PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρχάριος σε απόγνωση

ευθύμης φ
24-05-13, 23:14
Για σας παιδιά χαιρετώ την παρέα σας γιατί είμαι καινούριος στα ενυδρεία.Έχω λοιπόν ένα 30λιτρο ενυδρεία (51*24*25) και θα ήθελα να βάλω σε αυτό καρχαριάκια ή γαρίδες ή κάποιο είδος γατόψαρου.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Ευθύμης

kgf12345
24-05-13, 23:17
καλωσηρθες.η απογνωση που εχεις τωρα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που θαχεις αν βαλεις τα ψαρια που σκεφτεσαι:Dειναι ολα ακαταλληλα για τα λιτρα σου εκτος ισως απτις γαριδες,αλλα και για αυτες θα δυσκολευτεις πολυ να τις κρατησεις ζωντανες.ειδικα αφου ειναι το πρωτο ενυδρειο σου.

διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους να καταλαβεις τα βασικα και μετα εδω ειμαστε.καλο θαναι να παρεις και μεγαλυτερο ενυδρειο.60λιτρο τουλαχιστον.αν διαβασεις τα υπομνηματα θα καταλαβεις το γιατι....

maria p
24-05-13, 23:26
Καλώς ήρθες Ευθύμη!!!
γιατί είσαι σε απόγνωση?:)

υγ.χα χα και ο τίτλος και η απάντηση ήταν απολαυστικά, να στε καλά και οι δύο:D

nikolaosbouk
25-05-13, 00:49
Όταν λες καρχαριακι εννοείς τον παγκασιους?? Να ξέρεις ότι ελάχιστα ενυδρεία μπορούν να τον φιλοξενήσουν λόγο του μέγεθος που αναπτύσσει στο πέρασμα του χρονου(γίνεται τεράστιος)

Κλεόβουλος
25-05-13, 07:53
Καλωσόρισες!
Ξεκίνα διαβασματάκι και ή θα σου φύγει η απόγνωση ή θα πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Billy T
25-05-13, 08:03
καλώς ήρθες φίλε μου.οι γαρίδες όντως έχουν κάποιες απαιτήσεις και για πρώτο ενυδρείο.θα μπορούσες οριακά να βάλεις έναν Μονομάχο μέσα.αν και καλύτερα ακόμη και γι αυτόν να είχες περισσότερα λίτρα...

ευθύμης φ
25-05-13, 08:04
Λοιπόν παιδιά είδα τον παγκασιους και μου άρεσε πολύ αλλά έμαθα τις διαστάσεις που θα πάρει .....το έβγαλα από το μυαλό μου.Γαριδες είχα πολύ μικρός με τον πατέρα μου στο ίδιο ενυδρεία αλλά λέω πως δεν έχω εμπειρία γιατί το καθάριζε αυτός το ενυδρείο.Επισης διάβασα για έναν red tail Ευχαριστώ για το χρόνο σας

maria p
25-05-13, 08:16
δυστυχώς στα 30λ. μόνο μονομάχο μπορείς να βάλεις κι αυτόν μόνο του με αρκετά φυτά και κατάλληλες συνθήκες νερού.
όχι οτι θα είναι γι αυτόν το ιδανικό σπίτι, όπως σου είπε και κάποιος φίλος παραπάνω αλλά είναι το μικρότερο δυνατόν γι αυτόν.
το πολύ πολύ να βάλεις μαζί του κάποιο σαλιγκάρι.
για γαρίδες θα σου πουν άτομα που ασχολούνται αλλά επειδή είναι ευαίσθητες θα έχεις πρόβλημα να διατηρείς σταθερές συνθήκες νερού σε τόσα λίγα λίτρα.
χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στα προσωπικά σας, σκέφτομαι πως αφού ο πατέρας σου ασχολήθηκε στο παρελθόν ίσως αν ζητήσεις βοήθεια να σε στηρίξει για την απόκτηση κάπως μεγαλύτερου ενυδρείου τουλάχιστον 100λ όπου θα έχεις αρκετές επιλογές και πάλι όχι αυτών των ψαριών που έχεις αναφέρει, τα οποία θέλουν πραγματικά πολύ μεγάλα ενυδρεία.
διάβασε, σκέψου, συνέχισε να ρωτάς ότι θέλεις και πράξε υπεύθυνα

