Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αρχαριος! φυτεμενο η οχι?

alchemist
17-11-12, 15:18
Γεια σας παιδια!

Περιμενω απο βδομαδα ενα 54 λιτρο ενυδρειο τελικα!
Θελω να το φυτεψω(κυριως moss μ αρεσει πολυ και καμια ανουμπια) αλλα φοβαμαι μν
μου πεσουν πολλα για πρωτο ενυδρειο...
αν βαλω πρωτα τα ψαρια κ αργοτερα το φυτεψω υπαρχει προβλημα?
η αν αποφασισω να το φυτεψω εξ αρχης θα ειναι δυσκολο?
θα θελει πολυ προσοχη?το καθαρισμα ειναι πιο δυσκολο?

stelios816
17-11-12, 15:23
πρωτα απο ολα καλο στρωσιμο .η moss και η anubies ειναι πολυ ευκολα βαλτα χωρις να τα φοβασαι καθολου πριν τα ψαρια η μετα οπως θες εσυ δεν σε περιοριζει κατι.

nazgul
17-11-12, 16:15
Εγω θα σου προτεινα να κανεις το "στησιμο" που θελεις στο ενυδρειο σου πριν βαλεις ψαρακια, γιατι μετα θα φοβασαι να βαλεις πολυ χερι μεσα. Μη φοβασαι, καν' τα ανω κατω μεχρι να βρεις τι σου αρεσει και μετα αρχιζεις στρωσιμο και βαζεις ψαρακια με το καλο. Δεν προκειται να ενοχληθει κανενας :D. Οι ανουμπιες δεν παθαινουν τιποτα ουτε με αμμωνια, ουτε με τιποτα. Αν θελεις να βαλεις αλλα φυτα, μερικα δεν αντεχουν την πολλη αμμωνια, αν προκειται να στρωσεις με τον παραδοσιακο τροπο.

kgf12345
17-11-12, 20:29
δεν ειμαι τοσο σιγουρος πλεον για το ποσο αντεχουν οι ανουμπιες την αμμωνια.(βλ.το θεμα του lionor στα χρυσοψαρα).
αν θες να εισαι σιγουρος και να μην εχεις αγχος ουτε για τα ψαρια,ουτε για τα φυτα,πρωτα στρωσιμο κ μετα ολα τα αλλα.μονο την αμμο,χαλικι κλπ μεσα που θα βαλεις στο βυθο.

alchemist
17-11-12, 21:43
Εννοειται πως θα κανω το στρωσιμο παιδια...
απο τη μερα π εγινα μελος εχω βγαλει τα ματια μου στην οθονη!!
Εχω παραγγειλει και ολα τα απαραιτητα τεστ,κομπλε!
Απλα ρωταω γιατι κατι εχει παρει το ματι μου για λιπασματα και υποστρωμα,
δεν χρειαζεται κατι τετοιο?γιατι αν χρειαζεται πρεπει να το βαλω πριν απ ολα..
θελω να κανω moss carpet κυριως και κανα 2 φυτα π να μν θελουν προσοχη
μη πεσω επιτοπου στα βαθεια!

kgf12345
17-11-12, 23:11
ολα καλα οπως τα περιγραφεις, μεχρι εκει που λες για το "moss carpet":Dπως το εχεις στο μυαλο σου?γιατι τα "χαλιά" συνηθως εχουνε και απαιτησεις.αναλογα τι φυτα σκεφτεσαι να βαλεις ομως.θα σου πουνε τι επιλογες εχεις οι φυτεμενοι εδω μεσα.

alchemist
18-11-12, 13:47
καλα δν θα στρωσω κ γηπεδο ποδοσφαιρου...:p
για αρχη θελω να βαλω λιγο εδω λιγο εκει...
παντως χρειαζεται υποστρωμα ειδικο για φυτα κ ετσι
η ειναι προαιρετικο?

eimaste aR21rwstoi
18-11-12, 13:54
εννοειται οτι θα βαλεις φυτα μεσα,εχει αλλη χαρη το ενυδρειο με φυτα μεσα!!!!

ακολουθεις τα εξης βηματα...
στρωσιμο με μπολι να μην παιδευεσαι κιολας
φυτεμα φυτων την αλλη μερα
μια μετρηση για σιγουρα
και μπλουμ τα ψαρια!!!
απο ψαρια τι σκεφτεσαι αληθεια?

kgf12345
18-11-12, 14:02
παντως χρειαζεται υποστρωμα ειδικο για φυτα κ ετσι
η ειναι προαιρετικο?

δεν ειναι παντα απαραιτητο.εξαρταται απτα φυτα που θα βαλεις.βρες τα φυτα που σου αρεσουνε και θα σου πουνε οσοι ξερουνε απο φυτα τι χρειαζεται το καθενα για να διαλεξεις.τον καταλογο της τροπικα (http://www.tropica.com/en/plants/use/foreground.aspx) τον εχεις δει?αν οχι ψαξτον καλα για αρχη.

alchemist
18-11-12, 14:26
δεν ειναι παντα απαραιτητο.εξαρταται απτα φυτα που θα βαλεις.βρες τα φυτα που σου αρεσουνε και θα σου πουνε οσοι ξερουνε απο φυτα τι χρειαζεται το καθενα για να διαλεξεις.τον καταλογο της τροπικα (http://www.tropica.com/en/plants/use/foreground.aspx) τον εχεις δει?αν οχι ψαξτον καλα για αρχη.

