PDA

Επιστροφή στο Forum : Aσιατικό ενυδρείο με Rasbora espei


Σελίδες : [1] 2

stratigos24
29-01-14, 16:19
Πηρα σημερα ενα ενυδρειο aquatlantis 60x30x35 και σκεφτομαι να το στησω για μονομαχο. Θελω ομως βοηθεια σε καποια πραγματα...

1)

Το ενυδρειο εχει φωτισμο 10w led (εβγαινε παρομοιο ενυδρειο στα ιδια χρηματα, της ιδιας μαρκας, ιδιες διασταεις και φωτισμο Τ8 15w, αλλα προτιμησα αυτο με τον led φωτισμο, μιας και τα εβαλα διπλα - διπλα και αυτο με την Τ8 ειχε ουτε το μισο φωτισμο σε ενταση απο το led). Tι φυτα να διαλεξω? Σκεφτομαι να βαλω μονο φυτα που δεν θελουν ιδιαιτερα λιπασματα (αντε να βαλω καμια ταμπλετα βυθου αν χρειαστει, αλλα ως εκει) και υπαρχουν στον βιοτοπο των μονομαχων. Μεχρι στιγμης στο νου μου εχω το java fern. Θα τα καταφερει με τον φωτισμο και χωρις λιπασμα? Τι αλλο προτινετε? Θα ψαξω και εγω τωρα τα υπολοιπα θεματα και υπομνηματα που υπαρχουν για τα φυτα σε μονομαχοενυδρειο.

2)

Τι βυθο βαζω? Οκ, δεν θα ειναι ανοιχτοχρωμος αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω. Αμμο ή χαλικι (λεπτο ή οχι, γιατι κλπ)? Σκεφτομαι κατι σε καφε αποχρωση παντως για τον βυθο.

3)

Τι ξυλα να βαλω? Εχω καποιες ριζες redmoor (https://www.google.com/search?q=Driftwood&client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t27&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LA3pUt-NDaP_ywP1_4GAAw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1553&bih=761#channel=t27&q=redmoor+wood&tbm=isch). Kανουν? Εχω και κατι τετοιες πετρες (http://www.garnelen-tom.de/zwerggarnelen-shop/bilder/produkte/gross/Versteinertes-Laub-1kg_b2.jpg), κανουν ή ειναι αιχμηρες για το μονομαχο?

4)

Μαυρο (ή γενικα σκουρο) φοντο βαζουμε στο μονομαχο ή κανει αντανακλαση, κοιταει τον εαυτο του και δεν κανει?
Ακομα, ισχυει οτι πρεπει να του δινουμε την δυνατοτητα για λιγα λεπτα τη μερα να κανει flaring?

5)

Eνα φιλτρακι οπως το sicce micron (http://www.sicce.com/prodottiDettaglio_eng.php/prodotto=micron/idprodotto=2) αρκει για αυτα τα λιτρα για μονομαχο?


Αυτα προς το παρον και οτι αλλο μου ερθει, το ρωταω..

Maverick
29-01-14, 18:14
Μερικές απόψεις:

1) Από φυτά είμαι ο λιγότερο ειδικός να σου προτείνει (από άλγες ξέρω :D), αλλά σίγουρα τους αρέσουν τα επιφανείας (πχ Pistia stratiotes το οποίο είναι και παγκόσμιας εξάπλωσης). Κολυμπούν ανάμεσα στις ρίζες και κάνουν φωλιές ανάμεσα στα φύλλα.

2) Ο μονομάχος θα είναι μόνος του; Αν όχι, θα εξαρτηθεί και από τα άλλα είδη που θα βάλεις... Είναι και θέμα γούστου νομίζω το συγκεκριμένο ;)

3) Εγώ θα έβαζα κάτι σε μοπάνι ή driftwood που δεν έχουν πολλά κλαδάκια και μυτερές άκρες (δεν ξέρω τα δικά σου πως είναι βέβαια). Και από πέτρες θα πήγαινα σε πιο λείες, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης αποξηραμένα φύλλα catappa (ή αντίστοιχα από ελληνικά δέντρα) είναι must για το βυθό (σκουραίνουν το νερό, ρίχνουν λιγο το pH και βγάζουν διάφορες ευεργετικές ουσίες στο νερό).

4) Μαύρο συνήθως δε βάζουμε λόγω αντανακλάσεων όπως είπες, μπορείς να βάλεις κάτι σχετικά σκούρο οπως καφέ ή πράσινο (και μάυρο μπορεί να είναι ΟΚ αλλά θέλει δοκιμή - εξαρτάται από το ενυδρείο/φωτισμό και το ψάρι). Αυτό με το καθρεφτάκι δεν είναι απαραίτητο, αλλά το κάνουν αρκετοί για να κρατάνε πιο ζωηρούς τους μονομάχους τους (και πάλι μάλλον είναι θέμα ψαριού).

5) Και πάλι εξαρτάται αν θα είναι μόνος του. Αν μιλάμε για 1 μονομάχο μόνο σε 60 λίτρα, το πιο μικρό φίλτρο του εμπορίου θα είναι αρκετό. Αν βάλεις κι άλλους συγκατοίκους θα χρειαστείς μεγαλύτερο (γενικά όμως η ροή θα πρέπει να είναι περιορισμένη).

Καλή συνέχεια! Περιμένουμε φωτος από το στήσιμο ;)

ilias vag
29-01-14, 18:18
φίλε πόσο πήγε το πακέτο σε χρήματα.......αύριο θα κάνω μια τσάρκα για τιμές και θέλω να ξέρω

stratigos24
29-01-14, 18:32
Μερικές απόψεις:

1) σίγουρα τους αρέσουν τα επιφανείας

2) Ο μονομάχος θα είναι μόνος του; Αν όχι, θα εξαρτηθεί και από τα άλλα είδη που θα βάλεις... Είναι και θέμα γούστου νομίζω το συγκεκριμένο ;)

3) Επίσης αποξηραμένα φύλλα catappa (ή αντίστοιχα από ελληνικά δέντρα) είναι must για το βυθό (σκουραίνουν το νερό, ρίχνουν λιγο το pH και βγάζουν διάφορες ευεργετικές ουσίες στο νερό).

4) Μαύρο συνήθως δε βάζουμε λόγω αντανακλάσεων όπως είπες, μπορείς να βάλεις κάτι σχετικά σκούρο οπως καφέ ή πράσινο (και μάυρο μπορεί να είναι ΟΚ αλλά θέλει δοκιμή

5) Και πάλι εξαρτάται αν θα είναι μόνος του.

Καλή συνέχεια! Περιμένουμε φωτος από το στήσιμο ;)

1)

Οκ, υπαρχει ενδεχομενο να βαλω και καποιο φυτο επιφανειας, αλλα θελω καποιο που ναι μεν να ειναι και στον βιοτοπο του αλλα να μην λερωνει πολυ το ενδυρειο (οπως εχω ακουσει πχ για το κερατοφυλλο). Στο προηγουμενο σεταπ ειχα riccia και ηταν οκ. Φακη φοβαμαι να βαλω, μιας διαβαζω οτι αμα τη βαλεις δεν γλιτωνεις μετα απο αυτη. Παντα θα μενει καποιος σπορος και θα ξανα εμφανιζεται.

2)

Αν γινει τελικα μονομαχοενυδρειο (που το πιο πιθανο αυτο ειναι δηλαδη), ναι μονος του. Ισως βαλω και 2-3 θηλυκες αργοτερα, αλλα δεν νομιζω. Δεν με τρελαινει η ιδεα, απλα το λεω γιατι ποτε δεν ξερεις..

3)

Εννοειται οτι θα εχει ο βυθος καταπα (ισως και alder cones) και το νερο θα επεξεργαζεται με τυρφη για να πεσουμε κατω απο 7.

4)

Οκ, το δοκιμαζουμε.

5)

Οπως ειπα στο 2, ναι θα ειναι μονος του. Ειπα να μην χρησιμοποιησω το μαμα φιλτρο που εχει το ενυδρειο (Mini Biobox 2) γιατι ειναι μεγαλο και το μονο που εχω εσωτερικο (γιατι εχω και ενα eheim 2041 αλλα ειναι για πιαστα χωρις καπακι ενυδρεια) ειναι το sicce. Εχω και αλλο ενα που δινει η juwel στο rekord 600 αλλα εκεινο θα ειναι για την επεξεργασια του νερου στο βαρελι με τυρφη. Και εκεινο ειναι μεγαλο επισης σε μεγεθος.
-------------------------
φίλε πόσο πήγε το πακέτο σε χρήματα.......αύριο θα κάνω μια τσάρκα για τιμές και θέλω να ξέρω

Επιπλο με ενυδρειο μαζι και το ενυδρειο εχει φιλτρο το mini biobox 2 (το οποιο εχει μεσα του ενυδρειακο βαμβακι, ανθρακα, μακαρονι και σφουγγαρι), θερμοστατη aquatlantis 75w και φωτισμο 10w led.

Τιμη 116 ευρω, Pet City.

Edit: Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι το Atlantis 60 με led (υπαρχει ενα μπερδεμα με τα ενυδρεια της aquatlantis, μοιαζουν πολυ μεταξυ τους τα bemudes, aquadream και atlantis, γιαυτο και το επισημαινω). Για bermudes 60 πηγαινα με τ8 λαμπα και πηρα αυτο. Και το bermudes 60 και το aquadream 60 και το start 55 της aquatlantis στα ιδια χρηματα βγαινουν περιπου με αυτο που πηρα.

kgf12345
29-01-14, 18:56
απο φυτα,java fern,κρυπτοκορινες,μος,και επιφανειας πιστια η ιακυνθο του νερου.(βαλε ιακυνθο και θα με θυμηθεις-θα παθεις πλακα με το φυτο;))
αν μπορεις να βρεις και φυτα για λιμνες,εκουιζετουμ,βουρλα και λοιπα "καλαμοειδη",επισης θα με θυμηθεις;) ο αντεμισαρης εχει.και μετα ειναι και ο τυπας που ειχα παρει εγω,που εχει μονο υδροβια(αλλα ειναι στο μαραθωνα)
εχω στοιχεια του ομως αν χρειαζεσαι.

εχω ξεκινησει μια προσπαθεια για να μεγαλωσω ρυζι...
αν ευδοκιμησει,θα σου πω:D

stratigos24
29-01-14, 19:02
απο φυτα,java fern,κρυπτοκορινες,μος,και επιφανειας πιστια η ιακυνθο του νερου.(βαλε ιακυνθο και θα με θυμηθεις-θα παθεις πλακα με το φυτο;))
αν μπορεις να βρεις και φυτα για λιμνες,εκουιζετουμ,βουρλα και λοιπα "καλαμοειδη",επισης θα με θυμηθεις;) ο αντεμισαρης εχει.και μετα ειναι και ο τυπας που ειχα παρει εγω,που εχει μονο υδροβια(αλλα ειναι στο μαραθωνα)
εχω στοιχεια του ομως αν χρειαζεσαι.

εχω ξεκινησει μια προσπαθεια για να μεγαλωσω ρυζι...
αν ευδοκιμησει,θα σου πω:D

Αααα...και κρυπτοκορινα? Ενα απο τα αγαπημενα μου φυτα. Στο πρωτο μου ενυδρειο (βυθος seachem flurite red) τα ειχε παει τελεια (http://imageshack.us/photo/my-images/585/p1030973q.jpg/).

Υπαρχουν κρυπτοκορινες απο ασια και αμερικη ή ειναι απο παντου και αυτες και βαζω οποια να ειναι?

Το ρυζι δεν το ξερω... :)

Παω να ψαξω για τον Ιακυνθο.

Edit: Μολις μου απαντησαν απο την aquatlantis που τους ειχα ρωτησει αν ξερουν απο τα led τους τα kelvin και lumens αλλα δυστυχως (τουλαχιστον αυτος που μιλησα) δεν ειχε τετοιες πληροφοριες.

kgf12345
29-01-14, 19:04
κρυπτοκορινες φουλ στην ασια και φουλ βιοτοπικο για μονομαχους.οχι για ολους βεβαια,αλλα μην το παμε και τοσο αυστηρα:D
εχει ομως πολλες και συχνα και σε μερη με μονομαχους και με γκουραμια.

αν δεις το θεμα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66475&highlight=betta+imbellis

θα βρεις λινκς.το ειχα ανοιξει κυριως για imbellis,αλλα θα βρεις και για αλλα ειδη στα ιδια λινκς.

stratigos24
29-01-14, 21:01
Τετοια ενυδρεια φανταζομαι ειναι καταλληλα απο θεμα στησιματος για μονομαχο ενυδρειο. Σωστα?

1 (http://www.aquaticquotient.com/gallery/files/5/1/3/9/tankshot_original.jpg)
2 (http://simulationeight.net/fish2011/jan11inka/full.jpg)
3 (http://www.practicalfishkeeping.co.uk/custom/images/medium/4d4c65d905f4c.jpg)
4 (http://www.simulationeight.net/fish2010/march13tanks/huallagafull.jpg)

Ακομα θελω να ρωτησω κατι (γενικα) για αυτο που λεμε οτι πηδαει και οτι θελει καπακι (και αλλα ψαρια πηδανε και θελουν)...Χαζη η ερωτηση αλλα μου ειχε δημιουργηθει καποια στιγμη η απορια: ''Καλα, αν πηδηξει και σκασει στο καπακι και παλι μεσα, δεν θα χτυπησει - πονεσει?''.:D Καλα εννοειται οτι πιο πολυ θα πονεσει αμα σκασει στο πατωμα...:)

Cryptocoryne wendtii ηταν αυτη που ειχα και μαλλον για τετοια θα παω (αν βρω) που ειναι ψιλο καφε.

Edit: Αν και βλεπω τωρα οτι υπαρχει cryptocoryne wendtii brown, cryptocoryne wendtii green κλπ...

Aκομα, αν τελικα το κανω μονομαχο ενυδρειο, να εχω προμηθευτει για καλο και για κακο ενα melafix εξαρχης?

johnreta
29-01-14, 21:13
Καλησπέρα φίλε μου καλή αρχή να ευχηθώ ξανά!Μήπως και καλός πολίτης??

Και να πω ότι χρειαστείς από τα παρακάτω πες μου να σου κρατήσω όταν εχω εύκαιρα κλαδέματα αν περνάς και απο αμπελόκηπους!

Pogostemon helferi, rotala rotundifolia, pinnatifida hygrophila,riccia fluitans, Xmas moss, Eichhornia Diversifolia, ludwigia repens rubin, staurogyne repens, cuba, Polygonum Sao Paolo, Ludwigia Inclinata Cuba, Pogostemon Erectus, Lobelia Cardinalis mini, anubia nana , pistia stratiotes( εγώ προτείνω πίστια αντί κερατόφυλλο η άλλο είδος!¨)

Αμα πηδήξει δεν ειναι το θεμα αν θα πονέσει αλλά πόσο σύντομα θα το καταλάβεις εσύ οτι το έκανε και λογικά θα κάνει πρώτα χαρτογράφηση του ενυδρείου πριν το επιχειρήσει.. 'prison break' :P xexe

Maverick
29-01-14, 21:15
''Καλα, αν πηδηξει και σκασει στο καπακι και παλι μεσα, δεν θα χτυπησει - πονεσει?''.:D Καλα εννοειται οτι πιο πολυ θα πονεσει αμα σκασει στο πατωμα...:)

Σωστά (άσε που αν μείνει στο πάτωμα :smt039), αλλά γενικά αν υπάρχει καπάκι δεν κάνουν καν την απόπειρα (βλέπουν πότε υπάρχει χώρος/τρύπα/σχισμή για να πηδήξουν και πότε όχι).

stratigos24
29-01-14, 21:19
Καλησπέρα φίλε μου καλή αρχή να ευχηθώ ξανά!Μήπως και καλός πολίτης??

Και να πω ότι χρειαστείς από τα παρακάτω πες μου να σου κρατήσω όταν εχω εύκαιρα κλαδέματα αν περνάς και απο αμπελόκηπους!

Pogostemon helferi, rotala rotundifolia, pinnatifida hygrophila,riccia fluitans, Xmas moss, Eichhornia Diversifolia, ludwigia repens rubin, staurogyne repens, cuba, Polygonum Sao Paolo, Ludwigia Inclinata Cuba, Pogostemon Erectus, Lobelia Cardinalis mini, anubia nana , pistia stratiotes( εγώ προτείνω πίστια αντί κερατόφυλλο η άλλο είδος!¨)

Αμα πηδήξει δεν ειναι το θεμα αν θα πονέσει αλλά πόσο σύντομα θα το καταλάβεις εσύ οτι το έκανε και λογικά θα κάνει πρώτα χαρτογράφηση του ενυδρείου πριν το επιχειρήσει :P xexe

Ναι ναι...και καλος πολιτης.;)

Να σαι καλα, σε ευχαριστω πολυ.

Θα ριξω και μια ματια στα φυτα που εχεις, αν καποιο μου κανει να μου δωσεις.

Αμα πηδηξει και σκασει στο καπακι και παλι μεσα, ισως να μην το καταλαβω ποτε...:D
-------------------------
Σωστά (άσε που αν μείνει στο πάτωμα :smt039), αλλά γενικά αν υπάρχει καπάκι δεν κάνουν καν την απόπειρα (βλέπουν πότε υπάρχει χώρος/τρύπα/σχισμή για να πηδήξουν και πότε όχι).

Α, βλεπουν... οκ!:p


-------------------------


Το φιλτρακι sicce που εχω, ξερω οτι εχει σκαλες για ενταση.

Με βαση αυτη τη φωτο (http://www.bioaquatek.com/img/sicce-micron/micron-adjust.jpg), στο 1 θα ειναι οκ? Αν και μου φαινεται πως και στη 2 - 3 θα ειναι οκ για το μονομαχο απο ροη. Θα το δω και στην πραξη.

Ακομα, δεν ξερω τι θα πρωτοχωρεσει στον καδο (https://www.google.gr/search?q=sicce+micron&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jVTpUpHaLofKtAa0qIC4BQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=699#facrc=_&imgdii=_&imgrc=wkEEWv0aOisAKM%253A%3BpA0jRwSNsucwIM%3Bhttp% 253A%252F%252Fplacek.cz%252Fcontent%252Fimages%252 Fthumbs%252F0017768_npl_zeolit_uhl_sicce_micron_2_ ks_350.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Fplacek.cz%252Fgr% 252Fvyrobek-8672%252Fnapln-zeolit-uhli-sicce-micron-2-ks%3B350%3B262) (εδω γελαμε) του. :p. Σφουγγαρι? Mini siporax? Τι απ'ολα? αχαχ

Θα βαλω 2 siporax mini, μια φλυδα σφουγγαρι και θα ειναι οκ....:D

ChocolatePuma
29-01-14, 22:03
Τετοια ενυδρεια φανταζομαι ειναι καταλληλα απο θεμα στησιματος για μονομαχο ενυδρειο. Σωστα?

1 (http://www.aquaticquotient.com/gallery/files/5/1/3/9/tankshot_original.jpg)
2 (http://simulationeight.net/fish2011/jan11inka/full.jpg)
3 (http://www.practicalfishkeeping.co.uk/custom/images/medium/4d4c65d905f4c.jpg)
4 (http://www.simulationeight.net/fish2010/march13tanks/huallagafull.jpg)

Ακομα θελω να ρωτησω κατι (γενικα) για αυτο που λεμε οτι πηδαει και οτι θελει καπακι (και αλλα ψαρια πηδανε και θελουν)...Χαζη η ερωτηση αλλα μου ειχε δημιουργηθει καποια στιγμη η απορια: ''Καλα, αν πηδηξει και σκασει στο καπακι και παλι μεσα, δεν θα χτυπησει - πονεσει?''.:D Καλα εννοειται οτι πιο πολυ θα πονεσει αμα σκασει στο πατωμα...:)


Aκομα, αν τελικα το κανω μονομαχο ενυδρειο, να εχω προμηθευτει για καλο και για κακο ενα melafix εξαρχης?

