Επιστροφή στο Forum : σκεψεις για κατασκευη 500λιτρου!!!!
καλησπερα σε ολα τα μελη!!! οπως λεει και ο τιτλος σκεφτομαι να φτιαξω ενα μεγαλο ενυδρειο για τους δισκους μου περιπου 500-600 λιτρα!!!αρχικα θα ηθελα να ρωτισω αν γινετε να μην βαλω κοντρες μονο στο πανω μερος του ενυδρειου και αν ναι τι παχος τζαμι θα χρειαστει??το ενυδρειο θα εχει διαστασεις 1,80χ50χ60 περιπου ετσι οπως το σκεφτομαι!! προτασεις παρατιρισεις ολες δεκτες!!! :D:D:D
stelios816
27-07-13, 19:26
αν δεν θες να κολυμπας μαζι με τους δισκους σου θα βαλεις κοντρες πανω οπωςδηποτε . τζαμι αναλογως ποσο πιανουν τα χερια(αν εχεις ξανακολησει δηλαδη) σου απο 10αρι και πανω εισαι καλα.
ολοκλιρο ενυδρειο εχω κολισει μονο ενα γυρω στα 50-60 λιτρα καμια σχεση με τα 600.... τα χερια μου πιανουν γενικως αλλα δεν ξερω πως το εννοεις τωρα φιλε μου για να σου πω....
stelios816
27-07-13, 19:32
αν κολησεις το 10αρι σωστα δεν χρειαζεσαι παραπανω και βαλεις και τις κοντρες σωστα βεβαια αυτο εννοω φιλε μου.
κοντρες λεω να βαλω στον πατο γυρω γυρω δηλαδη και στα μπροστινα και στα πλαινα τζαμια αφου δεν με πειραζει θεμα αισθιτικης (δεν θα φαινοντε λογο αμου).... τωρα στα πανω τζαμια θα χρειαστω απο οτι λες κοντρες.... θα χρειαστω και στα πλαινα τζαμια εκτος απο τα μπροστινα??? δεν με χαλανε απο θεμα αισθτικης η πανω κοντρες απλα χωρις αυτες θα μπορω να κανω ποιο ευκολα εργασιες αφου θα υπαρχει ποιο πολυς χωρος..
stelios816
27-07-13, 19:48
δες αυτο ετσι γινεται το πανω δεσιμο.
ναι ξερω πως θα το κανω περιπου απλα ρωταω αν θα χρειαστω κοντρες και για τα πλαινα...
stelios816
27-07-13, 20:10
το συγκεκριμενο στο εβαλα ωσ παραδειγμα ειναι 800 λιτρα οπως βλεπεις δεν χρειαζεται στα πλαινα αν βαλεις σωστα τις κοντρες.
Επειδη εκανα ενα παρομοιο εχω να σου πω δυο πραγματα.Δωσε οσο πιο πολυ βαθος μ' ελαχιστο το 50 ,τουλαχιστον 60 και δευτερον μην ξεκινας μονος να το κολλησεις αν δεν εχεις μαζι σου καποιον που εχει ξανακολλησει τετοιο ενυδρειο.Εγω το εκανα με 12αρι ροντε γυαλι με δεκαρες περιμετρικες επανω κοντρες.Αν θες να πας χωρις επανω κοντρες φανταζομαι πρεπει να πας και σε πιο χοντρο γυαλι π.χ. 15αρι γυαλι που ειναι πολυ πιο ακριβο.
Καλη συνεχεια!
καλημερα σου , γνωμη προσωπικη χωρις κοντρες πανω μην το τολμησεις .... καποια στιγμη θα γινει πισινα . οπως σου δειχνει ο στελιος ειναι το λιγοτερο !!! να ξερεις οτι οι περισσοτερες πιεσεις που δεχεται η γυαλα ειναι στο πανω μερος / υψος . το προβλημα τις εμφανισης γιατι το εχεις ; θα γινει χωρις καπακι ; [ γιατι καλυπτονται με αυτο ] μπες εδω http://www.theaquatools.com και δες . καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στο προτζεκτ σου . υγ. για δισκαδικο οι 50 ποντοι υψος ειναι λιγοι
Πιστευω οι πανω κολλησεις γινονται για να δεσει καλυτερα ολη η κατασκευη.Οι μεγαλυτερες πιεσεις ειναι χαμηλα και στο κεντρο.Αλλα επανω κοντρες απαραιτητα, καθως και καθετες επανω.
καλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!οι επανω κοντρες δεν θα φαινοντε οχι δεν με ενοχλει το θεμα αισθιτικης δηλαδη απλα χωρις τις επανω κοντρες θα ειχα ποιο πολυ χωρο να γινει καποια εργασια μεσα στο ενυδρειο οπως πχ να βαλω καπιοια ριζα που με τις κοντρες ισως να μην χωραει να περασει.... αλλα οκ δεν θελω να το ρισκαρω....τωρα οσο αφορα το υψος ελεγα να το κανω γυρω στους 60 ποντους καθαρο νερο δηλαδη με το καπακι θα φτασει 70-80 ποντοι ολο το ενυδρειο... νομιζω ειμαι καλα στους 60 καθαρους ποντους νερου....τωρα ο φιλος που αναφερει οτι καλυτερα να εχω καποιον που να ξερει με ανισυχισε λιγο...
harris samos
28-07-13, 12:58
ΠΑΝΩ ΚΟΝΤΡΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΜΑΚΡΟΥΣ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΔΕΣΙΜΟ ΔΙΠΛΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΙ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΟΙΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ
:smt071:smt071
για το δεσιμο στην μεση το ειχα σκεφτει και εγω ετσι και αλλιως μονο καλο μπορει να μου κανει αυτο.... τωρα για διπλες κοντρες τι εννοεις?? αντι για ενα κοματι γυαλι να βαλω 2 κολιτα σε καθε μερια??
harris samos
28-07-13, 14:55
η κατω κωντρα απο τισ πανω θα ειναι 8 εκ φαρδος και η απο πανω της 5
σα σκαλακι φαντασου κατσε να σου βαλω φωτο να δεις αν και ακαθαριστο λογο χρονου μη με παρεξηγητε δε προλαβενω
http://i795.photobucket.com/albums/yy231/harrissamos/kataskeyes/SAM_0641.jpg (http://s795.photobucket.com/user/harrissamos/media/kataskeyes/SAM_0641.jpg.html)
stelios816
28-07-13, 15:00
και κατω
harris samos
28-07-13, 15:10
το καλυτερο για μενα ειναι να ειναι πανω κατω το ιδιο τελαρωμα ;) οπως διχνει ο στελιος ειναι τελειο ;)
Οσον αφορα το κολλημα γνωμη μου ειναι μην ρισκαρεις με τετοιες διαστασεις.Εχεις πιασει να σηκωσεις μονο την οθονη να δεις το βαρος του γυαλιου?Καν το μια φορα αλλα σωστα.Ή στο χωρο σου καποιος που ξερει κι εσυ απο διπλα του (υπαρχουν πολλα μαστορια απο δω μεσα) ή δωσ το σε μαγαζι που ξανακολλησε για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.ΕΚΤΟΣ κι αν πιανουν τα χερια σου και τα εμπιστευεσαι.;)
ευχαριστω πολυ παιδια καταλαβα πως θα μπουν οι κοντρες και πανω και κατω... τωρα οσο αφορα το κολιμα φιλε μου κομορι απο θεμα βαρους των τζαμιων το φοβασαι?? δηλαδη εννοεις να εχω καποιον ακομα μαζι μου και να μην ειμαι μονος μου επειδη χρειαζεται ακομα ενα ατομο για βοηθεια??? αν εννοεις αυτο ναι εννοειτε και θα εχω καποιον δεν γινετε να κανω τετοια δουλεια τελειως μονος....
harris samos
30-07-13, 20:51
ευχαριστω πολυ παιδια καταλαβα πως θα μπουν οι κοντρες και πανω και κατω... τωρα οσο αφορα το κολιμα φιλε μου κομορι απο θεμα βαρους των τζαμιων το φοβασαι?? δηλαδη εννοεις να εχω καποιον ακομα μαζι μου και να μην ειμαι μονος μου επειδη χρειαζεται ακομα ενα ατομο για βοηθεια??? αν εννοεις αυτο ναι εννοειτε και θα εχω καποιον δεν γινετε να κανω τετοια δουλεια τελειως μονος....
