PDA

Επιστροφή στο Forum : Καλο αντιχλωριο εκτος απο sera?

aNe
25-09-10, 23:43
Καλησπερα
Απο τοτε που ξεκινησα με το χομπυ χρησιμοποιω sera aquatan.
Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλυτερο;

george
25-09-10, 23:45
Seachem Prime

jimmis1974
26-09-10, 00:21
εγω με το sera δεν εμεινα ικανοποιημενος, το καλητερο αντιχλωριο ειναι με διαφορα απο ολα τα αλλα το aquasafe της Tetra.
Απλα δεν συμφερει γιατι η αναλογια ειναι παρα πολυ μικρη και τελειωνει γρηγορα.
Οποτε οικονομικο και πολυ καλο το seachem prime και το API tap water conditioner.

dinos99
26-09-10, 00:25
prime κ ξερο ψωμι!!!!αξιοπιστο κ σουπερ οικονομικο:cool:

fear81
26-09-10, 07:41

:smt023

Τηλέμαχος
26-09-10, 07:49
Να περιγράψω εγώ τη δική μου εμπειρία:
Πρώτα πρώτα χρησιμοποιούσα tetra aquasafe αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος με τη δοσολογία... Μου έπαιρνε 30 ευρώ το μήνα για αντιχλώριο!
Μετά το γύρισα σε sera aquatan το οποίο όμως δεν δεσμεύει χλωραμίνες, αν και αυτές πλέον δεν χρησιμοποιούνται στο νερό βρύσης...
Το sera aquatan με παίδευε λίγο και αυτό και στο τέλος άρχισα να χρησιμοποιώ το prime... Για 24 ώρες βέβαια οι μετρήσεις μου είναι λάθος αλλά έχει πολύ μικρή δοσολογία, και ξοδεύω 5-10 ευρώ το χρόνο για το αντιχλώριο...
Οπότε το καλύτερο σε σχέση απόδοσης-τιμής είναι το prime, γιατί παράλληλα δεσμεύει και αμμωνία.:D

Κλεόβουλος
26-09-10, 07:49
Δέστε κι εδώ ;)
http://www.aquavitro.com/Products/alpha.html

persival
26-09-10, 08:27

+1, συμφωνώ απόλυτα.

drak7family
26-09-10, 09:41
+1, συμφωνώ απόλυτα.

:smt020;):p

sakura-chan
26-09-10, 10:12
και εγω το prime χρησιμοποιω και με τις αλλαγες νερου που κανω καθε 2 μερες χρειαζομαι κατι οικονομικο!

dimitrios
26-09-10, 11:36
εγω παιδια χρησιμοποιω το stress coat της Api το οποιο περιεχει αλοη που βοηθαει την αποκατασταση της μεμβρανης των ψαριων, τα 473 ml ειναι περιπου 20 ευρο

Τηλέμαχος
26-09-10, 11:37
εγω παιδια χρησιμοποιω το stress coat της Api το οποιο περιεχει αλοη που βοηθαει την αποκατασταση της μεμβρανης των ψαριων, τα 473 ml ειναι περιπου 20 ευρο

Πανάκριβο και δεν χρειάζεται ...

fishme1
26-09-10, 13:25
το πιο συμφερον ειναι το alpha που ειπε και ο Κλεοβουλος

με το prime ειχα προβλημα με καποια ψαρια μου , στρεσσαρονταν και για καμια εβδομαδα δεν τα εβλεπα και πεθαινε και ο γονος των γκιζανιων

σε αυτα τα ειδη το γυρισα στο aquasafe και δεν εχω προβλημα , σε καποια αλλα ενυδρεια δεν βαζω αντιχλωριο

geo38
26-09-10, 16:55
το πιο συμφερον ειναι το alpha που ειπε και ο Κλεοβουλος

με το prime ειχα προβλημα με καποια ψαρια μου , στρεσσαρονταν και για καμια εβδομαδα δεν τα εβλεπα και πεθαινε και ο γονος των γκιζανιων

σε αυτα τα ειδη το γυρισα στο aquasafe και δεν εχω προβλημα , σε καποια αλλα ενυδρεια δεν βαζω αντιχλωριο

το prime σε τι συσκευασια πωλειται ...υπαρχει σε μεγαλη συσκευασια?

