigos24
01-02-15, 21:18
Kατάλαβα... Βασικά και τότε που είχε θέμα ένας καρδινάλιος μου και έκανα με esha 2000 θεραπεία σε όλο το ενυδρείο με τους υπόλοιπους, μόνο εκείνος μας άφησε και όχι τα υπόλοιπα ψάρια οπότε...

Τώρα, όσον αφορά το φάρμακο, δεν ξέρω, πιστεύω ότι με αυτά που είχε το ψάρι και με αυτά που έγραφαν οι οδηγίες του αλλά και άλλοι στο ιντερνετ, μάλλον ήταν κατάλληλο ή μερικώς κατάλληλο.

Θα το χαρακτήριζες πίο ήπιο απο το furan 2?

delta66
01-02-15, 21:21
Τώρα, όσον αφορά το φάρμακο, δεν ξέρω, πιστεύω ότι με αυτά που είχε το ψάρι και με αυτά που έγραφαν οι οδηγίες του αλλά και άλλοι στο ιντερνετ, μάλλον ήταν κατάλληλο ή μερικώς κατάλληλο.
Κι εγω αυτο πιστευω, γιαυτο και εγραψα Δεν εφταιξε το φαρμακο πιστευω.
Απλα ηταν προχωρημενη η κατασταση του ψαριου.

Θα το χαρακτήριζες πίο ήπιο απο το furan 2?Ναι πιο ηπιο (οχι ομως οτι ειναι αγια και η kanamycin (http://en.wikipedia.org/wiki/Kanamycin) - αντιβιωσεις ειναι)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrofural

stratigos24
01-02-15, 21:24
Έγινε Σπύρο. Ευχαριστώ.

stratigos24
09-02-15, 17:48
Έδω ένα βιντεάκι σημερινό με τον γόνο που είχα δει πριν 15 μέρες στο ενυδρείο..για να δούμε αν θα επιβιώσει: https://www.youtube.com/watch?v=_LQ7y7L4aOM (στο 1:10 φαίνονται και τα 2 ψάρια που είχα μεγαλώσει στον κουβά)

Είχα δει 2-3 γονους πριν 15 μέρες αλλά από την μεθεπόμενη μέρα μόνο αυτόν που μόλις ανοίγουν τα φώτα είναι στο ίδιο σημείο δεξία. Πετάω tetramin baby πούδρα και τρώει κανονικά.

tsoui
09-02-15, 21:33
Πονηρος ο πιτσιρικος :)

stratigos24
18-02-15, 22:48
Ναι είναι πονηρός.. :p

Ακόμα είναι εντάξει και μεγαλώνει κανονικά. Εμφανίζεται όταν ανάψουν τα φώτα και τρώει 2-3 φορές αλλά σε σύντομο μέσα χρονικό διάστημα. Ανάβουν τα φώτα 4:30 και εγώ φέυγω απο το σπίτι είτε 6:20 είτε 6:50 οπότε μέσα σε αυτό το 2ωρο τρώει ότι τρώει απο μένα. Γενικά πιστεύω ότι κάτι θα βρίσκει και στο ενυδρείο αλλά η κοιλία του δεν είναι φουσκωμένη πριν το ταίσω εγώ.

stratigos24
22-02-15, 21:44
Εδώ και ένα χθεσινό βιντεάκι με τον μικρό: https://www.youtube.com/watch?v=Us7r9QNm_tM

delta66
22-02-15, 21:48
Ο βυθος θελει καθαρισμα.
Κανε προσεκτικο σιφωναρισμα

stratigos24
22-02-15, 23:02
Θέλει, ναι (δεν έκανα αρκετό καιρό γιατί είχα δει κάτι γονους και λέω αστον λίγο μήπως βγει κανα ψαράκι ακόμα, μη ρουφήξω κάνενα ή τίποτα αυγά κλπ). Αλλά θα ήθελα να μου πεις για τι σου φαίνονται όλα αυτά τα καφέ κάτω? Φίλος πιστεύει απο τα ξύλα, εγώ λέω ακαθαρσίες σαλιγκαριών. Εσύ τι λες? Πρίν έρθουν τα φυτά στο ενυδρείο (και κατα συνέπεια και τα ramshorn) δεν είχε τίποτα ο βυθός πέραν απο το κυανοβακτήριο που είχα περάσει.

delta66
22-02-15, 23:06
Ολοι οι ρυποι γινονται detritus (http://en.wikipedia.org/wiki/Detritus).

stratigos24
22-02-15, 23:15
Θα ψάξω τι είναι και αν δεν καταλάβω κάτι ξαναρωτάω.

Όσον αφορά το καθάρισμα, με ένα πιο μικρό λάστιχο (πχ λίγο πιο μεγάλο άνοιγμα από αυτό που έχουν οι αεραντλίες) παίζει να ρουφάει τίποτα? Απλά θέλω με πιο μικρό μέγεθος σωλήνα για πιο ''απαλό'' ρούφηγμα.

stratigos24
24-02-15, 20:09
Τελικά καθάρισα τον βυθό (θέλει λίγο ακόμα... στην επόμενη αλλαγή) με ένα σωληνάκι με λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα από αυτό της αεραντλίας (από pet shop το πήρα και αυτό, ίσως να είναι για αεραντλία απλά είναι πιο μεγάλο απο το ''κλασσικό'').

Επειδή είναι εύκαμπτο και πάει όπου θέλει και δεν μπορείς να το πας εσύ εκεί που θες, το έπιασα με 2 λαστιχάκια σε ένα ''κοντάρι'' από αυτά που βάζεις σφουγγάρι στην άκρη τους ή ξυράφι για να καθαρίζεις τα τζάμια και μπορούσα να το πάω όπου θέλω και το καλό είναι ότι ρουφάει απαλά και ενώ σου τραβάει τη βρώμα δεν σου παίρνει μαζί και άμμο.

Με αυτό το σωληνάκι πρόσθεσα και το νέο νερό της αλλαγής και έγινε ήρεμα και αργά η αλλαγή.

delta66
24-02-15, 21:00
Αν ηθελες να μειωσεις κι αλλο ροη ;);)
(αλλα στο δικο σου θα ειναι ΟΚ με αυτη τη διατομη που εχει το σωληνακι - η φωτο ειναι απο αλλαγη σε 20λιτρο)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-th_20100327004b.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327004b.jpg) http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-th_20100327006b.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327006b.jpg)

stratigos24
24-02-15, 21:27
''Μανταλάκι'' δεν έχεις βάλει? Αν ναι, το θυμάμαι με το μανταλάκι στο σωληνάκι που είχες κάνει προσαρμογή τότε στους καρδινάλιους σταγόνα σταγόνα.

Εμένα όντως ήταν οκ η ροή.

Εdit: Άκιρο, τώρα είδα ότι το έχεις ''τυλίξει''.

