Επιστροφή στο Forum : απωρια σχετικα με τα ψαρια...!!
καλησπερα σε ολα τα μελη..!!ειμαι νεος στο χομπι του ενυδρειου και δεν εχω σχετικα πολλες γνωσεις γιαυτο...μολις πηρα ενα 120αλιτρο ενυδρειο και ολα τα σχετικα...σκεφτομαι να βαλω η ενα καρχαρια η γατοψαρο η πιρανχας...καταρχιν μοθ φτανουν τα λιτρα μου γιαυτα τα ψαρια??ειναι απαιτιτικα με το θεμα των σινθικων του ενυδρειου??θα ηταν καλυτερα να βαλω κατι αλλο στην αρχη μεχρι να στρωσει εντελως???:Dzw
eimaste aR21rwstoi
28-01-11, 14:31
καλησπερα σε ολα τα μελη..!!ειμαι νεος στο χομπι του ενυδρειου και δεν εχω σχετικα πολλες γνωσεις γιαυτο...μολις πηρα ενα 120αλιτρο ενυδρειο και ολα τα σχετικα...σκεφτομαι να βαλω η ενα καρχαρια η γατοψαρο η πιρανχας...καταρχιν μοθ φτανουν τα λιτρα μου γιαυτα τα ψαρια??ειναι απαιτιτικα με το θεμα των σινθικων του ενυδρειου??θα ηταν καλυτερα να βαλω κατι αλλο στην αρχη μεχρι να στρωσει εντελως???:Dzw
παντελο τιποτα απο αυτα που λες δεν γινονται....:D:D:D
πρωτα θα στρωσεις το ενυδρειο σου η με μπολι ο γρηγορος τροπος η με ταισμα ο αργος τροπος θελει κανενα μηνα
και επιτα θα αποφασισεις τι ψαρι θελεις...
για πιρανχας δεν ξερω ο καρχαριας σιγουρα δεν κανει και γατοψαρα φανταζομαι πως θα εννοεις κατι μεγαλο μιας και τα αλλα ειναι μεγαλα σε μεγεθος...
γατοψαρα μπορεις να βαλεις καθως υπαρχουν παρα πολλα και θα βρεις στο μεγεθος των λιτρων σου...
καλο θα ηταν να διαβασεις ολα τα υπομνηματα που εχουν στους αρχαριους για να παρεις μια ιδεα του τι παιζει με το χομπι ετσι ωστε μην βρεθεις προ δυσαρεστων εκπληξεων !!!!
θελω κατι διαφορετικο απο τα συνιθισμενα ψαρια....ποιο πολυ παω προς τα πιρανχας....θα ηθελα ομως κατι ποθ να μοιαζει με καρχαρια...δεν με ενδιαφερει να γινετε τεραστιο αλλα θα μου αρεσε να ειναι 15-20cm...τι δυνατοτιτες εχω???επισεις το ενυδρειο δουλευει εδω και καμια βδομαδα ηδη...να αρχισω να κανω μετρισεις?η ειναι νωρισ ακομα??;)
Δες αυτά: Firemouth Cichlids (http://www.aquahobby.com/gallery/e_meeki.php). Ενα ζευγάρι χωράει ανετα στα λίτρα σου, και είναι ωραία ψαρια, καπως επιθετικά, και με χαρακτηρα.
Υπάρχουν πιρανχας για αυτά τα λίτρα, αλλα είναι και αρκετά ακριβά, και πολύ δυσκολα να τα κρατήσεις, λόγω των συνθηκών νερου, αλλα και διακοσμησης που θέλουν, των ιδιαιτερωτήτων τους στην τροφή κτλπ. Αφου είναι πρωτο σου ενυδρείο καλύτερα να μην πας κατευθειαν σε πιρανχας. Αργότερα, όταν έχεις καποια εμπειρία, και μαθεις περισσότερα για αυτα τα ψάρια, τοτε ίσως ναι.
Αφου λες για "καρχαρία" το παρακάτω πως σου φαίνεται;
http://www.aquahobby.com/gallery/e_bicolor.php
Oπως και αν του φαινεται,Labeo σε 120 λιτρα :smt009
Ειναι το πιο κοντινό σε "καρχαρία" που χωράει, και με σωστη φιλτρανση, και λιγα διακοσμητικά για να έχει χωρο ίσως γίνεται.
Καλύτερο απο παγκάσιους και bala παντως...
το καρχαριακι ειναι ωραιο...αλλα ποσο μεγεθος φτανει???θα προτιμουσα κατι να μοιαζει στον καρχαρια που ολοι ξερουν...δλδ οταν ακους καρχαρια σου ερχετε μια εικονα στο μυαλο!!!αυτο το καρχαριακι δεν φερνει και πολυ σε καρχαρια...:grin:
Κανενα ειδος καρχαριοειδους δεν μπορει να μπει σε αυτα τα λιτρα...
