Επιστροφή στο Forum : Φυτα και αμμος
George1324
11-06-11, 17:35
Καλησπερα σε ολους.Θελω να βαλω στο ενυδρειο μου ζωντανα φυτα αφου μετα απο ενα χρονο με τα ψευτικα βαρεθηκε το ματι μου.:cool: Δε θα βαλω τιποτα το απαιτητικο.Μονο java moss,anubias και κερατοφυλλα.Ξερω οτι δεν χρειαζονται πολυ φροντυδα και ειναι ομορφα φυτα.Αλλα κατι μου διαφευγει που το παρατηρησα καθως διαβαζα τα χρησιμα τοπικς του φορουμ.Εσεις που ξερετε μιπως μπορειτε να μου πειτε επειδη εχω σκετη λευκη αμμος τωρα στο ενυδρειο με τα πλαστηκα φυτα,αν μπορω να βαλω χωμα για ζωντανα φυτα απο κατω και να το σκεπασω μετα με την αμμο? Και επισης αν μπορω να χρησιμοποιησω την αμμο τη λευκη για να τα φυτεψω μεσα σε αυτη ή αναγκαστηκα θελει απο κατω χωμα? :rolleyes:
Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα , απλως βγαλε τα ψευτικα και βαλε τα αληθινα.
Τα φυτα που λες δεν θελουν φυτεμα ,αν παρεις στο μελλον φυτα που φυτευονται θα πας σε ευκολα που δεν χρειαζονται υποστρωμα .
George1324
11-06-11, 18:18
Ναι φιλαρακι αλλα εχω ακουσει οτι σαπιζουν οι ριζες χωρις το υποστρωμα για φυτα.Και αν τα χωσω μεσα στην αμμο ισως ξεραθουν. Τι λες?:rolleyes:
Οχι,δεν ισχυουν αυτα , τα φυτα που θελεις να βαλεις ειναι χαμηλων απαιτησεων και δεν χρειαζονται υποστρωμα.Και μη φοβασαι δεν υπαρχει περιπτωση να ξεραθουν τα φυτα λογο της αμμου,απλως να προσεξεις πια φυτευονται και ποια δενονται ...
giannisaek
11-06-11, 19:45
Καλησπέρα και από μένα, τα φυτά που έγραψες ποιο πάνω δεν φυτεύονται, η java moss δένεται πάνω στα ξύλα και στις πέτρες με μια ψιλή πετονιά το ίδιο και η anubia. Tο κερατόφυλλο το αφήνουμε να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού γιατί αν το φυτέψεις θα σαπίσει.
Εύκολα φυτά που μπορείς να φυτέψεις είναι βαλισνέριες, οι εχινόδοροι, και οι κρυπτοκορίνες.
εγω με ποταμισια αμμο και ταμπλετες εχω πολυ καλο αποτελεσμα......!!!!
George1324
13-06-11, 15:48
Δηλαδη δε χρειαζεται τιποτα το υδιαιτερο γι αυτο μονο ενα γενικο λυπασμα της sera που εχω.Αυτο που δεν πολυκαταλαβα ειναι πως θα αφησω το κερατοφυλλο να επιπλεει.Εννοεις φιλε μου πως θα αφησω τις ριζες και ολο το φιτο εξω απο το νερο?
Το κερατοφυλλο ειναι φυτο επιφανειας , οποτε ναι το αφηνεις στην επιφανεια.
Αν θελεις βεβαια μπορεις να το δεσεις η να το φυτεψεις , αλλα μετα απο καιρο θα σαπισει εκει που το φυτεψες και φτου και απ'την αρχη.:D
To κερατοφυλλο δεν εχει ριζες ... απλα το αφηνεις ελευθερο και επιπλεει μονο του! ;)
το κερατοφυλλο δεν εχει ριζες οεο!!!!! μηπως σου δωσανε κανενα ειδος καμπομπα και το μπερδευεις με κερατοφυλλο.......
απλα πιαστο με καποια πετρα ή βαλτο μεσα στην αμμο και οταν σαπισει εκεινο το σημειο κοψτο και ξαναφυτεψε το....... σε μια βδομαδα θα εχει το διπλασιο μηκος
vasilis4x4
13-06-11, 17:38
Ακομα κι αν θες να φυτεψεις στην αμμο δεν εχεις προβλημα, αρκει να εχει λιγο παχος το υποστρωμα, εγω ειχα εχινοδορους και βαλισνεριες σε αμμο !!!
Αυτα τα 3 που αναφερεις οπως σου ειπαν δεν θελουν φυτεμα !
Μπορείς να το πιάσεις με μια βεντουζίτσα, πάνω ακριβώς από το χαλικάκι, στην πλάτη του ενυδρείου.
Το έχω κάνει έτσι εδώ και κάμποσους μήνες και δεν έχει πάθει τίποτα.
Έχει φτιάξει μια ωραία πυκνή πλάτη μαζί με μερικές ανούμπιες και το κλαδεύω τακτικά στο επάνω μέρος γιατί μεγαλώνει αφάνταστα γρήγορα.
George1324
16-06-11, 21:14
Να ρωτησω και κατι ακομα?Μηπως μπορει να μου πει κανεις και ποιο λυπαντικο φυτων για τη φροντηδα τους ειναι καλο γι αυτα τα φυτα?(java moss,anubias και κερατοφυλλα)
Για τσεκαρετε τα παρακτω να μου πειτε αν ειναι κανενα απο αυτα απαραιτητο.. :)
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=658
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=655
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=656
Α δεν ειναι κανενα απαραιτητο θα ηθελα να μου πειτε ποιο πρεπει να χρησιμοποιω.Ευχαρηστω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.