Επιστροφή στο Forum : Ένα νέο βασίλειο..!
afroditoula
13-10-13, 16:43
Καλησπερα!!!
Νεα και εγω στο κοσμο των ενυδρειων και των μικρων μας φιλων και πολυ εντυπωσιασμενη με την συμπεριφορα τους και τις συνηθειες τους...
Σκεπτομενη σε μια νεα αρχη για ενα ενυδρειο 65 λιτρων με μοναδικους κατοικους εναν αρσενικο μονομαχο ως βασιλια του παλατιου μου και μια θυληκια,γεννιονται πραγματικα πολλες αποριες..και χρειαζομαι τις συμβουλες σας και τον διαφωτισμο σας ως πιο εμπειροι..
-Αρχικα μπορω να βαλω σ'αυτο το ενυδρειο και τα δυο μαζι αυτα ψαρακια και ισως στην συνεχεια ενα ακομα θυληκο???
-Επειτα θα μπορουσα να προσθεσω σαν συγκατοικους zebra snails ή malaysian trumpet snails ??Συμφωνουν σαν ειδη ή οχι?Αν ναι πιστευω θα εβαζα ενα απο το καθε είδος ή ενα απο την δευτερη κατηγορια..
-Εν συνεχεια,θαλασσινα κοχύλια και μια ελαφροπετρα θα μπορουσα να τα χρησιμοποιήσω ως διακοσμητικα???Διαφορετικα καταληγω μονο σε καποιο driftwood...
-Μεσα στο forum βρηκα αυτο το θεμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48189
και ειδα οτι υπαρχει στον πατο αυτο που μοιαζει με γρασιδι..μαλλον λεγεται moss???-την διαφωτιση σας παρακαλω-ειναι σαν ταπητας εννιαιος η οχι??που μπορω να το προμηθευτω???γιατι δεν βρηκα σε καποιο petshop..
-Μετα απο αρκετη ερευνα κατεληξα σε ειδη φυτων που μου αρεσαν οπως riccia,cryptocoryne,taxiphyllum,limnobium,lemma minor,βαλλισνεριες,hygrophila polysperma και φυσικα τις λατρυτες ανουμπιες..Δεν σκοπευω να τα βαλω ολα μαζι αλλα αυτα ειναι που μου αρεσαν πολυ..Σας παρακαλω ενημερωστε με αν καποιο απο αυτα δεν θα ταιριαζει με τα μικρα μου ψαρακια και ισως δημιουργησει προβληματα ..
θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο με τα φιλτρα που διαθετω,το ενυδρειο,ενα μπουκαλακι με βακτηρια που κληρονομησα,αντιχλωριο,υποστρωμα καθως και τα μικρα μου ψαρακια
---Αν επρεπε να εχω γραψει σε καποιο θεμα συγνωμη αλλα εχω χαθει μεσα στο forum και δεν ξερω που---
ChocolatePuma
13-10-13, 17:52
Καλησπέρα και καλώς ήρθες
Μερικές διευκρινήσεις, για να μην "χασουμε" κάτι
Αυτή τη στιγμή τα δύο ψάρια είναι στο 65λιτρο? Αν οχι, σε τι ενυδρείο τα έχεις?
Υπάρχει κάτι άλλο μέσα εκτός από το φίλτρο & τα ψάρια?
Πόσες μέρες πριν τα αγοράσες και τα εβαλες στο ενυδρείο?
Εχεις ταίσει αυτό το χρονικό διάστημα & αν "ναι, ποια τροφή?
Εχεις αλλάξει το νερό, αυτό το χρονικό διάστημα & αν "ναι" τι ποσότητα?
Χρησιμοποιησες αντιχλώριο, εφόσον έκανες αλλαγή νερού?
afroditoula
13-10-13, 18:14
Τα ψαρακια μου τα εφεραν δωρο..εδω και 2 μερες.,.δυστυχως δεν ημουν προετοιμασμενη για κατι τετοιο και δεν ειναι μαζι ειναι σε ξεχωριστα μικρα ενυδρεια περιπου 20 λιτρα το καθενα μεχρι να μπουν στο σπιτι τους..επιπονο για τα μικρα μου το ξερω αλλα παλευω για το αρχοντικο τους οσο πιο συντομα να ειναι ετοιμο...μεσα στα ενυδρεια εβαλα τα φιλτρα τουλαχιστον να ανακυκλωνουν το νερο και ο αρσενικος μονο εχει μικρες πετρουλες ειδικες για ενυδρεια και μονομαχους καθως κ ενα μικρο διακοσμητικο καστρακι..
τα ταιζω μια φορα την μερα..τρωνε κανονικα η διαθεση τους φαινεται οκ κανενα προβλημα στην συμπεριφορα τους οσον αφορα το περιβαλλον τους καθως δεν καθονται στο πατο ή κατι που να μου δειχνει οτι δεν παει καλα...εχουν αρχισει να με αναγνωριζουν και οταν τα πλησιαζω ερχονται κοντα μου και αν ακουμπησω το δαχτυλο μου στο γυαλι ερχονται και κανουν εντυπωσιακες βολτες .δεν ξερω αν αυτο ειναι οκ η αν τα ενοχλει..δεν κρυβονται και δεν δειχνουν να φοβουνται..τα ταιζω με φυλλαρακια της jbl betta novo προς το παρων μεχρι να παρω betta atison's pro που μου ειπαν ειναι καλυτερη..εκανα αλλαγη του νερου 80% και ναι χρησιμοποιησα αντιχλωριο..
μπορω να βαλω τον θερμοστατη της φωτογραφιας μεσα στα ηδη μικρα ενυδρεια???και αν ναι στους ποσους βαθμους να τον ρυθμισω??
Δεν ξέρω αν βλέπω καλά αλλα αν ειναι φιλλαράκια τροφής αυτά στον πάτο του ενυδρείου με το κόκκινο ψαράκι, ταϊζεις υπερβολικά πολύ και επίσης οι κοιλιές τους είναι υπερβολικά γεμάτες....
afroditoula
13-10-13, 18:52
η θυληκια δεν ειναι τωρα στο ενυδρειο που εχει βγει η φωτογραφια και ο πατος αυτος ηταν ετσι οταν μου το εφεραν...εννοειται πως δεν τα ταιζω πολυ και με βαση αυτα που εχω διαβασει εδω στο forum και εχω δει σε φωτογραφιες πιστευω πως εχει αυγα μεσα και γιαυτο ειναι φουσκωμενη..στον αρσενικο παρατηρησες οτι ειναι φουσκωμενος???γιατι εμενα μου φαινεται κανονικος...
Όχι ο αρσενικός ειναι σε καλη κατάσταση. Η θηλυκιά με προβλημάτισε αλλά αν λες οτι είναι παλιά κατάσταση τότε οκ!
konstantinos-z
13-10-13, 19:01
μιας και διαβασες για τα φυτα και τα betta s κανε ενα κοπο και διαβασε τα αρθρα για αρχαριους...και για το "στρωσιμο" του φιλτρου-ενυδρειου..
afroditoula
13-10-13, 19:15
Τα εχω διαβασει....και περιμενα να θιξει καποιος το θεμα για να κανω ερωτησεις...Διαβασα πως το καλυτερο ειναι να μπολιασω..αλλα αυτο δεν γινεται γιατι δεν εχω καποιο γνωστο..μετα διαβασα και για το ενδεχομενο σε καποιο ψαρι που αντεχει πολυ υψηλες τιμες στις μετρησεις του νερου αλλα δεν μου αρεσει σαν ιδεα..επειτα εμαθα και για την αμμωνια ...αλλα εχω το μπουκαλακι της sera της φωτογραφιας που μου εφεραν και θελω να μαθω την διαφορα αμμωνιας και μειγματος..αναλυτικα..τελος το στρωσιμο του ενυδρειου δεν πρεπει να γινει αφου φτασει στην τελικη του μορφη οσον αφορα τα διακοσμητικα,τα φυτα κ.λ.π???η μπορω να το ξεκινησω μονο με το υποστρωμα το φιλτρο και τον θερμοστατη και επειτα να προσθεσω και οτι αλλο θελω??
ChocolatePuma
13-10-13, 19:24
Λοιπον, προσπερνάμε το γεγονός πως δεν κάνει να χαρίζουμε ζωντανα...και προχωράμε στο δια ταυτα
Απαραίτητη προϋποθεση για να περασουν καλα τα ψαράκια σου, ειναι να κατανοήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στο ενυδρείο
Απαιτείται διάβασμα, κυρίως στις ενότητες των αρχαρίων :http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 με τη μορφη υπομνημάτων
Το manado που έχεις πάρει είναι ένα καλό (σχετικά) υπόστρωμα, αλλά μόνο του δεν θα κάνει δουλειά. Χρειάζεσαι από πάνω του χαλίκι
Βάζεις αγγελία για μπόλι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 , ώστε να στρώσει άμεσα το φίλτρο σου
Βάζεις αγγελία για τα φυτά που σε ενδιαφέρουν. Προτίμησε από τον κατάλογο, αυτά που έχουν χαμηλές απαιτήσεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46411
Πρέπει να προμηθευτείς υγρά τεστ, προτίμησε αυτά της API
Σχετικό θέμα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909
Βαζεις αρχικά το manado ως υποστρωμα και από πάνω ένα χαλίκι της επιλογής σου. Μην πάρεις κάτι χρωματιστό. Προτίμησε σκουροχρωμο
Μην βάλεις τπτ ψευτικο στο ενυδρειο,ούτε τα κοχύλια. Ισως να αρεσουν σε σενα, αλλα δεν αρεσουν στα ψαράκια σου
Βάζεις τον θερμαντήρα στους 26οC. Μακροπρόθεσμα θα χρειαστείς έναν controller για τον έλεγχο της θέρμανσης τον χειμώνα και της ψύξης το καλοκαίρι
Σχετικά θέματα βρίσκεις εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74327
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223
Αν το κουτί του θερμαντήρα το έχεις ακόμη κλειστό, θα σου προτεινα να πάρεις έναν μεγαλύτερο. Καλύτερα 75watt
Την επόμενη φορα, προμηθευσου αντιχλωριο prime. Ειναι το οικονομικότερο και το πιο αποτελεσματικο
Τα βακτήρια που σου εδωσαν, σου προτείνω να μην τα χρησιμοποιήσεις
1. Αγγελία για μπόλι
2. Υγρα τεστ
3. Δεν ταιζεις στα 20λιτρα
4. Κανεις αλλαγες νερού ανά 2 μέρες, προσθέτοντας κάθε φορά το απαραίτητο αντιχλώριο
5. Στηνεις το ενυδρειο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949. Υποστρωμα, χαλικι, φυτα, πετρες (οχι ασβεστοληθικες). Φιλτρο & θερμαντηρα. Θερμόμετρο
6. Δεν αγοράζεις τίποτε αχρειστο. Παντα να πηγαινεις στο πετ σοπ, ξεροντας τι χρειάζεσαι
7.Για ότι θες ρωτας εδω
Σχετικά με την ερώτηση σου αν πρέπει να βαλεις θερμαντηρα , εχω απορια : Αφου τα ψαρια τα εχεις σε ξεχωριστα ενυδρεια πως μπορεις να βαλεις τον ιδιο θερμαντηρα σε 2 διαφορετικά ενυδρεια???
Αν ξεχασα κάτι...θα υπάρξει και συνεχεια
Αν σε μπερδεψα κάπου, ζητάς διευκρινήσεις
ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!
ΛΑΚΩΝΙΚΑ σου λεω τα εξης...
3η φωτο με crystaprofi ..αυτο το φιλτρο ειναι αερόφιλτρο...δουλευει με αεραντλία (οπως θα κατάλαβες)...χρησιμοποιειται πιο πολυ σε γεννηστρες,καραντίνες και γενικα ενυδρεια που δεχονται συχνες αλλαγες νερου...
4η φωτο..κλασσικό εσωτερικό φιλτράκι...για το 60ρι σου ειναι μια χαρα ...
ο θερμοστάτης ειναι απο τους καλυτερους ...ίσως στο 60ρι χρειαζόσουν εναν λιγο μεγαλυτερο...
τα κοχύλια μην τα χρησιμοποιήσεις..δεν κανουν
επισης το manado δεν χρειάζεται στην παρουσα φάση..με απλό χαλαζιακό χαλίκι ψιλης κοκκομετρίας θα ησουν εντάξει..αν δεν το εχεις ανοιξει ακομα (οπως και το nitrivec) μπορεις να τα γυρίσεις πισω..και να πάρεις καμια τροφή ή φυτα
επίσης το NITRIVEC (Τα υγρα βακτηρια) ειναι αχρηστα....
Μπολι μπορείς να βρείς απο καποιον συνχομπίστα του φορουμ ,αφου το ζητησεις με αγγελία..δεν χρειάζεται να ξερεις καποιον προσωπικα :)
το biotopol ειναι αντιχλώριο..μελλοντικα μπορείς να αγοράσεις το seachem prime που ειναι πολυ οικονομικο και θα σε βγάλλει για πολλες αλλαγες νερου...
-Αρχικα μπορω να βαλω σ'αυτο το ενυδρειο και τα δυο μαζι αυτα ψαρακια και ισως στην συνεχεια ενα ακομα θυληκο???
Να ξερεις οτι σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό μετά από λίγο καιρό, και με τις καλές συνθήκες που θα τους προσφέρεις, να ζευγαρώσουν. Αυτή είναι μία ιδιαίτερα κοπιαστική και στρεσσογόνος διαδικασία και για τα δύο ψαράκια και ειδικά για τον αρσενικό. Επίσης μετά το ζευγάρωμα ο αρσενικός κυνηγάει έντονα τη θηλυκιά για να την απομακρύνει. (Σε φυτεμμένο ενυδρείο αυτή θα κρυφτεί αλλά και πάλι ο αρσενικός θα έχει να προστατεύει τα αυγά στην περιοχή του.... Σε κοινωνικό ενυδρείο είναι δύσκολο να μεγαλώσουν τα μικρά (κι αν μεγαλώσουν πρέπει να σκεφτείς τι θα τα κάνεις) γι' αυτό αυτή η κουραστική διαδικασία του ζευγαρώματος θα επαναλαμβάνεται συχνά....
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48189
και ειδα οτι υπαρχει στον πατο αυτο που μοιαζει με γρασιδι..μαλλον λεγεται moss???-την διαφωτιση σας παρακαλω-ειναι σαν ταπητας εννιαιος η οχι??που μπορω να το προμηθευτω???
Το φυτό που λες είναι η java moss (Taxiphyllum barbieri), βρύα, που συνήθως προσδένεται σε κάποιο ξύλο... Απ' ό,τι ξέρω έχει αργή αναπτυξη και είναι αρκετά απαιτητικό το να δημιουργήσεις το οπτικό αποτέλεσμα του γρασιδιού... Υπάρχει στα petshops, αλλά μπορείς να βρεις κι εδώ από κάποια αγγελία...
-Μετα απο αρκετη ερευνα κατεληξα σε ειδη φυτων που μου αρεσαν οπως riccia,cryptocoryne,taxiphyllum,limnobium,lemma minor,βαλλισνεριες,hygrophila polysperma και φυσικα τις λατρυτες ανουμπιες..Δεν σκοπευω να τα βαλω ολα μαζι αλλα αυτα ειναι που μου αρεσαν πολυ..Σας παρακαλω ενημερωστε με αν καποιο απο αυτα δεν θα ταιριαζει με τα μικρα μου ψαρακια και ισως δημιουργησει προβληματα ..
Όχι τα φυτά δεν επηρεάζουν τα ψαράκια... κάποια γίνονται πολύ μεγάλα για το ενυδρείο σου και φυσικά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις... Αν θες γράψε μας τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο, θα βοηθήσει και στην επιλογή συγκατοίκων για τους μονομάχους σου...
Το σημαντικό για αρχή είναι να στρώσεις το ενυδρείο σου....
afroditoula
13-10-13, 19:59
-ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ...εννοειται ενασ θερμοστατης δεν μπαινει σε δυο ενυδρεια φταιω εγω που δεν ανεφερα πως ειναι 2..
-τα περισσοτερα topic που μου εχετε παραθεσει τα εχω διαβασει...ειναι αρκετα πληροφοριακα ομως πολυ γενικα..καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..και εγω την δικη μου περιπτωση την αναφερω να την φτιαξουμε μαζι και οχι μονη μου..
-αν το ενυδρειο μου παρει 1 μηνα μεχρι να στρωθει δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα...
-το ενυδρειο εχει διαστασεις 36*61*32
-εβαλα τους θερμοστατες να δουλευουν
-λεω να κρατησω το υποστρωμα της jbl και να παρω χαλαζιακο αμμοχαλικο να βαλω απο πανω..
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια...
-τον καταλογο με τα φυτα τον εχω εξερευνησει και απλα ζηταω την γνωμη σας για αυτα που εχω ηδη αναφερει...
-μπορειτε να με βοηθησετε για την επιλογη μιας λαμπας για τον ενυδρειο μου με χαμηλο κοστος που να εκπληρωνει τις απαιτησεις του λαμβανοντας υποψιν τα φυτα που εχω αναφερει...
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια...
OXI!!! μην κανεις αστειο και ριξεις τιποτα αμμωνιες μεσα τωρα με τα ψαρια!!!
βαλε αγγελια για μπολι αμεσα αποψε κιολας, γραφοντας και την περιοχη σου,για να βρεθει καποιος να σου δωσει!
μεχρι να μπολιασεις το φιλτρο σου,ταισμα ΜΗΔΕΝ!!!
κανε πρωτα αυτο και μετα τα βλεπουμε τα υπολοιπα.
παραλληλα διαβασε ξανα τα υπομνηματα στους αρχαριους και διαβασε και τα υπομνηματα και αρκετα θεματα στην κατηγορια με τα bettas.
στειλε μου πμ με την περιοχη σου (αν δεν θες να το γραψεις εδω)μηπως εισαι κοντα να σου δωσω εγω στρωμενα υλικα φιλτρου(μενω νεα σμυρνη).την αγγελια βαλτη ομως ασχετα απτο αν θα παρεις απο εμενα η οχι.
afroditoula
13-10-13, 20:14
τα ψαρακια μου δεν ειναι μεσα στο ενυδρειο που θελω να στρωσω με αμμωνια...!