Απ τα λίγα που ξέρω θα σου πρότεινα να αποφύγεις το Νο2, γιατί κρύβει αρκετές "παγιδες" και γενικά με τους μονομάχους θα πρέπει να αποφευγεις τέτοια στησίματα, για να μην προκληθούν τραυματισμοί

Ο δικός μου μονομάχος είναι σε ανοιχτό ενυδρείο με στάθμη νερού 10 εκατοστά από το τελείωμα και πλέον τρώει απ το χέρι μου. Αρχικά πηδούσε μόλις με έβλεπε να πλησιάζω

Το melafix ποτε δεν έκανε κακό να "περιμενει" σε ένα συρτάρι. Μακάρι να μην το χρειαστείς ποτέ!

Με το καλό να χαρείς το ενυδρειο και καλή συνέχεια :D

stratigos24
29-01-14, 22:11
Απ τα λίγα που ξέρω θα σου πρότεινα να αποφύγεις το Νο2, γιατί κρύβει αρκετές "παγιδες" και γενικά με τους μονομάχους θα πρέπει να αποφευγεις τέτοια στησίματα, για να μην προκληθούν τραυματισμοί

Ο δικός μου μονομάχος είναι σε ανοιχτό ενυδρείο με στάθμη νερού 10 εκατοστά από το τελείωμα και πλέον τρώει απ το χέρι μου. Αρχικά πηδούσε μόλις με έβλεπε να πλησιάζω

Το melafix ποτε δεν έκανε κακό να "περιμενει" σε ένα συρτάρι. Μακάρι να μην το χρειαστείς ποτέ!

Με το καλό να χαρείς το ενυδρειο και καλή συνέχεια :D

Ευχαριστω και εγω ελπιζω να το χαρω..

Το νο2 μοιαζει πολυ με το 4, απλα στο 4 ειναι πιο ανοιχτος ο χορος και εχει λιγοτερες ''παγιδες''. Μην πιαστει πουθενα φοβομαστε?

Και αλλη ερωτηση για το αλμα: Οκ, εσυ το εχεις 10 εκατοστα. Αλλοι που το εχουν ~5, δεν φτανει να πηδηξει παλι εξω? Στα δικα σου 10 αποκλειεται ε?

Edit: Διαβασα σε ξενο φορουμ καπου, οτι μπορει να πηδηξει και 2-3 ιντσες το οποιο μεταφραζεται ''ως και 7.5 εκατοστα''. Να ισχυει? Ξερει κανεις με σιγουρια κατι?

εγω με το καπακι θα το αφησω, αλλα ενημερωτικα να ξερουμε γενικα. Μην νομιζει καποιος οτι επειδη στο ανοιχτο του ενυδρειο εχει το νερο 3-4 δαχτυλα κατω ειναι οκ..

ChocolatePuma
29-01-14, 22:44
http://www.youtube.com/watch?v=lkfWg35lgXU
Δες πόσο έξυπνοι είναι

kgf12345
29-01-14, 22:46
πηδαει και περισσοτερο.τα 7 εκατοστα τα εχει για πλακα:D
οι δικοι μου στη λιμνη πηδαγανε απο μεσα απτη λιμνη στο αυλακι που βρισκοτανε πιο πανω και ειχε την ελαφροπετρα,και ητανε σιγουρα καμια 15αρια εκατοστα σε καποιες μερες που επεφτε η σταθμη μη σου πω και 20.και παραπανω απο τοσο μπορουνε να πηδηξουνε,ειμαι σιγουρος.

genecr
29-01-14, 22:46
καλή αρχή φίλε μου, και εγώ κατι παρόμοιο ετοιμάζω :p
τα aquascape που κοιτάς δε νομίζω να ταιριαζουν με φυτά βυθου αλλά μόνο με επιφανείας, και μιας και θα έχεις καπάκι δεν ξέρω κατα πόσο θα το ευχαριστηθείς... και αν θα ευδοκιμήσουν και τα φυτά (σκέψεις κάνω και προσπαθω να αποφασίσω και για το δικό μου)

stratigos24
29-01-14, 22:50
http://www.youtube.com/watch?v=lkfWg35lgXU
Δες πόσο έξυπνοι είναι

Το εχω δει, αλλα δεν μας δειχνει ποσο μπορει να πηδηξει.

πηδαει και περισσοτερο.τα 7 εκατοστα τα εχει για πλακα:D
οι δικοι μου στη λιμνη πηδαγανε απο μεσα απτη λιμνη στο αυλακι που βρισκοτανε πιο πανω και ειχε την ελαφροπετρα,και ητανε σιγουρα καμια 15αρια εκατοστα σε καποιες μερες που επεφτε η σταθμη μη σου πω και 20.και παραπανω απο τοσο μπορουνε να πηδηξουνε,ειμαι σιγουρος.

Φαντασου....:confused: Οποτε να ξερουμε τι λεμε σε καποιον που εχει ανοιχτο ενυδρειο, με πιο χαμηλα την σταθμη του νερου, με μονομαχο και κοιμαται ησυχος...

καλή αρχή φίλε μου, και εγώ κατι παρόμοιο ετοιμάζω :p
τα aquascape που κοιτάς δε νομίζω να ταιριαζουν με φυτά βυθου αλλά μόνο με επιφανείας, και μιας και θα έχεις καπάκι δεν ξέρω κατα πόσο θα το ευχαριστηθείς... και αν θα ευδοκιμήσουν και τα φυτά (σκέψεις κάνω και προσπαθω να αποφασίσω και για το δικό μου)

Κοιτα, ναι δεν ''ταιριαζουν'' με πολλα φυτα βυθου αλλα αμα δεν αφησεις να πιανει ολη την επιφανεια ενα φυτο (επιφανειας), τοτε ισως μενει και φως για κανενα απο κατω.

nikolakis94
29-01-14, 23:14
Εγω θυμαμαι την ωρα του ταισματος πηδουσαν πολύ.Μια θηλυκια θυμαμαι πηδηξε επεσε στο πατωμα και για λιγο δεν πηγε κατω από το επιπλο.

stratigos24
29-01-14, 23:20
Κατι αλλο. Προβλημα νηκτικής κύστης παρουσιαζουν και οι μονομαχοι? Καλο ειναι και αυτους να τους ταιζουμε μεσα στο νερο, παρα να περνουν την τροφη τους ενω αυτη επιπλεει στη επιφανεια κλπ? Νομιζω οχι, μιας και αναπνεει και ατμοσφαιρικο αερα. Σωστα? Εδω βλεπω οτι τρωνε και απο το χερι και κανουν αλμα στον αερα για να παρουν την τροφη (Σπυροοοο... παλι εχθες εβλεπα τα βιντεακια...χαχα)

Edit: Nα παιξει καμια αντιγραφουλα του γνωστου βιοτοπικου (http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php/mobile/content.php?sid=66) να τελειωνουμε? Ειναι και στο ιδιο μεγεθος με το δικο μου ενυδρειο (δειχνει πιο κατω σε εικονες πως το φτιαχνει). :p

Maverick
30-01-14, 01:19
Οι πλακάτ και άλλα είδη με κοντά πτερύγια (πχ B. imbellis) έιναι καλύτεροι κολυμβητές από αυτούς με τα μακριά πτερύγια, άρα πηδάνε και πιο ψηλά ;)

stanisalus18
30-01-14, 03:25
Edit: Nα παιξει καμια αντιγραφουλα του γνωστου βιοτοπικου (http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php/mobile/content.php?sid=66) να τελειωνουμε? Ειναι και στο ιδιο μεγεθος με το δικο μου ενυδρειο (δειχνει πιο κατω σε εικονες πως το φτιαχνει). :p

Δεν δουλεύει το λινκ ή μόνο σε μένα δεν μου το εμφανίζει?

Maverick
30-01-14, 05:11
Προβλημα νηκτικής κύστης παρουσιαζουν και οι μονομαχοι? Καλο ειναι και αυτους να τους ταιζουμε μεσα στο νερο, παρα να περνουν την τροφη τους ενω αυτη επιπλεει στη επιφανεια κλπ? Νομιζω οχι, μιας και αναπνεει και ατμοσφαιρικο αερα. Σωστα?

Πρόβλημα νηκτικής κύστης έχουν καμιά φορά τα μικρά λόγω διατροφής (δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56967). Αν δε διορθωθεί έγκαιρα και η νηκτική κύστη δεν αναπτυχθεί σωστά (μέχρι το πίσω μέρος του σώματος) το ψάρι έχει πρόβλημα και ως ενήλικο (η γνωστή κατάσταση με το σώμα του να "πέφτει" προς τα πίσω και να μην ισορροπεί σωστά στη στήλη του νερού). Τα ενήλικα απ' όσο ξέρω μόνο μέσω βακτηριακής μόλυνσης μπορεί να πάθουν αντίστοιχο πρόβλημα, όχι από κακή διατροφή. Καμιά φορά όμως παθαίνουν φούσκωμα λόγω δυσκοιλιότητας και μπορεί να έχουν παρόμοια προβλήματα στην κολύμβηση ;)

stratigos24
31-01-14, 01:16
@stanisalus

Εμενα το ανοιγει κανονικα.


@Maverick

;)


-------------------------


Απο το ενυδειο του Farmer (που εβαλα πιο πανω link), διαβαζοντας οτι για υποστρωμα εβαλε ενα ''granular soil substrate'' μου ηρθε στο μυαλο το Seachem flourite (τετοιου τυπου δεν εννοει?), αλλα οπως παντα η τιμη του ειναι ''λιγο'' τσουχτερη και σκεφτηκα το Jbl Manando που ειναι πολυ φθηνοτερο, μαρεσει πολυ οπτικα και το χρωμα του μαρεσει, αλλα θελω να ρωτησω: Και αυτο ''βοηθαει'' στο κατεβασμα του ph και των σκληροτητων με βαση αυτο που λεει ο farmer, οτι κανει αυτο το ''granular soil substrate'' που εβαλε?

''is useful in set-ups requiring soft and acidic water, as it brings down the hardness and pH''

Kαι τελος, αν κανει το mamando, 10 κιλα μου φτανουν φανταζομαι, σωστα?

Kαμια αλλη ιδεα για βυθο τετοιου τυπου?

Edit: Για το manado τελικα διαβαζω διαφορα... Καποιοι κανουν λογo για μεγαλη αυξηση της Gh σε ξενα φορουμς. Αλλοι λενε πως αυτο διορθωνεται με πολυ καλο πλυσιμο (πολλες φορες οχι 1-2) με ζεστο νερο προ χρησης. Τι να πω....μαλλον δεν θα το ρισκαρω...

stratigos24
01-02-14, 15:39
Εγώ θα έβαζα κάτι σε μοπάνι ή driftwood που δεν έχουν πολλά κλαδάκια και μυτερές άκρες

Πηρα σημερα 2 driftwood, σε καλο μεγεθος πιστευω για τις διαστασεις του ενδυρειου μου (περιπου 45-50 εκατοστα ειναι σε μηκος του καθενος ξυλου, η μεζουρα που φαινεται στην φωτογραφια ειναι στο 1 μετρο).

Για πειτε και καποια προταση για βυθο? Πιο καλα να παω σε χαλικι - αμμο ή να κινηθω προς seachem flourite - eco complete (το ειδα σημερα και διαβασα να λενε πολυ καλα λογια, ισως συμφερει και πιο καλα απο το flurite μιας και ειναι 9 κιλα το eco στην ιδια περιπου τιμη), μιας και λενε οτι βοηθανε και στην πτωση του ph? Τι ειναι πιο κοντα στον βιοτοπο του μονομαχου, των αρλεκινων κλπ? Χρηματικα με βολευει εννοειται πιο καλα καποιο χαλικι ή αμμος, αλλα αμα ειναι να εχουμε πολυ καλυτερο αποτελεσμα με τα αλλα, ισως να κανω καποια υποχωρηση..

Το manado αποκλειστηκε τελικα λογω των αρνητικων που διαβαζω οτι εχει (ειναι ελαφρυ πολυ, ανεβαζει σκληροτητες οπως ειπα παρραπανω κλπ)..

Εdit: Ενημερωτικα, στο βιοτοπικο που εβαλα πιο πανω του George Farmer, δεν εχει πολλα catappa για τα λιτρα?

delta66
01-02-14, 19:53
Οπως ειπαμε και στο σπιτι, αφου πας για μονομαχο, προς βιοτοπικο κλπ, βαλε σκουρα χαλαζιακη αμμο ή αμμοχαλικο (χοντρη αμμο), απο μπεζ εως μαυρη ή πας σε βυθο απο χωμα πχ με ανθοκομικη τυρφη (απο φυτωριο) χωρις λιπασματα ομως, 100% σκετη τυρφη.

stratigos24
01-02-14, 20:04
Εγινε Σπυρο!

Αν θες πες μου παλι λιγο πως το κανουμε αυτο με την ανθοκομικη τυρφη ή βαλε μου ενα λινκ πως γινεται ο τροπος, πως λεγεται (αν λεγεται) η μεθοδος κλπ, να το ψαξω.

Και μια φωτο (εννοειται αν γινεται) απο το βιβλιαρακι το ''μαγικο'' ξερεις, που το δειχνει....χαχα.

delta66
01-02-14, 20:11
Δεν χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερο.
Πετας την τυρφη στην επιφανεια του νερου (δεν μπορει να βυθιστει αμεσως), να δημιουργηθει ενα στρωματακι με τοσο παχος οσο θελεις να ειναι και στο βυθο και περιμενεις να βουλιαξει.
Μετα βαζεις ενα φιλτρακι με filterwool να μαζεψει τα χοντρα και μετα στηνεις το φιλτρακι με υλικα κανονικα και ξεκινας στρωσιμο. Η τυρφη ενδεχεται να βγαλει αμμωνια κλπ οποτε εχεις και τους ρυπους που χρειαζονται για το στρωσιμο. Τσεκαρεις τιμες, βαζεις και μια αποχη με τροφη στην επιφανεια και οταν ξεθολωσει το νερο και μηδενισουν και ΝΗ3 ΝΟ2, κανεις μια αλλαγη να πεσουν και τα ΝΟ3 και εισαι ετοιμος.

stratigos24
01-02-14, 20:15
Οκ, το εχω στο νου μου και αυτο. Σκεφτομαι και την αμμο ομως σαν πιο ευκολη επιλογη αλλα εξισου ομορφο αποτελεσμα... ειδωμεν...

Τα φυτα με το υποστρωμα τυρφης (αν βαλω δηλαδη καποιο που φυτευεται δηλαδη, γιατι εχω σκεφτει μονο για επιφανειας και φυτα που δενονται σε ξυλα-πετρες) εχουν καμια ελπιδα?

delta66
01-02-14, 20:40
Σε blackwater (που θα εχεις με την τυρφη σαν βυθο) λιγα φυτα επιζουν

stratigos24
01-02-14, 20:43
Λογικο... Οκ, σκεφτομαι και πραττω αναλογως. Ευχαριστω!

no_name
01-02-14, 21:02
Επειδή έχω χρησιμοποιήσει τύρφη για βυθό, σου προτείνω εάν βάλεις τύρφη μην την ρίξεις σε γεμάτο ενυδρείο αλλά βάλε πρώτα την τύρφη, ρίξε λίγο νερό ίσα ίσα να την καλύψει και άστο έτσι για 3-4 μέρες.

Θα ποτίσει η τύρφη και δεν θα σηκωθεί όταν γεμίσεις το ενυδρείο.

Αυτό έκανα εγώ και δεν είχα πρόβλημα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-sam_0608_zpsb42fc3d6.jpg

stratigos24
01-02-14, 21:05
Σε blackwater (που θα εχεις με την τυρφη σαν βυθο) λιγα φυτα επιζουν

Κατι ακομα. Η τυρφη με τον καιρο χανει την ιδιοτητα της απο οτι ξερουμε απο το αρθρο σου ''βαρελι με τυρφη'' και την αντικαθιστουμε. Αυτο το υποστρωμα εχει ''ημερομηνια ληξης''? Δηλαδη, ναι οκ, στην αρχη ολα καλα, βοηθα και το ph και καποια στιγμη θα παψει να εχει απλα αυτη την ιδιοτητα (στο να το ριχνει) αλλα εμεις συνεχιζουμε κανονικα με τα φυλλα catappa και την τυρφη στο βαρελι.

Το υποστρωμα μπορει να εχει αρνητικα αποτελεσματα αργοτερα (με οποιονδηποτε τροπο) στο ενυδρειο?

Αποσπασμα απο tsamis:

''Πολλοί θεωρούν, ότι πολύ χρήσιμη στην καλή ανάπτυξη των φυτών, είναι η προσθήκη τύρφης κάτω από το χαλίκι. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία, γιατί είναι εύκολο να δημιουργηθεί σάπισμα της τύρφης, αν η ποσότητα και η πυκνότητα της είναι περισσότερη από ότι πρέπει, αφού η τύρφη είναι οργανικό υλικό. Το σάπισμα έχει σαν συνέπεια την έλλειψη οξυγόνου στην περιοχή και αυτό με την σειρά του δημιουργεί σάπισμα των ριζών. Ουσιαστικά η τύρφη δεν προσφέρει θρεπτικά συστατικά στα φυτά, αλλά δημιουργεί όξινο περιβάλλον στην περιοχή των ριζών, κάτι που είναι απαραίτητο για να ενεργοποιούνται τα θρεπτικά συστατικά και έτσι να γίνονται πιο εύκολα επεξεργάσιμα από τις ρίζες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η τύρφη χρησιμοποιείται πολύ και στα καλλωπιστικά φυτά, αλλά και τις καλλιέργειες. Ένα άλλο πρόβλημα με την τύρφη είναι και το γεγονός ότι με τον καιρό χάνει τις ιδιότητες της και πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό ουσιαστικά είναι και το πιο σοβαρό επιχείρημα κατά της χρησιμοποίησης της. Εκτός και είναι κανείς διατεθειμένος κάθε φορά να στήνει το ενυδρείο από την αρχή, κάτι που κάποιοι έχουν αποδεχτεί για να έχουν πιο καλά αποτελέσματα.''

Link: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/boden.htm



@no name

Ευχαριστω για το κολπακι.;)

Εσυ για πιο λογο ειχες επιλεξει να χρησιμοποιησεις υποστρωμα απο τυρφη?

Παω να διαβασω και το θεμα σου παλι απο την αρχη να δω..

no_name
01-02-14, 21:16
Εσυ για πιο λογο ειχες επιλεξει να χρησιμοποιησεις υποστρωμα απο τυρφη?


Ήθελα να χαμηλώσω το pH και με την τύρφη πέτυχα το black water που ήθελα για τα ψάρια (ζουν σε βρόμικα, σκούρα νερά)

delta66
01-02-14, 22:51
Ήθελα να χαμηλώσω το pH και με την τύρφη πέτυχα το black water που ήθελα για τα ψάρια (ζουν σε βρόμικα, σκούρα νερά)
Αντιθετως. Ειναι πολυ καθαρα. Φαινεται απο το tds του.
-------------------------
Ναι θα τις χασει τις ιδιοτητες της καποια στιγμη,
Οχι φυσικα τοσο γρηγορα οπως η ενυδρειακη τυρφη που μπαινει στο φιλτρο.

stratigos24
01-02-14, 22:54
Υπαρχει ομως περιπτωση να φτασει καποια στιγμη σε σημειο που να δημιουργει προβλημα και να θελει αλλαγη? Οχι ε?

delta66
01-02-14, 22:59
Οσο και ενα αλλο υλικο

stratigos24
02-02-14, 17:14
Σπυρο, θυμησε μου το φυτο που μου ειπες εχθες για την επιφανεια?

