Επιστροφή στο Forum : Έκαψα την ετζέρια!
Χθεσινή δόση excel 1.5 φορά παράπανω για να διώξω τα physa fontinalis τα οποία έχουν γεννήσει και στους σωλήνες του φίλτρου(:smt084) και ανέβηκαν και τα έβγαλα... Ο Αλέξης δεν πήρε χαμπάρι, συνέχεια μου ξεφυτεύει το κερατόφυλλο (zw) αλλά έκαψα την ετζέρια:D
Έχει κιτρινίσει (σαν γκρι περίπου) και έχει ξεφυτευτεί αλλά δεν πειράζει το πολύ πολύ να την αντικαταστήσω... Έχουν μείνει αρκετα υγιή φύλλα και οι κορφές είναι πράσινες... Έχω αεραντλία στο φουλ ( :rolleyes:) και ο Αλέξης προσπαθεί να πάρει μία αναπνοή από την επιφάνεια... Αλλά το κερατόφυλλο τον φοβίζει...
Επίσης τα πιο μακριά φύλλα της βαλισνέριας μαύρισαν στσι άκρες και έκοψα το χαλασμένο μέρος...
Υπάρχει τρόπος να επαναφέρω την ετζέρια;
- Ο Αλέξης ορμά σε ένα κλαράκι ετζέριας (zw)
Υ.Γ.: Ο Αλέξης είναι το μηλοσαλίγκαρό μου...
Χθεσινή δόση excel 1.5 φορά παράπανω για να διώξω τα physa fontinalis τα οποία έχουν γεννήσει και στους σωλήνες του φίλτρου(:smt084) και ανέβηκαν και τα έβγαλα... Ο Αλέξης δεν πήρε χαμπάρι, συνέχεια μου ξεφυτεύει το κερατόφυλλο (zw) αλλά έκαψα την ετζέρια:D
Έχει κιτρινίσει (σαν γκρι περίπου) και έχει ξεφυτευτεί αλλά δεν πειράζει το πολύ πολύ να την αντικαταστήσω... Έχουν μείνει αρκετα υγιή φύλλα και οι κορφές είναι πράσινες... Έχω αεραντλία στο φουλ ( :rolleyes:) και ο Αλέξης προσπαθεί να πάρει μία αναπνοή από την επιφάνεια... Αλλά το κερατόφυλλο τον φοβίζει...
Επίσης τα πιο μακριά φύλλα της βαλισνέριας μαύρισαν στσι άκρες και έκοψα το χαλασμένο μέρος...
Υπάρχει τρόπος να επαναφέρω την ετζέρια;
- Ο Αλέξης ορμά σε ένα κλαράκι ετζέριας (zw)
Υ.Γ.: Ο Αλέξης είναι το μηλοσαλίγκαρό μου...
Ποιος σου είπε ότι τα σαλιγκάρια πεθαίνουν από το excel ?
Άσε τα πειράματα, άφησε το ενυδρείο να βρει το ρυθμό του
Τι σε πειράζουν τα physa ? Καλό κάνουν
Ποιος σου είπε ότι τα σαλιγκάρια πεθαίνουν από το excel ?
Άσε τα πειράματα, άφησε το ενυδρείο να βρει το ρυθμό του
Τι σε πειράζουν τα physa ? Καλό κάνουν
1. Δεν είπα ότι πεθαίνουν αλλά όταν βρούν λανθασμένες συνθήκες πάνε όλα με το καλό προς την επιφάνεια και τσουπ τα βγάζω...
2. Δεν μπορώ γιατί συνέχεια γίνεται χαμός, καίγεται η ετζέρια, βγαίνει το κερατόφυλλο... Γκρρρzw
3. Καλό κάνουν αλλά μέχρι και πάνω στον Αλέξη αράζουν! Αφαιρώ από 2 αυγά τη μέρα από το φίλτρο... Είναι πάρα πολλά!
1. Δεν είπα ότι πεθαίνουν αλλά όταν βρούν λανθασμένες συνθήκες πάνε όλα με το καλό προς την επιφάνεια και τσουπ τα βγάζω...
2. Δεν μπορώ γιατί συνέχεια γίνεται χαμός, καίγεται η ετζέρια, βγαίνει το κερατόφυλλο... Γκρρρzw
3. Καλό κάνουν αλλά μέχρι και πάνω στον Αλέξη αράζουν! Αφαιρώ από 2 αυγά τη μέρα από το φίλτρο... Είναι πάρα πολλά!
Φτιάξε μια σαλιγκαροπαγίδα
Να ρίχνεις μέσα χημικά για βγουν τα σαλιγκάρια στην επιφάνεια εκτός από άσκοπο είναι όπως έμαθες και επιβλαβές
Αν σε ενοχλούν τόσο πολύ ρίξε μέσα anentome helena και θα φροντίσουν αυτά
Πώς φτιάχνω σαλιγκαροπαγίδα; Είχα ακούσει για το βραστό κολοκύθι...
Αnentome helena συμβιώνουν με χρυσόψαρουλια;
Πώς φτιάχνω σαλιγκαροπαγίδα; Είχα ακούσει για το βραστό κολοκύθι...