και επαναλαμβανω αν το ενυδρειο που θελω να στρωσω παρει 1 μηνα δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα..!στα 20 λιτρα ειναι προχειρα μεχρι να φτιαχτει το μεγαλο στις φωτο...
μενω ιλιον
ΛΑΚΩΝΙΚΑ σου λεω τα εξης...
3η φωτο με crystaprofi ..αυτο το φιλτρο ειναι αερόφιλτρο...δουλευει με αεραντλία (οπως θα κατάλαβες)...χρησιμοποιειται πιο πολυ σε γεννηστρες,καραντίνες και γενικα ενυδρεια που δεχονται συχνες αλλαγες νερου...
4η φωτο..κλασσικό εσωτερικό φιλτράκι...για το 60ρι σου ειναι μια χαρα ...
ο θερμοστάτης ειναι απο τους καλυτερους ...ίσως στο 60ρι χρειαζόσουν εναν λιγο μεγαλυτερο...
τα κοχύλια μην τα χρησιμοποιήσεις..δεν κανουν
επισης το manado δεν χρειάζεται στην παρουσα φάση..με απλό χαλαζιακό χαλίκι ψιλης κοκκομετρίας θα ησουν εντάξει..αν δεν το εχεις ανοιξει ακομα (οπως και το nitrivec) μπορεις να τα γυρίσεις πισω..και να πάρεις καμια τροφή ή φυτα
επίσης το NITRIVEC (Τα υγρα βακτηρια) ειναι αχρηστα....
Μπολι μπορείς να βρείς απο καποιον συνχομπίστα του φορουμ ,αφου το ζητησεις με αγγελία..δεν χρειάζεται να ξερεις καποιον προσωπικα :)
το biotopol ειναι αντιχλώριο..μελλοντικα μπορείς να αγοράσεις το seachem prime που ειναι πολυ οικονομικο και θα σε βγάλλει για πολλες αλλαγες νερου...
Σε γενικες γραμμες θα συμφωνισω με τις υποδειξεις του φιλου platy ετσι συνοπτικα οπως τα ειπε, με τη διαφορα οτι εχω αρχισει να πιστευω πως το ενεργο υποστρωμα σε τετοιες περιπτωσεις δεν ειναι εντελως αχρηστο αφου θα βοηθησει τα φυτα να παρουν γρηγοα τα πανω τους και αυτο θα βοηθησει τη σωστη αποτοξικοποιηση του ενυδρειου.
Φυσικα και δεν ειναι απολυτως απαραιτητο, απλα δε θα το θεωρουσα εντελως αχρηστο...
Πολυ χρησιμοτερο θα εβλεπα βεβαια ενα κομματι κερατοφυλλο (το σπας και σε πολλα κομματια να αναπτυσσονται ταυτοχρονα κι ειναι ακομα καλυτερα), pistia, riccia, και γενκα φυτα γρηγορης αναπτυξης
οκ,αν τα εχεις σε 20λιτρο και ειναι στρωμενο,ταιζε πολυ ελαφρα.
αν δεν ειναι στρωμενο,που μαλον δεν ειναι,ισχυει το ιδιο πραγμα.θελει στρωσιμο.αν τα αφησεις σε αστρωτο 20λιτρο για ενα μηνα,ειναι ακομη χειροτερα.
σε καθε περιπτωση,αν ειναι αστρωτο το ενυδρειο σου οσα λιτρα και αν ειναι,ταισμα μηδεν μεχρι να το μπολιασεις.
ποσα ψαρια εχεις τωρα μεσα στο 20λιτρο?
Ποιο φιλτρο θα βαλεις στο μεγαλο για να το στρωσεις γιατι απο τις φωτο δεν βλεπω να ειναι καποιο της προκοπης και να μπορεις να το μπολιασεις κιολας
afroditoula
13-10-13, 20:30
2*20 λιτρα ενα ψαρι σε καθε ενυδρειο
το hailea που εχει,παιρνει υλικα μεσα ανετα.
-------------------------
2*20 λιτρα ενα ψαρι σε καθε ενυδρειο
οκ,αν δεν θες να τα ταλαιπωρησεις τα ψαρια(ταλαιπωρια σημαινει στρες,ασθανειες,θανατοι κλπ)
μπολιασε αμεσα το φιλτρο που εχεις(μιλαω για το hailea) στο 60αρι και βαλτα εκει μαζι με πολλα φυτα.οτιδηποτε αλλο,απλα θα τα ταλαιπωρησει.απο λιγο εως πολυ.
afroditoula
13-10-13, 20:39
θα βαλω το hailea
Για μενα πιστευω πως το φιλτρο που εχει ειναι μια πολυ προχειρη λυση και αργα η γρηγορα θα χρειαστει αλλαγη οποτε προτεινω να αγορασει
http://www.petsupermarket.gr/3081/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-jet-flo-100-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-100lt.html
που εχει μεγαλη χωριτηκοτιτα υλικων και για το μπολι και για το siporax η οτι αλλο θελει να βαλει και να εχει ενα σωστο φιλτρο απο την αρχη
αν ενδειαφερεσαι σε μια 2 μερες θα μπολιασω και εγω το δικο μου το 3ο να κοψω απο σημερα μισο σφουγγαρι να σου φερω αυριο το μεσημερι αν εισαι κοντα
θα βαλω το hailea,
μπολιασμενο
μην το ρισκαρεις,γιατι θα καουν απτην αμμωνια τα ψαρια.και ταισμα οπως σου ειπα,μηδεν μεχρι να μπολιασεις.αν θες να ταιζεις ελαφρα μεχρι να μπολιασεις(το συντομοτερο δυνατο) θα πρεπει να κανεις και αλλαγες νερου καθημερινες.
με νερο αποχλωριωμενο,και στην ιδια θερμοκρασια με αυτο του ενυδρειου.
Για αρχή το Manado δε θέλει τίποτα από πάνω του, μπαίνει έτσι. Καλό ξέπλυμα θέλει μόνο.
Επειδή ίσως να το έχασα κάπου και δεν είμαι σίγουρος πάμε και για τα δύο ενδεχόμενα:
α) Αν τα φίλτρα εκεί που τα έχεις είναι στρωμένα στήσε το 60άρι όπως το θες, βάλ' τα μετά μέσα και μετά μπόλιασε το φίλτρο σου από τα ήδη στρωμένα.
β) Αν δεν είναι στρωμένα ζήτα μπόλι και μετά κάνε τα ίδια, αλλά προσέχοντας τα ταΐσματά σου.
Οι απαντήσεις που έλαβες παραπάνω δεν είναι λανθασμένες, σου λέω απλά τι θα χρειαστείς άμεσα.
το βασικο πιστευω ειναι να στηθει το 60ρι και να πανε εκει τα ψαρακια γιατι στα 20λιτρα δεν ειναι και το οτι καλυτερο.
Το στησιμο μπορει να γινει και αεσα με αυτα που εχεις, και αυριο να βρεις μπολι και μερικα φυτα, οποτε το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλες αγγελια για αυτα τα δυο. (αν ο harmasn που προσφερθηκε για μπολι μενει κοντα σου συννενοειθειτε, κι αν εχει και κανα κομματι κερατοφυλο η αλλο φυτο γρηγορης αναπτυξης ας δωσει ενα κομματακι).
Τα υπολοιπα (ριζες, οξυνση νερου, φωτισμος, επιλογη ισως μεγαλυτερου θερμαντηρα και ισως και φιλτρου κτλ κτλ κτλ) γινονται και σε βαθος χρονου, αφου και στα 20ρια που ειναι τωρα ειναι σε πολυ χειροτερες συνθηκες.
afroditoula
13-10-13, 21:03
δεν ειναι στρωμενα αλλα αφου μου εφεραν τα ψαρια δεν μπορουσα να τα ειχα σε δυο ποτηρια χωρις τιποτα μεχρι να φτιαξω το μεγαλο....ετσι αυτα μπορεσα προς το παρον να τους προσφερω αυτα εκανα...και παλευω για το καλυτερο....οσο για το μπολι εβαλα αγγελια και αν γνωριζετε εσεις καποιον μενω ιλιον...ευχαριστω εκ των προτερων για ολα οσα με μαθαινετε και για ολα οσα θα με διδαξετε...
το βασικο πιστευω ειναι να στηθει το 60ρι και να πανε εκει τα ψαρακια γιατι στα 20λιτρα δεν ειναι και το οτι καλυτερο.
Το στησιμο μπορει να γινει και αεσα με αυτα που εχεις, και αυριο να βρεις μπολι και μερικα φυτα, οποτε το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλες αγγελια για αυτα τα δυο. (αν ο harmasn που προσφερθηκε για μπολι μενει κοντα σου συννενοειθειτε, κι αν εχει και κανα κομματι κερατοφυλο η αλλο φυτο γρηγορης αναπτυξης ας δωσει ενα κομματακι).
Τα υπολοιπα (ριζες, οξυνση νερου, φωτισμος, επιλογη ισως μεγαλυτερου θερμαντηρα και ισως και φιλτρου κτλ κτλ κτλ) γινονται και σε βαθος χρονου, αφου και στα 20ρια που ειναι τωρα ειναι σε πολυ χειροτερες συνθηκες.
σ΄αγαπω....:)εισαι ο πιο ελπιδοφορος...
οκ, υπαρχουν καποιοι συγχομπυστες στην περιοχη σου, η αν δε βαριεσαι να διασχισεις λιγο τη Θηβων πιο κατω θα προσφερθουν πολλοι περισσοτεροι.
Δεν ειναι κακο ουτε ζητιανια αν δεις καποιον σε περιοχη που σε βολευει να του στειλεις πμ (το χα ακουσει απο συγχομπυστα που ψιλοντρεποταν να μου ζητησει μπολι, αλλα το μπολι ειναι αμεση αναγγη κι οποιος μπορει και δεν εχει τελευταια καποια ασθενεια απλα δινει)
Καθε απογευμα 7 με 7.30 παω σε μια σχολη εκει κοντα στην περιοχη σου στο μετρο της ανθουπολης εαν εισαι εκει κοντα και βολευεσαι να ερθω νωριτερα να σου δωσω το μπολι και να σου πω 2 -3 πραγματα που να σε προβλιματιζουν με το χομπυ αν θες να σε βοηθεισω και στο στησιμο αλλα δυστηχως φυτα γρηγορης δεν εχω καθολου περιμενω απο τριτη να μου ερθουν και μενα απο συνχομπιστα
afroditoula
13-10-13, 21:18
ειχε ζητησει η ξαδερφη μου μαυτο τον τροπο που λες...και η απαντηση του ηταν πως εκεινος δεν ζητησε ποτε τιποτα απο κανεναν και τα εκανε ολα μονος του ακομη παιδευτηκε στο να στρωσει το ενυδρειο του με αμμωνια για 1,5 μηνα και για πιο λογο να βοηθαγε εκεινος ;;;αυτα ηταν τα λογια του...απαντηση προς nick74
Ειμαι ο μονος που δεν καταλαβαινει γρι απο το ποστ;;;;;
afroditoula
13-10-13, 21:20
harmasn αυτο ακουγεται υπεροχο...
απο ποιον ζητησε κ της το ειπε αυτο?:o
σε φορουμ,η καποιον ασχετο?
καλα επεσε σε πυροβολημενο :D...
οι περισσοτεροι σε αυτο το χομπυ βοηθαμε ο ενας τον αλλο (η εννοιοτε τον κραζουμε) και ετσι εχει παει το χομπυ μπροστα, διαφορετικα ακομα θα ειχαμε φιλτρα βυθου και "πολυτιμο νερο χωρις αλλαγες"
afroditoula
13-10-13, 21:26
Καθε απογευμα 7 με 7.30 παω σε μια σχολη εκει κοντα στην περιοχη σου στο μετρο της ανθουπολης εαν εισαι εκει κοντα και βολευεσαι να ερθω νωριτερα να σου δωσω το μπολι και να σου πω 2 -3 πραγματα που να σε προβλιματιζουν με το χομπυ αν θες να σε βοηθεισω και στο στησιμο αλλα δυστηχως φυτα γρηγορης δεν εχω καθολου περιμενω απο τριτη να μου ερθουν και μενα απο συνχομπιστα
αυτο ακουγεται υπεροχο.....!!!!!!:smt041
απο ποιον ζητησε κ της το ειπε αυτο?:o
σε φορουμ,η καποιον ασχετο?
σε forum του εστειλε μηνυμα και η απαντηση του ηταν αυτη...
Εμενα δοξα τον θεο σε οτι χρειαστηκα δεν μου εκατσε κανενας τετοιος αντιθετα μαλιστα μου δοθηκε απειρη βοηθεια οταν ζητηθηκε ακομα και ενυδρειο οταν ειχε το δικο μου διαροη τωρα ειμαστε τοσοι εδω ολο και καποιος θα στραβοκοιμηθηκε :P
τι ωρα μπορεις να συναντιθουμε αυριο;;; στο μετρο εκει σε βολευει;;
afroditoula
13-10-13, 21:28
Εμενα δοξα τον θεο σε οτι χρειαστηκα δεν μου εκατσε κανενας τετοιος αντιθετα μαλιστα μου δοθηκε απειρη βοηθεια οταν ζητηθηκε ακομα και ενυδρειο οταν ειχε το δικο μου διαροη τωρα ειμαστε τοσοι εδω ολο και καποιος θα στραβοκοιμηθηκε :P
τι ωρα μπορεις να συναντιθουμε αυριο;;; στο μετρο εκει σε βολευει;;
οσον αφορα την ωρα και το που αυτα δεν τα ρωτανε...!!εμ με βοηθας εμ θα τα εχω οπως εγω τα θελω εσυ θα μου πεις που και ποτε να ερθω....
Καλα ειμαι βολικος ανθρωπος εγω δεν εχω θεμα θα σου στειλω πμ αν ειναι για τις λεπτομεριες
afroditoula
13-10-13, 21:32
Καλα ειμαι βολικος ανθρωπος εγω δεν εχω θεμα θα σου στειλω πμ αν ειναι για τις λεπτομεριες
οκ περιμενω
θα το τραβηξω λιγο ακομα,και αν θες πεσμου χωρις να μου πεις ονομα.
σε αυτο το φορουμ εγινε αυτο η σε αλλο ενυδρειακο φορουμ?
afroditoula
13-10-13, 21:54
θα το τραβηξω λιγο ακομα,και αν θες πεσμου χωρις να μου πεις ονομα.
σε αυτο το φορουμ εγινε αυτο η σε αλλο ενυδρειακο φορουμ?
σε αυτο πριν ενα χρονο περιπου....εγω ξεκινουσα το ενυδρειο με το χελωνακι μου και αυτη το δικο της με δισκους...δεν θα ηθελα να αναφερθω σε ονομα...
Περσινα ξυνα σταφιλια δεν νομιζω πως αξιζει να ασχολιθουμε με αυτο
afroditoula
13-10-13, 22:02
αν θα το μπολιασω αυριο ποτε πρεπει να ξεκινησω να κανω test??
μετα απο 24ώρες εισαι εντάξει..στην ουσία κανεις και μια μεγαλη αλλαγη νερου και μπορουν να μπουν τα ψάρια
Περσινα ξυνα σταφιλια δεν νομιζω πως αξιζει να ασχολιθουμε με αυτο
αξιζει και πολυ μαλιστα...απλα δεν θα το κανουμε εδω τωρα.
δεν εχει σημασια το ονομα.απλα εχω να πω οτι σαυτο το φορουμ,οσο καιρο ειμαι μελος δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα και δεν το περιμενα οτι θα υπηρχε τετοιο μελος εδω μεσα.και αυτο γιατι απτην αρχη οσοι ασχοληθηκανε να απαντησουνε στις ερωτησεις μου,το κανανε χωρις να εχουνε κατι να κερδισουνε και μου δοθηκε βοηθεια απλοχερα.αυτος ειναι και ο λογος που συνεχιζω να ειμαι μελος και να βοηθαω κιεγω οσο μπορω.εστω και λιγο.
ο μονος τροπος να προχωρησει ενα χομπι,ειναι με νεους χομπιστες που θα βασιστουν στις γνωσεις και στην εμπειρια των παλιοτερων και μεσα απο συζητηση και αλληλοβοηθεια.
αν οι παλιοτεροι σνομπαρουνε τους νεοτερους καηκαμε.το εχω δει σε αλλο φορουμ ασχετο απτα ενυδρεια και γιαυτο ειναι οπως ειναι η κατασταση στην ελλαδα με εκεινο το χομπι.και ουτε προκειται να αλλαξει ποτε αποτι φαινεται...
εκεινη η εκεινον,σιγουρα δεν τον αντιμετωπισε κανεις ετσι οταν ζητησε πληροφοριες και βοηθεια.οποτε η απαντηση του/της ητανε επιεικως απαραδεκτη!για να μην πω τιποτα πιο βαρυ:rolleyes:
και αν το διαβασει αυτο,θα πρεπει να ντρεπεται...
(κλεινει το Offtopic)
afroditoula
13-10-13, 22:33
πριν κανω την εγγραφη μου εδω μεσα διαβαζω ενα μηνα περιπου....εχω μαθει πολλα ,παρα πολλα,και σας ευχαριστω ολους...ειτε απαντατε εδω ειτε οχι...αυτα εχω να πω..τωρα πλεον ευελπιστω στο νεο μου ξεκινημα να πανε ολα καλα χαρη σε ολους σας και μαθαινοντας να καταληξω καποτε σε ενα 3μετρο ονειρο...ισως και παραπανω....