Και τη φακη που σου ειπα τη σκεφτομαι (διαβαζω οτι πολλες φορες ειναι μπελας και δεν την ξεφορτωνεσαι ευκολα απο το ενυδρειο) γιατι οπτικα μαρεσει και ειναι ευκολη με μικρη ριζα.

delta66
02-02-14, 17:28
limnobium laevigatum
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=61
http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=063
hydrocotyle leucocephala
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=146

stratigos24
02-02-14, 19:29
Οποτε και τα 2 ειναι Αμερικης. Οκ.

Ευχαριστω!

-------------------------

Edit:

Κοιταζοντας στο internet γενικα για υποστρωματα, επεσα πανω στο Fluval Stratum. Εψαξα λοιπον λιγο και βρηκα μια συζητηση για αυτο.

"I am constantly battling high PH here 7.6 out of tap which is not great for crystal shrimps etc. So when Fluval brought out this new substrate for shrimps I had to try it out. We cannot get ADA soil here in Canada, so this was maybe a good second.
My experiment.
Day one rinsed only slightly because it does cause cloudiness, but after 4 hours tank was clear. Tank is 5 gallon with HOB and sponge filter only.
Tested the tap water PH 7.6
Day 2 after only 16 hours I tested the water and PH was down to 7.2..looking good!
Day 3 tested it and now it is at PH 6.8
someone asked me to test the GH and KH, so I did....tap water is GH 6 and KH 8. Fluval tank tested at GH 4 and KH 2.
Day 5 now and tested just now and it is PH 6.6."

Πολυ ενδιαφερον που καταφερνει τοσο πολυ να ριχνει τις τιμες.

Και Ελληνας που ειδα καπου στο ιντερνετ με το ιδιο υποστρωμα, ειχε ιδιο θεμα με τον βυθο αυτο:

Eιχε το ενυδρειο του 50 λιτρα με αυτο το υποστρωμα και μετρησε μετα απο 5 μολις μερες λειτουργειας του ενυδρειου με χαρτακια τεστ ph<6.5 ενω στη βρυση ειχε 7.5.

Μετα απο ακομα 3 μερες (8 στο συνολο λοιπον) ειδε (πλεον με υγρα τεστ σερα) - Βρυση: ph: 7.5, Gh 7, kh6 και -- ενυδρειο: ph 6.5-6.7, Gh 3, Kh 1.5 - 2.

To θεμα απο το ξενο φορουμ που εβαλα πιο πανω αποσπασμα:

http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=120900

Εδω και ενα βιντεακι του πως ειναι αυτο το υποστρωμα. http://www.youtube.com/watch?v=SQmYily7ytY

kgf12345
02-02-14, 20:00
δεν εχω καταλαβει γιατι ψαχνεσαι για υποστρωμα αν προκειται να βαλεις ευκολα σχετικα φυτα(αν κανεις black water).

μονο και μονο για το χρωμα και την "υφη" ψαχνεις η και κατι αλλο?

stratigos24
02-02-14, 20:06
Oταν λεω υποστρωμα, εννοω γενικα τον βυθο, κατι δηλαδη που μπαινει μονο του και οχι κατω απο καποιο χαλικι κλπ..

Ναι το χρωμα και η υφη με νοιαζει, αλλα αν βοηθαει καποιο και την πτωση του ph γιατι να μην το κοιταξω? Γενικα ψαχνω, οχι κατι συγκεκριμενο. Βλεπω πραγματα, να παιρνω ιδεες μηπως και δω κατι και μου ερθει καποια ιδεα ακομα. Μεχρι στιγμης για αμμο σκεφτομαι σε καφε σκουρο χρωμα.

Ισως σκεφτομαι οτι βοηθησει ενα τετοιο υποστρωμα τα φυτα (ακομα και τα ευκολα), αν σε περιπτωση του σκουρου νερου και καποιου φυτου επιφανειας, δεν περναει τοσο καλα και δυνατα το φως.

Ενταξει, σκεψεις κανω...:)

Tο παραπανω για το fluval, το εβαλα και γενικα, διοτι αν οντως βοηθαει στην πτωση του ph, ισως ενδιαφερει και καποιους αλλους.

kgf12345
02-02-14, 20:15
α οκ,απλα για να καταλαβω πως το σκεφτεσαι:)

stratigos24
03-02-14, 15:14
Μετα απο μια βολτα σημερα σε: ωκεανο, aquascape.gr, petsupermarket, pet city και ενα συνοικιακο pet shop, δεν βρηκα κατι για να βαλω για βυθο. :-| (eco complete - seachem δεν τα κοιταξα λογω τιμης)

Καφε αμμο δεν βρισκω με τιποτα. Αν και γενικα αμμους δεν ειχαν τα καταστηματα (εκτος μιας ανοιχτοχρωμης ο ωκεανος) Μηπως δεν υπαρχει ρε παιδια καφε και βγαινει μονο αμμος ασπρη, μπεζ, μαυρη?

Το manado το ειδα στο ενυδρειο με τα φυτα στο pet city που πηγα, μαρεσε οπτικα αλλα οπως ειπα και πιο πανω λεω να μην το ρισκαρω.



Οσον αφορα τωρα για φυτο επιφανειας, το ενυδρειο θα ειναι κλειστο με καπακι και led φωτισμο (οχι τοσο υψηλη θερμοκρασια δηλαδη σαν τις λαμπες, αν παιζει σημαντιοκο ρολο αυτο στα φυτα επιφανειας). Θα υπαρχει προβλημα?

stratigos24
03-02-14, 17:46
Ακομα, μιας και κανω πειραματακια για το πως να το στησω περιπου οταν βρω βυθο, πειτε μου, σας αρεσει καθολου το παρακατω? (πηρα και αλλο ενα driftwood σημερα, συνολο πλεον 3. Αυτα τα ξυλα βυθιζονται αμεσως ή ειναι σαν τα redmoor που θελουν βαρος?).

Ακομα, τι χρωμα βυθο θα βαζατε (αντε μπας και καταληξω καπου...)

Maverick
03-02-14, 18:25
Οσον αφορα τωρα για φυτο επιφανειας, το ενυδρειο θα ειναι κλειστο με καπακι και led φωτισμο (οχι τοσο υψηλη θερμοκρασια δηλαδη σαν τις λαμπες, αν παιζει σημαντιοκο ρολο αυτο στα φυτα επιφανειας). Θα υπαρχει προβλημα?

Κλειστό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα φυτά επιφανείας αλλά το ότι έχει χαμηλότερη θερμοκρασία ο φωτισμός είναι θετικό (μερικά "καίγονται" αν είναι πολύ κοντά στις λάμπες). Δε νομίζω να έχουν πρόβλημα τα κοινά είδη (Pistia, Limnobium και Lemna).

To ξύλο της φωτο είναι πολύ όμορφο ;)

stratigos24
03-02-14, 18:57
Eυχαριστω Maverick. Θα δοκιμασω μαλλον καποιο επιφανειας και βλεπουμε.

Στη φωτο ειναι 3 ξυλα μαζι.
-------------------------
το ότι έχει χαμηλότερη θερμοκρασία

Μετα απο 2.5 ωρες αναμενο, δεν εχει ανεβασει καθολου θερμοκρασια. Το πιανω και ειναι ελαχιστα χλιαρο.

delta66
03-02-14, 20:07
Πολυ ωραια τα ξυλα και τα εχεις "δεσει" και τέλεια.
Αυτα συνηθως βουλιαζουν αμεσως.

stratigos24
04-02-14, 12:14
Να σαι καλα Σπυρο.

Οσον αφορα τα ξυλα, μονο το ενα εμεινε κατω. Τα αλλα 2 κανουν βολτα στην επιφανεια. Τα αφηνω εκει και οποτε θελουν ας κατσουν...

Τωρα σκεφτομαι για ενα μικρο εξωτερικο φιλτρο που λεγαμε μπας και βαλω. Λεω να στρωσω τωρα με το biobox 2 και κατα τη διαρκεια ψαχνω να βρω κανενα μικρο εξωτερικο (ειδα μεχρι ωρας τα eheim 2211, eheim 2213 *μαλλον προτιμοτερο για τα λιτρα μου απο το 2211*, fluval 106 και ELITE Crystal-Flo Model 40.

Το biobox 2 παραειναι μεγαλο τελικα (εχει πολυ υψος). Σε καμια περιπτωση δηλαδη δεν μπαινει στην πλατη (μιας και πισω η αμμος εχει μεγαλυτερο υψος). Τωρα το εχω βαλει στο αριστερα πλαινο τζαμι, που η αμμος ειναι χαμηλα πολυ και ειναι καπως οριακα. Δεν ξερω μηπως πρεπει να μπει πριν μπει η αμμος και να θαφτει λιγο...:D

delta66
04-02-14, 14:06
Θα βουλιαξουν πιστευω γρηγορα, τα ξυλα.

Το fluval 106 (http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=1186&kat=141&manufact=-1) φτανει και περισσευει, ή το ecco pro 130 (http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=329&kat=140&manufact=-1)

Δεν μπορει (λιετουργικα) να σκαψεις πισω γωνια την αμμο και ακουμπησει στο πατο το εσωτ. φιλτρο?

Η αμμος και τα ξυλα, λες και τα πηρες απο Αμαζονιο :D
2ο λεπτο http://www.youtube.com/watch?v=PIRk0Y3c2_g

stratigos24
04-02-14, 14:15
Χαχα. Πλακα πλακα, το ενδυρειο στο τελος ειναι το δικο μου. :)

Λες να δουλευει το φιλτρο αμα ακουμπησει στο κατω γυαλι και δεν θα εχει θεμα με το οτι θα το σκεπαζει η αμμος μεχρι ενα σημειο? Βασικα, δεν το εχω παρατηρησει καλα το πως δουλευει. Η αντλια του οπως ειπαμε ειναι κατω.

http://www.zone-aquatique.com/imgProduit/maxi/produit_11745_2.png

delta66
04-02-14, 14:24
Βλεπω εχει γριλιες για εισαγωγη νερου και πολυ χαμηλα (εκει που μπαινει στο διαμερισμα του θερμαντηρα.
Αν καλυψεις τις μισες (τις πολυ χαμηλες) δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Αν δεις μειωση ροης δεν μπορεις να ανοιξεις πανω απο τις γριλιες και λιγο πλαι (οχι πολυ πλαι, γιατι θα πεσουν πανω στο τζαμι), μικρες τρυπες για επιπλεον εισαγωγη νερου?

stratigos24
04-02-14, 14:39
Καταλαβα τι λες.

Εγω εχω βγαλει το πλαστικο που μπαινει ο θερμαντηρας (μπαινει και βγαινει αυτο, αναλογα τι θες) και παλι μενουν τρυπες στα ιδια σημεια για εισαγωγη. Φανταζομαιο δουλευει και ετσι το συστημα ροης του..:rolleyes:

Για να καταλαβεις:

stratigos24
12-02-14, 16:40
Εκατσαν και τα αλλα 2 ξυλα τελειως και εκανα παλι το στησιμο που ειχα κανει οταν ηταν αδειο.

Τωρα σας φαινεται οκ? Νομιζω πιο καλα μου αρεσε τοτε το στησιμο αυτο που ηταν αδειο το ενυδρειο χωρις την αμμο και νερο. (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=818592&postcount=44)

Μπηκε και η αποχη με την τροφη, να ξεκινησουμε λιγο στρωσιμο και σε καμια βδομαδα+ θα κοιταξω να μπολιασω και να το αφησω αλλες λιγες μερες με τροφη και μετρησεις. Τωρα το ενυδρειο τρεχει με νερο 8-9 μερες.

Μηπως αυτο το στησιμο (https://www.youtube.com/watch?v=3okmEzjUDPY) ειναι πιο καλο (ετσι ειχαν κατσει τα ξυλα μονα τους οταν βυθιστηκαν εντελως).

Για φοντο λεω να βαλω καφε σκουρο χρωμα.

delta66
13-02-14, 05:57
Πολυ ωραιο ειναι.
Καφε σκουρο, ναι.

Netrino
13-02-14, 09:12
Πολύ ωραίο το έκανες!Μία παρατήρηση όμως,χωρις να ξέρω την δύναμη του φίλτρου,εγώ έχω το 306,και είχα πρόβλημα με την άμμο...Αν έχεις βάλει την πούδρα τόσο κάτω που έχεις το μπαστούνι να ξέρεις πως το κάνιστρο θα γεμίσει μέσα άμμο...Κάθε φορά που το άνοιγα εγώ έβγαζα τουλάχιστον μία σέσουλα άμμο από μέσα!!!Ελπίζω να μην σου τύχει εσένα!

delta66
13-02-14, 13:44
Η αμμος που εχει (επειδη την ξερω), παρ'οτι ψιλη, δεν σηκωνεται ευκολα.
Θα δειξει ομως.
Αναλογα πραττει.

Netrino
13-02-14, 13:45
Εγώ είπα την προσωπική μου εμπειρία απο κεί κ πέρα όπως είπες αναλόγως πράττει!

stratigos24
13-02-14, 13:55
Σκεφτηκα να ανεβασω λιγο το μπαστουνι καποια στιγμη πριν μου το πεις νετρινο για σιγουρια. Μεχρι στιγμης παντως οπως λεει και ο Σπυρος, δεν σηκωνεται αμμος. Θα δουμε στο μελλον βεβαια...

delta66
13-02-14, 14:21
Εγώ είπα την προσωπική μου εμπειρία απο κεί κ πέρα όπως είπες αναλόγως πράττει!
Καλα εκανες.
Ειναι αναλογα την αμμο, παντα.

Maverick
13-02-14, 16:06
Πολύ όμορφο φαίνεται, καλή συνέχεια με το στρώσιμο!


Ειναι αναλογα την αμμο, παντα.

Και ανάλογα τα ψάρια ;)

delta66
13-02-14, 18:19
Και ανάλογα τα ψάρια ;)
Σωστοοοοος :D

stratigos24
13-02-14, 20:14
Ευχαριστω Maverick.

Κατι αλλο. Τι μπορω να βαλω απο πισω για φοντο (ακομα και να το φτιαξω μονος μου, δεν με πειραζει, απλα δεν θελω τη λυση του να βαψω το πισω τζαμι) που θελω σε καφε σκουρο χρωμα? Να παρω κανενα αδιαβροχο υφασμα (ειδα καποια στο ιντερνετ) και να βαλω? Να παρω καποιου τυπου χαρτονι αδιαβροχο? Αν ναι, βγαινει χαρτονι τετοιο σε καφε σκουρο?

exelix
13-02-14, 20:21
Κοίτα, ο Κλεόβουλος που δεν ξέρει τι είναι τα CD και τα mp3 και ακούει ακόμα δίσκους :p θα έβαζε βινύλιο, αλλά μπορείς απλά να βάλεις ένα χαρτόνι από το βιβλιοπωλείο (Canson). Δε χρειάζεται να είναι αδιάβροχο, μπορείς όμως να περάσεις μια λωρίδα σελοτέιπ κατά μήκος του τζαμιού στην πάνω πλευρά, ώστε να μη βρέχεται.

stratigos24
13-02-14, 21:21
Και απεξω αμα βραχει δεν χαλαει?

Εβγαλα 2-3 φωτογραφιες με μαυρο φοντο (του εβαλα ενα μαυρο φελιζολ που ειχα, απλα για να το δω) και πιστευω οτι πιο καλα θα ειναι με καποιο καφε - καφε σκουρο. Δηλαδη ολη η εικονα να παιζει με κιτρινο που θα ειναι το νερο, καφε τα ξυλα, πορτοκαλι αποχρωση αναλογα το φωτισμο, καφε ανοιχτο τα catappa και πορτοκαλι (αν βαλω αρλεκινους) ψαρια. Τι λετε?

exelix
13-02-14, 21:52
Τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει να χαλάσω το χαρτόνι της πλάτης, τώρα τι να σου πω; Εμένα μου αρέσει έτσι όπως το βλέπω με το μαύρο, αλλά κάνε τις δοκιμές σου και διάλεξε. Αρχικά μου αρέσει η ιδέα του καφέ, απλά φοβάμαι μη φαίνεται σα βούρκος που θα κιτρινίζει και το νερό, θα το δεις όμως.

stratigos24
13-02-14, 21:58
Οκ, δοκιμαζω και κανενα καφε και το βλεπουμε.

Να και ενα ενυδρειο ενος που επηρεαστηκε και εκεινος απο αυτο του George Farmer (http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=66) που εχω βαλει καπου στην πρωτη σελιδα.

http://www.youtube.com/watch?v=dw_LD-x8YQI

stratigos24
15-02-14, 21:08
3η μερα με τροφη σε καλτσον σημερα (την πρωτη μερα 2 σχετικα μικρα φυλλαρακια, την δευτερη μερα 2 πιο μεγαλα, σημερα 2 μεγαλα φυλλαρακια) και μετρησα:

Αμμωνια: 1mg/l Υγρο Sera

Νο2 Api: 0.25mg/l
(με βαση αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28963) εχει ληξει μιας και εχει παρασκευαστει το 10, δεν το ειδα απο την αρχη και ετσι μετρησα και με νο2 της Sera που ληγει το 16)

Νο2 Sera: 0.50mg/l
(της Αpi το test εχει μετρηση και 0.25 και 0.50 ενω της sera απο 0 παει μετα εχει 0.50)

Νωρις ή οκ ειναι για εμφανιση No2? Σε αλλο μου στρωσιμο ειχα 0.5 (υγρο api μη ληγμενο τοτε) την εβδομη μερα.


Και κατι για το στρωσιμο με τροφη σε αποχη. Τις προηγουμενες φορες που ειχα στρωσει το αλλο ενυδρειο που ειχα, μπορουσα και εβαζα τις αποχες (λεω αποχες γιατι για σιγουρια εβαζα μια αποχη σε μια αλλη μεσα και εκει τροφη για πιο σιγουρια μη φυγει καθολου τροφη στο ενυδρειο) σε σημειο με χαμηλη ροη να μην βγει καθολου τροφη στο ενυδρειο. Σε αυτο ομως για να μενει κλειστο το καπακι εβαλα παλι τις 2 αποχες σε σημειο ομως με πολυ ροη (εκει στελνει το φιλτρο) και ειδα 3-4 πολυ μικρα κομματακια τροφης να γυριζουν στο ενυδρειο. Ετσι πηρα το πιο ανοιχτοχρωμο καλτσον που βρηκα και εβαλα εκει την τροφη και δεν φευγει τιποτα. Αυτο το λεω για να το εχει υποψην οποιος στρωνει/στρωσει με τροφη.

delta66
16-02-14, 04:34
Μονο με τροφη στρωνεις ή βαζεις και βακτηρια?
Θερμοκρασια?

stratigos24
16-02-14, 11:18
Θερμοκρασια 25. Μονο τροφη.

stratigos24
17-02-14, 17:56
χαρτόνι από το βιβλιοπωλείο (Canson).

Πηγα μια βολτα απο τα jumbo. Ειχε χαρτονι τυπου canson και πηρα 3 χρωματα: Καφε, Ασπρο και Ποτροκαλι.

Νομιζω παω για το λευκο, μιας και λογω του σκουρου νερου κανει ωραιες αποχρωσεις. Tο νερο με τον καιρο θα σκουρυνει κι'αλλο. (στις φωτο οι πρωτες ειναι με ασπρο, οι επομενες ειναι πορτοκαλι και οι 3 τελευταιες με καφε).

