PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο Ξεκίνημα μετά από χρόνια.

Σελίδες : 1 [2]

Τάκης
19-11-13, 23:55
Ερώτηση: Μπορώ να βάλω κάτι στον πάτο του ενυδρείου εσωτερικά;
Αν έχεις σκοπό να βάλεις βαριες πέτρες ίσως φελιζολ ή κάτι τέτοιο
http://0.tqn.com/d/saltaquarium/1/0/8/_/1/DIYUGFgrid_400.jpg
αλλιώς τίποτα

mixalhs89
19-11-13, 23:56
Κοίτα γενικώς κάτι ιδιαίτερα βαρύ δεν έχω σκοπό να βάλω απλά για μεγαλύτερη ασφάλεια το σκέφτομαι. το φελιζόλ δεν θα διαλυθεί με τον καιρό; όσον αφορά αυτό το υλικό που μου έδειξες στην φώτο τι είναι; πως το ζητάνε;

Τάκης
20-11-13, 00:24
Κοίτα γενικώς κάτι ιδιαίτερα βαρύ δεν έχω σκοπό να βάλω απλά για μεγαλύτερη ασφάλεια το σκέφτομαι. το φελιζόλ δεν θα διαλυθεί με τον καιρό; όσον αφορά αυτό το υλικό που μου έδειξες στην φώτο τι είναι; πως το ζητάνε;
Το DOW δεν παθαίνε τίποτα http://bluelinxco.com/Portals/0/images/Campaigner/Products%202/extr%20poly%20x.jpg
το άλλο δεν είμαι σίγουρος πως το λένε , νομιζω e gray ή κάπως έτσι (το χρησιμοποιούν για να στραγκιζουν τα πιατα απο το πλυσιμο ή διακοσμητικό σε φωτιστικα φθοριου)

mixalhs89
20-11-13, 00:32
Αυτο το DOW σκέφτομουν να βάλω κι λίγο από κάτω από το ενυδρείο για μεγαλύτερη ασφάλεια ( ε και επειδή θα είναι και καινούργιο) οπότε να μην βάλω από μέσα; γιατί νομίζω έχει και αρκετό πάχος οπότε μου κόβει πολλά λίτρα νομίζω.

Τάκης
20-11-13, 00:38
Αυτο το DOW σκέφτομουν να βάλω κι λίγο από κάτω από το ενυδρείο για μεγαλύτερη ασφάλεια ( ε και επειδή θα είναι και καινούργιο) οπότε να μην βάλω από μέσα; γιατί νομίζω έχει και αρκετό πάχος οπότε μου κόβει πολλά λίτρα νομίζω.
Ε θα φάει κάποια λίτρα, αν δεν βάλεις βαριες πέτρες δεν το χρειάζεσαι

mixalhs89
20-11-13, 00:41
Όχι πολύ ελαφρίες θα βάλω απλά σκεφτόμουν μήπως υπήρχε κάτι σαν πανί πλαστικό κάτι τέτοιο για να βάλω πάνω την άμμο. Παίζει να υπάρχει κάτι τέτοιο;

Τάκης
20-11-13, 00:44
Όχι πολύ ελαφρίες θα βάλω απλά σκεφτόμουν μήπως υπήρχε κάτι σαν πανί πλαστικό κάτι τέτοιο για να βάλω πάνω την άμμο. Παίζει να υπάρχει κάτι τέτοιο;
Δεν έχω κατι υπο οψη μου

mixalhs89
20-11-13, 01:15
οκ εάν κάποιος άλλος έχει ιδέα περιμένω να την ακούσω.

exelix
20-11-13, 18:08
Δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα.

mixalhs89
21-11-13, 16:23
Απλά σκεφτόμουν να βάλω για να είναι προστατευμένο 100% το κάτω τζάμι.
-------------------------
Μια ερώτηση. γνωρίζετε για τον περλίτη ως βιολογικό υλικό στο φίλτρο; γιατί διάβασα εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82 ότι χρησιμοποιείται αλλά ισχύει; Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να βρω ελαφρόπετρα. εαν είναι δυνατόν δηλαδή.

Τάκης
21-11-13, 16:35
Απλά σκεφτόμουν να βάλω για να είναι προστατευμένο 100% το κάτω τζάμι.
Μια ερώτηση. γνωρίζετε για τον περλίτη ως βιολογικό υλικό στο φίλτρο; γιατί διάβασα εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82 ότι χρησιμοποιείται αλλά ισχύει; Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να βρω ελαφρόπετρα. εαν είναι δυνατόν δηλαδή.
Ειναι πολυ ψιλόκοκος ο περλίτης, δεν έχεις κάποιο γνωστο απο Αθηνα να σου στείλει ? και εκει τοσοι Σαμιώτες ενυδριάδες είσαστε , ρώτα που βρήκανε να βρες και εσυ.

mixalhs89
21-11-13, 16:39
Μωρέ τα παιδιά από εδώ έχουν και να μου δώσουν προσφέρθηκαν το θέμα είναι ότι μένω μακριά τους, οπότε είναι λίγο δύσκολο. γι'αυτό ρωτάω για περλίτη, είναι το μοναδικό που βρήκα και τώρα ψάχνοντας βρήκα ότι χρησιμοποιείται σε φίλτρα γιατί ειναι πολύ πορώδεις.