Και δεν εχει να κανει με την φιλτρανση ουτε με την διακοσμηση,απλα με το μηκος και τον ογκο του ενυδρειου.
για πιρανχας εχεις καμια ιδεα??zw
το καρχαριακι ειναι ωραιο...αλλα ποσο μεγεθος φτανει???θα προτιμουσα κατι να μοιαζει στον καρχαρια που ολοι ξερουν...δλδ οταν ακους καρχαρια σου ερχετε μια εικονα στο μυαλο!!!αυτο το καρχαριακι δεν φερνει και πολυ σε καρχαρια...:grin:
τα 120λτ ειναι πολυ λιγα για τα ψαρια π ζητας! αν θελεις κτ καρχαροειδες παρε ενα ενυδρειο 500λτ κ πανω κ βαλω μεσα ενα παγκασιους.... κ παλι τα λιτρα ειναι λιγα! :smt120
υ.γ. τα ψαρια δεν τα εχουμε γ να λεμε π.χ. εχω εναν καρχαρια κ να προκαλουμε ενδιαφερον στ γνωστους κ φιλους, αλλα επειδη αγαπαμε αυτο το χομπυ! κ προσπαθουμε να τους προσφερουμε οσο καλυτερες συνθηκες μπορουμε! φιλικα μιχαλης
δεν θελω αυτα τα ψαρια απλα για να λεω οτι τα εχω...απλα αυτα μου τραβανε το ενδιαφερον....τωρα αν ο χορος ειναι μικρος σε αυτο εχεις δικιο....τι θα προτεινατε για αθτα τα λιτρα???θελω κατι εντυπωσιακο....:(
για πιρανχας εχεις καμια ιδεα??zw
Υπάρχουν πιρανχας για αυτά τα λίτρα, αλλα είναι και αρκετά ακριβά, και πολύ δυσκολα να τα κρατήσεις, λόγω των συνθηκών νερου, αλλα και διακοσμησης που θέλουν, των ιδιαιτερωτήτων τους στην τροφή κτλπ. Αφου είναι πρωτο σου ενυδρείο καλύτερα να μην πας κατευθειαν σε πιρανχας. Αργότερα, όταν έχεις καποια εμπειρία, και μαθεις περισσότερα για αυτα τα ψάρια, τοτε ίσως ναι.
Δηλαδή το παραπάνω δεν σου λέει κάτι;
Αμα επιμένεις το Serrasalmus Sanchezi. (http://www.angelfire.com/biz/piranha038/sanchezi.html) Γινεται 10-11 εκατοστά. Αν και όπως σε κόβω δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή.
-------------------------
δεν θελω αυτα τα ψαρια απλα για να λεω οτι τα εχω...απλα αυτα μου τραβανε το ενδιαφερον....τωρα αν ο χορος ειναι μικρος σε αυτο εχεις δικιο....τι θα προτεινατε για αθτα τα λιτρα???θελω κατι εντυπωσιακο....:(
Δες αυτά: Firemouth Cichlids (http://www.aquahobby.com/gallery/e_meeki.php). Ενα ζευγάρι χωράει ανετα στα λίτρα σου, και είναι ωραία ψαρια, καπως επιθετικά, και με χαρακτηρα.
Πολύ λίγοι διατηρούνε αυτά τα ψάρια.
αυτο ειναι ωραιο τσουμ!!!!!!!αλλα που θα το βρω???ειναι ευκολο να βρεις τετοιο ψαρι???η εχεισ να προτεινεις κατι αλλο εξησου ωραιο???εχω φαει μεγαλο κολιμα με το ενυδρειο και δεν ξερω τι να βαλω....:(
Δεν είναι ευκολο να το βρεις και να ξέρεις οτι σίγουρα θα δώσεις πανω απο 50€
Και εγω ξεκινησα βλεποντας κατι βιντεο απο πιρανχα να τρωνε διαφορα στο youtube, (παραπάνω δεν λεμε γιατι θα μας φαει η λογοκρισία! :D), και τωρα εχω ενα 70αρι μe lemon tetra, neon tetra, lda08. Σε αυτά τα λίτρα, απο θες επιθετικό ψαρι είναι ή τα firemouth cichlid, ή τα convict, τα οποία ειναι αρκετά ευκολα στην διατήρησή τους. Είδικά τα covict cichlid τα βρισκεις πολυ ευκολα.
Δεν είναι ευκολο να το βρεις και να ξέρεις οτι σίγουρα θα δώσεις πανω απο 50€
Και εγω ξεκινησα βλεποντας κατι βιντεο απο πιρανχα να τρωνε διαφορα στο youtube, (παραπάνω δεν λεμε γιατι θα μας φαει η λογοκρισία! :D), και τωρα εχω ενα 70αρι μe lemon tetra, neon tetra, lda08. Σε αυτά τα λίτρα, απο θες επιθετικό ψαρι είναι ή τα firemouth cichlid, ή τα convict, τα οποία ειναι αρκετά ευκολα στην διατήρησή τους. Είδικά τα covict cichlid τα βρισκεις πολυ ευκολα.