ευθύμης φ
25-05-13, 08:18
Επίσης αυτή τη στιγμή μέσα στο ενυδρείο ζει ένας κάβουρας rainbow σχετικά μεγάλος σε μέγεθος και ηλικία.Το ενυδρείο έχει υπόστρωμα και διάφορα είδη coastal rock και ένα κοράλι από pet shop.Αρχισα να ρωτάω για αλλά ζώα επειδή είναι κοντά στην ώρα του (μιας και έχει πέσει και σε κατάθλιψη επειδή πέθανε η συγκατοικος του).Ετσι λοιπόν στραφηκα σε αλλά ζώα γιατί α καβουρας είναι για βιβαριουμ και ήθελα ενυδρείο και στο pet shop μου είπαν ότι είναι για ενυδρείο :smt076

maria p
25-05-13, 08:29
πόσο καιρό τον έχεις?
βάλε μας μια φωτογραφία του να τον δούμε και να δούμε και πως έχεις την εγκατάσταση. του έχεις στεγνή περιοχή?
ας ζήσει καλά μέχρι την τελευταία του μέρα, μην βιάζεσαι....έτσι κι αλλοιώς το ενυδρείο είπαμε δεν είναι κατάλληλο για κάτι ιδιαίτερο.

ευθύμης φ
25-05-13, 08:39
Να σας πω την αληθεια το ενυδρειο δεν ειναι για ψάρια!Το είχα πάρει για sand boa o οποίος αρρώστησε και πήγε απο σαλμονελα :-(:-(:-(:-(.Ετσι λοιπόν στράφηκαν στα ψάρια επειδή είχα το ενυδρειο και πίστευα πως μπορω να βάλω κάτι απο αυτά που έγραψα γιατί κάθισα και έψαξα.Ο παγκασιους και red tail μου άρεσαν εκπληκτικά πολυ εώς τόσο που τους λατρεψα όπως και τα γατόψαρα.Μπορει κάποιος να μ προτείνει ενυδρειο σε καλή τιμή κα κοντά στη Θεσσαλονίκη ?

:rolleyes:

ChocolatePuma
25-05-13, 08:52
Να σας πω την αληθεια το ενυδρειο δεν ειναι για ψάρια!Το είχα πάρει για sand boa o οποίος αρρώστησε και πήγε απο σαλμονελα :-(:-(:-(:-(.Ετσι λοιπόν στράφηκαν στα ψάρια επειδή είχα το ενυδρειο και πίστευα πως μπορω να βάλω κάτι απο αυτά που έγραψα γιατί κάθισα και έψαξα.Ο παγκασιους και red tail μου άρεσαν εκπληκτικά πολυ εώς τόσο που τους λατρεψα όπως και τα γατόψαρα.Μπορει κάποιος να μ προτείνει ενυδρειο σε καλή τιμή κα κοντά στη Θεσσαλονίκη ?
:rolleyes:

Ριξε μια ματιά εδώ
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=80&ManufID=&show=grid ή βάλε μια αγγελία στην οποία θα περιγράφεις αυτό που ψάχνεις
Πότε δεν ξέρεις...;)

ευθύμης φ
25-05-13, 09:09
Υπάρχει pet supermarket στην Θεσσαλονίκη ?Οσο για αυτό σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά μου φαίνονται ακριβά και δν έχουν τα λίτρα που θέλω.Αν ξέρει κανείς για το petsupermarket ας νου απαντήσει
-------------------------
55 ευρώ ειναι καλά για ενα ενυδρειο 63 λίτρα ?

ChocolatePuma
25-05-13, 09:10
Υπάρχει pet supermarket στην Θεσσαλονίκη ?Οσο για αυτό σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά μου φαίνονται ακριβά και δν έχουν τα λίτρα που θέλω.Αν ξέρει κανείς για το petsupermarket ας νου απαντήσει

Πόσα λίτρα ψάχνεις?
Διαστάσεις?
Με βάση ή χωρίς?
Πλήρως εξοπλισμένο ή μόνο γυάλα με καπάκι?
Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις μόνο για το ενυδρείο?