Τάκης
21-11-13, 16:43
Μωρέ τα παιδιά από εδώ έχουν και να μου δώσουν προσφέρθηκαν το θέμα είναι ότι μένω μακριά τους, οπότε είναι λίγο δύσκολο. γι'αυτό ρωτάω για περλίτη, είναι το μοναδικό που βρήκα και τώρα ψάχνοντας βρήκα ότι χρησιμοποιείται σε φίλτρα γιατί ειναι πολύ πορώδεις.
Τι να σου πω, μπορει να κάνει αλλα πρεπει να ρωτήσουμε κάποιον που να το εχει δοκιμάσει. Αλλα ειναι πολυ ψιλος και θα σου περναει απο το τούλι ,και επιπλεει ε, δεν βουλιάζει με τιποτα, βαζω σε γλαστρες με φυτα και τον ξερω.

mixalhs89
21-11-13, 16:48
Κοίτα εγώ που τον είδα σήμερα, ψάχνοντας για ελαφρόπετρα, είδα ότι είναι λεπτόκοκκος αλλά εντάξει από τούλι δεν νομίζω να περνάει. βασικά σε βοηθητικό φίλτρο θέλω να τον βάλω για να τον δοκιμάσω κιόλας.

leandros69
21-11-13, 19:56
εγω εχω ελαφροπετρα μαζι με περλιτη και ειμαι μια χαρα...

mixalhs89
21-11-13, 20:35
Κι εγώ πήγα και αγόρασα περλίτη πριν από λίγο. τον πρώτο καιρό θα τρέχει το ήδη στρωμένο εξωτερικό φίλτρο και απλά συμπληρωματικά θα έχω το εσωτερικό του ενυδρείου με περλίτη και υαλοβάμβακα και πιο μετά βλέπω τι θα κάνω, αλλά ας έχω δύο στρωμένα έτοιμα φίλτρα.

mixalhs89
23-11-13, 00:23
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μικρό κομμάτι από αχρησιμοποίητο σφουγγάρι πιάτων για να κάνω μια πατέντα που θέλω στο φίλτρο;

Τάκης
23-11-13, 00:27
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μικρό κομμάτι από αχρησιμοποίητο σφουγγάρι πιάτων για να κάνω μια πατέντα που θέλω στο φίλτρο;
Δεν βλέπω το λόγο να μη το κανεις, όχι όμως με το συρμα για τρίψιμο, το πρασινο

mixalhs89
23-11-13, 00:29
όχι μόνο την κίτρινι πλευρά εννοείται. απλά θέλω να κόψω ένα μικρό λεπτό κομμάτι για να κάνω μια πατέντα.

Τάκης
23-11-13, 00:34
όχι μόνο την κίτρινι πλευρά εννοείται. απλά θέλω να κόψω ένα μικρό λεπτό κομμάτι για να κάνω μια πατέντα.
δεν σου περισσεύει κανα κομματάκι απο το ενυδρειακό να είσαι σίγουρος ? αφου θες τόσο λίγο

mixalhs89
23-11-13, 07:38
Όχι δυστυχώς γιατί δεν έχω καθόλου αγορασμένο οπότε είναι μόνο για τον χώρο που πρέπει να μπει.

Τάκης
23-11-13, 08:08
Όχι δυστυχώς γιατί δεν έχω καθόλου αγορασμένο οπότε είναι μόνο για τον χώρο που πρέπει να μπει.
Πάρε τότε ενα απλο σφουγγαρι και κοψε, απο αυτα του μπανιου, οχι το κιτρινο της κουζινας

mixalhs89
23-11-13, 10:08
οκ σωστό. ευχαριστώ πάρα πολύ.

mixalhs89
30-11-13, 20:30
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μπορεί κάποιος να μου δείξει ιχνοστοιχεία που μπορώ να προσθέτω στο νερό από α/ο ώστε να μην χρησιμοποιώ καθόλου νερό βρύσης;
Αυτό για παράδειγμα http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/nero/veltiotika-glykou-nerou/tropical-multimineral-bottle-30ml-detail?Itemid=0 κάνει;

mixalhs89
05-12-13, 12:08
γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να βρω κάπου online το manual για το elite crystal-flo 40?