μπορεις να μου στειλεις εικονα απο αυτα που λες να δω πωσ ειναι???
http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php
http://www.google.gr/images?q=Convict+Cichlid&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=CsVCTY-QJoiUOuqe8ZkC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCwQsAQwAA&biw=1152&bih=479
Υπαρχουν και λευκα, και κάποια που ψιλοροζίζουν, και εχω ακούσει και για κιτρινωπα.
Τα firemouth δεν σου άρεσαν;
http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php
http://www.google.gr/images?q=Convict+Cichlid&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=CsVCTY-QJoiUOuqe8ZkC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCwQsAQwAA&biw=1152&bih=479
Υπαρχουν και λευκα, και κάποια που ψιλοροζίζουν, και εχω ακούσει και για κιτρινωπα.
Τα firemouth δεν σου άρεσαν;
και αυτα ειναι ωραια που εβαλες τωρα...cichild ειναι αυτα??ποσο μεγεθος φτανουν??
kwstas_original
28-01-11, 15:41
βαλε puffer...;)
Στις παραθεσεις στους συνδεσμους που σου εχει δωσει λεει αν ειναι cichlid,λεει επισης και το μεγεθος που φτανουν...
βαλε puffer...;)
χμμμ...!!!!αυτο δεν το ειχα σκεφτει....!!!!!μου αρεσουν πολυ τα puffer..!!!βρισκω ευκολα???συμβιωνει με αλλα ψαρακια??:)
οι νανοι δολοφονοι! δυσκολο να βρεις ψαρι να συμβιωνει μαζι τους! ψαξε το και ταιριαζουν και στα λιτρα σου!
kwstas_original
28-01-11, 17:35
Και για ακομη πιο δυσκολα-ψαγμενα-εξειδικευμενα, ψαξε για:
bogtoοth tetra - exodon paradoxus...:rolleyes:
δλδ τα puffer δεν συμβιωνουν με αλλα ψαρακια??:(
kwstas_original
28-01-11, 21:31
δλδ τα puffer δεν συμβιωνουν με αλλα ψαρακια??:(
Εψαξες για τα puffers και αυτο καταλαβες?:rolleyes:
οχι απλα ρωταω εσενα αν ξερεις κατι γιαυτο.....:D
παρε ενα ενυδρειο 500λτ κ πανω κ βαλω μεσα ενα παγκασιους.... κ παλι τα λιτρα ειναι λιγα! :smt120
Μιχαλη μη βαζεις κακες ιδεες.
Αυτα θελουν πισινα. :D
(κυριολεκτικα)
Ειναι το πιο κοντινό σε "καρχαρία" που χωράει, και με σωστη φιλτρανση, και λιγα διακοσμητικά για να έχει χωρο ίσως γίνεται.
Καλύτερο απο παγκάσιους και bala παντως...
Επειδη ειναι πιο μικρο απο πανγκασιο ειναι ΟΚ? :confused:
Αν δλδ ζηταγε να βαλει φαλαινοκαρχαρια στο 120λιτρο, θα μπορουσε τοτε να βαλει παγκασιο που γινεται μικροτερος?
Τι συλλογισμος ειναι αυτος παλι? :smt120
Τα λιτρα δεν παιζουν τοσο πολυ ρολο στα βυθοψαρα οσο η επιφανεια του βυθου.
Αν ειναι πχ ενα μετρο μηκος το ενυδρειο (με αναλογο φυσιολογικο πλατος) και ειναι καπως κοντο ετσι ωστε να μη βγαζει περισσοτερα απο 120 λιτρα θα μπορουσε κατι να γινει.
Εδω εχει καποιες πληροφοριες στα ελληνικα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=502294#post502294
-------------------------
Μοναχικο ειδος πιρανχα ειναι καλη προταση για τα λιτρα
Επειδη ειναι πιο μικρο απο πανγκασιο ειναι ΟΚ? :confused:
Αν δλδ ζηταγε να βαλει φαλαινοκαρχαρια στο 120λιτρο, θα μπορουσε τοτε να βαλει παγκασιο που γινεται μικροτερος?
Τι συλλογισμος ειναι αυτος παλι? :smt120Καλύτερο απο παγκάσιους και bala παντως...
-----------------------
Μοναχικο ειδος πιρανχα ειναι καλη προταση για τα λιτραΚαι δυσκολο...