Άμα μάθουμε αυτά...οι προτάσεις θα είναι πιο συγκεκριμένες ;)

ευθύμης φ
25-05-13, 09:30
Λίτρα:60-70
Τιμή:50-60€
Καπάκι:ναι
Βάση:δεν έχω πρόβλημα παίρνω όμως και χωρίς αν ειναι πιο φθηνό
Διαστάσεις 60*30*35

maria p
25-05-13, 09:32
τα ψάρια που σου αρέσουν δεν ταιριάζουν γι αυτά τα λίτρα που ψάχνεις. βέβαια σ αυτά τα λίτρα θα έχεις αρκετές επιλογές όπως αυτές
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
αν σου αρέσει κάτι από αυτά, προχώρα σ αυτή την λύση

δες τις αγγελίες που ήδη υπάρχουν στο φόρουμ και αλλού
ανέβασε δική σου αγγελία για ότι ζητάς στο κατάλληλο πεδίο

Billy T
25-05-13, 09:38
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71998
αυτό σου κάνει;βέβαια είναι πιο πάνω σε λεφτά από αυτά που είπες αλλά δεν είναι απλά η γυάλα.τα έχει όλα.πρώτα απ όλα όμως όπως είπε και η Μαρία μην κάνεις μια αγορά που τελικά δεν σε εξυπηρετεί και χρειάζεσαι άλλο μετά.

ευθύμης φ
25-05-13, 11:00
Δεν θέλω να πω ότι αυτά που λέτε ειναι λάθος απλά θέλω αν ρωτήσω αν ενα καρχαριακι red tail που το μέγεθος του φτάνει τα 15 εκ. Μπαίνει σε αυτό το ενυδρειο που θέλω να πάρω
Αυτό με τα 55€ κοιτούσα
http://www.petsupermarket.gr/190/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%C F%82/hagen-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1.h tml

Kostas12
25-05-13, 11:08
Το red tail shark θέλει πολύ περισσότερα λίτρα.
Δες το προφίλ του εδώ (http://www.seriouslyfish.com/species/epalzeorhynchos-bicolor/)

maria p
25-05-13, 11:10
αν εννοείς αυτό το ψαράκι, διάβασε εδώ τις ελάχιστες απαιτήσεις ενυδρείου
δίνει ελάχιστο μήκος 1,20μ.
http://www.seriouslyfish.com/species/epalzeorhynchos-bicolor/
κι ο καθένας από μας ανατρέχει σε πηγές όπως κι εσύ. ψάχνουμε δεν είναι κάποιος παντογνώστης.
επίσης κάποιος από μας δεν έχει να κερδίσει κάτι αν διαλέξεις το ένα ή το άλλο ψάρι.
απλά προσπαθούμε να σου δώσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστές πληροφορίες ωστε και το ψάρι να περάσει καλά κι εσύ να μην ταλαιπωρείσαι από λάθος επιλογές.
γιατί οι λάθος επιλογές πέρα από τις λύπες που μας δινουν, μας κάνουν να χαλάμε και πολλά χρήματα, φάρμακα, άλλα ψάρια κτλ.
Το red tail shark θέλει πολύ περισσότερα λίτρα.
Δες το προφίλ του εδώ (http://www.seriouslyfish.com/species/epalzeorhynchos-bicolor/)
γράφαμε ταυτόχρονα :)

Alex_Salonica
25-05-13, 11:11
Καλώς ήρθες και καλό διάβασμα

ευθύμης φ
25-05-13, 11:22
Μήπως υπάρχει κάποιο είδος ψαριού μαλακιου ή ασπονδυλου το οποίο ζει στα λίτρα μου και θυμίζει καρχαρία (εκτός του silver shark)

maria p
25-05-13, 11:28
δεν μοιάζει με καρχαριάκι αλλά για δες αυτά, περιλαμβάνονται στις προτάσεις για 60λ
http://www.seriouslyfish.com/search/celestichthys+margaritatus