δλδ για ανουμπια κ moss δν χρειαζεται υποστρωμα ε?
-------------------------
εννοειται οτι θα βαλεις φυτα μεσα,εχει αλλη χαρη το ενυδρειο με φυτα μεσα!!!!

ακολουθεις τα εξης βηματα...
στρωσιμο με μπολι να μην παιδευεσαι κιολας
φυτεμα φυτων την αλλη μερα
μια μετρηση για σιγουρα
και μπλουμ τα ψαρια!!!
απο ψαρια τι σκεφτεσαι αληθεια?

ωραιος!!
λεω να βαλω ενα χαρεμακι γκαπυ
ενα χαρεμακι πλατυ ενα πλακοστωμο..αυτα για αρχη τι λες?

exelix
18-11-12, 14:30
Σίγουρα δε χρειάζεσαι υπόστρωμα για αυτά! Ρίξε και μια ματιά εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537).

Όχι πλακόστομο!

Καλύτερα πρώτα φύτεψε και μετά μπόλιασε και βάλε ψάρια.

stelios816
18-11-12, 14:31
ουτε το ενα φυτευεται ουτε το αλλο τι να το κανεις λοιπον πεταμενα λεφτα ειναι.

alchemist
18-11-12, 16:21
Σίγουρα δε χρειάζεσαι υπόστρωμα για αυτά! Ρίξε και μια ματιά εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537).

Όχι πλακόστομο!

Καλύτερα πρώτα φύτεψε και μετά μπόλιασε και βάλε ψάρια.

γιατι οχι πλακοστομο?
επειδη μεγαλωνει πολυ? αν ειναι γιαυτο δν μπορω να το κρατησω μεχρι
να μεγαλωσει κ μετα να το αλλαξω? τι αλλο μ προτινεις?

jimbit22
18-11-12, 16:23
με βαση μια προηγουμενη συζητηση δεν θα ηταν καλητερο, να μπολιασει, να στρωσει 2-3 μερες με αμωνια για να κανει βιολογια τουμπανο και μετα να προχωρισει στα υπολοιπα?

Nick74
18-11-12, 16:27
δεν ειναι ψαρι για 54 λιτρα ουτε για 154 και θα ελεγα ουτε για 254, και ουτε οι συνθηκες των πλατυ με τα σκληρα νερα της κεντρικης Αμερικης εχουν σχεση με το μαλακο οξινο τσαγακι του Αμαζονιου
με βαση μια προηγουμενη συζητηση δεν θα ηταν καλητερο, να μπολιασει, να στρωσει 2-3 μερες με αμωνια για να κανει βιολογια τουμπανο και μετα να προχωρισει στα υπολοιπα?

αυτο που λες προτεινουν στο seriuslyfish ως ιδανικο τροπο στρωσιματος και εχει μια λογικη αφου εχει τυχει μπολι να μην ποιασει με τη μια, η να ειναι αδυναμο και να εχουμε για κανα δυοπ μερες μετρησιμη αμμωνια, ενω ετσι εισαι 1000% βεβαιος οτι οι συνθηκες ειναι ενταξει απο θεμα βιολογιας

alchemist
18-11-12, 18:06
[QUOTE=Nick74;712721]δεν ειναι ψαρι για 54 λιτρα ουτε για 154 και θα ελεγα ουτε για 254, και ουτε οι συνθηκες των πλατυ με τα σκληρα νερα της κεντρικης Αμερικης εχουν σχεση με το μαλακο οξινο τσαγακι του Αμαζονιου

Θα ρισκαρω και θα ρωτησω..:)
τι αλλο "ψαρι καθαριστη"(αλγοφαγο) μπορω να βαλω?:p

exelix
18-11-12, 18:08
Να ρισκάρω κι εγώ να σε ρωτήσω γιατί πρέπει;! :-D

Nick74
18-11-12, 18:14
ασ τους αλγοφαγους βρε, αν σου παρουσιαστει καμια ομορφη αλγη την αγοραζω εγω :D:D:D:D:D :razz:

μα πια με τις αλγοφοβιες ...η πλακα ειναι πως τις μεγαλυτερες αλγοφοβιες τις εχουν οι αρχαιοι που δεν εχουν δει αλγες ουτε ξερουν τι ειναι, απλα "ξερουν" πως ειναι κατι κακο επειδη τους το ειπε καποιος:D

Αν φοβασαι τις αλγες γεμισε το σαλιγκαρια που ειναι και χρησιμα για το βυθο (δεν εννωω apple snail φυσικα αλλα τα αλλα, το δευτερο μεγαλο φοβο των αρχαριων-και καποιες φορες δυστυχως οχι μονο )

alchemist
18-11-12, 18:20
Να ρισκάρω κι εγώ να σε ρωτήσω γιατί πρέπει;! :-D

ασ τους αλγοφαγους βρε, αν σου παρουσιαστει καμια ομορφη αλγη την αγοραζω εγω :D:D:D:D:D :razz:

μα πια με τις αλγοφοβιες ...η πλακα ειναι πως τις μεγαλυτερες αλγοφοβιες τις εχουν οι αρχαιοι που δεν εχουν δει αλγες ουτε ξερουν τι ειναι, απλα "ξερουν" πως ειναι κατι κακο επειδη τους το ειπε καποιος:D

Αν φοβασαι τις αλγες γεμισε το σαλιγκαρια που ειναι και χρησιμα για το βυθο (δεν εννωω apple snail φυσικα αλλα τα αλλα, το δευτερο μεγαλο φοβο των αρχαριων-και καποιες φορες δυστυχως οχι μονο )

:confused::D

οκ παιδια...;)
απλα το ειχα για στανταρ!