Αλήθεια φιλε Παντελή (μαντευω, πως έτσι σε λενε απο το nick σου) εχεις ξανακρατήσει καποιο είδος ψαριου; Τι ειδος φιλτρου έχεις; Τι γνωρίζεις για το στρώσιμο ενός ενυδρείου; Γιατί, ζητας κατι δυσκολο. Σαν να παει καποιος για σκι στην μαυρη πιστα, ενω δεν μπορεί να σταματήσει με ευκολία. (η μαυρη πιστα είναι και η πιο δυσκολη ενος βουνου)
η αληθεια ειναι οτι οχι δεν εχω ξανακρατησει ποτε ψαρι σε κανονικο ενυδρειο....:(αλλα για το στρωσιμο εχω διαβασει σχεδον οτι υπαρχει μεσα στο φορουμ και απο οτι φαινετε δεν ειναι υπερβολικα δυσκολο...εχω ηδη αρχισει δλδ με το στρωσιμο εδω και περιπου μιαμισι εβδομαδα....δεν βιαζομαι να βαλω κατι μεσα....τωρα οσο για την φιλτρανση που εχω νομιζω οτι ειναι πολυ καλη!!!εχω και εσωτερικο φιλτρο που ειναι ενσωματομενο στο ενυδρειο και ενα εξωτερικο που ειναι για ενυδρειο 200λτ.....πιστευω ειναι αρκετα αυτα τα 2 ε???επισεις για το στρωσιμο σκεφτομαι να βαλω κανα 2 χρυσοψαρα τα οποια θα αποσυρω μετα....
η αληθεια ειναι οτι οχι δεν εχω ξανακρατησει ποτε ψαρι σε κανονικο ενυδρειο....:(αλλα για το στρωσιμο εχω διαβασει σχεδον οτι υπαρχει μεσα στο φορουμ και απο οτι φαινετε δεν ειναι υπερβολικα δυσκολο...εχω ηδη αρχισει δλδ με το στρωσιμο εδω και περιπου μιαμισι εβδομαδα....δεν βιαζομαι να βαλω κατι μεσα....τωρα οσο για την φιλτρανση που εχω νομιζω οτι ειναι πολυ καλη!!!εχω και εσωτερικο φιλτρο που ειναι ενσωματομενο στο ενυδρειο και ενα εξωτερικο που ειναι για ενυδρειο 200λτ.....πιστευω ειναι αρκετα αυτα τα 2 ε???επισεις για το στρωσιμο σκεφτομαι να βαλω κανα 2 χρυσοψαρα τα οποια θα αποσυρω μετα....
Δεν νομίζω να έχεις δει πουθενά στο φόρουμ αυτό να προτείνετε κάτι τόσο απάνθρωπο σαν το να στρώνεις το ενυδρείο με άλλα χρυσόψαρα... στα υπομνήματα των αρχαρίων είναι πέρα από αναλυτικά και επεξηγηματικά το πως πραγματικά στρώνουμε το ενυδρείο...
Ριξε πάλι μια ματιά, στο http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
Δεν νομίζω να έχεις δει πουθενά στο φόρουμ αυτό να προτείνετε κάτι τόσο απάνθρωπο σαν το να στρώνεις το ενυδρείο με άλλα χρυσόψαρα... στα υπομνήματα των αρχαρίων είναι πέρα από αναλυτικά και επεξηγηματικά το πως πραγματικά στρώνουμε το ενυδρείο...
Ριξε πάλι μια ματιά, στο http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
τα εχω διαβασει τα υπομνηματα και εχω διαβασει και αλλα εκτοσ απο αυτα....απλα επειδη δεν εχω την δυνατοτητα για μπολι και ειναι ολα σχεδον αχρησιμοποιητα αυτο σημαινει οτι θα αργησει πολυ να στρωσει...ενω αν στρωθει με καποιο ψαρακι το οποιο θα το αποσυρεισ μετα θα ειναι ποιο ευκολο απο οτι καταλαβα....
Και στα υπομνήματα και οπουδήποτε αλλού λέει να αποφέυγουμε να στρώνουμε το ενυδρείο με ψάρια... Πιθανώς να σου το πρότειναν σε πετ-σοπ με την δικαιολογία ότι τα χρυσόψαρα είναι ανθεκτικά, το κάνουν όλοι κλπ κλπ κλπ.
Δυνατότητα για μπόλι γιατί δεν έχεις? Αθήνα είσαι.... Βάλε μια αγγελία για μπόλι και όλο και κάποιοι θα προσφερθούν.
Και δεν χρειάζεται να περιμένεις.... βάζεις το μπόλι, κάνεις τις μετρήσεις σου και αμέσως βάζεις (λογικό) αριθμό ψαριών... απλά, όμορφα, εύκολα και χωρίς να υποβάλλεις ζωντανά σε μαρτύριο...
Το να στρώνεις με ψάρια, είναι πάνω κάτω το ίδιο με το να έχεις έναν χώρο με ραδιενέργεια και να βάζεις ανθρώπους να απορροφήσουν την ραδιενέργεια και μετά να τους αποσύρεις...
Πιο εύκολα το στρώνεις με μπόλι παρά με ψάρι...