ChocolatePuma
13-10-13, 22:39
-ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ...εννοειται ενασ θερμοστατης δεν μπαινει σε δυο ενυδρεια φταιω εγω που δεν ανεφερα πως ειναι 2.. ok, το διευκρινήσαμε
-τα περισσοτερα topic που μου εχετε παραθεσει τα εχω διαβασει...ειναι αρκετα πληροφοριακα ομως πολυ γενικα..καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..και εγω την δικη μου περιπτωση την αναφερω να την φτιαξουμε μαζι και οχι μονη μου.. το θέμα εκτός απ το να την φτιάξουμε, είναι να μπορείς να την υποστηρίζεις στη συνέχεια
-αν το ενυδρειο μου παρει 1 μηνα μεχρι να στρωθει δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα... πιο πάνω ανέφερα για μπόλι. Αν σου πάρει 1 μηνα να στησεις το μεγαλο ενυδρειο, τότε η καλύτερη λύση ειναι να στησεις σωστα τα 2 20λιτρα
-το ενυδρειο εχει διαστασεις 36*61*32
-εβαλα τους θερμοστατες να δουλευουν Σε τι θερμοκρασία?
-λεω να κρατησω το υποστρωμα της jbl και να παρω χαλαζιακο αμμοχαλικο να βαλω απο πανω.. Συμφωνώ! Εστω κι αν διαφωνεί ο exeliχ :p, το manado μόνο του, εκτός από χάλια εικόνα, θα δυσκολέψει το φύτεμα
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια... Νομίζω αυτό λύθηκε στα επόμενα ποστ (εφόσον βρήκες ήδη μπόλι!!!)
-τον καταλογο με τα φυτα τον εχω εξερευνησει και απλα ζηταω την γνωμη σας για αυτα που εχω ηδη αναφερει... συγνώμη & αρχαριος δεν πάνε μαζι. Εδώ μέσα βοηθάει ο ένας τον άλλον ;)
-μπορειτε να με βοηθησετε για την επιλογη μιας λαμπας για τον ενυδρειο μου με χαμηλο κοστος που να εκπληρωνει τις απαιτησεις του λαμβανοντας υποψιν τα φυτα που εχω αναφερει...το καπάκι έχει θέση για λάμπα?
Ετσι κι αλλιώς οι περισσότερες ερωτήσεις σου ήδη απαντήθηκαν και το θέμα σου ήδη παίρνει το δρόμο του...
Επειδή ο κάθε μονομάχος έχει τον δικό του χαρακτήρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη συγκατοίκηση του κυρίου με την κυρία. Ισως, αν τελικά πας σε πυκνοφυτεμένο, να πρέπει να προσθέσεις άλλη μια θυληκιά
Φυσικά, προυπόθεση ειναι, το φίλτρο σου να κρατάει αρκετή βιολογία
Για εξωτερικό φίλτρο, έχεις σκεφτεί? Το ρωτάω με τη λογική πως τώρα ξεκινάς, οπότε ίσως είναι ευκαιρία να ξεφορτωθείς πριν ακόμη τα ανοίξεις, ορισμένα απ τα υλικά σου και να πάρεις κάποιο πιο κατάλληλα
Καλή συνέχεια
επισεις να συμπληρωσω, αν ηταν χαρεμι θα σου ελεγα βαλτους και χυμα, αλλα επειδη ειναι ζευγαρι βαλε τη θυλικια πρωτα, και μετα απο αρκετες ωρες, βραδυ και με κλειστα τα φωτα τον αρσενικο, και φροντισενα μην αναψουν αποτομα τιποτα λαμπες μεχρι να ξημερωσει φυσιολογικα
afroditoula
13-10-13, 23:14
Ετσι κι αλλιώς οι περισσότερες ερωτήσεις σου ήδη απαντήθηκαν και το θέμα σου ήδη παίρνει το δρόμο του...
Επειδή ο κάθε μονομάχος έχει τον δικό του χαρακτήρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη συγκατοίκηση του κυρίου με την κυρία. Ισως, αν τελικά πας σε πυκνοφυτεμένο, να πρέπει να προσθέσεις άλλη μια θυληκιά
Φυσικά, προυπόθεση ειναι, το φίλτρο σου να κρατάει αρκετή βιολογία
Για εξωτερικό φίλτρο, έχεις σκεφτεί? Το ρωτάω με τη λογική πως τώρα ξεκινάς, οπότε ίσως είναι ευκαιρία να ξεφορτωθείς πριν ακόμη τα ανοίξεις, ορισμένα απ τα υλικά σου και να πάρεις κάποιο πιο κατάλληλα
Καλή συνέχεια
αρχικα θα μεινω με αυτα τα φιλτρα που εχω...με φοβιζει η ιδεα σε ενα εξωτερικο ως ακομη αρχαρια...ο θερμοστατης δουλευει στους 26 το θερμομετρο δειχνει 27,5
δεν εχει καπακι...το μισο ειναι καλυμενο με ξυλο κατα μηκος του ενυδρειου και απο κατω εχει μια γυαλινη θυκη(προφανως για λαμπα..)
επισεις να συμπληρωσω, αν ηταν χαρεμι θα σου ελεγα βαλτους και χυμα, αλλα επειδη ειναι ζευγαρι βαλε τη θυλικια πρωτα, και μετα απο αρκετες ωρες, βραδυ και με κλειστα τα φωτα τον αρσενικο, και φροντισενα μην αναψουν αποτομα τιποτα λαμπες μεχρι να ξημερωσει φυσιολογικα
κατσε να βαλουμε το μπολι..και βλεπουμε...;)
κατσε να βαλουμε το μπολι..και βλεπουμε...;)
το μπολι καλο ειναι να βρει ψαρι μεσα κι οχι το αντιθετο, αλλα βεβαια θα κανεις παραλληλα και στησιμο...
Η γνωμη μου ειναι στηστο αυριο, βαλε τα ψαρακια το βραδυ η μεθαυριο και μεθαυριο το απογευμα μπολιασε. Ετσι μειωνεις τη πιθανοτητα να μην ποιασει το μπολι
afroditoula
13-10-13, 23:26
γιατι πρωτα την θυληκια??
ChocolatePuma
13-10-13, 23:29
γιατι πρωτα την θυληκια??
Για να προλαβει να βαλει σκουπα:p
Ο αρσενικος ως ο μαγκας της υπόθεσης, ενδέχεται να μην δεχτει κανέναν εφοσον μπει πρωτος στο ενυδρειο
Αν τον βάλεις δεύτερο, ισως κανει πέτρα την καρδια του και της επιτρεψει να συγκατοικησουν
Ολα ομως ειναι σχετικα
Γενικα τις πρωτες μερες θελει πολυ προσοχη
afroditoula
13-10-13, 23:37
Καλως ηρθες :smt023
καλως σας βρηκα...!!
δεν με διαφωτιζετε λιγακι με τις λαμπες και τα φυτα???εχω αναφερει καποια στην αρχη...και επισης ποια και τι αριθμος ασπονδυλως μπορουν να μπουν??
Γενικα τις πρωτες μερες θελει πολυ προσοχη
βασικα πολλα φυτα θελει, και τα ψαρακια θα ειναι οκ...
Μπορει να εχουν κακη φημη αλλα την αποκτησαν επειδη τα εξαγριωναν σε στεναχωρους χωρους.
Αν νοιωσει ανετα στο χωρο δε θα υπαρχει προβλημα.
Τωρα αν τις πρωτες μερες παιχτει κανα κυνηγι δε θα καταληξει πιστευω σε δαγκωματα
ChocolatePuma
13-10-13, 23:43
βασικα πολλα φυτα θελει, και τα ψαρακια θα ειναι οκ...
Μπορει να εχουν κακη φημη αλλα την αποκτησαν επειδη τα εξαγριωναν σε στεναχωρους χωρους.
Αν νοιωσει ανετα στο χωρο δε θα υπαρχει προβλημα.
Τωρα αν τις πρωτες μερες παιχτει κανα κυνηγι δε θα καταληξει πιστευω σε δαγκωματα
Ναι ρε συ Νικο, αλλα δεν μιλάμε για 300 λιτρα ωστε να 'χάνονται'
Το δικο μου το θυμασαι. Ζουγκλα ηταν, ο αρσενικος ειναι απ τους πλεον ηρεμους αλλα το κυνηγι...κυνηγι...!!!!
afroditoula
13-10-13, 23:50
χμμμ...ειμαι και εγω εδω...δεν νομιζω να κυνηγιουνται..αν κρινω απο τα μικρα ενυδρεια που ειναι τωρα διπλα διπλα...
δεν με διαφωτιζετε λιγακι με τις λαμπες και τα φυτα???εχω αναφερει καποια στην αρχη...και επισης ποια και τι αριθμος ασπονδυλως μπορουν να μπουν??
ολα σε μια μερα θες να τα μαθεις? :)
καλη λαμπα αναπτυξης φυτων ειναι η sylvania grolux...
Μπορει να συνδυαστει και με αλλες αν δε σου αρεσει ενα ζεστο σκοτεινο ροζ φως.
Απο κει και περα ειναι κι αυτο ολοκληρη επιστημη, αλλα σε γενικες γραμμες το καλυτερο ξεκινημα ειναι με λαμπα αναπτυξης φυτων μονη της η με συνδυασμο.
Στις 18 στη συναντηση θα ερθει ο Ιγνατιος που εχει πολυ καλες τιμες, αν θες στειλε του ενα πμ να σου φερει καμια λαμπιτσα
απο ασπονδυλα προτεινω mts, οσα θες...
afroditoula
13-10-13, 23:53
ολα σε μια μερα θες να τα μαθεις? :)
καλη λαμπα αναπτυξης φυτων ειναι η sylvania grolux...
Μπορει να συνδυαστει και με αλλες αν δε σου αρεσει ενα ζεστο σκοτεινο ροζ φως.
Απο κει και περα ειναι κι αυτο ολοκληρη επιστημη, αλλα σε γενικες γραμμες το καλυτερο ξεκινημα ειναι με λαμπα αναπτυξης φυτων μονη της η με συνδυασμο.
Στις 18 στη συναντηση θα ερθει ο Ιγνατιος που εχει πολυ καλες τιμες, αν θες στειλε του ενα πμ να σου φερει καμια λαμπιτσα
απο ασπονδυλα προτεινω mts, οσα θες...
ναι ολα σημερα θελω να τα μαθω..:smt062:);)
και εγω εκει κατεληξα(mts)
οσο για την λαμπα θα μου αρεσε κατι που θα εμοιζε με black light...:smt041
χμμμ...ειμαι και εγω εδω...δεν νομιζω να κυνηγιουνται..αν κρινω απο τα μικρα ενυδρεια που ειναι τωρα διπλα διπλα...
δε χρειαζονται πολλες επεμβασεις, εκτος πια κι αν ειναι ΟΟΟ δολοφονος και θελει αμεσα να απομακρυνεις το θυλικο, αλλα αυτο μαλλον εινι καρασπανια περιπτωση (στην Ασια για να τους μετατρεψουν σε δολοφονους τους κρατανε ακινητους σε κουτι μεγεθος σπιρτοκουτου αταιστους μερες και χωρις φως, και στις "μαχες" ριχνουν τα δυο αρσενικα ταυτοχρονα σε μια μικρη γυαλα, και ο ηττημενος συνηθως απλα πηδαει εξω απο τη γυαλα)
οσο για την λαμπα θα μου αρεσε κατι που θα εμοιζε με black light...:smt041
sylvania grolux λοιπον χωρις εξτρα υποστηριξη
http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8138
ειχε ζητησει η ξαδερφη μου μαυτο τον τροπο που λες...και η απαντηση του ηταν πως εκεινος δεν ζητησε ποτε τιποτα απο κανεναν και τα εκανε ολα μονος του ακομη παιδευτηκε στο να στρωσει το ενυδρειο του με αμμωνια για 1,5 μηνα και για πιο λογο να βοηθαγε εκεινος ;;;αυτα ηταν τα λογια του...απαντηση προς nick74
Aυτος ειναι ενας μικρος θεος...
Τι λετε κυρια μου,θα παιδευόμαστε εμεις 40 μερες να ριχνουμε αμμωνιες και να τρωμε τα φραγκα μας σε τεστ και κοντρα τεστ και να ερθετε μετα εσεις μια ωραια πρωία να μας παρετε το μπολι μας χωρις κοπο,ιδρωτα,αναμονη...
Πλακα με κανεις?
Να φυγετε,να πατε αλλου... :smt082
afroditoula
14-10-13, 00:12
Aυτος ειναι ενας μικρος θεος...
Τι λετε κυρια μου,θα παιδευόμαστε εμεις 40 μερες να ριχνουμε αμμωνιες και να τρωμε τα φραγκα μας σε τεστ και κοντρα τεστ και να ερθετε μετα εσεις μια ωραια πρωία να μας παρετε το μπολι μας χωρις κοπο,ιδρωτα,αναμονη...
Πλακα με κανεις?
Να φυγετε,να πατε αλλου... :smt082
ελπιζω να σχολιαζεις ειρωνικα..
εννοειται ,ο Δημητρης εξαλλου δεν νομιζω να ειχε διαφορετικό σκοπό με ενα τετοιο σχολιο ..;)
...αλλα μιας και εισαι καινουρια στην παρεα...ίσως σε ενδιαφερει να περάσεις μια βόλτα απο τη συνάντηση μας να τα ''ακουσεις'' ενα χεράκι :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74668
afroditoula
15-10-13, 01:21
εννοειται ,ο Δημητρης εξαλλου δεν νομιζω να ειχε διαφορετικό σκοπό με ενα τετοιο σχολιο ..;)
...αλλα μιας και εισαι καινουρια στην παρεα...ίσως σε ενδιαφερει να περάσεις μια βόλτα απο τη συνάντηση μας να τα ''ακουσεις'' ενα χεράκι :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74668
κατα 99% θα ερθω...να τα ακουσω ενα χερακι...αν και δεν εχω την ψυχολογια γιατι σημερα πανε ολα στραβα με τα ψαρακια μου....:(:(:(
Από κοντά είναι πιο εύπεπτα όλα.;)
Έγινε κάτι που μπορούμε να βοηθήσουμε;
afroditoula
15-10-13, 01:50
ενω εχω κανονισει η μερα μου σημερα να ειναι απο τις πιο ενδιαφερουσες το πρωι ξεκινησε χανοντας ειδη το ενα μικρο ενυδρειο που ειχα την θυληκια μου και επειτα και τον εναν θερμοστατη...(εσπασαν)επειτα αφου βολεψα καπως το μικρο μου ψαρακι....και περιμενοντας με αγωνια να μου φερουν μπολι το απογευμα και να με βοηθησουν να ξεκινησω να λειτουργω το ενυδρειο στις φωτο (αξιζει να αναφερθω στον harmasn ο οποιος εκανε τον κοπο να ερρθει σπιτι μου να με βοηθησει....και εμεινε πισω στις υποχρεωσεις του...παλευοντας απο τις 5 το απογευμα μεχρι 10 το βραδυ....)και αφου ειμαστε σε μια τελικη ευθεια που θα ξεκινουσα με την εισαγωγη των ψαριων μου παρατηρω το ενυδρειο μου να βγαζει μικρες σταγονιτσες στην ακρη την μια μετα την αλλη..........πληρης απογοητευση......κλαμα εγω κλαμα και η μαμα....και εκει που περιμενα πως αποψε θα κοιμηθω και θα πεταω στους ουρανους απο χαρα το σκευτομαι και το ξανασκεφτομαι και στεναχωριεμαι......
και εκτος αυτου πριν κανα μισαωρο ακουσα το φιλτρο που εχω στο χελωνακι μου να κανει εναν εκνευριστικο θορυβο που δεν σταματαει με τιποτα....μαλλον ηρθανε τα τελευταια του και αυτουνου...θελω να κρυφτω κατω απο τις κουβερτες μου και να μην σηκωθω για μια βδομαδα....ποιος με ματιαξε??
Άμα δε σε θέλει όμως...
Αν χάνει από ψηλά προς το παρόν χαμήλωσε τη στάθμη. Και βάλε φωτογραφίες να δούμε πόσο εύκολα μπορεί να διορθώνεται το πρόβλημα.
Το φίλτρο άνοιξέ το προσεκτικά και δες αν έχει κολλήσει τίποτα στη φτερωτή.
afroditoula
15-10-13, 02:14
φτερωτη του φιλτρου εννοωντας....sorry πνιγμενη αρχαρια εδω...:-) οσον αφορα το μεγαλο ενυδρειο χανει στην μεση του υψους του και λιγο παραπανω.....δεν το αφησα ετσι το θεμα μου ...ετυχε να υπαρχει μια μικρη σχεδον καβατζουλα 50 λιτρου ισως και λιγο μικροτερο...και μετεφερα εκει νερο και μπολιασμενο φιλτρο....αν ειμαι καπου λαθος διορθωστε please....αυτο το ενυδρειακι εννοειται πως ειναι προσωρινη λυση.....και οσον αφορα το μεγαλο μου δεν νομιζω πως θα ηθελα να ασχοληθω αλλο μαζι του.....αρκετα απελπιστηκα σημερα μαυτο...θα κανω υπομονη μεχρι να πληρωθω να παρω κατι πιο σιγουρο ,που δεν θα με δωσει τοσο στεγνα και τοσο ευκολα...και θα ειναι και πιο μεγαλο γιατι μου εμεινε αχτι...
μετρησε το με μια μεζουρα η ενα χαρακα αν δεν εχεις μετρο(υψος,πλατος,μηκος),να δουμε ποσα λιτρα ειναι.δεν νομιζω πως θαχεις προβλημα και μαυτο,αλλα σιγουρα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.παντως εναλλακτικες υπαρχουνε:D
afroditoula
15-10-13, 02:27
μετρησε το με μια μεζουρα η ενα χαρακα αν δεν εχεις μετρο(υψος,πλατος,μηκος),να δουμε ποσα λιτρα ειναι.δεν νομιζω πως θαχεις προβλημα και μαυτο,αλλα σιγουρα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.παντως εναλλακτικες υπαρχουνε:D
50*35*25.....
αν αυτα ειναι 50 μηκος,35 πλατος,25 υψος, ειναι 43 λιτρα.δεν ειναι και οτι καλυτερο αν θαχεις και θυληκια μεσα βεβαια αλλα μπορει να γινει προσωρινα αν στηθει με αρκετα φυτα για κρυψωνες κλπ.
