Επιστροφή στο Forum : Σκεψεις για 260 λιτρα
Παρελαβα το καινουργιο μου ενυδρειο vision260 την παρασκευη και ομολογω οτι δεν το περιμενα τοσο μεγαλο:)...Ειμαι σε συνεχεις σκεψεις για τον προορισμο του!Ειλικρινα εχω μπερδευτει και γενικα ειμαι αναποφασιστος ως προς τι θα φιλοξενησω...Τινω προς τους δισκους να σας πω την αληθεια.Θα ηθελα την βοηθεια σας και τις σκεψεις σας.Να επισημανω οτι το ενυδρειο θα εξοπλιστει σιγα σιγα(φιλτρο θερμοστ φωτιστικο διακοσμηση και αμμο/χαλικι).
Ευχαριστω προκαταβολικα.
αντε με το καλο..
οσο πιο μεγαλο τοσες περισσοτερες επιλογες..:grin:
Aν σκεφτεσαι δισκους ...
1) Αγοραζεις Α/Ο
2) Βαζεις 5 δισκους μονους τους
3) Προετοιμαζεσαι να κανεις 2-3 αλλαγες νερου την εβδομαδα!
4) Βαζεις χαλαζιακη απρη αμμο!
5) Αρχιζεις διαβασμα οσο αφορα τους δισκους ...
thanasis76
26-01-10, 17:52
φιλε καλος μας ηρθες!!!
πριν αρχισεις να περνεις εξοπλισμο πρεπει να αποφασισεις τι ψαρια θα βαλεις μεσα....
1)Το ξερω
2)4 θα μπουν(2 μαγκεσ και 2 γοργονες)
3)Θα το δουλεψω με profesionall3 2071 (http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1455)
4)εδω θελει λιγο ψαξιμο οσον αναφορα την τιμη(απ μαντρα υλικων παιζει?)
5)Εχω διαβασει το gab και τωρα το μισο discusgreek xaxaaxxxxaax
καλυτερα να παιξεις με 2 φιλτρα (πχ 2217 )
Φωτισμο δεν εχουν και τιποτα extreme απαιτησεις
Αμμο χαλαζιακη μπορεις να την παρεις απο 6-7 ευρο τα 25 κιλα απο τον Ερμη 25 κιλα σε φτανουν...
Διακοσμηση ( καμια ριζα βαλε μεσα )
Καλο θα ειναι παρε πρωτα την Α/Ο και μετα μαζευε για τα υπολοιπα
Μ οσους εχω μιλησει για το φιλτραρισμα μου συστησαν το 2071...Εχει καλη τιμουλα και εχει και τα υλικα του και εχει και καλη ροη για το ενυδρειο μου και ειναι και μηχανικο και βιολογικο....Ξεχωριστα φιλτρα θα μου στοιχησουν τα 4 πλα λεφτα....Μ αρεσουν υπερβολικα αυτα τα ψαρακια και πιστευω για 4 ψαρια τους αρκουν 260 λιτρα.
Μ οσους εχω μιλησει για το φιλτραρισμα μου συστησαν το 2071...Εχει καλη τιμουλα και εχει και τα υλικα του και εχει και καλη ροη για το ενυδρειο μου και ειναι και μηχανικο και βιολογικο....Ξεχωριστα φιλτρα θα μου στοιχησουν τα 4 πλα λεφτα....Μ αρεσουν υπερβολικα αυτα τα ψαρακια και πιστευω για 4 ψαρια τους αρκουν 260 λιτρα.
το 2071 που λες .
Εξωτερικό φίλτρο κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 250 λίτρα.
Κυκλοφορία νερού: 950 λίτρα/ώρα.
Μανομετρικό: 1,5 μέτρο.
Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 250 λίτρα.
Κατανάλωση ρεύματος: 12 watt.
Διαστάσεις: 35,8 εκ* 23,8 εκ* 24,4 εκ.
3 χρόνια εγγύηση.
ενω το 2217 ...
• Κυκλοφορία: 1000 λίτρα/ώρα.
• Κατανάλωση ρεύματος: 20 Watt.
• Χωρητικότητα κάδου: 6 λίτρα.
• Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 600 λίτρα.
• 3 χρόνια εγγύηση.
απο εκει και περα ειναι δικια σου αποφαση .
Παντος Ητε το ενα θες ητε το αλλο θες υπολογισε 2 φιλτρα για δισκους :D
Ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστω δυο φιλτρα?αν παω ας πουμε 2213(χ2) το ενα μηχανικιο και το αλλο βιολογικο?
Ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστω δυο φιλτρα?αν παω ας πουμε 2213(χ2) το ενα μηχανικιο και το αλλο βιολογικο?
Δεν χρειαζεσαι μηχανικο ... ολα βιολογια φουλ!!! :rolleyes:
Αντε λιγο ενυδρειακο βαμβακι ... τι διαβαζεις αραγε??
Λεει βιολογικο χαμηλης δυνατοτητας και μηχανικο υψηλης δυνατοτητας.
Λεει βιολογικο χαμηλης δυνατοτητας και μηχανικο υψηλης δυνατοτητας.
Ποιος το λεει??
Τα αδειαζεις ολα και τα γεμιζεις φισκα σιποραξ η eheim substract ... Οι δισκοι εχουν αναγκη απο γερη "βιολογια" ;)
Ποιος το λεει??