αυτό το αχρησιμοποίητα δεν κατάλαβα...
αυτό το αχρησιμοποίητα δεν κατάλαβα...[/QUOTE]
πριν απο εμενα τα ειχε η κοπελα μου....τα δουλεψε κανενα μηνα βαρεθικε και τα παρατησε για πολυ καιρο...και τωρα το πηρα εγω να το φτιαξω απο την αρχη....;)
Αν στρωθεί με ψάρια το ενυδρείο τότε αυτα θα ταλαιπωρηθούν κ μπορεί να πεθάνουν αφου θα ζουν μέσα στην αμμωνία.
Κοίτα στις παρουσιάσεις ενυδρειων μήπως βρεις κάτι να σου αρέσει πολύ.
Για τις παραμέτρους του νερού έχεις διαβασει;
απο αυτα που εχω δει και νομιζω οτι κανουν για τα λιτρα μου ειναι τα ancistrus βεβαια δεν ξερω με τι αλλο ψαρι να τα βαλω....για τις παραμετρους ναι εχω διαβασει αλλα μου ειπαν για αρχη να μην προσθεσω τιποτα αλλο χημικο μεσα...προς το παρων να ασχολιθω μονο με το στρωσιμο του νερου....
Τα ancistrus θέλουν μαλακό νερό που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου είτε με τυρφη είτε με Α/Ο.
Για αρχή κοίτα καλύτερα ψάρια που μπορούν να ζήσουν σε νερο βρυσης.
εχω απελπιστει τελειως.... μολις βρισκω λυση για το ενα μου βγαινει κατι αλλο που δεν ταιριαζει....δεν ξερω τι απο ολα αυτα να κανω...
Μην απελπίζεσαι.Το ενυδρείο θέλει να έχεις υπομονή.Αυτό που πρέπει να κανεις μιας κ τώρα στρώνεις το ενυδρείο σου είναι να διαβάσεις.Μέχρι να είναι έτοιμο αυτό θα είσαι κ εσυ έτοιμος κ θα έχεις αποφασίσει τι σου αρέσει κ τι θα βάλεις.Δεν χρειάζονται βιασύνες.Κοίτα κατά ασία κ ωκεανια μεριά.Θα βρεις εντυπωσιακα ψάρια με πολυ όμορφους βιότοπους.
Διάβασε κ εδώ http://www.tsamisaquarium.gr
kwstas_original
29-01-11, 10:33
tsoum περιμενω να με διαφωτισεις λεγωντας μου γιατι ειναι δυσκολο το μοναχικο πιρανι και πως το εννοεις.:cool:
Το παν είναι να έχεις υπομονή και πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσεις τι ψαράκια θα ήθελες να βάλεις.
Μια πρόταση είναι να βάλεις αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Julidochromis%20regani.html μαζί με αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neolamprologus_multifasciatus.htm Δεν έχει τόσο μεγάλο παίδεμα στο στήσιμο του ενυδρείου σου...
πιράνχας, καρχαριοειδή, γατόψαρα, κροκοδειλόψαρα και λοιπά πισινόψαρα απλά δεν κάνουν για το ενυδρείο σου.
Σημασία έχει να βάλεις πισινόψαρο το οποίο να μην μπορείς να απολαύσεις τη συμπεριφορά του ή να βάλεις κάποια ψάρια που δεν τα πιάνει το μάτι σου σε σχέση με τα πισινόψαρα αλλά θα σε αποζημιώσουν με τη συμπεριφορά τους?
αυτό το αχρησιμοποίητα δεν κατάλαβα...
πριν απο εμενα τα ειχε η κοπελα μου....τα δουλεψε κανενα μηνα βαρεθικε και τα παρατησε για πολυ καιρο...και τωρα το πηρα εγω να το φτιαξω απο την αρχη....;)[/QUOTE]
Κοιτα Παντελο μια που βαριεται ευκολα η κοπελα σου προσεχε την, οποτε βαλε το ενιδρυο να στρωση με μπολι και μεσα στον μηνα θα εχεις βρει και την ψαροσυνθεση που θα βαλης.
ενταξει με το στρωσιμο θα την παλεψω...αλλα με τις επιλογες μου στα ψαρια δεν ξερω....:(
Δηλαδή τα firemouth και τα convict δεν σου άρεσαν ως επιλογες; Δεν ξέρω, αν το διαβασες, αλλα τα firemouth είναι επιθετικά ψάρια παντως.:cool:
Τα ancistrus θέλουν μαλακό νερό που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου είτε με τυρφη είτε με Α/Ο.
Για αρχή κοίτα καλύτερα ψάρια που μπορούν να ζήσουν σε νερο βρυσης.
Δεν νομίζω. Δεν έχουν πρόβλημα και σε 7.5 πε-χα. Ετσι και αλλίως το προτεινόμενο είναι μεχρι 7.3+ για ορισμένα είδη.