ευθύμης φ
25-05-13, 11:30
Οκ καλό ειναι .Ευχαριστω για τον χρόνο σας !:rolleyes:ΘΑ ψάξω και θα σας ενημερώσω το συντομότερο δυνατό !!!!!!:cool:

harris samos
25-05-13, 11:54
σε 60 λιτρα δε νομιζω να βρεις κατι που ψαχνεις

αν κατσεις και δεις την ανατομια αυτον τον ψαριων που θελεις θα καταλαβεις οτι ειναι ψαρια που θελουν πολυ απλα ειδικα τα βαλα γινοντε και μεγαλα και θελουν κοπαδι οποτε παμε σε 1 τονο ενυδρειο

οι παγκασιοι ποταμι

και τα λαμπεο θελουν μεγαλα ενυδρεια λογο επιθετηκοτητας

δυστυχος τα 60 λιτρα που θελεις δε χωρανε τετεια ψαρακια μεσα εγω θα σου προτηνα κατι σε ζοωτοκο μικρο και χρωματιστο για αρχη και αμμα βρεις καταληλο ενυδρειο παμε και σε τετεια ψαρακια :smt023
δεν μοιάζει με καρχαριάκι αλλά για δες αυτά, περιλαμβάνονται στις προτάσεις για 60λ
http://www.seriouslyfish.com/search/celestichthys+margaritatus
εγω cpd σε αρχαριο δε θα προτυνα ποτε αυτα τα ψαρακια ζουνε συνεχεια μεσα στο στρες ολο κρυμενα ειναι φωτοφοβικα ολα τα χουν θελουν λιγη εμπειρια για να μη τρωμαζουν :rolleyes:

maria p
25-05-13, 11:57
ευχαριστώ πολύ Χάρη για την βοήθεια!!!:)
μακάρι να μπορέσαμε να βοηθήσουμε λίγο και τον Ευθύμη

ευθύμης φ
25-05-13, 11:58
παιδιά βρήκα ένα ενυδρείο 91 λιτρα 40 ευρώ !!!!!!!!!!\
κάνει για ένα red tail shark?

harris samos
25-05-13, 12:01
να σε ρωτησω κατη φιλε γιατι σονη και καλα θες κατι που να τελειονει σε shark ? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
θες θυρευτη ?

Kostas12
25-05-13, 12:01
Δεν διάβασες το προφίλ του, θέλει πάνω από 200 λίτρα ενυδρείο,
εάν ανέβεις στα 200 λίτρα τότε ναι

Kotsos
25-05-13, 12:04
παιδιά βρήκα ένα ενυδρείο 91 λιτρα 40 ευρώ !!!!!!!!!!\
κάνει για ένα red tail shark?είναι 120χ45 ?

harris samos
25-05-13, 12:08
παιδια μη μπερδευεστε το λαμπεο θελει 200 λιτρα λογο επιθετικοτητας

ευθύμης φ
25-05-13, 12:16
θηρευτη θελω αυτο ακριβως

και οχι το ενυδρειο ειναι στο ricardo 64χ40χ40 104 λιτρα σορυ
ακριβως θηρευτη θελω

το ενυδρειο ιν 64χ40χ40 και 104 λιτρα
είναι 120χ45 ?

οχι δεν ειναι τοσο ιν 64*40*40
γιατι οι προηγουμενες απαντησεις χαθηκαν?
δεν τις βλεπω στο pc μου

maria p
25-05-13, 12:19
γύρισε σελίδα είναι στο 1

Kotsos
25-05-13, 12:23
Μπορείς να βάλεις τα φοβερά και τρομερά kill fish :D
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/killi.htm

harris samos
25-05-13, 12:24
αυτα τα ψαρια που ζητας τοτε ειναι λαθος

τι θα λεγες κατι σε πιρανχα ? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Kostas12
25-05-13, 12:31
Ανέβα σε λίτρα και μετά οι επιλογές σου θα αλλάξουν κατά πολύ.