σιγουρα μεγαλυτερο θα ητανε καλυτερα.
Οκ στο ξεκινημα μπορει να συμβουν διαφορα.
τη θυλικια την εχασες ειτε απο κακη προσαρμογη ειτε απο αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας.
Τ
Α ψαρια ως εξωθερμοι οργανισμοι θελουν πολυ μεγαλη προσοχη σε μεταβολες ακομα και δυο βαθμων (να γινεται πολυ αργα). Αν παρουμε και το δεδομενο οτι ειδικα οι μονομαχοι εισαγονται σε αθλιες συνθηκες (και οι αρσενικοι παραμενουν στα μαγαζια σε ακομα αθλιοτερες) ειναι ειδος που δικαιολογουνται απωλειες.
Για ενυδρειο σου προτεινω 100ρι με τα 1000 αν εχεις χωρο (δεν ειναι δα και πολυ μεγαλο). Και τα ψαρια θα ειναι πιο ανετα και ειναι μεγεθος που μπορει να αποσβεσει καποια πιθανα λαθη, και φυσικα ειναι καλυτερο απο τη στιγμη που θες και θυλικα μεσα.
afroditoula
15-10-13, 13:14
την θυληκια δεν την εχασα...ζει...χθες το βραδυ μπηκε στο μικρο ενυδρειο μετα τις αποτυχιες που ειχα ...και σημερα το μεσημερι μπηκε και ο αρσενικος μεσα αλλα δεν συμφιλιωνονται....η μικρη μου τον κυνηγαει προφανως να ζευγαρωσουνε και αυτος φουσκωνει απειλητικα και την κυνηγαει δαγκωνοντας την...εχω παρει ενα καλαμακι και τον αποτρεπω να το κανει αυτο....τι να τα κανω?να τα χωρισω?χθες μπολιαστηκε σημερα εχει μπιχλα αρκετη...ποτε θα αλλαξω το νερο μου?
εχω παρει ενα καλαμακι και τον αποτρεπω να το κανει αυτο....:smt018:smt018:smt018 σταματα να το κάνεις αυτο γιατι στρεσάρεις και τα 2 πολυ ασχημα
τι να τα κανω?να τα χωρισω? ναι..αν εχεις τη δυνατότητα χώρισε τα ξανα
χθες μπολιαστηκε σημερα εχει μπιχλα αρκετη...ποτε θα αλλαξω το νερο μου?
με ποιό τρόπο μπολιάστηκε..και γιατί εχει αρκετη μπίχλα?>στο φίλτρο δεν εβαλες το μπόλι?...αν στυψατε και μεσα στο νερο υλικά ΔΕΝ επρεπε να βάλλεις ψάρια
15-10-13, 13:54
στειψαμε και μεσα στο νερο αλλα οχι πολυ...ξεθολωσε πρωτα και μετα εβαλα τα ψαρια...τα χωρισα....σκετη απελπθσια...pffff
Ελα βρε, κι εγω νομιζα εχασες το ψαρακι.... σου ειχα πει οτι θελει ειδικη διαδικασια για να τα βαλεις ζευγαρι, αν ηταν χαρεμι θα ηταν ευκολοτερο, αλλα και παλι απαιτειται μια προσοχη.
Επιζεις σου ειπα να μην κανεις το διετητη, εκτος κι αν αρχισουν πραγματικοι τσαμπουκαδες οποτε απλα τα χωριζεις...
Το οτι βιαστηκες ειναι κακο γιατι το συγκεκριμενο ειδος δε φημιζεται για την αμνησια του...
Αστα χωρια τωρα καναδυο βδομαδες και μετα προσπαθησε να το κανεις με το σωστο τροπο.
Τη θυλικια αστη στο μεγαλο, και σε καμια περιπτωση τον αρσενικο.
Αν αφησες αυτον αλλαξε εντελως το ντεκορ να μη του το θυμιζει ωστε να μη νοιωθει πως βρισκεται σε ψ
χωρο που ειναι κυριαρχος.
και αφου ειμαστε σε μια τελικη ευθεια που θα ξεκινουσα με την εισαγωγη των ψαριων μου παρατηρω το ενυδρειο μου να βγαζει μικρες σταγονιτσες στην ακρη την μια μετα την αλλη..........πληρης απογοητευση......
Μην αγχώνεσαι, συμβαίνουν και αυτά, σπάνια αλλά συμβαίνουν. Το ενυδρείο αν είναι καινούριο θα πρέπει να έχει εγγύηση, αν είναι παλιό επισκευάζεται, προχώρα με αυτό που έχεις και κάποιος από εμάς πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι, μια φωτό να φαίνεται καθαρά πως είναι το ενυδρείο και που περίπου είδες σταγόνες, πιστεύω πως διορθώνεται, λίγη υπομονή μόνο (η υπομονή είναι βασικό στοιχείο για το χόμπι μας)
afroditoula
15-10-13, 15:25
το μικρο ενυδρειο που εβαλα αφου παρατηρησα το μεγαλο που εσταζε δεν εχει τιποτα μεσα παραμονο το manado τον θερμοστατη και το φιλτρο....εχω αφησει τον αρσενικο μεσα γιατι δεν μπορω να τον πιασω να τον βγαλω...η μικρη μου ειναι πιο ευκολη....οσον αφορα το αλλο ενυδρειο η θα φαει πεταμα η χαρισμα η θα βαλω το χελωνακι μου μιας και θελει πιο χαμηλη σταθμη νερου οποτε δεν θα εχω προβλημα...στις 25 του μηνα θα παω να παρω καινουριο...εχω στεναχωρηθει πολυ και αναγκαστκα παμε παλι φτου και απο την αρχη....
εγω οταν εσπασε ενα δικο μου ειπα "οκ, δεν ειναι προβλημα, απλα εγινε για να φτιαξω ενα μεγαλυτερο", ετσι πεταξα ολα τα φυτα μεσα στο σαμπ, και την ιδια ωρα πηγα στο leroy merlin για τζαμια και απο 60-70ρι που ηταν εφτιαξα 130-150ρι (κατω απο 30 ευρω). Μετα εφτιαξα κι ενα επιπλο οπως το ηθελα και τωρα ειμαι σε φαση να βρω χρονο για να ολοκληρωσω και το καπακι.
Γενικα οταν συμβαινει μια υλικη καταστροφη καλο ειναι να το βλεπεις σαν ευκαιρια για αναβαθμιση.
Αν εχεις diy skills θα σου ελεγα να κανεις το ιδιο, με προσοχη και λιγη μελετη (βασικα το πιο χρησιμο ειναι τα βιντεακια του youtube) να κατσεις να φτιαξεις ενα μονη σου η με βοηθεια, και να το βγαλεις στις διαστασεις που θες.
Το βαθος για μονομαχο ειναι υποκειμενικο... Λιτρα σιγουρα θες, οπως σε καθε τι ζωντανο, αλλα αυτα τα λιτρα καλυτερα να βγαινουν σε μεγαλη επιφανεια (οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο... κανε και 50 λιτρα 2μετρο) παρα σε βαθος.
Στη φυση γενικα ζει σε πολυ -σε παρα πολυ- αβαθη νερα, οποτε δε γνωριζουμε αν του αρεσει το βαθος η αν τον κουραζει. Επι πλεον εχει την ταση να κυριαρχει σε περιοχες μεχρι 0.5 τμ επιφανειας (αδιαφορου βαθους), κι αυτος ειναι ακομα ενας λογος που το diy ειναι ιδανικη λυση αφου μπορεις να παιξεις με οτι διαστασεις θες...
afroditoula
15-10-13, 17:16
σαν ιδεα ειναι πολυ ομορφη και βεβαια αγαπαμε ακομα πιο πολυ κατι οταν το εχουμε φτιαξει μονοι μας παρα οταν το εχουμε αγορασει....φυσικα ειναι και πιο οικονομικο...αλλα δεν υπαρχει βοηθεια απο καποιον αρσενικο(που απο την φυση σας το εχετε περισσοτερο απο εμας....)οποτε....καταληγουμε σε αγορα....
ChocolatePuma
15-10-13, 17:18
σαν ιδεα ειναι πολυ ομορφη και βεβαια αγαπαμε ακομα πιο πολυ κατι οταν το εχουμε φτιαξει μονοι μας παρα οταν το εχουμε αγορασει....φυσικα ειναι και πιο οικονομικο...αλλα δεν υπαρχει βοηθεια απο καποιον αρσενικο(που απο την φυση σας το εχετε περισσοτερο απο εμας....)οποτε....καταληγουμε σε αγορα....
Αν το σκέφτεσαι για DIY, βάλε μια αγγελία στην οποια θα ζητάς βοήθεια για να κολλήσεις τζαμια
Ξέρεις πόσους :smt115:smt115:smt115 εχει το φόρουμ?????
Περίμενε λίγες μέρες κι αν δεν προχωρήσει το θέμα, κοιτάς για αγορά
afroditoula
15-10-13, 17:25
δεν θελω να χωσω αλλους.....δεν θα μου αρεσε....ασε που αν θα ξεκινησει κατι τετοιο θελει χρονο πολυ και δεν γνωριζω ποσο διατεθιμενος μπορει να ειναι καποιος να ασχοληθει εντατικα...και ακομη χειροτερα αν μενει μακρια....
δεν θελω να χωσω αλλους.....δεν θα μου αρεσε....ασε που αν θα ξεκινησει κατι τετοιο θελει χρονο πολυ και δεν γνωριζω ποσο διατεθιμενος μπορει να ειναι καποιος να ασχοληθει εντατικα...και ακομη χειροτερα αν μενει μακρια....
τι εντατικα βρε? πανω απο μιση με μια ωρα δε θελει καποιος που γνωριζει, και οσοι εχουν το μικροβιο το γουσταρουν.
Αν ησουν κατα Κερατσινι ή το πολυ Πειραια μερια και ειχα χρονο προσωπικα δε θα εχανα τετοια ευκαιρια. Υπαρχουν τετοιοι "παλαβοι" σε ολες τις περιοχες, οποτε μη σκας, χαρη θα του κανεις:D
Στην τελικη αν καποιος βοηθησει εθελοντικα το κανει γιατι το γουσταρει κι οχι γιατι το βλεπει αγγαρια;)
ChocolatePuma
15-10-13, 17:58
τι εντατικα βρε? πανω απο μιση με μια ωρα δε θελει καποιος που γνωριζει, και οσοι εχουν το μικροβιο το γουσταρουν.
Αν ησουν κατα Κερατσινι ή το πολυ Πειραια μερια και ειχα χρονο προσωπικα δε θα εχανα τετοια ευκαιρια. Υπαρχουν τετοιοι "παλαβοι" σε ολες τις περιοχες, οποτε μη σκας, χαρη θα του κανεις:D
Στην τελικη αν καποιος βοηθησει εθελοντικα το κανει γιατι το γουσταρει κι οχι γιατι το βλεπει αγγαρια;)
Δεν μπορώ να βρω εκείνο το βιντεο στο youtube με τον τυπο που κολλαει μονος του τα τζαμια και στο τελος βάζει τη γυαλα δίπλα σε άλλες 200 που εχει φτιάξει...:smt115
Ζητημα να κάνει μερικά λεπτά...
Ειναι όπως τα λέει ο Νικος. Αν κάποιος έχει την εμπειρία, τη διάθεση και είναι κοντά...μπορεί να βοηθήσει
Αλλιώς, ξεκίνα την έρευνα αγοράς σε πετ σοπ ή το "ματι" στις αγγελίες
Δεν μπορώ να βρω εκείνο το βιντεο στο youtube με τον τυπο που κολλαει μονος του τα τζαμια και στο τελος βάζει τη γυαλα δίπλα σε άλλες 200 που εχει φτιάξει...:smt115
καλα αυτος κανει κατω απο 1 λεπτο, αλλα αν δεις δουλευει πιστολι σιλικονης με αερα, εχει απιστευτη σταθεροτητα στο χερι του και εχει παρει τοσο το κολαει που δε χρησιμοποιει καν χαρτοταινια!
Αν ειχα φτιαξει κι εγω 200 ενυδρεια το ιδιο θα εκανα;) (κι ο καθ ενας δηλαδη)
afroditoula
15-10-13, 18:10
Ειναι όπως τα λέει ο Νικος. Αν κάποιος έχει την εμπειρία, τη διάθεση και είναι κοντά...μπορεί να βοηθήσει
σε τετοια φαση ειμαι...αχ με εμψυχωσατε πραγματικα...το χρειαζομουν γιατι η χθεσινη μερα ηταν ....pfff δεν θελω να την σκεφτομαι...
ChocolatePuma
15-10-13, 18:15
καλα αυτος κανει κατω απο 1 λεπτο, αλλα αν δεις δουλευει πιστολι σιλικονης με αερα, εχει απιστευτη σταθεροτητα στο χερι του και εχει παρει τοσο το κολαει που δε χρησιμοποιει καν χαρτοταινια!
Αν ειχα φτιαξει κι εγω 200 ενυδρεια το ιδιο θα εκανα;) (κι ο καθ ενας δηλαδη)
Αν εχεις το λινκ...γραψτο...βαρεθηκα να ψαχνω :(
afroditoula
15-10-13, 18:33
τελικα ποτε θα κανω αλλαγη του νερου ?
Εμπειρικα ενα τετοιο http://www.petsupermarket.gr/4005/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-60x35x40cm-84lt.html θα σου ερθει φθηνοτερα,βολικοτερα και καθαροτερα.
Μια και ολα τα ενυδρεια μου (και ειναι πολλαααααα) ειναι χειροποιητα σας λεω οτι αυτο εδω ειναι φθηνο και τιμιο.
Δεν ειναι μονο η γυαλα στο χειροποιητο,ειναι το καπακι,ειναι ο φωτισμος (στεγανα ακροφυσια,σταρτερ - ηλεκτρονικο μπαλαστ,καλωδια,πριζοδιακοπτες κ.α.) ειναι το κατω πλαισιο...
Οποτε αυτο που σου εδειξα η ακομα και αυτο http://www.petsupermarket.gr/6905/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sunsun-hr-600b-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-90l.html που ειναι φουλ εξτρα ειναι φθηνα ενυδρεια.
afroditoula
15-10-13, 18:49
θα το ψαξω..thanx για τις προτασεις....
κατι ασχετο...
* Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Διαγωνισμός Aquascaping 2013
αυτο που ειναι πρωτο στους μικρος ποβρυχιους κηπους απο τον paulos-ex ..φαινεται κατι σαν καταρακτης..πως το εχει κανει αυτο?
με ενυδρειακό βαμβάκι για φίλτρο (αν ειναι το ενυδρειο που σκεφτομαι)
afroditoula
15-10-13, 20:24
Φαίνεται σαν αληθινό..είναι τέλειο...
Εμπειρικα ενα τετοιο http://www.petsupermarket.gr/4005/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-60x35x40cm-84lt.html θα σου ερθει φθηνοτερα,βολικοτερα και καθαροτερα.
αυτης της σειρας ηταν το 300ρι μου.
Μια χαρα ειναι και οικονομικοτατα
afroditoula
15-10-13, 20:30
θελω και εγωωωωωωωωω
Μην στεναχωριεσαι αυτα ειναι στο προγραμμα και το το πρωτο το δικο μου εχανε και ηταν κλασικα σαββατο απογευμα, κρατησε το για γενηστρα οταν μαθεις παραπανω πραγματα με τους guru εδω μεσα εχωντας πιο χαμηλα την σταθμη.
afroditoula
15-10-13, 20:55
ε κατι τετοιο θα γινει.....επισης παρατηρησα οτι ο μονομαχος μου βαζει την μουρη του στο manado....και κατι κανει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι....καμια ιδεα?
δε το εχω με τους betta υποθετω ψαχνει την θυληκια :D
afroditoula
15-10-13, 21:51
Μέσα στο υπόστρωμα??ακόμη και τα αρσενικά ψάρια γουρούνια ειναι και δεν ξέρουν τι θέλουν...όπως και οι άνθρωποι...
οχι ρεσυ ετσι ψαχνουνε παντου:Dειναι περιεργα ψαρια και θελουν να ξερουν τι γινεται στο χωρο τους συνεχεια.
αν δεν τον δεις κολλημενο εκει με τη μουρη μεσα στις πετρες για πανω απο δεκα λεπτα μη σε ανησυχει:D
θελει φυτα.δωστου φυτα και θα δεις αλλο ψαρι.
αν μπορεις να βαλεις ακομα και μεγαλα φυτα "καλαμοειδη" με ανοιχτο καπακι στο ενυδρειο,θα παθεις πλακα με τη συμπεριφορα του;)
afroditoula
15-10-13, 22:33
ενδιαφερον ....αλλα προς το παρον θα μεινει ετσι...χωρις τιποτα...ειναι κριμα να το στυσω και να το κανω επαυλη και σε 10 μερες να το ξεστηνω παλι....
Μια και ολα τα ενυδρεια μου (και ειναι πολλαααααα) ειναι χειροποιητα σας λεω οτι αυτο εδω ειναι φθηνο και τιμιο.
Δεν ειναι μονο η γυαλα στο χειροποιητο,ειναι το καπακι,ειναι ο φωτισμος (στεγανα ακροφυσια,σταρτερ - ηλεκτρονικο μπαλαστ,καλωδια,πριζοδιακοπτες κ.α.) ειναι το κατω πλαισιο...
Αυτο εχει φωτιστικο αλλα δεν εχει λαμπες πανω :smt076
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74610
Και δεν λεω, καλη ιδεα να σε αφηνει να επιλεγεις εσυ τις λαμπες, αναλογα το ενυδρειο που θελεις να στησεις, αλλα γραφτο ρε κυριε petsupermarket στην περιγραφη του προιοντος, να ξερεις ο αλλος στη συγκριση τιμων οτι οι λαμπες δεν συμπεριλαμβάνονται.
Αυτο ειναι το σωστο.
Οχι να δινω λινκ σε ατομο να το δει, και οταν πηγε να το αγορασει, καταλαβε οτι χρειαζοταν περισσοτερα λεφτα (που δεν ειχε) απο την τιμη που εχει στη σελιδα, για να του βαλουν λαμπες.