Δηλαδή τα firemouth και τα convict δεν σου άρεσαν ως επιλογες; Δεν ξέρω, αν το διαβασες, αλλα τα firemouth είναι επιθετικά ψάρια παντως.:cool:
Δεν νομίζω. Δεν έχουν πρόβλημα και σε 7.5 πε-χα. Ετσι και αλλίως το προτεινόμενο είναι μεχρι 7.3+ για ορισμένα είδη.
τα firemouth δεν μου αρεσαν τοσο...τα convict ειναι ωραια...μπαινουν μαζι με αλλα ψαρια??τι μεγεθος φτανουν??
Βρε ανθρωπε! :D Γιατί δεν διαβάζεις τα λίνκ;
Γινονται περίπου 14-15 εκατοστα, και είναι αρκετά επιθετικά επίσης. Με μικρά ψαράκια (νεον κτλπ) δεν θα σου συνιστούσα να τα έβαζες. Μπορείς να κρατήσεις μα ομαδουλα απο αυτά, αλλα να ξέρεις, οτι αναπαράγονται πολύ ευκολα.
Μια ιδανική συνθεση θα ήταν ενας ancistrus, και μια 4αδα απο αυτά, αν και δεν ξέρω αν θα την πεφτουν στον ανκιστρους. Ισως μπορείς να δοκιμάσεις και μεγαλύτερα κοπαδόψαρα οπως τα tiger barbs, αλλα με μια μικρή επιφυλαξη σου το λεω αυτό.
μου αρεσει πολυ και ο ancistrous..!!!!αυτο μεγαλωνει καθολου??
convict με ancistrus... δεν θα πέσει γέλιο, αλλά πολύ ξύλο...
ο καθενας μου λεει τι γνωμη του και ολοι εχετε διαφορετικες γνωμες....αχαχαχαχα!!!!εχω τρελαθει!!!με το που παω να πω ωραια βρηκα τι θα κανω καποιος απανταει και μου λεει το αντιθετο!!!:smt084zw
Δεν έχεις και πολύ άδικο... ένας είναι ο τρόπος και ο δρόμος.
Επιλέγεις 5-10 από τα ψάρια που θέλεις, καταγράφεις τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους.
Βρίσκεις τα συμβατά, μεταξύ τους, ψάρια... στρώνεις το ενυδρείο σου... δημιουργείς τις απαιτούμενες συνθήκες ώστε να μπορέσουν να ζήσουν για πολλά χρόνια τα ψαράκια σου... και το απολαμβάνεις...
Δεν έχεις και πολύ άδικο... ένας είναι ο τρόπος και ο δρόμος.
Επιλέγεις 5-10 από τα ψάρια που θέλεις, καταγράφεις τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους.
Βρίσκεις τα συμβατά, μεταξύ τους, ψάρια... στρώνεις το ενυδρείο σου... δημιουργείς τις απαιτούμενες συνθήκες ώστε να μπορέσουν να ζήσουν για πολλά χρόνια τα ψαράκια σου... και το απολαμβάνεις...
μονο ετσι....αλλα εγω μεχρι τωρα εχω δει παρα πολλα ψαρια και δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση μεταξυ τουσ....τα εχω κανει αχταρμα στο μυαλο μου....
Συμφωνω. Απλα ο κώστας πιστευει οτι το πιρανχας κανει για αρχαριους και εγώ διαφωνω!
Ο beat89 θεωρεί πως δεν πρεπει να βάλεις ancistrus λογω διαφορετικών συνθηκών πε-χα. Η διαφορα σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ μικρη, και, κατ'εμε, μπορείς να βάλεις. Αλλωστε, είναι το ποιο κοινό ψάρι, και ζει και αναπαραγεταί κανονικά σε αρκετά ενυδρεία.
Απο εκεί και περα, συμφωνω με τον QS. Οπως ακριβώς τα ειπε είναι.
...Τι νόμιζες, έτσι ευκολα θα ξεμπλέξεις απο εμάς; :D:D:D
@QS: νομίζεις πως θα πεσει ξύλο μεταξύ κονβικτ και ανκιστρους; Τα κονβικτ συνηθως είναι επιθετικά σε ίδιου είδους ή ομοια ψάρια. Η σε όποιον παει να πλησιασει την φωλία του. Εγω δεν πιστευω πως θα πλαακωθουν και τόσο. Σίγουρα όμως, καποιες εντάσεις θα υπάρχουν, οπως σε καθε ενυδρείο με κιχλίδες.
Ο μόνος τρόπος για να εχεις ήρεμη κιχλίδα είναι ή να είναι μόνη της (αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να την πέφτει σε εσένα! :p) ή να ρίχνεις lexotanil στο νερό! :D
αν θέλεις, πήγαινε στις παρουσιάσεις ενυδρείων, έχει πανέμορφα ενυδρεία όπου γράφουν και αναλυτικά το πως το έχουν στήσει... όλο και κάτι που θα σου αρέσει θα βρεις....
