PDA

Επιστροφή στο Forum : Ένα νέο βασίλειο..!

Σελίδες : 1 [2]

afroditoula
20-11-13, 01:34
πιστευετε το κερατοφυλλο πως ειναι πολυ???

leandros69
20-11-13, 12:02
μια χαρα ειναι το κερατοφυλλο.ομως 5 aplle snaills θα σε αυτα τα λιτρα θα σου δημιουργησουν τρελα σκαπανεβασματα στις σκληροτητες και το ph.ακομα και 2 να κρατησεις θα πρεπει να ελεγχεις το καπακι του ενυδρειου μηπως βρεις τσαμπι απο αυγα και να τα απομακρυνεις....

kgf12345
20-11-13, 14:53
μια χαρα ειναι το κερατοφυλλο.ομως 5 aplle snaills θα σε αυτα τα λιτρα θα σου δημιουργησουν τρελα σκαπανεβασματα στις σκληροτητες και το ph.ακομα και 2 να κρατησεις θα πρεπει να ελεγχεις το καπακι του ενυδρειου μηπως βρεις τσαμπι απο αυγα και να τα απομακρυνεις....

+1 κιεμενα μου φαινονται πολλα τα απλ.θα αφηνα μονο ενα μεσα.

afroditoula
20-11-13, 23:27
παιδια εβγαλα τα 4 και αφησα ενα μονο πολυ μικρο και αυτο θα το βγαλω καποια στιγμη οταν το βρω...αυτο που παρατηρησα σημερα ...ειναι οτι μαλλον το ψαρακι μου εχει fin rot..απο το πρωι μεχρι τωρα το βραδυ εγινε η ουρα του σαν τσουγγρανα το πρωι δεν ειχε τιποτα...εκανα αλλαγη νερου 50% εκτος προγραμματισμου...τι να κανω???να βαλω αλατι και μετα φαρμακα???δεν θελω....:(

leandros69
20-11-13, 23:33
ουτε αλατι,ουτε φαρμακα.πηγαινε και παρε melafix ειναι σκευασμα με tea tree oil .θα προσεξεις ομως την δοσολογια σε σχεση με τα λιτρα σου γιατι ειναι καυστικο.

afroditoula
20-11-13, 23:36
Ωχχχχχχ....ηθελα να ξερά ποιος με εχει ματιασει απο την αρχη...

leandros69
20-11-13, 23:45
κανεις.συμβαινει συχνα στους μονομαχους.στρες,κακοι παραμετροι νερου.....
παρε melafix και να τηρησεις σωστα τις δοσολογιες.θα το αφησεις για 7 μερες και μετα θα το αφησεις να φευγει με τον καιρο με τις αλλαγες.αποφυγε τα φαρμακα γιατι σκοτωνουν και τη βιολογια του φιλτρου.

afroditoula
20-11-13, 23:48
Παιζει να εγινε επειδη εβαλα τα σαλιγκάρια?

leandros69
20-11-13, 23:50
αυτο μπορεις να το ξερεις μονο αν εχεις παρει μετρησεις πριν και μετα.το apple πρεπει να το υπολογιζεις στο ενυδρειο σαν ψαρι.βαζοντας αποτομα μεσα 5 πιθανο να αποκτησες αμμωνια.και αυτο γιατι το φιλτρο σου ειχε ρυπους απο ενα ψαρι,αρα και την αναλογη βιολογια.

afroditoula
21-11-13, 00:04
Αυτο πάλι με τρις μετρήσεις δεν το χω...δεν μπορω να καταλαβω το τεστ και τοσο...ειναι υγρο της jbl και εχει ια γραμμη πανω με χρώματα και 9 κύκλους απο κατω το χρωμα που έβγαινε στο νερο απο το ενυδρειο δεν υπαρχει στους κύκλους μονο πανω στην γραμμη...

kgf12345
22-11-13, 13:36
μιλας για το τεστ αμμωνιας τωρα;
παντως να ξερεις γενικα,πως οταν βλεπεις οποιοδηποτε προβλημα το πρωτο που χρειαζεται να κανεις ειναι μετρησεις.οποτε θα πρεπει να το συνηθισεις.
στις μετρησεις πρεπει να ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του τεστ και τους χρονους που αναγραφει.εγω πχ βαζω χρονομετρο καθε φορα.
το υγρο θα πρεπει να το κοιτας απτη μερια που λεει το τεστ.(συνηθως απο πανω αλλα αυτο εξαρταται απτο τεστ)και με φως της μερας,αλλα οχι απευθειας στον ηλιο.

στη χειροτερη,βγαλτο φωτογραφια και βαλτο εδω να παρεις και αλλη γνωμη(αν και στη φωτογραφια μπορει να αλλαζει το χρωμα οποτε παλι κατα προσεγγιση θα σου πει καποιος)

αλλιως ζητας δευτερη γνωμη απο οποιονδηποτε κοντα σου και αν εχεις υποψια οτι το τεστ δεν δειχνει σωστα τοτε παιρνεις αλλο τεστ.πχ αν κανεις μετρηση και στη βρυση και σου δειχνει το ιδιο ενω δεν θα επρεπε να δειχνει τιποτα.

επισης,οταν κανεις μετρησεις να τις κανεις ολες.μη μετρας μονο αμμωνια δηλαδη.μετρα και νιτρωδη και νιτρικα.
γιατι αν κανεις μετρηση αμμωνιας και σου δειχνει κατι ενδιαμεσο μπορει η μετρηση για νιτρωδη να σου δειξει επισης κατι.οποτε αν μετρησεις νιτρωδη,σημαινει οτι υπηρξε η υπαρχει και αμμωνια.αρα βγαζεις πιο ασφαλες συμπερασμα τι γινεται.
το ιδιο ισχυει και με τα νιτρικα.

ετσι κιαλλιως πρεπει να τις κανεις ολες τις μετρησεις γιατι ακομα κιαν δε μπορεις να διακρινεις εσυ τα χρωματα σωστα,δεν μπορει να σου πει κ κανεις αποδω με ασφαλεια τι να κανεις;)

για το φινροτ,συμφωνω να μη βαλεις φαρμακα,αλλα κανε μια θεραπεια με μελαφιξ η παραλληλα και με πιμαφιξ.
καλυτερα ομως ειναι να συμπληρωσεις τη φορμα ασθενειων και να ανοιξεις ενα θεμα στις ασθενειες.βαζοντας και φωτογραφιες.

afroditoula
22-11-13, 17:12
μιλας για το τεστ αμμωνιας τωρα;
παντως να ξερεις γενικα,πως οταν βλεπεις οποιοδηποτε προβλημα το πρωτο που χρειαζεται να κανεις ειναι μετρησεις.οποτε θα πρεπει να το συνηθισεις.
στις μετρησεις πρεπει να ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του τεστ και τους χρονους που αναγραφει.εγω πχ βαζω χρονομετρο καθε φορα.
το υγρο θα πρεπει να το κοιτας απτη μερια που λεει το τεστ.(συνηθως απο πανω αλλα αυτο εξαρταται απτο τεστ)και με φως της μερας,αλλα οχι απευθειας στον ηλιο.