Edit2: Ακριβώς αυτό το χαλίκι που βρίσκουμε? http://4.bp.blogspot.com/_dKAMev88i5A/TGgyFByh9sI/AAAAAAAAB3M/zPW2TexY7wI/s1600/%C3%A9%E2%80%A1%E2%80%98%C3%A4%C2%B8%E2%80%B0%C3%A 8%C2%A7%E2%80%99%C3%A7%E2%80%A1%CB%86%2BTrigonosti gma%2Bespei%2B---%C3%A5%C2%A4%C2%A7%C3%A5%C2%B0%C2%BA%C3%A5%C2%AF%C 2%B8!%2B%C3%A8%E2%80%B0%C2%B2%C3%A6%C2%BF%C6%92!!. JPG

delta66
24-02-15, 21:55
http://www.votsalo.net/Products/Gravels.aspx
http://www.votsalo.net/Products/Pebbles/Natural-Pebbles.aspx
http://www.antemisaris.gr/productlist.aspx?iid=5142

tsoui
24-02-15, 21:59
Το πιο κοντινο που εχω βρει είναι αυτό http://aquariumshop.gr/shop/diakosmisi/%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%b1%ce%ba%c f%8c-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%ba%ce%b9-flc-20-40mm-5kg/
ριξτου μια ματια

stratigos24
24-02-15, 22:13
Σας ευχαριστώ. Εχει και άλλα παρόμοια και ωραία! Για ουδέτερα ούτε λόγος?

Ίσως είναι το ''Πολύχρωμη Ψηφίδα'' ή το ''Ποτάμιο Βότσαλο (3-7) mm'' ή αυτό που έβαλε ο tsoui.

delta66
24-02-15, 23:17
Ψαχνεις για quartz (χαλαζιας) ή ηφαιστιογενες (lava) (αν και δεν το προτιμω γιατι απορροφα σκουπιδι)
πχ http://www.votsalo.net/SpecialPages/Search.aspx?searchtext=quartz+&searchmode=anyword&page=2

stratigos24
02-03-15, 19:37
Νέος μικρός μέσα στο ενυδρείο, τον είδα σήμερα. Για να δουμε αν θα ζήσει και αυτός. Ο προηγούμενος πλεον είναι ψαράκι κανονικό και φαίνεται στην αρχή του βίντεο. Στο 0:38 και μετά φαίνεται ο νέος γόνος. https://www.youtube.com/watch?v=u1ZsBo5QPhY

tsoui
02-03-15, 21:32
Ηταν να μη γινει η αρχη :DΩραιος!:smt041

stratigos24
07-03-15, 15:03
Χάλασε με τον καιρό λόγω υγρασίας το άσπρο χαρτόνι που είχα στην πλάτη για φόντο και πήγα και πήρα ένα άσπρο πάλι αλλά και ένα καφέ να δοκιμάσω. Βγάζοντας για αρχή το άσπρο φόντο, έμεινε το μπλε του τοίχου (ραφ μπλε μάλλον η απόχρωση) και μου άρεσε πολύ. Μετά δοκίμασα το καφέ που το έχω αφήσει μέχρι και σήμερα αλλά θα βάλω πάλι άσπρο γιατί με το καφέ και σκουραίνει πολύ και χωρίς να έχουν ανάψει τα φώτα είναι σαν βάλτος.

Εδώ ένα βίντεο με το μπλε και το καφέ φόντο (το καφέ από το 0:30 και μετά): https://www.youtube.com/watch?v=u7fnA5_D3dY

Ηταν να μη γινει η αρχη :DΩραιος!:smt041

Ευχαριστώ!

tsala
07-03-15, 17:01
ωραιο ειναι και το καφε ρε συ!!
να σου ζησει και το μικρο!

stratigos24
07-03-15, 17:14
Eυχαριστώ.

Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ το άσπρο και το μπλε. Το καφέ μέχρι να ανάψουν τα φώτα είναι πολύ σκοτεινό το ενυδρείο και μοιάζει με βάλτος.. :p

kgf12345
07-03-15, 17:17
Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ το άσπρο και το μπλε. Το καφέ μέχρι να ανάψουν τα φώτα είναι πολύ σκοτεινό το ενυδρείο και μοιάζει με βάλτος.. :p
ακριβως!αυτα ειναι:D
πιο πολυ μου αρεσει το καφε.
πολυ ομορφο εχει γινει:)

delta66
07-03-15, 17:48
Για βαλε ενα βιντεο χωρις φοντο

tsala
07-03-15, 18:47

Σπυρο μεχρι το 0.30 του βιντεο ειναι χωρις φοντο (μπλε , χρωμα του τοιχου)
αν καταλαβα καλα :D

stratigos24
07-03-15, 20:08
ακριβως!αυτα ειναι:D

Χαχα...

πιο πολυ μου αρεσει το καφε.
πολυ ομορφο εχει γινει:)

Δεν ξέρω.. δεν με τρελαίνει.. Το άσπρο μου κάνει πιο πολύ από όλα.

Ευχαριστώ.

Όπως λέει ο tsala, χωρίς φόντο είναι τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.

tsoui
13-03-15, 02:08
Δε θελω να σε πιεσω.............αλλα το καφε :D

stratigos24
13-03-15, 02:31
Κοίτα να δεις...

Πιστευώ αν το βλέπατε από κοντά θα επιλέγατε ή τον τοίχο ή το άσπρο. χαχα

..ίσως ένα πιο ανοιχτό καφέ να καθόταν καλύτερα από το σκούρο που δοκίμασα εγώ.

tsala
13-03-15, 14:11
επιμενουμε στο καφε :D

stratigos24
13-03-15, 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=pfKrKtSFAUc

tsala
13-03-15, 14:15
χαχαχαχα :D

tsoui
14-03-15, 00:33
:D:D

tsoui
23-03-15, 22:02
Ο πιτσιρικος τι κανει?

stratigos24
24-03-15, 14:07
Ο τελευταίος μικρός δεν επέζησε. Δεν τον βλέπω πουθενά. Τα 2 απο τον κουβά μια χαρά μεγαλώνουν, καθώς και ο άλλος που είχε γεννηθεί μέσα στο ενυδρείο.
Ήταν να κάνω αλλαγή νερού χθες, αλλά τελικά δεν πρόλαβα και το άφησα για σήμερα. Στο βαρέλι για να ζεσταίνω το νερό έχω έναν θερμοστάτη jagger ο οποίος δεν σβήνει (έχει πρόβλημα) και ζεσταίνει συνέχεια. Έτσι τον βάζω 3-4 ώρες πριν, φτάνει το νερό εκεί που θέλω και κάνω την αλλαγή. Σήμερα που πήγα στο βαρέλι να τον βάλω στη μπρίζα να μου ζεστάνει το νερό είδα ότι τον είχα ξεχάσει από χθες σε λειτουργία και το νερό ήταν πάρα πολύ ζεστό (35? - 40? βαθμούς... μήπως και παραπάνω? ...δεν ξέρω ακριβώς). Φανταστείτε δούλευε ο 50αρης jagger σε 20 λίτρα απο χθές το μεσημέρι συνέχεια.