Αnentome helena συμβιώνουν με χρυσόψαρουλια;
Στερέωσε ένα τάπερ στον βυθό το βράδυ, με μία πέτρα, ρίξε μέσα κολοκύθι ή μια ταμπλέτα για βυθόψαρα και το πρωί θα είναι όλα μαζεμένα μέσα στο τάπερ
Τα helena δεν ξέρω πως τα πάνε στο κρύο νερό
Κανείς άλλος άποψη για τα anentome helena και το πως να επαναφέρω την ετζέρια;
Τα φυτά Egeria densa (ή αλλιως Elodea densa ή Anacharis densa) και όλα τα είδη Vallisneria, ειναι ευαίσθητα στη χορήγηση Flourish Excel, σε σημείο να λιώνουν αν χορηγηθεί αρκετή ποσότητα.
Είναι επίσης ευαίσθητα σε απολύμανση με διάλυμα χλωρίνης
-------------------------
Anentome helena 22-26C (λενε ιδανικα τα προφιλ)
Απο παρατηρηση στα δικα μου ζουν και αναπαραγονται και σε 20-28C
Θελουν αμμωδη βυθο (ζουν μεσα του).
Θα χτυπησουν αλλα σαλιγγαρια και μικρα (μεχρι ενος μηνος) apllesnails (Τα zebra snail και τις γαριδες δεν μου τα εχουν πειραξει ποτε)
Τα χρυσοψαρα ισως τα παρενοχλουν πολυ, χτυπώντας την προβοσκιδα τους, κατι που ισως αποβει μοιριαο σε βαθος χρονου.
Τα φυτά Egeria densa (ή αλλιως Elodea densa ή Anacharis densa) και όλα τα είδη Vallisneria, ειναι ευαίσθητα στη χορήγηση Flourish Excel, σε σημείο να λιώνουν αν χορηγηθεί αρκετή ποσότητα.
Είναι επίσης ευαίσθητα σε απολύμανση με διάλυμα χλωρίνης
-------------------------
Anentome helena 22-26C (λενε ιδανικα τα προφιλ)
Απο παρατηρηση στα δικα μου ζουν και αναπαραγονται και σε 20-28C
Θελουν αμμωδη βυθο (ζουν μεσα του).
Θα χτυπησουν αλλα σαλιγγαρια και μικρα (μεχρι ενος μηνος) apllesnails (Τα zebra snail και τις γαριδες δεν μου τα εχουν πειραξει ποτε)
Τα χρυσοψαρα ισως τα παρενοχλουν πολυ, χτυπώντας την προβοσκιδα τους, κατι που ισως αποβει μοιριαο σε βαθος χρονου.
Ευχαριστώ, γνωρίζω πως ε ετζέρια και η βαλισνέρια καίγονται με το εξελ... Τα anentome helena τα ξεχνώ...
Ευχαριστώ, γνωρίζω πως ε ετζέρια και η βαλισνέρια καίγονται με το εξελ... Τα anentome helena τα ξεχνώ...
Εγω θα λεγα να δοκιμασεις με 2-3
τι θερμοκρασιες θα εχει το ενυδρειο μεσα στο ετος?
τι θερμοκρασιες θα εχει το ενυδρειο μεσα στο ετος?
Φθινόπωρο: 23-26
Χειμώνα:22-24
Άνοιξη: 24-27
Καλοκαίρι: 25-30 (χώρις το σύστημα ψύξης)
manos_samos
26-09-10, 07:15
Καλυτερα μην βαλες γιατι τη χρυςοψαρα θα Στα τσυμπανε συνεχεια...
Φθινόπωρο: 23-26
Χειμώνα:22-24
Άνοιξη: 24-27
Καλοκαίρι: 25-30 (χώρις το σύστημα ψύξης)
Ετσι κι αλλιως πρεπει το καλοκαιρι να βαλεις ψυξη για τα χρυσοψαρα.
Το χειμωνα δεν πεφτεις πολυ.
Αν εχεις 20-27 θα εισαι ΟΚ και με τα σαλιγκαρια και με τα χρυσοψαρα.
Έχω πάρει ανεμιστηράκια και αυτά αλλά ακόμα δεν τα έχω βάλει....
Χριστόφορος Μίχας
27-09-10, 20:47
Τηλεμαχε ψαρακια ποτε θα βαλεις:confused::confused:
Τηλεμαχε ψαρακια ποτε θα βαλεις:confused::confused:
Τον Οκτώβρη λέει θα φέρει τα φυτούλια... Για ψάρια τώρα... 31 Δεκεμβρίου!
Για να τα φουντώσω (που θα τα κάνω χάλια όπως πάντα θα σαπίσουν) και να τα κλαδέψω... Την μος είπαμε τη δένω πάρα πολύ καλά; Δεν βρήκα πέτρες για να ανυψώσω την ρίζα... πειράζει;:smt120
Χριστόφορος Μίχας
28-09-10, 23:38
Για τις πέτρες ανύψωσης δεν πειράζει. Στο μέλλον κάτι θα σκεφθείς. Τα φυτα΄άστα στην ησυχία τους. Μην τα μπουκώνεις με εξέλ. Τα εύκολα φυτά τύπου ετζέρια, ανούμπια βαλισνέρια κλπ, τα "παίζουν" με πολλά χημικά όπως σου είπαν ήδη. Τα σαλιγκαράκια όταν βάλεις τα ΄ψάρια θα μειωθούν έτσι κι αλλιώς. Τώρα τα βγάζεις με το χέρι και μετά θα γίνονται μεζές. ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.