στη χειροτερη,βγαλτο φωτογραφια και βαλτο εδω να παρεις και αλλη γνωμη(αν και στη φωτογραφια μπορει να αλλαζει το χρωμα οποτε παλι κατα προσεγγιση θα σου πει καποιος)

αλλιως ζητας δευτερη γνωμη απο οποιονδηποτε κοντα σου και αν εχεις υποψια οτι το τεστ δεν δειχνει σωστα τοτε παιρνεις αλλο τεστ.πχ αν κανεις μετρηση και στη βρυση και σου δειχνει το ιδιο ενω δεν θα επρεπε να δειχνει τιποτα.

επισης,οταν κανεις μετρησεις να τις κανεις ολες.μη μετρας μονο αμμωνια δηλαδη.μετρα και νιτρωδη και νιτρικα.
γιατι αν κανεις μετρηση αμμωνιας και σου δειχνει κατι ενδιαμεσο μπορει η μετρηση για νιτρωδη να σου δειξει επισης κατι.οποτε αν μετρησεις νιτρωδη,σημαινει οτι υπηρξε η υπαρχει και αμμωνια.αρα βγαζεις πιο ασφαλες συμπερασμα τι γινεται.
το ιδιο ισχυει και με τα νιτρικα.

ετσι κιαλλιως πρεπει να τις κανεις ολες τις μετρησεις γιατι ακομα κιαν δε μπορεις να διακρινεις εσυ τα χρωματα σωστα,δεν μπορει να σου πει κ κανεις αποδω με ασφαλεια τι να κανεις;)

για το φινροτ,συμφωνω να μη βαλεις φαρμακα,αλλα κανε μια θεραπεια με μελαφιξ η παραλληλα και με πιμαφιξ.
καλυτερα ομως ειναι να συμπληρωσεις τη φορμα ασθενειων και να ανοιξεις ενα θεμα στις ασθενειες.βαζοντας και φωτογραφιες.

Πηγα στο πετ σοπ σημερα και εκανα και εκει μετρήσεις με τον υπάλληλο να καταλαβω τα τεστ...τα καταλαβα...εκανα και στο ενυδρειο μου αμμωνια 0 no2 =0,05 no3=1

afroditoula
23-11-13, 00:06
αν γνωριζα ποσο αγχοτικο ειναι αυτο το χομπι θα επαιρνα ενα καναρινι....εκανα παλι μετρησεις με υγρα παντα της jbl
αμμωνια<0,05
no2=0,025
no3=1
ph=7,5
kh=7
τα φωτα σας παρακαλω γιατι δεν μου φαινονται και πολυ σωστες...επισης επισυναπτω χθεσινη φωτο απο την ουρα του μονομαχου...το πρωι που τον ειδα ειχαν πεσει τα κομματια που θυμιζουν τσουγκρανα,πηγα πηρα μελαφιξ εβαλα...λετε να το σωσω το ψαρακι μου??
επισης πηρα της jbl τροφη novo fil blood worms για δοκιμη του εριξα λιγο και ξετρελαθηκε!!!φανηκε να του αρεσουνε πολυ!!!τι γνωμη εχετε??
τελος οσον αφορα το ph εχω διαβασει οτι τα φυλλα πλατανου το κατεβαζουν...ποσα φυλλα πρεπει να μπαινουν???σε ποσο καιρο φαινεται η διαφορα??:confused:

rottbea
23-11-13, 00:38
Εισαι σιγουρη οτι εχει στρωσει το φιλτρο σου?

afroditoula
23-11-13, 01:01
Εισαι σιγουρη οτι εχει στρωσει το φιλτρο σου?
μακαρι να ηξερα!!!!υποτιθεται μου εφεραν μπολι πιο εμπειροι και μου το εφτιαξαν...τι να πω και τι να κανω..

rottbea
23-11-13, 01:05
μακαρι να ηξερα!!!!υποτιθεται μου εφεραν μπολι πιο εμπειροι και μου το εφτιαξαν...τι να πω και τι να κανω..

Αφροδιτη κανενας δεν φτιαχνει τιποτα!
Καποιος προσπαθησε να σε βοηθησει.Μπορει να μην επιασε το μπολι.Αρχισε αλλαγες νερου να πεσει η αμμωνια και βλεπουμε.

afroditoula
23-11-13, 01:10
Αφροδιτη κανενας δεν φτιαχνει τιποτα!
Καποιος προσπαθησε να σε βοηθησει.Μπορει να μην επιασε το μπολι.Αρχισε αλλαγες νερου να πεσει η αμμωνια και βλεπουμε.
οι μετρησεις αυτες γινανε 10 ωρες μετα απο αλλαγη νερου ...θεωρειται το <0,05 αμμωνια ??

Τάκης
23-11-13, 01:14
αν γνωριζα ποσο αγχοτικο ειναι αυτο το χομπι θα επαιρνα ενα καναρινι....εκανα παλι μετρησεις με υγρα παντα της jbl
αμμωνια<0,05
no2=0,025
no3=1
ph=7,5
kh=7
τα φωτα σας παρακαλω γιατι δεν μου φαινονται και πολυ σωστες...επισης επισυναπτω χθεσινη φωτο απο την ουρα του μονομαχου...το πρωι που τον ειδα ειχαν πεσει τα κομματια που θυμιζουν τσουγκρανα,πηγα πηρα μελαφιξ εβαλα...λετε να το σωσω το ψαρακι μου??
επισης πηρα της jbl τροφη novo fil blood worms για δοκιμη του εριξα λιγο και ξετρελαθηκε!!!φανηκε να του αρεσουνε πολυ!!!τι γνωμη εχετε??
τελος οσον αφορα το ph εχω διαβασει οτι τα φυλλα πλατανου το κατεβαζουν...ποσα φυλλα πρεπει να μπαινουν???σε ποσο καιρο φαινεται η διαφορα??:confused:
Ειχες μετρήσει πριν ρίξεις melafix ? έχω ακούσει ότι το melafix δεν επηρεάζει τη βιολογία

afroditoula
23-11-13, 01:16
Ειχες μετρήσει πριν ρίξεις melafix ? έχω ακούσει ότι το melafix δεν επηρεάζει τη βιολογία
ναι..ιδιες τιμες...

Τάκης
23-11-13, 01:18
οι μετρησεις αυτες γινανε 10 ωρες μετα απο αλλαγη νερου ...θεωρειται το <0,05 αμμωνια ??
σε ένα σωστά στρωμένο ενυδρείο πρέπει να είναι 0
-------------------------
ναι..ιδιες τιμες...
άρα δεν είχε στρώσει το ενυδρείο σου, για να μη ταλαιπωρείς το ήδη ταλαιπωρημένο ψαράκι είναι καλύτερα να βρεις πάλι μπόλι, δεν έπιασε το 1ο, και αρχισε αλλαγες και prime

afroditoula
23-11-13, 01:22
σε ένα σωστά στρωμένο ενυδρείο πρέπει να είναι 0

άρα δεν είχε στρώσει το ενυδρείο σου, για να μη ταλαιπωρείς το ήδη ταλαιπωρημένο ψαράκι είναι καλύτερα να βρεις πάλι μπόλι, δεν έπιασε το 1ο, και αρχισε αλλαγες και prime
και πως θα ξερω αν ειναι 0???????????:confused::confused:και παλι το ενυδρειο τρεχει περιπου ενα μηνα...δεν θα επρεπε να εχει στρωθει??

rottbea
23-11-13, 01:29
και πως θα ξερω αν ειναι 0???????????:confused::confused:και παλι το ενυδρειο τρεχει περιπου ενα μηνα...δεν θα επρεπε να εχει στρωθει??