Να το αφήσω να κρυώσει και να κάνω κανονικά την αλλαγή ή να φτιάξω άλλο νερό? Ρωτάω μήπως υπάρχει κανα πρόβλημα στο νερό με τύρφη αμα ζεσταθεί πολύ (μήπως η τύρφη θέλει μέχρι κάποια θερμοκρασία), γιατί μου μυρίζει έντονα η τύρφη και γενικά έντονη όξινη (αν το λέω σωστά) μυρωδία.

Κόλλημα έφαγα...:grin:

kgf12345
24-03-15, 14:19
αστο να κρυωσει και βαλτο.δεν θαχεις προβλημα.
δεν χαλαει δηλαδη.

ειναι ομως πιθανο να εχει βγαλει η τυρφη περισσοτερο "ζουμι" λογω θερμοκρασιας και να εχει μαλακωσει περισσοτερο το νερο.οποτε αν θες ακριβεια,κανε και μια μετρηση πριν το βαλεις.ενταξει με μια φορα δεν θαχεις θεμα,απλα εχε το υποψη σου.

η μπορεις να την κανεις σε δυο δοσεις την αλλαγη με το ιδιο νερο.

stratigos24
24-03-15, 14:26
Ναι, να την κάνω 10 σήμερα 8 αύριο ξέρω γω...

Απλά ψιλοφοβάμαι μην έχει βγάλει αμμωνία (δεν έχω και τεστ αμμωνίας τώρα) αρκετή λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του νερού που ήρθε σε επαφή μαζί της (αμα ισχύει δηλαδή ότι μπορεί να βγάλει παραπάνω αμμωνία σε αρκετά ζεστό νερό από ότι σε πιο κρύο) μιας και ήταν φρέσκια, την έβαλα προχθές στο φίλτρο του βαρελιού.

kgf12345
24-03-15, 14:34
ναι αυτο παιζει.αν και να σου πω την αληθεια δεν μετρησα ποτε αμμωνια με τυρφη για καποιο λογο.
εκανα μετρηση δηλαδη και δεν μου ανεβασε αμμωνια ποτε.
σιγουρα παιζει ρολο κ η τυρφη σαυτο.

αν δεν εχεις τεστ και φοβασαι να το βαλεις γιαυτο το λογο,τοτε μην το βαλεις.
φτιαξε καινουριο.

βιαστηκα να απαντησω στο πιο πανω ποστ αλλα ειμαι και στη δουλεια και εχω και αλλου το μυαλο μου:D

παντως αν εχει βγαλει αμμωνια,οταν πεσει η θερμοκρασια του νερου η ελευθερη τοξικη θα μειωθει.
η μαλον θα μεγαλωσει το ποσοστο αμμωνιου σε σχεση με την ελευθερη αμμωνια,οποτε παλι δεν θα πρεπει να εχεις προβλημα.ετσι κιαλλιως το νερο θα μπει σε στρωμενο ενυδρειο και αν κανεις την αλλαγη σε δυο δοσεις,θα πρεπει να περασει απαρατηρητο;)

βαζεις και διπλη δοση prime και λογικα θασαι ενταξει.

βεβαια χωρις μετρηση,ενα ρισκο υπαρχει παντα...

stratigos24
24-03-15, 14:40
Ναι, παίζει ρόλο και η τύρφη. Έχω μετρήσει μέχρι 2mg/l με τη Sera που χρησιμοποιώ.

Μάλλον θα φτιάξω καινούριο, γιατί κρίμα είναι να έχουμε τίποτα τρεχάματα για το τίποτα. Απλά έχω καθυστερήσει κάπως αυτή την αλλαγή γιαυτό και το σκέφτηκα να το βάλω.

βιαστηκα να απαντησω στο πιο πανω ποστ αλλα ειμαι και στη δουλεια και εχω και αλλου το μυαλο μου:D

Ναι ρε συ, σιγά, δεν είπες κάτι λάθος.

Εdit: Ναι και αμμωνία να έχει, άμα βάλω σήμερα 10 λίτρα με αμμωνία λέμε πχ 5mg/l σε 50 λίτρα που θα έχουν μέινει στο ενυδρείο αφού θα έχω βγάλει 10 λίτρα, λογικά δεν θα είναι θέμα.

stratigos24
26-03-15, 17:54
Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή νερού και κλάδεμα της Λευκοκεφάλας... Πώς θα την κόψω ρε παιδία... χαχα... μπλεγμένη όλη είναι..:D Σε λίγο θα φτάσει στον βυθό...

Από τότε που ξεκίνησα γενικό λίπασμα αντί για florena το nutrafin plant gro (iron enriched) κάποια φύλλα βαλισνέριας έχουν φτάσει από τη μια μερία του ενυδρείου στην άλλη πλευρά από την επιφάνεια.

delta66
26-03-15, 18:58
Εγω το εκανα με ενα λιγο πολυπλοκο τροπο.
Επιανα με το ενα χερι ολα τα κοτσανια στη μεση στην επιφανεια του νερου, και τα τραβαγα και τα εκοβα με το αλλο :D
Τα ειχα στηριγμενα και ξεκινουσαν απο τη μια πλευρα του ενυδρειου πιασμενα στο spraybar που ηταν στο πλαινο τζαμι. Εκοβα φυσικα τα μισα που ηταν απο την αλλη μερια του spraybar.
Δεν τα αφηνα να μεγαλωνουν τοσο που να καβαλικευει το ενα φυτο το αλλο, γιατι χανεται το εφφε που φαινεται η ριζουλα τους απο κατω να αιωρειται στο νερο.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua3-november_2008-pb040077c.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/aqua3/November%202008/PB040077c.jpg.html)

tsala
26-03-15, 19:44
Εγω μια χαρα την βλεπω , δεν θα την κλαδευα :D

stanisalus18
26-03-15, 21:32
Εγω μια χαρα την βλεπω , δεν θα την κλαδευα :D

παρομοιως :rolleyes:

stratigos24
27-04-15, 23:07
Βλέπω λίγα κέλυφη άσπρα άδεια από ramshorn λίγο καιρό τώρα (2? 3? μήνες? Κάτι τέτοιο..). Πχ στη μια γωνία πίσω έχει καμιά 10αρία και άλλα 4-5 μπροστά. Να προσέξω κάτι? Οφείλεται κάπου?

kgf12345
27-04-15, 23:48
ζωντανα βλεπεις?:D
αν βλεπεις ζωντανα,δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.

stratigos24
27-04-15, 23:58
Ναι βλέπω, αλλά δεν ξέρω...

