Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ανουβιες
Καλημέρα
πριν 15 ήμερες έβαλα μέσα 4 ανουβιες που έχω αγοράσει από ebay (μου χρώστα άλλη μια γιατί είχα παραγγείλει 5 και ήρθαν 4 και κάτι ψιλά )όμως δεν πάνε καθόλου καλά από λίπανση ρίχνω 1 ml βδομάδα γενικό λίπασμα της sera και 3 φορές την βδομάδα 0,5ml excel τα άλλα φυτά πάνε μια χαρά
φταίει η προσαρμογή των φυτών ή υπάρχει έλλειψη κάλιου ?
Να αναφέρω ότι επειδή είχαν μεγάλες ρίζες της έκοψα λίγο
Όσο τις έχεις πρόλαβαν να πετάξουν κανένα νέο φυλλαράκι; Αν ναι βγαίνει υγιές ή προβληματικό κι αυτό; Σε ρωτάω γιατί το θεωρώ αρκετά πιθανό να είναι το σοκ που περνάει για μετάβαση σε submersed μορφή, αφού είναι μεγαλωμένη emersed.
Έχω παρατήρηση ότι οι δυο από τις 4 πετάνε κάτι φυλλαράκια και μου φαίνονται υγιές βέβαια είναι πολύ μικρά
Sakisdraminos
29-04-12, 12:29
μπορει να εβγαλε φυλε αλλα αμα εχει ελειψη απο κατι μπορει να χαλασει νωριτερα. δλδ να παραθει να κιτρινησει ι να κανει τριπες κ.α. οποτε μην επαναπαυεσαι!!
Όποια έλλειψη και αν υπάρχει παίζει το ρόλο της και η προσαρμογή στο νερό από τον αέρα. Μπορεί τα άλλα που έχεις να τραβάνε αρκετά θρεπτικά και να πέφτει πολύ φως πάνω της. Αν χαλάσει πολύ κάποιο φύλλο και βλέπεις ότι δεν υπάρχει επιστροφή κόφ' το για να μην κουράζει το υπόλοιπο φυτό. Εγώ προσωπικά δε θα αγχωνόμουν. Εξάλλου κι αυτές οι ανούμπιες μέχρι να φανεί κάποια αλλαγή πάνω τους έχεις γεράσει! Τα ζώα μου αργά! Παρατήρησέ το όμως.
Απο αλλα φυτα έχω πολυ λίγα 5ριζες ,λέω να αύξηση λίγο την λιπανση σε 3φορές απο 1ml,περίπου πόσο χρόνο θέλει για προσαρμογή το συγκεκριμένο φυτό ?
Sakisdraminos
29-04-12, 13:03
δοκιμασε και αμα δεις καποια εκριξη αλγης τοτε το ξανα σταματας και δοκιμαζεις κατι αλλα αν και εγω χρεισιμοποιουσα τα υγρα της seachem που βγαζει για την καθε ουσια ξεχοριστο υγρο. ειναι κατι πιο ακριβω αλλα για εμενα πιο αξιοπιστο...
Καλησπέρα
Τα φυτα μου πανε κάθε μέρα και χειρότερα νομίζω ότι αρχίζουν να σαπίζουν βέβαια έχουν πεταζει τα δυο απο τα τέσσερα νέα φύλλα
-------------------------
Έβγαλα μια εξω να την δω απο κοντά αρχίζει να σαπιζει το κεντρικό ριζομα που έχει και παρατήρησα ότι μυρίζει πολυ άσχημα
Το ρίζωμα σου σαπίζει από τις άκρες; Μήπως έκαναν κανένα άτσαλο κόψιμο οι καλλιεργητές; Παίζει να τις είχες δέσει πολύ σφιχτά πάνω στα ξύλα με την πετονιά;
Ναι το ριζομα σαπιζει στις άκρες όχι δεν εισι δεμένο σφιχτά
Πάρε ένα καλό ψαλίδι και κόψε το ρίζωμα που έχει σαπίσει. Από όσο ξέρω δεν μπορεί να σωθεί πια και αν το αφήσεις θα το χάσεις όλο. Επίσης συνεχίζω να πιστεύω ότι φταίει η μετάβαση στην υδρόβια μορφή και να μην τρελαίνεσαι και αν έχει κάποια έλλειψη αυτή αφορά ιχνοστοιχεία και πιο πιθανό μαγνήσιο. Αν δε σου απαντήσει κάποιος πιο σίγουρα θα αναγκαστεις να ακούσεις εμένα! :p
Στέλιο καλημέρα παει το μαγνησιο σε ενυδρειο γλυκού νερου ?
Το μαγνήσιο είναι μέρος της GH σου, και το βρίσκεις εμπορικά ως Epsom Salts, το οποίο και χρησιμοποιούν πιο πολύ οι "Αφρικανοί" για να σκληρυνουν το νερό τους. Αν έριχνες πολύ κάλιο θα ήταν πιο σίγουρο ότι φταίει αυτό, από τη στιγμή όμως που δε ρίχνεις στο αναφέρω σύμφωνα με αυτά που ξέρω για τις ανούμπιες και σύμφωνα με το σύμπτωμα του στριψίματος των φύλλων.
Εξακολουθώ να προτείνω απλά καθαρό κόψιμο του σαπισμένου κομματιού και να δώσεις στο φυτό το χρόνο να προσαρμοστεί. Τώρα άμα χάσεις έτσι απλά ανούμπια τι να πω, απλά δε σε θέλει!
Κάνω αυτο που μου λες και βλέπουμε!λιπασμα και excel να ρίχνω που και που 2με3 φορές την βδομάδα απο λίγο ?
janickrules
01-05-12, 19:44
εγω ειχα ανουμπια χωρις φως σε γλαστρακι απο το πετσοπ για παρα πολυ καιρο και αναπτυσοταν φοβερα!
τωρα τι να πω για σενα...
γκαντεμια;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.