με τόσα ψάρια, 2-3 είδη συμβατά μεταξύ τους δεν έχεις δει που να σου αρέσει?
αν σου άρεσαν κάποια, αλλά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους, τότε βάλε ένα είδος....
στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται "άδειο", αλλά αργότερα με τις γέννες θα είσαι οκ...
ρίξε μια ματιά σε αυτά τα ψαράκια (το έγραψα και πριν)...
Μια πρόταση είναι να βάλεις αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...%20regani.html (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Julidochromis%20regani.html) μαζί με αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ifasciatus.htm (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neolamprologus_multifasciatus.htm) Δεν έχει τόσο μεγάλο παίδεμα στο στήσιμο του ενυδρείου σου...
δεν μου αρεσαν και τοσο αυτα....;)zw:Dτα ειδα και πριν..!!!κιχλιδες ειναι??
Ναι, αλλα απο την αφρική. Συγκεκριμένα απο την λίμνη Tanganyika
Τα λινκ δεν στα βαζουν μονο για να κοιτας τις φωτογραφιες,αλλα και για να διαβαζεις τι ψαρια ειναι αυτα και σε τι συνθηκες και με τι συγκατοικους μπορεις να τα φιλοξενησεις.
kwstas_original
29-01-11, 14:17
Συμφωνω. Απλα ο κώστας πιστευει οτι το πιρανχας κανει για αρχαριους και εγώ διαφωνω!
Ειχες ποτε για να μπορεις να εχεις αποψη?:rolleyes:
Ολοι ειναι αρχαριοι και ολοι ειναι εμπειροι.
(Η θεωρια της σχετικοτητας...)
Σημασια εχει ποσο ακους, ποσο διαβαζεις και ποσο ασχολεισαι γενικοτερα.
Και για να τελειωνουμε....σε πληροφορω πως ενα πιρανι αντεχει πολλα περισσοτερα απο ενα γκαπυ...;)
Αν και δεν ειναι της παρουσης, τετοια ''σκληροτραχηλα'' ψαρια επρεπε να προτεινονται σε τετοιες περιπτωσεις ΙΜΟ.:cool:
@QS: νομίζεις πως θα πεσει ξύλο μεταξύ κονβικτ και ανκιστρους; Τα κονβικτ συνηθως είναι επιθετικά σε ίδιου είδους ή ομοια ψάρια. Η σε όποιον παει να πλησιασει την φωλία του. Εγω δεν πιστευω πως θα πλαακωθουν και τόσο. Σίγουρα όμως, καποιες εντάσεις θα υπάρχουν, οπως σε καθε ενυδρείο με κιχλίδες.
Αυτές γεννάνε σαν τα κουνέλια... οπότε θα πέφτει το ξύλο της αρκούδας σε καθημερινή βάση... και στα 120λιτρα, περισσότερες πιθανότητες έχει να πλησιάσουν τα άλλα τη φωλιά και να τα τρέχεις στο ΚΑΤ παρά να την βγάλουν καθαρή...
Ο μόνος τρόπος για να εχεις ήρεμη κιχλίδα είναι ή να είναι μόνη της (αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να την πέφτει σε εσένα! :razz:) ή να ρίχνεις lexotanil στο νερό! :grin:
loool... υπάρχει και η άλλη λύση... φυτεύεις ένα υδρόβιο μαστουρόδενδρο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... βάζεις μετά ότι θέλεις....
Θα συμφωνησω με τον Κωστα οτι τα πιρανια ειναι πολυ σκληρα και ανθεκτικα ψαρια,απλα θα πρεπει να του δωσεις τα λιτρα που τους πρεπουν και επισης θα πρεπει να εισαι εξαιρετικα προσεκτικος με τους συγκατοικους του ενυδρειου (αν αυτο ειναι εφικτο) και επισης να εισαι σωστος στην διατροφη τους.
Αυτο ειναι το μονο μειονεκτημα για να τα προτεινεις σε αρχαριο.
Ο αρχαριος ξεκιναει συνηθως με ενα 60αρι και οταν παει επισκεψη σε ενα πετ ξεμυαλιζεται και προσθετει και αλλα ψαρακια και αν εχει πιρανι μεσα αυτο θα αποβει μοιραιο.
παντως περιμενω και αλλες γνωμες και προτασεις...!!!ολες ειναι δεκτες και σεβαστες!!!!
harris samos
29-01-11, 15:20
ηρθα και εγω :smt074
ακου φιλε το ενυδρειο ειναι ΜΙΚΡΟ
σου λενε τα παιδια βαλε 2 ψαρακια μεσα και εσυ ρωτας με τη αλλο ειναι συμβατα
δεν ειναι συμβατα !
120 λιτρα ενυδρειο αμα βαλεις χαλικια και τα σχετικα εφτασες μπαμ στα 90 καθαρα
τη φιλοξενεις σε 90 ?