Βασικά δεν θα ρώταγα αν δεν μου έλεγε φίλος μου πριν λίγο ότι στο ενυδρείο του (400 λίτρα, φουλ φυτά, με 0 αμμωνια, 0 νο2, 5 νο3, μικρόψαρα, γαρίδες κλπ) ενώ είναι όλα καλά, βλέπει τελευταία ramshorn άσπρα άχρωμα και κέλυφη άδεια και του έχει κάνει εντύπωση.

kgf12345
28-04-15, 00:06
υπαρχουν helena στο ενυδρειο?
εμενα δεν μου κανει εντυπωση,παντα βλεπω αδεια κελυφη στα ενυδρεια μου.δεν ζουνε ολα τα σαλιγκαρια,αλλα αναπαραγονται τοσο γρηγορα και σε τετοιους αριθμους που δεν εχει και πολυ σημασια.

εκτος αν εχει πεσει κατι στο ενυδρειο.
αλλα τοτε θα δεις πολλα νεκρα.

stratigos24
28-04-15, 00:26
Εγώ δεν έχω helena, εκείνος έχει 2. Helena, mts και κάτι άλλα που έχει είναι οκ μόνο από ramshorn βλέπει μερικά άχρωμα και κάποια νεκρά. Αλλά λέει ότι 2 helena δεν θα σκότωναν τόσα (αυτό πιστέυει δηλαδή). Έβγαλέ εχθές 8 λέει κέλυφη και από ζωντανά να έχει καμιά 10αρια πλέον και ούτε αναπαραγωγές/αυγά βλέπει.

Savou
28-04-15, 03:03
Φιλε πολυ ομορφο το ενυδρειο! Μου αρεσε και με τα 2 background! Αν κλαδεψεις την λαυκοφαλα ριξε ενα πμ να μου δωσεις αν μπορεις.Ειμαστε και κοντα!

tsala
28-04-15, 08:53
μια χαρα δουλεια κανουν και 2 helena..
αν δεν βλεπει γεννες , ισως δεν ταιζει οσο πρεπει και δεν γεννανε...
παντως κι εγω βλεπω αδεια κελυφη καπου καπου..

stratigos24
28-04-15, 17:06
Όσον αφορά τα κάποια κέλυφη ζωντανών ramshorn που βλέπει που είναι άχρωμα ή λιγότερο έντονα από ότι ήταν πριν? Και του έκανε εντύπωση που έδωσε 2-3 άχρωμα τελείως σε φίλου του ενυδρείο που στρώνει ακόμα και είναι με αμμωνια μέσα κλπ και μετά από μια εδβομάδα ήταν μια χαρά τα σαλιγκάρια και γέννες και χρώματα και όλα..
Και ένα βιντεάκι μου: https://www.youtube.com/watch?v=RhNvNRM_2ks&feature=youtu.be

stratigos24
13-05-15, 16:15
Τώρα να κλαδέψω ή όχι ακόμα? :D

Τάκης
13-05-15, 16:20
Βρε, πολύ σκοτείνιασε , θα την ακούσουν τα φυτά που είναι χαμηλά

stratigos24
13-05-15, 17:52
'Οχι Τάκη, μια χαρά, απλά στη φωτογραφική είχα βάλει υψηλή ταχύτητα κλείστρου και χαμηλό iso (για να φαίνεται καλά η ποσότητα της λευκοκεφάλας) και βγήκε σκοτεινή. Είχανε φως μια χαρά. Για να καταλάβεις, το led που έχει είναι τόσο δυνατό που το είχα με dimmer στα 5/9 και όσο γέμιζε με λευκοκεφάλα το ανέβαζα και το είχα φτάσει μέχρι 8/9 σε ένταση για να έχουν και τα από κάτω φυτά.

Τώρα έβγαλα όλη τη λευκοκεφάλα έξω, η ποσότητα είναι τρελή και είχε μπλεχτεί όσο δεν πάει. Κάνω αλλαγή νερού τώρα και μετά βάζω όση χρειάζεται και δεν θα την αφήνω να μεγαλώνει τόσο πολύ.

Είδα και καθαρά της vallisneries nana τώρα (και σύστημα αλλαγής νερού.. :p):

stratigos24
13-05-15, 18:20
Εδώ ένα βίντεο που έβγαλα τώρα για να δεις το φως πόσο είναι στο 4/9 (το έβαλα στο 3/9 τελικά, μέχρι να βάλω πάλι τη λευκοκεφάλα): https://www.youtube.com/watch?v=P41j13iyaus

tsoui
13-05-15, 19:07
Τώρα να κλαδέψω ή όχι ακόμα? :D

Θα σου ελεγα όχι ακομα αλλα δε σε προλαβα :D:D:D

stratigos24
13-05-15, 19:22
Χαχα..:D

Άντε να δω τώρα πώς θα πιάσω τη λευκοκεφάλα..:???:

tsoui
13-05-15, 19:30
Εγω ακολουθησα την τεχνικη του delta και την επιασα από το spray bar

stratigos24
13-05-15, 19:40
Ντεν έχω spray bar καρντιά μου.. :D

Τέλος πάντων, τους έβαλα κάποια ποσότητα έτσι για το καλό (αλλά και γιατί κυνηγάνε ένα θηλικό, να έχει να κρύβεται) και η καλλιτεχνίες αύριο.

tsoui
13-05-15, 20:12
:D No problem σου εχω και άλλη λυση ,βεντούζες με ανοιχτο δακτυλιο πχ
http://www.ebay.co.uk/itm/10-x-Lot-Aquarium-Fish-Tank-Suction-Cups-for-4mm-6mm-Air-Line-Air-pump-/141590773570?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item20f777bf42

stratigos24
14-05-15, 12:11
Ωραίο, αν και θα πρέπει να γεμίσω βεντούζες... ίσως και όχι όμως, αν ειναι μικρές και δεν φαίνονται. Θα το ψάξω.. :)

Σκέφτηκα και ένα πλαστικό λεπτό σαν ξυλάκι από σουβλάκι πχ, να το πιάσω στη μια μεριά με 2 τέτοιες και να πιάσω εκεί το φυτό.

stratigos24
05-06-15, 19:30
Ένα σημερινό βιντεάκι: https://www.youtube.com/watch?v=0U9lRLCAvrY

tsoui
05-06-15, 22:49
Πολύ ambient το ενυδρειο σου το γουστάρω τρελα!!!!!!

stratigos24
06-06-15, 12:05
Να σαι καλά! ;)

no_name
06-06-15, 13:43
Πολυ όμορφο...!!!

stratigos24
07-06-15, 03:35
Ευχαριστώ, να σαι καλά!

kgf12345
07-06-15, 10:29
τα σπαει:)εχει γινει απτα ομορφοτερα ενυδρεια που εχω δει.

tsala
07-06-15, 10:39
ενυδρειαρα! το εχω ξαναπει :p:p

no_name
07-06-15, 11:01
Ενυδρείο έτοιμο για τον Διαγωνισμό της Ρωσίας...!!!