Οποιος θελει, εννοειται λεει τι γνωμη του. Με μαυρο φοντο εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=821313&postcount=64).

no_name
17-02-14, 18:40
Εγώ θα κρατούσα το καφέ.. δίνω βάθος και δεν αντανακλά τόσο φως επάνω του!

stratigos24
17-02-14, 18:47
Ευχαριστω no_name. Eγω αναμεσα σε καφε και ασπρο ειμαι. Iσως το ξεκινησω με καφε και αμα παραγινει βουρκος αργοτερα που θα ειναι πιο σκουρο, δοκιμαζω το ασπρο ή κανα αλλο χρωμα τοτε.

kgf12345
18-02-14, 10:36
Εγώ θα κρατούσα το καφέ.. δίνω βάθος και δεν αντανακλά τόσο φως επάνω του!

+1
κιεμενα μου φαινεται δινει πιο πολυ βαθος το καφε/πορτοκαλι.

Shichibukai
18-02-14, 12:09
Με το μαυρο θα πηγαινει συνεχεια ο μονομαχος και θα τσαμπουκαλευεται, γιατι σε μενα αυτο κανει. Οποτε ή καφε ή ασπρο, εγω προτεινω να βαλεις προς το παρων το ασπρο και μολις το ολοκληρωσεις το στησιμο το αλλαζεις με καφε για να δεις πιο θα δειχνει καλυτερο...

stratigos24
19-02-14, 11:08
Ναι, μαυρο δεν μπαινει. Δεν μαρεσει πολυ μετα απο τα αλλα που δοκιμασα.

Οταν ειναι ετοιμο, θα το δοκιμασω λοιπον με ασπρο - καφε και διαλεγω τοτε.

-------------------------

12/2 εισαγωγη τροφης σε καλτσον.

15/2: Αμμωνια 1mg/l, No2 0.5mg/l

18/2: Αμμωνια 0.5mg/l, No2 0.5mg/l

19/2: Αμμωνια στο 0 και No2 1mg/l.

Γινεται συνεχεια αυξηση της τροφης στο καλτσον (δηλαδη εχθες που ειχαμε 18/2, αλλαξα την τροφη που ειχα βαλει στις 17/2 με 3 πολυ μεγαλα φυλλαρακια τροφης και να που εχω και 0 αμμωνια σημερα). Η τροφη στο καλτσον αλλαζεται καθε μερα και με μεγαλυτερη ποσοτητα καθε φορα.

Νο3 δεν εχω μετρησει ακομα. Βλεπω και αυτο το κουραστηκο τεστ της sera για Νο3 και μονο που διαβαζω τις οδηγιες βαριεμαι... :p

-------------------------

Μετρησα μολις και τα Νο3 και ειναι στα 25mg/l. Oποτε 19/2= Αμμωνια 0, Νο2 1 και Νο3 25.

delta66
19-02-14, 14:28
Τι εγινε? σε μια βδομαδουλα σχεδον στρωσαμε μονο με τροφη? :D
Θερμοκρασια? :D

stratigos24
19-02-14, 14:38
:D

Πολυ γρηγορα δεν παει?!?!:p

25 θερμοκρασια. Το ενυδρειο ετρεχε απο τις 4/2 με νερο με αλλο φιλτρο μονο με ενυδρειακο βαμβακι και θερμοστατης στους 25. Στις 11/2 μπηκε το fluval 106 και βγηκε το αλλο φιλτρο. 12/2 ξεκινησα να βαζω τροφη σε καλτσον.

delta66
19-02-14, 14:49
Αυτο το "ετρεχε απο 4/2 χωρις τροφη" δεν φαινεται οτι μετραει στο στρωσιμο ... αλλα μετραει. ;)
Το ενυδρειακο βαμβακι που ειχε το πρωτο φιλτρο τι το εκανες?

Δυο βδομαδουλες λοιπον μεχρι τωρα, την πρωτη απλα ετρεχε και τη δευτερη εβαλες και τροφη.
Να δουμε ακομα ποσες μερες για να μηδενισουν τα ΝΟ2.

stratigos24
21-02-14, 13:47
Το ενυδρειακο βαμβακι που ειχε το πρωτο φιλτρο τι το εκανες?


Το πεταξα! :cool:

Μπηκε το fluval 106 με τα σφουγγαρια του και μακαρονι και το αλλο φιλτρο βγηκε χωρις να παρω τιποτα απο οτι ειχε μεσα και να το βαλω στο νεο φιλτρο.

Θερμοστατη δεν ειχα τις 2-3 πρωτες μερες με αποτελεσμα το νερο να ειναι ''κρυσταλλο'' (πολυ κρυο εννοω).

Χωρις φωτισμο τον περισσοτερο καιρο. Απο προχθες το αναβω κανα 3ωρο-4ωρο και σιγα σιγα θα ανεβασω.

-------------------------

Πεφτουμε και στα Νο2.

Σημερα μετρησα αμμωνια 0mg/l και Νο2 0.5mg/l (εχθες ειχα 1mg/l)

Σφαιρα εχει παει και μου κανει εντυπωση και εθχες εβαλα 4 μεγαλα φυλλαρακια τροφης (ειδικα το ενα ηταν σαν νυχι απο αντιχειρα σε μεγεθος) στο καλτσον επιτηδες να δω τι γινεται.

Tι να εχει συμβει και παει τοσο γρηγορα?

-------------------------

Μετρησα και σημερα Νο2 (αφου εχθες παλι αλλαξα την τροφη με 5 μεγαλα φυλλαρακια) και ειναι στο 0.

delta66
21-02-14, 14:29
Αυξησε κι αλλο την τροφη σταδιακα

stratigos24
21-02-14, 14:37
Ελεγα να βαλω και σημερα περισσοτερη τροφη και αυριο να εκανα την αλλαγη νερου και να εβαζα κανα ψαρι (αν εχω αποφασισει μεχρι αυριο δηλαδη τι θελω να κανω στο ενυδρειο). Λες οτι ειναι νωρις? Τις προηγουμενες φορες που ειχα στρωσει, τοση τροφη οση εβαλα εχθες (ισως και λιγοτερη) ειχα στα τελειωματα του στρωσιματος που μετα μπηκαν τα ψαρια και δεν σηκωσα αμμωνια. Την μια ειχαν μπει 7 zebra danio την αλλη 9 tetra.

delta66
21-02-14, 14:43
Ετσι για την περιεργια το προτεινα.
Βαλε 30% περισσοτερη τροφη και μετρα τα ολα.
Μετα συνεχισε ταισμα κανονικα μεχρι να βαλεις ψαρι.

Αλλαγη νερου θα κανεις κανονικα βαλεις δε βαλεις ψαρι.
Το νερο πρεπει να φρεσκαρεται και για τα βακτηρια.

stratigos24
21-02-14, 14:47
Οκ, βαζω 7 μεγαλα φυλλαρακια σε λιγο και μετραω αυριο αμμωνια νιτρικα νιτρωδη να δουμε. Αν αμμωνια, νιτρωδη και νικτρικα ειναι ολα οκ και οι τιμες δειχνουν οτι ειναι στρωμενο, κανω αλλαγη νερου και ή βαζω ψαρι ή βαζω παλι τροφη μεχρι να μπει ψαρι..

platy
21-02-14, 14:55
Aπο χαρτονακι καφέ ή πορτοκαλί...μου αρεσουν και τα 2 πολύ...

κια τα εχω δοκιμασει και τα 2

stratigos24
21-02-14, 15:01
Platy ευχαριστω!

Με καφε θα ξεκινησω τελικα και βλεπουμε.

Εdit: Οσον αφορα την τροφη, εβαλα 2 φυλλαρακια (2 σαν αυτο που φαινεται στη φωτο) μεγαλυτερα απο νυχι αντιχειρα σε μεγεθος και αλλα 3 μικρα. Βλεπουμε αυριο...

stratigos24
22-02-14, 19:51
Και σημερα αμμωνια και Νο2 στο 0. Καλα παμε λοιπον.. Εβαλα και λιγη παραπανω τροφη σημερα σε σχεση με πριν.

Εχω βυθισει και τα catappa σε ενα βαρελι (σε 4-5 λιτρα περιπου, ειναι 3-4 μερες εκει και το νερο εχει γινει αρκετα σκουρο), οποτε οταν ειναι να τα βαλω μεσα, θα πανε κατευθειαν στο βυθο.

stratigos24
24-02-14, 21:23
Σημερα εγινε μια αλλαγη νερου 20 λιτρων και μπηκαν 3 φυλλα catappa. Πριν μπουν (οποια ψαρακια επιλεξω τελικα) θα αλλαχτουν και καποια λιτρα ακομα (αναλογα με τα No3 που θα μετρησω).

Σκεφτηκα να μην βαλω καποιο φυτο επιφανειας για να μην κοβει φως και να βαλω στο ενδυρειο java fern, cryptocoryne wendtii, vallisneria nana (μπορει και καποια moss). Η κρυπτοκορινα θα ειναι οκ σκετη ή θα χρειαστει καποια ταμπλετα βυθου? Ακομα, η ψιλοκκοκη αμμος θα της ειναι προβλημα? Σε αλλο στησιμο που ειχα για βυθο seachem flourite red, πηγαινε απιστευτα χωρις κατι αλλο απο λιπασματα (ηταν ακριβως κατω απο το πιαστο φωτιστικο των 18w 6400k σε 40κατι λιτρα καθαρα, τωρα θα ειναι σε ~60 λιτρα με 10w led που φαινεται πιο δυνατο το φως απο αυτο το πιαστο που ειχα στο παλαιο ενυδρειο, παλι θα ειναι στο κεντρο κατω απο το φως), αλλα τωρα εχω αμφιβολιες γιαυτο ρωταω (αν και βλεπω εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809) οτι καλο θα ειναι να μπει καμια ταμπλετα, οποτε μαλλον θα βαλω).

Η java fern θα χρειαστει μαλλον κατι σε υγρο λιπασμα, σωστα?

Vallisneria πιστευω θα ειναι οκ και σκετη, ειχα την κανονικη (οχι τη nana) και πηγαινε οκ σε ενυδρειο με την ιδια αμμο και το φως ηταν μαλλον πιο αδυναμο απο αυτο που εχω τωρα.

-------------------------


Μπηκαν τα rasbora espei το πρωι. Ανοιξα το φως να τα δω λιγο πριν κανα 20 λεπτο και το εκλεισα παλι. Εβγαλα και ενα βιντεακι.

Μαλλον μαρεσει με λευκο φοντο, μου καθεται στο ματι πιο καλα μαλλον και μου φαινεται το κανει πιο ζωντανο. Θα το δω παλι. Στο βιντεο ειναι με καφε.

Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=QO8DmLtT__0&feature=youtu.be

genecr
25-02-14, 08:54
μήπως να άλλαζες θέση τα ξύλα, δεν μου πολύ κάθεται το στήσιμο και το αριστερό ξύλο κάπως μου φαίνεται :rolleyes:

stratigos24
25-02-14, 16:26
Εισαι ο πρωτος που μου λεει οτι δεν του καθεται καλα το στησιμο των ξυλων. Βεβαια γουστα ειναι αυτα. Εμενα μαρεσει ετσι παρα πολυ και δεν θελω να το αλλαξω.

-------------------------

Εδω και ενα σημερινο βιντεο με λευκο φοντο.

http://www.youtube.com/watch?v=4Z6BtZ1I9P4

no_name
25-02-14, 17:02
Είναι πολύ φωτεινό με το λευκό φόντο!!!

Μείνε στο καφέ...

stratigos24
26-02-14, 17:09
Θα δω τι θα κανω με το φοντο... Οσο το εχω με το λευκο, ολο και πιο πολυ μαρεσει... δεν ξερω.. :)

Κατι αλλο. Πιστευετε οτι λειπουν τα φυτα απο το ενυδρειο? Πηρα εχθες μια java fern αλλα δεν ξερω τι θελω να κανω. Οπως το βλεπω το ενυδρειο δεν μου κανει να βαλω τιποτα μεσα πρασινο. Μαρεσει ετσι οπως ειναι σκετο...

Ενα ακομα περιεργο ειναι οτι τελειωσε το στρωσιμο, μπηκαν ψαρια αφου αλλαξα 20λιτρα νερο (απο τα ~60 καθαρα) και δεν μετραω νικτρικα καθολου. Πρωτη μερα δεν ταισα, δευτερη και τριτη σημερα εχω ταισει κανονικα. Ολα 0. Και αμμωνια και νιτρωδη και νιτρικα. Πως γινεται νιτρικα 0? Τι μπορει να τα μηδενιζει οταν δεν εχω κανενα φυτο?

Οι μετρησεις δεν εχουν γινει απο μια φορα (ουτε τα ταισματα), αλλα μεσα σε αυτες τις 3 μερες με τα ψαρια, εχω μετρησει και αμμωνια και νιτρωδη και νιτρικα απο 2-3 φορες τη μερα το καθενα.

delta66
26-02-14, 17:25
Πως γινεται νιτρικα 0? Τι μπορει να τα μηδενιζει οταν δεν εχω κανενα φυτο?
Ισως απονιτροποιηση απο ετεροτροφα (σε συνδυασμο με ελαχιστη ποσοτητα νιτρικων λογω ελαχιστου ταισματος)
http://phdtheses.ekt.gr/eadd/handle/10442/4949

stratigos24
26-02-14, 17:32
Eλαχιστο ταισμα δεν θα το ελεγα (ουτε ειναι και πολυ βεβαια), πιστευω δινω οσο ειναι οκ για τα ψαρια μου (και κανω καθε μερα 3 ταισματα μικροτερα αντι για ενα).

delta66
26-02-14, 18:14
Ελαχιστο εννοω για τον ογκο του νερου (αυτο συμβαινει οταν εχεις σωστη ιχθυοφορτωση - ενω ταιζεις σωστα τα ψαρια, οι ρυποι δεν ειναι υπερβολικοι για τον ογκο του νερου)
Παρακολουθησε εσυ το νερο με μετρησεις και θα δουμε.

stratigos24
28-02-14, 00:37
Μερικες (πιο καλες) σημερινες φωτογραφιες και ενα βιντεο:

Εχει επιλογη 720p ή 1080. http://www.youtube.com/watch?v=aBKomHV-VLk

delta66
28-02-14, 00:44
Βαλε και το πιο σκουρο φοντο και μερικα φυλλα ακομα.
Θα ελεγα να δοκιμασεις κανενα φυτα επιφανειας.

Τελικα σε ποσες μερες εστρωσε μονο με τροφη?
Και ποσες μερες ετρεξε πριν αδειο?
Τιμες τωρα?
Τα ψαρια ολα οκ?
Ο βυθος?
Αλγες?

stratigos24
28-02-14, 00:53
Βαλε και το πιο σκουρο φοντο και μερικα φυλλα ακομα.
Θα ελεγα να δοκιμασεις κανενα φυτα επιφανειας.

Τελικα σε ποσες μερες εστρωσε μονο με τροφη?
Και ποσες μερες ετρεξε πριν αδειο?
Τιμες τωρα?
Τα ψαρια ολα οκ?
Ο βυθος?
Αλγες?

Το φοντο το αφηνω ετσι προς το παρον, μου αρεσει παρα πολυ.

Φυλλα εβαλα 4, γιατι ειχαμε πει τοτε, να μην βαλω πολλα μαζι και υπαρξει καμια αποτομη αλλαγη. Σιγα σιγα να βλεπουμε πως παει.

Φυτο επιφανειας το σκεφτομαι ακομα. Ισως δοκιμασω καποιο, αν και δεν βλεπω να εχουν καποιο ιδιαιτερο προβλημα με τον φωτισμο, ουτε να ψαχνουν σκιερα μερη, να φοβουνται καθολου κλπ..

Το φιλτρο Fluval 106 μπηκε στις 11/2. Τροφη μπηκε στις 12/2 και τελειωσε το στρωσιμο στις 21/2. Πριν ετρεχε με το εσωτερικο μαμα φιλτρο με μονο ενα βαμβακι μεσα του (το οποιο πεταχτηκε μολις βγηκε το φιλτρο το εσωτερικο), απο τις 4/2 και με ελαχιστο καθε μερα ή και καθολου φωτισμο. Επισης θερμοστατης δεν υπηρξε τις 3-4 πρωτες μερες.

Τιμες σημερα δεν πηρα.

Τα ψαρια (φτου φτου) ολα μια χαρα.

Βυθος?

Αλγες δεν εχω, περαν απο λιγο ''μπαμπακι'' σε καποια σημεια που βγαζουν τα ξυλα πανω τους, μιας και ειναι φρεσκο ακομα.

delta66
28-02-14, 00:58
ΟΚ σε 9 ημερες εστρωσε μονο με τροφη. (συν μια εβδομαδα τρεξιμο αδειο)
Μη το πεις παραεξω και μας δειρουνε :D

Βυθος εννοω, πως τον βλεπεις? κανει κρουστες κλπ? μυκητες? κλπ
Σου μοιαζει να κοντευει να ωριμασει καπως προωρα?
Ξερεις να ξεχωριζεις ενα υγιη βυθο πιστευω.

stratigos24
28-02-14, 01:09
Δεν το λεω σε κανενα!:p


Ξερεις να ξεχωριζεις ενα υγιη βυθο πιστευω.

Εσυ μπορεις να πιστευεις οτι θελεις...:D

Κρουστες/μυκητες δεν βλεπω να κανει (δεν θυμαμαι και 1000%, τωρα ειναι και σβηστα τα φωτα για να δω), αλλα μια χαρα υγιη και ''καθαρο'' τον βλεπω. Στο προηγουμενο ενυδρειο με ιδια αμμο (οταν λεω ιδια, εννοω ακριβως ιδια με αυτη που εχω τωρα αλλα οχι η ιδια που ειχε τρεξει και τοτε) μετα απο καποιους μηνες ηταν ετσι (https://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q50/252/p1050798x.jpg), αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι ωριμασμα μονο ή και κακη κυκλοφορια. Στο παρον ενυδρειο, πρεπει να υπαρχει καλυτερη ροη.

Στο 2:56 - 3:14 αν δεις στο βιντεο που εβαλα παραπανω, ισως μπορεις να καταλαβεις κατι για τον βυθο..

Το τι επαιξε και εστρωσε το ενυδρειο τοσο γρηγορα, ενας Θεος ξερει.. Δεν μπορω να σκεφτω κατι με σιγουρια που μπορει σε αυτο να οφειλεται.

delta66
28-02-14, 01:13
Κι εμενα ετσι γρηγορα στρωνουν (και σε χαμηλες θερμοκρασιες μαλιστα) και ψαχνω να βρω γιατι :D
Και βαζω και γαριδες μαλιστα (και γονο τους) σε βυθο 15 ημερων :grin: γιαυτο σε ρωταω για το βυθο.
(κανω και εγω την εβδομαδα αδειου τρεξιματος)

ΥΓ καφε αλγη ειναι αυτη στο βυθο νομιζω.

stratigos24
28-02-14, 01:15
Κι εμενα ετσι γρηγορα στρωνουν (και σε χαμηλες θερμοκρασιες μαλιστα) και ψαχνω να βρω γιατι :D
(κανω και εγω την εβδομαδα αδειου τρεξιματος)

Λες να ειναι το μαγικο!?!? Εγω ετυχε και την εκανα, δεν το ειχα σκοπο, απλα το γεμισα για να το εχω/δω γεματο μεχρι να ξεκινησω να το φτιαχνω κανονικα..

Εκανα και ενα edit παραπανω, σε περιπτωση που δεν το ειδες:



Στο 2:56 - 3:14 αν δεις στο βιντεο που εβαλα παραπανω, ισως μπορεις να καταλαβεις κατι για τον βυθο..



ΥΓ καφε αλγη ειναι αυτη στο βυθο νομιζω.