ευθύμης φ
25-05-13, 12:36
Ωραια τα killfish πολυ ωραια αλλα δεν μου αρεσει κατι πανω τους και απο οτι διαβασα δεν ειναι επιθετικα.Οσο για τα πιρανχας μπα ειναι κοπαδοψαρα και εγω θελω κατι σχετικα μεγαλο που να μπαινει μονο του στο ενυδρειο
πως ανεβαζω εικονες
??????

harris samos
25-05-13, 12:42
σε ενα ενυδρειο 120 -200 λιτρα θα σου προτεινα ενα κοπαδι
Exodon paradoxus

Bucktooth Tetra :smt055:smt055:smt055

http://www.seriouslyfish.com/species/exodon-paradoxus/

tUvCH7Iif9s:smt023
Ωραια τα killfish πολυ ωραια αλλα δεν μου αρεσει κατι πανω τους και απο οτι διαβασα δεν ειναι επιθετικα.Οσο για τα πιρανχας μπα ειναι κοπαδοψαρα και εγω θελω κατι σχετικα μεγαλο που να μπαινει μονο του στο ενυδρειο
πως ανεβαζω εικονες
??????θεσ και μεγαλο και μονο του ????? θες λιτρα
Serrasalmus rhombeus

Black Piranha/Rhom

450 λιτρα για ενα ψαρι πως σου φενετε ?

:rolleyes::rolleyes:

toA72o5kaD8

ευθύμης φ
25-05-13, 12:43
θηρευτες μπαινουν μονο σε πολλα λιτρα?

maria p
25-05-13, 12:45
σου είπε πιράνγχας ο Χάρης που δεν σ αρέσουν. ανάλογα με το μέγεθος και την κίνηση πάνε τα λίτρα

Κλεόβουλος
25-05-13, 12:52
Ευθύμη είσαι μόνο 12 χρονών?
Θα πρότεινα να διαβάσεις πρώτα καλά τα Υπομνήματα σ' αυτή τη κατηγορία.
Ξεκίνα μ' ένα 60άλιτρο και με εύκολα ψαράκια
και έχεις χρόνο για τα "δύσκολα". ;)

Χάρηηηη άσε το παιδί βρε, με τα πιράνια και τους κροκόδειλους :D

harris samos
25-05-13, 12:57
οι θυρευτες δεν ειναι μικρα ψαρακια

παντος μη νομιζεις οτι οτι και να βαλεις θα ειναι ο τρομερος δολοφονος για καμια κατεψυγμενη γαριδα καλος θα ειναι στα λεω για να μη περνει το μυαλο σου αερα και νομιζεις οτι και τη εχεις μεσα στο ενυδρειο και αρχησεις να πετας μεσα ζωντανα ψαρακια για επιδειξη του φανταστικου δολοφονου αν το κανεις αυτο το μονο που θα καταφερεις ειναι να τον κολυσεις καμια αρρωστια και να τον στειλεις στον αγιο πετρο :rolleyes:

Χάρηηηη άσε το παιδί βρε, με τα πιράνια και τους κροκόδειλους :Dμη βαρας ρε κλεο δε το δα :smt102:smt073:smt087

maria p
25-05-13, 13:00
Κάτι έχει βάλει στο μυαλό του ο Ευθύμης και πρέπει να το συζητήσει για να μην κάνει κάποια λάθος επιλογή.
Υ.Γ.
Χάρη ευχαριστώ!!! και συγγνώμη αν σε μπέρδεψα

Κλεόβουλος
25-05-13, 13:02
μη βαρας ρε κλεο δε το δα

:smt056 :smt104

ευθύμης φ
25-05-13, 13:06
Ενταξει ειμαι μικρος αλλα τι σχεση εχει η ηλικια?

harris samos
25-05-13, 13:08
Κάτι έχει βάλει στο μυαλό του ο Ευθύμης και πρέπει να το συζητήσει για να μην κάνει κάποια λάθος επιλογή.
Υ.Γ.
Χάρη ευχαριστώ!!! και συγγνώμη αν σε μπέρδεψα

αυτο πιστευω και εγω γιαυτο εγραψα το παραπανω μηνυμα ειχα την ιδια συζητηση στο φβ με ενα παιδακι λιγο μεγαλυτερο τις προαλες

αλλα πραγματικα εχω μια απορια ποιος γονιος περνει στο παιδι του αληγατορα χαθηκανε τα κουνελια τα γατακια τα σκυλακια :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

δε με μπερδεψες μαρακι μονος μου μπερδευτικα ;););):smt023
Ενταξει ειμαι μικρος αλλα τι σχεση εχει η ηλικια?
θα σου εξυγησουμε αμεσος

για ποιο λογο διαλεγεις θυρευτη και οχι ενα αλλο ειδος ψαριου ποιο κοινονικου ποιο συνηθησμενου τελος παντον ?