Μην κάνεις το λάθος και δεν το κατεβάσεις, θα είναι κρίμα.

stanisalus18
07-06-15, 11:58
μπραβο σου για το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ ωραιο φιλε. θελει αγαπη σε οτι κανουμε και εδω φαινεται.

delta66
07-06-15, 12:16
(και σύστημα αλλαγής νερού.. :p):
Ρε τρελλαρα, τωρα το ειδα το .... "συστημα αλλαγης".
Παρε μια αντλια που καθεσαι και σηκωνεις το βαρελι στη σκαλα :)

stratigos24
20-06-15, 18:54
Ρε παιδια, τώρα είδα τα μηνύματα που μπήκα στο θέμα να γράψω κάτι... δεν ξέρω πως μου ξέφυγαν. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Χαίρομαι που σας αρέσει.

@delta

Έχω αντλία (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=688304&postcount=40) μια sun sun από παλία, αλλά νομίζω καλύτερα έτσι.. :p

@all

Εδώ και καμιά εβδομάδα ένα espei μου αναπνέει συνέχεια (θα το δείτε και στο βίντεο). Kολύμπι κανονικά. Στο θέμα ταίσματος, πριν 3-4 μέρες το παρατήρησα να δω αν τρώει και έβαλε την τροφή στο στόμα και μετά την έφτυσε. Πήρα λοιπόν sera bloodwarms που μου είχαν τελειώσει και έριξα και είδα ότι έφαγε. Μουλιάζω και την τροφή γενικά που και μου σε garlic guard. Ξανα έριξα bloodwarms και έφαγε πάλι χθές και προχθές και τροφή έφαγε νομίζω αυτές τις μέρες που τάιζα αλλά δεν ξέρω πόση. Σήμερα έριξα στο ενυδρείο βιταμίνες microbe lift vitamins kai amino acids για να δω.

Αυτά που μου κάνει εντύπωση λοιπόν είναι:

- Αναπνέει μόνιμα, ενώ κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τέτοιο θέμα

- Φαίνεται να έχει πιο μικρή κοιλιά από τα άλλα

- Νομίζω πάει να γίνει πιο αχνή η μάυρη γραμμή του (που έχουν στο σώμα προς την ουρά)

Εσείς τί λέτε βλέποντας το βίντεο? https://www.youtube.com/watch?v=jtwcT30iq4o (βάλτε 720p - 1080p για να το δείτε όσο πιο καλά γιατί είναι από το κινητό).

Χρειάζεται να κάνω κάτι?
Τελικά υπήρξε και αποχρωματιμός μετά το κεφάλι προς την ράχη και έτσι το έβαλα σε ένα κουβα με αερόφιλτρο, λευκοκεφάλα και esha 2000 να δούμε.

stratigos24
22-06-15, 13:46
Είχα βάλει το ψάρι το Σάββατο στο βαρέλι με αερόφιλτρο όπως είπα και λευκοκεφάλα. Του έριξα και esha.

Εχθές που γύρισα, είδα ότι συνεχίζει τις αναπνοές (κολυμπάει κανονικά). Προσπάθησα να του δώσω ένα bloodworm με την τσιμπήδα. Το το πήγαινα μπροστά στο στόμα του αλλά δεν το έτρωγε με τίποτα. Του το κόλλαγα στο στόμα και τίποτα. Παίρνω ένα άλλο, το βρέχω με seachem garlic guard αλλά και πάλι δεν ήθελε. Ρίχνω esha πάλι και το αφήνω να ξεκουραστεί.

Σήμερα, πρίν λίγο, του δίνω πάλι bloodworm και δεν το τρώει. Παίρνω από την τροφή jbl novo baby ένα μικρό φυλλαράκι και το αφήνω μπροστά του. Το βάζει στο στόμα και το φτύνει. Το ξανα σηκώνω και το αφήνω να πέσει από την επιφάνεια το φυλλαράκι σιγά σιγά και δεν πήγε να το φάει και έκατσε στον πάτο. Το έχω αφήσει εκεί μπας και το φάει κάποια στιγμή αν και δεν ξέρω...

Ο αποχρωματισμός στο κεφάλι πρέπει να υπάρχει ακόμα, δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια καλά, αλλά νομίζω έχει μειωθεί λίγο.

Βιταμίνες μπορώ να ρίξω λίγες στον κουβά που είναι? Θα βοηθήσουν? Υπάρχει κανένα πρόβλημα που έχει και esha μέσα? Aν κάνει να ρίξω, η δοσολογιά που λεει το microbe lift vitamins kai amino acids είναι 5ml κάθε 113 λίτρα, άρα στα 8 λίτρα που τον έχω ρίχνω 0.35 ml?

Edit: Τώρα πάει και κολυμπάει εκεί που βγαίνουν οι μπουρμπουλήθρες από το αερόφιλτρο.

stratigos24
25-06-15, 13:02
Έριξα λίγες βιταμίνες της microbe lift τελικά (όσες χρειάζονταν για τα 8 λίτρα του κουβά που έχω το ψάρι).

Η κατάσταση έχει ως εξής:

- Tο Σάββατο, έβαλα το ψάρι με τη συνεχόμενη ανανπνοή και τον λίγο αποχρωματισμό που εμφάνισε λίγο πιο πίσω από το κεφάλι όπως το κοιτάς από πάνω από το ενυδρείο ... ίσως είχε και λίγο όχι τόσο έντονη τη μαυρή τον espei προς την ουρά (νομίζω έτρωγε και δεν έτρωγε στο ενυδρείο) σε κουβά με 8 λίτρα νερό (50% ενυδρείου - 50% φρέσκο) και έριξα esha.

- Κυριακή του δίνω να φάει ένα sera bloodworm και δεν το τρώει, ρίχνω τη δοση esha. Αναπνοή συνεχίζεται.

- Δευτέρα του δίνω πάλι ένα sera bloodworm και πάλι δεν το τρώει. Tου ρίχνω ένα μικρό φυλλαράκι από jbl novo baby, το βάζει στο στόμα και το φτύνει. Ρίχνω δόση esha (τρίτη μέρα θεραπείας). Αναπνοή συνεχίζεται.

- Tρίτη πάω και παίρνω κατεψυγμενες ocean nutrition (daphnia, artemia και bloodworm). Toυ δίνω μισό bloodworm της ocean και το τρώει. Του δίνω το άλλο μισό και το αφήνει να πέσει κάτω. Κάνω 50% αλλαγή νερού και συνεχίζω θεραπεία με esha (για άλλες 3 μέρες να δούμε). Αναπνοή συνεχίζεται.

- Τετάρτη (σήμερα) του δίνω μια daphnia της ocean nutrition και την τρώει. Το απόγευμα ένα πολύ μικρό φυλλαράκι από την jbl novo baby και το τρώει και αυτό. Ρίχνω τη δόση esha. Αναπνοή συνεχίζεται.