Κλεόβουλος
26-09-10, 16:58
50-100-250-500 ml
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551

persival
26-09-10, 16:59
Έχω πάρει μισόλιτρο (500ml). Απο εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχει μικρότερο (100άρι και 50άρι), για μεγαλύτερο δεν ξέρω αλλά το μισόλιτρο κρατάει καιρόοοοοοο

bokostas
26-09-10, 17:05
Δέστε κι εδώ ;)

Αυτό, το alpha, είναι το τελευταίο αντιχλώριο της Seachem που βγάζει και το prime, ισχυρίζονται ότι είναι ακόμη καλύτερο, αλλά σαν καινούριο
προϊόν που είναι (κυκλοφορεί περίπου ένα χρόνο, στην Ελλάδα λιγότερο), δεν υπάρχουν ακόμη εμπεριστατωμένες εκτιμήσεις και συμπεράσματα.

geo38
26-09-10, 17:11
50-100-250-500 ml
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551

κλεοβουλε παντα ενημερωμενος βλεπω ....αν ξερει κανενας που μπορουμε να βρουμε μισολιτρο στην αθηνα ....γιατι οπου ρωτησα εχουν μεχρι 100ml

bokostas
26-09-10, 19:04
http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=472&category_id=95&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en

giannisqq
26-09-10, 19:10
με το prime παιδια οταν η αλλαγη νερου ειναι 10-20 λιτρα υπαρχει προβλημα?ναι για τα πολλα λιτρα το χρησιμοποιω κ εγω αλλα οταν ειναι για λιγα?θα ριχνω σταγονες?λετε να εχω προβλημα?

Κλεόβουλος
26-09-10, 19:12
με το prime παιδια οταν η αλλαγη νερου ειναι 10-20 λιτρα υπαρχει προβλημα?ναι για τα πολλα λιτρα το χρησιμοποιω κ εγω αλλα οταν ειναι για λιγα?θα ριχνω σταγονες?λετε να εχω προβλημα?

Κανένα:) αν πέσει και παραπάνω δεν έγινε τίποτα.

giannisqq
26-09-10, 19:24
ωραια!!να σαι καλα κλεοβουλε!

delta66
26-09-10, 19:55
Seachem Prime. (1 ml στα 40 lt)
Το βαζω ακομα και στο γαριδαδικο (3 σταγονες φυσικα σε 4 λιτρα νερο αλλαγη) χωρις κανενα προβλημα, Μηδεν απωλειες μηνες τωρα.
Εναλλακτικα (για μικρα ενυδρεια πχ γαριδαδικο) χρησιμοποιω και το esklarin της tropical (1 ml στα 5 lt) και αυτο ασφαλες και απροβληματιστο
Εχω χρησιμοποιησει και sera aquatan (1 ml στα 4 lt) και tetra aquasafe (1 ml στα 2 lt) καλα και τα δυο αλλα ηθελα ενα μπουκαλι στην καθισια μου.

kwstas_original
26-09-10, 21:09
Αλλο το οικονομικοτερο, αλλο το καλητερο..
Ψηφιζω tetra δαγκωτο για αντιχλωριο..(αυτο το πηχτο μπλε κανει θαυματα..);)

DaltonGR
01-10-10, 08:17
Εγω χρησιμοποιώ το Nutrafin Aqua plus tap water conditioner, 10ml για 40 λίτρα νερού και είναι αρκετά οικονομικό. Το Tera aqua safe χρησιμοποιόυσα αλλα ήταν λίγο ακριβό....

thanasisg
01-10-10, 09:14

Μπορείς να πάρεις από φαρμακείο μια πολύ μικρή σήριγγα, από αυτές που κάνουν οι διαβητικοί ενέσεις ινσσουλίνης, χωράει 1ml, με διαβαθμίσεις 0,1ml.

fishme1
01-10-10, 09:26
Αλλο το οικονομικοτερο, αλλο το καλητερο..
Ψηφιζω tetra δαγκωτο για αντιχλωριο..(αυτο το πηχτο μπλε κανει θαυματα..);)

συμφωνω
το αντιχλωριο της τετρα ειναι μακραν το καλυτερο , αλλα δεν χρειαζεται παντα

εγω το χρησιμοποιω σε καινουρια ψαρια , στρεσσαρισμενα και σε αυτα που ειπα και πριν οτι το πραειμ τα πειραζει

syphon
01-10-10, 09:27
συμφωνω
το αντιχλωριο της τετρα ειναι μακραν το καλυτερο , αλλα δεν χρειαζεται παντα