Εχεις νιτρικα ,νιτρωδη και αμμωνια αρα μαλλον δεν εχει στρωθει.
Μπορει να φταινε τα τεστ.Κανε παλι μετρησεις!

afroditoula
23-11-13, 01:58
παιδια εχω φρικαρει...πολυ στεναχωρια...εκανα μολις μετρησεις...
28 βαθμοι κελσιου
αμμωνια<0,05 (το χρωμα που εχει το χαρτι του τεστ στο 0,05 ειναι ανοιχτο κιτρινο περιπου διαφανες το τεστ μου βγαινει κατακιτρινο)
no2=βγαινει ενα χρωμα αναμεσα στο 0,025 & 0,05
no3=1
kh=8
ph=7,5
αν δεν θα ειχα καθολου αμμωνια το νερο τι χρωμα θα ηταν??

twenty
23-11-13, 02:18
δεν εχεί στρώσει το ενυδρείο σου, μπόλι με την πρώτη ευκαιρία.

delta66
23-11-13, 02:52
Ταιζεις καθολου?
Οι τιμες αμμωνιας και νιτρωδων δεν με ανησυχουν, ειναι μηδαμινες.
Τα νιτρικα ειναι λιγα και ειναι υποπτα
Μη κανεις αλλαγη νερου και διαταρασεις το συστημα χωρις αφου δεν ειναι σε τοξικα επιπεδα οι ΝΗ3 ΝΟ2.
Ριξε μιση δοση pirme κατευθειαν στο ενυδρειο (δοσολογια για τα λιτρα νερου του ενυδρειου) κι αυτο θα εξουδετερωσει τα ελαχιστα ΝΗ3 ΝΟ2 για τον φοβο των Ιουδαιων περισσοτερο.

afroditoula
23-11-13, 03:16
ταιζω πως δεν τα ταιζω...λιγο και απο 2 με 3 φορες την μερα αναλογα το κατα ποσο πειναει το ψαρι...
μηπως λεω μηπως επειδη το ενυδρειο ειναι πολλα λιτρα και μεσα υπαρχει ενα ψαρι και ενα σαλιγκαρι παιζει καποιο ρολο??
σημερα εκανα αλλαγη και εβαλα και prime...

delta66
23-11-13, 04:29
Φυσικα και παιζει ρολο η ιχθυοφορτωση. Τον σημαντικοτερο.
Συνεχισε να παρακολουθεις με καθημερινες μετρησεις.
Το πιθανοτερο ειναι να εχουν πτωτικη ταση οι τιμες αμμωνιας και νιτρωδων και ανοδικες τα νιτρικα ΝΟ3.
Αν δεις ανοδικη ταση σε ΝΗ3 ΝΟ2, τα αντιμετωπιζεις με prime. Και αν ξεφυγουν οι τιμες (πανω απο 0.5), με αναλογη των τιμων αλλαγη νερου, συν εξτρα prime και αμεσα ξαναμπολιαζεις.
Μετρησεις κανεις πριν τις αλλαγες νερου.

afroditoula
23-11-13, 04:35
Φυσικα και παιζει ρολο η ιχθυοφορτωση. Τον σημαντικοτερο.
Συνεχισε να παρακολουθεις με καθημερινες μετρησεις.
Το πιθανοτερο ειναι να εχουν πτωτικη ταση οι τιμες αμμωνιας και νιτρωδων και ανοδικες τα νιτρικ ΝΟ3.
Αν δεις ανοδικη ταση, με prime. Και αν ξεφυγουν οι τιμες, με αλλαγη συν εξτρα prime και αμεσα ξαναμπολιαζεις.
Μετρησεις κανεις πριν τις αλλαγες νερου.
ευχαριστω delta66...:pηδη νιωθω καλυτερα...

leandros69
23-11-13, 13:15
αναρωτιεμαι μηπως η τοσο χαμηλη περιεκτικοτητα νιτρικων οφειλεται στην τοσο μεγαλη ποσοτητα κερατοφυλλου στο ενυδρειο.αν ειναι απο αυτο δεν υπαρχει θεμα.

http://i44.tinypic.com/23w5wzn.jpg

stratigos24
23-11-13, 14:26
Λογικο μου ακουγεται με βαση αυτο που λεει ο leandros.

Εγω με 2-3 κλαδια με moss, λιγη riccia στην επιφανεια, valisneria, 9 tetra στα 45 λιτρα καθαρα, ταισμα 2-3 φορες τη μερα και αλλαγη ~8 λιτρα καθε 3 μερες ή 18-20 λιτρα καθε βδομαδα και να νιτρικα ηταν παντα 5 (τεστ υγρα api).

Edit: Δεν ειχα δει οτι δεν εχει στρωσει το ενυδρειο. Οπως λεει και ο delta, αυτα μπορει να αλλαξουν.

afroditoula
23-11-13, 21:35
1)αν η αμμωνια ειναι 0 τι χρωμα εχει το νερο??
2)οταν σε ενα ενυδρειο πχ βαζουμε melafix η ακολουθουμε καποια θεραπεια με φαρμακο μετα απο ποσο καιρο μπορουμε να βαλουμε και αλλα ψαρια??
3)αν τα ψαρια που θελουμε να προσθεσουμε αποτελουν κοπαδι μπαινουν ολα μαζι η ενα ενα η δυο δυο κλπ??
4)αν δεν δω συμορφωση στην ουρα του μονομαχου μου...τι κανω?διαβασα για το esha 2000...
5)σε περιπτωση χρησης φαρμακων οι αλλαγες γινονται πιο τακτικα η στην ωρα τους??
6)πριν την χρηση φαρμακου απαιτειται ενυδρειακο αλατι παντα??ποια η χρηση του??
7)ποσα πλατανοφυλλα πρεπει να μπαινουν στο ενυδρειο για να υπαρχει αμεση μειωση του ph??
8)επηρεάζονται τα φυτα απο τα φάρμακα?
:cool:ποσος χρονος απαιτειται??