ευθύμης φ
25-05-13, 13:10
Αλλα κλεοβουλε τωρα που το σκεφτομαι εχεις και ενα δικιο σε αυτο που λες.Εεε καλως κακως θα σε ακουσω!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DΘα προτιμησω πιο μικρα ψαρια με λιγοτερες απαιτησεις.Αλλα εχω μια ακομη απορια.

Το γατοψαρο μπαινει σε ενυδρειο 104 λιτρων?
Σκεψου πως εχω εναν αδερφο 16 που με εχει επηρεασει πολυ με αυτα τα ζωα
θα καταλαβεις

maria p
25-05-13, 13:15
Σκεψου πως εχω εναν αδερφο 16 που με εχει επηρεασει πολυ με αυτα τα ζωα
θα καταλαβεις
Ευθύμη μου νομίζω το πρωί που το κοίταξα και το δικό σου προφίλ, 16χρ. έγραφε....
εκφράζεσαι και γράφεις και αρκετά σωστά και μπράβο σου και νόμιζα πραγματικά πως είσαι 16. να ζήσεις παιδί μου :)

harris samos
25-05-13, 13:15
ποιο γατοψαρο μας εχεις μπερδεψει :rolleyes:

ευθύμης φ
25-05-13, 13:21
σε ευχαριστω πολυ αλλα καταλαβα και τι εννοει ο κλεοβουλος
και παλι καλα που το ειπε γιατι ειχα παραφερθει!
απλο γατοψαρο αυτα πουα,μαυρα,ασπρα και δν ξερω γω ποσα χρωματα βγαινουν
Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο πυ αφιερωσατε στο θεμα μου και που με βαλατε να σκεφτω πριν κανω την βλακεια (συγνωμη κιολας).Θα στραφω οπως ειπα και πιο πριν σε πιο ευκολα στην φροντιδα ψαρια

Με ολο το σεβασμο ευθύμης

harris samos
25-05-13, 13:22
σε ευχαριστω πολυ αλλα καταλαβα και τι εννοει ο κλεοβουλος
και παλι καλα που το ειπε γιατι ειχα παραφερθει!
απλο γατοψαρο αυτα πουα,μαυρα,ασπρα και δν ξερω γω ποσα χρωματα βγαινουν
ε γινε ποιο συγκεκριμενος υπαρχουν χιλιδες γατοψαρα

παντος εγω θα σου ελεγα γκαπι για αρχη με κανα σαλιγκαρο να εκτυμησεις και τη ζωη μια που θα παλευεις να σωσεις τα μικρα που θα γενιουντε καθε μηνα και δεν εχουν και τρελες απαιτησεις νερου:rolleyes:

Κλεόβουλος
Αλλα κλεοβουλε τωρα που το σκεφτομαι εχεις και ενα δικιο σε αυτο που λες.Εεε καλως κακως θα σε ακουσω!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DΘα προτιμησω πιο μικρα ψαρια με λιγοτερες απαιτησεις.Αλλα εχω μια ακομη απορια.

Το γατοψαρο μπαινει σε ενυδρειο 104 λιτρων?

Χαίρομαι ιδιαίτερα :smt023
Υπάρχουν γατοψαράκια που μπαίνουν άνετα σε 100 λίτρα.
Προτείνω να ξεκοκκαλίσεις αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
Ότι απορίες έχεις να ρωτάς ελεύθερα
κι όπως βλέπεις εδώ υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουν να κάνεις σωστές επιλογές ;)

stanlee
Καλώς ήρθες στην παρέα Ευθύμη...Απόγνωση ΟΧΙ.....Διάβασμα ΝΑΙ...Ξεκίνα να διαβάζεις τα σχετικά άρθρα για αρχάριους και είμαστε όλοι εδώ στη διάθεσή σου για τυχόν απορίες ώστε να φτιάξεις ένα όμορφο και προπάντων σωστό ενυδρείο:)

ευθύμης φ
25-05-13, 13:27
κλεοβουλε αν σου ειναι ευκολο στειλε μου με λινκ το γατοψαρο για τα 100 λιτρα
και τα γκαπι εινα καλη ιδεα

nikolakis94
25-05-13, 13:27
Καλως ηρθες ευθυμη.Διαβασε τα υπομνηματα και μετα πηγαινεις σε απλα ψαρια για αρχη.Για θηρευτες ειναι νωρις ακομα.