Λινκ, πλεον μας τελειωσανε.
Εκανα 10 ωρες γραψιμο για τον πεισω να παρει το 84αρι με 65 ευρω αντι του 63αριου με 55 ευρω, για να βαλει κατι χρυσοψαρα που ειχε, και στο τελος δεν το πηρε.
afroditoula
16-10-13, 01:45
Αυτο εχει φωτιστικο αλλα δεν εχει λαμπες πανω :smt076
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74610
Και δεν λεω, καλη ιδεα να σε αφηνει να επιλεγεις εσυ τις λαμπες, αναλογα το ενυδρειο που θελεις να στησεις, αλλα γραφτο ρε φιλε μου, στην περιγραφη του προιοντος, να ξερεις ο αλλος στη συγκριση τιμων οτι θελει κι αλλα λεφτα για να αγορασει λαμπες.
Αυτο ειναι το σωστο.
Οχι να δινω λινκ σε φιλο να το δει, και οταν πηγε να το αγορασει, του ζηταγαν κι αλλα λεφτα απο την τιμη που εχει στη σελιδα, για να του βαλουν λαμπες.
Λινκ, πλεον μας τελειωσανε.
χαχα..ευχαριστω για το ενδιαφερον σου αλλα μιας και απογοητευτηκα με τις διαρροες σκαλωσα ασχημα και λεω για παραπανω λιτρα...και 120 δενθα με χαλαγαν...:D
μια χαρα ειναι τα 120 για μονομαχους.παντως πριν πας να αγορασεις κοιτα και στις αγγελιες,η βαλε μια αγγελια για 120ρι με η χωρις εξοπλισμο.υπαρχουνε πολλα μεταχειρισμενα που ειναι σε αριστη κατασταση και ειναι τσαμπα λεφτα να παρεις καινουριο,αν μπορεις να το βρεις στη μιση τιμη.δυστυχως δεν εχω κιεγω τοσο μεγαλο ενυδρειο,αν ζηταγες λιμνη 260λιτρα το συζηταγαμε:D
και λεω για παραπανω λιτρα...και 120 δενθα με χαλαγαν...:D
καλως ηρθες στο κλαμπ:)
afroditoula
16-10-13, 15:43
μια χαρα ειναι τα 120 για μονομαχους.παντως πριν πας να αγορασεις κοιτα και στις αγγελιες,η βαλε μια αγγελια για 120ρι με η χωρις εξοπλισμο.υπαρχουνε πολλα μεταχειρισμενα που ειναι σε αριστη κατασταση και ειναι τσαμπα λεφτα να παρεις καινουριο,αν μπορεις να το βρεις στη μιση τιμη.δυστυχως δεν εχω κιεγω τοσο μεγαλο ενυδρειο,αν ζηταγες λιμνη 260λιτρα το συζηταγαμε:D
χαχα...να την κρατησεις...και να την μεγαλωσεις καποια στιγμη...πρεπει καπου να πινεις καφε οταν θα εχεις παρεα...θα δω τι θα κανω με το ενυδρειο....
καλως ηρθες στο κλαμπ:)
thanx....:Pβασικα οταν εφερα το μεγαλο και το εβαλα στο σαλονι πριν αρχισει να δουλευει και καταληξει με διαρροες....σκευτομουν οτι ηταν πολυ μικρο....:Pοποτε καλυτερα που ηρθαν ετσι τα πραγματα...και εκτος αυτου εκει που η μαμα δεν ηθελε καν να το βλεπει...κατεληξε να θελει ενα και στην κουζινα της...
οταν μιλαμε για τροφη και λεμε αρακα και καροτα...εννοουμε τα δικα μας φαγητα????ωμα???
οταν μιλαμε για τροφη και λεμε αρακα και καροτα...εννοουμε τα δικα μας φαγητα????ωμα???
ναι.τον αρακα τον ζεματιζεις λιγο,αφαιρεις τη φλουδα,λιωνεις λιγο στα δαχτυλα σου και το δινεις.το καροτο μπορεις να το ζεματισεις και να το ριξεις μεσα,θα το φανε πιο ευκολα,αλλα μπορεις να το ριξεις και ωμο.αν το ζεματισεις θα πρεπει να το βγαλεις πιο γρηγορα απτο ενυδρειο αποτι αν ειναι ωμο.ζεματισμενο οσες φορες εχω ταισει σαλιγκαρια γαριδες κλπ,το αφηνω μεχρι 3ωρο και το βγαζω.ωμο το εχω αφησει και αρκετα παραπανω.και 8ωρο,χωρις να εχω προβλημα.
afroditoula
16-10-13, 18:43
ναι.τον αρακα τον ζεματιζεις λιγο,αφαιρεις τη φλουδα,λιωνεις λιγο στα δαχτυλα σου και το δινεις.το καροτο μπορεις να το ζεματισεις και να το ριξεις μεσα,θα το φανε πιο ευκολα,αλλα μπορεις να το ριξεις και ωμο.αν το ζεματισεις θα πρεπει να το βγαλεις πιο γρηγορα απτο ενυδρειο αποτι αν ειναι ωμο.ζεματισμενο οσες φορες εχω ταισει σαλιγκαρια γαριδες κλπ,το αφηνω μεχρι 3ωρο και το βγαζω.ωμο το εχω αφησει και αρκετα παραπανω.και 8ωρο,χωρις να εχω προβλημα.
eενδιαφερον...και τι αλλα μπορω να τα ταισω???
επισης δεν μπορω να βρω ενα ενυδρειο της προκοπης...η μαλλον εγω ειμαι πολυ παραξενη..
δεν ξερω παιδια ποσο σωστο ειναι αυτο μια γνωστη μου ιχθυολογος μου ειχε πει πως μπορεις να τραυματισεις τον ισοφαγο των ψαριων ετσι αλλα και παλι λεω δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο
eενδιαφερον...και τι αλλα μπορω να τα ταισω???
επισης δεν μπορω να βρω ενα ενυδρειο της προκοπης...η μαλλον εγω ειμαι πολυ παραξενη..
μιλας για ταισμα σε ψαρια, η σε σαλιγκαρια και γαριδες τωρα?γιατι καροτο πχ δεν εχω δει κανενα ψαρι να τρωει εκτος απο οτοκυκλους,ανσιστρους,πλεκο κλπ αλγοφαγα.
τι ψαχνεις ακριβως?εχεις καταληξει σε λιτρα και διαστασεις?για να ακουσεις προτασεις...
δεν ξερω παιδια ποσο σωστο ειναι αυτο μια γνωστη μου ιχθυολογος μου ειχε πει πως μπορεις να τραυματισεις τον ισοφαγο των ψαριων ετσι αλλα και παλι λεω δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο
με ποιο πραγμα να τα τραυματισεις?με το λιωμενο αρακα?μονα τους τρωνε,δεν τους τα σπρωχνεις στο λαιμο για να κανεις φουα γκρα:D
afroditoula
16-10-13, 19:21
[QUOTE=kgf12345;793198]μιλας για ταισμα σε ψαρια, η σε σαλιγκαρια και γαριδες τωρα?γιατι καροτο πχ δεν εχω δει κανενα ψαρι να τρωει εκτος απο οτοκυκλους,ανσιστρους,πλεκο κλπ αλγοφαγα.
μιλαω για μονομαχο παντα..το διαβασα εδω στο forum μεσα..μην με ρωτησετε που δεν θυμαμι το θεμα..
τι ψαχνεις ακριβως?εχεις καταληξει σε λιτρα και διαστασεις?για να ακουσεις προτασεις...
λεω για 120 λιτρα...:D:D:D:D:D:D:D
leandros69
16-10-13, 20:41
μολις διαβασα ολα τα ποστ.
στη θεση σου θα μετρουσα ωστε να δω τη μεγαλυτερη δυνατοτητα που μπορω να βαλω σε διαστασεις.
αν δε μπορεις να βγαλεις μετρα κοπης τζαμιων μπορεις να το ζητησεις στο φορουμ.
και σιγουρα θα βρεις εδω πολους που εχουμε την τρελα να κολαμε ενυδρεια.
δυστυχως ειμαι μακρια αλλιως εχω μεχρι και ετοιμα τζαμια κομμενα (επειδη καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται).
afroditoula
16-10-13, 20:47
μολις διαβασα ολα τα ποστ.
στη θεση σου θα μετρουσα ωστε να δω τη μεγαλυτερη δυνατοτητα που μπορω να βαλω σε διαστασεις.
αν δε μπορεις να βγαλεις μετρα κοπης τζαμιων μπορεις να το ζητησεις στο φορουμ.
και σιγουρα θα βρεις εδω πολους που εχουμε την τρελα να κολαμε ενυδρεια.
δυστυχως ειμαι μακρια αλλιως εχω εχω μεχρι και ετοιμα τζαμια κομμενα (επειδη καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται).
χωρος υπαρχει δεν ειναι εκει το προβλημα μου....οσον αφορα για τις κατασκευες θα το παρω ετοιμο να τελιωνω....απλα κανω μια ερευνα αγορας να δω τι μπορω να βρω...
leandros69
16-10-13, 20:55
απλα για μονομαχους ειναι προτιμωτερη η λυση του τετραγωνου ενυδρειου και η χαμηλη στηλη νερου.
afroditoula
16-10-13, 20:59
....δεν ξερω...ψαχνω ακομα...
leandros69
16-10-13, 21:10
γιατι δεν βαζεις μια αγγελια μηπως μπορει να ερθει καποιος να σου κολησει απο την αρχη το ενυδρειο που εχεις;
ειναι μια ευκολη λυση που δεν θα παει πανω απο 5-6€....
afroditoula
16-10-13, 21:13
γιατι δεν βαζεις μια αγγελια μηπως μπορει να ερθει καποιος να σου κολησει απο την αρχη το ενυδρειο που εχεις;
ειναι μια ευκολη λυση που δεν θα παει πανω απο 5-6€....
δεν θελω ουτε να το βλεπω.......
leandros69
16-10-13, 21:31
φυλαξε το καπου καλου κακου.
οσα ενυδρεια και αν εχεις ποτε δεν ειναι αρκετα.....:D
αυτα τα εχεις δει υποθετω?
http://www.petsupermarket.gr/4068/προϊόντα/juwel-rio-125-μαύρο.html
http://www.petsupermarket.gr/4009/προϊόντα/water-home-80x35x45cm-126lt.html
το πρωτο ειναι κομπλε με ολα,το δευτερο δεν εχει λαμπες και φιλτρο.
υπαρχει και η λυση του αντιστοιχου anubias απο Petcity,απτο οποιο θα λειπει μονο το φιλτρο.στην τιμη πρεπει να ειναι καπου αναμεσα στα δυο.
αυτα οσον αφορα καινουρια.ισως υπαρχουν κιαλλες ευκαιριες ομως, χρειαζεται ψαξιμο.(κανε κιενα τηλεφωνο στο zoo planet,μηπως και...)
αν αγοραζα εγω και ειχα τα λεφτα,θα επαιρνα το juwel.η αμεσως επομενη επιλογη μου θα ητανε το anubias,και μετα το hagen.
βασικα δεν θα αγοραζα καινουριο καθολου,αλλα τεσπα.
εγω απο την δηκια μου εμπειρια μετα απο ενα διαστημα δεν μου εφτανε το 120αρι και πηγα μετα στο anubias το 300 και μετα ξανα εστεισα το 120αρι και θελω να στισω και ενα 100αρι και το 50αρι με εναν μονομαχο αλλα :smt079 :smt079 :smt079
οποτε εχω μεινει με το 300 και το 120 θα σου ελεγα να πας για κανα 300αρι 200αρι....
leandros69
16-10-13, 21:48
αν ειχα χωρο για 6ο ενυδρειο θα εφτιαχνα μονομαχιερα 80Χ80Χ80 με 25 εκατοστα στηλη νερου.
υπαρχει και αυτο.
http://www.petsupermarket.gr/6696/προϊόντα/exo-terra-glass-terrarium-80x35x45cm.html
για μονομαχο,πιστευω πως ειναι καλη περιπτωση.θα ηθελα λιιγο περισοστερο πλατος,αλλα νομιζω πως δεν ειναι ασχημο.
μου φαινεται πρεπει να παω μια βολτα αποκει...
korasidikos
16-10-13, 22:01
η φαμπρικα!!!!!:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=V5CW_Npovcc
και το παλιο http://www.youtube.com/watch?v=URF8zJ61idk
ChocolatePuma
16-10-13, 22:07
η φαμπρικα!!!!!:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=V5CW_Npovcc
Axaxa...αλλον ελεγα, αλλα αυτός είναι ακόμη καλύτερος!!!
1'24" ...
afroditoula
16-10-13, 22:14
φυλαξε το καπου καλου κακου.
οσα ενυδρεια και αν εχεις ποτε δεν ειναι αρκετα.....:D
εχω αρχισει να το καταλαβαινω απο την μια....
αυτα τα εχεις δει υποθετω? τα εχω δει....
http://www.petsupermarket.gr/4068/προϊόντα/juwel-rio-125-μαύρο.html
αρκετα ακριβο...
http://www.petsupermarket.gr/4009/προϊόντα/water-home-80x35x45cm-126lt.html
παιρνει την παλια λαμπα t8 και μια μονο....
το πρωτο ειναι κομπλε με ολα,το δευτερο δεν εχει λαμπες και φιλτρο.
υπαρχει και η λυση του αντιστοιχου anubias απο Petcity,απτο οποιο θα λειπει μονο το φιλτρο.στην τιμη πρεπει να ειναι καπου αναμεσα στα δυο.πολυ τσιμπημενοοοοο
αυτα οσον αφορα καινουρια.ισως υπαρχουν κιαλλες ευκαιριες ομως, χρειαζεται ψαξιμο.(κανε κιενα τηλεφωνο στο zoo planet,μηπως και...)
αν αγοραζα εγω και ειχα τα λεφτα,θα επαιρνα το juwel.η αμεσως επομενη επιλογη μου θα ητανε το anubias,και μετα το hagen.
βασικα δεν θα αγοραζα καινουριο καθολου,αλλα τεσπα.
ειπαμε εγω δεν εχω κατασκευαστικες ικανοτητες....
leandros69
16-10-13, 22:15
αν οπως λες δεν εχεις θεμα χωρου http://interfaze.ch/DSC01111.JPG κανε τα ψαρακια σου υπερευτυχισμενα....:D
afroditoula
16-10-13, 22:17
αυτης της σειρας ηταν το 300ρι μου.
Μια χαρα ειναι και οικονομικοτατα
σε κατι τετοιο βλεπω να καταληγω...
αν οπως λες δεν εχεις θεμα χωρου http://interfaze.ch/DSC01111.JPG κανε τα ψαρακια σου υπερευτυχισμενα....:D
εγω να τα κανω η μαμα δεν ξερω αν θα γινει ευτυχισμενη.....:D
ChocolatePuma
16-10-13, 22:19
Επειδή μάλλον έχει αρχίσει να χάνεται το θέμα του θέματος...μηπως να ανοιξεις νέο θέμα, για προτάσεις για ενυδρείο?
Γιατί αν κάποιος μας διαβάσει μετά από λίγο καιρό, δεν ξέρω τι θα καταλαβει!:smt103
afroditoula
16-10-13, 22:20
εγω απο την δηκια μου εμπειρια μετα απο ενα διαστημα δεν μου εφτανε το 120αρι και πηγα μετα στο anubias το 300 και μετα ξανα εστεισα το 120αρι και θελω να στισω και ενα 100αρι και το 50αρι με εναν μονομαχο αλλα :smt079 :smt079 :smt079
οποτε εχω μεινει με το 300 και το 120 θα σου ελεγα να πας για κανα 300αρι 200αρι....
μην με διαολιζεις....
leandros69
16-10-13, 22:23
μμμμ 300 λιτρα μονομαχιερα
http://i39.tinypic.com/1y4w2w.jpg
http://i41.tinypic.com/2j2tgf9.jpg
εδω βαζεις ανετα το μονομαχο με 3-4 γκομενακια και 25-30 αρλεκινους να σουλατσαρουν...
afroditoula
16-10-13, 22:23
υπαρχει και αυτο.
http://www.petsupermarket.gr/6696/προϊόντα/exo-terra-glass-terrarium-80x35x45cm.html
για μονομαχο,πιστευω πως ειναι καλη περιπτωση.θα ηθελα λιιγο περισοστερο πλατος,αλλα νομιζω πως δεν ειναι ασχημο.
μου φαινεται πρεπει να παω μια βολτα αποκει...
καλο αυτο...κ κανω το καπακι οπως θελω...
ωραια πραγματα.
αλλα αυτο μου αρεσει περισσοτερο:D
http://www.tuncalik.com/2009/09/biotope-in-my-study/
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74859 για δεσ αυτο
καλο αυτο...κ κανω το καπακι οπως θελω...
αφου θαναι σε εσωτερικο χωρο οπου η θερμοκρασια απεξω δεν θαναι πολυ διαφορετικη αποτι μεσα στο νερο,εγω δε θα εβαζα καπακι.
θα πρεπει να πας να τα δεις ομως,γιατι δεν ξερω αν οι φωτο που εχουνε αντιστοιχουνε με την πραγματικοτητα.
afroditoula
16-10-13, 22:31
Επειδή μάλλον έχει αρχίσει να χάνεται το θέμα του θέματος...μηπως να ανοιξεις νέο θέμα, για προτάσεις για ενυδρείο?
Γιατί αν κάποιος μας διαβάσει μετά από λίγο καιρό, δεν ξέρω τι θα καταλαβει!:smt103
οχι δεν ξεφευγουμε απο το θεμα μιλαμε παντα για το βασιλειο μου...:D
μμμμ 300 λιτρα μονομαχιερα
http://i39.tinypic.com/1y4w2w.jpg
http://i41.tinypic.com/2j2tgf9.jpg
εδω βαζεις ανετα το μονομαχο με 3-4 γκομενακια και 25-30 αρλεκινους να σουλατσαρουν...