Nick74
23-11-13, 23:10
με χαμηλη ιχθυοφορτιση και τιγκα στα φυτα τα νιτρικα μπορει ανετα να ειναι μηδεν η τεσπα μηδαμηνα μετρησιμα.
Αυτη εξ αλλου ειναι και η τελεια ισορροπια

afroditoula
28-11-13, 09:30
Κανεις να μου απαντησει?

platy
28-11-13, 11:41
1)αν η αμμωνια ειναι 0 τι χρωμα εχει το νερο??
αν εχεις baterial bloom το νερο θα ειναι λευκο θολό,η αμμωνία ομως ΔΕΝ επηρεάζει άμεσα το χρωμα του νερου

2)οταν σε ενα ενυδρειο πχ βαζουμε melafix η ακολουθουμε καποια θεραπεια με φαρμακο μετα απο ποσο καιρο μπορουμε να βαλουμε και αλλα ψαρια??το μελαφιξ δεν θεωρείται ισχυρό φαρμακο,περισσότερο κατι σαν φυτικό τονωτικό για αυτο και δεν υπάρχει θέμα με την εισαγωγη νεων ψαριών...τώρα σε περιπτωση ισχυρής θεραπείας,πρεπει να κλεισεις τον κύκλο,χρησιμοποιοόντας και ανθρακα+αλλαγες νερου για μερικες μερες...πιστευω οτι αν και ισως υπερβολικό,το ιδανικο ειναι 1μηνας μετα τη θεραπεία...

3)αν τα ψαρια που θελουμε να προσθεσουμε αποτελουν κοπαδι μπαινουν ολα μαζι η ενα ενα η δυο δυο κλπ??αν πρόκειται για κοπαδόψαρα (πχ neon tetra) τα βάζεις ολα μαζί απο την αρχή αν εχεις αυτη τη δυνατότητα)

4)αν δεν δω συμορφωση στην ουρα του μονομαχου μου...τι κανω?διαβασα για το esha 2000...υπάρχουν κ αλλα φαρμακα για την ιδια δουλεια νομιζω....

5)σε περιπτωση χρησης φαρμακων οι αλλαγες γινονται πιο τακτικα η στην ωρα τους??οτι συνηστουν οι οδηγίες..αλλιως ρωτάς εδω

6)πριν την χρηση φαρμακου απαιτειται ενυδρειακο αλατι παντα??ποια η χρηση του??
εδω για το αλάτι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 καθως και στο google οτι απορία εχεις θα γράφεις πχ ενυδρειακο αλατι aquatek ,και αυτοματα θα σου βγάζει τα περισσότερα θεματα που εχουν γραφτεί εδω μεσα

7)ποσα πλατανοφυλλα πρεπει να μπαινουν στο ενυδρειο για να υπαρχει αμεση μειωση του ph??
με τα πλατανόφυλλα δύσκολα θα κατεβάσεις πεχα...ίσως λιγο τις σκληρότητες και θα χρωματίσεις νερο...αλλα αν δεν κάνεις μετρησεις,δεν μπορείς να εισαι σίγουρη..

8)επηρεάζονται τα φυτα απο τα φάρμακα?
oχι ιδιαίτερα,αλλα επειδή υπάρχει περίπτωση να απορροφήσουν συστατικα κατα τη διάρκεια μιας θεραπείας,για αυτο την κάνουμε σε ξεχωριστό ενυδρειο!!!

:cool:ποσος χρονος απαιτειται??

ελπίζω καπως να βοηθησα! !

afroditoula
28-11-13, 11:45
ελπίζω καπως να βοηθησα! !
THANX A LOT:p

afroditoula
04-12-13, 07:59
να το καμαρι μου ..!

twenty
04-12-13, 08:59
ωραίο αφροδίτη!βάλε κι αλλα φυτακια.

afroditoula
04-12-13, 09:24
ωραίο αφροδίτη!βάλε κι αλλα φυτακια.
θα βαλω θα βαλω!!!!!:D:D:D:Dειχα μια αποτυχια με το κερατοφυλλο που ειχα αλλα εχουμε μελλον ακομη...εχω ιδεες παντως....;);)

no_name
04-12-13, 09:27
Τι έπαθε το κερατόφυλλο??

afroditoula
04-12-13, 10:08
Τι έπαθε το κερατόφυλλο??
τα φτυσε...αρχισε να μαδαει και επεφτε κατω...μαλλον επειδη τα νιτρικα ηταν χαμηλα...

platy
04-12-13, 11:23
αν αποφασίσεις να συνεχίσεις μήν βάλλεις κερατόφυλλο......κ επισης βγάλλε τα πλατανόφυλα..,συνέχισε το ως φυτεμένο..;)

afroditoula
04-12-13, 11:45
αν αποφασίσεις να συνεχίσεις μήν βάλλεις κερατόφυλλο......κ επισης βγάλλε τα πλατανόφυλα..,συνέχισε το ως φυτεμένο..;)

Γιατι οχι κερατοφυλλο?τα πλατανοφυλλα τα εβαλα να πειραματιστω με το ph αλλα τιποτα....θα τα βγαλω ....ισως αφησω ενα δυο για διακόσμηση γιατι αρεσουν στην μαμα μου...:p

platy
04-12-13, 12:09
για να ρίξουν τα πλατανόφυλλα το πεχα..πολυ δυσκολα....

Το κερατόφυλλο αν θα το βάλλεις...Ή που θα λιώσει..Ή που θα λιωσουν ΟΛΑ τα αλλα φυτα αν αρχίσει να τραβαει νιτρικα.....

Ειναι ενα φυτό που ΑΠΛΑ δεν κολλαει σε φυτεμένα ενυδρεία...

οπως επίσης σε αυτό που πας να φτιάξεις δεν κολλανε τα πλατανόφυλλα..μπορείς ισα για τη διακοσμηση να σπάσεις μερικα κομματακια (να μην εινια ολοκληρα μεγαλα) και να τα απλωσεις καπως..αλλα και παλι προσωπικα θα τα εβγαζα τελειως !;)

leandros69
04-12-13, 19:26
το κερατοφυλλο ειναι ρουφηχτρα νιτρικων.η θα ταϊζεις το κερατοφυλλο η τα φυτα.εγω τα πλατανοφυλλα τα χρησιμοποιω στο δοχειο προετειμασιας.δινει και ωραιο χρωμα στο νερακι...

afroditoula
17-12-13, 20:11
οι νεοι συγκατοικοι..!

leandros69
17-12-13, 22:33
μια χαρα.μονο που αγκιστρος θα σου τρωει τα φυτα.ιδιως στους εχινοδορους εχει τρελη αδυναμια....:rolleyes:

afroditoula
17-12-13, 22:39
μια χαρα.μονο που αγκιστρος ????? θα σου τρωει τα φυτα.ιδιως στους εχινοδορους εχει τρελη αδυναμια....:rolleyes:
τι ειναι αυτο??
αν εννοεις αυτο το μαυρο με τις ασπρες βουλες νομιζω μου ειπαν πως ειναι mini pleco και τρεφεται με αλγη και ταμπλετες...??διορθωστε με αν κανω λαθος...μου ειπαν φτανει μεχρι 7 εκατοστα..

delta66
17-12-13, 22:50
τι ειναι αυτο??
αν εννοεις αυτο το μαυρο με τις ασπρες βουλες νομιζω μου ειπαν πως ειναι mini pleco και τρεφεται με αλγη και ταμπλετες...??διορθωστε με αν κανω λαθος...μου ειπαν φτανει μεχρι 7 εκατοστα..