Τα αδειαζεις ολα και τα γεμιζεις φισκα σιποραξ η eheim substract ... Οι δισκοι εχουν αναγκη απο γερη "βιολογια" ;)
δωσω μακαρονι στο λαο :D:D:D:D εγω εχω βαλει και τα 2 Γιωργο ( κερδιζω κατι ) ? ( μπολι ας πουμε ) χααχαχ
Εγώ από την άλλη θα έλεγα να μην ξεκινήσεις με δίσκους.
Κράτησε μερικά άλλα είδη πρώτα να εξοικειωθείς με το θέμα και μετά εδώ θα είναι και οι δίσκοι για λίγο αργότερα ...
Ο δίσκος δεν είναι κάποιο ψάρι που πρέπει να είσαι από πάνω του 24/24ωρο για να είναι καλά αλλά δεν είναι και ένα ψάρι που θα το πετάξεις σε ένα φρέσκο ενυδρείο και θα κολυμπάει ανέμελα ...
Η απόφαση δική σου ...
Δεν χρειαζεσαι μηχανικο ... ολα βιολογια φουλ!!! :rolleyes:
Αντε λιγο ενυδρειακο βαμβακι ... τι διαβαζεις αραγε??
Τις οδηγιες του Discus Fan.
Υαλοβαμβακας ολεεε!!!!:D
Οσο αφορα τα φιλτρα 1 2073 ειναι καλο. Αλλιως 1 2071 και 1 2215.
Τις οδηγιες του Discus Fan.
Υαλοβαμβακας ολεεε!!!!:D
Οσο αφορα τα φιλτρα 1 2073 ειναι καλο. Αλλιως 1 2071 και 1 2215.
Δεν ειναι σωστη μεταφραση του filter wool !! Εχει δικιο ο φιλος μας ο FAN ... :p:D:rolleyes: :smt005:smt005:smt005
Το σωστο ειναι DISKUS FAN :D
Δεν ειναι σωστη μεταφραση του filter wool !! Εχει δικιο ο φιλος μας ο FAN ... :p:D:rolleyes: :smt005:smt005:smt005
Το σωστο ειναι DISKUS FAN :D
θα σας ελεγα να μην κολατε σε λεπτομεριες ... αλλα η λεπτομερια ειναι που κανει τη διαφορα :grin::grin::grin:
Το γραφει στο greekdiscus.gr στην οι πρωτοι δισκοι και στο υπομνημα και σκεφτεσται λοιπον να αποκτησετε δισκους?αν δεν κανω λαθος.Εχω ηδη ενα 60αρι μπορειτε να δειτε και την παρουσιαση εδω >>> *** (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37012)<<< και με τον σωστο εξοπλισμο πιστευω θα τα καταφερω.Απλα ειμαι στο ψαξιμο και στην ενημερωση.
Το γραφει στο greekdiscus.gr στην οι πρωτοι δισκοι και στο υπομνημα και σκεφτεσται λοιπον να αποκτησετε δισκους?αν δεν κανω λαθος.Εχω ηδη ενα 60αρι μπορειτε να δειτε και την παρουσιαση εδω >>> *** (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37012)<<< και με τον σωστο εξοπλισμο πιστευω θα τα καταφερω.Απλα ειμαι στο ψαξιμο και στην ενημερωση.
Να σου πω την αληθεια θα προτιμουσα ν`ασχοληθεις 1-2 χρονια με κιχλιδες. Malawi κιχλιδες ειναι σχετικα ευκολες αρκει να μην κανεις λαθος βηματα και βαλεις οτι κιχλιδα βλεπεις. Μονο Malawi
Μετα μπορεις να πας σε δισκους. Τα μηχανηματα θα τα εχεις. Μονο μια οσμωση θα χρειαστεις και εισαι super!
Γνωμη μου...
Πηρες τηλ μηπως??
Ναι φιλε σε επαιρνα θα τα πουμε αυριο πρεπει να βγω.
χμ και εγω σκεφτομαι για δισκους....αλλα... το σκεφτομαι...:D
thanasis76
26-01-10, 21:45
Να σου πω την αληθεια θα προτιμουσα ν`ασχοληθεις 1-2 χρονια με κιχλιδες. Malawi κιχλιδες ειναι σχετικα ευκολες αρκει να μην κανεις λαθος βηματα και βαλεις οτι κιχλιδα βλεπεις. Μονο Malawi
Μετα μπορεις να πας σε δισκους. Τα μηχανηματα θα τα εχεις. Μονο μια οσμωση θα χρειαστεις και εισαι super!
Γνωμη μου...
Πηρες τηλ μηπως??
πολυ σωστα τα λες!!!!
κι εμενα μου αρεσαν οι δισκοι αλλα επιδη τα ψαρια ειναι φιλοι μας πρεπει να ειμαστε εμπειροι για να τους κραταμε σωστα και να μπορουμε σε μια δυσκολια να μην μας πιασει πανικος...
κι εγω κρατησα 2+ χρονια κιχλιδες σωστα... εμαθα απο καποια λαθοι μου και τωρα που νιοθω ετοιμος ετοιμασα το ενδρειο για δισκους....:smt041:smt041:smt041
Εν τω μεταξυ το δισκαδικο ηταν η πρωτη μου επιλογη...η δευτερη ηταν malawi!!!!Θα σας ακουσω και θα ξεκινησω διαβασμα για malawi...Νταμαροδουλειες δηλαδη...:)
Εν τω μεταξυ το δισκαδικο ηταν η πρωτη μου επιλογη...η δευτερη ηταν malawi!!!!Θα σας ακουσω και θα ξεκινησω διαβασμα για malawi...Νταμαροδουλειες δηλαδη...:)
Οταν ειναι να παρεις τηλ να προτιμας το απογευμα μηπως και το ακουσω.
:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.