εγω το χρησιμοποιω σε καινουρια ψαρια , στρεσσαρισμενα και σε αυτα που ειπα και πριν οτι το πραειμ τα πειραζει

Ποια ακριβώς πειράζει το prime, από την εμπειρία σου?
Από την δικιά μου, σίγουρα δεν το συμπαθούν οι αμάνο και η μύτη μου

fishme1
01-10-10, 09:31
ειχα θεμα με τα γκιζανια Ladigesocypris ghigii και με τα ενηληκα και με τον γονο

και με τα Archocentrus multispinosus

drak7family
01-10-10, 09:42

τωρα τελευταια εχω παρει κι εγω το stress coat+ της api!
ειναι συμπηκνομενο και κανει 17,5 ευρω τα 237ml γραφει πανω οτι ειναι για περιπου 1794lt.
να σας πω την αληθεια μολις τελειωσει θα παρω αλλο δεν το βλεπω και πολυ καλο!
η γνωμη σας?

egeorgiou
01-10-10, 13:27
Seachem Prime ΜΟΝΟ!

Γιαννης Μ5
01-10-10, 13:35
τωρα τελευταια εχω παρει κι εγω το stress coat+ της api!
ειναι συμπηκνομενο και κανει 17,5 ευρω τα 237ml γραφει πανω οτι ειναι για περιπου 1794lt.
να σας πω την αληθεια μολις τελειωσει θα παρω αλλο δεν το βλεπω και πολυ καλο!
η γνωμη σας?

Αν και δεν εχω χρησιμοποιησει το api,μπορεις να μου πεις τι εννοεις οταν λες δεν το βλεπω καλο;Εγω χρησιμοποιουσα sera aquatan και τωρα seachem prime.

ΧρήστοςΠ
01-10-10, 13:39
ουτε οι αγριοι οι δισκοι μου το αντεχαν

ειδικά δε αν το ερχνα στο κυριως ενυδρείο και εβαζα 50-60 λιτρα βρυση
η αντιδραση που μαλλον εκανε τα ψαρια να φαιρονται σαν τρελλα ;)

μονο σε βαρελι

Της τετρα με διαφορα το καλυτερο ;)

wheelsdeal
01-10-10, 13:49
Seachem Prime δαγκωτο.Το Aquasafe ουτε 2 εβδομαδες δεν μου κρατησε.Σε μεγαλο ενυδρειο με πολλες αλλαγες ειναι ασυμφορο.Οσα θα δωσετε για Aquasafe στο μηνα βαζετε ενα φιλτρακι στερεων και ανθρακα στη βρυση με 30-40 ευρω και τελειωνεται με τα αντιχλωρια :smt002

delta66
01-10-10, 14:18
με το prime παιδια οταν η αλλαγη νερου ειναι 10-20 λιτρα υπαρχει προβλημα?ναι για τα

πολλα λιτρα το χρησιμοποιω κ εγω αλλα οταν ειναι για λιγα?θα ριχνω σταγονες?λετε να εχω προβλημα?
Για μικρα ενυδρεια, για ευκολια χρησιμοποιω πιπετα (http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=pipette&_sacat=0&_stpos=&_sop=15&gbr=1&_odkw=dosometric&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313)και μετραω σε σταγονες.
Η αναλογια ειναι περιπου 20 σταγονες = 1ml
Η μια σταγονα ειναι: 1ml : 20 = 0.05 ml
Μπορει να τσεκαρει και ο καθενας το δικο του σταγονομετρο, γεμιζωντας το με 1 ml υγρου και να δεις ποσες σταγονες θα βγουν.

Παραδειγμα:
Για 20λιτρο γαριδοενυδρειο αλλαζω 4λιτρα,
Η αναλογια αντιχλωριου prime ειναι 5ml ανα 200 λιτρα, δλδ 5/200 = 0.025 ml ανα λιτρο.
Για 4 λιτρα η δοσολογια ειναι: 0.025 X 4 = 0.1 ml
0.1 ml δια 0.05 (σταγονα) = 2 σταγονες
Ριχνω λοιπον στο 4λιτρο μπετονακι 2 σταγονες prime.