αυτο θα ερθει μετα τα χριστουγεννα σε συνδιασμο με το συνθετο του σαλονιου και θα μπει γωνιακα .....
ChocolatePuma
16-10-13, 22:31
οχι δεν ξεφευγουμε απο το θεμα μιλαμε παντα για το βασιλειο μου...:D
:D:D:D
afroditoula
16-10-13, 22:33
:D:D:D
σουτ!ασουπη ειπα:D
αφου θαναι σε εσωτερικο χωρο οπου η θερμοκρασια απεξω δεν θαναι πολυ διαφορετικη αποτι μεσα στο νερο,εγω δε θα εβαζα καπακι.
θα πρεπει να πας να τα δεις ομως,γιατι δεν ξερω αν οι φωτο που εχουνε αντιστοιχουνε με την πραγματικοτητα.
θα το κοιταξω ...thanx..
leandros69
16-10-13, 22:35
κατι τετοιο θα σε ενδιεφερε;
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=659&pictureid=5337
afroditoula
16-10-13, 22:38
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74859 για δεσ αυτο
ομορφο...αλλα παμε πολλα...
ωραιος,τωρα πλησιαζουμε στα γουστα:D
αφροδιτη δες και αυτο(περσινο)
ε τι στο καλο,ολο και καποια ιδεα θα πηρες μετα απολαυτα!:D...
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=709660&postcount=129
θα βγαλω μια τωρα που βραδιασε και θα βαλω σε λιγο.απτο κρεβατι φαινεται πολυ ομορφο με την ομιχλη:)
http://img832.imageshack.us/img832/1329/img2918bx.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/img2918bx.jpg/)
http://img211.imageshack.us/img211/7045/img2920um.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/211/img2920um.jpg/)
afroditoula
16-10-13, 22:39
τι διαστασεις εχει.....?γιατι φαινεται σαν πισινα...
leandros69
16-10-13, 22:43
με εχετε παρει στο δουλεμα?ειπαμε χωρο εχουμε εμενα μαρεσει η μαμα βλεπω να με βαζει εκει μεσα να κοιμηθω...
μα αυτα δεν ειναι τεραστια.
αυτο ειναι 56Χ56Χ39
κοιταξε.μπορεις να κανεις διαφορα πραγματα.
η μια επιλογη ειναι να φτιαξεις ενα απλο ενυδρειο και αφου θα πρεχεις στο ψαρι οτι χρειαζεται,θα ζησει καλα.πολυ καλυτερα αποτι θα ζουσε αν εμενε στο πετσοπ η το επαιρνε κανα πιτσιρικι(η και ενηλικος:rolleyes:) που θα το εβαζε σε 5 λιτρα νερο.δεν ειναι δυσκολο αν προσεξεις 4-5 βασικα πραγματακια,και δεν θαχεις κανενα προβλημα.
η αλλη επιλογη ειναι να φτιαξεις το ενυδρειο σου ετσι ωστε να παρεχεις στο ψαρι σου πραγματα που δεν τα "βρισκεις" συχνα σε ενυδρεια.
και στην πρωτη περιπτωση το ψαρι σου θα ζησει καλα και στη δευτερη.απλα στη δευτερη θαχει αυτο το κατι παραπανω που μακροπροθεσμα θα κανει τη διαφορα.
σε καμια περιπτωση δε σου λεω οτι πρεπει οπωσδηποτε να το κανεις ετσι απο τωρα.ειναι απλα μερικες ιδεες για ναχεις στο μυαλο σου στο μελλον,που θρχισεις να ψαχνεσαι λιγο περισσοτερο;)
afroditoula
16-10-13, 22:51
ωραια πραγματα.
αλλα αυτο μου αρεσει περισσοτερο:D
http://www.tuncalik.com/2009/09/biotope-in-my-study/
δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπει διπλα σε παραθυρο....ειναι και το καλοριφερ διπλα...χαιρετισματα...
μα αυτα δεν ειναι τεραστια.
αυτο ειναι 56Χ56Χ39
ετσι οπως το ειδα καταλαβα πως ηταν σε μπαλκονι σαν πισινα στην γωνια...συγνωμη:p
leandros69
16-10-13, 22:51
η μια επιλογη ειναι να φτιαξεις ενα απλο ενυδρειο και αφου θα πρεχεις στο ψαρι οτι χρειαζεται,θα ζησει καλα.πολυ καλυτερα αποτι θα ζουσε αν εμενε στο πετσοπ η το επαιρνε κανα πιτσιρικι(η και ενηλικος:rolleyes:) που θα το εβαζε σε 5 λιτρα νερο.δεν ειναι δυσκολο αν προσεξεις 4-5 βασικα πραγματακια.
η αλλη επιλογη ειναι να φτιαξεις το ενυδρειο σου ετσι ωστε να παρεχεις στο ψαρι σου πραγματα που δεν τα "βρισκεις" συχνα σε ενυδρεια.
και στην πρωτη περιπτωση το ψαρι σου θα ζησει καλα και στη δευτερη.απλα στη δευτερη θαχει αυτο το κατι παραπανω που μακροπροθεσμα θα κανει τη διαφορα.
σε καμια περιπτωση δε σου λεω οτι πρεπει οπωσδηποτε να το κανεις ετσι απο τωρα.ειναι απλα μερικες ιδεες για ναχεις στο μυαλο σου στο μελλον,που θρχισεις να ψαχνεσαι λιγο περισσοτερο;)
+1000:smt023
και βασικο ειναι οτι για αυτα τα ενυδρεια δεν εχουμε δωσει ουτε τα μισα χρηματα απο οτι για ενα ετοιματζιδικο....
afroditoula
16-10-13, 22:53
η μια επιλογη ειναι να φτιαξεις ενα απλο ενυδρειο και αφου θα πρεχεις στο ψαρι οτι χρειαζεται,θα ζησει καλα.πολυ καλυτερα αποτι θα ζουσε αν εμενε στο πετσοπ η το επαιρνε κανα πιτσιρικι(η και ενηλικος:rolleyes:) που θα το εβαζε σε 5 λιτρα νερο.δεν ειναι δυσκολο αν προσεξεις 4-5 βασικα πραγματακια,και δεν θαχεις κανενα προβλημα.
ολα μαρεσουνε.....σε σχεση με το 40αρι που ειναι τωρα......ομως και το 120 αρι που θελω παλι προσωρινο θα ειναι μεχρι τον ιανουαριο....
και βασικο ειναι οτι για αυτα τα ενυδρεια δεν εχουμε δωσει ουτε τα μισα χρηματα απο οτι για ενα ετοιματζιδικο....
+1000!
και μην ξεχναμε και αυτο
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=789189&postcount=24
προσωρινο γιατι?μετακομιζεις?:Dθελω να πω θα το ξεστησεις?
προσεχε τι θα πεις,το επομενο ποστ μου θα ειναι το #4000,μην παει τσαμπα:D
(πλακα κανω φυσικα...)
τσατ το καναμε το θεμα σου:rolleyes:
leandros69
16-10-13, 23:01
αν θες τη γνωμη μου,φτιαξε η αγορασε μια μονομαχιερα στα 120 λιτρα.και απο κει κι υστερα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,βαλε αυτα τα χρηματα για να του εξασφαλισεις σωστες παραμετρους νερου.
δηλαδη:
δοχειο προετοιμασιας + αντλια + θερμοστατη
αντιστροφη οσμωση
τυρφη
υπολογισε και για το καλοκαιρι ανεμιστηρακια και κοντρολερ
afroditoula
16-10-13, 23:18
αν θες τη γνωμη μου,φτιαξε η αγορασε μια μονομαχιερα στα 120 λιτρα.και απο κει κι υστερα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,βαλε αυτα τα χρηματα για να του εξασφαλισεις σωστες παραμετρους νερου.
δηλαδη:
δοχειο προετοιμασιας + αντλια + θερμοστατη
αντιστροφη οσμωση
τυρφη
υπολογισε και για το καλοκαιρι ανεμιστηρακια και κοντρολερ
ολα θα γινουν σωστα....προς το παρον ψαχνω για τοκαταλληλο ενυδρειο...:p
τσατ το καναμε το θεμα σου:rolleyes:
μαρεσει οταν μου δινουν προσοχη.....!!!τρελαινομαι!
leandros69
16-10-13, 23:24
παντως αν δεν καλυπτεσαι με τα ενυδρεια που προτειναμε μπορεις να ερθεις στη Συρο να παρεις μια ιδεα απο τα προσωρινα ενυδρεια του Θαναση.....:D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68629&page=34
afroditoula
16-10-13, 23:43
παντως αν δεν καλυπτεσαι με τα ενυδρεια που προτειναμε μπορεις να ερθεις στη Συρο να παρεις μια ιδεα απο τα προσωρινα ενυδρεια του Θαναση.....:D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68629&page=34
ναι το εχω διαβασει και αυτο...ηταν απο τα πρωτα που ειδα.....τα σπαει....
σβησε μνματα γιατι δεν με αφηνει να σου στειλω πμ
σβησε μνματα γιατι δεν με αφηνει να σου στειλω πμ
οκ:D
ειχαμε καμια ανανέωση εδω? πως πανε τα ψαρια
afroditoula
21-10-13, 23:29
τα ψαρια ζουνε και βασιλευουνε ...εβαλα και τα φυτα στον αρσενικο και κανει κολοτουμπες...αποφανθηκα στο τι ενυδρειο να παρω....με χαλαει που εχει μια λαμπα και τ8...αλλα αυτο δεν θα το αφησω ετσι...
http://www.petcity.gr/product/AQUATLANTIS-BERMUDES-80-ME-%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%9F-%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%A0%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%9C%C E%9F-%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%C E%A4%CE%97%CE%A4%CE%91-90LT-23400295.html
ας μου εξηγησει καποιος τι ειναι ο ανακλαστηρας...
ο ανακλαστηρας μπαινει πανω απτη λαμπα ωστε να μειωνει την απωλεια φωτος.δεν χρειαζεται φως προς τα πανω,αφου τα φυτα ειναι απο κατω μεσα στο ενυδρειο.
καθρεφτης ειναι, πλαστικος η αλουμινενιος.
ο μονομαχος υποψιν δε θελει πολυ δυνατο φως.δωστου σκιες με φυτα επιφανειας.
afroditoula
22-10-13, 00:05
ολα στην ωρα τους...ειπαμε εκει θα μεινει μεχρι την παρασκευη...
καλα τα γραφω εγω, και καντα εσυ οποτε θες:D
δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει η οχι αλλα στην τιμη παραπάνω δεν περιλαμβάνεται βάση...1 αυτο..
2ον για τον ανακλαστήρα σου ειπε ο γιώργος..απλα συγκεντρώνει τον φωτισμό που παράγει η λάμπα και τον ''σπρωχνει-διαχέει'' μονο προς τα κατω εναντι ολων των κατευθηνσεων που φωτίζει μια λάμπα σκέτη
3ον το κερατόφυλλο(*στο κεντρο) δεν φυτέυεται,και βάλε και κατι για φωτισμό στα φυτάκια σου οπως σου ειπα,γιατι τα βλέπω λιγο ταλαιπωρημένα !!
afroditoula
22-10-13, 14:29
δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει η οχι αλλα στην τιμη παραπάνω δεν περιλαμβάνεται βάση...1 αυτο..
την βαση και τα φυτα και καποια αλλα πραγματα θα μου τα κανει δωρο η μαμακα μου μου ειπε...
2ον για τον ανακλαστήρα σου ειπε ο γιώργος..απλα συγκεντρώνει τον φωτισμό που παράγει η λάμπα και τον ''σπρωχνει-διαχέει'' μονο προς τα κατω εναντι ολων των κατευθηνσεων που φωτίζει μια λάμπα σκέτη
3ον το κερατόφυλλο(*στο κεντρο) δεν φυτέυεται,και βάλε και κατι για φωτισμό στα φυτάκια σου οπως σου ειπα,γιατι τα βλέπω λιγο ταλαιπωρημένα !!γιατι αν το αφησω ετσι τι θα παθει??εχω βαλει λαμπα οπως μου ειπες...
το κομματι που ειναι φυτεμενο θα μαραθει και θα κοπει,και θα πρεπει να το ξαναφυτεψεις αν το θες φυτεμενο οπωσδηποτε.
afroditoula
22-10-13, 15:47
αυριο θα μου ερθουν και καποια απο τα φυτακια μου..:P
1 Χ cryptocoryne
1 Χ taxiphyllum μια ποσοτητα 4Χ4-5Χ5 εκατοστα
3Χ βαλλισνεριες
2Χ hygrophila polysperma
1 Χ ανουμπιες νανα
afroditoula
28-10-13, 23:01
TO ΠΗΡΑ ΠΑΙΔΕΣ ΗΡΘΕ....ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ ΑΥΡΙΟ..!
afroditoula
29-10-13, 18:58
NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055:smt0 55:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055:smt05 5:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055:smt055
Χρηστος Ζ.
29-10-13, 19:09
σιγουρα εχεις βαλει λαμπα καταλληλη για φυτα? απο οτι βλεπω, το κερατοφυλλο πεθαινει. οι βαλλισνεριες ειναι 50/50 να την βγαλουν καθαρη, κακως εκοψες τα φυλλα.
leandros69
29-10-13, 19:40
βαλε αγγελια για κλαδεματα Hygrophila (Difformis, Siamensis,Polysperma sunset),Rotala rotundifolia, Java moss,Cryptocoryne(Tropica & green), Microsorum Windelv και παρε βαλε κανα κομματι μοπανι
afroditoula
29-10-13, 20:05
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ.....!!!!
leandros69
29-10-13, 20:14
ναι αλλα ειναι λιγα καντο ζουγκλα :D
afroditoula
29-10-13, 20:20
pfff.....το κραξιμο εδω μεσα δε σταματαει ποτε....!!!:D:D:D:D:D:Dεννοειται πως θα το κανω ζουγκλα....σιγα σιγα δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη....αν και εμενα τα φυτακια μου εκτος απο δυο μου φαινονται μια χαρα...ισως τα αδικουν λιγακι οι φωτογραφιες...
leandros69
29-10-13, 20:55
καντο ζουγκλα και μετα πετα 3 κοριτσακια μεσα και καμια 10ρια αρλεκινους.
θα δεις μετα συμπεριφορα....
efi.melisa
29-10-13, 21:08
Να το χαιρεσαι το καινουργιο ενυδρειο... καλυτερα να το χαιρεται ο μονομαχος σου!:D... εχει να ριξει βολτες εκει μεσα!
Την θηλυκια που την εχεις?
κούκλος ο μονομάχος σου να τον χαίρεσαι!!!
ωραία αρχή εντάξει θα βάλεις κι άλλα φυτά και μετά το θηλυκό μέσα. πόσα λίτρα είναι αυτό το ενυδρείο;
Καλορίζικο, εκεί μέσα ο μονομάχος σου δεν θα είναι απλα βασιλιάς αλλά αυτοκράτορας
nikolakis94
29-10-13, 21:19
Οπως ειπαν οι προηγουμενοι βαλε φυτα βαλε και καμια ριζα να σκουρυνει το νερο γιατι μονομαχος σε κρυσταλλινο νερο φαινεται καπως.Κρυψε και το πολυμπριζο σου πισω απο το επιπλο και ισωσε τα καλωδια που βγαινουν απο το ενυδρειο ωστε να μην ειναι ετσι σκορπια τακτοποιησε και τα ραφια απο κατω για να φαινεται καλυτερα.Αυτα
Βαλε φυτα μα πολλα φυτα!
Γιατι δεν γεμιζεις το ενυδρειο μεχρι επανω??
Και με αυτες τις καρυδες (γνωμη μου)γιατι νομιζω οτι θα βγει ο Bear Grylls απο επιβιωση στον Ειρηνικο?
ChocolatePuma
29-10-13, 22:09
Καλώς το δέχτηκες:smt023
Στα είπαν ήδη, ας τα πω κι εγώ! Κάντο ζούγκλα. Γιατί να μην το κάνεις άμεσα και να πρέπει να περιμένεις
Βάλε μια αγγελία για εύκολα φυτά και γέμισε το.
Σε λίγες μέρες θα αρχίσει να σου γκρινιάζει (ο μονομάχος) αν δεν "πνίξεις" στα φυτά το ενυδρείο!!!
Τις καρύδες...:confused::confused::confused: μήπως να τις έβγαζες ??????
τι πάθατε ολοι με τις καρύδες?
ChocolatePuma
29-10-13, 22:13
τι πάθατε ολοι με τις καρύδες?
Ποιοι όλοι? Εγώ κι ο Δημήτρης :p
Εγώ προσωπικά τις προτιμώ στα γαριδάδικα
καλοριζικο το ενυδρειο!;)
να γραψω κιεγω τα ιδια:Dκαντο ζουγκλα,σκουρηνε λιγο το νερο με φυλλα καταπα,βαλε και φυτα επιφανειας και θαναι κομπλε το ψαρι.
οι καρυδες δεν θα με ενοχλουσανε στο ματι αν δεν ητανε στημενες σαν σπιτακια.αν παρεις κανα δυο ακομα,τις σπασεις και τις πεταξεις ολες μεσα πιο "ατημελητα",μαλον θα δειξουνε πιο ομορφα.χρειαζεται και τα φυτα και τα φυλλα ομως.
υ.γ
1)στο βυθο τι υλικο εχεις βαλει?μου αρεσει το χρωμα του.
2) τη σταθμη μπορεις να την ανεβασεις κιαλλο,υπαρχει περιθωριο.και μενει και κενο με αερα απο πανω για το ψαρι.εκτος απτο οτι χανεις λιτρα χωρις λογο,το νερο θα σου αφησει ασχημα σημαδια εκει και ειναι φατσα καρτα το σημειο.
αν βγαλεις καπακι και βαλεις πολλα φυτα επιφανειας,αλλαζει το θεμα.
