PDA

Επιστροφή στο Forum : τι να βαλω μεσα σε 100 λιτρα??..

DIMITRIUS
28-05-10, 18:26
καλησπερα σε ολους.. :p
ξεκινωντας θα ηθελα να πω οτι με εχει βοηθησει πολυ το φορουμ κ οτι ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι μελος.. :smt041
στο ψητο τωρα.. μιας που το οσκαρ κ ο πλεκο μου θα μετακομησουν συντομα σε μεγαλυτερο ενυδρειο (εχω αρχισει ειδη την κατασκευη του) το ηδη υπαρχων 100λιτρο μου δεν θα παει αποθηκη αλλα σκεφτομαι να το κανω κοινονικο με κοπαδακια κ ισως ζωοτοκα..
τι θα μπορουσα να βαλω κ να ειναι αρκετα τα 100 λιτρα?.. κ ποσα?..
γκαπυ με καρδιναλιους ταιριαζουν??..
το φιλτρο που θα μεινει στο 100λιτρο θα ειναι (προς το παρον τουλαχιστον) ενα εσωτερικο sicce shark 2 πατενταρισμενο που πλεον εχει χωρητικοτητα περιπου 1 λιτρο σιποραξ κ λιγο σφουγγαρι..
καθε γνωμη ευπροσδεχτη..

Γιώργος Κ
28-05-10, 18:38
Θα μπορουσες να βαλεις πλατυ με γκαπακια η εντλερακια (οχι γκαπυ με εντλερ γιατι υβριδιζουν)!! Ειναι ωραιος συνδιασμος (οπως εχω δει)...
Καλο θα ηταν να αποφυγεις ψαρακια που "χρειαζονται" μαλακό και οξινο νερο - ειναι τελειως αντιθετο απο οτι "χρειαζονται" τα ζωοτοκα! ;)

reselie
28-05-10, 18:39
βασικα οι καρδιναλιοι ειναι μαλακου νερου οποτε αυτοματως πρεπει να πας και σε οσμωση...η βασικη ερωτηση θα ηταν ..Θελεις να "μπλεξεις" με οσμωση ή προτιμας σκληρο νερο? νομιζω πως ειναι και το βασικο κριτηριο για να επιλεξεις ψαρουκλες...(εγω παντως θα βαλω xiphophorus με 2 κριμπενσακια στο 120 :D)

edit: με προλαβε ο γιωργαρας!

DIMITRIUS
28-05-10, 18:52
θα προτιμησω σκληρου νερου, δεν εχω αντιστροφη οσμοση..
μεχρι ποσα γκαπυ-πλατυ μπορω να βαλω?..
κριμπενσις να βαλω με γκαπυ?..

Dimis
28-05-10, 19:48
2 αρσενικα γκαπυ και 4-5 θηλυκα και την ιδια αναλογια σε πλατυ.
Μετα θα πρεπει να ελεγχεις τον πληθυσμο για να μην ξεφευγει με τις αναπαραγωγες.
Μια αλλη λυση σε νερο βρυσης ειναι ενα κοπαδι galaxy rasbora (cpd) αποτελουμενο απο 10-12 ατομα και ενα κοπαδακι pseudomugil furcatus απο 8 ατομα.
Υπαρχουν πολλες επιλογες...

reselie
28-05-10, 20:14
Μια αλλη λυση σε νερο βρυσης ειναι ενα κοπαδι galaxy rasbora (cpd) αποτελουμενο απο 10-12 ατομα και ενα κοπαδακι pseudomugil furcatus απο 8 ατομα.

Αυτη η λυση μου αρεσε! ενδιαφερον για ενα μακρυ ενυδρειο

kingrim
29-05-10, 00:23
δες και για ξιφοφορους ειναι τρελα

bokostas
29-05-10, 00:32
δες και για ξιφοφορους ειναι τρελα

+1, βάλε ξιφοφοράκια, θα τα χαρείς και θα μας θυμηθείς.:)

Dimis
29-05-10, 00:38
Μην τους ακους αυτους τουs 2...
Πασχουν απο μια ασθενεια που λεγεται xiphophoritida hellerius...:grin:

bokostas
29-05-10, 00:56
Μην τους ακους αυτους τουs 2...
Πασχουν απο μια ασθενεια που λεγεται xiphophoritida hellerius...:grin:

:smt044 Χαχαχαχα, ναι, αλήθεια είναι, εγώ τουλάχιστον είμαι κολλημένος με τους ξιφοφόρους, πείτε μου βρε παιδιά, υπάρχει θεραπεία?

posidwnas
29-05-10, 05:40
Και γω με την σειρά μου θα συμφωνήσω στο να βάλεις ξιφοφόρους

:D :D :D :D

Να σου στείλω μερικά νεογέννητα κουκλιά ?????

Κώστα μην αχώνεσαι, εμείς μια χαρά είμαστε, οι υπόλοιποι έχουν πρόβλημα... χαχαχαχαχα

maikl
29-05-10, 06:09
..στο χωριο μου ελεγαν " ειστε πολλοι,αλλα ειστε σκρόπιοι(σκόρπιοι) " :D

DIMITRIUS
29-05-10, 09:40
πολυ ενδιαφερουσες ολες οι προτασεις σας, το μονο προβλημα ειναι οτι ειμαι κεφαλονια κ ειναι δυσκολο να βρω καποια ειδη που αναφερατε πχ galaxy rasbora, pseudomugil furcatus.. βεβαια θα το κοιταξω γιατι μου αρεσαν.. :smt023
γκαπακια κ ξιφοφορους βρισκω πιο ευκολα..
posidwna καλα θα ηταν να μου εστελνες αλλα δεν ξερω αν θα ζησουν στην μεταφορα απο θεσσαλονικη-κεφαλονια.. ξιφοφορους ειχα κ πιο παλια στην "μαυρη" περιοδο,τοτε που εβαζα το νερο στο ενυδρειο κατευθειαν απο την βρυση κ ξεπλενα τα σφουγγαρακια του φιλτρου στην βρυση για να καθαρισουν.. :(
αμα δεν ξερεις κ δεν υπαρχει κ κανενας (βλεπε πετσοπαδες zw) που να ξερει να σου πει αυτα παθαινεις..

posidwnas
30-05-10, 13:47
Δεν νομίζω να πάθουν και τίποτα για 1-2 μέρες που θα είναι κλεισμένα για την μεταφορά Θεσ/νίκη - Κεφαλλονιά ;)

Και έχω σκοπό, αν και ακόμα δεν είναι σίγουρο ακόμα, να ξαναέρθω Κεφαλλονιά κατά τον Αύγουστο ...