maikl
01-10-10, 14:46
Στο prime των 50 ml λεει στις οδηγιες χρησης ως δοσολογια μια σταγονα/2λιτρα.Το καπακι εχει τρυπουλα για σταγονες.
Προσωπικα το χρησιμοποιω στα μικρα ενυδρεια(και το γεμιζω οποτε αδειασει απο το 500ml).Για τα μεγαλα ενυδρεια-μεγαλυτερες αλλαγες- με συριγγες.;)

delta66
01-10-10, 14:52
Οσα θα δωσετε για Aquasafe στο μηνα βαζετε ενα φιλτρακι στερεων και ανθρακα στη βρυση με 30-40 ευρω και τελειωνεται με τα αντιχλωρια :smt002

Κανει δουλεια και με δυο προφιλτρα σε φυσιγγια τύπου In-Line 2,5'' (8 ευρω το ενα), συνδεδεμενα με 2 jaco connector (1 ευρω το ενα) και ενα συνδεσμο για τη βρυση (7-8 ευρω) και λιγο σωληνακι (1-2 ευρω)
26-28 ευρω.
Ειναι για φιλτραρισμα μινιμουμ 2500 γαλονιων. Δηλαδη με κοστος αλλαγης προφιλτρων 8+8 ευρω καθε 9464 λιτρα

Αν εχει ηδη ΑΟ και θελει να να προφιλτραρει το νερο βρυσης που κανει μιξη με το νερο της της ΑΟ: βιδωνει ενα συνδεσμο Jaco με διπλή έξοδο (1 ευρω) πανω στο προφιλτρο ανθρακα, συν ενα βανακι (βρυσακι) 1/4'' (5 ευρω) και φτιαχνει μια διαφυγη προφιλτραρισμενου νερου (με σκληροτητες και πεχα* βρυσης) πριν την μεμβρανη, που δεν χρειαζεται αντιχλωριο κλπ :cool:

Προφιλτρανση νερου βρυσης μπορει να γινει και με 2 φιλτρα ενεργου ανθρακα (ενα GAC και ενα CTO) χωρις το φιλτρο sediment που δεν ειναι απαραιτητο (ο ανθρακας block προσφερει επαρκη προστασια εως 10 micron που ειναι μια χαρα για ενυδρειακο νερο).

*Σημειωση: ο ενεργος ανθρακας εχει την ταση να φερνει το πεχα του νερου προς το ουδετερο 7

Dimis
01-10-10, 15:02
Nutrafin AquaPlus.
Το χρησιμοποιω εδω και 1 χρονο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Καλη τιμη,απομακρυνει χλωριο και χρωραμινες και η συμπεριφορα του απεναντι στα ζωντανα,ακομα και σε γονο,ειναι εξαιρετικη.

zipo
01-10-10, 15:02
Το prime το χρησιμοποιώ τώρα στο νταμάρι και παρατηρώ μια νευρικότητα ανάμεσα στα ψαράκια από εκεί που είναι ήρεμα.Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια που το φρέσκο νερό μπαίνει στο ενυδρείο.Και η νευρικότητα αυτή μεταφράζεται σε επιθετικότητα πολλές φορές.Η θερμοκρασία του νερού που μπαίνει κατά την αλλαγή είναι ίδια με αυτή του ενυδρείου.Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το αντιχλώριο?

delta66
01-10-10, 15:05
Το prime το χρησιμοποιώ τώρα στο νταμάρι και παρατηρώ μια νευρικότητα ανάμεσα στα ψαράκια από εκεί που είναι ήρεμα.Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια που το φρέσκο νερό μπαίνει στο ενυδρείο.Και η νευρικότητα αυτή μεταφράζεται σε επιθετικότητα πολλές φορές.Η θερμοκρασία του νερού που μπαίνει κατά την αλλαγή είναι ίδια με αυτή του ενυδρείου.Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το αντιχλώριο?
Ακολουθησε την ιδια ρουτινα με διαφορετικα αντιχλωρια, για να κανεις με μεγαλυτερη σιγουρια τις παρατηρησεις σου

zipo
01-10-10, 15:12
Ακολουθησε την ιδια ρουτινα με διαφορετικα αντιχλωρια, για να κανεις με μεγαλυτερη σιγουρια τις παρατηρησεις σου
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και με το αντιχλώριο της API που είναι εύκολο να βρω.