για αρχη παντως καλα εισαι.σιγα σιγα διαβαζοντας θα παρεις κιαλλες ιδεες;)
Καλοριζικο ολα τα υπολοιπα στα ειπαν :)
afroditoula
30-10-13, 04:39
σας ευχαριστω ολους σας που ειστε κοντα μου και με τα κακα και με τα καλα..:D..εχω ενα δυσαρεστω ομως....η θηλυκια μου μας αφησε προχτες....:(δεν ξερω γιατι.....εχει δουλιτσα ακομη.....οσο για τις καρυδες δεν ξερω γιατι αλλα μου αρεσουν ετσι οπως ειναι πολυ....εχω σκοπο να κανω τα περισσοτερα που αναφερατε πιο πανω...στο βυθο εχει manado μονο δεν ξερω αν θα το αφησω ετσι αλλα δεν εχω βρει ακομη το καταλληλο χαλικι....οσο για την σταθμη του νερου φοβαμαι να την ανεβασω γιατι ειναι η λαμπα...δεν θα εχω προβλημα?τα ρα φια απο κατω δεν φαινονται και πολυ γιατι εχει τζαμι φιμε...
ειναι 90 λιτρα....οσο για αλλες θηλυκιες δεν νομιζω να γινουν δεκτες απο τον μονομαχο μου αν κρινω απο το κυνηγητο που εριχνε στην αλλη....επισης εχω τσεκαρει ενα ενυδρειο καινουριο με 180 λιτρα....ισωςνα υπαρχει και συνεχεια απο βασιλεια....υπαρχουν ιπποκαμποι γλυκου νερου?
leandros69
30-10-13, 09:05
αν το ενυδρειο εχει πυκνη βλαστηση οι θυληκες θα βρισκουν καταφυγιο και δεν θα εχουν συνεχεια το κυνηγητο του αρσενικου.
Κατ αρχας καλοριζικο.
ΔΕΝ υπαρχει νερο στην Ασια που να μην εχει δεκαδες, εκατονταδες, χιλιαδες πεσμενες καρυδες, οποτε αφηστε την να το διακοσμησει σωστα (που ξερουμε αν δεν εχουν και τιποτα ουσιες που τις θελει; )
Η επιλογη λιτρων ηταν θαυμασια.
Σχετικα με το κυνηγιτο, αν δε γινει ζουγκλα θα υπαρχουν ψιλοπροβληματα. Οταν εχει χαρεμι ειναι πιο ηρεμος συνηθως απ οτι με ενα θυλικο.
afroditoula
30-10-13, 10:17
μαλιστα...αν και μας την εκανες nick απ την ψαροσυναντηση δεν παυεις να βοηθας.....
ερωτησεις:αν ο θερμοστατης αν μπει ολος μεσα πειραζει?
το prime καθε φορα που θα γινεται αλλαγη νερου θα πρεπει να προστιθεται ποση ποσοτητα?
τα υλικα του φιλτρου καθε ποτε θελουν αλλαγη?
leandros69
30-10-13, 10:49
ερωτησεις:αν ο θερμοστατης αν μπει ολος μεσα πειραζει?αναλογα τον θερμοστατη.εγω αφηνω μονο την κεφαλη εξω
το prime καθε φορα που θα γινεται αλλαγη νερου θα πρεπει να προστιθεται ποση ποσοτητα?η δοσολογια ειναι 5 ml για 200 l.υπολογισε το νερο της αλλαγης και πραξε αναλογα
τα υλικα του φιλτρου καθε ποτε θελουν αλλαγη?αν ειναι siporax απλα μια φορα το εξαμηνο βραζε το 1/4 του υλικου ωστε να καθαριζει και να δημιουργουνται νεες αποικιες στο υλικο .....
afroditoula
30-10-13, 11:03
http://www.aquarent.info/product_info.php/products_id/4419
αυτο ειναι το φιλτρο που εχει το μονο που αλλαξα ηταν το σφουγγαρι...μπορω να βαλω οτι υλικα θελω εγω μεσα η συγκεκριμενα?
τι υλικά εχει τώρα??>.
για το αντιχλώριο να πάρεις μια συριγγα για να μετράς ακριβως(παρε απο φαρμακειο),θα την εχεις μονο για αυτη τη χρηση
Τον θερμαντηρα ,αναλογως τον τύπο συνηθως τον βυθίζουμε ολοκληρο μεσα στο νερο(εχει ενδειξη που λεει μεχρι που τουλαχιστον πρεπει να ειναι βυθισμένος...αλλιως τα παίζει)!!!
για τα υλικά σου ειπε ο λεανδρος...
τα σφουγγάρια αναλογως ποτε πεφτει η ροή ή μαζευουν πολύ μουργα-λασπη..θα τα βγάζεις,και θα τα στιβεις στον κουβα μεσα(στο νερό που εχεις βγάλλει απο το ενυδρειο οταν κανεις αλλαγη)...
το ενυδρειακό βαμβάκι συνηθως το αλλαζουμε σε κάθε αλλαγη...!
afroditoula
30-10-13, 12:19
οι θερμοστατες μου δεν εχουν ανωτατο οριο νερου εχουν μονο κατωτατο...
τα υλικα που εχει το φιλτρο δεν ξερω τι ειναι.....εχει τεσσερα πλαστικα κουτακια το ενα σιγουρα ειναι σφουγγαρι....το αλλο πρεπει να ειναι ανθρακας....εχει ενα ακομη με ενα ασπρο υλικο και ενα τεταρτο με ενα καφε.....
αν εχει κατώτατο τοτε ειναι πλήρως βυθιζόμενος...
τωρα τα υλικά..τον ανθρακα καλό ειναι να τον βγάλλεις,να τον αφησεις να στεγνώσει..και να τον κρατήσεις για μελλοντικη χρηση...
Αν εχεις το biobox2(οπως ειδα στο λινκ)
το ασπρο υλικό (το πρώτΟ) δεν μπορώ να καταλάβω αν ειναι σε ίνες ή σε πετραδάκια..αν ειναι πετραδάκια ειναι κατι σαν το siporax...αν ειναι σε ινες μου θυμίζει το sera biofibres και δεν το εχω ψάξει ιδιαιτερα...
οτι ειναι σε σφουγγάρι το κρατάς..
τώρα το τεταρτο...λέγεται aquaclay ..αλλα δεν το εχω ψάξει παραπάνω για να σου πώ με σιγουρια...
μαλιστα...αν και μας την εκανες nick απ την ψαροσυναντηση δεν παυεις να βοηθας.....
εκεινη τη μερα σχολασα την ωρα που με πηρε τηλ ο Στελιος, οποτε δε την παλεβα να ερχομουν με τιποτα...
ερωτησεις:αν ο θερμοστατης αν μπει ολος μεσα πειραζει?
βασικα αυτο που πειραζει ειναι να ΒΓΕΙ ολος απ το νερο (ειναι θεμα δευτερολεπτων να μπαρουτιασουν οι αντιστασεις του)
το prime καθε φορα που θα γινεται αλλαγη νερου θα πρεπει να προστιθεται ποση ποσοτητα?
Οπως ειπε ο Τασος μερα καλυτερα με συριγγα. Για ακριβεια αγοραζεις μερικες συριγγες ινσουλινης (του 1 ml) οι οποιες ειναι χρησιμες αι για αλλα πραγματα (μετρησεις, λιπασματα κτλ), απλα καλο ειναι να μην τις μπερδεψεις μεταξυ τους.
Επισεις αν με τον καιρο μαθεις να αποχλωριωνεις με φυσικο τροπο η με φιλτρο νερου το prime μπαινει στο συρταρι ΜΟΝΟ για καμια εκτακτη αναγγη (οσο λιγοτερα χημικα τοσο το καλυτερο)
τα υλικα του φιλτρου καθε ποτε θελουν αλλαγη?
ΠΟΤΕ!
Απλα υπαρχει μια πληροφορια που μας εχει μεταφερει ο Σπυρος πως ειναι θετικο για την μακροχρονη υγεια του ενυδρειου μια φορα το χρονο να βραζεις το 1/3 -1/4 του υλικου (εδω που τα λεμε αν κρινω απο το ποσο γρηγορα ποιανει ενα μπολι και τα 4/5 να βρασεις δεν ειναι προβλημα)
afroditoula
30-10-13, 20:39
αυριο θα παρω λιπασμα...τι προτεινεται?
ChocolatePuma
30-10-13, 21:26
Αυτά
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8327
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
Δες επίσης για ταμπλέτες λίπανσης
Μια καλή επιλογή είναι το γενικό Seachem Flourish
http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/fyta/seachem-flourish-100ml-detail?Itemid=0
Διάβασε και εδώ για τα φυτά και λιπάσματα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46120
τα λιπάσματα με τσιγκουνιά ή ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με ταμπλέτες
afroditoula
30-10-13, 22:06
θα μελετησω τα παραπανω απο μια γρηγορη ματιαπου εριξα....τα φυτα μπηκα αυτη τη βδοαδα..να αφησω να προσαρμοστουν η να ξεκινησω ?σκεφτομαι για flourish excel seachem...
ChocolatePuma
30-10-13, 22:15
θα μελετησω τα παραπανω απο μια γρηγορη ματιαπου εριξα....τα φυτα μπηκα αυτη τη βδοαδα..να αφησω να προσαρμοστουν η να ξεκινησω ?σκεφτομαι για flourish excel seachem...
Με ποιο σκεπτικό να πας σε excel? :confused:
Κουμπί "Αναζήτηση" περί excel: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=785532&postcount=2
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=784646&postcount=5 klp...klp...
Για αυτα που φυτεύονται μπορείς να επιλέξεις ταμπλέτες, για αυτά που δένονται ή επιπλέουν ένα λίπασμα γενικής χρήσης
Κι όλα με φειδώ ;)
afroditoula
30-10-13, 22:52
tooo much information...ελεγα για το excel γιατι στο επισημο site λεει πως χρησιμοποιειτα απο την στιγμη που δεν υπαρχει συστημα co2....τα φυτα που εχω τωρα θεωρουντα ευκολα?ακομη και αν μεγαλωσουν?επισης κατεληξα σε υγρο γιατι απο οτι ειδα οι ταμπλετες βγαινουν πιο ακριβα....
το υγρό λίπασμα ΔΕΝ κανει για ολους τους τύπους φυτών...
μακρυα το excel απο ζωντανους οργανισμους, εχουν αναφερθει διαφορα οποτε απλα για καλο και για κακο βαζουμε ενα Χ σ αυτο το πραγμα...
Αν θες co2 φτιαξε κανονικα με μαγια και ζαχαρη και θα δεις χιλιες φορες καλυτερη αποδοση απ αυτο το αγνωστου ταυτοτητας ρημαδι...
Οσον αφορα τη γενικη λιπανση, για ευκολα φυτακια τανιτρικα που παραγονται στα ενυδρεια μας ειναι συνηθως υπεραρκετα... Τωρα αν θες κατι πιο πληρες και αφου τρεξουν λιγο χρονο τα φυτα σου η αποψη μου ειναι πως το flurish ειναι αρκετα καλο γενικο λιπασμα, αλλα οπως και να χει να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι τα νερα που ζει ο μονομαχος στους βιοτοπους του ειναι συνηθως φτωχα σε τετοιες ουσιες οποτε οτι κανεις με μεγαλη τσιγκουνια...
Πρωτα τα ψαρια και μετα τα φυτα (φροντιζοντας ομως και την καλη υγεια των δευτερων μια και η υγεια του ενυδρειου στηριζεται ΚΑΙ σε αυτα)
afroditoula
30-10-13, 23:31
ωραια εγω τι να κανω τοτε?και τι ειναι απαραιτητο αυτη τη στιγμη για το ενυδρειο μου?
ChocolatePuma
30-10-13, 23:34
ωραια εγω τι να κανω τοτε?και τι ειναι απαραιτητο αυτη τη στιγμη για το ενυδρειο μου?
Ποστ 191, 192, 196, 197 +-4
Ταμπλέτες και το βασικό λίπασμα, ολα στο ελάχιστο δυνατόν
Απέφυγε το excel
Βάλε κι άλλα φυτά στο ενυδρείο και αρχισε να σκέφτεσαι (χωρίς να είναι απαραίτητο) για DIY CO2
τα φυτα... οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο.
Και βρες και μερικα ισως οχι τοσο ομορφα, αλλα χρησιμα φυτα οπως κερατοφυλλο, πιστια, "τοματια", ριτσια και αλλα φυτα επιφανειας γρηγορης αναπτυξης
afroditoula
30-10-13, 23:47
ιιιιιιιι μολις διαβασα για τις αλγεις....ειμαι τρομοκρατημενη...μου φερανε κατι φυτα που στις ριζες ηταν μαυρα,μολις εμαθα οτι ειναι αλγη και νιωθω περιφανη που την πεταξα πριν την βαλω στο ενυδρειο...,ομως ειδα οτι υπαρχει κα ενα ειδος που μοιαζει με moss που ξερω οτι αυτ που μου εδωσε ειναι moss και οχι αλγη?
ChocolatePuma
30-10-13, 23:52
ιιιιιιιι μολις διαβασα για τις αλγεις....ειμαι τρομοκρατημενη...μου φερανε κατι φυτα που στις ριζες ηταν μαυρα,μολις εμαθα οτι ειναι αλγη και νιωθω περιφανη που την πεταξα πριν την βαλω στο ενυδρειο...,ομως ειδα οτι υπαρχει κα ενα ειδος που μοιαζει με moss που ξερω οτι αυτ που μου εδωσε ειναι moss και οχι αλγη?
Αφροδίτη, δίνε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργάζεται τις τόσες πληροφορίες γιατί στο τέλος θα χαθείς
Αλγη μόνο σε ρίζες φυτών??? Είσαι σίγουρη?
Αν μπορείς να βάλεις φωτο, θα βοηθούσε
Αλγη που μοιάζει με μος είναι η κλαδοφόρα.
Αν εννοείς τα marimo balls τα οποία πωλούνται στο εμπόριο, εγώ προσωπικά τα θεωρώ ακινδυνα
Αφροδιτουλα, ενας ανθρωπος που βαζει ενα ψαρακι των 2 ευρω σε 150 λιτρα ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΑΛΓΟΦΟΒΙΚΟΣ...
Δεν ειναι ολες οι αλγες ασχημες, και προπαντων καμια δεν ειναι αχρηστη (οκ αν δεις καμια μαυρη ξεπαστρεψε την γιατι ειναι αηδια, αν δεις καμια καφε συμβιβασου με το οτι ολα τα νεοστημενα εχουν, και τελος αν δεις καμια πρασσινη ...αν δεν τη θες δωστη σε μενα:D )
afroditoula
31-10-13, 00:08
το οτι το ψαρι κοστιζει 2 ευρω δεν νομιζω να εχει σημασια.....γνωμη μου....και δεν ειμαι αλγοφοβικη αλλα προσπαθω να μαθω οσα πιο πολλα μπορω για να μην τρεχω αργοτερα....κ επαναλαμβανω πως θα ξερω οτι κατι που μου το πουλανε για moss δεν ειναι αλγη????επειτα ρωτησα πιο πανω τι ειναι αυτα που θα πρεπει να προμηθευτω απο το πετ για το νεο μου ενυδρειο αυριο....
ChocolatePuma
31-10-13, 00:16
....κ επαναλαμβανω πως θα ξερω οτι κατι που μου το πουλανε για moss δεν ειναι αλγη???? Το έγραψα πιο πάνω, το ξαναγραφω ξανά. Η κλαδοφόρα αλγη μοιαζει με μος αλλα δεν πωλειται! Τα marimo balls μοιαζουν με μος, πωλουνται και ειναι ακινδυνα επειτα ρωτησα πιο πανω τι ειναι αυτα που θα πρεπει να προμηθευτω απο το πετ για το νεο μου ενυδρειο αυριο....για τα λιπάσματα απαντήσαμε τουλαχιστον 4 άτομα, τουλαχιστον 2 φορές :rolleyes:
...............
το οτι το ψαρι κοστιζει 2 ευρω δεν νομιζω να εχει σημασια.....γνωμη μου...
αυτονοητο, οποτε θες το ψαρακι να ζει καλα, οποτε το ενυδρειο που αναλαμβανεις να στησεις θεωρεις -ελπιζω- πως ειναι το σπιτι ΤΟΥ, κι οχι απλως ενα διακοσμητικο του σαλονιου ΣΟΥ.
Αν ισχυει το παραπανω μην αφηνεις να σου επηρρεαζουν τις αποψεις οι αλγοφοβικοι και οι σαλιγκαροφοβικοι τρομοκρατες :D
Εχεις δει πως ειαι ενας βιοτοπος? Οσο πιο πολυ τον προσεγγισεις τοσο πιο ευτυχισμενο θα ειναι το ψαρι;) Οσο πιο πολυ ξεφυγεις τοσο πιο ευτυχισμενοι θα ειναι οσοι το βλεπουν. Για τους περισσοτερους βεβαια υπαρχουν οι μεσες λυσεις, αλλα ενα ατομο που παει στα 100+ λιτρα για μονομαχο θεωρω πως βρισκεται στο σωστο ΑΚΡΟ
και δεν ειμαι αλγοφοβικη αλλα προσπαθω να μαθω οσα πιο πολλα μπορω για να μην τρεχω αργοτερα...
εχεις δικιο, αλλα αν προσπαθησεις να τα μαθεις ολα σε μια μερα φοβαμαι ως θα εχεις αντιθετα αποτελεσματα...
Καλη η πληροφορια αλλα απαιτει και κριση και φιλτραρισμα, γιατι η καθε πληροφορια δεν αφορα ολο τον κοσμο.
Καποιος που στηνει ενα Ολλανδικο πχ που οι αναγγες των ψαριων ειναι σε δευτερη μοιρα και προεχουν τα φυτα (και που συνηθως μερικα ζοωτοκα μπαινουν ως "ντεκορ") εννωειται πως αν δει ιχνος αλγης θα ριξει μεσα οτι υπαρχει και δεν υπαρχει για να μην του χαλαει τη μοστρα και να μην του τρωει τα πολυτιμα συστατικα που ταιζει τις αγαπημενες του πρασσιναδες, αλλα εσυ ετσι κι αλλιως με την επιλογη σου δεν πας για τετοιο ενυδρειο, οποτε τι σε απασχολουν οι αλγες?