Το ψάρι γενικά είναι δραστήριο. Δεν ξέρω τί μπορεί να παίζει, τί μπορεί να έχει κλπ. Η αναπνοή λογικά δεν είναι καλό. Μπορεί να την έχει έτσι μόνιμα μόνο απο άγχός?

Δεν μπορώ να πω με σιγουρία ότι ο αποχρωματισμός λίγο πίσω από το κεφάλι που του είχε εμφανιστεί αρχίζει να φτιάχνει αλλά έτσι νομίζω. Τη μαύρη γραμμή στο πλάι δεν μπορώ να τη δω καλά και να καταλάβω.

Γεράματα δεν είναι, από ότι είδα σε προφιλάδικα λένε 3-5 χρόνια και 4-5 χρόνια (είδα και 5-8 αλλά μάλλον πρόκειται για λάθος). Εγώ όταν τα πήρα πριν 1.5 χρόνο και 1 έτους να ήταν δεν δικαιολογείται (πιο μικρά ήταν πιστεύω 7-8-10 μηνών).

Εdit: Τελικά μας άφησε πριν λίγο.

Ενώ το έβλεπα ορεξάτο και κινητικό, του έδωσα στις 10 το πρωί ένα μικρό φυλλαράκι novo baby και από ότι είδα το έφαγε. Στη 13:00 πάλι ανέβαινε πάνω στην επιφάνεια και κολύμπαγε αλλά και γενικά μέσα στον κουβά. Του έδωσα μια artemia κατεψυγμένη ocean nutrition, μιας και είχα ξεπαγώσει εκείνη τη στιγμή και τάιζα στο ενυδρείο με τα άλλα. Μετά από λίγο, πάω το παρακολουθώ και μου έμοιαζε οκ. Κάποια στιγμή ξεκίνησε τα τρελά και ακανόνιστα και μέσα σε κανα 10λεπτο έφυγε.

ίσως να ήταν λάθος που του έδωσα την artemia αν και είδα ένα κομμάτι της (ή και όλη μπορεί) που πάει να πει ότι έβγαλε κάποια ή δεν την έφαγε και την έβγαλε όλη.

delta66
25-06-15, 13:54
Next time (αν υπαρξει), δοκιμαζεις flagyl.

stratigos24
25-06-15, 18:24
Ελπίζω να μην χρειαστεί...

Τώρα είδα ένα γόνο που βγήκε από τη java fern και του έριξα jbl novo baby πούδρα που πήρα την προηγούμενη βδομάδα που είδα άλλον έναν εκεί , αλλά γυρίζοντας από το πετ σοπ δεν τον ξαναείδα εκείνον. Για να δούμε...

Hikari first bytes και tetramin baby πούδρες δεν έχω ποιά και η υγρή jbl nobilflud έληξε και την πέταξα.

Δεν φαίνεται καλά στο βίντεο αλλά τον ξεχωρίζεις: https://www.youtube.com/watch?v=qK22C3WDC14

stratigos24
04-08-15, 17:07
Ένα σημερινό βιντεάκι μετά από καιρό (επιλέξτε για πιο καλα 720p):

https://www.youtube.com/watch?v=QevoAjw12Ss

stratigos24
10-11-15, 19:12

Για αρρωστο μου φαινεται.
Βακτηριακη.
Πρηξιμο, ανασες, κολυμβηση.
Βαλτο αμεσα σε νοσοκομειo με esha2000

Λοιπόν, μετά από καιρό άλλο ένα ψαράκι που έβγαλε θεματάκι.. (τα χρώματα ψιλοχάνει, αναπνέει που και που κλπ... ίσως και φουσκωμένη κοιλιά)

https://www.youtube.com/watch?v=IGWJdVZYx4w Βάλτε full screen και 1080p

Να κάνω μια esha 2000 γενική σε όλο το ενυδρείο? Το ψάρι είναι έτσι αρκετές μέρες, κινείται και τρέφεται κανονικά.

Τα άλλα 2 ψαράκια που μου είχαν βγάλει πρόβλημα παλιότερα, το ένα το έκανα με καναπλεξ και έφυγε την ίδια μέρα (όχι το πρόβλημα αλλά το ψάρι από τη ζωή) και το άλλο με esha, έφυγε και αυτό..αλλά όχι άμεσα όπως το άλλο με το καναπλεξ.

Τάκης
10-11-15, 19:33
Λοιπόν, μετά από καιρό άλλο ένα ψαράκι που έβγαλε θεματάκι.. (τα χρώματα ψιλοχάνει, αναπνέει που και που κλπ... ίσως και φουσκωμένη κοιλιά)

https://www.youtube.com/watch?v=IGWJdVZYx4w Βάλτε full screen και 1080p

Να κάνω μια esha 2000 γενική σε όλο το ενυδρείο? Το ψάρι είναι έτσι αρκετές μέρες, κινείται και τρέφεται κανονικά.

Τα άλλα 2 ψαράκια που μου είχαν βγάλει πρόβλημα παλιότερα, το ένα το έκανα με καναπλεξ και έφυγε την ίδια μέρα (όχι το πρόβλημα αλλά το ψάρι από τη ζωή) και το άλλο με esha, έφυγε και αυτό..αλλά όχι άμεσα όπως το άλλο με το καναπλεξ.
Δεν νομιζω πως το esha θα κανει κάτι
Το omnipur σε καραντινα μάλον θα ηταν καλύτερα

stratigos24
10-11-15, 19:58
Δεν ξέρω... φοβάμαι ότι η όλη διαδικασία (που τα παίρνω από το άλλο που είναι με τα άλλα ψάρια μαζι, τα βάζω σε καραντίνα και μένουν μόνα τους) τα στρεσσάρει.

Το omnipur μου έχει ξανα προταθεί. Το καναπλεξ δεν έκανε κάτι, ίσα ίσα φάνηκε πολύ δραστικό και και το ψάρι έφυγε άμεσα. Μη γίνει τίποτα τέτοιο και με το omni..

Τάκης
10-11-15, 20:03
Δεν ξέρω... φοβάμαι ότι η όλη διαδικασία (που τα παίρνω από το άλλο που είναι με τα άλλα ψάρια μαζι, τα βάζω σε καραντίνα και μένουν μόνα τους) τα στρεσσάρει.

Το omnipur μου έχει ξανα προταθεί. Το καναπλεξ δεν έκανε κάτι, ίσα ίσα φάνηκε πολύ δραστικό και και το ψάρι έφυγε άμεσα. Μη γίνει τίποτα τέτοιο και με το omni..
Το καναπλεξ δεν το ξερω, το ομνιπουρ είναι πιο δυνατο απο το esha αλλα δεν είναι και bactopure που αυτο το φοβάμαι, ειδικα το direct. Με την καραντινα όμως δεν παιδευεις και τα υπολοιπα

stratigos24
10-11-15, 20:05
Θα μπορούσε να γίνει omni σε όλο το ενυδρείο για αυτό αλλά και προληπτικά για τα υπόλοιπα?