Απο κακη κυκλοφορια δεν θα εμφανιστηκε αν ισχυει οτι ειναι καφε αλγη?

delta66
28-02-14, 01:19
Δεν μπορω να καταλαβω απο βιντεο.
Θελει απο κοντα.
-------------------------
Απο κακη κυκλοφορια δεν θα εμφανιστηκε αν ισχυει οτι ειναι καφε αλγη?
Κι απο κακο φωτισμο ισως.

stratigos24
28-02-14, 01:25
Α, παιζει και ο φωτισμος... οκ.

Κατι ακομα. Το πιο ευκολο (για κλειστο ενυδρειο), πιο καθαρο (δεν λερωνει ουτε γινεται μπελας στο να το αφαιρεσεις αν δεν σου αρεσει/δεν σου κανει κλπ) και με σχετικα μικρες ριζες φυτο επιφανειας, ποιο ειναι?

exelix
28-02-14, 01:30
Μάλλον το λιμνόβιουμ.

Και μη νομίζετε ότι δεν παρακολουθούμε το αφύσικα γρήγορο στρώσιμο!:p

stratigos24
28-02-14, 01:32
Χαχα! Εχω καταλαβει πολυ καλα οτι βλεπεις τα παντα...

Για βαλε αλλη μια φορα το πως λεγεται, γιατι στο google μου βγαζει αυτα:

https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t27&q=%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BD%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%BF %CF%85%CE%BC

Στην παραπανω ερωτηση μου, εβαλα και εναν ακομα παραγοντα μεσα:


Κατι ακομα. Το πιο ευκολο (για κλειστο ενυδρειο), πιο καθαρο (δεν λερωνει ουτε γινεται μπελας στο να το αφαιρεσεις αν δεν σου αρεσει/δεν σου κανει κλπ) και με σχετικα μικρες ριζες φυτο επιφανειας, ποιο ειναι?

exelix
28-02-14, 01:34
Limnobium laevigatum... Μεγάλη αποτυχία η αναζήτηση στα Ελληνικά!

Οι ρίζες είναι απλά μακριές, δεν απλώνουν. Κοίτα και τη Salvinia (αν και δε βρίσκεται και τόσο εύκολα) που είναι και Ασιατική.

stratigos24
28-02-14, 01:37
Λεω και γω...;)

Οι ριζες εως 5 εκατοστα που διαβασα, αληθευει?

exelix
28-02-14, 01:38
Λεω και γω...;)

Οι ριζες εως 5 εκατοστα που διαβασα, αληθευει?

Μπα, βυθό θα σου φτάνουν αν δεν τις κόβεις πού και πού.

stratigos24
28-02-14, 01:41
Καταλαβα... γιατι και στα 2 προφιλαδικα που μπηκα εγραφαν 1-5εκ υψος 5-15 πλατος τα φυλλα του.

Αν σου/σας ερθει και κανενα αλλο αλλα με πιο κοντες ριζες, παλι για ενυδρειο με καπακι ομως χωρις υψηλες θερμοκρασιες απο τις λαμπες, (λογω οτι το φως του ενυδρειου ειναι led) και που δεν βρωμιζει, πειτε το.

exelix
28-02-14, 01:46
Είχα κάνει edit πάνω και σου είχα γράψει και τη Salvinia αν δεν το είδες. Φακή και Riccia αφού θες να βγαίνει σχετικά εύκολα μάλλον άκυρο... Ε, από αυτά που βρίσκονται εύκολα στην Ελλάδα μετά πάμε στη Hydrocotyle leucocephala.

stratigos24
28-02-14, 01:49
Nαι, δεν το ειδα. Παω να το δω το φυτο.

Φακη θα εβαζα αλλα το σκεφτομαι, διοτι μιλανε για αυτην δαν διαβολικο φυτο οι περισσοτεροι.

Riccia ειχα στο προηγουμενο και γινοταν σαν μπαλα (https://imagizer.imageshack.us/v2/705x529q90/831/p1060008e.jpg), δηλαδη και υψος που δεν ειχε, αποκτουσε ετσι οπως μαζευοτανε απο τη ροη και καθοταν και σε ενα σημειο. Kαι το παρον ενυδρειο εχει και αυτο αρκετη ροη και αναταραξη επιφανειας.

ChocolatePuma
28-02-14, 22:15
Υάκινθος του νερού (Eichhornia crassipes) σε ενδιαφέρει?
Θεωρείται φυτό για λίμνη...αλλα εγώ τον έχω σε χρυσοψαράδικο :D

Δεν ξέρω πως "καθεται" σε κλειστό ενυδρείο:rolleyes:, αλλά σε ανοιχτό ενυδρείο είναι πολύ ωραίο φυτό επιφάνειας - οι ρίζες του θέλουν κόψιμο αλλά δεν απλώνουν

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Eichhornia%20crassipes.htm

stratigos24
01-03-14, 17:59
Ενδειξη ευχαριστησης ή προβληματος?

Πριν απο καμια ωρα, εβαλα αλλα 2 φυλλα catappa στο ενυδρειο. Καθως κουναγα το ενα να μπει αναμεσα σε 2 ξυλα για να μεινει βυθισμενο κουνηθηκε ενα ξυλο απο τη θεση του λιγο, βγαινοντας ισα ισα απο την αμμο η μια του πλευρα. Το εφτιαξα παλι, κουνηθηκε λιγο η αμμος (λιγο στο σημειο του ξυλου που πιεσα για να ξαναμπει μεσα της και να ειναι ομως πριν). Τα ψαρια καθολη τη διαρκεια των ''εργασιων'' ηταν οκ, ερχοντουσαν κοντα στα χερια μου κλπ...

Υστερα, εβαλα 1 λιτρο νερο (απο το βαρελι που προετοιμαζω με τυρφη για τις αλλαγες...το νερο ηταν πιο κρυο απο του ενδυρειου) στο ενυδρειο και το εβαλα χυνοντας το απο σχετικα ψηλα ωστε να κανει μπουρμπουλιθρες και να παιξουνε τα ψαρια παραλληλα (το μπανακι που λεμε). Ερχοντουσαν κανονικα και φαινοταν να τους αρεσε. Καθοντουσαν εκει που χυνοταν το νερο. Μετα κλεινω και το καπακι και τα βλεπω ξεκινανε στο πισω μερος του ενδυρειου στην πλατη ολα μαζι γρηγορο κοπαδιασμα περα δωθε. Αυτο κρατησε κανα 5λεπτο και στη συνεχεια (οπως θα δειτε στο παρακατω βιντεο) καθοντουσαν στην μερια που ειναι η εισαγωγη του φιλτρου και πηγαιναν πανω κατω (εκει καθρεφτιζονται τα εχω δει να το κανουν και αλλες φορες, αλλα οχι ολα μαζι). Μερικα ψαρια 4-5 πχ τη φορα, εφευγαν που και που, καναν ενα κοπαδιασμα μεχρι την αλλη μερια και παλι πισω, παλι στο φιλτρο, παλι πανω κατω μαζι με τα αλλα? Ειναι λογικο? Αμεσως εκανα μετρηση αμμωνιας στο βαρελι (με την τυρφη, οχι πολυ τυρφη 30g σε 20 λιτρα) και η ενδειξη ηταν 0 ή ειχε ελαχιστη μη μετρησιμη με το τεστ της Sera αναμεσα δηλαδη σε 0 και 0,5mg/l αλλα σχεδον 0. Δηλαδη ή 0 εχει το βαρελι ή σχεδον 0. Για καλο και για κακο, εριξα 20 σταγονες prime στο ενυδρειο, να αποτοξικοποιησει αν υπαρχει καποια ποσοτητα αμμωνιας. Εκανα και μια μετρηση αμεσως μετα τις σταγονες και αμμωνια εδειξε 0. Κοιταξα και την θερμοπκρασια και ειναι τους 25. Τα χρωματα τους οκ, η αναπνοη τους οκ.

Η γενικη συμπεριφορα ψαριων στο ενδυρειο (εχω βαλει και διαφορα βιντεο απο το ενυδρειο στο θεμα αυτο, αν καποιος θελει να δει το πως συμπεριφερονται τα ψαρια), ειναι να καθονται ειτε ψηλα κοντα στην επιφανεια και να κολυμπανε χαλαρα, ειτε να κανουν βολτες σε ολο το ενδυρειο, ειτε να κοπαδιαζουν που και που αμα τους τη δωσει (πιο πολυ στο πισω μερος, στην πλατη του ενυδρειου).

Για πειτε, ειναι ολα οκ ή κατι τρεχει σημερα? Βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=kmW-UiTEStU

delta66
01-03-14, 18:13
Συνηθες
;) http://www.youtube.com/watch?v=pPxaJsglN1E

stratigos24
01-03-14, 18:14
Nαι, λογικο να το κανουν σε ροη νερου (οπως οταν εριχνα το ενα λιτρο απο το βαρελι απο καποιο υψος στο ενυδρειο για να δημιουργησω κατι τετοιο οπως στο βιντεο). Εκει στο φιλτρο που πηγαν μετα το κοπαδιασμα και εκαναν παρομοιες κινησεις, το νερο δεν κανει κατι..

Δηλαδη απο εκει που κολυμπαγαν στα χερια μου και σε ολο το ενυδρειο, μολις εριξα το νερο και εκλεισα το καπακι, εγραψα αυτα που εγιναν παραπανω. Ανεβαινει και βιντεο απο το κοπαδιασμα.

Εdit: Το κοπαδιασμα: http://www.youtube.com/watch?v=bqYqm9iYsdw&feature=youtu.be

Αναφερω πιο πανω οτι το νερο που μπηκε (αυτο το 1 λιτρο - 1 και κατι) ηταν πιο κρυο απο του ενυδρειου και εχω δει σε αλλα ενυδρεια, οταν συμβαινει κατι τετοιο (ειτε και σε αλλαγη να πεφτει η θερμοκρασια 2-3 βαθμους), τα ψαρια να ζωηρευουν.

Τωρα που παω και βλεπω επιτηδες απο το μπαλκονι (μακρια δηλαδη για να μην με παρουν χαμπαρι τα ψαρια) το ενυδρειο, ειναι ολα οπως καθε μερα. 3-4 γυριζουν γενικα, 1-2 κανουν αυτο το πανω κατω στην μερια της εξοδου του φιλτρου (απο το ενυδρειο στο φιλτρο), μερικα κοπαδιαζουν πισω κλπ..

stratigos24
05-03-14, 23:04
Εχει κανεις σας υποψην του καμια καλη τροφη για τα ψαρια μου? Μεχρι στιγμης τα ταιζω 2 τροφες σε μορφη flakes της ocean nutrition. H μια ειναι η community formula και η αλλη ειναι η spirulina. Θα ηθελα αλλη μια να εχω να τους δινω. Τι προτινετε? Κανα αποξηραμενο σκουλικι? Καποια αλλη?

Aκομα, για αυτες (http://aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=30&Itemid=22&virtuemart_manufacturer_id=51) τι γνωμη εχετε?

Αλλες καλες εταιριες σε τροφες? jbl, sera κλπ εχουν τιποτα καλο?

tsoui
06-03-14, 00:04
Για τις bassleer εχω την aloe όποτε τη ριχνω κανουν σαν μουρλα αλλα ειναι μεγαλη και δε μπορουν να τη φανε καταληγουν να τις κανουν βολτα στο στομα και στο τελος να τη τρωνε οι γαριδες και κολατσιζουν την tropica.
Απο εταιρειες απο αυτες που εχω χρησιμοποιησει υποκειμενικα παντα και με βαση τα ψαρια που εχω κρατησει καλες θεωρω τις tropica hikari bassleer , jbl δε τρελενομαι αλλα ειναι οκ ocean δεν εχω δοκιμασει με την sera δεν ξαναασχολουμε σε τροφη καν.
Πιστευω μια τροφη με krill θα την τσακισουν ευχαριστα!(ειναι παμφαγα ε?)

stratigos24
06-03-14, 00:12
Ναι, παμφαγα πρεπει να ειναι (θα το δω παλι) αλλα με προτιμιση στην πρωτεινη.
Και για τις 2 τροφες που δινω τις ocean κανουν σαν τρελα. Και τα cardinal tetra μου που ειχα τις ετρωγαν επισης με πολυ ορεξη.

Ποια ψαρια ταιζες/ταιζεις εσυ με τις bassleer?

Δεν θελω να μου προταθουν κατεψυγμενες τροφες και ζωντανα σκουλικια τυπου grindal.:p

tsoui
06-03-14, 00:21
pseudomugil gertrudae πηρα το L μεγεθος αλλα ειναι πολυ μεγαλη για το στομα τους αλλα κανουν σαν μουρλα οταν πεσει στο ενυδρειο την παλευουν οταν μαλακωσει και αν δεν εχουν σκασει απ τις αλλες

stratigos24
06-03-14, 00:27
αλλα ειναι πολυ μεγαλη για το στομα τους αλλα κανουν σαν μουρλα οταν πεσει στο ενυδρειο την παλευουν οταν μαλακωσει και αν δεν εχουν σκασει απ τις αλλες

Αυτο εκαναν και τα zebra danio που ειχα παλια με την Nutrafin max: complete micro granules for small tropical fish.

tsoui
06-03-14, 00:43
Αν και εχω στοκαρει τροφες για κανα χρονο :D αν τη πετυχω καπου θα την δοκιμασω, παντως δε βλεπω να την εχει καποιο καταστημα :confused:

stratigos24
06-03-14, 00:48
Εγω την ανεφερα μιας και με αυτην παθαιναν τα ιδια με τα ψαρακια σου τα ζεβρα μου...

Θες να τα μπουκωνεις και με αυτην γιαυτο θα την παρεις?:D

http://www.petsupermarket.gr/224/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%C F%82/nutrafin.html

tsoui
06-03-14, 00:54
:D ναι ναι θα τα βγαλω video :D και να φανταστεις πριν τις κοιταγα και δε την εβλεπα δυσκολη η ωρα :D

stratigos24
06-03-14, 00:56
Οντως, ειναι μια ωρα δυσκολη...

Τελος να δωσω και κανα αποξηραμενο bloodwarm?

Με την Ηikari tropical micro pellets εχει κανεις εμπειρια?

stratigos24
07-03-14, 01:52
Εισαγωγη ψαριων στο ενυδρειο 24/2/14. Αλλαγη νερου (περιπου 15-20 απο τα 60) 2/3/14. Ταισμα κανονικα. Συνεχιζω να μετραω αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα 0.

stratigos24
08-03-14, 14:56
Σαν τροφη πως την βλεπετε αυτη της jbl (http://www.petcity.gr/trofes/tropika-psaria/jbl-novofil-100ml-detail) για τα espei μου?

platy
08-03-14, 15:01
με τα ιδια λεφτά αγοράζεις 2 κατεψυγμένες απο Αβυσσο,και ταίζεις και καλυτερα ;)

stratigos24
08-03-14, 15:05
Σε ευχαριστω Platy αλλα δεν θελω κατεψυγμενες.

Αυτη πιστευεις θα ειναι οκ ή να κινηθω για sera bloodworm ή nutrafin bloodworm?

Απλα σκεφτηκα αυτη γιατι διαβασα οτι εχει και εντομα μεσα. Ακομα μου ειπαν οτι ειναι πολυ καθαρη τροφη εννοοντας χωρις ιχθυαλευρα (αν το λεω σωστα) κλπ.

Aκομα, το μεγεθος της ειναι οκ για τα espei?

ChocolatePuma
08-03-14, 15:19
Εφόσον θέλεις αποξηραμενη, τότε εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις τα bloodworms της Sera

Αλλά ο Τάσος έχει δίκιο και δεν βρίσκω λόγω να αποφύγεις την κατεψυγμένη σε σχέση με την αποξηραμένη, αρκεί να ακολουθήσεις σωστή διαδικασία απόψυξης και ταίσματος
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70755

stratigos24
08-03-14, 15:22
Ειχα κατεψυγμενη στο πρωτο μου ενυδρειο, αλλα απο τοτε που ακουσα οτι απο καποιο πετ σοπ ειχαν παρει καποιες κατεψυγμενες και ψοφισαν ψαρια (τωρα τι ειχε γινει δεν ξερω, ειχαν ληξει? ειχαν ξεπαγωσει και μετα ξαναπαγωσει και χαλασαν?) τις αποφευγω.

kgf12345
08-03-14, 15:26
απο οσες αντιστοιχες εχω δοκιμασει,της σερα ειναι μακραν η καλυτερη.
τη jbl δεν την εχω δοκιμασει να πω την αληθεια,αλλα δεν τη δοκιμασα γιατι οσες φορες εχω παρει αλλες τοχω μετανιωσει και μετα πηγαινω και ξαναπαιρνω τη σερα.

συμφωνω για τις κατεψυγμενες,καλο θαναι να εχεις μια τουλαχιστον.δεν συγκρινεται το αποξηραμενο με το "φρεσκο"-νωπο.

μπορεις να παρεις αρτεμια αν δε θες παλι σκουληκι.

Ειχα κατεψυγμενη στο πρωτο μου ενυδρειο, αλλα απο τοτε που ακουσα οτι απο καποιο πετ σοπ ειχαν παρει καποιες κατεψυγμενες και ψοφισαν ψαρια (τωρα τι ειχε γινει δεν ξερω, ειχαν ληξει? ειχαν ξεπαγωσει και μετα ξαναπαγωσει και χαλασαν?) τις αποφευγω.
θα ειχαν ξεπαγωσει μαλον.ειναι επικινδυνες αν ξεπαγωσουνε.

stratigos24
08-03-14, 15:28
Ποιες εχεις δοκιμασει?

Για τις κατεψυγμενες που λες αρτεμια ειχα τοτε που λεω σε κατεψυγμενη..

kgf12345
08-03-14, 15:34
εχω δοκιμασει ocean nutrition,omega one,osi(αν θυμαμαι καλα) και tropical.ισως ναναι κιαλλη μια ακομα που δεν θυμαμαι.

μια που την ετρωγαν με ορεξη οι μονομαχοι στη λιμνη μου ητανε
αυτη http://aquario.gr/frontida/fish-food/freshwater-fish-food/tropical-fish-food/haquoss-betta-gourmet-100ml.html#.UxscU6PNuUk

αλλα δεν εχεις betta,οποτε σχετικα ειναι ολα...

stratigos24
08-03-14, 15:39
Α, εγω ελεγα απο αποξυραμενα σκουλικια τι εχεις δοκιμασει.

kgf12345
08-03-14, 15:44
για αποξηραμενα σκουλικια μιλαω κιεγω:D

stratigos24
08-03-14, 15:45
A, ok πασο... Δεν ηξερα οτι ολες βγαζουν..:)

kgf12345
08-03-14, 15:46
οι περισσοτερες αποτι ξερω.
μαλιστα ενα σχετικο θεμα ειχα ανοιξει εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77428

stratigos24
08-03-14, 16:06
Βασικα λογικο να βγαζουν ολες οι εταιρεις, μιας και πρεπει να εχουν ποικιλια για ολα τα ψαρια.

Eιδα και το θεμα σου.

Mε βαση αυτα που γραφουν για την τροφη της jbl τι εχουμε να πουμε σε σχεση με τις sera?