Στην τελικη καταναλωνουν και τα περιττα νιτρικα (ο Λεανδρος μου εστειλε απο τη Συρο ενα βαζακι πρασσινη αλγη που μονο ο ιδιος ξερει ποσο καιρο την καλλιεργουσε, εννω εγω παραπονιωμουν οτι προσπαθουσα να καλλιεργησω και δε μου εποιανε)
.κ επαναλαμβανω πως θα ξερω οτι κατι που μου το πουλανε για moss δεν ειναι αλγη????
αυτο που σου πουλανε για moss (βρυοφυτο) δεν ειναι αλγη, ειναι moss, μην ανησυχεις γι αυτο...
επειτα ρωτησα πιο πανω τι ειναι αυτα που θα πρεπει να προμηθευτω απο το πετ για το νεο μου ενυδρειο αυριο....
εκτος απο φυτα τι σου λειπει?
afroditoula
31-10-13, 00:31
μπορει να μην πωλουνται στα μαγαζια αλλα απο ιδιωτες!και δεν αναφερθηκα συγκεκριμενα στο λιπασμα οσον αφορα τις αγορες μου...
μπορει να μην πωλουνται στα μαγαζια αλλα απο ιδιωτες!
βρε μην ανησυχεις, κανεις δεν προκειται να σου πουλησει αλγη για moss, ειναι εντελως διαφορετικα αυτα τα δυο.
Και μια ερωτηση χμμμ.... πως να περιγραψω το αντιθετο της "ερωτησης παγιδα"? "ερωτηση φτου ξελευτερια" μηπως? :D
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα της moss απο την αλγη, τι σε πειραζει "πως γραφει το λεξικο αυτο το πρασσινο χορταρακι" ? ;)
Αν σ αρεσει, το βαζεις, αν δε σ αρεσει απλα δεν...
ChocolatePuma
31-10-13, 00:40
μπορει να μην πωλουνται στα μαγαζια αλλα απο ιδιωτες!και δεν αναφερθηκα συγκεκριμενα στο λιπασμα οσον αφορα τις αγορες μου...
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=796157&postcount=190
Ooookkkkkk μαλλον κατάλαβα λαθος
afroditoula
31-10-13, 00:45
τεστ ποτε θα πρεπει να ξεκινησω να κανω?εχω μονο για το ph..τι αλλα θα πρεπει να υπαρχουν?nh3+4 no 2+3?αυτα ποτε θα τα μετρησω?
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=796157&postcount=190
Ooookkkkkk μαλλον κατάλαβα λαθος
αυτο ηταν πολυ ωρα πριν:-):D
βρε μην ανησυχεις, κανεις δεν προκειται να σου πουλησει αλγη για moss, ειναι εντελως διαφορετικα αυτα τα δυο.
Και μια ερωτηση χμμμ.... πως να περιγραψω το αντιθετο της "ερωτησης παγιδα"? "ερωτηση φτου ξελευτερια" μηπως? :D
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα της moss απο την αλγη, τι σε πειραζει "πως γραφει το λεξικο αυτο το πρασσινο χορταρακι" ? ;)
Αν σ αρεσει, το βαζεις, αν δε σ αρεσει απλα δεν...
δεν ειναι θεμα μαρεσει δεν μαρεσει...θελω να ξερω τι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο μου και τι οχι...!και αν του κανει κακο η οχι...!
ChocolatePuma
31-10-13, 00:51
αυτο ηταν πολυ ωρα πριν:-):D!
Συμφωνουμε! 20 ποστ για το ιδιο ακριβως ερώτημα. ..
Καλο διαβασμα και καλή συνέχεια :)
θελω να ξερω τι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο μου και τι οχι...!και αν του κανει κακο η οχι...!
ωραια, και σου απανταω οτι η αλγη δεν κανει κακο ουτε στο ενυδρειο ουτε στους κατοικους του. Ενα φυτο ειναι οπως τα υπολοιπα, και μαλιστα γρηγορης αναπτυξης αρα ευεργετικο.
Τωρα αν δεν αρεσει σε πολλους αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Καφε αλγη ετσι κι αλλιως ολα τα νεοστημενα βγαζουν λιγη, οποτε δε θα την αποφυγεις. Αν παλι βγαλεις πρασσινη σημαινει πως οι συνθηκες σου ειναι τελειες.
Υπαρχουν και αλγες που γινονται πραγματικα ασχημες και συνηθως τις αντιμετπιζουμε, αλλα και παλι κακο στο ενυδρειο δεν κανουν
afroditoula
31-10-13, 00:57
αυτονοητο, οποτε θες το ψαρακι να ζει καλα, οποτε το ενυδρειο που αναλαμβανεις να στησεις θεωρεις -ελπιζω- πως ειναι το σπιτι ΤΟΥ, κι οχι απλως ενα διακοσμητικο του σαλονιου ΣΟΥ.
εννοειται πως θελω να ζει καλα...αν ηθελα διακοσμητικο να το θαυμαζουν θα εβαζα ενα πορτρετο μου 3*3;)
εννοειται πως θελω να ζει καλα...αν ηθελα διακοσμητικο να το θαυμαζουν θα εβαζα ενα πορτρετο μου 3*3;)
ωραια, τοτε λοιπον διαβασε οτι αφορα τη χημεια του νερου και το τι χρειαζεται για να εχει σωστο περιβαλλον και οχι για τις αλγες ;)
afroditoula
31-10-13, 01:15
τεστ ποτε ξεκιναω???
τεστ ποτε ξεκιναω???
αν μπολιασεις και βαλεις τα ψαρια, ξεκινας αμεσως. Αν το στρωσεις απο το μηδεν με αμμωνια και βαλεις μετα τα ψαρια, δε χρειαζονται τεστ στη διαρκεια του στρωσιματος, μονο που και που βλεπεις για no3 (μετα τις 15-20 μερες)
afroditoula
31-10-13, 01:22
το μπολιασα...οποτε αυριο πρεπει να κανω οπως και δηποτε..αρα χρειαζομαι τεστ ΝΗ3 + ΝΗ4 + ΝΟ2 +ΝΟ3!!
H αμμωνία (NH3) και το κατιόν αμμωνίου (ΝΗ4+) συνήθως μετρώνται με το ίδιο τεστ (ως total ammonia) ;)
afroditoula
31-10-13, 17:58
συνηθως...οχι παντα...σ´αυτη την περιπτωση τι κανω εχοντας αυτο?
http://www.petcity.gr/product/JBL-AMMONIUM-TEST-SET-NH4-24300003.html
Κάνει και αυτό για αμμωνία,
έτσι λέει
Ο πίνακας περιλαμβάβει τα αποτελέσματα της προκύπτουσας περιεκτικότητας σε αμμωνία.
Εχει πίνακα που υπολογίζεις την αμμωνία μάλλον, εκτος και αν εννοει το γνωστο πίνακα εύρεσης της ελεύθερης αμμωνίας σε συνδιασμό PH και θερμοκρασία
Καλα, οτι ναναι. :D
Total ammonia NH3/NH4 μετραει.
Aσε τι γραφει στο κουτι (μα καλα οικονομια στο μαυρο μελανι εκαναν και δεν εγραψαν και NH3 διπλα στο NH4)?.
Καταρχας ειναι περιττο το τεστ του αμμωνιου NH4 αφου δεν ειναι τοξικο.
Να ηταν τεστ που μετραει ελευθερη αμμωνια ΝΗ3 να ελεγα.
Δες σελιδα 6 του pdf του προιοντος
Special features:
The JBL Ammonium Test Set is designed for the measurement and routine control of the ammonium/ammonia content in freshwater and saltwater as well as in garden ponds within a range of 0.25 to 6.0 mg/l (ppm)
http://www.jbl.de/en/download/443/Gebrauchsanleitungen/JBL_NH4_Ammonium_Test.pdf
Tα πμ δεν τα δημοσιοποιούμε χωρίς τη συγκατάθεση του αποστολέα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το κάνουμε αναφορά (report) ή απευθυνόμαστε σε κάποιον συντονιστή. Προχωράμε παρακάτω :)
afroditoula
04-11-13, 18:56
Την παρασκευη προσθεσα ενα ξυλο στο ενυδρειο...σημερα παρατηρησα οτι η ουρα απο το ψαραακι μου ειναι σαν να εχει πιαστει καπου και εχει χτυπησει...λετε να εχει χτυπησει ή μηπως ειναι αρχη finrot?παντως για καλο και για κακο το εβγαλα το ξυλο...επισης οι καρυδες που εχω βαλει σημερα ειδα οτι σε καποια σημεια φαινεται να εχουν κατι σαν ασπρη γλιτσα να το πω??καπως ετσι περιπου...
Το ξύλο έχει κάποιες αιχμηρές γωνίες που μπορεί όντως να πιάστηκε και να τραυματίστηκε; Αν δεν έχει ξαναβάλτο μέσα, μάλιστα εκκρίνει τανίνες και άλλες ουσίες στο νερό που λέγεται ότι έχουν αντι-μικροβιακή δράση ενώ χαμηλώνει σιγά σιγά και το pH (που επίσης βοηθάει αν υπάρχει fin rot). Οι καρύδες είναι λογικό να πιάσουν αυτή τη "γλίτσα" (πιθανώς να πιάσει και το ξύλο), αυτή εμφαίζεται στα περισσότερα νέα ενυδρεία ;) Τώρα για το fin rot, παρατήρησε το πτερύγιο αν έχει αρχίσει να αναπλάθεται (αν ήταν τραυματισμός) ή αν χειροτερεύει. Μετρήσεις έχεις;
afroditoula
05-11-13, 00:39
Το ξύλο έχει κάποιες αιχμηρές γωνίες που μπορεί όντως να πιάστηκε και να τραυματίστηκε; Αν δεν έχει ξαναβάλτο μέσα, μάλιστα εκκρίνει τανίνες και άλλες ουσίες στο νερό που λέγεται ότι έχουν αντι-μικροβιακή δράση ενώ χαμηλώνει σιγά σιγά και το pH (που επίσης βοηθάει αν υπάρχει fin rot). Οι καρύδες είναι λογικό να πιάσουν αυτή τη "γλίτσα" (πιθανώς να πιάσει και το ξύλο), αυτή εμφαίζεται στα περισσότερα νέα ενυδρεία ;) Τώρα για το fin rot, παρατήρησε το πτερύγιο αν έχει αρχίσει να αναπλάθεται (αν ήταν τραυματισμός) ή αν χειροτερεύει. Μετρήσεις έχεις;
ειχε κατι κλαδακια που θα μπορουσαν να το τραυματισουν...το πτερυγιο του ειναι οπως ηταν δεν εχω δει διαφορα...δλδ τις καρυδες να μην τις βγαλω???η σκεφτομουνα να τις βγαλω και να τις ξαναβρασω...οσον αφορα τις μετρησεις η αμμωνια που δειχνει το τεστ το χρωμα δεν υπαρχει στο δειγματολογιο..
afroditoula
07-11-13, 19:38
Ιδού....!!!:D:):o
nikolakis94
07-11-13, 19:41
Πολυ ωραιο.Μολις φουντωσουν τα φυτα θα ειναι ακομα καλυτερο.Βαλε καμια ριζα ακομα
Πολυ ωραιο.Μολις φουντωσουν τα φυτα θα ειναι ακομα καλυτερο.Βαλε καμια ριζα ακομα
+1
Και κανα φυτακι ακομα
afroditoula
07-11-13, 20:00
ψαχνω να βρω κανενα αναριχομενο κοκκινο...και εχω στο νου μου για 2 ανουμπιες,και αλλες βαλισνεριες που εχουν αρχισει να φυτρωνουν πισω (δεν φαινονται) και ακομη σκεφτομαι...γενικα...
Βάλε cabomba και hydrocotyle leucocephala... θα γεμίσει το ενυδρείο. Ρίξε μια ματιά στο δικό μου εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=789189&postcount=24)
πανέμορφος είναι και το ενυδρείο προχωράει πολύ όμορφα. βαλισνέριες θα βρεις εύκολα και κανένα κερατόφυλλο πάνω ελεύθερο θα του κάνει και σκιά. να το χαίρεσαι
afroditoula
07-11-13, 20:48
Βάλε cabomba και hydrocotyle leucocephala... θα γεμίσει το ενυδρείο. Ρίξε μια ματιά στο δικό μου εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=789189&postcount=24)
πως λεγεται αυτο που εχεις στην επιφανεια και βγαζει ροζ η μοβ λουλουδι???υπαρχει κοκκινη cabomba??
πως λεγεται αυτο που εχεις στην επιφανεια και βγαζει ροζ η μοβ λουλουδι???υπαρχει κοκκινη cabomba??
Eichhornia crassipes έτσι λέγεται. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κόκκινη cabomba, μάλλον όχι
Υπαρχει αλλα ειναι αρκετα δυσκολη!.
Θελει υψηλα ποσοστα φωτισμου;)
afroditoula
07-11-13, 21:36
απο περιεργεια ρωτησα...ειναι πολυ ομορφο...!το ειχα δει και στην συναντηση και μου αρεσε πολυ...
Cabomba furcata, Cabomba piauhyensis
Αυτη ειναι
afroditoula
12-11-13, 23:29
Τα φώτα σας...τι συγκατοικους θα μπορουσα να βαλω?
ChocolatePuma
12-11-13, 23:31
Τα φώτα σας...τι συγκατοικους θα μπορουσα να βαλω?
Αν το "πνίξεις" στα φυτά, μπορείς να βάλεις 2-3 θηλυκιές!
Άλλες προτάσεις μπορείς να διαβάσεις εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618
afroditoula
13-11-13, 01:38
Αν κρινω απο την συμπεριφορά του μονομαχου απέναντι στην θηλυκια που του ειχα βαλει τοτε αυτος δεν πρόκειται ποτε να δεχτεί αλλο συγκατικο ...δεν την αφηνε ήσυχη και την κυνηγούσε συνεχεια επιθετικά...σκεφτομαι για τετρα,corydoras και danios...
απο τη στιγμη που το εκανε σπιτι του δε θα δεχτει θυλικα, γι αυτο σου ειχα πει βαζουμε πρωτα τα θυλικα.
Αλλα ειδη, ειδικα γατοψαρα δε θα τα ενοχλησει γιατι θα τα δει σαν πετς, φτανει να βρεις καποιο ειδος που να ταιριαζει σε μετριες/υψηλες θερμοκρασιες και που να μην εχει θεμα με το αλατι αν χρειαστει (γι αυτο τα κορρυ τα ξεχνας)
afroditoula
14-11-13, 20:20
Αποφάνθηκα σχεδον και σκεφτομαι να βαλω 10 neon μεσα και ισως λιγα rasbora ...πιστεύετε θα ειναι οκ?η μηπως θα υπαρχει προβλημα συμβατότητασ και λιτρων?επισης σκεφομαι για ludwigia repens rubin Kai crinum natans...
leandros69
14-11-13, 21:34
γιατι δεν βαζεις ενα κοπαδι αρλεκινακια που συναντιουνται και στη φυση;
afroditoula
14-11-13, 23:35
Δεν μου αρεσουν και τοσο...μηπως υπαρχει κανα βίντεο να τα δω και σε συμπεριφορά?
leandros69
15-11-13, 13:06
http://www.youtube.com/watch?v=G3p0qJMtJH0
http://www.youtube.com/watch?v=9lskh65zt6I
επισης εχε κατα νου οτι τα νεον αν δεν εχουν τις καταλληλες συνθηκες αρρωσταινουν πολυ ευκολα και μπορει να παθεις χοντρη ζημια....
afroditoula
19-11-13, 21:30
Σημερα μπήκαν 5 πολυ μικρα apple snail (προσωρινά) μαλλον τα δυο θα κρατησω ισως και το ενα αλλα ο μονομαχος δεν φαινεται να τα πολυ συμπαθει....τι να κανω?αν δεν συμπαθει τα σαλιγκάρια τοτε με αλλους συγκατοικους τι θα κανει?
ChocolatePuma
19-11-13, 21:41
Σημερα μπήκαν 5 πολυ μικρα apple snail (προσωρινά) μαλλον τα δυο θα κρατησω ισως και το ενα αλλα ο μονομαχος δεν φαινεται να τα πολυ συμπαθει....τι να κανω?αν δεν συμπαθει τα σαλιγκάρια τοτε με αλλους συγκατοικους τι θα κανει?
Ο δικός μου συγκατοικούσε άψογα με red cherry,με galaxy rasbora, με cloud minnows και έδειξε "αντιπαθεια" σε ένα zebra nerite!!! :smt055
Όπως του ρθει ειναι...δεν μπορείς να γενικεύσεις ή να βγαλεις ασφαλές συμπέρασμα επειδή αντιπαθησε τα apples
Δεν υπαρχει δυστυχως κανονας...
Αν δεις οτι τα ενοχλει, καλυτερα να τα απομακρυνεις.
Αν δεν τα "συμπαθεί" μπορεί να τους φάει τις κεραίες και να έχουν πρόβλημα (μου είχε τύχει στο παρελθόν). Θέλει παρακολούθηση να δεις τι ακριβώς κανει...
afroditoula
19-11-13, 23:44
παει και τα σκουνταει και τα επεξεργαζεται...δεν τα δαγκωνει...ουτε φουσκωνει οπως εκανε στην θυληκια...και αυτα οταν τα σκουνταει απλα μαζευονται στο καβουκι τους...
http://youtu.be/KA_T4-WQK-E
παει και τα σκουνταει και τα επεξεργαζεται...δεν τα δαγκωνει...ουτε φουσκωνει οπως εκανε στην θυληκια...και αυτα οταν τα σκουνταει απλα μαζευονται στο καβουκι τους...
http://youtu.be/KA_T4-WQK-E
αυτο δεν ειναι απαραιτητα αντιπαθεια, ουτε τιποτα... Μπορει να ειναι και "ελα να γινουμε φιλοι".
Μονομαχος που νοιωθει κατι σαν εχθρο/αντιπαλο το πρωτο που κανει ειναι φλερινγκ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.