μονος το ξεχνας και θα ταλαιπωρηθεις και δουλεια δε θα κανεις τα τζαμια ειναι πολυ βαρια
φιλε παντελη για μονος σου ειναι ακατορθωτο , και ο κοναν να εισαι καποιος θα χρειαστει να σου κανει γωνιασμα και αφου κολησεις την πρωτη μεγαλη πλευρα , πως κολλας την πρωτη πλαινη κρατωντας συγχρονως και την μεγαλη ; μην ξεχνας τα λιτρα , ειναι πολλα δεν χωραει λαθος .... βρες καποιον για βοηθεια .
harris samos
31-07-13, 15:41
πολλα παιδια εδω στεινουν ενυδρεια ζητα βοιθεια απο καποιον που ξερει το ξεκολλημα μετα δεν ειναι και οτι καλυτερο
ChocolatePuma
31-07-13, 18:59
Τα bold τα έβαλα εγώ ;)
Άρα : Θα έχει κάποιον!:D
παιδια οπως αναφερω και ποιο πανω δεν γινετε να το κανω μονος μου... και 200λιτρα να ηταν που λεει ο λογος δεν γινετε.... εκτος οτι τα τζαμια ειναι βαρια που σε αυτο πες βρισκεις λυση πρεπει καποιος να κραταει τα πρωτα κοματια μεχρια να μπουν και τα επομενα για να στιριχτει καπως η ολη κατασκευη και στο τελος να κοληθει με χαρτοταινια η και τετοιο μεχρι να στεγνωσει.... οποτε εννοειτε και καποιον θα εχω για βοηθεια... το θεμα ειναι οτι με φοβισατε λιγο στο θεμα οτι πρεπει να εχω καποιον ο οποιος εχει ξανακολησει τετοιο ενυδρειο... πιστευω θα τα καταφερω και εγω αλλα επειδη λαθη δεν συνχορουντε θα ηθελα να μου πει καποιος πιθανον δυσκολιες που μπορει να προκυψουν και χρειαζεται ατομο που εχει ξανακολησει... :D:D:D
ρε παιδες επειδη πηγα σημερα να ρωτισω τιμη για τα τζαμια μπορει να μου πει περιπου καποιος ποσο κοστιζουν γιατι ακουσα μια τιμη και μου επεσαν τα μαλια..... :D:D:D
-------------------------
για 12αρι τζαμι μιλαω!!! και στις διαστασεις που αναφερω..
stelios816
08-08-13, 18:00
τι τιμες ακουσες δηλαδη? κατω απο 50 το μετρο το 12αρι δεν!!
230 ευρω για πισω,μπροστα και τα 2 πλαινα τζαμια.... τον πατο τον εχω ηδη...
stelios816
08-08-13, 18:10
αρα καλα σου ειπαν τι σου φανηκε περιεργο:confused:
δηλαδη ειναι ενταξει ι τιμη?? εμενα μου φανικε πολυ γιαυτο ρωταω... δεν εχω ξαναπαρει τζαμια δεν ξερω ποσο παιζουν γιαυτο...
stelios816
08-08-13, 18:27
μια χαρα ειναι 12αρι παιρνεις οχι 5αρακι:D:D
χμμμ ενταξει τοτε!!! οποτε πρωχοραμε στην αγορα τους και στην αδεια μου θα το ξεκινισω μαλλον!!! :D:D:D
Το τζαμι θα ειναι ρονταρισμενο?
θα ειναι λιγο ισα ισα να μιν κοβει στις ακρες και για να ειναι λιγο ποιο αγριο για να πιασουν καλα οι κολισεις.....
Για εμένα καλύτερα να πάρεις ένα έτοιμο καινούργιο τα ίδια λεφτά θα σου στοιχίσει.
Το pet-city έχει τα Anubias 496€ τα 480lt μαζί με το έπιπλο σκέψου το
καλημερα φιλε μου!!! να σου πω την αληθεια το εχω σκεφτει και εγω παρα πολυ σοβαρα αυτο το θεμα για πολλους λογους πρωτα απο ολα απο θεμα οικονομικο.... νομιζω οτι για την αγορα ολων αυτων που χρειαζοντε για κατασκευαστει ενα ενυδρειο απο την αρχη δηλαδη τζαμια,σιλικονες,ξυλα για το καπακι,λαμπες,μπαλαστ,σιδερα η ξυλα για την βαση και ολα τα σχετικα θα κοστισει πολυ παραπανω απο οτι να επερνα ενα ετοιμο και να ειχα και καποια εγκυηση και να γλυτωνα και τοση ταλαιπωρια και τοσο τρεξιμο.... αλλα απο την αλλη ειναι και η χαρα οτι το εχω κανει μονος μου.... δεν ξερω θα δειξει.... :D:D:D
Σκέψου ότι θα το έχεις σε 1 ημέρα και θα γεμίζεις τώρα, :p
Σε αυτό προσανατολίζομενο και εγώ.
stelios816
09-08-13, 12:00
Σκέψου ότι θα το έχεις σε 1 ημέρα και θα γεμίζεις τώρα, :p
Σε αυτό προσανατολίζομενο και εγώ.