Ονομασια δεν σου ειπαν?
mini pleco δεν μου λεει τιποτα.
Σαν να ρωτας τι μαρκα αμαξι πουλας, και να σου απαντανε, πολυμορφικο.

Σαν Ancistrus punctatus L182 ή hoplogenys L059 μου μοιαζει.

afroditoula
17-12-13, 23:14
Ονομασια δεν σου ειπαν?
mini pleco δεν μου λεει τιποτα.
Σαν να ρωτας τι μαρκα αμαξι πουλας, και να σου απαντανε, πολυμορφικο.

Σαν Ancistrus punctatus L182 ή hoplogenys L059 μου μοιαζει.

αποκλειεται να ειναι
Hypancistrus sp.

L004, L005, L028, L073, Angelicus Pleco ???

θα κοιταξω αυριο την αποδειξη δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα του...delta θελω πολυ ακομη να φτασω τις γνωσεις σου...

delta66
18-12-13, 00:35
Δεν κανουμε συναγωνισμο γνωσεων.
Απλα λεω οτι οταν αγοραζουμε ενα ψαρι το κανουμε αφου εχουμε μελετησει πρωτα το προφιλ, για να εξακριβωσουμε οτι μπορουμε να παρεχουμε τις σωστες συνθηκες στο ψαρι.
Αν δεν ξερουμε καν το ονομα του ψαριου, πως θα ψαξουμε να βρουμε πληροφοριες?
Αν πχ ενα ψαρι ζει σε κρυο νερο, και το βαλουμε στην τυχη με τροπικα ψαρια μαζι σε ζεστο νερο, τι θα γινει? Θα ψαχνουμε γιατι ψοφησε?

Αν το ψαρι που πηρες, ακομα και mini pleco να ειναι το ονομα του, εψαξες τις συνθηκες που ζει πριν το παρεις?
Εμπιστευθηκες το πετσοπ?

Εχουμε καταντησει εδω πυροσβεστες για ανευθυνες πωλησεις πετσοπαδων,
ΕΛΕΟΣ.
Ολα τα θεματα τον τελευταιο μηνα (μαλλον λογω γιορτων, θελουν να βγαλουν και το δωρο), αφορουν προβληματα με ... πετσοπαδες. (κι ας παρεξηγουνται που τους λεμε ετσι).
Αν ειναι punctatus L182 γινεται 25 εκ ψαρι. Φυτοφαγο.
pH 6.0-7.5
Temperature 25-29°c
GH 3-12

Αν ειναι hoplogenys L059 γινεται 16 εκ. Φυτοφαγο.
pH 6.0 - 7.0
Temperature 25.0-28.0°C
GH 5-12

afroditoula
18-12-13, 00:48
Δεν κανουμε συναγωνισμο γνωσεων.
Απλα λεω οτι οταν αγοραζουμε ενα ψαρι το κανουμε αφου εχουμε μελετησει πρωτα το προφιλ, για να εξακριβωσουμε οτι μπορουμε να παρεχουμε τις σωστες συνθηκες στο ψαρι.
Αν δεν ξερουμε καν το ονομα του ψαριου, πως θα ψαξουμε να βρουμε πληροφοριες?
Αν πχ ενα ψαρι ζει σε κρυο νερο, και το βαλουμε στην τυχη με τροπικα ψαρια μαζι σε ζεστο νερο, τι θα γινει? Θα ψαχνουμε γιατι ψοφησε?

Αν το ψαρι που πηρες, ακομα και mini pleco να ειναι το ονομα του, εψαξες τις συνθηκες που ζει πριν το παρεις?
Εμπιστευθηκες το πετσοπ?

Εχουμε καταντησει εδω πυροσβεστες για ανευθυνες πωλησεις πετσοπαδων,
ΕΛΕΟΣ.
Ολα τα θεματα τον τελευταιο μηνα (μαλλον λογω γιορτων, θελουν να βγαλουν και το δωρο), αφορουν προβληματα με ... πετσοπαδες. (κι ας παρεξηγουνται που τους λεμε ετσι).
Αν ειναι punctatus L182 γινεται 25 εκ ψαρι. Φυτοφαγο.
pH 6.0-7.5
Temperature 25-29°c
GH 3-12

Αν ειναι hoplogenys L056 γινεται 16 εκ. Φυτοφαγο.
pH 6.0 - 7.0
Temperature 25.0-28.0°C
GH 5-12
ρωτησα τον ιχθυολογο και μου ειπε αυτα που σου ειπα...τωρα οσον αφορα τις διατροφικες του συνηθειες απο εχθες που ειναι μεσα στο ενυδρειο βλεπω οτι δεν εχει πειραξει τα φυτα παραμονο αλγη..αυριο θα κοιταξω να σου πω και το ειδος του ακριβως

delta66
18-12-13, 00:54
Το "φυτοφαγο" δεν το ειπα για να σε προειδοποιησω οτι τρωει τα φυτα του ενυδρειου.
Φυτοφαγο εννοω οτι τρεφεται με φυτικης προλευσης τροφη.
Μη περιμενεις να ζησει με τις αλγες μονο. Ιδιως αν δεν εχεις πολλες κι απο αυτες που τρωνε.
Θελει και την ταμπλετα του (για φυτοφαγα πλεκο) και φρεσκα λαχανικα κλπ

Ιχθυολογος my ass
αποκλειεται να ειναι
Hypancistrus sp.
L004, L005, L028, L073, Angelicus Pleco ???

Οχι δεν αποκλειεται να ειναι.
Τα χρωματα του ομως μοιαζουν περισσοτερο σε Ancistrus hoplogenys L059
http://www.bristlenoseworld.com/t897-ancistrus-hoplogenysl059
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ll196-ritishique-plecs-gedc0885.jpg

To ψαρι σου
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=60955&d=1387304264

afroditoula
18-12-13, 01:05
Το "φυτοφαγο" δεν το ειπα για να σε προειδοποιησω οτι τρωει τα φυτα του ενυδρειου.
Φυτοφαγο εννοω οτι τρεφεται με φυτικης προλευσης τροφη.
Μη περιμενεις να ζησει με τις αλγες μονο. Ιδιως αν δεν εχεις πολλες κι απο αυτες που τρωνε.
Θελει και την ταμπλετα του (για φυτοφαγα πλεκο) και φρεσκα λαχανικα κλπ

Ιχθυολογος my ass

Οχι δεν αποκλειεται να ειναι.
Τα χρωματα του ομως μοιαζουν περισσοτερο σε Ancistrus hoplogenys L059
http://www.bristlenoseworld.com/t897-ancistrus-hoplogenysl059
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ll196-ritishique-plecs-gedc0885.jpg

To ψαρι σου
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=60955&d=1387304264
Ναι όντως εχεις δικιο...

delta66
18-12-13, 01:12
Κοιτα τωρα ενα σοβαρο προβλημα
Αν ειναι Hypancistrus L004 Angelicus Pleco, ειναι σαρκοφαγος.
Θα περιμενεις να τραφει με αλγες?