Λογικά, επηρεάζει βιολογία ε?

Τάκης
10-11-15, 20:20
Δεν το κρίνω σκοπιμο, ταλαιπωρία θα είναι βρε, και μη τα συνηθίζουμε άσκοπα στα φαρμακα, αν ήταν και άλλα θα σου ελεγα να το κανεις

stratigos24
10-11-15, 20:22
Καλά ναι.. στις προηγούμενες περιπτώσεις που η μια με την άλλη είχαν καιρό απόστασης μεταξύ τους δεν κόλλησε κανένα άλλο ψάρι..

..δεν ξέρω.. δεν θέλω να το βγάλω.. το σκέφτομαι. Και την τελευταία φορά που έχασα το ψάρι με το esha είχα πει, τέλος, ποτέ κανα φάρμακα σε μικρόψαρα... δεν αντέχουν. Κανα αλάτι μόνο..

johnreta
10-11-15, 20:38
Φιλε πολυ ομορφο (λιγο ακυρο αλλα δε το ειχα δει)
Ειμαι ασχετος απο αρρωστιες δε μου εχει τυχει ποτε(εξω απο δω)
ελπιζω να το διορθωσεις και ολα να πανε καλα οποια μεθοδο και αν χρησημοποιησεις

stratigos24
11-11-15, 20:28
Λοιπόν, το ψαράκι σήμερα το απόγευμα που το είδα δεν έφαγε και ανέπνεε πιο πολύ και ήταν νομίζω λίγο χειρότερα.

Καραντίνα 10 λιτρα με λευκοκεφάλα, αεραντλία, θερμοστάτη και το βάζω μέσα. Είχα πάρει και omnipur και έριξα 11 σταγόνες, μιας και λέει 22 στα 20 λίτρα.

Το ψάρι μετά από λίγο κολύμπαγε ανάποδα και λίγο αργότερα μας άφησε..

sarpijk
11-11-15, 21:21
Αποκλειεται απλα να πηγε απο προχωρημενη ηλικια?

stratigos24
11-11-15, 21:27
Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό το ψάρι που έχασα τώρα ήταν από αυτά που γεννήθηκαν σε μένα ή από τα πρώτα. Πάντως, τα ίδια συμπτώματα είχαν και τα 3 ψάρια που έχω χάσει μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και κάτι (και όταν χάθηκε το πρώτο πχ με τα ίδια συμπτώματα δεν είχαν περάσει μάλλον ούτε τα 2 χρόνια συνολικά των ψαριών στη ζωή, ακόμα και αν ήταν ενός έτους όταν τα πήρα).

Τα ψάρια αυτά λένε ότι ζουν 3-5 χρόνια. Όταν τα πήρα να ήταν 6 μηνών? Άντε 9-10 μηνών το πολύ και τα πήρα στις 24/2/14.

Τί να πω, δεν ξέρω.

tsoui
11-11-15, 21:46
Τι να πεις παραξενα πραγματα .....κατι αναλογο περασα και εγω ακρη δεν εβγαλα ουτε καταφερα να σωσω καποιο μακαρι να σταματησει εκει.

Τάκης
11-11-15, 22:44
Εφυγε το ψαρι ε , μάλλον θα ήταν ασχημα. Κριμα :(

stratigos24
12-11-15, 22:52
Ναι, κρίμα. :(

Εδώ το βίντεο από καραντίνα για να το δείτε πως ήταν (εννοείται πριν μας αφήσει): https://youtu.be/Y9LecE0H7so
Φιλε πολυ ομορφο

Να σαι καλά, ευχαριστώ.

stratigos24
18-01-16, 16:19
Ένα update μετά από καιρό, από το ''παρατημένο'' ενυδρείο μου. :D (ανεβαίνει και βίντεο στο οποίο φαίνεται και ένας νέος γόνος περίπου 20 ημερών, που έχει ξεκινήσει να παίρνει χρώμα... ενημερωτικά, ταίστηκε με πούδρα jbl novo baby 2 βδομάδες περίπου και τώρα τρώει και από των μεγάλων μικρά κομμάτια που φεύγουν από την τσιμπήδα που ταίζω.. τρώει 3-4 φορές τη μέρα)

Η κρυπτοκορίνες έχουν ξαναβγεί (θέλουν ακόμα για να γίνουν όπως παλία αλλά οκ...). Η Λευκοκεφάλα κλασσικά οργιάζει (δίνω και κάποιες ποσότητες που και που). Οι βαλισνέριες το ίδιο, ξεφυτρώνουν από παντού. Java fern επίσης πάει καλά.

Έχω κόψει τα λιπάσματα τελείως εδώ και κανα μήνα.

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=76203&stc=1&d=1453126735

stratigos24
18-01-16, 17:28
Εδώ και το βιντεάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=W95fhsJfL5g&feature=youtu.be

tsoui
18-01-16, 20:25
E ενταξει εχει αρχισει και συνερχεται μια χαρα πολλα συγχαρητηρια για την επιφανεια ετσι μπραβο :D
Να χαιρεσαι τον μπομπιρα ωραιο vid!!!!!

stratigos24
18-01-16, 20:56
πολλα συγχαρητηρια για την επιφανεια ετσι μπραβο :D

Πολλά συγχαρητήρια που δεν κάνω τίποτα ε? :D:D

tsoui
18-01-16, 21:24
Βεβαια ξεκουραστα και πετυχημενα :D

stratigos24
19-01-16, 20:15
Άλλοι 2 γόνοι εμφανίστηκαν στο ενυδρείο. Τώρα που τάισα τα μεγάλα και τον μικρό (20 ημερών) τους είδα. :D:D

edit: 4 τελικά που κολυμπάνε ελεύθεροι και ένας ακόμα κολημμένος στο τζάμι.

stratigos24
19-01-16, 21:22
Εδώ ο ένας που είναι στο τζάμι:

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=76223&stc=1&d=1453231371

stratigos24
19-01-16, 21:35
Η κρυπτοκορίνες...

Αν μπορει ας το διορθώσει κάποιος το ''η'' με ''οι''.. γιατί δεν μπορώ να κάνω edit.

Σόρρυ για το διπλό ποστ, πίστεψα ότι θα το συγχωνεύσει.

tsala
20-01-16, 10:14
να σου ζησουν οι ψαρουκλες στρατηγε! ;)

stratigos24
20-01-16, 11:28
Να σαι καλά Γιάννη! :p

bloskas
20-01-16, 12:09
Ωραια στρατηγε! μεγαλωνει η ομαδα!

stratigos24
20-01-16, 12:53
Ωραια στρατηγε! μεγαλωνει η ομαδα!