και θα σκεφτεσαι παντα οτι ειναι κινεζικο οποτε θα κοιμασαι υσηχος+-6+-6:D
Anubias έχω 1 χρόνο τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα
stelios816
09-08-13, 12:27
Anubias έχω 1 χρόνο τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα
στον ενα χρονο εχεις βγαλει συμπερασμα για την αξιοπιστια ενος ενυδρειου φιλε μου ? στον αλλο ξυλωθηκε ολοκληρη η οθονη στα 4 χρονια, 2 μερες κολυμπαγε ,για πες του το ξαναπερνει?:D:D
Το diy το κανεις στις διαστασεις που σε βολευει και αυτο ειναι ενα συν.Μεταξυ των δυο επιλογων θα πηγαινα σε diy σιγουρα.Παντως αν ψαξεις μπορει να βρεις κανενα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση εδω μεσα και να βολευτεις.Εγω μ 'αυτα τα τζαμια (12αρια) θα τα εκανα ροντε σιγουρα.Και για να μην παιδευεσαι δωστο να στο κολλησουν να τελειωνεις και αν θες να ζησεις την εμπειρια πανε μαζι του την ωρα που θα το κολλαει.Διαφωνω ριζικα να προσπαθησεις μονος σου να το κολλησεις χωρις να το εχεις ξανακανει στο παρελθον.Συγγνωμη που επιμενω.Επαθα κι εμαθα.;)
στον ενα χρονο εχεις βγαλει συμπερασμα για την αξιοπιστια ενος ενυδρειου φιλε μου ? στον αλλο ξυλωθηκε ολοκληρη η οθονη στα 4 χρονια, 2 μερες κολυμπαγε ,για πες του το ξαναπερνει?:D:D
Έχουν ανοίξει και επώνυμα ενυδρεία δεν λέει κάτι αυτό.
stelios816
09-08-13, 13:06
Έχουν ανοίξει και επώνυμα ενυδρεία δεν λέει κάτι αυτό.
τα παντα ειναι θεμα στατιστικον αλλο 1στα 10 αλλο 5 στα 10;)
ChocolatePuma
09-08-13, 13:07
Στον έναν χρόνο, σίγουρα δεν μπορει να βγει ασφαλές συμπέρασμα για κανένα ενυδρειο
Σ ότι αφορά το θέμα, αν δεν υπάρχει κάποιος ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ να σου κανει τις κολλησεις, θα σου πρότεινα να μην το επιχειρήσεις
Είναι άλλο να έχεις βοήθεια απο κάποιον κι άλλο να έχεις βοήθεια απο κάποιον έμπειρο, που έχει ξανακάνει την ίδια δουλεια αρκετές φορές
Αν δεν υπάρχει αυτο ο έμπειρος, τότε καλυτερα επέλεξε κατι έτοιμο απ το εμπόριο
Πάντα έχει ένα ρίσκο το ενυδρείο και τα μεγάλα που έχουν πολλά λίτρα τα φοβάσαι πιο πολύ για να μην γίνει πισίνα το σπίτι.
Έγω πάντως θα πήγαινα σε ένα έτοιμο όποια εταιρία και εάν το έχει φτιάξει.
τελικα μηπως ειναι μονοδρομος να παω σε κατι ετοιμο??? οι περισοτερες αποψεις απο οτι βλεπω πανε εκει... και οσο για το θεμα που αναφερετε (εμπιστοσυνης) εχω δει πολλα θεματα εδω μεσα με ανοιγματα ενυδρειων που υποτιθετε ειναι κορυφη απο θεμα κατασκευης.... ενα θεμα απο αυτα ηταν και δικο μου... εχω ενα ενυδρειο 200λιτρα μαρκας Μ&Α εδω και 4-5 χρονια και δεν μου εχει παθει απολυτος τιποτα... και το juwel σε 4 μηνες ανοιξε ο πατος....και εκτος απο το δικο μου θεμα εχω δει και αλλα ποστ με juwel ενυδρεια να ανοιγει ο πατος οποτε μαλλον ειναι συνιθες φαινομενο...με λιγα λογια ειναι καθαρα θεμα τι θα σου τυχει ητε ειναι της καλυτερης και ποιο αξιοπιστης κατασκευαστικης εταιριας ητε της χειροτερης.... φιλικα παντα ολα αυτα!! :D:D
Ένα άλλο που φοβάμαι είναι και η ζέστη αυτόν τον καιρό δεν θα κόλλαγα ενυδρείο τόσα λίτρα εάν δεν είχα ένα πολύ δροσερό μέρος για να στεγνώσει.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.