Feeding Blood worms (live or frozen), brineshrimp, gammares. Tablets: common and with spirulina. Vegetables are hardly taken!http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=10

Maverick
18-12-13, 07:44
Επίσης ο συγκάτοικος της δεύτερης φώτο μοιάζει με μικρό αρσενικό...

afroditoula
18-12-13, 19:23
Κοιτα τωρα ενα σοβαρο προβλημα
Αν ειναι Hypancistrus L004 Angelicus Pleco, ειναι σαρκοφαγος.
Θα περιμενεις να τραφει με αλγες?
http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=10
η αποδειξη λεει plecostomus sucker ....

afroditoula
18-12-13, 19:27
Επίσης ο συγκάτοικος της δεύτερης φώτο μοιάζει με μικρό αρσενικό...
για ριξε μια ματι και σαυτες...εμενα ιδια μου φαινονται

delta66
18-12-13, 21:15
η αποδειξη λεει plecostomus sucker ....
Ωραια.
Ευκολο.
Καποιος απο αυτους τους 1246 θα ειναι. :D
http://www.planetcatfish.com/common/family.php?family_id=4
Ολοι plecostomus sucker θα μπορουσαν να γραφτουν στην αποδειξη.

Maverick
18-12-13, 21:40
για ριξε μια ματι και σαυτες...εμενα ιδια μου φαινονται

Αν μπορείς να βγάλεις καμία με τα πτερύγια ανοιχτά (όπως στο άλλο ποστ) θα βοηθούσε περισσότερο. Αν και το σχήμα του σώματος παραπέμπει σε θηλυκό, έχει μεγαλύτερο εδρικό πτερύγιο το οποίο είναι πιο "μυτερό" στο πίσω μέρος και τα κοιλιακά είναι μακρύτερα από την άλλη θηλυκιά (δες φώτο), που είναι χαρακτηριστικά των αρσενικών. Έχει βγάλει καθόλου κάθετες μπάρες στο σώμα ή μόνο οριζόντιες;

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=60983&d=1387395613

afroditoula
18-12-13, 21:49
Ωραια.
Ευκολο.
Καποιος απο αυτους τους 1246 θα ειναι. :D
http://www.planetcatfish.com/common/family.php?family_id=4
Ολοι plecostomus sucker θα μπορουσαν να γραφτουν στην αποδειξη.
πηρα και στο καταστημα δεν ξερουν να μου πουν...:(:(πως θα μαθουμε τωρα?:confused:
Αν μπορείς να βγάλεις καμία με τα πτερύγια ανοιχτά (όπως στο άλλο ποστ) θα βοηθούσε περισσότερο. Αν και το σχήμα του σώματος παραπέμπει σε θηλυκό, έχει μεγαλύτερο εδρικό πτερύγιο το οποίο είναι πιο "μυτερό" στο πίσω μέρος και τα κοιλιακά είναι μακρύτερα από την άλλη θηλυκιά (δες φώτο), που είναι χαρακτηριστικά των αρσενικών. Έχει βγάλει καθόλου κάθετες μπάρες στο σώμα ή μόνο οριζόντιες;

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=60983&d=1387395613
αν τις πετυχω θα τις βγαλω...η συμπεριφορα τους ειναι παρομοια και εχουν οριζοντιες μπαρες..δεν εχω δει καμια καθετη..η αληθεια ειναι οτι οαρσενικος το σκουρο μπλε το κυνηγαει λιγο πιο πολυ..δεν ξερω αν σημαινει κατι...

delta66
18-12-13, 22:32
πηρα και στο καταστημα δεν ξερουν να μου πουν...:(:(πως θα μαθουμε τωρα?:confused:

Θα ανοιγεις ενα ενα τα λινκ απο τα 1246 ψαρια και θα κοιτας ολες τις φωτογραφιες :cool:
Θα φροντιζεις να υπαρχουν διαθεσιμες και απο τις δυο τροφες (πρωτεινικες φυτικες) στο ενυδρειο για παν ενδεχομενο, και θα παρατηρεις ποιες προτιμα.
Θα παρατηρεις το μεγεθος οσο μεγαλωνει και αναλογα πραττεις.
Αν και πολλες φορες τα μεγαλα ειδη ψαριων αν τα βαζουμε σε πολυ μικρα ενυδρεια, μενουν νανοι, στραβωνουν στη σπονδυλικη στηλη κλπ

afroditoula
18-12-13, 23:02
Θα ανοιγεις ενα ενα τα λινκ απο τα 1246 ψαρια και θα κοιτας ολες τις φωτογραφιες :cool:OUPS..:D
Θα φροντιζεις να υπαρχουν διαθεσιμες και απο τις δυο τροφες (πρωτεινικες φυτικες) στο ενυδρειο για παν ενδεχομενο, και θα παρατηρεις ποιες προτιμα.
Θα παρατηρεις το μεγεθος οσο μεγαλωνει και αναλογα πραττεις.
Αν και πολλες φορες τα μεγαλα ειδη ψαριων αν τα βαζουμε σε πολυ μικρα ενυδρεια, μενουν νανοι, στραβωνουν στη σπονδυλικη στηλη κλπ
στο pet shop μου ειπαν φτανει μεχρι 7 εκατοστα...προς το παρον τον βλεπω οτι ειναι κολλημενος στα τζαμια και στο πλαστικο του φιλτρου...στο σωληνακι και σε καποια φυτα χωρις να εχω απωλειες...θα τον δοκιμασω και σε ποικιλες τροφες ομως να δω...αν κατσει το μεγαλυτερο ενυδρειο που ευχομαι μαλλον θα μεταφερθει εκει...

delta66
18-12-13, 23:16
στο pet shop μου ειπαν φτανει μεχρι 7 εκατοστα...προς το παρον τον βλεπω οτι ειναι κολλημενος στα τζαμια και στο πλαστικο του φιλτρου...στο σωληνακι και σε καποια φυτα χωρις να εχω απωλειες...θα τον δοκιμασω και σε ποικιλες τροφες ομως να δω...αν κατσει το μεγαλυτερο ενυδρειο που ευχομαι μαλλον θα μεταφερθει εκει...
Ωραια, αν γινει πιο μεγαλος απο 7 εκ θα πας και θα ζητησεις το πτυχιο του "ιχθυολογου" να το σκισει μπροστα σου? :D
Και να σου βρει το ονομα του ψαριου πες του. Ειναι στους καταλογους που παραγγελνουν ψαρια
Δεν ειναι παντως πες του, τσιπουρα ιχθυοτροφειου ;)

afroditoula
18-12-13, 23:26
Ωραια, αν γινει πιο μεγαλος απο 7 εκ θα πας και θα ζητησεις το πτυχιο του "ιχθυολογου" να το σκισει μπροστα σου? :D
Και να σου βρει το ονομα του ψαριου πες του. Ειναι στους καταλογους που παραγγελνουν ψαρια
Δεν ειναι παντως πες του, τσιπουρα ιχθυοτροφειου ;)
δεν νομιζω να βγαλω ακρη εδω δεν εχω βγαλει σε αλλα κ αλλα...σε ευχαριστω παντως...:p

delta66
18-12-13, 23:48
ΟΚ.
Απλα μελετα καλα ενα ψαρι πριν το παρεις, και μην ακους ποτε συμβουλες και προτασεις σε πετσοπ.