6981giwrgos
01-10-10, 19:17
Δέστε κι εδώ ;)
και απο που μπορουμε να το αγορασουμε αυτο Κλεόβουλε?
εγω χρεισιμοποιω το aquavital contitioner χωρις να εχω καποιο προβλημα θελει 10 ml στα 50 lit εχει 5 ευρο τα 100ml ειναι το ποιο οικονομικο που μπορω να βρω εδω στην Καβαλα.

kwstas_original
01-10-10, 19:26
Ενδεικτικα λεω πως με τριπλη ποσοτητα αντιχλωριου τετρα, εκανα καλα προχωρημενο fungus και ασχημα τραυματα σε καραντινα.
ΕΙμαι σιγουρος πως με τιποτα αλλο δεν θα τα καταδερνα.:cool:

delta66
01-10-10, 19:36
Ενδεικτικα λεω πως με τριπλη ποσοτητα αντιχλωριου τετρα, εκανα καλα προχωρημενο fungus και ασχημα τραυματα σε καραντινα.
Δοκιμασες melafix ή καποια θεραπεια πρωτα? :rolleyes:
Μην απαντησεις και βγουμε εκτος θεματος :D

ΧρήστοςΠ
01-10-10, 20:00

+1000 και απο μενα

πρεπει να εχουμε ενα μπουκαλι σαν φαρμακο ;)

αλλο θεμα αυτο ομως :D

Κλεόβουλος
01-10-10, 20:01
και απο που μπορουμε να το αγορασουμε αυτο Κλεόβουλε?

μόνο σε ένα μαγαζί το είδα εδώ,στα ανατολικά ;).
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το prime που είναι (μάλλον) το πιο οικονομικό και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα απ' αυτά που αναφέρθηκαν:)

Τηλέμαχος
01-10-10, 20:03
Που να πάρει λατρέφω τη συσκευασία του alpha!!!!zw

Και έχω κάπου ξεπεσμένο ένα μπουκάλι aquasafe...

zipo
02-10-10, 00:01
Εγώ να πω πως θεωρώ μάλλον απίθανο να φταίει το Prime για τη νευρικότητα-επιθετικότητα που παρατηρώ κατά τις αλλαγές.Είναι συμπεριφορά που παρατηρείται κατά τη διάκρεια που το φρέσκο νερό μπαίνει μέσα στη γυάλα και είναι πιθανότερο να οφείλεται σε οποιοδήποτε άλλο παράγοντα παρά στο αντιχλώριο.Απλά το ανέφερα μήπως και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί Prime το έχει παρατηρήσει.Τα γράφω αυτά για να μην εννοηθεί πως έχω κάποιο παράπονο από το προϊόν αυτό.

kokos125
02-10-10, 08:42
Εγω χρησιμποιω το prime.Ειναι οικονομικοτατο απλα δεν ξερω αν κανει τοσο καλη δουλεια οσο λενε και δεν μου πολυ καθεται καλα η μυρωδια του.Και το τετρα που ειχα καποια στιγμη καλο φαινοτανε.Σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους και ως προς την συμπυκνωση τους και ως προς τις ιδιοτητες και δεσμευσεις τους.

Τηλέμαχος
02-10-10, 08:45
Εγω χρησιμποιω το prime.Ειναι οικονομικοτατο απλα δεν ξερω αν κανει τοσο καλη δουλεια οσο λενε και δεν μου πολυ καθεται καλα η μυρωδια του.Και το τετρα που ειχα καποια στιγμη καλο φαινοτανε.Σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους και ως προς την συμπυκνωση τους και ως προς τις ιδιοτητες και δεσμευσεις τους.

Το τέτρα ήταν όντως κορυφή αλλά και το prime είναι φανταστικό. Η μυρουδιά είναι απαίσια αλλά είναι φυσιολογική..

delta66
02-10-10, 17:46
Εγω χρησιμποιω το prime.Ειναι οικονομικοτατο απλα δεν ξερω αν κανει τοσο καλη δουλεια οσο λενε και δεν μου πολυ καθεται καλα η μυρωδια του....
Η μυρουδιά είναι απαίσια αλλά είναι φυσιολογική..

Q: I think that my Prime might be old because it smells like it went bad...
A: Prime has a very distinct odor that is similar to sulfur which is completely normal. Also, the presence of small black specks is normal.

Μεταφραση:
Ερωτηση: Νομιζω οτι το prime μου ειναι παλιο γιατι μυριζει ασχημα.
Απαντηση: Το prime έχει μια πολύ χαρακτηριστική οσμή που μοιάζει με θείο, που είναι απολύτως φυσιολογική. Επίσης, η παρουσία μικρών μαύρων στιγμάτων είναι φυσιολογική.

Απο εδω :http://www.seachem.com/support/FAQs/Prime.html