Jbl novofil:

Αναλυτικά συστατικά (%):
Ακατέργαστη πρωτεΐνη: 55.00%
Ακατέργαστο λίπος: 13,00%
Ακατέργαστη ίνα: 7,00%
Ακατέργαστη τέφρα: 9,00%

Πρόσθετα:

Έντομα: 100,00%


Sera:

Ποιοτική ανάλυση : Ακατεργαστη πρωτεϊνη 59%
Ακατέργαστα λιπαρά 6,1%
Ακατέργαστες ίνες 3,7%
Υγρασία 7,8%
Ακατέργαστη τέφρα 8,2%

kgf12345
08-03-14, 19:33
περισσοτερη πρωτεινη,λιγοτερο λιπαρη η σερα.
επισης εχω την εντυπωση πως ισως ειναι λιγοτερο επεξεργασμενη η επεξεργασμενη διαφορετικα,και ισως αυτο να εξηγει την υπαρξη περισσοτερης πρωτεινης σε σχεση με τις υπολοιπες.
χωρις να εχω διαβασει κατι σχετικο,μια εικασια κανω...
τωρα ποση διαφορα θα δεις στα ψαρια,ειναι αλλο θεμα.
παιζει και απο ψαρι σε ψαρι.μπορει εσυ να τη ριξεις και να μην τη θελουνε.
αυτη ειναι απλα μια παρατηρηση που εκανα εγω στα δικα μου ψαρια.
απλα η σερα ειναι δοκιμασμενη κατα καποιο τροπο και ξερουμε τι παιζεται.

stratigos24
09-03-14, 15:20
Πηρα σε ενα πετ σιτυ και ειχε και την σερα και την jbl. Σκεφτηκα να παρω την σερα 50ml και την jbl 100 (δεν βγαινει 50). Μετα ομως λεω, γιατι να παρω 2 ιδιες τροφες (απλα ελεγα να δω ποια θα φανε πιο καλα, σαν πειραμα). Πηρα την novofil που σε λιγο θα τους την δωσω να δουμε... Αν δεν πολυ τρελαινονται ή δεν την φανε, ισως τοτε δοκιμασω και την sera να δουμε..
-------------------------

Mολις τους την εριξα και ευτυχως για μενα, την εφαγαν σαν τρελα!:-)
-------------------------
Και με χαροποιησε μια συμπεριφορα που ειχαν σε 2 ψαρια (μετα το ταισμα). Εκαναν οπως στο βιντεο αυτα τα 2: http://www.youtube.com/watch?v=1NKkcZeuv6Q

Ακριβως αυτο που κανουν στο 1:43 - 1:54. :D :D :D
-------------------------
Ακομα θελω να μου πειτε αν υπαρχει περιπτωση να φανε καποιο σκουλικι και να δυσκολευτουν να φανε το ''κουκουλι'' του (θα δειτε βιντεο για να καταλαβετε). Οταν ταισα το novofil ενα ψαρι ειχε ενα σκουλικι στο στομα του πολυ ωρα και σιγα σιγα το εβαζε μεσα. Οταν το εβαλε τελειος μεσα, δεν κολυμπαγε οπως τα αλλα, αλλα καθοτανε σε ενα σημειο και ανοιγοκλεινε το στομα σταθερα πολλες φορες, σαν να ειχε παραφαει, φουσκωσει, το ειχε δυσκολεψει η τροφη κλπ... Ετσι εκατσα και το παρακολουθησα. Ηταν ολο σε ενα σημειο πιο πολυ και εκανε τα παραπανω που ειπα. Καποια στιγμη, βγαζει παλι εξω σχεδον οσο σκουλικι ειχε φαει και παλι το μασουλαγε (αυτο που εβγαλε απο το στομα του ηταν σε λιγα σημεια πλεον σκουρο και το υπολοιπο ηταν σαν διαφανο). Μετα περναει ενα μεγαλυτερο ψαρι και του το αρπαζει. Αυτο με τη σειρα του, το εβαλε ολο μεσα στο στομα και παλι σαν να μασουλαγε και αυτο οπως πριν το αλλο, ωσπου καποια στιγμη βγαζει μονο ενα διαφανο (σαν σκουλικι στο σχημα) ''κουκουλι'' (χωρις κανενα σκουρο στιγμα πλεον πανω του) το οποιο θα δειτε οπως ειπα στο βιντεο και στο τελος το ρουφαει το φιλτρο. Ειναι λογικο?

Βαλτε 720 ή 1080p για καλυτερη ποιοτητα: http://www.youtube.com/watch?v=RQload4Q4h0&feature=youtu.be

-------------------------

Mετα το ανοιγμα αυτων των jbl novofil bloodworm (και της sera πχ), που τα φυλαμε? Σε ψυγειο ή εκτος?

Και ακομα, καταλαβε κανεις τιποτα στο παραπανω βιντεο για το ''κουκουλι'' που λεω?

kgf12345
09-03-14, 16:30
φυλαξη οπως ολες οι τροφες.ξηρο,δροσερο και σκιερο μερος.η αυξημενη υγρασια στο ψυγειο θα τις χαλασει πιο γρηγορα.

κουκουλια δεν εχουνε τα bloodworms.αποσο ξερω τουλαχιστον.
αυτο που ειδες ητανε μαλον καποιο σκουληκι που ετυχε να γινει ετσι κατα την επεξεργασια τους κλπ.απλα δεν το θελανε και το εφτυναν.

stratigos24
09-03-14, 17:20
Ok, σε τετοιο μερος τις εχω τις τροφες.

Το βιντεο το ειδες? Βρηκα και αλλο ενα τετοιο κουκουλι σε ενα ξυλο πανω ειχε πιαστει. και κανενα σκουλικι δεν ηταν ετσι εξαρχης, ειμαι σιγουρος. Και οταν το τρωγανε αυτα τα 2 ψαρια, ηταν σκουρο στην αρχη και οσο το μασουλαγαν τοσο γινοτανε διαφανο..

kgf12345
09-03-14, 17:26
βρε ενταξει,αλλα δεν ειναι κουκουλι.κιεγω εχει τυχει να δω ετσι και με αποξηραμενα κ με κατεψυγμενα.
καμια φορα μενει μονο μονο μια εξωτερικη λεπτη μεμβρανη σαν επιδερμιδα του σκουληκιου,ενω εχουν φαει-ρουφηξει το υπολοιπο.
το ειδα το βιντεο ναι;)

stratigos24
09-03-14, 17:31
Ναι, αυτο λεω.

Οποτε ειναι οκ.

stratigos24
13-03-14, 20:19
Μερικες σημερινες φωτο απο τα ψαρακια...

stratigos24
22-03-14, 22:27
Μετα απο σχεδον ενα μηνα με τα ψαρακια, βαζω ενα βιντεακι που τα τραβηξα πριν λιγο.

720 ή 1080p για καλυτερη ποιοτητα. https://www.youtube.com/watch?v=2GnJKhzAsMg

kgf12345
23-03-14, 01:08
Πολυ ομορφο ειναι το ενυδρειο και ας ειναι και μινιμαλ η διακοσμηση απο φυτα.
το ποσο αρεσει στα ψαρια δεν ξερω,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

παντως,φαντασου το με λιγα φυτα ακομα οχι απαραιτητα πολλα,και ενα ζευγαρι ραμιρεζι....
εκει μεσα θα δειχνανε απιστευτα τα ραμ:p
παντως ειναι πολυ ομορφο:)

stratigos24
23-03-14, 05:17
Nα εισαι καλα Γιωργο.

Για το ποσο αρεσει στα ψαρια, πραματικα δεν το ξερω. Βλεπω να μην φοβουνται, να εχουν τα χρωματα τους και γενικα η κατασταση τους να ειναι αψογη. Ακομα βλεπω αρκετες φορες τετοια παιχνιδια (οπως εχω γραψει και πιο πανω) σαν αυτο στο βιντεο (http://www.youtube.com/watch?v=1NKkcZeuv6Q) απο το λεπτο 1:43 εως το 1:54, που φανταζομαι δειχνει οτι νοιωθουν μια αλφα ασφαλεια και ισως ''καλοπεραση''.

Για αλλο ψαρι μαζι τους ακομα δεν το σκεφτομαι. Στο μελλον δεν ξερω, αλλα ειμαι ευχαριστημενος απο αυτο που εχω και βλεπω μεχρι στιγμης.

Για φυτα, το μονο που μου περναει καμια φορα ειναι να βαλω καποιο επιφανειας, αλλα δεν ξερω... ισως καποια στιγμη βαλω.

stratigos24
02-04-14, 17:56
.....Τι κανουμε οταν τα ψαρια μας πλεον σνομπαρουν για καποιο λογο την τροφη που τους δινουμε?

Εξηγω: Τα espei μου παντα ετρωγαν με μεγαλη ορεξη τις 2 ocean nutrition (μια community και μια σπιρουλινα) που ειχα παρει αρχικα και μετα εφαγαν και μια χαρα μια jbl novofil αποξηραμενο σκουλικι που πηρα στη συνεχεια για ποικιλια. Ομως εδω και 5 μερες φτυνουν τις ocean. Τρωνε το novofil μονο και αυτο ομως δεν μπορει να ειναι βασικη τους τροφη. Πηρα πριν λιγο μια nutrafin max small micro granules και δεν την εφαγαν. Πηρα και ενα bloodworm της sera και το εφαγαν.

Τι κανω?

Παιζει να υπηρξε καποια γεννα, να φαγαν γονο και ολα να τους κακοφαινονται?

delta66
02-04-14, 18:03
Παζει κι αυτο με το γονο, παιζει να βρηκαν κανα σκουληκακι στο ενυδρειο, παιζει να μπαγιατεψε η ON και να γινει στη συνεχεια και με τη JBL το ιδιο, παιζει η nutrafin να ειναι μεν φρεσκια (ειδες πιστευω ημερομηνια ληξης) αλλα να μην τους αρεσει, το κυριοτερο που παιζει ειναι να ειναι χορτατα για καποιο λογο, αφου αν πειναγαν θα ετρωγαν και την αμμο.

stratigos24
02-04-14, 18:12
Παζει κι αυτο με το γονο, παιζει να βρηκαν κανα σκουληκακι στο ενυδρειο, παιζει να μπαγιατεψε η ON και να γινει στη συνεχεια και με τη JBL το ιδιο, παιζει η nutrafin να ειναι μεν φρεσκια (ειδες πιστευω ημερομηνια ληξης) αλλα να μην τους αρεσει, το κυριοτερο που παιζει ειναι να ειναι χορτατα για καποιο λογο, αφου αν πειναγαν θα ετρωγαν και την αμμο.

Σκουλικια ειχα δει στο προηγουμενο ενυδρειο με τα τετρα. Σε αυτο μεχρι στιγμης οχι, δεν εχω δει κατι. Αλλα με τα τετρα, ειχα παρατηρησει σκουλικι και κατα το στρωσιμο, οχι μονο μετα απο καιρο και με τα ψαρια μεσα. Μπορει να υπηρξε ομως στο τωρινο ενυδρειο και να εφαγαν, δεν το ξερουμε.

Η ΟΝ community εχει ανοιχτει σχεδον 2 μηνες και η σπιρουλινα 1 μηνα και κατι.

Σκεφτηκα για γονο, γιατι εχω δει παιχνιδια αναπαραγωγης.

Ναι, η nutrafin ειναι φρεσκια και ληγει τελη του 16' αλλα μαλλον δεν τους αρεσει οπως λες.

Η αληθεια ειναι πως απο την ΟΝ community πχ εφαγαν λιγο χθες αλλα λιγο, καμια σχεση με το πως τρωνε....δηλαδη πολλα την εβαζαν στο στομα και την εφτυναν και την παραταγαν.

Θα δουμε λοιπον πως θα παει. Απλα δεν μπορω να τους δινω μονο αποξηραμενο σκουλικι.

Αν δω τα πολυ σκουρα, να δινω αποξηραμενο σκουλικι μουλιασμενο σε sera fishtamin?

delta66
02-04-14, 18:23
Oχι μονο σκουληκι. Απ'ολα κι αν πεινανε (και ειναι καλα) θα φανε.
Και βιταμινη γιατι? Αφου ειναι φρεσκιες οι τροφες δεν χρειαζεται. Αντε μια φορα τη βδομαδα το πολυ, ή καθε 15. Δεν κανει χωρις λογο βιταμινες και συνεχεια.

stratigos24
02-04-14, 18:26
To ειπα με το σκεπτικο: ''αν τελικα δεν ξαναφανε τις ON και nutrafin και αφου τα αποξηραμενα σκουλικια τα τρωνε, να εδινα μονο σκουλικια αλλα βουτηγμενα σε fishtamin καποιες φορες, για να παιρνουν και τις βιταμινες τους που δεν εχει το σκουλικι να τους δωσει''.

delta66
02-04-14, 18:30
Δινε απο ολα

stratigos24
09-04-14, 13:12
Παλι τρωνε ολες τις τροφες (μονο τη σπιρουλινα ετσι και ετσι και την nutrafin καθολου :D).

Τις τελευταιες μερες ολο μετραω 9-10 ψαρακια απο 11 που εχω. Που και που λοιπον εμφανιζεται ενα (ή δυο, αναλογα ποσα λειπουν απο το κοπαδι) πισω απο τα ξυλα και ξανα κατω σε πολυ σκιερο μερος και μαλλον χαμηλη ροη. Οποτε εχουμε γεννα. Παιζει να δουμε κανα γονο ή θα τα φανε (τα αυγα ή τους γονους αμα βγουν)?

delta66
09-04-14, 14:13
Δυσκολο να επιζησει γονος με τα ψαρια μεσα και με τοσο "γυμνο" ενυδρειο.

stratigos24
09-04-14, 14:13
Ναι, αυτο σκεφτομαι και εγω...

stratigos24
28-04-14, 01:11
Να blackwater ρε παιδια...χαχα! :D

https://www.youtube.com/watch?v=2q8bMTb0hto&feature=youtu.be

stratigos24
03-05-14, 17:08
Τρια βιντεακια σημερινα (720-1080p για καλυτερη ποιοτητα):

1) https://www.youtube.com/watch?v=GwARNT1FaNE

2) https://www.youtube.com/watch?v=_0-TX02d9To&feature=youtu.be

3) Ενα βιντεο προς το τελος του ταισματος (sera bloodworm): https://www.youtube.com/watch?v=B-OFe81XBQ4&feature=youtu.be

delta66
03-05-14, 17:17
Η αναπτυξη της αλγης λοιπον, οφειλεται καθαρα στο φωτισμο :D

stratigos24
03-05-14, 20:50
Mαλλον ναι. (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν ειχα bga ή καφε με πρασινη μαζι στο βυθο). Απο τοτε που μειωσα τον φωτισμο με το dimmeraκι (το εχω στην ενταση 3 απο την 9 που ειναι το φουλ που 9 δηλαδη ηταν χωρις το dimmer) βλεπω οτι στο βυθο παραμενει ως ηταν (μεχρι να τον μειωσω) και δεν βγαινει τιποτα παραπανω.

Ακομα, η καφε αλγη στο πισω τζαμι καθως και κατι πρασινα σποτ που ειχα, εχουν μεινει ως εχουν. Νομιζω ουτε μειωθηκαν, ουτε αυξηθηκαν. Απο την αλλη, στο πλαινο δεξι τζαμι εχει αυξηθει η ποσοτητας της καφε.
-------------------------
Αρχισανε να πεφτουν και οι σκληροτητες στο ενυδρειο απο gh 10 και kh 5 που εχω στη βρυση στο ενυδρειο εχουν παει gh 5 και kh 3. Aντε να πεφτει και το ph σιγα σιγα.

delta66
03-05-14, 23:15
Καθαρισε το πισω ταμια να δουμε αν ξαναβγει τωρα

stratigos24
03-05-14, 23:27
Αν κρινω απο το γεγονος οτι η καφε αλγη στο πλαινο αριστερα τζαμι αυξανεται καπως πιστευω οτι θα ξαναβγει (ισως οχι σε τοση ποσοτητα). Ο λογος βεβαια που δεν το εχω καθαρισει, ειναι οτι μαρεσει ετσι και θα ηθελα να δω πως θα ειναι αν πιασει ολο το πισω τζαμι. Να γινει σαν φυσικο backround (δεν το βλεπω να γινεται ομως).

delta66
04-05-14, 01:46
Nαι γιατ δεν χτυπαει μεχρι πανω το φως. Μεχρι τη γραμμη της αλγης παει.

stratigos24
06-05-14, 00:40
Μπηκαν και 2 ασιατικα φυτα. Μια cryptocoryne wendtii brown (η αγαπημενη μου..ηταν και τερστια, τωρα εχει μπει δεξια σε 4 κομματια, αλλα μαλλον θα μπει καποιο απο τα μπροστινα τμηματα της σε αλλο σημειο..) και μια java fern mini.

Eδω και βιντεακι με χαρες απο τα ψαρια... (720ή1080 για καλυτερη ποιοτητα)

https://www.youtube.com/watch?v=Hb_Wh_2iZFg

Εριξα μια δοση seachem flurish. Για την κρυπτοκορινα θα χρειαστω και ταμπλετες βυθου, σωστα?

stratigos24
15-05-14, 13:59
Εγιναν καποιες αλλαγες στα φυτα. Εβαλα μια κρυπτοκορινα στο κεντρο και μου αρεσει πιο καλα ετσι. Τις υπολοιπες τις αφησα στα αριστερα και η java fern εμεινε δεξια εκει που ητανε. Ριχνω μερα παρα μερα λιγο καλιο της Seachem και μπηκαν ταμπλετες tetra crypto στις κρυπτοκορινες. Θα προμηθευτω αυτες τις μερες και sera florena. Τωρα σκεφτομαι και για καμια Vallisneria Nana στο πισω μερος καθως και Hygrophila polysperma. Και σε αυτα να βαλω ταμπλετες?

Σημερα μετρησα gh ενυδρειου 4 (στη βρυση εχω 10) και kh 2 (στη βρυση εχω 5). Το ph ακομα δεν εχει πεσει στο ενυδρειο ή εχει πεσει λιγο. Για να δουμε...

Εδω και ενα βιντεακι απο τα ψαρια (720p ή 1080p για καλυτερη ποιοτητα). https://www.youtube.com/watch?v=K8zAM2uDzOM

stratigos24
20-05-14, 21:11
Πηρα σημερα απο τον φιλο gergioz φυτακια..

Μπηκαν λοιπον: βαλλισνεριες νανα (μπηκαν και ταμπλετες σε αυτες), κλαδεμα απο πολυσπερμα πισω (δεν φαινεται), η java fern μετακινηθηκε πιο μεσα στο ενυδρειο και ενα φυτο επιφανειας (Ποιο ειναι? HYDROCOTYLE LEUCOCEPHALA?).

Ακομα, μου εδωσε μαζι lemna minor αλλα δεν την εχω βαλει...και μαλλον δεν θα την βαλω για να μην εχω κανα θεμα και γεμισω...Μαρεσει ομως οπτικα αρκετα.

Ξεφυγαμε λιγο με τα φυτα που εβαλα απο τον ορο βιοτοπικο... Τι να κανουμε...

tsoui
20-05-14, 22:35
Πολύ ωραιο εγινε!!Τα εχεις τοποθετησει πολύ ομορφα τα φυτα αν και το ειχα συνηθισει <<ξερακιανο>> επισης πρεπει να εισαι ο πρωτος που βλεπω με την λευκοκεφαλα αριστερα :D

stratigos24
20-05-14, 22:56
Να σαι καλα! Οταν λες οτι ειμαι ο πρωτος που την εχω αριστερα? Και βασικα, μονο εκει καθοτανε λογω της ροης του φιλτρου. Μαρεσει ομως εκει που εκατσε.
-------------------------
Edit: Εδω και ενα βιντεακι που τραβηξα πριν λιγο..

https://www.youtube.com/watch?v=k3n_3CiyQE4

tsoui
20-05-14, 23:07
Οσα ενυδρεια εχω δει μαζι και το δικο μου αν και στο δικο μου δε φτουραει ολοι την εχουν δεξια εισαι ο πρωτος που την εχει αριστερα 《την λευκοκεφαλα :D 》
Σφαιρες ειναι τα ατιμα μου φαινεται τους αρεσε η αλλαγη

stratigos24
20-05-14, 23:24
Ναι τους αρεσαν τα νεα φυτα και ξεκινησαν τα παιχνιδια.