afroditoula
19-12-13, 19:15
ΟΚ.
Απλα μελετα καλα ενα ψαρι πριν το παρεις, και μην ακους ποτε συμβουλες και προτασεις σε πετσοπ.
μιλησα με το καταστημα και μου ειπανε οτι ο προμηθευτης το εχει ως
pleco clown sucker 12852....:confused:

Maverick
19-12-13, 19:33
Από τις φώτος πιο πολύ για νεαρό A. hoplogenys μοιάζει όπως είπε και ο Σπύρος.

http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=1806

"The rusty reddish orange fin rays are the key to this attractive species, but this feature does diminish with age"

afroditoula
19-12-13, 19:45
Από τις φώτος πιο πολύ για νεαρό A. hoplogenys μοιάζει όπως είπε και ο Σπύρος.

http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=1806

"The rusty reddish orange fin rays are the key to this attractive species, but this feature does diminish with age"
και εγω ετσι πιστευω..οχι οτι θα εβγαζα ακρη με το μαγαζι...αλλα τες πα..!

delta66
19-12-13, 21:04
μιλησα με το καταστημα και μου ειπανε οτι ο προμηθευτης το εχει ως
pleco clown sucker 12852....:confused:
Clown pleco ονομαζουν το Panaqolus maccus και ενιοτε το Peckoltia vittata, που οπως θα δεις δεν μοιαζουν καθολου με το ψαρι σου.
http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=734
http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=75

afroditoula
20-12-13, 16:19
Τα θηλυκά κανουν flairing?

Maverick
20-12-13, 19:11
Κάνουν. Βγάλε καμιά φωτο όταν το κάνει.

afroditoula
21-12-13, 00:42
Κάνουν. Βγάλε καμιά φωτο όταν το κάνει.

Δύσκολο Πόλυ...το κανει για 2-3 δευτερόλεπτα κ δεν το προλαβαινω..

afroditoula
12-06-14, 11:25
μετά απο αρκετό καιρό απουσίας...υποχρεωσεις....συνεχιζω με το βασιλειο μου:) με μερικες αλλαγουλες...πλεον σἀυτο το ενυδρειο κατοικουν ενας αρσενικός πλακάτ κόκκινος με μπλε λεπτομεριες(αγορασμένος για θηλυκό αλλα προεκυψε αλλιως) και μια θηλυκια γαλάζια...δεν ειχα σκοπο για αναπαραγωγή...αλλα μάλλον τους βγήκε στην πορεία...(δεν ξερω αν κανω καλά που συνεχίζω εδώ το θέμα η αν πρέπει να ανοίξω καινούριο...)ετσι λοιπον εχουμε εναν ερωτα μονοπλευρο απο τον αρσενικό που εχει ξεπατωθεί στις φωλιές(και τι φωλιες...!!!!!τεραστιες...!!) και στα δρομολογια απο την μια ακρη του ενυδρειου στην αλλη να προσελκυσει την γυναικα του...αλλα η αλλη τίποτααααα...δεν συγκινειται απλα τον αγνοει...το μονο που παρατηρώ σε εκείνη ειναι κατι ασπρες καθετες γραμμες στο σωμα της που και που οχι συνέχεια...τι να κανω??:Pτα φωτα σας οπως παντα...:D:D

platy
12-06-14, 14:32
εισαι σιγουρη οτι δεν εχεις αρσ-θυληκο?..οι γραμμες στο σώμα δηλώνουν στρες...και κακως ειναι ετσι τα ψάρια

Maverick
12-06-14, 15:39
Οι οριζόντιες υποδηλώνουν στρες, εδώ έχουμε κάθετες

platy
12-06-14, 21:43
το θολωμενο μου μυαλο ...maverick ..σε ευχαριστώ για τη διόρθωση :D :D :D :D

afroditoula
12-06-14, 22:43
Παιδια ειμαι πολυ χαρούμενη.....γύρισα σπιτι και τα βρήκα να ζευγαρωνουν .......ειναι ΑΠΛΑ ΤΈΛΕΙΟ......ΑΥΤΗ Η ΦΎΣΗ......ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ.......ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΆ.....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ?:D:D

nikolakis94
12-06-14, 23:00
Τωρα αφησε την φυση να κανει την δουλεια της.

Maverick
13-06-14, 01:29
τελικά το μπλέ (που ήταν μαζί με τη γαλάζια θηλυκιά) που ψαχνόμασταν τι είναι πιο πάνω, είναι αρσενικό ή θηλυκό;

afroditoula
13-06-14, 05:13
τελικά το μπλέ (που ήταν μαζί με τη γαλάζια θηλυκιά) που ψαχνόμασταν τι είναι πιο πάνω, είναι αρσενικό ή θηλυκό;

Αρσενικό.....

So60
13-06-14, 21:31
Αρσενικός και εξαιρετικός. Η Αφροδίτη ξέρει να διαλέγει plakats. Είναι αυτός:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr320-so60-p1010005.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010005.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr320-so60-p1010003-2.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010003-2.jpg.html)

Maverick
14-06-14, 00:11
Συμβαίνει συχνά, οι περισσότεροι διαλέγουν τα μεγαλύτερα και πιο χρωματιστά άτομα στο ενυδρείο με τα "θηλυκά" ;)

afroditoula
14-06-14, 06:40
Αρσενικός και εξαιρετικός. Η Αφροδίτη ξέρει να διαλέγει plakats. Είναι αυτός:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr320-so60-p1010005.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010005.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr320-so60-p1010003-2.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010003-2.jpg.html)

Ενδιαφέρον οπτική γωνιά για το νεο του Σπιτι...θα ήθελα να το δω ολοκληρο..ανέβασε φωτο...προσαρμοστηκε?????ειναι πολυ καλος ...οταν δε ειναι η ωρα του να φαει το καταλαβαίνει απο χιλιομετρα!!!!κ έχει κ τελεία χρωματα...

So60
14-06-14, 08:03
Ενδιαφέρον οπτική γωνιά για το νεο του Σπιτι...θα ήθελα να το δω ολοκληρο..ανέβασε φωτο...προσαρμοστηκε?????ειναι πολυ καλος ...οταν δε ειναι η ωρα του να φαει το καταλαβαίνει απο χιλιομετρα!!!!κ έχει κ τελεία χρωματα...

http://i495.photobucket.com/albums/rr320/so60/P1010007-1.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010007-1.jpg.html)

Ορίστε μια γενική άποψη του ενυδρείου. Δεξιά κάτω στη φώτο έπεσε...."μαύρο".
Προσαρμόστηκε ήδη και κάθε μέρα όλο και καλύτερα. Συνήθως βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και κοιτάζει στο διπλανό ενυδρείο τα κορίτσια.

afroditoula
14-06-14, 08:38
http://i495.photobucket.com/albums/rr320/so60/P1010007-1.jpg (http://s495.photobucket.com/user/so60/media/P1010007-1.jpg.html)

Ορίστε μια γενική άποψη του ενυδρείου. Δεξιά κάτω στη φώτο έπεσε...."μαύρο".
Προσαρμόστηκε ήδη και κάθε μέρα όλο και καλύτερα. Συνήθως βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και κοιτάζει στο διπλανό ενυδρείο τα κορίτσια.