Να μεγαλώσει, ναι, αλλά να χωράνε μετά στα 60 λίτρα..:D:D

(δεν ήμαστε για μεγαλύτερο στην παρούσα φάση..)

tsoui
20-01-16, 22:12
To εχεις κανει γκαποενυδρειο δε βλεπω την ωρα να δω αγγελια χαριζονται χαχαχα ομορφα πραγματα να σου ζησουν!!!

stratigos24
20-01-16, 23:18
Χαχα.. ευχαριστώ!

stratigos24
08-02-16, 20:51
Από όσο παρατηρώ, τα espei δεν τρώνε τον γόνο τους. Είναι πολλές οι φορές που ένα μεγάλο espei είναι δίπλα σε 2-3 γόνους αλλα κάνει λες και δεν υπάρχουν.

tsoui
08-02-16, 21:24
Τωρα τα συμπαθω περισσοτερο :D

tsala
08-02-16, 21:40
Μαλλον καθονται προσοχη οταν περναει ο stratigos :D:D

stratigos24
09-02-16, 01:19
Μαλλον καθονται προσοχη οταν περναει ο stratigos :D:D

Λες ε?

Πάντως τα αυγά τους τα τρώνε αν τα πετύχουνε (όπως φαίνεται και σε ένα παλιό βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=FYAIbg4w_Vo) που είχα βάλει από την αναπαραγωγή τους).

Aν δω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα μεγάλα και τους γόνους θα ενημερώσω.

Οι γόνοι είναι 6 και ένας ο μεγαλύτερος που είναι τώρα κανονικό μικρό με χρώματα ψαράκι.

stratigos24
23-02-16, 16:44
Τελικά ισχύει ότι τα rasbora espei δεν πειράζουν τον γόνο τους, τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στο ενυδρείο μου. Τώρα, αν μείνουν ατάιστα για κάποιο καιρό τα μεγάλα δεν ξέρω τί μπορεί να συμβεί.

Βάζω και ένα βιντεάκι που έβγαλα τώρα, που φαίνονται κάποιοι γόνοι (κάποιοι είναι λιγότερων ημερών από ότι κάποιοι άλλοι) και φαίνεται και πόσο ψαράκι έχει γίνει εκείνος που γεννήθηκε στα τέλη Δεκέμβρη. Όλα μεγαλώνουν με πούδρα της jbl (novo baby no1 κουτάκι) και όσο μεγαλώνουν συνεχίζουν να τρώνε από αυτή καθώς και μικρά κομμάτια που πέφτουν από τις τροφές σε φυλλαράκια των μεγάλων ψαριών.

Σύνολο οι γόνοι τώρα είναι 7.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=lnKH8X_yA28&feature=youtu.be

tsala
23-02-16, 16:56
Μπραβο! Αυτα ειναι!
Αν δεν τα πειραζουν κιολας και τρεφονται με ευκολες τροφες , τι αλλο να ζητησεις!

stratigos24
02-06-16, 16:46
Να, εδώ μωρέ, κλαδεψα λίγο τις βαλλισνέριες από το 60λιτρο..

Πού ήταν όλα αυτά ρε παιδία;;; Γελάω μόνος μου..

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=79827&stc=1&d=1464879547

Τώρα είναι κάπως έτσι το ενυδρείο.

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=79828&stc=1&d=1464879547

tsoui
03-06-16, 14:07
:D:DΕχεις μπει στο σωστο μονοπατι

delta66
03-06-16, 14:10
Η λευκοκεφαλα δεν σου παει καθολου καλα φιλε :D

stratigos24
03-06-16, 14:36
:D:DΕχεις μπει στο σωστο μονοπατι

Nαι, ναι.. :p

Η λευκοκεφαλα δεν σου παει καθολου καλα φιλε :D

stratigos24
11-06-16, 22:12
Ένα βιντεάκι σημερινό, φαίνονται και κάποιοι νέοι γόνοι καθώς και κάποια ψαράκια που έχουν μεγαλώσει.

720 ή 1080p επιλέξτε:

6eMOKZ7QZZk

tsala
11-06-16, 23:45
ωραιος, να σου ζησουν!
μια σκουπα την θελεις ομως! :D:D

stratigos24
12-06-16, 00:05
Η αλήθεια είναι πως θέλει, αλλά δεν μπορώ με τη λευκοκεφάλα στην επιφάνεια.. :)

Νεκρά κέλυφη κάτω.. χαμός.

stanisalus18
18-04-17, 06:55
Χαθηκες Στρατηγε. Χρονια πολλα. Πως τα παει το ενυδρειο; Θα εχουμε καποιο update εδω;

stratigos24
23-04-17, 22:02
Χαθηκες Στρατηγε. Χρονια πολλα. Πως τα παει το ενυδρειο; Θα εχουμε καποιο update εδω;

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Ναι, είχα διάφορα θέματα το 16' με τρεξήματα κλπ και δεν έμπαινα.

Καλά πάει ο ενυδρείο, σήμερα μάλιστα καθάρισα και το φίλτρο :D :D (είχα 2 χρόνια να το καθαρίσω... fluval 106) και προς μεγάλη μου έκπληξη δεν είχε πιάσει μέσα τρελά πράγματα όπως εξωτερικά φίλτρα φίλων μου που καθαρίζονται κάθε 6μηνο - χρόνο. Εντύπωση έκανε και σε εκείνους (είχαν έρθει από το σπίτι πριν το καθαρίσαμε μαζί παρεούλα κλπ).

Βάζω 1 φωτό από το ενυδρείο για το πώς είναι σήμερα :smt040 (πριν μια βδομάδα κλάδεψα και τις βαλισνέριες γιατί είχαν μακρύνει πολύ πάλι και έβγαλα και κάποια ποσότητα από τη Λευκοκεφάλα για να δώσω σε φίλο).

Ανεβάζω και ένα σύντομο βίντεο για να το δείτε καλύτερα.

tsoui
23-04-17, 22:35
Χρονια Πολλα!
Τελειο!!! :D Χαιρομαι που εισαι στο σωστο μονοπατι ακομα :D

stratigos24
23-04-17, 22:45
Edit:

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=0RM8bZyUh-8
Χρονια Πολλα!
Τελειο!!! :D Χαιρομαι που εισαι στο σωστο μονοπατι ακομα :D

Ναι, σωστό μονοπάτι..

Αυτό του τύπου ''δεν κάνω τίποτα και ότι βγει'' ε;;'' :D :D

Έχουν βγει Βαλισνέριες μπροστά, πλάι, πίσω, παντού δηλαδή, εκτός από τα δεξιά που τις είχα ξεκινήσει. (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=76203&d=1453126727)

tsoui
23-04-17, 22:51
Το τυχαιο ειναι η μαγεια της φυσης :grin::smt040

Sakisdraminos
03-12-17, 16:17
Ωραίο ενυδρείο παίζεις, λίγο με τα φυτά για να γίνει ακόμα καλύτερο .
Το θερμαντήρα αν θες βάλτον στο τζαμί.
Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν!!!