Edit: Ξεκινησε να πεφτει και το ph. Τωρα ειναι στο 7.

stratigos24
22-05-14, 15:53
Βλεπω κατι μαυρες τριχουες (bba?) σε ενα φυλλο μιας βαλλισνεριας καθως και σε ενα κλωναρι απο το φυτο επιφανειας. Να αφαιρεσω το φυλλο και να καθαρισω το κλωναρι ή να τα αφησω ετσι και δεν θα εχω καποιο προβλημα γενικα (να επεκταθει καποια αλγη στο ενυδρειο κλπ)?

delta66
22-05-14, 16:56
Θα επεκταθει.
Καις την αλγη και διορθωνεις νερο ή φωτισμο, αναλογα τι φταιει.

stratigos24
22-05-14, 18:29
ΒΒΑ ειναι?

Αυτα που το εχουν ηταν ετσι εξαρχης. Δεν εγιναν απο το φωτισμο μου.
Οποτε τα καθαριζω. (πως?)

Πολυ ομορφο το φυτο επιφανειας και το βλεπω να πηγαινει οκ. Εβγαλε και 2-3 νεα φυλλα.

stratigos24
22-05-14, 18:47
Εδω και πιο καλες φωτο απο το ''κλωναρι'' με το προβλημα (μπας και μου πειτε τι ακριβως να κανω...να το κοψω και να αφησω το υπολοιπο φυτο ή τι αλλο?).

stratigos24
22-05-14, 20:36
Καταφερα και εβγαλα επιτελους 2 ψαρακια να κανουν παιχνιδια αγαπης..:p..

Εχασε καποια ποιοτητα το βιντεο (ηταν 800mb και το εκανα 50mb..:D) αλλα βλεπεται κανονικα. Ισως καποια στιγμη ανεβασω το αρχικο αλλα τωρα δεν ειχα χρονο.

https://www.youtube.com/watch?v=MlGaikgVirE&feature=youtu.be

tsoui
22-05-14, 21:05
Αγριες καταστασεις προετοιμασου :D

delta66
22-05-14, 22:42
Αν ειναι η ΒΒΑ σε μενονωμενα σημεια του φυτου, κοφτα και πετα τα.
Κρατα τα καθαρα και θα δωσουν αυτα και θα γεμισει και παλι το φυτο.
Αλλιως απολυμανση/καψιμο με διαλυμα χλωρινης.
Επειδη ειναι λεπτο το φυτο και οι ριζες, μπορει να το καταστρεψει (αναλ0γα και την ωρα που θε μεινει στο διαλυμα - αλλα για να κανει η αλγη 8ελει καμποση ωρα πχ 5 λεπτα) αλλα ολο και καποιο κομματι θα μεινει ζωντανο να δωσει.
Μετα επειδη δεν εχει επιφανεια να την τριψε να φυγει η ΒΒΑ, δεν μμπορει να κανεις κατι με το χερι να την καθαρισεις. Θα περιμενεις να φυγει μονη της σιγα σιγα απο το φυτο. Καταλαβαινεις οτι εχει καει η ΒΒΑ, οταν δεις να εχει γινει ασπρη.

ΥΓ κι εσυ πηγες και την εβαλες με ΒΒΑ μεσα?

stratigos24
23-05-14, 01:27
Αγριες καταστασεις προετοιμασου :D

Για να δουμε... Εχω δει και αλλες φορες να κανουν ετσι ψαρια μεταξυ τους αλλα οχι για τοση ωρα (βεβαια δεν ειμαι και ολες τις ωρες σπιτι να βλεπω τι κανουν).


ΥΓ κι εσυ πηγες και την εβαλες με ΒΒΑ μεσα?

Αφου αυτη μου ελειπε.. :D

Περα απο την πλακα, δεν την παρατηρησα οταν εβαζα τα φυτα. Θα τα κοψω μαλλον, δεν ειναι και πολλα (2 φυλλα βαλλισνεριας και ενα μικρο μερος κλωναριου της Λευκοκεφαλας..).

stratigos24
23-05-14, 14:37
Σημερα εκατσα να καθαρισω την bba απο τη λευκοκεφαλα και ειδα αυτα κατω απο 2 φυλλα της (να ειναι αυγα σαλιγκαριου?... αμα ειναι να τα βγαλω αμεσως... Απο τα ψαρια αποκλειεται να ειναι μιας και διαβασα οτι κολλανε τα αυγα τους κατω απο φυλλα, ισχυει?):

delta66
23-05-14, 14:48
Απο σαλιγγαρια physa ειναι

Νοικοκυρεύτηκες για τα καλα

Τάκης
23-05-14, 14:48
Σημερα εκατσα να καθαρισω την bba απο τη λευκοκεφαλα και ειδα αυτα κατω απο 2 φυλλα της (να ειναι αυγα σαλιγκαριου?... αμα ειναι να τα βγαλω αμεσως... Απο τα ψαρια αποκλειεται να ειναι μιας και διαβασα οτι κολλανε τα αυγα τους κατω απο φυλλα, ισχυει?):
Αυγά από λάθρο

stratigos24
23-05-14, 14:55
Απο λαθρεπιβατες ειναι σιγουρα? Μιας και οταν ειχα physa σε προηγουμενο ενυδρειο, ναι μεν ηταν ετσι μεσα σε κολλωδες ουσια τα αυγα τους, αλλα ηταν λιγο διαφορετικα...πιο μικρα, κατασπρα κλπ..

Εdit: Ετσι τα θυμαμαι

stratigos24
23-05-14, 15:00
Απο σαλιγγαρια physa ειναι

Νοικοκυρεύτηκες για τα καλα

Αστα... χαχα!

Και ολα αυτα, πανω που ελεγα.... ''Κοιτα τι ωραια, να εχεις ενυδρειο με φυτα χωρις σαλιγκαρια...''

stratigos24
23-05-14, 15:35
Eδω και μια φωτο απο το ενα ''σακουλακι'' που εβγαλα απο το φυτο για να το δουμε καλυτερα... Μαλλον οπως λετε, αυγα physa ειναι...

delta66
23-05-14, 15:43
Ναι.
Τα αυγα των αρλεκινων δεν ειναι σε "σακο" και ειναι πιο μεγαλα.

ΥΓ αν και δεν την γλυτωνεις τωρα πια. Θα βγουν σαλιγκαρια στο ενυδρειο κατα 99.99%.
Αν θελεις να τα συγκρατησεις, βαλε 2-3 helena.

stratigos24
23-05-14, 15:49
Nαι και στο αλλο helena ειχα βαλει.

Τελικα δεν ηταν μονο σε 2 φυλλα αλλα σε 5-6 τετοια αυγα. Τα εβγαλα και βλεπουμε. Ας ελπισουμε οτι θα ειμαι τυχερος...

Οσον αφορα τα αυγα των espei, εχεις δικιο... (0:15 και στο 0:45) https://www.youtube.com/watch?v=978u5flAqLE

stratigos24
01-06-14, 23:22
Ενα σημερινο βιντεακι απο το ενυδρειο (επιλεξτε 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα): https://www.youtube.com/watch?v=zvDAO6TEMkA

delta66
02-06-14, 01:33
Πολυ καλυτερο,
Ασε την κεφαλα να γεμισει το ενυδρειο.

stratigos24
02-06-14, 11:42
Την αφηνω δεν εχω προβλημα, απλα καθεται εκει λογω της ροης του φιλτρου.

Πολυ ομορφο φυτο.

delta66
02-06-14, 13:18
Δεν εννοουσα να μη την μετακινησεις.
Εννοουσα να την αφησεις να αναπτυχθει και να μην την κουρευεις κοντη.
Οταν θα φτανει στην αλλη ακρη και γεμιζει τελειως η επιφανεια κουρευε τη στη μεση. Καθε 2-3ο κλαδεμα, κρατα το φρεσκο κομματι στο ενυδρειο.
Ειναι πολυ καλο φυτο επιφανειας για ενυδρειο τετοιου ειδους.
Θα κανει σκια και θα τραβαει πολυ πραμα απο το νερο.

stratigos24
02-06-14, 14:02
Δεν εννοουσα να μη την μετακινησεις.
Εννοουσα να την αφησεις να αναπτυχθει και να μην την κουρευεις κοντη.
Οταν θα φτανει στην αλλη ακρη και γεμιζει τελειως η επιφανεια κουρευε τη στη μεση. Καθε 2-3ο κλαδεμα, κρατα το φρεσκο κομματι στο ενυδρειο.
Ειναι πολυ καλο φυτο επιφανειας για ενυδρειο τετοιου ειδους.
Θα κανει σκια και θα τραβαει πολυ πραμα απο το νερο.

Οκ. Δεν την εχω κουρεψει κιολας καμια φορα εως τωρα και εχει βγαλει πολλα νεα φυλλα, απλα καθεται προς τα αριστερα λογω της ροης. Θα δω πως θα το κανω (καπου να πιαστει ενα σημειο της ψηλα δεξια στο ενυδρειο) ωστε να καθεται και απο την αλλη και να βρισκεται σε ολη την επιφανεια.

Η σκια που θα κανει, φανταζομαι, δεν θα δημιουργει προβλημα σε java fern, vallisneria και υδροφυλλα, σωστα? (οι κρυπτοκορινες που ειναι κατω απο τη σκια της πανε οκ).

delta66
02-06-14, 15:13
Ειχα κλωναρια τυλιγμενα στο spraybar δεξια, απο ακρη σε ακρη στο πλαινο δεξι τζαμι, και με τη ροη φτανανε στην αριστερη μερια.
-------------------------
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua3-180ltaquascape3.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/aqua3/180ltaquascape3.jpg.html)

stratigos24
02-06-14, 17:59
Πανεμορφο!

Οντως δειχνει πολυ ωραιο σε ολη την επιφανεια.

tsala
02-06-14, 18:16
πολυ ομορφο!
οσο για τα physa, κρατα τα μωρε δεν εγινε και τιποτα.. μονο καλο θα σου κανουν..
στην τελικη αν γινουν πολλα, οπως ειπε κι ο Σπυρος πετα 2-3 helena μεσα

stratigos24
02-06-14, 18:22
Να σαι καλα!

Οσο για τα σαλιγκαρια, αυτο θα κανω.

Πριν 2 μερες ειδα 2-3 ψειρες στο μπροστινο τζαμι να κανουν βολτα, αλλα τωρα δεν βλεπω κατι.

stratigos24
07-06-14, 17:46
Βλεπω καμια 2-3 μεγαλα και αλλα πιο μικρα...Για Ramshorn μου φαινονται, σωστα?

delta66
07-06-14, 17:52
Ναι.
.
.

stratigos24
07-06-14, 18:04
Ωραια, αντε να φανε καμια καφε αλγη...:)

Απο εκει και περα, το φυτο επιφανειας τελικα αναπτυσσεται μονο του και προς την δεξια μερια χωρις να το πιασω καπου. Ισως συμβαινει αυτο, διοτι, μεχρι να αναψει το φως του ενυδρειου το φως που ερχεται στο δωματιο απο τα παραθυρα (αλλαξα θεση στο ενυδρειο γιατι ηταν διπλα στην πορτα του δωματιου και τα ψαρια σαν να φοβοντουσαν οταν καποιος εμπαινε μεσα κλπ και καθοντουσαν πιο πολυ στην αλλη μερια που ηταν πιο μακρια απο την πορτα.... τωρα ειναι χαλαρα και πιο ηρεμα) ειναι απο την δεξια πλευρα. Και πολυ πλακα εχουν οι υδροφυλλες που πανε προς τα αριστερα στο φως και μετα που αναβει το φως του ενυδρειου ισιωνουν μετα απο λιγο προς τα πανω παλι..:D

Εχουμε και εναν νταη που κραταει στα δεξια μια θυληκια και την εχει υπο την εποπτεια του και δεν αφηνει κανενα αλλο ψαρι να παει προς τα εκει. Τα υπολοιπα καθονται στην αριστερη μερια.. Αυγα δεν βλεπω..

Εδω και 2 φωτο για να φανει και το επιφανειας πως παει:

delta66
07-06-14, 18:13
Σουπερ

.

thab
07-06-14, 19:06
Πολύ όμορφο!

stratigos24
07-06-14, 22:22
Πολύ όμορφο!

Να εισαι καλα.

Χαιρομαι που σ'αρεσει....(αν και το βιοτοπικο σου ειναι κατι κλασεις πιο πανω...:D)

tsala
08-06-14, 21:35
Στολιδι το ενυδρειο σου!
να το χαιρεσαι!:smt023

thab
09-06-14, 00:15
Να εισαι καλα.

Χαιρομαι που σ'αρεσει....(αν και το βιοτοπικο σου ειναι κατι κλασεις πιο πανω...:D)

Μην το λες, το ίδιο πράγμα είναι, απλά έχω τα φυτά εκτός νερού :p

stratigos24
10-06-14, 21:03
Καλα, μιλαμε τα Ramshorn κανουν τρελη δουλεια. Εχουν γυαλισει αρκετα σημεια στα ξυλα και το πισω τζαμι απο καφε αλγη.. (ειχε δικιο ο Alex_Salonica (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62617) :))

Aπο οτι βλεπω, μεγαλωνουν γρηγορα.

Εμφανιστηκαν και physa τελικα...

tsala
10-06-14, 22:58
μεγαλωνουν και γεννανε πολυ γρηγορα..
αλλα ευτυχως τρωγονται ευκολα απο τα helena:D

stratigos24
27-06-14, 16:36
Εχουν εμφανιστει οπως ειπα πιο πανω (λογω του οτι ηρθαν μαζι με καποια φυτα) καποια Ramshorn snails και λιγα physa. 3-4 Ramshorn εχουν γινει πολυ μεγαλα και μαλιστα σε πολυ λιγο καιρο μιας και ειχαν μπολικο φαι (καφε αλγη). Το ενυδρειο εχει γινει λαμπικο. Στο πισω τζαμι πλεον δεν υπαρχει καφε αλγη (ηταν ολο το πισω τζαμι καφε, φαινεται και σε προηγουμενες φωτο και βιντεο που εχω βαλει, δεν το ειχα καθαρισει ποτε).....και τα ξυλα τα εχουν καθαρισει εκτος απο ενα που το τρωνε τωρα και εχει πραμα και αυτο.... τα βλεπω και πανω στο φυτο επιφανειας μιας και αυτο ειναι πιο κοντα στο φως και μερικα φυλλα του πιανουν και αυτα καφε αλγη. Και στην αμμο πλεον δεν βλεπω καθολου αλγη.

Τα φυτα τα πανε μια χαρα με το φυτο επιφανειας να βγαζει καθε μερα πολλα νεα φυλλα. Εχω κοψει και δωσει και σε φιλους ποσοτητα του. Και η μεσαια κρυπτοκορινα εχει γινει θηριο...και οι αλλες κρυπτοκορινες καλα πανε, αλλα δεν εχουν την ιδια αναπτυξη (βγαζουν λιγοτερα νεα φυλλα και με πιο αργο ρυθμο) με την μεσαια που ειναι κατω απο το φως.

Καλα παει και η java fern. Oι vallisneria nana στα δεξια πανε καλα αλλα δεν ψηλωνουν γρηγορα. Τις υδροφυλλες τις εχω κουρεψει ηδη 2 φορες..

Απο τοτε που αλλαξα θεση στο ενυδρειο (και εφυγε διπλα απο την πορτα), τα ψαρια ειναι πιο ηρεμα και αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι δεν εχουν ξανακοπαδιασει καθολου ενω παλαιοτερα το εκαναν συνεχεια.

Εδω ενα σημερινο βιντεακι (επιλεξτε 720-1080p για καλυτερη ποιοτητα): https://www.youtube.com/watch?v=YfC9wsFL7bI&feature=youtu.be

Maverick
27-06-14, 16:56
Πολύ ωραία εξέλιξη έχει το ενυδρείο σου! Τελικά θα βάλεις μονομάχο μέσα ή να το μεταφέρουμε το θέμα αλλού :D :D :D

stratigos24
27-06-14, 17:00
Nα σαι καλα.

Εχεις δικιο...Οχι, δεν θα μπει μονομαχος τελικα λογω του οτι δεν θα αντεξει την ροη, οποτε αν θελεις, μπορεις να το μεταφερεις οπου πιστευεις εσυ οτι θα ειναι πιο σωστα και ακομα, μπορεις να αλλαξεις και τον τιτλο σε κατι σχετικο με το ενυδρειο αν θες (πχ ασιατικο ενυδρειο με rasbora espei ή κατι τετοιο).

Maverick
27-06-14, 17:25
Έγινε ;)

delta66
28-06-14, 04:29
Μια χαρα βολευτηκες με τα σαλιγκαρια :cool:

stratigos24
24-07-14, 14:33
Εδω μια ''καλλιτεχνικη'' φωτογραφια του ενυδρειου:

no_name
24-07-14, 16:29
Ωραίο το ενυδρείο σου.. να το κατεβάσεις στον διαγωνισμό!!!!

stratigos24
24-07-14, 18:46
Διαγωνισμο? Αν και δεν πιστευω οτι ειναι για να κατεβαινει...:D

Edit: Μαλλον εδω εννοεις, σωστα? http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81157

no_name
24-07-14, 19:22
Αν δεν είναι το δικό σου για τον διαγωνισμό τι να πω και εγώ με αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=803275&postcount=155

stratigos24
24-07-14, 19:29
Και τα 2 για την πρωτια πανε, θα γινει μεγαλη μαχη... :p

no_name
24-07-14, 19:35
Εγώ κατεβαίνω μόνο και μόνο για την συμμετοχή.... εσύ κατέβα για την πρωτιά!!!!!

stratigos24
24-07-14, 19:49
Ααα, οκ τοτε! :D

stratigos24
24-08-14, 16:53
Eνα βιντεο update μιας και κλεισαμε τις 200 μερες λειτουργιας ( επιλεξτε 1080p - 720p για καλυτερη ποιοτητα):

https://www.youtube.com/watch?v=PMCl2KHkwd8&feature=youtu.be

delta66
24-08-14, 17:20
Σουπερ.

Το εχεις καθαρισει ή ετσι κρατιεται μονο του?

nazgul
24-08-14, 17:23
Πολυ ομορφο και ηρεμο ενυδρειο.

stratigos24
24-08-14, 17:27
Σουπερ.

Το εχεις καθαρισει ή ετσι κρατιεται μονο του?

Ετσι κρατιεται μονο του Σπυρο. Καμιά φορα, σε καμιά αλλαγη νερου, μπορει απο το βυθο να μαζεψω τιποτα κομματακια απο αυτα που βγαζει το ξυλο (φαινονται λιγο στο βιντεο στον βυθο) αλλα απο εκει και περα, τιποτα αλλο. Μια φορα το μηνα και αν θα καθαρισω το μπροστα τζαμι (απο τοτε που ηρθαν τα σαλιγκαρια, γιατι πριν μπορει να το εκανα 2 φορες το μηνα το τζαμι το μπροστα)

Πολυ ομορφο και ηρεμο ενυδρειο.

Χαιρομαι που σας αρεσε.

delta66
24-08-14, 17:31
Ετσι κρατιεται μονο του Σπυρο. Καμια φορα, σε καμια αλλαγη νερου, μπορει απο το βυθο να μαζεψω τιποτα κομματακια απο αυτα που βγαζει το ξυλο (φαινονται λιγο στο βιντεο στον βυθο) αλλα απο εκει και περα, τιποτα αλλο. Μια φορα το μηνα και αν θα καθαρισω το μπροστα τζαμι (απο τοτε που ηρθαν τα σαλιγκαρια, γιατι πριν μπορει να το εκανα 2 φορες το μηνα το τζαμι το μπροστα)
Σουπερ τοτε.
Το τζαμι ειναι φυσιολογικο να "θαμπωνει".
Αν το μονο που χρειαζεται ειναι καθαρισμα τζαμιου καθε15-30 μερες, τοτε εχει πετυχει απολυτα το ενυδρειο, απο θεμα στησιμο/συντηρηση.

stratigos24
24-08-14, 17:35
Mακαρι να ειναι ετσι οπως λες. :) Παντως και εμενα μου φαινεται οτι παει ''μονο του''.

delta66
24-08-14, 17:38
Mακαρι να ειναι ετσι οπως λες. :) Παντως και εμενα μου φαινεται οτι παει ''μονο του''.
Ε, λιγο βαρετο μεν, αλλα αυτο σημαινει "απολυτη επιτυχια" :cool:

tsala
24-08-14, 20:05
πολυ το γουσταρω αυτο το ενυδρειο! :smt023

stratigos24
24-08-14, 23:11
Χεχε..