!!!!!

Nick74
14-06-14, 08:54
Τωρα ΙΣΩΣ χρειαστει σε καποια φαση να απομακρυνεις για λιγο το θυλικο, αλλα ολα ειναι σχετικα και θελει πολυ παρακολουθηση.
Ο αρσενικος κατα 99% κατα την -αιρετικη και ανορθοδοξη- γνωμη μου δεν ειναι σκοπιμο να απομακρυνθει (εδω βεβαια παιζουν ρολο και η ποσοτητα της γεννας τα λιτρα).
ΙΣΩΣ επιλεκτικα καταπιει μερικα, αλλα αυτος ειναι ενας φυσικος μηχανισμος ωστε να μην επιβιωνουν ψαρια με προβληματα.
Τωρα απο κει και περα ο καθε μονομαχος εχει το δικο του χαρακτηρα και μπορει να ειναι εντελος "ζωντοβολο" και να τα δει σα ζωντανη τροφη, εως ο καλυτερος μπαμπας και να μην τρωει ο ιδιος μεχρι να φανε τα μικρα (το τελευταιο το εχω δει) γι αυτο τετοια εγχειρηματα θελουν χωρο και πυκοφυτεμενο ενυδρειο

afroditoula
14-06-14, 10:15
Τωρα ΙΣΩΣ χρειαστει σε καποια φαση να απομακρυνεις για λιγο το θυλικο, αλλα ολα ειναι σχετικα και θελει πολυ παρακολουθηση.
Ο αρσενικος κατα 99% κατα την -αιρετικη και ανορθοδοξη- γνωμη μου δεν ειναι σκοπιμο να απομακρυνθει (εδω βεβαια παιζουν ρολο και η ποσοτητα της γεννας τα λιτρα).
ΙΣΩΣ επιλεκτικα καταπιει μερικα, αλλα αυτος ειναι ενας φυσικος μηχανισμος ωστε να μην επιβιωνουν ψαρια με προβληματα.
Τωρα απο κει και περα ο καθε μονομαχος εχει το δικο του χαρακτηρα και μπορει να ειναι εντελος "ζωντοβολο" και να τα δει σα ζωντανη τροφη, εως ο καλυτερος μπαμπας και να μην τρωει ο ιδιος μεχρι να φανε τα μικρα (το τελευταιο το εχω δει) γι αυτο τετοια εγχειρηματα θελουν χωρο και πυκοφυτεμενο ενυδρειο

Το θηλυκό έχει βγει ηδη γτ παρατήρησα οτι την ωρα που ζευγάρωσαν έφαγε μερικά αυγά...έτσι μολίς τελείωσαν την φοβήθηκαν κ την εβγαλα...όσο για τον αρσενικό δεν τα τρώει προς το παρόν και τα προσέχει σαν τα ματια του αυτά πέφτουν κ αυτός τα βάζει πίσω...

Nick74
14-06-14, 10:36
τα αβγα που εφαγε προφανως ηταν αγονιμοποιητα.
Το θεμα ειναι οταν βγουν μονομαχακια οτι στην πλειοψηφια τους τα θυλικα μπορει να επιτεθουν αλλα τα προστατευει ο αρσενικος (και κανουν το ενυδρειο μπαχαλο) αλλα αυτο εξαρταται απο το χαρακτηρα τους, γιατι εχουν αναφερθει και αναποδες καταστασεις, οπως και περιπτωσεις που συνεργαζονταν θυλικο και αρσενικο στο μαζεμα των αυγων.
Γενικα ενα περιεργο πραγμα ειναι πως πολλα ωοτοκα ειδη (οχι απαραιτητα μονο υδροβια, και σε πουλια συμβαινει) δεν εχουν το αισθημα της μητροτητας ενω ζωοτοκα -παρολο που εχουν πονους γεννας- το εχουν... (κατι που μου μοιαζει πολυ κουλο, αλλα... )

Επισεις κατα τη γνωμη μου τα μικρα ειναι καλο να παραμενουν με το αρσενικο για αρκετο καιρο, ασχετα αν θα υπαρξουν καποιες απωλειες (σε κανονικες συνθηκες ειναι ελαχιστες και ειναι ο προβληματικος γονος που δε θα επιβιωνε στη φυση)

afroditoula
14-06-14, 12:59
τα αβγα που εφαγε προφανως ηταν αγονιμοποιητα.
Το θεμα ειναι οταν βγουν μονομαχακια οτι στην πλειοψηφια τους τα θυλικα μπορει να επιτεθουν αλλα τα προστατευει ο αρσενικος (και κανουν το ενυδρειο μπαχαλο) αλλα αυτο εξαρταται απο το χαρακτηρα τους, γιατι εχουν αναφερθει και αναποδες καταστασεις, οπως και περιπτωσεις που συνεργαζονταν θυλικο και αρσενικο στο μαζεμα των αυγων.
Γενικα ενα περιεργο πραγμα ειναι πως πολλα ωοτοκα ειδη (οχι απαραιτητα μονο υδροβια, και σε πουλια συμβαινει) δεν εχουν το αισθημα της μητροτητας ενω ζωοτοκα -παρολο που εχουν πονους γεννας- το εχουν... (κατι που μου μοιαζει πολυ κουλο, αλλα... )

Επισεις κατα τη γνωμη μου τα μικρα ειναι καλο να παραμενουν με το αρσενικο για αρκετο καιρο, ασχετα αν θα υπαρξουν καποιες απωλειες (σε κανονικες συνθηκες ειναι ελαχιστες και ειναι ο προβληματικος γονος που δε θα επιβιωνε στη φυση)

Ευχαριστώ Πόλυ χρήσιμα ολα...θα είμαι πλεονεκτρια αν αρχίσω να σκέφτομαι κ για αλλες γέννες???:Dη διαδικασία είναι τρομερή....απο την αρχή ως το τέλος....

maria p
14-06-14, 13:03
Μπράβο Αφροδιτούλα, με το καλό να σου μεγαλώσουν τα μωρά.
Έχεις κάποια από άλλες γέννες; Γιατί δεν έχω προσέξει όλο το θέμα σου.

afroditoula
14-06-14, 13:23
Μπράβο Αφροδιτούλα, με το καλό να σου μεγαλώσουν τα μωρά.
Έχεις κάποια από άλλες γέννες; Γιατί δεν έχω προσέξει όλο το θέμα σου.
Ευχαριστώ....
Όχι η πρωτη μου είναι....οι επόμενες ευελπιστω να είναι με δικά μου...:-p