Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : προβλημα σε ριο 180

billyss
11-01-13, 16:57
Γεια σας και παλι καλη χρονια σε ολους. Μου προεκυψε ενα προβλημα στο ριο 180. η κοντρα που εχει στη μεσαη ξεκολλησε η σιλικονη απο την μια γωνια με αποτελεσμα το ενυδρειο να κανει κοιλια στην μεση 0,7 cm. Ειναι επικινδυνο? τι μπορω να κανω? βαζω και μια φωτογραφια για να δειτε πιο σημειο λεω.

ΜΙΜΗΣ
11-01-13, 17:56
ειναι μεσα στην εγγυηση?
ενας φιλος μου με ριο400 ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα και φωναξε
ειδικο για να του βαλει κοντρα

billyss
11-01-13, 18:12
ειναι μεσα στην εγγυηση?
ενας φιλος μου με ριο400 ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα και φωναξε
ειδικο για να του βαλει κοντραναι εχω εγγυηση το καλυπτει? ναι αυτο με την κοντρα το εχω διαβασει αλλα το ενυδρειο ειναι γεματο αυτη τη στιγμη.

ΜΙΜΗΣ
11-01-13, 19:26
δεν ξερω αν το καλυπτει
παρτους τηλ η πανε εκει που το πηρες και πες τους να το φτιαξουν.
θα κατεβασεις την σταθμη του νερου
αρκετα 40% και με ανοιχτο καπακι και χαμηλα το θερμαντικο σωμα
για να μην εχεις μεγαλη εξατμηση.
αλλα θελει καλο μαστορα να κανει τις πατεντες του.

Butterfly
11-01-13, 19:33
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62191&highlight=%EA%EF%ED%F4%F1%E1+rio)... έχει ξανά αναφερθεί

Η φωτογραφία είναι από το δικό σου RIO180 γιατί είναι ΙΔΙΑ με το άλλο θέμα που ανέβασα...!!!

billyss
11-01-13, 20:05
δεν ξερω αν το καλυπτει
παρτους τηλ η πανε εκει που το πηρες και πες τους να το φτιαξουν.
θα κατεβασεις την σταθμη του νερου
αρκετα 40% και με ανοιχτο καπακι και χαμηλα το θερμαντικο σωμα
για να μην εχεις μεγαλη εξατμηση.
αλλα θελει καλο μαστορα να κανει τις πατεντες του. αυτο ειναι ενα θεμα το εχω παρει απο θεσσαλονικη αλλα τωρα ειμαι καλαματα! αυτο το 40% με προβληματιζει γιατι θα πρεπει να βγαλω τα ψαρια. και θα πρεπει να βρω καποιον που να ξερει να το φτιαξει.

Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62191&highlight=%EA%EF%ED%F4%F1%E1+rio)... έχει ξανά αναφερθεί

Η φωτογραφία είναι από το δικό σου RIO180 γιατί είναι ΙΔΙΑ με το άλλο θέμα που ανέβασα...!!! ναι την φωτογραφια την πηρα απο εκεινο το post.

giannisqq
11-01-13, 21:42
Δεν γίνεται να το κανείς μόνος σου με ενυδρειακη σιλικονη?

billyss
11-01-13, 22:06
Δεν γίνεται να το κανείς μόνος σου με ενυδρειακη σιλικονη? μαλλον αυτο θα κανω. πρωτα πρεπει να το αδειασω αρκετα και μετα να μετρησω για να κοψω την γυαλινη κοντρα σωστα?

giannisqq
11-01-13, 22:56
Κατέβασε το νερό μέχρι να φύγει η κοιλιά που κάνει....

andy1976
11-01-13, 23:14
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο Rio 180 kai sto Rio 125!Μην πανικοβαλεσαι το ποιο πιθανο ειναι αυτη η παραμορφοση να ειναι πλεον μονιμη!!!Αδειασε οσο περισσοτερο νερο μπορεις και μετρα παλι.Αν δεν επανελθει τοτε ειναι πλεον μονιμη και δεν μμπορεις να κανεις και πολλα!!!Αν επανελθει τοτε με μια κοντρα διορθωνεται ευκολα!!Εγω παντως στη θεση σου θα ενανα χρηση της εγγυησης και θα ζηταγα αλλαγη!!!Μου εχουν αλλαξει φωτιστικο και στα δυο ενυδρεια επειδη ηταν μεσα στην εγγυηση στο Petcity!!Ποσο μαλλον για ενα τετοιο προβλημα ασφαλειας!!!