θες πολλα ψαρια ? η ενα ? το πολυ 2?
θες να μπλεξεις με μαλακο νερο (εξοδα extra ) ?
εγω λεω να βαλεις ενα κοπαδι με ποιο μικρα ψαρια και να αφισεις τα τερατα για αυτους που μπορουν να τα εχουν
τα τερατα θελουν λιτρα
αν βαλω ενα δυο ψαρια ποια απο ολα αυτα θα μπορουσα να βαλω???η εστω και ενα να εβαζα δεν με νιαζει απλα να ειναι κατι που να μου αρεσει θελω....;)
Και που να ξερουμε εμεις τι σου αρεσει?
Σου εχουν προταθει γυρω στα 15 ψαρια συμφωνα με τα θελω σου και δεν σου αρεσε κανενα...
Κανε αναζητηση μεσα στο φορουμ και σε αλλες σελιδες στο νετ και αν δεις κατι και σου αρεσει πες το μας να σου πουμε αν μπορει να φιλοξενηθει στο ενυδρειο σου.
Μονο ετσι.
harris samos
29-01-11, 16:30
εγω παντος δε θα εβαζα ουτε firemouth ουτε convict ουτε paffer ιδικα αυτα που θελουν να κανεις παραγωγη σαλιγκαρια για να τα ταιζεις
πηρανι με τιποτα για λογους διατροφης κλπ
πιράνχας, καρχαριοειδή, γατόψαρα, κροκοδειλόψαρα και λοιπά πισινόψαρα απλά δεν κάνουν για το ενυδρείο σου.
Υπαρχουν και μικρα μοναχικα ειδη πιρανχα που κανουν για το ενυδρειο του.
Με σωστη καθοδηγηση και βοηθεια πιστευω οτι μπορει καποιος και ως αρχαριος, να πετυχει στη διατηρηση του.
@ Παντελη
Μη φοβασαι το ενυδρειο θα στρωσει και χωρις ψαρι. Αν μπει ψαρι νωρις, ειτε ειναι χρυσοψαρο, ειτε αυτο που εχεις διαλεξει, ταλαιπωρια θα ειναι και για το ψαρι και για σενα που θα πρεπει να κανεις αλλαγες νερου (εννοειται οτι και το χρυσοψαρο πρεπει να βρισκεται σε νερο χωρις τοξικα), και θα καθυστερουν οι αλλαγες το στρωσιμο.
120 λιτρα ενυδρειο αμα βαλεις χαλικια και τα σχετικα εφτασες μπαμ στα 90 καθαρα
τα τερατα θελουν λιτρα
Σιγά! 3 ποντους χαλίκι και ένα δυο ξύλα δεν περνουν 30 λίτρα!
Επίσης ανέφερα παραπάνω ενα πιρανχα που γίνεται μόλις 12 εκατοστά. Αυτό χωραει μια χαρα
εγω παντος δε θα εβαζα ουτε firemouth ουτε convict ουτε paffer ιδικα αυτα που θελουν να κανεις παραγωγη σαλιγκαρια για να τα ταιζεις
πηρανι με τιποτα για λογους διατροφης κλπ
Γιατί όχι κονβικτ; Είναι πολύ ευκολα ψάρια.
Τα convict αν αρχισουν να γεννανε θα γινει πανικος απο ψαρια κ σαν αρχαριος δεν θα ειναι τοσο ευκολο να τα συντηρησει.
Οσο για τα ancistrus ναι μπορει να βαλει πχ.sp3 κ εγω ειχα κ μου αναπαραγωνταν μια χαρα.Απλα θα ηταν καλυτερα να μαλακωνε το νερο του εκτος κ αν εχει ph βρυσης 7-7.2 που κ παλι ειναι οριακα.
Περα απο ολα αυτα με το να λεμε διαφορα εμεις δεν βγαινει κατι.
Πρεπει ο ιδιος να ψαξει,να διαβασει,να δει τι του αρεσει κ τι απαιτησεις εχουν κ μετα οτι θελει να ρωτησει κ να τον βοηθησουμε.
ενδιαφερομαι πιο πολυ γιαυτο το ειδος πιρανχα που ειπατε παραπανω για τα convict και για τα ancistrous.....αυτα τα τρια μου αρεσουν πολυ...!!!μπορω να συνδιασω καποια απο αυτα???
θα σε στεναχωρήσω και δεν το θέλω... όχι
θα σε στεναχωρήσω και δεν το θέλω... όχι
ωραια..!!!!:mad:τι να παρω ρε ******** μου....:smt084καποιος αλλος συνδιασμος ενα απο αυτα με κατι αλλο???
harris samos
29-01-11, 23:37
μαλλον απλα δε διαβαζεις τη σου λεμε
Το πιρανχα παει μονο του στο ενυδρειο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.