Κλεόβουλος
25-05-13, 13:50
http://www.planetcatfish.com/common/genus.php?genus_id=1
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/corydoras.htm

ChocolatePuma
25-05-13, 14:03

Χάρηηηη άσε το παιδί βρε, με τα πιράνια και τους κροκόδειλους :D

To καλύτερο ποστ που διάβασα!
Κι εγώ 60λιτρο εχω!!
Γι αυτό νιώθω σαν 12χρονος???????? :smt023;):D:p:cool:

(πέρα απ την πλάκα, συμφωνώ απόλυτα - επίσης βλέπω πως όλο και περισσότεροι μικροι ασχολούνται με το χόμπι, ξεκινώντας με τελειως λαθος τρόπο και χωρις την επιβλεψη των γονεων τους!!!!)

Billy T
25-05-13, 14:23
δεν ειναι θεμα επιβλεψης.ειναι θεμα κακης ενημερωσης των πετ σοπ.οταν θες πχ να κανεις δωρο στο παιδι σου κανενα ψαρακι και πας στο πετ σοπ και σου δινει ο αλλος ενα πλαστικο ενυδρειακι το πολυ 10λιτρα αν εισαι τυχερος με δυο χρυσοψαρα μεσα ε τι να πεις?οκ.πηγε πριν κατι χρονια ο παππους μου σε ενα πετ σοπ να παρει ψαρια για τον αδερφο μου που ηθελε (πριν αρχισω να ασχολουμαι με τα ενυδρεια) και του εδωσαν δυο χρυσοψαρα σε ενα ενυδρειο 20*20*12 (μ*υ*π).ε αντε γεια.οση αγαπη και να τους δωσουν μετα τα παιδια ειναι τελειωμενη υποθεση αυτα τα ψαρακια...:(

harris samos
25-05-13, 14:40
ναι αλλα ο παππους αγορασε χρυσοψαρα

οχι βοα οχι αλιγατορα οχι καμια ταραντουλα οχι γολιαθ τιγροψαρο ουτε κανα λισασμενο pitbull ελπιζω να καταλαβες τη λεμε ;)

Billy T
25-05-13, 15:05
μαλλον ημουν λιγο εκτος θεματος.νομιζα λεγοντας με το χομπυ και λαθος τροπο κτλ οτι εννοουσες με ψαρια σε λιγα λιτρα,με κακες συνθηκες κτλ...

gianni zym
26-05-13, 00:19
ευθύμη καλώς ήρθες.
βάλε τον μπαμπά σου να διαβάσει, ότι όλοι σου λένε για μεγαλύτερο ενυδρείο
και θα με θυμηθείς.

ευθύμης φ
26-05-13, 08:32
Τον κατάφερα να πάρουμε ένα μεγαλύτερο (91 ή 104)λίτρα

ChocolatePuma
26-05-13, 09:00
Τον κατάφερα να πάρουμε ένα μεγαλύτερο (91 ή 104)λίτρα

Μια χαρα είναι τα λίτρα για ξεκίνημα, αρκεί να διαλέξετε ψάρια που ταιριάζουν σ αυτά τα λίτρα

Ξεκινήστε διάβασμα με τον μπαμπα σου και ότι απορρία έχετε...γι αυτό υπάρχει το φόρουμ

Και μην κάνετε βιαστικές κινήσεις, που κοστίζουν σε ζωές...και χρήματα!

delta66
26-05-13, 12:01
Αν θες να μην εχεις προβληματα (ιδιως τωρα που εισαι στην αρχη κι εσυ, και το ενυδρειο θα ειναι αστρωτο κλπ), απο τα ψαρια που νομιζεις με το ματι οτι χωρανε στο ενδυρειο, βαλε .... το 1/5 εως 1/10 απο αυτα. (αναλογα ποσο αχορταγο ειναι το ματι σου) ;)
Στην αρχη το "στρωνεις" πρωτα το ενυδρειο, και μετα βαζεις ψαρια (σιγα σιγα, οχι ολα μαζι) οπως θα διαβασεις στα υπομνηματα.