Χαιρομαι που σου αρεσει Τσαλα!

stanisalus18
25-08-14, 13:47
οντως ειναι πανεμορφο το ενυδρειακι μπραβο σου

thab
25-08-14, 16:05
Μπράβο ρε στρατηγέ!
Από τα αγαπημένα μου ενυδρεία!!

stratigos24
26-08-14, 03:18
οντως ειναι πανεμορφο το ενυδρειακι μπραβο σου

Μπράβο ρε στρατηγέ!
Από τα αγαπημένα μου ενυδρεία!!

Πραγματικα, χαιρομαι παιδια που σας αρεσει.

Ελπιζω με τον καιρο να εξελιχθει ακομα καλυτερα. Aυτες οι βαλισνεριες nana δεξια περιμενα να εχουν καλυτερη αναπτυξη ως προς το υψος. Και οι υδροφυλλες το ιδιο, μιας και στο πρωτο μου ενυδρειο δεν προλαβαινα να τις κλαδεψω (seachem flourite υποστρωμα τοτε στο πρωτο μου ενυδρειο χωρις αλλα λιπασματα, τωρα αμμο σκετη, δεν εχω βαλει και ταμπλετες βυθου στις υδροφυλλες και οτι παιρνουν το παιρνουν απο florena και seachem καλιο που εχω να ριξω κανα 15ημερο με τις διακοπες κλπ), ενω στο παρον, πανε σχετικα αργα συμφωνα με την ταχυτητα που αναπτυσσεται συνηθως το φυτο αυτο.

stratigos24
07-10-14, 19:45
Οι πολυσπερμα συνεχιζουν να μην πηγαινουν πολυ καλα κανοντας τρυπες σε καποια φυλλα τους τωρα τελευταια δειχνοντας οτι τους λειπει κατι αν και γενικα τα μεγαλυτερα τους κομματια φαινονται πολυ καλα και υγιεστατα. Εχω κοψει και την συστηματικη λιπανση με florena και seachem καλιο και ριχνω σπανια τον τελευταιο καιρο, γιατι ειδα σε 2-3 φυλλα μιας κρυπτοκορινας (αυτης που ειναι στη μεση του ενυδρειου κατω ακριβως απο το φως) λιγη αλγη. Τα υπολοιπα φυτα περαν των πολυσπερμα πανε μια χαρα με την κρυπτοκορινα και το φυτο επιφανειας να δινουν ρεστα. Η μεσαια κρυπτοκορινα εχει γινει ακομα πιο θηριο και το φυτο επιφανειας το κλαδευω συχνα. Java fern παει επισης καλα περαν απο 1-2 φυλλα που εχουν καφετισει. Vallisneria nana καλα χωρις να παιρνουν υψος περαν απο 3-4 που καπως εχουν ψηλωσει.

Εδω και ενα βιντεακι που το τραβηξα πριν μια εβδομαδα που ειδα το ενυδρειο να εχει φυσικο φως του ηλιου που περναγε για λιγα λεπτα απο το ανοιγμα της τεντας.

https://www.youtube.com/watch?v=ia5dxiU7nCM&feature=youtu.be (Επιλεξτε 720p - 1080p).

delta66
07-10-14, 19:56
Λιγο Καλιο για τις τρυπες.

Τζαμι εχει γινει. Μη πειραζεις τιποτα.

stratigos24
08-10-14, 15:44
Σκεφτομαι μην τις βγαλω τελειως τις υδροφυλλες και να βαλω καποιο αλλο ψηλο φυτο πισω να δω πως θα παει γιατι τα υπολοιπα φυτα δεν εχουν θεμα.

Σταματησα να ριχνω λιπασματα για να μη δω καμια αλγη. Θελω να καθαρισω το φιλτρο αυριο στην αλλαγη (εχω κανα 3μηνο -4μηνο να το καθαρισω) μηπως και παιζει και ρολο (τιποτα φωσφορικα κλπ εχουν ανεβει) για την ελαχιστη αλγη που ειδα σε 2-3 φυλλα. Ισως παρω και ενα τεστ να τα μετρησω καποια στιγμη.

Απο λιπασματα, εριχνα στις αρχες δευτερα, τεταρτη, παρασκευη florena (2-3 ml καθε φορα) και τριτη, πεμτη, σαββατο καλιο (1ml καθε φορα). Μετα και οσο προχωραγε το καλοκαιρι εριχνα ολο και λιγοτερο και τωρα ριχνω μια φορα την εβδομαδα απο το καθε ενα.
-------------------------


Εdit: Ρε παιδια, αυτο που γινεται τωρα στο ενυδρειο δεν μπορω να το περιγραψω.

Εκανα μια αλλαγη νερου περιπου 18 λιτρα πριν λιγο (συνηθως αλλαζα 10 καθε βδομαδα για ανανεωση μιας και στο νερο δεν μετραγα τιποτα αρνητικο), εβγαλα τις υδροφυλλες και καθαρισα το φιλτρο (ειχε λιγη μπιχλα κατω κατω το νερο του και πολυ λιγη τα σφουγγαρια του. Το βιολογικο ηταν οκ δεν ειχε βρωμα ιδιαιτερη, το πανω κουτακι τιποτα, το απο κατω κατι λιγο ειχε το οποιο και το αφησα ετσι). Εβαλα και ενα sicce mini φιλτρακι με ενυδρειακο βαμβακι για βοηθεια, ωστε να μαζεψει λιιιιγα κομματακια βρωμας που βγηκαν απο το φιλτρο οταν ξανα μπηκε σε λειτουργια.

Μολις λοιπον, βγαζω το νερο απο το ενυδρειο, καθαριζω το φιλτρο, το βαζω παλι σε λειτουργια και αρχιζω να γεμιζω με το ποτηρακι μου με νεο νερο το ενυδρειο, τσουπ 2 ψαρια αρχιζουν να ζευγαρωνουν ακριβως κατω απο εκει που εριχνα το νερο σε ενα φυλλο μιας κρυπτοκορινας. Εγω ειχα δει και αλλες φορες (εχω βαλει και βιντεο σε προηγουμενη σελιδα) να παιζουν ερωτικα 2 ψαρια, να πλευριζονται, να τρεμουνε κλπ, αλλα δεν ειχα δει αυτο που ειδα τωρα. Να κολλανε και να καθεται το ενα αναποδα και το αλλο να κανει την πραξη πανω του. Δεν ειδα αν αφησαν αυγα, εγω εβαζα το νερο, δεν ηθελα και να τα διακοψω, δεν ειχαν αναψει και τα φωτα να βλεπω ευκολα λεπτομεριες. Συνεχιζω, βαζω το νερο, βαζω και σε λειτουργια το sicce micron να ριχνει το νερο απο τη μια μερια στην αλλη στο μπροστινο μερος και τωρα στο ενυδρειο γινεται το εξης:

Παιχνιδια μεταξυ τους, παιχνιδια και κοντρα στη ροη του sicce, κυνηγητα, ερωτικα τρεμουλιασματα και πλευριτωματα ολα μαζι το ενα με το αλλο λες και εχουν εξτασιαστει και γενικα μια αναμπουμπουλα θετικη. :D

Ωραια πραγματα.

kgf12345
08-10-14, 17:53
η αλλαγη που εκανες το ξεκινησε.
κοιταξε και κατω απτα φυλλα στα φυτα μηπως δεις αυγα.

το ενυδρειο εχει γινει κουκλι μπραβο:)

stratigos24
08-10-14, 21:34
Ναι, σιγουρα στην αλλαγη οφειλεται η συμπεριφορα τους. Τους αρεσε φαινεται.

Ειδα κατω απο φυλλα και εγω πριν, αλλα δεν βρηκα κατι και σε κατι βιντεο απο το youtube που ζευγαρωναν κατι espei ειδα οτι ναι μεν εκαναν την πραξη κατω απο φυλλα αλλα τα αυγα επεφταν κατω στον βυθο. Βεβαια, μπορει να ετυχε.

Και αυγα μπορει να εχουν κανει και αλλες φορες και να μην τα ειχα δει, να τα εφαγαν (ή να εφαγαν κανα γονο αμα βγηκε) κλπ. Μπορει και σαλιγκραρια να φανε αυγα, σωστα?

tsala
08-10-14, 22:37
σιγουρα μπορουν και τα σαλιγκαρια να τα φανε, αλλα και τα ιδια..
κατι μπορει να μεινει απο τις γεννες παντως και να σκασει..τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Το σημαντικο ειναι οτι τα ψαρια σου το χαιρονται και μπραβο σου γι αυτο!

sarpijk
08-10-14, 23:39
Θεωρω λαθος η σκεψη να σταματησεις τα λιπασματα, ειδικα οταν βλεπεις τα φυτα σου να μη πηγαινουν καλα.

Να χαιρεσαι το ενυδρειο.

stratigos24
08-10-14, 23:49
Δεκτη η γνωμη σου και ευχαριστω.

Σταματησα το λιπασμα οπως ειπα το συστηματικο και το μονο φυτο που ειχε θεμα ηταν οι υδροφυλλες. Ολα τα αλλα ηταν και ειναι οκ. Εβγαλα τωρα τις υδροφυλλες γιατι ειχαν αρκετα φυλλα με τρυπες , εχαναν και μερικα απο τον κορμο και θα δοκιμασω καποιο αλλο φυτο για πισω ή θα βαλω 2-3 υγιη μερη απο τις υδροφυλλες που εκοψα να δωσουν παλι και ισως αυτη τη φορα, τους βαλω και ταμπλετες που εχω στη ριζα. Γιατι οταν εβαλα ολα τα φυτα τους εβαλα ταμπλετες ενω στις υδροφυλλα θεωρησα οτι δεν θα χρειαζεται.

Γενικα απο την αρχη δεν πηγαν καλα οι υδροφυλλες. Οι πρωτες 2 που εβαλα (και απο αυτες μετα οσο κλαδευα εβαζα και διπλα) εχασαν (και τοτε εριχνα και κανονικα το λιπασμα οπως πρεπει) ολα τα φυλλα στους κορμους τους και ειχαν μονο πανω ψηλα.

stratigos24
18-10-14, 21:50
Απο οταν τελειωσε το στρωσιμο του ενυδρειου (εστρωσε στις 21/02/2014) μετραγα οπως εχω ξαναπει Νο3 0 με sera που ληγει το 2016, 0 με aquili και 0 με ληγμενο api (απλα για να δω τι θα πει και εκεινο και αν συμφωνει).

Μεχρι και τις αρχες καλοκαιριου εκανα τεστ για Νο3 που και που και παντα εβλεπα 0 με sera και aquili. Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου δεν εκανα μετρησεις Νο3 αφου ειχα δει απο το προηγουμενο διαστημα οτι ειχα παντα 0 και εκανα αλλαγες περιπου 10 λιτρα τη βδομαδα για φρεσκαρισμα.

Την προηγουμενη βδομαδα εκανα μια αλλαγη 20 λιτρα (καθαρισα και το φιλτρο οπως ειπα σε προηγουμενο ποστ) και ελειψα μετα 5-6 μερες.

Τωρα που γυρισα, πηρα καλιο για τα φυτα και μεσα απο μια κουβεντα που ειχαμε για τα φυτα μου στο μαγαζι aquascape.gr με τον Θαναση εκει μου ειπε, για δες και τα Νο3 σου παλι να δουμε, γιατι του εκανε εντυπωση το 0 που μετραγα.

Μετρησα λοιπον εχθες Νο3 με τη sera και μου εδειξε 10. Μετρησα με την aquili και μου εδειξε 0. Μετραω λοιπον και το βαρελι που προετοιμαζω το νερο με την τυρφη για τις αλλαγες και μου εδειξε η sera 0 και σκεφτηκα οτι αφου εδειξε 0 στο βαρελι δουλευει σωστα.

Πηγα λοιπον σημερα παλι απο τον Θαναση με εναν φιλο. Πηρα μαζι νερο απο το ενδυρειο μου καθως και το τεστ της aquili. Μετρησαμε εκει με api τα Νο3 μου και εδειξε 10 (ή ελαχιστα λιγο πριν το 10). Οποτε η sera δειχνει σωστα. Εκανα και ενα τεστ παλι με την aquili εκει και το κουνησε ο Θανασης το αντιδραστηριο κατι που εγω δεν εκανα.... και δεν το εκανα γιατι δεν το λενε οι οδηγιες! Η οδηγιες της aquili λενε απλα: ''Βαλε 5ml νερο, ριξε ενα κουταλακι σκονη (εχει κουταλακι και σκονη το τεστ μεσα για να ριξεις), εξι σταγονες απο το αντιδραστηριο, καπακωσε το και μετα απο 5 λεπτα συγκρινε με τα χρωματα''.

Τωρα λοιπον που το κουνησαμε εδειξε Νο3: 5. Τωρα το σωστο ποιο ειναι δεν ξερω αλλα μαλλον το αποτελεσμα των αλλων 2 τεστ. Οταν μετρησω ξανα με την sera θα μετρησω και με την aquili να δω αν θα δειξει παλι 5 μοναδες κατω. Παντως και το ph της aquili μου δειχνει 5 μοναδες πανω ενω αλλοι 2 φιλοι δν εχουν θεμα και τους δειχνει σωστα. gh και kh ιδια με τη sera μου βγαζει.

Εμφανιστηκαν και τα Νο3 λοιπον στο ενυδρειο γιατι σκεφτομουνα μηπως εριχνα με καποιο σκευασμα λιγα νιτρικα αμα ειχα οπως πιστευα 0.

Ξεκινησα παλι κανονικα με καθημερινο προγραμμα την λιπανση με florena και easy life kalium, θα ριξω και ενα κλαδεμα αυριο κατα την αλλαγη νερου για να δυναμωσω λιγο τις βαλισνεριες να δουμε αν θα δωσουν πιο δυνατα και προς τα πανω νεα φυλλα, γιατι απο ποιοτητα μια χαρα πανε ολα τα φυλλα περαν απο 1.2 μονο που θα κοπουν και αυτα, αλλα δεν παιρνει υψος. Ισως αφαιρεσω και καποια πιο παλια φυλλα της μεσαιας κρυπτοκορινας παλι για να δυναμωση αν και δεν εχει αναγκη αυτη.

Για κανα φυτο, ψηλο, ασιατικο πισω τι εχετε να προτινεται?

sarpijk
18-10-14, 22:30
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=139

stratigos24
20-10-14, 10:15
Ωραιο φαινεται. Θα ψαξω αν καταληξω σε αυτο, αν το εχει κανα μαγαζι.

stratigos24
22-10-14, 16:34
Εδω το ενυδρειο, αφου αφαιρεσα τις υδροφυλλες απο πισω, εκανα ενα κλαδεματακι στα φυτα και εφτιαξα την λευκολεφαλα να βρισκεται σε ολη την επιφανεια.

Eδω και στο original μεγεθος η φωτο: http://oi58.tinypic.com/301mrdu.jpg

stratigos24
22-10-14, 18:41
Εδω και ενα βιντεακι που τραβηξα μολις απο το ταισμα. Ειναι χειροτερο ποιοτικα απο τα προηγουμενα βιντεο που εχω τραβηξει (...τωρα θα μου πειτε...καλα πως γινεται? Αυτο το τραβηξα με την lumix tz7 τα υπολοιπα που εχω βαλει κατα καιρους ειναι με το κινητο razr i xt890 και βγαζει πολυ καλυτερο βιντεο...περιεργο) αλλα βλεπεται. Επιλεξτε 720p λοιπον (το κινητο τραβαει και 1080p ή lumix εως 720p) για πιο καλο αποτελεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=-w332OXIxG0

Και για να προλαβω καποιον που μπορει να σκεφτει αρνητικα για καποια κομματακια τροφης που πεφτουν κατα το ταισμα μου στον βυθο, μετα ψαχνουν και τα ψαρια και τρωνε οσα βρισκουν καθως και τα σαλιγκαρια που απο αυτα δεν μενει πραγματικα τιποτα. Με το που πεσει τροφη, πανε εκει που επεσε λες και τη μυριζουν και τα καθαριζουν ολα. Εντυπωση μου εχει κανει το ποσο αμεσα πανε στα σημεια που εχει τροφη. Παλαιοτερα, αν μου φευγανε 2-3 φυλλαρακια λιγο πιο μεγαλα απο την τσιμπηδα, αμεσως τα επιανα παλι απο τον βυθο για να μην εχουμε κανα θεμα. Τωρα με τα σαλιγκαρια., εχω βρει την υγεια μου που λενε.

Και το μεσημερι που ταισα παλι, εφυγαν 2-3 κολλημενα φυλλα σχετικα μεγαλα και εκατσαν κατω απο την κρυπτοκορινα στο κεντρο. Μετα απο λιγο 2 μεγαλα σαλιγκαρια και κανα μικρο ηταν εκει και την τρωγανε. Μετα απο λιγο δεν υπηρχε τιποτα.

Και για του λογου το αληθες, εδω και 2 φωτο τωρα που εχουν μαζευτει αρκετα κατω απο εκει που ταισα και επεσε λιγη τροφη. Tωρα, πως πανε αμεσως, οπως ειπα και πιο πανω και πως καταλαβαινουν που εχει τροφη τοσο γρηγορα εντυπωση μου κανει.

tsala
22-10-14, 19:45
η λευκοκεφαλα μου φαινεται καπως..
πως να το πω..
σαν να ηρθαν τα χριστουγεννα και στολισαμε την πορτα μας :D
ετσι κι αλλιως μου αρεσει και το ξερεις..
τα ramshorns ειναι πιο γρηγορα και απο την σκια τους :p
δεν μενει τιποτα κατω..

stratigos24
22-10-14, 19:57
Ε, ερχονται τα Χριστουγεννα.. κοντα ειναι..:D

Δεν παρεξηγω.. Εμενα προσωπικα μου αρεσει αλλα και να μη μου αρεσε θα δυσκολευομουν να την κανω αλλιως με την ροη που της ερχεται απο πισω δεξια.

tsala
22-10-14, 20:41
την εδεσες πουθενα?
αυτο εχει σημασια.. να αρεσει σε σενα.. ;)

stratigos24
22-10-14, 20:44
Την επιασα στον θερμοστατη αριστερα, λιγο στην εξαγωγη του φιλτρου δεξια, λιγο στο ενα θερμομετρο. Πιανοτανε και μονη της βεβαια οπου μπορουσε και πριν.

stratigos24
01-11-14, 18:39
Εδω ενα βιντεακι που τραβηξα πριν απο λιγο με 2 ψαρακια που αγαπιουνται (720-1080p για καλυτερη ποιοτητα):

https://www.youtube.com/watch?v=PxVzeGuptY4&feature=youtu.be

sarpijk
01-11-14, 20:45
Εμενα για αρσενικα που κανουν κοντρες μου φαινεται! Πολυ ωραιο ενυδρειο θα το προτιμουσα με συννεφακια προσωπικα!

stratigos24
01-11-14, 20:54
Ριξε μια ματια σε αυτο το βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=1NKkcZeuv6Q

Edit: Και αυτο: https://www.youtube.com/watch?v=fu3J83qQoc0