billyss
12-02-13, 16:26
σημερα που ειχα περισσοτερο χρονο καθησα και μετρησα την κοιλια που κανει ειναι 0,4cm . απο το μαγαζι που το αγορασα πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση. σημερα θα στειλω και e-mail στην juwel. αυτο που θα κανω ειναι να κοψω μια γυαλινη κοντρα πλατους 7 cm και να την βαλω κατω απο την πλαστικη που υπαρχει για σιγουρια. το μονο που προβλημα ειναι οτι πρεπει να αδειασω πανω απο το μισο νερο και μεσα εχω ψαρια, αρκετα φυτα...
Πως μπορω να μετρησω ακριβως το μηκος που θα χρειαστω για την κοντρα?

sharred
12-02-13, 16:38
Έχουν εγγύηση τα ενυδρεια της Rio? πόσο καιρο έχουν; Το δικο μου είναι Rio Jewel 100 λίτρων.

billyss
12-02-13, 16:39
Έχουν εγγύηση τα ενυδρεια της Rio? πόσο καιρο έχουν; Το δικο μου είναι Rio Jewel 100 λίτρων.2 χρονια γραφει στο site της juwel

Skydiver
12-02-13, 17:16
σημερα που ειχα περισσοτερο χρονο καθησα και μετρησα την κοιλια που κανει ειναι 0,4cm . απο το μαγαζι που το αγορασα πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση. σημερα θα στειλω και e-mail στην juwel. αυτο που θα κανω ειναι να κοψω μια γυαλινη κοντρα πλατους 7 cm και να την βαλω κατω απο την πλαστικη που υπαρχει για σιγουρια. το μονο που προβλημα ειναι οτι πρεπει να αδειασω πανω απο το μισο νερο και μεσα εχω ψαρια, αρκετα φυτα...
Πως μπορω να μετρησω ακριβως το μηκος που θα χρειαστω για την κοντρα?

Μέτρα την απόσταση που έχουν (εσωτερικά) το εμπρός με το πίσω ακριβώς δίπλα από της πλαϊνές πλευρές. Αυτή η απόσταση πρέπει να υπάρχει και στο κέντρο του ενυδρείο. Εγώ με άλλο απορώ. Ας πούμε πως κόβεις την κόντρα που θέλεις στις σωστές διαστάσεις, αδειάζεις και το νερό, πως θα κρατήσεις τα τζάμια (κέντρο εμπρός - πίσω, εκεί που θα βάλεις την κόντρα) ώστε να πιέζουν την κόντρα και να κωλύσει η σιλικόνη; :smt017

billyss
12-02-13, 19:06
Μέτρα την απόσταση που έχουν (εσωτερικά) το εμπρός με το πίσω ακριβώς δίπλα από της πλαϊνές πλευρές. Αυτή η απόσταση πρέπει να υπάρχει και στο κέντρο του ενυδρείο. Εγώ με άλλο απορώ. Ας πούμε πως κόβεις την κόντρα που θέλεις στις σωστές διαστάσεις, αδειάζεις και το νερό, πως θα κρατήσεις τα τζάμια (κέντρο εμπρός - πίσω, εκεί που θα βάλεις την κόντρα) ώστε να πιέζουν την κόντρα και να κωλύσει η σιλικόνη; :smt017 πιστευω οτι οταν το αδειασω αρκετα θα ερθει στα ισια του το ενυδρειο (αν και σημερα εβγαλα 70 λιτρα για δοκιμη και δεν ηρθε στα ισια ) οποτε μετα θα μπαινει ακριβως η κοντρα και θα την κρατησω με σφιχτηρες καπως ετσι (δες το τελευταιο ποστ) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20947&highlight=%F0%F1%EF%E2%EB%E7%EC%E1+%F4%E7%ED+%EA%E F%ED%F4%F1%E1+%F3%F4%EF+%F1%E9%EF+180&page=2

ΜΙΜΗΣ
13-02-13, 11:04
πολυ καλο ετσι να το κανεις
απλα παρε οσο πιο ακριβεις μετρα.
να ειναι στο χιλιοστο η διαφορα